Miért tartják vízszint alatt az Együtt-et?
2017. június 21. írta: Fedor

Miért tartják vízszint alatt az Együtt-et?

szpasziba2.jpg
A kormánypárti sajtó mára menthetetlenül a propaganda gátlástalan eszközévé, így tájékozódásra teljesen alkalmatlanná vált. Épp ezért elkeserítő, hogy a másik oldallal is vannak időnként gondok. A tegnapi nap történései jó illusztrációul szolgálnak erre.

A FIDESZ plakáttörvénye elfogadhatatlan. Épp ezért állt elő egy javaslattal az Együtt, felmutatva azt, hogy milyennek kéne lennie egy tisztességes törvénynek: 

- Nem szabad betiltani a pártok óriásplakátjait kampányidőn kívül, mert a saját médiával rendelkező Fidesz nyerne csak ezzel. 

- Be kell tiltani a kormányzati és CÖF-ös jellegű propagandakampányokat kampányidőben és azon kívül egyaránt. 

- Nyilvános plakátárak kellenek, de nem szabad korlátozni az egy-egy párt által kampányban használható plakátok számát. 

- Tiltott támogatásnak kell nyilvánítani, ha egy párt a piaci árnál olcsóbban kap bárkitől plakáthelyeket. 

- A 2 százalékos listás eredményt el nem érő pártoknak vissza kell fizetniük a kampánytámogatást. 

Mindezt tették azzal a kitétellel, hogy ezt összellenzéki módosítóként képzelik el, tehát csak akkor nyújtanák be, ha minden ellenzéki párt mögöttük áll, másképp nem. Jól látszik, hogy itt nem a FIDESZ támogatása a cél (hisz pont ez Együttről ez teljesen elképzelhetetlen, és egyébként is kizárt, hogy ezeket a FIDESZ hajlandó legyen elfogadni), csak tették azt, amit egy normális ellenzéki pártnak tennie kell: alternatívát nyújtottak. hisz ha csak annyi következménye lenne a valamilyen csoda folytán elfogadott javaslatnak, hogy Simicskának nyíltan kell támogatnia a Jobbikot, a Fidesz pedig törvénysértő módon hirdet (lehetőséget teremtve a jogállami felelősségvonásra), már előbbre járnánk.

De hát ez nem egy normális ország, így ezt is sikerült totálisan kiforgatni.

A hvg.hu ugyanis a fentieket az alábbi címmel rakta ki hírként:

Az Együtt lehet a FIDESZ új csicskája: megszavaznák a plakáttörvényt

Juhászban megállhatott az ütő, amikor ilyen kifacsarva olvasta vissza a saját szavait. Onnan gondolom, hogy személyen kommentelte be a cikk alá a valós verziót. A hvg.hu visszakozott is valamennyire, és némileg finomított a címen, bár az most sem sokkal jobb:

Az Együtt beállhat a Fidesz mellé: együtt tolhatják át a csicskatörvényt

És ez az a pont, ahonnan már elég egyértelműnek tűnik, hogy az újságíró célja nem más, mint az Együtt eláztatása, mert mással nem igazán magyarázható ez a tendenciózus félremagyarázás, amely ebben a végletekig polarizált közegben meg is hozta a hatását: beindultak a kommentelők, akik nem jutottak tovább a címnél, és kb. ez lett az alaphang.

Nehéz lehet politikai prostituáltnak lenni. Csúszik 1-2 misi a zsebbe, cserébe még eggyel közelebb löktök minket Oroszország-anyácskához. Szép volt srácok.

MI VAN? Arról a pártról beszélünk, amelyik politikai hullává tette Rogánt, amelyik ellenzékből is cselekvésre tudta kényszeríteni a kormányt környezetvédelmi ügyekben, amely fideszes ügyek sokaságát dobta fel Tiborczék keszthelyi ügyeskedéseitől Simonka balhéjáig, és amely kifütyülte Putyint, és feljelentette a kormányt az online konzultáció orosz titkosszolgálati szála miatt!

És mégis, ezt mind el lehet feledtetni egy jól irányzott címadással. Ami ráadásul nem is egyszeri eset: az elmúlt hónapok tapasztalata az, hogy az Együttről nem nagyon írnak, ha konstruktív, pozitív lenne a tartalom. Sípolás, Rogánnal perlekedés mehet. Más nem nagyon.

Félreértés ne essék: nem azt kérem számon, hogy miért nem kampányolnak Juhászéknak. Nem. De egy korrekt tájékoztatás azért nem ártana.

Tudtál -e pl. arról, hogy az Együtt bemutatta a képviselőjelöltjeit mind a 106 választókerületre, csattanós válaszként arra a vádra, hogy ez csak egy belvárosi párt? (Előre válaszolva a kritikára: koordinációs indulásban gondolkodnak, de ahoz kell, hogy mindenhol fel tudjanak valakit mutatni a az előválasztáshoz vagy a tárgyaláshoz.) Aki követi a Facebook oldalukat, mint én, az igen, még élő közvetítést is láthatott, de azok, akik a hvg.hu-ról (és ha már itt tartunk, a 444-ről és az Index-ről) tájékozódnak főképp (és a potenciális célközönség többsége ezt teszi), nem, mert agyonhallgatták. Az se ütötte meg az ingerküszöböt, hogy lezavartak egy egyhónapos országjárást, ahol szétszórtak több tízezer újságot az eddigi eredményeikről, és arról se hallhattál sehonnan, hogy most hétvégén, a tavalyi után már másodszor rendez az Együtt közéleti-zenei fesztivált.

Bezzeg amikor pár napja a Momentum jelentette be, hogy ők is szerveznek egy ilyet, az azonnal körbeszaladt a hírportálokon. Mert a Momentum trendi, és minden köhintésüket megírják (de tényleg: a hvg.hu-n hír lehetett, hogy szórólapoztak Soroksáron - és itt újra felhívnám a figyelmet arra, hogy az Együtt több hetes, országos újságosztó kampányáról egy sort se írtak). Miközben őszintén szólva még semmit se tettek le az asztalra az egy szem népszavazáson kívül, ahol biztosra menve ügyesen elkaptak egy egyszer már átment kérdést. 

Persze a Momentum fesztiváljának a line up-ja valóban impozánsabb, ez viszont rávilágít arra a tényre, hogy a Momentum alig pár hónapos pártként a jelek szerint több pénzzel rendelkezik, mint a többi ellenzéki párt összesen, és ez úgy látszik többet számít, mint az évek során elvégzett munka. Persze ha van pénz, akkor fussa fizetett komentelőkre is: és milyen érdekes, ezt a sztorit valahogy nem kapták fel, nem jártak utána, pedig erkölcsileg elég necces megoldás (és akkor még finoman fogalmaztam). De hát a Momentumnak még ezt is elnézik, akarom mondani elhallgatják, mint ahogy a nagy hype-ban elmerülve egyik oknyomozó portál se teszi fel azt a teljesen jogos kérdést sem, hogy honnan jön ez a rengeteg támogatás?

Pedig érdekelne.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr9812610217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoltbacsi 2017.06.21. 23:19:32

Szerintem felul vannak reprezentalva a (ballibsi) mediaban elegge. Gyakorlatilag nincs egyetlen Egyenes Beszed illetve Egyenesen Kalman Olgaval, amiben ne szerepelne a fuves vagy a fikaevo. Szoval elegge nyomatjak oket ahhoz kepest, hogy kb a merhetetlen es az 1 szazalek kozott ingadoznak...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.22. 05:26:47

Nem mindegy, hogy mit mond az Együtt? Jövőre megszűnnek úgyis, mert nem lesz meg az 1 %.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.06.22. 08:35:20

@Zsoltbacsi: @MaxVal BircaMan HJCD: A ti álmaitokban mérhetetlen. A valóságban 3-4%-ot mértek többször is. Mostanában volt egy kis visszaesés, mert a Momentumnak kb. ugyanaz a célközönsége, de azért ez valszeg ez átmeneti, főleg, ha nem így számolnak be az akcióikról, mint a fenti példákban, hanem korrektül.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.22. 09:44:40

@Fedor:

Ha elérik az 1 %-ot, hatalmas buli lesz náluk.

Az Együttnek nincs saját arculata. Aki kemény liberális, annak ott a DK. Aki szeretne balosabb vonalat, annak ott az MSZP. Aki újat akár és liberális, annak van Momentum. Aki meg nem akar se ballibeket, se Orbánt, annak van LMP és Jobbik.

Az Együtt és a PM számára nincs piaci rés.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.22. 10:03:58

@Fedor: Ebben a posztban nagyon nem értek veled egyet.

1. HA "Be kell tiltani a kormányzati és CÖF-ös jellegű propagandakampányokat kampányidőben és azon kívül egyaránt."

2. ÉS HA "közleményben azt írta, ha a visszadobott plakáttörvényt a kérésüknek megfelelően módosítják, megszavazzák azt."

Akkor nagyon is igaz a HVG címadása. Ekkor senki nem fog tudni kampányolni, csak a CÖF, meg a Fidelitas, mert az ő kampányaikat közérdekű tájékoztatásnak fogja minősíteni Fidesz Választási Iroda.

Tisztelem Juhászt, de itt baromira mellényúlt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.06.22. 10:36:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A javaslat azzal kezdődik, hogy

"- Nem szabad betiltani a pártok óriásplakátjait kampányidőn kívül, mert a saját médiával rendelkező Fidesz nyerne csak ezzel." valamint ott van az is, hogy "ezt összellenzéki módosítóként képzelik el, tehát csak akkor nyújtanák be, ha minden ellenzéki párt mögöttük áll, másképp nem"

Ezt hogy sikerült nem elolvasni?

Zsoltbacsi 2017.06.22. 10:57:34

@Fedor:

"A ti álmaitokban mérhetetlen. A valóságban 3-4%-ot mértek többször is."

Tudjuk, ezt mar ismerjuk.

1: amikor a libas Bajnai megjelent, az elso honapban 15+ szazalekra is mertek
2: 2014ben is az volt a duma, meg a valasztasok napjan is, hogy ugyis hazudnak a kozvelemenykutatok, de majd a fulke maganyaban.... (a DK egyik kepviselojeloltje a blogjan meg a 17:30as reszveteli adatok kapcsan is biztos volt benne, hogy tuti a kormanyvaltas)
3: itt vannak az utolso adatok, a Zaveczen kivul MINDENKI 1 szazalekra meri oket (meg a balosok is): kozvelemenykutatok.hu/wp-content/uploads/2013/06/jelenlegi_trend-02.jpg

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.22. 12:22:25

@Fedor:

Igen. Ha liberális lennék, rájuk szavaznék.

Miben nem liberális szerinted a DK eszmeisége?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.06.22. 13:17:56

Azért valahol haladás az is, hogy egy ballib blogger észreveszi, hogy a 444, HVG, és Index is csak egy erősen elfogult pártújság.
Csak éppen nem az ő pártjuké.

Nincs független újságírás Magyarországon.
Viszont vannak pártok, és elvakult hívek, akik a sajátjukról azt hazudják nyíltan, és mindenkit hülyének nézve, hogy az független.

nick papagiorgo 2017.06.22. 13:42:25

Magam is annyit szeretnék megjegyezni, hogy többen is elmondtuk már, hogy független (politikai) újságírás NINCS.

Persze, nekünk is esett mindenki, hogy de van, mert a jobbos az ilyen seggnyaló, de a balos, az tiszta, az objektív, az értéket közvetít, az nem részrehajló stb.

Hát most kiderült, hogy de.
Minden komolyabb hírportált vagy újságot birtokol valaki, aki valamennyire beleszól annak a működésébe vagy legalábbis meghatározza a hangvételét. Hogy mást ne mondjak, az Index is hirdeti, hogy ő mennyire független Simicskától, ehhez képest eléggé kussol arról, hogy a Jobbik most mennyiért vette a plakáthelyeket a "gazditól" - vajon miért e felületesség a máskor oly precíz és tényfeltáró társaságtól :)

A HVG-vel sincs másképp. Most legalább sikerült rájönni :)

nick papagiorgo 2017.06.22. 14:00:05

Megjegyzendő, hogy épp a szocik voltak, akik elkezdtek kacsintgatni a Fidesz felé a "csicskatörvény" ügyében - amíg Botka le nem állította őket.

(Ez egyébként egy elég veszélyes dolog: mi a jobb? Egy "konstruktív ellenzéki" párt, aki hajlandó megszavazni egy törvényt, ha azt jónak találja, vagy egy "markánsan kormányváltó" párt, aki akkor sem szavazná meg a Fidesz javaslatát, ha neadjisten az jó volna. Mindkettőnek vannak hátulütői.)

Sokkal jobb elkezdeni terelni, hogy igazából nem is az MSZP akart összefogni a Fidesszel, hanem az Együtt. A HVG meg el is kezdte az elterelő hadműveletet :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.06.22. 14:05:05

@Zsoltbacsi: A 2014-es adatok az elhibázott Összefogás miatt csökkentek le a kezdeti lelkesedés után. Dékások hülyeségeiért nem vállalok felelősséget. A mostani adatokra meg írtam én is, hogy van visszaesés a Momentum megjelenése miatt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.06.22. 14:08:02

@Legeslegalja: Semmiképp se tennék egyenlőségjelet a 444/Index/hvg.hu hármas és a kormánymédia közé elfogultságban, nem tartom őket pártújságnak. Vannak elfogultságok mindenhol, de még mindig ezerszer tisztességesebbek, mint a Habonymédia.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.22. 14:18:26

@nick papagiorgo: "aki hajlandó megszavazni egy törvényt, ha azt jónak találja"

Hát én nem dicsérném ezért agyba-főbe az MSZP-t. Próbáltak együttműködők lenni, de a Botka az orrukra koppintott, hogy faszok, mert átverte őket a fidesz.

Zsoltbacsi 2017.06.22. 14:20:27

@Fedor:

Nyugi, nem fogok keresgelni, de szerintem Szigetvari "Fikaevo" Viktortol is talalnek ilyen nyilatkozatokat ha lenne egy kis idom utanaguglizni...

Ja, es nem az elhibazott kampany miatt csokkent le 13ban az egyutt, hanem azert, mert amikor kiugro adatok voltak, akkor csak 1 intezet merte oket (Median), addig lehetett barmit is mondani...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.22. 14:20:38

@nick papagiorgo: "független (politikai) újságírás NINCS."

Egyszer olvass mást is, mint a prostisrácokat.

Egyébként meg kell különböztetni azt, hogy valaki valamennyire független újságíró attól, hogy valaki csak hazug bértollnok a hanbonymédia bugyraiban.

metax 2017.06.22. 14:23:53

"Bezzeg amikor pár napja a Momentum jelentette be, hogy ők is szerveznek egy ilyet, az azonnal körbeszaladt a hírportálokon"

A Momentum egy friss alakulat, még az újdonság varázsaként hat. Majd 4-8-X ellenzékben, magatehetetlen köldöknézéssel eltöltött év elteltével az ő képviselőikre a is a sajtó közönye, rosszabb esetben ellenszenve vár. Úgy, mint a mostani kollaboráns hazaáruló "ellenzék" képviselőire - mszp, dk, együtt, stb..

Aztán valamikor az orbáni rendszer is megbukik egyszer, de ahhoz - legalábbis nagyon remélem- a mostani kézből etetett megélhetési álellenzéknek már nem lesz köze és legfőképpen annak haszonélvezője.

nick papagiorgo 2017.06.22. 14:31:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
azt sosem olvastam.

A "többé-kevésbé függetlenségről" meg a klasszikus vicc jut eszembe, hogy megkérdezi a koma a nőt:
- Hölgyem, hajlandó lenne velem lefeküdni egymillió dollárért?
-Igen
- És tíz dollárért?
_ Mit képzel, mi vagyok én, kurva?
- Hölgyem, hogy Ön mi, már a legelején tisztáztuk. Most csak az árról vitatkozunk.

Ennek fényében nekem nincs kedvem megkülönböztetni pl. a HVG-t a habonymédia bértollnokaitól, mert mindkettő elferdíti a tényeket (és ez a fő), az már nem érdekel, hogy mekkorát ferdít rajta, és milyen irányba :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.06.22. 14:39:18

@metax: Nincs annál károsabb, amikor összemossák az ellenzék összes pártját, és a valódi balanszsszal meg kollaborálókkal egy lapon emlegetik azokat, akik valóban tesznek is valamit. Azt komolyan kikérem magamnak, hogy pl. egy Juhász Pétert, egy Hadházy Ákost vagy egy Jávor Benedeket kollaboránsnak nevezzenek.

nick papagiorgo 2017.06.22. 14:43:37

@Fedor:
na majd figyeld ki, amikor az Együtt nem lesz hajlandó lefeküdni Botkának, és visszavonni a saját jelöltjét, hogy az MSZP-s győzhessen.
Lesznek ők még olyan árulók, kollaboránsok, orbánszekértolók, hogy hajjaj! :)

(Ez a Botka nem olyan fickónak látszik, aki a kompromisszumok embere - inkább mindenkit elküld a p***ba...)

mojszipupi 2017.06.22. 14:44:48

A hvg tipikus egyrészt másrészt hintapolitikus ujságírást csinál, hogy hagyják őket életben, felesleges komolyan venni őket

metax 2017.06.22. 15:25:58

@Fedor: Kikérhetni kikérheted magadnak, de semmi értelme.

Az együtt- tetszik nem tetszik - ugyanolyan mocskos kollaboráns hazaáruló gittegylet, mint az általatok szívből megvetett mszp és dk. Semmivel sem jobb azoknál.

Az indoklás jobb megértéséhez mindenekelőtt szakítsunk azzal az ostoba és félrevezető gondolatisággal, hogy létezik jó és rossz ellenzék. 2010 előtt kormányzó leszerepelt "rossz" ellenzék, és 2010 után az égen reménysugárként virító "jó" ellenzék. Kormányszűz ellenzék. Patyolattiszta ellenzék.

Hogy stílszerű legyek: hát lószart, mama!

A mostani - az országgyűlésben helyt foglaló ellenzéki pártok tevékenységét sokkal célravezetőbb egységesen, a 2010. áprilisától - a választások után összeülő új Országgyűlés első napjától számolni.

Az pedig kiábrándító, rémes és rendkívül káros.

Ugyanis mind lefeküdt a Fidesznek. A kibaszott együtted is. Bezony, az is! Ebben nincs kivétel.

Mert:

- Az orbáni Alaptörvényt kötelezően elfogadták magukra és az országra nézve.

- Elfogadták az új választási törvény játékszabályait. Önként mennek a vágóhídra és hitegetik, miközben becsapják, átverik saját szerencsétlen választóikat is.

Ezek mérföldkövek. Saját nyomorúságunk mérföldkövei és az ellenzék baszott ellenállni. Inkább széttárta a kezeit és gyáván elfogadott mindent, amit Orbán lenyomott a torkunkon.

Az ellenzék idestova 7 éve alkotmányos mulasztást követ el. Alkotmányos ellenállást kellett volna hirdetni, hitet tenni és ragaszkodni a '89-es köztársasági alkotmány értékeihez, semmint asszisztálni az önkény épüléséhez.

Ez nem ellenzék ami itt van.

Teszek egy kísérletet, hogy elmondjam, mi a baj az ellenzékkel. Hogy mit vétett az ország ellen, ellünk. Hogyan asszisztál az önkényhez, ahelyett, hogy borítaná a bilit. Ehelyett balek módon próbál átevickélni a Fidesz által sorozatosan eléje rakott aknákon, és a rezsim álságos játékszabályai szerint játszani, ahelyett, hogy az asztalra csapna. Ilyen gyáva, megélhetési, ellenzéknek hazudott brancs nincs még egy Európában! Bárhol máshol az Orbánék által elkövetett stiklik tizedéért az ellenzék már rég nemzeti ellenállást hirdetett volna. Erre a nyakamat tenném.

Sajnos a jóhiszemű ellenzéki szavazók többségének sincs fogadalma a dolgokról, arról, hogy miért vagyunk ekkora szarban, és hogy tetszik nem tetszik az ellenzéknek óriási felelőssége van ebben. Nem csak a 2010 előtt "elkúró" szocis-dékásoknak, hanem mindenkinek. Vili? Nem? Pedig ez akkor is így vagy.

2010 lehet választóvonal az ellenzéket tekintve, de nem abban az összefüggésben, ahogy te azt sokad magaddal képzeled. Még egyszer: 2010 tavaszától az ellenzék magára és az országra nézve kötelezően elfogadta a rendszerként kiépülő orbáni sémát. Ebben nem oszt nem szoroz, hogy egyes ellenzéki pártok egyes, akár szimpatikusnak is tűnő képviselői látszólag valódi munkát végeznek. Módszeresen tárják föl a stikliket, mint pl. Juhász vagy Hadházy. Ugyanis az önkény parlamentjében ülve bármit művelnek, az fájdalom: csak bohóckodás csupán. Orbán eteti őket, veszik föl az évi sokmilliós párttámogatásokat. Bennülnek bohócként Orbán parlamentjében. A DK már nem, de ők legnagyobb bohócként azóta is játsszák a "kinn is vagyok, benn is vagyok" játékot a fizetésükért.

Ennyi. Ez az ellenzék. Alapvetően más megvilágításban látom ezt az egész ellenzéki kérdéskört, mint az átlag közvélemény. Ők veled együtt csak a felszínt kapargatják. És nem értik meg, mi valójában a probléma. Ami miatt Orbán idestova 7 éve uralkodhat. És még ki tudja meddig uralkodni is fog, hála leginkább a talpnyaló, megalkuvó "ellenzéknek".

ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI 2017.06.22. 16:09:53

Az együtt esetében az a legdurvább, hogy létezhet magyarországon egy olyan párt akár csak 1 %-al, akit egy elitélt gyilkos a börtönből irányít.
Ez durvább még annál is, mint hogy a Simicska tokkal Vonával megvette a jobbikot.

zokogjatok 2017.06.22. 16:19:15

én már csak egy kávét kérek :D

Balt 2017.06.22. 16:19:49

@Fedor: Hú, én úgy szurkolok, hogy meglegyen legalább a <=4,9%!!! :)))

Consuela NO NO 2017.06.22. 16:48:01

az együtt egy szar párt. nincs támogatottsága, és beálltak a böszme mögé-ben. a folyamatos ovitakaroggy + plakáttépkedés vérszegény nulla

ben2 2017.06.22. 17:25:30

Az ellenzék ugyan ráfordult a választásokra, de a csodavárókat leszámítva már rég beárazták a kormánypárti győzelmet, így valójában egymás ellen kampányolnak.
A 2018-as választás az ellenzéknek arról szól, hogy ki alatt lehet majd egyesíteni az ellenzéket a választási zakó után és felépíteni egy valóban versenyképes ballib alternatívát 2022-ig.
Ennek a kampánynak egyik része a "ki tud ordenárébban beszólni Orbánnak" versenyen túl, hogy a biztosra vett buktát kinek a nyakába varrják.
Ezért ekézi minden létező fórumon Botkát a DK és ezért kiáltanak mindenkire árulót, aki akár egy pillanatra is túllép a szekértábor logikán.

ben2 2017.06.22. 17:45:14

@metax:

A ballib ellenzék legnagyobb baja sokkal egyszerűbb ennél. Egyszerűen 2010-re elfogyott a társadalmi támogatottságuk jelentős része, a potenciális szavazóik több mint felét felszippantotta a Jobbik, így a Jobbikkal való szövetség nélkül egyszerűen matematikailag nincs meg az esély a kormányváltásra.
A protest szavazatok szépen eloszlanak a baloldal és a szélsőjobb között, csakhogy még a protest szavazatok sem érik el a szükséges kétharmados szintet ahhoz, hogy legitimálni lehessen egy "rendszerváltó" összellenzéki koalíciót.
Márpedig ha még választási részvételre sem tudják rávenni a kormányellenes szavazókat, akkor mekkora esélyük lenne utcáról megdönteni a kormányt?
Zéró.
Úgy járnának, mint a török puccsolók: érdeklődés hiányában a puccs elmaradna, de a kormánynak jó ürügy lenne az ellenzék szétzavarására.

morph on deer 2017.06.22. 17:53:53

@nick papagiorgo:
"(Ez a Botka nem olyan fickónak látszik, aki a kompromisszumok embere - inkább mindenkit elküld a p***ba...)"

Ez aztán tényleg politikusi magatartás..!
Qrvára eredményes is szokott lenni, mint tudjuk...
A lónak már megint csak 'túlsó' oldala van, ami semmivel sem jobb, mint az előző oldal volt, csak ezt most éppen más festi újra, mint az előzőt.

DeMarco 2017.06.24. 20:46:42

Áááááá (ásít)...

Bevallom nem volt türelmem végigolvasni. Vmi izé... minipártról volt szó, ismeri valaki??

Nem ez volt az, amelyikből a héten lépett le az egyik alapító tag, mert megelégelte, h über rossz irányba fordították a kereket? (Nem mintha nem lenne mindegy, mert körbe-körbe forognak.)

Nem mintha érdekelne a plakát izélgetés Simicska meg a Jobbikkal, meg az összes többivel együtt, (Ki a faxom nézegeti a plakátokat egyáltalán, akár kampány időszak alatt, meg azon kívül is???) de azért jót röhögtem, h az ellenzék már megint előre nyalta a szája szélét, bontották a pezsgőt, még az se volt nekik gyanús, hogy a fél fidesz nyaralt, Viktor meg Brüsszelben röhögcsélt rajtuk, aztán bumm, jött a kopp...most meg a szokásos sírdogálás...

Áááááá...(ásít).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.06.25. 21:30:57

@DeMarco: Teljesen biztos voltam benne, hogy a te totálisan erkölcstelen lojalitásod a FIDESZ iránt ezúttal is töretlen marad. Te annak is tapsikolnál, ha elkezdenék lecsukni az ellenzéki képviselőket. Meg tudnád magyarázni magadnak, hogy az jó.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.06.25. 21:34:54

@ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI: "Az együtt esetében az a legdurvább, hogy létezhet magyarországon egy olyan párt akár csak 1 %-al, akit egy elitélt gyilkos a börtönből irányít."

Ne zavarjon, hogy erről már a bíróság is megállapította, hogy HAZUGSÁG, amelynek egyetlen célja az volt, hogy elterelje a a figyelmet arról, hogy Rogán viszont BIZONYÍTOTTAN üzletelt Portikkal.

DeMarco 2017.06.26. 17:50:01

@Fedor: Nem én gondoltam azt, hogy fél százalékos támogatói bázissal, (már ha van annyi valóban és nem csak papíron) diktálni akarom a szabályokat, pláne, hogy olyan szabályokat akartatok diktálni, ami csak nektek jó, a többieknek meg kurvára nem. Főleg, hogy a "többiek" a szavazatok 99.5%-át birtokolják... Minimum több szerénységet kellett volna felmutatni és kompromisszumkészséget. Amúgy legalább az egyik pontotokat megszavazta a fidesz és kicsesztek a Jobbikkal, (ami eléggé antidemokratikus húzás volt), de benneteket ez nyilván aligha zavar, mert ti csak nyertek vele. Mindössze addig tart a nagy demokratikusságotok, amíg nektek kedvező döntések születnek, elég csak végigfutni a javaslataitokat. Úgyhogy az erkölcstelen és lojalitás szavakat nyugodtan tartsd meg magadnak...

De természetesen igazad is van. Az én szavazatom biztosított, ezer meg egy ok miatt és nem igen tudok olyan okokat elképzelni, amik átbillentenék a serpenyő két oldalát és ha még át is billenne, akkor is legfeljebb passzív lennék, de sosem szavaznék a ballibákra.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.06.26. 23:08:18

@DeMarco: Nagyon tévedsz, az a szabályok max. a FIDESZ hatalmi vágyainak lettek volna rosszak.

DeMarco 2017.06.27. 19:13:13

@Fedor: És még véletlenül sem a Jobbiknak (is) mi? Marhára átlátszóak vagytok, még a legkisebb látszatra sem adtok.

Esetleg nem kellett volna kicsit jobban végiggondolni és olyan szabályokat alkotni, ami általánosan megfelelő minden mostani és jövőbeli pártnak kivétel nélkül?

Például nekem pont megfelelne az is, ha közpénzt egyáltalán nem lehetne semmiféle plakátokra költeni, inkább adják oda az erre fordított pénzt egy kórház technikai felújítására. Az épp elég reklám lenne. Aki egy plakát alapján dönti el, hogy kire fog szavazni...hát...szomorú...

Sajnállak, ha nem látod be, h mekkora hülyeség mini csoportként olyan szabályokat erőltetni, amik nem a kompromisszumok felé mutatnak, hanem ellenkezőleg, pont a másokkal való kiszúrást erőlteti, pláne, ha az épp a kétharmaddal kormányzó kormánypárt. Aztán csodálkozol, h sz..ba se vesznek és röhögve lesöprik az asztalról. De hát végül is nekem tök' mindegy... C'est la vie.

interweld 2017.07.27. 08:58:47

majd Zsoltbäcsi rendet csinál. Sajnálom hogy már elfelejtetted milyen jókat söröztünk a párttaggyülések után...

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2017.07.27. 09:13:05

Ez cikk most komolyan arról szól, hogy amiatt, mert a HVG bunkó volt, a Momentum a szemét????

Kedves blogger, biztos, hogy ezt akartad kihozni?
Mi köze van a MoMo-nak ahhoz, hogy a HVG miket ír az Együttről?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.07.28. 20:06:23

@gusthy1: Azt nem tudom, hogy a Momentumnak van -e köze hozzá, hogy a HVG mit ír az Együttről. A momentumot itt most ellenpéldaként hoztam, hogy milyen az amikor nemhogy elhallgatják egy párt eredményeit, eseményeit, hanem pont ellenkezőleg, sztárolják, ha kell, ha nem.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2017.07.29. 23:19:36

Hmm! Érdekes poszt. Messziről indul, és messzire érkezik meg.
Nézzük sorban: Az óriásplakátozás tényleg egy nagy hülyeség. Legalábbis az elmúlt hónapok történései után. Nézhetjük abból a szempontból, hogy kinek kedvez, kinek nem, de talán nem így kellene néznünk.

Az Együtt (külön), hát hogy is mondjam, egy rendkívül unszimpatikus társaság. Nem tudom megmondani, hogy miért, de nem szimpik. Bajnaival még jók voltak, de őt még a 2014-es kampányban lejáratta saját pártja, elsősorban az idióta óriásplakátkampánnyal, ha visszaemlékszünk...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2017.07.29. 23:30:32

Egyébként ha már ellenzék, szerintem sokkal reménytelenebb helyzetben vannak, mint 2014 előtt voltak. Az akkori Mszp Mesterházyval sokkal ptensebbnek tűnt, mint a mai Botkával, akit abszolút nem sikerült felépíteni, nem is beszélve a párton belüli csatákról.

Az akkori Együtt 2014 Bajnaival sokkal többnek tűnt, mint a mai Együtt.

Az akkori LMP Schifferrel sokkal több volt, mint a mai nélküle.

A DK is mintha eltűnt volna. Gyurcsányról hetek, hónapok óta semmit nem hallani, meg a pártjáról sem sokat. Mondhatni víz alatt vannak. Azt persze nem tudom hogy ez mennyire szándékos pihentetés, és majd robbantásra készülnek-e alkalmas időpontban.

Ott van még a Momentum, aki valószínűleg nem fog választást nyerni azzal, hogy politikai haszonszerzés céljából megfúrták az olimpiát. Bár így utólag szerintem a Fidesz is rosszul döntött, hogy politikai haszonszerzés céljából visszalépett az olimpiai pályázattól.

Összességében a négy évvel ezelőtti baloldalban sokkal több kezdeményezőkészség, spiritusz volt, mint ma.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.31. 12:14:12

@ccactus: "Az akkori Mszp Mesterházyval sokkal potensebbnek tűnt, ...

Az akkori Együtt 2014 Bajnaival sokkal többnek tűnt, mint a mai Együtt.

Az akkori LMP Schifferrel sokkal több volt, mint a mai nélküle."

:)) Mesterhármas.

Sajátos humorod van, de nekem bejön.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0