A városi fiatalok kedvenc műsora
2009. szeptember 23. írta: Fedor

A városi fiatalok kedvenc műsora

A fenti minősítés Enyedi Andrástól, az IKO Romania Srl. ügyvezető-igazgatójától származik, és mindezt a Beugróról mondta az úriember. Hogy miért érdekes ez? Mert a fenti cég a Cool tévé gazdája.

Ebből azt hiszem nem nehéz kitalálni, hogy mi a jó hír:

Korábban is tárgyaltak, de immár biztos: a Cool tévére költözik a műsor... Az új, őszi évad várhatóan tíz részből áll, és októberben kezdődhet a Cool tévén. "A Beugró nem csupán egy műsor lesz a sok közül, hanem kiemelt figyelmet kap majd a Coolon.... Az első adás október 16-án, péntek este, 21.15.kor kerül képernyőre.

Én ezen a csatornán eddig csak a 24-et néztem, hát, azt hiszem most nyertek velem egy állandó nézőt. És gondolom ezzel nem vagyok egyedül: magyar tévéműsor még soha nem kapta olyan kézzelfogható jelét a nézők szimpátiájának, mint a Beugró, amelynek a megmentésére még aláírásgyűjtő-akció is indult, mikor kirakták a produkciót a TV2-től.

Arra azért kíváncsi vagyok, itt meddig húzzák Rudolf Petiék. A TV2-n nem passzoltak a csatorna profiljába (naná, hisz ez egy értelmes műsor, és még humoros is, hát hogy passzolna hozzájuk), a királyi tévé anyagilag nem bírta, a Comedy Central eleve csak az ismétléseket vette meg, és most itt a Cool, ami ugye RTL fióka, szóval jól körbejárták a magyar médiát. Egyazon műsor ennyi csatornán nem fordult talán meg még soha, na jó, kivéve a Napkeltét.

Na mindegy, a lényeg, hogy ezután se kell lemondanunk a heti betevő improvizáció-adagunkról. Csak reménykedni tudok, hogy ez az állapot még egy jó ideig el fog tartani.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr601402376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2009.09.23. 19:25:47

én meg asszem tleg kidobom a tévét a picsába. nálunk nincs cool :(

Drang 2009.09.24. 00:27:44

Az ötlet anno jó volt, csak nem ugyanazt a társaságot kéne állandóan szerepeltetni. Ez így már tiszta hetites.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.24. 08:20:31

@Drang: 1. Szoktak lenni vendégek
2. A Heti Hetessel úgy nagyjából semmi közös nincs, már azon kívül, hogy mindkettő célja nevettetés. Ki ne hozd itt nekem, hogy a Beugró ballib műsor! :-)
3. Miért baj, hogy összeszokott a társaság?

Viktus 2009.09.24. 08:39:59

Jónak jó csak lehetne jobb is pl. ilyen műsorok a mindenkihez eljutó közpénzen fenntartott mtv-n lennének láthatóak ...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.24. 08:43:26

@Viktus: Ebben egyetértünk, és hát egy éven át így is volt. Viszont ez külső gyártásban készült, és most a jelek szerint szabadulnak minden ilyen műsortól. Amikor a TV ügyvédjénél felmerültek ilyen problémák, akkor az lett a megoldás, hogy átvették belső gyártásba. Itt is megtehették volna. Nem hiszem Szabó Győzőék olyan megfizethetetlennek lettek volna...

DeMarco 2009.09.24. 10:29:14

Úgy látszik, csak engem nem hoz lázba ez a műsor... bár a múltkori rendőrös izé sem érdekelt. Manapság már alig van műsor amiért érdemes bekapcsolnom a tévét. A két kedvenc adómat idestova 5 éve nem képes behozni a UPC, tavaly volt ígéret, hogy az olimpiára megoldják, de persze azóta is mély csönd van róla... Decemberben lejár a csomagunk, nem biztos, hogy újrakötjük, legföljebb a gyerekek miatt leszünk kénytelenek, hogy ne legyen lázadás a mesecsatorna miatt.

Viktus 2009.09.24. 11:31:01

@Fedor:

Elég lett volna kirúgni egy igazgatót, és ott van a színészek gázsija.

vastagbor.blog.hu/2009/09/23/igy_sporol_a_kozteve

Ez a köztévés spórolás is elég érdekes.

"Rudi Zoltán, aki négy évig volt az MTV elnöke, távozása után kapott ajándékba egy pozíciót. ... Rudi havonta 2,1 millió forintot, korlátlan gépkocsi- és telefonhasználatot kap. (Ennyi a jelenleg elnöklő Medveczky fizetése is.)"

"Baló György, akit amúgy is, de felesége révén főleg ismer mindenki, több mint fél éve nincs képernyőn. ( őszre ígérték az új műsort, de nem lesz belőle semmi) De azért a havi 1,8 milliós fizetést mindig rendben megkapta."

"Egy sorstárs pedig: Pálffy István. Ő jóval hosszabb ideje eltűnt az MTV stúdióiból, mint Baló (egész pontosan 2008. tavaszán, a Heti Válasznak adott interjúja után tüntették el) , mégis havi 1,65 milliós keresettel van bejegyezve az augusztusi összesítő táblázat szerint. Mi több, havi 50 ezer forintig a mobil költségeit is állja a cég (= adófizetők), valamint 150 ezer forint gépkocsi használati juttatást is kap (tőlünk)."

"Szulák Andrea szintén hasonló cipőben jár: sokáig nem volt műsora, most fog csak visszatérni az MTV képernyőjére, de a havi 1,9 milliót rendben, precízen megkapta mindig. "

"Következő versenyzőnk Kert Attila, akit kirúgtak hírigazgatói poziciójából, ezután helyettese, Bednárik Imre került a posztjára. Ám Kert mégsem hagyta el a jól fizető köztévét. Bekerült az elnöki kabinetbe (mivel még mindig nincs tévéelnök), mint kreatív producer. ... Kert egyébként ugyanannyit kap,, mint Bednárik: 1,5 milliót."

Na bármelyik béréből kijönne szerintem nyugodtan a műsor.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.24. 12:09:09

@Viktus: Azért nem csak képernyős munka létezik, ráadásul van, ahol konkrétan hazudik ez a lista:

velvet.hu/blogok/gumicukor/2009/09/23/palffy_hat_pontban_elarulta_mit_csinal_1_65_millioert/

Tudom, hogy nagyon divatos most mindenkinek a zsebében turkálni, de azért ne essünk már át a ló túloldalára. Azért, mert volt néhány valóban botrányos kifizetés, még nem jelenti azt, hogy akkor a közszféra összes nagyobb összegű fizetése jogtalan és erkölcstelen.

Ezzel együtt az igaz, hogy az újonnan indított celebműsorokra szánt pénzt én inkább a Beugróra meg a Tűzvonalbanra költöttem volna...

Viktus 2009.09.24. 14:27:42

@Fedor:

Elárulnád szerinted Pálffy hat pontos ténykedéséből melyikre is érdemes majd két misit költeni? Érdekelne az eltorzult értékszemléleted miből fakad?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.24. 14:37:12

@Viktus: Ez nem az én eltorzult értékszemléletem. Ezeket a pénzeket ne abból a szemszögből nézd, hogy a te fizetésednek vagy ez enyémnek ez hányszorosa. A televíziózásban ilyen összegek forognak, ez egy ilyen szakma. A kertévék kifizetnek ekkora pénzeket, mert megéri nekik, ha az a név a többszörösét visszahozza reklámbevételben, a köztévé meg kénytelen kelletlen lépést tart velük, ha nem akarja, hogy néhány fanatikus öregen kívül csak pályakezdők legyenek náluk, meg senkinek nem kellő amatőrök. Így is kevesebbet fizet, mint mondjuk a TV2 vagy az RTL. Nem állítom, hogy ez nekem tetszik, de attól ez még tény. Anno pl. Pállfyék érkezése a Híradóba sok nézőt átvonzott, és sajnos ez a szerencsétlenül elbaltázott médiatörvény rákényszeríti a köztévét a reklámbevételekre, így kénytelen beszállni a nézettségi versenybe.

Ráadásul pont Pállfy az, akit sok mindennel lehet vádolni, de kormánypártisággal egyáltalán nem :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.24. 14:42:14

@Viktus: Amúgy miért kell rögtön sértegetni? Ez komolyan érdekelne. De felvetsz egy témát, én bemutatom neked a megtámadott fél válaszát, és te rögtön azzal támadsz, hogy eltorzult a szemléletem....

Viktus 2009.09.24. 14:43:37

@Fedor:

Nem te elég nagy tévedésben leledzel. A magánszektor fizetései külön téma nyugodtan mehet Pálffy oda, ha kell v.hova, de nem kell, ezért rajtunk élősködik a mi pénzünkből. Leszarom milyen párti a munkája nem értékelhető nézettségi adatokkal, ahogyan egyik fizetett úriemberé sem a televíziózásban pedig ez a lényeges. a A korlátozottan elérhető adók , mint a Viasat is beelőzi az m1-et nem is beszélve az m2-ről ... innentől semmi létjogosultsága ezekre a pénzekre ezt a szintet egy csapat frissen végzett is hozná sőt még valószínűleg kreatívabbak is lennének.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.24. 14:44:40

@Viktus: És egyébként is: ez a poszt egy számomra örömteli eseményről szól, ami a kultúrához kapcsolódik, és néhány komment után már politikához kapcsolódva sértegetsz. tényleg ilyen jó dolog elrontani más örömét?

Viktus 2009.09.24. 14:54:40

@Fedor:

Hol van itt a politika? politikamentesen húzzanak a pöcsbe az élősködők, akármilyen állami rendszerről van szó, akármilyen beállítottságú féreg.

Hatalmas öröm bizonyára mildi még pezsgőt is fog bontani másik pár millióval, akinek nincsen tányéros tv ... és netán nézne v.mi értelmeset is a tv-ben.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.24. 14:55:06

@Viktus: Elképzelhető, sőt, nekem is szimpatikusabb lenne, de ettől még az van, amit leírtam, és annak ellenére, hogy ez neked vagy nekem tetszik, ennek a szemléletnek is van létjogosultsága, logikája. Eredménye valóban nem sok, de ez nem biztos, hogy csak az ott dolgozókon múlik (rajtuk is persze). Ugyanis anno a kertévék indulása gyakorlatilag egybeesett a királyi tévé Orbánék alatti mélyrepülésével (nem, ez nem Orbán-fóbia: akkoriban egyszerűen nézhetetlen volt, a nézettsége még a mostaninál is sokkal kisebb volt, és pl. a 2002-es választások előtti utolsó Híradó az 50-es éveket idézte). A magyar nép jelentős része akkor szépen elkapcsolt a köztévéről, és azóta se kapcsolt vissza. Meg se nézi a tévéújságban, hogy mi van ott, lehet az Társulat, Beugró, Tűzvonalban, vagy bármi más: nem érdekli, mert nem az RTL-en vagy a TV2-n van. Állítom neked pl. hogy a Tűzvonalban nézettsége a többszöröse lett volna, és még mindig menne, ha az RTL vágott volna bele ugyanazzal a gárdával. Szóval, lehet, hogy egy fiatal gárda nulláról kezdve jobbat is kitudna hozni belőle, de ez egyáltalán nem biztos.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.24. 15:00:08

@Viktus: NEKEM öröm, mert van Cool tévém. És az ország többségének is van, mert az ország többsége kábelen kapja a néznivalót (a célközönség - lásd cím - meg szinte teljes egészében), és a Cool gyakorlatilag az összes szolgáltató csomagjában benne van.

Tényleg ennyire zavar, hogy más minden hátsó gondolat nélkül örülni szeretne valaminek?

DeMarco 2009.09.24. 22:44:45

@Fedor: De, ez Orbán-fóbia. Nem csak azért nem nézik az mtv-t, mert gagyik a műsorok, hanem elsősorban azért, mert párttévé. Ki kíváncsi népszabira élőszóban?? Most is 50-es évek megy rajta. Ha komcsi propagandára kíváncsi vki, akkor nézze csak nyugodtan... Az mtv másik eleme a közpénz herdálása, pénznyelő, semmi más. Elvtársak pénzelése. Én 20 éve beszüntettem volna az MTV 1-2-t. Csak a Dunát hagytam volna egyedül. De sose késő elkezdeni vmit...
Bár lehetne tök király tévét is csinálni belőle. Ha én lennék a tévé elnöke, gyors átrendeződés lenne asszem. Lenne ott pénzspórolás dögivel, győznék hova rakni... Hullanának az elvtársak, mint a hó... A gagyi műsoroknak annyi lenne, vagyis mindnek. Televágnám délelőtt mesékkel, de normális mesékkel, nem übergagyi cn szarokkal. Vennék néhány frankó amcsi sorozatot esténkéntre, leadnék sci-fi sorozatokat teljesen, csinálnék egy állat zenés műsort szombat estére, meg nyomatnék népszerű filmeket. Nem engedném ki a focit a kezemből. Cél a 17-40 éves korosztály. Mindjárt megjönnének a reklámbevételek is. Jah, hogy akkor fölöslegesek lennének a múmiák? Hát igen... A nyugdíjasok meg nézzék a Duna tévét... mert az MTV2-t beszüntetném, mint a huzat... A politikusok meg elmehetnének a p...ba, a köztévé közeléből is, nemhogy ott tespedjenek a kuratóriumokban és harácsolják az adómat, meg cenzúrázgassanak...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 08:25:11

@DeMarco: Könyörgöm, ne dugd már ennyire homokba a fejed. Párttévé Orbán alatt volt, most speciel a szocik sokszor többet szidják, mint a jobboldaliak...

Viktus 2009.09.25. 09:17:43

@Fedor:

Mit a Párkeltét? a szoci popik nyalását a különböző műsorszámokban? a szoci holdudvar futtatását? :D

Neked van sajnos jó mélyen a fejed a homokban ... DeMarco jól mondta ezt a "közszolgálatinak" nevezett aktuális pártpropagandát régen elkellett volna felejteni állami pénzből. Jövőre sem fog jobban tetszeni, amikor a hír tv vonul át az mtv-re ... csináljon a jobb, és baloldal magának saját pénzből tv-t.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 09:21:44

@Viktus: Látom elkerülte a figyelmedet, hogy a Napkelte műsorvezetőinek min. a fele jobbos, Aczélékat már rég kitették, szóval a FIDESZ bojkott már évek óta indokolatlan.

Egyébként meg a Híradóról meg az Estéről beszéltem.

DeMarco 2009.09.25. 11:31:11

@Fedor: Orbán alatt sem néztem az MTV-t. Mondtam, köztévé, politika húzzon onnan a vérbe. Pártszimpátiától függetlenül.

DeMarco 2009.09.25. 11:47:24

@Fedor: Na valaki a köztévében is olvasott minket:
index.hu/kultur/media/2009/09/25/vege_a_napkeltenek/?rnd=779

Köszönjük, így tovább !!!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 12:40:40

@DeMarco: Nem nézek reggelente tévét, szóval nekem oly tökmindegy.

DeMarco 2009.09.25. 18:10:23

@Fedor: Nekem is, reggelente mese megy a gyereknek... De egyébként se nézném én se reggel a tévét. Mégis vidámabb vagyok a hírtől. :)) Talán oda is betolnak mesét helyette és visszaszokna a gyerek.

DeMarco 2009.09.29. 08:14:20

@Fedor: "Könyörgöm, ne dugd már ennyire homokba a fejed. Párttévé Orbán alatt volt, most speciel a szocik sokszor többet szidják, mint a jobboldaliak..."

Muhahaha... Üdv, a párhuzamos galaxisodban:

index.hu/kultur/media/2009/09/28/megszavaztak_hogy_torvenytelenul_rugtak_kia_napkeltet/

Szólhatnál a fiúknak, hogy ez nem párttévé, mert ők nem osztják a véleményedet... inkább az enyémet erősítik...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.29. 08:38:23

@DeMarco:
1. Úgy elég nehéz kiegyensúlyozott műsort csinálni, ha az egyik fél nem hajlandó képviseltetni magát. Ha a fideszesek nem bojkottálták volna halál fölöslegesen (hisz még a mondvacsinált indokaik is megszűntek vagy két éve, és a műsorvezetők legalább fele jobboldali volt), akkor nem kellett volna állandóan Lendvai Ildikót nézned.
2. Ha a királyi tévé párttévé lenne, akkor ki se rúgták volna őket. De kirúgták, és most van egy új műsor, ami kezd átesni a ló másik oldalára. Remélem nem fog, és akkor végképp nem lesz okod párttévének nevezni, mert a fő politikai műsorai (Híradó, Az Este, Szólás Szabadsága) eddig se voltak azok. Az nem pártatlanság, hogy benyalnak a jobboldalnak, bármennyire is ezt várnád el tőlük.
3. Ez egy jogilag kétesélyes ügy. Hogy mi lesz belőle, azt nem tudom, de azért, mert a kormánypárti képviselők próbálkoznak, még nem biztos, hogy sikerük is lesz...

DeMarco 2009.09.29. 08:51:54

@Fedor: 1. Na nem mintha a szocik elmennének a Hír TV-be... És ugye nem úgy kezdődött, hogy hóó, ide nem megyünk, hanem a műsorvezetők voltak erősen bunkók és agresszíven balosok... Mindazonáltal ki az a hülye aki Napkeltét nézett, főleg ha Sípánka volt benne?
2.Porszem került a gépezetbe? Esetleg fiatalember került a megfelelő székbe és azt hitte portalaníthat, aztán most a kezére csaptak?? Szólás szabadsága nem balos műsor? Muhaha... Mióta? :))
Bírom ezt a szelektív memóriát, köztük Sípánka telefonüzenetét, stb.
3.Bízom benne, hogy nem lesz sikerük és felesleges is erőlködniük erre a néhány hónapra, utána így is-úgy is menniük kell...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.29. 08:59:15

@DeMarco:
1. Ha hívják, akkor mennek. Az más kérdés, hogy nem hívják őket (Ez a különbség a Hírtévé meg a Naptévé között).
2. Esetleg az állását féltő ideiglenes elnök helyezkedik, mert jó akar lenni a leendő kormánypártnál?
"Szólás szabadsága nem balos műsor? Muhaha... Mióta? :))
Bírom ezt a szelektív memóriát, köztük Sípánka telefonüzenetét, stb."
Friderikusz hány éve nincs ott a köztévénél? A címén kívül már semmi köze az eredeti kitalálójához. Viszont azóta volt már olyan, hogy MSZP-sek szóvá tették, hogy túl kemény kérdéseket tesznek fel (persze csak morogtak, de nem értek el vele semmit). Megjegyzem helyesen tették, tegyenek fel kemény kérdéseket mindenkinek. Emlékszem pl. hogy a tévéostrom után Baló úgy nekiment Gyurcsánynak, hogy a fal adta a másikat.

DeMarco 2009.09.29. 09:14:16

@Fedor: 1. Én viszonylag sűrűn nézek Hír Tv-t, akik minden alkalommal odamennek a szocikhoz kérdezni, de többnyire csak a hátukat lehet látni ahogy menekülnek... Nagyon kevés a kivétel aki hajlandó nyilatkozni. Sőt, mint tudjuk aljas eszközöket is bevetnek a riporterek ellen. Veres vs drog vs Hír Tv riporterek ügy.
2. Ugyan, Baló nekiment Gyurcsánynak... még szép, hogy nekiment, amikor kint égett az autója a parkolóban és félő volt, hogy megnyúzzák... miközben tudta, hogy fletó szándékosan visszafogta a rendőrséget és saját magát védte a parlamentben, őket meg hagyta veszni...
Te is ideges lennél nem? :))
De ezt az egy kirohanást mellőzve, tudsz másik esetet is?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.29. 09:18:18

@DeMarco: Ne várd tőlem, hogy fejből mondjak itt adatokat, de emlékszem, hogy voltak olyan újságcikkek, hogy morognak a szocik a kérdések keménysége miatt. És ez nem a Baló-féle interjúhoz kapcsolódott. De szerintem te sem tudsz olyat mondani, hogy a Krizsó vagy a Baló benyalt volna... Korrekt a műsor, mindenkivel.

A Hírtévében stúdióvendégként voltak bent szocik, a Szilire pl. határozottan emlékszem.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0