A Reuters-nek higgyek, vagy a FIDESZ-nek?
2009. február 09. írta: Fedor

A Reuters-nek higgyek, vagy a FIDESZ-nek?

Ha az ember csak a jobboldali médiából tájékozódik és/vagy csak a FIDESZ prominenseinek és szimpatizánsainak nyilatkozatait fogadja el hitelesnek (nem jól teszi), az meg lehet győződve arról, hogy itt valami rettenetes félrekezelése folyik a válságnak, és ezt már mindenhol tudják külföldön, csak itthon hülyít a kormány hamis propagandával. Viszont ha véletlenül mást is olvas az ember, zavaró, a világképébe nem illeszkedő dolgokba futhat bele:

Magyarország is szerepel azon a világtérképen, amelyet a Reuters készített a világgazdasági válság hatásainak ellensúlyozását célzó, jelentősebb gazdaságösztönző lépésekről. A listán a világ legerősebb gazdaságai szerepelnek, a kevés kivétel egyike a Kelet-Közép-Európát egyedül képviselő Magyarország.

A Reuters hírügynökség internetes oldalán megjelent grafika szerint a válság miatti legnagyobb mértékű gazdaságösztönző csomagot mostanáig Kína jelentette be, de a 2047 milliárdos összegben szerepelnek a kínai kormány vidéki fejlesztési projektjei is.

A második helyen az Egyesült Államok áll 993 milliárd dollárral, harmadik Japán (485 milliárd), és negyedik az Európai Unió (257 milliárd). Az uniós országok közül ugyanakkor többnek van saját programja is, ebben a sorban jelenik meg Magyarország, 6,1 milliárd dolláros csomagjával megelőzve Portugáliát (2,8 milliárd) és Svédországot (2,7 milliárd). A magyar kormány decemberben jelentette be a vállalkozások számára indított 1400 milliárd forintos hitelprogramot.

Európából Franciaországot, Hollandiát, Nagy-Britanniát, Németországot, Norvégiát, Olaszországot, Oroszországot és Spanyolországot tüntették még fel, a grafikán szerepel továbbá Ausztrália, Dél-Korea, India, Kanada, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld és Új-Zéland.

 Reuters vagy FIDESZ? FIDESZ vagy Reuters? Jaj, kinek higgyek? :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr70932754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0