Már azt is a FIDESZ mondja meg, hogy ki Maradjon Talpon
2017. január 12. írta: Fedor

Már azt is a FIDESZ mondja meg, hogy ki Maradjon Talpon

maradj-talpon.jpg

Eljutottunk odáig, hogy a közszolgálatinak becézett állami tévében már egy szórakoztató vetélkedőben is számít a párthovatartozás. Kinél előny, kinél hátrány, lehet találgatni, hogy melyik az ellenzéki opció. 

Varga Dánielnél például hátránynak bizonyult, hogy a Jobbik színeiben önkormányzati képviselő Csepregen: 

Régóta ki szerettem volna próbálni magam a „Maradj Talpon” televíziós kvízműsorban. Nemrégiben elhatároztam, hogy jelentkezem, be is hívtak meghallgatásra. A casting-on mindenki nagyon kedves volt, ki kellett töltenem egy tesztet és készítettek egy interjút. A válogatás végén a munkatárs elmondta, hogy valószínűleg jöhetek játszani, megállapodtunk január 11.-ben.

Január 4-én felkeresett egy telefonos munkatárs, hogy pontosítsunk néhány adatot, és tájékoztatott arról, hogy a korábban már egyeztetett napon várnak a stúdióban felvételre. Erről egyébként ugyanezen a napon egy e-mailt is kaptam, amiben pontos részleteket is közöltek (kezdés, helyszín, öltözködéssel kapcsolatos elvárások stb.), a levelet pedig ezzel a mondattal zárták: „Várunk szeretettel, és számítunk rád!”

Egészen ma délutánig úgy hittem, kipróbálhatom magam a műsorban, amikor is telefonon keresett egy újabb munkatárs, aki tájékoztatott arról, hogy felső vezetői döntés alapján mégsem mehetek a kvízjátékba. Elmondta, hogy ő nagyon röstelli a dolgot és nem is igazán érti, hogy miért két nappal a felvétel előtt derült ez ki. Amikor rákérdeztem a dolog miértjére, a válasz az volt, hogy a munkahelyem miatt. Két mondattal később azonban kibújt a szög a zsákból, a munkatárs közölte, hogy politikai okok vannak a háttérben. „Csak nem az a baj, hogy az egyik politikai párt tagja vagyok?” A válasz hallgatás volt, végül a munkatárs még egyszer elnézést kért tőlem és csak annyit mondott, hogy talán majd pár év múlva jöhetek játszani. Legkorábban 2018 tavasza után – gondoltam magamban.

A játék szabályzata alapján a szervezőknek joguk van eldönteni, ki mehet játszani és ki nem. Ez eddig rendben is van, de az én esetemben még e-mailt is küldtek arról, hogy szeretettel várnak a megadott időpontban a megadott helyen. A válogatón egyébként külön rákérdeztem arra, hogy nem probléma-e, hogy önkormányzati képviselő vagyok, és az Országgyűlésben dolgozom tanácsadóként. Akkor elmondták, hogy ez egyáltalán nem gond, hiszen számos önkormányzati képviselő, polgármester és országgyűlési dolgozó fordult már meg náluk.

Egy országgyűlési képviselő vagy egy pártelnök, tehát egy országosan ismert politikus ne jelentkezzen, ez evidens, de egy mezei önkormányzati képviselőt a kutya se ismer a szűkebb környezetén kívül (már bocs, de ez van, elnézést a kivételtől). Ha nem mondja be a pártját, csak mondjuk úgy mutatkozik be a műsorban, hogy ennél és ennél az önkormányzatnál dolgozom (és persze a műsorvezető nem forszírozza a részleteket), akkor nem látom be, hogy miért ne játszhatna.

Mondom mindezt elvi alapon, minden pártra értendően, mert egyébként a Jobbikot a hátam közepére se, természetesen.

Persze nem is lenne az MTVA önmaga, ha nem hazudna ebben az ügyben is. A Comment:com szedte ízekre, hogy az ügyről szóló közleményükben hány hamis állítás van, kezdve azzal, hogy mikor volt Varga a castingon, és ott mit kérdeztek tőle, egészen addig, hogy kizárja -e a játékszabályzat önkormányzati képviselők szereplését.

Ez a sztori már önmagában is NERtörténeti kórtünet, de a műsorról szóló másik mai hír ad még neki még egy kis vajszínű árnyalatot.

Kiderült ugyanis, hogy pár héttel ezelőtt az a Holbok Sándor nyert kétmillió forintot ugyanebben a műsorban, aki számtalan szállal kötődik fideszes simlikhez:

Holbok neve már tavaly augusztusban felmerült Mengyi Roland korrupciós ügyében. Csepreghy Nándort, a miniszterelnökség uniós pénzosztásért is felelős miniszterhelyettes árulta el, hogy Holbok Sándor a fő tulajdonosa annak a Public Sector Consulting Kft.-nek, aminek az egyik pályázatírója, B. Szilvia gyanúsított egy félmilliárdos pályázati csalás ügyében.

Holbok Sándornak ráadásul a közpénzmilliárdokat zsebre rakókommunikációscég-tulajdonossal, Kuna Tiborral is volt közös érdekeltsége, ésegy ciprusi offshore-cégben is felbukkan. Emellett a cégadatok szerintfelügyelőbizottsági tag a Rogán Antal gyerekét nevelő Gubicza Ágoston cégében, az Eximbanknál egyedüli ajánlattevőként sikeresen pályázó GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-ben.

Ezenkívül több állami cégben is feltűnik vagy feltűnt, például:

  • az első Orbán-kormány idején vezető beosztásban volt a MAHART-ben, a VADEX-ben,
  • a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-ben 2013-2015 között volt cégvezető,
  • a HM EI nevű állami, hadügyminisztériumi cégben is felügyelőbizottsági tag,
  • a Heves Megyei Vízmű Zrt.-ben igazgatósági tag,
  • cégvezető az Arzenál Zrt.-ben is.

De ezzel még nincs vége, ugyanis Holbok a Fidesz kampányában is részt vett: korábban Szájer József kabinetfőnöke volt, majd Habony Árpád központi kampánycsapatának egyik területfelelőse lett. És ősszel pont abban a műsorban nyert 2 milliót, amit egy Habony-közeli cég gyárt. (...) Újra bebizonyosodott, hogy a Fidesz-közeli emberek az utolsó fillér közpénzért is lehajolnak.

Azért ez a két történet így, együtt elég elszomorító. Na nem mintha hű, de nagy elvárásaim lennének az MTVA-val szemben, de ezek szerint a Mindig van lejjebb mondás örök igazsága ezúttal is beigazolódott.

Csak Gundit sajnálom, mert ő adja az arcát ehhez az egészhez, miközben neki valószínűleg semmi köze a dologhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr1412121161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisa 2017.01.12. 20:34:06

Én nem sajnálom a Gundit. Nyilván van az a pénz, amiért korpásodik a ... fejbőre.
Ha nem segghülye, és szerintem nem az, akkor már elég régóta látnia kellett volna, hogy mi zajlik a köztévében. Ő bevállalta, nem állt fel, pedig szerintem bármikor megtehetné.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2017.01.12. 23:10:56

Egyre betegebb ez az ország. És még közel sincs vége a zuhanásnak, ÁVO-s Szilárd (Átkozottul aljas Velejéig Ostoba Orbánista) még fog nyomni egy két kunsztot, hogy bemutassa hová vezet a túlzásba vitt szellemi és morális rezsicsökkentés. Aztán ha majd a vesztüket érzik, akkor hova emelik a tétet, süllyesztik tovább ezt a már most is meglehetősen alacsonynak tűnő erkölcsi színvonalat?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.13. 07:19:28

"Csak Gundit sajnálom, mert ő adja az arcát ehhez az egészhez, miközben neki valószínűleg semmi köze a dologhoz."

Tekintve hogy Gundi saját stábja válogat, így ezt kétlem.

Egyébiránt ezen stáb azzal indokolta, hogy politikai közszereplőket, az indulatok miatt mostanában nem szerepeltetnek.

Neked ez a magyarázat nem elfogadható ?
Esetleg láttál Fideszest szerepelni, és csak ellenzékieket nem ?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.13. 07:23:19

Egyébként Fedor ...
Hogy van az, hogy írsz egy prekoncepciótól vezérelt cikket, és meg se említed, hogy milyen magyarázatot adott a stáb, aki válogat ?

Akkor is megdöglesz ha a fára mászol 2017.01.13. 08:27:32

Ez geciség játszatni kellett volna, hisz ő is magyar.

Csak a ballibek nem magyarok, ők játsszanak a pöcsükkel.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2017.01.13. 09:02:55

Sziasztok!

Tuti le volt írva, de tldr, ezért csak egy kérdés: a jobbikos párttag, a Holbok meg "fideszközeli"? Mert a kettő nem ugyanaz a kategória. Sok pályázaton nem vehetnek részt köztisztviselők, meg a családtagjaik, de a barátaik azért már csak-csak... :)

Narancsos kommunizmus 2017.01.13. 09:20:09

Mindig van lejjebb, bár ez csak egy elméleti lehetőség, de a fidesz (és seggnyalói) minden nap bizonyítják is.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.13. 09:28:40

A napi bérrettegés újabb adagja megérkezett.

Persze ne zavarjon senkit, hogy a szervezők leírták, hogy éppen a megosztottság miatt dönöttek úgy, hogy parlamenti pártok politikusoaival nem játszanak.

Ahogyan Fideszessel se játszottak. Mert a "Fidesz közeli" jelzőt a Fedor féle ballibek bárkire rásütik, aki nem nyalja az elkúrók seggét.

Napi bérrettegésre éppen megfelel ez a sztrori is.

szánalmas.hu :DDDD

Kunhallmi Agnes. 2017.01.13. 11:11:36

Az egesz jatek csak egy fideszes kifizeto hely, es ugyis csak fideszesek nyerhetnek.

HABONYKOMMANDO 2017.01.13. 11:46:10

"Már azt is a FIDESZ mondja meg, hogy ki Maradjon Talpon"

Igy jartatok. ! Tetszetek volna valasztast nyerni.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.13. 12:02:45

@Kunhallmi Agnes.:

Tekintve hogy Fideszes párt tag egy darab se játszott eddig, ez egy igen érdkees állítás.. :DDD

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.01.13. 13:44:37

@Legeslegalja: "Tekintve hogy Gundi saját stábja válogat, így ezt kétlem."

Nem ismered az ilyen műsorok felépítését ezek szerint. Gundi csak egy alkalmazott, nem a főnök, játszik azzal, akit elé raknak.

"Esetleg láttál Fideszest szerepelni, és csak ellenzékieket nem ?"

Elolvastad te egyáltalán a posztot, amihez kommentelsz?

"Hogy van az, hogy írsz egy prekoncepciótól vezérelt cikket, és meg se említed, hogy milyen magyarázatot adott a stáb, aki válogat ?"

Még egyszer kérdem: Elolvastad te egyáltalán a posztot, amihez kommentelsz?

Csaba Szikora 2017.01.13. 13:47:59

A hülyeség növesztene,ülve nyalnátok a holdat.

Spermahajder 2017.01.13. 14:18:06

@Csaba Szikora: Az még csak hagyján, de képzeld el, te milyen óriási lennél!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.13. 15:00:26

@Csaba Szikora: Mázlid van, hogy szélsőségesen liberális a bloggazda. Az ilyen trollokat kivágnám, mint macskát szarni.

Csumega 2017.01.15. 09:09:04

Nem(!) értem Gundel Takács Gábort... Azt "gondoltam(???!!!???)" Róla, sokkal "tökösebb" JÁTÉKVEZETŐ... VAGY: "félti(?)" a státus-át és a fizetését???
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0