Mi a közös az Aranyéletben, a Star Wars-ban és egy ötvenes évekbeli westernben?
2016. december 09. írta: Fedor

Mi a közös az Aranyéletben, a Star Wars-ban és egy ötvenes évekbeli westernben?

aranyelet.jpgNem, nem a pisztolypárbajra gondolok. Bár köze van hozzá. Spoileres poszt, csak akkor olvasd el, ha nem zavar.

Az Aranyélettel az HBO egy olyan sorozatot tett le az asztalra, amely úgy hozza a bárhol eladható világszínvonalat, hogy közben rendszeresen reflektál a rögmagyar valóságra is, és ez a spéci egyveleg a képernyő elé szögezi a nézőt. Így volt ez a legutóbbi részben is, amelyben volt minden, mint a búcsúban: elrabolt korrupt államtitkár, mocskos eszközökkel dolgozó zsaru, brutális verekedés, és csúcsjelentként egy olyan utcai leszámolás, amilyet eddig csak nálunk forgatott amerikai akciófilmek készültekor láthatott a Belváros, és amelynek a kulisszatitkairól a Comment:Com írt posztot.

Egy kis kikacsintás persze ebbe a jelentbe is jutott: a filmbeli Híradó arról számolt be, hogy a lövöldözés szemtanúi "Allah akbár" kiáltásokat véltek hallani.

Viszont volt egy pont a végig feszült jelenet során, ahol felnevettem. Ugyanis felfedeztem, hogy az alkotók elhelyeztek egy jól ismert hollywood-i easter egg-et. Van egy hangeffekt, egy halálsikoly, amely már-már kultikus státuszba jutott. Egy ötvenes évekbeli westernben kezdte meg a pályafutását, ahol egy indián által lenyilazott katona ezzel a hanggal esett le a lóról, így a szereplő után nevezték el Wilhelm-sikolynak.

Azt hiszed, hogy te ezt még nem hallottad? Nagyon tévedsz, nézd meg, hogy milyen filmekben szerepelt eddig ez az effekt, amelyet most már leginkább rejtett poénként és/vagy tisztelgésként használnak a hangmérnökök:

Na ezt az effektet fedeztem fel az egyik random maffiózó elestekor. Fülelj csak 04:03-nál:

Kell ennél több bizonyíték arra, hogy ez a sorozat hollywood-i színvonalon készült? :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr2712034825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0