Orbán nem kedveli a rokonságát
2009. október 31. írta: Fedor

Orbán nem kedveli a rokonságát

Egy érdekes idézet a nemzet örökös miniszterelnökétől, a Sláger-Danubius ügy kapcsán:

Sohasem kedveltem azokat az üzletembereket, akik a gazdasági verseny helyett a politikai kapcsolatokat próbálták használni. A gazdasági verseny arra van, hogy az ember ott helytálljon, és ne politikai pártfogás, pártfogók után futkározzon.

Szegénynek milyen rossz lehet, hogy ilyen elvei vannak, mégis el kell viselnie, miket csinál az apja, a testvére, a felesége, meg a  kicsit távolabbi Vitézy rokonság... Szar lehet így hazamenni.

De hát mit tehet ellenük? Max annyit mond nekik, hogy "Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet"

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr511489515

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Www.zaizhuli.com 2018.12.05. 14:20:26

Fülbemászó dallamok - Napi Vagányság

Trackback: Elnök úr, voltak költségeink 2009.11.06. 13:25:36

A jobboldali médiacsászárok harca már most megkezdődött. Egyfajta szépségverseny ez. Ki tud jobban tetszei a kassza leendő őreinek. Tegyék meg tétjeiket. Hiába erőszakolják be minden héten több mint egy millió postaládába a Helyi Théma tendenciózusan s...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.10.31. 20:45:36

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!

VÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉGREEEEEEEEEEEEEEE!!!!!

ORBÁN SZŐLŐBÁNYÁK! ORBÁN SZŐLŐBÁNYÁK!!!!

(Egyébként tényleg demagóg Orbán, ahogy te is az vagy Fedor. Ha már jó példát akartál volna felhozni, akkor a Széchenyi-tervet említed, ahol nem rúgtál labdába fideszes ismerős nélkül.)

Pelso.. 2009.10.31. 21:43:14

@TaTa86.: Annyi vita volt már a Széchenyi-tervvel kapcsolatban. Kétségtelen, akadtak előnyei, de nagyon messze voltak attól a gazdaság tartalékai, hogy gyakorlatilag a bérből és fizetésből élők adójukkal más emberek vállalkozását támogassák, hosszú ideig.

Fedor, szerintem kissé mellélőttél. Nyilván, nincs olyan politikus, aki ne segítené közvetlen rokonságát, befolyással, kapcsolattal, infoval stb,de nem ez a lényeg.
OV kijelentése inkább azért álságos, mert ő is nagymértékben függ az üzleti körök támogatásától, különösen azoktól, akik direktben támogatják a pártot. Azt nem értem, látva a meccs jelen állását, mi szüksége van hetente bedobni valami populista hülyeséget.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.10.31. 21:52:41

@Pelso..: "Azt nem értem, látva a meccs jelen állását, mi szüksége van hetente bedobni valami populista hülyeséget."

Ez pavlovi reflex OVnál. XD

Pelso.. 2009.10.31. 22:01:21

@TaTa86.: Kormányozni is így fog? Teátrális, népnek tetsző bölcsességekkel?

BéKu 2009.10.31. 23:33:04

Semmi extra nincs ebben a posztban. Visztont ezt a Vitézy marhaságot hagyjad már, vagy lesüllyedtél Török Zsolt szintjére?

Vazze Orbán anyjának a testvérének (Orbán nagynénje) első férjének (Orbán nagybácsija, bár feltehetőleg OV akkor még nem is élt) a testvére az a Vitézy, akiről beszélünk. Hogy ez milyen rokoni kapcsolatot feltételez már le se tudom írni.

Mindenesetre Orbán nagynénije elvált, azóta nem igazán van köze a két családnak egymáshoz. Ez nem rokonság, csak bele van magyarázva.

Peslonak viszont igaza van. Én sem értem, minek ez a sok hülye duma, amit néha belök. Bár nyilván ha megkérdezik, akkor csak illik válaszolnia.

Amúgy meg nevetséges ez a frekvencia-vita is. Túl van lihegve. Új Péter írta meg a frankót a témában.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.01. 08:45:40

@BéKa: A Vitézy marhaságot azért nem hagyom ki, mert bár igaz, hogy a rokonság távoli, ahogy ezt a posztban jeleztem is, de az üzleti kapcsolat közöttük már sokkal közelebbi.

@TaTa86.: Nem érzem demagógiának, ha egy ilyen magas labdát lecsapok. Demagógia lenne szembesíteni valakit a saját szavai és tettei közötti ellentmondással? Emellett a mondat mellett egyszerűen nem tudtam elmenni. Teljesen jól példázza azt a cinizmust és kétszínűséget, ami Orbánt jellemzi. Midig azt mondja, amit az adott közeg hallani akar tőle.

Ráadásul ugye egy olyan ügy kapcsán nyilvánul meg így, a helyi viszonyokon szörnyülködő előkelő idegen módjára, amelyben az ő pártja is erősen sáros, és ettől még álságosabbnak hangzik ez az egész.

TD223 2009.11.01. 09:04:33

"miket csinál az apja, a testvére, a felesége, meg a kicsit távolabbi Vitézy rokonság"

Mit bazdmeg?

arvisura · turoczi.blog.hu 2009.11.01. 10:46:17

Az egész politikai elit egy pénznyerő bagázs. OV a pártitkár apja nélkül akár a csóri Csukában is muzsikálgathatna. habár a foci...

Pelso.. 2009.11.01. 10:51:34

@TD223: Bérből és fizetésből meggazdagodtak, bizony ám.

2009.11.01. 11:55:34

Ime a példa, hogyan lehet munka nélkül meggazdagodni. Ez azonban igaz ám, nem csak Viktorra, hanem minden parlamenti párt képviselöire is. A baj csupán az, hogy a bal-liberek a jobboldalt kritizálják, és viszont . Nincs itt különbség --egyik kutya , a másik eb. Csupán a szin más és a zászló. Ja és ki ne hagyjam a hü követöiket, akik nélkül nem dulna ez a nagy demokráciának nevezett szarság.Lop itt minden "jelentös" politikusnak önmagát nevezö személy. Ezt abból lehet lemérni, hogy nincs Magyarország, mert eladták! De nem a "kisemberek" mert azok hozzá sem szagolhattak a vagyonokhoz. A kérdés pedig önmagát megválaszolja--a politikusok, Antall-tól Bajnai-ig mind lopottt és nem is keveset! Akkor miröl beszélünk?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.01. 16:51:31

@jános515: Azért nem mind. Tudok olyan neveket mondani mind a két oldalon, akikről a legrosszabb akarói se tudnak gazdasági tárgyú pletykát. Antall József, Lendvai Ildikó, Pokorni, Kovács László, stb. De sajnos tény, hogy ők vannak kevesebben a jelek szerint. Kritizálni meg mind a két oldal prominenseit lehet, ha okot adnak rá. Itt a konkrét apropó ez a vérlázítóan cinikus mondat volt, ezért pont Orbán, de ha mondjuk Fletó mondott volna ilyet, azon ugyanígy kiakadtam volna, csak most épp nem ő szólta el magát.

Pelso.. 2009.11.01. 18:30:03

@Fedor: Szerintem ugyancsak ritka, aki nem a "mellékes" miatt lép politikusi pályára. Működik ez rendesen, mint régen a tsz-ekben a háztáji.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.01. 18:31:30

@Pelso..: Nem ezt írtam én is? Kapásból csak négy nevet tudtam írni, és többön már nagyon gondolkodnom kéne... :-)

Walter Melone (törölt) 2009.11.01. 18:40:42

nos, igen...

de én ebbe már úgy belefáradtam....

Pelso.. 2009.11.01. 19:00:40

@Fedor: S ez az arány így lesz a jövőben is. Addig főleg, amíg a választók vevők a különböző -izmusok melléhablatyolására.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.01. 19:08:10

@Pelso..: Nem az izmusokkal van gond, hanem a képviselőik gyarlóságával...

Pelso.. 2009.11.01. 20:21:25

@Fedor: Is-is. Gyengén megkreált izmusok vannak, szándékosan halványítva a határokat, összemosva a fogalmakat.

lordart 2009.11.02. 06:48:39

Itt az "Orbán"-t helyettesíteni lehetne a "magyar politikus" kifejezéssel, mert azt hiszem nem túlzás azt állítani, hogy mindegyiknek ellentmondásban állnak gyakrabban, vagy ritkábban a cselekedetei a hangoztatott elveivel, értékeivel...

Win Elen 2009.11.02. 08:15:22

@Pelso..: nos ezzel egyet ertek, valahol irtam is errol hosszabban. Itt az emberek inkabb hatarozzak me magukat az ellenkeben, mint a sajatban. Es amig ilyenek addig flere is vezehetoek, mivel magukat vezetik felre. A konzervativ azt gondolja, hogy a liberalis buzit akar csinalni mindenkibol. A liberalis, meg azt a konzervativrol, hogy kiakar vegezni minden buzit. Mind a ketto fassag. Csak a tobbseg eleg buta, es a hangadok, vagy sugallmazok egyelore az eppen ezt melyito retorikat alkalmazzak.

Win Elen 2009.11.02. 08:22:01

Bar te nem teljesen erre ertetted. Azt mondod a hatarokat osszemossak. Szerintem pont nem. Raadasul nem is szabadna hatarokban gondolkodni. Ugyanis az nincs, csak atmenet. Fontos kulonbseg. Egy hatarpont hasznalata eleve rossz, mert ilyen tipusu tarsadalmi kerdesekben kizarolag a szegregaciot erositi. (mig belul termeszetesen az integritast, a masikkal forditott aranyban). Adott esetben ennek van is ertelme. De nem egy csonakban :)

Win Elen 2009.11.02. 08:37:28

Bar te nem erre gondoltal. Viszont en pont ugy latom, hogy a hatarok nem hogy ossze vannak mosva, hanem eppen egyre elesebben kulonulnek el. Persze a valosagban ilyen hatarok nem leteznek, csak atmenetek. Raadasul jelentos hibanak is tartom ezen hatarok hasznalatat. Mert a mi esetunkben ez a kulonbozo ideologiak mellett felsorakozott csoportok, egyre erosebb szembenallasahoz vezet. Szegregal, mikozben az adott csoportok belso integritasat ezzel forditott aranyban noveli. Ez ertheto jelenseg, csak erre raerositeni, foleg ha egy csonakban evezunk, eleg marhasag...

2009.11.02. 09:54:03

Már bocsánat, ha pontatlan voltam. Ám Antall József tevékenységével, legalább olyan károkat okozott--ha nem nagyobbat, mint a mostani "un" politikusok.Lendvai Ildikó sem kivétel, mert felelös vezetöje volt és ma is az ,a pártnak. De Pokorni és Kovács L. is ha jól emlékezem tagja volt a pártjaiknak és vezetöje a minisztériumnak. Ha nem akkor elnézést! De nehogy megpróbáljuk már kimosni öket a felelöség kérdésénél, mert ök is felelösek! Bár nem szeretem R. FICO szlovák miniszterelnököt, de igaza volt akkor, amikor azt mondotta volt, hogy --Magyarországon a parlamenti pártok és vezetöik ellopták az országot.Amit nem lehetett ellopni azt eladták, fillérekért.Nos hát innen vannak a magyarországi milliárdosok, ebböl élnek fényüzöen a politikusok, és ebböl az ellopott volt állami vagyonokból tettszelegnek és mondják a kisembereknek, hogy huzzátok tovább a nadrágszijat, mert már nincs mit ellopni!Ez a magyar politikai elit--nincs kivétel, mindegyik ugyanolyan hazug, zsivány és állsagosan "tisztességesnek" mutatja magát. Pedig nem azok !Kivétel nincs!

Vidéki 2009.11.02. 10:18:12

„idézet a nemzet örökös miniszterelnökétől,” szöveg a maró gúny csúcsteljesítménye és jelzi azokat az irracionális érzelmeket, melyek a szerző agyát vörös ködként elborítják, lehetetlenné téve számára, hogy a tárgyban „kibontsa az igazság minden szeletét”.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.02. 11:23:55

@jános515: Félreértettél, én nem a politikai teljesítményükről beszéltem, hanem az egyéni gazdasági tevékenységeikről. Ezzel kapcsolatban írtam róluk, hogy tiszták, mert még pletyka sincs arról, hogy politikai hatalmukat maguk, vagy családjuk, baráti körük meggazdagodására használták volna fel.
@lordart: "Itt az "Orbán"-t helyettesíteni lehetne a "magyar politikus" kifejezéssel"

Valóban, kevés kivétellel ez igaz, mint ahogy fentebb már meg is vitattuk, de az apropó mégiscsak egy orbáni mondat, ezért szól róla ez a poszt. Ha más mondta volna ezt, és ő is olyan, hogy ordítóan másként viselkedik amúgy, akkor most arról a másikról szólna, függetlenül attól, hogy melyik pártot erősíti, vagy gyengíti.

Pelso.. 2009.11.02. 13:25:49

@Win Elen: Úgy látom, a határok összemosása abban nyilvánul meg, hogy a jobbos alkalmakként balos politikát folytat, -és viszont, a balos meg kőkemény kapitalistát. Az összemosás azért hasznos nekik, mert így nehezebb a választók részéről az elvi irányú kétely, számonkérés. Magyarul: érdekeink szerint hetente köpönyeget forgatunk, s persze az emberekért tesszük,- milyen jól lehet mindezzel még mindig agyat mosni, ugye. Jó, akkor nevezzük átmenetnek, de a vége ugyanaz.
A politikai elit célja az, hogy a csoportok heterogének legyenek, egész nagyban: pl a gyűjtőpártokra való törekvés, - mindez persze annyi: vegyes ideológiát teremtenek önmaguk számára, ennek mértéke egyenesen arányos a pofabőr vastagságával, vagyis végtelen.

peta52 2009.12.06. 22:38:03

@jános515: A leveledre csak annyit tudok mondani hogy nem igazán tudod mit beszélsz.Vádolod az Orbán kormányt meg most ami divatos minden politikust hogy egyforma gengszterek,csak egy pár dologra szeretném a figyelmdet fel hívni.A Fidesz a Horn kormánytol egy teljesen kifosztot országot kapott.Nagy munka nélküliség nagy infláció volt a forint az össze omlás határán volt ha emlékszel.több bank tönkre ment a jó öreg nyugdijjasok a bankok elött siratták a betétüket ha emlékszel rá még.Az állam kassza üres volt Azóta is Bokrost éljenzik hogy ő mentette meg a forintot úgy mint mostBajnaiék.Na a Fidesz egy ilyen kirabolt országot kapott.Na hogy is volt a beindulás nem a képviselők fizetését duplászta meg hanem a lét minimumot emelte 17ezeröl 33ezerre.Jött az árvíz fél szabolcst újjá kelet épiteni az öregeknek kártalanítást fizetett a betétekre tudod az a sokat szidott cigány csinálta.Kérdem én hogy hány Fideszes ül a vádlottak padján és hány Mszp vagy Szdsz.Még ami tény lese tagadhtja senki amit Meggyesi mondott jól müködő gazdaságot az állam kasszában 360 milliárd és még nyolc hónapi pénz volt benn.Vagy az volt a jó amit Gyurcsány csinált rukta ki eggyik céget a másik után és azt hangosztatta hogy ne betanitott munkát csináljon a magyar hanem szak munkát most meg arra hivatkoznak hogy azért nem jönnek a befektetők mert nem vagyunk kébzettek.Az egészség ügyben ugyan ez a helyzet kirugktak 7000 eü dolgozót és egy évmulva azon siránkoztak hogy milyen szemetek az orvosok hogy külföldre mennek dolgozni.Sajnos a magyar inkább beledöglik a nyomorba mint hogy be ismerje hogy ez igy nem jó és ezért mondom csak a buta ember csinálja hogy minden politikust egy kalap alá vessz.Az élő példa Debrecen Fideszes polgármesterrel hol tart és nézzük meg Pécset,Miskolcot ott mi a helyzet.Tudom már pár honapja PÉcset is Fideszes polgár mester van.Ennek a kormánynak a számlájára írható ,nencs közbisztonság,nincs oktatás(tanár verés annál több)nincs égészség ügy csak egy valami van koropció miliárdos sikasztások és gyilkolások(tánár agyon verés,sportolók kivégzése s.t.b.)Vagyis teljes anrhia.Amibe pénz volt azt le is nyulták.Kormánynegyed,metró,margithid békávé ,máv, ferihegy,vagyis minden.Csak röviden ennyit és még eggy nekem nem a párt neve vagy Orbán neve a döntő de külömbséget tudok tenni hogy nekem mi a jó és a rossz.Elnézést a helyesírási hibákért gyenge voltam nyelvtabol ez komoly nem vagyokrá büszke.Minden jót
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0