A Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmados győzelmét
2010. március 21. írta: Fedor

A Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmados győzelmét

Az utóbbi hónapokban, hogy közeledtünk a választások időpontjához, és egyre inkább látszott, hogy nemcsak biztos parlamenti bejutó a Jobbik, de a szocik szerencsétlenkedései miatt talán még második helyezésre is esélyesek, egy ideig úgy tűnt, hogy elkezd a Jobbik domesztikálódni. A Magyar Gárda háttérbe szorult a cigány tematikával együtt, és megpróbáltak jobb, rosszabb (inkább az utóbbi), de legalább szakmainak tűnő válaszokat adni.

Hát ez bizony csak átmeneti taktikának bizonyult. A kampány a finiséhez ért, már csak három hét van hátra, és a Jobbik irányából újra egyre meredekebb mondatokat hallunk.

Hogy megy a zsidózás ezerrel, arra (sajnos) szinte már fel se kapjuk a fejünket, de a Barikád nyíltan antiszemita címlapja azért még tőlük is erős volt. Ami viszont nem tudom, hogy nevetésre ingereljen, vagy aggodalommal töltsön el, az választóik elvárásainak irreális felsrófolása.

Az, hogy nem a FIDESZ fog győzni, hanem ők, az a legtöbb Jobbik szavazó számára evidencia. A közvélemény-kutatási eredményekre csak legyintenek. Csalnak, hisz zsidók, ennyi elég is magyarázatnak. Ha az EU választás előtt alábecsülték őket, akkor miért ne lehetne most is? Az, hogy 4-5 vagy 40% a tévedés mértéke, az már tök mindegy.

Persze ezen lehet röhögni is, de az már kevésbé vicces, hogy ezeket nem maguktól találják ki, ezt a jobbikos vezetőktől hallják, és még ezt is tudják fokozni:

A Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmados győzelmét - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke szombaton este egy veszprémi nagygyűlésen. Azt hallani ugyanis, hogy a Jobbik veszélyezteti a Fidesz kétharmados győzelmét, holott ez éppen fordítva van, fogalmazott a Jobbik vezére.

Mondom, ezeknek a kijelentéseknek az abszurditásán lehetne röhögni, de nekem valahogy nincs kedvem. El is mondom, hogy miért.

Tény, hogy ma már számukra a FIDESZ is ellenség. Tény, hogy a Jobbik rendelkezik a legfanatikusabb hívekkel. Tény, hogy hozzájuk köthetőek az elmúlt évek utcai zavargásai. Ezek után talán nem felesleges feltenni a kérdést: hogy fogják ezek feldolgozni a realitásokba kódolt csalódást, amit a várható valós eredmény fog okozni nekik? Ha elérnek 15-20%-ot, az objektív szemmel nézve hatalmas eredmény egy elsőbálozó párttól, joggal ad okot büszkeségre, de ha belelovalják magukat a biztos győzelembe vetett hitbe, akkor mégis csak kevés lesz a szavazóiknak, nagyon kevés. A 8 évvel ezelőtti híd-. és a 4 évvel ezelőtti tévészékház-foglalás után mekkora az esély arra, hogy békésen belenyugodjanak a szabályos végeredménybe? És ha nem, akkor meddig hajlandóak elmenni a vélt igazukat igazolandó?

Forró tavaszunk lesz, azt hiszem...

A téma más blogokon:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr311857679

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Karrier 2010.03.23. 16:00:41

Amikor elindítottam a blogot, számoltam azzal (sőt, álszerénységet félretéve: ambicionáltam is), hogy időnként kikerülök az Index címlapjára (ez a bejegyzések kb. 10 százalékánál meg is történt). Az, hogy időnként mások hivatkoznak rám, és hogy a Mandi...

Trackback: A Jobbik, és a realitás :-)) IV. 2010.03.21. 21:51:42

Azt hiszem valami végleg elromlott. Vona Gábornak kicsit talán pihennie kellene. /Bár lehet, hogy csak sok közös porgramja volt Király Andrással .../Eddig csak azt fejtegette ő is, Szegedi Csanád is meg Szabó Gábor is, hogy a Jobbik győzni fog, meg hog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéKu 2010.03.21. 21:55:26

Arra nem jöttem még rá, és tulajdonképpen ez furdalja a legjobban a kíváncsiságomat, hogy Vona és a párt prominensei tisztában vannak a realitásokkal, és direkt tüzelik a választóikat vagy ők maguk is elhiszik, hogy ez a valóság?

Rá lehetne vágni egyből, hogy ők tuti tudják mi a helyzet, és valóban csak a szavazóikat spanolják így, de... nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy TÉNYLEG elhiszik ezeket.

m.logic 2010.03.21. 22:10:28

Oh bazdmeg!

Fidesz: "a Jobbik elveszi tőlünk a szavazatokat"

-->reakció-->

Jobbik: "a Fidesz elveszi tőlünk a szavazatokat"

Találj ki valami értelmesebb Jobbik-gyalázást, mert elég gyenge minden próbálkozás.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.21. 22:21:05

Valószínűleg tudatok kampánystratégia. Röhögni persze lehet rajta, az EP választásokon bejött.

"Az, hogy nem a FIDESZ fog győzni, hanem ők, az a legtöbb Jobbik szavazó számára evidencia."
Baromság.

"Tény, hogy hozzájuk köthetőek az elmúlt évek utcai zavargásai."
Baromság.

"Ezek után talán nem felesleges feltenni a kérdést: hogy fogják ezek feldolgozni a a realitásokba kódolt csalódást, amit a várható valós eredmény fog okozni nekik? "
Én a magam részéről pezsgőt bontok.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.22. 00:31:10

@m.logic: @TaTa86.: Én azt elhiszem, hogy a pártvezetésnek ez csak egy technika, de az akkor is tény, hogy a szavazók egy része ezt komolyan veszi. Ez persze leginkább azokról a szavazókról állít ki bizonyítványt, de ezek azok, akik autókat gyújtogattak meg kockakövekkel dobálták a rendőröket.

"Tény, hogy hozzájuk köthetőek az elmúlt évek utcai zavargásai."
Baromság."

Nem a pártra céloztam, (bár van átfedés mondjuk a szervezésben résztvevő kuruc és a Jobbik vezetése között), hanem az előtte lévő mondatban említett fanatizált hívekre.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.03.22. 08:39:57

Szerintem sokan azt hiszik, hogy a Jobbik "győzelme" majd legalizálja a zsidózást, hát szerintem nem:
1. nem lesz győzelem
2. a zsidózás meg fog szűnni, mert nem lesz rá igény

hááááát 2010.03.22. 08:49:33

@Talon Karrde: Én erre nem vennék mérget.Még mindig ne derült ki, hogy a jobbik áttér a legális politikai útra, vagy marad az utca párt szindrómánál-Már most lehet sejteni mit akarnak.H választások után azt mondják bunda kb.10000 embert tudhatnak maguk mögött aki hajlandó az utcára menni.Ez egy jól felépitett dolog és a FIDESZ nagyon megissza a levét.Most majd viktor lesz a rendörállam és neki kell azt mondani "Tüntettnek és?Majd haza mennek!".A legpokolibb négy év vár ránk.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.03.22. 09:25:05

"Tény, hogy hozzájuk köthetőek az elmúlt évek utcai zavargásai"

Az is valami ilyesmi tény, hogy kistesót csináltál magadnak.

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.03.22. 10:52:34

Na bazze, itt a végén még "Fegyverbe!" is lesz?

"Ez nem egy választás lesz, hanem a választás, ami arról is szól, hogy rabok legyünk, vagy szabadok"

www.stop.hu/articles/article.php?id=632452

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.22. 11:02:15

@Talon Karrde: "2. a zsidózás meg fog szűnni, mert nem lesz rá igény "

Adná az Isten...
Ahhoz valamit nagyon jól kéne csinálni.

@hááááát: "Még mindig ne derült ki, hogy a jobbik áttér a legális politikai útra, vagy marad az utca párt szindrómánál"

Jó felvetés. Egyrészt a Jobbik is tudja, hogy tőle jobbra sivatag van. Arrafelé más csak veszthet, így alapvető érdeke "középre" húzni. (Mondjuk kampány nem erre enged következtetni. Én azt hittem, kevesebb lesz a zsidózás, ehelyett inkább a mindenki számára kedvesebb korrupcióellenesség kerül előtérbe...)
Másfelől a Jobbikot beszorították(, beszorította saját magát) a "náci", "széljobb" skatulyába, ahonnét nem nagyon lehet kijönni.

ZX 2010.03.22. 12:17:13

Azt hiszem, hamarosan sokszor halljuk majd, hogy szavazatújraszámlálást, mert a zsidókomcsicigányimperialista banda elcsalta a szavazatokat. :P

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.22. 12:54:21

@anti_troll: Miért, szerinted akik az elmúlt évek utcai harcaiban résztvettek, azok melyik párt szavazói lesznek 3 hét múlva?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.22. 13:01:18

@Fedor: Másfelől meg, mióta jobbikosok lettek, nincsen kukaborogatás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.22. 13:28:27

@anti_troll: Amennyiben?

@TaTa86.: Szerintem ennek inkább Gyurcsány lemondásához van köze, de neked legyen igazad.

DeMarco 2010.03.22. 17:30:50

@Fedor: "Mondom, ezeknek a kijelentéseknek az abszurditásán lehetne röhögni, de nekem valahogy nincs kedvem."

Na, én viszont percekig röhögtem... :)))

Ez tök jó poén volt... Fő az önbizalom...

Mit sírsz az antiszemitázás miatt, amikor épp a napokban járt itt a két izraeli kémrepülő amik bármilyen adatforgalmat rögzítettek?? Nulla magyarázat azóta sem, a hivatalaink játsszák a hülyét, főleg a részeges néz mindenkit hülyének, amikor már 30 évvel ezelőtt is lehetett látni a sziklából a földközi tenger aljáig a repülőket...
Ez aztán alapos okot ad a zsidókkal való ellenszenvnek nem gondolod?? Pláne választások előtt kicsivel...

Ha már szóba hoztad a beszédet, akkor idéznék belőle mást is:

"Ha van párt, amelynek nem fog megremegni a térde, ha "Draskovicsot, Szilvássyt, meg a többieket be kell zárni a börtönbe, azok mi vagyunk"

"ha a Fidesz nyerné meg a választásokat, akkor sem lesz jobb. "Pintér Sándor lesz állítólag a Fidesz belügyminiszter-jelöltje, s állítólag az övé lesz nem csak az összes rendvédelmi fegyveres testület, hanem a titkosszolgálatok is, s övé lesz az APEH"

"a számonkérés "csak félmunka", ugyanis olyan törvényeket kell hozni, hogy "a jövőben a politika ne válhasson még egyszer a társadalom ellenségévé". El kell törölni a képviselők mentelmi jogát, törvénybe iktatni a visszahívhatóságukat, eltörölni a végkielégítésüket, nyilvánosságra kell hozni az ügynöklistákat, a nemzeti vagyont pedig alkotmányos védelem alá kell helyezni"

"a magyarokon már nincs mit tovább szorítani; adót kell csökkenteni és munkahelyeket teremteni"

"A Jobbik minden erővel támogatni fogja a tisztességes gyermekvállalást, de "nem fogja támogatni a megélhetési gyermekgyártást"

Megértem, hogy nem ezeket emelted ki, mert elég kényelmetlen neked és a libsiknek, hogy a Jobbiknak van egy szimpatikus oldala, van egy tömény igazsága, vannak szeretető és teljes mellszélességgel támogatható programpontjai.

Ezek az alább felsorolt pontok nálam is elvárások, csak én a Fidesztől várom ezeket, hogy megtegye. De örülök, hogy a Jobbik is így látja és támogatni fogja ezeket a törvényeket...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.22. 18:00:37

@DeMarco: "Mit sírsz az antiszemitázás miatt, amikor épp a napokban járt itt a két izraeli kémrepülő amik bármilyen adatforgalmat rögzítettek??"

Mert ha lehallgatni akarnak, akkor majd úgy jönnek ide, hogy előtte engedélyt kérnek, és fényes nappal leszállnak Ferihegyen... Ott lóg ki az antiszemita lóláb, hogy egy rakás szövetséges repülő belép a magyar légtérbe nap mint nap, de érdekes módon az amerikai és a többi gép jelenléte ellen senki sem emel kifogást, de ha jön két izraeli gép, akkor már armageddon van. Pontosan ugyanaz a szitu ezzel is, mint a befektetésekkel: folyamatosan megy a sírás, hogy jaj-jaj, felvásárolnak minket a zsidók, mert Peresznek volt egy rosszul sikerült poénja az egyik beszédében, közben meg Izrael benne sincs a 10 legtöbb befektetést adó országban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.22. 18:04:18

@DeMarco: Ja igen: Sikerült a Jobbiktól két olyan programpontot kiemelni, ami benne van az összes többi párt programjában is :-) Persze lehet mondani, hogy dehát a többinek nem hiszed el, hiába mondja, de mi a bizonyíték, hogy nekik meg el lehet hinni?

DeMarco 2010.03.22. 18:18:11

@Fedor: Ez a te verziód. Az enyém meg az, hogy maradjanak otthon a kémrepülőgépeik, de az a minimum, hogy tájékoztatják a lakosságot. Kíváncsi lennék, ha mi mennénk hozzájuk hasonló kémrepülőgépekkel, repkednénk a ben gurion felett, majd lelépnénk, mi lenne... Megmondom: Be se léphetnénk, mert lelőnének.
És én határozottan állítom, hogy folyik a felvásárlás, épp elég a velencei-tavi projectre gondolni. Az pedig cinikus és felháborító, hogy arra hivatkozol, h dehát izrael nem is a legnagyobb befektető... Mintha máshol nem élnének zsidók, mintha nem bújnának off-shorok mögé, mintha nem bújnának többszörös vevői háló mögé, lásd épp soros gyurit, aki nem közvetlenül terjeszkedik mongóliában, hanem a magyar állam "segédletével". Nem hiszem, h ennyire naív vagy, sokkal inkább azt, hogy szándékosan próbálod félrevezetni akiket még lehet...

mi a bizonyíték, hogy nekik meg el lehet hinni?

Mondjak vmit? Nekik elhiszem. Amiért mégsem szavazok rájuk az az, h sok egyéb válaszuk nem tetszik. De mint mondtam, örülök, h lesznek pontok amiket ők is fognak támogatni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.22. 18:28:57

@DeMarco: "az a minimum, hogy tájékoztatják a lakosságot"

Hol szokás békeidőben minden repülőgépfelszállásról tájékoztatni a lakosságot, ha egyszer az nem érinti őket? Vagy talán úgy gnodold, hogy mivel nem olvasol róla az újságban, akkor már nem is szállnak le nálunk amerikai katonai gépek? Mondom, nagyon célzott ez az érzékenység...

"Kíváncsi lennék, ha mi mennénk hozzájuk hasonló kémrepülőgépekkel, repkednénk a ben gurion felett, majd lelépnénk, mi lenne... Megmondom: Be se léphetnénk, mert lelőnének. "

Már miért lőnének le, ha egyszer előtte adnának berepülési engedélyt? Ugyanis ezeknek a gépeknek volt engedélye...

"Az pedig cinikus és felháborító, hogy arra hivatkozol, h dehát izrael nem is a legnagyobb befektető... Mintha máshol nem élnének zsidók"

Szép, kerek összefoglalása az üldözési mániának. Mert hiába jössz nekem a velencei tavi bulival: az egy rossz projekt, kétségtelen, le is állította a kormány, de mi köze annak ahhoz, hogy a befektető esetleg zsidó? A sávolyi ügy totál hasonló, csak spanyol befeketők állnak a háttérben, ha jól tudom, akkor most ők is fel akarnak vásárolni minket? Szóval az ilyen ügyeknél érdemes lenne elgondolkodnod, hogy akkor is érdekelne, és súlyosbító körülményként értékelnéd az illető nemzetiségét, ha nem zsidó lenne?

DeMarco 2010.03.22. 18:49:08

@Fedor: "hogy akkor is érdekelne, és súlyosbító körülményként értékelnéd az illető nemzetiségét, ha nem zsidó lenne?"

Úgy van. Nem teszek különbséget Sávoly és a velencei tavi project között. De nem is siklok el az esetek sűrűsége felett sem. Ahogy nem siklok el a cigánybűnözésen sem. Ha bizonyos bűncselekményeket bizonyos emberek csoportja követ el sokszor egymás után, akár lopásról, betörésről, gyilkosságról, akár gazdasági bűncselekményekről legyen szó, akkor az nem "egyedi eset" ahogy te próbálod láttatni.

Sávoly is ugyanaz, mint a velencei-tó, ugyanaz az elbírálás. De míg a zsidó esetekből számtalant fel lehetne sorolni, addig spanyolból elég keveset.
Nem a bűnük megítélése más, az teljesen egyforma. A velük való bizalmi viszony ami tapasztalatra épül, az az ami sérül ilyenkor. Gyanakvást szül. Mint ahogy a cigányokat sem alaptalanul követik a kamerák a tescóban... Sérült a bizalmi (v)iszony.

DeMarco 2010.03.22. 19:38:59

@Fedor: "Hol szokás békeidőben minden repülőgépfelszállásról tájékoztatni a lakosságot, ha egyszer az nem érinti őket?"

Mi az, hogy nem érinti őket??? Miért ne érintene, hogy izraeli kémrepülők veszik a telefonomat, internetemet, tv-adásomat?? Mi a fax közük van hozzá? Csak ne repülgessenek errefelé, akár békeidő van, akár nem...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.22. 19:43:27

@DeMarco: Az, hogy képesek rá, nem jelenti azt automatikusan, hogy haszunálják is ezt a képességet. Amerikai gépek is képesek ilyesmire, meg az ágyadból is ki tudnának lőni, tőlük mégse vagy beszarva, ha átrepül felettünk egy...

DeMarco 2010.03.22. 20:20:53

@Fedor: Ez nem beszarás kérdése. A zsidóktól se vagyok beszarva. És van egy apró különbség a felettünk röpködő műhódok és az izraeli repülők között. Mert ez utóbbiaknak meg lehet tiltani a repkedést, vagy minimum kikísérni őket grippenekkel. De ha lehetne, akkor ugyanezt minden egyéb kémrepülőre alkalmaznám. Ahogy nagyon zokon venném, ha orosz kémrepülők tennék ugyanezt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.22. 21:01:23

@DeMarco: Ki beszél műholdakról? Én az amerikaiaknál is repülőkre gondoltam...

SzélesFejszés 2010.03.23. 13:01:20

Vona Gábornak sajátos a humora, amit néha nevetséges értetlenséggel fogadnak, de tény, hogy jelenleg a Fidesznek és a Jobbiknak van a legnagyobb szavazótábora.
A gengszterváltás után főleg az MDF-ben, majd a Fideszben csalódott radikálisok fordultak el a politizálástól. Ezek legalább kitesznek egy 10-15 %-ot, de nemcsak ezek támogatják a Jobbikot.
A támogatók alapvetően protest-szavazókként kezdik, akiknek tele van a hócipője a jelenlegi status quo-val.
Az egész pártot Morvai Krisztina hozta fel a semmiből. Nélküle a Jobbik még a 2 %-ot sem érte volna el.

Vannak persze logikai képtelenségek a párt retorikájában, de ezek nem olyan oltárian riasztóak, mint amennyire azt az ellentábor szeretné.
A kedvencem "Csendőrség kell, mert a csendőrség 90%-os felderítettségi mutatóval működött" . Csak épp azt felejtik el, hogy akkoriban még mindenütt földutak voltak. A csendőrök könnyen olvashattak a nyomokból.

Ki fog sírni, ha a Jobbik nem lesz képes összehozni egy csendőrséget? Senki.

NRG44 · http://althir.org 2010.03.23. 13:23:09

Aha, persze. "kötöttségek nélkül" máűr a cím is hazugság

Azért van a blogod a fidesz.hu főoldalán! a zsidó neo-konzervatórium, és a libsi mandiner.hu mellett...

Álblog ez is... XD

Ez a hajó elment, zsideszesek! Már nem hiszünk nektek se!

www.nemenyi.net/default.asp?Direkt=64739

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.23. 13:52:06

@NRG44: Nem mondod, hogy kiraktak a FIDESZ honlapjára! Hát ez vicces :-) Úgy látszik csak ezt a bejegyzést olvasták el tőlem, de nem kattintottak rá a fidesz címkére :-) De te se, ha engem fideszesnek tartasz...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.23. 15:11:30

@SzélesFejszés: "Az egész pártot Morvai Krisztina hozta fel a semmiből. Nélküle a Jobbik még a 2 %-ot sem érte volna el."

Szerintem a válságnak több köze van a Jobbik sikeréhez, mint Morvainak. Válságokban mindig előretörnek a szélsőségek.

Avatar 2010.03.23. 16:06:08

"Ha van párt, amelynek nem fog megremegni a térde, ha "Draskovicsot, Szilvássyt, meg a többieket be kell zárni a börtönbe, azok mi vagyunk"
Ellenséget börtönbe zárni nem nagy bátorság. Viszont várom, hogy rendpárti Vona mikor jelenti fel Király Bandit drogozásért... Saját házuk táján is sepregetni kéne.

"ha a Fidesz nyerné meg a választásokat, akkor sem lesz jobb. "Pintér Sándor lesz állítólag a Fidesz belügyminiszter-jelöltje, s állítólag az övé lesz nem csak az összes rendvédelmi fegyveres testület, hanem a titkosszolgálatok is, s övé lesz az APEH"
Na, ettől én is tartok. Ezért sem fogok a Fideszre szavazni. De ettől még a Jobbikra sem.

"a magyarokon már nincs mit tovább szorítani; adót kell csökkenteni és munkahelyeket teremteni"
Az adócsökkentéssel egyetértek. A munkahelyeket viszont nem "teremtenie" kell a kormányzatnak, hanem csak hagyni, hogy teremjenek... Azokat a pénzeket, amiket munkahely teremtésre szánnak inkább be se szedjék, és annyival nagyobb legyen az adócsökkentés! Vajon miért érzem úgy, hogy ha mondjuk pályázati úton osztanák a munkahelyteremtési támogatási pénzeket, akkor igencsak lejtene a csókosoknak a pálya...?

"Persze lehet mondani, hogy dehát a többinek nem hiszed el, hiába mondja, de mi a bizonyíték, hogy nekik meg el lehet hinni?"
Az, hogy ezt Király Bandi jelentette be, aki köztudomásúlag hiteles személyiség... ROTFLMAO

SzélesFejszés 2010.03.23. 16:43:35

@Fedor: Ezek szerint a Fidesz is szélsőséges?
Nagyon előretört.
Köszönöm.
Megkaptam a választ arra, hogy miért célozhatja be Orbán Viktor a 2/3-ot. ;-))

SzélesFejszés 2010.03.23. 16:51:59

@Fedor: A te logikádból kiindulva az MSZP-SZDSZ páros nem lehet szélsőséges, mivel le vannak maradva mint a borravaló.
Igaz ugyan, hogy loptak, csaltak, hazudtak, tömegbe lövettek, de azt nagyon demokratikusan tették.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.23. 18:38:11

@SzélesFejszés: Ugye csak viccelsz, amikor a "válság idején előretörnek a szélsőségek" mondatot úgy értelmezed, hogy "mindenki, aki a válság idején előretör az szélsőséges"? Mond neked valamit az a példamondat, hogy "Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár"?

SzélesFejszés 2010.03.23. 22:39:57

@Fedor: Nem egészen így látom a kérdést. Sokkal inkább úgy, hogy ha levágjuk a béka mind a négy lábát, akkor a béka elveszti a hallását.
Magyarul: Semmi sem bizonyítja, hogy a Jobbik szélsőségesebb lenne, mint bármely más párt.
Meghökkentő.
A PC közgondolkodás szabályait elvető.
Egyeseknek talán taszító, vagy félelmetes, de nem szélsőséges.

SzélesFejszés 2010.03.23. 23:07:01

@Fedor: Én ismerem a Jobbikos közeget.
Morvai nélkül a fasorban sem lennének a fijjuk.
Gondolod, hogy a korábban állandóan sértődött képű Vona képes lett volna ennyi embert összetrombitálni?
Vona sokat fejlődött azóta, hogy Morvai megjelent a párt környékén, de Morvai messze a legnépszerűbb maradt.
Ha csak a szimplán a válságról lenne szó, akkor a Fidesz simán felszívhatná az elégedetlenkedőket.
Az egyéniség sokat számít.
Akárhogy is fáj, de jelenleg csak két igazán meghatározó egyéniség létezik a jobboldalon.
Az egyik Orbán Viktor a másik Morvai Krisztina.
A többiek csak részt vesznek a show-ban.
Magas, himsoviniszta férfi vagyok, de el kell ismernem, hogy ez a "töpörödött törp ördög" és egy nő a két legnagyobb sztár ebben az állítólag férfi műfajban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.24. 15:57:10

@Fedor: "Szerintem a válságnak több köze van a Jobbik sikeréhez, mint Morvainak. Válságokban mindig előretörnek a szélsőségek. "

Némileg ellentmond neked, hogy mind az MSZP, mind az SZDSZ igencsak meggyengült a válság alatt.

Egyébként szerintem a Gárda hozta meg az áttörést, másrészt a cigányozás, harmadrészt, és ez a legfontosabb szvsz a Piszkos Fred effektus. (Meg ezek metszete.)
Ezek közül egyiknek sincs köze a válsághoz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.24. 16:00:58

@SzélesFejszés: Érdekes amit mondasz. Én is nagyon sok Jobbik-szimpatizánst ismerek, de a nagy részük igencsak nincs kibékülve Morvaival.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.24. 16:10:45

@TaTa86.: "Némileg ellentmond neked, hogy mind az MSZP, mind az SZDSZ igencsak meggyengült a válság alatt."

Hol itt az ellentmondás? Az is törvényszerű, hogy a kormánypártok válság idején meg vesztenek a népszerűségükből (pláne, ha a válság már csak ráadás). Mert ugye nem azzal a baromsággal akarsz jönni, hogy szélsőségesek lennének? Korruptak, tehetségtelenek igen, de szélsőségesek?

SzélesFejszés 2010.03.24. 19:32:48

@TaTa86.: Ez nekem új. Mit kifogásolnak?

@Fedor: A szélsőségesség csak nézőpont kérdése. Egy olyan poszt-demokratikus párt szemszögéből, amelyik tömegbe lövet és ellopta/ellopatta az országot, az a szélsőséges, amelyik azonnal le akarja állítani a törvénytelenségeket.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.24. 19:33:04

@Fedor: Ahha... Szóval a hazaáruló, antidemokratikus állampártot kiszolgáló pufajkást és szt tisztet indítani nem szélsőséges? (Gondolom exnyilassal is pont ez lenne a véleményed.)
Lerabolni az országot "spontáprivatizáció" címén nem szélsőséges. Szándékosan a hatalomért tönkretenni a gazdaságot nem szélsőséges?
Kisebbségellenes hangulatot kelteni nem szélsőséges?
Símaszkos hordákat az utcára vezényelni, hogy üssenek akit ott találnak, majd az egész akciót elsimítani, sőt kitüntetni a vezetőket nem szélsőséges?
Diszkriminatívan korlátozni a szólásszabadságot nem szélsőséges?
Bizonyítékot hamisítani terrorista vádnál nem szélsőséges?
Cigányokat hergelni a magyarok ellen nem szélsőséges?
Lejártani a magyarokat a külföldi közvélemény előtt nem szélsőséges?
Kézivezérelten irányítani a rendőrséget nem szélsőséges?

Szóval szerinted ez mind, mind megbocsájtható, te meg liberálisnak gondolod magad?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.24. 19:35:59

@SzélesFejszés: Például, hogy hihetetlenül irritáló. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.24. 19:45:02

@SzélesFejszés: Hogy én ezt a tömegbelövetést már mennyire unom. Mintha hullahegyeket hagytak volna maguk után. Gumilövedéket használtak, ami a legtöbb demokratikus országban bevetett tömegolszaltó eszköz. Ha a gumilövedék meg a korrupció nálad a szélsőségesség definíciója, akkor van egy rossz hírem: szinte minden országban a szélsőségesek vannak hatalmon :-)

@TaTa86.: A listád tömve van csúsztatásokkal és hülyeségekkel, ha nem haragszol, nem fogom darabokra szedni. Ami kis igazság meg van benne, az se a szélsőségesség kategória ismérve. A FIDESZ legaljasabb csúsztatásainak egyike, hogy olyan látszatot próbál kelteni, mintha két szélsőség között ő lenne az egyetlen középerő, összemosva ezzel a Jobbikot az MSZP-vel. Az MSZP rosszul kormányzott, korrupt is volt, de még egyszer, ha az MSZP szélsőséges, akkor a világ összes kormányzó pártja az.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.24. 19:50:47

@Fedor: "A listád tömve van csúsztatásokkal és hülyeségekkel, ha nem haragszol, nem fogom darabokra szedni. "

Hát, azért nem ártana. Ha én azt mondom ostobaságokat beszélsz, általában meg is indoklom. Főleg, ha erre külön kérlek.

De addig is bővíteném a listát: Orsós Viktor, 23millió román munkavállaló, Ne fizess az álmaiddal!, Dec 1ei koccintás, szakszervezetek szétverése, illetve korrupt káderekkel való feltöltése, ügynöktörvények megvétózása, 56tagadás, Kádár nosztalgia életben tartása és tudatos táplálása.

"A FIDESZ legaljasabb csúsztatásainak egyike, hogy olyan látszatot próbál kelteni, mintha két szélsőség között ő lenne az egyetlen középerő, összemosva ezzel a Jobbikot az MSZP-vel. "
Ebben egyetértünk. A Jobbik még semmit rosszat nem csinált.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.24. 19:55:57

@TaTa86.: Az egy jó hosszú poszt lenne, ha mindet végigvenném, főleg úgy, hogy egyéb hülyeségeket is melléraktál. Maradjunk annyiban (főleg az utolsó mondatod fényében), hogy mást értesz szélsőségesség alatt, mint amit a demokráciákban meglévő közmegegyezés tartalmaz.

Ja, és van néhány vádpontod, ami a FIDESZ-re is áll :-)

Na a holnapi viszontlátásra.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.24. 20:15:51

@Fedor: Hehe. A te 1%os demokratikus közmegegyezésed! :D

Ezt imádom a "liberálisokban"!
Csak tudnám ki szavazta meg, ki írta alá azt a mércét, amit ilyen magabiztosan használsz? Gondolom senki, de az élcsapat megmondta, úgyhogy úgy van!

"Ja, és van néhány vádpontod, ami a FIDESZ-re is áll :-)"
Nem mondtam, hogy a Fidesz hibátlan. Csináltak ők is csúnya dolgokat. Egy KNEPhez képest ők sem festenek túl szépen. Csak hogy most az MSZPhez kell mérnünk.

DeMarco 2010.03.25. 12:24:32

@Fedor: Maradjunk annyiban, hogy sokunk szemében a maszop és a szadesz a szélsőséges, kisebb mértékben a Jobbik és ezekhez viszonyítva a Fidesz magasan középen áll. Tataval értek egyet, de túl finomnak találom a szélsőséges kifejezést. Konkrétan hazaárulók több esetben. Például a bkv projectet én szimpla lopásnak tartom csak, de a mol esetét, a gázcégek eladását, a határontúli magyarokról szóló szavazást megbocsáthatatlan hazaárulásnak tartom, lemoshatatlan bűnnek, bélyegnek a homlokukon.

SzélesFejszés 2010.03.25. 12:53:22

@TaTa86.: Aha. Sejtem már kikre gondolsz. Azokra az orr nehéz "jobbikos" egyedekre akik nagy, hazaffyas leleplező riportokat szoktak írni a zsidók disznóságairól. Ugyanezek azt is "le szokták leplezni", hogy Morvai egy zsidó férjnek szült gyermeket.(Amúgy, szerintem Baló az egyik/(a) legnormálisabb TV személyiség a maga műfajában.)

Én csak Morvai Krisztina rajongóival találkoztam eddig. Főleg értelmiségiek körében. El sem hinné az ember, hogy kik rajonganak érte.

SzélesFejszés 2010.03.25. 13:13:18

@Fedor: "van egy rossz hírem: szinte minden országban a szélsőségesek vannak hatalmon"
Ez nagyjából igaz is.
Azt azért csak kevés helyen merték volna megtenni, hogy nem rendszeresített gumilövedéket használnak a tüntetők ellen. Most az azonosító szám nélkül randalírozásról, a tüntetők testére célzott könnygáz lövedékek lövéséről már nem is beszéljünk!
Nehogy már úgy akard beállítani, hogy az a disznóság ami itt történt az minden európai (poszt-)demokratikus berendezkedésű országban bevett gyakorlat. Ha így véled, akkor tévedsz.

Avatar 2010.03.25. 13:13:58

@DeMarco: "a határontúli magyarokról szóló szavazást megbocsáthatatlan hazaárulásnak tartom"
na, azért talán egy népszavazás eredményét ennyi idő után le kéne tudni nyelni. Ez volt a nép szava. A nép több, mint 60%-a annyira szart a határontúli magyarokra, hogy el se ment szavazni, a maradéknak meg a fele azt az álláspontot képviselte, (amit 2-3 évvel korábban még Orbán is,) hogy aki nem itt lakik annak ne osszunk állampolgárságot.
Számodra az ország _döntő_többsége_ hazaáruló, mindenki a 1,5 millión kívül aki az igenre voksolt?

Mit szólnál ahhoz, ha valaki azt hangoztatná, hogy "a vizitdíjról szóló szavazást megbocsáthatatlan hazaárulásnak tartom"?

SzélesFejszés 2010.03.25. 13:26:40

@Fedor: Tehát, ha nem hagytak hullahegyeket maguk után akkor teljesen frankó volt minden.
Olyan, nem rendszeresített gumilövedéket használtak, amire már értelemszerűen a lőfegyverrel való visszaélés szabályai kell, hogy vonatkozzanak.
Ha rendszeresített lövedéket és fegyvereket használtak volna, akkor a gumilövedékkel lövés nem számítana lőfegyverhasználatnak - tanxto Hóbagoly kabinet.
Azt is kevés szélsőségesek által uralt országban merték volna megkockáztatni, hogy közvetlenül a tüntetők fejét, testét célozták a könnygázlövedékkel.

SzélesFejszés 2010.03.25. 13:36:16

@Avatar: Hülyeség volt a kérdést népszavazásra bocsátani.
Én magam az állampolgárság megadása mellett szavaztam, de azzal a rossz szájízzel, hogy ezzel az erdélyi magyarok elvándorlását könnyítem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.25. 13:42:09

@SzélesFejszés: És természetesen ezekre egyenesen Gyurcsány adott személyesen parancsot, és nem a rendőrök rutintalansága és frusztráltsága volt a túlkapások oka... És persze vizsgálatok se indultak a rendőrök ellen, és az oszlatási gyakorlaton se változtattak a kritikák hatására. a rohadt szélsőségesek, hogy mi mindenrt meg nem tettek azért, hogy leplezzék magukat :-)

Még egyszer: nem tisztem védeni Fletóékat, mert nem érdemlik meg. De azért igyekszem a realitások talaján maradni. Nem szélsőségezem le se a FIDESZ-t, se az MSZP-t, hiába nem szeretem egyiket sem, mert nem azok.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.25. 13:46:30

@SzélesFejszés: Hogy mi van?

Nem! Én személyes ismerőseimről beszéltem. Nagy részüket(, többségüket) irritálja Morvai.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.25. 13:52:28

@Fedor: Pontosan annyiban felelős Gyurcsány okt 23áért, mint Hitler a Holokuasztért.

Vagy mutass nekem egy parancsot Hitlertől az elgázosításra!

Valóban Gyurcsánynak nem kellett direkt parancsot adnia, elég volt rémhíreket terjeszteni a rendőrök körében, megengedni a símaszkot, viperát, meg úgy általában biztosítani őket a büntethetetlenségéről. Egész egyszerűen szánalmas ahogy bagatellizálod a rendőrterrort.

(Hupsz ez 3 év lesz...)

@DeMarco: Ha nagyon őszinte akarok lenni: egyetlen nem szélsőséges párt van ma Magyarországon, és az a Jobbik, ugyanis ők akarják egyedül visszaállítani a királyságot.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.25. 14:04:46

@TaTa86.: Hát azt hiszem elértük azt a pontot, amikor már semmi értelme tovább vitatkozni. Ilyen hajmeresztő gondolatmenetek ellen valóban nincsenek érveim, túl racionális vagyok én ehhez.

Szevasz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.25. 14:36:11

@Fedor: XD

Lehet, hogy új példaképem lesz?

Szerénység Fodor elvtárs! Szerénység!

(Bár abban igazad van, hogy én tényleg soha nem fogom tudni felfogni, hogy hiheti azt valaki, hogy Gyurcsánynak nincs felelőssége a redőrterrorét, annak ellenére, hogy parancsot nyilván nem adott.)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.25. 14:41:33

@TaTa86.: 1. Elvtárs, a tudod ki...
2. Nem Fodor, Fedor.
3. Politikai természetesen van, de akkor is hülyeségeket írsz, amikor szándékosságot és vagy felülről irányaítottságot feltélezel minden túlkapás mögött.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.25. 16:16:36

@Fedor: 1) idézet volt, magadra ne vedd már.
2) Bocsánat, ezt benéztem. :(
3) Aha, szóval akkor tök véletlenül tűnt el az ÖSSZES térfigyelő kamera anyaga? És tök véletlenül nem sikerült gyakorlatilag SENKIT sem beazonosítani?
Továbbá a szeptemberi tapasztalatok után is tök véletlenül nem volt azonosító senkin.

Neeee Fedor, neeeee. Ennyi erővel a marosvásárhelyi pogrom is ártatlan némi kezdeményezés volt, túlkapásokkal.
Hát tehetett arról a Securitate, hogy a bepálinkázott felhergelt regáti bányászok Székelyföldre buszoztak?

Olvasd el Bodoky interjúját a rendőrrel. Nagyon is tudták felül, hogy bosszúra készülnek, ennek ellenére tudatosan hergelték őket. Az is csak "hiba" volt?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.25. 16:53:14

@TaTa86.: Az, hogy nem sikerült beazonosítani senkit, az leginkább a rendőrök összetartásán múllott. Bíróság elé kerültek, csak egymára vallani nem voltak hajlandóak sajnos. Azonosítószám meg a későbbiekben került mindenkire, akire kellett.

Mégegyszer: nem azt mondom, hogy nem voltak súlyos hibák és túlkapások, csak épp a közvetlen politikai odahatást tartom kevésbé hihetőnek.

Erre az interjúra gondolsz?

index.hu/belfold/2010/01/18/en_nem_lottem_fejre/

Hol van ebben benne az ,hogy felülről hergelték őket, már olyan értelemben, hogy politikai szinten?

Egyébként ebben az interjúban vannak valóban fontos mondatok:

"Szerintem a szeptember 19-21. között történtek megtorlás volt a tévéostrom miatt."

Ezt mondom azóta mindig. A rendőrök frusztráltsága, megszégyenülése volt a túlkapások oka, nem felső parancs.

"A rendőrség nem tudott különbséget tenni a megemlékezők és az erőszakos rendbontók között?

Szerintem a legtöbben nem, azt gondolták, hogy az az ellenséges tömeg része. Volt egy kétórás várakozás, akkor sok kollégám szemében félelmet láttam, hogy micsoda tömeg van a másik oldalon. Ők a dobálókkal azonosítottak mindenkit, aki kint volt az utcán aznap."

"Igen, a lőszer hatásfoka tényleg nagyobb volt. Ezt a kilencvenes évek óta tudtuk, a rendőrség különleges szolgálatánál dolgozó fegyverbevizsgálók jelezték is a főnökség felé hogy túl erős, alkalmatlan a célra. Mégsem cserélték le.

Miért?

Vagy nem törődtek vele, vagy azt gondolták hogy úgysem kell használni soha. A puskákat egy évben kétszer vittük ki lövészetre, egyébként a fegyverszobában rohadtak. Megjegyzem, ha a tévéostromnál már kint lett volna belőlük és a gránátlövőkből néhány, akkor nincs balhé sem akkor, sem október 23-án. Egy parancsnok ki is akarta vinni a tévéhez ezeket, de akkor nem engedélyezték."

Tehát nem direkt a tüntetésekre szereztek be ilyen lőszereket, csak hanyagok voltak, évek óta (Orbánék alatt is).

"A rendőrségi törvényben benne volt, hogy csapaterős tevékenységnél nem kell azonosítószámot viselni. Volt olyan rendőrségi vezető, aki kiállt a média elé és össze-vissza beszélt, hogy leesett meg elfújta a szél. A símaszkot hivatalosan a könnygáz miatt viseltük, valójában azonban az arcunk miatt, nem akartuk viszontlátni magunkat különböző szélsőséges portálokon."

Ez a törvény is érvényben volt már korábban is.

"Vipera nálam is volt, de akkor nem használtam, és volt vipera a másik oldalon is. A világon mindenütt használják a rendőrök. Nálunk elvileg tilos, de például ha késsel támadna rám, le is lőhetném, de jobban jár ha szétverem a kezét viperával, azt legalább túléli."

"A bíróság elé került túlkapásos ügyekben miért van kollektív emlékezetkiesése az összes rendőrnek?

Van aki fél, és van akinek betyárbecsületből. Közösségben dolgozunk, a túlkapások elkövetőit egy ideig hősként tisztelték a kollégák, ha valaki elmondaná mit látott, azt kivetnék maguk közül, kiközösítenék. Ráadásul sok esetben nem is a tettesekből lettek vádlottak, a fiatalabbakkal vitetik el a balhét. Ha valaki elmondaná az igazságot, azt sokan árulónak tekintenék."

Szóval a lényeg: ami mögött ti szándékosságot, felső hatalmi szót akartok mindenképp látni, ott leginkább csak a rendőrök gyakorlatlansága, a helyzet újdonsága miatti zavarodottság (korábban soha nem kerültek még ilyen szituációba), szervezetlenség, bénázás található. Ez se jó, de legalább azóta ezek mind orvosolva lettek, a fél évvel későbbi, és azutáni zavargásoknál már sokkal szakszerűbben, és törvényesebben ment minden, miközben a hatalomban lévők nem változtak, csupán a rendőrség lett felkészültebb.

DeMarco 2010.03.25. 19:01:34

@Fedor: @Avatar: Úgy érzem, mintha Verdunnél lennénk. Semmi mozgás, semmi közeledés, teljesen eltérő vélemények, hozzáállások, néha bombázás, néha szuronyroham, de valójában mindenki a saját árkában lapul és nem mozdul onnan. A hadvezetés megunta, egészpályás letámadásra készül...

SzélesFejszés 2010.03.25. 22:08:55

@Fedor: Érdekes. Ha én frusztrált és gyakorlatlan vagyok, soha nem adok le célzott lövéseket az MSZP nyuggerekre.
Érti ezt valaki, hogy miért nem?

Most megtudhattuk tőled, hogy a rendőrség a demokratikus centralizmus elve alapján épül fel.
Ha valaki frusztrált és gyakorlatlan, akkor csapaterőben végrehajtott laza demokratikus sétafikálás során - a mindenkire kötelező törvényeknek és előljárói parancsnak való engedelmesség helyett - a zavarodottság leplezésének érthető és elfogadható igényével csapatostól véresre verhetnek mindenkit aki egy kicsit is az áldozatra jellemző viselkedési mintákat mutat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.25. 23:59:45

@Fedor: Magyarázkodás... Üres szöveg.
Tudod, ha legalább egyetlen egy mszp-szdszes képviselő kiállt volna, és elmondja, bocsika, mi sem így akartuk, akkor még egy minimális szinten érthető is lenne amit írtál.
De az a helyzet, hogy kedvenc "liberális" főpolgármesterünk kitüntette azt a görény Gergényit.
A humorzsák Kuncze meg a félholtra vert Révészen viccelődött. (Őt is demokratikusan és nem szélsőségesen verték szarrá, úgyhogy ettől még véletlenül sem kellett elhatárolódni.)

Az is érdekes, hogyha a rendőrök felkészületlenek voltak, és hibáztak, akkor, hogy lehet az, hogy nem fegyelmik és lefokozások indultak, hanem előléptetések és jutalmak?

Arra is várnám a választ, hogy lehet, hogy a "Hibbant Nero" (egyébként egy jogász docens hogy bír Nérózni???) miért nevezte példaértékűnek a rendőrség tevékenységét?

@SzélesFejszés: Te is beláthatod, ez így demokratikus.

Amíg símaszkban vannak a rendőrök, addig el lehet nézni. Ha árpáccsáv van rajtuk, akkor nyilvánvalóan népirtásra készülnek, akkor is ha csak a fűben ülnek.

"-Apa, nem ez a fasizmus?
-Nem, mert nem úgy hívjuk."
/South Park/

DeMarco 2010.03.26. 07:25:07

@TaTa86.: @SzélesFejszés: Nem tudom miben bíztok... Képtelenség meggyőzni, fordítva van bekötve. Ha halomban hevertek volna a holttestek, akkor is azt mondaná, h minek mentek ki?! Ha a maszop-szadesz förtelem azt mondta volna, h az ég nem kék, hanem zöld, akkor most azt hallgathatnánk, h az ég zöld. És higgyük el, mert Néró mondta és akkor úgy is van. Aki meg kéket mond, azt szembelövik és kész. Aztán érvelhetsz, h de bazz' nézz fel az égre és mondd el mit látsz, de felnézne és azt mondaná, hogy zöldet...

SzélesFejszés 2010.03.26. 09:04:46

@TaTa86.: Nemcsak demokratikus, de progresszív és trendi is. Ezen felül minket irigyel Európa. Az igaz, hogy csak az újbeszél szabályai szerint, de kicsire nem adunk.
Egyetlen egy fegyveres testület nem merné elkövetni azokat a sorozatos, állítólagosan "frusztráltságból és gyakorlatlanságból eredeztethető" bűncselekményeket amelyek 2006-ban megtörténtek, ha erre előzetes jóváhagyást, parancsot nem kapnak.

SzélesFejszés 2010.03.26. 09:51:25

@Fedor: "Tehát nem direkt a tüntetésekre szereztek be ilyen lőszereket, csak hanyagok voltak, évek óta (Orbánék alatt is)."

A kérdés nem az, hogy tévedhettek-e a beszerzés során. Az sem kérdés, hogy a nem rendszeresített lőszert tárolhatták-e.
Ha el is fogadjuk, hogy a beszerzés során tévedtek, az inkriminált lőszer, akkor sem lett rendszeresítve.
Nehezen hihető, hogy azok akik a nem rendszeresített lőszert és fegyvert kiadták az állománynak ne tudták volna, hogy amit művelnek az illegális.

Az állományban nem akadt volna egy ember, aki ne tudta volna, hogy a nekik oszlatásra kiadott nem rendszeresített lőszer használatával megvalósítja a lőfegyverrel való visszaélést?
Ez a rendőrökre jellemző fegyverbuzi környezetben eléggé nehezen hihető.

Azért kellett az azonosítószám nélküli gyakorlóruha, hogy anonimitást nyújtson az előre eltervezett bűnelkövetésnek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.26. 11:24:44

@DeMarco: "Ha halomban hevertek volna a holttestek, akkor is azt mondaná, h minek mentek ki?!"

Aljasan csúsztató barom vagy, azt ugye tudod?

@TaTa86.: "Tudod, ha legalább egyetlen egy mszp-szdszes képviselő kiállt volna, és elmondja, bocsika, mi sem így akartuk, akkor még egy minimális szinten érthető is lenne amit írtál."

Ez kétségtelenül nem volt szép, de attól még a történéseket nem befolyásolja. Egyébként ha megkésve is, de volt ilyen képviselő (Gulyás József).

"Az is érdekes, hogyha a rendőrök felkészületlenek voltak, és hibáztak, akkor, hogy lehet az, hogy nem fegyelmik és lefokozások indultak, hanem előléptetések és jutalmak?"

Amit lefokozások és bírósági tárgyalások követtek.

@SzélesFejszés: "Ha én frusztrált és gyakorlatlan vagyok, soha nem adok le célzott lövéseket az MSZP nyuggerekre."

Talán azért, mert nem attól vagy frusztreált, és bosszúra éhes, mert szélsőbalos barmok korábban megtámadtak és megaláztak, az MSZP-s nyuggerek meg nem elítélték, hanem szóban még támogatták is őket.

Értsétek már meg, én nem a rendőröket mentegetem, nem próbálom a tettüket kisebbíteni, a túlkapásokat ugyanúgy elítélem, mint ti, csak épp a tettek mozgatórugóját keresem máshol mint ti. Mindent a prekoncepciótok alapján próbáltok magyarázni, miközben a valóság nem biztos, hogy az, amit gondoltok. Persze tudom, erre az lesz a válasz, hogy pont fordítva, szerintetek én vagyok az, aki mindent a saját prekoncepciója alapján magyaráz, szóval szerintem nem érdemes ezt a kérdést továbbragozni.

DeMarco 2010.03.26. 11:50:18

@Fedor: Aljasan csúsztató barom vagy, azt ugye tudod?

-Aha. Persze.

"Hogy én ezt a tömegbelövetést már mennyire unom. Mintha hullahegyeket hagytak volna maguk után..."

Ha így lett volna, most azt is unnád már és mindenféle hülye indokokra, "frusztráltságra, hozzá nem értésre" hivatkoznál...

Vedd észre, hogy egyfolytában védekezel és magyarázod a magyarázhatatlant, elbagatellizálod, helyesled. Ezt nem lehet mivel megmagyarázni...

"Persze tudom, erre az lesz a válasz, hogy pont fordítva, szerintetek én vagyok az, aki mindent a saját prekoncepciója alapján magyaráz"

Úgy van, annyi különbséggel, hogy prekoncepciód csak neked van. Nekünk meg igazunk. Majd ötven év múlva, ha feloldják a titkosításokat, talán te is be fogod látni. Addig meg reménykedj, h a Jobbik eléri a korábbi vizsgálatokat és akkor előbb kiderülnek a visszásságok, amik most is nyilvánvalóak mindenkinek, mégha egyesek be is csukják a szemüket...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.26. 12:12:30

@Fedor: Igen Gulyás a fehér bárány. Ő a zsidótörvényt is leszavazta egyedüliként. Puszi a hasára.

"Ez kétségtelenül nem volt szép"
Wazze! Nem akarok átmenni Morvai Krisztinába, de nézd már végig milyen sérülések keletkeztek! Nézd már meg hány tisztességes embert kínoztak és aláztak meg! És erre te azt mondod, hogy "nem volt szép, de...".
Szerinted mégis mitől kéne elhatárolódnia, egy nemszélsőséges, demokrata politikusnak, ha nem ettől?
Fényes nappal, azonosíthatatlan rendőrök szétvertek egy ellenzéki képviselőt, majd a kormány eltussolja az ügyet! EZ A FASIZMUS! Nem az, hogy sörhasú jómunkásemberek, és pubik felveszik az árpáccsávot, és ők mostantól gárdisták.

"Amit lefokozások és bírósági tárgyalások követtek."
Az előbbi vagy 2 rendőrt érintett, az utóbbi meg csak elindult, aztán abba is maradt. Az előléptetések, kitüntetések azonban máig megvannak.

"Talán azért, mert nem attól vagy frusztreált, és bosszúra éhes, mert szélsőbalos barmok korábban megtámadtak és megaláztak, az MSZP-s nyuggerek meg nem elítélték, hanem szóban még támogatták is őket."

Tudod az a vicces, hogyha frusztrált és gyakorlatlan gárdisták támadnának cigányokra, akkor az maga lenne a holokauszttal egybekötött fehérterror. De így, hogy a rendőrök csinálták, számodra teljesen érthető, és tolerálható. (Persze mivel liberális vagy, hozzá teszed, hogy nem szép.)

De gondolom arra is van magyarázat, hogy miért kínozták "gyakorlatlanul" a bv intézetekben a fogvatartottakat?
Meg arra is, hogy a balhék után miért járták martalócokként a várost, és vertek szét minden útjukba kerülő civilt.

Meg az is csak frusztráció volt mikor a haveromtól elkérték a személyijét, letörték a sarkát, majd bevitték, mert érvénytelen a személyije.

De mindez érthető. Szokjuk meg, a liberális demokrácia erről szól: ha felbaszod a rendőrség agyát(, mint kollektívát), akkor a rendőrség megbasz, neked pedig kuss a neved! Minek mentél ki? A rendőrnek vadászpuskával, viperával, csapaterőben joga van vendettát rendezni szerte a belvárosban! És nem! Ez nem fasizmus!

Fedor, Fedor, egyre mélyebbre süllyedsz.

@SzélesFejszés: "gyetlen egy fegyveres testület nem merné elkövetni azokat a sorozatos, állítólagosan "frusztráltságból és gyakorlatlanságból eredeztethető" bűncselekményeket amelyek 2006-ban megtörténtek, ha erre előzetes jóváhagyást, parancsot nem kapnak. "

Most te azt mondod, hogy a fegyveres testületek mind hierarchikus szervezetek, és nem hobbiközösségként individuumként ténykednek?
Azt mondod, hogy a fegyveres testületek tagjai parancsra cselekednek?
Röhej! Ez csak a te paranoid szélsőjobboldali agyadban van így. Abba lehetne hagyni az összeesküvések gyártását!
Legközelebb mit mondasz? Hogy a hadsereg is parancsot követ?

@DeMarco: A remény és a humorérzék hal meg utoljára. XD
Mellesleg nem csak Fedor olvassa ezt a blogot.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.26. 12:14:02

@DeMarco: Vagy ha a 2014es Jobbik-kormány büntetni fogja a 2006 okt 23a-tagadást! XD

DeMarco 2010.03.26. 12:32:17

@TaTa86.: :DDD Na az lenne még nagy show! Amit főztek, azt velük etetnék meg... :DD Szétszakadnék a röhögéstől...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.26. 12:32:38

@TaTa86.: "Nem akarok átmenni Morvai Krisztinába, de nézd már végig milyen sérülések keletkeztek! Nézd már meg hány tisztességes embert kínoztak és aláztak meg!"

És nagyon helyesen ezért kártérítéseket is kaptak, a rendőrök ellen meg eljárások is indultak. És persze nézhetnénk azt is, hogy hány rendőr sérült meg ugyanott.

"Fényes nappal, azonosíthatatlan rendőrök szétvertek egy ellenzéki képviselőt, majd a kormány eltussolja az ügyet! EZ A FASIZMUS!"

Te melyik országban élsz? az enyémben rendőrségi eljárás indult ezügyben, bíróságra is eljutott az ügy, nem történt semmilyen eltussolás. Ez lenne fasizmus?

"számodra teljesen érthető, és tolerálható"

Basszus, így elég nehéz vitázni, hogy egyfolytában csúsztattok, és mindenáron bűnpártolói szerepbe akartok engem beállítani. Hol írtam én olyat, hogy elfogadható, amit a rendőrök csináltak? Épp azt írtam, hogy nem az! Csupán az indítékot látom másképpen, mint ti, de úgy látszik az, hogy nem osztom a prekoncepcióitokat a politikai motiváció terén, az már elég, hogy hogy úgy gondoljátok, én itt a rendőröket mentegetem. A fenét. Miért gondoljátok, hogy a sértett bosszúállás meg a rutintalanság számomra elfogadhatóbb indok, mint a politikai utasítás? Egy frászt, ugyanolyan rossz, vagy talán még rosszabb is, egyszerűen csak szerintem közelebb áll a valósághoz.

Na csá, keddig nem leszek gépközelben.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.26. 12:54:57

@Fedor: "És nagyon helyesen ezért kártérítéseket is kaptak, a rendőrök ellen meg eljárások is indultak. És persze nézhetnénk azt is, hogy hány rendőr sérült meg ugyanott."

Kezdjük ott, hogy a rendőrség sehol nem volt hajlandó kártérítést fizetni, és elismerni a bűnösségét, mindenhol inkasszóval kellett ezt rajta behajtani. Itt megint csak nem látom az elhatárolódást. Megint nem látom, hogy egyetlen szabad demokrata vagy szoci képviselő odament volt, hogy mégis miféle eljárás az, hogy szétverjük az embert, aztán megtagadjuk a kártérítést?

Egyébként ez a lényege a "puha" diktatúrának. Kifizetik végül a kárpit, de attól még tudják, jól hogy úgysem mész ki máskor tüntetni, mert nem ér annyit. Vagy te mennyiért adnád oda a szemed? Mennyiért térdepelnél meztelenül órákat?
A megfélemlítés megtörtén, ezt nem kárpótolja a pénz.
De itt már megint nem értem, hogy egy "liberális", hogy mondhat ilyet. Ez egy kádárista nyárspolgár hozzáállás, teljesen nyilvánvaló, hogy a szabadságjogok szempontjából hatalmas vesztesség volt okt 23a.

"Te melyik országban élsz? az enyémben rendőrségi eljárás indult ezügyben, bíróságra is eljutott az ügy, nem történt semmilyen eltussolás. Ez lenne fasizmus?"
És tedd hozzá, hogy SENKIT nem büntettek meg. Az eljárás sikertelenül ért véget. Egyébként igen. Ez a fasizmus.
De úgy ettől függetlenül: szerinted ez egy normális állapot? Egyszerűen nem értem, hogy írhatod azt amit írsz!

"ol írtam én olyat, hogy elfogadható, amit a rendőrök csináltak?"
Én azt írtam "érthető és tolerálható".
De ahogy olvaslak, ez így is van. Én bennem egy világ omlott össze 24én, de te simán megmagyarázod az egészet. Én képtelen vagyok tolerálni a rendőrterrort, te azért elviseled, mint szükséges rosszat.
És igen: mentegeted a polelitet! Továbbra sem vagy hajlandó elismerni, hogy ez a két párt bizony szélsőséges. A különbség a demokratáid és a jobbik között, hogy a jobbik szélsőségessége egy(, bevallom sok szempontból megalapozott, és védhető) előítélet, az előbbieké meg tapasztalat.

"Egy frászt, ugyanolyan rossz, vagy talán még rosszabb is, egyszerűen csak szerintem közelebb áll a valósághoz."
És ha mind a három ugyanolyan közel áll a valósághoz?
Én még mindig nem látom azokat a jeleket, amiből arra következtethetnék, hogy a rendőrség ámokfutása nem volt szinkronban a kormány gondolkodásával.

SzélesFejszés 2010.03.26. 13:25:28

@Fedor: A következményekkel magyarázod a kiváltó okokat. Azt akarod bemagyarázni, hogy a rendőrök frusztrációja kiváltó ok volt, holott nyilvánvalóan csak az eszköz.

Az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének időpontja arra utal, hogy az egész balhét a megszorító intézkedések hatályba léptetése előtt Elkurcsányék maguk szították.
Azt képzelték, hogy az is elég lesz a megszorító intézkedések miatt majdan előálló bizalom- és népszerűségvesztés ellensúlyozására ha szavazótáborukat rendpárti, szélsőségesek elleni uszítással visszaterelik a nagy szekfűs akolba.
Emellett nyilvánvalóan el akarták érni, hogy a megszorító intézkedések életbe léptetésekor már egy kifárasztott, fásult, reményt vesztett, megosztott, elemi erővel lázadni képtelen társadalom szenvedje el a gyurcsányi "reformokat".

Ez tökéletesen sikerült nekik.

SzélesFejszés 2010.03.26. 13:29:07

@TaTa86.: "Ez csak a te paranoid szélsőjobboldali agyadban van így. "
Hát igen.Így náculok én. Zikkájl!:-))
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0