A pörkölt
2012. március 22. írta: Fedor

A pörkölt

Ez a kis paródia a Facebook-on terjed. Molnár Ferencet plagizálva: Ez olyan jó, hogy mától kezdve én írtam :-)

A hír

Jose Manuel Barroso fideszes képviselőkkel munkaebédet tartott egy brüsszeli magyar étteremben. Az eseményről annyi szivárgott ki, hogy pörköltet rendelt, a kihozott ételt megkóstolta, majd megsózta. Ezután elfogyasztotta és azt mondta, finom volt.

Fidesz sajtóközlemény

Jose Manuel Barroso-nak ízlett a képviselőinkkel folytatott tartalmas eszmecsere közben elfogyasztott pörkölt, amit az Új Széchényi Tervből kapott támogatással épült étteremben szolgáltak fel neki. Az Európai Bizottság elnöke kedvezően nyilatkozott az erdélyi sóbányákból származó sóról is, amelyet rögtön ki is próbált.

EU sajtóközlemény

A magyar pörkölt többi tulajdonságát még elemzik, de a só kevés volt benne. A Bizottság felszólítja a magyar kormányt, hogy a só mennyiségét növelje meg a pörköltekben legalább 20%-kal a következő évben.

Cohn-Bendit felszólalása

Orbán úr, maga átkozottul rossz szakács! Ne mondja nekem, hogy nincs köze a pörkölthöz, mert Tabajdi Csaba látta magát a konyhában, fakanállal a kezében, amivel a szakácsot ütlegelte! Nem csoda, hogy szerencsétlen aztán kifelejtette a sót!

Orbán Viktor válasza

Cohn-Bendit úr, maga az egész magyar nemzetet megsérti nemzeti ételünk lekicsinylésével. Én már akkor pörköltet főztem, amikor maga még a szindiko-anarchista korszakát élte. Büszkék vagyunk arra, hogy egész Európában senki nem tud olyan jó pörköltet főzni, mint mi, magyarok. Önök vajon mit szólnának hozzá, ha mi kritizálnánk a francia bouillabesse-t, a bécsi virslit, vagy az angol beefsteaket? A pörkölt nem volt sótlan, de engedünk a nyomásnak, és a jövőben majd jobban megsózzuk.

Liberális EU képviselő felszólalása

Én ugyan még életemben nem ettem pörköltet, de felháborító, hogy a jobboldali magyar kormány meg meri azt csinálni, hogy cukor nélkül készíti a pörköltet! Illetve só nélkül!

Baloldali EU képviselő felszólalása

A konzervatív magyar kormány jobbikos munkafelügyelők irányításával közmunkásokat dolgoztat rabszolgaként az éttermeiben, akiket még a főzés alapelemeire sem tanít meg. Nem csoda, hogy szegények még a sót sem tudják használni!

MSZP sajtóközlemény

A Fidesz ismét gyalázatos módon lejáratta az egész országot azzal, hogy hagyta, hogy nemzeti ételünket teljesen ehetetlen módon, só nélkül készítve tálalják fel az Európai Bizottság elnökének! Barroso egy falatot sem tudott lenyelni belőle, így hazánk az ebédeltetés terén is az uniós szégyenpadra került!

LMP sajtóközlemény

Nem elég, hogy a Barroso-nak egészséges, bio vega zöldsaláta helyett zsíros pörköltet adtak, de a fideszesek még rendesen megsózni sem voltak képesek!

Jobbik sajtóközlemény

Újabb bizonyíték arra, hogy az Uniós bürokraták nehezen tudják megemészteni azt, amit mi, magyarok eléjük rakunk. A Fidesz pedig túlságosan is visszafogott a sózás terén. Mindannyian tudjuk, hogy kik lopták el a sót az étteremből. Ha a Jobbik lesz majd hatalmon, nem hagyjuk, hogy bárhol sótlanul készítsenek pörköltet!

Gyurcsány Ferenc beszéde az ebből az alkalomból összehívott nagygyűlésen, 12 ember előtt

Lárifári! A FIDESZ, ÉS SZEMÉLYESEN ORBÁN VIKTOR A FELELŐS - teljes mértékig - (miközben a nyugdíjasoknak nem is telik pörköltre [legfeljebb csirkefarhátból {de arra is egyre ritkábban}]) az elsózott és ehetetlen pörköltért. Végezetül pedig - bár távol álljon tőlem, hogy gyűlöletet keltsek, de - Orbán Viktor DÖGÖLJÖN MEG, lehetőleg máma még. A pörköltért, a köztársaságért!

Szijjártó Péter sajtótájékoztatója

Az elmúlt nyolc évben a szocialisták a só nagy részét elsikkasztották. A Fidesz kormány erejét megfeszítve küzd azért, hogy megfelelő mennyiségű só kerüljön minden étterembe.

HVG

A sót természetesen az Orbán-sóbányákból szállították - volna, de az előleg felvétele után a megrendelés soha nem került teljesítésre. Már 2 napja nem tudjuk, hogy hova lett a só.

Index címsor

Barroso még sótlanabb lett

MTV Híradó

Jose Manuel Barroso-t pörkölttel vendégelte meg a Fidesz képviselő csoportja. Barroso ugyan (SÍPOLÁS) a pörköltet, de elismerően nyilatkozott róla.

Matolcsy György sajtóközleménye

Hibás az a beállítás, hogy a pörkölt sótlan volt. A só mennyisége teljesen megfelelt az uniós előírásoknak, csak a gazdaságpolitika sikereként a pörköltben levő hús, paprika és szaft mennyisége 50%-kal magasabb volt, mint amit az MSZP el tudott érni. A következő évben az NGM a só mennyiségét is megemeli, igy az uniós kritikusok vitorláiból kifogjuk a szelet.

Mandiner blog

Az egy teljesen korrekt, finom pörkölt volt, csak Barroso sósszájú. Erről nem a Fidesz tehet. Az ír gulyás például sokkal sótlanabb, csak az unió velünk akar példát statuálni.

Varanusz blog

A pörkölt kétharmada víz volt (alatta vicces kép, amin Barroso búvárfelszereléssel halászik a pörköltjében a húsdarabokra).

Gréczy blog

Orbán továbbra is azt hiszi, bármit megtehet következmények nélkül. Ha akarja, só nélküli pörköltet tálalhat fel Barroso-nak. Erről jut eszembe, Gyurcsány Ferenc MINDIG kiváló pörköltet főz.

Kurucinfo

A cigók már a sót is elcsórják a konyhából. Nem ízlett a görbe orrúnak a disznóhús? Legközelebb adjanak neki cigánypecsenyét!

Piroslap blog

Szándékosan rontották el, mert vörös volt.

Véleményvezér blog

Blogunkba Michelin csillagos szakácsok írnak. Az unortodox gazdaságpolitikának köszönhetően mi magyarok már egy pörköltet sem tudunk rendesen megcsinálni. Ön szerint:
a) A Fidesz 100%-osan felelős a sótlan pörköltért?
b) A Fidesz 99,9%-osan felelős a sótlan pörköltért?
c) A Fidesz 99,8%-osan felelős a sótlan pörköltért?
d) Nem eszik pörköltet

Kertész Imre sajtóközleménye

Ez nem egyedi, elszigetelt esemény, hanem az utóbbi időben minden magyar étteremre jellemző. Az ilyen nemkívánatos jelenségek miatt döntöttem úgy,hogy kivándorlok, és pörkölt helyett inkább bratwurstot meg sauerkrautot fogyasztok.

Konteo blog

Igy próbálták elérni, hogy Barroso-nak felboruljon a sóháztartása?

Fórumozók hozzászólásai

ORBÁN VIKTOR GONOSZ TÖRPE TANÚJJ MEG FŐZNI!!! Én nem ettem abból a pörköltből, de szerintem sótlan volt. Nincs pőrkűt!

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr664332544

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A demokrácia alkonya 2012.03.23. 08:49:48

Kedves Naplóm!Második bejegyzésemben törlesztenem kell egy tartozást: leírom az elmúlt évek történetét. Arról, hogyan ért véget Magyarországon a demokratikus Köztársaság és vette át a hatalmat Orbán diktatúrája.1990-ben kezdődött. Véget ért egy álom, m...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.03.22. 13:30:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

septem 2012.03.22. 20:45:03

kösz, ez jó volt.

mindenttudo 2012.03.23. 09:50:22

Sikeradó (www.sikerado.hu):
Sikerült ízletesen elfogasztania José Manuel Barrosonak azt a pörköltet, amelyet Orbán Viktor miniszterelnökkel és a fideszes delegációval megtartott munkaebédén tálaltak fel neki egy brüsszeli magyar étteremben sótlanul. Az, hogy ez mennyiben befolyásolta Barroso véleményét az eszmecseréről, nem tudni, ahogy arról sem, miről folyt a beszélgetés, de az biztos, hogy a hírről azonnal sótlan megjegyzések láttak napvilágot a pártok köreiben.

tarackos 2012.03.23. 11:14:15

Jó lett!

Több hasonlót!

CsákNorisz (törölt) 2012.03.23. 19:48:13

Kertész Ákos dolgozata az Amerikai Népszavából:

„A magyar genetikusan ízlés szerint sózza a pörköltet (...), a magyar a legsúlyosabb sótlan ételért sem érez egy szikrányi lelkiismeret-furdalást, hogy mindig másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a konyhakultúrája pocsolyájában, röfög és zabálja a pörköltet, és nem akar tudni róla, hogy van aki megsózza. Hogy se főzni, se sózni nem tud, és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van sótlanul tálalja a pörköltet annak, aki munkával, tanulással, innovációval képes sózni, ha szükséges.”

p308 · http://spor.blog.hu 2012.03.24. 08:52:52

A Fidesz ismét bebizonyította, hogy jól használja a gerillamarketinget. Barroso sótlan pörköltjének MÉM-mé válását az tette lehetővé, hogy nagyon jó témát választott a kreatív csapat. Ebből is látszik, tartalom nélkül sem pörköltet sem marketinget nem érdemes csinálni. Jelzem, nagy gyakorlatunk van svéd húsgolyó készítésben is...

p308 · http://spor.blog.hu 2012.03.24. 08:57:30

Ez most onlinmarketig.blog.hu stílusban volt.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.03.26. 20:13:14

@p308: Ha nem szólsz, azt hiszem, h Török Gáboréban :)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0