Ezzel szemben a tény az... XVII-XVIII.
2009. június 04. írta: Fedor

Ezzel szemben a tény az... XVII-XVIII.

Azt hiszem végleg áttérek a kéthetes közlésekre ennél a sorozatnál, kényelmesebb így :-)

Formabontó módon először egy saját, friss élmény: miután az EU-választások előtti listavezetői vita azért hiúsult meg, mert a FIDESZ (és csak ő nyolc párt közül) lemondta a részvételt, Szijjártó szóvivő azt bírta mondani, hogy "rendkívül sajnálja, hogy a szocialisták megfutamodtak a listavezetői vita elől."

Mi van?! Péter, te ennyire hülyének nézel mindenkit?

No de akkor lássuk a szokott forrásból származó gyűjtést:

Azt állítja Stefka István
főszerkesztő a Magyar Hírlapban egy most megjelent könyv kapcsán, hogy Európa egyik legrégebbi keresztény állama veszélybe került, ezért minden magyarul gondolkodó, magát magyarnak érző ember kötelessége menteni a hazáját.

A szerző a könyvből idézi Andrásfaly Bertalan volt minisztert és Széles Gábor mai nagyiparost. Előbbi szerint „most éppen azt akarják eladni a társadalomnak Spiró Györgyék és szellemi rokonaik, hogy a fiatalok azért nem olvasnak, mert nem értik Jókai Mór nyelvezetét – így a magyar klasszikusokat át kell írni, át kell ültetni mai nyelvre. E szándék a nemzet elleni merénylet.”

Széles Gábortól pedig azt emeli ki a főszerkesztő, hogy „szerinte a válságot nem elbocsátásokkal, a munkanélküliek számának növelésével kell kezelni, hanem a munkahelyek megtartásával.”

Ezzel szemben a tény az,
hogy 1.: Európa egyik legrégebbi keresztény állama nem került veszélybe, senki nem fenyegeti, hacsak azok nem, akik a magyar társadalomból ki akarják rekeszteni a nekik nem tetsző színű, származású, gondolkodású csoportokat. Ez valóban veszély, illik rá keresztényi megértéssel, szeretettel és emberséggel reagálni.

2.: Ha mondjuk Jókai esetleges modernizálása a nemzet elleni merénylet, akkor Móricz Zsigmond, az egyik legnagyobb magyar író legalábbis egy Matuska Szilveszter. Õ ugyanis – amint arra a napokban a Népszabadságban Szalay László tanár felhívta a figyelmet – bizony korszerűsítette Kemény Zsigmondot, Szigligetit, sőt Jókai Mórt is. Átírta. Mert ilyenek ezek a nemzetellenes írók.

És végül 3.: Ha Széles Gábor szerint nem elbocsátásokkal kell kezelni a válságot (megjegyzem, ez nem kezelés, hanem kényszerű következménye a válságnak), akkor vajon hogy lehet az, hogy idén márciusban a Videoton Holding ezer embert küldött el munkahelyéről? A Videoton legnagyobb tulajdonosát ugyanis Széles Gábornak hívják. Lehet, hogy nem olvassa saját írásait?

1. Speciel Európa országai közül majdhogynem mi lettünk legutoljára keresztények... Ennyit Stefka történelemtudásáról/ferdítéseiről.

2. Ha mondjuk egy Moliere, vagy Shakespeare darabot valaki újrafordít, mert a 150-200 éves fordítás nyelvezete már nehézkes, vagy amikor egy regényből film, képregény, stb. adaptációt készítenek (de lehet ez akár a Biblia is), akkor ugyanígy megváltoztatják az eredeti művet, mégse kiált senki nemzethalált.

3. hát ez bizony a bagoly mondja verébnek tipikus esetének a fennforgása...

Azt állítja a Magyar Nemzet,
hogy „a kormányzatnál nincsen rosszabb adós. Bár a fizetési morál szinte mindenhol romlott az utóbbi hónapokban, a legnagyobb késéssel a magyar állam egyenlíti ki tartozásait”. Ezt írja első oldalán a napilap az Intrum Justitia nevű nemzetközi szervezet felmérésére hivatkozva, egyértelműen azt a látszatot keltve, mintha ez a felháborító helyzet csak nálunk alakult volna ki.

Ezzel szemben a tény az,
hogy az Intrum Justitia az európai helyzetet vizsgálta, de ez még a 12. oldalon közölt részletes beszámoló címéből, alcímeiből és bevezető összefoglalójából sem derült ki. Ha viszont valaki figyelmesen elolvassa a cikket, akkor nagy nehezen arra a meglepő következtetésre juthat, hogy míg Magyarországon az állami szféra 28 napos késéssel fizet, addig az európai átlag 37 nap, egy félmondatból pedig még az is kitűnik, hogy régiónk országaiban a mienkénél rosszabb a helyzet.

Hogy is szokták ezt mondani jogi nyelven? Azt a valós tényt, hogy a népnyúzó, magyarellenes, hazaáruló Gyurcsány–Bajnai-kormány késve fizette és fizeti tartozásait a cégeknek, olyan hamis színben tüntették föl, mintha csak ők volnának nép- és vállalkozónyúzók. Holott: lásd a cikkben gondosan elrejtve.

A Magyar Nemzet a Széles Gábor-féle nyomtatott kuruc.info mellett szinte már csak szolid jobbközép lap, de azért néha még felvillantja legendás csúsztatási potenciálját. Nem véletlenül vezeti a legtöbb elvesztett sajtóper elnevezésű sikerlistát toronymagasan.

Azt állította Tőkés László
a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács budapesti ülésén (amelyen Orbán Viktor is részt vett és felszólalt), hogy „ha van koszovói és tibeti ügy, akkor létezik magyar ügy is”.

Ezzel szemben a tény az,
hogy magyar ügy – szerencsére – nincs. A határon túli magyar kisebbségeknek vannak ügyei, vannak problémái, és vannak jogosan felvethető kérései, javaslatai, köztük a lehetséges, különféle autonómiák megteremtése, ám ahhoz, hogy úgynevezett magyar ügy is legyen, pláne koszovói vagy tibeti értelemben, más kell. Például háború. Koszovóban ugyanis, ha még nem felejtették el, néhány éve háború zajlott, több mint tízezer halottal. És a koszovói „ügyhöz” az is kellett, hogy a korábban Jugoszláviához, majd Szerbiához tartozó tartomány lakosságában 90 százalék legyen az elszakadást követelő albánok aránya a 10 százaléknyi szerbbel szemben. Nagyjából úgy, mint a tibeti autonóm területen, ahol a tibetiek aránya meghaladja a 90 százalékot. Mellesleg mindkét ügyben – a koszovói albánok függetlenséget akartak, a tibetiek csak valódi autonómiát és az emberi jogok tiszteletben tartását szeretnék elérni – komoly és erőteljes nemzetközi támogatást is kaptak és kapnak követeléseik eléréséhez (gondoljunk csak a NATO beavatkozására a koszovói háborúban). Ha tehát valaki magyar ügyet akar kreálni koszovói módra, először azt kell elérnie, hogy a határon túli területek jelentős, összefüggő részén 90 százalékos magyar többség legyen, azután pedig maga mellé kellene állítania Európa nagyhatalmait és az Egyesült Államokat. A többi menni fog. Áldozatokkal.

Bayer Zsolti képe dereng fel, aki pár éve az ír és a baszk szeparatistákat állította példaképül az erdélyiek elé, szerencsére hatástalanul. Na akkor tényleg lenne magyar ügy...

Azt állítja Varga Mihály,
a Fidesz alelnöke, hogy „már látszik az MSZP-csomag első eredménye... a magyar gazdaságban 6,4 százalékos visszaesésre, mondjuk ki nyíltan, senki nem számított”.

Ezzel szemben a tény az,
hogy a Portfolio.hu által a múlt héten megkérdezett tizenegy gazdasági elemző közül többen ennél nagyobb visszaesést jósoltak, négyen hét százaléknál is súlyosabbat, sőt akadt, aki 9,8 százalékosat.

Ráadásul az MSZP- vagy Bajnai-csomagot május 11-én fogadták el a parlamentben, és intézkedéseit csak júliustól vezetik be, ellenben a GDP-adat az év első három hónapjára vonatkozik, és mellesleg a naptári hatás kiszűrésével a mínusz 6,4 százalékosnál kicsit kedvezőbb: 5,8 százalék.

A volt pénzügyminiszter mindenesetre annak tulajdonította a (nem is annyira) rossz adatot, hogy „miközben Európa kormányai adócsökkentéssel, a fogyasztás élénkítésével, állami programokkal segítik a munkahelyek megtartását és bővítését, a magyar kormány ezzel ellentétes lépéseket fogadott el”. Ez vezetett szerinte a növekvő munkanélküliséghez is.

Csakhogy akkor minek tulajdonítható, hogy Németországban az első negyedévben 6,9, Olaszországban 5,9, Romániában 6,4, Észtországban 15,6, Lettországban 18,6 százalékkal csökkent a nemzeti össztermék? Még a gazdasági csoda országában, Szlovákiában is mínusz 5,4 százalék a mutató, sőt a naptári hatással korrigálva 6, nálunk meg csak 5,8 – ami pedig még ennél is súlyosabb: az előző negyedévhez képest náluk 11,2 százalékkal zuhant a GDP, nálunk 2,3-mal. Fico ezek szerint nem állította meg a begyűrűző Bajnait. Amit megértek, mert az MSZP fenyegető keze Berlinig és a balti államokig is elér.

Ami a munkanélküliséget illeti: bár kétségtelen, hogy az európai országok többsége valóban több pénzből képes ösztönözni a gazdaságot, mint az eladósodott magyar állam, azért a válság kitörése, tavaly október óta a munkanélküliségi ráta az Eurostat alapján nemcsak Magyarországon emelkedett jelentősen, 7,8 százalékról 9,2-re, hanem másutt is. Szlovákiában például 9,1-ről 10,5-re, Írországban 7,6-ról 10,6-ra, Litvániában 7,2-ről 15,5-re, de még Dániában is 3,7-ről 5,7-re. És hogy a világ meghatározó gazdaságát is említsem: az Egyesült Államokban 6,6-ról 8,5-re.

Szegény Obama nem hallott még arról, hogyan kellene megtartani a munkahelyeket.

Remélem ha majd Varga Mihály újra pénzügyminiszter lesz, nem fog ekkora baromságokat mondani, mert akkor nagy bajban leszünk világválság nélkül is.

Egyébként ez a fideszes retorika iskolapéldája: tegyünk úgy, mintha Európa többi részén nem is lenne válság, csak nálunk, hallgassuk el, hogy van, ahol nálunk is rosszabb a helyzet, és tulajdonítsuk a még be se vezetett intézkedések hatásának a múlt történéseit. És az a réteg, amelyik csak jobboldalai sajtóból tájékozódik, ezt el is hiszi.

Azt állítja Orbán Viktor,
hogy a Fidesz célja eltakarítani a romokat, felelősségre vonni mindazokat, akik romhalmazt csináltak az országból, és újjáépíteni az országot.

Ezzel szemben a tény az,
hogy az országot szerencsére nem kell újjáépíteni, mert nem romhalmaz. 2003-tól 2008-ig, hat év alatt például majdnem 230 ezer új lakás épült, míg a fideszes négy év alatt mindössze 90 ezer. Autópályákból 2000 és 2002 között 95 kilométer készült el, azóta több mint 500. És bár lehet, hogy az esztergomi Mária Valéria híd örök szimbóluma marad az Orbán-korszaknak, de azóta valóban grandiózus hidak is épültek az országban, olyanok, mint a Megyeri híd vagy a Kőröshegyi völgyhíd (azon a nyomvonalon, amelyet még az Orbán-kormány idején jelöltek ki). Nagyon remélem, hogy a Fidesz elnöke nem látott romhalmazt azokban a városokban sem, amelyeket fideszesek vezetnek, mondjuk Debrecenben, Győrött, Sopronban, Tatabányán, Kecskeméten vagy Kaposváron, úgyhogy kijelentésének alátámasztására maradnának még a cigányputrik, amelyek sajnos nem új keletűek, meg a műemlék romok. Az előbbieket nagyon nehéz, az utóbbiakat tilos eltakarítani.

Persze joggal horkan fel a jobboldali állampolgár, hogy oké, de milyen áron? És neki is igaza lenne. Meg a cikkírónak is. Bizony, semmi se csak fekete meg fehér.

Azt állítja a Fidesz elnöke,
hogy a magyar kormány 600 milliárd forintot akar biztosítani a bankok számára, és ez elfogadhatatlan, mert miközben egyik kezükkel megsarcolják az embereket, a másikkal bőkezűen osztogatják a pénzt a pénzügyi válság előidézésében kulcsszerepet játszó pénzintézeteknek. A bankok és az MSZP közti paktumot mi nem fogadjuk el – közölte Orbán, hozzátéve: ezt a hatalmas összeget inkább a magyar emberek érdekében, nemzeti célokra kellene fordítani.

Ezzel szemben a tény az,
hogy a bankok (esetleges) megsegítése abszolút nemzeti cél. A példátlan világgazdasági válságot ugyanis pénzügyi csődsorozat robbantotta ki, amelynek következtében a bankok mindenütt leálltak a hitelezéssel, és sehol sincs elég pénz a gazdaság működtetéséhez. A hitelezés beindításához, a bankok életben tartásához ezért állami pénzt öntöttek a bankrendszerbe. Az Obama-kormányzat eddig mintegy 700 milliárd dollárt, és további 500-1000 milliárdot helyezett kilátásba szükség esetére.

A britek 200 milliárd dollárnyi összeget, de még a világhírű svájci bank, a UBS is 5,5 milliárd dolláros tőkeinjekciót kapott a svájci kormánytól, valamint további 54 milliárd dollár hitelt. Emiatt aztán a Nemzetközi Valutaalap szerint 2014-re a leggazdagabb országokban az államadósság meg fogja haladni a GDP 100 százalékát (nálunk most 80 körül van). Horror.

Tegyük még hozzá azt is, hogy azt a 600 milliárd forintot természetesen nem a magyar kormány szedi elő a zsebéből – pláne nem a magyar dolgozók zsebéből –, hanem a pénzt éppenséggel ilyen célra a valutaalaptól meg az EU-tól kapja. Ha nem is annyit (350 milliárd dollárt!), mint amennyit Orbán néhány hónapja kért Merkel német kancellártól a közép-európai leánybankoknak, ahelyett hogy közvetlenül a magyar népnek kérte volna. Egyébként elvileg jól tette, mert ha a magyarországi bankok nem lesznek képesek elegendő kölcsönt adni a vállalkozásoknak és a magánembereknek, akkor az egész magyar gazdaság még súlyosabb válságba kerül.

Torgyán József mindenesetre most nagyon sajnálhatja, hogy már nem aktív, és legjobb tanítványa a szájából vehette ki a szavakat.

A bankárokat szidni persze első hallásra igen népszerű dolog, meg hát Orbánéktól korábban se volt idegen (a bankárkormány szlogen megvan még?), de ez a mostani, azon kívül, hogy eszementen demagóg és káros, ráadásul még vicces is annak a fényében, hogy amúgy állandóan a nyugati válságkezelő módszereket kérik számon a kormányon :-)

Azt állítja Navracsics Tibor,
a Fidesz frakcióvezetője, hogy Magyarország az elmúlt hét év alatt nem hét évet haladt előre, hanem 15 évet zuhant vissza a legfontosabb gazdasági mutatók és az élettel kapcsolatos reményeink tekintetében.

Ezzel szemben a tény az,
hogy bár „az élettel kapcsolatos reményeinket” nem igazán lehet egzaktan mérni, a gazdasági mutatókat igen, azok pedig hét év alatt egész biztosan nem zuhantak a 15 évvel ezelőtti szintre.

Bár az Eurostat adataiból nem tudtam kibányászni, hogy mekkora volt Magyarországon az egy főre jutó GDP vásárlóértékben 1994-ben, csak azt, hogy mekkora ’97-ben (márpedig az valószínűleg jobb lehetett a ’94-esnél), de ’97-ben az uniós 27-ek átlagának 51,5 százalékát értük el, míg 2008-ban 62,6 százalékot.A foglalkoztatottság aránya akkor 52,4 volt, most (zuhanóban, de még mindig) 55,1. Ezzel összefüggésben kétségtelen, hogy a munkanélküliségi ráta igen magas, 9,7 (az egész világon rendkívüli ütemben nő), 15 éve viszont 11,3 százalék volt.

Az infláció 1994-ben 18,8 százalékon állt, jelenleg 3,5.

Amiben majdnem ugyanolyan szintre jutottunk vissza, mint ahol ’94-ben voltunk, az az államadósság szintje a GDP-hez képest, de ebben ugyancsak rohamosan romlik a fejlett világ is.

És hogy milyenek „az élettel kapcsolatos reményeink”? 1994-ben még 74 ezer abortuszt történt Magyarországon, 2001-ben 58 ezer, 2007-ben pedig 44 ezer. Tragikus.

Bizony a számok makacs dolgok...

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr901163483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TD223 2009.06.04. 18:49:35

A szokásos hazugságokat el sem olvasom. Annak viszont örülök, hogy nem lesz vita. Szdsz, Mdf, MCF, LMP, Komcsik, Mszp nem érdemlik meg, hogy azonos súlyúnak mutatkozhassanak a Fidesszel és lehetőségük legyen kijutni az EP-be. Sok baj van a Fidesszel ugyan, de nagyon nyerniük kell most. Ha mindenki csak 1/8 a képernyőn, akkor azt hihetik a buta emberek, hogy az LMP pl. tényező. Szdsz, Mszp antimagyarizmus, Mdf önpártgyilkolás miatt ne legyen ott, Lmp pedig mert indulásuk nevetséges és kétlem, hogy tényleg összeszedték volna a cédulákat.

DeMarco 2009.06.04. 21:42:03

Most nincs kedvem vitatkozni, pláne annyit gépelni, h leírjam mekkora hülyeség amit itt összehordtál. Legyen elég annyi, h tökéletesen megmutattad, h miért is élünk egy országban de a gödör másik felén...
Most őszintén: Ugye egy percig sem gondoltad komolyan, hogy lesz bármilyen vita ??? Minek? Kivel? Miért ??? Bazz egy úthenger nem vitatkozik, megy előre és bedarál mindenkit. Szerinted le kellene állnia a Fidesznek ezekkel a nyomorultakkal bármilyen vitára? Ugyan. Ne vergődjenek, húzzanak már a francba és kussoljanak 20 évig, vagy inkább örökre. De most tényleg.. Göncz Kingával vitatkozni, vagy Habsburg Gyurival? Jajj ne má'... Méltóság is van a világon...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.05. 08:46:23

@TD223: Örülnék, ha végre valaki egyszer megcáfolná ezeket a "hazugságokat".

@DeMarco: Mindkettőtöknek: Gratulálok a demokráciához való hozzáállásotokhoz. Az én szegénységi bizonyítványomat akartátok kiállítani, de sajátotokat sikerült, méghozzá látványosan...

DeMarco 2009.06.05. 11:20:38

@Fedor: Négy éves kiskirályságok vannak nálunk, nem demokrácia... Inkább arról írnál amit Horn Gábor mondott a minap: " Az ország sorsa nem érdekes, a lényeg, h mi lesz az szdsz-el..." Inkább ezt elemezd.. kivételesen igazat mondott Horn, mint a "húzz a picsába Ferivel".

DeMarco 2009.06.05. 11:26:40

@Fedor: Jah, ezt már tegnap is elfelejtettem leírni: Biztosan emlékszel még a Feri-Viki vitára, ugye ??
Viktor ott totálisan igazat állított: rossz gazdasági helyzet, a D209 nagyon elqrta, a szocik bevezetik a vizitdíjat és sorolhatnám. Feri bohóc hazugnak nevezte Viktort és riogatással vádolta. Pedig tök nyilvánvaló volt, h hazudik, nekem még ősződ sem kellett hozzá.
Ennek fényében ismét megkérdezem, hogy komolyan gondoltad a vitát ???

TD223 2009.06.05. 11:29:59

@Fedor: A múltkor egyszer megcáfoltam mindet, fárasztó keresgélni az infók után, főleg értelmetlen, mert minden alkalommal azt írsz amit akarsz és senki se hiszi el úgyse.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.05. 12:02:42

@TD223: Mikor cáfoltad meg? Én egy vitára emlékszem, ahol egy számról derült ki, hogy helytelen...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.05. 12:12:15

@DeMarco: Egy kicsit unalmas, hogy csak hosszas guglizás után értem csak meg a célzásaidat :-) Tényleg, egy bő egy évvel ezelőtti baki, amit rögtön kijavított, valóban pont most kiállt elemzés után :-) Ezekben az a jó, hogy a kutya nem emlékszik rá, csak ti hergelitek magatokat vele, és ha valaki nálatok ciki dolgot mond, akkor rögtön bedobjátok.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.05. 12:19:30

@DeMarco: Akkor se az a megoldás, hogy nem állnak le vitázni. Tessék akkor ezt előhozni érvként a vitán (Egyébként is, hol van már Gyurcsány?), de olyan nincs, hogy nem állok ki, csak mert az úri kedvem úgy tartja, és úgyis győzni fogok. Ennyire félnek attól, hogy egy esetleges vita csökkenthetné a győzelmük arányát? Talán nincs igazi érvük a mindent tagadáson kívül, és félnek, hogy lelepleződnének?
Amúgy sikerült félrevinnetek a témát. Én nem azon háborodtam fel igazán, hogy nem lesz vita (persze, azon is), hanem főként azon, hogy a saját megfutamodásukat Szijjártó a másik fél hibájaként próbálja beállítani. Szánalmas.

DeMarco 2009.06.05. 19:03:51

@Fedor: Nohát akkor jöjjenek a tények, (a te szavaiddal élve):
1. szadesz: tét: "liberálisoknak is legyen magyar tagja!" (Lásd a fentebbi Horni hozzászólás aktualitását). Ezen kívül: "élesen bírálta a Jobbikot"
2. Munkáspárt: Lépjünk ki az eu-ból és mindenki keressen 100.000 forintot minimum. No comment.
3. maszop: semmi értelmeset nem mondott, (nem is tudna), így maradt a "jajj ne kelljen már félnünk.." gondolat. (DE BAZZ KELLJEN!!!)
4. Jobbik: Ne olyanok képviseljék az országot akik külföldi érdekeket képviselnek és akik tönkretették az országot. (Ebben sztem igaza van, kár hogy nekem nem szimpi Krisztike).
5. LMP: többpárt-rendszert akar és h arra szavazzanak akiknek van programjuk. (Nekik ezek szerint van?).
6. Mdf: Csak a versenyképesség, (még akkor is ha közben mindenki beledöglik. )És: "Magyarország nem csak a magyaroké, hanem minden emberé, aki hajlandó tenni az ország sikeréért."

Ezzel az utóbbival el is mondott mindent.
Na volt értelme a vitának ?? Mert sztem totál elbeszéltek egymás mellett az arcok, mindenki fújta a maga baromságait és tökéletesen lesz*rta a másikakét.
Még hozzáírom a másik kettőt:
Fidesz: Tönkretették az országot és húzzanak a pi*ba, felejtsék el az eu-t, a börtönből úgyse kapnak rep.jegyet...
Romák: Jajj gázsik, minket itten bántanak, pedig mi szegény, becsületesen dolgozó cigók vagyunk, jájj azok a szélsőségesek... jah programunk az nincs, de azt hallottuk, h ott az eu-ban nagy lóvét lehet kaszálni bodzaszedésből...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.05. 19:13:11

@DeMarco: Jó, hát egy kampány után ennyire mindenki tisztában van a dolgokkal, de attól még nem véletlen, hogy minden kampány csúcspontja egy ilyen vita. Én továbbra is azt mondom, hogy a demokrácia megcsúfolása ennek semmibevétele. De hát mit vár az ember a FIDESZ-től, amikor a vezetője is kerülni szokta a személyes vitát, amikor csak tudja, mert jobban szeret a mindenre helyeslő híveinek szónokolni. Hát egy vitán vissza is beszélhetnek, hogy képzelik ezt? Kiesik a ritmusból, mint 2006-ban... Mert nem az döntött, hogy mit mondott Gyurcsány, hanem ahogy mondta, és ahogy Orbán reagált rá.

DeMarco 2009.06.06. 00:22:52

@Fedor: Hát a tied is egy nézőpont kétségtelen. Mindenesetre én vitát a maszoppal csak és kizárólag a bíróságon folytatnék hazaárulás perében...
Annyira felesleges velük bármilyen vita. Katasztrófálisan elqrták, nincs miről beszélni... Nem értem miért nem látod be.
Ez olyan mintha a disznóval megbeszélnéd hajnali négykor, h figyelj fél óra és leváglak... már ne is egyél moslékot, felesleges. Aztán visítozhat a disznó ahogy akar, a kés a böllérnél van... Legfeljebb ha nagyon hangosan visít, előbb elkezdik.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.06.09. 11:39:32

@TD223: @DeMarco: az LMP NEM csalással szedte össze a céduláit, tudom, én is segítettem pár darabbal, továbbá programjuk is van. Nem is olyan hülyeségek, mint amit a Jobbik annak nevez.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.06.09. 11:40:10

egyébként ez egy hasznos kis sorozat, és ha az ellenzői annyira tényszerűek, mint itt látszik, akkor hiteles is...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0