Az MDF balhé belülnézetből
2010. március 26. írta: Fedor

Az MDF balhé belülnézetből

A Facebook-on keresztül jutott el hozzám az alábbi levél.

Úgy gondolom, hogy most, amikor az MDF totális össztűz alatt áll, talán érdemes lenne a nyilvánosságnak is megismernie azt, hogy milyen ezt belülről megélni.

Kedves Barátunk!

Ha megkésve is, de szeretnénk megköszönni azt a segítséget, amelynek köszönhetően az ország majd minden területén egyéni képviselőket és területi listát tudtunk állítani. Többek közt az Ön támogatásának eredményeként lehet szavazni áprilisban Bokros Lajosra, lehet szavazni az MDF minőségi, őszinte programjára. Köszönjük bölcsességét, hiszen Ön felismerte: a mesepártok mellett szükség van a józan ész hangjára is a Magyar Országgyűlésben.

Azonban arról is szólnunk kell, hogy az MDF milyen körülmények közt tudta teljesíteni a jelöltállítási feltételeket. Ezt az alkalmat kell megragadnunk, hogy tájékoztassuk Önt az MDF valós helyzetéről, mert más forrásból nem értesülne hitelesen arról, milyen eszközökkel akadályozzák Bokros Lajos parlamentbe jutását.

Az elmúlt hetekben soha nem látott ellenszélben kellett küzdenünk a józan, felelős politika sikeréért. A pártközpontokból irányított médiumok megállás nélkül tüzeltek ránk: sokszor törvénytelen eszközöket is bevetettek annak érdekében, hogy befeketítsék az MDF-et és támogatóit. A magát függetlennek gondoló média pedig vagy lustaságból, vagy cinizmusból, de képtelen volt bemutatni az igazságot, programunkról, terveinkről nem beszél, csak vélt vagy valós botrányainkat nagyítja fel.

Kezdődött azzal, hogy az ajánlószelvény-gyűjtéssel kapcsolatban csalással vádolták meg a Demokrata Fórumot és jelöltjeit, ezzel lecsalózva Önt és azt a sok tízezer embert, aki kopogtató céduláját nekünk adta.

Az egyik párttévé rejtettkamerás-felvételt készített cédulagyűjtőink délutáni készülődéséről, és mint valami titkos üzelem leleplezését mutatták be nézőiknek. Ugyanígy álruhában, titkos felvétellel provokálták egyik jelöltünket üres ajánlószelvényekkel. A sajtó jelöltünk jogkövető magatartását állította pellengére, miközben mélyen hallgatott arról, hogy a provokátor majd féltucat törvényt sértett meg, és hallgatott arról is, hogy az Országos Választási Bizottság jelöltünknek adott igazat.

Arra senki nem volt kíváncsi, hogy hányan állnak sorba az MDF központja előtt, hogy leadják ajánlásukat. A magyar média egyetlen képviselője sem volt hajlandó eltölteni itt még fél órát sem, hogy a saját szemével győződjön meg a cédulák áradatáról. Inkább szerkesztőségeikben ülve hazudoztak. Az egyik legnagyobb internetes portál egyetlen egyszer keresett meg bennünket azzal, hogy elkísérné a cédula-gyűjtőinket munkájuk során. Álltunk rendelkezésükre, sőt, az egyik választókerületi jelölt maga ajánlotta fel, hogy tartson vele a riporter, amikor a betelefonálókhoz kimegy a szelvényekért. A napos szerkesztő erre leállította a riportot, mert a valóság már nem volt érdekes.

Sokat mondó, hogy azok a pártok terjesztik az MDF-ről az ajánlószelvényekkel kapcsolatos negatív híreket, amelyek nagy valószínűség szerint törvénytelen eszközökkel igyekeznek befolyásolni a választási eredményeket. Érdekes, hogy a Fidesz mellett nyíltan kiálló MIÉP éppen azokban a megyékben tudta összeszedni az kopogtatókat, ahol a legerősebb a Jobbik.

Kedves Barátunk!

Bíztunk abban, hogy a sikeres jelöltállítás, a választói akarat egyértelmű megnyilvánulása után ellenfeleink befejezik írtóhadjáratukat, és végre teret kap a programunk, amely a független szakértőktől is egyértelműen a legjobb osztályzatokat kapta. Tévedtünk.

Politikai ellenfeleink a pártmédiumok bevetése után az adminisztratív eszközöktől sem riadtak vissza: a választási bizottságokban akarták megfojtani az MDF-et.

Engedje meg, hogy megosszunk Önnel néhány példát:

A XII. kerületi választási bizottság Slosár Gábor jelöltünk 219 kopogtató céduláját nyilvánította - az Országos Választási Bizottság egyértelmű állásfoglalásával ellentétesen - érvénytelennek.

Szegeden a helyi választási bizottság a Választási Eljárásról szóló törvény rendelkezéseit figyelmen kívül hagyva indoklás nélkül tagadta meg jelöltünk nyilvántartásba vételét.

A III. kerületi választási bizottság teljesen törvénytelenül állította jelöltünk ajánlószelvényéről, hogy érvénytelen. Olyan kifogásokat emeltek, amelyekkel már egy másik párt jelöltjével szemben is megpróbálkoztak, tehát, hogy különböző színű tollal töltötték ki az ajánlószelvényeket.

Több esetben névtelen följelentők próbálták besározni jelöltjeink tisztességét. A XI. kerületben egy hölgy azt állította, hogy ő nem a jelöltünknek adta ajánlószelvényét, de mégis ajánlóink között szerepel. Az egy cédula természetesen nem befolyásolta a jelölt indulásának jogát, de az ügyben mégis följelentés és sajtóhír született. Azt azonban elfelejtették megkérdezni, hogy a választópolgárnak honnan volt tudomása arról, hogy ajánlószelvénye jelöltünknél található meg. Erre csak egy logikus magyarázat van: már előre eltervezték, hogy olyanok szelvényét juttatják el a pártnak, akik a későbbiekben tiltakoznak emiatt, így próbálják meg kompromittálni az MDF-et.

Hasonló történt Pesterzsébeten is, ahol fél órával jelöltünk nyilvántartásba vételének jogerőre emelkedése előtt egy feljelentő azt állította, hogy tudomása szerint ajánlóink között nagyszámú, de legalább 67 (sic) hamisított cédula található. Mondanunk sem kell, hogy az illetékes területi bizottság, amelyik ezt követően egyenként ellenőrizte a papírokon a vízjelet, egy hamisat sem talált, de legalább alkalom nyílt ismételten bő terjedelemben beszámolni arról, hogy a párt ajánlásaival nincs minden rendben.

Az MDF jogorvoslati kérelmeinek sorra adnak helyt a felsőbb testületek és vetik el az igaztalan vádakat.

Ebbe a sorba illeszkedik az a nagy visszhangot kiváltó eset is, hogy egyik szombathelyi aspiránsuk hamis cédulák tömegével bukott le. Kiderült, hogy 5, azaz öt darab fénymásolt cédula benyújtásából – amit sajnos jelöltünk nem vett észre – kreáltak ipari méretű hamisítási botrányt.

A folyamat azonban még ezzel sem ért véget. Egyéni jelöltjeinket követően listáinkat akarják megfúrni. A teljesen törvényesen nyilvántartásba vett nógrád megyei listánkat budapesti magánszemélyek támadták meg, mondván, hogy az egyik jelölt korábban már visszalépett. Hiába rendelkezik egyértelműen a választási eljárásról szóló törvény úgy, hogy „nem érinti a listaállítás jogát az, ha az egyéni választókerületi jelölt kiesett”.

A legabszurdabb azonban a Fővárosi Választási Bizottság tegnapi döntése. A testület fideszes, jobbikos és szocialista delegáltja közösen (!) elérte, hogy fővárosi listánkat elutasítsák. Arra hivatkoztak, hogy Csapody Miklós visszalépése után nincs meg a szükséges számú jelölt. Az előbb ismertetett törvényi rendelkezés szerint Csapody visszalépése nem befolyásolja a budapesti lista állításának jogát. Azonban, ha ettől eltekintünk, még akkor is bír tisztán kilenc jelölttel az MDF Budapesten (az előírt létszám nyolc). Ezt a helyzetet úgy kerülte meg a perverz politikai koalíció, hogy egyszerűen figyelmen kívül hagyta saját 48 órával korábban hozott döntését, azaz Slosár Gábor és Király Zoltán nyilvántartásba vételét. Így lesz politikai okokból 10-ből 7, mert a Fidesz, a Jobbik és az MSZP úri kedve, politikai érdeke éppen úgy kívánja. Nyugodtan feltehetjük a kérdést: olyan parlamentet szeretnénk, amelyben ez a három párt ül?

Kedves Barátunk!

Elgondolkodott már azon, hogy vajon miért az MDF lett ebben a kampányban a közös ellenség, a közös nevező a többi párt céltábláján? Meg tudja magyarázni, hogy ha igaz az az állítás, amelyet riválisaink sulykolni akarnak, miszerint az MDF kicsi vagy erőtlen, akkor miért zúdítanak össztüzet ránk?

A válasz egyszerű: Bokros Lajos és az általa meghirdetett program. Ellenfeleink Bokros Lajost akarják mindenáron elhallgattatni.

Szeretnénk Önt megnyugtatni: nem fogjuk hagyni. Kérjük, segítsen minket ebben a küzdelemben, és küldje tovább levelünket ismerőseinek.

Magyar Demokrata Fórum

UPDATE

Segíthet -e az Isaura-effektus az MDF-nek?

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr621870144

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit keres még Bokros Lajos az MDF-ben? 2010.03.26. 19:54:40

Akár veszi a kalapját, akár kitart, ez a márka már nem az, ami 2009-ben volt. Az MDF magával együtt Bokros Lajos politikai potenciálját is ledarálta. (Fotó: mdf.hu) Az MDF a teljes csőd szélén áll. Az elnökség „kiszervezte” maga alól ...

Trackback: Azt hiszed nem mindegy, kire szavazol? 2010.03.26. 19:50:15

Szomorítani senkit sem akarok, boldogabb meg végképp nem lesz a következőktől az ember. De, hogy nem csapjunk a lecsóba csak a második bekezdéstől, szeretném egy kis észrevételre felhívni a figyelmet, ami minden bizonnyal még át sem futott jó pár ember...

Trackback: 1. Megszúrnád e Ibolyát? 2010.03.26. 18:24:40

Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van valamilyen perverziója. Én például már többször eljátszottam a gondolattal,  hogy szívesen magamévá tenném Ibolyát, a pártelnök asszonyt. Igaz nem mai csirke már, de biztos vagyok benne, hogy tudja ő még m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalozka 2010.03.26. 13:46:07

Én nem hiszek az MDF-nek, szerintem hamisitották vagy vették a kc-kat és nem érdemlik meg, hogy indulhasanak. Végülis szerdán eldönti a legfelsőbb Biróság, de ha indulhatnak is, én biztos nem szavazok rájuk...

MÁV tulaj 2010.03.26. 14:30:56

Aki az MDF-re szavaz, az hülye.
Már bocsánat, de tényleg legalább enyhe értelmi fogyatékosnak kell lenni ahhoz, hogy az elmúlt évek követhetetlen bakugrásai, kitoloncolásai, magyarázhatatlan és elvtelen parlamenti szavazásai, cirkuszai után valaki fontolóra vegye e volt-párt támogatását. Az elmúlt hetek eseményei után pedig inkább már középsúlyos vagy súlyos értelmi fogyatékosnak kell llennie annak, aki még mindig oda akar szavazni. Csapody este példaértékű, vele is a szokásos "tisztességgel" jártak el - idézve az ötvenes évek legfényesebb napjait - miután rájöttek, hogy esetleges visszalépésével megakadályozhatja a bp-i lista állítását, vélhetően beígérték neki az országos lista 3. helyét, majd, amikor kiderült (lásd: Nógrád megyei MDF-es lista pár nappal korábbi ügye), hogy már hiába lépne vissza, a bp-i lista akkor is érvényes marad, szépen kirúgták az országos listáról.

Az MDF ajánlószelvényeiről pedig az a véleményem, hogy bizonyára volt oka annak, hogy a választási bizottság nem fogadta el az ajánlószelvények egy részét - ilyen más pártokkal is előfordult -, de mivel az MDF-esek minimálisan tudták túlteljesíteni a 750-es számot, ez az ő esetükben a "nem felelt meg" minősítést jelethette. Ha valaki leadott 1.500 szelvényt, s kiderült, hogy azok közül 367 érvénytelen, abból még nem lett cirkusz, mivel persze a 750 megvolt. Én egyáltalán nem hiszek Dávid Ibolya összeesküvés-elméleteiben, s abban különösen nem, hogy pl. egy Jobbikos választási bizottsági tag azért szavazna együtt pl. az MSZP-s-sel, mert ki akar szúrni az MDF-esekkel, hiszen vélhetően az MSZP-re szavazók számát szaporítaná ezzel, s "pártérdek-értelemben" jobban járna, ha a vélhetően be sem jutó MDF-es töredékszavazatok egy részét a Jobbik kapná meg. Ha nem lehet rájuk rájuk szavazni, akkor onnan nem jönnek a töredék-szavazatok.
Kár, hogy a választási bizottság okait annak vezetője nem ismertette részletesen a nyilvánosság előtt, de persze majd a a megfelelő bíróságok eldöntik, kiknek is volt igazuk. Legalábbis e tekintetben kénytelen vagyok bízni a pártatlanságukban.

DeMarco 2010.03.26. 15:45:36

HA-HAA-HAAAAA-HAAAAAA :DDDDDDDDDDDD

Ez a levél egy vicc... Nem is kell magyarázat. Önmagáért beszél, tele marhaságokkal, csúsztatásokkal, hazugságokkal. Ez a levél önmagában mutatja, hogy miért tart itt a szadöf ahol tart és jól példázza, hogy ha a saját embereiknek ilyeneket küldözgetnek, akkor mégis mit várnak???
Az egész legviccesebb momentuma, amit ibolyka hangoztat és a levél végén is szerepel, hogy nem az ajánlók lopkodása, hamisítása, megvásárlása, nem a madöf-szadesz utálat, az elmúlt évek ezen két párt szerencsétlenkedésének következménye, hanem csak és kizárólag lajoskát támadják... :DDDDD Nem mintha ő nem érdemelné meg, a horror programjáért és antipatikus személyiségéért, de hogy egyedül rá tolják a sza*t, az azért nagyon muris... :DDDD

Kitartás, már csak 2 hét és végük...

m.logic 2010.03.26. 17:03:19

Szerintem a közös ellenség a Jobbik lett. És így, az MDF logikájával, ennek az oka a Jobbik programjának elhallgatása.

A viszont nem látásra bajusz, múmia és here!

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.03.26. 18:46:22

az ovb megengedte az mdf-nek, hogy budapesti listát állítson. ezzel pofánverték a demokráciát. mostantól mindenkit hazaárulónak tekintek, aki az mdf-re szavaz budapesten. nem elég, hogy csalva szeretzték meg a szelvényeket, mellesleg korrupt bűnöző bagázs az egész, de most teljesen jogtalanul listát állíthatnak budapesten. szégyellheti magát mindenki, aki ezek után szimpatizál velük.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.03.26. 18:46:38

Aki az MDF-re szavaz, az NEM az EP-ben maradó Bokrosra szavaz. Kiváncsi vagyok, vajon az önkormányzati választásokon mindenhol Bokros lesz-e a jelölt.

Alvarez 2010.03.26. 18:54:37

Fognak ebből a bohózatból profitálni még Ibolyáék, nekem pedig lesz kire szavaznom. Az a vicc ebben az országban, hogy a legjobb minősítésű pártprogrammal csak ostromolni lehet az 5%-ot, míg a legkevésbé megalapozott programmal rendelkező párt (Fidesz) azt számolgatja, hogy meglesz-e a 66%. De mi magyarok nagyon okosak vagyunk, bizonyítja ezt a sok nobel-díjas koponyánk.

Alvarez 2010.03.26. 18:58:21

@Don Bandi: a demokráciát akkor verték pofán, amikor a Fővárosi Választási Bizottságban ülő Fidesz, Jobbik és MSZP akarta eldönteni, hogy melyik párt kerüljön be a parlamentbe. Demokráciában ugyanis ezt a választókra bízzák.

Hóember 2010.03.26. 19:07:22

Az FVB kurvanagy öngólt lőtt ezzel a jogi viccel, hogy elkaszálták a listát. Gyakorlatilag így mártírt csináltak az antidemokratikusságát számtalanszor vastagon bizonyító mdf-ből. Simán átengedhették volna a pesti listát, úgyse szavazott volna rájuk senki. Így többen fognak. Bár lehet, hogy ez volt a fidesz célja? ilyen duplatrükköt azért nem nézek ki belőlük...

útelágazás 2010.03.26. 19:09:36

Hát biza, az MDF tiltakozik az általa is hozott szabályok ellen, amikor azok nem felelnek meg a pillanatnyi érdekeinek. Persze, ilyenkor jön a szöveg, hogy mindenki a szegény MDF-et akarja félreállítani. Nos, a helyzet az, hogy megtették ezt maguk a sorozatos botrányaikkal és az általuk leadott hamis cetlikkel.

Fabius 2010.03.26. 19:14:57

Fedor! A Bokros iránti szimpátiádat megértem, el is tudom fogadni. De hadd kérdezzem meg: az ő személye, és az a program ami nem kerül a parlamentbe küszöbugrás esetén sem, -ahogy Bokros Lajos személye sem- ér neked ennyit?
Mert az MDF mint párt egy rossz és ízléstelen vicc, szerintem ebben egyetérthetünk. Ez a magyarázkodó levél egyértelműen neked, látens szimpatizánsnak szól, el is érte a célját. Kár, hogy a valóságtartalomhoz annyi köze van, mint teszkós virslinek a húshoz: nyomokban tartalmazza...

is 2010.03.26. 19:19:37

@MÁV tulaj: "Aki az MDF-re szavaz, az hülye."

Sajnos az a helyzet, hoyg MINDEGYIk nagyobb pártról pontosan ilyen hosszan lehet íri, és így mindenki hülye, aki bármelyik pártra szavaz: az MSZP-re is, a FIDESZ-re is, a Jobbikra is csak a középsúlyos vagy súlyos értelmi fogyatékosok szavaznak (a te szavaidat használva, bár szerintem ez jóval szint alatt van, ilyenképpen minősítgetni ismeretleneket). de ezek közül egyikre sem azért szavaznak, mert nem tudnák azt a listát. hanem mert mást fontosabbnak tartanak, leginkább Orbánt mint vezért, Vonát mint vezért, és a tőlük való félelmet az MSZP-nél.

az MDF-re is csak és kizárólag Bokros miatt érdemes szavazni, annak, aki megérti, hogy mit beszél. aki nem érti, az persze nem érti, a közgazdaságtan-ismeret sem demokratikus, van akinek van, van, akinek nincs, és persze van, aki hosszasan tud úgy írni, mintha lenne neki, de közben hülyeségeket ont csak magából. az ilyen nem értőknek van a Jobbik, a FIDESZ meg az MSZP.

összességében nem sok hasznosat írtál.

SzélesFejszés 2010.03.26. 19:21:59

"A válasz egyszerű: Bokros Lajos és az általa meghirdetett program. Ellenfeleink Bokros Lajost akarják mindenáron elhallgattatni."

Ez annyira röhejes.
Nyomják Krahácsot.
Nyomják.

is 2010.03.26. 19:24:19

@Fabius: ez is igaz az összes többi pártra. azért, mert most mindenki az MDF-fel foglalkozik, és a csapból is az folyik, azért még az ember leül otthon magában, aztán értelmesen végiggondolja, hogy máskor, máshol mit látott, melyik párt hány tagszarvezetet oszlatott már fel, hány tagot zárt ki stb. és nem két hétre visszamenőleg (bár lásd nagyatádi FIDESZ alapszervezet), hanem a jelenlegi pártvezetés kezdetétől (ez a FIDESZnek pech, mert 22 év, az MSZP-nek, mégha Gyurcsányt is veszem 6 év, az MDF-nek 12 év, az LMP-nek 2 év, a Jobbiknak 4 év).

útelágazás 2010.03.26. 19:26:44

@Don Bandi: Kíváncsi vagyok, hogy az OVB budapesti listaügybeli döntését is fellebbezi-e az MDF (mint ahogy a Nógrád megyei lista ügyét fellebbezte a Legfelsőbb Bíróságra). Fogadjunk, hogy ebben az ügyben (amikor az OVB az MDF-nek ad igazat) nem lesz semmi gondjuk az OVB döntésével.

törppapa 2010.03.26. 19:33:51

@Alvarez
A múltkor valaki azt írta, hogy Bokros nem politikus, hanem egy számológép. Beadják a végösszeget, és amelyik részösszeg nem fér bele, azt kihúzza!
Amúúgy meg amit a Csapodyval csináltak, az már bőven kimeríti az aljasság fogalmát. Ezekre szavazni??
Ráadásul, ha bejutnak, viszik magukkal a szadeszt is, már pedig azt már megtapasztalhattuk, akármilyen kicsi az a farok, mégis csak ő csóválja a kutyát!!!

SzélesFejszés 2010.03.26. 19:36:43

@is: Szerintem hagyni kell Bokros Lajost beszélni.
Az mindig egy igazi gyönyör.
Az igazi liberál élvezetet már csak azzal tudná fokozni, ha a régi elcsépelt lózungjai mellé bedobná a fehérfülüek számára, hogy "Az öszödi beszéd igazságbeszéd volt."

Hóember 2010.03.26. 19:36:49

@is: Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Az MDF-nek gyakorlatilag nincs működő tagszervezete. Már pesten se nagyon, vidéken meg pláne.

Ez jól látszik a jelöltjeiken is, meg a kc gyűjtés "eredményességén".

A jelenlegi MDF egy dologra jó - elszed majd kb 2%ot az mszp listától. Végtére is, ez egy egész méltányolható küldetés.

Alvarez 2010.03.26. 19:37:24

@törppapa: ja ha valaki valamit ír a Bokrosról, azt komolyan kell venni.

Amúgy Csapodyval mi olyat csináltak, ami aljasság lenne? Minden lehetősége megvan rá, hogy egyéniben bejusson.

Fabius 2010.03.26. 19:39:17

@is: Én ennek a kérdésnek inkább onnan mennék neki, hogy hány 20-22 éve megszokott arcot látsz mondjuk Fidesz-MSZP-MDF szinten? Fidesznél a régiek -Áder-Szájer-Pokorni-Kövér-Dájcs mind aktívak, A Maszopnál Lendvai-Szekeres-Kiss Péter stb. mai napig aktív tag, akiről mindegy mit gondolunk, de képviselnek valamit húsz éve. Na, most mutass egy ilyen listát az MDF-nél. Érdemes volna összeszámolni, hányfelé reinkarnálódott a kizárások után az egykori Fórum.

Alvarez 2010.03.26. 19:45:29

@Fabius: az csak jót tett az MDF-nek, hogy a Font Sándor, Lezsák Sándor, Balsai István féle korrupt idióták elhúzták a belüket onnan. Mondjuk azt én se hiszem, hogy Retkes Attila sokat emelne a nívón.

bloggerman77 2010.03.26. 19:46:17

.... azért kiváncsi lennék, hogyan lett az egy hónapig gyűjtött alig 200 kc-ból egy hét alatt 800 körüli nem egy MDF-es jelöltnél.

Hóember 2010.03.26. 19:50:45

@bloggerman77: "nem törvényes eszközökkel", hogy klasszikusokat idézzek! ;)

Alvarez 2010.03.26. 19:55:30

@Hóember: ott rontották el, hogy nem zeneiskolában gyűjtötték a kopogtatócédulákat. Az teljesen törvényes lett volna, oszt jónapot.

sárkányfő 2010.03.26. 19:59:17

Az ilyen éles helyzetekben mindeniből előjön a valódi énje.

Mszp=Fidesz=Jobbik. Szánalom...

Én amúgy nem fogok az Mdf-re szavazni, mert bár Bokros jó fej, a párt szerintem nem az.

De akár jó egy párt, akár nem, ilyen nyíltan törvénysértő, gusztustalanul átlátszó módon megpróbálni kinyírni, ez felháborító. Azok a kommentelők, akiknek itt habzik a szájuk és agyatlanul öklendezik vissza a betanult szöveget, mit sem törődve azzal, hogy az OVB éppen most közölte, hogy a több ezer éves matematika az továbbra is érvénybe van, és hogy a 9 az 9, nem pedig 7, azok konkrétan mind teljesen idióták.

Van-e akár csak 1, azaz egyetlen egy darab fidesz/mszp/jobbik szavazó, aki képes elismerni, hogy ultragáz, amit a pártjuk művelt?

A 3 nagy párt húzza le magát a budin. Hogy van ehhez képük. És még ezek kérik a szavazatunkat, Ezek akarnak képviselni minket? Akik nyíltan szegik meg a törvényt?

kamasuka 2010.03.26. 20:03:03

@Hóember:
"Az FVB keddi ülésén a rendelkezésre álló iratokból megállapította, hogy a fővárosi 15. számú országgyűlési egyéni választókerületben jelöltként nyilvántartásba vett Csapody Miklós írásbeli nyilatkozatában a jelöléséről március 24-én lemondott. Ebből következően az FVB rendelkezésére csak hét olyan igazolás áll, amelyet a területi listaállítás kapcsán figyelembe vehet - írta indoklásában az FVB.

Az FVB felhívta a figyelmet arra, hogy Slosár Gábor (18. oevk) és Király Zoltán (4. oevk) nyilvántartásba vételére március 22-én 16 órát követően (az FVB március 22-i, 19 órai kezdetű ülésén), tehát a listaállítási határidő (azaz március 19-e 16 óra) lejárta után került sor. A határidő lejártakor tehát ezen személyek még nem voltak jelöltek, ezért őket a törvényi feltételek teljesítésének vizsgálata során a szükséges 8 egyéni országgyűlési jelölthöz az FVB nem tudta hozzászámítani."

futura 2010.03.26. 20:03:47

Már több helyen megírtam, hogy eddig közöm nem volt az MDF-hez, de ami az utóbbi időben velük és ellenük történik, ha nagyon szimpatikussá nem is tette őket, de mélyen elgondolkodtat.
Az évek alatt megszokott komcsizók buzizók stb. hada, mintha új ellenségképet talált volna magának.
Az ősellenség SZDSZ-szel szinte senki nem foglalkozik, az LMP pedig úgy néz ki mintha érinthetelen volna, vagy egyszerűen nincs ismert arcuk, és aki csak a Blikk-ből és az RTL-ből tájékozódik, nem talál rajtuk fogást.

A család két kopogtató céduláját, úgy döntöttünk, hogy a két kispártnak adjuk, had kapjanak esélyt, választáskor pedig majd meglátjuk.
Az LMP házhoz jött, az MDF irodába feleségem vitte be. Mindkét alkalommal előre beírtuk az adatokat, és a helyszinen pedig a jelölt nevét írtuk rá, amit honnan a bánatból tudtam volna. Persze más tollal. Akkor most ezt is érvénytelennek nyilvánították? A demokrácia nagyobb dicsőségére.
Egyáltalán a választási bizottságokban mit keresnek a pártok emberei? Max. megfigyelőként tudnám őket elképzelni!

futura 2010.03.26. 20:13:42

@bloggerman77:
Hát úgy sokasodtak meg a végén a kopogtatócédulák, hogy többen, de az én látókörömben sokan, nem adták senkinek, kivárták az utolsó napokat. Kínjukban vagy nem, de akkor hozták meg döntésüket, és ezt általában már a kispártok kapták meg.

ridegfarkas 2010.03.26. 20:17:25

Aki az eddigiek alapján a szardöfre szavaz,nem normális.Egyszerre röhejes,szánalmas,siralmas,aljas,mocskos,hazaáruló,antidemokratikus,tolvaj banda.Mindenki számára világos,kik is ezek a moslék emberek.Az aszott ibolya egy világbankár idióta zsidóban látja a magyar jövőt.Erre a feladatra ennél alkalmatlanabb embert nem is találhatott volna.Remélem eltakarodnak a jó büdös kurva anyjukba!

útelágazás 2010.03.26. 20:17:44

@ó jaj: Azt az MDF is tudhatta, hogy Csapody vissza fog lépni, ha leszedik a listáról, mégis gerinctelenül lebegtették a listán való szerepeltetését. Utána persze már eldobták, mint egy zsebkendőt. Ha meg is volt a 8 név, akkor is elképesztően gerinctelen és erkölcstelen volt az MDF megmozdulása. A törvényességre pedig ne hivatkozzunk, mert az MDF-nek az csak akkor számít valamit, ha nyer vele, egyéb esetben a párt "rugalmasan" kezeli a szabályok betartását.

Zelefánt 2010.03.26. 20:23:33

Lám, lám, mégiscsak elfogadták a budapesti listájukat is.
Alkalmazott demokrácia a demokrácia letéteményeseinek.
Pfuj.

padisah 2010.03.26. 20:26:27

Én meg elvittem személyesen a gyüjtőpontra, ami történetesen egy kávéház volt. Na bumm, ez most választási csalás? Ha valaki meginterjúvol, aláírom neki 10 tanúval ha kell, hogy én igenis MDF-re adom a kopogtatót.

És igen, én ezek szerint értelmi fogyi vagyok, és folyton szembejönnek velem az autópályán.Ez van.

De az is lehet hogy csak szimplán elegem van a szocializmus vörös, nemzeti színű, meg különféle keresztekkel variált változataiból, és polgári demokárciában szeretnék élni, ahol nem az állam dönti el, hogy mivel törlöm ki a seggem.

sárkányfő 2010.03.26. 20:27:01

@útelágazás: te kb. a milliomodik vagy aki azzal próbálja igazolni/relativizálni az egyik párt aljasságát, hogy rámutat: a másik is az.

az mdf ügyei sem adnak alapot arra, hogy átgázoljon bármelyik ellensége a magyar jogrendszeren, hogy az aljas ügyért összefogjon a 3 nagy párt. nem arról volt szó, hogy a 3 nagy utálja egymást, szélsőségezi egymást, nácizza komcsizza egymást? hogy a másik kettővel még egy helységben tartózkodni is kellemtelen? na de ha megvan a közös érdek...

ti kommentelők meg mondtok mindent, csak ne kellejen arról beszélni, ami kellemetlen. ugye? ha egy neked kedves párt jelöltjét vagy listáját próbálták volna így elkaszálni, akkor fogadok, a jogi és demokratikus érzékenységed máris működésbe lépett volna...

padisah 2010.03.26. 20:30:38

mitigernek.hu/

ezér megy az acsarkodás, behülyített, vagy fizetett kommentelőkkel

meg persze az okos, nóbeldíjas magyar aki a szivével "gondolkozik", kb annyira érdekli a program, mint a fradi-újpest szurkolókat a meccs, azok is csak balhézni járnak oda

padisah 2010.03.26. 20:32:02

mitigernek.hu/

ez az acsarkodás fő oka, a mozgósított pártaktivisták hadserege etc

padisah 2010.03.26. 20:33:05

ismétlés a tudás anyja
(vazz 3x néztem meg, hogy elment-e az előző poszt, és semmi)

Alvarez 2010.03.26. 20:37:48

@ó jaj: én nem relativizálok, ezért meg vagyok győződve arról, hogy Ovi végignézte a zeneiskolában a felnőttkorú fiatalok személyi igazolványát, és aki mégsem volt felnőttkorú, azt hazaküldte fogatmosni.

útelágazás 2010.03.26. 20:39:44

@ó jaj: Miből gondolod, hogy az ügyben igaza volt az MDF-nek? Fellebbezni kéne ezt is a legfelsőbb helyre...

Egyébként miért feltételezel rögtön rosszindulatot csak azért, mert az a három ember egy-egy párthoz tartozott? Attól már be sem tarthatják a szabályokat? Mert ha így van, akkor az egész politikai rendszernek nincs értelme.

sárkányfő 2010.03.26. 21:08:02

@útelágazás:

Abból gondolom, hogy most derült ki! Ne hazudjuk már le a fényes csillagokat az ágról! nem betartották a szabályokat, hanem átgázoltak rajtuk! Durván, nyíltan, egyértelműen! Most derült ki, miről beszélsz? Az OVB helyt adott a fellebbezésnek!

"Egyébként miért feltételezel rögtön rosszindulatot csak azért, mert az a három ember egy-egy párthoz tartozott?"

:D :D :D

sárkányfő 2010.03.26. 21:10:11

@Alvarez: :)

Persze ha mondjuk Bokros vagy Vona csinálta volna ugyanezt, akkor már hörögne a fideszmédia, meg a fideszkommentelők is...

útelágazás 2010.03.26. 21:34:33

@ó jaj: Az OVB "helyt adott" a nógrádi fellebbezésnek is, szóval akkor ezek szerint ott is "kiderült", hogy nem lehet lista? Ezért mondom, fellebbezni kéne a Legfelsőbb Bíróságra. Ha a nógrádi ügyben sem volt "jó" az OVB ítélete az MDF számára, itt akkor miért lenne az mérvadó?
Mellesleg nézd meg a Slosár-ügyet és a Pusztai-ügyet. Érdekes, ott nem volt gond az FVB gonosz összeesküvése az MDF számára.
Szóval lényeg a lényeg: jogi ügyekben és szabálykövetésben elég szelektív ez a botránypárt (ha még egyáltalán léteznek azóta is).

sárkányfő 2010.03.26. 21:48:16

@útelágazás: lol, megint csak az Mdf-et szapulod, még egy ilyen ügy kapcsán is, róla írod, hogy "jogi ügyekben és szabálykövetésben elég szelektív".

Komolyan vicces vagy. Az OVB mai állásfoglalása a hatályos jogi álláspont, tehát ebből kell kiindulni jogi szempontból. És ez még a kisebb szempont, mert számomra a józan ész a mérvadó, és azt még a legelvakultabb fidesz/mszp/jobbik agyhalott zombi sem gondolhatja, hogy hihető a 10-ből 3 jelölt elkaszálása, hogy éppen ne legyen meg a szükséges minimum 8. Micsoda véletlen, na persze...
Ha csak a Csapodyt kaszálják el, még azt mondom, védhető, kimagyarázható, már nem jogilag, de a közvélemény előtt, de hogy még kettőt? Ez nem határeset, ez nem kimagyarázható, ez maga a nagy lebőgés! Te melyik pártnak vagy ennyire mélyen az elkötelezettje, hogy az abszolút nyilvánvalót sem látod? Már kérdeztem, ha a te pártoddal művelnék ezt, hogy értékelnéd? Komolyan rossz látni mit tesz az emberekkel a politika...

zsoltix 2010.03.26. 21:55:48

Bp: 20 ev Demszky. Innentol kezdve semmin sem csodalkozom. Varosi zsivanyok:)

SzélesFejszés 2010.03.27. 07:21:36

@Alvarez: Egy teljesen más szituációban Csapodyval kifejezetten jót tettek volna, mivel Csapody jóval népszerűbb volt eddig mint maga a pártja.
Azok akik eddig nehezteltek rá amiatt, hogy kitartott Ibolya kulturális forradalma által felforgatott MDF mellett, most megbocsájthatnak neki. Gondolhatják persze úgy is, hogy megérdemelte amit kapott.

Kérdés, hogy most is tudna-e nyerni egyéniben.

DeMarco 2010.03.27. 07:27:23

4:2 arányban szavazták meg, hogy a nyilvánvaló és egyértelmű csalások ellenére átengedik a szadöf pesti listáját. A maszop és a fidesz delegáltja nagyon helyesen nem-el szavazott. Ez számomra csak egyet jelent: A Jobbikos megszavazta !!! Szégyelje magát !!!

DeMarco 2010.03.27. 07:28:10

4:2 arányban szavazták meg, hogy a nyilvánvaló és egyértelmű csalások ellenére átengedik a szadöf pesti listáját. A maszop és a fidesz delegáltja nagyon helyesen nem-el szavazott. Ez számomra csak egyet jelent: A Jobbikos megszavazta !!! Szégyelje magát !!!

marós 2010.03.27. 09:40:14

Nem szeretnék, még azért sem, belül lenni ebben a retkes-bokros-dávid bagázsban, hogy onnan mondjak róluk véleményt, mert kérdem én ki az aki ezek után, hogy a kopogtató cédulák összeszedését, leadását sem voltak képesek botrány nélkül megoldani, rájuk bízná az ország vezetését.

artur_ 2010.03.28. 14:31:57

Alkalmatlanok alkalmi gyülekezete, akikre már a mazochisták kivételével senki nem kíváncsi.

Az EU választáson még felszínen tartották őket a baloldali társpártok, de most láthatóan nem kellenek már nekik sem. Így aztán nem maradt más hátra, mint a partvonalról ordibálni, hogy mindenki ellenük van.

Nyugodjanak békében.

SzélesFejszés 2010.03.28. 22:30:11

A kisdedek egészen biztos, hogy megállnak a növésben, ha ránéznek azokra az MDF-es gigant-poszterekre, amelyek Bokrost mint főalakot enyhén megfeszített rúzsos szájú egyházi szentként, hívei körében munkahelyteremtői áldást osztva ábrázolják.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0