Emlékeztető
2010. január 06. írta: Fedor

Emlékeztető

Na ezt a blogot jól elteszem a könyvjelzők közé, hogy tudjunk belőle az elkövetkezendő négy évben csemegézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr821651310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.01.06. 17:07:10

És mi lenne ha az elmúlt húszból csemegéznél,az indexel együtt?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2010.01.06. 17:14:13

ráadásul a megfogalmazások is szórakoztatóak. Olyan játékésmuzsikás:)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.06. 20:15:06

@blas: Az elmúlt húsz év ígéreteire gondolsz? Olyanokra, mint a 7%-os gazdasági növekedés vagy a 400% százalékos orvosfizetés-emelés? Esetleg a 14. havi nyugdíj? :-) Ne felejtsük, 4 éve se azért vesztett a FIDESZ, mert túl keveset ígért, pont ellenkezőleg...

Most komolyan. Szinte minden más cikk a másik fél hibáiról szól. Szerintem teljesen elfogadható kínálom, hogy a hangsúly most már azon a párton van, amelyik egyetlen esélyese a választásoknak.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.01.06. 21:04:16

@Fedor: És milyen konstruktív hozománnyal jár( a zország szempontjából)ez a színvonaltalan (előre)szardobálás?Hmm?Most nem folytatni kellene a dolgokat, hanem lezárni.Közösen,baszod,ezzel a retorikával 40 év múlva is ott leszünk ahol most,komolyan ez kell?

DeMarco 2010.01.06. 21:37:03

@Fedor: Sztem meg elmentés helyett, gyorsan süllyeszd el. Elég ciki lesz, ha beváltanak belőle akár egyet is, mert akkor máris többet tettek, mint a maszop...
Szigorú felelősségre vonás, még szigorúbb költségvetéssel, ahol a fő szempont az állami túlköltekezés és a vízfej lefaragása kell legyen. Nem csökkentett szem.adó. növelt minden más adó cseberből-vederbe játék, hanem valódi spórolás az államon.
Ahelyett, hogy a Fidesszel foglalkozol előre, inkább a legújabb hazaárulással foglalkoznál. Hihetetlen, hogy még mindig képesek voltak mélyebbre süllyedni, a mocsok legmélyebb bugyraiba ami szinte felfoghatatlan cinizmusra utal. De nem baj, ha a többinek lejárt a büntethetősége, ez legalább tuti érvényben lesz még...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.07. 08:41:47

@blas: Az miért előre szardobálás, ha számon tartom az ígéreteiket? Zárjuk le az eddigieket, rendben, jöjjenek ők, rendben, de ne minden kontroll nélkül, pont az ország érdekében mondom ezt.
@DeMarco: "Elég ciki lesz, ha beváltanak belőle akár egyet is, mert akkor máris többet tettek, mint a maszop..."
Eddig egy olyan kormány volt, amelyik be is tartotta a hangzatos ígéreteit (Megyóé), többek között pont azért tartunk most ott, ahol. Én azóta vagyok háklis az ilyen parasztvakításokra, azóta látom igazán, hogy ez mennyire káros. Ráadásul ebben az esetben halál fölösleges is, hisz az MSZP teljesítményének köszönhetően akkor is toronymagasan nyernének, ha nem ígérnének semmit, sőt... Szóval nem is értem, hogy mi szükség van ezekre, csak a saját későbbi pozíciójukat rombolják ezzel.
"inkább a legújabb hazaárulással foglalkoznál"
Hát egyrészt a hazaárulás elnevezést én egy kicsit szűkebb körben osztogatnám, amennyiben az OMV-és esetre gondolsz, abban én csak a szokásos szűk látókörű bénázást látom, ami miatt szerintem is rászolgáltak a szemétdombra. Másrészt meg írtam már többször, a kormány lúzerségeit blogok tömkelege figyeli, lecsapva minden lehetőségre, szóval mire én odajutnék, hogy írok róla, már húszan megtették előttem. Akkor meg minek? Ez nem jelenti azt, hogy engem nem idegesítenek fel ezek a dolgok, csak nincs kedvem beállni a kórusba. Jobb szeretek szólista lenni :-)

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.01.08. 04:53:02

@Fedor:

Drága Albán Úr! A Zorbán tényleg behozza a kínaiakat? Mert a gyerek szeretne végre pandát látni a Fővárosi Állat- és Növénykertben ám, bizony.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.08. 08:17:34

@Panther_V: Ezt nem értem. Mármint tudom, hogy melyik hírre célzol, de hogy kerül ez ide?

DeMarco 2010.01.08. 09:19:54

@Fedor: Nem azzal van a baj, hogy ígérnek és betartják. Sokkal inkább azzal, hogy túlígérnek, gyakorlatilag hazudnak és utána nem akarják (nem is tudják) betartani. És ezt csak a hatalomért teszik. De még ezt is benéznénk, ha ezt beváltanák az emberek segítésére. A legnagyobb gond azzal van, hogy a hatalom kizárólag a saját zsebük megtömésére irányul. Gondolom olvastad az indexen a szoci önkormányzati osztogatási szisztémát ami egyébként is köztudott volt, hiszen maga sípánka mondta, hogy nem kell aggódni a pénzek miatt, meg fogják találni a módját, hogy csak a szocik kapjanak abból amit mindenki bedob a közösbe... Én már akkor kivágtam volna a nyelvét mondjuk, de hát ez egy következmények nélküli ország ugye... Természetesen ezek után a szemem sem fog rebbeni, ha kamatostul fogják ezt visszakapni idéntől. Sőt némi kárörvendés is lesz bennem.

Visszatérve a Fideszre, tudtommal még nincs meg a hivatalos választási programjuk, illetve nem publikálták még, tehát minden más csak feketítés és előre köpködés, vagyis nem kell rájuk figyelni, csak kárognak/károgtok. Ha lesz konkrét program, akkor arról már érdemes lesz beszélni. De abban legalább egyetértünk, hogy jobban tennék, ha nem ígérnének semmit sem, vagy csak annyit amennyit a valóságos költségvetés elbír, ne ígérjenek fölé. Most nyugodtan megtehetik, enélkül is nyernek fölényesen és akkor lenne egy követendő minta - nem ígérünk többet, mint amennyink van - ezt a többség így is várná el. Épp itt az ideje az igazság útjára lépni és leszállni a fellegekből. Most egyébként is bármit rákenhetnek a komcsikra, tehát bátran ráállhatnak a valóságra, nem kell túlköltekezniük. Sőt további erős állami leépítéseket kell eszközölniük, erőteljesen csökkenteni, levágni a vízfejet. Ha kivágják a komcsikat mindenhonnan, mint egy rákos sejtet és nem vesznek fel helyettük újakat, már azzal is sokkal előrébb lennénk. Meg sürgősen felül kellene vizsgálni a futó és eljövendő projecteket és elhalasztani, kitolni, megszüntetni azokat ahol problémák vannak. A felesleges állami szerveket, szervezeteket leépíteni, összevonni. Tele lennék ötletekkel... :))

Ami meg a hazaárulások sorát illeti azokat én is szűkebb körben osztogatom. Nem én tehetek róla, hogy már 3., vagy 4-nél tartanak. Én már az elsőnél is lecsukattam volni mindet. Szégyen, hogy továbbra is szabadon megtehetnek bármit...

DeMarco 2010.01.08. 09:26:23

@Fedor: Jah és még valamit, bár nem kedvelem a Jobbikot és jobban örülnék egy 2/3-os fidesz győzelemnek, de ha túlnyerik magukat, akkor egyetlen posztot akarjanak cserébe: a titokminiszteri posztot... nyissák meg az aktákat, oldják csak fel a titkosításokat, adják ki az ügynöknévsorokat és mindent amit nem égettek el 88-92 között és azóta...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.08. 19:41:57

@DeMarco: "Nem azzal van a baj, hogy ígérnek és betartják. Sokkal inkább azzal, hogy túlígérnek, gyakorlatilag hazudnak és utána nem akarják (nem is tudják) betartani. És ezt csak a hatalomért teszik. De még ezt is benéznénk, ha ezt beváltanák az emberek segítésére. A legnagyobb gond azzal van, hogy a hatalom kizárólag a saját zsebük megtömésére irányul. "

És miből gondolod, hogy ez csak a szocikra igaz? 2006-ban ők ígérgettek kevesebbet...

"tudtommal még nincs meg a hivatalos választási programjuk, illetve nem publikálták még, tehát minden más csak feketítés és előre köpködés, vagyis nem kell rájuk figyelni, csak kárognak/károgtok. "

Az ajánlott blog nem csinál mást, mint hogy fideszes főemberek sajátszájúlag tett ígéreteit gyűjti. Mi ebben a köpködés, feketítés?

"nyissák meg az aktákat, oldják csak fel a titkosításokat, adják ki az ügynöknévsorokat és mindent amit nem égettek el 88-92 között és azóta..."

Ebben egyet értünk, de isten őríz, hogy egy szélsőséges párt kapja azt a posztot.

DeMarco 2010.01.08. 23:49:20

@Fedor: Az, hogy mi szélsőséges csupán nézőpont kérdése. Nekem nem szélsőséges a Jobbik, ellenben a szadesz nagyon is az, ahogy a maszop is, csak más okokból. Na most innen nézve, ha egy általam szélsőségesnek és roppant károsnak tartott párt(ok) mondják ezt egy másikra, akkor az már önmagában is elgondolkodtató... Tudod az ellenségem ellensége a barátom...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.09. 08:50:22

@DeMarco: Én az euroatlanti közmegegyezésből indulok ki, te miből? :-)

DeMarco 2010.01.09. 09:34:36

@Fedor: Én állandóan ingadozok. Néha rendes keresztényi megbocsájtás van bennem, megmutatva, hogy csakazértis jobbak vagyunk náluk, de egyre többször önt el a harag és a bosszúvágy. Ennek megfelelően ingadozik a büntetés mértéke is. Ahogy Berlusconi mondá: Megbocsájtom édes fiam a haragod szülte cselekedetedet, DE a legszigorúbb büntetést adják a rohadéknak !!! Amikor a féreg padlóra kerül, akkor már ne sírjon "közmegegyezésért", ezt előbb kellett volna megtennie. Most már csak az elszámoltatás maradt...

Ismered a viccet:

Miniszter a stábjával meglátogat egy óvodát. Körbenéznek, mindent rendben találnak. Kifelé menet a miniszter megszólal: A gyerekek túl sokat esznek, fejadagokat felére csökkenteni, túl sok a játékokra szánt pénz, csökkentsék a harmadára.
Egy hét múlva a stáb kivonul egy iskolába. Körbenéznek, mindent rendben találnak. Kifelé menet a miniszter megszólal: A diákok túl sokat esznek, fejadagokat felére csökkenteni, túl sok a számítógép, kréta, tanár, egyharmadukat megszüntetni, a kis létszámú osztályokat összevonni 40 fősekre.
Rá egy hétre kimennek egy börtönbe.
Körbenéznek, mindent rendben találnak. Kifelé menet a miniszter megszólal: A rabok túl kevés kaját kapnak, fejadagokat duplájára növelni, minőségi ételeket főzzenek, rendezzenek be nekik konditermet, jacuzzit, nagy könyvtárat, minden cellába internet elérést. Mire a helyettes megkérdezi: Hülye maga? A gyerekektől elvette a bűnözőknek meg odaadja??
Látja sokat kell még tanulnia! Óvodába meg iskolába mi már nem fogunk járni, de börtönbe...

Bagarja 2010.01.10. 09:04:04

Azt mondjuk én sem értem, hogy leírni az ígéreteket, miért minősül köpködésnek, támadásnak. Mindenesetre, sok értelme nincs. Én emlékszem, melyik párt jeles képviselője vigyorogta bele a kamerába, hogy a valóság más, mint az ígéretek. Ezek az ígéretek meglehetősen durvák. Ahogy annak idején nem tartották be, most végképp nem fogják. Mert nincs miből. Ha csak egyet is betartanak, annak olyan következményei lesznek, amit csúnyán meg fogunk szenvedni.
Az önkormányzati soztogatások jó téma. Mindenki elfelejette, hogy ki hozta "divatba", hogy csak a megfelelő színű önkormányzatok kapnak lóvét a közösből? Mondjuk ők viszont bármennyit. Igen: Fidesz-FGKP kormány volt...
Sok-sok ilyen trükk van, amit a Fidesz talált ki. Aztán amikor a másik oldal is használja, akkor jön a besértődés...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.10. 10:16:37

@DeMarco: "Amikor a féreg padlóra kerül, akkor már ne sírjon "közmegegyezésért", ezt előbb kellett volna megtennie. Most már csak az elszámoltatás maradt..."

A közmegegyezés nem arról szól, hogy MSZP-seket nem lehet megbüntetni, hisz már most is folyik, törvényi keretek között miért ne, ha rászolgáltak? A közmegegyezést én a Jobbik szélsőséges voltának megítélése kapcsán hoztam fel, szóval a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.

DeMarco 2010.01.10. 18:18:17

@Fedor: A tettek minősítenek. Nincs oka kritizálni azoknak, akik mélységesen leszerepeltek. Akik tökéletes erkölcsi mélyponton vannak fogják be a szájukat, mert bármit mondanak, az csak az ellenkező hatást fogja kiváltani. A tetteik minősítik őket és a mondanivalójukat is. Persze ettől még a Jobbik nem lesz szalonképesebb, de a tetteik őket is minősítik. És eddig 2:0 nekik... Nem kedvelem őket, de három Jobbikot is elviselnék, ha nem lenne maszop és szadesz...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.10. 21:35:22

@DeMarco: Akkor lenne igazad (bizonyos szemszögből), h csak az MSZP mondaná, hogy szélsőségesek. De épp azt mondom, hogy az az összeurópai közmegegyezés szerint is azok (meg pl. - most már - a FIDESZ szerint is, egy jó pont nekik). De ez amúgy is csak a te vesszőparipád, a poszt másról szól, csak te hoztad fel...

DeMarco 2010.01.11. 22:01:53

@Fedor: Ma egy idősebb kollégám azt mondta, hogy mindig megnézi a pártok kampányszövegeit, ígéreteit. Pillanatnyilag a Jobbikéban van a legtöbb igazság és a legkevesebb mellébeszélés. Így rájuk fog szavazni. Bocs, de köpök rá, hogy mi az az "összeurópai közmegegyezés". Senkit sem érdekel, hogy mi van velünk és csak onnan látnak vmit amit a kormánytól kapnak meséket a nagykövetségeken keresztül (amit ugye mindig megkapnak jegyzékben), meg a köztudottan baloldali és zsidó kézben lévő sajtóból átvesznek. Aztán, hogy mi a valóság, az már tényleg senkit sem érdekel... A Fideszt meg most nem számíthatjuk bele, csak védekeznek, hogy ne lehessen rájuk húzni, h támogatják a Jobbikot, így kerülgetve a szocik véres rongyát...

A poszt csak azokról a szavakról szól amik vagy benne lesznek a kampányígéretekben vagy nem. Többnyire nem lesznek benne. De amíg nincs hivatalos kampányprogram, addig nincs miről beszélni, csak mosolygunk a parán...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0