Megfelelő ember IV.: Az ideális államelnök
2010. június 25. írta: Fedor

Megfelelő ember IV.: Az ideális államelnök

Schmitt Pál karrierje, minden rendszerhez simulékonysága mindenki előtt ismert, nem kell őt bemutani. Hogy milyen elnök lesz? Azt hiszem erről elég csak azt elolvasni, amiket a FIDESZ frakciónak ígért:

...én nem leszek a kormány, a kormányzat törvényalkotási lendületének a gátja, sőt inkább a motorja. Ellensúly végképp nem akarok lenni.

...bátran hozzá lehet nyúlni a köztársasági elnök szerepköréhez, a választásokhoz, a költségvetéshez.

Engedelmes aláírógép leszek. Mossátok föl velem a padlót, én ahhoz is jó képet fogok vágni - kb. ennyi a lényege a szép mondatoknak.

Még egy alkotmányos fék kipipálva. Azt nem lehet mondani, hogy nem haladnak elég nagy lendülettel a fiúk...

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr252110496

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Kedves Négerek!" 2010.07.01. 08:08:09

Schmitt Pál megválasztása sok aggályt okozott a politikai spektrum mindkét(!) oldalán. Az index szerint Kövér „Sámson” László körmeszakadtáig harcolt a Nemzet Palibájának megválasztása ellen, bár figyelembe véve, hogy a komenistákat dús lob...

Trackback: A Vincent jelöltje: Zaphod Beeblebrox 2010.06.29. 13:55:46

Most, hogy elérkezett az idő, az új Köztársasági Elnök megválasztására, az Örülünk Vincent sem halogathatja tovább a legmegfelelőbb személy megnevezését az Államelnöki posztra.A Jobbára Ártalmatlan Kutatócsoport, az Örülünk Vincent Szakpolitikai I...

Trackback: Elszólások 2010.06.26. 17:28:02

"Ez az igazság, ami ellen minden erőmmel küzdeni szándékozom!"Jim Hacker miniszterelnök a feleségének Vicces és meglepően őszinte, elképesztő és olykor dermesztően zavaros elszólások tarkítottál az elmúlt napokban a köztársasági elnök me...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2010.06.25. 23:04:45

"Még egy alkotmányos fék kipipálva".

Viszont egy olyan autó, amelyben nagyon erős fékek vannak, de motorja nincs, értelmetlen tákolmány.

m.logic 2010.06.25. 23:39:05

Akár meg is lehetne szüntetni a pozíciót. Minek is, bazinagy fizetés, életük végéig, sok száz négyzetméteres BP-i ingatlan életük végéig... Spóroljunk már.

Arra jó, hogy ezzel is veszítsen 1-3%-ot a Fityesz. Nincs olyan narancsfejű, akinél ne verné ki a biztosítékot a narancsdiktatúra a sok volt Mszmpssel az élen.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.26. 02:04:05

@Vidéki: Azért azt ugye te is belátod, hogy ez egy elég erőltetett hasonlat volt tőled...

Vidéki 2010.06.26. 08:12:44

@Fedor: Egyáltalán nem erőltetett hasonlat.

Sok "független értelmiségi" esze állandóan a fékeken jár a beteges bizalmatlanság miatt.

Jó példa erre az "alapító atyák" által a rendszerváltáskor beépített rengeteg 2/3-os törvény, amely kormányozhatatlanná tette az országot.
Az első választások után az MDF-SZDSZ „paktum” enyhített valamennyit a helyzeten , de így is rengeteg fék maradt behúzva azóta is, mert a pártok betegesen vad szembenállása miatt nem lehetett a fékeket kioldani..

Az autós hasonlatnál maradva ezek a „független értelmiségiek” úgy viselkednek, mint a lelki beteg sofőr, aki a kockázat minimalizálására törekedve leginkább a féket nyomkodja, a gázpedál érintése is rémülettel tölti el. Ez a beteges viselkedés meglátszik az autó siralmas haladási sebességén.

m.logic 2010.06.26. 09:42:14

@Vidéki: Nem kérünk többet, csak azt, amit a Fidesz is elvárt az elmúlt 8 évben.

- független szakemberekből álló költségvetési bizottságról beszéltek - jön egy fidesznyik ÁSZ elnöknek

- nem lehet buta pártkatona a közt-i elnök, mondták - jön Schmitt

- ne legyenek volt komcsik magas pozícióban - Schmitt, Kövér, Pintér, Martonyi, Matolcsi (Mszmp)

Sólyom Bátor 2010.06.26. 11:20:21

@Vidéki: A mi esetünkben az a helyzet, hogy nem az a baj, hogy lassan haladunk ,hanem hogy - a Fidesz kormányra kerülésétől kezdve - rossz irányba. Így a teljes fék sem lenne elég, kéne még egy normális kormányos is.

A Fidesz most minden fék nélkül robog kicsinyke, de bőszen berregő motorocskájával. Csak rossz irányba. :-)

Vidéki 2010.06.26. 13:50:27

@m.logic: Most jónak tartod ezt az elvet: „nem lehet buta pártkatona a közt-i elnök,”

Amikor Göncz Árpád, az SZDSZ ügyvivője lett a köztársasági elnök, az nem okozott neked ilyen gondot.

„Tempora mutantur et nos mutamur in illis”. Azaz az idők változnak és mi is változunk azokban. Mondták vala a rómaiak több, mint 2000 évvel ezelőtt.

m.logic 2010.06.26. 13:55:34

@Vidéki: Dehogynem, Göncz egy szélsőliberális disznó volt.

Úgy lehet csak elkezdeni a normális demokráciát, ha valaki nem beszél róla, hanem elkezdi csinálni. A Fidesz sem kezdi el, csak beszél róla.

Vidéki 2010.06.26. 14:12:43

@m.logic: Nagyon durvának tartom Göncz Árpáddal kapcsolatos véleményedet. Nem szabad ennyire szélsőségekben gondolkodni.

Vidéki 2010.06.26. 14:17:24

Írod: „Göncz egy szélsőliberális disznó volt.”
Nagyon durvának tartom az ilyen vélekedést, ami nincs összhangban a józan ésszel. Mindenképpen el kellene kerülni az ilyen hangnemet.

Vidéki 2010.06.26. 14:19:52

@Sólyom Bátor: Írod: „A Fidesz most minden fék nélkül robog kicsinyke, de bőszen berregő motorocskájával. Csak rossz irányba.”

Ki hivatott a helyes irány kijelölésére? Te és a veled egy húron pendülő elfogult, elvakult „médiamunkások”?

Sólyom Bátor 2010.06.26. 16:42:56

@Vidéki: A helyes iránnyal kapcsolatban gondolatokkal bírni minden egyes magyar és nem magyar ember feladata, lehetősége. Mint ahogy a te lehetőséged arról gondolkodni, mennyire gyors vagy épp lassú a haladás.

Azt azonban vitatni, hogy egy autónak szüksége van fékekre, botorság. Ezen nagyon nem is érdemes polemizálni :-)

Miért van az, hogy ha valaki ellenvéleményt formál meg bizonyos típusú (jobboldali fafejek) számára, akkor ezek az emberek minden esetben egy csoportba, tömörülésbe, falkába sorolják az illetőt? Elmondom, miért van ez. Azért, mert ezek a fafejek nem tudnak gondolkodni másban, mint tucatemberekben. Nem is értik, mit jelent az a szó, hogy önálló gondolat, önállóan kialakított vélemény, személyes döntés, mert ők maguk egy nagy, arctalan massza részesei, amelyet egy alacsony termetű, beteg ember (és sleppje) irányít. (Esetleg még rosszabb :-))

DeMarco 2010.06.26. 16:46:30

@Fedor: Sajnos csak 2008-tól blogolsz, ezért nem tudom visszakeresni, hogy mit írtál akkor amikor Szili Katalint akarta megválasztani a maszop közt.elnöknek.
De azért így is el tudom képzelni, hogy mit írtál volna...

Azok akik akkor kiálltak Szili jelölése mellett, köztük nyilván a maszop is, hát most fogják be a... mert nincs semmi alapjuk reklamálni.

Azok akik négy évig egyfolytában fikázták Sólyom Lászlót, köztük Fedor is, majd most hirtelen vele példálóznak és ő lett a sztárelnök, hát azok is befoghatják, mert szintén nincs erkölcsi alapjuk...

Eddig még sosem volt "független" az elnök, mindig szorosan kötődött valamelyik párthoz. Ez most is így lesz.

Különben sem értem a reklamációkat, ebbe könnyebben belebukhatnak, mintha egy jogászt raknának oda, aki jobban kiismerné magát ebben a pozícióban...

Csak egy kérdés: Várt bárki mást???

Sólyom megválasztása az egyik leghumorosabb fricska volt a maszoppal szemben, az egyik legnagyobb szálka a szemükben. Ez most egy szép nagy gerenda...

Persze jelölhettek volna mást is, például magát Orbán Viktort. Nyugodtan besétálhatott volna a Sándor palotába, nem értem miért vár erre négy évet...

De számtalan jó jelöltet állíthatnának, a fentebb említett két jelöltön kívül is.

Jah, hogy ezek nem tetszenek a maszop-libsiknek és rajongótáboruknak? Hát ez meg kit érdekel?? Kiélvezhették 8 évig, ideje nekik is kussolni, meg szopni... Ez van, 2/3 !!! Nem véletlenül...

Sólyom Bátor 2010.06.26. 17:01:27

@DeMarco: Szili jelölését az MSZP nagy balfaszságának tartottam, Így Sólyom győzelmét is. Amit az MSZP alatt csinált Sólyom, a hatalmát hivatalának lehetséges legszélső határáig próbálta kiterjeszkedni (ami egy köztársasági esetben nem sok, ugye), mert alapvetően egy elhivatott jobboldali polgár.

Aki azt állítja, hogy Göncz politikailag elkötelezett lépéseket tett az SZDSZ elképzeléseinek irányába, az elmegyenge :-))

Schmidt a legnagyobb gáz: egy senkiházi, egy Dobzse Pál, egy élc.

Ami a kisembert illeti, a miniszterelnökség kizárja a köztársaságiu elnöki posztot, éppen azért, mert az egyik ellenőre a másik kéne legyen. Törvényileg lehetetlen a kettő együtt. Most még ... :-)

Vidéki 2010.06.26. 19:39:35

@Sólyom Bátor: Írod: „Azt azonban vitatni, hogy egy autónak szüksége van fékekre, botorság. Ezen nagyon nem is érdemes polemizálni :-)”

Ez így van, de ezt ki vonta kétségbe eddig is? De a mértékeken (arányokon) már sok múlik.

Egy féknélküli autó veszélyes jármű.

De egy autó, ahol a gázpedálnak szinte semmi szerepe nincs, mindent a fékek dominálnak, egy értelmetlen tákolmány.

Az is ismert, hogy izmaink működését a szinergista és antagonista idegződések vezérlik. Ezek finom összhangja biztosítja például a jó izomtónust. Ha valamelyik túlsúlyra jut végtagjaink görcsbe rándulnak.

kisa 2010.06.26. 20:15:43

Nekem valami olyasmi rémlik, hogy 5 évvel ezelőtt ment valami duma arról, hogy a zemberek véeméénye fontos a KE megválasztásában. Erre hivatkozva nyomták be a Védegylet által feldobott Sólyomot.
Most hova lett ez a duma?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.26. 20:20:56

@DeMarco: "Sajnos csak 2008-tól blogolsz, ezért nem tudom visszakeresni, hogy mit írtál akkor amikor Szili Katalint akarta megválasztani a maszop közt.elnöknek.
De azért így is el tudom képzelni, hogy mit írtál volna..."

Elmondom én neked szívesen: már akkor se szerettem Szilit, a szocikat meg szídtam, mint a bokrot, hogy lehetnek ilyen korlátoltak. Sőt, továbbmegyek: Még egy kicsit örültem is Sólyom nyerésének (bár a megválasztásának körülményei elég méltatlanok voltak), mert előélete alapján azt hittem, jó köztársasági elnök lesz. Nem lett.

"Azok akik négy évig egyfolytában fikázták Sólyom Lászlót, köztük Fedor is, majd most hirtelen vele példálóznak és ő lett a sztárelnök"

1. Nem fikáztam mindig. Nézd vissza az írásaimat, volt, amikor egyetértettem vele, volt, amikor nem (igaz, összeségében nem tartottam jónak a működését).
2. Mutass tőlem egy olyan mondatot, ahol azt írtam, hogy Sólyom a sztár, maradjon ő az elnök. Nem fogsz ilet találni. Nem fog róla megváltozni a véleményem azért, mert a FIDESZ-nek sikerült előállnia egy még rosszabb verzióval.

"Csak egy kérdés: Várt bárki mást???"

Valóban, pont arról beszélünk, hogy szép lassan az összes jóslatunk bejön :-)

"Jah, hogy ezek nem tetszenek a maszop-libsiknek és rajongótáboruknak? Hát ez meg kit érdekel?? Kiélvezhették 8 évig, ideje nekik is kussolni, meg szopni... Ezért lett 2/3 !! Nem véletlenül..."

Látom, hozod a szokott formádat...

kisa 2010.06.26. 20:28:23

@kisa: "Kérdésünkre a Fidesz elnöke elmondta: fel sem merült bennük, hogy esetleges sikertelen elsõ fordulót követõen majd új jelöltet állítsanak. (A köztársasági elnökválasztás sikertelen elsõ fordulóját követõen a pártoknak lehetõségük van új jelölt állításának. Ismert: az MSZP-n belül nem zárják ki annak lehetõségét, hogy Szili Katalin nem kap legalább 50 - százalékos támogatottságot az elsõ fordulóban, akkor egy gyors kongresszus összehívásával új jelöltet keresnek.) Orbán Viktor kifejtette: a köztársasági elnökválasztás valóban össznemzeti ügy, a leginkább alkalmasabb jelöltet kell kiválasztania a közéleti szereplõk közül, olyan embert, akire felnézve azt tudjuk mondani gyermekeinknek: „Nézd õ képvisel a világban bennünket”.

www.magyarorszag.ma/modules.php?name=News&file=article&sid=3246

Sólyom Bátor 2010.06.27. 08:47:55

@Vidéki: Most oda tartunk, hogy a kormánynak lassan semmiféle kontrollja nincsen. Ez a féknélküliség, amit a szinergista-antagonista ellentétpár sem menthet.

Ráadásul egy elmebeteg kisember ül a kormánynál, aki mérete miatt nem lát ki az ablakon. Ez sem jó most. :-)

nestrot10 2010.06.27. 09:05:56

Rob67 2010.06.27. 08:31:41
Irónia!:?DDDDD
Én azért örülök, hogy végre szakember kezébe kerül az ország.
SP életútja nekem garancia a hozzáértésről.
Nyíltan vállalja kommunista szekértolását és ez szimpatikussá teszi nekem.
Az sem baj hogy Marx műveiről mára az Evangéliumokra nyergelt át, nekem ettől még hiteles.

Igyekeztem a leendő médiatörvénnyel kompatibilis hozzászólást írni ide. Nem akarok én gondot, meg hát bírom is nagyon.
Ő a példaképem! Szeretnék olyan lenni mint Ő.
Bebizonyította nekem, hogy nem csak az elkényeztetett mindent megtanuló egyetemistáké a jövő, egy egyszerű fiúból is lehet a nép első embere.
Sokat kell dolgozni érte, mindenkit ki kell szolgálni, helyezkedni is kell rengeteget, hazudni is a mocskos és mást nem érdemlőknek, de megéri hosszútávon.
Köszönöm a hitet Neked Pali bácsi!
Hiába vagy tele már májfolttal, van még egy két éved az érdes nyelvedet használni.D

nestrot10 2010.06.27. 09:08:22

A Gonosz törpe nincs is Bulgáriában a saját vezetésű mikrobuszával, már rég a foci VB-n van....Nagyokat hallgat a Fityisz banda róla...Egy szemfüles újságíró kideríthetné, hogy hol van és a VB-n egy pár fotót is csinálhatna a z Orbánról ahogy ágaskodik, hogy lásson valamit:)

nestrot10 2010.06.27. 09:31:16

Hallom ahogy a Cserpalkovicc csontváz kiugrik a szekrényből és Palik László módjára kiáltja: -..DE HOVÁ TÜNT ORBÁN VIKTOR?"
ja.----- ott van a foci VB-n. :D

Megy ez nekünk Min. elnök nélkül is:)

Sólyom Bátor 2010.06.27. 09:53:08

@nestrot10: "Aludj el, kisember, aludj eeeeel!" :-) Álmodj hintát homokozót, álmodj rétet kis patakot, kisember!

nestrot10 2010.06.27. 10:05:37

@Sólyom Bátor: Varjú Bátor ..pssszt! mert felébred a gonosz törpe hogy bilibe lóg a keze és beléd törli:)))hehehehe

DeMarco 2010.06.27. 11:51:31

@Fedor: "már akkor se szerettem Szilit, a szocikat meg szídtam, mint a bokrot, hogy lehetnek ilyen korlátoltak."

Hát utólag persze.. de tegyük fel, hogy elhiszem. Hiszen Szili fletót utálta, hát nyilván neked se lehetett szimpi akkor...
Az hogy meg a maszop korlátolt nem újdonság.

"(bár a megválasztásának körülményei elég méltatlanok voltak)"

Jah, igen, de csak a maszop hülyeségei miatt. Cserébe viszont jól pofára is estek...

"mert előélete alapján azt hittem, jó köztársasági elnök lesz. Nem lett."

Mondod te. Szerintem viszont jó elnök volt és sokan kedvelték őt. Nyilván a maszop-libsik kevésbé, ez érthető. Hiszen nagyban fékezte fletó és csapata ámokfutását és ott hárított ahol csak tudott.
Nagyra tartom, hogy bár megtehette volna, hogy az emberek élére áll 2006-ban és kisöprik fletóékat, de higgadt maradt és kitartott a jogállami keretek és törvények között. Az más kérdés, hogy én nem így cselekedtem volna...
Nagyra tartom, hogy visszafordult a hídon, de én persze átmentem volna rajta...
A józansága, a kitartása ekkora ellenszélben igazán becsületére válik. Jó elnök volt, károghatsz és mondhatnak az ellenlábasok azt amit akarnak.

1. Aha.. :))

2. "mert a FIDESZ-nek sikerült előállnia egy még rosszabb verzióval."

Ez ugye nézőpont kérdése. Semmivel sem rosszabb verzió. Max. a te ízlésednek. Ami 8 év után azért elég szórakoztató...

"Valóban, pont arról beszélünk, hogy szép lassan az összes jóslatunk bejön :-)"

Erről van szó. Nincs itt zsákbamacska. Csak megy a szokásos ajvékolás, pedig régen ki vannak osztva a lapok, egy ovis is meg tudta volna jósolni. Tök' fölösleges eljátszani az értetlent.

"Látom, hozod a szokott formádat..."

Ezt én is írhatnám.. :)))

Vidéki 2010.06.27. 22:04:07

@Sólyom Bátor:
Ilyeneket írkálsz:

„Göncz egy szélsőliberális disznó volt.”
„Ráadásul egy elmebeteg kisember ül a kormánynál, aki mérete miatt nem lát ki az ablakon.”

Szaggasd meg köntösöd és szórj hamut a fejedre.

2010.06.28. 00:38:47

Te @nestrot10: régóta foglalkoztat a gondolat, volt-e neked gyerek (vagy bármely egyéb- mondjuk: fürdő)szobád?
Nem érted a kérdést...hogyan is értenéd,te szegény...fogyatékos...Imádkozok érted!

Sólyom Bátor 2010.06.28. 19:06:21

@Vidéki: Nem írtam ezt Gönczról, de a kisemberest tartom :-)

legeslegujabbkor 2010.06.28. 22:03:48

Mádl Ferencről nem beszéltek. Olyan jellegtelen volt egy FIDESZ- Kisgazda kormány idején, mint amilyen Schmitt lesz a mostani alatt.

elfelejtette 2010.06.29. 18:44:05

Véleményem szerint a közt. elnök eddig sem volt semminek sem a féke. Protokolláris pozíció igen szűk törvényi mozgástérrel. Gyakorlatilag egy belföldi nagykövet.

DeMarco 2010.06.30. 14:58:10

@vadász2: A maradék ejtőernyős felszámolása. Bár most már maguktól mennek, meg sem kell kérni őket...

És most pedig jöhet október 3-án az önkormányzati választási győzelem és az arra való felkészülés, kampány.

Nálunk vidéken, már rég erre készülünk, minket nem érdekelnek annyira a minisztériumok változásai, a mindennapi életünk változik a polgármester személyével és színével. Természetesen maradnánk narancsok, mint eddig, de az ördög nem alszik, jobb odafigyelni, nehogy bekússzon a küszöb alatt... Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ellenzékben legyünk, (sem elvi, sem anyagi szempontból), de persze alapból sem akarnánk váltani.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.03. 14:10:55

@DeMarco: Te most komolyan olyan egybites vagy, hogy nálad az, ha azt írom, hogy Schmitt még Sólyomnál is rosszabb, az egyenlő azzal, hogy Sólyom mégis jó elnök, maradjon inkább ő?

"Hát utólag persze.. de tegyük fel, hogy elhiszem."

Azt hiszel, amit akarsz. Nekem elég ha azt tudom, hogy igazat írok. Ha még megvolna, és bemásolnám ide az akkori levelezésemet a jobbos barátaimmal, arra is mondhatnád, hogy hamisítás...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.03. 14:13:12

@DeMarco: Látom fogott rajtad a Szijjártó nyilatkozat, amit a főnök nyaralása adott ki a gyurcsányizmus elleni harcról. Éberség elvtársak! A nemzetközi helyzet fokozódik! Nehogy betegye az ellenség mancsa a lábát! :-)))

Avatar 2010.09.21. 13:47:06

párhuzamos életrajzok a "polak, wenger dwa bratanki" jegyében:
konzlib.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=19377
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0