Még három nap rock
2009. január 12. írta: Fedor

Még három nap rock

Nem gondoltam volna a blog indításakor, a legnagyobb indulatokat nem egy politikai tárgyú bejegyzésemmel fogom elszabadítani. A Pont FM rádió megszűnésén búslakodó írásom kommentelési lehetőségét használta fel a rádió néhány egykori és jelenlegi munkatársa, hogy egészen elképesztő vádakkal illesse egymást.

A hír egyébként sajnos igaznak bizonyult, a főszerkesztő hivatalosan is bejelentette ezt egy hírben a rádió honlapján, így szilveszter után már nem is kapcsoltam arra a frekvenciára.

Rosszul tettem.

Ugyanis a jelek szerint az új tulajdonost annyira váratlanul érte a lehetőség, hogy kvázi nagy, budapesti adó lett, mint anno az RTL Klubot az országos frekvencia elnyerése érdekes politikai alkuk után. Talán még emlékeztek rá, az eminens TV2-vel ellentétben az RTL Klub a hivatalos induláskor gyakorlatilag még nem létezett, egy vagy két hónapig pre-Filmmúzeunként csak régi magyar filmeket adott minden egyéb műsor és reklám nélkül, és azalatt szedték össze a csapatot, a technikát, a stúdiót, a műsortervet, a reklámszerződéseket, mindent (ennek volt köszönhető az a versenyhátrány, aminek köszönhetően - ma már hihetetlen módon - a TV2 hosszú évekig jogosan használta a "Magyarország vezető televíziója" szlogent).

A lényeg: Jó pár nap után véletlenül kapcsoltam be egy olyan rádiót, amin ez az adó volt behangolva, és meglepődve tapasztaltam, hogy itt bizony Sting szól. Nocsak, lehet, hogy nem is olyan rossz ez az új adó? Hallgassunk bele! Aztán jött a meglepetés: a jól ismert szignál. Álleesés. Persze örültem neki, csak egy kicsit féltem utánanézni, hogy ez most mennyire tartós állapot, de aztán rávettem magam, és ezt a hírt találtam a pontfm.hu-n:

Mint azt már kedves szemfüles hallgatóink észrevették még mindig szól a rock a Pont FM 88.1-es frekvenciáján. Egyelőre, még - de élvezzük ki az utolsó napokat, míg lehet!

Sajnos a kevéssé örömteli hírek ritkán változnak meg egyik pillanatról a másikra, a Pont FM rock és sportadó január elsejével valóban megszűnt hivatalosan. „Öröm az ürömben”, hogy amíg a frekvencia új üzemeltetői nem kezdik meg saját adásukat, addig még szólhat a rock.

Úgyhogy aki az elmúlt napokban nem hitt a fülének, megnyugodhat: tényleg úgy szól még a rádió, ahogy az elmúlt időszakban. Olyannyira, hogy ismétlést hallhattok, várhatóan január 15-éig. (Bár ez már rajtunk kívül áll, ígérni nem ígérhetünk semmit, veletek együtt drukkolni viszont változatlanul tudunk.)

De ne csüggedjen senki se, a Pont FM szelleme nem tűnik el. A pontfm.hu oldalon már hallgatható JoNeS netes rádiója, a RockVan (elérhető a www.rockvan.hu címen), ahol a számokat ti válogatjátok. És további változások várhatóak a honlapon is - nem veszünk el, csak átalakulunk, engedelmeskedve a természet törvényeinek. Bővebb információkkal hamarosan szolgálhatunk, addig is egy nagyon barátságos rádiós dallal kívánunk nektek boldog, rockzenétől hangos új évet.

Hát akkor még van három jó napunk, aztán azok, akik hozzám hasonlóan leginkább a kocsiban ülve hallgatnak rádiót, elkezdhetnek reménykedni, hogy az ehhez hasonló kütyük nemsokára itthon is elérhetőek lesznek, és remélhetőleg jóval emberibb áron.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr3872668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0