Nincs kipofázás!
2010. március 07. írta: Fedor

Nincs kipofázás!

A mostani kampánynak úgy látszik ez a jelszava. A Magyar Nemzet nem enged új regisztrációkat a választásokig, a FIDESZ-ben 20 éves karrierek törtek ketté egy-egy elejtett mondat miatt, a magát eltaktikázó MDF is ennek nyílt meghirdetésével próbál úrrá lenni a káoszon, és most már az MSZP-ben is megjelent ez a hang, Szanyi Tibor egészen sajátos szinkronizálásában:

Elég a tetüségből!

Felhívom a kapcsolat.hu jóérzésű közönségét, hogy a választások végéig a politikai, morális csevegést függesszük fel. Kérésem indoka, hogy a szabad bejárás okán olyan fertőzés érte ezt a portált, ami kizárólag rosszindulatú félremagyarázásoknak biztosít talajt, s erre most semmi, de semmi szükség nincs.

...

Baloldali ember egy sorsdöntő kampány idején különösen nem szarozza sem a pártját, sem a baloldali embereket. Baloldali ember nem bánt meg senki normális hozzászólót emberségében. Baloldali ember nem cigányozik, nem zsidózik, nem mocskolódik.

Mindazok, akik az elmúlt hetekben itt szétverték a párbeszédet, megérdemlik, hogy a pokol kénköves fenekére küldjem őket. Legyenek akár MSZP közeli figurák, akkor is, igen, takarodjanak innen!

Kedves Tibor! Ugyan szép tőled, hogy csak kérsz, és nem parancsolsz (bár lehet, hogy ez csak a párton belüli pozíciódat jelzi), de akkor is: elmész te a kénköves pokol fenekére mindenki mással együtt, akinek húsz évvel a rendszerváltás után ez a reakciója arra, hogy kritika éri!

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr61815446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2010.03.07. 11:55:24

Na, végre ezzel egyetértek. Ritka alkalom...

Csatlakozva hozzád: Szanyi és maszop!!

Hiába hoztatok szájkosár törvényt!! Nem vagyunk hajlandóak csöndben lenni, nem vagyunk hajlandóak meghunyászkodni!! Nem fogunk rátok szavazni SOHA !! Nem fogadjuk el a szólásszabadság jogának pártállami bántalmazását és követeljük az elszámoltatást!

Egyébiránt meg ti húzzatok végre a a pokol kénköves fenekére, vagy profánabbul takarodjatok innen!!!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.07. 14:20:24

@DeMarco: Azért ezt egy kicsit túlspiláztad...

DeMarco 2010.03.07. 14:27:57

@Fedor: Ááá, még elég visszafogott voltam... :)))

Egyébként meg szted érdekel, h mit mond egy maszopos? Elengedem a fülem mellett, mintha meg se szólalt volna... azt a kapcsolat.hu-s izét meg nem kell félteni, épeszű ember nem kattint oda... meg semmibe nem kerül mindenkit letiltani onnan, az lenne az elvtársaknak a legegyszerűbb, gondolom sípánkának menne, az előéletét tekintve és akkor nem is kell foglalkozniuk semmilyen kritikával, negatív hanggal, csak fletó kinyilatkoztatásait lehetne ott olvasni és kész. Úgyis benne vannak a tiltogatásokban... Bár a legjobb az lenne, ha egyből bevarrnák a fülüket és akkor végképp nem kell meghallgatniuk, h viszlát, soha...

Taktikai Atompingvin 2010.03.07. 20:12:22

Hát, tudod Fedor ez az egész kitiltósdi jó nagy marhaság. Az internetező közönség előbb-utóbb úgyis azokra a fórumokon köt ki ahol a legkötetlenebb a beszéd, bár az emberek azért nagyjából hasonló gondolkodásúak. Ezért nincs értelme a kapcsolat.hu-nak alapjáraton.
Viszont az mégsem állapot, hogy az Mszp lassan irányíthatatlan lesz a különböző érdekcsoportok villongásai miatt. Ez mondjuk Szanyi problémája és nem az enyém. Az enyém az, hogy évek óta ez ment kormányzati szinten is.

Win Elen 2010.03.07. 22:11:48

aki ismer tudja, hogy valasztekosan fogalmazok, es kerulom a dehonesztalo megjegyzeseket. De a szobanforgo uriemberrel kapcsolatban, es nem csak a poszt urugyen tomoren osszefoglalva ennyit tudok mondani:

Szanyi egy fasz

Szanyi Tibor 2010.03.08. 09:09:26

A blogírónak és a kommentelőknek csak egy javaslatot tudok adni: tanuljatok meg olvasni!

Szanyi Tibor

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.03.08. 10:02:45

@DeMarco:

A legőszintébb akkor lenne a reakciód, ha ugyanezt a MN-es poszt kapcsán is leírtad volna és ugyanígy harcosan kikeltél volna a MN által folytatott, a "szólásszabadság jogának pártállami bántalmazása" ellen. De akkor azzal maszatoltad el a dolgot, hogy igazából Fedornak csak jó, ha nem jut be. No akkor ez most hogy is van? Nem erre mondják a jobboldalon, hogy kettős mérce?

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.03.08. 10:06:20

Ja, és kedves DeMarco, anno ezt írtad:

"Ez itt a lényeg. Nem is akarnál odamenni, mert nem felel meg a felborult értékrendednek és kiröhögnének, vagy neked esnének, de azért reklamálsz, h na de akkor is!! Én a legteljesebb mértékig lesza*nám, ha nem engednének vmi komcsi szennylapba irogatni, mert amúgy sem tenném, akkor meg mit érdekeljen?"

Akkor most mireföl eme harcos kirohanás?

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.03.08. 10:43:59

A Szanyi-féle szöveggel egyébként egyetlen egy probléma van, ez a mondat:

"Legyenek akár MSZP közeli figurák, akkor is, igen, takarodjanak innen!"

Ha ezt nem nézzük, akkor simán elmegy annak, hogy a trollokat küldi el a rákba. Csakhogy ezzel a mondattal úgy tűnik, mintha a saját oldal másképp gondolkodói is csatlakozhatnak a menethez, ami nem igazán jó, mert olyan fideszes hangulata van.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.08. 11:07:02

@Szanyi Tibor: Én azt a mondatot, hogy "Baloldali ember egy sorsdöntő kampány idején különösen nem szarozza sem a pártját, sem a baloldali embereket." nem tudom másképp értelmezni, mint hogy kritikának nincs helye. De van, ha olyanok történnek egy párton belül, mint amilyenek mostanában az MSZP-n belül. Azt meg, hogy "Baloldali ember nem bánt meg senki normális hozzászólót emberségében. Baloldali ember nem cigányozik, nem zsidózik, nem mocskolódik.", ha jóindulatú vagyok, akkor naivságnak veszem, ha rossziundulatú, akkor cinizmusnak, de (sajnos) semmikép se életszerűnek, és mindenképpen támadhatónak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.08. 11:09:34

@Szanyi Tibor: Egyébként azt mindig pozitívnak tartom, ha vlaaki veszi a fáradságot, és válaszol a kritikára. Érdekes, hogy ezt nálam eddig még csak szoci politikusok tették meg, pedig ők vannak ezen a blogon kevesebbszer célkeresztben :-)

DeMarco 2010.03.08. 16:33:26

@Lesből Támadó Szárítókötél: A két írás nem mond egymásnak ellent. Ha megfigyelted, itt is leírtam ugyanazt:

"azt a kapcsolat.hu-s izét meg nem kell félteni, épeszű ember nem kattint oda..."

Az első verzióban jobban kifejtettem, csak azt benyelte a blogmotor, ezért másodjára rövidítettem. De ezzel is ugyanarra akartam utalni, hogy semmi értelme a kapcsolat.hu-ra menni, ahogy Fedornak sem az MN oldalára. Mert mindegyik (web)oldal annyira erősen elfogult és a saját oldalán nyilván többségben van, hogy fölösleges minden karakter oda. Nekem ezer bajom van a maszoppal, de eszembe sem jutna a kapcsolaton kifejteni... Nem is magával a tiltással van bajom, mert mit változtat ez az amúgy is belterjes közönségen? Semmit. A bejelentés módja és tartalma üti a szememet. De ez engem olyanformán nyilván nem érint, hogy ott akarnék irogatni... sztem Fedort sem... vagy mégis??

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.08. 16:40:27

@DeMarco: Ezt ugye nem kérdezted komolyan...

DeMarco 2010.03.08. 16:40:54

@Fedor: Te komolyan azt hiszed, hogy ő a valódi Szanyi Tibor??

De tegyük fel, hogy igen.

"csak egy javaslatot tudok adni: tanuljatok meg olvasni!"

Nos ez egyrészt nem magyarázat, másrészt sokkal több könyvet olvastam, mint Szanyi úr, ezért ezt inkább ne feszegessük.

Nekem nincs javaslatom felé, csak egy rövid megjegyzés: 34 !!!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.08. 16:42:56

@DeMarco: Nem mindenkiről, de róla igen.

DeMarco 2010.03.08. 16:43:35

@Fedor: De, komolyan kérdeztem, mert te is sokfelé bóklászol ahogy én is. Számtalan helyen látom a hozzászólásaidat. Na most én a kapcsolatra nem megyek, ezért nem is látom, hogy ha te esetleg igen...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.08. 19:34:43

@DeMarco: Az a számtalan hely gyakorlatilag mind a blog.hu-n van. Egy kezemen meg tudom számolni a máshol tett megjegyzéseimet.

Win Elen 2010.03.09. 10:51:08

@DeMarco: Nagy valószínűséggel Őt takarja. Ahogyan eddig észrevettem, egyáltalán nem zárkózik el az interneten való szerepléstől :). Persze soha nem lehet tudni. És pont ezért írtam a sértő megjegyzésemet is, mert több helyütt volt szerencsém olvasnom a gondolatait. Ezek alapján tettem e megjegyzésem. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy valóban túlzás lenne ezzel az egész személyét minősíteni, hiszen annak csak egy kis darabját ismerhette meg így az egyszeri olvasó, ezért ennek általánosságban való (félre)értelmezéséért bocsánatot kérek. De egyes érvei miatt, amelyek vélhetően a demokrácia működésével kapcsolatos politikai meggyőződésének is alapjául szolgálnak, ezt mint egyet nem értésemet szándékos indulatszóval kifejező becsmérlést továbbra is fenntartom.

DeMarco 2010.03.10. 10:16:44

@Win Elen: Nem hiszem, hogy felveszi ezeket. Vastag a bőr... Bár sajnos azt kell mondanom, hogy ő még az értelmesebbjei közé tartozik, legalább be tudja kapcsolni a számítógépet... :))
Az a gondom, hogy a lista nyúlfarkincasága miatt az ezer éves múmiák birtokolják az első helyeket, meg fletó és azok akik bizonyos helyzetekben értelmesebb képet mutattak, visszaszorították. Így gyakorlatilag végképp elvágják maguk alatt a fát, mert egy vérfrissítéssel léphettek volna még egy utolsót. De Isten ments, h tippeket adjak nekik... jó ez így ahogy van... :))

DELI 2010.03.18. 12:06:47

Kínos elviselni, hogy egy olyan párt harocosa Szanyi, amelyet ma ennyi kritika ér. Nyilván nem véletlenül. Ez az elmúlt 20 év - de különösen az elmúlt 8 eredménye. Most persze mentik ami menthető. Mint Újlipótávrosi lakos remélem, hogy nem szavazzuk be Szanyit a parlamentbe - ezt a hibát talán többé nem kellene elkövetni. Van alternatíva - a nyerő oldalon Szalay Péter (Fidesz), a reménykedő oldalon Tordai Bence (LMP). (Én speciel a Szalayt preferálnám).
Méga kkor is ezt mondom, ha sok forumon tényleg borzalmas a hangnem, de inkább én váltok forumot, nem helyeslem a kizárást, elküldést, "letetüzést". Ha ilyen a társadalom akkor ilyen. Tegyünk ellene, hogy ne legyen ilyen - szüntessük meg egy olyan párt hatalmát aki a bizalmat csak saját, önös célokra használta fel.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0