A szabál az szabál...
2009. május 15. írta: Fedor

A szabál az szabál...

Volt egy kis csetepaté ma reggel a belvárosban, két ember, egy taxis és egy kormányőr egyaránt hülyén viselkedett, természetesen ennek ki más, mint egy ártatlan járókelő itta meg a levét. A két hunyó már megvan, kivizsgálás indult ellenük, mondhatnánk azt is, hogy minden az elvárható mederben folyik, de nem. Mert az utolsó bekezdés szerint sikerült ebből is egy jó kis magyaros abszurdot kihozni:

A környék utcáit a rendőrség lezárta, az ott parkoló autókat sem lehetett elvinni, a helyi parkolási társaság (a ferraris botrányról elhíresült Belváros-Lipótváros Parkolásszervező és Üzemeltető Zrt.) parkolási ellenőrei azonban elkezdték büntetni a parkolási időt túllépő autósokat, mondta el az Indexnek egy ott parkoló autós.

 Tényleg néha van olyan érzése az embernek, hogy néhány társaságnak még a nyomát is fel kéne szántani, és sóval be kéne hinteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr451123007

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy vizsla Prágában 2009.05.18. 11:49:44

Cikkek az IndexenMa rögtön két igen érdekes cikket találtam az indexen, ajánlom mindenki figyelmébe.Íme az első, ez a komolyabb témájú.A második pedig elejétől a végéig egy igen bizarr történet. Ebből az utolsó mondat a kedvencem: "A környék utcáit a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.05.15. 12:33:35

Majd legközelebb gondolkodnak az emberek, hogy mértékedó független ajrópéer balliberális önkormányzatot válasszanak-e aki ilyen cégeket alkalmaz vagy inkább a fideszjobbiknácikokra szavaznak ...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.15. 12:51:57

@icelpro: Ezzel speciel mellélőttél, mert a parkolási bizniszben bizony benne van mind a két nagy párt vastagon...

pyromaster 2009.05.15. 16:55:52

Én aszittem a kormányőrök egy mm-el fentebb vannak szellemileg és technikalilag, mint a rendőrök. Tévedtem. A taxis meg mind bumfordi bunkó. Nem is csodálkozom ezen.

Pepe83 (törölt) 2009.05.18. 11:12:01

Pár éve volt egy hasonló eset, akkor egy baleset miatt zárták le az egyik utcát pár órára és nem engedték, hogy az autók kiálljanak onnan. A parkolóőrök ott is dolgoztak szorgalmasan.

A parkolómaffia üzletben valóban minden párt benne van, ezért hunynak szemet az egész ügylet fölött, pedig a rendszer több sebből vérzik és alkotmányossági kérdéseket is felvet.

Az esethez pedig annyit tennék hozzá, hogy a Zóna taxi alkalmazottaiból bármit kinézek. Úgy vezetnek, mint egy őrül, ráhúzzák a kormányt az emberre ha nem engedik be őket, cserébe soha nem mondanak le az elsőbbségükről.
Lehet, hogy csak városi legenda, de állítólag megegyeztek a rendőrséggel, hogy ne büntessék meg őket, mikor 120-al repesztenek a reptéri gyorsforgalmin és az Üllői úton.
Egy taxis mesélte egyszer, hogy beállt a reptéri drosztjukra egy utasra várva, az egyik zónás pedig szó nélkül bevert neki egyet a lehúzott ablakon keresztül.

Persze rálőni a kocsira, főleg a nyílt utcán nagyon felelőtlen volt, de simán elhiszem, hogy a taxis el akarta sodorni a kormányőrt.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0