Ízlésrendőrség
2009. szeptember 03. írta: Fedor

Ízlésrendőrség

A rendőrség láthatóan nem találja a helyét. Nem tud olyat csinálni, amibe valaki ne kötne bele. Vagy túl kemény, vagy túl gyenge. Most pl. a homofób hangulatnak kíván megfelelni, gyáván:

...a Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívta a Meleg Méltóság Menetének szervezőinek figyelmét arra, hogy "a menetben részt vevők tartózkodjanak minden olyan magatartástól, amely alkalmas lehet a közízlés megsértésére".

A rendőrségi közlemény szerint „amennyiben a helyszínen a rendőrség ilyet tapasztal, úgy fel fogja hívni a szervezőket arra, hogy intézkedjenek az általánosan elfogadottól eltérő magatartás abbahagyására. Ha a fenti magatartás a szabálysértés vagy bűncselekmény fokát eléri, úgy a rendőrség a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megteszi".

Tehát Kovács II. főtörzs fogja ott a helyszínen eldönteni, hogy az a tanga vagy az a boa megfelel -e a közízlésnek, vagy azt, hogy az a két fickó kézen fogva még mehet, de csókot már nem válthatnak.

Gratulálok. Mit várnak ettől? Hogy a menet megtámadására készülők ettől majd visszakoznak? Így akarnak megelőzni egy újabb égést? Nem inkább azok ellen kéne erőteljesebben fellépni, akik erőszakkal akarnak megakadályozni másokat demokratikus jogaik gyakorlásában? És kérem ne hozzátok fel a Gárdát: mások megfélemlítése, fenyegetése és az ország törvényeinek semmibevétele NEM demokratikus alapjog.

És mi lesz a következő lépés? Nem érzékelik, hogy ezek a rossz kompromisszumok mind egy-egy lépést jelentenek hátrafelé? Hogy fér bele a demokráciába ez?

A szervezők felszólítják Tóth Gábort, Budapest rendőrfőkapitányát, hogy egyértelműen nevezze meg azt a jogszabályt, amelyben a közízlés és annak megsértésének fogalma meghatározásra kerül, hiszen ennek a törvények a betartását és betartatását kéri számon a szervezőktől.

"Egyúttal nevezze meg azt is, hogy a bejelentett ellentüntető csoport(ok) figyelmét milyen, nyilvános módon hívták fel a törvénysértések elkerülésére, különös tekintettel az elmúlt két év melegellenes támadásaira"

Lehet választani: Nyugat-Európa felé akarunk menni, vagy Oroszország és az arab országok felé? Én eddig azt hittem, hogy az elsőt választottuk 20 éve...

Korábban itt a blogon: Coming Out

 

UPDATE

Komment válaszok helyett:

1. Nem, nem vagyok buzi, lásd még a linket két sorral feljebb.

2. Senki nem mondta, hogy szexeljenek az utcán. De tudtommal az eddigi felvonulásokon se volt ilyen.

3. A ruházatba belekötni ízlésalapon hülyeség. A Gárdánál NEM ízlésalapon történt...

További jó mocskolódást.

UPDATE 2

"Ugyanazon embertípus, aki jelenleg a melegeken van kiakadva, száz éve a válást, az önkielégítést és a házasság előtti szexet akarta tiltani."

Papp László Tamás, HVG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr711358040

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Büszke vagy? 2009.09.04. 07:33:57

Az elmúlt néhány napban szinte mindenki fontosnak érezte, hogy hangot adjon véleményének a meleg kulturális hét, és az azt lezáró felvonulás kapcsán. Elkerülhetetlen, hogy itt is szóba kerüljön. A Gay Pride története a New York-i Christopher Stree...

Trackback: Provokáció 2009.09.03. 20:13:21

Minden normális ember megegyezett abban, hogy a nemnormálisok felvonulása provokáció. Mert a normálisok nem vonulnak fel a normalitásukat hangoztatva, tehát  a nemnormálisok se vonuljanak fel. Ha mégis felvonulnak, ne csodálkozzanak, ha a normális...

Trackback: Nem értem! A Melegek Menetét főleg nem! 2009.09.03. 18:28:21

Nem értem a melegeket. Nem értem miért kell maguk ellen bőszíteni a társadalmat. Minek kell rázniuk magukat az Andrássy úton, szeptember 5-én, de leginkább azt nem értem: EZT MIÉRT ENGEDIK??? Tudom: Joguk van hozzá. Tudom: Demokrácia van. De akkor is? ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2009.09.04. 01:48:06

@Moser: okos vagy. Ahelyett hogy mosolyogva adtál volna egy szál virágot, és nincs probléma, sem pedig ilyen kusza eszmefuttatás az egyenlőségről. Azért abba gondolj bele hogy mekkora egyenlőség az egész életedet úgy leélni hogy a társadalom jelentős undorodik tőled, megvet, megölne, genetikai selejtnek tart, sőt még egy nyomorult promóciós rózsát sem kapsz, mert a hostessfiú egy homofób okostojás. A munkatársam meleg, és rajta keresztül pontosan látom hogy milyen nehéz neki azok miatt a melegek miatt akik sokkal többek mint kellene. De ez utóbbi sem jogosít fel senkit hogy a jogaikat gyakorolják.

victorsirius 2009.09.04. 02:11:17

"További jó mocskolódást."

LOL

sajnos agymosottaknak erről szól az élet.
mintha attól, hogy buziznak orrba-szájba, emelkedne az életszinvonaluk.

netsrot5 2009.09.04. 03:04:41

Ez a buzi felvonulás provokáció! Mé nem kussolnak és otthon buzulnak?????? Juj de utálom ezért őket, azt hiszem mások is etért utálják őket!

VOGAben 2009.09.04. 04:13:25

Na én pont leszarom, hogy mennyire nehéz melegként élni. Heteroként is éppen elég nehézséggel kell megküzdeni az életben. És eszembe sem jutna ezekkel kérkedve felvonulni, másokat megbotránkoztatni. Sok kisemmizett nő és férfi él közöttünk és magasról tesz rájuk a társadalom. Pedig csak rossz házasságban élnek vagy éltek. Úgyhogy húzzák csak meg magukat. Baromira szükségtelen ez a cirkusz. Nehogy már mi legyünk a selejtek, mert nem toleráljuk ezt a nyilvános okádékot.

ebenbry (törölt) 2009.09.04. 05:56:26

Bennem a melegfelvonulás félelmet kelt és megbotránkoztat. Az én jogaimat ki védi meg?
A felvonuláson sok kihívóan közösségellenes magatartást látni, pl. keresztet a péniszéhez dörzsölni nem szép dolog, sem seggbe dugást imitálni nyílt utcán.
A heteroszexuálisok miért nem vonulnak fel? Mert nagy részüknek van értelmes élete a magamutogatáson kívül is.
Akár hetero- akár homoszeuális az ember, azt ne felvonuláson reklámozza!

spammer blogger 2009.09.04. 06:39:18

@ebenbry: miféle "félelmet" te istenverte náci barom? Ilyen alapon tiltasd be a körmeneteket is, mert azoktól még több félnivalód van - emlékeztetnek a bűneidre, meg arra a pár pedofil papra, akik gyerekkorodban molesztáltak téged.

(többiektől bocs, de amikor valaki erre hivatkozik, az azért teszi, mert a nyilasgárda betiltásával akarja összemosni a buzifelvonulást)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.09.04. 06:56:50

Az aggasztó nem az a pár tucat tojásdobáló degenerált.
Ami roppant aggasztó, az a sok ultranormális polgártárs, akik fröcsögését itt láthatjuk. Ők alkotják a társadalom törzsét, velük ülsz egy irodában, mindennap találkozol velük: ők szolgálnak ki a boltban, ők fognak ápolni, ha kórházba kerülsz... és mindeközben belül ilyenek. Mint a rothadó alma. na ez az, ami kurvára ijesztő.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.09.04. 07:16:34

Meg kéne már kezdeni végre a nyilvánosság előtt bemutatkozniuk a homszexuális közzszereplőknek. Akiket eddig szeretettet a közvélemyén, azt ezután sem gyűlölné meg.

Zoli a séf 2009.09.04. 07:51:11

Azért mert nincs törvényben leírva;
mi az hogy közízlés, azért még
létezik.

spammer blogger 2009.09.04. 08:01:41

@Zoli a séf: ez igaz, csakhogy ebbe a rendőrség nem ugathat(na) bele.

@városjáró: ebben nem vagyok biztos. :D

__ 2009.09.04. 08:04:18

Csókolom, ez sem sérti a közizlést???

www.guga.hu/egyebek/farturo3.jpg

TomK 2009.09.04. 08:07:31

Sziasztok! Én is meleg vagyok, de még sosem voltam felvonuláson. Mégpedig azért nem, mert nem akarok azonosulni azokkal, akik hiányos öltözékben, provokatív módon gusztustalankodnak.. A melegek nagy része nem ilyen, de őket nem látja senki, mert mi nem mutogatjuk magunkat, legalábbis nem azért, mert melegek vagyunk. Keményen dolgozunk, rendesen fizetünk adót, normálisan éljük az életünket.. Nem mondom, hogy nem lenne jó kézenfogva sétálni az utcán, dehogynem.. De amíg ezt mások jóérzéseit sérti, nem tesszük.. miért? Tiszeletből.. A páromról és rólam a környezetünk (család, barátok, lakóhely, munkahely) tudják, hogy melegek vagyunk. Miért nem bánt minket senki emiatt? Mert egész egyszerűen tiszteletben tartjuk mások érzéseit és nem viselkedünk úgy, hogy az másokat sértsen, bántson. Ezért "cserébe" velünk sem viselkednek úgy, hogy az minket sértsen.. Személy szerint sok homofób (magát annak valló) emberrel hozott össze a sors, és amikor megismert, megtudta, hogy meleg vagyok, "jé, a buzik nem olyanok..?" - hát nem.. Ha azt akarjuk (én ezt akarom), hogy ugyanolyan emberként tekintsenek ránk, normális emberként, akkor véleményem szerint hiba nem normális ember módjára viselkedni az utcán. Ha majd egyszer ezt minden meleg megérti, akkor biztosan többen mennek ki (mi is), és akkor megláthatja a világ, hogy nem mindenki gusztustalan, undorító buzi.. Remélem, átment, amit ezzel mondani akartam :)

Senkifia 2009.09.04. 08:15:38

@__: neeeem,dehogyis...miről beszélsz?ez a normális.te vagy az aberrált :)

gorgeous 2009.09.04. 08:22:04

Én csak azt nem értem, miért mondjátok, hogy provokálnak. Minek nézitek, ha idegesít? Nem kell odamenni, el kell kapcsolni a tévét és kész. És ne gyertek azzal, hogy "és aki ott lakik, az mit csináljon", mert azok nem ti vagytok. Persze mindjárt jelentkezik majd egy Andrássy úti lakos is... ő meg fordítsa el a fejét és kész.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 08:23:31

Amúgy gratulálok minden hozzászólónak, ezennel ez poszt vette át a blogon a "legtöbb kommentet kapott bejegyzés" címet... :-)

Senkifia 2009.09.04. 08:27:59

@TomK: kedves Tomi,épp most akartam írni amit te is nagyon helyesen felvázoltál...van meleg kollégám,kettő is(aki bevalottan az) és mindkettő ugyanezt mondta...hogy amit a "Meleg büszkeség napja" címen csinálnak,az sima polgárpukkasztás,és enyhén undorító.És hogy of course nem kell csodálkozni,hogy ha tangabugyiba kimegyek sétálni az andrássy útra egy pávatollal a fenekemben,vagy papnak öltözve,kereszttel,kisminkelve parádézom,ne csodálkozzak,hogy az amúgy tök normális,és empatikus nagymama,unokasétáltatás közben kiborul és felháborodik.Ja és olvastam már olyan kommentet,hogy"minek megy oda a nagymama olyankor,ha nem akarja látni,ill. unokát sétáltat?" ezzel csak az a baj,hogy vannak társadalmi normák,melyek az átlage,emberek viselkedési kritériumaira épülnek.és ha ezeket látványosan,csakazértis áthágom,hogy namajdén megmutatom mi a liberalizmus-alapon,akkor ne csodálkozzak azon,ha a "normális" többség elutasít,netán megvet,ill felháborodik.Otthon mindenki azt vesz a szájába amit akar,és azt csinál,amit a hormonjai diktálnak.De az utcán meg viselkedni kéne,mert ha nem akkor gáz van.Az a baj ezzel a liberális hozzáállással,hogy"demokrácia van,azt csinálok amit akarok,nekem senki ne mondja meg ,hogy mit és hogyan..."hogy ok, te így gondolod,és csinálod amit akarsz,én is.ő is. csak előbbutóbb az van,hogy ha ő ordibál a buszon,és qrvaanyázik,mert demokrácia van,és teheti(úgymond)akkor én meg pofánverem,és ledobom a buszról,mert demokrácia van,és én meg ezt akartam tenni...szóval nagyon helyes meglátás,hogy nem kell taposni egymás lelkivilágát,és akkor el lehet várni a másiktól a minimális toleranciát,még ha annyira homofób is...ha meg taposom a másik lelkivilágát,akkor ne várjak toleranciára...ilyen egyszerű ez.
mert ugye homoszexuálisok elleni tüntetés csak úgy magában nem jött létre túl sokszor,ill ha igen,az általában elítéltetett a társadalmi többség által.így van ez minden egyébbe is...és ha provokálok,akkor meg várhatom az ellenállást.és még a társadalmi többségi támogatásnak is lőttek...

gorgeous 2009.09.04. 08:30:04

@Moser: ha ő nőnek érzi magát, akkor nem homoszexuális, hanem transzszexuális, vagyis férfi testbe született NŐ. járt volna neki a rózsa. annyira fájt volna adni neki egyet?

urbanlegend 2009.09.04. 08:31:02

Az emberek pártállástól függetlenül hihetetlenül nagy egóval rendelkeznek, nekik minden jár, mindent megtehetnek, mert JOGUK VAN HOZZÁ (persze ebbe mondjuk a bliccelést is beleértik vagy bármi más jogsértést,amit kellően megideologizálnak).

DE!
Ki vannak akadva, ha mások a törvényadta jogukkal szeretnének élni, mint pl. melegfelvonulás, ami ízléstelen vagy sem, teljesen mindegy ebből a szempontból.

Emberek, ne csak magatokkal szemben legyetek elnézőek, legyetek végre toleránsak másokkal is! És ez nem csak a melegfelvonulásra vonatkozik.

2009.09.04. 08:32:44

@Legelő Őse: A következő amit kérsz mi lesz? Adjunk egy napot a birkabaszóknak, a pedofiloknak, mert nekik is joguk van ehhez? Francokat. A buzik, zoofilok, nekrofilok, pedofilok betegek, erre ne legyenek büszkék.

Senkifia 2009.09.04. 08:38:51

@gorgeous: kedves öcsém,az a helyzet,hogy ha nem tartod be az alapvető társadalmi normákat,akkor felháborodást keltesz....és ez az érv,hogy "minek nézitek,ha zavar?" fordítva is mondható:"minek vonulsz fel,ha zavar,hogy hujjognak,meg dobálnak?" a baj csak az,hogy a hujjogásnak van igaza ebben az esetben(dobálásnak annyira már nincs...de nekik meg csak ennyire futja....részben neki is igaza van...amíg el nem kezd dobálni).ez a demokrácia lényege.sőt,a liberalizmusé is...hogy ne csinálj olyat,ami mások érdekeit,jóízlését,stb sérti.csak természetesen ez is jó horngáborosan,meg eörsimátyásosan ,netalántán ciánkapszulás-kunczegáborosan,le lett fordítva magyarra,hogy:te ne csinálj olyat,ami engem sért,én meg majd megtanítlak arra,hogy te mitől sértődj meg,vagy mit vagy köteles eltűrni."és ez így nagyon nem jó. ÉS hogy ne menjek oda,illetve ne nézzem,ha zavar???Milyen alapon nem mehetek az5 ill. 7 éves fiammal a nap bármely szakában végig az Andrássy úton(főleg hétvégén,fényes nappal??),sima társadalmi tagsággal,adófizetőként,vagy adócsalóként,magyarként,vagy turistaként nézelődni,úgy hogy nem a buzi pávatollas s.ggét kelljen nézzem,akarva-akaratlan?? mert egy rakat aberráltnak(akiről a melegek nagy része is így nyilatkozik)eszébe jutott "felvonulni büszkén" ,tangába, pávatollal a s.ggébe,papnak öltözbve,kisminkelve,softpornós akciókkal némi kamionok tetején,stb?ha heterók csinálják,azzal sem értek egyet.homokosokkal meg végképp nem.ilyen egyszerű ez.És ennek köze nincs homofóbiához.ez sima emberi jóérzés.Amiről látszólag neked nincs sok fogalmad,ha ilyet mondasz...

doci606 2009.09.04. 08:41:51

@Senkifia: Végre valaki teljesen korrekten megmondta a dolgot. Teljesen egyetértek Veled. Úgy vélem, egy normális homoszexuális EMBER, így csupa nagybetűvel, nem fog felvonulni és nem fog úgy öltözni, viselkedni az utcán.
Azoknak, akik pedig azt mondják, nem kell odamenni, erre csak annyit tudok mondani, hogy az utca nem a melegeké, nem a heteróké, hanem mindenkié. Arról nem is beszélve, ami miatt külön gratulálok az engedélyező hatóságnak, szombaton van a műjégen a Streeball, ahol sok száz, talán ezer gyerek fog versenyezni reggeltől, általában egész késő délutánig. Akkor most velük mi van? Ne menjenek, mert hát aki nem akarja látni a felvonulást, az ne menjen oda?
Tolerancia, szép dolog. Igen, tolerálni kell a melegeket, de ez nem azt jelenti, hogy ilyen megnyílvánulásokat engedni kell.

Dr Kotász 2009.09.04. 08:43:20

@Rékuc: Szia Rékuc! Ha boltban lennék eladó kedves lennék hozzád.Ha betegen feküdnél a kórházban gondosan ápolnálak.
Ha csak úgy összefutnánk, elmondanám mennyire csodálom a képeidet.Ha tudnám,hogy meleg vagy, a megítélésedben picit sem befolyásolna.De azt elvárnám tőled, hogy több toleranciával legyél a többség felé.Amíg a meleg büszkeség zászlója mögé bújva emberek mennek ki provokálni más embereket, nem kell csodálkozni az elszabadult indulatokon.

aethyl (törölt) 2009.09.04. 08:45:59

Egyszerűen tudatosan befolyásolják a
mai magyar közhangulatot az un."liberális" egyedek.A buzik csak
eszközök egy "réteg" kezében.

TomK 2009.09.04. 08:46:43

@Senkifia: Köszönöm. Mert ez a helyzet.
Tényleg joga van mindenkinek felvonulni, amiért akar, nem ezért nem kéne így viselkedni, hanem, ahogy írtam is: tiszteletből.
Egyszerűen tiszteljünk meg másokat azzal, hogy odafigyelünk, mi az, ami már másnak sok, és higgye el minden meleg (tapasztalatból mondom), mások is oda fognak figyelni ránk, a kutya sem fog minket bántani csak azért, mert melegek vagyunk.
Persze mindig lesz egy réteg, akiknek teljesen mindegy, miért balhéznak, csak lehessen valahol dobálózni meg szitkozódni..
Én úgy próbálom a környezetem tudomására hozni, ha úgy tetszik, "elfogadtatni" a homoszexualitást, hogy igenis bebizonyítom, hogy ugyanolyan vagyok, mint mások, lehetek (vagyok) ugyanolyan értékes, és ugyanolyan diszkréten intézem a nemi életemet, ahogy az mindenkitől elvárható. Aki megismer, és később megtudja, hogy meleg vagyok, nem szokott emiatt diszkriminálni. A már előbb említett kevés emberen kívül, aki ugyan nem fogadja el, de igen próbálja ezt nem kimutatni. Ismét miért? Tiszteletből. Mert én is megtisztelem azzal, hogy nem a szexualitásomat helyezem előtérbe. Én pontosan tudom, hogy kivel, ki előtt beszéljek, beszélhetek például a párkapcsolatomról, a közös élményeinkről (nem szexuálisakról) anélkül, hogy az neki rossz érzéseket okozna. Így kellene mindenkinek, és nem kizárólag meleg vs. heteroszexuális, hanem úgy általában..

Senkifia 2009.09.04. 08:47:57

@doci606: igen,a tolerancia meg az idiotizmus között egészen széles határsáv van ugye...és az,hogy ha én nem értek egyet
t egy aberrált felvonulással,ami a melegek nevében történik,miközben a melegek jelentős része is elítéli,az messziről nem intolerancia,hanem normális társadalmi normákhoz való igazodás elvárása mindenkitől,miközben jómagam is ehhez igazodom,ez normális,illetve toleráns....toleráns a társadalom többségével(naaaagytöbbségével) szemben, a kiiiisssebbség "ellen..és ha intoleranciának kiáltják ki,az idiotizmus.

doci606 2009.09.04. 08:48:00

@TomK: Köszönöm! Erre célozam az imént, hogy a kérdés nem az, ki meleg, ki nem, hanem ki az aki EMBER és ki az aki NEM. A cégnél, ahol dolgozom, a német anyavállalatnál több meleg kolléga is dolgozik, s egyikkel sincs gondunk, soha nem is jut eszünkbe, hogy meleg, mert jó kolléga, kedves ember. Az pedig, hogy otthon ki várja és mit csinál, teljesen az Ő magánügyük, mint az is, engem ki vár és mi mit csinálunk.

M.Islander 2009.09.04. 08:54:44

és, és, és: az elmegyógyintézet lakói mikor vonulnak fel az Andrássy úton??

ott azért kevesebb lesz a gárdista :o

TomK 2009.09.04. 08:55:04

Igen, Senkifia, ha már itt tartunk, kimondottan irritál engem is, amit az én nevemben is művelnek..
Még jó, hogy vannak ilyen fórumok, ahol el lehet mondani, hogy nem mindenki ilyen.. Ha AZOK a "melegek" nem gerjesztenének felesleges indulatokat, elmondanám én ezt bármekkora fórumon is, vállalnám én a nevem, arcom, csak az a baj, hogy AZOK miatt engem lőnének agyon.. Ezért próbálom a közvetlen környezetemen keresztül.. hátha :)
doci606, azt remélem, hogy ezeken a fórumokon eljut ez előőb-utóbb mindenhova, mindenkihez, és egy idő után a meleg felvonulás, vagy bármilyen meleg téma nem lenne téma.. legalábbis nem így, ahogy ma Magyarországon..

nahátnahátnahát 2009.09.04. 08:57:38

nem buzi vagy, hanem hÜjE :)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.09.04. 09:06:20

Én továbbra is hiszek a közszereplős coming out-ok sikerében. Ha valaki nem sültbolond - mint az a szerencsétlen Radics Péter -, akkor nem lesz negatív a megítélése.

TomK 2009.09.04. 09:12:56

@városjáró: Lehet sikere, valóban, egyetértek, amint nem húzzák le a már említett AZOK.. :)

doci606 2009.09.04. 09:22:45

@városjáró: A kérdés az, hogy mennyire van rá tényleg szükség. Úgy gondolom, hogy a társadalom egészére nézve, még ha toleránsak is vagyunk, semmiképpen nem gondljuk a homoszexualitást pozitív dolognak (sorry, de ezen nehéz változtatni, s ebbe nem is mennék bele, mert nem lényeges). Épp ezért szerintem a coming out eredményezheti azt, hogy a tényleges teljesítmény helyett inkább a nemiség alapján itélkezik a nép, ami persze nem jó. Én azt mondom, ha kérdezik, nem kell tagani, de hirdetni sincs értelme.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.04. 09:31:05

Aki nem akarja tovább buz(d)ítani gyerekeit a halál kultúrája irányába, az jobban teszi, ha családostul járműre ül, otthagyja Budapestet, és valahol Újfehértó környékén csatlakozik egy másik kisebbség menetéhez:
gorogkatolikus.hu/?muv=hir&hir_id=115

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.09.04. 09:35:12

@doci606: ki vagy te, hogy a társadalom egészében beszélj?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 09:47:45

@doci606: 1905-ben:

A kérdés az, hogy mennyire van rá tényleg szükség. Úgy gondolom, hogy a társadalom egészére nézve, még ha toleránsak is vagyunk, semmiképpen nem gondoljuk a nők szavazati jogát pozitív dolognak (sorry, de ezen nehéz változtatni, s ebbe nem is mennék bele, mert nem lényeges). Épp ezért szerintem a szüfrazsett-mozgalom eredményezheti azt, hogy a tényleges teljesítmény helyett inkább a nemiség alapján ítélkezik a nép, ami persze nem jó.

doci606 2009.09.04. 10:00:06

@Rékuc: Nem a társadalom nevében beszélek, hanem a véleményemet írom le.Talán tilos??

2009.09.04. 10:00:35

Nana, ácsi.

A pozitív dolognak gondolás = követendő példa.
A nők egyenjogúsága és a melegek egyenjogúsága eddig sem volt megkérdőjelezve.
Azonban a női egyenjogúságot a homokosság követendő példájával hasonlatba állítani dőreség. A melegség nagyon nem követendő példa, nem nem egészséges, nem az ember fennmaradását szolgálja. A hetero életmód a követendő példa.
Tehát a fogalmi zavarokat azért tisztázzuk.

doci606 2009.09.04. 10:02:19

@Fedor: Kedves Fedor, lehet a szezont a fazonnal keverni, s ilyen jópofi módon kiforgatni a dolgokat. Gondolom ez pont azért van, mert érted, mire gondolok, s ez ellen így próbálsz tiltakozni.
De akkor leírom úgy, hogy ne tudd félremagyarázni:

Ha van coming-out, akkor: Meleg miniszter
Ha nincs: Miniszter, aki meleg.

Szerintem a kettő között van különbség, még ha az egyén oldaláról nézve a dolog ugyanazt jelenti.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 10:08:30

@venomspawn:

Nana, ácsi.

"A nők egyenjogúsága és a melegek egyenjogúsága eddig sem volt megkérdőjelezve."

LOL. Ezt mind a nők, mind a melegek nevében mondhatom (bár egyik sem vagyok).

"A melegség nagyon nem követendő példa, nem nem egészséges, nem az ember fennmaradását szolgálja."

Látom, csupán a lényeget nem fogtad fel. A melegség valóban nem követendő példa, ugyanis nem szabadon választott opció. A nőn nőnek születik, a meleg melegnek. Nem divat, ami követni lehet, nem betegség, amit gyógyítani lehet. A felvonulás célja nem az, hogy "Gyere, legyél buzi te is!", ilyen baromságot csak a nagyon okos ellenzők feltételeznek... A cölibátus se szolgálja az emberiség fennmaradását, mégse dobálja meg senki a körmenetet (pedig hithű vallását valóban gyakorló katolikusból sincs sokkal több Magyarországon, mint homokosból)...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.09.04. 10:10:50

@doci606: Hirdetni persze, hogy nem kell. De tagadni sem. Mert ezen a vonalon továbbhaladva maga a felvonulás létjogosultsága kérdőjeleződik meg. Apropó: mi a célja a menetnek?

zoncolan 2009.09.04. 10:13:35

Legyenek buzik, az ő dolguk. De mégiscsak jó lenne, ha valakik elvennék a kedvüket a provokatív, exhibicionista megnyilvánulásoktól.
A biológia törvénye szerint a különböző neműek kapcsolata biztosítja a fajfenntartást, a szaporulatot - az azonos neműeké a betegségek terjedését.
Akkor mi a faszt keresnek Budapest sugárútján a természet törvényeivel szembehelyezkedő buzik??? Ez a város nem kíváncsi erre a megnyilvánulásra, punk tum.

2009.09.04. 10:15:06

Hát nemtudom hogy a te városodban mit látni, az enyémben abszolút egyenjogúság van a nő és férfi között, pedig valószínűleg egy országban élünk. A cégünknél vannak nők vezető pozícióban, értékes emberként, a többi munkavállalóval egyszinten kezelik őket.
Talán kérdezzünk meg pár hölgyet, ők hogy látják...
Továbbá az, hogy valaki melegnek születik, nem bizonyított (nem mondom hogy kizárt). Az ember fejlődéséért a környezet a felelős, az őt ért ingerek. Az lehet hogy valakiben eltér a kromoszómaszám, de megfelelő családi környezetben a melegek igen kicsi része lenen valóban meleg. A divatb*zikról/lezbikről nem is szólva.
(az emót már meg sem említem)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 10:19:00

@doci606:
"Ha van coming-out, akkor: Meleg miniszter
Ha nincs: Miniszter, aki meleg."

Ez csak addig lesz így, amíg szenzációszámba megy. Pont az a lényeg, hogy ne legyen az, hanem természetes eleme lehessen egy új miniszter életrajzának, hogy Tóth Béla élettársa Kovács Ferenc. Alig pár éve a C típusú átvilágítás még kockázati tényezőként számolt azzal, ha az átvilágított leendő tisztségviselő homokos volt. Ma már szerencsére nincs így. Az lenne a természetes, ha mindenki így állna, így állhatna hozzá:

velvet.hu/sztori/2009/08/13/a_meh_szakallamtitkara_vallalta_massagat/

De ahhoz az kell, hogy minél több meleg híres ember vállalja fel magát, példát mutatva ezzel a többieknek. És akkor ez idő után majd tényleg nem lesz ez több, mint egy újabb adat a bulvárújságok nemhivatalos életrajzaiban az zene ízlés meg sportszeretet mellett.

TomK 2009.09.04. 10:23:45

@városjáró: Részemről az lenne a célja, hogy eloszlassam a tévhiteket, megmutassam, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk, mint mások. Persze, nyilván nem kell követni a példánkat (@venomspawn), de azt kell látnia mindenkinek, hogy a melgek NEM visítozó, tangás, idióta, romlott erkölcsű, össze-vissza k..félgető gusztustalan állatok.. Csak sajnos mindenhol ezt látni. Mert ha pl. én bárhova leülnék, normálisan felöltözve, normálisan viselkedve, normális dolgokról beszélnék, senkit nem érdekelne ( a médiában).. Bár ki tudja, ezzel sem próbálkozott még senki :)
Száz szónak is egy a vége, arról kellene szólnia ennek, hogy megmutassuk, attól, hogy mások vagyunk, mégsem vagyunk mások.
Őszintén szólva szerintem ez egyrészt pénzkeresés, az egész ország melegeit ide lehet rángatni, akik aztán bulizni mennek és pénzt költeni, ami persze jó bevétel lehet a bártulajdonosoknak.. Ez lehet a fő indok (szerintem), a másik pedig, hogy inkább ezen csámcsogjon a nép, mint a nagyoobb kaliberű dolgokon, amik közben történnek..
Ezért nem érzem magaménak a felvonulást, és bár nem tiltanám be, de én kérek elnézést AZOK nevében, akik ebből olyat csinálnak, amilyet..

TomK 2009.09.04. 10:28:51

@zoncolan: Azért, ha a természet ellen lennénk, már rég kinyírt volna minket.. Talán éppen azért vagyunk jók a természetnek (de hülyén hangzik), hogy ne népesedjünk túl. Mert az embert lassan minden betegséget meggyógyít, a vágyat, amit genetikailag kódol a természet, nem lehet megváltoztatni (elnyomni igen, de nem eltörölni).
Minamellett egyetértek abban, hogy nem kell provokatív felvonulást rendezni, de felvonulni engedni kell, mert ahogy már írtam ma, mindenki megteheti, bármiért, akkor mi miért ne? Csak ezt sem ész és tisztelet nélkül kellene intézni, hanem normálisan, hogy lássák, normálisak vagyunk..

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.09.04. 10:31:04

@TomK: Köszönöm, hogy te is így látod. Mert ezáltal a szélsőségeskedés vádja nélkül beszélhetünk a felvonulás visszásságairól. Nekem már évekkel ezlőtt is problémás volt, hogy ha valaki a teljes elfogadás érdekében demonstrál, akkor azzal nem szabadna épp azokat zavarnia, akikre pozitive szeretne hatni. Persze "civil ruhában2 parádézni nem hozna médiamegjelenést. De talán épp akkorra válna teljesen megértetté homoszexulaitás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 10:31:14

@zoncolan: "az azonos neműeké a betegségek terjedését" Persze... A sok kurvázó férj is biztos tőlük kapja el a kankót...

@venomspawn: Természetesen nem állítom, hogy semmi örvendetes változás nem történt a nők egyenjogúsága tekintetében. Nagyon helyes. De attól, hogy vannak női vezetők is, még tény, hogy messze nem annyi, mint férfi (pedig hát ugye kb. fele-fele az ivararány, sőt, nő még egy picit több is van, mint férfi), tény, hogy ugyanazért a munkáért egy nő még mindig kevesebbet kap átlagosan, mint egy férfi, és egy férfitől pl. soha nem kérdezik meg állásinterjún, hogy mikor akar gyereket. Továbbá azt is megkérdezheted a hölgyektől, hogy hányuknak segít a férje a háztartásban, és mennyit, miközben ugyanúgy van munkahelyük is, mint a férjeknek. És akkor még a családon belüli erőszakról még szó sem esett.

Szóval volna még mit csiszolgatni ezen a fronton is...

doci606 2009.09.04. 10:31:37

@Fedor: Kedves Fedor! Látom, még mindig nem érted, vagy nem akarod érteni.
Úgy gondolom, hogy a jól dolgozó miniszter, aki meleg, nem hír! Uganúgy, ahogy az se hír, hogy egyik, vagy másik kollégám az. Mert nem ez az értékmerő. Nem ez alapján ítéljük meg, hanem a munkája, viselkedése alapján. Így, úgy vélem, hogy egyikük se kíván kinyilatkozni, hogy "meleg vagyok". Magam részéről, s reményeim szerint az emberek nagyobb része szintén nem a nemiség, hanem a viselkedés alapján véleményez embereket.
"természetes eleme lehessen egy új miniszter életrajzának, hogy Tóth Béla élettársa Kovács Ferenc".
Ez a cél? Nem értem, most akkor ki diszkriminatív? Ha törvényes élettársi kapcsolatban élnek, akkor gondolom, oda lehet írni: élettársi kapcsolatban.
Én még nem láttam olyan életrajzot, ahol odaírták volna, hogy ki a barát, barátnő, élettárs, házastárs. Az életrajznak azt kell tartalmaznia, hogy milyen jogilag elismert kapcsolati formában él, ill., hogy van-e gyereke vagy sem.

TomK 2009.09.04. 10:39:23

@városjáró: Ez az, amire gondolok én is :) Ez tőlem pedig duplán számít, mert én is érintett vagyok a témában.. :D Higgyétek el, rengetek meleg gondolja ezt még így, a többség így gondolja, mint én. Őszintén szólva nem is ismerek olyat, aki oda jár .. Lehet, hogy nem véletlenül ;)

doci606 2009.09.04. 10:40:16

@Fedor: Úgy vélem, a nők kérdése messze nem ilyen egyszerű. Egyrészt, mert talán az igényeket is fel kéne mérni. Nem hiszem, hogy minden nőnek az a vágya, hogy vezető legyen, sokan inkább a család békéjét, boldogságát tartják saját missziójuknak. A dolog másik része pedig, hogy mindenképpen, még az igények figyelembe vétele nélkül is ketté kell bontani a dolgot, méghozzá kor alapján. Ha megnézzük, hogy a gyerekvállalás ideje egyre jobban tolódik kifelé, pontosan azt látjuk, hogy a mai nők között egyre többen járják a karrierépítés útját.

Moser (törölt) 2009.09.04. 10:54:41

@Legelő Őse: ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ.. Legelő Őse! Nah, pont erről beszéltem! Nem kötelező megindokolnom, mért cselekedtem úgy, ahogy cselekedtem, az én döntésem, az én választásom, mindemellett nem is ócsároltam azt a gyereket. Csak nem adtam egy férfinek vörös rózsát!:) Ennyi a bűnöm... És pont nem érdekel, minek érzi magát. Nem kérdeztem Tőle.
Szóval.. ki nem fogadja el a másik döntését, véleményét megint!?!?:)

Akik kimennek parádézni, és vonulgatni, szerintem még véletlenül sincsenek önnmagukkal tisztában, és békében. Akinek a lelkében béke van, és teljes értékű embernek érzi magát mindenki mással, nem jár a nemi identitása mellett demonstrálni, mert nem tartozik másra.

Ennyi...

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.04. 10:56:23

@városjáró: Esetleg a médiabeszámolókban nem jön vissza, hogy 500 felvonulóból 450 teljesen hétköznapi ruhában megy ki, van 25 transszexuális, meg 24, aki a kamionon tangában táncol, és mondjuk egy, aki kezében rózsaszín bibliát szorongat.

Ez utóbbi csávóról viszont több képet láttunk, mint az összes többi résztvevőről összesen, ergó, aki nem veszi a fáradtságot, hogy kimenjen, és saját szemével megnézze, annak persze hogy az jön le, hogy itt mindenki kikenve kifenve vonul, és még a bibliát is gyalázzák.

És mit csináljon az, aki alapvetően nem szimpatizál az utolsó 25-tel, de kurvára sérti az önérzetét, hogy neki meg akarják tiltani, mit tehet, és mit nem?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 10:58:05

@doci606: Te nem akarsz megérteni engem. nem azt mondom, hogy értékmérő, kiválasztási szempont legyen a nemi irányultság, a szakmai munkáját természetesen ne ezen keresztül ítéljék meg. De ne kelljen titkolnia se, megjelenhessenek együtt pl. egy nyilvános rendezvényen (egy protokollfogadáson mondjuk, ahova a többi kollega a feleségét viszi el), megjelenhessen fotó róluk bulvárújságban a családi nyaralásról, mint ahogy a többi politikusról, művészről, közéleti személyiségről is, anélkül, hogy ez szenzáció lenne. Ezt pedig csak tömeghatással lehet elérni, a minél több coming out-tal egészen addig, amíg tényleg lényegtelenné válik a kérdés.

2009.09.04. 11:01:25

@Moser: A nagy kérdés: Egy transzfesztitának kell rózsát adni, :D:D:D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 11:06:47

@Moser: "Akinek a lelkében béke van, és teljes értékű embernek érzi magát mindenki mással, nem jár a nemi identitása mellett demonstrálni, mert nem tartozik másra."

Hát pont ez a lényeg: Akinek titkolnia kell mások előtt, hogy micsoda, mert esetleg még meg is verhetik (de minimum megvetik) érte, és aki néhány kérdésben másodrendű állampolgárnak számít, az mitől érezze magát teljes értékű embernek? NEM a nemi identitásuk mellett demonstrálnak, hanem az azzal járó hátrányok ellen.

Ennyi...

Moser (törölt) 2009.09.04. 11:09:16

@gorgeous: Nem érdekel, minek érzi magát. Nem kérdeztem Tőle. Mert pont le****rom. Nem rám tartozik, hogy Ő minek érzi magát. Tőlem wombatnak is érezheti magát minden nap, pont nem érdekel.

TomK 2009.09.04. 11:16:38

@avus: Kedves Avus! Megkövetlek, én sem voltam még soha, igazad van, mert nem tudhatom, milyen ott kinn.
Viszont ha ott lennék, vagy tehetnék bármit is, megkérném azt a 25-öt, hogy ne jöjjön el inkább, ha csak erre képes, mert ezzel nem azt éri el, ami a cél lenne.. Vagy a rendezők helyében nem engedném őket. Ennyi.. Máshol is megszabják, ki hogyan jelenhet meg. Talán ez megoldás lehetne.

2009.09.04. 11:18:38

@Fedor: Lehet az osztrák rém is teljes értékű embernek érezte magát, miközben erőszakoskodott a 10 éves kislánnyal. Ezért most másodrendű állampolgárnak kell éreznie magát. És ez így van rendjén.
Van a keresztény Európában a társadalmilag elfogadott erkölcs, a 'közízlés'. Aki ennek nem felel meg az ne csodálkozzon ha emiatt hátránya származik. Ha én úgy érzem jól magam hogy egy repülőn 10 km magasban körbesz*rom az utasokat :) akkor ne csodálkozzak ha leszálláskor letartóztatnak. Kb.

2009.09.04. 11:25:19

Egyébként szerintem még a legradikálisabb széljobbosokat sem zavarná ha a melegfelvonulás helyett mondjuk elmentek volna gyalogtúrára, vagy valami karitatív, közösségépítő tevékenységet végeztek volna.

Moser (törölt) 2009.09.04. 11:29:29

@Fedor: Kedves Fedor. Ha Te imádod, a hegyes csípős paprikát, vagy a chillit, el kell fogadnod, tudomásul kell venned, hogy kétszer csíp. Ha küzdessz ellene, akkor is kétszer csíp. Ezt nem kell megérteni,ezt el kell fogadni. Persze nem kötelező, de akkor nem eszel csípőset. Ennyi.
Aki homoszexuális, és parádézik az Andrássy úton, illetve mások szemében idegesítően viselkedik, és provokál különböző öltözékekben, fogadja el, hogy lehet, hogy megdobálják. Lehet, hogy megtámadják. Ezt sem kell megérteni, el kell fogadni, hogy benne van a pakliban. Hogy mért!? Mért ilyenek az emberek!?!?!? Ilyenek és kész.. ha én rózsaszín szoknyácskáában tengek-lengek a belvárosban, lehet betörik az arcom. Lehet, hogy több hétig nem, de lehet, hogy egy hónap múlva igen. Ez ezzel jár, ezt így kell elfogadni.
Ha én ezt nem tudom elfogadni, nem járok rózsaszín szoknyácskába, és emberi hangon kommunikálok adott esetben, mert nem szeretnék kapni az arcomra. És felmérem, hogy nem az én igazam a csakis a színtiszta, feddhetetlen igaz, és nem leszek a csoportom Grál lovagja, mert felmérem, hogy teljesen fölösleges, és nem kényszeríthetem rá mindenkire az "én igazamat".
Mert soha nem fog sikerülni.

Ennyi...

Moser (törölt) 2009.09.04. 11:32:36

@TomK: Veled meg teljesen egyetértek. Bár így gondolkozna mindenki!:)

TomK 2009.09.04. 11:37:57

@Moser: Kicsiben kell kezdeni. Én sohasem kommentelgettem fórumokon, de azt hiszem, azt látom, van értelme. Hátha megváltozik valami az emberekben, és még annyit, hogy mi, melegek vagyunk kevesebben, alkalmazkodjunk mi a többséghez, és ne provokáljunk senkit, mutassuk meg, hogy tudunk tiszteltni, másokat tiszteletben tartani, és biztos ezt kapjuk cserébe is.. remélem.. :)

doci606 2009.09.04. 11:44:33

Azt hiszem figyelni kéne TomK szavaira kedves Fedor! Érdekes, hogy Ő megérti, mire megy a "hőzöngés"!

Megjegyzem a tolerancia kétoldalú. Nem csak úgy működik, hogy a többségnek tolerálnia kell a kisebbséget, de a kisebbségnek is tolerálnia kell a többséget. A tolerancia és tisztelet csak kétirányban működik, amint az egyik oldal nem működik, reagál a másik is. Az, hogy jól reagál-e, megint másik kérdés. Az erőszak természetesen nem megoldás, de tudomásul kell venni, hogy egyrészt, sajnos vannak aggresszív emberek (miként melegek is), akik nem tudnak uralkodni magunkon, s méginkább sajnos, vannak, akik keresik a balhé lehetőségét. De ők, miként a pávatollasok, nem sorolhatóak abba a kategóriába, amit úgy írnak: EMBER.
Ellenben TomK igen!

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.04. 11:50:25

Nem zavar, ha szentté avatjátok TomK-t, kellenek olyanok, akikre a többség "jó buzi"-ként tud hivatkozni, csak éppen pár kommenttel előbb ismerte el, hogy élőben még ő se látott prideot soha...

doci606 2009.09.04. 11:58:03

@avus: nem szentté avatjuk, csak elfogadjuk, mint embert, s értékeljük azt, ami (habár alapvető emberi normának kéne lennie), megérti, hogy miért nem jó az ilyen demonstráció, miért nem jó a polgár-pukkasztás, miért kell ezt a dolgot magánügyként megélnie.
Ennyi.

TomK 2009.09.04. 12:00:32

@avus: Köszi a megtiszteltetést, nem lehetek szent, mert ugye bűnös lélek vagyok eleve..
Valóban nem voltam még soha pride-on, de pont azért nem, mert ilyen, és ha csak 25 ember gerjeszt ilyen indulatokat, egy okkal több, hogy azt a 25 embert ne engedjék a közelébe.
Nem okoskodni akarok, hanem, úgy érzem, talán lehetőségem nyílik az ilyen ilyen oldalakat is felhasználva, hogy amit elértem a közvetlen környezetemben, azt kicsivel nagoybb közönséggel is megpróbáljam. Ha pedig sikerül csak még egy pár ember véleményét megváltoztatnom, azt hatalmas sikerként könyvelném el.

TomK 2009.09.04. 12:03:54

@doci606: Köszönöm szépen! :)
Nem mondom, hogy teljesen be kell zárni a négy fal közé, szerintem szükség van arra, hogy megmutassuk magunkat, de ennél jóval tapintatosabban, hogy könnyebben fogadják el, értsét meg az emberek.

TomK 2009.09.04. 12:05:27

Elnézést a sok mellégépelésért..

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.04. 12:05:30

Én voltam kint a 2005-ösön, mint néző, a 2006-oson pedig már részt is vettem. Nagyon jól éreztük magunkat a párommal, ahová néztünk, csak hétköznapi ruházatú embereket láttunk, max néhány póló színe lett volna necces egy konzervatívabb egyénnek. De azt már remélem nem akarja megszabni a kedves többség, hogy milyen színű pólót lehet hordani, mi nem sérti a gyerekeik fejlődését.

Különösebben nem izgat, ha valaki ilyen határ mentén méri az emberszámba vételt, és ez alapján nem férek be, az ember immunissé válik erre egy idő után.

doci606 2009.09.04. 12:11:18

@avus: No látod, itt a gond, Te elvárod, hogy mi fogjauk el a szerinted megfelelő normákat a toleranciára hivatkozva, de Te nem akarod elfogadni a miénket.
Úgy vélem, ezt még kommentálni se kell.

TomK 2009.09.04. 12:14:20

@avus: Avus! Respect érte, hogy ilyen vagy, őszintén!
Azt mondtam csak, hogy amíg bárkit is (és akkor fogalmazzunk így) irritál néhány meleg megnyilvánulása, akkor igazán lehetne figyelni arra, hogy azok az emberek ne tegyék ezt, mert amint látod, igen sok emberben gerjednek agresszív indulatok, és nem azokon csattan, akik egy nap, egyszer az évben úgy viselkedtek, hanem mindenki máson, akiket inzultus, hátrány ér emiatt.
A párom és én lemondtam arról, hogy bárhogyis világgá kürtöljük, hogy mi egymást szeretjük (pedig megtenném, mert büszke vagyok rá), megvárom, amíg ezzel nem gázolok mások lelkébe, majd megteszem akkor. Nem akarom ezt erőszakkal, sokkolóan lenyomni mások torkán.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 12:17:16

@venomspawn: Azért azt ugye te is érzed, hogy aljas csúsztatás az, amit írsz...

@doci606: meg @TomK:

Ajánlom figyelmetekbe Zoli tavalyi írását a témáról:

zolivagyok.blog.hu/2008/07/04/tota_w_is_a_kamionon_riszal

Külön kiemelnék egy részt a szerző utólagos engedelmével:

"Szóval, kedves "normális" melegek!

Én nagyon szorítok nektek, de ahhoz, hogy jobb legyen az életetek, a lehető legrosszabb út, ha a felvonulást basztatjátok, vagy épp az azt elítélők, esetleg fizikailag fenyegetők mellé álltok. Az a rossz hírem van, bármennyire is hihetetlennek tűnik, hogy a legbuzisabb buzi is közelebb áll a hozzátok, mint a buziverők. Gondolkodjatok kicsit! Tényleg azt hiszitek, hogy ha akár erőszakkal, akár rábeszéléssel megszüntethető a melegfelvonulás, akkor azok, akik eddig ott dobálóztak, a buliból hazafelé tartó melegeket megkergették, némelyiket megverték, azt fogják mondani: "na, eltűntek a feltűnő buzik, akkor a többieknek adjunk a heteró többséggel egyenlő jogokat!"?!

Tényleg azt hiszitek, hogy így eléritek, hogy nem kamion tetején, nem tangában, nem tömegben, hanem csak a párotokkal, kézen fogva végig tudtok menni az Andrássyn? Hogy csak a melegfelvonulást kell "megtisztítani", és akkor majd adhatsz fényes nappal egy búcsúcsókot a buszmegállóban a barátodnak? Biztos, hogy neked jobban bejön a cimbizés a szélsőjobbal, mint Ernst Röhmnek? Hidd el: te akkor is egy fartúró maradsz előttük. Nem fogják a kedvedért átírni a Bibliát, ott csak szodomita szerepel, nincs olyan, hogy "kivéve a normális buzik."

A melegfelvonulás pedig, mint műfaj, ilyen. Hangos, látványos, polgárpukkasztó - bár magyar kivitelben még mindig jóval halványabb, mint bármelyik kereskedelmi valóságshow, vagy egy tetszőlegesen kiválasztott délutáni Balázs- és maunika. Tőlünk nyugatabbra ezt tudomásul is veszik, sőt, együtt buliznak a felvonulókkal. Nálunk meg ostromállapot áll be a városban - és ez elfogadhatatlan. És van, aki erre azt mondja, hogy jó, akkor oldjuk meg azzal, hogy levesszük a legfeltűnőbbeket? És jövőre? És egyáltalán, hol ez a határvonal? Szép leszbik smárolhatnak, szőrös-macis pasik nem? Férfiaknak szemceruza tilos, kis alapozó még lehet? A négerek meg csak a busz hátuljában utazhatnak?"

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.04. 12:18:12

@doci606: Mondtam. Vannak jó buzik, és vannak rossz buzik. A világ nem bonyolult.

Moser (törölt) 2009.09.04. 12:23:33

@TomK: "A párom és én lemondtam arról, hogy bárhogyis világgá kürtöljük, hogy mi egymást szeretjük (pedig megtenném, mert büszke vagyok rá)"

Nah, ez az amit nem értek!!!!!!!!
Mért vagy rá büszke, hogy homoszexuális vagy, és mért érzed a késztetést, hogy világgá kürtöld!?!?
Mért tölt el büszkeséggel az a tény, az az állapot, hogy homoszexuális vagy!?!?
Nem csak rád tartozik!?

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.04. 12:24:51

@Moser: Te is világgá kürtölöd, valahányszor megfogod a párod kezét nyilvánosan.

TomK 2009.09.04. 12:25:37

@Fedor: Szép írás.. Viszont, ahogy már írtam, nekem sikerült kicsiben "elfogadtatnom" magam, legalábbis nem érzek soha olyasmit, amit általában kivált a téma. Talán sikerülhet ez nagyban is. Szeretném megpróálni. Ha például egy blogon is összejön, ki tudja, lehet, hogy sikerülhet máshol is, még nagyobb közönség előtt. Egyébként meg a szerzőnek az volt a véleménye, nekem más, lehet, hogy túl naív vagyok..

TomK 2009.09.04. 12:27:43

@Moser: Te büszke vagy arra, hogy szereted a párodat és boldog vagy? Ponotsan ugyanazt érzem én is..
Nem akarom a világgá kürtölni, de ha majd egyszer szabad, mert nem lőnek le érte, élni fogok a lehetőséggel.. Ennyi.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.04. 12:28:39

@venomspawn: A régebbiek többsége a börtönben melegedett be, ami viszont a szociális infekciót támasztja alá.

doci606 2009.09.04. 12:32:08

@Fedor: Milyen jogokról beszélünk kedves Fedor?
Eltévedni azért nem kéne! Toleranciáról van szó. Lehesssen élettársi kapcsolatuk. De azért pl. családtámogatást talán nem kéne adni!
A család azért maradjon meg egy férfi és egy nő kapcsolatán alapuló egységnek, amely többekközött biztosítja az emberi faj létezését.

A családi kedvezményeket azért kapják az emberek általában, mert családot alapítanak, azaz segítenek egy adott ország, nemzet népességének szintentartásában. Persze most lehet jönni, hogy így-meg úgy, ahogy a kedves média is sugározza. De két meleg kapcsolatából nem fog gyerek születni. Tehát a családod igenis hagyjuk meg hetero intézménynek, jognak.
Egyéb területen, pl. munkahely, stb. természetesen semmilyen diszkrimináció nem elfogadható, de a család az család.

Amúgy igen örvendetes, hogy párhuzamot vontál a melegfelvonulás és a valóságshowk között, hisz mindkettő a társadalom alapvető normáit veszik semmibe. A valóságshowknál kevés jellemrombolóbb műsort sikerült kitalálni. A Petőfik, Puskás Tivadarok, Semmelweis Ignácok, Neumann Jánosok, Kásás Tamások és egyebek helyére sikerül olyan példákat állítani az ifjúság elé mint Majka vagy Anikó. Csak gratulálni tudok hozzá.

Moser (törölt) 2009.09.04. 12:42:17

Amíg a homoszexuálisak nemi identitásukat úgy élik meg, hogy büszkék rá, és késztetést éreznek arra, hogy világgá kürtöljék, tehát önmaguk számára is ezt az adott állapotot kiemelik a teljesen természetes dolgok közül, addig pontosan ezzel különböztetik meg magukat a heteroszexuálisoktól... Ezzel saját magukra ragasztva a"másságot" ami a homoszexualitás egyik megjelölésére szolgál. Tehát a "másság" annyit jelent, mint másnak lenni, mint a többi.

Ennyi. Én kiszálltam, nem írok többet.

Sziasztok

doci606 2009.09.04. 12:46:18

@TomK: Emberileg teljesen megértem a dolgot.
Azt is látni kell azonban, hogy még azokban a kultúrákban (görög, japán, stb.), ahol a homo-, ill., biszexualitást elfogadták, amit művészeti emlékek bizonyítanak is, ott is ez a dolog a falak között történt, nem kívül.
Talán van némi ellentmondás a dologban, de úgy gondlom, elfogadni, tolerálni a meleg embereket tudom, sőt fontosnak is érzem, de nem akarok szembesülni vele. Akár így nézzük, akár úgy, azért a melegség másság, amit nem akarok feltétlenül a gyermekeimnek illusztrálni.

TomK 2009.09.04. 12:54:28

@doci606: Én megértem a Te álláspontodat is, elfogdaom, hogy te így szeretnéd óvni a csemetéidet (sokan mások is), és tiszteletben tartom ezt, ezért nem csinálok semmi olyat az utcán.
Arról beszéltem, ha egyszer eljön az az idő, hogy ez már nem okoz gondot senkinek, majd akkor..
Egyébként meg, lehet, hogy szerencsés helyzetben vayok, én ezt nem élem meg hátránynak már (egy-két esetet kivéve), én teljesen békében élek magammal, kiegyensúlyozottan. Ezért nincs szükségem arra sem, hogy felvonuljak (>> Moser).
Viszont sem magamnak, sem másnak nem szeretném, hogy csak azért kelljen félni, mert az ember meleg.
Ahhoz pedig nem a pávatollakkal, tangákkal kirakott út a helyes..

Moser (törölt) 2009.09.04. 12:57:03

@TomK: Minden tiszteletem a Tiéd, de nem vagyok arra büszke, hogy szeretem a páromat. A szerelmem egy nő iránt, az hogy boldog vagyok, mért töltsön el büszkeséggel!?
Büszke az ember a sikereire, az elért eredményeire, arra hogy letett valamit az asztalra, hogy tevékenyen telnek a napjai, maximum arra lehet.
A párjára is lehet büszke természetesen, eredményeire stb., de konkrétan arra hogy szeretem őt, és boldog vagyok, ez az állapot nem tölt el büszkeséggel.

Avus.
Szerintem senkit nem lőttek le azért mert kézen fogva sétált egyazon nemű párjával. De ha meg is támadtak valakit ezért, az elég undorító és felháborító, hogy valakit azért megtámadnak, mert homokos.
Nem ezekkel az ostoba, a Maslow féle piramis -kognitív szükségletű- lépcsőjén megrekedt polgártársakkal kell közösséget vállalni, mert ezek az emberek mindig lesznek, és voltak.

Sziasztok, békés napot Mindenkinek:)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 13:27:47

@doci606: "Amúgy igen örvendetes, hogy párhuzamot vontál a melegfelvonulás és a valóságshowk között"

Mégis hol? Én nem emlékszem ilyesmire... Honnan veszed, hogy én a valóságshow szereplőket kívánom például állítani? Vagy akár a melegeket? Hát pont azt magyarázom egyfolytában, hogy a homokosság nem választás kérdése, nem tanulható, nem kapható el!

flamer 2009.09.04. 13:33:20

@doci606: Igazán nem akarlak megzavarni a tényekkel, de az általad felemlegett ókori kultúrákban a homoszexuális kapcsolatoknak fontos társadalmi szerepük volt, így tehát semmiképpen nem lehet azt állítani, hogy a négy fal közé szorult volna a dolog.

Egyébként meg hol vonod meg a határt a másság tekintetében, hogy mi az a másság, amit még elviselsz az utcán (pontosabban: amit szerinted a társadalmnak el kell viselnie)? Lehet-e nyilvánosan négernek, rokkantnak, balkezesnek, vöröshajúnak, külföldinek vagy homofóbnak lenni?

gorgeous 2009.09.04. 13:54:12

@Senkifia: én azt nem értem, hogy hol gyűlik ez a rengeteg gyűlölet meg utálat... engem leöcsémezel, miközben azt sem tudod, ki vagyok, de amúgy is... nem kívánok én belemászni senkinek a lelkébe, de rögtön leugatsz, hogy "sima emberi jóérzés.Amiről látszólag neked nincs sok fogalmad,ha ilyet mondasz..." Ilyet de tényleg... és nem azt mondtam, hogy nem mehetsz oda, hanem hogy minek mész, ha megbotránkoztat?

doci606 2009.09.04. 13:55:17

@flamer: Hát, ahogy én látom, a társadalmat meghatározó döntések, a forradalmakat leszámítva, nem az utcán dőltek el, mint ahogy ma sem ott, hanem légkondis szobákban ...

Nagyon tetszik, amit írsz, néger, rokkant, balkezes, satöbbi és meleg.
Azon gondolkodom, hogy melyik a jobb, a rántotthús, vagy a kék szem.

doci606 2009.09.04. 13:58:53

@gorgeous: Ne haragudj, de ez a minek mész oda dolog nagyon demagóg és nevetséges. Pl. azért mert dolgom van. Pl. azért mert azon a napon streetball verseny van a műjég területén, ahova el is kell jutnia sok-sok 10-18 év közötti gyereknek, s lehetőleg nem a felvonulókon keresztül. A minek mész oda mottót akkor tedd fel, ha pl. kibérelitek a vásár területét, vagy a Népstadiont, s ott glasszáltok. Ha ott vagytok bent és én odamegyek, akkor jogos a felvetés. De közterületen nemm.

flamer 2009.09.04. 14:01:39

@doci606: Szerintem nem érted a "társadalmi szerep" kifejezést. Hogy megvilágítsam: a mai társadalmunkban is fontos szerepe van a szexuális partnerségnek, ugyanis ez az alapja a házasságnak, ha valahova meghívnak vendégségbe, akkor is a férjeddel/feleségeddel mész el, nem az anyáddal vagy a bátyáddal. Szóval nem a jövő évi költségvetésről, hanem a társadalom mindennapos működését befolyásoló mindennapi dolgokról van szó.

doci606 2009.09.04. 14:06:12

@flamer: Biztos igazad van, bár nekem más tapasztalataim vannak. Szerintem a mindennapok ügyeit nem egy "vendégség" alatt döntik el. S különben is, mi van a szinglikkel, akkor most ők lesznek diszkriminálva? Amúgy pedig nem hiszem, hogy valakinek a karrierje ilyenen múlik, inkább a munkáján (legkevésbé), rokoni és ismerősi kapcsolatain, mögötte álló pénz mennyiségétől. Szóval nagyon szép az eszme, de a gyakorlat szerintem eléggé eltér.

flamer 2009.09.04. 14:12:06

@doci606: Tényleg nem érted. A "mindennapi ügy" nem a vendégség alatt dől el, hanem maga a vendégség az.

doci606 2009.09.04. 14:34:09

Kiváncsi vagyok, milyen vendégség az, aamiről beszélsz. Nyilván nem értem, mert én egyszerű ember vagyok, s nem látom be, mekkora hátránya van pl. egy szinglinek a nős emberhez képest.
Érdekes módon a közélet számtalan olyan férfit és nőt (sikereset) ismer, akik nyiltan, vagy takartan, de mások, s mégis elég fontos szerepet játszanak a közéletben. S számtalan olyan magányos közéleti szereplő van, aki nem meleg, mégis elért sikereket.

Amúgy visszatérve az általad említett dologra, szerény ismereteim szerint az ókorban a homoszexualitást elsődlegesen ágyasokkal, rabszolgákkal élték ki (nem emlékszem pl. politikai indíttatású meleg esküvőre), ill., az ágyasokon kívül a pártfogót, támogatót kereső fiatalok vállaltak ilyen nemhivatalos ágyas szerepet céljuk elérésére.

flamer 2009.09.04. 15:01:33

@doci606: Teljesen sima vendégségről beszélek, teljesen hétköznapi emberek teljesen hétköznapi dolgairól, semmi nagypolitikai. Arról, hogy Kovács Józsi hogyan éli az életét. Arról, hogy Kovács Józsi nem az ultis haverjaival fog összeköltözni, hanem azzal a nővel, akit dug, aztán elmennek házasságot kötni, ahol megígérik, hogy ezentúl csak egymással fognak dugni.
Erről van szó.
Ez, kérlek szépen, egy társadalmi kapcsolat.
Na, az ókorban ugyanilyen társadalmi kapcsolat volt a homoszexuális kapcsolat is, mindenki tudta, hogy Arisztophenész Kleonnal dug, ez nem hogy nem volt titok, hanem határozottan publikus info volt. Pont úgy nem volt a homoszexuális kapcsolat a négy fal közé szorítva, mint ahogy nálunk nincs a heteroszexuális kapcsolat, mert azt, amikor az esküvői menet dudálva végigvonul a városon, azt mindennek lehet nevezni, csak négy fal közöttinek nem.

Sikerült megérteni, hogy miről van szó?


Az ókorra visszatérve meg az "ókor" egyáltalán nem jelent egységes közeget, sőt, még csak az ókori Görögország sem, teljesen más szerepe volt a homoszexuális kapcsolatoknak (és más társadalmi játékszabályok tartoztak hozzájuk) pl. Athénben mint Spártában (ezen a két helyen rabszolgák nem nagyon rúghattak labdába ilyen téren, főleg nem Spártában, ahol a katonák "párokba rendeződése" nagyon komoly társadalmi elvárás volt).

kisa 2009.09.04. 17:09:49

Nos, annyira öreg nem vagyok, de még emlékszem a 60-as 70-es évek végére, amikor pl. iskolaigazgatók sk. vágták le ollóval a hosszú hajú srácok haját, nem engedték be őket rendezvényekre a hosszú hajuk miatt, mert az úgymond megbotránkoztató és közerkölcsöt sért. Aztán emlékszem, ugyanez volt a miniszoknyával is. És a fiatalok „vadházasságával”, amikor papír, miegymás nélkül költöztek egy fedél alá.
És kicsit régebbről, olvasmányokból tudom, mi minden számított az emberiség történetében közerkölcsöt sértőnek, megbotránkoztatónak: házasság előtti szexuális élet, szoknya alól kivillanó boka (ugyanakkor a női mell kipakolása nem sértett közerkölcsöt pl. a 17-18. században), a szivarozó, nadrágban járó George Sand, a fűző nélküli ruha, és lehetne sorolni a végtelenségig. Tehát előbb-utóbb a „közerkölcs” megnyugszik, ma már elfogadja azt, amin tegnap még megbotránkozott. Viszont ahhoz, hogy elfogadja, előbb meg kell botránkoznia…

2009.09.05. 12:17:54

Sztem minden tüntetésnek van valami célja,gondolom ennek is.
Ha a másság jobb tolerálása ez a cél, akkor (és ez sok, általam normálisnak tartott kommentből is kitűnik)a gyanúm szerint pont az ellenkezőjét érik el.
Csupa hülye szervezi ezt a tüntetést? Valószínű, hogy nem.
Tehát a cél sztem szinte kizárólag a polgárpukkasztás, aminek egyébként a tv,sajtó nagyon örül.

F.T. - törölt (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.09.05. 13:50:27

Ima a hazugság börtönéből


Robotként kell tudnod, mit neked mondanak
Áradnak csak folyton feléd a gaz szavak
A cél egyértelmű: ne gondolkozz semmin!
Csámcsogjál csak el a hivatalos trendin’

S ha mégsem így teszel, lehurrognak téged
Nevetségessé válsz, összedől a léted
Hisz ők diktálják, hogy kinél az igazság
Ilyen a mi létünk: egy szabados rabság

Ám ha mégis kibújsz a birkanyáj sorból
Egy droidhadsereg azonnal letorkoll
Tűzben égő szemmel kérik rajtad számon:
"Mit is állítottál? Nem így szól a kánon!"

Ezután pedig még, mielőtt eszmélnél
Ott találod magad a vádlott székénél
Körötted pedig csak istentelen népek
Elveszett már minden: ők az esküdtszéked

Szomorú világ ez, hazugsággal teli
Jó gyomra van annak, ki ezt elvisel
De még talán egyszer, véget ér e gazság
S múlté lesz csupán már a vérköztársaság

Mert elítélhetnek akárhogy a földön
Az örökidőnek semmi ez a börtön
Urunkhoz, Krisztushoz, mondj egy imádságot:
"Magasságos Isten, várjuk királyságod!"

(Mihály Ferenc)

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2009.09.06. 17:41:07

@flamer:


"ahol a katonák "párokba rendeződése" nagyon komoly társadalmi elvárás volt"
Van is egy cikk erről:

lemil.blog.hu/2008/08/02/kulonlegesek_a_thebai_szent_sereg
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0