A jövő csak együtt képzelhető el
2009. február 11. írta: Fedor

A jövő csak együtt képzelhető el

Történelmi pillanat következik: egy fideszes képviselő, Járóka Lívia közleményét fogom bemásolni ide, méghozzá egyetértőleg. Becsüljétek meg, mert ilyen még nem nagyon volt, és szerintem nem is nagyon lesz. Kiemelések tőlem.

Mélyen megrázott a hír, hogy vasárnap hajnalra virradóra tőrbe csalták és vadállati módon kivégezték Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott kézilabdázóját, két társát pedig súlyosan megsebesítették. Magyarként, cigányként és anyaként is megrendüléssel értesültem a tragédiáról és külön fájdalom, hogy a kegyetlen elkövetők cigányok voltak - fogalmazott a politikus.

Marian Cozmát cigányok ölték meg, de nem "a" cigányok. Az elkövetők büntetett előéletű, profi bűnözők voltak, és ha már most érvényben volna a zéró tolerancia és az igazságszolgáltatás a törvényes keretek adta legteljesebb szigorral járt volna el, akkor ez a szörnyű tragédia nem történt volna meg - világított rá a fideszes EP-képviselő.

A magyar állam képtelenné vált ellátni állampolgárainak védelmét. A politika sorozatos baklövései és az általános társadalmi válság következtében a közbiztonságnak még az illúziója is szertefoszlott - húzta alá.

A magyar igazságszolgáltatás kudarca volt, amikor emberi mivoltukból kivetkőzött - egyébként cigány - gengszterek, hideg vérrel meggyilkolták Marian Cozma válogatott kézilabdázót és az is a magyar igazságszolgáltatás kudarca volt, amikor kísértetiesen hasonló körülmények között - egyébként nem cigány - biztonsági őrök brutálisan meggyilkolták Simon Tibor válogatott labdarúgót - emlékeztetett Járóka Lívia.

A képviselő leszögezte: a határ nem a romák és a többségi társadalom között húzódik. Az egyik oldalon a tisztességes, jogkövető emberek állnak, a másik oldalon pedig a bűnözők, és a rendőrség feladata lenne az előbbieket az utóbbiaktól megvédeni. A rendőrség feladata lenne megálljt parancsolni azoknak az alvilági köröknek, akik a mi saját közösségeinket is megnyomorítják, akiktől a romák becsületes többsége is retteg.

A mélyszegénység által sújtott, kilátástalan helyzetükből kilábalni igyekvő, tisztességes cigány magyarok nevében is elítélem a bűnözés minden formáját és egyben a leghatározottabban elutasítok minden olyan törekvést, amely a tragédiát a romákkal szembeni általános hangulatkeltésre próbálja felhasználni.

Minden józan magyar embernek a közös jövőt kell szem előtt tartania, hiszen sorsunk évszázadok óta összefonódott, a társadalmi nyugalmat és a békés építkezés feltételeit pedig - többek között - a rendőrségnek kell biztosítania. A jövő csak együtt képzelhető el - zárta közleményét Járóka Lívia.

Kár, hogy az lesz rá majd a reakció, hogy "Persze, hisz cigány ő is"...

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr42937303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.02.11. 18:16:46

Alakul ez, kedves Fedor, bár... :-)

De azért köszönöm. Nem rossz, nem rossz.

Avatar 2009.02.12. 17:16:35

És azt hallottad, hogy a KDNP javasolta, hogy az iskolai tananyagnak része legyen a pénzügyi és gazdálkodási ismeretek oktatása?
Komolyan mondom, kizökkent a világ... Értelmes javaslat a KDNP-től!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.12. 18:03:58

@Avatar: Nem hallottam. És tényleg meglepő. De hogy kerül ez a téma ide? :-)

Ja sejtem: gondolom a rendkívüli egyetértésem okán...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0