E heti találós kérdésünk :-)
2008. szeptember 25. írta: Fedor

E heti találós kérdésünk :-)

Újsághír:

Befolyással való üzérkedéssel és vesztegetéssel gyanúsítja az ügyészség B. Gábort az egykori budapesti rendőrfőkapitány, Bodrácska János fiát

E heti találós kérdésünk: Mi a vezetékneve a gyanúsítottnak? A helyes megfejtők ingyen megtekinthetik a dunaparti panorámát ma este 9 és 10 között.

Most komolyan: az ilyennek mi értelme van? Tegyünk eleget az ártatlanság vélelmének, de közben röhögve játszuk is ki azt?


A hír folytatása egyébként a jogkövető, de mindenben csalódott állampolgárnak több, mint pozitív:

A Budapesti Nyomozó Ügyészség munkatársai tetten érték, amikor a rendőrség Teve utcai székháza közelében az APEH osztályvezetője kenőpénzt vett át B. Gábortól, a korábban magas beosztásban lévő rendőr fiától. Az ügyészségi nyomozók kétmillió forint kenőpénzt foglaltak le.

A napilap információi szerint B. Gábor mint közvetítő a vállalkozó millióit adta át L. Jenőnek, aki azt ígérte: segít a cégvezető ellen indult vagyonosodási vizsgálat kedvező lefolyásában.

L. Jenőt és B. Gábort a tettenérés után őrizetbe vették, az őket kikérdező ügyészségi nyomozóknak részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást tettek. A Fővárosi Főügyészség hivatali befolyással üzérkedéssel és hivatali vesztegetéssel gyanúsítja a három férfit. A bíróság a gyanúsítottakkal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Az APEH ellenőrzési osztályán belül vizsgálat indult, az 1997 óta ott dolgozó osztályvezetőt azonnali hatállyal elbocsátották. Az APEH vezetői úgy döntöttek, vagyonosodási vizsgálatot is indítanak a tetten ért L. Jenő ellen. Felülvizsgálnak továbbá minden olyan ügyet, amelyben a vezető döntése alapján nem indult eljárás annak ellenére, hogy az indokoltnak tűnt.

Még sok ilyen hírt akarok!

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr34680611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dmg 2008.11.13. 09:34:16

Valamenyil stand up paródiában volt régebben egy ehhez hasonló:
Akkor most következzen Gy.Mihály édesapja akit xy dologgal vádolnak idősebb Gyurcza Mihály.
Ezen csak mosolyogni lehet szerintem.

Csavarhúzós 2008.12.08. 11:55:17

Még annakidején a "Tücsök és bogár" rovatban volt egy ilyen újságkivágás, hogy elfogták O. István és K. Sándor fiatalkorú elkövetőket. Aztán a cikk részletezi a bűncselekményt és az elfogást, majd így zárul: Orsós 3, Kalányos 2 évet kapott.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0