A mór megtette kötelességét...
2009. május 13. írta: Fedor

A mór megtette kötelességét...

... a mór mehet:

Kivágó Iván Györgyné lemond fővárosi képviselői mandátumáról a költségvetés elfogadása után. „Anyaként, feleségként, érző emberként az utóbbi időben személyemet ért aljas, igaztalan, és a valós információkat valótlan színben feltüntető rágalmazásokat ez úton is visszautasítom és bejelentem, hogy a főváros költségvetésének elfogadása utáni napon - felelős politikusi kötelezettségemnek eleget téve - lemondok a fővárosi képviselői mandátumomról” – nyilatkozta a szocialista politikus.

Kedves szocialisták!

Most ez a balhé megérte? Hát mikor fogják már megtanulni, hogy nem elég tisztességesnek látszani...

Nem volt elég, hogy egy előzetesben lévő képviselőt kellett pótolni, ami már ugye önmagában elég ciki, muszáj volt házhoz menni az újabb pofonért is? Tudom, hogy nem besúgó volt, de akkor is: senki nem sejtette, hogy a hölgy múltjával milyen magas labdát dobnak föl? Hát nem volt senki más, aki elvállalta volna, és megúszhatta volna egy ilyen vesszőfutás nélkül? Miniszterelnököt nem könnyű találni, nem is sikerült elsőre :-), de egy mezei önkormányzati képviselőt? Hát ennyire égő már manapság szoci politikusnak lenni?

Az eredmény: egy megalázott nő, egy lassan már negatív tartományokban keringő népszerűségű párt, és még a keresgélést is lehet elölről kezdeni.

Gratulálok.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr771120160

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.05.15. 07:52:19

Kivágóné titkos alkujaBede Márton villáminterjúja után én is elbeszélgettem Kivágónéval, hátha sikerül többet megtudnom arról, hogy mi rejtőzik furcsa feltűnése mögött, mik a tervei a jövőre vonatkozóan. Ficere Ödön Kivágóné asszony, ha az ország érd…

Trackback: Kifordított ország 2009.05.13. 22:43:27

Köszönjük Kivágóné!Lemond ugyanis a fővárosi képviselői mandátumáról, rögtön, miután megszavazták Budapest költségvetését. Elismerem, szükség van egy városnak, főleg a fővárosnak költségvetésre, röhögnek rajtunk eleget, enélkül is. De miért pont egy III/I…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.05.13. 21:56:54

"Hát ennyire égő már manapság szoci politikusnak lenni?" Hát ennyire... :))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.13. 22:01:04

@turner: Huh, azt hiszem te vagy az eddigi leggyorsabb kommentelőm :-)

tripanek (törölt) 2009.05.13. 22:01:19

"Tudom, hogy nem besúgó volt, de akkor is"

Őőő...azért ne tegyünk úgy, mintha egy megzsarolt és kényszerből besúgó ember rosszabb lenne a III/bármilyen _tiszteknél_...

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.05.13. 22:16:17

@Fedor: Nem rég értem haza melóból, gondoltam bekukkantok :D Épp időben, amint látom :))
@tripanek: egyet kell, hogy értsek...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 22:31:45

@tripanek: Valóban a tartótisztek voltak a legmocskosabbak aztán az SZT (szigorúan titkos) tisztek. A legtöbb besúgó nem csinált szinte semmit, azt is csak kényszerből.
(Ettől még az utódpárt jó lenne, ha hanyagolná a IIIas ügyosztályt...)

"Tudom, hogy nem besúgó volt, de akkor is"

Nem úgy volt, hogy volt? Most akkor miért nem volt?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.14. 11:26:33

@tripanek: @TaTa86.: Elvileg nem tartótiszt volt, hanem olyan kémelhárító, amilyenek a demokratikus országok titkosszolgálatainál is vannak. Ellenkező bizonyítékig kénytelenek vagyunk ezt elhinni. Végül is nem lehetetlen... De pont emiatt a bizonytalansági tényező miatt írtam én is ezt a bejegyzést...

stulquec 2009.05.14. 15:19:53

Azért a "rendszerváltás" után, szerintem ráfért volna 1-2 év javító-átnevelés az ilyen Kivágónéfélékre. Lehet most nem lenne ennyire nagy a pofájuk, és nem sajnáltatnák magukat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.05.14. 22:49:08

@Fedor: Ajánlom elolvasásra V. Nagy Árpád: Egy lelkiismeret lázadása c. könyvét.
Az emberke 25 évig volt elhárító, az ÁVÓnál kezdte, a III/nemtomhanyasnál fejezte be. És nem vacak ügynök volt, hanem kémelhárító tiszt.
Elég jól leírja, hogy hogy is ment az elhárítósdi.
Pl: hogy ő 25 év alatt nem látott egyetlen egy (!!!) kémet sem, de olyan embert akit személyes sérelmek, intrikák miatt tettek tönkre elég sokat.
Az elhárítók egyértelműen a nép (a belső ellenség) ellen dolgoztak, nem úgy mint egy demokratikus országban. Nem szabad összekeverni ezeket.

(Ahogy a Gestapo-t sem illik összekeverni mondjuk az FBIal.)

Win Elen 2009.05.15. 07:57:21

Hogy mi volt, az reszben indiferens. Viszont az ilyen dolgokon megint jol latszik, hogy miket nem tartottak fontosnak 89-90 ben. Ebbol lett most egy fantasztikus blama. Erdekes ugyanakkor - de lehet csak elkenyelmesedesemben nem tunt fel - hogy valahogy nem keltett akkora hullamokat a kozeletben... Hat igen. Fel van porgetve, es porogve rengeteg mas, jelentosebb dolog, igy ezekre mar csak legyintunk.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.15. 09:24:42

@stulquec: @TaTa86.: Nincsenek illúzióim, ezért is írtam, amit írtam, de azért az talán mégis jelent valamit, hogy még 90 után is ott dolgozhatott egy ideig.

Mindenesetre egész véletlenül pont az eheti 168 órában jelent meg egy interjú a rendszerváltás évfordulója kapcsán (az év eleje óta van egy ilyen sorozatuk) a kommunistapártolással nem igazán vádolható Gálszécsy Andrással, Antall egykori titkosszolgálati miniszterével, és van egy rész, ami, ha nem is foglalkozik konkrétan Kivágónéval, de érinti a problémát. Sajnos online csak csúsztatva szokták feltenni a cikkeket, így most még nem tudom belinkelni, de néhány sort bepötyögök:

"Riporter: A III/III-as főcsoportfőnökséget még a Németh kormány eltörölte, de sokak szerint az 'egység' más néven működött tovább.

Gálszécsy: Tévednek. A III/III-as tagjait elbocsájtották, nyugdíjazták, az ügynökhálózatot felszámolták. Létezett olyan elvárás, miszerint az egész korábbi társaságot el kéne zavarni, de mi kórusban kántáltuk, hogy az utcán nem lehet sem hírszerzőt, sem kémelhárítót találni. Az ezekben a hivatalokban dolgozó mintegy négyezer ember közül sokan önként távoztak, a maradékból Boross Péter mintegy 90-et küldött el, aztán fiatalokat neveztünk ki. Az MDF jobbszárnya és az SZDSZ mégis hörgött: milyen felháborító, hogy csupa régi ember nyüzsög a szolgálatoknál!

R: Állítólag olyan III/III-as nagyágyúk maradtak a kötelékben, mint Harangozó Szilveszter, az ÁVH egykori személyzeti főnöke.

G: Ilyen szintű vezető egy sem maradt. Én operatív tiszteket és alosztályvezetőket léptettem elő, velük dolgoztam - nem csak a III/III-asban cselekedtem így, hanem általában a titkosszolgálatoknál is. Lengyelországban őrnagytól felfelé mindenkit elküldtek, fejetlenség lett a vége. A csehszlovákok az egész hírszerző állományt elbocsátották - két hét múlva lepkehálóval fogdosták őket vissza. Egyetlen ország sem létezhet kémelhárítás nélkül."

A világ még mindig nem csak fekete és fehér, hanem tele van árnyalatokkal...

Ettől függetlenül persze óriási nagy politikai baki volt az MSZP részéről Kivágóné jelölése (ha esetleg nem csak kémekkel foglalkozott a hölgy, akkor meg pláne). Valahogy még mindig nem érzékelik, hogy mivel támadhatóak.

DeMarco 2009.05.18. 01:15:40

Amikor a bohóc orrabukott és a lúdast kinevezték a szadesz lázadozott és nem akarta megszavazni. Már akkor megmondtam, hogy zsarolni fogják a maszopot, hogy csak akkor szavaz demszky igennel, ha elfogadják a költségvetést. A szadesznek semmi sem maradt, csak Pest. Ha demszky is bukik, akkor totális vereséget szenvednek. Ami persze így is, úgy is bekövetkezik, de addig is mentik amit csak lehet. Na ennek a különalkunak láttuk egy fejezetét. A szokásos balfaszkodással persze. De a cél szentesíti az eszközt ugye... Persze ez csak fikció és semmi köze a valósághoz... :))))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.18. 08:30:06

@DeMarco: Egyrészt ettől függetlenül is érdeke volt az MSZP-nek, hogy meglegyen a költségvetés, másrészt meg ettől még jelölhettek volna egy kevésbé támadható múltú valakit...

DeMarco 2009.05.19. 09:36:18

@Fedor: Ezt a problémát két egyszerű dologgal el lehetne kerülni. Egyrészt nyilvánosságra kellene hozni a teljes ügynöklistát, másrészt törvénybe kellene foglalni, hogy akik az előző rendszerben bármilyen poziciót elláttak, különösen a 3-as főosztályon azok SEMMILYEN állami funkciót ne láthassanak el. Ennyi kellene, semmi más és rend lenne...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.19. 09:50:17

@DeMarco: Az elsővel teljesen egyetértek, már rég meg kellett volna csinálni. Nem véletlen, hogy az SZDSZ rendszerváltás utáni első törvényjavaslata is erről szólt, és hogy azóta is többször nekifutottak Ami már érdekesebb, az az, hogy nem csak az MSZP, hanem a FIDESZ sem volt vevő erre eddig, bár abból a szempontból érthető, hogy amikor Megyó bukása után elindult egy alaposabb átvilágítás, bizony több jobbos potentátról derült ki, hogy hunyó volt, mint balosról vagy liberálisról, Martonyi meg Járai ugye. Nem nagyon hallottam róla, hogy kegyvesztetteké váltak volna, sőt...

A másodikkal viszont nem. Esetleg lett volna létjogosultsága a rendszerváltás hevében, de most, 20 év után... Elég, ha tiszta az ábra, és ennek ismeretében jelölik bármire is, aztán vagy megválasztják, vagy nem. Vérlázítónak tűnhetett anno Horn "Na és?"-e, de igaza volt: az átvilágítóbírák olyan tények miatt kérték a lemondását a miniszterelnöki posztról (kormánytag volt 89 előtt), amelyek több, mint közismertek voltak akkor is, amikor elsöprő többséggel nyert a pártja az ő vezetésével...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0