Melyik összeesküvés-elmélet igaz?
2009. február 12. írta: Fedor

Melyik összeesküvés-elmélet igaz?

Nem akarom elvenni a Konspirációs teóriák blog kenyerét, de ha van valami, ami az elmúlt években összeesküvés-elméletek garmadával ajándékozta meg az erre fogékony szubkultúra magyar képviselőit, akkor az nem más, mint a Teve utcai Rendőrpalota majdnem pont két évvel ezelőtti megtámadása.

Csak a teljesesség igénye nélkül:

- szélsőjobbos terrortámadás (alverzió: megbízó természetesen Orbán)

- NBH-s figyelemelterelő-akció (megbízó természetesen Gyurcsány)

- belső ember tette (alverziók: 1. lásd. mint az előző pont 2. eldurvult rivalizálás a vezetői szinten)

- megint a szlovák titkosszolgálat akart zavart kelteni, mint állítólag 98 környékén, a robbantásos merényletek idején

- politikától független alvilági figyelmeztetés

És lehet, hogy hamarosan választ kapunk arra, hogy melyik az igaz. De előbb jöjjön egy kis emlékezetfrissítő a tényekről:

2007. február 13-án lőttek rá a rendőrség Teve utcai központjára. A máig ismeretlen elkövető hajnali fél egy körül nyitott tüzet egy, a Déryné köz sarkáról egy 7,62-es kaliberű katonai fegyverből. Az épületbe 15 golyó csapódott be a kilencedik és tizenharmadik emelet között. A késői időpontnak köszönhetően nem sérült meg senki, de az épületben 15 milliós kár keletkezett.

A Nemzeti Nyomozóiroda nagy erőkkel, kilenc vonalon kezdte meg a nyomozást. Az országos rendőrfőkapitány előbb 5, majd 10 millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. A rendőrök bejelentették, hogy egy fekete VW Golfot keresnek, amelynek utasait szeretnék kihallgatni, majd közöltek egy fantomképet egy fiatalemberről, akit szintén szerettek volna megkérdezni, mit látott akkor éjszaka.

Néhány nappal a Teve utcai rendőrpalotát ért támadás előtt jelentette be Szilvásy György, akkori kancelláriaminiszter, a kormánynak tudomása van arról, hogy egyes szélsőséges csoportok március 15-én a kordonnal lezárt Kossuth tér és az Országház elfoglalására készülnek. A miniszter szerint ezek a csoportok arra is készültek, hogy megosszák a rendőrségi erőket, hogy elvonják a rendőröket a Parlament védelmétől.

Nem sokkal később, két nappal a támadás előtt megjelent egy felvétel egy videómegosztó oldalon, amelyen egy maszkot viselő férfi előtt egy Kalasnyikov gépfegyver hevert egy asztalon. A beszédszintetizátorral felolvasott szöveg szerint a "Magyar Nemzeti Forradalmi Ítéletvégrehajtó Ezred" 48 órát adott a kormány és a rendőri vezetők lemondására, ellenkező esetben erőszakot helyezett kilátásba.

Bár néhány nappal később ugyanaz a felhasználó megjelentetett egy felvételt, amelyen közölte, a szervezet nem létezik, és az egész csak egy vicc volt, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) komolyan vette a fenyegetést. Laborc Sándor főigazgató egy korábbi, újságíróknak rendezett beszélgetésen azt mondta, az NBH azonosította a videón látható személyt, és az információt át is adta a rendőrségnek.

Szilvásy a támadás után nem sokkal azt nyilatkozta, hogy nem konkrétan erre, de ilyen típusú fenyegetésekre utalt, amikor a titkosszolgálati jelentésekről beszélt korábban. Megismételte, hogy a kormánynak fegyveres készülődésről van tudomása. Még 13-én délelőtt a Teve utcába érkezett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki a 2006 őszi zavargásokra utalva azt mondta, hogy az egyre radikalizálódó eseményeknek felépült egy láncolata, ami a fegyveres támadásig vezetett.

A Fidesz már a támadás előtt hiteltelennek nevezte Szilvásy bejelentését. Demeter Ervin, volt titokminiszter azt mondta, a kormány "megint előhúzta a nemzetbiztonsági kártyát", csak hogy indokolttá tegye a kordonok fenntartását. A rendőrpalotát ért támadás után pedig Simicskó István, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának KDNP-s elnöke érdekesnek találta, hogy a miniszter drámai hangú bejelentése után két nappal bekövetkezett az, amire figyelmeztetett. 

forrás

 És hogy miért kerülhet pont lassan a mondat végére?

Egyértelműen meghatározta két tanú, hogy kik a felbujtói a Teve utcai rendőrségi épület elleni két éve történt támadásnak, mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának szerdai ülésén.

A főkapitányt Kontrát Károly (Fidesz) kérdezte arról, hogy megvannak-e már a Teve utcai rendőrszékház támadói. Bencze József válaszában elmondta: "van gyanúsítotti körünk". "Az ügyészséggel hónapok óta birkózunk, hogy tegyük nyílttá ezt az ügyet, hiszen van két olyan védett tanú és olyan vádalkuval védett személy, aki egyértelműen határozza meg azokat a személyeket, akik a bűncselekmény elkövetésével, felbujtással gyanúsíthatók" - jelentette ki.

Mint mondta, a rendőrség álláspontja az ügyben az, hogy nyílttá kellene tenni a nyomozást, "nyíltan nyomozati cselekményeket kellene ebben az irányban folytatni". "Ebben a helyzetben az ügyészséggel vitában állunk hosszú hónapok óta" - jegyezte meg.

forrás

Na? Kik lehetnek azok a megbízók? És a személyüknek vajon köze van az ügyészség húzódozásához?

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr95939407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Empty 2009.02.12. 22:24:28

Mégsem tudja a rendőrség, kik lőttek a rendőrpalotára

* Nagy Attila,
* MTI

| 2009. február 12., csütörtök 17:47

Az ügyészség csütörtökön cáfolta az országos rendőrfőkapitány egy nappal korábbi kijelentéseit, amik szerint a rendőrség tudja kik követhették el a Teve utcai székház elleni támadást, csak éppen az ügyészség megköti a rendőrség kezét.

index.hu/bulvar/2009/02/12/megsem_tudja_a_rendorseg_kik_lottek_a_rendorpalotara/

A legszebb, hogy ez a bulvár rovatban van...

@X 2009.02.13. 05:39:30

"Ismeretlenül" is köszöntelek. Valahogy "ide tévedtem" - ( Darwin 200 videód kapcsán) - Nem szokásom hozzászólásokat kommentálni,- kivételes eset (?) - aki bulvár újságokat olvas, ő csak ott találhatja meg a hírt! -
Esetleg- azért - itt is megjelent :
nol.hu/lap/mozaik/lap-20090212-20090212-40
Ne vitassuk!- hogy az a "vádalku"- az mennyire segíti az igazság megismerését !-Ill. kell-e nekünk (állampolgároknak) mindenről tudnunk ? (...) - Gondolom ki-ki már tudhatja : a Siófokon felvonult " bandáról" is tudtak... (na, ne bonyolítsam!) -

@X 2009.02.13. 05:43:40

Ne gondolja senki, hogy majd magamról állítok ki bizonyítványt! - de (nem egy esetben) "kedvelt mondásom" : Jó, jó...de ki az a Kontrát Károly (Fidesz)
[ Tudom, - pl. Google - és egyéb helyek. ]

@X 2009.02.13. 05:53:16

Mondhatom "szép dolog" megemlíteni, hogy : " nem akarom elvenni a Konspiráció blog kenyerét " - mert csak-csak oda is benéztem...
Nem is tudom, (?) jutott még eszembe ez a téma :
nol.hu/lap/vilag/lap-20090212-20090212-8
További jókat
Bőbeszédűségért bocs' :-)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0