A megfelelő ember IX.: A legendás műsorvezető
2011. január 02. írta: Fedor

A megfelelő ember IX.: A legendás műsorvezető

Medveczky Balázs a Magyar Televízió vezérigazgatója az m1 vezetőjévé Rákay Philipet, az m2 intendánsává pedig Süveges Gergőt nevezte ki - közölte az MTV szombat este az MTI-vel.

A vezetők a közszolgálati televízió két csatornájának programjáért felelnek, az ő feladatuk lesz az átalakuló csatornák új profiljának megteremtése.

Bár politikai vonzalma közismert (régebben a FIDESZ-nek is dolgozott), Süveges Gergővel és az új pozíciójával semmi bajom. Hosszú évek során ő bizonyította, hogy korrekt, felkészült szakember, aki nem a politikai hátszél miatt juthat csak előre. A feladat is, amit kapott becsülendő, támogatandó:

Az m2 ez év őszétől a 3-17 éves korosztály csatornája lesz, azzal a küldetéssel, hogy felélessze a hazai gyermek- és ifjúsági műsorgyártást. (...) Az MTV vezérigazgatója azzal a feladattal bízta meg Süveges Gergőt, hogy magas színvonalú műsorokkal töltse meg az új csatornát, hogy az a kereskedelmi gyermekcsatornák minőségi riválisa legyen.

Ugyanilyen szépeket és jókat viszont nem lehet elmondani a fontosabb (párt)megbízást kapott társáról, aki legendásan független (lásd működését fideszes rendezvények moderátoraként és HírTV-s műsorvezetőként), legendásan objektív (lásd a Kossuth téren elférő kétmillió fideszest), üzleti ügyei legendásan tiszták (lásd a fideszes önkormányzatokkal kötött tanácsadói szerződéseit), de ami a legfőképpen számít az új pozíciójában: legendásan tiszteli a nézőket:

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr92553794

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Találkozunk Philippinél! 2011.01.02. 12:38:26

Van, ami soha nem változik. Mióta világ a világ, nem fér össze a Hír TV és a kormánykommunikáció. Eddig azt hihettük, csupán azért, mert a nevezett sajtóorgánum vadul jobbos, a kormány pedig balra állt a politikai palettán. Nem hinnénk, hogy a forradal...

Trackback: Egyenlítő TV (6. adás) - Salgótarján és a HírTV-s pénzszivattyú 2011.01.02. 12:37:25

UPDATE (03.10): Büntetőfeljelentést tesz a salgótarjáni MSZPAz Egyenlítő TV stábja Salgótarjánban járt az elmúlt hetekben. Ez az a város, ahol a polgármester két egymással konkuráló cégnek is „eladta” ugyanazt a területet, hogy be...

Trackback: Milyen köztévés műsort csináljon Philip? 2011.01.02. 12:29:56

Rákay "kurva anyátok" Philip lesz az MTV 1-es csatornákának intendánsa. Medveczky Balázs vezérigazgató közleménye szerint azt várja tőle, hogy a köztévé "mértékadó és kiegyensúlyozott információs csatornájává váljon". Ez nyilván jó ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2011.01.02. 13:19:44

"Hosszú évek során ő bizonyította, hogy korrekt, felkészült szakember, aki nem a politikai hátszél miatt juthat csak előre."

Az, hogy jó szakember, nem jelenti azt, hogy ez volt a szempont. Csak szerencsés, és nagyon kivételes egybeesés.

fetyisob 2011.01.02. 13:30:46

kb annyira mértéktartó és semleges mint a fradi b közép a dózsa meccsen!
elnezest a szurkoloktol de ezt a pöcsöt nem lehet hova tenni!
zsiros haj zselével jelligére az m1en lehet majd a gyerekeknek elmagyarázni hogy fér el 2millio ember egy 200ezres helyen!csak ugy ránézésre!
rákflipp csáknorisz aki szerint normális ha valaki hirtv keménymag után simán a köztv egyik direktora lesz

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.02. 13:36:08

Azért az leírható, ha nem is párembert, de legalább hitkomisszárt raknak minden fontos pozícióba.

Süveges Gergő azért még is csak hittanári diplomát szerzett A Pajzán Péter Kaotikus Egyetemen. Pártatlanság tőle ezért aligha várható.

bioLarzen 2011.01.02. 13:37:31

@bm613: Hiba a mátrixban? :)

Amúgy számomra pont Süveges az egyik legszebb példája annak, hogy az "elkötelezettség" még nem feltétlen jelent szakmaiatlanságot. Lehet, hogy ő is "terel", lehet, hogy "célirányosan" dolgozik, de legalább akkor ezt nem kutyaütő módon teszi, mint nem egy jelenlegi csapattársa...
A másik példa sztem Obersovszky, aki, bár egyértelműen lejön a képernyőről a kötődése/irányultsága, legalább technikailag kifogástalan műsorvezető/moderátor. Nem süt róla az ellenszenv, illetve az "imádat", a kérdései jók és témaszerűek, érződik a felkészültség és a tájékozottság, a hangja végig objektív. Ha már elfogulatlan munkatársakat nem mer a kormány a képernyőre engedni, legalább élvezhető "hazafiak" legyenek ott - már annak, aki nézi őket (mint pölö én néha, bár leginkább csak az éjjeli ismétlések egy-egy részét):)

bio

bioLarzen 2011.01.02. 13:40:21

@IGe: Szia,
miért is ne lenne elvárható? Attól, hogy valaki ez egyik oldalban hisz, még nem kéne, hogy automatikus nyalást jelentsen... A pártatlanság pont azok erénye kéne, hogy legyen, akik belül nem pártatlanok - legalábbis sztem...

De Süvegesnél én személy szerint eddig nem éreztem azt a fene nagy részrehajlást, úgyhogy vagy - legalább - igyekszik ezt kerülni, vagy annyira jól csinálja, hogy engem legalábbis megvezet.

bio

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.02. 13:43:59

Basszátok meg már azt a 2 millió fideszest! Ha összesen ennyi az, amit ezzel a faszival szemben fel tudtok mutatni, akkor ez a faszi kell nekünk. Ugye senki nem gondolja, hogy Fülöpke a díszemelvényen üldögélve szétnézett a beláthatatlan embertömegen, amely olyan messzire kígyózott az utcákban, hogy onnan már csak hallani lehetett a szónokokat, és azt mondta, hogy 1999998, 1999999, 2 millió! Már akkor hallhatta, akinek füle van, hogy a tájékoztatást a rendőrségtől kapták, és a rendőrség vagy hülye, ami éppenséggel nem lenne meglepetés, vagy bohócot akart csinálni a kormány ellen ágáló népség vezéreiből. Az utóbbi sem lenne meglepetés. Főleg, hogy utána valamiért hirtelen minden szoci ezt kezdte el nyomatni, ütemre. Jobb szöveg kéne már, elvtársak.

fetyisob 2011.01.02. 13:46:10

mindenhol szigoritások elbocsátások! a fidesznel csak kinevezések új állások képzése! mi értelme van a nagymagyarositott nevű philiph-nek az m1-en?aki a hirtv-re gerjedt az ugysem fog m1-et nézni?vagy annyira durva lesz? csak nem!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.02. 13:49:39

@bioLarzen:

Ok, majd kipróbálom és megkóstolom az egyik blogján. Persze, ha csak még fog azzal foglalkozni és nem csak ugródeszkának szánta.

Nekem is értelmes embernek tűnik, de ettől még lehet nagyon erősen részrehajló majd.

Ne feledd a kereszténység azért egy erősen vallási sovinizmusra és egyeduralkodásra, azaz terrorra nevelő vallás.Ha ez alól valaki annak ellenére kivétel tud lenni, hogy elvégzett egy hittanári kurzust, hát, akkor én is leemelem a kalapon. Viszont nálam nincs megelőlegezett bizalom. Azt ki kell érdemelni. Tettekkel.

fetyisob 2011.01.02. 13:54:43

@Androsz: az a baj kedves elvtars hogy vagy nem vagy pesti vagy szimplan imádod ha megvezetnek!
ha lettél volna a Puskas stadionnal (népstadion) egy szaros 60ezres rendezvényen vagy csak laktál volna a közelben akkor nem beszelnel ilyen csacsiságokat hogy millios tömeget be lehet jutatni a kosuth térre!

mittu_domain · http://mittu-domain.blog.hu 2011.01.02. 14:02:06

@Androsz: Nem tudom miért kell rögtön komcsizni, mikor egy sültparasztra bízzák a közszolgálati csatornát. A felvételeken szereplő megnyilvánulások megfelelnek Szalai Annamária kívánalmainak?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.02. 14:04:02

@fetyisob: Rosszul figyelsz. Nem én mondom, hogy 2 millió. Én ott sem voltam. A tévében pedig nem tudtam őket megszámolni, mert mire a végére értem volna, mindig másik kamerára váltottak, és kezdhettem elölről. Maradt a rendőrség információja. Azt gondolhatnánk, hogy a tömeg fölött kavaró helikoptereikről és bombavetőikről át tudják látni a tömeget.

Én egyébként úgy emlékszem, mintha abban a műsorban korábban a 200 ezres becslés elhangzott volna. Az hihető volt. A 2 millió nem. Hülyeség volt, a figura lelkes volt, érthető módon, beszaladt a csőbe, ámen. Ha ez az összes bűne, akkor isten hozta, jó munkát kívánok, csináljon végre valamit ebből az agonizáló, saját magát sem értő szarkupacból.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.02. 14:09:36

@Androsz: "Ha összesen ennyi az, amit ezzel a faszival szemben fel tudtok mutatni, akkor ez a faszi kell nekünk."

Óhajod, mint látod, teljesült. Megkaptátok. Csak sajnos nem csak ti, hanem mi is.

Tita nick 2011.01.02. 14:11:47

Kedves Fedor!

Mindannyian tudjuk, hogy te már óvodás korodban is választékosan beszéltél, az általános iskolában rendes tagja lettél az Akadémiának. A mai napig egy káromkodás nem hagyta el a (kicsi?) szád, rosszra még nem is gondoltál, mintse műveltél.
Te vagy a Megtestesült Jó, Igazság, Szeretet, Bölcsesség.
Te vagy mindenki Példaképe.
Te vagy a Követendő Példa.
Te vagy az ISTEN!

Lasombra 2011.01.02. 14:12:56

ha Filipnek ez lenne a nagyobb hibája, hogy kétmilliózott, akkor még én is rábólintanék, hogy vigye az m1-et.
kissé nagyobb hibája, hogy seggnyaló és faszkalap. bár tudjuk, ez sem kizáró oka egy magas beosztásnak, csak az én ütemes tapsomnak hozzá.

igényes 2011.01.02. 14:14:15

Nekem azért lejön, hogy a szocialista filmek azért mennek: MTV-1 Bors Máté megy, állítólag Kón Béla embere volt (13:35-15:45-ig)

Két emelet boldogság (ff., magyar vígj., 1960 (15:40)

2011.01.02. 14:15:58

@Fedor:

Szegények :(
Énekeljétek el jó hangosan az internacionálét, hátha orosz jozefina meghallja és visszajön nektek műsort vezetni.

AnnaKarenina 2011.01.02. 14:17:01

Én sajnálom az M2-t is, a filmekkel, Veiszer Alindával. Szerintem a gyerekcsatorna elég blőd elképzelés, tekintve, hogy a kicsiknek max este 8-ig lehet adást adni; de egyáltalán most az lenne a támogatandó cél, hogy a kisgyerekek a TV előtt üljenek?
A 17 éves korig gyerekként való kezelés pont az ellentétes hatást fogja kiváltani. Nekem az egész koncepció kétes.

szamarhegy 2011.01.02. 14:20:05

@bioLarzen: Azért van egy bája, hogy Obersovszky nagyon helyesen kemény bírálattal tekint a Kádár rendszer működésére, technikáira (szombati Biszkus sorozat), de a szabad világ 2010-es újságírójaként annyi tökösség se szorult bele, hogy esetleg időnként visszakérdezzen, ha Szíjjártó gátlástalanul dobálja az 'eltőzsdézték, spekulánsok, mszp pénztárak, a többségnek negatív hozama van' hazugságokat. Azt nem nevezném objektivitásnak, amikor egzisztenciális rettegésből alákérdez valaki a kormánynak, a 70-5 arányú (kormány-ellenzék) köztévés megszólalás keretében. Akkor már inkább Süveges, benne érződik valami belső függetlenség. Jegyes-Tóth Kriszta meg gyakorlatilag a Kormányszóvivő 2. feladatokat tölt be az MTV-ben, láthatóan önkéntesen, szerelemből.

fidesz = házmesterek pártja 2011.01.02. 14:20:22

A Süveges úrról sok rosszat én sem tudok (jéééé, azok a mocsok, szemét, kommenista disznó maszoposok engedték, hogy fideszes létére a királyiban dolgozzon? :D), a Filip gyerek viszont... csak annak örülök, hogy kb. húsz éve kerülöm az ú.n. közszolgálati csatornákat. Éljenek a szakértő fideszesek! Kenyéren és vízen, valami sötét lyukban! :D

igényes 2011.01.02. 14:22:07

A Rákay Philippel csak az a baj ugye, hogy mást mond a képernyőn, megint mást képernyőn kívűl.

Nekem így jött le a videóról:

Kedves Nézők! (Hé barmok!)

Ágnes (ez a buta kurva) feltett néhány kérdést (az állatja vagy százat), melyre szívesen (az anyád pi...!)válaszolunk kormányunk (a marhák legalább fizetnek) nevében.

ostván 2011.01.02. 14:22:53

@Androsz: A rendőrségnek elég pontos számítási módszere van arra, hogy megbecsülje egy-egy rendezvény résztvevőinek a számát (ugyanis nekik a létszám alapján kell dönteni bizonyos dolgokról). Szóval a számítás alap adatai:
- a tér mérete, négyzetméterben
- a tér hány százalékán vannak résztvevők (becsült adat)
- tudják, hogy hány ember fér el négyzetméterenként, ha sűrűn állnak, vagy ritkán, esetleg csak lézengenek (ehhez légifelvétel a legjobb, de egy magasabb helyől készített fotó is elég)
Szóval, a rendörségi becslés elég pontos (és pártfüggetlen)

loláb 2011.01.02. 14:24:44

Nyilvánvalóan Kálmán Olgát kellett volna Rákay Phillip helyett felkérni.

Különben PONT köztévéügyben basztatni a fideszt egy olyan 8 év után, amire a napkelte kiebrudalása után bosszúból elvett 20 milliárd tette fel a pontot- hát enyhén szólva is humoros dolog.

De hát ez csak azt jelzi, hogy az emberek képtelenek megváltozni: egyeseknek 2002-ben befészkelte az agyába az a gondolat magát, hogy a fidesz dróton rángatja a közmédiát, és azóta nem képesek mást észrevenni. Történhet akármi, ők csak fújják.

reccs 2011.01.02. 14:25:41

@igényes: Mert amit az elhúlt húsz évben csináltak, az wgy hétre se elég...

Lasombra 2011.01.02. 14:32:09

@loláb: nyilvánvalóan ha valami nem éjfekete, akkor hófehér. szürkében felesleges luxus gondolkodni, hisz akkor a jobboldal érvrendszerének a 99%-a odaveszne.

lefordítom: nyilván senki nem Kálmán Olgát kérte, szerintem nem is vállalta volna, és őt egy napon sem lehet említeni Filippel felkészültségben, sőt nyilván a Napkelte sem a televíziózás csúcsa, de ez se nem ok se nem válasz a jelen helyzetre. a kormány nyomulása pártzombikkal minden posztra már csak igen kevés fanatikusnak nem tűnik fel, pontosabban igen kevés fanatikust nem zavar.

szamarhegy 2011.01.02. 14:32:19

@loláb: Írt ír valaki Kálmán Olgáról, a Napkeltéről, meg dróton rángatásról? Ha nem, akkor mit erőszakolod rá a blogra ezt a leegyszerűsítő sablont?

AnnaKarenina 2011.01.02. 14:36:30

Egyébként meg kár is az egészről vitatkozni, nézettségben sehol sincs a közszolgálati TV. Ez nem gondolom, hogy változna, így inkább meg lehetne fontolni, hogy mennyi (köz)pénzt érdemes erre költeni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.02. 14:40:35

@imperial: Arról mikor szoktok le, hogy aki a FIDESZ-t kritizálja, az automatikusan komcsi?

Uncsi.

@loláb: "Nyilvánvalóan Kálmán Olgát kellett volna Rákay Phillip helyett felkérni."

Nem. Van elég hozzáértő ember a köztévén belül is, pl. a Süveges Gergő, ha már itt tartunk, akinek talán a közéleti M1 egy kissé jobban feküdne, mint a gyerektévé, és talán a te kényes politikai ízlésednek is megfelel.

"egyeseknek 2002-ben befészkelte az agyába az a gondolat magát, hogy a fidesz dróton rángatja a közmédiát, és azóta nem képesek mást észrevenni"

És szerinted ez teljesen alaptalan? Hahó, neked az elmúlt néhány hónap történései teljesen kimaradtak az életedből? Mikor volt volt olyan az elmúlt nyolc évben, hogy a köztévé hírműsoraiból teljesen kihagyják az ellenzéki megszólalókat? Ebben a baloldal felé állítólag oly elfogult nyolc évben a Híradó két fő arca közül az egyik korábban a FIDESZ szövegírója volt (mostantól az M2 vezetője) a másik meg azóta KDNP-s országgyűlési képviselő. Ezt az elnyomást, de tényleg...

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2011.01.02. 14:46:37

@loláb: azt kellene megérteni, hogy attól, hogy valaki bírálni merészeli a jelenlegi folyamatokat, még nem azt jelenti, hogy visszasírja az elmúlt 8 évet

A magam részéről például örülök, hogy az mszp oda került ahol van, de annak nem örülök, ha talpnyalókat tesz a köztévé fontos pozícióiba a fidesz. A Napkeltét is kár emlegetni, mert nem azért küldtük el az mszp-t a választásokon, hogy a fidesz ugyanazt csinálja a saját embereivel pepitában.

Gáborom 2011.01.02. 14:48:45

Annyira gáz ez a poszt és a kommentek egy része is.
Az hogy Süveges hittanári diplomát IS szerzett, az még nem feltétlenül jelenti a jobbos elkötelezettséget, sokkal inkább tájékozottságot,szélesebb körű világlátást.
Rákay meg teljesen jól beszélt a Vivás korszakában a nézőkről, akikről az egész Viva stáb hasonlóan gondolkodik - én azt hiszem nem alaptalanul.
DE hogy még mindig ezt a témát hozzátok fel ellene, az nagyon gáz.
Nem értem, miért nem jön még ide a rasszizmus meg egy kis nácizás, Schiffer András épp most aggódik Firenzében kelt levelében a hazáért, de aggódását valamiért Amerikába küldte.
Rákay is és Süveges is jó lesz oda ahová tették őket, majd elválik, megfelelnek-e vagy sem.
Előre inni a medve bőrére - elég uncsi már...

igényes 2011.01.02. 14:49:04

Rákay Philip névből megoldva a Philip név mert az ugye Kálmán volt. (szülei névadását nem tisztelte, tehát magyarosított) Rákay vezetékneve csak neki van. Esetleg mindent eldob, amit őseitől örökölt?

A neve szerintem esetleg Rákai Kálmán.

Vidéki 2011.01.02. 14:53:26

Süveges nagy tehetségét bizonyította a tavaszi választási műsorban, amikor az OVB bénító tevékenysége ellenére is képes volt hosszú ideig fenntartani az érdeklődést műsora iránt.

Kevés ember lett volna képes olyan talpra esetten viselkedni egy ilyen kényes helyzetben, ahogyan ő.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.02. 14:58:36

@ostván: "Szóval, a rendörségi becslés elég pontos (és pártfüggetlen)"

Hát Fülöpke is ebben a hitben volt.

SzaGyu 2011.01.02. 15:08:16

A hűséges bérenceket jutalmazni kell?

dr. médiafigyelőbété 2011.01.02. 15:11:38

Rákay remélhetőleg - ennek a magas pozíciónak köszönhetően - nem fog riportokat készíteni.
Egyszer a Dunán v. a Hír tv-n interjút csinált egy pappal. Tágra meredt szemmel, aggódó tekintettel, óriási pátosszal tekintett alanya arcába, a rendező kb. annyiszor mutatta, mint a riportalanyt.
Tökéletesre kifejlesztett mimikával sajnálkozott, szörnyülködött...
Kínos volt... Rendkívül kínos.

A Leander-tölgyi M-Bear 2011.01.02. 15:12:36

speciel én pont leszarom, hogy a "kétmillió" az egyetlen bakija volt-e.
nekem az nem tetszik, hogy a köztévé párt-tv lesz, és nem tetszik az sem, hogy acsatornák vezetői pártbábok, ráadásul a kevésbé szimpatikus fajtából (nevezzük őket lófaszjóskának).
a helyzettel van a baj. paraszt philip személye csak a só az epren.

igényes 2011.01.02. 15:21:51

Szerintem valami baj van az ilyen emberek fejében, mint ez a Rákai Kálmán.

Nem mondhatja senki Fideszes, hogy nem lenne érdekes, ha Kövér László úgy szerepelne: Co very Leslie

loláb 2011.01.02. 15:22:00

@Lasombra: @szamarhegy: @Fedor: @agyvihar:

Csak hogy mindenki megértse:

Soha, semelyik kormány alatt nem volt "független" a közszolgálati média. Ez sosem volt így, nyilván ezután sem lesz máshogy.
Viszont aki Rákay Philip kinevezésében látja a közszolgálatiság legkomolyabb akadályát, annak talán érdemesebb lenne körülnéznie, hogy az elmúlt nyolc évben mik történtek: kezdve a 2002-ben jogellenesen kirúgott szerkesztőkkel, műsorvezetőkkel, folytatva a sort a házi miniszterelnöki interjúkkal, azzal, hogy a szólás szabadságában 10:1 arányban voltak a kormánypárti megszólalók, majd pedig az egészre a pontot a 20 milliárd elvételével tette fel a sajtószabadság, meg a független média letéteményesének kikiáltott oldal.

"nyilvánvalóan ha valami nem éjfekete, akkor hófehér."
Legalábbis nálatok. Rákay Kálmán fidesz közeli, TEHÁT alkalmatlan a feladatára (a műsorstruktúra kialakítására).
Teljesen lényegtelen, hogy húsz éve tv-zik, és kommunikációval foglalkozik, a szakmai profizmus az kizárólag a Kálmán Olga féle "felkészült szakemberek" ismérve, a jobboldali kötődésű emberek ab ovo elfogultak.

igényes 2011.01.02. 15:29:06

@loláb: Nem veszed észre, hogy Gergőt nem bántja senki?

igényes 2011.01.02. 15:39:07

@loláb: Sokkolni fog amit írok!

1. Puskás Ferenc jobb focista volt, mint Orbán Viktor.
2. Pintér Sándor demokrata, demokratább mint Berija!
3. Schmitt Pál jobban tud magyarul, mint Obama elnök.

igényes 2011.01.02. 15:49:41

Most megy a TV-ben (MTV-1) a Két emelet boldogság című film. Tehetséges KISZ titkár Szabó Gyula.

Id. Lencsés István 2011.01.02. 16:01:06

@igényes: MTV-2 csatornán is vetítik. Ez valami népszerű KISZ film?

21:25
Két emelet boldogság (ff., magyar vígj., 1960)

igényes 2011.01.02. 16:08:13

@hunocska: Szerintem a Rákosy Filip és a Gergő nem tudtak egyeztetni, de ez a KISZ életéről film nekik érték, nagy a valószínűsége, hogy tisztelik a múlt sikereit. Elgondolkodtató lehet ez a fil a devizahitelesek részére. Nagy siker!

egy nik a sok közül 2011.01.02. 16:08:50

fasság

A választási műsort levezénylő Süveges Gergőnek mi köze egy 3-17 évesek tévécsatornájához?

Fülöpke meg mi fa$zt emberkedne az M1 élén!

szemi90 2011.01.02. 16:10:03

@IGe: Pajzán Péter Egyetem! LOL!
Ezen behaltam, eddig még nem hallottam. Köszi.
Hogy a cikkhez is hozzászóljak: azért el kell ismerni úgy csinálják a hatalmuk bebetonozását, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

Nádasi Balázs 2011.01.02. 16:13:41

A videókat megnézve, ezek nem adásban mentek, ezeket csak felvette a stáb. Nyilván halálosan elege volt már a munkájából, meg a nézők-beíró olvasók lefikázása oldotta a hangulatot, szóval, ezek a videók egyáltalán nem jók Rákai Kálmán lejáratására.

Sokkal inkább az, hogy a népiesch-nemzetisch oldalon még mindig használja Philip nevét; ez eléggé nagy öngól, úgy hiszem; sokkal inkább az, hogy mint televíziós újságíró, csapnivalóan alacsony színvonalat képvisel; sokkal inkább a fideszes önkormányzatokkal való leszerződése... amúgy meg kutya nem nézi a királyi egyest, aki meg nézi, megérdemli, az ezzel csak az egyetlen baj, hogy állami pénzt húznak nem kevesen a lószar munkára.

Schopenhauer 2011.01.02. 16:15:26

Önmagában az nem baj, hogy Rákay Kálmán pártkatona. Az sem érdekel, hogy a (rég)múltban kit küldött kamera előtt melegebb éghajlatra.

Az viszont mértékadó, hogyan teljesített a HÍR TV-ben. Inkonzisztens, folyamatosan fogalmi zavarokkal küszködő, magát kifejezni képtelen ember. Oka az az irdatlan mentális hiatus, amit eszme és pártpreferencia nem képes betömni.

Kálmán a fenti videók óta sem nőtt fel, és komoly kétségeim vannak, hogy felnő-e a feladathoz. Mi is a feladat?

tibike3 2011.01.02. 16:15:51

Ezt az ócska számolóművészt a Tv élére? VAN MÉG ENNÉL LEJJEBB???

igényes 2011.01.02. 16:16:15

@egy nik a sok közül: Gergő szerintem rendben van, a Rákosi Filip vulgáris egy picit, de ez a parlamentben is megy.

igényes 2011.01.02. 16:19:02

@tibike3: Tibi kiszámolnád, mennyibe kerül egy magyar állampolgárnak az MTV 60 milliárdot kellene osztani az 1-5%-os nézetséggel egy évre vonatkoztatva. Adat az értékeléshez% 3,8 millió a háztartások száma, ennek felében működik a TV

igényes 2011.01.02. 16:23:09

@Schopenhauer: Szerintem a feladata a munkaköri leírásában szerepel, amit valószínűleg már mindenki ismer rajtam kivűl. Nem tudom, hogy a munkaszerződésének teljes egésze ismerhető-e, de a munkaköri leírása csak ismerhető neked is.

Italo Balbo 2011.01.02. 16:30:55

Süveges nagyon jó arc, így hát nem csoda, hogy ő csak a gyerekműsort kapja. Amolyan konc ez, hogy na lássátok, nem rúgtunk ki mindenkit. A hírműsorokért természetesen már a bejáratott ánusz felel.

Amidazophen 2011.01.02. 16:40:44

Filiphelyett talán még a bülbülszavú Fásult Ádám is jobb megoldás lehetett volna...
:-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.02. 16:46:01

@loláb: "Soha, semelyik kormány alatt nem volt "független" a közszolgálati média. "

De azért mérték messze nem mindegy.

"kezdve a 2002-ben jogellenesen kirúgott szerkesztőkkel, műsorvezetőkkel"

A valós munkája értékénél sokkal többet kiszámlázó Bayerékra gondolsz? Vagy a tévét csődszélére vivő Szabó László Zsoltra?

"folytatva a sort a házi miniszterelnöki interjúkkal"

Egészen pontosan mire gondolsz? Persze, volt Gyurcsány is a tévében, de nem rendszeresen, és kapott kényes kérdéseket is. Vagy ha baloldali a miniszterelnök, akkor a köztévébe már nem is teheti be a lábát?

"azzal, hogy a szólás szabadságában 10:1 arányban voltak a kormánypárti megszólalók"

Ezt nem tudom, hogy honnan veszed, ennél jobb volt az arány, de ha még igazad lenne is: a mostani 10:0-hoz képest még az is jobb :-)

"majd pedig az egészre a pontot a 20 milliárd elvételével tette fel a sajtószabadság, meg a független média letéteményesének kikiáltott oldal."

A pénz elvétele valóban elég aljas húzás volt, még akkor is, ha az köztévé akkori vezetői (akik, micsoda véletlen, ugyanazok, mint most), egészen mást vallottak a lojalitásról, mint most. De erre is csak a szokott kérdést tudom feltenni: mennyiben menti ez a mostaniakat? Ha az előző kormányzat szemét volt, akkor nekik is lehet, sőt fokozhatják?

igényes 2011.01.02. 16:49:41

@Fedor: Szabó László Zsolt!!!!!!

Nem szabadna említeni a nevét sem!

Schopenhauer 2011.01.02. 16:50:05

@igényes: Sorry, költői kérdés volt... :) A "Feladat" a kiegyensúlyozott tájékoztatás, megfelelő műsorstruktúra, színvonalas tartalom (lenne).
Neki viszont csupán "feladata" van. Te is, mindannyian tudjuk, hogy az miben is áll.

The Great Destroyer 2011.01.02. 16:53:31

Terence & Philip :)
Cak a zenetévés emlékei ne jöjjenek vissza,
hülyén venné ki magát, ha Erika Szííí énekelné pl a híradó főcímdalát :)

nevetőharmadik 2011.01.02. 16:53:45

Lehet, nézni fogom az m2-t. Gergő rendben van.

A Philip egy tenyérbemászó pojáca.

hamisnero 2011.01.02. 17:01:41

@Androsz: ha jó szöveg kell, nézd meg ezeket a belinkelt felvételeket, ahol a te elvtársad osztja az észt, a seggét vakarva.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.01.02. 17:12:28

Érdekes, hogy azokat a 10 és 100 milliókat a Fideszes gestapós nem keresi, amit a Rákai mondvacsinált cégeinek fizettek ki a fideszes megyei közgyűlések média tréning címszó alatt.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.01.02. 17:18:06

www.suvegesgergo.hu/ - eddig nálam oké a fiú, és úgyis kiderül mit tesz... majd. Hanem ez a TAHÓK KIRÁLYA !? - ez az utolsó senkiházi? - hát ez nagyon nagy baklövés!!!! No de valóban is, kit zavar? Ha a TV eleve nézhetetlen?

igényes 2011.01.02. 17:21:05

@Schopenhauer: Feladat, az van! Küldetés, az van!

igényes 2011.01.02. 17:25:40

@nevetőharmadik: Vannak olyan emberek, akiknek: 1,2.3.4 nevük van.

Vannak olyan emberek, akiknek: 1,2.3.4 vallásuk van.

Vannak olyan emberek, akiknek: 1,2.3.4 pártjuk van.

Vannak olyan emberek, akiknek: 1,2.3.4 bevételi forrásuk van.

Vannak olyan emberek, akiknek: Becsületük van.

igényes 2011.01.02. 17:30:03

@térfél: Engem azért zavar, mert a Televizió tényleg nem ezekről a Rákosy Filipekről szól. Menjen a Szeles gáborhoz. AZ MTV nem egy fehérvári fingós csarnok, nem kell segget vakarni, ennek a Rákosy-nak.

nevetőharmadik 2011.01.02. 17:31:11

@igényes: Most nem azért, de ez milyen módon kapcsolódik az én hozzászólásomhoz?

iovianus 2011.01.02. 17:34:35

Ez a taknyos vezérigazgató?
szép világ jön.
szép világ jön?
szép világ jön!
...??

decens 2011.01.02. 17:42:56

Nehéz ugye tudomásul venni libsikék, hogy KONYEC!
Eddig tartott, ( 63 év ) és most VÉGE!

Lehet menni kertévézni meg tilosrádiózni, csak attól tartok oda nem kell ekkora tömeg! :-))

nevetőharmadik 2011.01.02. 17:43:58

@igényes: Jól mutat leírva, de nem kellőképpen egyértelmű. Szánj meg és világosíts fel.

bigél 2011.01.02. 17:51:21

@Gáborom: nem Sciffer, hanem Schiff. A zongoraművész írta az olvasói levelet és nem a parlamenti képviselő.

bigél 2011.01.02. 17:52:06

@bigél: Schiffer - az előbb kimaradt a h

öcsi55 2011.01.02. 18:02:53

M1 élére Bánó András követelem,de
hazudni nem szabadna neki!Ezért az
említett elvtárs,csak álom marad
számomra!

regress 2011.01.02. 18:57:42

decens!ez a kis köcsög rákay szerinted honnan jött?ott is alkalmatlan volt.egy ilyen kis buzit ilyen posztra?szegény fiatalok ,ez ütősebb lesz mint a cigi+a pia.az országot ellepik a pornós, buzi ,pedofil,diktátor,fülkeforradalmárok

egy nik a sok közül 2011.01.02. 19:30:17

hát

talán fordítva kellene

Gergő az M1 élére

Fülöpke meg menjen a tiniadóra, és nevezzék át M2-ről

M+ -ra :), és lehetne olyan műsor, hogy

az M+ sikerlistája Fülöppel :)

DeMarco 2011.01.02. 20:21:53

@Fedor: Ritka pillanatok, vmiben egyetértünk. Én sem kedvelem Philipet.

De ennyi. Ezer éve mondogatom, h a párttévét (az összeset) be kellene zárni. Talán az egy Duna kivételével.
Fölösleges pénzpazarlás.

Ugyanakkor jókat mulatok a szokásos hisztin. Most őszintén kit érdekel, h éppen ki vetít a párttévében? Van ember aki valaha is odakapcsolt??
Lassan már egyáltalán nem nézek tévét, semmi újat nem tudnak nyújtani, így a legkevésbé sem érdekel, h kit raknak oda és miért.
Ráadásul szokás szerint unalmas ilyen 8 év után ezt hallgatni tőletek...

Sirdogálnak a szegény árva bankok, az egyeduralkodó áramszolgáltató, a ballibsi tábor egységesen és most már a ballib média is körbehergelte a fél világot.

Végtelenül unalmas...

Pedig még el sem kezdődtek a reformok. Mi lesz akkor, ha belenyúlnak az inaktív réteg zsebébe és szigorítanak, arányosítanak? Akkor milyen hisztit fognak lecsapni majd...

Tényleg milyen lenne már, ha ignorálnánk a sirdogáló vállalatokat, ahogy anno a Győri kekszet? Talán ha hasonló falba ütköznének, akkor visszavennének az arcukból és újra átgondolnák, h kire vetnek ki extrasápot...

egy nik a sok közül 2011.01.02. 21:29:33

vajon hol húódik a választóvonal

kormány és állam között?

és egyik kormány lehet-e jobb képviselője az állam érdekének mint a másik?

az állam érdekének képviseletében megbukott erőket menynire kell szóhoz jutni engedni?

RonRobinson 2011.01.03. 00:17:23

Örülök, hogy megírtad ezt a posztot, én lusta voltam előkeresni Philip munkásságának korábbi nyomait. Olvasva a kommenteket, nagyon tetszik, hogy nem általánosítanak. Süvegest valahogy elfogadható vezetőnek tartják, mint ahogy azok is, akikkel én beszélgettem. Nem az a baj, ha valaki szakember, és megbízik benne a Párt, még akár jó is kisülhet belőle.
Philip - korábban Kálmán - nyilván semmi mást nem tud felmutatni, mint némi ájtatos alázatot a Hír TV-n a zenetévés kurvaanyázás után. Meg persze tökéletes lojalitást. Sajnálatos, ha a Vezérnek csak ilyenekre futja.

loláb 2011.01.03. 09:05:27

@Fedor:

"De azért mérték messze nem mindegy."
De, látod kurvára lényegtelen a mérték.

Hagyjál már a francba ezzel az álérvvel.

"A valós munkája értékénél sokkal többet kiszámlázó Bayerékra gondolsz? Vagy a tévét csődszélére vivő Szabó László Zsoltra?"

Arra a többtucat emberre, akinek a munkaszerződését felbontva, jogellenes indokkal (melyet később a munkaügyi bíróság mondott ki) kerültek eltávolításra a köztévéből.

"A pénz elvétele valóban elég aljas húzás volt,"
Érdekes hogy számodra a köztévét anyagi ellehetetlenülésbe sodró lépés az egy "elég aljas húzás" (már annyira persze nem volt aljas, hogy annó posztot írj belőle, de hát a relativizálásod már olyan természetes, hogy fel sem tűnik), de Rákay Fülöpke kinevezése, na az magyar BBC vége.

"mennyiben menti ez a mostaniakat? Ha az előző kormányzat szemét volt, akkor nekik is lehet, sőt fokozhatják?"

Úgy teszel, mintha nem tudnád, hogy médiaügyben valószinüleg éppen Philip (illetve a Hírtv-s vezérkar) találta ki azt a rendszert, struktúrát, ami alapján a köztévé működni fog a jövőben (a holdingstruktúrát, a központosítást, és a profiltisztítást). Ki a faszom alkossa meg ehhez a műsorstruktúrát, hogyha nem azok, akinek az agyából kipattant az egész?

Baszottul unom már ezt az álnaívitást.
A köztévé az 52-3 éves története alatt SOHA nem volt, egy másodpercig sem pártfüggetlen. Nem létezett magyar BBC, ergó a fidesz meg sem szüntethette azt.
Csak, míg '94-98, meg '98-02 között ennek volt bármifajta relevanciája: most már ki a faszomat érdekel, hogy mi, és mennyire pártosan megy az MTV-n?
Távkapcsolódemokrácia van, vagy ez csak akkor érv, amikor a kereskedelmi adók szinvonaltalan műsorát kell hamisan a sajtószabadságot, és véleménydiktatúát hangoztatva megvédeni?

A fidesz kitalált valamit a médiában , ami akár még működhet is: de ha nem is működik, legalább kevesebbe kerül, mint az elmúlt 8 év szabad rablásának időszaka (aminek legszebb példája dunatévének átadott, majd onnan mindenféle gyanús szerződésekel eltüntetett milliárdok sorsa).
Bármi, amit ennek érdekében végigcsinálnak, számomra támogatható.

És mélységesen szánlak, hogy az egyenlítőtévével kerültél egy platformra, mert rajtuk kívül neked is sikerült előrángatni ezeket a tizenéves felvételeket, Fülöpke lejáratására.
És még a jobboldalról mondják, hogy humortalan, kockafejű banda.

fidesz = házmesterek pártja 2011.01.03. 09:21:04

@loláb: a köztévé csak a gengszterváltás óta köztévé, előtte egyértelműen párttévé volt, ahogy minden "A Párt"-hoz tartozott. Amit te nem akarsz észrevenni, hogy az eddigi két fidesz kormányt leszámítva, azért ügyeltek rá a dicső politikusok, hogy a függetlenségnek legalább a látszatát őrizzék. Ezt a látszatot a fidesz minden alkalommal, gondosan sárbatiporja. Hogy az előző nyolc évben a fidesz kommunistái nem szerepeltek a királyin, az nem a szerkesztőkön múlott...

loláb 2011.01.03. 10:20:46

@Atomot az indexre!:

"a függetlenségnek legalább a látszatát őrizzék."

Ja, ügyeltek. A köztévé felmondja a napkeltés szerződést, erre bosszúból elvonnak tőle 20 milliárdot.
Ez persze nem csak hogy valóban nem csorbítja a függetlenséget, de még annak a látszatát is ügyesen őrzi.

Sőt, a köztévé függetlenségének a látszatát kelti az is, amikor Fridi olyan SMS-t küld a tévéelnöki pályázatával kapcsolatban, hogy "Beszéltem az Ildikóval is, neki tetszik". Ez is ügyel a köztévé függetlenségének a látszatára, gondolom. És ez nem tegnap történt, hanem valamikor 2003 környékén.

Mintahogyan a készülék üzemben tartói díj, a köztévé reklámon kívüli egyetlen saját bevételének 2002-es elvétele is a köztévé anyagi függetlenségének látszatát örző lépés volt. (Ennek köszönghetően a köztévé bevételei az elmúlt 8 évben 90-95%-ban az aktuális kormány bőkezűségétől függött.)

Szóval hagyjuk már azt a faszságot, hogy ebben az országban valaha volt akár csak látszatra független köztévé. Nem volt, soha, az, hogy te láttad, vagy nem voltál hajlandó tudomásul venni a köztévé baloldali kormányok alatt is meglévő függőségét, az a te bajod.

Éppenséggel a most elfogadott átalakítási javaslata, a közmédiumok anyagi függetlenségének megteremtése a legkomolyabb lépés ahhoz, hogy a köztévé, és közrádió anyagi értelemben függetlenné váljon a kormánytól.
Hogy milyen emberek szerkesztik azt ezután is abszolút a köztévé vezetésének a kompetenciája lesz eldönteni, a vezetést pedig továbbra is a fennálló hatalom delegálja, így ebben különösebb ambíció továbbra sem lehet, de az elmúlt 20 évben fennálló anyagi, és ideológiai függőség közül most LEGALÁBB AZ EGYIK megszűnhet.

De ti azért egészen nyugodtan sirassátok a magyar BBC-t.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.03. 10:39:18

@loláb: "Érdekes hogy számodra a köztévét anyagi ellehetetlenülésbe sodró lépés az egy "elég aljas húzás" (már annyira persze nem volt aljas, hogy annó posztot írj belőle, de hát a relativizálásod már olyan természetes, hogy fel sem tűnik), de Rákay Fülöpke kinevezése, na az magyar BBC vége."

Neked az "aljas húzás" kitétel relativizálás? Mert nálam ez elég erős jezőnek számít, ennek neveztem azt is, amilyen módszerrel a FIDESZ milliókat kényszerít vissza az állami nyugdíjba. Azt meg nem állítottam, hogy Philip kinevezése a magyar BBC vége lenne. Egyrészt mert tényleg nem volt az (bár nagy pártirányatásnak nem nevezném, ha a kormánypárti politikusok azon pamaszkodnak, hogy mennyire ellenséges velük a köztévé, és hogy a miniszterelnök is kap kényes kérdéseket - na ilyen ezentúl biztos nem lesz), másrészt ez a kinevezés csak egy nem túl lényeges, de nagyon is jellemző mozzanat: Még ott is az alkalmatlanabb, kevésbé hozzáértő, helyismerettel nem rendelkező, viszont pártvonalon jobban fekvő klienst nevezik ki a fontosabb posztra, ahol házon belül is található lenne olyan delikvens, aki kellő szakértelemmel, tapasztalattal rendelkezik, és eszmeileg is megfelelő, csak épp még megvan benne a korrektség, és nem áll annyira közel tűzhöz.

"Úgy teszel, mintha nem tudnád, hogy médiaügyben valószinüleg éppen Philip (illetve a Hírtv-s vezérkar) találta ki azt a rendszert, struktúrát, ami alapján a köztévé működni fog a jövőben (a holdingstruktúrát, a központosítást, és a profiltisztítást). Ki a faszom alkossa meg ehhez a műsorstruktúrát, hogyha nem azok, akinek az agyából kipattant az egész?"

Egyrészt nem teszek úgy, hanem valóban nem tudtam, másrészt meg komolyan gondolod, hogy Kálmánkának bármi köze van a Hírtévé felépítéséhez, gazdálkodásához, és nem csak a képernyőn bájolgott a kapcsolatainak köszönhetően? Nem volt nála alkalmasabb ember a Hírtévében sem a know-how átvitelére, ha már ez a cél szerinted?

"most már ki a faszomat érdekel, hogy mi, és mennyire pártosan megy az MTV-n?"

És még én relativizálok... Mindenkit érdekel, mert közpénzből megy, és közfeladata van. Elég nagy baj, hogy az előző Orbán kormány alatt olyan szinten lejáratták a köztévét, hogy azóta se tudott visszakapaszkodni a közben felnőtt kertévékhez, pedig egy ekkora visszaesés nem volt törvényszerű, pláne, mivel volt egy pár éves időszak, amikor igenis jó színvonalon ment a köztévé (úgy kb. 2005 és 2008 között), csak már a kutya se vette észre.

"A fidesz kitalált valamit a médiában , ami akár még működhet is: de ha nem is működik, legalább kevesebbe kerül, mint az elmúlt 8 év szabad rablásának időszaka"

1. 2002-ben Szabó László Zsolték a köztévét csődközeli állapotban adták át, és ezt utána rendbe hozták, aránylag jól is működött (a Duna tévéhez átcsoportosítás nem lenyúlás, hanem politikai bosszú kategória, azt meg, hogy ott miképp gazdálkodtak vele a szintén inkább a FIDESZ-hez húzó Cselényiék, talán nem kéne a királyi tévé nyakába sózni).

2. Ami a spórólást illeti: 2010-ben a közszolgálati média 53 milliárd forintból gazdálkodhatott, idén meg 64,8 milliárdból. És még ehhez jön Annamariék működésének jónéhány milliárdja.

3. Az elmúlt hetekben láthattad, hogy mit gondol a világ arról, amit a FIDESZ kitalált a médiában. Ha te a világhírű konzervatív lapok soráról, a kereszténydemokrata német kancellárról és az EU tisztségviselőiről úgy gondolod, hogy beálltak a komcsi kampányba, akkor azt hiszem ideje elgondolkodnod egy kicsit arról, hogy ki is a szánalmas. Mert amit kitaláltak, arra valóban vannak működő példák. Pl. Kínában.

De hát tudjuk, keleti szél fúj...

loláb 2011.01.03. 11:12:40

@Fedor:
"Neked az "aljas húzás" kitétel relativizálás?"
Nem az aljas húzás a relativizálás, hanem a balliberális oldallal cinkos szótlanságod.
De mondom, ezt már megszoktam.

"bár nagy pártirányatásnak nem nevezném"
Nem volt pártirányítás? Akkor a Fridi féle Lendvai Ildikóra hivatkozó üzenet mire utal?
Csak hogy emlékeztesselek: Lednvainak abban az időben nem hogy közszolgálati médiapolitikusi széke, szerepe nem volt, de még csak a kormáynak sem volt a tagja, csak a kormányPÁRTnak volt a frakcióvezetője.
(Meg persze a cenzor múlt, nyilván ezért érdeklődött olyan élénken a köztévé elnökjelöltjei, és a pályázataik után)

"Még ott is az alkalmatlanabb, kevésbé hozzáértő, helyismerettel nem rendelkező, viszont pártvonalon jobban fekvő klienst nevezik ki a fontosabb posztra, ahol házon belül is található lenne olyan delikvens, aki kellő szakértelemmel, tapasztalattal rendelkezik, és eszmeileg is megfelelő, csak épp még megvan benne a korrektség, és nem áll annyira közel tűzhöz."

Nyilvánvalóan a liberális kontraszelekciónak köszönhető, hogy ha valaki 20 évet eltölt egy pályán, akkor annak 20 év után is felmerülhet az alkalmatlanság, meg a pálya nem isimerése.
Mivel Fülöpke, azon kívül, hogy néha műsort is vezetett a hírtv-n, és szerkesztőként részt vett annak felépítésében is, mivel a kezdetektől ott van, így sejtheted, hogy nem csupán a hírtévés bájolgása miatt kapott MŰSORTERVEZŐI feladatot a köztévében.
Olyan feladatot, amiben a szakmai életút alapján a RIPORTER Süveges Gergőnek SINCS nagyobb tapasztalata.

A gazdálkodás, üzelti modelljének kialakítása pedig továbbra sem a műsorszerkesztők kompetenciája semmiféle médiumnál, így a köztévénél sem.

"mivel volt egy pár éves időszak, amikor igenis jó színvonalon ment a köztévé (úgy kb. 2005 és 2008 között), csak már a kutya se vette észre."
Jaj, hát csak nem Rudi Zoltán tévéelnöki regnálásának idejét gondolod a sajtószabadság, meg a független közszolgálatiság aranykorának?

No komment öregem, ezzel sikerült mindent alulmúlnod.

Egyébként ez az elnökség volt az,amelyre pályázva Fridi az inkriminált SMS-t kapta.

"Ami a spórólást illeti: 2010-ben a közszolgálati média 53 milliárd forintból gazdálkodhatott, idén meg 64,8 milliárdból."
Igen, ennyit kapott a költségvetésből. És ehhez még hány milliárd hiányt is termelt? Vagy huszat.

"És még ehhez jön Annamariék működésének jónéhány milliárdja."
Aminek persze a közszolgálati média fenntartásához a büdös világon semmi köze sincs.

"Az elmúlt hetekben láthattad, hogy mit gondol a világ arról, amit a FIDESZ kitalált a médiában."

Mossad össze nyugodtan a sajtótörvényt a közszolgálati médiumok átalakításának terveivel, a hozzáértéseddel kapcsoaltban már így sincs semmiféle ambícióm, így mélyebbre már nem sülyedhetsz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.03. 11:56:33

@loláb: "Nem volt pártirányítás? Akkor a Fridi féle Lendvai Ildikóra hivatkozó üzenet mire utal?"

És jutott vele valamire? Talán ő lett a tévéelnök?

"Jaj, hát csak nem Rudi Zoltán tévéelnöki regnálásának idejét gondolod a sajtószabadság, meg a független közszolgálatiság aranykorának?"

Hát ahhoz képest, ami előtte meg utána volt, nevezhetném annak is, de én inkább arra utaltam, hogy akkor legalább voltak nézhető, értékelhető műsorok a köztévében. Társulat, Dob+Basszus, Tűzvonalban és társaik.

"Mossad össze nyugodtan a sajtótörvényt a közszolgálati médiumok átalakításának terveivel"

Miért, szerinted semmi összefüggés nincs? Az, hogy az utóbbi hónapokban ellenzéki politukus a köztévének még a közelébe se került, vagy az a terv, hogy a közmédiumokban megszűnik a szerkesztői szabadság, és mindenhol ugyanaz a központi irányítású, mostanában a küldöldi hírek meghamisításától se visszariadó MTI által készített hírműsor fog menni, nem kapott szerinted külföldi kritikát? A szellemisége szerinted nem ugyanarról a tőről fakad, mint a szájkosár-törvény?

dr kíváncsivagyok 2011.01.03. 12:35:35

@IGe: @Fedor: ezzel vitatkoznék, nemrég láttam a királyi TV - ben Süveges Gergőt , egy Fideszes politikust tisztességesen megfingatott.......

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.03. 12:53:15

@kíváncsivagyok: Mit gondolsz, miért kapta meg a nyakába a gyerekcsatornát? Ismered azt kifejezést, hogy felfele buktatás? :-)

loláb 2011.01.03. 13:56:25

"Talán ő lett a tévéelnök?"
Nyilván ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy kipattant a támogató személye...
(Költői kérdés: van, az SMS nyilvánosságra kerülése előtt a tuti befutónak Fridit tartották)

"hogy akkor legalább voltak nézhető, értékelhető műsorok a köztévében. Társulat, Dob+Basszus, Tűzvonalban és társaik."
Ízlések és pofonok különbözőek. Mondjuk aki a megafaktorékat nézi, annak a véleménye talán kevéssé tekinthető etalonnak, de ez részletkérdés.
Én például a királyi tévéket kizárólag 2002-3 környékéig néztem, de nem a fidesz közelisége miatt, hanem mert amikor még adtak értelmes, nézhető filmeket esténként, viszont ezek valamikor 2003 tájékán egy csapásra eltűntek a tvből, és jött helyettük a Poirot történetei, meg a többi baromság.

"Miért, szerinted semmi összefüggés nincs?"

Hogy köztévé átalakítási tervének mi a lófasz köze van ahhoz, hogy a kereskedelmi médiákra milyen sajtó szabályok vonatkoznak, azt nekem a büdös életben nem fogod tudni megmagyarázni, mert konkrétan semmi.

"Az, hogy az utóbbi hónapokban ellenzéki politukus a köztévének még a közelébe se került"
A ma reggelben RENDSZERESEN vannak ellenzéki politikusok, nagyjából olyan arányban, mint a kormánypártiak (nem a kormánytagok, mert ugye a BBC modell az 33% ellenzéket, 33% kormánypártot, 33% kormányt jelent).

Az estének a 20 percében valóban nem szoktak lenni kifejezetten ellenzéki politikusok, "ellenzéki hangot" megütő megszólalók viszont szép számmal vannak, például a nyugdíjüggyel kapcsoaltban is bent volt a stabilitás pénztárszövetség, meg olyan közgazdászok (Békési) akiket túlzás lenne fideszes elfogultsággal vádolni.

"A szellemisége szerinted nem ugyanarról a tőről fakad, mint a szájkosár-törvény?"

A közmédia átalakításának a motiválója a spórolás, a párhuzamosságok megszüntetése. Mivel a takarítók, meg a bérszámfejtők relatíve kevesen vannak, nyilvánvaló módon ott kell csökkenteni a köztévék kervévékhez viszonyított többszörös létszámát, ahol lehet. Például a műsorkészítés egy ilyen dolog, teljesen felesleges ugyanazt a híradói spotot négyszer leforgatni, attól még nem lesz "ellenzékibb" hangú a hiradó, az ugyanis a szerkesztőn múlik, nem a spoton.

A te oldalad beleláthatja ebbe a szájkosarat, és az egyenhíreket, de azért jobb, ha tudod: a politikai véleményt hatékonyan közvetíteni képes elemző, és háttérműsorok továbbra sem egy kaptafára fognak készülni, tehát nem ugyanaz lesz a DUNATV-s Heti Hirmondóban, mint az M1-es Szempontban.

Azt már láttuk, hogy a nyolc év szocialista-liberális médiapolitikája hova vezetett: csődközelbe juttatott gazdálkodású MTV, kilopott milliárdok, a pénzhiuányból eredően nézhetetlen műsorok, és pont ugyanolyan politikai elfogultság, mint amivel a fideszt vádoljátok. (Mert kurvára mindegy, hogy az Este vagy a Napkelte pártos, titeket a Napkelte nem zavart, akkor nem értem, mire ez a nagy felhördülés)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.03. 14:15:20

@loláb: Képzeld a Napkeltével se voltzam elégedett. Bár ha a mostaniak csak annyira lennének pártosak, akkor egy szavam se lenne. Ott legalább törekedtek a sokszínűségre, arról nem ők tehettek, hogy a FIDESZ-ék mondvacsinált okora hivatkozva bojkottálták.

loláb 2011.01.03. 14:18:33

@Fedor:

Na, akkor legyen ez a végszó, sikerült feltenned a koronát a köztévével kapcsoaltos megnyilvánulásodra.

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.03. 14:19:45

NEM BAJ..EZEK IS SZÁMON LESZNEK KÉRVE---!!!!!!!!!!!Rohadt Fidesz seggnyalók!!!!!

bioLarzen 2011.01.04. 01:44:57

@szamarhegy: Nekem Jegyes-Tóth Kriszta nagy csalódás. Eleinte nagyon lendületesnek, jónak, szakmainak tűnt...
Na mindegy, legalább a fizetése biztos :)

bio
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0