Bűnözők az illiberális államban
2015. május 21. írta: Fedor

Bűnözők az illiberális államban

bunozok.jpg

Orbanisztánban a szigor mindig lecsap a társadalomra különösen veszélyes bűnözőkre, hisz meg kell védeni az ártatlan állampolgárokat az ilyen közveszélyes elemektől. 

Két mai hír, röviden: 

I.

Az országgyűlés sajtóosztálya azért tiltott ki két híradóst a Parlamentből, mert rossz folyosón kérdezték a miniszterelnököt. 

Április végén Fazekas Sándor pozíciójával kapcsolatban forgatott Szondi Vanda, az RTL Klub riportere és operatőr kollégája a Parlamentben, akik Orbán Viktort is megkérdezték arról, hogy távozik-e Fazekas Sándor, mire a miniszterelnök nyilatkozott a csatornának és közölte, nem lesz kormányátalakítás. 

Az országgyűlés sajtóosztálya ezután előbb szóbeli megrovásban részesítette az RTL Klub két munkatársát, majd e-mailben tájékoztatták a főnöküket, hogy júniusig nem léphetnek be a Parlament épületébe.

II.

A Budapest Rendőrkapitányság illetékes osztálya "garázdasággal vádolja" a PM és Zöld.Front Ifjúsági Mozgalom azon aktivistáit, akik áprilisban az ország teljes elszegényedése ellen tiltakoztak. Emlékeztetőül a fiatalok egy olyan molinót feszítettek ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának erkélyén, amelyen ez látható: 4 milló embert hagytatok az út szélén.

Hiába. Magyarország a sajtó- és a szólásszabadság hazája, ebbe aztán tényleg nem köthetnek bele a Gyurcsány kottájából játszó EU-ban sem.

"Hiába. Hazánk a sajtó- és a szólásszabadság hazája, ebbe aztán tényleg nem köthetnek bele Gyurcsány kottájából játszó EU-ban sem."

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. május 21.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr457479894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikimackó 2015.05.21. 17:06:28

ne zaklassák má a miszterelnö qurat !

Attila Kovácsi 2015.05.21. 17:14:26

Ez már hányadik orbánt köpködő soroslibsi blog?

Toportyán Zsóti 2015.05.21. 18:13:36

Kihagytad a székházudvaron ülősztrájkoló terroristákat akiket a fradika verőlegényei barátilag eltávolítottak...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.21. 18:38:27

@Toportyán Zsóti: Csak a mai nap termésére koncentráltam...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.21. 18:39:55

@Attila Kovácsi: Ha annyiszor lett volna ötösöm a lottón, ahányszor ezt a kérdést olvastam az elmúlt majdnem hét évben :-)

zsaruvér 2015.05.21. 18:55:53

Nem szeretem a fideSS-t és a nyaloncait.

DeMarco 2015.05.21. 20:26:07

Hát van ez így gyerekek...

Mennyivel szebb volt nézni, amikor fletót, verest, molnárt, drazsét meg a többi remek kormánytagot kergették a hír tévés riporterek a folyósokon.. :))

Akkor valahogy nem voltatok ilyen érzékenyek...

Pedig volt ott hamisított robbantásos videó, csalira vett riporterek, kitiltott hír tv-s stábok és sok futás...

Jah, hát a ballib emlékezet igen nyúlfarknyi..

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.21. 21:03:54

@DeMarco: Már megint csúsztatsz. Mikor volt olyan, hogy kitiltottak stábokat a Parlamentből? Hírtévét max. MSZP rendezvényről, ami teljesen más tészta, az magáncucc. a FIDESZ is rendszeresen szűri, hogy melyik sajtótermék képviselőjét engedi be.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.21. 23:39:58

A teljes történethez hozzátartozik, hogy 2004-ben korlátozták a sajtómunkások mozgását a parlamentben. Mivel leleplezték, mennyire (NEM) tartják be a képviselők a saját maguk által hozott törvényt (Dohányzó képviselők).

2004-ben a népnyúzó mocskos komcsi brancs hozta ezt a rendelkezést.

Ezt a demokrácia bajnoka, az igazságosság felkent messiása, a nép és a szabad sajtó nagy barátja nem változtatta meg.

.

Személyes véleményem:

Egy parlamentben lehetnek lezárt részek, ahova a sajtó képviselői (SEM) nem mehetnek be. Ennek többféle indoka lehet, ezen indokok lehetnek valósak, vagy hazugok.

Ha a terület, ahol a sajtó mozoghat, valamint a sajtó szabadságának a mértéke között általában lineáris összefüggés van.

Ha a sajtó valahova bemehet, akkor ott kérdezhet is, hiszen ő A SAJTÓ. Természeteesen adódhatnak kivételek, de ezek szabályozásának nem látom értelmét, hiszen ezen kivételeket az emberi tisztesség leszabályozza (Nem interjúzunk temetésen, mise alatt, parlamenti vita alatt az ülésteremben, ....

Fentiek tükrében azt mondani, hogy a sajtó rossz helyen kérdezte a miniszterelnököt, szamárság, bigott idiótizmus, és csak azok vetemednek erre, akik félnek a sajtótól.

Miért félnek a sajtótól?

A miniszterelnök, mikor megkérdezi a sajtó, válaszoljon, hiszen ez egyik feladata. Tudni akarom, mikor mit tesz, hogy nekem jobb és könnyebb legyen az életem, Akkor is, ha neki nem tetsző kérdést kap. Tetszett volna jól kormányozni!

A miniszterelnöknek nem durcás pisisként kellene mindannyiszor megsértődnie, mikor neki nem tetsző kérdést kap.

Adódhatnak olyan helyzetek, amikor a miniszterelnök nem tud válaszolni. Ilyenkor udvariasan egy-két rövid mondattal annyit mond: Sajnos most X-ért vagy Y-miatt nem áll módomban nyilatkozni önöknek, kérem várják meg a sajtótájékoztatót.

2015.05.22. 07:04:34

@DeMarco: Nem volt jobb őket sem nézni, de akkor legalább nem volt ennyi mocskos, tahó,
hazug, senkiházi patkány a hatalmon. Ja hogy ezek keresztények ? Hát akkor a keresztlevelemet szégyelnem kell a zsiványok miatt ?!
A szocik is loptak, nem is keveset, de ennyit mint a Simicska által --gecinek, jelentgetőnek --- nevezett dakota és bandája lop, annyit nem lopott még ebben az országban senki, 1867-óta.

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: " 2004-ben a népnyúzó mocskos komcsi brancs hozta ezt a rendelkezést" --írod. De vajon a fideszre gondolsz netán ?

Mert abban több az olyan komcsi , aki egykor az Internacionálét énekelte, a Munka Vörös Zászló érdemrendet kapta--természetesen--jó munkájáért. Vagy arra és azokra akik belső ellenzékként --mint a hősök--belülről rombolták a szocializmust. Mert ezek voltak az elnyomott és üldözött ellenzékiek. De jó helyen, magas posztokon ültek és jó fizetéseket kaptak, természetesen az mszmp-től..

Ezek ma a "gengszterváltás hősei ! Olyanok mint az egykori partizánok, akiket itatás közben tökönrúgott a csendőr lova. Képmutatók, megélhetési politikusok és patkányok. Mindegy hogy melyik oldalon és melyik pártban vannak. Csak a név , a zászló és a vezér változott. De a gerinc az soha nem volt , csak olyan mint a csigának. És az elveket,a becsületet, a tisztességet, a magyarságot-- amiről papolnak --azt pénzben mérik és árulják .

Akkor most melyik oldal is tisztességesebb, becsületesebb a másiknál ?

Arthur Bloch 2015.05.22. 07:05:08

@DeMarco: - "..a tévedés gyakran őszintébb,mint az igazság..." - a hazudozás néha tudást is feltételez, - másként: a zavaros viszonyok közt a zavaros fejűekből profik lesznek ! - ezt is tanulni kell... A little learning is a dang's rous thing.

ccvv 2015.05.22. 08:52:56

Az, ha a másik oldal is követ, követett el bűnöket, mentesíti ez egyiket? Hm?

high up! 2015.05.22. 09:09:27

A fideszesek tenyésztett baromállatok.

Még a komcsiknál is setétebbek, még a komcsiknál is szélsőségesebb fundik.
Ezekkel rendre csak a sztálinizmust lehet újrajátszani, de nem az Európához való felfejlődést.

FOLYTASSUK!

nu pagagyí 2015.05.22. 09:37:13

A mi pénzünkből nekünk dolgozó kormány nem szeret minket.

♔bаtyu♔ 2015.05.22. 09:40:47

Hú b+, diktatúra. Majd legközelebb jó folyosóra megy.

♔bаtyu♔ 2015.05.22. 09:43:13

@Fedor: A HírTV-t Gyurcsány tiltotta ki a heti miniszterelnöki tájékoztatókról és a miniszterelnöki kíséretben sem vehettek részt. (Amikor megy külföldre, stb.)

csak egy néző 2015.05.22. 10:05:44

@DeMarco:
Nekem úgy rémlik, mintha az ájtatos Balogh lelkész nyilatkozott a HÍR tv-ben, hogy mivel megsértették a "bajtársát", többé nem ad nyilatkozatot, riportot a HÍR tv-nek.
Okostojás csak halkan kérdezem, hogy anno, hogy hívták Fletó idejében a sajtósát?
Valahogy nem ugrik be a neve és nem emlékszem, hogy lett volna olyan nyálgép körülötte, aki árnyékként követte volna mindenhova és aki akár a nyelvével is megvédte volna, mint ma a felcsuti suttyót a nyálas kólásdobozát ereklyeként őrző Berci gyerek?

♔bаtyu♔ 2015.05.22. 10:12:46

@Fedor: Ja, amúgy egy füst alatt a MN-t is kitiltotta Gyurcsány.

Egyébként 2 történést azért nem ugyanaz, bármilyen kellemesnek is tűnik, mert Gyurcsány a kérdések miatt tiltotta ki a jobbos média stábjait és nem az épületből, hanem a rendszeres tájékoztatókról. Ezeknek oka az volt, hogy "rossz" kérdéseket tettek fel

Orbánék pedig konkrét újságírókat tiltottak ki az épületből azért, mert oda mentek be, ahová nem szólt az engedélyük.

Virágzó Magyarország 2015.05.22. 10:13:01

Orbánt nem lehet megkérdezni semmiről, mert idegbajos lesz tőle! Neki csak az agymosott emberek dicshimnusza kell lehetőleg minél nagyobb nyilvánossággal.

csak egy néző 2015.05.22. 10:19:46

@Virágzó Magyarország:
Orbántól is kérdezhet bármit az újságíró, aki a kérdéseket megkapta a nyálgép Bercitől.

program készítő 2015.05.22. 10:29:50

Most már lassan azt is el kellene dönteni ki a sajtós,és ki egy pártalapítvány ügynöke.

Barnalány 2015.05.22. 10:48:10

Fedor, csak szerényen kérdezem: attól, hogy péemesék molinót feszítettek a minisztériumra, még sem kormányra nem kerülnek (hála istennek, gondolva itt az alapjövedelmes baromságukra), sem jól nem kormányoznának. A hatalom megszerzése és a kormányzati kompetencia egészen más eszközöket, módszereket és tudást igényelnek!

Amit ezek csinálnak, az csak izgágaság: a valódi cselekvési erő és kreativitás totális hiánya.

KUHULIN 2015.05.22. 11:27:43

@Barnalány: Ráadásul az alapjövedelem egy cinikus pilótajáték (kerüljünk be a parlamentbe, aztán szüret...), ami pont a legszegényebb réteg naivitásának kihasználásán alapul. Undorító.

Ma Baker 2015.05.22. 11:38:32

Bezzeg ha a melegfelvonulás ellen tiltakoztak volna az Andrássyn a gay pride alatt, akkor teljesen egyetértene az ítélettel a kedves cikkíró.

Rudi Kató 2015.05.22. 11:56:10

Az országból kell tiltani a buzi köcvsög szdsz patkányokat!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.22. 12:09:07

@Fedor:

"Hírtévét max. MSZP rendezvényről, ami teljesen más tészta, az magáncucc."

Egy fenét magáncucc. Amíg egy párt közpénzből kap támogatást, nem is keveset, addig nincs joga korlátozni a nyilvánosságot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.22. 12:11:41

@♔bаtyu♔:

"Orbánék pedig konkrét újságírókat tiltottak ki az épületből azért, mert oda mentek be, ahová nem szólt az engedélyük."

Bizony nagyon nem mindegy.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.22. 12:15:12

@Fedor:

Majd akkor lesz magáncucc, amikor a párt bevételei között csak magánadományok lesznek.

Barnalány 2015.05.22. 13:24:18

@KUHULIN: Még szerencse, hogy ezek sosem kerülnek a parlamenti küszöb közelébe se!

Elég baj az, hogy akik viszont bent vannak, semmivel sem kevésbé felelőtlenek!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.22. 18:35:34

@♔bаtyu♔: Gyurcsány nem kitiltotta a Magyar Nemzetet, csak felszólította a az állami intézményeket, hogy ne fizessenek elő rá. Mindezt Bayer valamelyik teljesen vállalhatatlan cikkére reagálva. Nagyon nem ugyanaz.

A Hírtévé kitiltásának nem találtam nyomát, se az emlékeimben, se (és ez a fontosabb) a neten. Szóval további konkrétumokig ezt legendának veszem. Ha alátámasztod valami linkkel, akkor oké.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.22. 18:37:47

@Barnalány: De itt most nem a PM politikai képességeiről van szó, hanem arról, hogy garázdaság -e egy molinó kifeszítése. Szerinted belefér a szólásszabadságba az, hogy egy ilyenért rendőri eljárás indul?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.22. 18:41:34

@Ma Baker: "Bezzeg ha a melegfelvonulás ellen tiltakoztak volna az Andrássyn a gay pride alatt, akkor teljesen egyetértene az ítélettel a kedves cikkíró."

Ne magadból indulj ki. A kedves cikkíró következetes, és senkitől se vonná meg a tiltakozás jogát, még ha esetleg tartalmilag nem is ért egyet vele:

fedor.blog.hu/2013/04/09/egy_jogallamban_nem_igy_kene

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.22. 18:45:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Egy szóval se mondtam, hogy egyetértek azzal a gyakorlattal, ha egy párt szelektál a sajtó munkatársai között, akármelyik pártról is legyen szó. a szociknak is lófasz a seggébe, rajtasm ne múljon.

De akkor sem helyezném ugyanarra a polcra a dolgot, mint a parlamenti kitiltást. Az egy másik szint.

Barnalány 2015.05.22. 20:38:43

@Fedor: Kétszeresen is rossz a kérdésed, hogy „belefér a szólásszabadságba az, hogy egy ilyenért rendőri eljárás indul?”:
1. Nem az a kérdés, hogy a szólásszabadságba belefér-e a molinózásért indított rendőrségi eljárás, hanem az, hogy a molinózás belefér-e a szólásszabadságba?
2. Magyarország jelenleg nem jogállam, így a szabadság és a jogtalanság fogalmai sem értelmezhetők.
Őszintén leszarom azt, hogy ezt a négy hülyegyereket lesittelik-e, megbírságolják-e a molinózásért vagy sem: én azt akarom és azt várom el állampolgárként, hogy se az ilyen ostoba és alkalmatlan módszerekkel „politizálók”, se az ezért őket a büntetőeljárást megfélemlítő-visszatartó eszközként visszaélésszerűen használó hatalom nem rúghasson labdába a magyar politikában. De ezt az állapotot nekem nem a PM fogja elhozni!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.22. 21:06:37

@Barnalány: Látom, nem bírod ki szőrszálhasogatás nélkül :-)

A második pontoddal amúgy egyetértek, de ami utána következik, azzal nagyon nem. Én nem szarom le, hogy lesittelnek -e ilyenért négy embert, bármit is gondolok arról, hogy politikailag mit gondolok róluk (amúgy a PM-ről magában én se sokat), viszont arról, aki meg igen, van véleményem, és nem hízelgő.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.22. 21:09:57

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ja, hogy 2010-ben, amikor már rég nem volt miniszterelnök? Hát azt nem néztem, ugyanis batyu ezt írta:

"A HírTV-t Gyurcsány tiltotta ki a heti miniszterelnöki tájékoztatókról és a miniszterelnöki kíséretben sem vehettek részt."

Szóval én továbbra is várom tőle ENNEK az infónak a megerősítését.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.22. 21:13:16

@Barnalány: Kicsit belebonyolódtam a mondatba, mert félbeszakítottak, és elküldés előtt nem olvastam el, de azért érthető így is, remélem.

DeMarco 2015.05.22. 22:00:26

@Fedor: A legtöbb cégnél alapvető dolognak számít, hogy bizonyos területekre csak a megfelelő belépési jogosultsággal rendelkező személyek léphetnek be. A parlament pedig kifejezetten ilyen hely, ahol nem lehet/illik mindenfelé mászkálni, vannak kijelölt területek a sajtónak is. Ha pedig valaki elkóborol, elvárható, hogy a parlamenti őrség kipenderítse az épületből.
Végül is a cikkből nem derül ki egyértelműen, csak következtetni lehet rá, hogy nem a sajtónak kijelölt zónában jártak, hanem lezárt részen mászkáltak valószínűleg.
Amúgy meg a kérdező jó eséllyel szándékos botrányt akart kelteni, hiszen maga sem gondolhatta komolyan, hogy idő előtt el fogja árulni a miniszterelnök az esetleges kormánytagok cseréjét. Akár változtat rajta, akár nem. Főleg nem egy vele épp ellenséges viszonyban lévő médiumnak.

Másrészt meg nem lettek teljesen kitiltva, csak felfüggesztették a belépésüket 2 hónapra.

Jártak már médiamunkások rosszabbul is, például épp egy Viktoros interjú kapcsán, amire ugye mindenki emlékszik...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.22. 22:08:27

@DeMarco: Nem lezárt területen voltak, hanem egy szimpla folyosón, ahol egyébként a bejátszásban jól láthatóan más stábok is forgattak, háborítatlanul.

Az meg már bocs, de mióta botránykeltési szándék, hogy egy újságíró kérdést tesz fel? Ez a dolga, még ha várható is, hogy nem kap rá választ! Ne röhögtessük már ki magunkat.

De hát egyáltalán nem szokatlan, hogy MINDIG MINDENT a védelmedbe veszel, amit a FIDESZ csinál.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.22. 23:23:10

@Fedor:

A heti miniszterelnöki tájékoztatóról elvileg nem tilthatná ki, és onnan szerintem nem is tiltották ki.

ellenben Gyurcsány, illetve MSZP programokról szerintem már 2008 táján is tiltották ki őket. Viszont amit batyutól nem fogsz hallani: A kitiltásnak volt alapja. Vastagon.

A kitilt hírtv gyurcsány keresésre viszont jóformán ez az egyetlen találat jött szóba mindösszesen.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0