Hobo Schuster Lóriról és Megyóról
2008. szeptember 24. írta: Fedor

Hobo Schuster Lóriról és Megyóról

Interjú jelent meg a Heti Válaszban azzal a Hoboval, akit gimnazista korom óta nagyra tartok, számtalan koncertjén ott voltam a közönségben, és azon kevesek közé tartozik, akik azóta is hitelesek tudtak maradni számomra. Mindenképp érdemes elolvasni.

Egy kis kedvcsináló:

Mások is jelentettek rólam, sokkal keményebb dolgokat sokkal korábbról és később is. Csak én nem tárom őket a nyilvánosság elé mint szovjet partizánfilmekbe illő hősiességem bizonyítékait. Vikidál jelentései ezekhez képest ártalmatlanok voltak. Nem fekete és fehér ügyek ezek. A feljelentők egy része ismert, de hol vannak a tartótisztek, ügyészek, nyomozók, bírák és ügyvédek? Ráadásul ha nem bal-, hanem jobboldali diktatúra lett volna, Schuster Lóránt például nem jelentést ír rólam, hanem azzal a gyűlöletadaggal, amely benne van, egyszerűen felköttet.

Örültünk a rendszerváltásnak, mert azt hittük, hogy addig a jó volt elnyomva. Hát nem, a szar kavarodott fel. Most körülnézünk, és mit látunk? Bemegy az ember a televízióba, és a kérdező sötét, mint az éjszaka. Azelőtt nem kerülhetett volna a tévé közelébe sem. Nem politikai okokból, hanem mert sötét.

Tudja, ma az az egyik baj - a sok közül -, hogy Jézus Krisztus baloldali volt, a katolikus egyház meg jobb.

Volt, hogy besúgók és bankárok vezettek egy baloldali pártot, vagy két héttel a "rendszerváltás" után a másik oldalon komcsi veteránok és újsütetű nyalókák térden csúszkáltak a misén. "Isten útjai kifürkészhetetlenek" - mondta Dub hadnagy Svejknek, amikor az tökrészegen megtalálta egy kuplerájban. Egész életemben büszke leszek rá, hogy Medgyessy Péter személyesen húzott ki a Kossuth-díj-listáról. Miközben a trikolórt meg a kokárdát kisajátítják olyanok, akik régen "élenjáró internacionalisták" voltak, ma meg a legmélyebb magyarok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr87679068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beleske 2008.09.24. 13:38:44

Azóta sem ülepedett le. Sőt!
Érdemes egy kicsit hozzáolvasni:
www.kibulizottország.net

megmondÓ 2008.10.05. 12:12:46

Mintha

a baloldali diktatúrában nem akasztottak volna és nem tűntek volna el nyomtalanul emberek.

süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0