Gyurcsány átadja a hatalmat?
2009. március 21. írta: Fedor

Gyurcsány átadja a hatalmat?

Mégiscsak eljött Bokros ideje?

A tegnap esti Tényekben vezető hír volt, hogy az MSZP hétvégi kongresszusán olyan javaslatokat fognak beterjeszteni, amelyek még a Reformszövetség tervezeténél is keményebb lépéseket tartalmaznak. Hoppá, mondom, végre eszükhöz tértek. De...

Mert amíg megint csak ígérgetnek, addig senki nem veszi őket komolyan. Konkrétumokat kérünk letenni az asztalra, minél előbb. És ott van a kormányfő személye is. Mert bár minden híresztelés ellenére a világgazdaság, a külföld tőle is elfogadna bármilyen hathatós intézkedést (mint ahogy bárki mástól is, csk történjen végre valami), addig itthon a az ország többsége tőle már a jót se fogadná el, hát még a kényszerű, de nagyívű átalakításokat, tehát lehet az a (részleteiben még nem ismert) intézkedési terv bármilyen jó is szakmailag, ha egyszer az ő személye miatt megbukik.

Most mondhatnám azt nagyképűen, hogy Gyurcsányék olvassák az írásaimat, de ez valószínűleg nem igaz - bár a "lopakodó diktatúra" tényében hívők erre rögtön rá fogják vágni, hogy "dehogynem" :-) Két idézet a hónap elejéről magamtól innen és innen:

Gyurcsány a jelek szerint hagyja elszalasztani a lehetőséget (már ki tudja hanyadszor), hogy ne csak szavakban legyen államférfi, hanem végre tettekben is, hisz az számít.

Hogy a két kicsi párt mellett melyik nagy párt adja a parlamenti többség javát, az másodlagos, a lényeg, hogy valamelyik vállalja fel a Reformszövetség ötleteit minimálprogramként, a nagyfőnök pedig lépjen hátra, és adja át a kormányfői posztot konstruktív bizalmatlansági indítvány formájában egy szakértőnek.

Nem merem azt mondani, hogy én is közrejátszottam a döntésben - bár persze hízelgő lenne :-) - de a legfrissebb hír mégis ez:

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bizalmatlansági indítványt kezdeményez maga ellen az Országgyűlésben.

A miniszterelnök szombaton reggel ezt már közölte is az MSZP elnökségével - értesült az MTI a kormányfő környezetéből.

Az MTI úgy tudja, hogy a miniszterelnök azzal indokolta döntését, hogy így az MSZP a többi párttal egyeztetve találhat majd egy külső személyt a hatékony válságkezeléshez. Erre két hetük van. 

A távirati iroda információi szerint Gyurcsány Ferencet ez a döntés nem befolyásolja abban, hogy elinduljon az MSZP elnöki posztjáért.

forrás

 Mit mondjak, most már tényleg ideje volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr401015829

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: SZENZOR 2009.03.21. 20:26:29

Trükkök százai, amiket... Most nem nyitnék arról vitát, hogy valóban Széchenyitől ered-e az az idézet, amit alább plagizálni fogok, de tartalmát illetően még kevesen vitatták. Nosza barátaim, vágjunk bele, aktualizáljuk a mai napra, mikor vigyázó szemü…

Trackback: Sárdobáló 2009.03.21. 15:35:52

Vége, Feri!Mai hírek szerint le fog mondani Gyurcsány Ferenc, az eddig leghosszabb ideig pozíciójában lévő miniszterelnök. Az MSZP-nek két héten belül kellene valakivel kiegyeznie, hogy ne legyen előrehozott választás, és ők adhassanak miniszterelnököt. M…

Trackback: Kettős Mérce 2009.03.21. 13:46:25

Hogyan tovább?Gyurcsány Ferenc lemond. De hogyan tovább?  Én egyébként Weisz manfréd Hubát javaslom. Alakítsunk Kettős Mérce Kormányt!! De akkor szeretnék közlekedési miniszter lenni. Ide nekem az oroszlánt az autópályapénzeket is.

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.21. 13:41:14

Gyurcsány a világ címlapjainFeri megint breaking news lett, lemondásának bejelentésével pár óra alatt címlapra került szerte a világban. Íme egy kis válogatás:

Trackback: e-Cafe light 2009.03.21. 13:23:53

A lehetséges kormányfőjelöltekről Ott van ugye Bokros. Aki hol mszp tag, hol nem. Néha országmegmentői szerepben tetszeleg, néha csak egyszeri világbankár „jobbnál-jobb” ötletekkel. De az mdf-ef randevúval eleve kiírta magát a baloldal komo…

Trackback: Tudtad? 2009.03.21. 12:36:43

Ismét lehallgatták őket? Most hallottuk a hírt, miszerint a miniszterelnök új kormány alakítását javasolta, új kormányfő vezetésével, a mai tisztújító kongresszuson. A miniszterelnök konstruktív bizalmatlansági indítványt kér az Ország…

Trackback: Konzervatórium 2009.03.21. 12:26:52

Megélni a pillanatot - Nem bírja kivárni a végét? És egy videó a végére:   szólj hozzá: Gyurcsány lemond  

Trackback: Tudtad? 2009.03.21. 11:05:48

Titkos doksi kilenc szóbanA ma kezdődő MSZP Kongresszuson nagyjából erről lesz szó. Jaj nekünk!  Sajnálom, hogy ezek a szavak nem fértek bele az első kilencbe.   Ja, és a szövegkörnyezetet az olvasó fantáziájára bízom!  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.03.21. 12:41:36

Majd meglátod, nem jós leszel, hanem tűzközeli komcsi, csak találjanak ide a keményvonalasok! :)

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.03.21. 13:36:11

Vannak, akik most biztos nagyon szomorúak... :D Lássuk csak miféle emberkék vannak Gyurcsány blogján:

kapcsolat.hu/hir/uj_kormanyfo_uj_kormany

"Missmarple | 2009-03-21 12:54
Ne féljetek, amíg Gyurcsány Ferencet látjátok!

Eddig is bíztam benne, ezután is fogok, mert látom: az egyetlen tiszta és tehetséges ember a mai politikai palettán! Csak találjon maga mellé való , hasonló kvalitású társakat, akik elviselik azt az ocsmány hadjáratot, amit most az ellenzék rájuk-ránk zúdít, és a csalódott szimpatizánsok aggodalmát, panaszait!

Most előjöhetnének a visszavonult szocialisták és liberálisok! Fogadjuk őket bizalommal!"


"sziszi | 2009-03-21 13:19
Nagyon szomorúvá tett a Miniszterelnök úr bejelentése.
Én bíztam a munkájában, nagyon becsülöm őt.
Remélem, hogy Gyurcsány Ferenc pártja élén megtalálja az országot a bajból kivezető utódját. Kivánok neki jó egészséget! "

DeMarco 2009.03.21. 15:41:54

Itt az idő, hogy végre mi állampolgárok is beleszólhassunk a dolgok menetébe. Most kell hangot adni és hangosan KÖVETELNI, hogy azonnal írjanak ki előrehozott választásokat. Ne válasszanak senkit maguk közül, úgy, mint a D209-es után Fletót. A következő miniszterelnöknek a polgárok választásán kell alapulnia!!! Elég a játékból, a szavakból, trükkökből. HALADÉKTALANUL ÚJ VÁLASZTÁSOK KIÍRÁSÁT tűzzék ki! Ne a fejünk fölött döntsenek már megint. KÉRJÉK KI A POLGÁROK VÉLEMÉNYÉT IS !!!!
Itt az idő kommentelők, követeljük együtt, minél hangosabban!

Win Elen 2009.03.23. 08:41:05

@malacka69 megélhetési dolgozó:

Igen. Abszolute jogos. Es abszolute veszelyes. Mondom ezt ugy, hogy Magyarorszag jovojet en is egy uj valasztassal latnam elkezdhetonek. De! Nevezzetek radikalisnak, ebbe nem fer bele sem az mszp sem a fidesz. Most azert nem tartom ezt jo dolognak, mert a tobbseg a kozvelemeny kutatasok alapjan a fideszt emelne a hatalomba. Ezt en szinten nem tudom tamogatni, altalaban azert mert a fidesz ha fontos donteseket kell hoznia, elsosorban az ebbol fakado nepszerusegere gyakorolt hatast nezi, majd csak utana a valodi fontossagot. Illetve a jelenlegi programjukrol csak a celjaiknak megfelelo hatalmi atrendezodes utan hajlandoak lerantani a leplet. Ez szamomra elfogadhatatlan uzenetet hordoz. Bar ettol fuggetlen nem tartom oket program nelkulinek, csak kodositett programmal rendelkezonek.

Illetve. Es egyreszrol nem lehet elzarkozni attol a megallapitastol, hogy csak egy jol megtervezett hatalom mentest szolgal Gyurcsany mostani akcioja, de az ahogy a Magyar Nemzet cimlapja is tanuskodik errol, alkotmanyellenesnek beallitva a kontstruktiv bizalmatlansagi inditvany kezdemenyezeset a miniszterelnok reszerol, a fidesz ugy kivanja alatamasztani az uj valasztasok kiirasat, hogy teljesen ignoralja az mszp altal kezdemenyezett forgatokonyvet, felettebb veszelyesnek tartom. Annal is inkabb, mert ertheto, es azzal megerositve ezen politikajukat, hogy az "embereknek kell eldonteni" meg elfogadottabb lesz a valasztopolgarok koreben.

Amikor meghallottam a hirt szombaton reggel, biztos voltam benne, hogy a fidesz ezzel a mar tobbszor elorantott otlettel indit. Csakhogy, es ebben sajnos igaza van az mszp szdsz mdf nyilatkozo politikusainak, - es feltetelezhetoen ezt is szamitasba vette a kormany - hogy a jelen gazdasagi helyzetben, egy elhuzodo valasztasi procedura nagyon rossz lepes lenne. Most mindenki egy hatarozott programot var, amellyel rendbe(?) lehet tenni az orszagot.

Ugyanakkor ahogyan ezt a szocialistak az eddigi idoszakban is nevetseges intezkedesekkel (nem)kezeltek, en sem tudom toluk varni a megoldast... Innentol hatvanyozottan arnyalodik a kep, ez a hetekben fog csak tisztulni. Amire utalni akartam hogy a fidesz hozzaallasa, bar mondom megertem, inkabb tobbet arthat, mint hasznalhat...

(bocs a kapkodsert)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0