Érdekes szomszédság
2010. június 02. írta: Fedor

Érdekes szomszédság

Amikor először olvastam az alábbi hírt, azt hittem, a Hírcsárdán járok, csak a design változott meg, de nem, ez nem fake:

A Club Alterego, a budapesti meleg közösség egyik legfelkapottabb helye, radikális szomszédot kap.

Az egyik legnépszerűbb melegklub tőszomszédságában nyílik meg Budapest "első nemzeti szórakozóhelye". A Toroczkai László nevével fémjelzett Klub64-ben június 5-étől várják "mindazokat a jó szándékú honfitársakat, akik magyarok között akarnak felhőtlenül szórakozni!". A berendezésről fényképek, a helyről pedig rövid ismertető található a diszkó honlapján. Eszerint a "személyzet nemzeti érzelmű, a berendezés magyaros, betyáros", a lemezlovas itt csak magyar zenéket játszik, és időről-időre nemzeti rockzenekarok és előadók is fellépnek majd.

UPDATE

Az egykori Glam Bar & Lounge melegklub helyén fog üzemelni Toroczkai László „nemzeti szórakozóhelye” a Klub64 - tudta meg a Hír24.

Komolyan nem tudom, hogy sírjak -e, vagy nevessek. Tehát már ott tartunk, hogy már diszkók között is politikai alapon válogat a magyar. Betyáros diszkó, LOL. Az meg külön érdekes lesz, ha a két szórakozóhely közönsége éjfél után összefut, és itt most valahogy nem attól tartok, hogy tajtrészeg melegek ordenárémód ordibálva belekötnek Rózsa Sándor megszeppent unokáiba.

Azért sírnivaló ez az egész, mert egyébként az alapötlet (magyar szórakozóhely, magyar zenékkel, piákkal) amúgy jó, és támogatandó, csak épp mi a francnak kell nyakon önteni szélsőséges politikával? A Budapest rádiónak is volt egy korszaka, amikor csak magyar zenét adott, állandó helye is volt a kocsimban, érdekes, nekik ez ment übermagyarkodás nélkül is.

A névben a 64 könnyen dekódolható, az alapító mozgalmára, a 64 Vármegyére utal, az meg külön vicces, hogy a dj lemezlovas a Szent Korona rádió főszerkesztője. Ez nem nemzeti jelképünk meggyalázása egyébként? Csak kérdem. Mint ahogy az is furcsa, hogy a poszt képeinek forrása, a legmagyarabb magyar szórakozóhely honlapja .com domain-en érhető csak el, miközben a klub64.hu is szabad.

A kurucnak adott interjújában Torockai a következőkkel indokolta a hely megnyitását:

Eljött azonban az idő, hogy Magyarországon a magyar kultúra ne egy belterjes szubkultúra legyen, hanem újra többségi, uralkodó kultúra.

Laci te, hallod -e, te melyik országban élsz? Hol szubkultúra a magyar? Nekem valahogy (szerencsére) egészen mások a tapasztalataim. Akit érdekel, az eddig is megtalálta magának azokat rendezvényeket, zenéket, műsorokat, amelyek jólesnek a magyar szívnek, politikai hátszél nélkül is.

Itt egymást érik a szórakozóhelyek, de eddig csak a liberalizmust, nemzetköziséget és a devianciát terjesztették.

- szúr egyet a leendő riválisok felé, mintha nem lenne mindegy, hogy egy Liszt Ferenc téri teraszon, a sarki kocsmában, egy ír pub-ban vagy egy buzibárban issza le magát az ember a sárga földig. Ízlés és pénztárca kérdése csupán az egész.

Hogyan tudják megakadályozni, hogy más nemzetiségűek is járjanak a Klub64-be?

- teszi fel a célközönség számára legfontosabb kérdést a kuruc "újságírója". És tényleg, hát hogy nézne már az ki, hogy egy kozmopolita turista magyar zenére, magyar pálinkától részegedik le. Az országon belüli idegeneknek meg találjanak ki valami megkülönböztető jelzést.

A sárga csillag egyszer már bevált.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr622051064

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Toroczkai jobbikos képviselő lehet 2010.08.11. 17:23:01

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke vezeti a Jobbik Csongrád megyei területi listáját. Ezzel gyakorlatilag biztosan bekerülhet a megyei önkormányzatba.

Trackback: Toroczkai László melegbárt bérel 2010.06.03. 14:09:05

Toroczkai László az egykori Bamboo, Revans illetve egy hete még a GLAM névre hallgató melegbárt bérelte ki, klub64 nevű kuruc klubjának (a név választás nem véletlen, az üzmeletető egyben a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke is ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.logic 2010.06.02. 16:50:05

Az utolsó megjegyzésedből látszik a zsigeri antimagyarizmusod.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.02. 16:54:36

Bizarr.

"Hogyan tudják megakadályozni, hogy más nemzetiségűek is járjanak a Klub64-be?"

Ezt én sem értem....

Na mindegy megnézem mennyibe kerül, Toroczkai klubbjában magyarnak lenni. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.02. 17:22:33

@m.logic: Persze, holnap megyek is magyart írtani...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.02. 17:25:04

@TaTa86.: "Egyelőre a Klub64 huszonnégy órában ingyenes, a napközbeni programok a későbbiek során is ingyenesek lesznek, de az esti programok során a jövőben lesz egy szerény belépti díj, már csak azért is, hogy a nem oda való elemeket kiszűrjük."

Zsidónak, cigánynak, melegnek, komcsinak, libsinek biztos nincs 1-2000 Ft-ja...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.06.02. 18:07:56

Az ötlet szerintem jó, a hely már kevésbé. Szerintem technikailag nehéz lesz legálisan megoldani a face-kontrollt. A beugró meg tipikusan hajléktalan/gyerek szűrőnek jó, lásd pl. ZP.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.02. 21:02:37

@Fedor: Én az ételre-italra gondoltam. :)

"Zsidónak, cigánynak, melegnek, komcsinak, libsinek biztos nincs 1-2000 Ft-ja..."
Lol. XD
Mondjuk a csöveseket és a cigányokat tényleg egész jól kiszűri egy 500 forintos beugró.

DeMarco 2010.06.02. 22:56:55

@Fedor: Neked fizetnek az álrettegésért, vagy magadnak álrettegsz? :)

Először csak legyintettem, de épp ma hallottam ennek egy másik verzióját, ezért megosztom vele(d)tek:

-Juhhéé! Megvan az új törzshelyünk!! Lelkendezett aki mondta...

De most komolyan.
1. Mit érdekel téged, hogy bárki hol nyit kocsmát/szórakozóhelyet?! Szíve joga ezt megtenni...
2. Már megfigyeltem, hogy téged minden magyarságtudattal kapcsolatos dolog taszít, legyen szó zászlókról, kokárdáról, himnuszról, nagy Magyarországról, vagy bármiről ami nemzeti. Talán bele is betegednél, ha itt is mindenhol kint lenne a magyar zászló, a kertekben, iskolatermekben is, mint Amerikában. Pláne, ha a bumeráng nadrág és a fürdőruha is nemzeti színű lenne...
De számomra ez nagyon visszás és érthetetlen is. Nehezen tudom elképzelni, hogy valaki ne szeresse a hazáját és annak jelképeit, bár példákat azért látunk rá... Vagy esetleg külföldi vagy? Ez felment részben, bár becsmérelni akkor sem illene...
3. Az is jellemző, hogy a buzikat félted és nem azokat akik Torockai bárjába mennek... Pedig annál nincs szörnyűbb, ha valaki félrészegen ajtót téveszt és a kék osztrigába megy... mert a buzit, legfeljebb elverik, de a kurucot még meg is dugják... brrrr...

ifj. Katánghy Menyhért 2010.06.02. 22:59:38

kizárólag magyar zene, hadd találjam ki: kaláka, szalóki ági, csík, péterfy bori, bëlga, tudósok... megvan az új törzshelyem.

gnoldaeh 2010.06.02. 23:36:49

@Fedor:"Tehát már ott tartunk, hogy már diszkók között is politikai alapon válogat a magyar."

Nemzeti érzelműnek lenni nem politikai hovatartozás kérdése.

Kiß B. 2010.06.02. 23:50:52

Van már ilyen hely Budapesten, nem is rossz: www.emiklub.hu/

mrs. bateman 2010.06.03. 01:50:44

a betyárok nem bűnözők voltak? kb. olyan mintha a szeparéban hagyó úrékat tapétáznák ki :D

chillout28 · https://www.facebook.com/EgyKicsitMindenhol/ 2010.06.03. 02:24:49

@gnoldaeh: Ez teljesen igaz, raadasul csak itthon tapasztalhato az, hogy nemzeti kerdesbol egybol a politika ugrik be a legtobb embernek. Barhova mesz Europaban van egy igen egeszseges nemzeti erzelem az emberekben. Tevedes, hogy csak az olaszok nagyon hazaszeretok, nezzunk korul emberek. Eltem Irorszagban ill. Hollandiaban. Mindenki szereti a hazajat, meg akkor is ha nem lathato az ok, hogy miert. Mi miert ne szerethetnenk? Rengeteg okot lehet ra talalni, hogy szeressuk, csak tajekozodjunk. Miert ne lehetne olyan hely ahol igenis tudunk sajat zenere bulizni, tancolni? Nem kotelezo a folyamatosan jatszott tucatslagerre hangolodnunk. Nekunk is van sajatunk, es ez is csak erositi azt, hogy igen osszetartozunk es szeressuk egymast gyerekek! Mosolyogjunk. Aki szeret es szeretve van : mosolyog. Szep napot!

kisa 2010.06.03. 08:57:27

@gnoldaeh: Valóban nem. De a nemzeti érzelemmel hivalkodva és arra hivatkozva nemzetietlennek titulálni másokat, akik a nemzeti érzelmet intimebben, nem a (gyakorta a történelem által kompromittált) külsőségeiben élik meg, az bizony kifejezetten politikai hovatartozás kérdése.

jujdejo 2010.06.03. 11:57:52

rendben van egy ilyen klub, ez nem is olyan nagy durranas, az lenne komoly, ha ezt franchise alapon elkezdenek terjeszteni mondjuk a felvideken, erdelyben, karpataljan, stb...utana meg Pozsonybban meg Bukarestben is nyithatnanak!!!ugy ahogy van török meg kinai etterem, miert ne lehetne Magyar Klub...?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.03. 13:52:52

@DeMarco: 1. Miért rettegnék? Vagy talán a Vastagbőr is retteg, amikor a két intézmény közelségéből ugyanazt a következtést vonta le, mint én?
2. Engem a nemzeti dolgok nemhogy nem taszítanak, hanem kifejezetten vonzanak, de írtam is már erről:

fedor.blog.hu/2009/03/12/az_adjatok_vissza_a_jelkepeinket_projekt

És szerintem ez ebből a posztból is kiderül, csak te szokás szerint szelektíven olvasol, és azt látod bele, ami belelátni akarsz, és nem azt, ami oda van írva (vagy csak provokálni akarsz, hisz az egyik legrégebbi olvasómként pontosan tisztában kéne lenned vele, hogy mit érzek a hazám iránt). Az taszít, amikor ezeket a nemzeti dolgokat egy politikai oldal ki kívánja sajátítani, és szélsőséges, kirekesztő ideológiával kapcsolja össze. Ebből következően nem hogy zavarna, hanem tetszene is, ha magyar zászlók lennének kitűzve (a nemzeti zászló, nem az árpádsávos), sőt eaz se zavar, ha ruhákon látok ilyet (megfogsz lepődni, még nekem is volt is volt ilyen pólóm).

Ja igen, a nadrág az nem bumeráng, hanem bermuda :-) És pont hogy az ókonzervatív übernemzeti érzelműek szoktak az ilyesmik miatt lázdani, hisz szerintük az ilyen felhasználási mód a nemzeti jelképek meggyalázása :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.03. 14:59:55

@gnoldaeh: "Nemzeti érzelműnek lenni nem politikai hovatartozás kérdése."

Ez igaz, hisz én is nemzeti érzelműnek mondhatom magam, hisz szeretem ezt az országot, a kultúráját, és mindent megtennék érte, csak épp ezt a kifejezést (is) kisajátította magának egy politikai oldal, szóval ezért nem nálam kell panaszt tenni.

@jujdejo: " az lenne komoly, ha ezt franchise alapon elkezdenek terjeszteni mondjuk a felvideken, erdelyben, karpataljan, stb...utana meg Pozsonybban meg Bukarestben is nyithatnanak!!!ugy ahogy van török meg kinai etterem, miert ne lehetne Magyar Klub...?"

Ha csak arról lenne szó, hogy van egy hely, ahol magyar zenék, magyar kaják, magyar piák vannak, akkor abból tényleg jó lenne akár egy hálózat is. De ez a hely sajnos elsősorban nem erről szól, hanem a politikáról, márpedig ha a fentiek mellé ezt is exportálnák, abból csak balhé lenne.

@DeMarco: "Pedig annál nincs szörnyűbb, ha valaki félrészegen ajtót téveszt és a kék osztrigába megy... mert a buzit, legfeljebb elverik, de a kurucot még meg is dugják... brrrr..."

Mert televannak az újságok az olyan hírekkel, hogy véletlenül melegbárba tévedt heterókat erőszakoltak meg... Nem gondolod, hogy azért a melegeket a féltem, mert arra már többször volt példa, hogy őket támadták meg azok, akik nemzeti érzelműnek vallják magukat, mint az ellenkezőjére? Ha nem lesz ilyen balhjé, az csak jó, sőt, kívánatos, csak épp a tapasztalat mást vetít előre.

Jelzem, most már nem csak a Vastagbőr, hanem a Mandiner is rajtuk köszörüli a nyelvét, biztos ők is álrettegnek :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.03. 15:05:48

@Fedor: Lassan meg kéne már tanulnom rendesen gépelni :-)

Avatar 2010.06.03. 16:07:54

"Laci te, hallod -e, te melyik országban élsz? Hol szubkultúra a magyar?"

Nem érted te ezt. Csak az a magyar kultúra, amit ő annak nevez. Mivel nem jár mindenki Kárpátia koncertre, ezért szubkultúra (még).
---------------------------
Egyébként ezek a betyárok pont olyan életformát követtek, amit a cigányok sztereotípiájából ismerhetünk:
Akitől tudtak, attól loptak. A társadalmi szabályokra, szokásokra nagy ívben szartak. Az írott törvényt semmibe vették, és saját szabályaik szerint éltek. Általában folyamatosan menekülniük kellett, így nem volt állandó lakóhelyük, hanem vándoroltak ide-oda...
Vajon milyen értéket teremtettek a betyárok a társadalom számára?

(Az általuk nagyon kedvelt cifra szűr mai megfelelője a vastag aranylánc.)

Esetleg a Whisky-s rabló képét (mint modern magyar betyár) nem akarják kirakni valamelyik falra?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.06.03. 16:54:59

@TaTa86.: szerintem elsősorban a zsidókra, cigányokra gondolnak nem külföldiekre, csak éppen hülyék egy kicsit debilek.

Aztat! 2010.06.03. 18:26:53

Ha esetleg az Alterbe megyek, más útvonalon teszem, ennyi.

Egyébként meg be fog ez fuccsolni legfeljebb néhány hónap után, amiért persze a mocskos kommenyisták lesznek a hibásak még csak véletlenül sem az, hogy aki arra téved, amellett, hogy vállalhatatlanul gázos és be lehetne gyújtani az ősmagyar lehelletét, nem hagy ott annyit, amennyi mellett megérné fenntartani a helyet (tény, hogy a benzinmagyarok közt felülreprezentáltak az alacsonyabb jövedelműek).

Néhány aberráltat meg jól pofán b*sznak, akik csak a balhé kedvéért állítják le tajrészegen egyik-másik Alterbe tartó pöcsöslányt, ami engem különösebben nem érint.

Azaz az, hogy egy turbómagyar hely nyílik, inkább poén, de számomra mondjuk egyáltalán nem félelmetes.

Az meg egy más kérdés, tényleg gáz, hogy az alapötlet, a nemzeti szórakozóhely létrehozása még jó is lenne, ha nem lenne nyakon öntve egy adag hobbináci szósszal.

DeMarco 2010.06.04. 08:57:05

@Fedor: "Engem a nemzeti dolgok nemhogy nem taszítanak, hanem kifejezetten vonzanak.."

Hát ezt rettentő jól titkolod, mert én nem emlékszem egyetlen esetre sem, ellenben számtalanra amikor ez ellen lázadtál...

"Az taszít, amikor ezeket a nemzeti dolgokat egy politikai oldal ki kívánja sajátítani.."

Ez már beteges. Pont ez lenne a lényeg. Egyáltalán nincsenek kisajátítva a nemzeti jelképek. Nyugodtan használhatod te is, ahogy mindenki. Csakis azért tűnik megkülönböztetőnek, mert ők (én) használjuk őket, te (ti) meg nem... Teljesen természetes, hogy kint lóg a magyar zászló az erkélyen, legalábbis nekem. Az már a ti hülyeségetek, hogy beazonosítanak Fideszesnek, vagy néha Jobbikosnak. EZ a szégyen és nem a zászló használata. Te azt mondod, hogy problémád van, mert néhány párt használja ezeket a jelképeket, nekem meg az, hogy a többi nem...

"Ja igen, a nadrág az nem bumeráng, hanem bermuda :-)"

Jah, tom', csak már álmos voltam, nem ugrott be elsőre... :)) De azért értetted így is nem?

"Mert televannak az újságok az olyan hírekkel, hogy véletlenül melegbárba tévedt heterókat erőszakoltak meg..."

A múltkori szerencsétlen tűzoltóra gondolsz?? Szted ki vallana be ilyen szégyent és ki teregetné ki??

Ez a frusztráltság és paranoid hajlam ugyan jellemző, de szerencsére nem általános...

Az ilyen csipp-csupp dolgoknál sztem sokkal fontosabb, hogy a maszop nem megy el a Trianon 90 éves emlékülésére. Lassan már nincs olyan hét, ahol ne süllyednének még mélyebbre a mocsokba. Ráadásul saját magukat ássák lefelé és még hajráznak is hozzá... bár tulajdonképpen ez nem lenne ellenemre, csak bosszantó, hogy ezért fizetünk nekik... :(((

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.04. 09:07:16

@DeMarco: Hát nem tudom, hogy az árt -e többet az országnak, hogy néhány képviselő nem megy el egy megemlékezésre, vagy az, hogy Kósa és Varga alaptalan beszólásaira akkor van méylrepülésben a forint meg a tőzsde, amikor a piacokon amúgy ellenkező hangulat van... Ugye minden ilyen alkalomkor emlékeztethetlek arra, hogy korábban állandóan direkt árfolymrontással vádoltad az előző kormányokat? ;-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.04. 09:10:56

@DeMarco: Egyébként meg tényleg nem értelek. Számtalanszor írtam, ebben a posztban, is, hogy szeretem az országot, mindenestül, büszke is vagyok rá, de nem szeretem a kirekesztést. Nem mások ellenében vagyok büszke a magyarságomra, hanem másokat tolerálva. Azt is leírtam már, hogy mit értek a jelképek kisajátítása alatt, szóval innetől kezdve nem tudom komolyan venni a beszólásaidat. Majd ha elhesegetted a lila ködöt a szemed elöl, és hajlandó vagy felhagyni a szelektív értelemezéssel.

k trout 2010.06.04. 09:57:03

@DeMarco:

"Teljesen természetes, hogy kint lóg a magyar zászló az erkélyen"

Ez mért természetes? Magyarországon vagy, magyarul beszélsz, magyar barátaid vannak. Kinn kell lennie egy zászlónak, hogy tudasd, itt egy magyar lakik? Mért hinné azt bárki is, hogy te nem vagy magyar? Vagy egyáltalán, kit érdekel, hogy x utca y házában magyar lakik vagy hottentotta?

Az, hogy szereted-e a hazádat vagy sem, itt akarsz-e élni vagy sem, nem az határozza meg, hogy mit lógatsz ki az erkélyeden. A zászlók használatának megvan a maga helye is ideje, mivel jelkép. Nem arra való, hogy magamra varrjam, a homlokomra tűzzem vagy kocsimra ragasszam. Ez ugyanolyan, mint az amerikaiak csillagos zászlós alsónadrágja meg bikini felsője. Attól is hányni kell.

Vazze szeretem az anyámat is, mégse rakom ki a fényképét a szélvédőre.

Eszem áll meg.

DeMarco 2010.06.05. 09:19:15

@Fedor: "de nem szeretem a kirekesztést."

Saját magad prezentálod a hiányosságaidat. Akkor leírom újra, megint...
Senki nem rekesztett ki téged és mást sem a nemzeti jelképek használatától. Saját magadat rekeszted ki a frusztrációid miatt, vagy mert eleve idegenkedsz ezektől. Senki nem mondta neked, hogy ne használd ezeket, ugye? Sőt, inkább arra biztatlak, hogy használd őket te is bátran!

"Nem mások ellenében vagyok büszke a magyarságomra, hanem másokat tolerálva."

Bocsáss meg, de (mint általában) fordítva vagy bekötve. Azért vagyok büszke a magyarságomra, mert itt születtem, itt élek és ez nekem teljesen természetes. Nem te ellenedben vagyok büszke, ez marhaság. Te viszont pont azért berzenkedsz, mert én (mi) büszkék vagyunk és nem félünk ezt kimutatni. Ezzel igyekszel megkülönböztetni magadat tőlünk. Holott ennek kellene a közös pontnak lennie.

"Kósa és Varga alaptalan beszólásaira akkor van méylrepülésben a forint meg a tőzsde, amikor a piacokon amúgy ellenkező hangulat van... Ugye minden ilyen alkalomkor emlékeztethetlek arra, hogy korábban állandóan direkt árfolymrontással vádoltad az előző kormányokat? ;-)"

Bár én nem gazdaságról beszéltem, de értem, hogy elfogadhatatlan magyarázat helyett inkább terelsz.

Ha már tippelgetőset játsszunk, akkor én a nagyon sötét és a nagyon világos között ingadozok. Mindkét esetben szándékosságot látok felbukkanni. A sötét verzióm szerint direkt rontják a forintot, hogy beváltva az eurójukat, komolyan növelni tudják a magánvagyonaikat. Pont ez az a játék, amit a maszoposok szoktak csinálni, játszadozás a forint árfolyamával, ezért gyűlőlöm, hogy nincs eurónk, mert addig megtehetik. A nagyon világos szerint is direkt rontják az árfolyamot, valami homályos gazdasági trükk miatt. Talán a megnövekedett törlesztő részletek miatt akarják a forinthitelek felé terelni az embereket?! Passz. Mindenesetre mindkét esetben nagyon óvatosnak kell lenniük, mert európa nincs megbocsátó hangulatban, most nem lehet hibázni...
Azon túl persze, hogy van igazságuk abban is, hogy tavaly épp hogy elkerültük a csődőt és csak az imf hitel tartotta fenn az orrunkat a szar fölött. Aminek 5/6-át el is verték a maszoposok. Ráadásul szemernyi kétségem sincs afelől, hogy trükköztek és kihúzták az egy évet vhogy, nehogy egy másodperccel is előbb kelljen felállniuk a székeikből, hiába üvöltötte az egész ország, hogy takarodjatok...
Szarban van a Fidesz, de ezt tudtuk, ahogy azt is, hogy ki rakta össze a szarhegyet... Nem lesz könnyű ellapátolni, de muszáj nekiállni.

DeMarco 2010.06.05. 09:32:28

@k trout: "Nem arra való, hogy magamra varrjam, a homlokomra tűzzem vagy kocsimra ragasszam. Ez ugyanolyan, mint az amerikaiak csillagos zászlós alsónadrágja meg bikini felsője. Attól is hányni kell."

Miért ne tehetném?? Teljesen természetes.
Ki vagy te, hogy megszabd mit mikor használhatok? Rendszert tévesztettél.
Ha használni akarom a nemzeti jelképeimet, akkor használom őket. Most is van rajtam nemzeti színű karpánt és jól érzem magam benne. Egy ismerősöm nagy Magyarországot varratott az egész hátára, a kocsiján ott a nagy Magyarország matrica, az erkélyen lobog a Magyar zászló, két házzal arréb az árpádsávos is.
Nem azért, hogy neked megmutassam, hogy Magyar vagyok, ez nem rólad és nem másról szól. Csakis rám tartozik, nekem jelent valamit. Az, hogy neked ettől hánynod kell, senkit nem érdekel...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.05. 10:26:11

@DeMarco: "Senki nem rekesztett ki téged és mást sem a nemzeti jelképek használatától."

Egséz jó levezetés, jól elvagy magadban, de én kierekesztést nem erre értettem, szóval teljesen tévúton jársz. Én használom a nemzeti jelképeket a megfelelő helyeken. Elolvastad te azt a tavalyi posztomat, amit belinkeltem neked?

DeMarco 2010.06.05. 12:46:47

@Fedor: Elolvastam akkor amikor írtad. Akkor is ugyanez volt a véleményem. De hogy lásd nem csak az enyém, idemásolok neked néhány kommentet onnan (ma is aktuálisak):

"Nincs kisajátítva, egyszerűen nem használjátok őket. Én is azt mondom, hordjátok, használjátok őket és akkor nem lehet elmondani hogy a jobboldal "kisajátította" őket.

Egyébként a jobboldaliak nem kisajátította, hanem használja, ennyi. Ugyanannyi jogod van neked is használni, egy jobboldali sem fog megkövezni érte. (Esetleg a baloldaliak? :) )
A normális jobboldal egyetlen dolgot ítél el, ha ezeket a jelképeket meggyalázzák, sárbatiporják.
Értelemszerűen a rendeltetésszerű és megfelelő tiszteletű használatukkal (pl kitűzött kokárda) ezt nem tudod megtenni, legyél akármilyen oldali is. Ezeket nem a baltól vagy a jobbtól kapod, hanem a tiéd is mert magyar vagy.
Szóval mégegyszer, használd őket bátran, ne félj néhány elvakult ballib gyűlölködő pillantásától :) Mástól úgysem kell. Ettől még nem leszel automatikusan náci. :) Akkor sem ha azt mondja néhány tuskó."

"Koppenhágában jártál már? Mindenhol kinn van a nemzeti zászló.
Nálam is kinn van. Az miért baj? Tedd ki Te is!"

"De én használni merem a nemzeti jelképeket akkor is, ha azt hiszi a sok hisztérika balliba, hogy szélsőjobbos vagyok. Kit érdekel, ha azt hiszi? Ha használom ezeket a jelképeket, ha nem, a balliba úgyis nácinak tekint csak azért, mert nem osztom a világnézetüket, csak azért mert Viktor patás ördög eszmevilága áll közelebb hozzám. Ez sem érdekel.

Azt viszont sejtettem, hogy ez a hülye bagázs előbb-utóbb rájön, hogy jól kicseszett magával és hülyesége folytán kizárta magát a nemzeti hagyományok érzelmi töltéséből, meg a nemzetből is. Most, hogy látványosan csökken a támogatottság, egyre kisebb a mellény, meg az önbizalom, s ugye mégis milyen jó lenne a nemzet közösségéhez tartozni?
Úgy gondolom, így van ez jól, végre megindult valami egészséges folyamat ebben az országban."

"Nem vette el senki a jelképeiteket.
Ezek közös jelképek. Ja, hogy ti nem használjátok, mert az orbánfóbia nem engedi?
Pech."

"Ez a probléma. Ezeket a jelképeket először aljasul bemocskolták, kirekesztették, megtagadták, most meg nem merik használni. Mert a maguk köreiben szalonképtelenné tették.
Öngól.
De ők fogják feladni...."

"Van itt rendesen meghasonlás a témában. 1989 előttig finoman sem volt ildomos a jelképeinket használni, csak annyira, amennyire a kádári hatalom engedte.

A rendszerváltás(?) után a magát progresszívnek definiáló liberális értelmiség egyből elutasította a nemzeti jelképek használatát, mert az olyan ódivatú, maradi, fujj!! És néhány igen gerinctelen, aljas gesztussal egyszerűen kiutasították ezeket a közös jelképeinket: múzeumba, szemétdombra velük!

Mert ők megszabták, mi a trendi és mi a lenézendő (fasiszta!!!!). Aki nem úgy tett, ahogy ők diktálták, mindjárt kirekesztés tárgyává lettek.

Ezek után min csodálkozik a derék posztíró, hogy ekkora zavar, idegesség van a balos fejekben? Eddig nem kellettek, most meg jujj, ha kokárdát tűzök, fideszes vagyok?? Normális ez a paranoia?

Milyen érdekes, a környező országokban is megtalálható a politikai paletta mindenféle színe, de a nemzeti jelképek használatában konszenzus van!

Ezen kéne elgondolkodni és nem valamiféle kései pótcselekvésként a Fideszre mutogatni, mert egy szerencsétlen kampányban felhasználták a kokárdát.

Tessenek végre a fóbiát levetni és bátran viselni! Mert a kokárda mindenkié, mindegy, mit gondol a politikáról."

Ezek még csak az első néhány kommentből valók. Gondolom nem kell folytatnom, akit érdekel, olvasson bele a többibe, nagyjából csak ismétlésekkel fog találkozni.

Nem hiszem, hogy további magyarázatra szorulna ez a dolog. Saját magadat, magatokat rekesztitek ki, rekesztettétek ki. És csak magatokon múlik, hogy mikor hagyjátok abba a duzzogást. Nyitott kapukat döngettek, ha használni akarjátok a nemzeti jelképeket, vagy ha legalább nem ellene kampányoltok, mint az említett club ellen...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.07. 08:54:48

@TaTa86.: "Én az ételre-italra gondoltam. :)"

"A döbbenet a 100 százalék magyar termékeket árusító pultnál érte a vékonypénzű újságírót. Hunyjunk szemet afölött, hogy a pultos lány nem ismeri a viceházmester szó jelentését, viszont mellbevágással ér fel, hogy 2 deciliter hazai rozéborért 800 forintot kérnek, ami simán felér egy belvárosi elitkocsma árszabásával, ráadásul savanyú, mint az ecet. Nyilván az elnyomott magyar bortermelőket támogatjuk ezzel a pénzzel, de mégis. Ha ilyen lesz a turulpláza borkínálata, maradunk inkább a kozmopolita sörnél, amiből itt német Beck's-et mérnek."

www.stop.hu/articles/article.php?id=678357

k trout 2010.06.07. 09:05:41

@DeMarco: Ugyan már! Mit szabtam én meg? Elmondtam a véleményemet, és tartom is.

Teljesen hülye dolog Magyarországon magyar karszalaggal rohangálni. Mert általában, néhány turistán kívül, itt magyarok laknak. Kinek mutatod, hogy magyar vagy? A külföldieknek? Minek? Ők nyilván gondolják, hogy te magyar vagy. A szomszédok is tudják rólad. Egyértelmű dolog. Ha teszem azt, minden magyar magyar karszalaggal rohangászna, akkor magyarabb lenne az ország? Vagy mi értelme lenne?

De tőlem azt lógatsz magadra, amit akarsz.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0