Nincs kettő négy nélkül
2010. szeptember 03. írta: Fedor

Nincs kettő négy nélkül

Úgy tűnik, hogy az LMP jól hajrázott: összegyűltek a kopogtatócédulák ahhoz, hogy Jávor Benedek elindulhasson. Hogy miért csak az utolsó pillanatban, arról a főpolgármester-jelölt ezt mondta az Indexnek adott interjújában:

Jávor: ...Nagyon gyakori, hogy az a szimpatizánsunk, aki begyűjti az ismeretségi köréből a cédulákat, csak a kampány végén hozza be és adja le a szelvényeket. A másik, hogy az LMP-szimpatizánsok olyanok, mint az egyetemista, aki az utolsó pillanatra halasztja a vizsga előtti tanulást. Sokan most ébredtek fel. A harmadik, hogy egyszerűen szabadságon voltak az emberek és sokan most jöttek vissza az iskolakezdés idejére.

Index: Van persze egy negyedik feltételezés, ami az ellenfelek részéről már többször elhangzott, hogy nem törvényes úton érkeznek a cédulák. Volt már olyan utalás is, hogy akár a Fidesz is megsegítheti a megmaradt fölös cédulákból az LMP-t, amiért egyszer majd kérnek valamit.

Jávor: Nekem kezd elegem lenni ezekből az utalgatásokból. Az MSZP meg a Jobbik mással sem foglalkozik a kampányban, mint az LMP lejáratásával. Ha valaki választási csalást gyanít, tegye meg a feljelentést, ne utalgasson. Az LMP tett is ilyen feljelentést, a X. kerületi jelöltünknek ajánlószelvényeket akartak eladni.

Egyébként logikailag sem áll meg a dolog. Ha az LMP máshonnan kapna kopogtatócédulákat, akkor miért kürtölné tele előtte a médiát, hogy kevés a szelvényünk? A létező legostobább stratégia lenne.

És persze nem utolsó sorban kellett az utolsó bekezdésben említett sajtókampány is, ami arról szólt, hogy nem lesz meg a cetli (igen, ennek - önkéntesen - részese voltam én is, mielőtt valaki felhánytorgatná, az okokat is leírtam, hogy miért).

Vehetjük ezt egyébként egy jól sikerült médiahack-nek is: Az elmúlt héten Jávor Benedek volt a legtöbbet emlegetett főpolgármester-jelölt, szóval ha eddig valaki nem tudott róla, hogy indul a posztért, hát most az is hallhatott róla, ha egy kicsit is érdeklődik a politika iránt, és nem csak az országos tévék híradójából tájékozódik (ugyanis azok agyonhallgatták a dolgot). Persze most még majd jönnek az utóvédharcok, amikor a jobbikos és szoci potentátok egyesével nyálazzák majd át az összes cetlit csalás után kutatva (tegyék, ha nincs jobb dolguk), de nem hiszem, hogy érdemi változás várható ezügyben.

És már épp akartam kérdezni, hogy mi van a jobbikos jelölttel, hisz az utolsó (bő egy hetes) híreim szerint Staudt Gábor jobban állt a cetlik számát illetően, mint Jávor, de most olvasom, hogy ő is megugrotta a lécet, és egy kisebb show műsor keretében ő is leadta a cetliket.

Tehát négyes mezőny lesz. Ez már jobban hangzik.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr142269143

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kapuzárási pánik 2010.09.03. 15:57:43

 Virág Árpád részére   Kedves Árpád!   Lehet, hogy mire levelemet kézhez kapod, mindaz, amiről most írni fogok, már történelem lesz, azonban jelen pillanatban még nem az, hanem nagyon is időszerű dolog. A fővárosról és a főpolgármest...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nestrot10 2010.09.03. 16:27:10

a Tarlós István talicskájáról leesett egy pár ezer ajánló....(szerdán még jajogtak az LMP sek, ma már megvan a majdnem 30 ezer..milyen érdekes..?..a vizenyős tekintetű Tarlós Istvánnak ki lett adva a felsőbb utasítás, adjon át(az állítólag 100 ezerből) 10 ezret legalább...és hopp leesett a " talicskáról" az LMP székházánál..
.Ugye hogy nem lehet más a politika?????????

nestrot10 2010.09.03. 16:29:30

az LMP = az SZDSZ el...ugyanaz a " hitközség" csak rájuk kell nézni... és a mentalitásuk is dörgölödznek a hatalom felé, de úgy csinálnak mintha nem tennék...amatőr banda:)
Képmutató egy társaság!

Avatar 2010.09.03. 17:06:02

@nestrot10: piros bögrére vagy gárdás babára hajtasz ennyire?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.09.03. 17:11:00

@nestrot10: Ha tudsz valamit, akkor zsidózás helyett tessék feljelentést tenni. Senki nem akadályoz meg benne.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.09.03. 18:23:54

Egyébként hogy egy kicsit haza is beszéljek: úgy néz ki, hogy Kőbányán nem is négy, hanem egyenesen öt polgármester-aspiráns lesz, mert a parlamenti pártok jelöltjei mellett ott van az eddigi szoci polgi is függetlenként.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.09.03. 19:33:00

"És már épp akartam kérdezni, hogy mi van a jobbikos jelölttel,"

Egészen az utolsó bekezdésig én is ;-D
33e (JP) kontra 31e (LMP) kontra 28e (Tv.)

Ez jó, hír, mert így nekem is lesz választási lehetőségem. :-)

DeMarco 2010.09.03. 19:57:38

Azért én csakazért is felhívnék találomra 200 számot, hogy elnézést kire tetszett szavazni???

Nem értem miért nem teszik ezt... Vagyis értem...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.09.03. 20:10:05

@DeMarco: Mert zaklatás lenne? :-) Hidd el, mind a szoci, mind a jobbikos delegáltak árgus szemmel át fognak vizsgálni minden egyes LMP-s szelvényt, és megint bele fognak kötni majd olyan marhaságokba, hogy más tollal lett kitöltve, mint aláírva...

nestrot10 2010.09.04. 06:55:17

Jól hajrázott a Taplós István talicskája...hehehehe.----(Schiffer és Tarlós a parlamentben egymás mellett ülve röhögcsél ,...láttam-) akkor mit lehetett várni????---beolvad az LMP a Fityiszbe:) csak idő kérdése

nestrot10 2010.09.04. 06:58:03

@Fedor: Bizonyítási lehetőség nincs,( már Polt Péteresített ügyészségen sem volt semmiben)...... de mindenki tudja ( akinek van esze , hogy csak így lehetett),...akinek meg nincs az úgy böfög mint Te:)))
Csaló Tolvaj, Hazug gonosz törpe és bandája!

DeMarco 2010.09.04. 07:50:09

@Fedor: "Mert zaklatás lenne? :-)"

Miért lenne zaklatás? Akinek voksot adok, azt azért teszem, mert vállalható számomra.

-Jó napot kívánok XY vagyok a közigazgatási hivatalból. Helyileg innnen és innen. Minden évben a beérkezett kopogtatási cédulák alapján lefolytatunk egy ellenőrzési procedúrát, a titoktartási törvények tiszteletben tartásával, ami arra irányul, hogy valóban azok a jelöltek kapták-e meg a kopogtató cédulákat, akiknek önök szánták. Ebben az évben ön is bekerült azok közé akiknek ellenőrizzük a kopogtatóját. Kérem megnevezné, hogy kire adta a jelölést?

A változat: menjen a pi..ba!
B változat: Természetesen, XYZ-re.

Köszönöm a segítségét! Az ellenőrzés egyezést mutat / nem mutat. Blabla...

Ugyanezt lehetne persze hivatalos levélben is.

De persze a legjobb az lenne, ha ezt a kopogtató cédulás rendszert egy az egyben megszüntetnék, túl nagy a csalás lehetősége és bár bizonyíthatatlan, de azért mégis elég átlátszóan osztódnak a cédulák az uccsó napokban.
Van erről egy konteóm is, pont olyan, mint a tied volt két napja, csak fordítva. A fidesz leadott pár ezret a jobbiknak és az lmp-nek, hogy gyengítsék a maszopot... Vagy a maszop a jobbiknak, a fidesz erre meg az lmp-nek...
Gondolom nem kicsit akarják megverni a maszopos jelöltet, hanem nagyon...
Nem akarnak kockáztatni, pedig sztem felesleges óvatoskodni, áll a zászló így is, úgy is...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.09.04. 11:50:33

@DeMarco: "De persze a legjobb az lenne, ha ezt a kopogtató cédulás rendszert egy az egyben megszüntetnék"

Ebben tökéletesen egyetértünk. De a kedvenc pártod pont az ellenkező irányba halad.

"Van erről egy konteóm is, pont olyan, mint a tied volt két napja, csak fordítva."

Én nem emlékszem semmilyen konteóra...

sztd 2010.09.04. 12:40:32

Nem értek egyet a kopogtatócédulás rendszer tiszta megszüntetésével, de azzal esetleg igen, hogy a cédulán levő adatok ne kerülhessenek a pártokhoz. A jelenlegi gyűjtési előírásokat is túlzásnak tartom.

Ettől függetlenül, remélem, hogy utoljára történt ilyen az LMP-vel, akár médiahack volt, akár csak lassan mozdultak. Tavasszal még szimpatikus volt, most már kínos, de 3,5 év múlva elfogadtahatlan lesz ez a bénázás. (Persze végső soron a szavazók döntik el, hogy mi az elfogadható.)

Személy szerint a csalás lehetőségét most nem tartom valószínűnek.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.09.04. 20:34:04

@DeMarco: És ezzel gyönyörű támadási felületet adnak a többieknek.

Avatar 2010.09.06. 16:55:13

Nagyon jó ötlet, mert prímán kijátszható vele bármelyik antipatikus ellenfél.

Megbeszélem 10-20 Kiss Pista Jóskával, hogy adja X pártnak az ajánlócetlijét, és én majd véletlenül pont őket fogom felhívni amikor ellenőrizzük az ajánlásokat. Ők persze majd úgy emlékeznek, hogy Y pártnak adták a szelvényeiket, és máris izzítja Z párt (a mieink) a baráti sajtót, hogy X és Y választási csalási szövetségre léptek...

Lesznek választások, ott ellenőrzött körülmények között zajlik a szavazás. Ne a jelöltállítás nehézségein múljon, kikre lehet szavazni.
Ha valaki csak csalással tudna csak elegendő cetlit összegyűjteni, az úgyis el fog bukni a szavazáskor.

Avatar 2010.09.06. 16:55:49

@DeMarco: Az előző erre volt válasz...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.09.06. 18:40:36

@Avatar: "Ne a jelöltállítás nehézségein múljon, kikre lehet szavazni."

Ez a lényeg, köszönöm.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.09.07. 12:02:27

"A Népszabadság kérdésére Karácsony Gergely elismerte: voltak informális felajánlkozások a Fidesz oldaláról „cédulasegítség” ügyében, de romaszervezetek is megkörnyékezték az LMP-t. Előbbi politikai, utóbbi üzleti céllal. „Mindegyiket visszavertük. A Fideszé azért lepett meg minket, mert nem lehet érdekük az LMP megerősödése. Ha ezt akarták volna, akkor nem csináltak volna olyan választási rendszert, amely megnehezítette az indulást. Már csak azért sem lett volna értelme összeállni a Fidesszel, mert adott pillanatban biztos felhasználták volna ellenünk. Nem ért volna enynyit, hogy legyen főpolgármester-jelöltünk”, mondta a kampányfőnök. Karácsony Gergely kérdésünkre elmondta még: voltak pusztán üzleti céllal jelentkezők is, ahogyan a tavaszi választásokon. Akkor húszmilliót kértek a párttól. „Nemcsak azért nem mentünk bele, mert nem élünk ilyen eszközökkel, de pénzünk sem lett volna rá”, tette hozzá a politikus. Hangsúlyozta: azok, akik látták a Moszkva téren sorban álló támogatókat az utolsó napon, nem kételkednek."

nol.hu/archivum/20100907-_voltak_felajanlkozasok_a_fidesztol_
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0