Sic transit...
2010. február 17. írta: Fedor

Sic transit...

A várható nagy FIDESZ győzelem a felszínre hoz olyanokat is, akik már rég eltűntek a süllyesztőben.

Például azt a "független újságírót", aki bár a leningrádi egyetemen végzett, moszkvai tudósító volt, és egy fél ország emlékszik még mindig arra, hogy élőadásban pityeregte végig Brezsnyev temetését, a rendszerváltást követően (sok társához, pl. a Népszabadság Pártélet rovatának egykori vezetőjéhez hasonlóan) valahogy hirtelen felfedezte magában a jobboldali ellenállót.

Legfrissebb felbukkanása viszont méltán kiérdemli a szánalmas jelzőt. Míg társai vagy jelen vannak valamelyik jobbos csatornánál, újságnál, rádiónál, vagy épp visszatérnek az alkalmazkodást már a választások előtt elkezdő királyi tévéhez, ő, aki azért mindettől függetlenül elég sokat letett a külpolitikai újságírás asztalára (elég csak végignézni az interjúalanyainak névsorát), lótifuti melóért jelentkezik a pártnál, és még arra is sikertelenül.

Sic transit gloria mundi - mondaná erre a művelt görög.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr441764188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisa 2010.02.17. 15:42:08

@latte: NYelved elég hosszú? Gerinced lekapcsolható? Köpönyeged forgatható? Nemzetiszín szalagot hordasz-e? MAGYAR-e vagy?
:-)
Tényleg melót keresel?

kisa 2010.02.17. 15:42:40

Bocs, nem aszittem, elsőre nem ment át...

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.17. 18:02:52

@kisa: Belátom, túl nagy a verseny, és alkalmatlan vagyok :)

loláb 2010.02.17. 19:12:48

@Fedor:

Khm. Babarczy Eszter.

Nem ám csak a jobb oldalon vannak talpnyaló köpönyegforgatók. Előbb tessék talán a saját házad tájékán söprögetni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.17. 19:18:22

@loláb: Már ne haragudj, hogy jön most ide Babarczy Eszter?

DeMarco 2010.02.17. 19:57:12

@Fedor: "azzal, amit egy év alatt elért, 2-3 éven belül a ballib oldal sztárja lesz, és esélyes kihívója négy év múlva Orbánnak."

HA-HA-HAAAAAA, HAAA-HAAAA-HAAAAA... HAAAAAAA-HIIIII-HIIII-HAAAA...
Szénné röhögöm magamat. :))) És ezt még komolyan is gondolod. Ez szomorú. És nagyon vicces... :))))

Nagy bajszú huszárod máris meglengette a lemondását, sztem el kellene fogadni. Minek ennyit szenvedni, ibolyka mondja, h oké bajusz, mi se gondoltuk komolyan, csak mazochisták vagyunk és nem akarunk börtönbe menni... Remélem a pesti szervezetek elfogadják ibolyka helyett ezt a nagyszerű döntést. Hogy mennyire tévesen látja bajusz a helyzetet, jelzi, hogy nem felmondott csak fenyegetőzött vele. Ha átlátná a helyzetét, akkor nem hezitálna, azonnal lelépne. A mi legnagyobb örömünkre és megelégedésünkre. Bár ezt az egy hónapot már fél lábon is ki tudjuk várni, igaz egyre türelmetlenebbül...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.17. 21:11:10

@DeMarco: Nevess csak. Aztán térjünk erre vissza 4 év múlva. Nem azt állítom, hogy biztosan bejelentkezik újra miniszterelnöknek, és ha mégis, akkor biztos nyerni fog. De azt igen, hogy van esélye a forgatókönyvemnek, és ha tényleg megpróbálkozik, egyáltalán nem lesz esélytelen.

Ami meg az MDF-et illeti, elég szomorú, hogy a jelek szerint épp elpuskázza a lehetőséget, amit Bokros csatlakozása adott neki.

DeMarco 2010.02.17. 21:25:10

@Fedor: Ki kell ábrándítsalak. 20 év múlva már arra sem fogunk emlékezni, hogy hová raktuk azt a rozsdás kulcsot ami a cellaajtót zárta a libatolvajlásért és a "csodás válságkezelés" néven bemutatott valamiért. Aminek mélységeit ők okozták. Legfeljebb te fogod emlegetni, hogy Bokros 2.0 miatt lett annyira sikeres a Fidesz az elmúlt 20 évben... :))))))))

kisa 2010.02.17. 21:27:55

@DeMarco: "Királyfi, te még hiszel a mesékben?"

DeMarco 2010.02.17. 21:29:51

@Fedor: Jah és visszaugorva a poszt témájára: Tudom, hogy neked nehéz ezt megérteni, de a fideszeseknek nem alantas segíteni a pártjuknak és boldogan megteszik ezt a siker érdekében. Nincs semmi szégyellnivaló azon, hogy valaki segíteni akar pl. kopogtatócédulát gyűjteni. Nem úgy, mint a maszop-szadöfnél. Ott ugyanez szégyen... El is zavarják őket a faxba. Többek között ezt is jelenti, h a maszop-szadöfnek súlyos bizalmi válsága van.

DeMarco 2010.02.17. 22:21:39

@kisa: Miért, ez csak a ti privilégiumotok?? Amit itt összeirkáltatok abból két grimm-mesekönyv tele lenne...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.02.18. 07:50:47

Magyarország ma = KÉNKÖVES POKOL

Tegnap beszélgettem egy Mo.-i ismerőssel, amiket mesélt az HIHETETLEN.

Aki ide juttatta az országot (MSZP+SZDSZ) nem érdemel semmit lámpavason kívül.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.02.18. 07:52:25

Persze lehet fikázni mindent és mindenkit ami/aki a FIDESZ-hez/Jobbik-hoz kapcsolódik, de ez már csak akasztófahumor.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 08:55:54

@DeMarco: Senki nem állította, hogy alantas dolog lenne neked vagy nekem, tehát az átlagembernek ennyivel hozzájárulni egy párt sikeréhez, ha egyszer kedvünk volna hozzá (speciel nekem egyébként nincs, nem is volt soha). De azért nem mindegy, hogy korábban ugyanazen célért mit tett az ember, és ahhoz képest milyen ez a munka. De nem is ez a lényeg, mert hát nyugdajas az öreg, legyen.

De még erre se kell.

@Talon Karrde: "Magyarország ma = KÉNKÖVES POKOL"

Na látod, ezért érdemes több helyről tájékozódni, mert az egyoldalú vélemény sose jó :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 08:57:30

@Talon Karrde: "Persze lehet fikázni mindent és mindenkit ami/aki a FIDESZ-hez/Jobbik-hoz kapcsolódik, de ez már csak akasztófahumor."

Mert? Az MSZP-SZDSZ elmegy a sunyiba, és sajnos azt kell mondanom, hogy jól van ez így, megérdemlik. De miért ne lehetne ettől kritizálni azokat, akik a helyükre jönnek?

DeMarco 2010.02.18. 09:55:59

@Fedor: "De miért ne lehetne ettől kritizálni azokat, akik a helyükre jönnek?"

Mert nincs rá semmi erkölcsi alapod például?? Aki eddig benyalt ennek a kormánynak az csak ne kritizáljon, főleg ne előre...

Nekem lesz jogom kritizálni, mert eddig is megtettem. Például nem tetszik, h megint Pintért erőltetik, mert tőle nem várható, hogy lakat alá tegye a haverjait, cégtársát, arról nem is beszélve, h ő maga is szőke volt régen.

DeMarco 2010.02.18. 10:04:20

@Fedor: "ugyanazen célért mit tett az ember, és ahhoz képest milyen ez a munka. De nem is ez a lényeg, mert hát nyugdajas az öreg, legyen.

De még erre se kell."

Még mindig nem érted ezek szerint. Ez a "munka" nem "milyen". Nincs vele semmi baj, ha lenne rá időm, akkor én is szívesen mennék, bár jobb ha nem, mert biztosan nem bírnám szó nélkül a begyöpösödött maszopos birkákat. Azért, mert valaki elfoglal egy bizonyos pozíciót, még nem kell feltétlenül nagy arcának lennie. Tegnap láttam egy videót, hogy Vona a metróban gyűjtötte a kopogtatót. És akkor mi van? Neki belefért. Nekem is beleférne. Az említett úrnak is simán beleférne. Meg annak a másik 100.000 embernek is simán belefér, akik segítik a Fidesznek összegyűjteni a 2 millió cédulát. Egyébként miért ne lehetne, h a központban tudják, h egy kerületben, területen mennyi emberre van szükség és ha megvan a megfelelő létszám, akkor nem vesznek fel másikat? Ez sztem elég logikus, én is így csinálnám. Miért kell mindig kákán csomót keresni?

loláb 2010.02.18. 10:16:39

@Fedor: Olvasd el a HVG-s cikkjét. Azt is megértük, hogy őnagysága leírja azt, hogy a fidesz 2/3-a jót tesz az országnak.

Hiába, az elkövetkező 4 évben is élni kell valamiből....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 10:17:55

@DeMarco: Benyalt ám a.... Majdnem olyat írtam, hogy megbánom. Ha az a kritikus hozzáállás, amivel én a kormány iránt voltam, benyalás, akkor az mi, amit te a FIDESZ-szel csinálsz? Hol olvastál tőlem olyat, hogy minden szép és jó volt, amit csinált a kormány? Hányszor szídtam őket? Még mindig nem nem trudod felfogni, hogy azért, mert a FIDESZ-t még náluk is kevéséb szeretem, nem egyenlő azzal, hogy el vagyok ájulva tőlük, mint te a FIDESZ-től?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 10:24:33

@loláb: Olvastam a teljes vitát, amit Bauerrel lefolytatott. Nem értek egyet Babarczyval, de nekem egyáltalán nem az jött le, hogy nyalni akarna, inkább az, hogy azt várja, a FIDESZ másképp fog működni kormányon, mint ellenzékben, mind a felellőség, mind a szélsőjobb ellenzéke nyomására sokkal liberálisabb lesz. Szerintem ez logikusnak tűnő, de naív feltevés.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.02.18. 10:41:24

@Fedor: És soha nem gondoltam hogy Mo.-on kolbászból fonják a kerítést, de amiket tegnap tudtam meg, az alapján én HATÁRTALANUL BOLDOG vagyok a 300EURÓS fizetésemmel és a munkakörülményekkel amik nekem itt Romániában adva vannak.
Mondjuk az előtt is boldog voltam, hogy megtudtam, de a tegnapi beszélgetés betette nekem az ajtót.

"De miért ne lehetne ettől kritizálni azokat, akik a helyükre jönnek?"

Ez amolyan előre kritizálás, ami erősen fonák.
Még nincsenek is kormányon és nem hinném hogy meg lesz a 2/3. Azok kritizálása akik jönnek (függetlenül attól, hogy ki lesz az) szerintem az aktuálisok mentegetésével egyenlő illetve az ő malmukra hajtja a vizet.
Azt a k*a malmot fel kellene már robbantani ahelyett hogy tákolgatnád.

loláb 2010.02.18. 10:43:41

@Fedor: Igen, valóban nem nyalt be direktbe kerezstcsontig, talán nem akarta egyből nagy lendülettel szemen köpni saját magát.
Talán csak azt gondolja, hogy Ő, mint az "első fecske" lehet majd díszpinty a "megtértek" között, akit majd lehet 2mutogatni", hogy "lám-lám, Babarczy Eszter is közénk állt, ne higgyetek a maradék szkeptikusnak.

Egyébként pedig én alapvetően egyetértek Babarczy ezen írásával, de ez mellékes. A tény az, hogy a fidesz egyik legnagyobb kritikusa (főleg 2006-ig volt az) arról értekezik, hogy az országnak jót tenne egy fidesz 2/3-ad, az köpönyegforgatás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 10:55:41

@loláb: Végül is így is lehet nézni, pláne mivel ebben a kérdésben inkább Bauerrel értek egyet. De azért én azt mondom továbbra is, hogy egy írás alapján én még nem ítélek senkit, már ha nem túl direkt az az írás, márpedig ez nem az, szóval térjünk vissza erre később. Ha ezután csak ebben a szellemben ír, akkor valóban az. De ennyi alapján én még nem ítélnék, ez még nagyon messze van attól ,amit pl. (visszatérve az alapszereplőhöz) Sugárék csinltak 93-94 környékén. Én is kifejtettem már, hogy milyen olyan ötletei vannak a FIDESZ-nek, amivel egyet tudnék érteni ( fedor.blog.hu/2010/02/01/tessek_felvallalni_a_szukseges_rosszat ), de ettől még azt hiszem te se gondolod úgy, hogy elkezdtem volna Orbánékhoz dörgölözni :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 11:11:41

@Talon Karrde: Most már igencsak kiváncsivá tettél, miket meséltek neked? És hogy-hogy euróban kapod a fizud? Vagy csak átszámoltad az összehasonlíthatóság kedvéért? Mert akkor csak megjegyezném, hogy a 300 € (kb. 81.000 Ft) egy eléggé minimálbér közeli összeg nálunk, ennél a többség (tisztán vagy feketén, de) többet keres. A hivatalos nettó átlagbér 123.000 Ft, de ebben az átlagban azok is benne vannak, akik csak minimálbért vallanak be, viszont szürkén többet keresnek, szóval a valós szám ennél valamivel nagyobb. Persze bele kell venni a számításba, hogy nálatok (ha jól tudom) alacsonyabb az árszínvonal is, de biztos vagyok benne, hogy nem ennyivel... (Tényleg, kíváncsi lennék egy bevásárló blokkodra, régen jártam felétek, nem vagyok tisztában az árakkal)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.02.18. 11:26:45

@Fedor:
Habár OFF elmondom:
Nem EURÓban kapom, csak átszámoltam az összehasonlíthatóság kedvéért és igen, azzal együtt, hogy ez a HU minimálbér alatti összeg, boldog vagyok vele, mert megtudtam, hogy aki Magyarországon hasonló kaliberű multiban dolgozik mint én (3000-4000 alkalmazott, produkció), az gyakorlatilag elfelejtheti a rendes évi szabadságot különben kirúgják seperc alatt. Aki mégis szabadságra szeretne menni, az kell keressen egy kollégát aki hajlandó napi 16 órában elvégezni az ő feladatát is, na akkor esetleg elmehet valaki szabadságra, de ezt is úgy, hogy kézen közön, lekenve, elrendezve stb. Másik fasza dolog, hogy Mo.-on már az egy munkahelynél extrának számít ha be van jelentve, sőt van pofájuk a munkaadóknak így hirdetni az állást hogy "bejelentett", mintha nem lenne kutyakötelessége bejelenteni b+. Kijátszani pedig a bejelentést úgy csinálják, hogy 2 (KETTŐ) havonta átnevezik a céget ahol dolgozok. Megáll az ész!

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.02.18. 11:30:41

@Talon Karrde: "Kijátszani pedig a bejelentést úgy csinálják, hogy 2 (KETTŐ) havonta átnevezik a céget ahol dolgozik."
Az árak Mo.-on kisebbek valamivel, majd küldök levélben egy blokkot.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 11:36:48

@Talon Karrde: Na látod, látod, erről beszéltem. Egy személy rossz tapasztalatait kivetíted az egész orsazágra. Van ilyen? Persze. De hogy általános lenne, pláne elfogadott... Én is dolgoztam már multinál is, meg olyan cégnél, amely magyar volt, de multi elvek szerint szerveződött, most saját vállalkozásban nyomulok és az ügyfeleim között mindenféle típusú cégek vannak, szóval több szegmensére is van rálátásom ennek a területnek, és nem ez az általános, hidd el (vagy csak én vagyok megáldva csupa becsületes ügyféllel, ami ugye nem túl életszerű).

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.02.18. 11:41:47

@Fedor: Elnézésedet kérem, de tudtommal Mo.-on is a többség VALAHOL dolgozik és nem saját "vállalkozásban nyomul". Azok többsége aki VALAHOL dolgozik az produkcióban és multinál. Én innen vezettem le az általánosan is nagyon pokoli helyzetet. Ahogy én látom a munkavállalói jogok nagyrészt semmibe vannak véve.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 11:52:05

@Talon Karrde: Na még egyszer. Nem azt mondtam, hogy az én helyzetem az általános, hanem az, hogy voltam munkavállaló többféle cégnél többféle beosztásban, és most is kapcsolatban állok többféle céggel, és az ő példájukból indulok ki, és az a tapasztalatom ezek alapján, hogy nem általános az, amit írsz (van nekem is ügyfelem, akinél nem lennék szívesen alkalmazott, de a többség korrekt). Szóval nem állítom, hogy minden tökéletes ezen a fronton (melyiken az?), sőt, van mit javítani, ez kétségtelen, elég körülnézni pl. a munkahelyi terror blogon ( munkahelyiterror.blog.hu/ ), csak azt kérem, hogy ne egy ember rossz tapasztalatából indulj ki az egész ország megítélésében, mert az egy szélsőséges példa (és mielőtt ezt is félreérted: a szélsőségest nem politikai értelemben használtam).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 11:54:36

@Talon Karrde: Ja igen, és szerinted aki saját vállakozásban nyomul, az nem dolgozik? Mert valahogy ez jött le, miközben általában többet gürcöl, mint az, aki délután négykor leteszi a lantot, és másnap reggelig nem is kell a melóra gondolnia...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 12:02:37

@Talon Karrde: Ja és egy jó hír, a 300 € nincs a magyar minimálbér alatt (az 73.000 Ft), csak azt írtam, hogy közel van hozzá...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.02.18. 12:12:53

@Fedor:
"csak azt kérem, hogy ne egy ember rossz tapasztalatából indulj ki az egész ország megítélésében, mert az egy szélsőséges példa (és mielőtt ezt is félreérted: a szélsőségest nem politikai értelemben használtam)"
Persze hogy nem abból indulok ki, de az is egy valós példa és bizony a vastagbőrön sem olvasok nála sokkal fényesebb példákat, tehát az egy példa máris szaporodott.

"Ja igen, és szerinted aki saját vállalkozásban nyomul, az nem dolgozik?"
Rossz a kompilátorod, ha neked valahogy ez jött le.

"Ja és egy jó hír, a 300 € nincs a magyar minimálbér alatt (az 73.000 Ft), csak azt írtam, hogy közel van."
Ez nekem se nem jó hír, se nem rossz hír. Mindegy hogy az én fizetésem hogy viszonyul a magyar minimálbérhez, a munkakörülmények (szerintem) itt sokkal jobbak. PONT

loláb 2010.02.18. 12:21:37

@Fedor: Azért neked kisebb a nyilvánosságra gyakrolt befolyásod, mint BE-nek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 12:23:21

@Talon Karrde: Szerinted a Vastagbőr, meg a többi blog (igen, az enyém is) mitől lesz olvasott? A visszásságok bemutatásából. A jó hír nem hír, az unalmas. Ha valaki elkezd dicsérni valamit, az rögtön gyanús :-) Szóval továbbra is azt mondom, hogy ne csak a negatív hírekből indulj ki. Nagyon örülök, hogy meg vagy elégedve a munkahelyeddel, szerencsés ember vagy, de biztos vagyok benne, hogy nálunk is vannak annál jobbak, meg nálatok is vannak annál rosszabbak, és ettől még egyik ország se lesz kénköves pokol, ahogy írtad.

Ennyi.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 12:25:57

@loláb: Ki állította az ellenkezőjét? :-) Csupán értelmeztem BE írását, és egy másik példával próbáltam érthetőbbé tenni a gondolatmenetemet...

@noizko: Nálam a szpemmelésért örök kitiltás jár. Szóval viszlát.

loláb 2010.02.18. 13:38:02

@Fedor: Tudod mi a rohadt nagy baj? Az, hogy 12 éve ezzel hülyítenek bennünket, hogy Orbán orbánisztánt csinált magyarországból, holott az mszp-szdsz jottányit sem változtatott az Orbáni (kinevezési, törvényalkotási, stb...) gyakorlaton.

És amióta 8 éve elküldtük Orbánt, folyamatosan arról megy a diskurzus, hogyha visszajön, akkor lesz nemulass, meg Orbánisztán2, királyság, meg a tököm tudja mi még.
És most, amikor tényleg karnyujtásnyira vannak a (remélhetőleg) 2/3-os kormányzástól, egyre többen, akik korábban az ellenkezőjét állították, kezdik peddzegetni, hogy talán mégsem jön el a világvége azzal, hogy Orbánék esetleg koalíciós kényszer nélkül megreformálhatják az önkormányzati struktúrát, meg a parlament létszámát. Egyre többen jönnek rá, hogy semmilyen aktuális politikai erőtér nem olyan, ami indokolhat azt, hogy a hatalmon lévők túlhatalmat adjanak a mindenkori kormányoldalnak.

Viszont ez a 8-12 évi folyamat arra pont kurva jó volt, hogy a jobbiknak 15-25% körüli népszerüséget felépítsen.

A szoclib oldalnak nagyon komolyan meg kéne követnie magyarországot, hogy azzal, hogy mindenért az ellenzéket tették felelőssé, azzal csak az általános politikai kiábrándultságot fokozták, ami a Jobbikban manifesztálódott.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 14:16:38

@loláb: Tehát az MSZP-SZDSZ is letiltotta az ellenzéki vizsgálóbizottságokat, álellenzékkel töltötte fel a médiakuratóriumokat, nem pályáztatott meg semmit, nem vezetett jegyzőkönyvet a kormány üléseiről, csak háromhetenként hívta össze a parlamentet, soroljam még? Nem, nincs igazad. Sok probléma volt a kormánnyal, sok hibát elkövetettek, de a demokráciát egy percig de féltettem tőlük (nem, ne gyertek 2006 októberével, ami akkor történt, az szégyenletes volt mindkét részről, de ami utána következett, az csak demokráciában fordulhatott elő).
________

"És most, amikor tényleg karnyujtásnyira vannak a (remélhetőleg) 2/3-os kormányzástól"

Ha olvastad Babarcy Esztert, akkor talán olvastad Bauer válaszát is:

"A költségvetés, a gazdasági szabályozása, a külgazdasági politika, a mezőgazdaság, az oktatás, az egészségügy, a mezőgazdaság szabályozása, a büntetőpolitika – megannyi fontos terület, ahol nincs is kétharmados kötöttség. Sohasem a kétharmados konszenzus hiánya akadályozta a hatékony kormányzást.

A Fidesz nem a kétharmados törvények megszavazásának megtagadásával akadályozta meg a szocialista-szabaddemokrata koalíciót a hatékony kormányzásban, hanem a népszavazással és népszavazási fenyegetéssel, valamint a demagóg politikai mozgósítás minden lehetséges eszközével. Ezt tette 1997-ben, amikor a földtörvény módosítását akadályozta meg, fékezve a magyar mezőgazdaság modernizációját. Ezt tette tíz évvel később is, az egészségügy és a felsőoktatás modernizációját akadályozva meg, és folytatta a kampányt a privatizációval, a külföldi tőke behozatalával, a vasút, a posta, az iskolahálózat ésszerűsítésével szemben stb. Amit a kétharmados támogatás megtagadásával akadályozott, nevezetesen az önkormányzati rendszer vagy a pártfinanszírozás átszabása, az a hatékony kormányzás szempontjából valójában harmadlagos dolog."

hvg.hu/velemeny.pro/20100217_babarczy_bauer_fidesz

Persze ez nem jeleni azt, hoy ezek ne lennének fontos dolgok. Csupán azt, hogy ezek meg nem változtatása nem befolyásolja igazából az ország életét, inkább szimbolikus jelentőségűek.
________

"Viszont ez a 8-12 évi folyamat arra pont kurva jó volt, hogy a jobbiknak 15-25% körüli népszerüséget felépítsen."

Szerintem ez sem igaz. A szésőjobbnak volt elég lehetősége arra 2006-tól, hogy felfejlődjön, Morvai, Vona már akkor is végig reflektorfényben voltak, mégis megmaradt a pártjuk még két évig az alig mérhető tartományban. És mikor kezdődött el erősödni? Amikor beütött a válság, és vele a bizonytalanság. A nagy reformok sajnos elmaradtak (és ez az elszalaszott lehetőség örök bűnük marad), így maradt a langyos állóvíz, de speciel a költségvetési hiányt 2006 és 2008 között a harmadára faragták Gyurcsányék, és már lelkileg készülődtek a ciklusvégi osztogatásra, amivel minimum a tisztes vereségre esélyesekre lettek volna most tavasszal, de talán még egy szűk nyerésre is, amilyen palira vehető a jónép, és ennek a tervnek egyedül a válság tett be. Szóval állítom, hogy a válság nélkül a Jobbik max. a parlamenti küszöb valamelyik oldalán lenne, de messze nem a 10% fölötti tartományban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 14:18:32

@loláb: Egyébként sikerült jó messze eljutnunk Sugár Andrástól :-)

Win Elen 2010.02.18. 14:25:42

@loláb: Igen, ez a baloldal szánalmas és nevetséges retorikája, ami ugyanazt a szokást követi, ami a két nagy pártra egyformán jellemző. Nevezetes, hogy úgy próbáljuk a pozíciónkat erősíteni, hogy a másikat tüntetjük fel negatív színben. (ezeknek, ha jobban megnézzük mindig van is alapja).

De hogy a baloldali prominensnél maradjunk. Ha megnézed a mostani állást, a választások prognosztizált eredményeit, akkor látszik hogy ez a módszer nem több, mint üres és hatástalan fröcsögés. Mert hiába mondják ezt évek óta, Orbán még mindig ott van, és még eztán is ott lesz. (a dolognak van másik aspektusa is, de az most nem lényeges)

Win Elen 2010.02.18. 14:27:30

@Fedor: :)) ez nekem amolyan napiszar kategória :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 14:31:50

@Win Elen: Speciel ez a technika a FIDESZ-nek annyira bejött, hogy másra nem is volt szüksége a mostani népszerűsége elérésére :-) Jó, persze, az MSZP adott alapot is hozzá, meg ez kormányon lévők szájából amúgy is sokkal kevésbé hiteles, de épp ezért fog ez még bejönni nekik 1-2 év múlva :-)

Win Elen 2010.02.18. 15:13:26

@Fedor: ez is hozzátartozik a teljes képhez. A jelenséget önmagát nézve, a kormányzó és ellenzéki szereptől eltekintve én egyenlőségjelet húzok a két párt közé. De nem akartam olyanformán reagálni, hogy "bezzeg", hanem csak úgy, hogy az figyelemfelhívás legyen.

loláb 2010.02.18. 15:18:10

@Fedor:
"Tehát az MSZP-SZDSZ is letiltotta az ellenzéki vizsgálóbizottságokat,"

Ha nem is akadályozta, de minden kormánypárti vizsgálatot folytató mellé rögtön tett egy ellenzékit is: Lásd: gyurcsány gazdagodását vb mellett rögtön létrehozták az orbán bizottságot is. Komolyalan volt az egész vizsgálóbizottságosdi.

"álellenzékkel töltötte fel a médiakuratóriumokat"
Ja. Úgy hívták, hogy MDF.

"nem pályáztatott meg semmit"
De, megpályáztatott, csak azokon a pályázatokon (főleg mondjuk egy sziniigazgató kinevezése) csak a saját embereik nyertek.
És azokban a posztokban (köztásasági elnök, Uniós Biztos) ahova a kormánynak egyedüli jelölési joga van, szánt szándékkal olyan neveket jelöltek, akikről tudni lehet, hogy az ellenzék számára elfogadhatatlan. (Aztán, hogy a közt. elnöki ügy nem miért jött be, arra majd kitérek később)

"nem vezetett jegyzőkönyvet a kormány üléseiről, csak háromhetenként hívta össze a parlamentet"
A jegyzőkönyv tényleg csúnya dolog volt, a 3 heti parlament viszont irreleváns. Lényegtelen, hogy mikor ülésezik a parlament, hogyha nincs együttműködési szándék egyik oldalban sem. És ez 98óta változatlan, és MINDIG az táplálta, hogy a hatalomban lévők nem gyakoroltak esztusokat az ellenzék részére.

"soroljam még? Nem, nincs igazad. Sok probléma volt a kormánnyal, sok hibát elkövetettek, de a demokráciát egy percig de féltettem tőlük"
Mert Orbánéktól aztán félteni kellett a demokráciát, na persze...

"A költségvetés, a gazdasági szabályozása, a külgazdasági politika, a mezőgazdaság, az oktatás, az egészségügy, a mezőgazdaság szabályozása, a büntetőpolitika – megannyi fontos terület, ahol nincs is kétharmados kötöttség. Sohasem a kétharmados konszenzus hiánya akadályozta a hatékony kormányzást."

Olvastam, sőt ezzel a részével egyet is értek. Az MSZP-SZDSZ-t sem a kétharmad hiánya akadályoztameg a hatékony kormányzásban, hanem az, hogy saját magukkal, (a két párt, és a párton belüli erőterek) sem voltak képesek megegyezni, hogy mit is csináljanak.

"A Fidesz nem a kétharmados törvények megszavazásának megtagadásával akadályozta meg a szocialista-szabaddemokrata koalíciót a hatékony kormányzásban, hanem a népszavazással és népszavazási fenyegetéssel, valamint a demagóg politikai mozgósítás minden lehetséges eszközével."
No, Bauer úr ezen álláspontja a legszánalmasabb szerecsenmosdatás amit csak csinálni lehet.
Az én álláspontom szerint a kormányoldal felelőssége, hogy a szakpolitikai döntéseket szakmai mederben tartsák (ezt már a Tubeses poszthoz is leírtam). Mivel saját álláspontjuk sem volt egységes, és olcsó népszerüségi szempontokat nétek, így természetszerüleg a demagógia hathatósan alkalmazható arra, hogy megakadályozzanak olyan dolgokat, aikkel ők NEM értenek egyet, mint pl a "falurombolás". Mert az nehezen vitatható, hogy ebben a fidesz elvei 98 óta egységesek, és konzekvensek, nem csak az táplálta őket, hogy a kormány ellenébe határozzák meg magukat.
Ha nicns összhang a krományoldalon, akkor az ostobaságokat is könnyebben elhiszik. Ez történt itt is, gyakorlatilag 160 ellenzéki papagály is ülhetett volna a parlamentben, akkor sem történt volna semmi másként.
Nem a fidesz "érdeme", hogy kormányozhatatlan volt az ország, hanem a szoclib koalíció bűne. Mi sem bizonyítja mindezt jobban, hogy amint egy olyan kormányfő (Bajnai) került hatalomba, akit nem terhelt a pártkarrierépítés, és a népszerűségmegörzés súlya, az TUDOTT kormányozni, érdemi intézkedéseket tenni. Erre Gyurcsány nem volt képes, mert azt nézte, hogy holnapután EP választás, aztán pártelnök jelölő kongresszus, aztán választások, aztán ilyen kongresszus, eg olyan, és az ő számára a volt a fontos, hogy a saját embereit ültethesse a párton belüli fontos posztokra. Mindenkink adni kell valamit, a platformoknak, ilyen erőtereknek, olyan erőtereknek, és mivel ezek sem voltak egységesek eveiket tekinte, túl határozottan egyik irányba sem indulhatott el.
És ezért nem jutott semmire sem. Bajnait semmi ilyesmi nem terhelte, megmondta: vagy azt csináljátok amit én mondok, vagy pedig viszlát (persze nektek is). És láss csodát, a legnagyobb szocialista, kommunista elvekkel rendelkezők IS megszavazták a 13. havi nyugdíj elvételét, és a többi megszorítást.

"Persze ez nem jeleni azt, hoy ezek ne lennének fontos dolgok. Csupán azt, hogy ezek meg nem változtatása nem befolyásolja igazából az ország életét, inkább szimbolikus jelentőségűek."
Nem igaz. Pont az önkormányzati reform jelenti a legnagyobb tartalékot az országnak (ezt magas rangú szoci körökben mozgó barátom is megerősítette). Nem az egészségügyből, meg az oktatásból kell kivonni a költségvetés egyensúlyához szükséges pénzt elsősorban, hanem a vízfejekből. Ha az állami feladatok kurtításával megtakarítható pénz még mindig nem elég a ktgvetés egyensúlyához, NA AKKOR neki lehet állni a vizitdíjnak, meg a többinek.

"A szésőjobbnak volt elég lehetősége arra..."

Igen, a válságnak IS köszönhet sokat a Jobbik. Már úgy, hogy emiatt tömegesen ábrándultak ki a szociból az emberek. Normális, duális rendszerben ezek átmennek a másik párthoz, aztán ha az is megunják, akkor mennek vissza az elsőhöz.
Nálunk azt sikerült elérni, hogy az mszpből kiábrándulók ne a fideszhez, hanem egyből a jobbikhoz menjenek, és ebben annak volt a legnagyobb szerepe, hogy Orbánt sározták 12 évig. Aki eljut odáig, hogy az mszpből kiábrándul, az jó eséllyel nem a fideszhez megy, mert a Gyurcsányt, Megyót ért vádak MINDEGYIKÉT ráhúzták Orbánra is, sőt, neki kitaláltak pár saját hibát is pluszban (demokráciaellenesség, etatizmus).
Pedig egy tisztes, váltópárt rendszer sokkal stabilabb, kiszámíthatóbb, számonkérhetőbb rendszert eredményezett volna, de a szociknak a fidesz totális megsemmisítése volt a feladata, ezért nem általlottak hazudni, a jobbik problémát orbánék nyakába varrni, anélkül, hogy érdemben FOGLALKOZTAK volna (cáfolták, vagy csak reagáltak volna) a jobbik butaságaival.

De még most is csak arra használják őkét, hogy rajtuk keresztül a fideszt ekézzék, pedig ha igazán az ország (kül és belpolitikai)érdekét néznék, akkor világossá vállna, hogy a fidesznek inkább egyedül legyen meg a kétharmada, mint a jobbikkal.

loláb 2010.02.18. 15:27:57

@Fedor:
"nem, ne gyertek 2006 októberével, ami akkor történt, az szégyenletes volt mindkét részről, de ami utána következett, az csak demokráciában fordulhatott elő"

Pedig bizony a 2006 utáni rendőri tulkapások, mgfejelve az utcai demonstrációk (traktoros, gyurcsány háza elé tervezett) megtiltása sokkal többet ártott a demokráciának, mint az, hogy 3 hetente ülésezik a parlament.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 15:38:53

@loláb: Maradjunk annyiban, hogy az Orbánt ért vádaknak legalább annyi valóságalapja van, mint a Gyurcsány ért vádaknak. Egyik se vethet semmit a másik szemére.

"Nem a fidesz "érdeme", hogy kormányozhatatlan volt az ország, hanem a szoclib koalíció bűne."

Hát nem ezt mondom én is, meg a Bauer is? :-) Ezért nem létszükséglet a kétharmad.

"ha igazán az ország (kül és belpolitikai)érdekét néznék, akkor világossá vállna, hogy a fidesznek inkább egyedül legyen meg a kétharmada, mint a jobbikkal"

Még egyszer: egyáltalán nem létszükséglet a kétharmad. Eddig mindig a baloldalt vádolták azzal, hogy ijesztget a Jobbikkal, erre most a FIDESZ és támogatói (épp most te is), pont ugyanezt teszitek. Úgy emlegetitek ezt a kétharmadot, mintha nélküle megállna az ország. Hát nem. Nem kötelező olyan kétharmados törvényeket beterjeszteni, amire cak a Jobbik vevő. Nem kötelező elfogadni a segítségüket (bár 2002 előtt a MIÉP-ét elfogadták, szóval nincsenek illuzióim).

Legyen meg a FIDESZ-nek a több, mint 50%-a, mert az tényleg baj lenne, ha már ahhoz is kéne a Jobbik. De a kétharmad ne.

"Pedig bizony a 2006 utáni rendőri tulkapások, mgfejelve az utcai demonstrációk (traktoros, gyurcsány háza elé tervezett) megtiltása sokkal többet ártott a demokráciának, mint az, hogy 3 hetente ülésezik a parlament."

A rendőri túlkapásokat kivizsgálták, meg lehetett nevezni a felelősöket, lett politikai következménye (sehol nincs már az a miniszterelnök, rendőri vezetés, aki akkor hatalamon volt), mindenki úgy szidhatta, ott szidhatta és akkor szidhatta a rendőröket és a kormányt, ahogy, ahol és amikor akarja, miért nincs itt akkor demokrácia? Nem a túlkapások jelentették a demokrácia végét, ilyen sajnos a szabad világban is előfordul néha, hanem az jelenette volna, ha az utóélete más lett volna. Ami meg az épp aktuális miniszterelnök háza előtti tüntetést illeti (direkt nem Gyurcsányt írtam, mert általános a dolog): Próbálj meg mondjuk Londonban tünteni a Downing Street 10 előtt. Még meg se közelítheted. Vagy próbáld megdobálni a Fehér Ház kerítését. El tudsz te olyat képzelni, hogy Obamát, Merkelt vagy Sárközyt valaki a nyílt utcán büntetlenül leköpi? Mindig a jobboldal jön azzal, ha lát valami neki nem tetszőt, hogy a liberalizmusnak nem kéne egyenlőnek lennie az anarchiával (persze, hogy mi micsoda, azt ők mondják meg). Hát akkor tessék ezt az elvet erre is alkalmazni.

Win Elen 2010.02.18. 15:41:49

@loláb: ez végtelenül relatív. A két dolog nem hozható ilyen módon össze egymással. Szerintem egyformán ártottak neki, csak más-más területén. Nem hiszem, hogy az ilyen kérdésekből lehet, vagy szabad faszméregetést csinálni. Ahogyan már az előbb is utaltam rá.

loláb 2010.02.18. 15:55:40

@Fedor:
"Maradjunk annyiban, hogy az Orbánt ért vádaknak legalább annyi valóságalapja van, mint a Gyurcsány ért vádaknak. Egyik se vethet semmit a másik szemére."

Igazán? Volnál szives mutatni egyetlen olyan papirost, ami rögzíti, hogy Orbán visszaigényelte az ÁFÁt a csillárja után, vagyhogy gyakorlatilag nulla forintért privatizál egy kádkőgyárat.
Ezek csak sejtetések, és néhány valóban szerencsétlen mondat szándékos elferdítéséből adódnak.

"Hát nem ezt mondom én is, meg a Bauer is? :-) Ezért nem létszükséglet a kétharmad."
Te nem érted továbbra sem. Ahhoz, hogy érdemi krományzati mozgástér, és modernizáció lehessen, SZÜKSÉGES a kétharmad, mert a legfontosabb tartalékot jelentő rendszert, az önkormányzati és közigazgatási rendszert CSAK 2/3-dal lehtet megreformálni.
És nem attól tartok, hogy a jobbiknak érdemi szakmai javaslata lenne, mert az kimerülne egy numerus clausus szerü hülyeségben valszeg, hanem azt tartom az ország szempontjából károsnak, hogy kommunikálni kell a sok segghülye jobbikossal.

"Eddig mindig a baloldalt vádolták azzal, hogy ijesztget a Jobbikkal, erre most a FIDESZ és támogatói (épp most te is), pont ugyanezt teszitek"
Tévedésben méltoztatol lenni, a baloldalt azzal vádolták, TELJES JOGGAL, hogyha jött egy Bácsfi Diána szerü sötét, de jelentéktelen k*rva, akkor már egyből a szélsőjobb előretörésével riogatott, persze mindezt csak azért, hogy megkérdezhesse, hogy "a fidesz mikor kíván elhatárolódni tőle"
Ezt csinálják 2000 óta, nulla támogatottságú jelentéktelen hecc szervezetekből csinálnak elefántot, és amikor van egy valóban veszélyes jelenség, mint a jobbik az elmúlt néhány évben, akkor kussolnak, és csak annyira telik tőlük, hogy "a fidesz önkormányzati szinten együttműködik a jobbikkal"
És, lehet, hogy sok jobboldali szerint nem káros a jobbik, de szerintem az. VIlág életemben ki nem állhattam a sok fasiszta, rasszista balfaszt.

"A rendőri túlkapásokat kivizsgálták, meg lehetett nevezni a felelősöket, lett politikai következménye (sehol nincs már az a miniszterelnök, rendőri vezetés, aki akkor hatalamon volt)"
Te melyik világban élsz? Gergényi kitüntetéssel, önszántából vonult nyugdíjba, nem hadbírósági eljárás után szerelték le, Draskovics pedig saját maga unta meg, és ment el KPMG partnernek.

"Próbálj meg mondjuk Londonban tünteni a Downing Street 10 előtt. Még meg se közelítheted. Vagy próbáld megdobálni a Fehér Ház kerítését."
A fehér ház elött rendszeresek a tüntetések. A különféle eus kormányfőket, minisztereket tortával dobálják képen, nem csak "Gyurcsány Takarod"oznak. Közszereplők, el kell viselniük.

loláb 2010.02.18. 16:04:18

@Win Elen: Nem, nagyon nem relatív. AZ első csak egy házszabálymódosítás. Éppen annyira érinti a kormányoldalt, mint az ellenzéket, hiszen pont ugyanannyival van kevesebb idejük a vitára, és pont ugyanannyival később tudnak reagálni a felvetésekre, mint az ellenzék.
Nem mondom, hogy jó dolog a 3 heti parlament, de igazából tökmindegy, hiszen gyakorlatilag 1994 óta NEM a parlamentben születnek a kompromisszumok.

Az viszont, hogy egy többezres tüntetést gyakorlatilag könygázba folytottak, és az ezt levezénylő rendőrtábornokot utána budapest díszpolgárává avatják, és mehet a jól fizető BM nyugdíjba, ahelyett, hogy egy hadbírósági eljárás során leszerelnék, és úgy általában a kormányzat SEMMILYEN téren, még gesztus szintjén sem ismeri el azt, hogy akkor elvetette a sulykot, és a liberális oldal "révész mártiriuszozik" meg hasonlókat csinál, NA AZ valóban okozhat bizonyos embereknek némi diszkomfort érzetet demokrácia fronton.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 16:41:38

@loláb: "Volnál szives mutatni egyetlen olyan papirost, ami rögzíti, hogy Orbán visszaigényelte az ÁFÁt a csillárja után, vagyhogy gyakorlatilag nulla forintért privatizál egy kádkőgyárat."

Ez most mire jó? Most akkor jöjjek én is Orbán ügyeivel Kaya Ibrahimtól Sárazsadányig?

"az önkormányzati és közigazgatási rendszert CSAK 2/3-dal lehtet megreformálni"

Csak épp ettől nem lesz nagyobb a mozgástér. Az igazán fontos, súlyos milliárdokat jelentő reformokhoz (egészségügy, oktatás, társadalombiztosítás) nem kell kétharmad. Az önkormányzati reformra amúgy lett volna lehetőség, nem az MSZP-n meg az SZDSZ-en múlott már 2006-ban sem. Tessék benyújtani, és megnyerni hozzá az MSZP-t. Már ha nem lesz olyan fafejű ellenzék belőlük is, mint amilyen a FIDESZ volt, amiben reménykedem, de persze nagy illuzióim nincsenek ezen a téren sem.

Drazsé 2006-ban nem volt tagja a kormánynak, az Államreform Bizottság alelnökeként dolgozott. Hogy kerül ő ide? Gergényi úgy ment nyugdíjba, hogy elfogyott körülötte a levegő, nem hagytak neki más lehetőséget. Nem nyíltan váltották le, ez igaz, de leváltották. Egyébként én az ügyészségi vizsgálatokra gondoltam, ami a rendőrök összetartásán csúszott csak el, de ez már nem kormány sara, meg a hatalmas sajtónyilvánosságra, no meg az akkori kormányfő többek között ebbe bukott bele, ha nem is azonnal. Milyen diktatúra az ilyen?

"A fehér ház elött rendszeresek a tüntetések. "

Nem azt írtam, hogy ott nem lehet, olvasd csak vissza. De azért ne hasonlítsuk már össze a két épületet, attól a kerítéstől nem tudsz akkorát dobni, talán még lőni se, csak valami nagyobb fegyverrel, hogy eltaláld a Fehér Házat, vagy pláne benne valakit. Gyurcsány házánál ehhez még csúzli se kellett volna. Attól, hogy neked nem szimpatikus egy posztnak a betöltője, a posztnak azért még jár némi védelem.

"A különféle eus kormányfőket, minisztereket tortával dobálják képen"

És azokat a dobálókat szépen le is fogják. Aki meg Gyurcsányt leköpte, szépen elsétálhatott. Arról nem is beszélve, hogy mi a különbség egy torta és egy köpés között.

"úgy általában a kormányzat SEMMILYEN téren, még gesztus szintjén sem ismeri el azt, hogy akkor elvetette a sulykot"

Tehát a rendőrök ellen nm indult semmilyen vizsgálat, nem kerültek bíróság elé...

"a liberális oldal "révész mártiriuszozik" meg hasonlókat csinál"

Mi az, hogy a liberális oldal? EGY politikus mondta ezt EGYSZER, és nem minden alap nélkül akkor sem. Mert Kuncze nem azért mondta ezt, mintha helyeselte volna Révész megveretését, csak arra célzott, hogy Máriusz kissé rájátszik, túlságosan is kihasználja a benne a rejlő marketinglehetőségeket, lévén, hogy bekötött fejjel ment be a parlamentbe, miközen már korábban jelent meg róla olyan kép, amin a kórházban van pár nappal az eset után, kötés nélkül. Oké, nem volt túl ízléses szójáték, elismerem, valószínűleg Kuncze se büszke rá, de ettől omlott volna össze a demokrácia?

Na jó, szerintem hagyjuk abba. A poszthoz képest ez teljesen OFF, ráadásul sok értelme sincs ennek a vitának. Én ezt máskor másokkal ezerszer lefolytattam, és gondolom te is. Ne próbáljuk meg kitalálni, hogy milyen lesz a FIDESZ kormány, és mennyivel jobb, vagy rosszabb az elődeinél, hanem térjünk vissza erre a témára mondjuk egy év múlva.

DeMarco 2010.02.18. 18:02:41

@loláb: Kérlek, gyere máskor is !!!!
Sajnos nincs időm végigolvasni, de amíg tudtam követni, az nagyon penge volt.

Fedor: Nem tudok érdemben reagálni az elhangzottakra, de nyilván nem lepődsz meg, ha lólábnak adok igazat... Talán éjjel még hozzáfűzőm a saját gondolataimat is, de előzetesben annyit, hogy amit te "modernizációnak" nevezel, az szimpla adóztatás, leépítés, megszüntetés, bezárás, összevonás, a vidék teljes kinyírása, adóztatás, adóztatás...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 18:07:38

@DeMarco: Persze, meg gyerekgyilkoság, nekrofília, meg hasonlók. Már ismerem a véleményed.

loláb 2010.02.18. 18:15:23

@Fedor: Kimoderáltál?
Csak mert írtam választ, és nem látom sehol.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 18:23:18

@loláb: Már küldtem neked e-mail-t ezügyben. Igen, véletlenül rákattintottam az értesítő e-mail-ben a kimderál linkre :-) Szerencsére benne volt a teljes hozzászólásod, így elküldtem neked a szöveget e-mail-ben, hogy újra bekopizhasd. Él az a cím, amivel beregisztráltál a blog.hu-ra? Oda küldtem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 18:24:25

@loláb: Ha nem él, ne ide írd be, hanem kattints a nevemre, és úgy küld el, nem nyilvánosan.

loláb 2010.02.18. 18:25:50

@Fedor: Ok, gondoltam, hogy nem vagy ilyen.

Bemásolom akkor, ha nem gond (ha a szolgáltató is beenged).

loláb 2010.02.18. 18:26:54

@Fedor:
> Jó, hagyjuk abba, csak pár tévedésedre reagálok, mert nem bírom megállni.
>
> "Csak épp ettől nem lesz nagyobb a mozgástér. Az igazán fontos, súlyos milliárdokat jelentő reformokhoz (egészségügy, oktatás, társadalombiztosítás) nem kell kétharmad."
> Újfent leírom, hogy a legnagyobb pénznyelő struktúra pillanatnyilag a 3200 önkormányzat, és a közigazgatás.
> Előbb ezt KELL leépíteni, és utána jöhet az oktatás, meg az EÜ. De ha az önkormányzatok feladatait, és működési költségeit lecsökkentjük, könnyen előfordulhat, hogy jut annyi pénz rájuk, mint az EUs átlag. (Persze reform, feladatracionalizálás kell, de a korábbi EÜ reform nem erről szólt, noha ilyen lépések is voltak benne, de a leghangsúlyosabb része az volt, hogy a központi ktgvetés kiadásait mérsékelje, és ezért is bukott el. A súlyponti korházak ellen pl senkinek egy rossz szava nem volt)
>
> "Gergényi úgy ment nyugdíjba, hogy elfogyott körülötte a levegő, nem hagytak neki más lehetőséget. Nem nyíltan váltották le, ez igaz, de leváltották."
> Ismét egy tévedés, Gergényi csak azért vonult akkor nyugdíjba, mert a következő év január elsejétől jelentősen szigorították a BM nyugdíjba vonulás feltételeit, és csökkentették a kapható nyugdíjat. Gergényi a lehetséges utolsó pillanatban húzott el, amikor még a korábbi feltételekkel mehetett nyugdíjba, kitüntetéssel, és bármiféle felelősségének a felvetése nélkül.
> Ha te ebből mostanra "bukást" akarsz csinálni, akkor nagyon szelektív memóriára lesz szükséged.
>
> Az öszödi beszédnek közvetlenül semmi köze nem volt Gyurcsány bukásához. Közvetve volt köze, és csak annyiban, hogy a megosztott szociálliberális pártok rájöttek arra, hogy vele képtelenek érdemleges választási eredményt elérni, és ezért a korábban is meglévő széthúzás felerősödött. Ezt nem tudta kezelni (pedig nagyon sokáig próbálta), és ezért MONDOTT LE.
> És csak annyira bukott ebbe bele, hogy a mostani listán negyedik lett, gyakorlatilag a kiosztható legmagasabb helyet kapta.
>
> "Arról nem is beszélve, hogy mi a különbség egy torta és egy köpés között."
> A szándék a lényeg, abban pedig semmi különbség nincs, nemtetszést fejez ki mindkettő.
>
> "Tehát a rendőrök ellen nm indult semmilyen vizsgálat, nem kerültek bíróság elé..."
> Tényleg nem érted, mi a különbség a jogi és a politikai felelőség között. Jogi felelőségrevonásra nyilván történtek kisérletek, hiszen jogállamban élünk (én nem gondolom, hogy diktatúra lenne most, de azt sem gondolom, hogy orbánék alatt bármivel is kevesebb joga lett volna bárkinek) de senki egy büdös szóval nem követte meg azokat az embereket, akiket össze-vissza vertek 2006ban.
> Tehát, senki nem vállalta el a POLITIKAI felelősségét az esetnek.
> És a legnagyobb baj, hogy ezt senki nem is kérte számon, a fidesz ezen követeléseihez is csak az aktuális pártpolitikai érdekek mentén áltak hozzá. De ez nem csak a politikusok hibálya, hanem az értelmiségé is, akik pontosan tisztában vannak azzal, hogy akkor mennyire megengedhetetlen dolgok történtek
>
> "Mi az, hogy a liberális oldal? EGY politikus mondta ezt EGYSZER"
> És senki nem kért érte elnézést (akárcsak a verésekért). Mindenki, az egész oldal cinkos ebben, hogy 2006 októbere után közvetlenül nem hördült fel erre a sajtó.
> De össze lehet vetni a baloldal ezen reakcióját azzal, amikor Tasnádi Péter elhunyt rákban. (Vagy pl a legutóbbi szoci képsviselő)
> Mert vannak olyan dolgok, amikben pártállástól függetlenül szolidárisnak, részvéttel telinek kell lenni.
> És elég szomorú, hogy erre rá kell mutatni, hogy mi a különbség a fidesz és a szoci-liberális politikusok között, mert ebben kurvára nem kéne különbségnek lenni. De van, sajnos.
>
> A demokrácia nem omlott össze, egy szóval nem modntam olyat, hogy most ne lenne demokrácia. Mint ahogy az előző fidesz kormány alatt is tökéletesen, a kialakított demokratikus keretek között működött az ország.
> Annyi különbség azonban van, hogy míg a fidesz esetében is voltak kisebb hiányosságok, melyek a parlamentáris rendszer résztvevőit érintették. De ezeket a szoclib 8 év alatt sem sikerült kijavítani, ellenben az ország kapott mellé egy jó csomó pluszt, amik viszont KÖZVETLENÜL érintették a polgárok egy részét.
> Persze ettől nincs diktatúra, mert még ahhoz is töketlenek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 18:35:49

@loláb: "Újfent leírom, hogy a legnagyobb pénznyelő struktúra pillanatnyilag a 3200 önkormányzat, és a közigazgatás."

Van mit reformálni, de messze nem az a legnagyobb pénznyelő, hidd el.

Bukások: Természetesen lehetett volna határozottabban és közvetlenebbül csinálni. Ha valaki rákényszerül a lemondásra, az nem bukás? Szerintem az. Azt ne mond, hogy Öszöd nélkül is le kellett volna mondania Fletónak. Felekkora se lett volna az ellenszél, amiben dolgoznia kellett, és akkor kevesebbet is hibázott volna. A legnagyob politikai következménye meg most lesz, áprilisban.

" össze lehet vetni a baloldal ezen reakcióját azzal, amikor Tasnádi Péter elhunyt rákban"

Na ez megint hogy jön ide. Egy halálesetnél mindig minden oldal kifejezi az együttérzését.

"elég szomorú, hogy erre rá kell mutatni, hogy mi a különbség a fidesz és a szoci-liberális politikusok között, mert ebben kurvára nem kéne különbségnek lenni"

Nincs is.

"Persze ettől nincs diktatúra, mert még ahhoz is töketlenek."

Az persze fel se merül benned, hogy a szándék is hiányzott...

loláb 2010.02.18. 19:07:10

@Fedor:
"Van mit reformálni, de messze nem az a legnagyobb pénznyelő, hidd el."
De nem hiszem el, mert TUDOM, hogy nincs igazad. A központi költségvetésből az EÜre fordított összegek a GDP 1-1,7%-át teszik ki, az önkormányzatok, és a nekik delegált feladatok ellátása ennél NAGYSÁGRENDEKKEL többe kerül.
(Vannak átfedések, hisz az önkorik is tartanak fenn kórházakat, de ez részletkérdés).

"Ha valaki rákényszerül a lemondásra, az nem bukás?"
De könyögöm, Hagyó megbukott, mert LEMONDATTÁK, és utána le kellett mondania minden pártitsztségéről.
De Gyurcsány maradt a szocik informálisan egyik legbefolyásosabb figurája, sőt még a pártelnöki székét is megtartotta (egy darabig). Ne beszéld be nekem, hogy megbukik az, aki egy országos lista negyedik helyezettje, gyakorlatilag a pártelnök és a miniszterelnöki jelölt (és Kovács László) után következik (és megelőzi a triumvirátus másik két tagját). Nem bukott meg, háttérbe vonult, átmenetileg.
Pont azért, mert Öszödnek, és a 2006-os eseményeknek NEM VOLT politikai felelősége.
Az nem poltikai felelőség, hogy az emberek megundorodtak tőle, az csak szimplán következmény.

"Egy halálesetnél mindig minden oldal kifejezi az együttérzését."
Csak úgy, hogy a kapott verés, akárcsak a halál se, nem poltikai harcok szintere kellene hogy legyen. De Kuncze mackó azzá tette, és senki egy büdös szóval nem mondta neki, hogy Mackókám, ezt talán nem kellett volna.

"Az persze fel se merül benned, hogy a szándék is hiányzott..."
Az persze fel sem merül benned, hogy Orbánból is hiányzott még a szándék is.

Egyébként, hamár szóba jött, Orbán volt az EGYETLEN hivatalban lévő miniszterelnök, aki a kampányban azt mondta, hogy:
"Az a legfontosabb, hogy mindenki menjen el választani. Nem baj, ha nem ránk szavaz -persze az lenne a legjobb- de az a lényeg, hogy minnél többen éljenek a választási jogukkal"

Ilyen jellegű üzenetet sem Megyó, sem Fletó nem mondott egyetlen kampányban sem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 19:16:59

@loláb: "De könyögöm, Hagyó megbukott, mert LEMONDATTÁK"

Nem inkább lemondatták, mert megbukott?

Ami meg Gyurcsányt illeti, a pártelmöki posztott se tudta két hétnél tovább tartani, mert megbukott. Így nem ő vezeti az MSZP listát, ami egy volt miniszterelnök számára, akinek normális esetben most az újraválasztásért kellene kampányolnia, bizony bukás. LEhet, hogy nem annyira, mint te szeretnéd, de attól még az.

"senki egy büdös szóval nem mondta neki, hogy Mackókám, ezt talán nem kellett volna."

Hát, hogy politkustársai mondták -e, azt nem tudom. De ballib sajtóban volt ilyen, max. azt te nem olvastad.

"Ilyen jellegű üzenetet sem Megyó, sem Fletó nem mondott egyetlen kampányban sem."

Szerintem ebben is tévedsz, de most se időm, se energiám kutakodni bizonyíték után. Mindenestre az 100%, hogy az ellenkezőjét nem mondták, ellentétben Kövér Lászlóval.

loláb 2010.02.18. 19:19:09

A kórház, meg a felsőoktatási reform csak egy gumicsont, azt lett volna esélye átalakítani az egyszerű többségű kormánynak, ezért bedobták a köztudatba. De valójában ha a kb 400mrd EÜ kasszából megtakarítanak 10%-ot, az még mindig csak 40mrd, míg az önkorik fenntartása, központi forrásból valamint a települések saját bevételeiből évente (ha jól emlékszem) budapestel együtt 2000mrd forintot visz el.

És míg az EÜ közvetlenül érint mindenkit, az, hogy 3200önkori helyett csak 500 van, az senkinek nem okoz plusz kényelmetlenséget, neadj ég, nem hal bele senki.
Csakhát ebben esélye sem volt a szoclib koalíciónak lépni, ezért nem is erőltették. De attól még így van, és ehhez KELL a 2/3-ad.

És a fidesz 2/3-ad pedig ahhoz kell, hogy Vonáék ne parolázhassanak a sikeres szavazás után a kormány oldalán, hanem megmaradhassanak höbörgő, de nulla érdekérvényesítő képességű ellenzéki pártnak, mert akkor 2014-ben jó eséllyel kihullanak.

loláb 2010.02.18. 19:27:14

@Fedor:
"Nem inkább lemondatták, mert megbukott?"
Szómágia. Ha nem érzed a két eljárás közt a különbséget, az sajnálatos. De ettől még van különbség.

"Hát, hogy politkustársai mondták -e, azt nem tudom. De ballib sajtóban volt ilyen, max. azt te nem olvastad."
Ha volt is, én nem olvastam. Pedig csak a szoclib sajtót olvasom, mert szinvonalában feljebb van, mint a konzarvatív sajtó, sajnos ez tény.
És nem olvastam sem a népszabóban, sem a mancsban semmi ilyesmit.

"Szerintem ebben is tévedsz, de most se időm, se energiám kutakodni bizonyíték után."
Nem tévedek, elhiheted. Minden kampánynál VADÁSZTAM az ilyen jellegű megnyilatkozásokra, de nem volt ilyen.
Bajnai talán mond majd ilyesmit, bár sanszos, hogy annyira beleverték a fejébe, hogy legyen minél alacsonyabb a részvétel, mert akkor a jobbik a szocik, és talán Bokrosék megakadályozzák a fidesz 2/3-ot, hogy mégsem fogja ezt kimondani.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 20:06:15

@loláb: Egyrészt nem csak EÜ van, hanem a nyugdíjkassza, meg az oktatás is, másrészt meg nem hinnám, hogy nagyságrendekkel többet meg lehetne spórolni az önkormányzotokon. Az önkormányzatok számának csökkenése csak a működési költségekben hozna spórolást, az meg igazából smafu ahhoz képest, amennyit a feladataik ellátására költenek (fejlesztések, intézményfenntartás), márpedig a feladatok száma ettől még nem lesz kevesebb...

"az, hogy 3200önkori helyett csak 500 van, az senkinek nem okoz plusz kényelmetlenséget, neadj ég, nem hal bele senki."

Én igazat adok neked, de ha megpróbálta volna ezt a szoclib kormány, rögtön jött volna a másik oldal nemzethalállal, falurombolással...

"a fidesz 2/3-ad pedig ahhoz kell, hogy Vonáék ne parolázhassanak a sikeres szavazás után a kormány oldalán, hanem megmaradhassanak höbörgő, de nulla érdekérvényesítő képességű ellenzéki pártnak"

Ez megoldható feles többség mellett is, elhatározás kérdése. Mondom én, hogy csak riogatsz a Jobbikkal...

"Szómágia. Ha nem érzed a két eljárás közt a különbséget, az sajnálatos. "

Nem értelek. Szerintem itt egyszerű, logikai, ok-okozati összefüggés van. Hol itt a szómágia. Megbukott a BKV üggyel, ezért lemondatták.

"Minden kampánynál VADÁSZTAM az ilyen jellegű megnyilatkozásokra, de nem volt ilyen."

Oké, elhiszem, de ez mint bizonyít? Akkor már kevésbé demokraták mert nem mondták ki ezt az evidenciát? Miért nem elég, hogy az ellenkezőjét nem mondták? Mégegyszer: Én olyat csak Kövér lászlótól hallottam...

És még te vádolsz engem szómágiával...

DeMarco 2010.02.18. 20:24:22

@Fedor: Észrevetted, hogy jó ideje védekező álláspontot vettél fel? Ez azért van, mert tudod, hogy igaza van lólábnak és próbálsz kibújni az érvei alól és megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

"Én igazat adok neked, de ha megpróbálta volna ezt a szoclib kormány, rögtön jött volna a másik oldal nemzethalállal, falurombolással..."

Pontosan. Én most is ezt állítom, ahogy eddig is ezt vízionáltam. Egy pestinek persze ez lehetséges alternatíva, mert hol érdekli, hogy bezár a teljes vidék és ő éhenhal?! A Az újkor óta az volt a cél, hogy a parasztokat felvilágosítsák, legyenek iskolák, orvos a falukban, később legyen postahivatal, vasút. Mennyire megható a Mágnás Miskában amikor nincs elég munkás és a birtokos csak akkor hajlandó pénzt áldozni a vasútra, ha az a birtokán halad és messzire kerüli a falut, mire az egész falu megjelenik csákányokkal, kapákkal, talicskákkal a mérnöknél, hogy nem kell fizetni, lesz elég munkás... A világháború után az újjáépítés volt a cél, újra kiépült az oktatás, lettek iskolák, óvódák, bölcsödék, posták, vasút, buszjáratok, orvosok, gyógyszertárak, majd tanácsok a szocializmus alatt, abból pedig az önkormányzatok. A komcsik falu és vidékrombolása, a vasút leépítése, a posták, gyógyszertárak bezárása, az önkormányzatok piszkálása, a városokba központosítás mind a falurombolások csúnya példája. Szomorú, hogy úgy tűnik a Fidesz is erre az útra lép, ia a vidéket akarja tovább sorvasztani. Megint az lesz, hogy a városi önkormányzatok fognak dönteni a faluk sorsáról, ők döntenek a helyiek feje felett.

fedor: Lehet fikázni, de cáfolni nem tudod ezeket.

DeMarco 2010.02.18. 20:27:46

@Fedor: Szerencsére nem mindenki így gondolkodik. Erre remek példa a tegnapi Kósa riport, ahol azt fejtegette, hogy simán lehetne vidékre tenni hivatalokat, minisztériumokat, múzeumokat. Vissza kell építeni kicsit Budapest központúságot. Kósa azzal fejezte be a riportot, hogy "megyek megetetem a lovakat".
Ez azért ad némi reményt...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 21:08:16

@DeMarco: "Észrevetted, hogy jó ideje védekező álláspontot vettél fel?"

Ha vitatkozok és cáfolok, az véekezés?

Falurombolás: Száz év alatt szerinted nem volt semmi változás, ami indokolhatja esetleg a hagsúlyok eltolodását? Talán még ma is falun él a többség, mert a mezőgazdaság a legnagyobb folglakoztató ágazat? Az falurombolás, hogy még mindig jóval több posta van nálunk, mint mint pl. a közel azonos méretű Ausztriában? Ha esetleg nem vonattal közlekedik a pógár, hanem az autójával, akinek van, vagy busszal, mert az utazóközönség méretéhez az jobban passzol, mint a sokkal nagyobb tömegre méretezett, és épp ezért sokkal több energiát felhasználó vonat? Ha nem az cél, hogy helyben tanuljon a gyerek, hanem az, hogy megfelelő színvonalon ammi egyenrangú a városival, és amit egy néhány fős kisiskolában egyszerűen képtelenség biztosítani? Ha azt gondolja valaki, hogy fölösleges minden kis pár tíz fős faluban saját önkormányzatot fenntartani, ésszerűbb és gazdaságosabb többnek együttműködni? A gyógyszertáraknál meg pont az ellenkezője történt, nemhogy megszüntették őket, de még ki is bővültek a lehetőségek azzal, hogy egy csomó gyógyszert nem csak patikában lehet megvenni... Megint beleesel abba hibába, hogy minden mögött, ami neked esetleg nem szimpatikus, rögtön szándékos rombolást vizionálsz, amit természetesen a csúna rossz gonosz szocik teveltek ki, mert nekik semmi más vágyuk nincs, mint ártani az országnak. Baromság.

A Kósa interjút meg teljesen fölöslegesen rángattad ide. Te falurombolásról beszélsz, Kósa meg a vidéki nagyvárosok szerepéről. Semmi köze a két témának egymáshoz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.18. 21:10:10

@DeMarco: Ja, és ráadásul még a viccet se érted, ha szó szerint vetted azt a mondatot, hogy "megyek megetetem a lovakat" Olvasd csak el azt az interjút mégegyszer, alaposabban, hogy mire utalt ezzel a kiszólással :-)

DeMarco 2010.02.18. 21:32:31

@Fedor: "Te falurombolásról beszélsz, Kósa meg a vidéki nagyvárosok szerepéről. Semmi köze a két témának egymáshoz."

Tévedsz. A vidék nem csak falukból áll, hanem városokból is. A cociknak meg egyre megy, mert csak Bp-t látják, mást nem, a libsik meg főleg, igaz, hogy ők nem is léteznek pesten kívül...

A viccet pedig természetesen értem, pont azért hoztam fel, hogy ezzel is érzékeltessem a felfogásbeli különbségeket.

"Az falurombolás, hogy még mindig jóval több posta van nálunk, mint mint pl. a közel azonos méretű Ausztriában?"

1. Senkit nem érdekel, hogy mennyi van máshol.
2. Ezek szerint mi fejlettebbek voltunk posta tekintetében, mint az osztrákok.
3. Nem gyengén egészen mások a természeti viszonyok a két ország között, de ez ne is zavarjon téged...
4. Eddig képesek voltunk ezeket fenntartani, most hirtelen nem?? Tudnék én honnan pénzt elvenni...
5. Igen, én azt vallom, hogy a helyi érdekeknek kell érvényesülni és erre ad iránymutatást az eu is a régiósítás erősítésével. Ne egy központi helyen döntsenek a helyben lakó közösségek életéről.
Ha ez így lesz, akkor sorban fognak megépülni a szeméttelepek, lakóövezetek természeti tájakra, vagy éppen a velencei tavon a kaszinó.

A te elveddel szüntessük is be a falukat, mert fölöslegesek, mindenki költözzön a városba igaz? Vagy egyből Budapestre...

Remélem ez a mentalitás nem fog érvényre jutni...

loláb 2010.02.19. 08:21:03

@Fedor:
"Egyrészt nem csak EÜ van, hanem a nyugdíjkassza, meg az oktatás is"
Na, a nyugdíjkassza tényleg nagy kalap, de ahhoz hozzás sem fogtak. Megelégedtek a svájci indexálás eltörlésével.

"Az önkormányzatok számának csökkenése csak a működési költségekben hozna spórolást, az meg igazából smafu ahhoz képest, amennyit a feladataik ellátására költenek (fejlesztések, intézményfenntartás), márpedig a feladatok száma ettől még nem lesz kevesebb..."
Egyrészt a működési költségeken is rengeteget lehet spórolni, de ami fontosabb, hogy az önkormányzati reform enm abból kell, hogy álljon, hogy összevonunk 3 önkorit eggyé, (mert az tényleg falurombolás), hanem hogy átnézik a feladatokat, és azokat is megkurtítják. Pl nem lesz feladata a városi szintű önkorinak, hogy gimnázimot tartson fenn, erre nem is fog pénzt kapni, hanem áttesszük az oktatási tárca felügyelete alá, és a közoktatási koncepció keretén belül vizsgáljuk, hogy arra szükség van-e.
Ehhez két dolog kell: 2/3 az önkormányzati reformhoz, és közoktatási koncepció. A szoci kormánynak egyik se volt.

"Mondom én, hogy csak riogatsz a Jobbikkal..."
Nem riogatok, én marhára nem akarom, hogy itthon is ugyanaz menjen peptiában, mint szlovákiában Slota-Fico-magyarság között.
Feles többség elég a jó kormányzásra, de reformokhoz nem elég. És ha most a fidesznek nem lesz 2/3-ad a, akkor kb húsz évre elfelejtheti az ország a reformokat, mert az elkövetkezendő időben még egy párt nem lesz ilyen közel egyedül a kétharmadhoz.
Arról nem is beszélve, hogy 4 évről lenne szó, reális fejjel gondolkozva egy mszp-jobbik ellenzékből a fidesz jól nem jöhet ki, (ha nincs együttműködési kötelezettség, akkor 2014-ben úgyis mennek a kormányból, de a 2/3-ukat BIZTOSAN elvesztik. Viszont elindítanak egy csomó folyamatot, amire másnak esélye nincs a közeljövőben.

"Akkor már kevésbé demokraták mert nem mondták ki ezt az evidenciát? Miért nem elég, hogy az ellenkezőjét nem mondták? Mégegyszer: Én olyat csak Kövér lászlótól hallottam..."
Csak annyit, hogy szerintem ez egy demokrata gesztus volt, és érdekes módon éppen a demokráciára legnagyobb veszélyt jelentő poltikus szájából hallottam, bezzeg a "köztársaság barátai" semmi ilyesmit nem mondtak.
Ha már Kövér Lacizunk: én nem azt várom el, hogy Nyakó Pista ilyesmit mondjon, ő pártpolitikus, kampányoljon. Én a miniszterelnöktől várom el, hogy ilyeneket mondjon, mert ő elsőorban a köztársaság miniszterelnöke, é csak másodosorban pártpolitikus. És igenis fontosak ezek a gesztusok. Tudom, hogy senki nem ez alapján fog elmenni szavazni, de az értő közönség számára ezek azok az apró jelek, hogy talán mégsem folytanák meg egymást egy kanál vízben.
Tökmindegy, hogy Kövér, vagy többi mit mond a kampányban, joga van hozzá mindkét oldalnak, hogy a tehetsége szerint kampányoljon.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.19. 08:55:37

@DeMarco: "A te elveddel szüntessük is be a falukat, mert fölöslegesek, mindenki költözzön a városba igaz? "

Te teljesen hülye vagy...

@loláb: "Pl nem lesz feladata a városi szintű önkorinak, hogy gimnázimot tartson fenn, erre nem is fog pénzt kapni, hanem áttesszük az oktatási tárca felügyelete alá"

Tehát nem az egyik zsebedből fizeted, hanem a másikból. És hol itt spórolás? Ha meg bezárják, mert fölölsleges, akkor meg DeMarco-val és társaival találod szembe magad...

"Nem riogatok, én marhára nem akarom, hogy itthon is ugyanaz menjen peptiában, mint szlovákiában Slota-Fico-magyarság között."

Slota bent van koalícióban van, mert enélkül Fico-nak nem lenne meg az 50%. Nem a kétharmad, az 50%. Nagyon nem ugyanaz.

"szerintem ez egy demokrata gesztus volt, és érdekes módon éppen a demokráciára legnagyobb veszélyt jelentő poltikus szájából hallottam"

Talán csak nem azért, mert a magas részévétel az érdekében állt... Te ki nem mondott evidenciákon méred a demokratikus hozzáállást, én meg pl. azon, hogy melyik pártnak nyíltan deklarált célja az, hogy a kisebb pártoknak már az indulását is igyekezzen megakadályozni (mert az, hogy a szükséges mennyiség 7-szeresét szándékoznak begyűjteni kopogtatócédulákból, én máshogy nem tudom dekódolni).

"Tudom, hogy senki nem ez alapján fog elmenni szavazni, de az értő közönség számára ezek azok az apró jelek, hogy talán mégsem folytanák meg egymást egy kanál vízben."

Csak épp ezt az apróbb gesztust messze elnyomja a többi, kevésbé apró gesztus és mondat, amit egyébnként tesz és mond. Mondjuk most persze tel van gesztusokkal, hisz ez áll az érdekében, ettől reméli a kétharmadot. Dehát mi mást tehetne? Politikus, ez a szakmája, csak ehhez ért, ezt ő maga mondta... :-)

"Tökmindegy, hogy Kövér, vagy többi mit mond a kampányban, joga van hozzá mindkét oldalnak, hogy a tehetsége szerint kampányoljon."

Kövér a párt második embere, Orbán második énje, volt és valószínűleg leendő titkosszolgálati miniszter. Szerintem egyáltalán nem tökmindegy, hogy mit mond.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.19. 08:58:06

@loláb: Még jó, hogy tegnap délután abbahagytuk :-)

loláb 2010.02.19. 09:32:52

@Fedor:
"Tehát nem az egyik zsebedből fizeted, hanem a másikból."
Pont nem az egyik zsebből másikba átrakásról beszéltem. Ha van koncepció a közoktatásra, értelmes elérhető közelségben iskola, akkor kiderülhet, hogy nincs szükség minden városban gimáziumra.
A lényeg az, hogy jelenleg akkor kaphat egy település városi, megyei jogú városi, stb... rangot, ha biznyos közszolgáltatási szinvonalat tart. Tehát a mennyirségre mennek, nem a minőségre. És ha nem azt vizsgálják, hogy mit érdemes, hanem csak a minimumkövetelmények meglétét, akkor lesz egy csomó felesleges kapacitás, máshol meg hiány.
A fűnyiróelvnél vannak kifinomultabb megoldások is, de csak akkor, ha komplexen vizsgáljuk a problémát.
(Ez egyébként nem csak az ökoriknál, de a felsőoktatásban és az EÜben is igaz, minden EÜ szakember elmondja, hogy először a feladatokat kell racionalizálni, és utána lehet beszélni arról, hogy mennyi)

"Slota bent van koalícióban van, mert enélkül Fico-nak nem lenne meg az 50%. Nem a kétharmad, az 50%. Nagyon nem ugyanaz."
Retorikailag sanjos jottányi különbség sem lesz közte, itthon is menni fog a hergelés.

"Te ki nem mondott evidenciákon méred a demokratikus hozzáállást, én meg pl. azon, hogy melyik pártnak nyíltan deklarált célja az, hogy a kisebb pártoknak már az indulását is igyekezzen megakadályozni"
Tök jó lenne, ha ezek a ki nem modnott evidenciák kimondásra kerülnének.
Egyébként én valóban kétpárti, mszp-fidesz parlamentet szeretnék hosszú távon, de ez semmivel nem lenne kevésbé demokratikus, mintha poltikai kalandorok, és köztörvényes büntetőeljárások elől menekülők is benne lennének a parlamentben.
Ellenkezőleg, szerintem egy duális rendszer éppen hogy sokkal számonkérhetőbb, kompromisszumkészebb poltikát eredményezne, mint a mostani rendszer, ahol mindenki a másik totális megsemmisítésére törekszik, és azt nézi, hogy ki miben lehet a szöbetségese a jövőben,. mert ez gátja a jelenbeli megegyezésnek.

"Mondjuk most persze tel van gesztusokkal, hisz ez áll az érdekében, ettől reméli a kétharmadot. "
Félreértettél, ezt OV 2002-ben mondta (március környékén), amikor kurvára nem volt lefutott a meccs.

"Kövér a párt második embere, Orbán második énje, volt és valószínűleg leendő titkosszolgálati miniszter. Szerintem egyáltalán nem tökmindegy, hogy mit mond."
Meglátjuk, ki lesz a titkosszolgálati miniszter, Szerintem marad Simicskó, de ezt tényleg nem lehet tudni.
A lényeg, hogy lehetne idézgetni különféle miniszterek, pártpolitikusok megnyilvánulásait pro, és kontra, de attól én a mindenkori miniszterelnöktől elvárom, hogy ilyen nyilatkozatokat IS tegyen. Kampányolhat Ő is a saját oldala édekében, hiszen ő is pártpolitkus többnyire, de miniszterelnökként mindeközben a köztársaság máasodik közjogi méltósága.
És sajnso ezt 20 év alatt eddig csak Orbán tette meg.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.19. 09:57:49

@loláb: ami reformok irányát és szükségességét illeti, velem erről nem kell vitatkoznod, ebben egyetértünk, én is a az elmúlt 20 év legnagyobb hibájának tartom, hogy ezek nem indultak el, és ezen belül is Gyurcsányéknak, hogy bár minden eszközük és lehetőségük megvolt rá, beszartak Orbánéktól és elszúrták.

"Tök jó lenne, ha ezek a ki nem modnott evidenciák kimondásra kerülnének."

Igyál, különben szomjanhalsz. Most jobb? az evidencia azért evidencia, mert nem szükséges kimondani. Ha ellene beszél valaki, az tényleg gond. Tényleg nem értem, hogy mit rugózol ennyit ezen a mondaton...

"Egyébként én valóban kétpárti, mszp-fidesz parlamentet szeretnék hosszú távon"

Hát én meg nagyon nem.

"Félreértettél, ezt OV 2002-ben mondta (március környékén), amikor kurvára nem volt lefutott a meccs."

Nem azt írtam, hogy lefutott meccs volt, hanem azt, hogy érdekében állt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.19. 10:44:01

"Egy másik kérdés úgy szólt, ha a Fidesznek az új Parlamentben „csak” abszolút többsége lesz, bizonyos, kétharmadot igénylő törvények jóváhagyása végett hajlandók lennének-e a Jobbikkal megállapodni? Kövér határozott nemmel felelt. Mint mondta, számos témában előbbre kell lépni, ilyen például az önkormányzatok pénzügyeinek szabályozása vagy a médiatörvény. A Fidesz megteszi az előterjesztést, azután a többi pártból helyet foglaló képviselők lelkiismeretük szerint szavazhatnak – így is meg lehet szerezni a szükséges kétharmados felhatalmazást. "

hvg.hu/itthon/20100218_kover_jobbik

Most már csak az a kérdés, hogy mennyire lehet elhinni, amit mond, de lényegében azt vetíti előre, amit én elvárnék tőlük.

loláb 2010.02.19. 11:03:53

@Fedor: Ameddig a politizáló polgárság nagyrésze annyira segghülye, hogy élethalál harcnak gondolja a választási kampányt, addig szerintem "hozzátesz" az emberek demokráciafelfogásához, demokrácia értelmezéséhez, hogyha ilyen mondatokat hallanak. Angliában, az USA-ban természetesen semmi szükség nincs ezeket kimondani, itthon talán volna.
És ez hatványozottan igaz volt 2002-ben, amikor a jobboldal volt a fasiszta diktatúra, a baloldal pedig a hazaáruló.
Tehát, lehet félteni a demokráciát orbántól, de akkor legyetek hajlandóak értékelni azokat a gesztusokat, amiket tesz. Mert különben csak befogott füllel "blablablazó" vitapartnernek tűntök.

Ráadásul mindezt teszitek azért, mert gyakorlatilag (ezt magad is kimondtad) SEMMI védhető nincs az elmúlt 8 év teljesítményében, az egyetlen érv ellenük, amivel a "túlhatalmuk" károsságára rá lehet világítani, az, hogy ők majd bevezetik a királyságot.
Ha véletlenül elismernétek, hogy ennek alapja zéró, akkor a következő lépésnek annak kéne lennie, hogy elismeritek, hogy nyugodtan legyen egyedül 2/3uk, hátha mennek vele az ország szempontjából valamire.

"érdekében áll"
Konkrétan érdekében az állt, hogy azt mondja "menjenek e, és minnél többen szavazzanak ránk". De nem ezt mondta.

loláb 2010.02.19. 11:08:00

@Fedor:
Vagy naív vagy, vagy nem, de akkor rettenetesen számító.
Az MSZP nem fog megszavazni semmit, erre nagy összegben fogadok veled akár. A jobbik igen, viszont ez csak arra lesz jó, hogy a jobbik sikereket könyvelhet el (lesz mögöttük teljesítmény, megugorhatják 14-ben is az 5%-ot), a fideszt viszont a baloldali sajtó szétszedi, azért, mert "együttműködik" a fasisztákkal. Lásd MIÉP 2002 előtt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.19. 11:15:30

@loláb: "mert gyakorlatilag (ezt magad is kimondtad) SEMMI védhető nincs az elmúlt 8 év teljesítményében"

Azért ez így ebben a formában erős túlzás. Az összkép nem derítő, ez igaz. Megérdemelten kerülnek ki a hatalomból, ez is igaz. De ettől még a másik oldal nem lesz automatikusan tökéletes...

"legyetek hajlandóak értékelni azokat a gesztusokat, amiket tesz"

Továbbra is fenntartom, hogy irtózatosan felülértékeled ezt a gesztust, de legyen, ha ettől neked jobb. Nálam pláne nyitott kapukat döngetsz, már korábban is kiemeltem tőle olyan mondatokat is itt a blogon, amelyekkel egyetértek...

"Vagy naív vagy, vagy nem, de akkor rettenetesen számító."

Egyik sem. Pontosabban naív talán, amennyiben a normális parlamenti működést tartom jónak, de fentebb már írtam, most csak megismételni tudom: "Már ha nem lesz olyan fafejű ellenzék belőlük is, mint amilyen a FIDESZ volt, amiben reménykedem, de persze nagy illuzióim nincsenek ezen a téren sem. "

DeMarco 2010.02.19. 11:21:02

@Fedor: "A te elveddel szüntessük is be a falukat, mert fölöslegesek, mindenki költözzön a városba igaz? "

Te teljesen hülye vagy..."

Valóban? Mégsem cáfoltad amiket állítottam és igazán kíváncsi lennék arra, hogy mégis minek gondolod a faluk elsorvasztását??

Persze hívhatod modernizációnak, de ez akkor is ugyanúgy leépítést, bezárást jelent. Mi lesz a falukból, ha mindent becsuksz, bezársz? Ez nem fejlődés, ez tudatos, szándékos visszafejlesztés. Erre remek példa a bölcsödék bezárása, eladása és sóval való felhintése. Most meg kurvára kellenének, de nincsenek, vagy ahol meg tudták menteni őket, ott őrült hosszú várólisták alakultak ki. Amit ükapáink, nagyapáink, apáink felépítettek, hogy fejlesszék a településeket, hogy legyen oktatás, orvosi rendelés, út, vasút, stb. azt most egyetlen tollvonással megszüntetik.

És akkor még nem is beszéltem az elmúlt 20 év település tendenciáiról.

Számtalan példa bizonyítja, hogy ahelyett, hogy összenőnének települések, inkább még azok is szétválnak akiket eddig egybekényszerítettek. Balatonboglár, Balatonlelle, Várpalota, Pétfürdő, Miskolc, Miskolctapolca, soroljam még?!
Ennek az az alapvető oka, hogy a nagyobb település a kisebb városrészek pénzét nem forgatja vissza, hanem lenyúlja és a saját városrészére fordítja. Ha összevonjátok a falvakat a városokba, akkor pontosan ez fog bekövetkezni. Nem érvényesülnek a helyi érdekek, nem lesz semmi fejlesztés, a befizetett pénzeket lenyelik ezek a központok és a döntések az adott települések feje fölött fognak megszületni. Egyetlen olyan települést sem ismerek akik lenyelnék, hogy a szomszéd település döntsön az ő dolgaikról, ellenben több olyat is, akik peres vitában állnak egymással a terület-elosztások miatt. Ha megnézitek a megyék változásait, akkor ott is követhető, hogy egész régiók váltanak megyét, hogy több pénzhez jussanak és jobb szolgáltatásokhoz, ne nyúlhassák le tőlük az adójukat.

Ha pedig egyénekre vezetjük vissza, akkor egyértelmű, hogy a vidéken élők minden egyes lakója vesztese lesz ennek, ha bekövetkezik. Könnyen belátható, hogy bármiféle ügyintézés nagyon nehézkes lesz és sokkal többe fog kerülni. Hiszen mindenért be kell utazni a városokba, ami jelentősen megnöveli bejárás okozta költségeket, akár autóval, akár busszal teszi meg az ember. Szabadságokat kell kivenni az ügyintézéshez, mert rengeteg időbe kerül majd, bemenni, buszra várni, a hivatalokban várni, hazamenni, nem lehet fél óra elintézni semmit. Arról nem is beszélve, hogy micsoda tömeg lesz minden buszon, kórházban, iskolákban, óvódákban, postákon. Már most is leterhelt a legtöbb ellátási rendszer. Minél többet megszüntetnek, annál többen lesznek máshol.

Elhiszem, hogy egy pesti ezt kurvára leszarja, de nekik is félreállna a szájuk, ha a bkv-t nem támogatná az állam, "reform és modernizáció" néven beszüntetnének minden állami támogatást és megállítanák a metrókat. Tartsa el budapest a közlekedését. Ugye ez már annyira nem tetszene Fedor???
Vagy csak a II.kerben lenne posta, csak a XVIII-ban lenne egy kórház, stb...
A más kárára a legkönnyebb döntéseket hozni, ehhez nem kell nagy ész.

Inkább azon kellene gondolkodni, hogy hogyan lehet fejleszteni, tovább lépni előre és nem azon, hogy hogyan építsünk le, zárjuk be, szüntessük meg, adóztassuk tovább, stb... Rombolni mindig könnyebb, mint építeni.
Nekünk egy építő kormány kell, romboló már épp elég ideje, 8 éve tombol...

DeMarco 2010.02.19. 11:51:25

@Fedor: "mert gyakorlatilag (ezt magad is kimondtad) SEMMI védhető nincs az elmúlt 8 év teljesítményében"

"Azért ez így ebben a formában erős túlzás."

Ez nem túlzás, ez az igazság. Vagy te tudsz egyetlen védhető teljesítményről? Mert sztem sincs SEMMI védhető az elmúlt 8 évben.

loláb 2010.02.19. 12:09:05

@Fedor:
"Továbbra is fenntartom, hogy irtózatosan felülértékeled ezt a gesztust, de legyen"
Könnyen lehet, de talán azért, mert "a szomjazónak egy pohár víz maga a világ".

"Azért ez így ebben a formában erős túlzás."
Volt néhány apróság, pl a tb jogviszonyok rendezése, vagy a sorkatonaság eltörlése.
De minden jó lépés egy összességében véve tragikusan elbaszott folyamatnak egy része volt, így nem lehet sikertörténetről beszélni.
Bajnai teljesítménye még nem volt rossz, a rossz az volt, hogy szükség volt rá.
A kármentés csak kármentés, nem siker.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.19. 12:49:20

@loláb: Sikertörténetről nem is beszélt itt senki. de tény, hogy azért nem állt le a fejlődés, csupán lassabb volt a lehetségesnél, és volt egy csomó kihagyott lehetőség. Persze bajnak ez is baj, kormányváltás indokául ez is elég.

@DeMarco: Ajánlom figyelmedbe lolab a tiedénél jóval szofisztikáltabb véleményét válaszként... Egy újabb példa arra, hogy nem kell mindent fekete-fehérben látni, ahogy te szoktad.

DeMarco 2010.02.19. 14:07:57

@Fedor: Valóban én is értékelem lóláb szofisztikáltabb hozzászólását, nekem már nincs ilyenre türelmem és valóban én nála kritikusabban szemlélem az elmúlt 8 évet és a kormányzó pártokat. Úgy is mondhatnám, hogy nem vagyok megbocsájtó és sok olyan dolgot tettek, ami nem megbocsájtható. Ezért én nyilván nem is értek egyet lóláb váltópárti (fidesz-szoci) elméletével, mert én nem akarok kommunista utódpártot látni sehol. (Kivéve a börtönt.) A legjobban annak örülnék, ha nem érnék el az 5%-ot sem. De én nem is tagadtam ezt soha, ahogy azt sem, hogy a dühöm felerősítette a már meglévő utálatomat.

Ha hozzá lehetne férni az ezer évre titkosított dokumentumokhoz, akkor pillanatok alatt megszűnne a maszop. Ha a Jobbik kelleni fog, akkor csak a titokminiszteri posztot kérje és fel a netre mindent... mindjárt kitisztulna a kép és szembenézhetnének a vakok is a múlttal.

De a fekete-fehér kép az én problémám, vívódok is sokat, de ha nagyon radikális lennék, akkor most a Jobbikot favorizálnám a Fidesz helyett, nem gondolod? Bár valóban vékony a jég..

Ennek ellenére továbbra sem válaszoltad meg a kérdéseimet. Ezt beismerésnek vettem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.19. 14:39:38

@DeMarco: Vedd inkább annak, hogy egyrészt utálom ismételni magam, és a kérdésedre már ezerszer válaszoltam más posztoknál, másrészt meg ha hiszed ha nem, nem azzal keresem a kenyerem, hogy itt blogolok és kommentelek. Dolgozom.

"Ha hozzá lehetne férni az ezer évre titkosított dokumentumokhoz, akkor pillanatok alatt megszűnne a maszop."

Jaj de naív vagy... Az persze mindannyiunk érdeke lenne, hogy minél kevesebb legyen a titkos dokumentum, de hogy a nyilvánosságnak olyan hatása lenne, mint amit te vársz, meg pláne, hogy nekik kínos dolgok volnának titkosítva...

"Ha a Jobbik kelleni fog, akkor csak a titokminiszteri posztot kérje és fel a netre mindent..."

Hát egyrészt még csak azt kéne, hogy a szélsőjobb felülgyelete alá kerüljenek a titkosszolgálatok, másrészt meg újfent jelét adtad, hogy halvány lilád sincs a demokratikus működésről. Csak úgy, felnyomni mindent, minden egyeztetés meg törvényi felhatalmazás nélkül, mi? A FIDESZ-nek meg egy szava se volna hozzá...

Egyáltalán nem csodálkozom, hogy te se érted, miért nem vagy Jobbik szavazó, mert a megnyilvánulásaid alapján én se...

DeMarco 2010.02.19. 15:51:58

@Fedor: Amíg ezt leírtad, ennyi erővel rendesen is válaszolhattál volna a kérdésekre. Nem csak te dolgozol...

De csak mellébeszélsz. Ennyire kínos beismerni, hogy minden mézes mázat és hangzatos ígéretet levakarva gyakorlatilag igazam van?

"meg pláne, hogy nekik kínos dolgok volnának titkosítva..."

45 év kommunizmus-szocializmus bűneinek listájára gondolsz?? Vagy az ország privatizáció néven futtatott átjátszására szoci-zsidó kezekbe? Igen alighanem tömegével találnék kínos, hovatovább hazaáruló dolgokat...

"Hát egyrészt még csak azt kéne, hogy a szélsőjobb felülgyelete alá kerüljenek a titkosszolgálatok"

Érdekes, hogy nekem mondod, hogy lila fogalmam sincs a demokráciáról, miközben éppen te vagy az aki, egy demokrácia keretein belül állampolgárok által MEGVÁLASZTOTT jobboldali párttól tagadnád meg az egyik miniszteri poszt meglétét, pedig rosszabb verzió esetén akár kormányban is lehetnek, akár több miniszteri poszttal. És miért ne lehetne feltenni számtalan iratot, amit mutyizással titkosítottak? Tudom, te támogatnád a további mutyizást, de én az igazságot akarom. Pont ehhez kellenek friss, élénk pártok, akik ki tudnak szállni az elmúlt húsz év zsarolásaiból, mutyizásaiból és jó nagy lendülettel fel tudják rúgni a bilit és ki tudják önteni a sza*t. Ha az én kezemben lennének az iratok, vennék száz scannert, meg szupergyors netet és máris tölteném felfelé az adatokat...
Érdekes, hogy ami szerinted lehetetlen, azt valahogy a csehek és lengyelek teljesen természetesnek veszik és sorban rakják fel a kommunista idők ügynöklistáit, ügynökök neveit, dokumentumokat.

Ha esetleg unod a mellébeszélést, akkor továbbra is kíváncsian várom, hogy megcáfold amiket leírtam vidéksorvasztás címen.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.19. 16:12:32

@DeMarco: "Tudom, te támogatnád a további mutyizást, de én az igazságot akarom."

Na elmész te most már a francba. Nagyon jól tudod, hogy mit gondolok erről a témáról, és mégis ilyeneket írsz. Aljas vagy, már nem először.

"Érdekes, hogy nekem mondod, hogy lila fogalmam sincs a demokráciáról, miközben éppen te vagy az aki, egy demokrácia keretein belül állampolgárok által MEGVÁLASZTOTT jobboldali párttól tagadnád meg az egyik miniszteri poszt meglétét"

Nem tagadnám meg. De minden fronton tiltakoznék ellene, mert nagyon rossz ötletnek tartanám.

"meg pláne, hogy nekik kínos dolgok volnának titkosítva..."

Ebből kihagytam egy "csak" szócskát. Nem CSAK nekik lenne kínos. A rendszerváltás előtti bűnök nem titkosak, csak az ügynöklista, mint ahogy a privatizáció sem (a zsidózást meg inkább nem kommentálnám).

"Ha az én kezemben lennének az iratok, vennék száz scannert, meg szupergyors netet és máris tölteném felfelé az adatokat..."

Na erről beszéltem...

"Érdekes, hogy ami szerinted lehetetlen, azt valahogy a csehek és lengyelek teljesen természetesnek veszik és sorban rakják fel a kommunista idők ügynöklistáit, ügynökök neveit, dokumentumokat."

Nem azt mondtam, hogy lehetetlen. Csak azt, hogy esélyt nem látok rá. 20 éve hirigelnek rajta, és nem tudtak megegyezni. Szerined majd most fognak? A FIDESZ eddig akár kormányon volt, akár ellenzékben, mindig keresztbetett a teljeskörű nyilvánosságnak az MSZP*vel együtt, az eddigi parlamenti pártok közül egyedül az SZDSZ volt az, amelyik végig követlete a teljes nyilvánosságot, de egyedül nem ment semmire. A cseheknél meg a lengyeleknél született erre törvény. Én örülnék a legjobban, ha nálunk is születne, de mind sok mindenben, már ebben se igazán bízom, hogy megérem.

"Ha esetleg unod a mellébeszélést, akkor továbbra is kíváncsian várom, hogy megcáfold amiket leírtam vidéksorvasztás címen."

Nem fogok itt most neked oldalakat irogatni, többször, több helyen foglakoztam már ezzel, itt a kommentekben is írtam már erről rövidebben, ne várjál. Annak mondod ezt, aminek akarod, rohadtul nem érdekel, mivel okozol magadnak örömöt.

DeMarco 2010.02.19. 16:35:01

@Fedor: "Annak mondod ezt, aminek akarod"

Nem kell elneveznem, van neki: úgy hívják, hogy meghátrálás, hallgatás, elismerése a másik igazának. Az érvek elfogyása. Erre mondják, hogy többféle megközelítés lehetséges, de igazság csak egy van.

Még két címet belinkelek, ami tovább erősíti a megvetésemet a komcsik felé:

index.hu/belfold/2010/valasztas/mesterhazy_mar_iden_nyugdijpremiumot_osztana/

index.hu/gazdasag/magyar/2010/02/19/tavaly_sem_eltunk_tul_jol/

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.19. 17:04:00

@DeMarco: Olyannal nem tudok vitatkozni, aki csak ír, de nem olvas.

DeMarco 2010.02.19. 19:27:48

@Fedor: Én sem tudok olyannal vitatkozni, aki állít valami hülyeséget, majd amikor felmerülnek az állítása elleni érvek, akkor elhallgat és nem fejti ki a véleményét, nem érvel. Ezt én nem tudom máshogyan értelmezni, mint megfutamodást. Nem tudsz felhozni ellenérvet, mert nincsenek ellenérvek... Így ennek beismerése helyett inkább terelsz. De rendben, legyen. Egyre több ilyen lesz, az áprilisi döbbeneted előtt. Utána talán hajlandó leszel átértékelni a dolgokat, főleg ha elkezdenek jönni az eredmények...

DeMarco 2010.02.20. 09:03:57

@Fedor: Bár már befejezettnek nyilvánítottam ezt a beszélgetést, de a tegnapi hír mégis ide tartozik. Többször is leírtam már, hogy az a fajta ellenzék amit az utóbbi időben láttunk a Fidesztől, az a Fidesz kormány idején kezdődött és a maszop prezentálta, ahogy előre megjósoltam, hogy teljesen felesleges lesz most az ellenzék, elég lenne, ha leragasztanánk a NEM gombokat és mehetnek nyaralni.. vagy a börtönbe.

Az egyik főkolompos Fletó tegnapi nyilatkozata:

"Az új Országgyűlésben az MSZP-nek gátlástalanul élnie kell majd a szociális populizmus és a nemzeti radikalizmus eszközeivel is."

Itt külön felhívnám a figyelmedet a NEMZETI RADIKALIZMUS" szófordulatra, ami elég érdekes a felkent antifasztól...

„Ellenzékben kérem szépen, ott aztán lehet mondani kígyót-békát. Ezek, akik nyolc éven keresztül bennünket ezt, azt, meg amazt..., na akkor most meglátják, hogy milyenek leszünk, és mi is éppúgy viselkedünk ővelük szemben.”

„Ha énrajtam múlna, én azt tenném, stílusban és karakterben olyan keménynek lenni, amilyen keménynek csak lehet. Stílusban és karakterben, hogy a miniszterelnök átkozza a pillanatot minden hétfő reggel, amikor tudja, hogy velünk szembe kell nézni.”

Természetesen mi nem vártunk mást a komcsiktól, hozzátéve, hogy Fletó a sok hazaárulásért remélhetőleg max. a cellaablakból kiabálhat Orbánra kígyót-békát.

Te meg egy újabb habókos álmodtól szabadultál meg, mert ezek ugyan nem fognak semmiféle konstruktív ellenzéket játszani az tuti. Sértődött, értetlen kiabálás lesz csak, meg a "nem" nyomkodása, ahogy az első Fidesz-kormány alatt is. Továbbra is azt mondom, hogy be se járjanak, felesleges.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.20. 09:04:39

@DeMarco: Nagyon élvezkedsz, pedig egyszerűen csak nincs kedvem utánajárni a pontos adatoknak. De hogy meglegyen az örömöd: két hely, ahol már válaszoltam neked ebben a témában (ha már ilyen szelektív a memóriád):

fedor.blog.hu/2010/02/17/sic_transit_2/fullcommentlist/1#c8765538

fedor.blog.hu/2010/01/11/mit_adtak_nekunk_a_romaiak_3

Persze etzekre is csak azt fogod mondani, hogy terelés, gonosz ballibek, de szent Orbán majd megsegít, és április 26-tól itt a menyország, szóval részemről most már tényleg lezárom.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.20. 09:07:03

@DeMarco: "Te meg egy újabb habókos álmodtól szabadultál meg, mert ezek ugyan nem fognak semmiféle konstruktív ellenzéket játszani"

Mondom, hogy csak írsz, de nem olvasol, pont az ellenkezőjét írtam le már számtalanszor, csak itt ennek a posztnak a kommentjei között kétszer is.

"Továbbra is azt mondom, hogy be se járjanak, felesleges."

Jó Orbán tanítvány vagy, jelesre vizsgáztál :-)

DeMarco 2010.02.20. 09:09:41

@Fedor: Jah, igen: Ezek után természetesen nem kell meglepődni, ha három hét helyett 13 hétre nő a parlamenti ülések száma... :)))

DeMarco 2010.02.20. 09:24:49

@Fedor: Nem szelektív a memóriám, emlékszem ezekre, de ezek közül egyikben sem fejtetted ki, hogy miért nem visszafejlődés és vidéksorvasztás amit fentebb leírtál. A "mit adtak a rómaiak" videója is megtévesztő, mert ahhoz ugyebár hozzá kellene tenni, hogy ez idő alatt mennyit zártak be, szüntettek meg és mindjárt feketére változna a kampányvideó.

De abban igazad van, hogy élvezkedek, napról-napra jobb kedvem lesz, de azt hiszem 8 szerencsétlen év után az a minimum, hogy megérdemlem ezt az örömöt...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.20. 09:26:58

@DeMarco: Bocs, de a szövegértelemezési problémáiddal nem tudok mit kezdeni.

DeMarco 2010.02.20. 09:45:02

@Fedor: Majd én is ezt fogom mondani a kövi 20 évben... Minden szép és jó, csak te nem tudod helyesen értelmezni... :))))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.23. 11:40:39

@loláb: Nem tudom megállni, hogy a fixa ideádhoz kapcsolódóan ne másoljak be egy friss idézetet:

"Tarlós István egy Marx idézettel zárta beszédét, ami szerint az emberiség szabaduljon meg derűsen a múltjától, majd azt mondta: a becsületes baloldali embereknek azt üzeni, nem követnek el hibát, ha nem a baloldalra szavaznak vagy otthon maradnak a választáson."

index.hu/belfold/2010/valasztas/marxot_idezett_a_baloldaliaknak_tarlos/

loláb 2010.02.23. 16:03:03

@Fedor: Látom továbbra sem sikerült felfognod, mi a különbség egy politikus és az ország második közjogi méltósága között.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.23. 16:04:56

@loláb: Te meg azt nem, hogy ezek a necces beszólások mind-mind egy párthoz kötődnek, és bőszen erodálják a főnök felbuzdulását...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.03.13. 09:05:28

Sic transit gloria mundi - mondaná erre a művelt görög."

írja a sznob "magyar"

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.13. 13:02:22

@tesz-vesz: Ha ez sznobnság, akkor vállalom, de miért raktad a magyart idézőjelbe? Nem értem. Azaz érteni vélem, csak hát inkább nem írom le, hogy mit gondolok erről...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0