2009-2010
2010. január 13. írta: Fedor

2009-2010

Gondoltam arra így évveleje környékén én is, hogy megírom a magam kis összefoglalóját az elmúlt évről, és jóslataimat az ideiről, de nem jött össze, hát kiadtam a feladatot két profinak átböngészve a hasonló tematikájú írások tömegét kiválasztottam egyet-egyet, és ezeket ajánlom szíves figyelmetekbe. Ami ezekben van, azt 99%-ban megegyezik az én elképzeléseimmel, meglátásaimmal.

Tehát.

2009 - Papp László Tamás: Boldogabb új évet!

2010 - Somogyi Zoltán: Tíz állítás

Kiemelések most nincsenek, a teljes cikkeket tessenek elolvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr341669574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.01.13. 18:09:53

Jó lenne tisztázni ,hogy a (rossz) sajtó mennyire befolyásolja a profitorientált (vérprofi)befektetőket.(A Tíz állítás ,4.pontja sarkall(t) eme felvetésre)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.13. 18:41:38

@blas: Na ez a rész pl. beleesik abba az egy százalékba, amiben nem teljesen értek egyet a belinkelt cikkel, mégpedig Szlovákia példája miatt. Slota kormánytényező, volt is emiatt felháborodás nemzetközi felháborodás, Szlovákiának egy időre rossz sajtója lett, de meglátszik ez a gazdaságukon? Nem igazán. Persze ehhez ahhoz is kell, hogy Slota gazdasági ügyekbe nem szól bele, és az ott stabil. Nálunk is azt hiszem attól függ, hogy mennyire lesz beleszólásuk nem szimbolikus ügyekbe. Ha Orbánék azt csinálják, amit várok tőlük (vizet prédikálnak, de bort isznak, vagyis szóban nem folytatják Bajnai gazdaságpolitikáját, de gyakorlatilag igen), akkor ezen a téren nem lesz gond.

Persze ettől függetlenül nem lesz kellemes magyarnak lenni, ha csinálnak néhány komolyabb botrányt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.13. 19:13:46

@blas: Na tessék, országégetéshez nem is kell bejutniuk a magyar parlamentbe, elég az európai:

kepviselofunky.blog.hu/2010/01/13/morvai_krisztinat_izgagasagert_rendre_utasitottak

Ilyenkor csak abban reménykedem, hogy az erről szóló híradások a szélsőjobbosságát hangsúlyozzák ki jobban, és nem a magyarságát...

Vidéki 2010.01.13. 19:33:37

Somogyi Zoltán cikkéhez fűzném észrevételeimet:

1. „2010-ben Magyarországon, a választást követően gyökeresen átalakulnak a pártok közötti erőviszonyok.” Ez nem annyira biztos. Láttunk már csodát, amikor a közvélemény kutatásoktól nagyon eltérő eredmények születtek.
2. „Az MSZP távozni fog a hatalomból, a párt veresége megérdemelt és elkerülhetetlen lesz.” Még ez sem biztos. A propaganda nehézágyúit még nem vetették be. Rengeteg a még bizonytalan választó, akiket a mostani ellenzék „Patás Ördögként” ábrázolása átlendíthet az MSZP oldalára. A nyugdíjasok és a nemsokára nyugdíjba vonulók hatalmas táborát könnyen lehet rettegtetni például azzal, hogy a Fidesz bevezeti a „svéd modellt” ,aminek következtében a nyugdíjkorhatár 70 évre növekszik, a nyugdíjak pedig 20 %-al kisebbek lesznek.
3. „Az SZDSZ önálló története végérvényesen lezárul”. Ez lehet, hogy így lesz, de a mögöttük álló hatalmas pénzügyi erők létrehoznak egy új pártot, egyesítve az SZDSZ és MDF maradék erőit. Az új pártban Főnix madárként újraéled és döntő befolyást élvezhet majd az SZDSZ.
4. „A Jobbik az EP-választáson szerzettnél is több szavazatot fog begyűjteni. „ Ez a tétel a rettegtetés kategóriájába tartozik.
5. „Bokros Lajos listavezetésével az MDF be fog kerülni a parlamentbe.” Ez minden bizonnyal valószínű hogy lehetséges, de ez az SZDSZ-el történt fúzió révén már olyan párt lehet, amely a régi SZDSZ arculatát testesíti meg.
6. „Két elveszített országgyűlési választás után, 2010-ben győzni fog a Fidesz.” A hatalmas bizonytalan tömegek miatt a 2. pontban említett okok miatt ez sem vehető biztosra.
7. „Ahogy 1998-ban az Orbán-kormány a Bokros-féle gazdaságpolitika eredményeire építkezhetett, úgy most a Bajnai-kormány által levezényelt pénzügyi konszolidáció jelenti az alapot.” Ez egy MSZP-s propagandisták által létrehozott és széles körben terjesztett legenda, bizonyitandó, hogy az ész és a szakértelem monopóliumát ők birtokolják, rajtuk kívül senki másnak nem adatott meg a racionális gondolkodás lehetősége.
8. „A választás után várhatóan megalakuló második Orbán-kormánynak azonban nem lesz könnyű dolga,” Ez valóban így van. 2002-ben a szociál liberális kormányzat egy sokkal jobb állapotban lévő országot örökölt és még sok váratlan meglepetés érheti a mostani kormány által elhelyezett időzített bombák felrobbanásakor. Nem hiszem, hogy a Fidesz sugallt volna olyant, hogy az egészségügyi ellátás ingyenes lenne, de azt sem amit az SZDSZ-es Egészségügy miniszterek, akik szerint a magántulajdonos az állami tulajdonoshoz képest felsőbbrendű és az egészségügyben képes megismételni a bibliai csodát, amikor öt kenyérből és két halból ötezer embert vendégeltek meg. A Hospinvest és a Mediasys csődjei, akik kezére sok hatalmas kórházat passzoltak át, bizonyítja, hogy az SZDSZ-es Egészségügy miniszterek a fantazmagóriák talaján álltak.
9. „Mindebből következően a Fidesznek – még akkor is, ha önállóan tud kormányt alakítani – utat kell választania. Az egyik út a Jobbik által képviselt radikális megoldásokat hirdető.” A Fidesz már számtalanszor kijelentette, hogy nem a Jobbik útját választja: Somogyi Zoltán úrnak ez nem elegendő. Még ha imamalom segítségével ismételgetné, az sem lenne elegendő a szerzőnek, akinek átlátszó célja a Fidesz démonizálása, a rettegtetés állandósítása.
10. „Amikor döntünk, elsősorban a rendszerváltástól számított két évtizedet kell a mérlegre tennünk.” Ez egy nagyon fontos mondat. A negatívumoknál hatalmas súllyal esik latba, hogy az a naiv politika, mely minden problémánk megoldását a mérhetetlenül jóságosnak képzelt külföldi befektetőktől várta és saját önérdekeink józan képviseletéről megfeledkezett, nem vezet felzárkózáshoz. Ma a szomszédos Ausztriában a munkaképes korú lakosság körében a foglalkoztatottak arány 72%, míg nálunk mindössze 56%. Ráadásul hosszú-hosszú ideje nem javul. Ami az egyiknek nem sikerül, azt még egy másik képes lehet megoldani. Erre az életsok példát találhatunk.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.13. 19:49:25

@Fedor: Bezzeg a régi szép időkben, amikor az ilyen esetekben az elvtársat "meggyőzték", hogy letért a nép és a szocializmus útjáról, ezért önkritikát kellett gyakorolnia! Moszkvában ám nem mondott volna ilyet az a fasiszta ribanc!

Hihetetlen mik vannak! Morvai tényleg értékeket és/vagy önálló érdekeket akar képviselni, nem csak felmarkolni a zsét, vagy passióból segget nyalni.

Egyébként még mielőtt megint önszántunkból ásnánk el magunkat, és szórnánk hamut a fejünkre, mert megsértettük a nagytestvért: Ausztriában Haider 30%on volt, a radjobb még mindig 20% fölött van.
Ugye ti is undorral ejtitek ki Ausztria nevét? Ugye ti sem tudtok másra gondolni, hogy ez a nemzet adta a világnak Adolf Hitlert!

Megjegyzem, szerintem a 4es pont nem jóslat, hanem inkább fenyegetés.
De legyen ahogy Somogyi akarja, ezt a játszmát úgy is meg kell vívnunk!

Papp László Tamásról meg megvan a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/12/27/bokros_vona_vita_margojara
Egy középszerű, erkölcsi 0, aki magát a kis szubkultúrájában roppant nagynak képzeli.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.13. 19:50:31

@blas: ecoline.hu/piac/20100105_.aspx?s=rel

@Vidéki:

1-2. A közvéleménykutatások néhány százaléknál sose tévedtek többet. Az más kérdés, hogy esetleg azon a néhány százalékon múlott, hogy ki lett a győztes, vagy hogy egy kispárt bejutott -e avagy sem, és ezért nagy visszhangott kapott a tévedés. Épp ezért (bár én is majdnem biztos vagyok benne, hogy a kampánynak köszönhetően az MSZP a mostani népszerűségénél jobb eredménnyel fog végezni) kizártnak tartom, hogy ekkora különbség annyira lecsökkenjen, hogy ne a FIDESZ győzzön, kérdőjel itt max. akörül lesz, hogy meglesz -e a kétharmad, vagy nem. A Jobbik be van árazva egy EU-választáshoz hasonló eredménnyel, szóval meglepetést itt max. Bokros tud okozni, ha egyáltalán.

7. Ez nem legenda, ez tény. Amit akkor Bokros csinált, az külföldi egyetemeken már tanítják. Ha van valaki, aki valóban egy felívelő országot vett át, akkor az Orbán volt.

8. "Nem hiszem, hogy a Fidesz sugallt volna olyant, hogy az egészségügyi ellátás ingyenes lenne"

Akkor te átaludtad a 300 Ft-os népszavazás előtti kampányt. A csődök meg max. annyit bizonyítanak, hogy széllel szemben nem lehet pisálni. Részletesen a véleményem a témáról: fedor.blog.hu/2008/10/07/ha_a_cseheknek_jo_nekunk_miert_nem

9. A FIDESZ azt is mondta számtalanszor a 98-as második forduló előtt, hogy a kisgazdákkal soha, oszt mégis mi lett... de hozhatnám példának a liberálisokat is 94-ben (Horn Gyulával soha), szóva tanulság: a magyar politikára fokozatosan érvényes az angol közmondás, miszerint "never say never".

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.13. 19:54:23

@TaTa86.: Te is meg is értetted a kommentet, amire válaszoltál, vagy csak elolvastad? Pont azt írtam, Szlovákiára hivatkozva (de igen, felhozhattam volna Ausztriát is, csak hát a szlovák példa frissebb), hogy valszeg hosszútávon nem lesz a gazdasági életünkre hatással. Az viszont Haiderre is igaz, ami Slotára, hogy nem szólt bele a gazdaságba, és az én ezirányú nyugalmam is csak addig tart, amíg a Jobbik se szól bele...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.13. 20:03:17

@Vidéki: 2) Egyrészt szerintem eléggé leegyszerűsít és tévútra visz az, hogy a nyugdíjasokat csak a pénz érdekli.
Kérdezd meg (nem tudom, milyen idős vagy), anyukádat, nagymamádat hogy eladná-e a jövődet havi 2000 forintért.
Amennyiben igenlő a válasz valóban elkezdhetünk félni.

A valóság az, hogy a nyugdíjasokat nem igazán izgatja a pénz. Egy mszps nyugger, akkor is az mszpre szavaz, ha a nyugdíját negatívba vinnék, egy antikomcsi nyugdíjas pedig se szavazna rájuk, hogyha ténylegesen örökélet+ingyensör kombót kínálnák.

Másrészt a helyzet az, hogy a nyugdíjas sem feltétlenül hülye. Márpedig más csak a hülyének nem világos, hogy az mszp-szdsz elqrta nem kicsit, nagyon.

Én már nem várok nagy mszp-előretörést. És ha tanulmányozod a '01-'02es, '05-'06 meg a '09es közvéleménykutatási adatokat rájöhetsz, hogy ez tényleg lejátszott meccs. (A medián már 2005 novemberében mszp győzelmet jelzett. De minden cégnél 1 éves felfelé ívelő trend (mármint az mszpnek) előzte meg a választásokat. )
Sőt én azt mondom az mszpnek ez lesz a legjobb eredménye ever! 2014ben még gyengébbek lesznek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.13. 20:06:29

@Fedor: A gazdaság nem lényeges. Mindenki túlmisztifikálja, de kár a gőzért.
Egyébként remélem én is, hogy nem fog a Jobbik beleszólni.
Azt is, hogy a fidesz sem fog annyira, mint tette az előző kormányzása alatt.
Menne a gazdaság magától is, ha a kormányok nem tennének meg mindent az ellehetetlenítésére.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.13. 20:09:54

@TaTa86.: "2014ben még gyengébbek lesznek"

Erre azért ne vegyél mérget. No nem arra számítok, hogy a szocik megtáltosodnak, csupán arra, hogy elkúrni Orbánék is tudnak. Végül is ők se a saját teljesítményük miatt ilyen népszerűek most :-)

"A gazdaság nem lényeges. Mindenki túlmisztifikálja, de kár a gőzért. "

Na ebben nem értünk egyet.

"Egyébként remélem én is, hogy nem fog a Jobbik beleszólni.
Azt is, hogy a fidesz sem fog annyira, mint tette az előző kormányzása alatt.
Menne a gazdaság magától is, ha a kormányok nem tennének meg mindent az ellehetetlenítésére. "

Ebben viszont igen.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.13. 20:46:23

@Fedor: "Végül is ők se a saját teljesítményük miatt ilyen népszerűek most :-)"

Ez bizony tény. Egyedül a Jobbik dolgozott meg a sikeréért.
Ennek ellenére mondom, hogy az mszpnek vége. Kihalt a támogató réteg, ráadásul végleg kiábrándultak belőle az emberek. Én el nem tudom képzelni, hogy Kelet-Magyarország még egyszer maszopos lesz. Egyedül Pest kevésbé cigányfertőzött környékei maradnak.
Az a kérdés csupán ki lesz helyettük?

"Na ebben nem értünk egyet."
Lapozgass bele a törikönyve: Akármilyen szar a gazdasági helyzet, max 10 év alatt helyre lehet hozni. Nem nagy kunszt.
Soha nem a gazdasági kérdések voltak azok, amiket huzamosabb ideig nem tudtak (tudtunk) megoldani. És ha megnézed, végül mindig ezek bizonyultak a legfontosabb kérdéseknek.

"Ebben viszont igen. "
Kéne egy hazafias neoliberális/neokonzervatív párt.
Egy KNEP 2 Bethlen István 2 vezetésével...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.01.13. 21:04:23

@TaTa86.: "Menne a gazdaság magától is, ha a kormányok nem tennének meg mindent az ellehetetlenítésére."
Aha: 1873, 1929, 2008.
Ezeket a "csúcsokat" mind magától érte el a gazdaság.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.13. 21:08:03

@vadász2: Felhoztál az elmúlt 150 évből ellenérvként hármat... Az igazság az, hogy a világgazdaság kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel ugyan, de az elmúlt 200 évben egyfolytában növekedett, és ott működött rosszabbul, ahol az állam jobban beleszólt, lásd. kommunista országok.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.13. 21:17:29

@vadász2: Fedoré a pont.

Megjegyzem soha nem lesz olyan rendszer, ami legalább 50 évenként ne kerülne komolyabb válságba.

(Megjegyzem: a neolibsik/neokonok egyáltalán nem vetik el a pénzvilág szabályozását. Azok a libertariánusok akik az abszolút kontroll nélküli gazdaságra esküsznek. )

Vidéki 2010.01.13. 22:28:07

@TaTa86.:

Írod a 2010-es parlamenti választásokkal kapcsolatban:

„ez tényleg lejátszott meccs.”

Szerintem a mindenünnen harsogó propaganda hegyeket képes megmozgatni.

Gondolj arra a népszavazásra, amikor a „polgárok” nagy része benyelte a hazánkba betelepülő 23 millió románról szóló mesét.

A bibliai történet szerint Jerikó falai a harsonázástól omlottak le.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.13. 22:29:50

@Vidéki: Te két dolgot összekeversz, de nagyon...

Bagarja 2010.01.13. 23:40:27

Meg kell, hogy mondjam, erősen tartok a Fidesz beígért osztogatásától. (Bár OV kezd kegyre kevesebbet ígérni.) Ugyanis, ha elengedi a hiányt akkor nem állunk meg a csőd SZÉLÉNÉL...

DeMarco 2010.01.14. 09:22:37

Összefoglaló az elmúlt évről:

-A szokásosnál is szarabb volt, épphogy elkerültük a teljes csődöt, bár inkább csak elodáztuk. Az amúgy is hatalmasra dagasztott államadósságot még jobban megfejelték egy IMF-hitellel, melynek egyéb kitételeiről nem sokat lehet tudni. Az IMF nyomására tovább szorongat(t)ják a népet, újabb adók tömegét bevezetve. A munkanélküliség óriási méreteket öltött, csak a regisztrált munkanélküliség 10% fölötti. Annyira beszűkült a mozgástér, kényszerpályán mozoghatnak csak a maszoposok, ami nagy szerencse, mert így pillanatnyilag megállt a zuhanás. Utánuk meg a vízözön...

Összefogaló idénre:

Maradék vagyon szétosztása, ellopása maszop részről. 2/3-os Fidesz győzelem, Jobbikos erősödés, maszop zuhanása, szadesz, madöf eltűnése, utóbbi három több, mint kívánatos. Csak remélni merem, hogy a maszop is úgy jár majd, mint a munkáspárt. Már csak a temetőkben tartanak gyűléseket, mert be nem lép senki, csak a tagok tűnnek el sorban... Jah és örömmel venném, ha a Civil Mozgalom szépen feljönne az idei választásokon.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.14. 09:35:01

@DeMarco: Most már értem, hogy miért nem téged kérnek fel az újságok az ilyenek megírására :-) Egyébként (csak hogy bosszantsalak) lépnek be a fiatalok a Munkáspártba is. Jó, persze ettől még nem oszt, nem szoroz az a párt, csak a tények miatt :-)

DeMarco 2010.01.14. 10:19:37

@Fedor: Hülyék mindenhol vannak... vannak akik még mindig azt hiszik, h 44' van és hadiköltségvetésről, meg "mindenki fogja be a pofáját - diszkriminatív - korbács" törvényt akarnak az uccsó pillanatban a nyakunkba tolni...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.14. 12:55:52

@Fedor: Ha egyszer bezárt az OPNI, hova máshova lépjenek be?

@DeMarco: Tőled is megkérdezem: mire ez a gazdaság-fétis?
Trianon után 10 év alatt rendbe hoztuk a gazdaságot, pedig az aztán elqrás volt.

Én inkább a demográfia és az oktatás színvonala miatt aggódnék.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2010.01.14. 14:49:02

Kedves Ferdor!

What's wrong with u? Vagy 8 hete nem írtál normális cikket. Egyre mélyebben belemész egy kormányvédő álláspontba. Ezek a cikkek is alapvetően még egy EU választások előtti világképben hisznek.

Vége van annak a két maffiapártra épülő világnak.

Hiába jók az államháztartási hiányadatok, továbbra is az a kérdés, hogy kihord-e a pártokrácia valamiféle modernizációs teljesítményt.

Mivel ezt nem teszi, ezért torkukon a kés. El fognak tűnni a súlyesztőbe. A FIDESZ is.

Ezek a cikkek még inább éltetik a régi világot.

Te meg elhallgattál!

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2010.01.14. 17:06:13

@Saman: néha komolyan úgy érzem csak a 60-70-es években tanítottak utoljára olvasni és értelmezni...igaz akkor sem mindenkit..:-|

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.14. 18:13:53

@Saman: Az igaz, hogy kevesebb időm jut a blogra, de hogy én védeném a kormányt? Mondjuk azzal, hogy azt írom, NE szavazzon senki az MSZP-re? És a két ajánlott cikkben mi a kormányvédés? Komolyan nem értelek...

kisa 2010.01.14. 21:04:14

@DeMarco:
"Összefogaló idénre:
2/3-os Fidesz győzelem, Jobbikos erősödés, maszop zuhanása, szadesz, madöf eltűnése, utóbbi három több, mint kívánatos. Csak remélni merem, hogy a maszop is úgy jár majd, mint a munkáspárt. Már csak a temetőkben tartanak gyűléseket, mert be nem lép senki, csak a tagok tűnnek el sorban... "

DeMarco, amit itt óhajtasz, az gyakorlatilag egypártrendszer... Gratula! 20 év után visszatértél a kiindulóponthoz. :-)

Bagarja 2010.01.14. 23:19:24

@kisa:
Miért? A Fidesz nem arra játszik? El kell taposni mindenkit, aki nem Fideszes. Aztán hadd jöjjön az a régi jó Rákosi korszak...

DeMarco 2010.01.15. 15:13:29

@kisa: Nem én tértem vissza a kiindulóponthoz, hanem a politika tért vissza azzal, hogy mára mindegyik általam felsorolt párt totálisan lejáratta magát és mindent megtettek annak érdekében, hogy senki ne szavazzon rájuk. Ahogy egy ismerősöm mondta a minap: Azért szavaz a Jobbikra, mert ők mondják a legtöbb igazságot és nem hülyítik annyira a népet, mint a többi. És lássuk be, sok igazságuk vagyon, mégha a körítés nem is tökéletes...
Ha őket nem számítjuk, akkor a legjobb választás most is, ahogy eddig is a Fidesz.
De közel sem vagyok az egypártrendszernek a híve, kivéve ebben a helyzetben. Valójában nagyon örülnék, ha a Civil Mozgalom jó magasra törne és stabilan meg tudna maradni a köv. négy évben. Ahogy remélhetőleg több újabb csoport/párt is próbálkozni fog. Nekem hiányzik egy normális kisgazda, keresztény demokrata párt, akik függetlenek a többitől. Stb.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.15. 15:42:43

@Fedor: Ha már Morvai szóba került, hallgattassék meg a másik fél is:
barikad.hu/node/45012

Kíváncsi vagyok a véleményedre, úgy is mint a liberális érzelműek klubjának tagja. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.15. 15:52:10

@TaTa86.: Mit tagja, alapítója! :-)

De ettől függetlenül: összeesküvés-elméletekkel nem tudok komolyan foglalkozni. A Jobbik akarja megdemokratizálni az Uniót? Ne vicceljünk már... a világon mindenhol a frakcióknak több joga van, mint az egyéni képviselőknek. Ha ő egyszer olyan izgága volt, hogy egyik frakció se felelt meg neki (vagy ami cikibb: ha ő nem felelt meg egyik frakciónak sem), akkor viselje a következményeit.

DeMarco 2010.01.16. 19:33:14

@TaTa86.: "Én inkább a demográfia és az oktatás színvonala miatt aggódnék."

Valóban sok mindenért lehet aggódni. A demográfia nagyon súlyos képet mutat. A nyugdíjasok aránya igen magas és egyre magasabb lesz. Ráadásul mivel ők szavazhatnak is, ezért az őket kihasználó , belőlük élő párt egyértelműen nekik kedvez a fiatalokkal szemben, ami egyben azt is jelenti, hogy a rövidtávú céljaikért feláldozzák az ország jövőjét.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.17. 15:52:23

@DeMarco: Az, hogy a nyugdíjasok az MSZP biztos szavazóbázisa lenne, már rég nem igaz, szóval ebből a szempontból nem kell emiatt aggódnod. Persze ettől függetlenül nem túl szívderítő a helyzet, de nézd a jó oldalát: az, hogy ennyi nyugdíjas van, az többek között annak is köszönhető, hogy az orvostudomány egyre fejlettebb :-)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0