TOP 10 dal forradalomhoz
2018. december 17. írta: Fedor

TOP 10 dal forradalomhoz

pretender.PNG

Az elmúlt napok eseményei azt mutatják, hogy valami elpattant. 

A FIDESZ idő, vagyis a nagy sérelmet okozó törvények megszavazása olyankor, amikor az ország másra figyel (jelen esetben a karácsonyi készülődésre), ezúttal nem jött be. Úgy tűnik, most gyűlt fel annyi sérelem az ország népében, hogy már nem számít, mennyire hideg van, ki melyik ellenzéki párt híve, együtt vonulnak az Orbán-rendszer ellen, és a tüntetés végén nem mennek haza, az ellenzéki képviselők pedig végre, VÉGRE elkezdték arra használni a jogosultságaikat, amire kell. 

Közbevetőleg: nem tudom nem észrevenni, hogy az elmúlt egy hétben olyan akciókat láthattunk a képviselőktől, amelyeket az Együtt vezetett be a hazai politikába, és amilyeneket Juhász Péter is ígért megválasztása esetén, ha képviselői jogosultságokat kap. Ez mintegy utólag is igazolja, hogy jól csinálták, amit csináltak, csak ezek szerint túl korán. 

A kormány és a szoros felügyelete alatt álló média persze minden idők legnagyobb vandalizmusának, és a rendőrséget ért soha nem látott támadásnak próbálja beállítani a történteket, pedig 8 év felgyülemlett sértettsége a töredékének a töredékét se hozta annak, ami 2006-ban történt. Vandál kereszténygyalázónak hazudják a tömeget pár megrongált szánkó miatt, de gondolom arról már nem fognak beszámolni, hogy a Momentum sikeres gyűjtést rendezett a pótlásukra, és még több szánkót is adnak vissza, mint amennyi megsérült (de az keresztényi cselekedet, ha a közteresek elviszik a hajléktalan takaróit a távollétében, halálra ítélve őt). Bűnözőkről írnak, mert a tízezres tömegben elfogtak pár piti zsebtolvajt, miközben a FIDESZ székház 2013-as védői között elítélt gyilkos is volt, és a választási irodánál népszavazást megakadályozó kopaszok mindegyike durva priusszal rendelkezett (és akkor az Orbán család valamint a fideszes képviselők elleni, Polt által elsikált vádakról még szót se ejtettem).

A hatalom egyre inkább kimutatja a foga fehérjét. Ma már eljutottunk oda, hogy fizikai erőszakkal dobták ki a köztévéből Hadházy Ákost, és Szél Bernadettet, és Varjú Lászlót is leteperték, pedig minden törvényes joguk megvolt ott tartózkodni. Borítékolható, hogy ezek után a ma esti tüntetés és el fogja veszíteni a békés jellegét.

Szóval forradalmi időket élünk, és ehhez forradalmi zene dukál. Következzék hát 10 jó dal az estére hangolódáshoz, élén a kedvencemmel.

Foo Fighters - The Pretender

 Alvin és a Mókusok - Ez nem demokrácia

Pussy Riot - Putin Will Teach You How To Love

Quimby - Forradalom

 Muse - Uprising

Depresszió - A mi forradalmunk

The Beatles - Revolution

Kozmosz - Forradalom

KFT - Félelem

Paddy And The Rats - Join The Riot

BONUS TRACK

És ha még ez sem volt elég, hallgassatok dalokat Orbánról.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr8314494520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.12.17. 11:47:55

Elpattant Soros türelme. De ez jó hír nekünk, kisembereknek.

Látjuk, hogy drogosok, megmondóemberek, celebek, s más szemét csatlakoztak a Soros Jugend rohamosztagosaik, s együtt rombolnak, tombolnak.

Nem gond, majd egsyzerre buknak velük.

DeMarco 2018.12.17. 18:57:34

Mi pattant el? Max. egy pattanás a...

Pesten frusztráltak az ellenzékiek? Na és? Már úgy is régen dzsemboriztak, legalább kiszórakozzák magukat...

A buli helyett ugyan indíthatnának népszavazást is a kérdésről, de az macerás, dolgozni kell vele, meg akár még nyerhetnének is rajta. Egyszerűbb idétlenkedni a hidegben.

Eközben a 3. legnagyobb városban pont az zajlik, mint ilyenkor mindig, ezer ember mászkál a plázában keresve a karácsonyi ajándékokat, a karácsonyi vásárban issza a forralt bort, hallgatja a fellépő énekeseket, vagy csak nézi a karácsonyfa alatt vígan vonatozó gyermekeit. A bárok, pubok, éttermek tele vannak a céges és baráti partykkal, hajnalig megy a buli...bár más jellegű, mint az unatkozó pestieké. Az ellenzék megrendezett, rettegőnek beállított képsorokat csinál, hogy legyen min szörnyűlködnie a nyugati médiáknak, mi meg közben partyról partyra bulizunk közben, régen szabadságon és az ünnepekre készülődünk.

Nem is igazán értem ezt a nagy nyomulást a tévéhez (2006-ban sem értettem), amikor nem is néz senki tévét?! Miért nem hagyják beolvasni a rizsájukat? Még azok is elkapcsolnának, akik még valamiért bámulják... Felőlem egy héten keresztül olvasgathatnának, sőt akár egy éven keresztül is, észre sem venném... de ha már ott vannak, hordják el kövenként az egészet, legalább megspórolnának egy halom közpénzt.

Egy szónak is száz a vége, amíg belpesten bohóckodnak a ballibsik, addig azt csinálnak amit akarnak, de minket hagyjatok békén vidéken nyugodtan készülődni az ünnepekre. Komoly döntéseket kell meghoznunk, 10-kor keljünk fel, vagy csak délben...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2018.12.17. 19:38:03

@DeMarco: Látom, mostanra teljesen elszakadtál a valóságtól.

DeMarco 2018.12.17. 21:37:02

@Fedor: Aligha. Én abban éltem eddig is és ezután is ezt tervezem, veled ellentétben.

DeMarco 2018.12.19. 08:54:24

Ennyi? Vége is a színházi bemutatónak? Vágóképek megvannak a nyugatnak, a többi nem érdekes? (Mondjuk nekünk eddig se volt az.)

Kár, hogy azt senki nem mutatja be a nyugati sajtónak, hogy mi előadás közben szétröhögjük magunkat, vagy csak szimplán nem foglalkozunk az egésszel. Akikkel beszéltem telefonon megkérdezték, hogy mi a véleményem. Hát...semmi...a performansz nem nekünk szól, kifelé megy az adás... belül nincsenek szavazóik, így kintről próbálják megdönteni a kormányt, hátha onnan besegítenek a hatalomhoz jutni, ha már a szavazókat nem tudják palira venni.

Ugyanakkor a legmeglepőbb az, hogy több baloldali beállítottságú szavazótól is hallottam, hogy fel vannak háborodva és vízágyúkat, meg keményebb rendőri fellépést követelnének...jah, ehhez vannak szocializálva.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2018.12.19. 09:05:20

@DeMarco: Egyrészt nem ennyi,csak most főleg vidéken és külföldön folytatódik, de lesz még Pesten is. Másrészt meg hülyítsd azt a kitalált baloldali szavazóiddal, aki ezt beveszi :-)

DeMarco 2018.12.19. 09:48:23

@Fedor: Olyan zsúfoltság van a képeken, hogy elő kellett vennem a nagyítót. Engem nem zavar, ha nem hiszed el, amit a baloldali ismerősöktől hallottam, hidd el, engem sokkal jobban meglepett a véleményük. Másrészt meg arról beszélhetnénk, hogy kinek voltak/vannak kitalált, nem létező fantom ballib szavazói... de van erről egy remek választási videó is, vagyis több.

www.youtube.com/watch?v=JkBs891MWOM

DeMarco 2018.12.19. 11:55:45

Az egyik "kitalált barátom" ezt mondta: "Az a vicc, hogy a nők a legdurvábbak. Már annak idején a Maczóné és Király B. Izabella sem volt semmi, de ezek a mostaniak még rajtuk is túltesznek...", "a belügyminiszter helyében már rég lezártam volna az egészet, van a Dunában elég hideg víz, négy vízágyút a Kossuth tér négy sarkára és adni nekik, majd elmenne a kedvük, ha Párizsban és Brüsszelben szabad, akkor nehogy már nálunk ne lehessen..."
És ezt baloldali szavazó szájából hallottam alig fél órája. (Tudom, persze csak kitaláltam, blabla...) :)

Az a szomorú ebben, hogy maga a cél, a törvény eltörlése, vagy módosítása amúgy össznépi munkavállalói érdek lett volna, de így, hogy rárepült az ellenzék és nevetséges performanszokat állít elő, amivel ugyan magukat égetik le megint, elveszik a lehetőségét a közös fellépésnek, mert távol tartják a jobboldali szavazókat. Nem látják a fától az erdőt, magánszámmá alakítottak valamit, amit visszafogottabb stílussal, népszavazással simán vihettek volna. A felesleges ricsajban elveszik a lényeg.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0