Hullák, pedofília és VIP feeling
2009. október 07. írta: Fedor

Hullák, pedofília és VIP feeling

Nem hiszem, hogy sok olyan hely lehet ma Budapesten, ahol pár perc különbséggel van esélye az embernek összefutnia Magyar Bálinttal, Pokorni Zoltánnal, és egy olyan, óriásira nagyított képpel, amely a pedofília határait súrolja.

Ha már az a megtiszteltetés ért, hogy az egyik fotóm falra került a World Press Photo kísérőrendezvényén, a Civil Expo-n, gondoltam csak elmegyek megnézni. Az utóbbi években a net ellustított: korábban többször is kint voltam a kiállításon, de mostanában már csak gépen néztem meg a díjazott képeket. Na az idén ez nem volt kielégítő alternatíva :-)

Próba szerencse alapon kinyomtattam az értesítőt, és azzal mentem a pénztárhoz. Szó nélkül kaptam rá ingyenjegyet. Ahá, szóval ilyen érzés VIP-nek lenni! :-)

Biztos sokan gondolják ennek a bejegyzésnek a címét hatásvadásznak. És ez nem véletlen. Ugyanis annak is lett szánva, ha már egyszer ez a jelző jutott kapásból az eszembe a látottakról. Eleve az egész műfaj egésze erre épül. A jó sajtófotó - ami díjesélyes - az vagy blikkfangos, vagy humoros, vagy polgárpukkasztó, vagy megrendítő. A legjobb persze ha ez mind egyszerre.

Ráadásul a szervezők is rátettetek erre egy lapáttal: Mással nem tudom magyarázni, miért pont a fenti fotó az, amelyet rögtön meglát az ember, ha belép. Persze halottakból sem volt hiány, egy hónapon belül már másodszor volt alkalmam kiállítási tárgyként találkozni hullákról készült fotókkal. Számomra a legmegrendítőbb az a fotó volt, ami a kínai földrengés után készült:

Természetesen azért voltak könnyedebb témák is. Nekem pl. nagyon bejött egy kínai fotós játékos sorozata, amelyben világhírű fotók reprodukciói voltak láthatóak azzal a kis csavarral, hogy élő szereplők helyett akciófigurákkal dolgozott:


A lényeg (számomra legalább is) a karzaton volt. Érdekes élmény volt ott látni a képemet a többi között. Ráadásul azt kell, hogy mondjam, nagyon profi a többi civil fotó is. Irigykedtem na.

A sluszpoén a látogatás utóélete. Természetesen akkor is nálam volt a masina, így kattintgattam. Aztán az egyikről az jutott az eszembe, hogy mit szólnának játékos visszacsatolásként egy kép a képben fotóhoz a szervezők.

A jelek szerint tetszett nekik az ötlet :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr731434066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.10.07. 17:39:30

Ez tobb mint hatasvadasz.

Roky Horror Politics show.

DeMarco 2009.10.07. 17:45:32

Ezek a kínai kiskatonás képek tök jók voltak. Kár, hogy sok benne a kínai... :))
A Market Garden-es képet nem is ismertem.
Ez az egyik kedvenc csatám... függetlenül attól, hogy enyhén szólva nem volt sikeres. De lehetett volna... Hejj, akkor lehet, hogy az oroszok nem jutnak el Berlinig és hozzánk... Mennyivel szebb életünk lenne...

remarks 2009.10.07. 21:46:34

a pedoféliás képhez szóva csak annyit, már ha surol is valamit, hogy azért illő lenne az angol szöveget is figyelembe venni, kicsit másról is
van oztt szó, kérdés, fiú vagy, és mi is történt, aki beszéli az angolt meglepődik

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.10.08. 08:47:30

@remarks: Csak akkor lehet pedofil egy kép, ha kislány van rajta? Az összhatást nézd, a pózt, a bugyit... Egyébként meg láttam az egész képsorozatot (a képre kattintva te is megnézheted, ha nem voltál még kint a kiállításon), tudom miről van szó.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2009.10.08. 13:53:21

A poszt elszomorít....Ez egy leány gyermek.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0