Meghekkelt választási plakátok
2010. október 01. írta: Fedor

Meghekkelt választási plakátok

Az áldozat ezúttal a FIDESZ. Aki megfejti, hogy az utolsó képen látható betoldás miképp kapcsolódik a választásokhoz, féléves blogelőfizetést nyer.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr632337107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.10.01. 17:47:20

hehe - elsőre a "szavazz fasszal"-ra hajaz. Amúgy pedig kétértelmű a dolog, mert van aki a fidesz trükközésében sütkérezik, - aki nem, annak csak a Nap Holdról visszaverődő sugarai jutnak. (számára ugyanis nem jut az éltető sugarakból - nem befellegzett neki, hanem egyenesen sötétségbe borult az ég, azaz számára sosem kel fel a Nap többé)
Világos? Kinek mit jelent a fény? :)

DeMarco 2010.10.01. 18:36:20

A töretlen optimizmus a megfejtés. Nincs Nap? Sebaj, akkor majd napozunk a Hold fényével... :))))

Analógia a semmi sem lehetetlen, csak akarni kell mondásra...

kla 2010.10.01. 21:51:11

Én az Oktogonon láttam egy ugyanilyet, illetve az már elég dadaista jellegű: a helyi LMP-s polgármesterjelölt megkérdezi, hogy "Vannak-e arra a tengerek?", amire Jávor Benedek valami olyasmit válaszol, hogy "Nálunk ugyan vannak, de angyalok".

Amúgy szerintem majdnem ilyen fura az egyik LMP-s képviselőjelölt kampányszövege: "Kulturált kormányzatnak kulturált ellenzéket." Nagyon kíváncis lennék, hogy ezzel mégis mire gondolt. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.01. 22:21:09

Azóta kocsiban elsuhanva már láttam más pártok plakátjain is ilyen szövegbuborékokat. Ha ráérek, lehet, hogy készítek még képeket.

Dr. No 2010.10.02. 09:14:32

Talán a teljes szöveg segít:

És ettől eddig, attól addig
Ugyanolyan a másik oldal
Télen banán, nyáron meleg
Éjszaka van, napozz Holddal!

(Kispál és a Borz: Barlangban dobolok)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.02. 11:31:45

@Dr. No: Úgy látom tied az előfizetés, használd egészséggel :-)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.10.04. 09:49:14

"az utolsó képen látható betoldás miképp kapcsolódik a választásokhoz"

a pillangó-effektussal.

DeMarco 2010.10.04. 10:38:20

@Fedor: No mi van? Torkodon akadt a falat? :))

Tudom, ne legyen az ember kárörvendő, de olyan jóóó... :))))

Beismerem igen nagy elégtételt jelent a tegnapi nap (is).
Gondolom már neked is feltűnt, hogy nálatok MINDEN egyéni helyet a polgármestert is beleértve a Fidesz megnyert és csak kompenzációs listáról jutnak be ellenzékiek. Egy Jobbikos, pont annyi, mint lumpen és három maszopos...
Egyébként nagyon hasonló, mint nálunk, csak itt 2 maszopos és egy Jobbikos van, lumpenek felénk esélytelenek.

Egyetértek Törökkel, csúcson vagyunk...
Bár sztem van feljebb, de ne legyünk telhetetlenek.

Tudom, hogy lelkesen játszol Don Quijote-t, de itt egy újabb remek alkalom, hogy leülj és elgondolkodj, hogy biztosan óriás-e a szélmalom és lehetséges-e az, hogy nem azok az őrültek, akik tömegével jönnek veled szemben az autópályán, hanem te aki egyedül mégy szembe velük... talán mégis te soroltál rossz sávba...

Mindenesetre megdöbbentő volt, hogy csabikára 150.000 kommancs szavazott, ez súlyos érv arra, hogy van még mit tenni, bár örömteli, hogy van négy nyugodt évünk és a halálozási rátát figyelembe véve, addig bőven csökkenni fog ezek aránya.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.04. 10:54:59

@DeMarco: Arra esetleg nem is gondolsz, hogy nem a blogírásból élek, így mással is foglalkozom? Lesz majd poszt, hamarosan. Egyébként miért akadt volna a torkomon a falat? Történt bármi váratlan?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.10.04. 14:25:51

"Bár sztem van feljebb, de ne legyünk telhetetlenek."

"csabikára 150.000 kommancs szavazott, ez súlyos érv arra, hogy van még mit tenni, bár örömteli, hogy van négy nyugodt évünk és a halálozási rátát figyelembe véve, addig bőven csökkenni fog ezek aránya."

szeretném, ha segítenél: ugye jól értem, a cél az, hogy 100%-os Fidesz-uralom legyen az országban?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.10.04. 14:26:32

@Fedor: "Történt bármi váratlan?"

kézzeed, a zellenforradalmi reakció megakadályozta, hogy MINDENKI a Fideszre szavazzon!

DeMarco 2010.10.04. 14:50:10

@idelle: Nem. Tévedsz. Az egyik cél az, hogy Magyarországon végleg megszűnjön a kommunizmus utódpártja és le/elszámoljunk a 60 év bűneivel. Vannak bűnök amik nem évülnek, épp tegnap olvastam, hogy Németország visszafizette az utolsó világháborús jóvátételét Angliának.
Az I. Világháború utolsó tételét !!!

Nem lehet mindent elfelejteni...

A mai napig van sok tisztázatlan kérdés, 25-100 évre titkosított akták, zárolt ügynökakták, stb.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.10.04. 15:01:35

@DeMarco: "Nem. Tévedsz. Az egyik cél az, hogy Magyarországon végleg megszűnjön a kommunizmus utódpártja és le/elszámoljunk a 60 év bűneivel."

látod, ez egy álságos válasz, de szerencsére a tudatalattid kibökte az igazságot.
már miért kellene VÉGLEG megszűnnie az utódpártnak? az olyan, mintha azt mondanád, hogy mivel a szélsőséges nacionalista eszméket valló politikai alakulatok okozták a legtöbb bajt Magyarország XX. századi történelmében, ezért ilyen eszmeiségű párt nem indulhat a választásokon.

a leírt szöveged egyértelműen arra utal, hogy az lenne a legüdvösebb, ha politikai egypártrendszer lenne.
ez ellen semmi kifogásom, mivel a magyar nép ezt szereti, ezt érdemli, csak akkor ne játsszátok el a demokratát.

"A mai napig van sok tisztázatlan kérdés, 25-100 évre titkosított akták, zárolt ügynökakták, stb."

ó persze, tudjuk: és ezeket a dokumentumokat a maszop a fidesszel együtt titkosította, és valahogy a Fidesznek sem érdeke, hogy idő előtt napvilágra kerüljenek.

ugye, hogy ugye?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.10.04. 15:13:30

@DeMarco: "Nem lehet mindent elfelejteni..."

az egyik legfőbb bajnak azt látom, hogy Magyarország lakosságának a nagy része a múltban él. egyrészt.

másrészt azt gondolja, hogy bármilyen történelmi igazságtétel megoldja a problémáit. (ez már a kárpótlásnál sem jött be.)

harmadrészt úgy hiszi, hogy kell lennie (vagy van) egy Vezér, aki a nemzet élére állva elhozza annak üdvösségét. most Orbán ez a vezér.
bár kétségtelen, hogy Pintér (volt) cégeinek és Járai cégének hozza már az üdvösséget, de a népé egy kicsit várat még magára.

DeMarco 2010.10.04. 22:03:42

@idelle: "már miért kellene VÉGLEG megszűnnie az utódpártnak?"

Mert a nemzet árulóinak nincs keresnivalója a politikai színtéren. Már 89'-ben meg kellett volna tiltani az maszop indulását és megkezdeni a múlt feltárását és az elszámoltatást. Mára már tudjuk, hogy ez zsarolási pont volt a ruszkiktól, hogy csak akkor vonulnak ki, ha ez nem történik meg, de hogy 20 év után sem történik semmi, az nonszensz. Most sem lenne késő ehhez...

"a leírt szöveged egyértelműen arra utal, hogy az lenne a legüdvösebb, ha politikai egypártrendszer lenne."

Korántsem. Több pártot is el tudnék képzelni, zöldeket, keresztényeket külön, középpártot ideológia nélkül célok mentén szerveződne és még néhány egyebet, de ezek közé nem tartozik az mszmp pártja, akiket teljesen kizárnék a politikai életből. A mostani egypártrendszer, ami valójában kétpárti, hiszen a keresztény-demokraták is részei, csupán azért jött létre, mert nincs igazi ellenfelük, valódi alternatíva velük szemben. Majd lesz előbb-utóbb, főleg ha elrontják. Lehet, hogy Jobbiknak fogják hívni...

"az egyik legfőbb bajnak azt látom, hogy Magyarország lakosságának a nagy része a múltban él."

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a magyaroknak van múltja és van mihez tartani, fordulni, a múltunk szerves része a történelmünknek, egy extra támasz, amire joggal vagyunk és kell lennünk büszkének. A kommunizmus egyik nagy csődje, pont az, hogy hiába hamisították a történelmünket, hiába hagytak ki óriási fejezeteket és hiába butították a népet, az igazság áttört, átszivárgott a hamisságon és végül mindent elsöpört. Elveszett egy generáció, de a következők már sokkal objektívebb adatokkal rendelkeznek.
Ennek ellenére a magyarok egyáltalán nem a múltban élnek, csupán azt is figyelembe veszik egy-egy döntés meghozatalában és nem felejtenek...

"másrészt azt gondolja, hogy bármilyen történelmi igazságtétel megoldja a problémáit."

A történelmi igazságtétel felszabadítóan hat. Vannak bőven ilyen igazságok. Egy ilyet pont a Fidesz oldott fel a kettős állampolgársággal. Ez ugyan soha nem pótolja Trianont, de mégis egyfajta megnyugvást, igazságot szolgáltat. Elsősorban nem fizikálisan, de lelkileg mindenképp.
Van akinek bejött a kárpótlás, pl. nekem...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.04. 22:51:45

@DeMarco: Nem akarsz te egypártrendszert, csak valahogy mindig találsz indokot arra, hogy miért is kéne megszüntetni minden más pártot a FIDESZ-én kívül :-)

Azon meg külön jót nevettem, hogy a KDNP-t külön pártnak tartod, vagy legalább is ezt akarod elhitetni :-)

DeMarco 2010.10.04. 23:23:05

@Fedor: "Nem akarsz te egypártrendszert, csak valahogy mindig találsz indokot arra, hogy miért is kéne megszüntetni minden más pártot a FIDESZ-én kívül :-)"

Nem gondolom, hogy az én felelősségem az, hogy a többi párt hová jutott, de még csak a fideszt sem tartom ezért felelősnek, bár kétségtelenül fedhetetlennek sem. A szadesz első szárnyalása még nekem is szimpatikus volt, függetlenül attól, hogy már akkor sem éreztem egy síkban magam velük. Ők az árulással buktak el mindent, csak túl hosszú volt az agónia. Ha nincs az árulás, ma egészen más lenne az összkép. Az mdf ibolykával végezte ki magát és a csiki-csuki játékával, a maszoppal összekacsintásával. A maszopot én eleve kizártam volna a rendszerváltáskor. Nekem speciel hiányoznak a kisgazdák, de nekik meg dr. Torgyán lett a végzetük. A miépnek meg Csurka.

Ezek a pártok saját magukat nyírták ki az esztelen politizálásukkal. Az, hogy most egyetlen erős párt maradt nem csupán a Fidesz érdeme. A többiek bizonyultak érdemtelennek. Nem én szüntettem be a pártokat, ők maguk szűntek meg érdektelenség miatt...

Felőlem jöhetnek vissza a kisgazdák a doktor nélkül, maradhat a jobbik, legyen külön keresztény párt, zöld párt, a Seres féle civilek, vagy valami újdonság. Vagy egyszerre mind. Legyenek rá érdemesek...

"Azon meg külön jót nevettem, hogy a KDNP-t külön pártnak tartod, vagy legalább is ezt akarod elhitetni :-)"

Mert valóban annak tartom. Sőt annyira, hogy ha külön lennének, nagy valószínűséggel rájuk is szavaznék, mert az elvrendszerük áll hozzám a legközelebb. Ha valaha politikai színre lépnék, akkor szinte biztos, hogy a keresztény-demokrata brand-et ölteném magamra.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.10.05. 09:44:10

@DeMarco: "és megkezdeni a múlt feltárását és az elszámoltatást."

fura ez a bosszúszomj, amit egyébként egyre több embertől látok, hallok, tapasztalok.
nem csak azért fura, mert a szocializmus alatt NAGYON KEVESEK mertek TEVŐLEGESEN tenni a rendszer ellen, így a mostani hörgés kicsit nagyon is álságos.
de azért is különös a tényfeltárás iránti igényed, mert egy nagy rakás tény, adat, információ elérhető. ami meg nem, az majd az lesz, ha a Fidesz is úgy akarja, bár egyelőre nem tűnik úgy, hogy úgy akarnák.
mert miért is lenne érdekük közkinccsé tenni, hogy a soraikban ülők közül ki vagy éppen az egyházak hogyan paktáltak le a szocialista hatalommal.
a harmadik, hogy a mostani bosszú már nem jó semmire. én megértem, hogy a közmagyar börtönben és bitón szereti látni a vélt vagy valós ellenségeit, de ezáltal SEM lenne jobb senkinek.
és a negyedik, de az egyik legfontosabb: a nép most bosszúszomjas, mert kezd rájönni, hogy a kapitalizmus ugyanúgy igazságtalan "osztálytársadalom", mint az eddigi összes politikai-társadalmi felállás. és a hülyéje mindig hisz abban, hogy majd jőni fog, mert jőnie kell egy olyan alakulatnak, amelyik az ő javát szolgálja.

miközben (tíz)ezrek jártak foximaxira, elfelejtettek figyelni az első órán, a politika fogalmának meghatározásakor: "a politika a hatalom megszerzése és megtartása érdekében végzett tevékenységek összessége". így, ember nélkül. köznép nélkül. nélkülünk, csak magukért.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.10.05. 09:49:19

@DeMarco: "de ezek közé nem tartozik az mszmp pártja, akiket teljesen kizárnék a politikai életből."

azért technikailag is érdekelne, hogy hol húznád meg a határt: mindenkit kizárnál, aki pl. MSZP-tag most? vagy egyszerűbb lenne mindazokat, akik valaha az MSZP-re szavaztak. (tényleg, legyen nyílt szavazás, mindenki valljon színt, ez úgyis illeszkedik a Fidesz módszereihez...)

"A mostani egypártrendszer, ami valójában kétpárti, hiszen a keresztény-demokraták is részei,"

már olvastam a Fedornak írt válaszodat is a kérdésben, édes pofa vagy! :-)
de tudod, majd ha EGYSZER MÉG AZ ÉLETBEN esetleg mernének önállóan, és nem a Fidesz seggébe bújva indulni, talán elgondolkoznék azon, amit írsz.

"nincs igazi ellenfelük, valódi alternatíva velük szemben. Majd lesz előbb-utóbb, főleg ha elrontják."

egy dolgot ne felejts el: most egy új pártalakulatot megszervezni, mind pénzben (plusz sajtó) mind emberi erőforrásban, figyelembe véve a Fidesz jogszabályi és közigazgatási szorítását is, szinte képtelen vállalkozás. az ellenfelek gyengesége persze nem a Fidesz hibája, csak álságos arról beszélni, hogy a lehetőség mindenkinek adott.

a Jobbiktól meg a jóisten mentsen meg bennünket!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.10.05. 09:54:42

@DeMarco: "hiába butították a népet, az igazság áttört, átszivárgott a hamisságon és végül mindent elsöpört. Elveszett egy generáció, de a következők már sokkal objektívebb adatokkal rendelkeznek."

1) a történelmünkben nem nagyon van mire büszkének lennünk, hacsak arra a túlélési technikára nem, ami a széthúzás következtében mindig adott egy esélyt a túlélésre.

2) hamisították a történelmet: hát ez szörnyű. mint ahogy minden kurzus hamisítja.
a legkedvesebb példám, hogy Szent István Alcsút mellett ajánlotta fel az országot Máriának.
a másik a tiszta '56-os forradalomról szóló.
a harmadik meg készül, onnantól kezdve, hogy Orbán "A Nép Legkisebb Fia" Viktor egymaga kiverte az oroszokat, egészen a fülkeforradalomig.

átszivárog az igazság: hát persze. drága barátom, a magyar fejekben - az általános zavaron túl - olyan történelmi téveszmék tobzódnak, hogy a történészek a fejüket fogják.
az objektív tények szinte senkit sem érdekelnek - mondjuk engem, de én hazátlan, libsi fajvédő geci vagyok, ezért is olvasok pl. az X-faktor nézése helyett -, a legendák, meg az állítólagos dicső múlt annál inkább!

a múltban élünk: nézz körül, fantasztikus időutazásban van részünk: a magyar társadalom 85%-a az 1930-as, 40-es években él - fejben!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.10.05. 10:02:18

@DeMarco: "Egy ilyet pont a Fidesz oldott fel a kettős állampolgársággal."

a Fidesz ügyes volt ebben a kérdésben. OBJEKTÍVE volt idő, amikor ők sem forszírozták a dolgot (ne magyarázd meg, ismerem a hivatalos pártálláspontot a kérdésben).
a Fidesz nyert a nacionalista feldemhedéssel, ÉS AMI FONTOSABB: használni fogja a határon túliakat, ha kell a szavazatuk.
OBJEKTÍVE ezért volt az egész.

"ez ugyan soha nem pótolja Trianont"

na, ha már a tényszerűség, akkor egy-két dolog Trianonról.
Nagy-Magyarország idején a mostani lakosság 85%-ának a felmenői parasztként, szegényparasztként tengették az életüket. azaz nem volt semmijük, sokszor szinte még a kapa, meg a kasza sem volt az övék.
így OBJEKTÍVE semmi hasznuk nem származott abból, hogy mekkora az ország.
más kérdés, hogy a hazaszeretet túlfűtöttsége legtöbbször éppen a nincsteleneknél jelenik meg, hiszen nekik valóban nincs másuk, mint az érzelemviláguk.
a Trianon feletti bánkódás - a XXI. században főleg, amikor oda mész, azt csinálsz, ahova és amit akarsz - és a Nagy-Magyarország-illúzió éppen ezért egy virtuális érzelem a legtöbb magyarnál. Más kérdés, hogy ahol családok szakadtak széjjel, ott TÉNYSZERŰ fájdalmat is okozott a döntés.
és még valami: amikor az elszámoltatásról, meg a történelmi tényekről beszélünk, akkor ne feledjük, hogy Trianont CSAK ÉS KIZÁRÓLAG magunknak köszönhetjük.

"Van akinek bejött a kárpótlás, pl. nekem..."

ja, van akinek az Orbán-éra is bejön: Pintér, Járai, Simicska.... (de a TÖBBSÉG mindig szív!)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.05. 10:44:00

@DeMarco: "Felőlem jöhetnek vissza a kisgazdák a doktor nélkül, maradhat a jobbik, legyen külön keresztény párt, zöld párt, a Seres féle civilek, vagy valami újdonság."

Mindegy, csak ne baloldali legyen, igaz? Mert hogy éppenséggel jött egy új párt, ráadásul zöld, és semmi közük más, korábbi pártokhoz, szóba se akarnak állni az MSZP-vel, a gazdaságpolitikájuk meg a FIDESZ-éhez áll a legközelebb, mégis úgy fújsz rájuk, mintha csupa olyan volt MSZMP-s potentátból állna, mint Járai, Pintér, Pozsgay, Martonyi - ja bocs, lehet, hogy rossz listát vettem elő :-) - és a vesztüket akarod csak azért, mert néhány kérdéshez liberális módon állnak hozzá.

"ha külön lennének, nagy valószínűséggel rájuk is szavaznék, mert az elvrendszerük áll hozzám a legközelebb"

Ez dicséretre méltó, de akkor számolj azzal, hogy parlamenti képviselet nélkül maradnál jó időre. Majd egyszer, talán, az Orbán Viktor utáni időben, amikor majd nem egy pincsikutya áll a KDNP élén...

Dr. No 2010.10.06. 12:24:04

@DeMarco: Az általad leírt magatartás tartotta fenn a szocializmust és a Kádár-rendszert.

Orbán Viktorban egyébként az a legviccesebb, hogy tulajdonképpen Csurka 1990-ben meghirdetett programját hajtja végre, miszerint ne rendszerváltás, hanem őrségváltás legyen. Ami annyit tesz, hogy nem volt rossz a Kádár-rendszer, nem voltak rosszak Aczél módszerei, az egyetlen baj az volt, hogy Kádár és Aczél (azaz: a gonoszok, a nemzet árulói, az erényeket nélkülözők) üzemeltették az egészet. Az érett kádárizmus sem volt a szó szoros értelmében vett egypártrendszer egyébként, mivel a Hazafias Népfront (a Te értelmezésedben a KDNP ennek megfelelője lenne) is állított jelölteket a választásokon az MSZMP mellett.

Végülis megfelel neked a krumplileves, ha az krumplileves. (Emlékszel? "A krúmplileves légyén krúmplileves.")

DeMarco 2010.10.07. 09:18:07

@idelle: "fura ez a bosszúszomj, amit egyébként egyre több embertől látok, hallok, tapasztalok."

Én mindenkitől ezt látom, teljesen jogosan. Nem is bosszúszomjnak titulálnám, sokkal inkább igazságszolgáltatásnak. Morális értelemben és fizikálisan.

"a szocializmus alatt NAGYON KEVESEK mertek TEVŐLEGESEN tenni a rendszer ellen, így a mostani hörgés kicsit nagyon is álságos."

Ezt sem így gondolom. Sokan tettek akkor is ellene, vagy komolyan azt hiszed, hogy az emberek önként léptek be a tsz-ekbe és még véletlenül sem a fekete autók vitték el őket csontrepesztésre, hogy "rábeszéljék" őket a belépésre? Nagyon sokan ellenálltak, csak csúnyán rajtavesztettek többnyire. De még rengetegen élnek akiket közvetlenül érintett a terror és nem felejtik el. Gondolod, hogy a dédszülők, nagyszülők nem mondták el a gyermekeiknek és azok tovább az ő gyerekeiknek akik most fiatal felnőttek, hogy mi volt az övék, mit vettek el kik és milyen módszerekkel? Ezek a fiatalok ismerik a történeteket, tudják, hogy semmi köze nem volt a rendszerváltáshoz a komcsiknak, a nagypolitika döntött, az oroszok döntöttek, ezek meg csak a bőrüket mentették, orsoz fenyegetés miatt nem történt meg 89'-ben az elszámolás. De még most sem késő az elszámoltatás, élnek még bűnősök és bűneik lemoshatatlanok...

"a közmagyar börtönben és bitón szereti látni a vélt vagy valós ellenségeit, de ezáltal SEM lenne jobb senkinek."

Ez egyáltalán nem igaz. Azon túl, hogy morálisan mindenki megkönnyebbülne két fontos dologra is jó lenne:
1. Tanulság a jövőre nézve, hogy a bűnöket mindig követi az igazságszolgáltatás és nincs menekvés a bűnök elkövetése után.
2. Amíg börtönben vannak, addig sem tudnak kint további károkat okozni.

"azért technikailag is érdekelne, hogy hol húznád meg a határt: mindenkit kizárnál, aki pl. MSZP-tag most? vagy egyszerűbb lenne mindazokat, akik valaha az MSZP-re szavaztak."

Egyszerűen. Mindenki aki az előző rendszerben osztályvezetői és annál magasabb politikai/közigazgatási posztot foglalt el automatikusan kizárandó a köztársaság politikájának/közigazgatásának mindenféle területéről. Ezen túl az mszp-t, mint az mszmp utódpártját jóvátételre és feloszlatásra ítélném. (Igen, a regnáló fidesz tagokra is érvényes lenne, mielőtt előjönnél a klasszikus nevekkel).
Elég világos a vonal???

"majd ha EGYSZER MÉG AZ ÉLETBEN esetleg mernének önállóan, és nem a Fidesz seggébe bújva indulni, talán elgondolkoznék azon, amit írsz."

Ha ez megtörténik én bizton rájuk fogok szavazni. Egyébként sem értem, hogy miért köpködtök rájuk, hiszen a szadesz 5% körüli minipártként 12 évet töltött kormánypártként. (Bár ne így lett volna).

"egy dolgot ne felejts el: most egy új pártalakulatot megszervezni, mind pénzben (plusz sajtó) mind emberi erőforrásban, figyelembe véve a Fidesz jogszabályi és közigazgatási szorítását is, szinte képtelen vállalkozás. az ellenfelek gyengesége persze nem a Fidesz hibája, csak álságos arról beszélni, hogy a lehetőség mindenkinek adott."

Pedig mindenkinek adott a lehetőség. Jó példa lenne erre az lmp. Lehettek volna sokkal jobbak is. A bukásuk nem a pénzhiány miatt történt, hanem azért, mert szdsz 2.0 és senki sem olyan őrült, hogy újra pozícióba hozza őket.
De lesz majd előbb-utóbb egy valódi alternatív közösség, párt akik maguk mögé tudnak hozni sok embert. Én nem érzem ennek most a szükségét, a Fidesz betölti ezt a szerepet, elég meggyőzőek a választási eredmények e tekintetben.
De épp csak az elmúlt napokban lehetett olvasni egy megújúló kisgazda pártról, egy szili féle szoc izé pártról és fletó is új platformot csinált magának. Így nem mondhatnám, hogy eleve halott lenne a pártalapítás.

"a Jobbiktól meg a jóisten mentsen meg bennünket!"

Lám ebben sem értünk egyet. Bár nekem is kicsit nyers a Jobbik, de nagyon sok gondolatukkal egyet tudok érteni, még akkor is, ha egynémely megoldásuk hajmeresztő. A Jobbik még nem szennyeződött el, nem kötött elvtelen alkukat, ezért alkalmas arra, hogy felrúgja a bilit. Nincsenek közös stiklijeik a kommancsokkal, ők végre megnyithatnák az aktákat, elhúzhatják a függönyt és végrehajtanák az elszámoltatást. Ezért a Jobbikra vigyázni kell, mert ők lehetnek az igazság bajnokai (ebben a tekintetben) és négy év múlva a potenciális kormány, ha a fidesz nagyon elszúrja. Én a helyedben nem becsülném le őket, még akkor sem, ha gazdasági értelemben valóban az Isten óvjon tőlük...

"a történelmünkben nem nagyon van mire büszkének lennünk"

-Dehogynem, rengeteg mindenre. Akikben nincs meg a hazaszeretet, azoknak persze nincs miért...

"hamisították a történelmet: hát ez szörnyű. mint ahogy minden kurzus hamisítja."

Tényleg? Akkor vegyél a kezedbe egy 30 évvel ezelőtti történelem könyvet és egy mait. Óriási a különbség. Még ha ma is elfogultak egyesek, ennek mértéke nagyságrendekkel sem közelíti meg amazokat.

"olyan történelmi téveszmék tobzódnak, hogy a történészek a fejüket fogják."

Vajon miért? Mert így volt célszerűbb? Hogy lehülyítsék a népet?

"Trianont CSAK ÉS KIZÁRÓLAG magunknak köszönhetjük."

Mondja ezt a totál pesszimista idegenszívű libsi. Szerencsére a többség nem így gondolja és a mai napig nem fogadja el Trianont, nem fogadja el, hogy magyarok millióit, tisztán magyar területeket szakítottak el az országtól, kapzsiságból, nagyhatalmi törekvések miatt és ahogy Németország egyesült, úgy Magyarország is újra egyesülhet. De ha nem is így lesz, akkor is fontos lépés volt a kettős állampolgárság megadása. Az az elleni kampány és a népszavazás elleni fellépés pedig hazaárulás, szégyenbélyeg ami mindig sütni fog a hazaárulók homlokán.

"ja, van akinek az Orbán-éra is bejön:"

Jah, például nekem. Az előző Orbán-kormány évei voltak a legjobbak, az életszínvonal azóta sem érte el azt a szintet. Most a béka segge alól, nem várható hasonló fellendülés, de ha csak annyit csinálnak, hogy nagy nehezen megállítják a csúszást és lassan elkezdünk felfelé kapaszkodni, már akkor is csúcsteljesítményt érnek el.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.07. 09:37:40

@DeMarco: "komolyan azt hiszed, hogy az emberek önként léptek be a tsz-ekbe és még véletlenül sem a fekete autók vitték el őket csontrepesztésre, hogy "rábeszéljék" őket a belépésre?"

Jaj, ne csinálj már úgy, mintha a hetvenes, nyolcvanas években is ugyanaz a rettegés és elnyomás lett volna, mint az ötvenes években...

"Egyébként sem értem, hogy miért köpködtök rájuk, hiszen a szadesz 5% körüli minipártként 12 évet töltött kormánypártként"

1. Nem a méretével van gond, hanem azzal, amit az az egy ember, aki látszik belőle, képvisel. bár tény, van köztetek hasonlóság, szóval végülis megértelek :-)

2. A KDNP nem ahhoz az SZDSZ-hez hasonlatos, amelyik ha kispártként is, de önállóan mérette meg magát az összes választáson, hanem a mostanihoz, ami gyakorlatilag csak papíron létezik, de a népszerűsége mérhetetlen. Még pontosabb lenne az analógia, ha ez a mostani betagozódna az MSZP-be, és vele közös listán indulna a választásokon, de erről nincs szó.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.07. 09:42:58

@DeMarco: "ahogy Németország egyesült, úgy Magyarország is újra egyesülhet"

Hát ez elég sánta párhuzam. A németknél két ÖNÁLLÓ ország egyesült. Ha esetleg Erdély önálló ország lenne, akkor lehetne az óhajod reális (sőt, akkor én is üdvözölném, már ha a két ország lakóinak közös akarata lenne az egyesülés - rajtam nem múlna).

"Az előző Orbán-kormány évei voltak a legjobbak, az életszínvonal azóta sem érte el azt a szintet."

Ez lehet a te szubjektív érzeted, egyéni szinten biztos akad, akire ez igaz, de országos szinten statisztikák százai mondanak neked ellent. Az életszínvonal növekedése folyamatos, csak a mértéke marad el az elvárhatótól...

DeMarco 2010.10.07. 10:51:06

@Fedor: "Mindegy, csak ne baloldali legyen, igaz? Mert hogy éppenséggel jött egy új párt, ráadásul zöld, és semmi közük más, korábbi pártokhoz, szóba se akarnak állni az MSZP-vel, a gazdaságpolitikájuk meg a FIDESZ-éhez áll a legközelebb, mégis úgy fújsz rájuk"

Az lmp-re nem azért fújok, mert "új", pont ellenkezőleg, azért fújok, mert nagyon régi, túl közel áll a szadeszhoz, szdsz 2.0-a.
Értem én, hogy politikai okokból tagadják ezt és ugyanezen okok miatt szóba sem állnak a maszoppal látszólag, de láttunk már ilyet régebben is és mi lett belőle...

De a fújáson kívül egyéb kifogásaim nincsenek velük szemben. A liberális aberrált támogató eszmerendszerük a leges-legidegenebb tőlem, ennyi. Ha a liberális marhaságok helyett a zöld vonalat erőltetnék jobban, akkor nagyban javulna a véleményem róluk.

"az Orbán Viktor utáni időben, amikor majd nem egy pincsikutya áll a KDNP élén..."

Mert a szadi élén kuka nem pincsikutya volt mi? Unom a kettős mércét...

DeMarco 2010.10.07. 10:55:49

@Dr. No: "Az általad leírt magatartás tartotta fenn a szocializmust és a Kádár-rendszert."

Az általam díjazott magatartás buktatta meg a szocializmust és a Kádár-rendszert és igyekszik ellenállni a mai napig a maga módján, akár csak a mostani szavazás alkalmával. Történelmi mélypontra zuhant a kommunista utódpárt, neked is feltűnt??
Nem hiszem...

DeMarco 2010.10.07. 11:06:50

@Fedor: "Jaj, ne csinálj már úgy, mintha a hetvenes, nyolcvanas években is ugyanaz a rettegés és elnyomás lett volna, mint az ötvenes években..."

Te komolyan azt hiszed, hogy akkor nem volt terror és elnyomás?

Gondolj csak bele, hogy milyen balhék voltak mostanában ügynökök terén. Az összes zenekart megfigyelték és felügyelet alatt tartották, a sportolókat, a színészeket és mindenki mást. A munkahelyeken tömegek jelentettek havonta és a nem odaillő elemeket eltávolították. Hogy a megoldások finomodtak kétségtelen, de hogy hatékonyan működtek az is kétségtelen. És én több esetre is emlékszem, hogy néha elvittek embereket egy-két napra kicsit...
Vagy például akár a saját faterom sem mehetett egyetemre anno a hetvenes években, mert a szülei kulákok voltak. Kulák-törvények, ismerős? A rendszer erősen kontroll alatt tartotta és megfigyelte az embereket. A feleségemet sosem keresztelték meg, mert a párt nem nézte jó szemmel. Engem is vidéken kereszteltek és ott is jártam konfirmálásra, hogy ne legyen gyanús...

Felháborító, hogy úgy teszel, mintha ezek meg sem történtek volna és nem lett volna semmilyen elnyomás és terror, mégha valóban kevésbé durva is, mint az ötvenes években...

De azért sok ember ezt nem felejti el és nyomot hagyott bennük. Olyan nyomot amit nehéz elfelejteni...

DeMarco 2010.10.07. 11:22:22

@Fedor: "Nem a méretével van gond, hanem azzal, amit az az egy ember, aki látszik belőle, képvisel."

Te is tudod, hogy nem csak egy ember látszik belőle. Sőt annál az embernél sokkal nagyobb koponyák is vannak ott. Ha megméretné magát szerintem elérné az 5% feletti értéket és akkor ugyanott lenne, ahol a szadesz 12 évig. De valószínűbb, hogy felette. Erkölcsileg mindenképp.

"Még pontosabb lenne az analógia, ha ez a mostani betagozódna az MSZP-be, és vele közös listán indulna a választásokon, de erről nincs szó."

Szerinted. Valójában már 2006-tól csak fletó segédcsapataként üzemeltek. És a mostani választáson pontosan a maszoppal együtt indultak sok helyen, például nálunk is. Simán betagozódtak volna, ha hagyjuk. De így együtt buktak, nem külön-külön. Nekünk végül is mindegy...

"Ez lehet a te szubjektív érzeted, egyéni szinten biztos akad, akire ez igaz, de országos szinten statisztikák százai mondanak neked ellent. Az életszínvonal növekedése folyamatos, csak a mértéke marad el az elvárhatótól..."

Láthatóan nem csak az én szubjektív érzetem, hanem egy igen erős többségé, kétharmad közelié... mert azt ugye te sem gondolod, hogy ha az emberek jól éltek volna az elmúlt 8 évben, akkor ekkora tömeggel szavaztak volna a Fideszre? Már ez a tény önmagában cáfolja amit sugallni próbálsz.
A statisztika befolyásolható és lehet, hogy igaz a növekedés a maszop fejeseire, de hogy a tömegekre kurvára nem az biztos.
Kinek az életszínvonala nőtt? Ne viccelj. Ezrével dőlnek be az emberek, megrogynak a hiteleken, képtelenek fizetni a tartozásaikat, az infláció minden évben sokkal nagyobb, mint a fizetésemelések, miközben az adóterhek is folyamatosan nőnek. Az államadósság a csúcson. Mégis mitől lenne jobb az életszínvonal?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.07. 12:19:24

@DeMarco: "nagyon régi, túl közel áll a szadeszhoz, szdsz 2.0-a"

Azért azt elárulhatnád, hogy miért is. Hány volt SZDSZ-es van a vezetői, jelöltjei között? Gazdasági téren meg teljesen mást képviselnek.

"Történelmi mélypontra zuhant a kommunista utódpárt, neked is feltűnt??"

Ez is már egy sokszor lefolytatott vita. Ki a Kádár rendszer örököse? Az utódpárt, amelyik teljesen mást képvisel ma már, vagy a volt ellenzéke, akik viszont most működnek sok téren úgy, mint anno Kádárék?

"Felháborító, hogy úgy teszel, mintha ezek meg sem történtek volna és nem lett volna semmilyen elnyomás és terror, mégha valóban kevésbé durva is, mint az ötvenes években..."

Ez a te szélsőséges gondolkozásmódod: Ha azt mondom, hogy a hetvenes, nyolcvanas években mert lazább volt a rendszer, mint korábban, akkor a te szemedben ém ámr felháborító módon tagadom, ami akkor történt. Persze, messze nem volt demokrácia, mit gondolsz mi ellen mentem tüntetni én is gimnazistaként? De te előtte tsz-be kényszerítésről meg hasonlókról beszéltél, mint ha még 88-ban is az lett volna. Erre reagáltam.

"azt ugye te sem gondolod, hogy ha az emberek jól éltek volna az elmúlt 8 évben, akkor ekkora tömeggel szavaztak volna a Fideszre? Már ez a tény önmagában cáfolja amit sugallni próbálsz."

Nem sugallni próbálok, tényekre hivatkozok. Amikor olyanokat írsz, hogy "az infláció minden évben sokkal nagyobb, mint a fizetésemelések, miközben az adóterhek is folyamatosan nőnek", az tényszerűen nem igaz. Ráadásul te folyamatosan egyben kezeled a nyolc évet, miközben az első négy év pont arról szólt, hogy az ország erejét meghaladóan nőtt az életszínvonal (nem is szavazott akkor a többség a FIDESZ-re), pont ezért volt szükség a 2006-os megszorításokra (ami alatt szintén nem csökkent az életszínvonal, csak stagnált). Valódi csökkenés itt egyetlen évben volt, a válság évében, de az sem volt akkora, hogy a nyolc évvel korábbi szint alá süllyedjen.

"Ezrével dőlnek be az emberek, megrogynak a hiteleken, képtelenek fizetni a tartozásaikat"

Aminek persze semmi köze a világválsághoz... És kérlek ne kezd, hogy mindent a válságra kenek, mert tudod, hogy nem igaz.

A mostani nagy győzelmét a FIDESZ a 2006 után történteknek köszönheti, a szoclib kormányok hitelvesztésének, korrupcióinak, és a válság hatásainak, ami mindenhol az aktuális kormányon csattan.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.07. 13:06:05

@DeMarco: Olvasd el ezt, mintha pont neked írták volna:

www.nol.hu/gazdasag/20100407-jobban_elunk__mint_nyolc_eve__de_rosszabbul__mint_negy_eve

Tudom, szerited a Népszabadságban csak hazugság jelenik meg, ezesetben nyugodtan jelentsd fel őket, hogy meghamisították a KSH és az Eurostat számait. Persze ezt bizonyítanod is kell, és az elég nehéz lesz :-)

DeMarco 2010.10.07. 16:01:31

@Fedor: Most kivételesen röviden fogok válaszolni.

Mind a két témában ugyanazok a tünetek. Én mindkettőt egyben kezelem, egy struktúraként, nem teszek különbséget például az ötvenes évek és a nyolcvanas évek bűnei között, mert mindkettő ugyanarra a sémára épült, ugyanazok követték el és ugyanúgy büntetést érdemelnének, elszámolást. Legfeljebb a büntetés mértékében tennék különbséget.
És pont ugyanez igaz az elmúlt 8 évre is.

Te ezzel szemben relativizálsz, darabolsz, nem nézed egyben, csak darabokban. Nálam a sárkány egyazon feje fletó és bajnai, mindkettőt le kell vágni, nálad meg az egyiknek száz foga volt, a másiknak csak ötven...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.07. 20:26:31

@DeMarco: Érdekes meglátás, hogy a nem fekete-fehér látásmód egyenlő a relativizálással...

Dr. No 2010.10.08. 14:09:23

@DeMarco: "Az általam díjazott magatartás buktatta meg a szocializmust és a Kádár-rendszert"

Ezel most tényleg megnevettettél, jövök Neked egy kávéval!
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0