Az élet az irodalom nyomában kullog...
2009. április 17. írta: Fedor

Az élet az irodalom nyomában kullog...

A következő hírről csak nekem ugrott be kapásból Günther Grass zseniális regénye, a Bádogdob, valamint a belőle készült világhírű film?

Észak-kelet India Shillong városának gyermekgyógyászai nemrég egy gyerektestbe zárt 26 éves férfit vontak kezelés alá. Bár számos bizarr betegségről hallottunk korábban, Jerly Lyngdoh esete kitűnik közülük. "Jerly jellegzetes infantilis vonásokkal bír, és az egyetlen, amiben hasonlít egy felnőtthöz, az a fogazata" - nyilatkozta Dr. J. Ryndong a Hindustan Timesnak. A beteg koponyakerülete egy 9-12 hónapos bébié, magassága 84 centi és mindössze tíz kilót nyom. Összességében tehát a szellemileg is elmaradott fiú egy 1-2 éves gyerek testében ragadt.

Ryndong, aki kollégájával, Dr. H. Girivel vizsgálja Jerly ügyét, úgy gondolja, hogy a páciens nem egyszerűen visszamaradt a fejlődésben. "Úgy véljük, hogy a beteg panhypopituitarismusban szenved, amitől a hipofízisének növekedési hormon kiválasztása rendkívül alacsony. Ez a betegség épp ellentétes a progeriával, azaz a korai öregedéssel, és okunk van feltételezni, hogy Jerly egy nagyon különleges eset."

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr621070542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0