Cinizmus a köbön
2010. február 23. írta: Fedor

Cinizmus a köbön

Az összpárti mutyi újra körberöhög minket:

Ciklusának utolsó ülésnapján a parlament létrehozta azt a vizsgálóbizottságot, amely a Sláger és a Danubius rádiók frekvenciájára kiírt ORTT-pályázat elbírálása során felmerült egyes pártkötődések és háttéralkuk szerepét vizsgálná. A testület működni már nem fog, mert az Országgyűlés nem választja meg tagjait.

A szabad demokrata Kóka János és Pető Iván indítványát 323-an támogatták, egy képviselő nemmel szavazott, ketten pedig tartózkodtak a hétfői szavazáson.

forrás

És akkor még csodálkoznak, hogy a Jobbik jön föl, mint a talajvíz (annak összes mocskával együtt), hogy nincs az országban egy népszerű politikus sem, hogy egy alma lenyomja az összes miniszterelnök-jelöltet, és hogy az ember a költészet napján legszívesebben inkább József Attilára szavazna ezek helyett.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr471783419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.23. 12:56:50

Hát József Attilának, noha az egyik kedvenc költőm, elég érdekes politikai nézetei voltak. (Bár az irredentizmusa szimpatikus.)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.23. 13:00:43

@TaTa86.: József Attilát nem azért szeretjük :) 50 év múlva lehet (bár sajnos kicsi az esély rá), hogy Csurkára is csak mint drámaíróra emlékezünk (mert annak egyébként kiváló volt) és a rendszerváltás utáni politikai tevékenysége csak lábjegyzet lesz az életrajza végén...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.02.23. 13:42:16

bizony, bizony, ezen az utolsó napon felettébb érdekes dolgok történtek. Aztán persze mossák kezeiket, mint Pilátus.
Csurka tényleg írt jónéhány felettébb jó drámát. A Soós és Paál címűt (ha jól emlékszem, és valóban ez a címe) mindig jó elolvasni.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.23. 15:28:14

@TaTa86.: Mondjuk József Attila nézeteit az igencsak hányattatott élete eléggé meghatározta.

DeMarco 2010.02.23. 16:47:02

Nem csak ez volt érdekes a tegnapi napban. Ahogy várható volt, a komcsik az utolsó napon is nemzetellenes dolgot tettek. Durván demokrácia ellenes törvényt fogadtak el, a holokamu tagadást. Bár eddig nem érdekelt a Jobbik vesszőparipája és történelmet jól ismerő, józan emberként vicces is volt eddig, nem is értettem, hogy hogyan lehet ilyesmit tagadni. De a mai naptól nem vagyok hajlandó nevén nevezni a holokamut, mert demokrata vagyok és kiállok a legfontosabb alapelveink egyike a szólásszabadság mellett, nem vagyok hajlandó elfogadni a gondolatok és szólások hatalmi tiltását, pláne nem azoktól az álszent férgektől akik "nemzeti radikalizmussal " riogatnak a választások után (Fletó minapi beszéde) és akik kordont állítanak az orosz emlékmű köré, amit már régen el kellett volna bontani. A tegnapi nap a komcsik ismét, sokadszorra elárulták az országot, súlyos támadást intéztek demokráciánk ellen. Ennek való első tiltakozásnak megfelelően a törvény visszavonásáig nem vagyok hajlandó elismerni a tényeket és konzekvensen tagadni fogom a holokamut. Jöhetnek a fekete volgák, köpök rájuk...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.23. 16:50:36

@DeMarco: De nagy liberális lettél hirtelen. Röhej.

DeMarco 2010.02.23. 17:00:24

@Fedor: Isten ments. Nem liberális lettem, őket megvetem. Miattuk (libsik) tartunk itt. Egyszerű demokrata vagyok, ahogy mindig is voltam. És nem tűröm, hogy elvegyék tőlem a szólásszabadság jogát. Amíg nem vonják vissza a törvényt, minden józan megfontolás és tudás ellenére konzekvensen tagadni fogom a holokamut. Nem hajtok fejet a gondolatrendőrség előtt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.23. 17:02:16

@DeMarco: A paranoiát már egész jól tudják kezelni...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.02.23. 17:06:06

@vadász2:
jaja, azaz, csak én biztos, hogy valami teljesen más címmel olvastam.

DeMarco 2010.02.23. 17:09:04

@Fedor: Remélem majd akkor is paranoiát fogsz mondogatni, amikor a Fidesz hozzáteszi a komcsi áldozatok tagadását és egyéb kitételeket... Kíváncsi leszek rá, hogy akkor is ennyire cinikus leszel-e...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.23. 17:14:26

@DeMarco: Néha tényíleg elképedek, hogy miket feltételezel te rólam, pláne azok után, hogy lassan egy éve vitatkozgatunk, és ennyi idő alatt már bőven kiismerhettél volna... az elvakultságod, amivel simán átugrasz tények felett, komolyan megrémiszt.

Miért lennék én cinikus? Miért lenne nekem bajom azzal, hogy ha hozzácsapják a komcsik vagy bárki más bűneinek a tiltását? Fölösleges pótcselekvésnek tartanám ez igaz, mert a holokauszttal ellentétben azokat senki nem akarja tagadni mindenféle förltelemes ideológiákat mentegetve, de felőlem, ha ettől nyugodtabban alszanak...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.23. 17:20:25

@DeMarco: Egy másik VALÓBAN ezzel a témával foglalkozó blobejegyzésnél már beírtam ezt a felsorolást, de a te kedvedért újra: Diktatúrák, ahol tilos a holokauszt-tagadás: Ausztria, Belgium, Csehország, Franciaország, Németország, Izrael, Olaszország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Svájc.

Ezek a rohadt komcsik, hogy mindenüt ott vannak...

loláb 2010.02.23. 18:42:39

Tényleg ilyen marhaságon vitatkoztok?
Igazságot teszek:

1. Csak az elvakult neonáci faszok tagadják a holokausztot. Aki tagadja, nem bűnöző, hanem elmebeteg.

2. Az országban a szélsőségek elsősorban nem holokasuzttagadásban nyilvánulnak meg. Ettől a törvénytől még ugyanúgy lehet cigányozni, zsidózni, a gárdának felvonulni. Tehát azzal, hogy meghozzuk ezt a törvényt, adunk a szarnak egy jó látványos pofont.

Mivel a holokauszt tagadás önmagában egy értelmetlen részprobléma a hazai szélsőjobbak kapcsolatban, ezért a büntethetőséggel foglalkozni is annyit ér, mint egy, elétek dobott gumicsonton rágódni.

DeMarco 2010.02.23. 18:55:56

@Fedor: Azért vagy cinikus, mert egy sértődött politikai oldalhoz tartozol, akik már nem is léteznek és nagyítóval kell keresni őket. Ez a nemlétező pártutálat erőltette a nemlétező fenyegetés ellen ezt a törvényt, miközben ő maga a fenyegetés a demokrácia ellen, amikor két lábbal tiporja az ellenkező véleményen lévő nagyarányú többséget. Cinikus vagy, mert pontosan tudod, hogy ennek a törvénynek semmi köze a valódi tartalomhoz, semmi köze a 60 évvel ezelőtti szörnyűségekhez. Ezért átlátszó és pofátlan ez a törvény, mert egyértelműen a ma élő magyarok szólásszabadságának megsértése a cél, hogy az állam szabhassa meg ki mit mondhat és ezzel visszaélve bárkit le tudjanak tartoztatni, ráhúzva bármilyen kitalált dolgot. Hazudsz amikor azt állítod, hogy ez nem egy magyar állampolgárok által támogatott és igen szép eredmények elérésének valószínűségét mutató párt ellen irányul, ergó szintén a magyar demokráciát fenyegetik. Egy politikai ellenlábast akarnak így jégre tenni, nemtelen eszközökkel, miközben az emberek pont őket akarják a pokolban látni, lassú tűzön égve. Hát ezért cinizmus. Nem vagyok hajlandó alárendelni magamat, a gondolataimat, érzésimet, mondandómat a mocskos ballibsiknek, nekem egyik gyökér se mondja meg, hogy mit mondhatok és gondolhatok. Tiltakozom a gondolatrendőrség ellen és kiállok a szólásszabadság eszménye mellett, megvédem a demokráciát a hazaárulóktól.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.23. 19:00:32

@DeMarco: Modom én ,hogy paranoiás vagy...

DeMarco 2010.02.23. 19:22:09

@Fedor: Még az a jó, hogy vagyunk így pár millióan, akik máshogy gondolják. Ez majd hamarosan manifesztálódik...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.23. 21:22:02

@loláb: "Tényleg ilyen marhaságon vitatkoztok?"

Igazából csak froclizom DeMarco-t, valójában nem vagyok 100%-ig én sem a törvény pártján, csak idegesít a hozzállása, meg hogy behozta OFF-ként ezt a témát ide, és ez vitára ingerelt, ezért azonosultam csak az egyik véleményemmel :-)

Mert egyébként vaciláló álásponton vagyok, hol ide hajlok, hol oda, mert mindkét oldal érveiben (már aki érvel, és nem fröcsög) látok rációt. Tavaly egy egész posztot szenteltem ennek a dillemának, ott leírtam ezt részletesebben is:

fedor.blog.hu/2009/04/30/komforterzet_az_antiszemitaknak/

DeMarco 2010.02.23. 22:28:45

@Fedor: Annyira "fröcsögés", hogy a TASZ máris beadta a felülvizsgálati kérelmét. Vélhetően Sólyom is szépen visszadobja az alkotány bíráknak normakontrollra. Jogászok szerint egyébként is értelmezhetetlen a harmadik megfogalmazás, történészek szerint meg kizárólag a Jobbikos hírportálok és párt ellen hozták, rövidtávú érdekekért. Ami meg a külföldi államokat illeti amiket voltál szíves felsorolni, azoknál MINDEN fajta népírtás tagadása tilos és nem emelnek ki egyet sem, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb államban, köztük az USA-ban és Brüsszelben is elbukott a kezdeményezés, mert ütközik a szólásszabadsággal, de ezekkel persze nem kell foglalkoznod, hívd nyugodtan paranoiának, meg fröcsögésnek. Csak nagyon ne legyél meglepve, ha mégsem lesz bevezetve...
Ez semmi más, csak egy egyoldalú maszop-szadöfös politikai előnyszerzésre irányúló választási kampányszlogen, amit nem lehet benyelni. Ami meg az off-ot illeti, te hoztad fel a parlament utolsó ülésszakát, ahol a rádióknál ami önmagában is törvénysértő, sokkal fontosabb támadás is történt a demokrácia és a magyarok ellen. Nyugodtan hajlongj tovább, helyetted is megtesszük a szükséges lépéseket.

DeMarco 2010.02.24. 08:38:08

@Fedor: Egyetlen szavával sem értek egyet, de minden erőmmel küzdeni fogok azért, hogy elmondhassa, amit gondol.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.24. 10:08:27

@DeMarco: Látom megint nem tudsz szöveget értelmezni.

Azt írtam, hogy hogy nekem is vannak fenntartásaim, és nem tartom ab ovo fröcsögésnek, ha valaki kifogásokat emel ellene. A fröcsögés kitétel a stílusra vonatkozott, ahogy te előadtad.

A Voltaire idézeted meg majd jusson eszedbe akkor is, amikor te érzed magad sértve mások mondatai által. Mondjuk pl. amikor melegfelvonulást akarsz betiltatni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.24. 12:25:03

@DeMarco: Ha esetleg normális, valódi ellenérveket akarsz olvasni:

velemenyvezer.blog.hu/2010/02/24/problemak_a_holokauszttagadas_tiltasaval

Ezekkel inkább tudok azonosulni, mint a komcsizó, diktatúrázó nemzethalálozással.

DeMarco 2010.02.24. 18:50:06

@Fedor: Sajnos nekem már nagyon alacsony az ingerküszöböm ami a komcsikat és libsiket illeti. Engedtessen meg nekem ezután a pokoli 8 év után némileg kultúrálatlanabb kifejező eszköztár. Hidd el tudnék ennél sokkal durvább is lenni, csak nagy nehezen visszafogom magam...
Sajnos minél közelebb vagyunk a változáshoz, annál kevésbé vagyok türelmes és toleráns. Már nincs kedvem a jópofizáshoz és a normálisabb hangvételhez. Csak azt akarom, hogy tűnjenek már a fenébe és induljanak a rácsok felé, de legalábbis ne legyen jogkörük semmihez.

lüke 2010.03.14. 12:28:41

szép önkritika ez a mottó, Bécsből a minőség miatt küldték haza talán Molnárt?
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0