Szólásszabadság Magyar Nemzet módra
2010. február 04. írta: Fedor

Szólásszabadság Magyar Nemzet módra

 Volt már olyan, hogy szélsőjobbos blogon azt mondták rám, hogy mit provokálok én ott, csak mert más véleményen merészeltem lenni, mint ők. Nos, a Magyar Nemzet Online még ennél is tovább ment, a kampány idejére ugyanis letiltotta az új nickek regisztrációját.

Ha én most bátran, és keményen szeretném szembedicsérni a Nemzet Örökös Miniszterelnökét, akkor pont most, a győzelem kapujában nem tehetem meg, és pont annál a lapnál, amit maga A Vezető ajánlott a figyelmembe? Jó, mondjuk efelől nyugodt lehetek, ezt megteszik sokan helyettem a már bennlevők között:

De mi van akkor, ha neadjisten a lap hangvételétől eltérő véleményem lenne, és ennek szeretnék ott is hangot adni? Ugyanis ebből jelenleg igencsak kevés van. Annyira, hogy nem is nagyon találtam, pedig átpörgettem néhány topicot ennek a bejegyzésnek a kedvéért.

Hát most tettek érte, hogy ne is legyen több. Még csak véletlenül se zavarja meg senki eme belterjes csevejt, mert esetleg még más megvilágításban is látnának néhány dolgot, amitől isten őrizz, mert még összezavarodnak, és a végén rossz helyre húzzák be az x-et...

Csak nehogy megtetsszen nekik ez a módszer annyira, hogy prolongálják a választások utánra is.

A némi kormányzati segítséggel más sajtótermékre kiterjesztésére meg még gondolni se akarok.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr191728644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2010.02.04. 11:10:51

Hidd el te jártál jól ezzel. Ott nem csak elvétve vannak Fideszesek, hanem tömegével. Az hagyján, hogy nyomasztó kisebbségben lettél volna, percenként helyretéve, de a te mentalitásoddal igen viccesek lettek volna a válaszok...

Én nem vok annyira perverz, h a Néphazugságba irogassak és hülye komcsikkal vitatkozzam arról, h Kádár már meghalt... Rájuk hagyom a hülyeséget, éljenek csak álomvilágban.

DeMarco 2010.02.04. 11:11:44

De úgy is mondhatnám, hogy az élet nem habostorta...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.04. 11:12:30

@DeMarco: Ó, a jóságos szerkesztő bácsik csak nekem akartak jót, amikor korlátozták a jogaimat. Így mindjárt más...

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.02.04. 11:29:17

Szia Fedor, szerintem ez kicsit mellément. Egy napilapnál való regisztráció időszakos megvonását összemosni a szólásszabadság korlátozásával kissé meredek nekem. (akik eddig regisztráltak, vígan írhatnak tovább. Én pl. nem regisztráltam a mno-n, továbbra sem tervezem).
ps. ajánlom figyelmedbe ezt a cikket: nol.hu/specialis/rss_valogatas/a_jobboldalnak_mar_meg_is_van_a_ketharmad_ kicsit kapcsolódik ide.
üdv. Misi

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.04. 12:16:17

@Mihint: Az az időszakos megvonás eléggé behatárolt időben, és mit tesz isten, pont akkor történik, amikor az embernek az átlagosnál nagyobb az ingerenciája politikáról vitatkozni. Persze, a szólásszabadságom nem sérül igazából, hisz a véleményemet kifejthetem egy rakás más helyen (és persze eszembe se jutott amúgy regisztrálni, egy Google találat vezett oda, és akkor figyeltem fel a fentebb kiemelt mondatra).

Azért éreztem úgy mégis, hogy nem mehetek el emellett szó nélkül, mert ez az egész jelez egyfajta mentalitást. Azt meg ugye mindenki tudja, hogy áprilistól melyik lap lesz az aktuális kormányszócső, tehát lehet levonni a következtetéseket...

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.04. 12:47:12

Valahol az is érthető, hogy a trollokat távol akarják tartani, bár lehet, hogy nem ez a legjobb megoldás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.04. 13:20:22

@latte: Jaj már, ezt te sem gondolod komolyan... Sehol máshol nem élnek ezzel a módszerrel, csak náluk...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.04. 13:46:21

@Fedor: Latténál a pont. Patek Gábor és a webkettes pinabubusai megjelenése óta fő az óvatosság.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.04. 13:48:37

@DeMarco: "Ott nem csak elvétve vannak Fideszesek, hanem tömegével. "

Remélem nem okozok szorongást ha elmondom, de fideszesek már mindenhol tömegével vannak. :)))

De nyugi, Marco, minket nem zavarsz! :P

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.04. 14:20:37

@mefisto: Trollok mindenhol vannak, valahogy mégse így védekezik ellene a többség (ha egyáltalán). No meg hát mit értünk trollok alatt? Aki nem fideszes?

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.04. 15:03:14

@Fedor: Nézd meg a gondola.hu-t, mellesleg az is fideszes honlap :)

Johnny336 2010.02.04. 15:03:56

Nemrég kezdték el hirdetni a fiatal balosok, hogy menjen mindenki trollkodni mindenhova. Naná, hogy letiltják a francba az új regisztrációt.

DeMarco 2010.02.04. 16:19:04

@mefisto: ? Mi nem ment át neked? Egy oldalon állunk...

DeMarco 2010.02.04. 16:25:05

@Fedor: "és persze eszembe se jutott amúgy regisztrálni.."

Ez itt a lényeg. Nem is akarnál odamenni, mert nem felel meg a felborult értékrendednek és kiröhögnének, vagy neked esnének, de azért reklamálsz, h na de akkor is!! Én a legteljesebb mértékig lesza*nám, ha nem engednének vmi komcsi szennylapba irogatni, mert amúgy sem tenném, akkor meg mit érdekeljen?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.04. 17:03:01

Nincs új regisztráció, mert félnek a balos trolloktól?
Szegények.
Ezek a balos trollok tényleg nagyon félelmetesek.
Még a végén meggyőznének egy vérfidesznyiket, hogy szavazzon a maszopra és akkor hiányozhatna egy darab szavazat a kétharmadhoz.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.04. 17:49:08

A faszkalap trollok mindenütt megérdemlik a sorsukat.

Aki bárhová nem azért megy, h érdemben hozzászóljon, vitázzon, csak a bomlasztás és beszólás miatt, az megérdemli, h kizárják.

A trollok elleni fellépést összekeverni a szólásszabadság korlátozásával vadbaromság. Ráadásul a szólás szabadsága nem azt jelenti, h mindenki mindenütt szólhat, ha kedve van, de mindenki találhat magának olyan helyet, ahol szólhat.

A magam részéről kurvára nem érdekel az MN fóruma, ezért nem regisztrálok, de azt gondolom, az se regisztráljon, aki csak rombolási szándékkal tenné.

A poszt éppen ezért tartalmilag szar, rémesen egyoldalú felfogású, stilárisan pedig nem értékelhető.

Üdv.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.04. 17:53:21

És még valami:

engem kétszer tiltottak le a stop.hu-n, és kétszer a jobbklikk.hu-n pedig egyiken sem trollkodtam. Meg is van a véleményem ezekről a helyekről, pedig az egyik jobber, a másik baller.

Aztán csodálkoznak, ha belterjesek lesznek ezek a fórumok. Nézzetek meg egy Gréczy blogot (stop.hu), vagy egy jobbklikkest! Belterjesség van itt is, ott is. Alig van már olyan blog, ahol azért (ha nem is egálban) megjelenik mindkét tábor aránylag nagy számban.

Üdv.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.04. 18:14:25

@Fedor: Mindenki úgy védekezik, ahogy tud. Én pl felkészültem, hogy ha ne adja ég egy csapat troll betévedne a blogomra, akkor leakasztom a háromágú trollirtó baltát a falról, azt rakendroll!

Bizonyos létszám felett viszont kezelhetetlen a dolog, az mno pedig kiemelt célpont. Ezért.

Egyébként ebben az összefüggésben szerintem elsődlegesen az a legcikibb, hogy van olyan párt, aki direkt trollnak tenyészti az aktivistáit.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.04. 18:45:24

@Johnny336: "Nemrég kezdték el hirdetni a fiatal balosok, hogy menjen mindenki trollkodni mindenhova."

1. A vitázás még nem trollkodás.
2. A Jobbik is meghirdette és aktívan csinálja ugyanezt. Velük nincs gond, csak a balosokkal?

@DeMarco: "Nem is akarnál odamenni, mert nem felel meg a felborult értékrendednek és kiröhögnének, vagy neked esnének, de azért reklamálsz, h na de akkor is!!"

1. A minősítgetést talán hagyjuk.
2. Ha nem bírnám a kritikát meg a vitát, akkor ez a blog se lenne, vagy ha igen, akkor te és még néhányan már rég ki lennétek vágva innen, mint a mondásbeli macska a dolgát végezni. modjuk unalmasabb is lenne, így itt vagytok :-) Persze dehogy ezért vagytok itt. Azért, mert én komolyan veszem, hogy nem cenzúrázok, pedig trollszerű hozzámszólások szoktak lenni itt is (nem tőled, veled vitázok, de az Index címlap szokott idedobni érdekes figurákat).
3. Még egyszer: lényegtelen, hogy akartam -e ott vitázni, vagy sem (egyébként főleg időhiány miatt nem kalandoztok más felületekre, már erre is töbet áldotzok a kelleténél). A hozzállás nem tetszik. Megjelenthetnek ellenvélemények? Tiltsuk le még a lehetőségét is. Én már az utólagos moderációt se szeretem, de azt még elfogadhatónak tartom bizonyos keretek között (pl. valódi trollok ellen). De ez, hogy akkor egy országos újság felületét pont a választások idejére letiltjuk? Ez számomra jelzésértékű.

@mefisto: "az a legcikibb, hogy van olyan párt, aki direkt trollnak tenyészti az aktivistáit"

Örülök, hogy nemcsak az MSP kritizálod, hanem a Jobbikot is :-)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.02.04. 19:14:25

@Fedor: "Örülök, hogy nemcsak az MSP kritizálod, hanem a Jobbikot is :-)"

Ezt úgy mondod, mintha nem így lenne.

"No meg hát mit értünk trollok alatt? Aki nem fideszes?"

Ez a kérdés méltóságon aluli, de válaszolok rá. A troll az egy sacc 2 méter magas, vastagbőrű büdös teremtés, aki blogos felületen semmi másra nem képes, csak hisztizni, személyeskedni meg anyázni. Pártpreferenciától függetlenül.

DeMarco 2010.02.04. 19:24:41

@Fedor: "A hozzállás nem tetszik. Megjelenthetnek ellenvélemények? Tiltsuk le még a lehetőségét is."

Mintha a kormányról beszélnél. Főleg Fletóról és Drazséról.
Engem Tóta W. tiltott le, de mégsem sírok, kb. lexarom. Ami meg az MN-t illeti, az már ne is zavarjon téged, hogy azokat is kizárták ideiglenesen, akik viszont egyetértenének velük. Mint pl. én is. Oszt' mégsem csipogok.
Az idei év második legjobban várt eleme már megérkezett (Lost), most már csak a Fidesznek kell befutnia... :)))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.04. 19:35:18

@DeMarco: Tóta W. nem érdekel ebből a szempontból, ebben vele se értek egyet. Fletó miben akadályoztt meg?

"Ami meg az MN-t illeti, az már ne is zavarjon téged, hogy azokat is kizárták ideiglenesen, akik viszont egyetértenének velük."

Az meg ne is zavarjon téged, hogy már a bejegyzésben kitérek erre a témára...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.02.04. 20:49:47

@Fedor: Teljes körű előzetes moderáció. Diszkrimináció kizárva!

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=66): Nem kell ehhez politikai blog, elég ha kicsit erőteljesebb és érzékenyebb a moderátor, és máris "egyhangú" és belterjes lesz a blog.

emzperx 2010.02.04. 21:59:36

Előrelátó trollok előnyben!

2010.02.05. 11:14:36

Kedves Fedor! Miért csodálkozol ezen? Ez minden--mondom minden pártfinanszirozott helyeken megvan.Megvan a 168 órán, a Stop-on, a nol-on, stb, stb. Mert ehhez nem kell más, csak egy hithü, buzgó, és valamely politikai oldal által megfertözött " jóképü", máris megvan a pártpropagandista szerepkör. Ha ezt még meg is fizetik, akkor pedig kapsz egy lihegö, seggnyaló apparátcsikot, aki csak azt fogadja el, amit neki mondtak.Sajnos, ez van. De ettöl még nem lesz , a véleményem más, csupán rájöttél, hogy a véleményedre a másik oldalon nem kiváncsiak!Ez a politikai ideológia tömény és pártérdekekre történö leforditása.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.05. 11:35:04

@jános515: Egy kicsit félreértetted a poszt célját. Nem azzal van bajom, hogy csak egy bizonyos nézet van többségben az MNO fórumán, ez természetes, máshol is vannak, azon se, hog a pártok elfoglalják az online tereket, ma már ez is természetes (bár tudtommal pénzt ezért nem kapnak egyik pártnál se), én a regisztráció letiltás időzítésén akadtam fent.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.02.05. 21:49:13

malacka ugyebár kifejtette, hogy azért van tiltás, hogy a trollok ne trolloskodhassnak.

..náluk ez annyit jelent, hogy nem igazán csipázzák a más nézőpontot/véleményt, a dolgok más megközelítését. Mondjuk azoktól, akik a végső igazság és tudás kizárólagos birtokosainak tekintik magukat, ez sztem egyáltalán nem meglepő.

kisa 2010.02.06. 23:35:53

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=64):
Malac, meglehet, azért, mert általában a 3. kommentváltás után masszív anyázásba megy át a dolog, amit persze mindig a másik kezd...
A zemberek egyszerűen képtelenek tolerálni a másképp gondolkodást, képtelenek normálisan BESZÉLGETNI. Mindenki meggyőzni akarja a másikat, nem pedig meghallgatni.
Pedig hát tudományos vizsgálatok igazolták, hogy a masszív előítéletek nem vagy csak nagyon csekély mértékben változtathatók meg...

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2010.02.08. 10:35:29

Nekem pont a hétvégén a Népszabival volt érdekes IT élményem.

Megnéztem Szanyi Tibor évértékelő perfomance-át, és írtam neki egy interpelláció szerű cikket néhány huncut kérdéssel arról, hogy miért irtották ki a politikafüggetlen civil életvilágot.

Megígérte, hogy válaszol "mánnyáná", aztán soha többé nem tudtam megnyitni a cikket a gépemről.

A haverjaimat fűzögetem skpon, hogy olvassák már el a kommenteket, hogy hátha válaszol valamit, ...

balramagyar.nolblog.hu/archives/2010/02/05/Az_evertekelesek_napja/

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.08. 10:40:17

@Saman: Ez valószűnűleg csak tecbnikai hiba lehet a te gépedről, ugyanis kaptál választ, jó hosszút, mindjárt elküldöm neked e-mailen.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0