Újabb bolondok, vagy politikai médiahack?
2009. június 02. írta: Fedor

Újabb bolondok, vagy politikai médiahack?

Elfogtam egy levelet. Pontosabban ő fogott el engem, mert spam-ként érkezett. A spam szűrő sajnos/szerencsére nem dobta ki kapásból, így kíváncsiságból beleolvastam (Azzal hívta fel magára a figyelmemet, hogy tárgy nélkül érkezett).

Egészen elképesztő. Egy Új Szociáldemokrata Néppárt nevű valami programját kaptam kézhez, ami zavarosabb, mint a Duna vize Pest alatt és demagógabb, mint az összes többi párté együtt. Ráadásul mindez olyan helyesírással, hogy a Törög Zultán is megirigyelné (ékezetek tekintetében úgy ír, ahogy Fekete Pákó beszél).

Az egészet most nem másolnám be ide, aki kíváncsi rá, innen letöltheti, de íme az eszencia a levél végéről, betűhíven:

Programunk: (( TÍZPARANCSOLAT )) azért kapta ezt a nevet, mert mint isten kotábláin is, e szent írás szent és sérthetetlen, úgy a programunk is az!

1. Nyugdíjak azonnali 30%-os emelése.

2. Minimál 110ezer Forintra, valamint a közalkalmazotti bérek emelése.

3. Állami munkahelyek létesítése az egész ország területén.

4. Két gyerek után járó állami lakások.

5. Üzemanyagárak államilag való szinten tartása.

6. Bankozi adóslista ( B.Á.R lista ) amnesztia.

7. Nemzeti infrastruktúra fejlesztése.

8. Oktatási rendszer reformja.

9. Egészségügy fejlesztése, korházak ( visszaállítása ) létesítése.

10. Agrárgazdaság ( Nemzeti gazdaság ) támogatása fejlesztése.

 Nem tudom egyszerűen elhinni, hogy ez nem paródia. Gyanúmat erősíti a weboldal, ami mindössze a fenti logóból, egy pár mondatos "célkitűzésből", és egy e-mail címből áll. Ugyanis ez a címer, mint láthatjátok, egy remekmű. A nemzetiszínű domboldalon (lásd a FIDESZ tavalyi népszavazásos logóját) szánt a paraszt a szentkoronával! a fején, fölötte feketévé átlényegült SZDSZ madarak repkednek (már csak egy szegfű és egy tulipán hiányzik). A címert szögesdrót, vagy mi keretezi, felette országalmává stilizált újabb korona, alatta meg kézfogásban forr össze munkás és értelmiségi. Ez egy szocreál szentkép, mindenképp hozzáértő kezet sejtet, de talán még a mellékelt programnál is zavarosabb.

Ki van emögött? Talán a Kétfarkú Kutya Párt? Vagy egy Molnár F. Árpád - féle magányos őrült? Az oldalon szereplő név nem túl egyedi, a gugli tucatnyi különböző találatot ad rá, valószínűleg álnév.

Tud valaki közelebbit?

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr571158591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Win Elen 2009.06.02. 12:41:09

En is a mediahack-re gondolok. De hogy ki az elkoveto, az kodos. Google nem mondott semmi okosat - ahogyan gondolom neked sem.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.06.02. 12:46:08

Kedves Fedor!

Tessék egy kicsit nagyobb empátiával fordulni a nemprofi ideológus érdekcsoportok felé. A profi ideológus érdekcsoportok sem sokkal nagyobb szellemi színvonalat tudnak felmutatni szerintem. Pedig ők pártonként 30 milliárd Ft-ot élnek fel ilyesféle szellemi teljesítmény összeötletelésére.

Aztán meg maguknak se tudják kommunikálni az ilyesfajta programokat.

Gyurcsány hány ilyennel állt elő?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.02. 12:48:50

@Saman: Gyurcsány programjaival a legtöbbször az volt a gond, hogy csak beszélt róla, de nem valósította meg, vagy ha igen, akkor rosszul.

Én egyre inkább hajlok a paródiaverzióra.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.02. 12:50:08

"ami zavarosabb, mint a Duna vize Pest alatt és demagógabb, mint az összes többi párté együtt"

Hmm... Magyar Kisebbségek Pártját ismered? Kicsit elhamarkodott volt ilyen gyorsan kiosztani az aranyat! Ráadásul az nem hoax!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.02. 13:52:28

@Empty: Mint írtam, a posztírás közben rágugliztam én is a névre, és így itt is jártam. Nem tartom valószínűnek. A marketinges fickó sokkal értelmesebben (és helyesebben) ír.

Empty 2009.06.02. 13:59:21

@Fedor:

Nézd meg ezt, annak fényében, hogy a TV2-ben is volt(van?) egy Benke Gábor:

,,A levél kirívóan rossz helyesírása és a magyar nyelvtől idegen mondatszerkezetei miatt többek gyanúját fölkeltette, hogy egy magyarországi úgynevezett nigériai csalásról lehet szó. "

hu.spam.wikia.com/wiki/Benet_Systems

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.02. 14:20:57

@Empty: hát ez már talán esélyesebb, de itt nem kér semmit, csak az ige terjesztését. Persze e-mail címlista gyűjtés még lehet a dolog mögött, csak épp azt ingyenes címről szokták, nem lenyomozható saját domain-ről (mondjuk ez a paródia verziót is gyengíti).

Apropó: megnéztem a domainregisztrációt: magánszemélyként regisztrált, így a címe is megvan (Csepel sziget, de nem pontosítok, nem vagyok én kuruc.info), és ez alapján nem azonos a marketinges névrokonnal.

Empty 2009.06.02. 14:31:22

@Fedor:

Akkor lehet, hogy valaki túl sokat iszik. Mert poénnak nem is elég jó.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.06.02. 20:22:53

Az a helyzet, hogy ez egy ugyanolyan szánalmas cselekedet, mint a Szózat elfingása az érdekes nózijúaktól: vannak, akik beveszik, vannak, akik csak legyintenek, mert messziről bűzlik.

De azért köszönöm, Fedor, hogy felhívtad a figyelmemet rá, hogy nem csak a baloldalon, hanem jobboldalon és immáron középen, elöl-hátul (bárhol) maréknyi aggyal rendelkező véglények vannak, akik szeletet akarnak a tortából (na, jó: a barkósok többet, mint egy szelet).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 07:37:57

@Tom Bobb: Köszönöm Tom, már hiányzott egy kis zsidózás a kommentek közül :-)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.06.03. 09:18:42

Pina volt már? Nem szeretném, ha hiányérzeted lenne a kommentek szegénysége miatt... :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 09:22:37

@Before: Nem, és köszönet érte, hogy pótoltad ezt a hiányosságot, ez nagyban növelni fogja a látogatottságomat :-)
De komolyan: hónapokkal ezelőtt írtam a román ORTT álszentségéről ( fedor.blog.hu/2009/01/15/erotika_ovisoknak ), és a keresőszó-statisztika szerint azóta is rendszeresen idetalálnak a pedofilok :-)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.06.03. 10:01:35

Igazán nincs mit. Blogtárs a blogtársnak. :)
EZek a keresések amúgy nem semmik. Mostanában meghalni se nagyon van időm, de kb két hónapja csináltam egy kis kereső-tesztet, hogy a hozzám beesők keresőszavaira hol kerülök elő a google-n. No, volt olyan kulcsszó (konkrétan a clitoris), amire az első húsz oldalon nem voltam ott, akkor se, ha site:blog.hu szűkítéssel kerestem. Pedig elég tetemes látogatómennyiség jött rá, persze azóta hogy ezt kipostoltam, még több! Most már neked is lesznek rá látogatóid... :D

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.06.03. 18:55:48

@Fedor: Szívesen. Mindent a blogodért! :-)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0