Rendőrterror Amerikában!
2009. szeptember 25. írta: Fedor

Rendőrterror Amerikában!

A rendőrség könnyfakasztó gránátokat vetett be csütörtökön csaknem kétezer tüntető ellen Pittsburgh-ben, ahol a tizenkilenc legnagyobb fejlett és fejlődő gazdaságot, valamint az Európai Uniót tömörítő G20-csoport csúcstalálkozót tart. Egy szemtanú szerint a rendőrök később az egyik helyszínen gumilövedékeket is használtak a tüntetők ellen.

A hatóságok nem engedélyezték ezt a G20-csoport elleni tüntetést, amelynek résztvevői az Arsenal parkból a csúcsértekezlet helyszínéül szolgáló konferenciaközpont elé indultak helyi idő szerint délután fél háromkor.

A rendőrség ekkor könnygázzal próbálta feloszlatni a tüntetést, a résztvevők kisebb csoportokra oszlottak az összetűzés után. Egy ilyen kisebb csoport, csaknem 20 ember később betörte egy étterem ablakait, majd köveket és téglákat dobált a rendőrök felé, A rendőrök ekkor használtak gumilövedéket.

forrás

Anyám, rendőrterror van Amerikában, a békés tüntetőkre lövető Obama nem hajlandó lemondani, oda a demokrácia!

A helyszínről közvetítő Fox News egyik tudósítója hős forradalmárként élteti élő adásban a randalírozókat.

Sarah Palin alternatív vizsgálóbizottságot állít fel, és akár az ENSZ-ig is elmegy, hogy bebizonyítsa, csupa ártatlan magunkfajtát hurcoltak meg felső pártutasításra a brutális, magukfajta rendőrök, akik között többen álruhás MOSZAD ügynököket is felismerni véltek. "Minden fegyverhasználatot elítélek" - jelentette ki Palin, miután gondosan elrejtette a vadászpuskáját.

Ezzel párhuzamosan elterjed, hogy az egészet csak Obama beépített ügynökei provokálták ki figyelemelterelés céljából, egyrészt azért, mert le akarják leplezni a drogos, homokos, gyerekgyilkos múltját, másrészt mert az USA-t a szocializmusba akarja átvezeti, és meg akar felelni újdonsült komcsi barátainak, ezért épp bele akar kezdeni a fentiek szellemében az egészségügyi reformba, ami miatt már nagyott csökkent a népszerűsége, és ami ellen már tömegtüntetések is voltak (és ráadásul még a világválság se ért végett).

Honnan ismerős ez nekem?

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr841405843

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2009.09.25. 10:44:15

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktus 2009.09.25. 11:11:37

Nem lennének viszonylag értelmes topicjaid első reagálásra annyit írnék csak, hogy egy szánalmas komcsi patkány vagy, de így csak egy sima buta proli.

A székházas anarchia éjszaka esetében lőhettek volna gumilövedékkel, ahogyan az amcsiknál is az utcán tomboló csürhét lövik nem pedig a republikánus gyűlést. -

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 11:14:17

@Viktus: De ha az utcán tomboló csürhe bemenekül a republikánus naggyűlésbe, akkor ott se válogatnának, hidd el. Másrészt meg a republikánus párt nem állna még hallgatólagosan se a csürhe mellé.

DeMarco 2009.09.25. 11:26:46

Hát ez most sztem is elég gyenge lett...
Már csak azért is, mert én a randalírozóknak drukkolok.

Viktus 2009.09.25. 12:09:53

@Fedor:

Hagyjuk a rizsát. Még tőlünk nyugatabbra is, ha a nácik bohóckodnak felvonulásosdival több ezer rendőr biztosítja, hogy a szélsőbalosok ne verjék össze őket, nemhogy egy ellenzéki naggyűlésre kergetnének be csürhét. -

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 12:38:02

@Viktus: Nem ők kergették oda őket, de tényleg hagyjuk... Csupán arra akartam rámutatni, hogy ilyenek bizony minden demokráciában előfordulnak, csak bennünket ért sokkként, mert (hálistennek) korábban erre nem volt példa.

@DeMarco: Legyél büszke rá...

Drang 2009.09.25. 12:53:51

Magyarországon szinte minden bántalmazott és ráadásul még el is ítélt tüntető esetében már jogerősen megállapította a bíróság, hogy teljesen jogellenes volt velük szemben a rendőri fellépés. Jórészt ennek beismeréseként be is tiltották a gumilövedék használatát. Fedor, más esetekben nagy tisztelője vagy a bírósági ítéleteknek, bár úgy látom, hogy inkább csak akkor, ha a te prekoncepciódba illeszkednek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 12:56:37

@Drang: Én készséggel elhiszem, hogy aki feljelentést tett rendőri bántalmazás miatt, az mind ártatlan bárányka. De valakik csak elkezdték a balhét, kocsikat gyújtogattak, kockaköveket dobáltak, buszt borítottak. És ezek nem a rendőrök voltak...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 13:01:58

Voltak egyszer a randarílozók, akik elkezdték a balhét. És voltak egyszer a rendőrök, akik nem voltak mindig szakszerűek, sőt. Mind a kettő elítélendő, de az egyik nem menti a másikat, szóval ha lehet, ne is mossuk őket egybe.

Drang 2009.09.25. 13:28:01

@Fedor:
Szerintem se mossuk őket egybe. Morvai azok védelmében szólalt fel, akiket jogerős bírói ítéletek szerint is ártatlanul bántalmaztak, teljes kormányzati helyeslés (kitüntetések stb.) mellett.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.25. 13:30:32

Nem támogatok semmiféle erőszakos cselekmény, sem tüntetést sem mást. Még a virágokat sem hagynám letaposni. Mindenkit aki részt vesz benne lecsuknék, majd közmunka és pénzbírság (a helyrehozatal ára) kiszabása után engedném szabadon.
Ha valaki rendőrre támad, kővel vagy bármi más tárggyal az életét, testi épségét veszélyezteti az ne várjon semmi jót. A gumilövedék ez esetben viszonylag enyhe ellencsapás.

Én nem akarom, hogy megszokott legyen, nem vigasztal, hogy nálunk fejlettebb országokban is van ilyen. Ha rendőri 'brutalitás' a közvagyon, közbiztonság megőrzésének ára, akkor azt támogatom.

Ki is szokta visszasírni a csendőrséget?

Drang 2009.09.25. 13:34:40

@úriparaszt:
Igen, csak nálunk a rendőrök nem azokkal szemben léptek fel, akik rájuk támadtak. Azok ugyanis nem várták meg a rendőri ellenakciót, úgyhogy maradtak azok a naiv szerencsételenk, akik azt hitték, hogy miután nem csináltak semmit, nem is kell tartaniuk semmitől.

Viktus 2009.09.25. 13:45:43

@Drang:

Meg az nem is volt érdekében a szociknak ... gyakorlatilag míg ment a hacacáré a tv-ben már unalmasan ugyanazok az arczok balhéztak mindig. Mégsem kapcsolták le őket.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.25. 13:48:37

@Drang: rossz válasz. ne csinálj úgy, mintha a korpa és disznó sose látta volna egymást. senki nem vitatja a hibákat, lehetett volna rosszabb is, relatíve kevés ártatlan szenvedett, tudom az ő szemükben ez 100%.

képzeld el a rosszabbik forgatókönyvet, ha még az elején a székház 'ostroma' során a sarokba szorított rendőrök engedélyt vagy épp tűzparancsot kapnak. felháborító, igaz? nem árt ha tudod, sokan támogatták volna őket utólag, jómagam is. egyszerűen hidegen hagyna ha abból a párszáz őrjöngő állatból 50 ottmaradna. egyszerűen nem érdekelne.
nos, ez hogy tetszik?

Drang 2009.09.25. 14:08:38

@úriparaszt:
Hát igen, ezzel a gyülekezési joggal csak problémák vannak. Meg ez a sok párt is, mennyivel egyszerűbb volt, amikor még csak egy volt belőle.
Ha te nem érzed, hogy az államilag támogatott, jogellenes erőszak sokkal veszélyesebb, mint néhány randalírozó, akkor nyilván eleve igen más álláspontból közelítjük meg a kérdést.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 14:24:54

@Drang: Ne csúsztassunk kérem szépen, ha lehet. A gyülekezési jog nem arról szól, hogy autókat lehet gyújtogatni, meg rendőröket megtámadni.

Erre az egészre nem került volna sor, ha a tüntetők megmaradtak volna a gyülekezési jog adta keretek között.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.25. 14:30:04

@Drang: ne adj a számba olyat, amit nem szeretek, olyat pedig pláne nem, amit nem mondtam.

tudod mi a jogellenes erőszak?
a múltkor kárpátia koncert után, két egészen fiatal épp a ház előtti kukában vélte felismerni a cionista kizsákmányolót, ezért felkoncolták, a tartalmát akkurátusan szétszórták a ház előtt. nem volt szerencséjük, mert fél perce értem haza, még felöltözve ácsorogtam az előszobában. amikor kimentek épp elegénsan elhúzni készültek, fittyet hányva a kérdéseimnek. nem vagyok tökéletes, a keresztényi szeretet szikrája sincs bennem, így lepofoztam mindkettőt. sírva, puszta kézzel szedték össze a szétszórt szemetet.
nos, ez jogellenes erőszak.

Viktus 2009.09.25. 14:32:46

@Fedor:

Rühellem az öncélú pusztítást tökre mindegy miféle jelszavakkal űzik. Na akkor kellett volna a rendőrségnek cselekednie ... nem pedig átcsapni ugyanarra a szintre a későbbiekben. A szememben senkit sem hatalmaz fel céltalan erőszakra az azt megelőző céltalan erőszak.

Az október 23.-án akciózó rendőrök állatok voltak még nagyobb állatok, mint az mtv ostromlói. A parancsnokaikat pedig lekellett volna csukni, hogy hagyták a rendőrséget ilyen szinten kicsinálni.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.25. 14:39:17

@Viktus: neve is van a gyereknek, úgy hívják bosszú, avagy revans, amelyik jobban tetszik.
akinek kétsége volt ennek megtörténtéről, nos az most pereskedik, mert épp rossz időben, rossz helyen volt.

DeMarco 2009.09.25. 14:58:53

@úriparaszt: "nem árt ha tudod, sokan támogatták volna őket utólag, jómagam is. egyszerűen hidegen hagyna ha abból a párszáz őrjöngő állatból 50 ottmaradna. egyszerűen nem érdekelne.
nos, ez hogy tetszik?"

Nem árt, ha tudod, a randalírozókat sokan támogatták lelkileg az országban, mert nekik is épp úgy elegük volt/van a kormányból, jómagamnak is. Egyszerűen hidegen hagyna, ha nagyobb sikerrel jártak volna és párszáz komcsiból 50 ott maradt volna. Forradalom némi áldozattal, belefér. Egyszerűen nem érdekelne. Na ez hogy tetszik?

Viktus 2009.09.25. 15:10:24

@DeMarco:

Csakhogy ez a kurucinfós zagyvaságokkal ellentétben nem forradalom, szabadságharc stb. blabla volt, hanem öncélú pusztítás.

Drang 2009.09.25. 15:24:48

@Fedor: Sőt, még kevésbé került volna rá sor, ha a t. kormányunkról nem derül ki, hogy a hatalom megszerzése és megtartása bárminél fontosabb a számára, főként az ország érdekénél.
@úriparaszt: Ha jól sejtem, te viszont nem kaptál utána kitüntetést, sőt nem is vársz. Emberileg egyébként maximálisan érthető a reakciód, csak tudod, a lakosság nagy részének nem a a Kárpátia-koncert közönségével kapcsolatban vannak negatív tapasztalatai, hanem egy etnikailag is jól definiálható kisebbséggel kapcsolatban. Méghozzá sokkal durvább tapasztalatai.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.25. 15:29:35

@DeMarco: ugye viccelsz? tudod mit jelent a forradalom?
légyszives nézd végig a videókat, tudósításokat. olvasd el a feljebb belinkelt élménybeszámolót.
ez neked forradalom? azok,akik ott törtek/zúztak a forradalmárok?
hűűű, hallod.
ugye nem a kackacinfó-ról szeded össze a tényeket?

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.25. 15:31:24

@Drang: a kárpátai mint kocert az véletlen, lehetett volna tán bármi, de épp az volt.
sajnálom, hogy megtörtént, mert az erőszak nem megoldás.
ezért nem járok tömegrendezvényre sem, ismerem a korlátaimat.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.25. 15:32:21

@DeMarco: jut eszembe, te ismersz élő, hithű komcsit? mert én egyet sem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 15:45:58

@Drang: "Sőt, még kevésbé került volna rá sor, ha a t. kormányunkról nem derül ki..."

Rossz válasz. Anno Orbánékról is derültek ki kacifántos dolgok, mégse tört-zúzott senki. Egy demokráciában erre nincs számomra elfogadható indok. Tudom, hogy szerinted ez nem demokrácia, csak épp az élet nem téged igazol.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 15:47:21

@úriparaszt: "te ismersz élő, hithű komcsit?"

Én speciel igen. Persze a szocikhoz semmi köze nincs...

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.25. 16:05:50

@Fedor: én az utolsó (általam ismert) igazi, hithű kommunistát nem sokkal azután láttam meghalni, miután valamikor 1989 elején pozsgay népfelkelésnek nevezte 1956-ot.
szegény, ő is agymosott volt, nem tudta megemészteni az elveszett évtizedeket.

Viktus 2009.09.25. 16:12:20

@Fedor:

Kérlek pontosan prezentálnád, hol derült ki Oránék idején, hogy szétloptak-szétosztogattak mindent, és az ország a csőd szélére került.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 16:25:06

@Viktus: Én kacifántos dolgokról beszéltem, de azok lehetnek más típusúak is. Pl. adócsalás (Kaya Ibrahim), az ország szemébe hazudozás (megfigyelési ügy), adatok meghamisítása (hosszú bájtok éjszakája), sajtószabadság korlátozása (Kriminális ügy). Soroljam még?

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.25. 16:25:38

@Viktus: egész pontos számokat tudok mondani neked.
porbafingó kis kft-be társult helyi fidesz csinovnyik, 3 millió, nem visszatérítendő támogatást kap. ebből 2.5 milliót a csinovnyik kivesz, mondván enyit kell visszalökni.
koszfészek kivárosom frissen alakult cége (akkori megyei közgyűlés elnökének barátja) 17 milliót kapott 1999-ben, nem visszatérítendő támogatásként, három működő, helyi konkurencia mellett.
tedd ezeket a skála elejére. valahová középre helyezd el az ezüsthajót (az már nem ilyen kispályás) töltsd fel közötte a sávot. és ez csak a lista eleje.

ugye nem gondolod komolyan, hogy mindenki hitből és szeretből támogatja a fideszt?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 16:29:13

@úriparaszt: Hát, akit én ismerek, az mai napig aktív szervező a Thürmer pártban. Sőt, az egyik elnökségi tagot is ismerem, mert egy rokonomnak volt kollégája. A vicces az, hogy ez a hithű kommunista alvezér amúgy egy biztosító egyik legsikeresebb és leggazdagabb üzletkötője :-)

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.25. 16:33:56

@Fedor: ugye nem haragszol meg, ha thürmer és csapatát egyszerűen viccnek tartom :-)
a hírekben nem érik el az ingerküszöbömet sem :-D
torgyán legalább szórakoztató volt, még úgy is, hogy intő példa a dilettáns rombolásra.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 16:37:12

@úriparaszt: Attól hogy viccesek, még igazi komcsik...

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.25. 16:46:30

@Fedor: messziről nehéz eldönteni ki igazi és ki műanyag :-). én csak egyet ismertem személyesen, akiről írtam.

Drang 2009.09.25. 16:58:31

@Fedor: Hogy az élet kit igazol, azt ugye nem tudhatjuk, te max. a saját személyes véleményedről tudsz nyilatkozni (mint ahogy én is). Az mindenesetre figyelemreméltó, hogy a jelenlegi adatok szerint pl. a liberális formációk támogatottsága összeadva sem éri el a parlamenti küszöböt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 17:00:43

@Drang: Lehet, hogy én vagyok a hülye, de hol az összefüggés a demokrácia állapota és az egyik párt állapota között?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 17:01:54

@Fedor: Ha nem lenne demokrácia, akkor azok a sokat hivatkozott békés tüntetők nem lettek volna felmentve, a rendőröket nem ítélték volna el, jövőre nem lennének választások és mi meg itt nem vitatkozhatnánk minderről...

DeMarco 2009.09.25. 17:03:27

@úriparaszt: Én hiszek a Népfelség elvében. Ha vki érdemtelen a kormányzásra, akkor félre kell tenni és ehhez minden eszközt meg lehet ragadni. Aztán ezt ki-ki vérmérseklete szerint értelmezheti... Benneteket felháborít az erőszak, engem kevésbé, pontosabban engem az háborított fel, hogy céltalan csőcselék rombolt, nem volt egy épeszű tervük sem. Kellett volna egy reálisabban gondolkodó vezető aki célzottabb támadásokat hajt végre. Azzal nem sok szimpátiát vívtak ki maguknak, hogy ártatlan emberek autóit gyújtották, borogatták fel, közvagyont rongáltak. Ennek ellenére én végig a tüntetőknek drukkoltam. Hiba azt hinni, hogy csak a focidrukkerek és jobbikos szabadcsapatok garázdálkodtak. Az egyszerű dolgozó emberek nem tehették meg, hogy utcára menjenek birkózni, mert holnap is kell kenyeret adni a gyereknek, a börtönből meg elég nehéz. Erre persze az egyik oldal, hogy gyávák, a másik meg, hogy "párszáz csürhe". Holott nagyon sokan értettek egyet a tüntetők céljaival, mégha az eszközeikkel kevésbé. Így persze ezt nem lehet forradalomnak nevezni, de valahol mégiscsak az történt, csak csendes, várakozó forradalom, erőszakmentes. Azóta csak időhúzás megy, de most már nem sokáig. Az ítélet hamarosan bekövetkezik, nincs hova hátrálni, így is az utolsó pillanatig kihúzzák. És meggyőződésem, hogy lehetett volna forradalom is, ha akár Sólyom László, akár Viktor enged a kísértésnek és odaáll az emberek mellé. Tisztelem őket a higgadtságukért, hogy ellen tudtak állni a csábításnak és biztosan nem szívesen, de visszafogták magukat. Bár gyanítom, attól paráztak, hogy az unió csúnyán fog nézni, ha felrúgják a jogállami kereteket...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 17:08:19

@DeMarco: hát én meg demokráciában hiszek, amibe viszont az ilyen hőzöngések nem férnek bele, akármennyire is jogos esetleg a követelésük. Én is voltam kormányellenes tüntetésen nem egyszer, de azok a tiltakozások valahogy mégis mindig békésen végződtek.

DeMarco 2009.09.25. 17:08:52

@úriparaszt: Hithű komcsit? Egyet sem. De azért az előző rendszert kiszolgáló, annak javait élvező komcsi párttagot elég sokat. Biztos ismerős a mondás: "Tetszettek volna forradalmat csinálni..." Hát tényleg azt kellett volna. De legalább egy olyan jogszabályt, hogy aki az előző rendszerben bármilyen posztot betöltött osztályvezetőtől felfelé, az a demokráciában ezt ne tehesse meg. Plusz némi el(le)számolás nem ártott volna. Még most is ugyanaz a klientúra van, mint akkor.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 17:09:54

@DeMarco: Az már régen rossz lenne, ha Sólyom vagy Orbán csak az Uniótól való félelmében nem rúgta fel a jogállami kereteket. Bár Orbán a kordonbontással már pedzegette...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 17:11:17

@DeMarco: Martonyi, Csintalan, Pozsgay, Szűrös, rájuk gondolsz? :-)

DeMarco 2009.09.25. 17:11:57

@Fedor: Hogyne férne bele, hiszen te is erről írtál. Az egész világon naponta vannak tüntetések, erőszakba torkolló rendezvények. Meg lehet egy tüntetést békésen is szervezni, ahogy a Kossuth téren is volt, csak éppen onnan is kiba*ták őket, azóta is zárva van a ketrec... Nem mintha bármi történt volna a békés tüntetések után.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 17:13:36

@DeMarco: Ne csúsztass. Ha egy tömeg erőszakosan kezd el viselkedni, a rendőrségnek sincs más választása... De az erőszakot nem a rendőrség kezdte.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.25. 17:14:47

@DeMarco: a lehetőség adott volt, méghozzá demokratikus keretek közt, vér nélkül.
egy nyomorult ügynöklistát sem voltak képesek nyilvánosságra hozni, holott jómagam is kiváncsi lettem volna rólam ki és mit jelentett.
ez nemforradalom kérdése. az első kormány, olyan mértékben tehetetlenül vágott bele, hogy az már felháborító.

mellesleg lassan kihalnak, akikről beszélsz, utána vajon mire/kire fogod fogni ha baj lesz vagy ha valami nem működik?

DeMarco 2009.09.25. 17:16:33

@Fedor: Ne gondold, hogy válogatós vagyok. Igen, rájuk is gondoltam. Pont ez a gond, hogy mindenhová beszivárogtak, én tuti Napóleon taktikáját követném, vagy akár Sztálinét (bár ez utóbbi majdnem tragédiába torkollot) és fiatal, friss uniós diplomával, nyelvtudással rendelkező emberekkel tölteném fel a múmiák helyét. Még most se késő megtisztítani az állami hivatalokat, úgyis reform kell... mondjuk a módszeren azért változtatnék a fent említett emberekkel szemben, egyszerűen nyugdíj, meg versenyszektor...

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.25. 17:17:10

@DeMarco: érdekelne mit és hogyan kellett volna célzatosabban támadni.

az is érdekelne, pontosan hogyan fér ez a demokrácia keretei közé.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 17:17:51

@DeMarco: Gratulálok a példaképeidhez...

DeMarco 2009.09.25. 17:22:30

@úriparaszt: Ebben egyetértünk. Régen ki kellett volna adni az ügynöklistákat. Már akkor is tisztább lenne a kép kicsivel. És igen, tudom, hogy kihalnak. Az idő nekünk dolgozik... De ne feledd, hogy még csak most jön a vihar, a következő 5 évben mennek nyugdíjba a Ratkó-gyerekek akik többsége "jómunkás ember", akik Kádár puha diktatúráját élvezték, volt munkájuk, normális életük és nem tudták, hogy ez mibe került nekik (és nekünk). Ez a tömeg kritikus állapotba fogja vinni a nyugdíj-rendszert és ezzel az egész gazdaságot. Ez a korosztály még mindig hisz a szociknak, ebben nevelődtek. Úgyhogy még évtizedekre számítok, mire valóban tisztulni fog a kép, akkor amikor az ő gyerekeik lesznek 15-20 évvel idősebbek.

DeMarco 2009.09.25. 17:24:42

@Fedor: Nem példaképeim, csak ők (is) csináltak teljes klientúra cserét, az egyik a király embereit cserélte le, a másik meg a cár tisztjeit.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 17:25:54

@DeMarco: "Régen ki kellett volna adni az ügynöklistákat."

Látod, látod, vannak azért dolgok, amiben egyetértünk:

fedor.blog.hu/2009/02/05/amiben_tenyleg_le_vagyunk_maradva

Viktus 2009.09.25. 17:25:57

@Fedor: @úriparaszt:

Nem ez volt a kérdés. Hol vannak az adatok, hogy összeomlott volna a gazdaság. Lopni mind lop a mellette végzett munka ami számít. Nem folytotta meg a termelő rétegeket, hanem hagyott élni ellentétben Fereivel, aki már előtte is a plebs szavaztait vásárolta meg a pénzszórással.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 17:28:57

@Viktus: Miért, egy kormánnyal csak akkor lehet elégedetlen az ember, ha rosszul megy a gazdaság?

DeMarco 2009.09.25. 17:30:08

@úriparaszt: Ott üsd ahol fáj. Az kinek volt jó, hogy kukákat gyújtottak fel és szerencsétlen emberek autóit, boltjait rongálták meg? Senkinek. Sokkal nagyobb szimpátiát kaptak volna, ha Robin Hood módra közvetlenül a kormányt támadják meg, akiknek a lemondását szerették volna elérni. Hiszen mindenki azt akarta/akarja. És nem is feltétlenül erőszakosan, bejött volna viccesen is. Torta az arcba, sárga festék a merdzsókra, tojászápor az öltönyre, élőlánc egy minisztérium körül, meg hasonló figyelemfelkeltő és főleg bosszantó akciók sora.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 17:33:23

@DeMarco: Ha ilyen akciók lettek volna, akkor most nem volna min vitáznunk, mert ezek egyike se váltott volna ki rendőri erőszakot... Nem lettek volna szimpatikusak ezek se, de ezek mg belefértek volna. Bár a festék a kocsira már nagyértékű rongálás...

DeMarco 2009.09.25. 17:42:38

@úriparaszt: Jah, igen. Hogyan fér a demokrácia keretei közé? Hm. Jó kérdés. Szerintem fletó felrúgta a demokrácia kereteit azzal, hogy nem mondott le. Jogilag nem, de erkölcsileg mindenképpen. A legtöbb országban ez azonnali lemondást hozott volna. És ha ő felrúgta, akkor a tüntetők miért ne rúghatnák fel ugyanúgy?
De ugyanakkor meg lehetett volna maradni a demokrácia szabályain belül is. Sajnos ez a példa is rámutatott arra, hogy demokrácián belül is lehet vki leválthatatlan kiskirály. Rámutatott arra, hogy vannak még hiányosságok a jogrendünkben. Az egyik ilyen hiányosság a képviselők visszahívásának lehetősége. Amennyiben a választók súlyos problémát látnak egy képviselő munkájában és nem megfelelően képviseli az érdekeiket, esetleg erkölcsileg megbukik, akkor igenis lehessen visszahívni, persze megfelelően nagy számú szavatarány mellett. A másik amit megszüntetnék az a pártfegyelem, a kötelezően egyfelé szavazás. Például nálunk, mint említettem a maszopos képviselő igent nyomott a kórházbezárásra, amiért én mind a 10 ujját egyenként törném el. Aki a saját területe ellen szavaz, az egy gerinctelen féreg. (Mondjuk ezt előtte is tudtuk róla, a választások éjszakáján saját tíz körmével kaparta le éjjel a fideszes jelölt plakátjait a városban.) Ezért például Karsait, aki a pénzbüntetés ellenére a pártjával szembe ment, mert nem volt hajlandó a saját területe ellenében szavazni, nagyon becsülöm. Az ellenfél játékosait is lehet becsülni, ha megcsillan bennük a tisztesség...

DeMarco 2009.09.25. 17:43:48

@Fedor: Jajj, ne legyél már álszent... Azért te se siratnád meg kuka mercijét.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 17:46:10

@DeMarco: "Sajnos ez a példa is rámutatott arra, hogy demokrácián belül is lehet vki leválthatatlan kiskirály. "

1. Senki se leválthatatlan, ha nem is mond le, a ciklusa végén el lehet küldeni.
2. Hol van már az a "kiskirály", pedig még mindig nem jár le elvileg a ciklusa.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 17:47:12

@DeMarco: A magántulajdon védelme miért álszentség? Olyan hihetetlen, hogy én nem szeretek rombolni?

DeMarco 2009.09.25. 17:49:22

@Fedor: Igaz, csak ku*vára nem mindegy, hogy mit csinál az említett ciklusban...
Olyan országot akarok, ahol nem érdekel ki van kormányon és nem ismerem meg a minisztereket. És nem azért, mert titkolják, hanem azért, mert nyugodtan élünk, viszonylag normálisan és ezért nem is kell velük foglalkozni...

DeMarco 2009.09.25. 17:50:54

@Fedor: Azért, mert ő is pofátlanul turkál az én zsebemben, egy kicsit hadd turkáljak akkor én is az övében...

DeMarco 2009.09.25. 17:52:24

@Fedor: Én sem szeretek rombolni, építeni szeretek, de van amikor csak a rombolás segít... le kell bontani vmit, hogy a helyére sokkal szebbet lehessen felépíteni.

DeMarco 2009.09.25. 18:14:17

@Fedor: Sok új merci azért már csak eléri az ingerküszöböt... :))))

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.25. 18:27:28

egy apróságot azért kiemelnék, merthogy egy-egy miniszterelnök neve merül fel a példákban.
óriási különbség, hogy amit orbán akar, azt végigviszi. a párt felépítése, működése lehetővé teszi. gyakorlatilag egyszemélyes vezetésű párt, nincs aki ellentmondjon neki.
más pártoknál, legfőképp az mszp-nél ez sajnos nincs meg, túl erős politikai/gazdasági lobbi dolgozik ellene vagy épp mellette. ezért nem értem a gyurcsány felé irányuló utálatot.
bajnai pedig (miniszterelnöki posztján) nekem kifogástalan. nem tett meg mindent de épp eleget abból, amit nagyobb lázongás nélkül lehetett.

remélem ez a pofon felébreszti a szocikat és javít a működésükön. ha nem, akkor meg nem. majd meglátjuk.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.25. 18:30:22

ja, még a rendőrterrorhoz.
végignéztem a gárda oszlatását, a felháborító rendőri brutalitást. a következőket hallottam ez első tíz percben, a 'Kurva anyátok', 'Hazaárulók', 'Mocskos gecik', 'Idegenszivűek' és 'Rohadt buzik' között:

'Alljon föl uram!'
'Jöjjön, legyen szives!'

Így kezdődött. A fenébe, akkor én is ritka brutális lehetek :-D

Viktus 2009.09.25. 18:38:15

index.hu/belfold/2009/09/25/millios_karterites_a_kruchina_fivereknek/

Csak azt nem tudom, miért a közös kasszából? a rendőrök fizetéséből kell levonni akik résztvettek az akcióban, eladni a házaikat mindjárt meglennének a hunyók nem takargatnák egymást.

DeMarco 2009.09.25. 18:42:46

@úriparaszt: Ezzel egyetértenék, kivéve az utolsó gondolatokka. Most se jobbak csak nagy rajtuk az IMF nyomása. Kényszerpályán mozognak, egész egyszerűen meg van kötve a kezük. Ezért Bajnai sem kifogástalan, mert ha mariska nénit tesszük oda ő is tudja követni az utasításokat. Nincs lázadás, mert akkor jön a fidesz és megszűnik a lóvé... ellentétben veled én remélem, hogy nem ébrednek fel és szép lassan eltűnnek. Helyettük erősebb civil szervezeteket és új pártokat látnék szívesen, pl. erősebb zöldpártot.

Viktus 2009.09.25. 18:43:35

@úriparaszt:

'Alljon föl uram!'
'Jöjjön, legyen szives!'

Melléfújva egy adag gáz ... mint elfelelejtett apróság.
Ráadásul a földön üldögélő pincérnek öltözött idős úrak, fiatalemberek, ifjú hölgyek abszolute nem is beszéltek csendben üldögéltek egy közterületen.
A rendőrök meg a szélekről nem vitték el a kiabálós népet...

Csak a kép árnyalása kedvéért bontsuk ki az igazság minden részletét. Szocialista diktatúra nem akart volna produkciózni kb. egy-két órát elüldögélnek aztán gyorsan buszra pattanat, és tűznek haza vacsi időre a népek. Draskovics elvtárséknak perse kellett egy kis balhé ... csak rábasztak, mert a Gárda mögött már van szervező erő, ésszel cselekedtek maguk mellé állítva a közvéleményt nem tomboló csürheként. Pedig a "rendőrség" próbálkozott mindenáron kiprovokálni a balhét.

Na mindegy jövő tavasszal utánna lehet nézni a parancsnokoknak.

DeMarco 2009.09.25. 18:48:20

@úriparaszt: A Gárdával most ne nyissunk újabb vitát, főleg mert nem értünk egyet. Sztem fel se lehetett volna őket oszlatni és politikai boszorkányüldözés folyik ellenük. De nyilván te nem így látod ezt.

Viktus 2009.09.25. 19:01:30

@DeMarco:

A gárda megtette a dolgát behozta a köztudatba a Jobbikot viszont, ha racionálisan szemléljük a dolgok jelenlegi állását a gárda teher. Teher a Jobbiknak, mert megosztja az erejét a pártszervezetet kellene építeni-erősíteni. Teher Magyarországnak, mert manapság nem menők Európában az ilyesfajta szerveződések, és csak a külpolitikai ellenfeleinknek ad municíót.

Miközben ma már semmi hasznot nem hoz a Gárda. Kiderült kevesek bármiféle problémamegoldáshoz a masirozgatások, és a Jobbikot akadályozzák a társadalmi támogatottság kiszélesítésében.

DeMarco 2009.09.25. 20:01:13

@Viktus: Ez akár igaz is lehet, de ahogy a "csürhéből" hiányoltam a gondolkodást és a vezetés hiányát, éppen úgy ezt a Gárdánál is hiányolom. Lehetne ezt jobban csinálni úgy, hogy közben hasznosak is. Az amcsiknál is működőképes a nemzeti gárda. De ahhoz sokat kellene fejlődniük, mert így valóban csak terhek. Bár a céljukat, a figyelemfelkeltést valóban elérték. Néha az is elég, ha kimondjuk a problémákat és megindul a megoldás keresés...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.25. 20:32:09

@DeMarco: Az amerikai Nemzeti Gárdának, ami egy ideológia-mentes állami fegyveres szervezet, semmi köze ehhez a pártalakulathoz. Ha lenne fegyveres polgárőrség vagy Nemzetőrség, az lenne hasonló...

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.09.25. 22:09:49

Tényleg valami kisiklott, Fedor, mert régebben elmondtad a magadét, de nem így, ennyire sarkosítva. Régebben azért ott bújkált benned is, hogy amiről írsz, amit védsz, az talán rossz, de azért az eszméiddel megegyező, számodra élhető világ - de most kezdesz úgy ragaszkodni hozzá, mint a szocik a 7 havi megmaradt hatalmukhoz.

Mi történt?

Viktus 2009.09.25. 22:20:39

@DeMarco:

Félig-meddig Fedor ebben a kérdésben kifejtette a lényeget. Az amcsi nemzeti gárdát nem egy párt alapította, hanem alkotmányos alapon létezik történelmi okokból lásd. a milicíák közreműködése a polgárháborúban.

Vona még részben amatőr, idealista. A gárdásdira anno jól ráérzett vagy ő vagy körülötte v.ki, és megcsinálták jól építettek a várható szociáliberális hisztire , és a megjelenő média szereplések adta lehetőségekre. Az más kérdés, hogy rizikós volt, de bejött a szocik-librik hozták a megszokott formulákat náczi veszély stb. , amelyet addigra teljesen nevetségessé tettek az előző műsorszámaikkal. A gárda elérte a célt a Jobbik az ország nyilvánossága előtt megjelent, és kimott olyandolgokat, amelyekkel mindenki tisztában volt. A népet meg hiába riogatták náczi veszélyekkel meg Dunába lődözés-nyilasok stb. ők a pc dumák által eltusolt roma terrort érzékelték igazi problémának.

Viszont a Magyar Gárda, mikor teljesítette ezt a feladatot másra már nem alkalmas. Külpolitikailag vállalhatatlan Európában nem menő civileknek alakzatban "egyenruhában" masírozni. A tótok pl. ezt jól megtudták lovagolni. A Magyar Köztársaság érdeke volt a Gárda feloszlatása, ahogyan végülis a nemzet érdeke is, ha aktív külpolitikát akarunk folytatni, ésszámonkérni pl. a tótokon a magyar lakosságot ért sérelmeket.
A magyar gárda korlátozza a Jobbiknak, mintpártnak a szervezését is. A bírósági határozat Vonának is jól jöhetett volna ki a gárdistákat integrálni kellett a pártszervezetbe a pincér rucikat sem kellett volna kidobni max. jobbikosként hordták volna.

A profi politikus tudja mikor kell lépnie. Orbán ebből a szempontból a leprofibb a 2002-es válsztási vereség után felszabadult indulatok levezetésére megcsinálta a polgári körösdiket, majd amikor a körösdik kezdtek volna túlnőni a célon fogta, és elsorvasztotta - a tagjait jórészt a fideszbe integrálta.
A magyar gárda sosem lesz nemzeti gárda.

Nemzetőrséget lehetne létrehozni Simicskóék hajtogatják egy ideje, majd kiderül lépnek e ilyen irányban az alotmányos többség a Jobbikkal meglesz hozzá. Viszont az lényegében egy tartalkos állomány a honvédség mellett nem masírozgat az utcán fel-alá, hanem szelektálva soroz-kiképez-gyakorlatoztat komolyabb témakör. Ez a másik baj a gárda mai felhasználásával. A jobbik rend pártként jeleníti meg magát miközben törvényszegésre szólít fel ez paradox. Bármilyen hátterű volt a bírósági ítélet, akkor is ítélet. Egy rendpártnak a törvényi keretek közt kell működnie, ha pedig van ereje módosíthat a törvényi feltételeken, és felelősségrevonhat. Az meg egyenesen nevetséges, mikor Vona ilyen dőreségeket mond, hogy a csendőrség pl. a gárdára épülne azzal bohócot csinál magából, mert elég végignézni a gárda állományán ...

Csendőrséget akar v.ki azt ma Magyarországon egyetlen alakulatra kiépítve lehet létrehozni az pedig a készenléti rendőrség. Ott vannak olyan válogatott emberek, akiknek a létszámát bővíteni lehet ilyen célból.

Na ez most hosszabbra sikeredett.

Viktus 2009.09.25. 23:36:04

Felháborító: a héten már negyedik áldozatát szedte a Sztojka család. Ezúttal Kiskunlacházán vertek félholtra egy szellemi fogyatékos magyar hölgyet, aki jelenleg is a Megyeri kórházban fekszik. A Magyar Gárda 24 órás felügyeletet biztosít a számára. A Pest megyei Gárda nagy erőkkel, már több mint 200 fővel tart a helyszínre.

Közben a rendőröket is mozgósították, akik megfenyegették a gárdistákat, amennyiben megjelennek, a vasárnapi rendezvényt szétverik...

Ezekben a pillanatokban már egy rendőrjárőr is csatlakozott a helyszínre tartó gárdistákhoz, vélhetően nem azért, hogy segítse munkájukat...

barikad.hu/node/37105

:(

DeMarco 2009.09.26. 00:38:16

@Fedor: A mai rendőrség is pártalakulat, mert a politika adja az ukázokat nekik. Ilyen téren nincs semmi különbség. Csak neked az jobban tetszik, mert másik párt a góré. Pillanatnyilag.

DeMarco 2009.09.26. 00:46:02

@Viktus: "lásd. a milicíák közreműködése a polgárháborúban." Ha tágra vesszük a fogalmakat akkor a Gárda is egy milícia ami közreműködik a polgárháborúban... Csak nálunk ez fegyverek nélkül megy...

Úgy összességében egyetértek veled, bár én nem látom akadályát, hogy egy párt mentén elinduló mozgalomból miért ne lehetne egy kis fazonírozással országos hálózatot kiépíteni. Ha most csinálnának egy nemzetőrséget tömegével mennének át a gárdisták. Én tudnék támogatni egy nemzeti elven, kizárólag a nemzet érdekében fellépő nemzetőrséget.

lordart 2009.09.26. 07:44:33

Miért érzem úgy, hogy ennek a blognak a szerzője/gazdája nem itt él ebben az országban, vagy nem ezen a bolygón él... Politikai meggyőződések ellen nincs semmi bajom, de hogy valakit ennyire elvakítson egy eszme, azt nem gondoltam volna... Nem a poszt alapján, hanem a kommentek alapján bátorkodtam ezt leírni...

DeMarco 2009.09.26. 10:51:03

@Tom Bobb: A múltkor én is rákérdeztem erre, de még nem érte el a meg/feladás pontját. Engem nem is az zavar, hogy Fedornak milyen a világképe. (Párhuzamos univerzum. :)) ) Nekem az furcsa, hogy töretlen az optimizmusa, egyszerűen nem tud olyat tenni a baloldal amiből ne valami pozitívat látna ki és többnyire mellőzi a negatív meglátásokat, a kritikákat. Illetve szerintem érdemtelenül védi őket, nem szolgáltak rá. Egész egyszerűen közel sem annyira jók, mint amennyire ezt mutatni igyekszik.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.27. 18:52:50

@DeMarco: "A mai rendőrség is pártalakulat"

A rendőrség NEM pártalakulat, még akkor sem, ha joggal, jog nélkül úgy véled, hogy a kormánypárt befolyása alatt áll.

"Nekem az furcsa, hogy töretlen az optimizmusa, egyszerűen nem tud olyat tenni a baloldal amiből ne valami pozitívat látna ki és többnyire mellőzi a negatív meglátásokat, a kritikákat."

Az optimizmusom töretlen, ez tény, de nem úgy, hogy te gondolod. Az már a ti problémátok, hogy amikor kritizálom a baloldalt, akkor azok fölött a mondatok fölött átsiklotok...

@lordart: Én most direkt végigolvastam újra a kommentjeimet, és komolyan nem tudom, hogy mi alapján gondolsz elvakultnak. Arra gondolsz, hogy amikor elítéltem amit a rendőrök tettek, vagy arra, amikor azt írtam, hogy nem hiszek az erőszakos megoldásokban? Igen, ez alapján elítéltem a másik oldal azon részét is, amely rombolt. De nem vitattam el senki jogát a békés tiltakozástól, és egy szóval se írtam azt, hogy minden szép és jó, amit a szocik csináltak, és azt szeretném ,hogy ők maradjanak, sőt. De hát azokról más posztokban értekeztem. Szóval mitől vagyok én elvakult? Ja igen, ha valamit elértek, azt se hagytam figyelmen kívül, de korrektnek lenni talán nem elvakult dolog, ennyit majd az Orbán kormány is meg fog kapni tőlem.

DeMarco 2009.09.27. 23:03:41

@Fedor: "ennyit majd az Orbán kormány is meg fog kapni tőlem." Hi-hi, már most se kap meg, pedig még kormányon sincs...
Oké, szavadon foglak majd.

Nem siklok át fölötte, csak arányaiban elenyésző... igaz mi meg pótoljuk a hiányosságot...

Viktus 2009.09.27. 23:38:45

Magyarországon önellátó börtönökre van szükség, és az elítéltek csak annyit esznek, amennyit megtermelnek. Ha húsz Kolompár és húsz Sztojka csak egy paradicsomot termel, akkor ez lesz a közös vacsorájuk - fogalmazott Vona.

Na ez segítene a rendteremtésben pl. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.28. 08:26:42

@DeMarco: Jaj áruld már el, hogy milyen eredményt tudnak felmutatni ellenzékből a folyamatos hangulatkeltésen túl... Egyébként meg volt két posztom is, amelyben megemlítem Orbán olyan mondatait, amelyet elfogadhatónak tartok...

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.28. 14:51:32

@Fedor: úgy vélem ez egyelőre nem vitakérdés, jövőre meglátjuk.
aki a jelenlegi intézkedések, divatos nevén megszorítások szükségességét vitatja, az sajnos teljes gazdasági analfabéta. a módszeren, illetve egyes pontjain lehet vitatkozni, de összességében világos. azaz annak kéne lennie.

tudom, az adócsökkentés még a rák ellen, sőt újabban a h1n1 ellen is hatásos gyógymód, de azért várjuk ki a kezelés végét. :|
talán nem árt némi szkepticizmus.

DeMarco 2009.09.29. 08:37:08

@Fedor: Pontosan milyen eredményt várnál el? Nem ők vannak kormányon, nem nekik kell kormányozni, bármennyire is próbálják rájuk lapátolni a sz*rt. És úgy érnek el 2/3-ot, hogy ezért túl sok mindent nem is kell tenniük, mert a maszop-szadesz páros önmagát döngölte a földbe és saját démonaikkal vívnak. Kreáltak egy nemlétező ellenségképet és azt hajszolják, de persze csak a levegőbe markolásznak. Nem tudom játszottál-e már pókert, de ott is lúzer aki kifordított lapokkal játszik... persze kényelmes lenne neked, ha pontos tervet mutatnának be, hogy darabjaira cincáld és jól kiforgasd, de nem értem, hogy miért várnád ezt el tőlük azok után amit a maszop és személy szerint fletó hazudozott az előző választásokon. Nincs hozzá jogalapotok, mert akkor csak bólogattatok... Nekem lenne, mert jogosan vártam el akkor is, hogy fletó bohóc ne hazudozzon össze-vissza és ezért elvárhatom ezt Viktortól is, éppen ezért én is szeretnék látni majd egy programot, de erre még bőven ráérnek, van még jó pár hónap a választásokig, lassan náluk is beindul a kampány. Ne aggódj lesz még bőven lehetőséged a következő hónapokban támadásba lendülni... :)))
"volt két posztom is" Erről beszéltem. Volt 2 posztod, meg ellene 50. Ezt hívtam "arányaiban elenyészőnek".

@Úriparaszt: Szólni kellene néhány európai államnak, köztük Németországnak, hogy az adócsökkentés "analfabétizmus" és gyorsan kezdjenek megszorítani, mert baj lesz... :)))

DeMarco 2009.09.29. 08:57:44

@Fedor: Fenébe a blogmotorral, benyelte a szép hosszú válaszomat... :((
Megpróbálom összefoglalni:
1. Nem ők kormányoznak, nem is nekik kell, nem az ő felelősségük, hiába is próbálják rájuk lapátolni a sz*rt.
2. A pókerben is lúzer aki lappal kifelé játszik.
3. Úgy érnek el 2/3-ot, hogy nem sok mindent kellett érte tenniük, mert a masszad páros saját magát járatta le, önmagukkal küzdenek. Ez azért jelentős eredmény, mégha nem is önmaguknak köszönhetik.
4. a 2 poszt a másik 50-el szemben azért elég nagy aránytalanság.
5. Ne aggódj, lassan ott is beindul a kampány, lesz még időd hadjáratba indulni... :)))
6. @Úriparaszt: Szólni kellene a Németeknek, meg jó néhány európai államnak, hogy az adócsökkentés analfabétizmus és sürgősen hagyjanak fel vele, mert bajuk lesz...

DeMarco 2009.09.29. 08:58:39

@DeMarco: Na tessék... mégis megjött... :((

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.29. 09:13:03

@DeMarco: De jól ki tudod forgatni a szavaimat... Pont azt írtam, hogy nem várok el tőlük eredményt, amíg nincsenek kormányon, de ha majd kormányon lesznek, és lesznek eredményeik, akkor korrekten fogok hozzájuk állni.
"Volt 2 posztod, meg ellene 50. Ezt hívtam "arányaiban elenyészőnek"."
A két poszt Orbánra vonatkozott. Persze volt mellette még egy csomó, ami meg a kormánypártokat kritizálta.
"Szólni kellene néhány európai államnak, köztük Németországnak, hogy az adócsökkentés "analfabétizmus" és gyorsan kezdjenek megszorítani, mert baj lesz... :)))"
Szólni kéne az Orbánéknak, hogy amit egy gazdag állam megengedhet magának, azt mi meg nem. A nagymértékű gazdaságélénkítés és adócsökkentés ára mindenhol a költségvetési hiány nagyarányú növekvése. Ezt megtudta lépni néhány olyan ország, amelynél ez évek óta alacsony volt. Nálunk ez nem járható út, hisz a válság elejére épphogy megszabadultunk a magas hiánytól, és a mi múltunkkal (igen, a szocik miatt, mielőtt hozzátennéd) ez elég katasztrofális lenne. A mostani intézkedések lassan visszahozták, hozzák a hitelünket, egy ilyen lépés végleg lerombolná. Eddig az volt a legfőbb kritika a szocik ellen (és jogosan), hogy elzálogosítják a jövőt a sok hitellel, most meg pont ezt szeretnéd te is? Hol itt a következetesség? A válság végén ott lesz egy rakás ország 8-10%-os, vagy még nagyobb hiányokkal, amiket majd megszorításokkal le kell faragni, mi meg ott leszünk a magunk 3%-val, és további megszorítások nélkül lehet foglalkozni a gazdaságélénkítéssel, amikor már lesz rá pénz. Biztos, hogy olyan rossz ez? Orbán hálás lehetne inkább, hogy Bajnai elvégzi helyette a piszkos munkát...

DeMarco 2009.09.29. 09:25:40

@Fedor: Csak nem mindegy, hogy a hiányt egy felpörgő gazdaságból fogják lefaragni, ami kitermeli a pénzt, vagy egy zuhanó/stagnáló gazdaságból ami újratermeli a hiányt. Miből lesz szerinted pénz, ha nincs gazdasági növekedés? Nehogy azt hidd, hogy vége van a válságnak. Ellenkezőleg, még most jön a java. A cégek a tartalékaikból és állami segítségből még év végéig fent tudják tartani nagyjából a létszámot, de ha nem lesz megrendelés az árukra, akkor igen csúnya elbocsátási hullám fog következni és ha ez az egész világban így lesz, akkor jó pár magyarországi gyárat simán be fognak zárni. A munkanélküliség már most is 10%, de ez rohamosan nőni fog és a befizető réteg egyre kisebb lesz. Ez pedig elránthatja a gazdaságot. Csak tegnap újabb 7-800 ember került utcára Székesfehérváron. Ezt lehetne kompenzálni adócsökkentéssel és vállalkozásbarát adózással, hogy a kieső emberek egy része el tudjon helyezkedni, nyitni egy saját vállalkozást, de megszorításokkal ez nem fog menni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.29. 09:45:26

@DeMarco: A gazdaság fel fog pörögni. Jövőre stagnálást, két év múlva 3-4% növekedést várnak a szakemberek. A munkanélküliség meg mindenhol nő, Írországban pl. több, mint 12%, pedig az bezzeg ország volt a tavalyig. Sajnos a válság már csak ilyen. Munkahelymegtartásra egyébként adott támogatást a kormány is, anélkül valszeg nem ekkora lenne a munkanélküliség (ami kb. megegyezik az OECD átlaggal), hanem jóval nagyobb.

DeMarco 2009.09.29. 10:04:25

@Fedor: Majd meglátjuk még azt a pörgést. A "szakemberek és a szakértői kormány" feje olyat is mondott már, hogy "a válság nem fogja mo-t érinteni..."
Igen, írtam: "állami segítség". Mesterségesen tartják fent, de ez nem fog a végtelenségig menni, elfogy a keret és megrendelések nélkül cumi lesz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.29. 10:06:52

@DeMarco: 1. nem csak Bajnai mondja, hanem a nemzetközi pénzpiac is kb. ezt várja.
2. Amikor Bajnai ezt mondta, akkor kb. az összes európai ország hasonlóan gondolkodott.

DeMarco 2009.09.29. 10:20:57

@Fedor: Szerecsenmosdatás... :))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.29. 10:21:58

@DeMarco: Jó, hát neked minden az, ami nem a te prekoncepcióidat igazolja...

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.29. 16:13:54

látom jó tocsogósan leszünk megint jövő márciusig/áprilisig. addig már a fű sem nő, meglátjuk az új költségvetést (az idén tervezettet jövőre eltörlik, ugye mindenki emlékszik rá)
megnézzük milyen is nagyot álmodni.
ha bejön nem leszek rest, megtapsolom.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0