A határon ebben nincs különbség rendőr és menekült között
2017. szeptember 08. írta: Fedor

A határon ebben nincs különbség rendőr és menekült között

hatar.jpg

Az alábbi poszt két napja került ki a Független Rendőr Szakszervezet honlapjára:  

Miért kellett 300 próbaidős rendőrt hajnalban, megfelelő ellátás biztosítása nélkül a határra vezényelni? 

A szakszervezetünkhöz eljutott információk szerint a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban tanuló teljes próbaidős állományt szeptember 4-én hajnalban levezényelték a déli határra. Értesüléseink szerint az átrendelés előreláthatóan 2018. január 08-ig fog tartani. Információink szerint a próbaidősök semmiféle előzetes tájékoztatás nem kaptak a vezénylésről, és ellátásuk sem volt kellően megszervezve. A hajnali induláskor élelmezési ellátást nem kaptak, majd a szállásukra megérkezve, 10 órával később azt a tájékoztatást kapták, hogy semmilyen élelmezésben nem fognak részesülni. Akinek volt módja, lehetősége, az bevásárolt, de sokan nem tudtak magukról gondoskodni. Információink szerint olyan tájékoztatás is elhangzott az átrendelt állomány irányába, hogy semmilyen többlet juttatást (napidíj, élelmezéssel kapcsolatos költség, stb.) nem fognak kapni. Amennyiben az információk helytállóak, úgy természetesen nem tudjuk elfogadni azt, hogy a pályakezdő fiatalok hátrányosabb bánásmódban részesüljenek mint a megyei rendőr-főkapitányságokról átrendelt állomány. A rendelkezésünkre álló információk alapján szervezetlennek tűnő intézkedéssel kapcsolatban számtalan kérdésünk merült fel, melyek kivizsgálását és megválaszolását kértük az országos rendőrfőkapitánytól. 

Azt még valahol értem, hogy a folyamatos uszítással felhergelt hívek számára elfogadható az, hogy a kormány a menekültekkel embertelenül bánik, még ha én magam borzasztónak és elkeserítőnek tartom már ezt is. De arra már tényleg kíváncsi lennék, mivel magyarázza meg magának és a lelkiismeretének az egyszeri orbánhívő, hogy a határon lévő rendőrök sincsenek jobb helyzetben, hisz hónapok óta ismert, hogy milyen körülmények között kénytelenek szolgálatot teljesíteni? Jelen esetben az már csak hab a tortán, hogy ezúttal diákokkal bánnak így, akik épphogy elmúltak 18 évesek. Ráadásul ez is csak a kampány része, hisz semmi nem történt a határon, ami ezt a váratlan áthelyezést indokolná. A fő, hogy veszélyérzet fenn maradjon.

Ordító a különbség a határőrizetre állítólag elköltött milliárdok száma és az abból létrehozott feltételek között. Mire ment el az a rengeteg pénz, amelyet most az Unióval akarnak kifizettetni?

Persze nem nehéz felismerni az összefüggést a két probléma között: a rendőrök a helyzetük miatti saját dühüket, frusztráltságukat verik le a menekülteken. Valószínűleg pont ezt a célt akarta a kormány elérni. Ennek erkölcsösségét ítélje meg mindenki maga.

Ezt a kormányt nem érdeklik az emberek. Legyen az menekült vagy a saját állampolgára, semmibe veszi. A hangzatos szavak mögött nincs igazi tartalom, mert mindezek csak egy célt szolgálnak: Lehetőséget a lopásra.

A szerencsétlen középiskolásoknak meg valószínűleg egy életre elmegy a kedve attól, hogy rendőrök legyenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr8612811356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peetee 2017.09.08. 13:55:18

Klimatizált irodából, a pihe-puha gurulósszékből' könnyű meghozni ezeket a döntéseket...régi káderek, voltak még katonák, talán még a szájuk széle is idült mosolyra fakadt: majd megtudják ezek a kis b****ik, hogy milyen is az igazi munka; és már karcolta is rá a miniszteri autogramot a levezénylésre....

estónia 2017.09.09. 14:11:58

Mikor én betöltöttem a tizennyolcat senki nem kérdezte meg mikor akarok katona lenni hétfőn jött a behívó,hogy egy hét múlva bevonulás a megadott pontra. Bevonulás után senki nem kérdezte akarok e menni 300 kilométerre levő laktanyába és ott letolni 19 hónapot. Senki nem kérdezte meg félek e sötétben vagy van e tériszonyom vagy,hogy szeretem e a hideg mosdóvizet. Nem volt telefon meg internet azt se tudta a család meg a feleség hol keressen. Parancs kiadatott és azt mint tudjuk megbaszni nem lehet mert szaporodik. Szóval túl lehet élni. Azt viszont már tényleg feleslegesnek tartom,hogy női rendőrök,katonák ott rettegnek a határon,éjszaka egyedül ez a munka nem nekik való.

Bloodscalp 2017.09.09. 14:23:42

@estónia: gondoltam hogy ilyen barom semmitmondó "bezzeg anno mi" poszt az elsők között lesz

Konok 2017.09.09. 14:30:52

Ilyen az, amikor egy agyatlan fidióta tátott szájjal kezd el rohangálni a faszerdőben!

Visceroid 2017.09.09. 14:38:08

@estónia: 18 évesen már feleséged volt? Nem semmi!

Visceroid 2017.09.09. 14:39:55

És még mindig vele élsz?

Boar. 2017.09.09. 14:43:14

@estónia: Pont ezt a rendszert akartuk leváltani, emlékszel?
Rosszabb lett...

Proud Mary 2017.09.09. 16:41:45

jaj te már ehhez is értesz..?

kvadrillio 2017.09.09. 16:53:39

EGYETEK SOK KAGYLÓT ÉS HALAT...

Közel a katasztrófa: Magyarország meddig képes ellenálni?

InfoRádió

2017.09.09. 08:32

Aréna
Magazin
Megjelentek a Tiszában a mikroműanyagok, amelyek máshonnan az emberi szervezetbe is bekerülhetnek. Önmagukban is károsak, de rákkeltő szennyeződések is megtapadnak a felületükön. Vajon az ivóvizünkben mennyi van ezekből? Magyar szakembereket kérdeztünk.

Láthatatlan mikroműanyag rostok szennyezik a városi csapvíz 83 százalékát világszerte, a szennyezés az Egyesült Államokban eléri a 92 százalékot, míg Európában 72 százalékos - állítja egy jelentés, amelyet a napokban publikáltak.

A szövetségnek nincsenek még erre vonatkozó adatai, mivel a témával csak most, az Egyesült Államokból érkező hírek hatására kezdtek el foglalkozni - mondta az InfoRádió kérdésére Nagy Edit, a Magyar Víziközmű Szövetség főtitkára. Hozzátette: a szakma eddig nem találkozott ezzel a problémával és Magyarországon nem is végeztek ivóvízből ilyen vizsgálatokat.

Most a szövetség megrendel mintákat, amelyeket Németországban vizsgálnak majd, mivel legközelebb ott végeznek ilyen méréseket.

A főtitkár szerint nem kell aggódni emiatt, mert Magyarországon 96 százalékban mélységi vizekből szolgáltatják az ivóvizet, és ezekbe a vízbázisokba a mikroplasztik nem juthat el.

A hormonoktól és a gyógyszermaradványoktól sem kell tartani,

mert ezek is csak a felszíni vizekben jelentkeznek.

Természetesen a mikroműanyagok (az 5 milliméternél kisebb műanyagdarabok) felbukkanásának lehetőségét a magyarországi ivóvizekben nem lehet elméleti alapon kizárni, de az kijelenthető, hogy a PET-palackok lebomlása viszonylag hosszadalmas, ezért nem valószínű, hogy a rétegvizekben is fellelhetőek legyenek ezek az anyagok. Jelenleg a tengervizekben és bizonyos folyóvizekben jelent meg ez a szennyezés - mondta a főtitkár.

A Magyar Víziközmű Szövetség egy közleményt is kiadott, amelyben hangsúlyozzák: "fontos, hogy szemléletváltással, környezettudatos magatartással próbáljunk megelőzni azt a katasztrófát, amely előbb utóbb várhatóan be fog következni, ha nem figyelünk és nem óvjuk környezetünket és vízbázisainkat. Sajnálatos módon a Szövetségnek is tudomása van arról, hogy

a Tiszában már megjelentek a mikroműanyagokkal kapcsolatos szennyeződések

(lásd később - a szerk.). A Felső – tiszai országokból származó és érkező PET-palack-szigetek összegyűjtésére már több akció is indult.

Sajnálatos módon ezeknek a szennyeződéseknek a károsító hatása már megjelent, tudunk erről, éppen ezért is fontos, hogy észnél legyünk, figyeljünk!"

A Szövetség megkezdte az információgyűjtést és megtudta, hogy a tanulmányt a Földön mindösszesen 159 db vízmintára alapozva készítették el, és ezekből a mintákból csak 18 db érkezett Európából. Arról még egyelőre nincs információ, hogy ennek aránya felszín alatti és felszíni vizek tekintetében hogyan oszlik el, de a MaVíz folytatja a tanulmánnyal kapcsolatos kérdések feszegetését és az azzal kapcsolatos friss információkról mihamarabb tájékoztatást ad a lakosság és a sajtó számára is.

A Magyar Víziközmű Szövetség megerősíti azt a tényt, amely szerint a hazai csapvíz minősége kiváló és bármikor bátran fogyasztható - olvasható a szövetség közleményében.
Nem bomlanak le

A klasszikus műanyagok, például a polietilén, polipropilén nagyon ellenállóak a környezeti hatásoknak. Viszont az anyagok öregszenek és egyre kisebb darabokra esik szét, de még ezek sem kicsik vagy olyan szerkezetűek, hogy a mikroorganizmusok hozzáférjenek.
Megjelent a Tiszában

Először mértek és mutattak ki mikroműanyagokat magyarországi vizekben. A Tisza felső szakaszán végzet mérés szerint a folyamban megtalálható mikroműanyag mennyisége hasonló, mint amit a környező országok mérései mutattak.....

kvadrillio 2017.09.09. 16:54:19

..."A 300 mikrométeres szűrőnk adatai összehasonlíthatók a nemzetközi eredményekkel. Ezen a szűrőn 4 részecske mutatkozott köbméterenként. Ugyanennyit mutattak ki olaszországi tavakban. A Rajna legszennyezettebb szakaszán 15-20 részecske mutatható ki köbméterenként. De ha a sűrűbb, 15 mikrométeres szűrőnket nézzük, akkor egy nagyságrenddel nagyobb eredményeket kapunk, vagyis 70-80 részecskét is foghatunk egy köbméter vízben a Tiszán" - mondta el Bordós Gábor, a Wessling Hungary Kft. projektmenedzsere.

Ezek a mikroműanyagok megjelennek a táplálékláncban, bár olyan leírás még nincs, hogy emberekben is megjelent volna, ezt csak feltételezik. Állatokban viszont már többször is kimutatták halakban és kagylókban.

"A kutatók egyik kedvenc vizsgálati állata az ehető kékkagyló, amelyben már megtalálták a mikroműanyagot, és ennek révén feltételezhető, hogy az emberi táplálékláncba is bekerülnek ezek a szennyeződések az élelmiszereken keresztül" - mondta a szakember.

Bordós Gábor hozzátette: a mikroműanyagok felületén megtapadó, a vizeinkben amúgy is jelenlévő alapvetően szerves szennyezőanyagok is gondot jelenthetnek. Ezen szennyezőanyagok kibocsátásának csökkentését és monitorozását uniós irányelvek írják elő, de még mindig sikerült ezeket teljesen kiiktatni az ipari működésünkből és a mindennapi életünkből. Emiatt egyes folyószakaszokon és tengerekben jelentősebb koncentrációban lehetnek jelen ezek a szerves szennyezőanyagok.

"A mikroműanyagok fizikai-kémiai tulajdonságaiból adódóan a szennyezőanyagok a felületükhöz kötődhetnek, ott koncentrálódhatnak, és az élőlények, az ember szervezetébe juthatnak. Így tehát nemcsak a mikroműanyagok okozhatnak fizikai problémát, hanem a felületükön megtapadó egyéb szerves szennyezőanyagok is. Ráadásul a műanyagból is oldódhatnak ki káros anyagok".

Több olyan szennyezőanyag is megkötődik ezeknek az apró műanyagdaraboknak a felületén, amelyet különböző adatbázisok bizonyítottan rákkeltőként sorolnak be.

LALALALAAA....LA...LA.....WONDERFUL....WONDERFUL WORLD.....:)))))

conchita wurst 2017.09.09. 16:57:14

kitalált sztorikat név nélkül minden ballib tudott írni eddig is

de mi köze ennek ahhoz, hogy mi van a határon?

kvadrillio 2017.09.09. 16:57:57

Az alábbi poszt két napja került ki a Független Rendőr Szakszervezet honlapjára:
Miért kellett 300 próbaidős rendőrt hajnalban, megfelelő ellátás biztosítása nélkül a határra vezényelni?

?????????.....MERT AZ EMBER..., A HATALOM KEZÉBEN....CSAK FOGYÓESZKÖZ !!!...mint pl. egy pohár......vagy egy kés.......

és....ezért.......a hatalmat gyakorló is csak......fogyóeszköz !...bármikor pótolható !!! :O)

kvadrillio 2017.09.09. 16:59:01

@kvadrillio: és, ha a pápa hirtelen meghalna, őt is szinte azonnal pótolni tudnák ! :O)))

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.09.09. 17:06:52

A fénykép ugyan két éves, de már akkor sem lett volna szabad hagyni, hogy az a helyzet létrejöjjön. Nem tudom, hogy ma mi is a helyzet, de nincs semmi ésszerű ok, ami megmagyarázhatná, ha a határőrökkel méltatlan módon bánnának. Hogy az "egyszeri orbánhívő" véleményét nem ismerem, amikor ez a kép annak idején megjelent, én is azt mondtam, hogy ilyet nem szabad csinálni. Tudom, ez nem üdülőhely, és a falusi rendőr munkájának fontossága sem annyival kisebb, hogy a határőröknek luxuskörülmények járnának, de rendes ellátás, pihenőhely, rendes felszerelés alapkövetelmény egy normális országban, pontosabban egy normális törzskar számára. Pénz jutna rá, mert sajnos egypár haszontalan dologra szokott jutni.

Hogy a váratlan átvezénylés miért és hogy történt, azt nem tudom megtippelni, de ennek az eldöntése nem a mi dolgunk, főleg nem ennyicske információ alapján.

kvadrillio 2017.09.09. 17:57:58

ASSSZTAAAAAA ! ÉS EZEK RÁADÁSUL NEM IS ZSIDÓK ????? :o)))))

Tech 48
Magyar mérnök segít a hurrikán sújtotta területeken
Pintér Mónika
Pintér Mónika

techtud rovvez. 2017. 09. 09. 12:20

1
48

Korábban a témában:

Újra a legveszélyesebbé, ötös fokozatúvá vált a Kubában tomboló Irma hurrikán
Rengeteg álhír terjed az Irma hurrikánról
Ezeken a videókon látszik igazán, mekkora pusztítást végzett az Irma hurrikán

A Vodafone Magyarország rádiós hálózat üzemeltetési szakértője, Tóth Róbert egy önkéntesekből álló nemzetközi csapattal Guadeloupe szigetére indult, hogy segítse a mentőcsapatok munkáját egy hordozható mobilhálózat telepítésével a hurrikán sújtotta területen.

Az eszköz prototípusát is maga a szakember és Pervai Csaba tervezte, 2015-ös bemutatása óta számos nemzetközi katasztrófában bevetetták már. 2015-ben a nepáli földrengések idején, de már 2013-ban, a Fülöp-szigeteken is, használták a Haiyan tájfun pusztítása után. Ekkor 443 ezer hívást és 1,4 millió SMS-t bonyolítottak a hálózaton, míg a Fülöp-szigeteket, Kenyát és Dél-Szudánt egybevetve 2,9 millió hívásnál nyújtott segítséget.

A hordozható mobilhálózattal 40 perc alatt ingyenes kommunikációs hálózatot tudnak kiépíteni a mentőalakulatok és segélyszervezetek, illetve a túlélők számára. Méretéből kifolyólag kereskedelmi járatokon is szállítható, így a világ bármely részére könnyedén eljuttatható.

Katasztrófa sújtotta helyzetben a kommunikációs lehetőségek helyreállítása a legfontosabb feladat, mivel ez támogatja leginkább a mentőcsapatok munkáját.

Jelenleg két külső mobiltöltő állomást is bevetnek 66-66 töltőponttal, illetve mobil-internetkávézóként, vagy „doboznyi digitális iskolaként” működő, tabletekkel és ingyenes wifivel felszerelt bázist.

A mobiltöltőt két görögországi menekülttáborában is használják jelenleg: 84 600 eszközt szolgál ki, míg a netes tabletek Afrika szerte több ezer diák tanulását segítik.
Mennek, ha segíteni kell

Az Instant Network feladata, hogy emberi erőforrással és technológiával segítse a kommunikációs hálózat és a technikai háttér telepítését a természeti, vagy humanitárius katasztrófa sújtotta területeken. 70 kiképzett Vodafone munkatárs alkotja a csapatot.

A helyszíni szolgálatra készülő önkéntesek a Hostile Environment Awareness Training (HEAT) nevű kiképzésben részesülnek, hogy képesek legyenek helytállni. Ez a mostani a tizenegyedik bevetése a csapatnak.

(Kiemelt kép: AFP/LUIS ROBAYO)

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2017.09.09. 20:12:26

Látom előkerült már a "bezzeg a mi időnkben" duma! Nos, bezzeg a mi időnkben is kemény volt a határ, de bizony kaja, ruházat és az örs rendszer miatt szállás az mindig is volt, sőt!!!! Ki volt az találva, meg volt az szervezve!
Most meg úgy tűnik csak kitalálva van--kaja és ital nélkül, ruházati és egyéb utánpótlás nélkül nem lehet ezt a műfajt csinálni és kész. Nem gond, a hirtelen vezénylés, nem gond a hosszú szoli az időjárás meg olyan amilyen--de legyen meg a megfelelő logisztika!!!!

axolotl77 2017.09.09. 22:43:40

@conchita wurst: Miből teccik gondolni, hogy kitalált? Én nem egy és nem két embert ismerek, akik ott voltak. Mind hazudik, ugye? Mert gondolom, ha nem tetszik egy hír a Fidesz-hívőknek, akkor az csakis kitalált lehet. Sőt! Tovább megyek: a Soros megrendelésére készült.

röf 2017.09.09. 23:29:32

Ostobaság, hazugság.
Ha nem tartja be az egyik fél a munkaszerződésben foglaltakat, föl lehet mondani.
Próbaidő alatt meg végképp nincs gond, aznap, indoklás nélkül joga van bármelyik félnek lehúzni a redőnyt.
Mi a fsz nyűgötök van?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.09.11. 08:50:35

@conchita wurst: Az milyen kitalált sztori, ami hiteles forrással meg van támogatva? Jó dolog ilyen hülyeségekkel nyugtatgatni a lelkiismereted?
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0