Ki a felelősebb hazafi?
2010. május 26. írta: Fedor

Ki a felelősebb hazafi?

A kettős állampolgárság ügyéről kevesen tudnak, akarnak racionálisan gondolkodni (amikor 2004-ben vitatkoztam egy amúgy értelmes barátommal, elismerte az összes ellenérvemet igaznak, a vége mégis az lett, hogy de attól még meg kell szavazni, mert csak).

Ennek ismeretében most biztos meg fogom kapni a hazaáruló jelzőt, - ugye, DeMarco ;) - de ezt a kérdést akkor is fel kell tennem: Ki a felelősebb hazafi? Az, aki belpolitikai haszonlesésből tűzön-vízen át keresztül visz egy olyan törvényt, ami az érzelmekre ugyan hat, de gyakorlati haszna vajmi kevés, ellenben konkrétan árt az állítólagos kedvezményezetteknek, vagyis a külhoni magyarságnak, vagy az, aki enélkül a populista humbug nélkül, más módon kíván segíteni a rajtuk?

Gyurcsányt divat szidni (a gazdaságot mostanában én se bíznám rá), de azt kell, hogy mondjam, azzal, hogy nemmel szavazott, és azzal, amivel ezt megindokolta, kénytelen vagyok egyetérteni:

Hogyan tekintenek holnap Nagyszombaton a magyar kisiskolásra? Mit gondolnak majd a szlovák ügyintézők a kassai városházára betérő magyarokról? A magyar Országgyűlés nemzeti lelkesültségében a tűzzel játszik. Azt hiszi, hogy helyrebillenti a történelmet, én ezzel szemben meg azt, hogy kibillenti a biztonság és nyugalom kerékvágásából. Most csak Orbán és Fico vívja csatáját. A román megszorítások nyomán kirobbant tüntetések jól jelzik, hogy mi történhet a mérsékelt román politikai erőkkel. Jöhet még a szlovákhoz hasonló román nacionalizmus, amely ellenséget fog látni a romániai magyarokban. Mit fogunk akkor mondani?

Azt olvasom, hogy a magyar polgárok jó harminc százaléka semmiképpen nem ért egyet a ma elfogadott törvénnyel. Ez nagyjából két és félmillió ember. Nekik ma a három nemmel szavazó képviselőn kívül nincs képviselete a Parlamentben. Kár.

Tényleg kár.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr152033162

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Göncz Kinga: A kettős állampolgárság csak erődemonstráció 2010.05.26. 16:49:01

Az európai parlamenti képviselő szerint a Fidesznek fel kellett volna ajánlania Szlovákia számára a tárgyalás lehetőségét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2010.05.26. 16:17:23

@Fedor: Gondolom ezt provokációnak szántad...
Semmivel nem vagy jobb, mint a fic(k)ó odaát..

Igazából azt is érdemled, mint ő, egy szánalmas fejrázást, esetleg megtoldva azzal, hogy: "ez hülye".

Az elmúlt években rengetegszer leírtam már, hogy hazaárulásnak tartom a kettős állampolgársági szavazáskor elkövetett maszopos ellenkampányt és hazaárulónak az azt vezető maszopos politikusokat. Ezt a véleményemet némileg finomítja, hogy ma sok maszopos a lelkiismerete szerint szavazott és megbánta az akkor elkövetett hibákat. Akik meg nem így tettek továbbra is hazaárulók a szememben, most már halmozottan és nincs helyük a parlamentben.

Ami pedig fletó és a te szánalmas védekezésedet illeti, szomorú, hogy azt hazudjátok, hogy jobb lenne a sorsuk a szlovákiai magyaroknak. Teljesen nyilvánvaló, hogy nem így lenne, az elmúlt években épp elégszer láttuk már, hogy mit lehet várni fickótól és slota bohóctól. Eddig is fogcsikorgatva tűrtük, hogy belénk törülték a lábukat, ahogy ehhez asszisztáltak fletóék, hogy a cirkusszal szórakoztassák a népet, rájuk kevesebb figyelem jusson...

Ma megtörtént az, amire hosszú évek, évtizedek óta vártunk, az igazság végül győzedelmeskedett. Még meg sem alakult a második Orbán kormány, de máris történelmi tettet hajtottak végre, amire mindenki büszke lehet. Csak ezért az egyért megérte rájuk szavazni, pedig még el sem kezdtek kormányozni...
Tévedsz, ha azt hiszed, hogy elfelejtődik a három nem. Ez olyan stigma lesz rajtuk, amit sosem fognak tudni lemosni magukról...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.26. 16:25:34

@DeMarco: "Gondolom ezt provokációnak szántad..."

Ha olyat írok le, amit nem gondolok komolyan, akkor azt jelezni szoktam az irónia címkével.

"Az elmúlt években rengetegszer leírtam már, hogy hazaárulásnak tartom a kettős állampolgársági szavazáskor elkövetett maszopos ellenkampányt"

Azt a zsebekben turkáló ellenkampányt én is rossznak tartottam. Én már akkor is, és azóta is a fenti érvek miatt elleneztem ezt az egészet, és a szlovák reakciók sajnos visszaigazolják azt, amitől tartottam. Legyél büszke arra a történelmi tettre, hogy a felvidéki magyaroknak a jelek szerint meg fognak szűnni a politikai jogaik a lakhelyükön, ha élni akarnak az általunk kínált illuzióval...

elfelejtette 2010.05.26. 17:22:01

Gyurcsány Ferenc Államférfiúi képességében most sem csalódtam, és az őt elemző (muhaha) ballibkompatibilis követőiben sem.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.26. 17:27:29

"de gyakorlati haszna vajmi kevés"
Nem igaz. Már a Malina Hedvig ügynél is azért pattogtak a tótok, hogy mit avatkozunk a belügyeikbe, és de jure igazuk is volt. Malina szlovák állampolgár semmi közünk hozzá.
Most viszont, ha történik hasonló eset magyar állampolgárral, akkor teljes joggal avatkozunk be, saját polgártársunk védelmében.

Úgyhogy ez nem érv.

"konkrétan árt az állítólagos kedvezményezetteknek,"
Azt hiszem te is hallottál az elvről: "terroristákkal nem tárgyalunk". Gondolkozz el azon, hogy miért nem.

Úgyhogy ez sem érv.

"Gyurcsányt divat szidni"
Hitlert is. Joggal. Mindkettő olyan erkölcsi nihilizmusról tett tanúbizonyságot, ami minden morálisan gondolkodó ember megvetését joggal vívja/vívta ki.

loláb 2010.05.26. 17:27:44

A kettős állampolgárságot alapvetően én is egy felesleges pótcselekvésnek gondoltam sokáig. Aztán pár éve beszélgettem egy erdélyi magyar lánnyal, akinek csillogott a szeme, amikor szóba került a téma, azóta tudom, hogy a külhoni magyarok jelentős része ELVÁRJA ezt. Tudják, hogy nem lesz fenékig tejfel az életük (mint ahogy ez előtt sem volt az, hiszen megkapták a magukét alanyi jogon is, nem kellett hozzá kettős állampolgárság), de ez nekik megéri.

A most beterjesztett javaslat (azaz, ha kell igényled, és megkapod, de ha neked ez nem fontos, akkor nem, tehát nem tömeges) pedig a lehető legjobb változat. Akinek ez fontos, az megkapja, és vállaja az ezzel kapcsolatos attrocitásokat, a többiek viszont maradnak szlovák, román vagy szerb állampolgárok, és senkinek semmi köze nincs hozzá.

Gyurcsány pedig nekem a no comment kategória, ahogyan a régi, posztkádárista, pállotszájú irígységre bazírozva kampányolt a népszavazásnál, azzal számomra kiírta magát abból a körből, akinek a véleménye ebben a kérdésben mérvadó.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.26. 17:29:20

@DeMarco: Egyetértek, Fedorba már a "hazaáruló" is kár, ez egyszerűen csak szánalmas. Ahogy Feri is.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.05.26. 17:35:15

Nem hiszem, hogy ezeket a fene nagy hazafiakat valamikor is komolyan érdekelte volna a határontúliak sorsa!! (az, hogy mi történik velük nap mint nap) ez a tv. is csak a büszkeségüknek kellett, a szimbólumokból álló életük újabb kis polírozása volt, ez nem más.
Az meg hogy ezt majd konkrétan a határontúliakon verik le a fico-slota féle patkányok és fanjaik az nem igazán izgatja őket. Náluk mindig is a szimbólumokon volt a hangsúly, nem az embereken.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.26. 17:37:56

@.Pierre Bezuhov.: Ki ne találd, hogy fico-slota a kettősállampolgárság miatt fogja utálni a magyarokat. Mióta létezik "Szlovákia" az SNS bent van az országgyűlésükben 10%al, akkor meg miről beszélünk?

Inkább váltsad vissza az avatarod bögrére!

Mr. Acid 2010.05.26. 17:44:51

Konkrétan árt, mi? Mesélek egy történetet: Van két vajdasági szerb barátom, ide járnak Magyarországra egyetemre. Állandó jelleggel rohangálnak az idegenrendészetre, illetve vissza, Szerbiába, a tartózkodási engedély, meg útlevél miatt. Nem adták le időben a szakdolgozatukat (pedig leadhatták volna), mert azonnal ne kellene vonulniuk a szerb hadseregbe kutyás határőrnek valahová D-Szerbiába. Ja, ráadásul a Vajdaságba a sok Koszovóból felkerült szerb miatt rendszeresek a magyarverések, szóval jó kis hely az. A két srác anyanyelvi szinten beszél magyarul, jobban tudja a magyar történelmet, mint egy átlagos töriszakos, s mégse kaphatják meg, mert ugye az állandó lakcím.... A könnyítés nélkül további 5 évig rohangálhatnának az idegenrendészetre, haza, meg kipróbálhatnák, milyen egy magyarnak a szerb hadseregben. Szerintem eléggé szar.

elfelejtette 2010.05.26. 17:54:12

@Mr. Acid: Ugyan már, érdekli is őket a határon túliak problémái. Az egész ballib hadtestnek ez az egész "nemzeti izé" idegen, nem fér bele a szeksz és nyújorkon szocializálódott társdalomképébe.

elfelejtette 2010.05.26. 17:56:33

@TaTa86.: Nem hazaárulók. Egyszerűen nem fér bele a világképükbe. Az meg, hogy egy ilyen "nemzeti izé" miatt még konfliktust is vállalni kéne a "baráti" szlovák állammal, az meg már végképp vállalhatatlan olyan körökben, ahol a külügyi passzivitás érdem.

Mr. Acid 2010.05.26. 18:00:05

@Mr. Acid: Természeteden vajdasági magyar akart lenni. Minden érintettől elnézést!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.26. 18:05:35

@elfelejtette: Látod ebben nagy tévedsz. A nemzet érdekel. A nemzetieskedés nem. van különbség. Igenis számít nekem a határontúli magyarság, csupán ezt az eszközt én rossznak tartom a megsegítésükre. Mégegyszer: érzelmi alapon megértem, hogy nekik ez a nemzethez tartozás jelképe (bár a magyarigazolvány egyébként pont erre van, nem?), de ha ennek az az ára, hogy a lakóhelyükön még az eddiginél is nagyobb gyűlölet veszi őket körül, és elvesztik az eddigi jogaikat az ügyeik intézésére, akkor szerintem jogo a kérdés: megéri? Mert ennek szerintem vagy az lesz a vége, hogy Szlovákiában a többség nem meri igénybevenni, vagy tömeges áttelepülés. Persze lehet legitim cél az is, hogy a népességfogyást magyar nemzetiségű betelepülőkkel kívánjuk ellensúlyozni, de egyrészt ilyet Orbánék nem mondtak ki, másrészt meg biztos, hogy azt akarjuk, hogy végleg felszámolódjon a felvidéki magyarság?

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.05.26. 18:10:02

@TaTa86.: gyenge a felfogóképességed, pubi, ezért is nem részletezem, mit jelent majd a szlovákiai dzsobbikféléknek ez a tv. (segítségképen: több vörös posztó - több Malina Hedvig)

(avatartéma: legalább én nem egy blogtól lopom :D )

2010.05.26. 18:11:49

Kedves @Fedor! A kettös állampolgárság megszavazása rendjén van.Igaz, hogy ez "csupán" elsösorban ma még "csak" érzelmi kérdés, a valahová tartozni akarást segiti elö, ám Te tudod, hogy mit hoz a holnap? De ha már igy "belelkesedtél" a határon tuliak érdekében, akkor mit szósz ahhoz, hogy a szlovákok is megadták a kettös állampolgárságot az "övéiknek".Akkor ök most hülyék, vagy nekik szabad? Akkor miért nem tiltakozott senki nálunk? Tudod, tisztelem a véleményeket, igy a tiedet is, de sokkal többet adok a csehek véleményére, akik röhögögörcsöt kaptak a szlovákok--elsösorban Fico és Slota szövegén.Ök ugyanis tudják, hogy egy olyan nagyszámu kisebbséggel, mint a szlovákiai magyarok--tisztességgel, emberséggel, megértéssel kell bánni.Akkor lojálisok lesznek ahhoz a "nemzet"-hez, amelybe sodorta öket a történelem vérzivataros szele.Ha pedig ezt nem teszik velük, akkor ott az anyaország, ahová szükség esetén menni lehet.Azon kivül, még mindig szivesebben venném, ha a határon tuli magyarok költöznének hozzánk, mint a sok idegen bevándorló, akik nem a hazájukba jönnek, hanem csak és elsösorban gazdasági menekültek, kultura és minden történelmi ismeret és cél nélkül.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.26. 18:13:59

@elfelejtette: www.youtube.com/watch?v=YT6f7u6C8HU

@Fedor: Te érzelmi alapon ódzkodsz, mindenfajta nemzeti alapú konfliktustól, nem kell itt az objektív rizsa.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.26. 18:18:34

@.Pierre Bezuhov.: (avatartéma: legalább én nem egy blogtól lopom :D )
A bögre tényleg kreatív volt, és vicces is...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.26. 18:20:23

@jános515: "Ök ugyanis tudják, hogy egy olyan nagyszámu kisebbséggel, mint a szlovákiai magyarok--tisztességgel, emberséggel, megértéssel kell bánni.Akkor lojálisok lesznek ahhoz a "nemzet"-hez, amelybe sodorta öket a történelem vérzivataros szele."

Ezt mondjuk nem tudom honnan veszed.
Mond neked valamit az a név, hogy Benes. Tudod ő cseh volt.

elfelejtette 2010.05.26. 18:20:29

@Fedor: Szerintem annyi fog történni, hogy a felvidékiek saját érdekükből nem fogják tömegesen felvenni a magyar állampolgárságot. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy Szlovákia minden magyar nemzeti törekvést ellenezni fog, és ez független attól, hogy most választások előtt vagy után vagyunk, csak hogy ez nem indok arra, hogy akkor maradjunk mozdulatlanok.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.26. 18:21:09

@TaTa86.: A konfliktusokat valóban nem szeretem (bármilyen jelzővel), inkább vagyok híve a diplomatikus megoldásoknak.

A magyarkodásról pedig: fedor.blog.hu/2009/03/12/az_adjatok_vissza_a_jelkepeinket_projekt

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.26. 18:23:31

@TaTa86.: "Mond neked valamit az a név, hogy Benes. Tudod ő cseh volt."

Tényleg, az összes mai német náci, hisz volt 70 évvel ezelőtt nekik az a Hitler, vagy kicsoda...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.26. 18:24:44

@elfelejtette: Tehát adunk egy pofont szarnak, a felvidéki magyarságnak még rosszabb lesz, mint eddig, de azért megérte. Jól értettelek?

elfelejtette 2010.05.26. 18:26:44

@Fedor: Miért lenne rosszabb nekik?

Mr. Acid 2010.05.26. 18:27:16

@Fedor: Kedves Fedor! Ha megtenné, hogy az egyik föntebb (általam) megírt szempontból is vizsgálná a kérdést, és utána keresne észérvet a kettős állampolgárságra, annak nagyon megörülnék. Illetve elszomorodnék, s kivenném Önt az olvasott blogok listájáról. Mondjuk biztató, hogy eleddig ignorálta azt a hsz-t.

Mr. Acid 2010.05.26. 18:29:17

@Fedor: Maximum nem veszik fel. Egyébként bírom, hogy mindenki a szlovákokon és a Felvidéken pörög, pedig nem csak ott él magyar kisebbség. Sőt, talán nem is ott van a legrosszabb sorsuk.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.26. 18:32:58

@Fedor: "A konfliktusokat valóban nem szeretem (bármilyen jelzővel), inkább vagyok híve a diplomatikus megoldásoknak."

Bazz, szerinted a "diplomáciai megoldás", az mégis mi?

"A magyarkodásról pedig: fedor.blog.hu/2009/03/12/az_adjatok_vissza_a_jelkepeinket_projekt"
Magyar vagyok, hát magyarkodom. Tetszik, nem tetszik ez Magyarország, itt a default viselkedés a magyarkodás. Ha nem tetszik tessék el lehet menni Szlovákiába, ahogy a "felelős államférfi" is megmondta!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.26. 18:35:44

@Mr. Acid: Természetesen Szerbiában se fenékig tejfel magyarnak lenni, sőt, de most épp nem ők hőzöngenek, hanem a szlovákok, ezért pörög mindenki rajtuk.

Ami meg a konkrét esetet illeti: Attól a hadkötelezettség vonatkozik rájuk, hogy a szerb mellett magyar állampoogárok is, nem? miben segít ebben a törvény? Vagy feladnák a szerb állampogárságukat, és átköltöznének? És jó az, ha kürül a Vajdaság is, magyar szempontból?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.26. 18:37:39

@TaTa86.: "Bazz, szerinted a "diplomáciai megoldás", az mégis mi?"

Hát nem az, hogy direkt provokáljuk azokat, akik már úgyis utálnak minket, viszont cserébe többszázezer magyar sorsa van a kezükben...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.26. 18:38:50

@TaTa86.: "itt a default viselkedés a magyarkodás"

Te összekevered patriotizmust a nacionalizmussal. Nem ugyanaz. Patrióta én is vagyok.

Mr. Acid 2010.05.26. 18:43:05

@Fedor:
1. Kettős állampolgár nem lehet a szerb hadsereg tagja.
2. Nem lehet csak úgy feladni egy állampolgárságot. Ha nem vonulnak be, akkor katonaszökevények.
3. A Vajdaságot telerakták Koszovóból áttelepült, nem épp toleráns szerbekkel. Az utóbbi jópár évben nagyon eltolódott ott az arány. Nagyon sok vajdasági szerb fiatal igyekszik onnan szabadulni. Sajna, mivel nem EU-s állampolgárok, meg nem rendelkeznek 5 éve magyar lakhellyel és munkával, ezért nehéz. Az ő helyzetüket egyértelműen segítené, ha fel tudnák venni a kettős állampolgárságot.
A szerbeket meg nem érdekli az egész hajcihő.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.26. 18:46:28

@Fedor: Te rohadtul el vagy tévedve...

Áruld már el, hogy miben provokáció az állampolgárság megadása? Azt is áruld el, hogy minket miben provokált, hogy a tótok ezt már megadták az itteni tótoknak!

Egyébként a gyűlölet/utálat az nálad mióta legitim tárgyalási alap?

"Patrióta én is vagyok. "
Nem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.26. 18:54:58

@TaTa86.: Te tényleg biztos jobban tudod, hogy mi vagyok én...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.26. 18:57:35

@TaTa86.: Provokáció az, amit a másik fél annak vesz fel. A szlovák reakció alapján ez provokáció volt? Szerintem igen. Az, hogy Ficoék következetlenek, nem érv. Magyrországon senki nem hiszi azt, hogy az itteni szlovákok Ficoék beépített emberei, és hogy Ficoék el akarják foglalni Észak-Magyarországot...

Mr. Acid 2010.05.26. 18:59:55

@Fedor: A szlovákok mindent annak vesznek. Sajnos ők már átmentek beszámíthatatlanba. Nem kell velük törődni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.26. 19:08:10

@Fedor: Micsoda frappáns replika!

Szóval, ha a tótok szerint provokáció, hogy magyarok élnek ezen a bolygón, a leghelyesebb, ha a Dunába öljük magunkat?

Tudod mit? Engem provokál, hogy blogolsz. Igen, szólásszabadság meg minden, de engem provokál, mert csak. Úgyhogy hagyd abba.

"Ficoék beépített emberei, és hogy Ficoék el akarják foglalni Észak-Magyarországot... "
Bazze, a tótok már elfoglalták Észak-Magyarországot. Ez nem egy magyar nacionalista paranoia, hanem ténykérdés. És akkor mi provokálunk?
Egyre röhejesebb vagy.

sanyisanyi 2010.05.26. 20:18:07

A blogíró beszélt életében a gúnyhatáron túl élő magyarokkal??? Nem úgy tűnik.
Előbb kérdezze meg őket, mielőtt az ő nevükben baromságokat ír.
Nem hazaáruló, egyszerűen segghülye.

brahamb 2010.05.26. 20:24:11

Számodra az anyai szeretetnek sincs semilyen haszna, mivel nem váltható anyagi haszonra. Kár, hogy ilyen emberek léteznek.

strappa 2010.05.26. 20:25:01

Mintha Gyurcsány Ferenc államférfi a 2004-es népszavazás vitájában nem a kinti magyarokat ért sérelmekre hivatkozott volna, hanem arra, hogy a kinti magyarok elviszik előlünk a nyugdíjat meg a segélyt.

És hogy a szerzőre is reagáljak: a kettős állampolgárságot hogyan lehet belpolitikai haszonlesésnek nevezni, amikor 2004-ben éppen csak 51% szavazott mellette?
Ez a határon túliak számára volt fontos, akármit is mond róla néhány önjelölt képviselő.
Ez a törvény legkevésbé belpolitikai ügy, sokkal fontosabb elismerés az összmagyarság számára.

MasterMason 2010.05.26. 20:26:50

@sanyisanyi:
Bocsáss meg, te írsz baromságokat! Hány határon túli Magyar kérte a Magyar állampolgárságot? Hány? Hja, leszarják, mert egy Magyar embernek nem papír kell róla, hogy Magyar. Tudja ö anélkül is! Tudod? De ellenben most majd lehet, a szlovák nacionalistáknak ütni vágni a Magyart lesz mire hivatkozni...Háborút és feszültséget készítenek elő, az egyik feladata az volt, hogy ellopja az országot a másiknak meg a feladata, hogy legyilkoltassa.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.05.26. 20:27:05

"Hogyan tekintenek holnap Nagyszombaton a magyar kisiskolásra? Mit gondolnak majd a szlovák ügyintézők a kassai városházára betérő magyarokról?" - na hogyan tekintenek? Mit gondolnak? :)) Sokkal rosszabb nem lehet, mint eddig volt (a költői kérdések tartalmát forgassa ki más)

Emlékszem, a státustörvény kapcsán volt a Polfórumon voltak ugyanilyen szívszaggató kérdések, hogy "mégis, mit gondoljon ezek után az egyszeri szlovák polgár, akinek már soha nem fog úgy ízleni a magyar felvágott vagy a magyar bor..." :-))

knick16v 2010.05.26. 20:28:53

@Fedor: Szerbiában a kettős állampolgárok választhatnak melyik országban akarnak katonák lenni. És ha Magyarországot választanak, be se kell vonulni, mivel nem kötelező. Szóval igenis segít nekik a törvény...

strappa 2010.05.26. 20:29:15

@D - Lord: "Bocsáss meg, te írsz baromságokat! Hány határon túli Magyar kérte a Magyar állampolgárságot?"

Nem az a lényeg hogy mennyien fogják kérni, hanem az hogy a 2004-es arculcsapás ezennel helyre lett hozva. Kérdezz meg kinti magyarokat, hogy miként éreztek dec. 5 után.

Antifaszok Réme 2010.05.26. 20:32:24

Kár, hogy Izraelben élnek olyan zsidók, akiknek magyar állampolgársága van, és hazajöhetnek charter járatokon szavazgatni cionista pártokra. (MSZP, SZDSZ, LMP)

Kár, hogy Magyarországon olyan zsidók élnek, akiknek izraeli állampolgársága is van, és ha elkúrnak valamit Gyurcsány módra, leléphetnek Izraelbe, ahonnan nem adják ki őket.

Kár..., kár..., Károlyi !!!

rex 2010.05.26. 20:33:50

Ez egyszerű provokáció. A világ nem csak Szlovákiából és Magyarországból áll, így nem csak Szlovákiában élnek magyarok. Hogy ki tiltakozik, ki a hülye? Az egész világ, vagy csak Szlovákia..? Fedor szerint az egész világ.. Feri is végig
azt hitte hogy mindenki hülye rajta kívül...

Sólyom Bátor 2010.05.26. 20:35:50

@DeMarco: Elsőre valami gegnek tűnt a kommentedet. Hazaáruló, aki a kettős állampolgárságra nemmel szavaz? Mi van itt?
Azt józan ésszel ember nem állíthatja, hogy ez a lépésünk most ne okozna károkat a szlovákiai magyaroknak. (Elismerve, hogy nagyon sok rosszban volt részük együtt) Ez most betesz nekik, és valóban felelőtlen, (vagy a Te terminológiáddal szólva "hazaáruló") tett volt ezt a törvényt most megszavazni, illetve ezt még a szlovákiai választások előtt napirendre erőltetni. Végzetes és jóvátehetetlen hiba. A cikk szerzője ezt tökéletesen látja.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.05.26. 20:36:32

"Hogyan tekintenek holnap Nagyszombaton a magyar kisiskolásra?"

Ugyanúgy, mint a Dolné Peťany-ban (Alsópetény, Nógrád megye) a szlovák állampolgárságú nyugdíjasra. Mert miért, hogy a faszba kellene tekinteniük rá, vagy miért kellene másképp tekinteni rá?

Unalmas már ez a cirkusz, Magyarországon és Európa felvilágosultabb országaiban sem dőlt össze a világ a kettős állampolgárság intézményének létezése miatt.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.26. 20:37:23

"Akik meg nem így tettek továbbra is hazaárulók a szememben, most már halmozottan és nincs helyük a parlamentben."

lassan száz éve, hogy tele volt a Parlament igaz hazafiakkal. ha ők nem lettek volna, most nem lennél felháborodva... :-D

Ugyandehogy (törölt) 2010.05.26. 20:37:29

jójó.
de hát ilyen ez a képviseleti demokrácia.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.05.26. 20:37:35

@Sólyom Bátor: "Azt józan ésszel ember nem állíthatja, hogy ez a lépésünk most ne okozna károkat a szlovákiai magyaroknak."

A kárt nem ez a lépés okozza, hanem az ottani hatalom folyamatos magyarellenes kirohanásai

Makkasz 2010.05.26. 20:37:39

Ilyen butaságot. A magyarságnak nem az állampolgárság könnyebb megadása, hanem a szlovákok kampánypolitikája és magyarellenessége árt.
Az erdélyi magyarok és a többiek is örülnek neki, a szlovákiaik esetén igazán nem a mi kormányunk tehet róla, hogy a helyi politika elutasító, magyarellenes.
A nyelvtörvény is vicc, csak azért nem tudok nevetni mert ezzel kínozzák embertársainkat. Határon kiírnám: nálunk lehet magyarul beszélni, utána, nálunk lehet szlovákul beszélni (szlovákul), utána, nálunk lehet minden nyelven beszélni (angolul, németül, oroszul).
Fico egy muppet, és ahogy korábban mondták, kapja be a lőcsös faszt.
Gyurcsány miatt meg erdélybe költöztem, itt fizetek adót, tb-t, itt vállalkozom, az a faszszopó családellenes buzi húzza le magát. Szegény Mesterházy: "nem adtunk frakció utasítást a szavazásra", felköpött és aláállt. Gyurcsány én már 6 éve nem tudom komolyan venni, de hogy még most is van aki igen:)

flippant 2010.05.26. 20:37:57

Az egy dolog, hogy a notórius hazudozó böszmét a bocskoros tótok sz@rrá szopathatták - lelkük rajta. De már új felállás van és ha kell tovább is kell lépni. Autonómia a magyaroknak, a trianoni diktátum felülvizsgálata (Csehszlovákia kapta a Felvidéket s NEM szlovákia!), határkorrekció. Sőt! Jóvátétel fizetése Magyarországnak.
Bakker, aki tökös az velünk lép, aki nem az pedig menjen el liberálisnak..

strappa 2010.05.26. 20:38:21

Ez a lépés betett a felvidéki magyaroknak?
Emberek, mi az, amit a szlovákok eddig nem léptek meg a magyar kisebbség ellen, de a kettős állampolgárság hatására most majd megteszik?
Ne vicceljünk már.

mizrolist 2010.05.26. 20:39:24

(valami azt súgja, hogy ez címlapra került...)

Utó Pista 2010.05.26. 20:40:22

@Mr. Acid: Na, most szerbek vagy magyarok?

Sólyom Bátor 2010.05.26. 20:41:50

@Gery.Greyhound: Azt mások csinálják, ezt viszont mi. És ez is kárt okoz, csak annyit mondtam.

Lefetyke 2010.05.26. 20:42:24

@Fedor: Ezzel a cikkel nem tudok egyetérteni. Nem fogok hazaárulózni, mert másként vélekedni és mást szem előtt tartani nem bűn.

De akkor gondolkozzunk egy kicsit hosszú távon. Az, hogy 2004-ben (amikor Szlovákiának semmi hozzáfűznivalója nem volt a kettős állampolgárság bevezetéséhez) nem sikerült utasítani a parlamentet a kettős állampolgárság bevezetésére, vajon mennyit ártott a határon túli magyaroknak? Hiszen ezt követően kezdtek Szlovákiában elszaporodni a magyarellenes atrocitások. Zászlóégetés; Malina Hedvig ügye (ennek kapcsán a magyar kormány, illetve Fico hozzáállása), szurkolóverés, nyelvtörvény... Persze ebben az is benne van, hogy van ott egy Jan Slota nevű eszement, aki saját példáján mutatja be, hogy milyen az igazi szélsőséges.

A lényeg az, hogy ami atrocitások rövid távon esetleg érik a határon túli magyarokat, azokat bőven kárpótolni fogja a haszna ennek a törvénynek. Nem akarok határon túli magyarok nevében nyilatkozni, jobb szeretném, ha valaki őket is megkérdezné már végre.
De eddigi tapasztalataim és személyes ismerőseim alapján: szerintem azt a kis rosszat, ami most egy választási kampány hajrájában odaát megy, még elviselik. A szlovák kormánynak pedig a választás után sürgősen visszakoznia kell majd sok kérdésben, mert amit tesznek, az európai értékeket sért, és nem talált támogatóra a velünk szomszédos államokban sem.

Egyébként meg, miért populizmus most bevezetni a kettős állampolgárságot? Mit nyer vele a Fidesz? Most nincs önkormányzati választás, se EP választás, se semmi egyéb. Még népszerűség-fenntartásra sincs szükség, ahhoz se telt el elég idő.
Ha a kettős állampolgárság ügyét valóban populista célokra használnák, olyan időre időzítenék, amikor kell a választópolgár szimpátiája, vagy amikor el kell terelni a figyelmet valamiről (pl. megszorításokról). Lásd be, kedves posztíró, ha van olyan idő, amikor ez a téma nem populizmus, akkor az most van.
Ugyanakkor gesztus, a határon túli magyarok felé. Hidd el, értékelik hogy nyolc év után az új kormány első gondolata az ő ügyük rendezése. És látva, hogy mi ment Szlovákiában az elmúlt években, azt kell mondjam: ez valóban nem tűrhetett halasztást.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.05.26. 20:47:11

Az Erdélyieknek,Újvidékieknek nem árt?Akkor kikkel is van a probléma?
Szerencsére erre a kádári örökségre már egyre kevesebb az igény.

Makkasz 2010.05.26. 20:48:01

Másik butaság: Fedor irta:"Látod ebben nagy tévedsz. A nemzet érdekel. A nemzetieskedés nem."
Viktor és csapata minden évben egy hetet tölt erdélyi magyarokkal tusnádi szabadegyetemen, beszédet mond, minden időben. Most is itt lesz, miniszterelnökként. Nem nemzetieskedik, egyszerűen nemzetben gondolkodik. Nem vagyok fidesz szavazó, de ez tény.
Kár a képzeteidet ráhúzni valamire, aminek a hátterét nem ismered. Ráadásul a szabály hosszú távra szól, akár egy évszázadra. Fico-t 10 év múlva elfelejtik, de magyar nemzet itt 1000 éve van. Van hogy közigazgatásilag nem egy bürokrácia alatt, de egy kultúrában, egy nyelvvel, egy történelemmel. Végre valaki nem rövidtávú politikai érdekeket néz, hanem távolabb lát.

genyamagyar 2010.05.26. 20:48:15

A határon túli magyaroknak csak addig kell a magyar állampolgárság, amíg hasznuk van belőle. (Ezért nem sírtak soha a burgenlandi magyarok soha.)

Egyébként leszarják nagy ívben...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.26. 20:49:26

@Lefetyke: "Ha a kettős állampolgárság ügyét valóban populista célokra használnák, olyan időre időzítenék, amikor kell a választópolgár szimpátiája, vagy amikor el kell terelni a figyelmet valamiről (pl. megszorításokról)."

a kettős állampolgárság ügyének két mozgatórugója van:
- Orbán nemzetvezetői ambíciói;
- plusz szavazatok a határon túlról.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.05.26. 20:49:55

Szerintem kár ezen rugózni. A törvény 3 ellenszavazattal ment át a parlamenten - meg lehet nézni ki volt az a 3, nem szorul magyarázatra... Knut gyakorlatilag lesajnálta a szlovák külügyminisztert - ahogy minket is a nyelvtörvény után. Fico vergődhet ezen, nyerhet szavazatokat 3 hét múlva, de az egész hiszti úgy ahogy van nagyon ciki. Különösen úgy, hogy a komoly ellenlépés lehetősége igen korlátozott és méginkább cikivé teszi ezt nekik. A felvidéki magyar kisgyereknek meg május 27. után május 28 lesz semmi más.
Persze azon lehetne még tűnődni, hogy kik is azok, akik a városuk határát el nem hagyják, de felelős hazafiként a határon túliakért szaggatják a gúnyájukat...

strappa 2010.05.26. 20:52:21

@genyamagyar: "A határon túli magyaroknak csak addig kell a magyar állampolgárság, amíg hasznuk van belőle. (Ezért nem sírtak soha a burgenlandi magyarok soha.)

Egyébként leszarják nagy ívben..."
méltó nicked van
Bizony a kettős állampolgárság semmilyen előnyt nem jelent a kinti magyaroknak. Morális plusz, semmi több.

genyamagyar 2010.05.26. 20:55:11

@strappa:
"Bizony a kettős állampolgárság semmilyen előnyt nem jelent a kinti magyaroknak. Morális plusz, semmi több."

Nem is nagyon kapdosnak érte... (Lásd, magyar igazolvány.)

scsaba1 2010.05.26. 20:55:29

A szlovákok most hisztiznek egy kicsit (elvégre kampány van), majd megunják és hazamennek.

Gyurcsány indoklása pedig egy az egyben mehetne a modoros blogra, mert demgóg hülyeség, kb. a Maúnika só szintjén.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2010.05.26. 20:55:47

Dehogy vagy te hazaáruló.
Csupán mázlista vagy.
Mázlista vagy, hogy a határ innenső oldalán születtél, és ezokból elvitathatod kényed kedved szerint azt a honfitársainktól ami az ővék.
A magyarságuk.

Szerencsére mára a parlamentben csak 4 hasonlóan gondolkodó barom maradt, az országban valamivel több, de nem számottevő.

Makkasz 2010.05.26. 20:56:32

@idelle: a nemzetvezetői ambíció igaz, és alkalmas is rá a figura, különösen ha ez szolgálat. És neki az, az 5 gyereke mellett, hidd el (nem öregecske feleséget lecserélő típus).
plusz szavazatok az meg konkrétan hülyeség, itt Romániában legalább annyian szeretik a szocikat, lehet, most még arányaiban Erdélyben kevésbé kapott volna ki a posztkommunista párt.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.05.26. 20:56:44

@genyamagyar: Hát... én sem vagyok büszke, hogy nezettársak lehetünk te meg én...

ne most 2010.05.26. 20:56:51

@Lefetyke: Azért ez amolyan baltával való külpoltizálás. Ficónak sikerült maga mögé állítania a teljes szlovák parlamentet. Mondhatjuk, hogy nem számít, de a külpolitikához nem értünk, nagyon nem és ez nem az első eset.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.26. 20:56:54

egyébiránt Gyurcsány politikai értelemben ostobaságot követett el.

a külhoniak állampolgársága szükségszerű, egyszerűen azért, mert a magyar néplélek így kívánja. haszna semmi, fogd meg jól, de KELL.

már 2004-ben is rosszul ragadták meg a dolgot a szocik, bár a "NEM"-mel akkor igazuk volt, csak idióta módon indokolták.

és mivel a dolog szükségszerű, mert CSAK, ezért GYurcsány akkor lett volna bölcs a maga szempontjából, ha tartózkodik.
a NEM-et most nem lehet megmagyarázni.

egyébiránt majd ez is elmúlik, mint a H1N1.
emlékszem, 89 telén mindenki odáig volt drága erdélyi testvéreinkért, 90 májusában meg már mindenki románozott.

strappa 2010.05.26. 20:57:33

@genyamagyar:
Miért kapkodjanak? Őket nem az bántotta, hogy nem kettős állampolgárok, hanem az, hogy ha már napirendre került a kérdés, akkor miért kellett arcon csapni őket a megtagadásával.

Zelefánt 2010.05.26. 20:58:51

Qrcsány mindig kibaszottul jól beszélt.
Ehhez valóban nagy tehetsége van, de tenni éppen sohasem tett semmit a magyarságért...sőt.
0. Viktor menősködik, szerinte most mutatnia kell, hogy az új szeleket ő fújja...igaz, várhatott volna egy-két hónapot, de ahhoz önmérséklet kellene...
Fico-ék pedig nem olvasták el a törvénymódosítást, csak hőbörögnek,
mert ott most választási láz van, és különben is megszokták, hogy minket alapjáratban lehet rugdosni.
Abszurd helyzet, ahol úgy basznak el valamit, hogy valójában senkinek sincs igaza.
Keserű(?) győzelem(?) lesz(?)

old_field 2010.05.26. 20:59:00

" Fedor · fedor.blog.hu/ 2010.05.26. 18:24:44
@elfelejtette: Tehát adunk egy pofont szarnak, a felvidéki magyarságnak még rosszabb lesz, mint eddig, de azért megérte. Jól értettelek? "

komolyan ott tartunk, hogy 1 ilyen gyurácsányi a minta ???
szánalmas blog, szánalmas blogíró...
Ha leválasztjuk a dolog érzelmi részét
(ahogy a komcsik magyarázzák), akkor az a logikus, hogy 1 nemnormális szlovák kormány miatt a többi területen se kapják meg a lehetőséget ??
A LEHETŐSÉGET, mert nem automatikus a dolog, nem is értem miről beszéltek, hogy most "hogy ki lett tolva a felvidékkel"...
Amúgy sincs lejátszva véglegesen a dolog ott sem, szerintem.

Nehogy már 1 ilyen csúcshazudozó gyurcsányi legyen a mérce !!??
Bármikor simán bebizonyítja az ellenkezőjét a mai véleményének...
nanemá...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.26. 20:59:48

@Makkasz: "a nemzetvezetői ambíció igaz, és alkalmas is rá a figura"

hagyjuk ezt, pláne az öt gyereket.

Orbán már évek óta elmebeteg, semmivel sem jobb Fletónál.
a faszi istennek képzeli magát, pedig csak egy fasz.
én nem rajongok sem a TB-ügyintézőmért, se az adórevizorokért, a miniszterelnök is csak egy köztisztviselő.
kíváncsi vagyok, az új KÁdár korszak hanyadik évében esik le nektek is, hogy át vagytok baszva a palánkon...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.26. 21:01:09

@Makkasz: "plusz szavazatok az meg konkrétan hülyeség"

azért nyolc év múlva csúnyán fogsz nézni, amikor már majd nem tetszik annyira az Orbán-diktatúra, de a határon túliak simán győzelemre segítik...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.26. 21:01:45

@old_field: "Bármikor simán bebizonyítja az ellenkezőjét a mai véleményének..."

térdre, imához...

strappa 2010.05.26. 21:02:57

@idelle: "azért nyolc év múlva csúnyán fogsz nézni, amikor már majd nem tetszik annyira az Orbán-diktatúra, de a határon túliak simán győzelemre segítik..."

Szavazati jog nélkül nehéz lesz, de azért rettegj csak.

genyamagyar 2010.05.26. 21:02:59

"2009 november folyamán Erdélyben 127, a Felvidéken 94, a Vajdaságban 264 kérelmet nyújtottak be. Kárpátalján viszont 816-ot, azaz többet, mint a Kárpát-medencében összesen."

Ebből is látszik, hogy az egyetlen mozgatórugó: a kedvezmény. Ahol alacsonyabb az életszínvonal, ott megnő az igény. Szó sincs magyarságtudatról. Ja, és Ausztria: 0 db.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2010.05.26. 21:03:20

@idelle: Orbán soha nem veretne szét a rendőrséggel MSZP-seket, mint ahogy azt Gyurcsány tette a Fideszesekkel.
Soha nem kampányolna közpénzből a határontúli honfitársaink ellenében, azokat ingyenélő tolvajnak beállítva egyéni ambíciói miatt, mint ahogy azt Gyurcsány tette.

A hasonlóság abban hogy mindketten voltak már miniszterelnökök, és mindketten politikusok, nagyjából ki is merül.

Hozzáteszem, hogy ez nem dícséret. Ezt semelyik normális identitástudattal rendelkező magyar se tette volna, amiket Gyurcsány megengedett magának.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.26. 21:03:50

@idelle: "emlékszem, 89 telén mindenki odáig volt drága erdélyi testvéreinkért, 90 májusában meg már mindenki románozott. "
És neked nagyon is megfelel ez az erkölcsi nívó...

Antifaszok Réme 2010.05.26. 21:04:11

Fedor,lakj együtt Slotával...

genyamagyar 2010.05.26. 21:04:35

Mármint magyar igazolvány iránti kérelmet.

old_field 2010.05.26. 21:05:43

@Canis Lupus Libertas: csatlakozom... :(
sokan nem értik/érzik még mi a különbség az országlakók és a nemzet között...

Walter Melone (törölt) 2010.05.26. 21:05:47

hogy unom ezt a nemzetieskedést, pedig még csak most kezdődik igazán...

Sólyom Bátor 2010.05.26. 21:07:09

@Trompf: Orbán, ha lassan nem állítja meg a közakarat, akkor azon se lepődnék meg nagyon, ha még bele is lövet majd egy MSZP-s tüntetésbe, hogy csak hazaárulókat likvidáltak a statárium jegyében. :-)

A kettős állampolgárság kérdése pedig sokkal összetettebbnek, mint gondolod, Te az egyik olvasatát érted. Van még legalább 4 azon kívül.

veny 2010.05.26. 21:08:52

Ez volna a lényeg, uraim:

"a magyar polgárok jó harminc százaléka semmiképpen nem ért egyet a ma elfogadott törvénnyel. Ez nagyjából két és félmillió ember. Nekik ma a három nemmel szavazó képviselőn kívül nincs képviselete a Parlamentben. Kár."

És hány de hány ügyben fog még ugyanez kiderülni... :(((

Makkasz 2010.05.26. 21:08:57

@idelle: nem vagyok elájulva Viktortól, de ezek tények. Nekem is van három, nem egyszerű velük.
Életminőségben semmit nem remélhet sem ő, sem családja a magas hivataltól, csak a támadásokat, kritikát.
Orbán szerepének rabja.

Nem értem azokat akik gyűlölködnek Orbánon (apám is). Mi a fene rosszat tett?
Mondjuk apámmal fedor jókat dumálhatna, ők azok, akik ha Gyurcsány minden reggel csecsemőt áldoz a hősök terén, és elmondja hogy ezt a nyugdíjasokért teszi, akkor bólogatnak hogy igen-igen, ezt most muszáj, akkor is ha fáj.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2010.05.26. 21:09:31

@scsaba1: egyelőre nem hisztiznek, hanem módosították a szlovák állampolgárság feltételeit. nekik (is) joguk van hozzá, az szlovák belügy.
kiváncsi vagyok ezek után hány felvidékinek kell a magyar állampolgárság a szlovák _helyett_ :-/

Trompf · http://trompf.blog.hu 2010.05.26. 21:10:30

@Sólyom Bátor: Azoknak akik az ilyenfajta rettegés mozgatta a kezét a szavazófülkéknél, sokkal nagyobb ettől a víziótól is a fantáziája.
De ettől még hülyeség.

Abban pedig semmi bonyolult nincs, hogy akinek a magyar volt minden felmenője az magyar.

old_field 2010.05.26. 21:10:34

@idelle:
Te 20 éve is ilyen voltál mint ma ? :)
brávó.
(gyurcsányinál amúgy nem évtizedek kérdése, hanem mondjuk másnap.)
20on évesen az ember kissé másképp látja a világot/Istent .
A lényeg : az egyik lehet 1 lelki/szellemi érési folyamat, a másikat nem minősíteném...

strappa 2010.05.26. 21:11:41

@veny: "Ez volna a lényeg, uraim:

"a magyar polgárok jó harminc százaléka semmiképpen nem ért egyet a ma elfogadott törvénnyel. Ez nagyjából két és félmillió ember. Nekik ma a három nemmel szavazó képviselőn kívül nincs képviselete a Parlamentben. Kár."

Ebből a 30%-ból mennyi hiszi még ma is azt, hogy az állampolgársággal idejönnek majd és megszavazzák Orbánt és segélyt fognak kérni az ő adójukból?

sárkányfő 2010.05.26. 21:12:59

A felvidéki magyar politikusok heteken át egy emberként könyörögtek, hogy várja már ki Orbán az pár hetet, amíg lefutnak a szlovák választások (jun. 12.), mert ezzel csak alattuk ássa a talajt, meg Slotát erősíti. Orbán magasról leszarta őket. Közben meg itthon nagy hangon játsszák a nagy-magyart, glóriát ragasztanak a fejük fölé, és ostobán vigyorognak.

Fico Slotával versenyez a "ki a nagyobb szlovák?" játékban a választási kampány kellős közepén. Ezért, ha netán akart volna se tehetett volna mást, mint hogy visszacsap ahogy csak bír. Sikerült is neki. Slota-Orbán 1-0.

Most mi van?

Aki kéri a magyar állampolgárságot, attól elveszik a szlovákot. (Hogy ki kapta meg az állítólag le lehet kérdezni a Sengeni adatbázisból) Remek, akkor már nem választhat a szlovák választásokon, és ha ezt elég sokan megteszik, akkor nem jut be egy magyar párt se a szlovák parlamentbe. Azzal meg megszűnik a felvidékiek politikai képviselet, ami kb. a vég kezdete.

Kurva jó, sokat segítettünk a magyaroknak odaát, ünnepeljük magunkat és pózoljunk csak a hős igazságosztó nagymagyar képében, koccintsunk, énekeljük a székely himnuszt, ma is szép munkát végeztünk, hűen az ostoba, önsorsrontó, orráig se látó, saját maga alatt a fát vágó mélységesen buta történelmünkhöz.

Sólyom Bátor 2010.05.26. 21:13:33

@Trompf: Nem az a kérdés, ki magyar, hanem az, hogy ki magyar állampolgár. Ez a kettő nagyon nem ugyanaz.

Ami a belelövetést illeti, részemről is inkább csak élcelődés, de hidd el, ez az ember még a Gyurcsánynál is betegebb. Sokkal betegebb.

Makkasz 2010.05.26. 21:14:25

@idelle: én rájöttem hogy át vagyok baszva, és nem történt meg a rendszerváltás, az emberek továbbra is politikusoktól, államtól várnak gondoskodást, meg hogy adjon...(mármint másét , nekem, mert egyébből nem tud osztani)).
Na mindezért nem szavazok a fidszere és szocikra, nem kell a gondoskodás.

Ettől Orbán még jó ember, és a gyermek, család nem szégyen, s talán újra nem lesz az.

veny 2010.05.26. 21:14:38

@Mr. Acid: Értelem nulla.
Ha kettős magyar-szerb állampolgár vagy, attól még a szerb állampolgárságod, és vele a hadkötelezettséged továbbra is fennáll.

2010.05.26. 21:15:09

Könyörgöm, ébresztő! Miért lenne ettől rosszabb a felvidékiknek? Fico meg spannjai hergelődjenek, majd abbahagyják. Máshol meg senkit nem zavar ez a jelképes gesztus.
Miért kell nekünk a szlovákoknak így fejethajtani, és ha kicsit rinyálnak (mert ez pici, választási-belpol rinya a részükről) akkor miért kell beszarni?

SzL

old_field 2010.05.26. 21:16:07

@idelle: "kíváncsi vagyok, az új KÁdár korszak hanyadik évében esik le nektek is, hogy át vagytok baszva a palánkon... "
valószínű ha pl. beb@sztak volna kádár idején a börtönbe és lehúztál volna ott csak pár hetet, hónapot, közben bauer apuka lekezeli a körmeidet és megtapasztaltál volna még pár kádári finomságot',
akkor nem példálóznál a "mostani kádár korszakkal"...

bigthereal 2010.05.26. 21:16:21

kb. 100 országban élnek magyarok, akik, ha akarják, felvehetik a magyar állampolgárságot - ha akarják.

99 ország nem reagál az új szabályozásra, mert semmi köze hozzá, egyedül a kisebbségi komplexusban szenvedő, paranoid szlovákia, mintha bármi is változna, ha az ottani magyarok egyben magyar állampolgárok is lesznek...

nekik jobb, hogy azt az állampolgárságot, amitől erőszakkal megfosztották őket, szüleiket vagy nagyszüleiket, most ismét visszakaphatják!

de a szlovák államhoz való viszonyukat semmiben nem befolyásolja!

veny 2010.05.26. 21:16:37

@strappa: "mennyi hiszi még ma is azt, hogy az állampolgársággal idejönnek majd és megszavazzák Orbánt és segélyt fognak kérni az ő adójukból"

Valamivel kevesebb, mint ahány az "egyetértők" közül el tudná mondani, mi az az állampolgárság egyáltalán.

Sólyom Bátor 2010.05.26. 21:16:54

@Makkasz: Tényleg, nem szúr azonnal szemet mindenkinek, hogy Orbán egy megszállott, beteg ember?

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.05.26. 21:18:45

Na már ne haragudj, Kedves Posztoló, de a többi országnak valahogy nincs baja ezzel a törvénnyel, pedig élnek még magyarok itt-ott. A szlovákoknak, szlovák államnak, -ahogy tetszik- nem azzal van baja, hogy mi nem tartjuk tiszteletben őket, vagy, hogy nem egyeztetünk velük, hanem az, hogy vagyunk, úgy általában. Országhatáraikon belül, ez igazán irritálja őket, az meg kicsit kevésbé, hogy azon kívül is még létezünk. Egy olyan országgal, ami effektíve a magyarságot ellenségként kezeli, nem lehet érdemben tárgyalni, hanem az ott rekedt magyaroknak kell védelmet biztosítani. Erre is egy módszer az állampolgárság.

Mellesleg ez egy szimbolikus lépés, ami azt mutatja, hogy egységes a nemzet. Ez pedig ráfér végre a magyar népre. Ha a szlovákok kicsit sírnak, amiatt, mert mi szeretnénk végre afelé elmozdulni, hogy nem románozzuk tovább a székelyeket és nem szlovákozzuk a felvidékieket, akkor ez van.

Most valamit jóvátettünk abból, amit 2004-ben elkövettünk, de még messze van az, hogy ismét hallható, érezhető legyen a magyarok egysége.

És ennek nem állhatnak az útjába a szlovákok, mert akkor a saját nemzeti öntudatunkat, önbecsülésünket és valahol a kultúránk egy részét adjuk fel.

Ezekre pedig most mindennél jobban szükségünk van.

genyamagyar 2010.05.26. 21:19:27

Egyenlőre úgy néz ki, hogy Gyurcsány az egyetlen nagy államférfi a magyar politika egén. Jól látja a helyzetet és ő az, aki felelősen gondolkodik a magyarokról.

Helyette kellett ez a pszichopata Orbán. Meg lesz ennek a böjtje!

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:20:03

N amost akkor csak egy kérdés. Az itteni okosok közül ki él a határon túl? Mert én igen. s egyet tudok: ennek a törénykörüli hajcihőnek kösöznhetően szinte biztos, hogy fico és slota kormányon marad. Amúgy meg ingott alattuk a talaj. Ti olvastok mondjuk felvidéki magyar sajtót? Vagy csak a levegőbe beszéltek? Sajnos úgy van: az a munkatársam, akivel eddig mindne gond nélkül beszélhettem, most enyhe gyanúval méreget. És még egy: Malina Hedvigügye azért áll úgy, ahogy áll, mert SZLOVÁK emberek vették védelmükbe. Nincs szüksége a magyarokországiak hülyeségére. Lehet anyázni, de ne feledd: én ott élek, ahol te még csak jártál. Én mindin el is mégy.

strappa 2010.05.26. 21:20:16

@veny: ez nem érv, az ellenzők között is ugyanekkora lenne ennek az aránya

genyamagyar 2010.05.26. 21:20:49

@d.z.: "A szlovákoknak, szlovák államnak, -ahogy tetszik- nem azzal van baja, hogy mi nem tartjuk tiszteletben őket, vagy, hogy nem egyeztetünk velük, hanem az, hogy vagyunk, úgy általában. "

Igen, ahogy az araboknak is az a baja Izraellel, hogy "vannak".

veny 2010.05.26. 21:21:21

@idelle: "a NEM-et most nem lehet megmagyarázni."

Dehogynem lehet.

Pont ugyanakkora butaságnak tartom ma, mint tartottam 6 éve, és fogom tartani bárhány múlva ezt az egészet.

Nem kéne a nemzetet összekeverni az álammal, ennyi az egész.

Kettős állampolgárság = legalizált bigámia. Utóbbira is számos példa van a világban, nem szégyen az.

strappa 2010.05.26. 21:21:25

@Szlovákmagyar: "Sajnos úgy van: az a munkatársam, akivel eddig mindne gond nélkül beszélhettem, most enyhe gyanúval méreget."
csak azért, mert lehet hogy lesz egy másik állampolgárságod is? gratulálunk neki

genyamagyar 2010.05.26. 21:22:07

@d.z.: "És ennek nem állhatnak az útjába a szlovákok, mert akkor a saját nemzeti öntudatunkat, önbecsülésünket és valahol a kultúránk egy részét adjuk fel.

Ezekre pedig most mindennél jobban szükségünk van."

Nekünk. És mi van az ottani magyarokkal? Ők le vannak szarva?

veny 2010.05.26. 21:22:12

@strappa: Ja értem, szerinted nem érv, tehát nem az. :)

nagyat 2010.05.26. 21:22:16

Tisztelettel kérdezném: tudja valaki a választ, miért kell Orbán Viktornak állandóan egy ELLENSÉG? Már az volt az Antall vezette MDF is (tagadni lehet, de minek). Azok voltak a szocik, az SZDSZ (de ők már nincsenek), muszáj volt gyorsan találni egyet, ha nincs itthon akkor határon túlit??? Nem értem, ezzel kompenzálni akar valamit???

nyg 2010.05.26. 21:22:30

@ó jaj: Eddig nem tünt fel Önnek, hogy ez a lehetőség nem csak a szlovákiai magyaroknak szól? Gondolom tudja, hogy élnek még magyarok szép számmal Romániában, Horvátországban, a Vajdaságban.
A szlovákiai magyarok pedig majd eldöntik, mi a fontosabb nekik. Senki sem kényszeríti őket a magyar állampolgárságra. Egyébként tök mindegy, hogy Orbánék mikor jöttek volna elő ezzel, Ficóék ugyanúgy - ahogy eddig - hisztériás rohamot kaptak volna. A szlovákai magyar pártok pedig ahelyett, hogy összefognának, külön-külön indulnak a választáson. Problémájukat tehát itt kell keresni, nem a kettős állampolgárság intézményének kiterjesztésében, mert ugyebár csak erről van szó!

sárkányfő 2010.05.26. 21:22:40

Ja és még annyit, hogy Slota hálát rebeghet Orbánnak, így 3 héttel a szlovák választások előtt. Akkora segítséget adott neki Orbán, amekkorát ez a szélsőjobbos magyargyűlölő nagyszlovák párt legszebb álmaiban sem remélt.

kamarti 2010.05.26. 21:23:16

most nem volt türelmem végigolvasni az öösszes hozzászólást, de épp ma beszélgettem egy magyarországi szlovák barátommal, akinek a felesége szlovákiai magyar, de évtizedek óta itt él és itt dolgozik, itt nevelik a gyerekeiket. Nem értek egyet a kettős állampolgárság megadásával (az ezt nem helyeslő 40%-ba tartozom, ez a ma publikált felmérés eredménye), annak ellenére, hogy nem Trianon, de a második vh utáni "rendcsinálás" anyám révén a családomat közvetlenül is érintette (konkrétan bevagonírozás és határon átdobás). Megkérdeztem, mit szólnak ők, akiket ma is közvetlenül érint a dolog. Azon túl, ami a posztban felvetődik ellenérvként, ők legalább két másikat mondtak: ez egyik, hogy rendszeresen magyar rendszámú autóval járnak haza az asszony családjához (és nem szlovák rendszámuk van, mint más dicső honfitársainknak), ez eddig sem mindig volt jó antré arrafelé. A másik megfontolandó szempont: a barátom (sokakkal együtt!) évtizedek óta komoly munkát végez a civil szférában, a szlovák-magyar, illetve a szlovákiai magyar-magyarországi magyar kapcsolatok terén. Eddig sem volt egyszerű ellensúlyozni a nagypolitikai hullámokat a hétköznapi realitás szintjén - ahol a politikusokkal szemben azok élnek és dolgoznak, akiket ez valójában érinthet -, de most úgy érzik, minden eddigi erőfeszítésük, eredményük le lett söpörve. Lehet mondani, és az asztalt verni, hogy akinek ez nem fontos, az nem magyar. De engem tulajdonképen az is érdekelne, hogy az ezt helyeslő 60%-ból hányakat érint ez (és a következmények, bármi is lesz) közvetlenül (és itt most nem a csillogószemű erdélyi lányismerősre gondolok). És akkor azt már nem is kérdezem meg, hogy az állampolgárság mellett kardoskodók mennyire tájékozottak például abban, hogy például oktatási, művelődési területen hol és milyen formában működik pozitív diszkrimináció a határon túli magyarokkal (magánemberekkel és szervezetekkel) szemben. Nem azt mondom, hogy ez baj, még mielőtt bárki nekem ugrana, csak sejtem, hogy kevesen tudnak erről konkrétumokat, és azt gondolom, ez fontosabb és megítélésem szerint reálisabb, mint hogy majd Malina Hedviget jól megsegítjük most már ezután.

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:23:21

@strappa: És akkor most, hogy te gratulálsz neki, nekem jobb lesz? ezért vagy felelőtlen, meg azok is akik, MOST ezt bedobték koncként ficonak.

bigthereal 2010.05.26. 21:24:48

különben egyáltalán nem értem, miét zavarja az a szlovák államot, vagy ezt a pszichopata ficot, hogy lesznek ott kettős állampolgárok is (mert hogy lesznek, az biztos)

ez az egész csak felfújt sértődöttség, értelmetlen akarnokság, kisebbségi komplexusból fakadó félelem.

még keményebben vissza kell csapni nekik!

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.05.26. 21:24:53

@genyamagyar: A magyar nemzetnek van szüksége rá. Szerinted a szlovákiai magyaroknak jó az a helyzet, hogy otthon hontalan magyarnak nézik, itthon meg szlováknak?! Gondolkozzál már. A szlovákok nyíltan ellenünk fordultak, nem most, hanem pár éve. Legalább viseljük egyenes derékkal a dolgot és fogjunk össze.

Amíg az anyaország nem csinált semmit, addig is basztatták az ottaniakat, semmi sem változik ettől, de legalább papíron is hozzáfognak tartozni a tizenötmilliónyi magyarhoz.

old_field 2010.05.26. 21:25:00

@genyamagyar:
egyelőre olyan nincs, hogy "egyenlőre" (ill. a matekban van értelme)
aztán hogy ki a pszichopata , a böszme vagy OV. erről eléggé másképp szavazott az ország nagy része, mint ahogy látod...

genyamagyar 2010.05.26. 21:25:02

@Szlovákmagyar:

"ennek a törénykörüli hajcihőnek kösöznhetően szinte biztos, hogy fico és slota kormányon marad."

És tovább szívatja a magyarokat - tedd hozzá. Köszönjük orbán viktor!

Filipposz 2010.05.26. 21:25:59

Nem mi tehetünk róla, hogy előbb az Antant, később Hitler olyan területen hozott létre a semmiből egy államot, ahol történetesen a lakosság harminc százaléka magyar (volt), és ahol minden jelentősebb érték (műemlék,egyház, gyár, bánya, föld) magyar tulajdonú (volt). Teccettek volna Szibériában országot csinálni, most nem lenne gond.

genyamagyar 2010.05.26. 21:26:09

@d.z.: "de legalább papíron is hozzáfognak tartozni a tizenötmilliónyi magyarhoz."

sokra mennek vele (főleg hogy titkolniuk is kell.)

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.05.26. 21:27:44

@genyamagyar: Jó, bocsi de trollokkal nem vitázok tovább. Ha neked jó az a helyzet, hogy megalázkodsz mindenkinek, csak probléma ne legyen belőle, akkor hajrá, előre a kádári úton. Sok sikert!

genyamagyar 2010.05.26. 21:27:53

@old_field: Ugyan már! Világos hogy orbán cezaromániás... Az "egyelőre" meg egy giccses sznobizmus.

sárkányfő 2010.05.26. 21:27:57

@nyg: sajnos még az első sort sem bírtad elolvasni vagy értelmezni, ugyanis pont azért írtam a szlovákiai magyarokról, mert ott lesz 3 hét múlva választás, a többi szomszédos országban meg nem lesz.
ráadásul különböző okok miatt a többi országban ez az ügy teljesen más megítélés alá esik.

Az időpont abszolút nem mindegy, mert ez a hisztéria segíti Ficót és Slotát a választáson, ami nem jó a magyaroknak. Sőt, árt nekik. Volt esély, hopgy Fico megbukjon és normálisabb, magyarokkal jobb viszonyt ápolni akaró pártok kerüljenek hatalomra, ez az esély most csökkent, hála Orbánnak és az ő remek időzítésének.

Orbán ennél rosszabb időpontot nem is választhatott volna. Illetve a Ficonak és Slotának akart segíteni, akkor ennél jobb időpontot...

old_field 2010.05.26. 21:28:29

@ó jaj: ha a szlovákokat így meg lehet vezetni, hogy megszavaznak ilyen fico-slota párosokat, akkor meg is érdemlik a sorsukat...

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:28:39

@genyamagyar: Már azon gondolkodunk,hogy levelet írunk OV-nek, megköszönve szíves közbenjárását.
És kéretik erről a kérdésről úgy nyilatkozni, hogy 500 ezer ember mindnenapjait érinti a következménye az őrült politikusok tetteinek.
Marhára nem vigasztal, hogy 5 év múlva kiderül, mégis nekünk volt igazunk. addig is itt tkell élnünk.

Tottone 2010.05.26. 21:29:05

Fedor: az itt a baj, hogy a cikk gondolatmenete alapján nehogy bármit is tenni merjünk a határontúli magyarokért mert enyje-benyje, és majd a végén nekik ártunk. Hülyeség. Nagy H-val.

Nehogy már az akadályozzon minket bármilyen TÖRVÉNYES, MÁSOK ÁLTAL IS ALKALMAZOTT, EU-KONFORM jogrend követésében, hogy egy szomszédos állam nemzeti-szocialista kormánykoalíciója milyen fasisztoid módon reagálja azt le. Érdekes módon Románia és Szerbia elfogadta szó nélkül, sőt mivel ők is alkalmazzák ezt megértik (különösen Szerbiával lehet párhuzamot vonni). Persze nem kizárt, hogy az ottani szélsőségeseknek nem tetszik, na de ne éljünk már olyan paranoiában, ahol a küldföldi szélsőségesek értékrendjének való megfelelési kényszer vezeti kezünket. Jaj...vajon a Szlovákiában élő csehektől is elveszik az állampolgárságot? És fordítva?

A következő sokat elárul: "Hogyan tekintenek holnap Nagyszombaton a magyar kisiskolásra? Mit gondolnak majd a szlovák ügyintézők a kassai városházára betérő magyarokról?"

Ettől komolyan megijedtem...miért szerinted mit fognak gondolni(oh jajj)?
Ez kifejtésre szorul, mert én például úgy gondolom, hogy a normális általam tisztelt hétköznapi szlovák semmi rosszat. Mint ahogy én sem a nálunk kettős állampolgárságért folyamodoról. Mert szerintem ez felel meg a szabad európai gondolkodásmódnak. Persze lehet hogy egy nacionalista-soviniszta csavarral feltételhetjük, hogy gyűlölni fogják őket...de ezzel csak magukat minősítik. Mint ahogy egyébként az egész EU...mert abba beleszól hogy a disznó mit ehet, de hogy egy ember nem szólalhat meg anyanyelvén egy hivatalban az már elmegy...hogy a határról visszafordítást ne is említsem.

Amúgy meg persze minderre mondhatod, hogy akkor is minek ez a pattogás, ettől még nem lesz több munka, nem lesz kevesebb az adó, nem lesz kisebb az infláció, hamarabb euró...de véleményem szerint az ilyesmi nem számolható át így kenyérre azonnal.

Úgy gondolom a passzív, szerviens külpolitika lassan teljesen hitelenít bennünket. Pl. itt vannak a rendszeres viták Szlovákiával, mint például a köztársasági elnök visszafordítása. Komolyan mondom azt asztalt rájuk kellett volna borítani, hogy az EU-ban ilyen...ehelyett végül mindig a szlovákoké lett az utolsó szó, mi inkább meghunyászkodunk, mert jaj csak nehogy mi...és közben mit láthat a külföld? azt hogy bármi bajunk van nem is gondoljuk komolyan...kicsit hiszti aztán hallgatás sőt...minek akart oda menni az elnök..MI VAN?. Így képtelenség érdekeket érvényesíteni, márpedig bármilyen csúnyán is hangzik mindenki ezt teszi...mert ugyan ki másét nézné? Elég csak a csehek dekrétumok körüli manőverjére gondolni a lisszaboni szerz. ratifikálása előtt...abszolút nonszensz de azért keresztül vitték. Ez pedig siker.

Persze ezek az ügyek nincsenek a gazdasággal közvetlen kapcsolatban, mégsem gondolom hogy pl. Szlovákia sikerességének nem része a külpolitikája. Különösen hosszútávon.

Amúgy pedig a mostani elég világos helyzetet teremtett: a jelenlegi szlovák kormány nem csak retorikailag de törvényileg is tisztán felvállalja a magyarellenességet. Ilyen szempontból nem is baj hogy az ottani választások előtt tiszta vizet öntöttünk a pohárba...lehet persze oldalazni,de aminek ki kell derülnie az derüljön ki hamarabb. így legalább minden szlovákiai szavazó láthatja mire adja a szavazatát.

flippant 2010.05.26. 21:29:20

@Szlovákmagyar: Legyetek tökösek és szervezzetek autonómiát. Vagy csatakozzatok földjeitekkel az anyaországhoz. Csikarjatok ki határrevíziót. Hidd el nekem, hogy konfliktus esetén az egész magyarság mögöttetek állna pár gyík fatökű liberálistól eltekintve.

old_field 2010.05.26. 21:29:40

@genyamagyar: naja a magyar nyelvtan is genya... :)

genyamagyar 2010.05.26. 21:30:06

@d.z.: Na mi van, berezeltél? :-)

Ja, és valaki megkérdezte a magyarokat, hogy köll-e nekik az állampolgárság? Nem úgy tűnik!

És neked a kompromisszum az megalázkodás? Na látod, ezért szívatták szénné a magyarokat a történelem során.

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:30:34

@old_field: téged is megvezettek, nem? Lelkesen üdvözlöd, hogy kib@szanak majd velünk.

porfelhő 2010.05.26. 21:30:40

Megszavazta a parlament a kettős állampolgárságot, egy üggyel kevesebb.Majd kiderül, hogy a határon tuli magyarságnak mennyit árt és mennyit használ. Mi itt irogatjuk a kommenteket, közben meg a fenét sem érdekli a véleményünk. De legalább elmondjuk, hogy mit gondolunk. Én nem fogok szidni a kommentemben senkit, majd az idő mindent igazol. Egyébként véleményem szerint Gyurcsán F-nek is szíve joga hogy hogyan szavazott. Ugy gondolom pártállástól függetlenül sok magyar állampolgár is nemet mondott volna az ügyre. De azért még nem kell mindenkit a föld poráig bemocskolni mert esetleg mást gondol mint a "vezér".

sárkányfő 2010.05.26. 21:31:25

@Szlovákmagyar: "ennek a törénykörüli hajcihőnek kösöznhetően szinte biztos, hogy fico és slota kormányon marad."

Sajnálom :(
Én kérek tőled bocsánatot az idióta mélymagyar sültbarom síkhülye magyar politika miatt, akik miatt most neked rosszabb lesz.

ne most 2010.05.26. 21:31:36

@d.z.: Szlovákiai magyart nem érdekli a magyar állampolgárság, az érdekli ha azt mondják nem kapja meg. Külhoni magyarnak az segít a legjobban, ha Magyarországnak jól megy. Na ebben tolt ki velük és a hazai magyarokkal legjobban a szocialista kormányzat.

combo 2010.05.26. 21:31:37

Én csak annyit mondok, hogy meg kellett volna várni a szlovák választásokat. Ezen az 1 hónapon semmi nem múlt, most viszont kapott Fico egy ingyenes kampánytémát tőlünk, és szerintem elszállt a remény, hogy leváltják. (Mondjuk az amúgy is halvány remény volt.)

genyamagyar 2010.05.26. 21:31:37

@old_field: "naja a magyar nyelvtan is genya.."

Ja ja! Még nem volt ideje kiforrni, ugyanis Magyarországon csak 1849-től hivatalos a magyar nyelv.

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:31:43

@Tottone: Ismered a magyar mondást, más f@szával a csalánt verni? talán magadnak oszd az észt.

nemezisazis 2010.05.26. 21:32:11

basszátok meg hogy itt is fidesszídás van úgy hogy még időt sem kaptak az egyébként használható terveik végrehajtására..

akarnátok még egy harmadik négyévet adni a vörösöknek, hátha majd most jobban csinálják? vagy jöjjön a jobbik?
józan gondolkodású ember egyiket sem akarhatja..
nari van mi választottuk.
ha senki nem szavaz senkire, lehetett volna 'forradalmi' változás. így nem.
négy évet megérdemel ha már a mszp minden erejét bevetve kiharcolta nekik.
nagy kár hogy ez a mi százmilliárdjainkba került.

a nemzetiségi tvről: igazából kedves gesztus és csak lehetőséget nyújt, nem kötelez amennyire tudom.
kár hogy fico bolond, de úgy zártosztályos, és fasizmust gerjeszt..
de hogy mi a túrónak ha már egyszer megnyerte a választásokat..?
ez biztos valami protoszlovák virtus mint a hivatali történelemgyártás.. :)

választörvényéről meg annyit, hogy akkor visszakapjuk a felvidéket, vagy kiutasítják az országuk ötödét, és ezzel összeomlasztják a gazdaságukat ahogy évszázadokkal korábban a spanyolok (még a kereszténységre térítéssel) majd kicsit később a franciák is tették?

combo 2010.05.26. 21:32:38

@combo: Ja, még annyit, hogy a Fidesz-hű Csáky is azt mondta, hogy rossz az időzítés...

Makkasz 2010.05.26. 21:33:08

@Sólyom Bátor: nem, nem az, nekem nem szúrt szemet. Őszintén, nem is értem vki miért látja így. Gyurcsányról első pillanatban láttam, Kókáról is, Herényiről is, Antalról pl. nem.
Ha elmagyarázod, megpróbálom megérteni.
Akár emailben, nem itt.

flippant 2010.05.26. 21:33:20

@Tottone: Csak az a gáz, hogy ezek a bocskoros gyökerek nélküli tótok rendkívül suttyók. Volt egy drótos tót a faluban (ahol csak 1 templom volt) aki össze-vissza mászkált mert eltévedt és a templomot mindig más szemszögből látta. Aztán csodálkozott, hogy milyen nagy ez a magyar falu mert 7 temploma van... No ennyit ezekről.

burleszk 2010.05.26. 21:33:41

@kamarti: Én is beszéltem ma felvidéki magyar ismerősömmel. Pozsonyban él, és azt mondja, örül a törvénynek. Ő maga ugyan nem fog élni a lehetőséggel, mégis nagyon fontosnak tartja, hogy a magyar állam végre megtette ezt a fontos lépést a nemzeti összetartozás irányába. Nem határrevíziót akarunk, hanem erős egészséges nemzetet- ezt mondta.
Az pedig nevetséges, ostoba politika volna, ha a magyar kormány és parlament a szlovákiai választási kampány jegyében és az ottani nacionalista pártok elvárásai szerint hozna törvényeket.

mistertwister 2010.05.26. 21:34:13

FEdorka, azért az csak a te is kedvenc Gyurcsányod lózungja, hogy "konkrétan árt"... mert amúgy ez csak egy hipotézis, nem mellékesen, egybehangzik egy Slota mevű seggfej dumájával... izé, nem Slota ártott meg neked meg kedvenc Ferenced?

veny 2010.05.26. 21:34:22

@genyamagyar: Viktornak kellenek most nagyon az ilyen "olcsó", de hangos "melléktémák".

- adócsökkentés nem hogy azonnali és radikális nem lesz, de semmiféle érdemi
- eü, nyugdíj ügyekben mély kuss
- pintérsanyi az asztalát se találja meg két hét alatt, nem hogy érezhetőt javítana bármin
- az oligarchák elleni harc eredményeit Fellegi barátunk tükörben mutatja fel

dany82 2010.05.26. 21:34:30

@Fedor: Fedor, Te zseni.

A diplomatikus megoldások eddig is olyan jól müködtek. lásd: Dunaszerdahely, Malina Hedvig, Sólyom László kitiltása.

Szeretnék gratulálni a "magyar diplomatikus megoldások" világraszóló sikeréhez. Igazad van. Talán ezt kellene folytatni. Végülis a nyelvhasználat betiltása után még egy kicsit tartottuk volna magunkat ehhez a doktrinához és pár éven belül végleg megoldódott volna a magyar kisebbség kérdése Szlovákiában. Igaz, Fedor? milyen siker lett volna?

Te tényleg, komolyan azt hiszed, hogy egyetlen-egy szlovák is azért fogja megutálni a magyarokat, mert a magyar parlament elfogadta ezt a törvényt? Vagy attól félsz hogy a szélsöségesek mégjobban meggyülölik a magyarokat?

Hát igen. Talán tényleg ficohoz és slotához kellene igazodnia a magyar politikának. Az izraeli politikának pedig osama bin laden és ahmedinedzsad kegyeit kellene keresnie, nem? Hogy lehetsz ennyire ütödött?

A magyar kormánynak és a magyar országgyülésnek a MAGYAROK érdekeit kell szem elött tartania és a nemzet minden tagjáért felelösséggel tartozik.

Ennek a felelösségnek a jogi kerete az állampolgárság. Amely minden, MINDEN magyarnak jár.

Olvastad, mit reagált a szlovák parlament? elveszik a szlovák állampolgárságot azoktól, akik felvesznek egy másikat. Ez agyrém. Az alanyi jogon szerzett állampolgárságtól embercsoportokat megfosztani demokráciában példa nélküli. Ilyen talán soha, sehol nem volt az egész világon. és akkor szerinted NEKÜNK, MAGYAROKNAK kellene diplomatikusabbnak lennünk?

Te sem vagy azért teljesen normális, ugye? :-)

sárkányfő 2010.05.26. 21:34:31

@old_field: áruld már el ki a lófaszt érdekelnek a szlovákok? meg az ő megérdemelt sorsuk??? kit?? ennyit bírtál felfogni? a magyaroknak lesz rosszabb a slota-fico párostól a szlovákokat leszarom! neked még nem tűnt fel, hogy a felvidéki magyaroknak nem jó a mostani szlovák kormány? csak 3 rohadás hetet kellett volna várni, bassza meg, nem hőzöngeni és játszani a stupid ostoba übermagyart!

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:34:49

@nemezisazis: Mintha nem arról lenne szó, hogy vörösök, meg Ov vagy ki. Hanem arról, hogy most kib@sztak velünk. S talán egyszerűrn tesztelheted a kérdést: költözz ide, haver!

genyamagyar 2010.05.26. 21:34:50

@flippant: "hogy konfliktus esetén az egész magyarság mögöttetek állna"

Bruhahaha! Utoljára Nándorfehérvárnál nyertünk csatát 1456-ban. :-)

old_field 2010.05.26. 21:35:37

@Szlovákmagyar:
Nem szoktak vezetni, egyedül bírok közlekedni.
Amúgy sz@rügy, ami a nálatok van(ha valóban ott élsz), ezt el kell ismerni.
De sajnos azt csak az ott élők tudják megváltoztatni, minden nemzetnek olyan kormánya van, amilyet megválasztott/megérdemel...

Az állampolgárság nem automatikus, csak 1 LEHETŐSÉG.
Ezt a ficóék is tudják, és nekik tök mind1 mi történik Magyarországon, bármibe bele tudnak kötni.
Ehhez nem lehet igazítani 1 nemzetpolitikát, ezt Neked is látnod kéne...

Martian (törölt) 2010.05.26. 21:35:55

Fletó ilyen hozzászólásai -20-as IQ-s logikáról árulkodnak.
Tudtommal magyarországi szlovákok lehetnek kettős állampolgárok... a csehek és szlovákok között is oda-vissza működik a kettős állampolgárság... ha ez így van, akkor mire verik a nyálukat a tótok..? Netán a nyelvtörvény után még tapsolnunk kéne valamiféle új Fico-Benes dekrétumhoz??

genyamagyar 2010.05.26. 21:36:32

@dany82: "Az alanyi jogon szerzett állampolgárságtól embercsoportokat megfosztani demokráciában példa nélküli. Ilyen talán soha, sehol nem volt az egész világon."

És lám, mégis van! Na, ezt kapd ki!

_Ske_ 2010.05.26. 21:36:41

De könyörgöm, ez most miért volt ilyen kibaszott sürgős? Miért jó ez nekünk? Nekem ettől nem lett jó, sem a többi 10M magyarnak. Vagy igen? Felvilágosítana valaki, mi a facért jó ez nekem?

mistertwister 2010.05.26. 21:36:54

@nemezisazis: ne csodálkozz, kik érnmek rá napi 24 órában hülyeségeket írogatni? na, kik? azok a szopesz ejtőernyősök, akik közpénzen üldögélnek különféle állami hivatalokban, és naphosszat Orbán miatt aggódnak... Remelém, hogy ami személyes sorsukat ileti, nem hiába aggódnak... és hamarosan a "munka világában" kereshetik meg a kenyerüket...

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:37:01

@dany82: A magyarok érdekeit szem előtt tartani, nem egyenlő a magyarországi magyarok (vélt) érdekeivel. az én érdekemet ki tartotta most szem előtt? Így visled értem a felelősséget?

kamarti 2010.05.26. 21:37:55

@Makkasz: nem lehet, hogy apád emlékszik még a 20 évvel ezelőtti liberális-farmeres Orbánra? meg mindarra, amit és ahogy azóta változott, tett? Erre nem gondolsz?

Trompf · trompf.blog.hu 2010.05.26. 21:10:30
Abban pedig semmi bonyolult nincs, hogy akinek a magyar volt minden felmenője az magyar.

Állj! Anyámnak, anyai nagyapámnak, anyai nagyanyámnak német hangzású, talán eredetű neve is van, mint az elébb jeleztem, felvidéki magyarokként toloncolták át őket a 2. vh után. akkor most az én anyai felmenőim magyarok? (családfaadatok nem állnak rendelkezésre.) Ezt ki fogja eldönteni? Ja, apám családneve meg olyan, hogy a kilencvenes évek közepéig csak azt kérdezték ts vagy cs, a kilencvenes évek közepétől azt, h cs vagy ty a vége, mert nem hangzik az se magyarnak. akkor most én magyar vagyok? Vagy esetleg ez mégse olyan egyszerű kérdés itt a K-medencében...

mistertwister 2010.05.26. 21:39:10

@genyamagyar: izéke, mi van akkor, ha megfosztják őket... na, mi van akkor? gondold végig... ott fognak élni, ahol eddig is... süket szlovák duma az egész... ne vedd, úgy mint az öszödi lófaszt...

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:39:12

@old_field: Belátom, ergo: nemzetpolitikai érdekből dögöljek bele a ficomba. Kösz. Pont ezt gondoltam erről az egész magyar parlamenti eljárásról: Cska éppen mi nem számítottunk. Most mondtad.

flippant 2010.05.26. 21:39:37

@_Ske_: Mert a nyakadra jön 20 millió román és elveszik az állásodat és az üveggolyóidat.

veny 2010.05.26. 21:39:40

@Tottone: "Nehogy már az akadályozzon minket ... hogy egy szomszédos állam ... milyen fasisztoid módon reagálja azt le. "

Rövidebben is mondhatom ugyanezt?
Nehogymár zavarjanak minket a tetteink következményei... :(((

genyamagyar 2010.05.26. 21:39:51

Még egyszer kérdem: Megkérdezte valaki a szlovákiai magyarokat, hogy akarják-e?

NA?

_Ske_ 2010.05.26. 21:40:01

@flippant: az enyémet ugyan nem :)

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:40:33

@rockee: Próbáld ki, mi van akkor. Holnaptól nem vagy magyar állampolgár. Rajta, élj.

veny 2010.05.26. 21:41:21

@combo: "Ezen az 1 hónapon semmi nem múlt"

Pontosan.

_Ske_ 2010.05.26. 21:41:25

@genyamagyar: vagy akármelyiket. Senkit nem kérdeztek meg. Keresztülvitték, fasza gyerekek. :P

Martian (törölt) 2010.05.26. 21:41:41

Hmmm... ha a szlovákiai magyarok élén Gandhi állna, akkor most békésen megtagadnák a szlovák kormányzattal való együttműködést??

sárkányfő 2010.05.26. 21:41:49

Akik szerint most jobb lett a fevidéki magyaroknak, hogy így 3 héttel az ottani választások előtt magyarellene tömeghisztériát generáltunk mi, innen Budapestről, azoknak aszondom: oda lehet menni...
...és megtapasztalni a saját bőrötökön milyen jó, hogy Orbán elintézte Ficonak és Slotának hogy megőrizhessék a hatalmukat, és kormányzati pozícióból folytassák magyarellenes hadjáratukat...

flippant 2010.05.26. 21:42:07

@Szlovákmagyar: Bakker, ha gyík vagy nem kötelező felvenni a magyar állampolgárságot. Beszélj továbbra is tótul és nem változik semmi.

old_field 2010.05.26. 21:42:08

@genyamagyar: "
Ja ja! Még nem volt ideje kiforrni, ugyanis Magyarországon csak 1849-től hivatalos a magyar nyelv."

:) tényleg idegen terep neked a magyar.

De ismerkedj a nyelvvel és talán megkedveled a magyart is...

Sir John Browning angol nyelvtudós a 19. században így ír egyik könyve előszavában a magyar nyelvről :

"A magyar nyelv messze áll magában. Egész sajátos módon fejlődött és szerkezete olyan időkre nyúlik vissza, amikor a legtöbb most élő európai nyelv még nem is létezett. Önmagában következetesen és szilárdan fejlődött nyelv, melyben logika van, sőt matézis is, az erő, a hangzatok minden hajlékonyságával és alakíthatóságával. Az angol ember legyen büszke arra, hogy nyelve az emberi történelem eposzát tünteti fel. Ki lehet mutatni az eredetet, kivehetők, szétválaszthatók benne az idegen rétegek, melyek a különböző népekkel való érintkezés során rávakolódtak. Ezzel szemben a magyar nyelv egyetlen darabból álló terméskő, melyen az idő viharai karcolást sem ejtettek. Nem az idők változásától függő kalendárium. Nem szorul senkire, nem kölcsönöz, nem trafikál, nem ad és nem vesz senkitől. Ez a nyelv a nemzeti felsőbbrendűségének, szellemi függetlenségének legrégibb, legdicsőbb műemléke. Amit a tudósok nem tudnak megfejteni, azt mellőzik. A nyelvészetben éppúgy, mint az archeológiában. A régi egyiptomi templomok egyetlen kőből készült padozatát sem tudják megmagyarázni. Senki nem tudja honnan jött, melyik hegyből vágták ki csodálatos tömegét. Miként szállították oda, miként emelték fel a templomok tetejéig... A magyar nyelv eredetisége még ennél is csodálatosabb tünemény, sokkal csodálatosabb! Aki ezt megfejti, az az isteni titkot fogja boncolgatni: valójában annak is az első tételét; KEZDETBEN VALA AZ IGE, ÉS AZ IGE AZ ISTENNEL VALA, ÉS ISTEN VALA AZ IGE... Semmilyen nyelv nem tudja magáévá vallani az Istent úgy, mint a magyar.A MAGYAROK ISTENÉRE ESKÜSZÖM...”

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:42:12

@genyamagyar: engem sem kérdezte, és még mást senkt sem. De azt sem hallották meg, amikro magyar politikusok, elemzők kérték, hogy várjanak már még egy kicsit. Számít az valamit, hogy itt mi van?

Nem vagyunk mi vakok, csak bátrak - ez is egy régi dakota mondás.

Makkasz 2010.05.26. 21:42:54

@Szlovákmagyar: sajnos nem lehet minden környező állam igényeihez alkalmazkodni, és sajnálom hogy félelemben kell élnetek, hogy egy plusz lehetőségnek(amivel nem is kell élni) nem tudtok örülni. Ha Csáky vagy párttársai tökösek, akkor kérik a magyar állampolgárságot, és olyan harcosok lesznek Szlovákiában mint anno Martin Luther King, és elérik hogy ne kelljen többé félni, ha magyarul beszélsz, ne kelljen megalázkodni senki előtt mert a kisebbséghez tartozol.
Választások a 8 határos országban valahol mindig vannak, így soha nem lesz változás, majd pont a magyarellenes majom Fico-Slota párossal tárgyalunk hogy lehet-e Magyarországnak állampolgárságot adni magyaroknak (ha kérik).
Más, Románia, Szerbia, Horvátország nem tiltakozik, mert ugyanezt a jogot adják saját nemzetbeliüknek. Nade Szlovákia? Adja meg ő is ezt a jogot. Engem nem bánt ha itteni tóthok megkapják, és jobban érzik magukat tőle. Tényleg nem fájna, egyáltalán, és talán nemzetbiztonsági kockázata sem lenne:)

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:42:56

@flippant: Bunkó vagy. Gyere, lakj itt és itt pofázz.

II.Briandrew 2010.05.26. 21:43:06

Az időzítés rossz, a törvény viszont jó. Ne keverjük a szezont a fazonnal. Amit a szlovákok művelnek pedig konkrétan súlyos megszegése és eltiprása az emberi jogoknak, főleg hogy az Unió tagjai is vagyunk mind a ketten. Az pedig, hogy Gyurcsány és egy-két hű bérence nemmel szavazott, konkrétan szégyenteljes és pofátlan! Ami pedig az érvelést illeti:

Egyedül Szlovákia vergődik és hisztizik, a többi ország magyarjainak viszont nagyon is segítség ez és mivel Szlovákia nemzetközi jogokat sért, ezért pár hónap múlva felveheti majd ott is bárki a magyar állampolgárságot. Ennyi.

mistertwister 2010.05.26. 21:43:09

@genyamagyar: genyaizé, te kiért is aggódsz úgy egyébként, mert ezzel a nickel eléggé nehezen hihető, hogy te egy magyar ember miatt is aggódnál... genyákért aggódsz?

genyamagyar 2010.05.26. 21:43:14

@rockee: "mi van akkor, ha megfosztják őket... na, mi van akkor?"

Kérdezd meg tőlük! Például nem tölthetnek be bizonyos állásokat.. Ámbár neked ez mindegy.

A lényeg: feltehetőleg emiatt marad Fico meg Slota.

szép munka volt!

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:44:43

@Makkasz: Neked is ezt tudom mondnai: költözz át és harcolj te! majd utána oszd az észt. Már mondtam: könnyű más faszával a csalánt verni.

mistertwister 2010.05.26. 21:44:54

@Szlovákmagyar: te kibaszottul egy szopesz bértollnoknak nézel ki, semmi másnak - "dakotázó"

sárkányfő 2010.05.26. 21:44:58

@rockee: "mi van akkor, ha megfosztják őket... na, mi van akkor?"

megmondom én neked, te orrodig se látó nagymagyar: az lesz, hogy a szlovák állampolgársággal együtt elveszítik a választójogukat is. És így nem tudnak az ottani magyar pártokra szavazni.

Így gyengítjük mi innen, Orbánnal az élünkön a felvidéki magyarok politikai pozícióit...

vastort 2010.05.26. 21:45:36

@Tottone:
totálisan igazad van.
@poszt:
Fedor, én kedvelem ezt a blogot, de most hülyeséget írtál.

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:45:54

@II.Briandrew: Jöhetsz te is. Aztán majd meglátjuk, hogy birod.

old_field 2010.05.26. 21:46:14

@Szlovákmagyar:
csak ismételni tudom :
Csak az ott élők tudják megváltoztatni : minden nemzetnek olyan kormánya van, amilyet megválasztott/megérdemel...

Az állampolgárság nem automatikus, csak 1 LEHETŐSÉG.
Ezt a ficóék is tudják, és nekik tök mind1 mi történik Magyarországon, bármibe bele tudnak kötni.
Kellett pl. valami indok a nyelvtörvényhez ??
1 irracionális hatalommal nem lehet mit kezdeni...

rockjano_ 2010.05.26. 21:46:52

Még egy szempont!

Hányan fogják igényelni???
Nem lesz-e ciki ha túl kevesen (amire ezek után van esély)

mistertwister 2010.05.26. 21:46:53

@genyamagyar: a logika nem az erősséged, ugye? gondold végig a félelmedet... :D

genyamagyar 2010.05.26. 21:47:09

@rockee: Ad1: nem aggódok senkiért. Ad2: a "genyamagyar"-ról neked az jut eszedbe, hogy genya a magyar? Nocsak, nocsak, Freud csókoltat! Pedig mást jelent.

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:47:15

@rockee: Köszönöm. Ezek szerint a szlovákiai magyar ismérve, hogy OV hívő, vallásos és mélymagyar? tévedsz. Vannak itt is másfélék.
Amúgy meg gyere te is, élj itt.

flippant 2010.05.26. 21:47:21

@Szlovákmagyar: Bakker, most perelem a tótokat őseim földjei miatt. A fél vármegye a miénk, nagyapáméknak egy szál f@szban kellett elhagyni a Felvidéket a kollektív bűnösség nevében. Ha visszakapjuk jogos jussunkat akkor elhiheted nekem, hogy arra a területre egy büdös tót sem teheti be a szőrös mocskos lábát.

sárkányfő 2010.05.26. 21:47:40

@old_field: ugye te szándékosan nem veszed figyelembe az ellenérveket, és lehajtott fejjel hajtod a magadét?

Tottone 2010.05.26. 21:47:49

@veny: ne beszéljünk már mellé...persze hogy vállaljuk a következményeket. De ha a következmény az hogy egy szélsőségesnek nem tetszik valami akkor ezt vállalom. Ez belefér, nem bánom, hogy nem udvaroltam körbe Jan Slotát. Na ehhez mit szólsz? Vagy szerinted udvaroljak neki?

Amúgy meg az hogy gyorsítva megadom (TEHÁT NEM KÖTELEZŐ!!!) az állampolgárságot valakinek HA KÉRI az miért más faszával a csalán? Ha ficó holnap azt mondja hogy magyar nyelvű könyv nem exportálható sehova, akár betartom, mert jaj más faszával a csalán???

tölgyes 2010.05.26. 21:47:58

Megszöületett egy olyn törvény amelyik gyorsított eljárásban biztosítja az állampolgárságot annak, aki igénybe akarja venni. FELHÍVOM A FIGYELMET: NEM KÖTELEZŐ IGÉNYBE VENNI.. HA VALAKI ÉLNI ÓHAJT VELE AZ IGÉNYBE VESZI.
1. Ezzel a környező országok közül csak Szlovákia nem ért egyet.
2. Ha a szlovák állam eredményesen tiltja meg a magyar állampolgárságot (ez nem valószínű) akkor se ér egyetlen szlovákiai magyart joghátrány.Eddig se vehették fel eztán se vehetik fel.
3. Kamu szöveg a választásra hivatkozni: A FÉLFASISZTA SLOTA-FICÓ KETTŐST ÚGY VÁLASZTOTTA MEG SZLOVÁKIA, HOGY NEM VOLT SZÓ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGRÓL...Nem kellett ahhoz Orbán, hogy kormányra kerüljenek.
4./Ráadásul már Gyurcsány-Bajnai alatt is a nomád magyar hordákkal fenyegette Slota a szlovákokat, pedig Gyurcsány és Bajnai épp csak az ülepüket nem nyalta ki.
4./ Ezt a szlovák vezetést csak az elégítené ki, ha minden magyar szép csendben odamenne a Dunához és belelőné magát.. így megvalósulhatna a régi álom: egyesülhetnének déli szláv testvéreikkel..

mistertwister 2010.05.26. 21:48:03

@ó jaj: bruhaha, ne nevettesd ki magad!

II.Briandrew 2010.05.26. 21:48:20

@ó jaj:

Persze, Orbán maga az ördög és Gyurcsányt meg szentté kell avatni. Így jó lesz? Csak, hogy rávilágítsak elfogult irományod lényegére...

genyamagyar 2010.05.26. 21:48:48

@rockee: a tények nem zavarnak, ugye?

Szóval ki kérdezte meg a ht. magyarokat, hogy akarják-e?

sárkányfő 2010.05.26. 21:49:03

@Szlovákmagyar: Ilyen "barátok" mellett nektek már nincs is szükség ellenségre :(

flippant 2010.05.26. 21:49:22

@rockjano_: És ha mondjuk 10 milla forintot kapna pluszba minden egyes magyar aki van olyan tökös, hogy bevállalja az állampolgárságot?

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:49:58

@old_field: Láthatóan nem érted. Nem tudnak bármibe belekötni. Csak amibe lehet. a konfrontálódó, Magyarország Magyarországgal határos mondatokba lehet. Meg ebbe is lehet. Ficot vlszeg kurvára nem érdeklik a magyarok. Ő nyerni akar. És a magyarfóbiára játszva nyer. Ennyi. Köszönjük.

II.Briandrew 2010.05.26. 21:50:11

@tölgyes:

Annyira egyet tudok érteni...De természetesen Orbán és a Fidesz tehet mindenről, még arról is, ha Szecsuánban kiszáradt egy rizsföld :)

genyamagyar 2010.05.26. 21:50:15

@flippant: Lófaszt kapsz te, nem "jogos jusst"!

mistertwister 2010.05.26. 21:50:20

@tölgyes: ez ennyire egyszerű - a többi a szokásos szoclib szarkeverés, hangoskodás, faszverés satöbbi - nem értik ezek, hogy most már végérvényesen szopóágra fognak kerülni... végük van, ez nem megy tovább, amit eddig művelhettek... továrisi tényleg konyec :)

ne most 2010.05.26. 21:50:32

@veny: Ha semmi nem múlt, akkor meg jobb most. Ficoékkal nincs mit tárgyalni ez régóta tudott. A probléma az, hogy még mindig jobbak a külpolitikában. Most is állitja tárgyalni akar.

mistertwister 2010.05.26. 21:51:32

@genyamagyar: genyalény, évek óta mondják, hogy akarják... nem te, nem téged kérdeztek, mert téged senki nem fog kérdezni néhány hónap múlva... :D

sárkányfő 2010.05.26. 21:51:38

@rockee:
@II.Briandrew:

Idióták. A szlovák parlamenti választásokon csak szlovák állampolgár szavazhat. ha elveszik a magyar állampolgárságot igénylő felvidékiektől a szlovák állampolgárságot, akkor ők attól kezdve értelemszerűen nem szavazhatnak.

Aki szerint jó, hogy gyengülnek a szlovákiai magyar pártok, azok vagy teljesen idióták, vagy Slota-hívő magyarellenesek.

tölgyes 2010.05.26. 21:52:13

@Szlovákmagyar: Én azt gondolom senki se fogja Önt arra kötelezni, hogy felvegye az állampolgárságot. Ha nem akarja nem veszi fel..Ha én adni akarok magának 100 forintot.. akkor se kérdem meg Öntől, hogy AKARJAK-E ADNI. Adok. Amit Ön visszautasíthat. Azt mondhatja: Nekem ez nem kell. Mi ezzel a gondja

Ha meg a pozicióit erősíteni akarja Szlovákiában, akkor menjen el és szavazzon azokra, akik a magyar érdekeket figyelembe veszik.. és vigyen el magával minden magyart.

Sólyom Bátor 2010.05.26. 21:52:23

@Makkasz: Akkor azt mondd meg, légy szíves, hogy kikről látod a Fideszben, hogy beteg arcok! (Egyébként Antall nem volt "beteg" ember (ezt nem szóviccnek szántam, természetesen), vagyis ő nem volt egy magával meghasonlott alkat, csak gyenge és bátortalan politikus.)

flippant 2010.05.26. 21:52:41

@genyamagyar: Te nagyon hülye, szlovákia 60%-a jelen pillanatban is magyar tulajdon. Eriggy ki a tótokhoz és nézd meg a telekkönyveket. Még ott virít a magyar címer mindegyiken s a bejegyzésben csupa-csupa magyar nevek vannak! Szerinted mi a rákért pattognak a büdös tótok? Hatalmas ingatlanokról, több milliárd Ft értékű földekről van szó!

old_field 2010.05.26. 21:52:44

@ó jaj: "ugye te szándékosan nem veszed figyelembe az ellenérveket, és lehajtott fejjel hajtod a magadét?"

Te szándékosan nem veszed észre , hogy ellenérveim vannak az ellenérveidre ?
:)
amúgy felemelt fejjel !

kamarti 2010.05.26. 21:52:51

@flippant: "Vagy csatakozzatok földjeitekkel az anyaországhoz. Csikarjatok ki határrevíziót." 2010-ben? az Eu tagországaiként? ne haragudj, de ez teljes elmebetegség.

@burleszk: persze, biztos van olyan, aki örül, de nyilván ott sem egységes az álláspont, ahogy itt sem. Mindenestre se az ellenzők, se a támogatók (se itt, se ott) nem tudják a következményeket egyelőre. Azzal viszont egyetértek, hogy OV-nek mindig kell egy konkrét ellenség, akivel lehet izmozni, például mert a kommunikációjuk részben erre épül, ellenségkép nélkül nem működik...

ja, és a szlovákoknak több országgal (például a csehekkel) is van _külön_ egyezményük a kettős állampolgárságról. amit tárgyalások előztek meg. és ezeket egyenként, külön-külön kötötték az érintettekkel. Lehetet volna így is, pár héttel később.

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:53:52

@flippant: idéznék: "Ha visszakapjuk jogos jussunkat akkor elhiheted nekem, hogy arra a területre egy büdös tót sem teheti be a szőrös mocskos lábát."
Akkor most mi van?@rockee: Mit tehet egy ma élő 18 éves szlovák arról, hogy politikusok elvették a földjeiteket? És mi van azzal a szlovákkal, akit Siposovának hívnak, nagyapja nagyanyja magyar volt, de ő már nem az? Eszeden vagy?

dany82 2010.05.26. 21:54:07

@Szlovákmagyar: hosszú idö után elöször akart tárgyalni a szlovák kormány. Ez jelentös elörelépés, nem?

eddig szó nélkül kidobták a magyarokat a kormányból, megerösítették a benes-dekrétumokat, elvették a nyelvhasználati jogot, összeverették a dunaszerdahelyi szurkolókat a karhatalommal, eltussolták Malina Hedvig ügyét...

Meggyözödésem, hogy az új kormány már ezzel a törvénnyel is sokat segített rajtad és amennyiben Te is magyar állampolgár leszel, akkor ha bármi olyasmi történne veled, mint Malina Hedviggel, akkor a magyar állam nem csak erkölcsileg, hanem jogilag is köteles lenne kiállni a védelmedben.

Fura, hogy szerinted nem fico és slota (valamint az ö tetteiket szótlanul türö gyurcsány-bajnai-göncz trio) veri más izéjével a csallánt, hanem a neked jogokat és lehetöségeket biztosító új parlament.

De Te tudod...

mistertwister 2010.05.26. 21:54:13

@II.Briandrew: és ne feledd, hogy Orbán miatt egyre nagyobb az ózonlyuk is... :)

genyamagyar 2010.05.26. 21:54:29

@Szlovákmagyar: Hát igen... A te véleményed a "nagy magyarok" által le van szarva.

Tipikus jobbos mentalitás: majd mi megmondjuk nektek, hogy mi a jó nektek.

sárkányfő 2010.05.26. 21:54:32

@old_field: oké, pontosan melyik kommentedben írtál ellenérvet arra, hogy totálisan elbaszott az időzítés, és ez a fico-slota pártost segíti a szlovák választások előtt 3 héttel?

flippant 2010.05.26. 21:54:53

@kamarti: Te is merjél kicsi lenni. Szerintem meg az az elmebetegség, hogy egy neonáci fasiszta rasszista törvény (benes-dekrétum) jelenleg is hatályos az EUban.

tölgyes 2010.05.26. 21:54:58

@II.Briandrew: Természetesen az egésza ballib részéről csak a nemzet megosztásának folytatására való törekvés. Gyurcsány mindig is ebben vitézkedett..

genyamagyar 2010.05.26. 21:55:01

@rockee: Persze... persze... Miért hazudsz?

Tottone 2010.05.26. 21:55:07

Szlovákmagyar: nem várható el hogy tiszteljük, féljük sőt kiszolgáljuk azt amit megvetünk, elítélünk. Márpedig Fico-Slota ilyen és érzésem szerint ezzel nem lehet vitatkozni...ha ez a viselkedés ott szavazatokat hoz akkor ezzel baj van...és nem Magyarországon...bár azt hiszem ezt ott is sokan tudják. De ettől még ezt nem lehet kiszolgálni...csak ez vezet tisztuláshoz.

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:56:33

@tölgyes: És közben mi történik? Magyar nevem van. Magyar iskolába jár a gyerek. Az országomban magyar fóbia tombol. A gyereket piszkálják, mert magyar, mert az apja-anyja a szlovák gyereknek bevette a nemzetieskedő szlovák dumát. És akkor most nekem jó? Ne vicceljen már. Semmit se tud arról, hogy mit jelent ez nekünk a mindennapokban.
Csak egy kicsit képzelje le, és aztán ah nem megy, jöjjön ide, lakjon itt, és innen ossza az észt.

mistertwister 2010.05.26. 21:56:48

@Szlovákmagyar: miről beszélsz, álszlovák-valódiszocialista? ez nem kényszerzubbony, amit erőszakkal adnak majd rád nemsokára a megfelelő egészségügyi intézetben, hanem egy lehetőség... aki akarja, aki vállalja, kérheti... érted még ezt vagy már jöhet a zubbony máris?

II.Briandrew 2010.05.26. 21:56:58

@ó jaj:

Az idióta jelző felett jótékonyan szemet hunyok.

Ha olvastál volna figyelmesen(de ezt ugye nem tetted meg csak sértegetsz), akkor ott világosan leírtam, hogy a törvény jó, az időzítés rossz. DE! Szlovákia nemzetközi és emberi jogi egyezményeket sért, nem is akárhogyan, ellentétben a Magyarországgal, aki csak teszi a dolgát. Szlovákiát belátható időn belül kötelezni fogják, hogy vonja vissza a törvényt és a felvidéki magyaroknak semmi hátrányuk nem fog származni ebből. De ha nem ismered a nemzetközi jogot és fikarcnyit sem konyítasz a politikához, akkor tegyél meg egy szívességet és legalább ne oszd az észt! (Ja, amúgy igen, tanultam nemzetközi jogot és követségen dolgozom.)

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:57:27

@Tottone: tisztulj meg, okos tóni. Próbálkozz itt. Ha már voltál ilyen helyzetben és csináltál valamit, akkor oszd az ész, rendben?

mistertwister 2010.05.26. 21:57:58

@genyamagyar: egy szopesz mondja, hogy "hazudsz"? ne nevettesd ki magad, kis genya... :D

tölgyes 2010.05.26. 21:57:59

@rockee: Az ideológia szarkeverésben mindig örömüket lelték. Mégis: egyszerűen meg kell nekik mondani: a szlovákiai magyarokat annál nagyobb kár nem éri, hogy nem kapják meg azt, amit eddig se kaphattak meg.. A Benes dekrétumok pedig Orbántól függetlenül még Kádár alatt is érvényben voltak.. A jó Jani bácsi is hiába nyalta Huszak elvtárs seggét.

genyamagyar 2010.05.26. 21:58:14

@flippant: lófaszt magyar tulajdon! Szlovák. Magyar címer...bruhahaha! Ki nem szarja le???

Szlovákmagyar 2010.05.26. 21:58:23

@old_field: Komolyan modnod, hogy Magyarországon nem kerülhet hatalomra egy Slota? hogy érdemes minket odavetni koncnak belpolitikai érdekekért?

mistertwister 2010.05.26. 21:59:21

@Szlovákmagyar: a te nagy szlovákságodról egy vicc jutott eszembe, ami a seggről szól:

- te rigó, fütyülj csak egyet!
- prrrrrr

old_field 2010.05.26. 21:59:48

@ó jaj:
old_field 2010.05.26. 21:57:01

genyamagyar 2010.05.26. 21:59:56

@rockee: Persze hogy hazudsz! Na, figyusz, ez a logika: "kettős állampolgárság -> Fico/Slota marad -> tovább szopatják a magyarokat".

Szívesen!

Szlovákmagyar 2010.05.26. 22:00:34

@II.Briandrew: Seemi hátrányuk, csak az, amit közben megkaptak. Az, hogy nem íratják magyar iskolába a gyerekeket - már most se. Meg ilyenek. Csak az egzisztenciájukról van szó, de nem ki nem szarja le, egy kis nemzeti érdekből. De a szlovákok meg jól megkapták. Kösz.

Petykabá 2010.05.26. 22:01:13

Valami alapvetőt nem ismer fel a cikk írója! Méghozzá azt, hogy nem lehet kompromisszumot kialakítani a szlovákokkal. Megpróbálta Gyurcsány és sok más politikus is, de nem lehet. Ekkor két dolgot lehet tenni: 1. mindörökké térdreereszkedni, bármit fikkant Fico. 2. Megmutatni, hogy ez nem így megy. Tudom azt, hogy aki sosem áll ki magáért, azt mindig le fogják nyomni. Nem hiszed? Nézz szét a munkahelyeden, hogy érzik magukat, akik nem merik sosem vállalni a konfliktust. Persze, amikor vállalod szar, de később elfogadnak. És ez fog történni Szlovákiában is. Sokan majd megunják a magyarellenességet, mint itthon a zsidóellenességet, cigányellenességet, és elkezdik máshogy nézni a dolgokat..

sárkányfő 2010.05.26. 22:01:16

@II.Briandrew: Szia! te egy idióta vagy!

Ezt írtad korábban: "Persze, Orbán maga az ördög és Gyurcsányt meg szentté kell avatni. Így jó lesz? Csak, hogy rávilágítsak elfogult irományod lényegére... "

erre írtam válaszul, hogy idióta vagy, és fenn is tartom, ugyanis ez nem válasz, hanem retardált baromság arra a felvetésre, hogy az időzítés tragikus, Orbán Slota szekerét tolja és hatalmon tartja a szlovák magyarellenes erőket!

amennyiben fenntartod, hogy állításomra adekvált választ adtál, akkor továbbra is: idióta!

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.05.26. 22:01:45

Ez a poszt megint úgy hülyeség, ahogy van, karöltve Gyurcsány érvelésével.
Az a helyzet, hogy ettől a törvénytől függetlenül is utálnak minket a szlovákok, amikor Bajnai ill. Gyurcsány kormány volt, akkor is utáltak minket és seperc alatt kreáltak állittólagos magyareszélyt, ha ugy érezték, hogy most épp csökkennek a százalékaik. Ha nem lett volna ez a törvény, találnak mást, ahogy mindig is találtak és találni is fognak. Ilyen egyszerű, kérem.

mistertwister 2010.05.26. 22:01:51

@genyamagyar: egy olyan ember, akit tényleg érdekel a magyarok sorsa nem aggat magára ilyen nicket: genyamagyar... nomen est omen - nudli kis szockó hazudozó vagy, annyira átlátszó

Szlovákmagyar 2010.05.26. 22:02:04

@genyamagyar: Nem fogom neked elmondani, hogy ki vagyok. Egyelőre annyit, hogy Malina Hedvig nekem csoporttársam volt az egyetemen. HOgy mi történt vele nem az újságokból tudom. Szevasz, kis hülye.

genyamagyar 2010.05.26. 22:02:27

@rockee: Jó véleménnyel vagy egy szlovákiai magyarról.

De bunkó vagy.

---------------
Na csá mindenkinek! Álmodjatok a három tengerről! :-)

II.Briandrew 2010.05.26. 22:02:45

@ó jaj:

vita részemről lezárva, és azt mondasz, amit akarsz. Sajnállak. Megkérlek, hogy inkább ne is címezd nekem az agymenéseid!

old_field 2010.05.26. 22:03:15

@Szlovákmagyar:
komolyan mondom.
---
azért, mert nálatok van 1 aberrált hatalom, azért ne kapjon lehetőséget sem az állampolgárságra másik x millió magyar ?

mistertwister 2010.05.26. 22:03:17

@ó jaj: szerintem, amikor egy faszt (is) szopó tolvaj szocialista mond ilyet másra, akkor az meglehetőst inadkevát :)

kamarti 2010.05.26. 22:03:34

@flippant: igen, sztem is aggályos, ebben egyetértünk. valahol olvastam, hogy a trianoni békedektrétum - ami szintén hatályos - tiltja a kettős állampolgárságot. akkor?

tölgyes 2010.05.26. 21:52:13
Én azt gondolom senki se fogja Önt arra kötelezni, hogy felvegye az állampolgárságot. Ha nem akarja nem veszi fel. Mi ezzel a gondja

nekem pédául az, hogy úgy hangzik, mint a mesében: viszek is ajándékot meg nem is. Cinikus. és azt jelenti, nem az a lényeg, hogy _valójában_ használható, hasznos legyen, hanem hogy elmondhassuk: mi megcsináltuk, voltunk olyan tökösek.

reccs 2010.05.26. 22:03:37

@Szlovákmagyar: Komolyan modnod, hogy Magyarországon nem kerülhet hatalomra egy Slota? hogy érdemes minket odavetni koncnak belpolitikai érdekekért?

Persze, hogy érdemes. Kb. két csoport nem számít a magyar politikában: a határon inneni és a határon túli magyarok. Már a 2004-es szavazás is egy Orbán-Gyurcsány szétszavazás volt, csak nem mondta ki senki. Miért, elhittétek, hogy számítotok/számítunk? Kis naiv.

Petykabá 2010.05.26. 22:03:50

Komolyan. Ki az az idióta aki azt hiszi, hogy Fico nem maradt volna, ha nincs akettős állampolgárság téma? Így is úgy is maradt volna. És ha nincs kettős állampolgárság, akkor kitalált volna valami más magyar hisztit... Nem lehet a hisztéria elől kitérni nem tűnt még fel?

sárkányfő 2010.05.26. 22:04:02

@old_field: és ennek mi köze ahhoz, hogy az orbán által _most_ átnyomott kettős állampolgársági törvény még rá is segít a hülye szlovák politikusok agyrémeire?

nem érted hogy ez olaj a szlovák szélsőjobb tüzére?

te tényleg nem érted?

Szlovákmagyar 2010.05.26. 22:04:19

@felvidéki istimester: Igazad van. de talán mégsem kellene ennyire segíteni nekik a találásban.

genyamagyar 2010.05.26. 22:04:22

@Szlovákmagyar: Te most kinek válaszoltál? Mert engem spec nem érdekel, hogy személyesen ki vagy.

flippant 2010.05.26. 22:04:34

@genyamagyar: Négyről, Te nagyon hülye! Ne Kormozz! A Nápolyi Királysággal 4 tengerünk volt! :)

rockjano_ 2010.05.26. 22:05:01

@flippant: Hááát ez én pénzemből ne ha lehetne.

Márpedig az állam pénze az az ééééén pénzem :-)

A Cseh elnük is hogy a szlovákok mellé állt hmmmmmmm.........

II.Briandrew 2010.05.26. 22:05:12

@Szlovákmagyar:

Szerintem nyugtatót kéne bevenned és aludnod egyet! Konkrétan olyan hisztit csapsz itt, mintha éppen le akarnának lőni. Eddig sem volt leányálom odaát Fico és Slota alatt, ezután sem lesz. Orbán ide, Fidesz oda. Nem ettől függ, fogd már föl az ég szerelmére!

Petykabá 2010.05.26. 22:05:20

Figyelj Szlovákmagyar. OK nagyon tisztellek, hogy ott laksz, de kb. 5 emberrel beszéltem ma, aki örül neki. Szóval nem te vagy az egyetlen hang a Felvidékről sztem...

Szlovákmagyar 2010.05.26. 22:05:56

@Petykabá: JA, mert te naprakészen követed a szlovák választással kapcsolatos sajtót meg közvélemyénkutatásokat. Ja, hogy nem? Mert akkor nem beszélnél ilyen dolgokat.

sárkányfő 2010.05.26. 22:06:01

@II.Briandrew:
@rockee:

Igazatok van! Meggyőztetek! Gyurcsány tehet arról, hogy Orbán alájátszik a magyarellenes szlovák politikusoknak!

Barmok... ész nélkül tapsikoltok mindennek amit orbán csinál, csak azért mert gyűlölitek gyurcsányt...

old_field 2010.05.26. 22:06:23

@rockee: hagyd, reményetelen...
van pár ilyen szánalmas, primitív magyarellenes provokátor.

genyamagyar 2010.05.26. 22:06:31

@rockee: figyelj te kis pöcs: nem tudsz értelmezni egy összetett szót sem. A genyemagyaról neked a "genya A magyar" jut eszedbe? Szép kis véleményed van a magyarokról.

mistertwister 2010.05.26. 22:06:54

@Petykabá: erről van szó... hasonlóléppen hozzám... ez meg itt úgy osztja az észt, mintha ő lenne egymaga... Slota pártjában is vannak magyar nevűek, mit tesz az asszimiláció...

flippant 2010.05.26. 22:07:26

@kamarti: És szerinted hatályos még az a békediktátum? Vagy megint merjük kicsik és icipicik lenni?

genyamagyar 2010.05.26. 22:07:36

@flippant: Bunkókám, és a Szíriusz az smafu? Tanulj és tanulj... :-)

sárkányfő 2010.05.26. 22:07:42

@Petykabá: Egyeteln hang? te eddig hol voltál, a holdon? hetek óta könyörögnek a felvidéki magyar politikusok, hogy várják már ki azt a kis időt a szlovák választásokig...

Pl.:
"A Híd polgári párt arra kérte Orbán Viktort, hogy várja ki a szlovákiai választásokat a magyar állampolgársági törvény módosításával, amely lehetővé tenné a határon túli magyarok kettős állampolgárságát, mivel annak következményei a kinti magyarokra nézve végzetesek lehetnek."

mistertwister 2010.05.26. 22:07:43

@genyamagyar: nem, a genyáról egy szocialista kis pöcs jut az eszembe... :)

Szlovákmagyar 2010.05.26. 22:07:53

@II.Briandrew: Nem hosztizek. egyetlen dologra hívtam fel a figyelmeteket: könnyű nemzeti dolgokról beszélni, miközben foglamad sincs, hogy kikről beszélsz. Én egyébként azonnal fel is veszem a magyar állampolgárságot, pont azért, hogy lássam, mi lesz ebből. Kereshetlek madj akkor, amikor segítségre lesz szükségem?

old_field 2010.05.26. 22:08:10

@Petykabá: na végre...!! már megijedtem, hogy ez a domináns szlovák' visszhang.

verébmondjabagolynak 2010.05.26. 22:09:30

Érdemes elolvasni a külföldi reakciókat!!!

Hollandia, Franciaország egyenesen arról ír, hogy a mai döntésünkkel destabilizálhatjuk az EU-t!!!??? Egyenes következtetésként arra jutnak, hogy az egész Balkánt magunkkal ránthatjuk. (Az orosz oszét példát párhuzamosítják velünk) Példaként említik Szlovákia bezzeg voltát, hogy mennyivel jobb a gazdaságuk...stb.
Teljesen szlovák pártiak és süt belőlük a gyűlölet. Mindenki arra várj, hogy Brüsszel megfedjen minket!!

Ez kész röhej, több szempontból is.
Abszolút nincsenek tudatában a fogalmaknak, vagy hogy ténylegesen miben döntöttek a mai nap politikusaink. Teljesen figyelmen kívül hagyják a szlovák nacionalizmust, a nemzetiségi jogokat.
Brüsszel meg amúgy sem sokat tud tenni, egyértelműen szlovák pártiak, ahogy eddig is azok voltak. Mindenki tojik rájuk kivéve persze minket magyarokat.

A mai egy gesztus volt azt hiszem. Romániát nem zavarja a dolog, a szerbeket sem, ukránokat sem, csak egy icipici - de tegyük hozzá, hogy akaratát nemzetközileg is jobban érvényesítő (nálunk legalábbis) - ország pattog.

Viszont az ellenkezőknek is igazuk van. Amíg nem vagyunk elég erősek gazdaságilag, egységesek nemzetileg, nincs egy valamirevaló hadseregünk, az EU-n belül pedig nem tudjuk érvényesíteni magunkat, addig csak a rövidebbet fogjuk húzni. Szép gesztus Orbántól, de könyörgöm valóban meg tudnánk védeni azokat a magyarokat (akik magyarok mint mi itthon!!!) akiket retorziók fognak sújtani? Kötve hiszem. Én örülök, hogy valamennyire végre hozzánk tartozhatnak, de a szájharcon kívül vajon mire lesz képes Orbánunk? Attól félek semmire. Hősködni a partvonalról lehet amennyit akarunk, de ha már be kell majd menni a pályára azt hiszem nem biztos, hogy valami tartalmas eredményt is fel tudnánk mutatni.

Mindenesetre ez minimum 2004 után.

De mint ahogy eddig is, az óvónéni nem fog bejönni a homokozóba rendet csinálni, Fico meg eddig rendre belenyomta fejünket a homokba.....

flippant 2010.05.26. 22:09:38

@rockjano_: Jaj, Janókám! Kinek a pénze? Itt már régen nem a Te pénzedből mulatnak, bakker hanem Kohn bácsiék pénzéből!

II.Briandrew 2010.05.26. 22:09:38

@Szlovákmagyar:

Igen, kereshetsz. De nem lesz rá szükség, mert Szlovákiát nagyon csúnyán megbüntetik ezért a kis afférért, ebben biztos lehetsz!

genyamagyar 2010.05.26. 22:09:45

@Petykabá: Nem Ficoval kell kompromisszumot kötni, hanem a kinti magyarokkal! Tényleg, valaki megkérdezte őket?

Na ugye!

strappa 2010.05.26. 22:09:58

@kamarti: "igen, sztem is aggályos, ebben egyetértünk. valahol olvastam, hogy a trianoni békedektrétum - ami szintén hatályos - tiltja a kettős állampolgárságot."

Nem hatályos.

mistertwister 2010.05.26. 22:10:09

@ó jaj: hm, Slota lesz a kormányfő? sztem az a legjobb megoldás, mert egy fasiszta Szlovákia nem lesz menő az EU-ban... még lehet, hogy ez javít a legtöbbet az ottani magyaro helyzetén... nem 1919-t és nem 1945-öt írunk, álaggódó szoclialista "barátaim"!

kamarti 2010.05.26. 22:10:59

@II.Briandrew: mondjuk kicsit mi is észbe kaphatnánk. például amikor többmilliárdos árvízkár jön be az amúgy is ingatag büdzsébe, és az ember azt hallja, hogy a lengyelek, a csehek és a szlovákok összefogtak ebben az ügyben - csak miránk tesz mindenki magasról...
észbe kaphatnánk, például mert nem vagyunk nagyhatalom, kimeríthetetlen természeti erőforrásokkal például.

persze mindez nem érdekes, ha az menbert csak a hatalom megszerzése és megtartása érdekli.

mistertwister 2010.05.26. 22:11:17

@genyamagyar: hát te megkárdezted, és itt osztod az észt, kis genya szopeszku...

Szlovákmagyar 2010.05.26. 22:11:35

@old_field: Mi az hogy szlovák visszhang?
Csak nem ránk, szlovákiai magyarokra gondoltál? Kösz, ügyes. erről ennyit. Aludjatok jól, és élvezzétek, hogy bemostatok a szlovákoknak. Bocs, tótoknak, mert persze még nevükön sem nevezzük őket. Mert a szlovákok mi vagyunk ezek szerint.

Folytassátok magatokban.

flippant 2010.05.26. 22:11:37

@verébmondjabagolynak: Pssszt! Ne írjon ilyeneket az efftás a naaagy és jóságos ejuról, mer elmarad a piros bögre.

Hóember 2010.05.26. 22:11:43

Fedor! Ne fárassz!

Te tényleg elhiszed, hogy gyurcsány ezt komolyan gondolja?!? Hogy egy szemernyit is aggódik a felvidékiekért? Uramisten!

Kurva nagy ívben szarik rájuk, ami jár az agyában, az egyedül a "belpolitikai haszonlesés".
Tudod: "a magyar polgárok jó harminc százaléka"

Csak hogy mindenkitől idézzek egyet.

burleszk 2010.05.26. 22:12:04

@kamarti: Nem lehetett volna.
Mármint egyezkedni a szlovákokkal. Az euro bevezetése óta ( és a nemzetközi helyzet miatt is) egyre súlyosabb gazdasági gondokkal küzdenek, ilyenkor szokás elővenni a magyarellenes szlogeneket. Így is, úgy is, mindenképpen. NEKIK kell az ellenségkép nem Orbánnak.
Amúgy a békés, "szolgálatkész" magyar kormányok idején ( elmúlt 8 év) hoztak olyan magyarellenes törvényeket, mint a nyelvtörvény, írták át a szlovákiai magyar nyelvű tankönyveket, stb. Nem egyeztettek előre, naná, hogy nem.
Akkor - kérdem én - Magyarországnak miért kellene alázatosan kuncsorognia egy olyan törvény kapcsán, amely nemcsak a szlovákiai magyarokat érinti?
Amúgy, ha valakinek nem tűnt volna fel: sem a románok, sem a szerbek, sem az ukránok nem pampognak. Nekik is (románok és szerbek) van ehhez hasonló törvényük.

old_field 2010.05.26. 22:12:51

@ó jaj: "Pl.:
"A Híd polgári párt arra kérte Orbán Viktort, hogy várja ki a szlovákiai választásokat a magyar állampolgársági törvény módosításával, amely lehetővé tenné a határon túli magyarok kettős állampolgárságát, mivel annak következményei a kinti magyarokra nézve végzetesek lehetnek."

Pl. az MKP szerint a Híd' 1 alibi párt, az ottani magyarok megosztása miatt alakították...
ennyit az érvekről.

mistertwister 2010.05.26. 22:12:59

@kamarti: hm, most kiről beszélsz? nem a Gyurcsány Ferenc nevű pszichopatáról, ugye? :D

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.05.26. 22:13:51

@verébmondjabagolynak:
Nézd már meg, hogy ki irta azt a cikket. Jézusom.

Szlovákmagyar 2010.05.26. 22:13:56

@old_field: "na végre...!! már megijedtem, hogy ez a domináns szlovák' visszhang. "

A szlovákiai magyrokra gondolsz, amikor ezt írod? Mi vagyunk a szlovákok, a szlovákok meg a tótok? Kösz. Aludjatok jól, ma is győztetek.

sárkányfő 2010.05.26. 22:13:56

@rockee: te gondolom valami fizetett provokatőr vagy? mert sehol nem írt senki olyat, én meg pláne, hogy slota lesz a kormányfő, mégis ezzel jössz...
meg hogy én szoci volnék, micsoda baromság... tényleg nem bírsz kilépni a saját hülyeségeidből? és az miért is jó a magyaroknak akár itt akár ott, ha a szlovák szélsőségesek erősödnek? szlovákpárti vagy?

és örülsz ugye, hogy a felvidéki magyarok faszával vered a csalánt? örülsz ugye, hogy orbán a felvidéki magyarok kontójára játssza a nagymagyart?

genyamagyar 2010.05.26. 22:14:29

@verébmondjabagolynak: "Teljesen szlovák pártiak és süt belőlük a gyűlölet. "

Nem szlovák pártiak, hanem normalitás és realitás pártiak.

ja, és egyébként valaki megkérdezte a kinti magyarokat?

Na ugye!

mistertwister 2010.05.26. 22:14:32

@burleszk: ugyiugye, a szopeszliberó felmosórongy-külpolitika milyen hatásos volt? :)

toromasi 2010.05.26. 22:15:17

Gyurcsány F. mint felelős hazafi...

Egyébként a szlovákok a kettős állampolgárságról szóló törvény nélkül ugyanígy találtak volna okot a gyűlölködésre és acsarkodásra; eddig is találtak és a jövőben is fognak a törvénytől függetlenül.

Tottone 2010.05.26. 22:15:23

Egyet nem értek: Orbán így Orbán úgy mintha Orbán maga szavazta volna meg...vicces ahogy mindenki mindent egyszemélyben Orbánnal azonosít..az nem tűnt fel, hogy gyakorlatilag szinte a teljes parlament rábólintott?

Rá Dios 2010.05.26. 22:15:31

Örülök a józan hangoknak.
Valljuk be, ez az egész rosszul kezdődött. SAját szép honfoglalás történetünk kulcssztorija egy nagy átverés: Árpád vezér és a társfőnökök csalással szereztek földet, vizet, legelőt a Szvatoplukkal nyélbeütött cserével. Annyi ebből a sztoriból is kiderül, hogy eredetileg itt minden az ÖVÉK volt. Ja, hogy kiké is?
Persze nem a szlovákoké. A szlávoké, vagy egyik törzsüké (nekünk is volt hét), a morváké. Mindenesetre a szlávok jóideje itt éltek, mi bejöttünk, kettészakítottuk, beolvasztottuk őket.
Miért is kellene hálásnak lenniük?
De mindez régen volt. A mi mai felelősségünk - övéké, miénk, a hülye Klausé - hogy ne rontsunk a dolgokon.
Gyurcsánynak ebben igaza igaza van.
Ha nincsenek kemény és keresztülvihető céljaink, akkor nem kell itthoni érzelmek kedvéért ottani magyarokat túszul dobni.

mistertwister 2010.05.26. 22:15:34

@ó jaj: ha majd csalánt verek, akkor mindeképpen téged foglak ehhez használni, ne aggódj! :)

old_field 2010.05.26. 22:15:57

@Szlovákmagyar:
"ne vádolj, ne fogadkozz,
ne légy komisz magadhoz..."

és ne ítélj felszínesen, nem ismersz !
sok mindent megtennék, ha rajtam múlna, hogy jobb legyen az elszakított magyaroknak...

gramercy 2010.05.26. 22:16:11

a velemenyvezer pollja alapjan tobben elleneztek ezt mint ahanyan a fideszre szavaztak

gyurcsanyra (meg a masik kettore) lehet sok mindent mondani,

de legalabb nem gyava es nem is egy liberalisbol nacionalistaba valto opportunista Vezir

good on you gyurcsany

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.05.26. 22:16:13

@genyamagyar:
Csiksomylyóban konkrétan 350 000 magyar tapsolta meg a törvényt, akiknek a jelentős része bizony erdélyi.

pandacsökiboborján 2010.05.26. 22:16:29

Honnan tudja az ovónő,aki mellesleg lehet hogy magyar, hogy valaki megkapta a magyar állampolgárságot? Nem vagy hazaáruló,csak egy kishitű komcsi béranc. Merjetek kicsik lenni...

mistertwister 2010.05.26. 22:16:49

@Tottone: a tények soha nem zavarták a szopeszliberó hazudozókat, miért gondolod, hogy pont most érdekelné őket bármilyen tény?

strappa 2010.05.26. 22:17:39

@genyamagyar: "ja, és egyébként valaki megkérdezte a kinti magyarokat?
Na ugye!"

meg, nagyjából mindegyik képviselőjük támogatja a kettős állampolgárságot, legfeljebb a bevezetés idejét kérdőjelezték meg.

II.Briandrew 2010.05.26. 22:17:59

@kamarti:

Igen, sajnos én is azt látom, hogy megint egyedül maradtunk. De ez így volt és sajnos ha változik is, sok időnek kell eltelnie. Valahogy azt érzi az ember, hogy a környező országok, de akár maga az Unió is mintha folyton háttérbe szorítana minket a különböző részterületek(mezőgazdaság, ipar, kultúra, stb) tárgyalásain a többiekkel szemben...Viszont nem hinném, hogy erről csak a mostani magyar politikai elit tehet. Ők is, de ez sokkal mélyebb gyökerű és összetettebb dolog, mint azt gondolnánk!

sárkányfő 2010.05.26. 22:18:17

@old_field: Még az MKP is kérte a halasztás, ostoba!
De tökmindegy ki kéri, mert logikus!

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.05.26. 22:18:23

Az meg külön vicces, hogy SVK-ban jelenleg kétszázezer kettős állampolgár él és a Slota féle SNS két parlamenti képviselője is kettős állampolgár.

pandacsökiboborján 2010.05.26. 22:18:46

@Rá Dios: erről kérdezted a kint élőket is? Voltál te már valaha arrafelé?

genyamagyar 2010.05.26. 22:18:47

@felvidéki istimester: Tapsolnak azok ahhoz is, ha Orbán szellent egyet. (kis pálesszel felturbózva könnyű a tapsolás...)

genyamagyar 2010.05.26. 22:20:13

@II.Briandrew: "de akár maga az Unió is mintha folyton háttérbe szorítana minket a különböző részterületek(mezőgazdaság, ipar, kultúra, stb) tárgyalásain a többiekkel szemben."

talán mert egy bajkeverő, hepciáskodó nép vagyunk. Lásd a mai törvényt!

mistertwister 2010.05.26. 22:20:18

Ezt beidézem én is:

"Csiksomylyóban konkrétan 350 000 magyar tapsolta meg a törvényt, akiknek a jelentős része bizony erdélyi."

És a poszt miről is akar szólni? Hát arról, ugye, hogy Nagylátókörő Öszödi Néró Ferenc a felelős hazafi... Ki más, ugye? Jaja. :D

Közöd??? 2010.05.26. 22:20:22

sosem hittem volna, hogy ilyent fogok mondani, de Gyurcsány király volt ma. Ragaszkodott a "nem" hez és 100% ig igaza volt. Abszurd amit orbánék művelnek, egy kisstílű hatalommániás csirkefogó játszik a nemzettel és saját pártbéli ellenzékével. A fideszre szavazóknak hamarosan szembe kell nézniük azzal mit szabadítottak a nemzetre kétharmados fölénnyel.

verébmondjabagolynak 2010.05.26. 22:20:23

@felvidéki istimester:

Szia, tudom, igazad van!:)

De azért megjelent, az emberek ott ezt olvassák és ebből alkotnak egy véleményt magukról.

Ez is egy eleme a PR-nak, ha lenne eszünk most szerte Európába nem ilyenek jelentek volna meg, hanem hogy milyen nagyszerű ez az egész és milyen ökrök a szlovákok... de ez van.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.05.26. 22:21:35

@genyamagyar: Te hihetetlenül idióta vagy. Voltál már egy ilyen pünkösdi búcsún?
Nem, ez nem egy zenei fesztivál....

kamarti 2010.05.26. 22:22:06

@felvidéki istimester: ott, ahol jelenleg Kelemen Hunornak hívják a kulturális minisztert?

II.Briandrew 2010.05.26. 22:22:30

@kamarti:

Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság tuti. Megkockáztatom az Uniót is, bár attól nem sokat várok...Nézd, lehet bármit mondani, lehet bármit csinálni, van egy határ. Ezt a határt most buldózerrel törte át a szlovák vezetés. Ez nem fog szó nélkül maradni és kicsit örülök is, mert most ennek apropóján Szlovákia visszakap minden mocsokságot, amit eddig Magyarországra zúdított. Élvezettel fogok röhögni, amikor vissza kell vonják a törvényt, amikor bocsánatot kell kérjenek tőlünk.

mistertwister 2010.05.26. 22:22:51

@genyamagyar: íme, a szopesz bértollnok-etalon csúcsra járatva :) processor overload: ERROR ORBAAN :D

sárkányfő 2010.05.26. 22:23:27

„Nekünk azt kell meghallanunk, mit mondanak a határon túli magyar közösségek” – vázolta a jövőbeni magyar nemzetpolitika alapját nemrég egy interjújában Martonyi János leendő külügyminiszter.

vö:

"Az MKP az utóbbi napokban minden lehetséges alkalommal jelezte a Fidesznek, hogy jobb lenne két hónappal később elővenni az indítványt, sőt információink szerint a halasztást Duray Miklós, az MKP stratégiai alelnöke még egy levélben is kérte, de ő sem talált meghallgatásra."

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.05.26. 22:23:39

@verébmondjabagolynak: Van egy kis különbség. Amig a nyugati újságokban iró szlovák vagy szlovák származú ujságirók szlovák pártiak, addig a magyar származásúak nem irnak másról, mint a nemlétező náciveszélyről. Igy persze, hogy nincs jó kép az Anyaországról.

bryan 2010.05.26. 22:24:44

Szerintem a posztban felvetett kérdés részben jó. Nem attól lesz valaki nagyobb hazafi, hogy így, vagy úgy ikszel egyet, vagy megnyom egy gombot,hanem attól, hogy végiggondolta tettei következményeit, átgondolta, mik ennek a lehetséges következményei azokra nézve, akikről dönt.
Mindkét érvelést el tudom fogadni (provokáció hatására rosszabb lesz a határon túliaknak, illetve régi adósságot törlesztünk, kötelességünk megadni az állampolgárságot, a 23 millió románozás természetesen menthetetlen és az "aki nem így dönt az hazaáruló" ugyanúgy az), értelmesen kellett volna erről vitatkozni, de sajnos ez nálunk csak kisebb baráti közösségben működik valahogy, a magyarok jelentős része úgy tűnik társadalmi vitára nagyjából alkalmatlan.
Szerintem viszonylag könnyű lett volna kompromisszumot kötni, várni a bevezetéssel, legalább addig, amíg már van tárgyalópartnere a szlovákoknak, illetve kikérni a HTM szervezetek véleményét stb. Nem így történt, szerintem felelőtlenség volt, de ettől nem fogom megkérdőjelezni a Fidesz döntéshozóinak hazafiságát, sok minden mást igen, ezt nem.

Phxmike 2010.05.26. 22:24:54

A poszt iroja nem hazarulo vagy ilyesmi csak szimplan hulye.
Nem lehet mindent kilora merni ugyanis. Nincs mindennek darabra vagy centire merheto haszna.

Egyszeruen vannak olyan dolgok amiket meg kell tenni egy nemzetert. Ez olyan volt. Es semmi koze a belpolitikahoz. Aki kepes erre egyaltalan mint politikai cselekedtre gondolni annak nem sok felfogasa lehet nem racionalis dolgokrol. Annak maradjon csak a materializmus.

"...az érzelmekre ugyan hat, de gyakorlati haszna vajmi kevés, ..."

jajj de be lehet fordulni az ilyentol
a himnuszt is enelkejuk te hulye! annak is megnezed a vajmi keves hasznat? ellenben azt is utaljak a szlovakok.. na ennyi ertelme van a posztodnak is..

II.Briandrew 2010.05.26. 22:25:24

@genyamagyar:

Mit javasolsz? Tiltsuk be Magyarországot? Fogjuk be folyton a pofánkat? Számoljuk fel az államot és osszuk szét a szomszédok között? Ezt szeretnéd, igaz?

kamarti 2010.05.26. 22:25:56

@II.Briandrew: lehet, hogy folyton háttérbe szorítanak (bár ez inkább paranoiának hangzik), de én inkább azt gondolom, el kéne fogadnunk, hogy ekkorák vagyunk, ekkora a jelentőségünk - nyilván nem kezelhet az EU péle azonos szinten Németországgal - akkor is, ha egykor 4 tengerünk volt.
És az sem mellékes, hogy a következő 50-100-1000 évben is ez lesz a szomszédságunk, mint most. Lehetne néha a jelent tudomásul venni és a jövőbe nézni - például azért is, mert a múltat már úgysem tudjuk felülírni, se isteni felhatalmazással, se anélkül...

old_field 2010.05.26. 22:26:39

@ó jaj:
Csákynak más volt a véleménye,
de nem ezért vagy buta(és finoman fogalmaztam)

és bocs, tényleg ostobaság volt tőlem, leállni 1 ilyen szemellenzős okostojással kommunikálni...
ennyi.

sárkányfő 2010.05.26. 22:27:01

@II.Briandrew:
hahaha! te azt hiszed, hogy a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság (vagy bárki...) majd jól megbünteti szlovákiát? és majd ők jól elszégyellik magukat és pironkodva visszavonják a törvényt? hol élsz te? a fellegekben?
ott a nyelvtörvényük is a kutyát nem érdekli!

atyaég...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.26. 22:27:03

nem vagy hazaáruló, csak végtelenül tudatlan és valószínűleg buta is.

mistertwister 2010.05.26. 22:27:40

@II.Briandrew: erre konkrét elképzelések vannak, mert miért is ne lennének? lásd még: Morgenstern-terv!

Rá Dios 2010.05.26. 22:27:50

@pandacsökiboborján:
Volt néhány kisebb várunk, birtokunk arrafelé korábban. Szóval voltunk arrafelé, voltam arrafelé, csacsi gyermek.

mistertwister 2010.05.26. 22:29:17

@ó jaj: és akkor mi lesz, jujj, megtámadja Szlovákia Magyarországot? Vagy lemészárolja a felvidéki magyarságot? Hogyan látod a közeljövőt, milyen sötetének, így, itt, az EU-n belül?

sárkányfő 2010.05.26. 22:30:12

@old_field: Csákynak ugyanez volt a véleménye. Mi kell még neked, hogy belásd - finoman fogalmazok - rohadt nagyot tévedtél? A józan észen, a tiszta logikán, és a felvidéki magyar pártok egybehangzó véleményein kívül? Egyáltalán képes vagy ilyesmire?

Itt van Csáky, nesze két link, ha neked ő kell és nem a józan paraszti ész, ő is ezt mondja:

www.hirszerzo.hu/cikk.halasszak_el_a_szavazast_a_kettos_allampolgarsagrol_-_parhuzamos_interju_csaky_pallal_es_bugar_belaval.151039.html

hvg.hu/hvgfriss/2010.20/201020_magyarszlovak_feszultseg_kampanyutkozet

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.26. 22:30:19

2,5 millió analfabéta. idióta. morálisan agyhalott ösztön- és véglényt csak ez a három hazaáruló, vejükig rothadt bűnöző képvisel a parlamentben.

de jó. van igazság.

II.Briandrew 2010.05.26. 22:30:51

@rockee:

Jah, sokan azt szeretnék, hogy a magyar, mint jelző és mint nép és mint ország és mint állam úgy ahogy van, süllyedjen el, mert a magyarokat csak utálni lehet, izgágák, szemetek, mocskosak, idióták, de a szlovák vagy bármelyik szomszéd pedig szent nép, bántani nem szabad...és ezt állítólag magyar léttére "mondja". Ehhez nem lehet sokat hozzáfűzni, sajnos...

flippant 2010.05.26. 22:31:31

@kamarti: Bakker, most már nagyon de nagyon piciknek kell lenni. Mi az, hogy nem kezel minket a jóságos igazságos szeretetreméltó eju azonosan Németországgal? Hogy kezeljen minket? Mint a görögöket? Vagy a dánokat? A dánok kibulizták a tejkvótát, az olaszok meg a korrupciót 10 %-ig. Mert tökösek voltak. S mertek nagyok lenni. Ha meg se próbálod, tényleg csak liberális maradsz..

sárkányfő 2010.05.26. 22:31:42

@rockee: Nem, "csupán" annyi, hogy még rosszabb lesz az ottani magyaroknak.

De ez téged láthatóan nem érdekel.

Tottone 2010.05.26. 22:32:41

Amúgy ritkán blogolok főleg az ilyenek miatt

Szlovákmagyar: tetszik a "ne oszd az észt,amíg" gáz hogy van véleményem mi? Mintha tilos lenne itt bármit is leírni...Tudod mit? Nem zavar a véleményed, nem is baj hogy nem ua mint az enyém, így legalább VITATKOZHATUNK...persze az "okostónizós " leoltással nem megy...

no további jó sz*rágást

kamarti 2010.05.26. 22:32:59

@Bukowszky: gondolom, téged is az isten hatalmazott fel, hogy a demokrácia győzelmét (forradalmat) így ünnepeld és így nyilatkozz általad nem ismert millió emberről.
gratulálok, te intelligens, felvilágosult, józanul gondolkodó zseni.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.05.26. 22:33:59

@ó jaj: Mért lenne roszabb nekünk? Elmagyaráznád légyszives?

flippant 2010.05.26. 22:34:04

@II.Briandrew: Relax. A gének azok gének maradnak. Picik, de okosabbak mint mi. Ezek a bocskoros tótok ezer év alatt se lesznek európaiak mert a Mindenható így kalkulált velük. S most kicsinységük és szerencsétlenségük miatt irigykednek ránk.

Hustler 2010.05.26. 22:34:06

Szlovákmagyar vagy nem Szlovákiában él, vagy nem magyar. Genyamagyar csak nevében magyar.

Hogy a csöcsbe lehet ilyen gyík valaki?

Lapítsatok tovább, csendesen. Vagy mert itt szűköltök, kedvezőbb elbírálásban bíztok?

Gyalázat.

Lenne, ha nem trollok lennétek, de bízom benne, h azok vagytok :)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.26. 22:34:26

@kamarti: mondjuk én legalább a magyar alkotmányt elolvastam és próbáltam meg is érteni az üzenetét.

mistertwister 2010.05.26. 22:35:23

@II.Briandrew: és olyan megható, amikor azok a gerinctelen genyák, akik azzal kampányoltak, hogy majd jön 23 millió román és elveszi az itthoniaktól a munkát és a nyugdíjat, azok a gerinctelen genyák most azért aggódnak, hogy jujj, mi lesz a határon túli magyarokkal... megható, nem, hogy most megszerették őket hirtelen?

kamarti 2010.05.26. 22:35:27

@flippant: ja, nyilván úgy kellene bánni velünk, mint a legnagyobb nettó befizetővel. látom, te is hazai propaganda anyagokból ismered az eu-t... úgy hogy nem vitatkozom, uggyanolyan megalomániás vagy, mint az idolod

Chicano 2010.05.26. 22:35:44

Megint egy szar blog az Index címlapon.

sárkányfő 2010.05.26. 22:36:38

@felvidéki istimester: olvasd el az előzményeket, meg "Szlovákmagyar" kommentjeit. Röviden: kurva szar az időzítés a szlovák választási kampány kellős közepén.

kamarti 2010.05.26. 22:36:47

@Bukowszky: most olvasmánylistát cserélünk? mind a két és félmillió +egy Bukowski? vicces lesz...

flippant 2010.05.26. 22:37:20

@kamarti: Mi is nettó befizetők vagyunk, bakker. Szerinted Kohn bácsiék miért nem döntötték még be a gazdaságunkat?

sárkányfő 2010.05.26. 22:37:47

@Hustler: Csáky Pál, Duray Miklós és Bugár Béla sem magyar?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.26. 22:38:56

aki nem támogatja ezt a törvényt, az egyszerűen nem érti a lényegét.. de ha ezt nem érti, akkor nekem meggyőződésem, hogy nem ért semmit az életből. de nem kell nekünk ezekkel foglalkozni. 97% értette.

mistertwister 2010.05.26. 22:38:57

@ó jaj: ó jajj, jön 23 millió (szlovák) román és elveszi a munkát az itthoniaktól, mi? 2004-ben még emiatt aggódtál, nemde, ó jajj?

sárkányfő 2010.05.26. 22:40:14

Az ügy egyik mellékszála, hogy Fico lezúzta Orbánt, és még észre sem veszitek.

Az csak neki jó, hogy ha akinek annyira fontos a magyar állampolgárság, hogy igényli is, az nem lesz szlovák állampolgár.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.05.26. 22:40:56

@ó jaj: Nekem mondod baszki, politikus családban élek. Az édesanyán konkrétan polgármester.
Akkor elmondom lassan mégegyszer:
Ha nincs törvény, találnak mást.
Belekötnek a Trianon megemlékezésbe vagyn csak egyszerűen a Fideszből csinálnak mumust. Teljesen tökmindegy, mikor volt beterjesztve, mindenképp ilyen hisztérikusan reagálnak rá.

old_field 2010.05.26. 22:41:09

@ó jaj:
Csáky sokkal árnyaltabban fogalmazott és amikor én láttam a Duna Tv-n akkor még kevésbé mondta így, mint a linken.
De valóban úgy tűnik, h változott a véleménye.
Persze ettől még nincs jogod sértegetni senkit.
---
Az alapkérdés pedig ua. : lehet-e 5-6 országhoz igazítani 1 ilyen helyzetet...

sárkányfő 2010.05.26. 22:42:09

@rockee: miről beszélsz te szerencsétlen retardált barom? mi közöm nekem azokhoz, és hogy jönnek ezek ide? vagy mindegy, csak sipákolsz össze-vissza, mert nincs semmi érved?
és legalább a nevemből megtanulhatnád, hogy kell magyarul írni...

stratez 2010.05.26. 22:42:24

Ja persze, most nem a 23 millió románozás a trendi, hanem, akik akkor 23 millióztak, azok most aggódnak a felvidéki magyarokért. Elmentek ti a büdös búsba, az meg már csak hab ezen az ótvaros tortán, hogy ez a retardált barom, Fletó az erkölcsi etalon, a hivatkozási alap...

II.Briandrew 2010.05.26. 22:42:27

@rockee:

Igen, álságos. De ez láthatóan senkit sem izgat. Amúgy meg nem értem mire a nagy aggódás. Eddig sem vehették fel az állampolgárságot, ezután sem veszi fel az, aki nem akar balhét. Viszont mintha fene nagy "aggódó barátaink" elfelejtenék a maradék több milliónyi magyart a többi szomszédos országban, akik viszont sokat nyernek ezen és mivel Szlovákiának előbb-utóbb ezt vissza kell vonnia, már csak kicsit kell kitartani a felvidékieknek is. De mondhatjuk mi ezt, mert nem látnak tovább az Orbán-fóbiájuktól. Szinte hisztiznek, hogy most 4 évig ő lesz a miniszterelnök. Na hadd vergődjenek. Ráérnek a szlovák faszkalapokkal együtt :))

mistertwister 2010.05.26. 22:42:47

@felvidéki istimester: így van, tudja minden becsületes ember itt is, ott is... de egy Gyurcsány-hívőtől mit várunk?

strappa 2010.05.26. 22:42:51

@ó jaj: "Csáky Pál, Duray Miklós és Bugár Béla sem magyar? "

Egyik se mondta hogy ne legyen kettős állampolgárság, csak az időt kritiálták.

Hustler 2010.05.26. 22:43:31

Ó jaj. Micsoda frappáns válasz. Igazi netlovag riposzt. Megdönthetetlen érv. Egy logikai bravúr, nna.

Diplomád van, nyelveket beszélsz, menő cégnáél dolgozol, jól keresel, ismersz tűzhöz közelállókat, akiket viszont nem említesz meg? Meg a többi érv is megvan?

sárkányfő 2010.05.26. 22:44:18

@felvidéki istimester: "Ha nincs törvény, találnak mást." ez igaz, de miért kell még adni is a lovat slota alá? miért kell önként és dalolva ráerősíteni, hitelesíteni a fóbiájukat? miért nem lehetett várni egy rohadás hónapot és után megcsinálni?

mistertwister 2010.05.26. 22:44:43

@ó jaj: idegesek a szopeszkuék :DDD

Doubledeceker 2010.05.26. 22:45:02

@Bukowszky:

Te nap, mint látlak a neten, miért vagy Te ilyen megkeseredett?

Amúgy persze ez az álamolgársági törvény rendben van, az időzítés szar.

Nálunk nem ez lett volna a legfontosabb, a Szlovákoknál meg pont nem jókor jött ki, bár sz útobbiaknál nincs is jóidőzítés.

És még egy fontos dolog, reméljük tényleg nem akarják szavazógépnek használni a határon túliakat, de bízm benne, hogy nem ez volt a végső cél.

Amúgy meg szerintem a gesztuson kivül szerintem nem is kell semmi a határon túliaknak.

Chicano 2010.05.26. 22:46:08

Mindjárt beírok én is mint nacionalista szlovákmagyar és dicsérem kicsit az új törvényt. Szánalmas ez az egész vita. Kérdezzétek meg a dologról az ismerőseiteket odaát, ne ilyen hülye blogokon vitatkozzatok virtuális magyarokkal. Akiket én ismerek azok kivétel nélkül örülnek neki. Másrészt meg nehogy már azok izguljanak itt a környező országokban élő honfitársainkért akik 2004-ben pofátlanul lerománozták őket. 2004-ben nagyon fájt, de ma már nem érdekel, túl vagyok rajta. Szavazott az ország és erre (is) szavazott. Már csak ezért megérte kormányt váltani.

sárkányfő 2010.05.26. 22:46:44

@old_field: az alapkérdés, hogy mi a faszé nem lehetett várni jun 12.-ig?? amikor kérték is?

és ne tegyél úgy, mintha a többi országban ez a kérdés ugyanilyen ellenszenvet és hisztériát váltott volna ki.

@strappa: igen, ezt magyarázom én is... ha nem értesz valamit, olvass vissza, hogy mire reagáltam...

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.05.26. 22:47:36

@ó jaj: A reakció ugyanez lett volna.
Nem kell Slotát kiemelni, ilyen ügyben összezár az össze szlovák párt, csak van aki ordenáré bunkó módjára csinája(Szlopa), van aki meg szépen megfogalmazva mondja el ugyanezt.

sárkányfő 2010.05.26. 22:47:48

@rockee: te Slotának drukkolsz, ugye? :)

II.Briandrew 2010.05.26. 22:48:35

Először is azért fogadták el most, mert megígérték, másodszor pedig már csak azért is megszavazták most, hogy Fico és Slota kivergődhesse magát, amit aztán szépen meg lehet támadni Strasbourgban. A felvidékiek pedig kivárnak, amíg lezárul az egész. Nem esik itt senkinek sem baja. Csak egyesek már megint festik az ördögöt a falra.

kamarti 2010.05.26. 22:49:05

@flippant: mondom én, ne pártpropagandából tájékozódj, hogy lennénk már nettó befizetők? mégis, miből? tudod te, ki a nettó befizetők?
ja, amúgy:
"az Európai Bizottság jelentése szerint 2004–2008 között Magyarország minden évben pozitív egyenleget tudott felmutatni. Magyarország 2004–2008 között összesen 8343 millió eurót kapott az Európai Uniótól, miközben a közös kasszába 3790 millió eurót fizetett be, így öt év alatt 4553 millió eurós pozitívumot sikerült elérni.
A mérleg szerint 2008-ban Magyarország összesen több mint 2 milliárd euróval részesedett az uniós kifizetésekből, míg hozzájárulásai 947 millió eurót tettek ki."
(miközben le se hívtunk minden lehetséges forrást...)

mistertwister 2010.05.26. 22:51:09

@Chicano: így van! rohadt, geinctelen, álmagyar senkik "románozták le" a magyarokat 2004-ben, élükön egy Gyurcsány Ferenc nevű pszichopata, cezaromán, kleptomániás hazudozóval, és ezek a senkik most meg azt játsszák, hogy aggódnak a szlovákiai magyarokért... most ez a lemez került elő...

sárkányfő 2010.05.26. 22:51:35

@felvidéki istimester: nézd, azt el kell ismerned, hogy a világ minden szélsősége/paranoid pártjának jól jön, ha igazolódni látszik a rémálma. minimum aktivizálja szavazóit, de még inkább hoz újakat is. ez világos.
amúgy felvidéki magyar politikusok is kérték a halasztást, neked csak tudnod kéne.

dr. médiafigyelőbété 2010.05.26. 22:51:52

@Közöd???:
Teljes mértékben egyetértek,+ nem biztos,hogy a jelen helyzetben ez a legfontosabb probléma az ország lakosai számára!

Hustler 2010.05.26. 22:52:45

@Chicano: hát épp ezekre a virtuális határontúli magyarokra gondoltam.

Vagy ha nem virtuálisak, hát egyszerűen beszariak.

Sehol sem lennénk már, mint nemzet, ha mindig ilyen beszariak, megalkuvók, rövidlátók, kegyelemcsúszók lettünk volna.

Nem csak mi, más nemzetek sem.

Márpedig, tetszik vagy sem, még mindig a nemzetállamok korát éljük. Nem olyan kemény időket, mint pár évtizde, de nemzetállamok léteznek, épp emiatt dől éppen befelé az EU.

Nem kell provokálni, de kiállni igen, különben még annyiba se vesznek.

old_field 2010.05.26. 22:53:37

@ó jaj: "a többi országban ez a kérdés ugyanilyen ellenszenvet és hisztériát váltott volna ki."

szerintem lassan menj feküdni, mert már hülyeségeket beszélsz : horvát o.- semmi gond ! románia- dettó, szerbia-dettó !
mind3 ország megadta már a sajátjainak ugyanezt, ezt is láthattad volna, ha nem egy irányba tájékozódsz.
ukrajnában is készségesnek tűnnek az aberrált ficoékhoz képest.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.05.26. 22:54:14

miért mindig csak aszlovákiai magyarokat nézitek???
van még 6 ország körülöttünk.

mistertwister 2010.05.26. 22:54:28

@ó jaj: tudod, kétféle kommunikáció van: egy kifelé, egy meg az ajtók mögötti - Martonyi körbejárta a szomszédos országokat, na, mit mondhattak neki zárt ajtók mögött, na mit, hülyegyerek? :D

mistertwister 2010.05.26. 22:55:36

@Gyurma73: hát mert most nem a 23 millió román miatt kell aggódnia az elvtársaknak, hanem a szlovákia magyarokért - ez a központi bizottság utasítása :)

Muad\\\'Dib 2010.05.26. 22:56:44

Alapvetően még vitázni sincs értelme a cikkel, annyira megalkuvó szemlélet. Nyilvánvalóan hátrány volt ebben az országban a török uralom alatt a magyarságunkkal kérkedni, ahogy a Habsburg uralom alatt is. Ezen poszt szerzője már törökül, vagy németül irkálna ide, ha mindenki elfogadta volna a gondolkodását...

sárkányfő 2010.05.26. 22:56:51

@old_field: szerintem lassan menj aludni, mert csak a mondatom második felét olvasod el, így pont az ellenkezőjét érted, mint amit írtam....

@rockee: te nyilván ott voltál, és pontosan tudod.

manipul 2010.05.26. 22:58:36

Tisztelt Fedor!
Ez nagyon átlátszó! Miért nem tetszik megmondani Gyurcsány Úrnak, hogy ez választható lehetőség. Nem kötelező!

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.05.26. 22:59:35

Ezzel a postal sajnos nagyon egyetértek!

Függetlenül attól, hogy a szerzőjét utálom.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.05.26. 23:00:05

Kedves Fedor!

Nemcsak hazaáruló vagy, hanem egy nagy, büdös,tetves,gyáva patkány is.

tölgyes 2010.05.26. 23:00:37

@Szlovákmagyar: Eddig nem ez történt??? Mostanáig nem voltak érvényben a Benes-dekrétumok, amelyek kimondták, hogy maga fasiszta..??? Ez ad jogalapot az Ön megalázására!! És ez folyik már évtizedek őta. Ha a szlovák többség úgy gondolja, akkor békét hagy magának, ha meg nem úgy gondolja akkor megveri, elveszi a vagyonát..és ez független attól, hogy ki mit mond! Gyurcsány és Bajnai a farkukat behúzva mentek Ficóhoz...attól még Dunaszerdahelyen pogromot rendeztek a szlovákok..
Az Ön megalázása nem a magyar állampolgársági törvénytől függ.

Isaac Clarke 2010.05.26. 23:01:56

Tehát ha jól értem a helyzetet, egy zsidó vallású szlovák ha felveszi az izraeli állampolgárságot ami megesik, akkor elveszti a szülőhazája állampolgárságát egyben megszűnik az EU állampolgára lenni így felborul az egész élete?

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.05.26. 23:04:56

@Babar der Elefant: Elméletileg.
Csak ezzel az a gond, hogy a szlovák alkotmányban benne van, hogy senkitől sem vehetik el az állampolgárságot, arról csak lemondani lehet.Szóval seggberúgták magukat.

Még egyszer megismétlem:
Jelenleg kb. kétszázezer kettős állampolgár él SVK-ban, köztük SNS képviselők is.

old_field 2010.05.26. 23:05:16

@ó jaj: valóban félreértettem.
De ezzel még inkább nem értem mit akarsz bizonyítani azon túl, hogy fico brigád aberrált, a többi ország pedig normálisan reagált.

Unommáazegészet 2010.05.26. 23:05:58

Fedor, te most beszari vagy, vagy nem érzed át a kinti magyarok éréseit?

old_field 2010.05.26. 23:06:11

@manipul: " manipul 2010.05.26. 22:58:36
Tisztelt Fedor!
Ez nagyon átlátszó! Miért nem tetszik megmondani Gyurcsány Úrnak, hogy ez választható lehetőség. Nem kötelező!"

Erről beszéltem én is : ez 1 LEHETŐSÉG...!!

sárkányfő 2010.05.26. 23:06:34

Látom lassan 1-2 embernek kezd leesni a tantusz.

Mások meg tök reménytelenek.

És vannak páran középen, akiknek már dereng valami, de még próbálnak kapaszkodni szalmaszálakba, hogy majd valami EU-s intézmény vagy bíróság jól helyrerakja Szlovákiát.
Lássuk...
- elterelték a Dunát. Mi hörögtünk, bírósághoz fordultunk, stb. Eredmény? Semmi.
- Megépítették az erőművüket. Még az osztárkok is keményen ágáltak az EU-ben is, stb. Eredmény? Semmi.
- Meghozták a nyelvtörvényt. Tehettünk valamit? Naná hogy semmit.

Tehát Szlovákia - csakúgy, mint a legtöbb állam a világon - azt csinál a saját területén amit akar. Az álmodozóknak jó reggelt...

szempontpuska 2010.05.26. 23:06:58

Csaknem 400 hozzászólás után sem láttam egyetlen értelmas érvet sem a posztban kifejtettekkel szemben.

Szomorú pótcselekvés ez úgy látom. A hazai politika rosszul indul. Szarnak a szlovákiai magyarok érdekeire, csak játékszerek a kardcsörtetésben.
Hiába kérték a kinti magyar pártok, hogy várjanak ezzel, amíg lemegy a kapmány.

Ficónak úgy kellett ez, mint egy falat kenyér....

Brávó! :-(

palacklakó 2010.05.26. 23:09:03

A magyarság érdekét kell nézni
tetszik vagy nem, ez van.
Azt már egyszer kipróbáltuk, hogy nincs kettősállapolgárság, most kipróbáljuk, hogy van.

Nem kell megkérdezni a határontúli magyarokat, mert nem kötelező magyarnak lenni,de lehetőség. Annyian mondják majd szlováknak magukat amennyien csak úgy érzik.

Senkinek sincs joga számon kérni tőlük az asszimilációt, ugyanis a határon belüli magyarok nem tettek semmit, hogy ez ne így legyen.

Hustler 2010.05.26. 23:10:16

@ó jaj: Hát, akkor tényleg az lesz a legjobb, ha behúzott farokkal szűkölünk, és úgy várjuk az újabb seggberúgást.

Hátha megkönyörülnek rajtunk a nagyfiúk, nem? Esetleg megengedik, hogy mi is üssünk egyet a következő áldozatukon, nem?

Phejj...

szempontpuska 2010.05.26. 23:10:44

@palacklakó: kipróbáljuk.. az ő kontójukra.
Más farkával a csalánt...

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.05.26. 23:11:15

@szempontpuska: Csaknem 400 hozzászólás után sem láttam egyetlen értelmas érvet sem a posztban kifejtettekkel szemben.

Elég szomorú.

strappa 2010.05.26. 23:11:31

@szempontpuska: "Csaknem 400 hozzászólás után sem láttam egyetlen értelmas érvet sem a posztban kifejtettekkel szemben."

Olvasni soha se késő megtanulni

miklos.kassai 2010.05.26. 23:13:01

Igen Tisztelt Hölgyek és Urak Budapesten és Magyarországon!

Szlovákiai magyarként örülnék az állampolgársági törvénynek, de nem teszem.

Szlovákiai magyarként kikérem magamnak azt a vélekedést, hogy én magyarországi választójogért ácsingóznék.

Szlovákiai magyarként kikérem magamnak azt a vélekedést, hogy magyarországi egészségügyi vagy szociális ellátásért ácsingóznék.

Szlovákiai magyarként kikérem magamnak a 2004-es magyarországi népszavazás eredményét.

Szlovákiai magyarként kikérem magamnak, hogy a pozsonyi parlament törvényileg fenyegessen, hogy elvesztem szlovák állampolgárságomat, ha jelentkeznék magyar állampolgárságért.

Szlovákiai magyarként kikérem magamnak, hogy a mi fejünkkel és a mi érzéseinkkel játsszon Fico, Csáky, Gyurcsány és Orbán.

Szlovákiai magyarként kikérem magamnak, hogy az anyaországi magyar politikusok az én egzisztenciámmal akár csak egy pillanatig is játsszanak. Tegyék ezt magyarországi belpolitikai szándékaik és erejük fitogtatásaként, vagy azért, hogy megint és újra úgy gondolják, hogy majd ők tudják, hogy mi a jó nekem, szlovákiai magyarnak.

Szlovákiai magyarként kikérem magamnak a most elfogadott kettős állampolgárságról szóló törvényt.

Szlovákiai magyarként megnyugtatok minden aggódót, hogy a magam részéről nem fogok jelentkezni magyar állampolgárságért, mert nem óhajtok magyarországi politikusok játékszere lenni.

Szlovákiai magyarként pedig kénytelen vagyok azt mondani a sorsunkért verbálisan aggódó magyarországi magyaroknak, hogy a magam részéről köszönöm, nem kérek belőle. Tessék átjönni a határon, megnézni és megtapasztalni, hogy itt hogy élünk, milyen zaklatásoknak voltunk, vagyunk kitéve. És lehet elgondolkodni azon, hogy a Forradalmi Magyar Kormány belpolitikai játékai után, amik még nyilván folytatódnak, milyen zaklatásoknak leszünk kitéve.

A Forradalmi Magyar Kormány tartson népgyűlést Budapesten, Orbán Viktor "Alkotmányozó Nemzetgyűlése" élén tegye azt, amire a magyarországi választók - szerinte - felhatalmazták, de könyörögve kérem, ne éljen vissza a szlovákiai magyarok kiszolgáltatottságával.

Nekünk sem könnyű, de nektek sem lesz az.

Sok sikert kívánok a következő négy évetekhez, magyarországi magyarok!

sárkányfő 2010.05.26. 23:13:34

@Hustler: láthatóan sejtelmed sincs miről írtam, olyan buta vagy. de én segítek neked: a ma elfogadott szlovák törvényről írtam. senki nem tudja rávenni Ficot arra, hogy visszavonja a törvényt. a seggberúgás már megtörtént. a felvidéki magyarokat rúgták seggbe. de sebaj, a lényeg hogy itt mi örüljünk magunknak...

Steppenwolf 2010.05.26. 23:13:59

Kettőt böfög a disznófejű szlovák és már rögtön Gyurcsány a felelős államférfi, mert még bátorítja is őket...

Hogy mi jó nekik és mi nem, azt pedig hagy döntés már el a külhoni magyarok.

Muad\\\'Dib 2010.05.26. 23:14:58

@szempontpuska:
Most érdekes, hogy mindenki a szlovákiai magyar érdekekkel jón. Azok, akik mindig hangoztatják a demokrácia szabályainak fontosságát. Ha jól gondolom, a romániai, ukrajnai, ausztriai, szerbiai, horvát magyarok köszönik szépen hálásak a törvényért. Vajon mit ért az a politika amit eddig folytattunk. Csökkent az utóbbi 8 évben a magyarellenesség Szlovákiában? Nem. Így mocskos képmutató hazugság azt állítani, hogy a szlovákiai magyarok érdekét a kivárás képviseli. Ráadásul ez semmibe veszi az összes többi magyar külhoni kisebbséget. Döbbenetes, hogy egyesek szerint Szlovákia zsarolhatja az egész magyarságot, éd még tapsikolnak is hozzá. Ezt már nekem nem veszi be a gyomrom. Kész szerencse, hogy a horvátok nemhasonló alakokból állnak, különben még mindig szerb fennhatóság alatt lennének. Érdekes, szerintem ők jóval többet szenvedtek, mint amennyit a szlovákiai magyarok most kapnak, még sem láttam soha egy horvátot sem, aki azt mondta volna, bár maradtunk volna kussban...

Rwindx 2010.05.26. 23:15:08

@felvidéki istimester:
Ez így van, már meg is van pár órája a legújabb szörnyűség. Orbánnak van pofája Lengyelországba utazni először ahelyett hogy a magaságos fico elé járulna. Fico toporzékol hogy Orbán ezt hogy képzeli.

II.Briandrew 2010.05.26. 23:15:13

Aki a 2005-ös népszavazáson nemmel szavazott, az tegyen egy szívességet és húzzon aludni és ne aggódjon itt a felvidéki magyarokért, mert álságos és gusztustalan! Ha annyira számított volna nekik, akkor igennel szavaztak volna akkor is. Megvédjük a felvidékieket, egész egyszerűen, mert meg is lehet, vannak eszközök! Átlátszó, hogy csak azért, mert utálják a Fidesz és Orbánt, ebből a szemszögből bírják nézni az egészet és csak azért is kötik az ebet a karóhoz. Szánalmas!

Isaac Clarke 2010.05.26. 23:16:43

@szempontpuska: Fico egy szlovákiai kisebbséget szopat amióta kormányon van, mivel ez a kisebbség szlovák állampolgár így belügy. Ha egy másik ország állampolgáraiként is szopatja őket az már akár Casus belli.

Hustler 2010.05.26. 23:17:04

@ó jaj: jahh, arra meg el is felejtettem reagálni, milyen szépen mindenki más fölé helyezed magad... Feri?

Szóval, vagy TE, meg a pár nyomi, akinek épphogy kezd leesni (áldásos felvilágosító munkád hatására), az ostoba, reménytelen és veszélyes tömeg a túloldalon, és középütt, a leesők és a hülyék között néhány derengő...

Neked meg a glória dereng a fejed körül, mi? Merül benne az elem...

Muad\\\'Dib 2010.05.26. 23:17:12

Egyébként pedig hányinger az is, hogy itt azon lovagolnak egyesek, hogy ők mit hallottak a szlovákiai haverjuktól, meg ki milyen kommentet olvasott szlovákiai magyaroktól. Most mi is kezdjünk el linkelgetni kommenteket olyan emberektől, akik meg borzasztóan örülnek és hálásak?

II.Briandrew 2010.05.26. 23:17:46

@Rwindx:

Jah, vicces az egész. Kezdem azt hinni, hogy ezek odaát megőrültek. Ennyire nem lehet valaki hülye! Egy miniszterelnök meg hadd döntse már el, hogy hova utazik először, jó, hogy nem már Fico rakná össze Orbán programját! És ezek után még csodálkozik valaki, hogy szívből utáljuk a Szlovák vezetést, mikor ilyen pofátlan és elképesztő dolgokat megengednek maguknak?

szempontpuska 2010.05.26. 23:17:59

@Muad\\\'Dib: Könnyű neked itthonról magyarkodnod, amikor a határ túlsó oldalán lévők szívják meg a következményeit.
Ne legyél már magyarabb azoknál a magyraoknál.

Te a fotelból rázod az öklödet, ők nap mint nap szenvedik az esztelen gyűlölet következményeit.

Mi haszna lesz ennek az eszkalációnak?
Az az érzés, hogy na most aztán jól megaszontuk nekik?!

nabazmeg :-(

kamarti 2010.05.26. 23:18:53

@Steppenwolf: aki itt közülük megnyilatkozott, azt a veled egy követ fújók elküldték a picsába (csak előbb kétségbe vonták, hogy egyáltalán az-e, akinek kiadja magát), vayg arra bíztatták, követeljen autonómiát, vagy határrevíziót, mert itt 1-2 libsi kivételével úgyis melléállna mindenki.
gondolom, ez a felelős magyar gondolkodás a határon túli magyarokról, ugye?

szempontpuska 2010.05.26. 23:19:07

@Babar der Elefant: És akkor mi van?
megtámadod Szlovákiát?

szájkarate

miklos.kassai 2010.05.26. 23:19:09

@II.Briandrew: Az első két mondatoddal egyetértek.

De könyörgöm, ne "akarjatok megvédeni" bennünket, mert halovány segédfogalmatok sincs arról mennyit ártotok ezzel.

Mellesleg nem kell megvédeni bennünket. A legjobban azzal védtetek volna, ha rávettétek volna a kormányzatot (nem tudom, hogyan), hogy várjon már az itteni választások végéig.

Ez így senkinek nem jó.

Itt biztos nem.

palacklakó 2010.05.26. 23:19:30

Egyébként meg Ficót ki nem szarja le?
Mit tud csinálni?

Ettől jobban már nem lehet a magyar köztársasági elnököt nem átengedni a szlovák határon.

Steppenwolf 2010.05.26. 23:19:58

@ó jaj: És mit ér el Fico a törvényével? Mindenkinek a magánügye, hogy melyik állam állampolgára a szlovák mellett. Nincs senkinek a homlokára írva.

Mi lett volna a jó? Százhuszonnyolcadszorra is meghunyászkodni, megalázni magunkat, és nagy elnézésekkel visszalépni egy olyan törvénytől, amely Szlovákiát leszámítva (ott is csak ha magyarokról van szó), minden európai országban természetes?
Azzal csak még jobban vérszemet kaptak volna a szlovák nacionalisták, hogy velünk mindent meg lehet csinálni és újból felmosták volna velünk a padlót, ahogy az elmúlt években számtalanszor, Malina Hedvig, dunaszerdahelyi rendőrattak, nyelvtörvény, stb. esetében.

Merjünk kicsik lenni, ugye?
A gyomrom kifordul tőletek.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.05.26. 23:20:17

@Rwindx: Sok mindent lehet gondolni Orbánról, nekem távolról sem a kedvencem, de azt meg kell hagyni, hogy ő a legelismertebb Közép-európai politikus, igy magasról leszarhatja mit ugrál neki egy hozzá képest abszolút senki Fico.

Steppenwolf 2010.05.26. 23:22:01

@kamarti: Elég széles az átmenet a mindenhol a világon elfogadott kettős állampolgárság és a határrevízió között, nem gondolod?

Hustler 2010.05.26. 23:22:51

@ó jaj: Hála Istennek, te olyan okos vagy, majd elmagyarázod nekünk ezt is... Mester!

Bár szerintem nem érdemeljük meg!

palacklakó 2010.05.26. 23:23:18

@szempontpuska: mint olvastad nem kötelező....:)

sárkányfő 2010.05.26. 23:23:22

@Steppenwolf: nem csak a homlokokra lesz írva, de a sengeni adatbázisba is, amit szlovákia is bármikor leolvashat...
és lazíts, mert láthatóan félreérted az álláspontomat.

kamarti 2010.05.26. 23:23:53

@Steppenwolf: ja, én gondolom. nem is én bíztattam erre a szlovákiai magyarokat (talán olvass vissza aranyom)

porfelhő 2010.05.26. 23:24:33

Majd az idő igazolja, hogy a határontuli magyarságnak mennyit árt, vagy használ a kettős állampolgársági törvény. Véleményem szerint mindenkinek, igy Gyurcsány F-nek is joga van eldönteni hogyan szavaz. Nem lenne szabad mindenkit porig alázni, aki más véleményen van. Nem lenne szabad a kommentezőknek sem egymást nagyon megbántani, mert az a lelkivilágában mindenkinek sérülést okoz, teljesen mindegy milyen pártállásu.

sárkányfő 2010.05.26. 23:24:34

@Hustler: kisebbségi komplexusoddal fáradj szakemberhez, itt már uncsi vagy.

Rántott máj (törölt) 2010.05.26. 23:25:08

Kedves posztolo! Amit nem veszel eszre, hogy a gyurcsanyi kulpolitikanak nem az lett az eredmenye, hogy kibekultunk a szomszedainkkal, hanem az, hogy az uzentuk nekik, hogy annyira be vagyunk sz@rva, hogy barmit megtehetnek velunk. Ennek lett a vege a szlovak nyelvtorveny es Solyom kizavarasa Szlovakiabol es a mostani reakcio is.

dr. médiafigyelőbété 2010.05.26. 23:25:24

@miklos.kassai:
Gratulálok!Ha "kamu" szlovákiai vagy,akkor is,ha Valóban szlovákiai magyar vagy,akkor még inkább.Bárcsak mindenki ilyen reálisan látná,mi folyik itt...

Rwindx 2010.05.26. 23:25:35

@felvidéki istimester:
Persze. irónia volt.
A lényeg hogy ha valaki rosszba akar lenni velünk annak nem kell valós indok, hogy kigyót békát dobáljon. Van sapka nincs sapka esete. Ehhez meg nem kell asszisztálnunk, sajnos vannak akik megtennék. Lásd feljebb,
Biztos vagyok benne hogy jövő hétig még vagy 2 újabb ok lesz utálni a magyarokat szlotákiában, teljesen függetlenül attól hogy odaát vagy ideát ki mit tesz és mond.

kamarti 2010.05.26. 23:28:48

@korcoló: mások is próbálták már képviselni ezt a véleményt - le lettek ugatva a nagyonszakértő nagyonmagyaroktól

miklos.kassai 2010.05.26. 23:29:12

@Steppenwolf: VELETEK mit csinál Fico? VELETEK mossák fel a padlót? Merjetek kicsik lenni?

Hát nem veszed észre, hogy pont a ti, a magyarországi magyarok egy részének kényszerű komplexusai miatt csesztek ki velünk?

És ne gondold, hogy nem derül ki egy perc alatt, hogy "véletlen" magyar állampolgár IS lettem.

Sajnálom, tetszik nektek, vagy sem, nem akarom elveszteni szlovák állampolgárságomat. Mert ha úgy lenne, befogadnátok?!

Ne akarjatok már pápábbak lenni a pápánál, a fenébe is!

Hustler 2010.05.26. 23:29:37

@miklos.kassai: Te valami politikus vagy? Vagy mi ez a kiáltvány-vaker?

Magyarországi magyarként verték a fejembe, hogy addig rendben van, hogy valami nem tetszik, csak indokoljam, miért, és mutassak alternatívát, szerintem hogyan lenne jó.

Vagy hallgassak.

Steppenwolf 2010.05.26. 23:31:27

@ó jaj: Tulajdonképpen teljesen mindegy, ugyanis diszkriminatív a törvény és egy európai jogállamban ilyen törvényt nem hozhatnának. Ezért sem jósolok nagy jövőt ennek. Másrészt pedig, több tízezer, vagy százezer cseh és szlovák kettős állampolgár van Szlovákiában. Ha tőlük nem vonják meg a kettős állampolgárságot, egyértelmű, hogy etnikai alapú, így pedig nemzetközi bíróságon egyértelmű nyert ügyük van a magyaroknak.

II.Briandrew 2010.05.26. 23:32:10

@miklos.kassai:

Az időzítés szerintem is rossz volt, de szerintem pont azt akarták elérni, hogy Szlovákia olyan lépést tegyen, ami már bíróságon is támadható és akkor végre felelhetnek majd. Fognak is! Nem hinném, hogy véletlenül csinálta volna ezt a magyar parlament, mert pont az volt a célja, hogy Szlovákia hibát kövessen el. Ezt meg is tette. Várd ki a végét! De ne felejtsd el, hogy rajtatok kívül még ott van több milliónyi magyar a szomszédos országokban, akik most újra magyarnak érzik magukat. Eleget vártak már erre és most meg lett. A nyelvtörvényt is kivédtük, hogy kifizetjük a bírságot, nincs is belőle baja senkinek eddig. Ezzel sem lesz!

miklos.kassai 2010.05.26. 23:33:03

@korcoló: Nem tudom, hogy ha "kamu" szlovákiai magyar lennék, lenne-e kedvem belemenni ebbe az álságos vitába.

Annyira azért nem vagyok otthon a magyar belpolitikában. Csak azt tudom, hogy a most újra kezdődő "a pesti zászló rúdjára vagyunk tűzve" játék az ittenieknek egyáltalán nem használ. No meg a kárpátaljaiaknak sem.

nahát-nahát 2010.05.26. 23:33:41

....tehát Slota és Fico ma délután utálta meg a magyarokat, közvetlenül a törvény elfogadása után....

Ugyan már... Károlyi féle vörös grófok voltak is, lesznek is... csak manapság Gyurcsánynak hívják őket.

Hustler 2010.05.26. 23:34:02

@ó jaj: arra utalsz vélelmezett kisebbségi komplexusommal, hogy butának vallottam magam, és tőled vártam az útmutatást?

namost te alighanem egy fejfájdítóan unalmas ember vagy :)

ugye már megint milyen butaságot írtam?

flippant 2010.05.26. 23:34:27

@miklos.kassai: Bakker, Te vagy egy piros bögrére hajtasz vagy maga Fico küldött személyesen, hogy kavard a sz@rt

sárkányfő 2010.05.26. 23:34:35

@Steppenwolf: ja, hogy te is ebbe a gyenge szalmaszálba kapaszkodsz. akkor olvasd el amit 23:06-kor írtam...

továbbá a törvény jövő időben fogalmaz, tehát a jelenlegi állapotot nem érinti...

Muad\\\'Dib 2010.05.26. 23:35:12

@szempontpuska:
Tudod az a vicces, ahogy itt a liberális megmondóemberek tulajdonképpen a legradikálisabb megoldások híveinek az érveit erősítik meg. Tehát meg kell állapítani, hogy szerintetek a tótok agresszív soviniszta, fenyegető politikája működik. Tehát mégis igazuk van azoknak, akik szerint Magyarországnak is le kell szarnia mindenkit és az itt élő zsidókat/cigányokat túszként felhasználva fenyegetni a fél világot. Bölcs gondolat, lévén az érveitekkel ezt a megoldást teszitek elfogadhatóvá és működőképessé...

Steppenwolf 2010.05.26. 23:35:33

@miklos.kassai: Tehát akkor az jó neked, ha zsarolnak és fenyegetnek olyannal, amire egyszerűen jogalapjuk sincs. Ezzel éri el a célját Fico, hogy ne merjétek felvenni a magyar állampolgárságot. De te tudod...

II.Briandrew 2010.05.26. 23:36:25

@Steppenwolf:

Ne próbálkozz, mert aki nem használja az agyát, annak mondhatsz te bármilyen érvet. Csak egyet fog fújni: a zorbán tehet mindenről! :)

miklos.kassai 2010.05.26. 23:38:07

@Hustler: Olvass. És érts.

Ott volt az alternatíva. Mi az ördögért nem lehetett megvárni a választások végét?

Nem veled csesznek ki, és nem téged néznek meg naponta, mondjuk, Nyitrán, és nem neked szólnak, be, hogy á, špinavý maďar...

Majd ha az Andrássy úton körbenézel, hogy vajon épp megszólalhatsz-e magyarul, akkor tudni fogod, miről beszélek.

Bobzen 2010.05.26. 23:38:19

@Muad\\\'Dib: Szerintem meg az a vicces, ahogy itt a neokon megmondóemberek a szlovákok soviniszta politikája ellen ágálnak.

bandos 2010.05.26. 23:38:36

Gyurcsány egy _szar szemét szar_ alak. Kifejezetten örülök, hogy nem-mel szavazott. Mégjobban "elvált a szar a víztől".
Honnan tudja a sok hazafi, aki annyira aggódik magyarországi laptopja előtt a külhoni magyarokért, hogy mi ennek a törvénynek a következménye? Bizonyára tudjátok, hogy Szlovákiában is sok magyar szavaz Ficóra. Namost, ma két magyar párt van Szlovákiában, mindkettő kb. 5%-on áll. Nem lehet, hogy ez a magyarellenes kirohanás ponthogy aktivizálja őket, és bejut mindkét magyar párt? Nem lehet, hogy józan szlovák emberek kirögöhik ezt a nevetséges Fico-Slota bandát, és ellenzékre szavaznak?
Egy dolog bánt engemet: Az, hogy ezek a blogbejegyzések, melyeket a legszociálisabb, óvatosabb és liberálisabb jóakarók írják, elfeledkeznek arról, hogy legalább megemlítsék zárójelben, hogy amúgy Szlovákia vezetése egy atombalfasz csapat, nevetséges, az EU fasisztái. Ha magyarok lennének, ez a blog pont ellenük írna, nem értem, hogy a szlovák fasiszta-náci nem náci?

flippant 2010.05.26. 23:38:50

@miklos.kassai: És ha kapnál 10 milla Ft-ot cashben ha felvennéd a magyar állampolit? Na? Na? Na ugye!
Bakker, Te nem lehetsz felvidéki magyar mert nem vagy elég tökös. Ha meg az vagy, én szégyellem magam helyetted.

szempontpuska 2010.05.26. 23:39:43

@Muad\\\'Dib: Nincs ebben semmi vicces. Sőt szomorú, ahogy Fico kezére játszunk ezzel a korlátolt szájkaratéval.

Senki, semmi előnyt, hasznot nem tudott megnevezni, rámutatni ami ebből származik.

Semmit!

Ha volt Ficónak, Slotának békés, kultúrált, európai alternatívája odaát, azok hangja most nem hallatszik a nacionalitsa üvöltözésben.

Gratulálok hozzá!

:-/

folyamatábra 2010.05.26. 23:39:48

A poszt akkorát csúsztat, hogy azon ródlizni is életveszélyes lenne.

"Az, aki belpolitikai haszonlesésből tűzön-vízen át keresztül visz egy olyan törvényt, ami az érzelmekre ugyan hat, de gyakorlati haszna vajmi kevés, ellenben konkrétan árt az állítólagos kedvezményezetteknek, vagyis a külhoni magyarságnak, vagy az, aki enélkül a populista humbug nélkül, más módon kíván segíteni a rajtuk?"

Ilyen kérdés nincs. Se belpolitikai haszonlesés, se más módon segítés nincsen, se károkozás, egyszóval kurvára elgurult a pöttyös, szerintem ne is keresd, sose fogod megtalálni.

miklos.kassai 2010.05.26. 23:40:01

@flippant: Istenem, te jártál már errefelé?

Olyan könnyen vagytok Pestről, és olyan jól tudjátok, hogy errefelé mi lenne jó a magyaroknak...

Steppenwolf 2010.05.26. 23:40:11

@ó jaj: Pont emiatt nyíltan diszkriminatív a törvény, tehát nincs nagy jövője. De szarjuk azért össze magunkat, mint ahogy mindig, és hagyjuk, hogy Fico diktáljon és fenyegetőzzön, mint eddig is.

folyamatábra 2010.05.26. 23:40:26

Ja, és nem Fedor. Írd le bátran, nyugodtan: Fletó.

bandos 2010.05.26. 23:40:36

@miklos.kassai: Honnan tudod, hogy mi ennek a választási eredményben megmutatkozó konkrét következménye?
Ez lehet magyaraktiválás is, és normális szlovákok kiröhöghetik ezt a fasiszta gusztustalan soviniszta szlovák kormánykoalíciót.

Hustler 2010.05.26. 23:40:40

@ó jaj: hát, akkor szűkölj csak tovább nyugodtan bociszemekkel a gazdáidra, hátha ma nem vernek meg :)

Muad\\\'Dib 2010.05.26. 23:40:44

@Bobzen:
Rossz embernek címezted, lévén én nem vagyok soviniszta. Ráadásul ezzel a mondattal nem cáfoltad meg azt, hogy igazam van.

bandos 2010.05.26. 23:42:36

@Bobzen: Látod, minden milyen relatív. Szerintem meg hülye vagy. Jó, mi? :D

miklos.kassai 2010.05.26. 23:43:08

@flippant: Őszintén? Pont nem akarok magyar állampolgár lenni. 23:13:01

Őszintén? Pont az olyan pestiek miatt, akik azt hiszik, hogy tudják, milyen megalázott magyarnak lenni. Ha Pesten élnék, lehet, nekem is nagy szám lenne. Csak innen nagyon másképp látszik ám minden.

És kösz, Te ne szégyelld Magadat énhelyettem. Inkább Én szégyellem magam helyetted.

Muad\\\'Dib 2010.05.26. 23:43:46

@szempontpuska:
Volt? 7, azaz 7 ember szavazott az állampolgárság elvételét célzó törvény ellen a parlamentjükben. Természetesen a tótok jó része normális és senki nem fog magyarokat akasztgatni az utcán...

bandos 2010.05.26. 23:44:10

@Muad\\\'Dib: Amúgy tök igazad van, én is ilyesmit írok. A szlovák fasiszta, soviniszta állatok úgylátszik nem olyan rosszak, ha utálják a magyarokat. A közös ellenség a magyar :D

flippant 2010.05.26. 23:44:17

@miklos.kassai: Igen, jártam arrafelé. Hatalmas földjeink vannak arrafelé amit most perelünk a tótoktól.
Nem kell besz@rni. Kemény, tökös legények kellenek ide akik elbánnak akár 10 bocskoros tóttal is. Ha puhány vagy megvan a lehetőséged, hogy kiszállj: makogj tótul, ne vedd fel az állampolit, nyalj be ficonak és talán még megengedik Neked, hogy otthon magyarul nézhesd az ertéelt. NEM KÖTELEZŐ MAGYARNAK LENNI!

szempontpuska 2010.05.26. 23:45:11

@Muad\\\'Dib: ki beszélt akasztgatásról?

Hustler 2010.05.26. 23:45:22

@miklos.kassai: Papa, ha annyira ismered arrafelé a járást, áruld már el, merre kéne menni!

Egyébként ki akadályozza, hogy megtartsd a szlovák állampolgárságod, még akkor is, ha ezt a törvényt életben tudják tartani a szlovákok?

Maximum nem leszel magyar, eddig se voltál. Mármint állampolgár.

Esetleg mások bevállalnák, te pedig nem mernéd, ez zavarna?

Beírjak Kossuth Ajtony nickkel, hogy üdvözlöm a kettős állampolgárságot, hogy meglegyen az egyensúly?

Muad\\\'Dib 2010.05.26. 23:45:24

@miklos.kassai:
Ja, hogy te vagy a komplett külhoni magyarság egy személyben. de kevesen maradtatok. Érdekes, hogy én más véleményekkel is találkozom. Kérlek ne próbálj nyilatkozni mindenki nevében, ahogy én sem teszem...

sárkányfő 2010.05.26. 23:45:25

@Steppenwolf: naná hogy diszkriminatív a törvény, de áruld már, ki fogja rávenni szlovákiát hogy visszavonja? már miért ne lenne jövője?
szerinted valami tökéletes világban élünk, ahol ha egy ország csúnya törvényt hoz, akkor rászól egy óvóbácsi, és gyorsan helyrerakja? vagy mégis mit képzelsz?

Slota ma felmosta velünk a padlót, és te még észre sem veszed.
a felvidékiek választhatnak hogy vagy magyar vagy szlovák állampolgárok lesznek.

flippant 2010.05.26. 23:45:30

@miklos.kassai: S miért nem önszerveződtök és harcoltok ki egy autonómiát? Miért nem csatlakoztok földjeitekkel az anyaországhoz?

Muad\\\'Dib 2010.05.26. 23:46:20

@szempontpuska:
Pusztán jeleztem, hogy a politikai elitjük nyálcsorgatása miatt felesleges hisztizni...

szempontpuska 2010.05.26. 23:46:22

@flippant: no lám, még egy bátor monitorharcos!

lbalazs 2010.05.26. 23:47:17

Hustler: tevedes azt hinni, hogy a nemzetallamok korat eljuk. Azoknak mar lealdozott. Sajnos a szelsosegesek sokakat tudnak befolyasolni es ezert nem sikerult az EU alkotmanyat sem elfogadtatni. Azert szulettett az is , mert vilagosan latszik, a nemzetallamok mar nem tudjak kezelni a mai kihivasokat. Az EU valsaga is eppen azt mutatja, hogy nem felelnek meg a nemzetallamok a kovetelmenyeknek.

szempontpuska 2010.05.26. 23:47:49

@Muad\\\'Dib: értem én, de ez már egy következmény. Abban a hangulatban.
Nyilván ott is megy a szlovák-e vagy, avagy hazaáruló.

Csupa felelős hazafi :-/

Akkor most mit is értünk el?

vitek 2010.05.26. 23:47:53

@Steppenwolf: a hozzászólásod gyönyörűen példázza hogy mi az óriási probléma ezzel a törvénnyel. Szidod miklos.kassait? Felfogod te hogy min megy keresztül? Miféle elvárásokat támasztasz vele szemben, és milyen alapon? Te akarod megmondani neki hogy hogyan viselkedjen ha "igazi magyar"? Azt tartod alapnak, hogy fel kéne vennie a magyar állampolgárságot, de nem meri mert mások eltántorítják tőle? Mégis miért gondolod hogy alapból fel kéne vennie? Mi van ha nem akarja? Mi van ha ő anélkül is magyarnak érzi magát? És ne mond erre kérlek azt hogy akkor majd nem veszi fel és kész, mert pont ez a másik legnagyobb tévedés itt. Felveszi vagy sem, nehéz helyzetbe került. Észre kéne venni hogy a jelenlegi felbolydulás a törvény kapcsán van! Senki sem élt még a lehetőséggel, mégis megy a felbolydulás, nem értitek? Maga a törvény meghozása már ártalmas, vegyétek már észre.

flippant 2010.05.26. 23:48:28

@miklos.kassai: És olyan nincs, hogy itt Pesten kussban lennénk. Mert amint idejön egy tót megszálló én leszek az első aki elvágja a büdös szőrös torkát. Tudod, itt tökös legények vannak. 1 magyar 10 törököt győzött le, a gének azok gének.

bandos 2010.05.26. 23:48:33

@ó jaj: Slota felmosta velünk a padlót?
Veled lehet.
Ha ma Vona Gábor felterjesztésére a Fidesz megszavazná, hogy két buldózerrel romoblják le a pilisi szlovák falvakat, akkor bizonyára azt gondolnád, hogy mi is felmostuk velük a padlót?
Velem alkohilsta soviniszta elmebeteg faszok nem mosatnak padlót, sorry.

Severus 2010.05.26. 23:49:39

@II.Briandrew: nem fogák visszavonni a törvényt a szlovákok, mert sajnos az európai konvencióknak megfelelőenn született.

Idézek az European Convention on Nationality-ből.

(Előbb leírja, hogy mikor köteles egy állam elismernni a többszörös állampolgárságot: házasság és születés útján szezett állampolgárság esetén.)

"Article 15 – Other possible cases of multiple nationality

The provisions of this Convention shall not limit the right of a State Party to determine in its internal law whether:

1. its nationals who acquire or possess the nationality of another State retain its nationality or lose it;
2. the acquisition or retention of its nationality is subject to the renunciation or loss of another nationality."

Azaz a többi esetben fenntartja az állam jogát, hogy 1. eldöntse, hogy megtartjatja-e az állampolgárságát az, aki felveszi a másik ország állampolgárságát, 2. megkövetelje-e hogy lemondjon az illető a másik országbeli állampolgárságáról vagy sem, ahhoz hogy megszerezhesse vagy megtarthassa az állampolgárságát.

AZAZ A KONVENCIÓ ALAPJÁN ÍRTÁK A TÖRVÉNYT.

És van is precedens, Dánia, ahol elveszted a dán állampolgárságodat, ha felveszel csak úgy egy másikat.

Kész, ez van, ez a vonat elment. Csak kérdezem, ez a konvenció nálunk nincs meg fejben? Szerintem Magyarország is ratifikálta. Akkor M.J. külügyminiszterjelöltünk miért nyilatkozza, hogy ellenkezik a nemzetközi joggal???

Tessék, egy "a forradalmat szimbolizáló szép gesztusért" megszívatjuk a felvidékieket, magunkból meg hülyét csinálunk miközben Fico, Slota és Meciar a boldogságtól sikongatva játsza ki egymsra licitálva a magyar kártyát, Dzurindáék meg elbukják a választást.

(NEM vagyok a státustörvény ellen, de ezt NAGYON ostobán csináltuk).

miklos.kassai 2010.05.26. 23:49:50

@flippant: Bocs, de neked fogalmad sincs arról, amiről beszélek.

Nem makogok tótul. Magyar az anyanyelvem, de beszélek szlovákul, angolul, franciául, spanyolul és olaszul.

Nem nyalok be Ficonak, és nyilván nem szlovák pártra fogok szavazni.

Nem tartom magam puhánynak.

És nem attól lennék magyar, hogy magyar állampolgár vagyok, hanem attól, hogy magyarnak születtem.

Ezt próbáld megérteni.

bandos 2010.05.26. 23:50:09

@lubo: Csak az mszp próbálja ártalmassá tenni, illetve Ficóék jól megmondják, attól még nem ártalmas. Jó lesz ez.

sárkányfő 2010.05.26. 23:50:32

@flippant: "S miért nem önszerveződtök és harcoltok ki egy autonómiát? Miért nem csatlakoztok földjeitekkel az anyaországhoz?"

ugye ez valami hülye vicc? háborút kérsz számon rajtuk? hogy miért nem megy neki a félmilliós magyarság az 5 milliós szlovákoknak? hogy miért nem öletik le magukat a szlovák hadsereggel? édes istenem ennyi idiótát...

Muad\\\'Dib 2010.05.26. 23:51:16

@szempontpuska:
Mint említettem lehet választani: beismerjük nyilvánosan, hogy a zsarolás, és fenyegetés külpolitikája tökéletes. Ezzel rendben is van a dolog, viszont ebben az esetben én kérném, hogy egy emberként sorakozzunk fel a hasonló külpolitika mellett, ha ilyen látványos sikere van.
Vagy esetleg minden lehető diplomáciai eszközzel ellenállunk a szlovákok hülyeségének, amihez most még olyan országokban is lelhetünk szövetségesre, ha ügyesek vagyunk, amire nem is gondolnánk (pl. románok, szerbek)

bandos 2010.05.26. 23:51:54

@Severus: De nem vagy politikai elemző, ez a szlovák kirohanás a két magyar 5% körüli pártot aktivizálhatja, és normális szlovákok meg megrökönyödhetenk slota-ficó kirohanásain... nem tudhatod.

lbalazs 2010.05.26. 23:52:14

Kicsit anakronisztikus meg mindig a 19. szazadi nemzet fogalommal magyarazni a mai torteneseket. Ma az allamhoz tartozas, es a menzethez tartozas nem azonos, es egyre kevesebe lesz az. Igy azzal magyarazni a kettos allampolgarsagot, hogy hiszen ok is a nemzethez tartoznak kisse fura. Hat eddig nem tartoztak a nemzethez? Dehogynem! Az allampolgarsag, az allamhoz tartozas egy gazdasagi kotelek, ez kell nekik? Nem hiszem.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.26. 23:52:17

@miklos.kassai: Demokrácia van. Sem az erdélyiek(, akik 3szor többen vannak mint ti), sem a délvidékiek, sem a kárpátaljaiak nem sírnak, sem a felvidékiek jó része. Vedd észre hogy többen vannak, és törődj bele.

Egyébként ha nem kell állampolgárság, ne igényeld. Ha nem kell a védelem, hát ne élj vele.

Hustler 2010.05.26. 23:52:25

@lbalazs: sztem az EU-nak áldozik le lassacskán, de ez is csak egy vélemény...

Pont azért nem működik, mert nemzetállamokban gondolkodik a jónép, és a politikusok - hiszen belül kell újraválasztatniuk magukat.

Ez nem az Amerikai Egyesült Államok! Évszázados ellentétek, nyelvek és kultúrák tucatjai.

Persze lehet, hogy csak nem vagyok eléggé... álmodozó. Gyöpös vgyok. De így látom.

Shadowrunner 2010.05.26. 23:52:25

@ó jaj: "Slota ma felmosta velünk a padlót, és te még észre sem veszed.
a felvidékiek választhatnak hogy vagy magyar vagy szlovák állampolgárok lesznek."

Akkor ez előrelépés, mert eddig nem is választhattak, hogy melyik legyen. Ez fáj Ficónak, hogy nem tud tenni semmit ez ellen, a most hozott törvény is gyakorlatban betarthatatlan.

sárkányfő 2010.05.26. 23:52:34

@Severus: hiába magyarázol ész érvekkel @II.Briandrew-nak, én már próbáltam... neki akkor is igaza van...

@bandos: nem slota, hanem fico. elnézést, elírtam. a ma elfogadott szlovák törvényre utaltam.

WonderCsabo 2010.05.26. 23:52:39

Gyurcsány, mint hazafi. Még viccnek is rossz.

vitek 2010.05.26. 23:53:27

@flippant: nagyszerű, mond meg neki hogyan kéne viselkedjen. Elvégre te biztos jobban tudod. írd elő hogyan cselekedjen ha igazi jó magyar ember akar lenni, elvégre neked biztos minden jogalapod megvan hozzá.

miklos.kassai 2010.05.26. 23:53:41

@flippant: Mert kösz, elvagyok a párezer eur fizetésemmel (igaz, multinál dolgozom), mert Szlovákia is EU-tag, és arra megyek az eu-s személyi igazolványommal, amerre akarok.

Ha kedvem tartja, a rokonaimhoz Heves megyébe, vagy Erdélybe.

Te is mehetnél.

bandos 2010.05.26. 23:54:53

@Muad\\\'Dib: Pontosan így van.
TELJES ELMÉLETI KÁOSZ sugárzik az állampolgárság ellenzők fejéből. (Bocsánat, azok fejéből, akik megint "nem most" hozták volna meg)
EGYRÉSZT elismerek Ficó és Slota sikerét, és viselkedésést, azaz az agresszív kisebbséggyűlölő sovinizmust,
MÁSRÉSZT támadják a magyar jobboldalt, hogy egyáltalán fingani mer, amikor Ficó ebédel.

flippant 2010.05.26. 23:55:30

@ó jaj: Te vagy a gyík. Nincsenek azok 5 milláan. Max 3 milla az echte tót a többi keverék. Az alkoholista slota felmenői közt is vannak magyarok (az első felesége is magyar volt) mégis büdös bocskoros tótnak vallja magát.

sárkányfő 2010.05.26. 23:55:49

@Shadowrunner: igazad van, előrelépés. sok magyar majd felveszi a magyar állampolgárságot, ezzel elveszíti a szlovákot. így elveszíti a jogát is, hogy szavazzon szlovákiában. így gyengül majd szépen a szlovákiai magyarok politikai képviselete, ereje. fico legnagyobb örömére.

bandos 2010.05.26. 23:56:02

@ó jaj: Végülis mindegy, az elmúlt napokban Fico=Slora, a szememben Ficó nagyon lesüllyedt.. A mondanivalóm áll, arra valami használható válasz?

vitek 2010.05.26. 23:56:50

@TaTa86.: és ha nem él vele az mit old meg? Nem tűnik fel hogy még SENKI nem élt vele és mégis balhé van? A törvény léte probléma és az marad akkor is ha nem él vele valaki.

flippant 2010.05.26. 23:57:04

@lubo: Nem mondom meg csak tippeket adok. Egyébként nem kötelező felvenni az állampolit. Azt vegyék csak fel a tökösek. Én mondjuk 10 milla Ft-ot is fizetnék mellé, hogy izgalmasabb legyen a dolog.

sárkányfő 2010.05.26. 23:57:49

@flippant: vannak 5 millióan, de tök mindegy is, mert a szlovák kormány irányítja a szlovák rendőrséget és hadsereget.
de miért is vitatkozom egy őrülttel, aki azt szeretné, hogy a felvidéki magyarok lelövessék magukat?

Steppenwolf 2010.05.26. 23:57:55

@lubo: Ugyan már, ezt te sem gondolod komolyan. 4 éve mióta Szlovákiában ezek a soviniszták vannak kormányon, mindig találnak okot arra, amiért felbolyduljanak. Ha ez nem lenne, találnának mást, lásd nyelvtörvény.
És amikor nem, vagy "bocsánat hogy élek"-típusú külpolitikánk volt, ugyanígy verték a magyarokat, ugyanúgy megalázták, mert látták, hogy megtehetik, nincs következménye.

Igazad van, ne csináljunk semmit és hallgatólagosan támogassuk ezt a nacionalista idegengyűlölő ámokfutást. Gratula.

szempontpuska 2010.05.26. 23:58:32

@Muad\\\'Dib: kamuzol. Pillanatnyilag mi öntöttünk olajat a tűzre.
Tűz az volt eddig is.

Most nagyobb lett. Rosszabb a helyzet.
Vagy tévednék?
Javítottunk valamit?

bandos 2010.05.26. 23:58:32

@ó jaj: Te azt hiszed, hogy bárki elveszti majd ott a szlovák állampolgárságot?
AZ EU NEM ISMER olyat, hogy elveszti a valaki az állampolgárságát. Hagyjuk már, nehogy abból induljunk már ki, hogy 100.000 felvidéki magyar nem lesz szlovák 2011-től, mert felvette a magyar áp-t :D Kicsit olyan érzésem lett hirtelen, mintha növényekkel vitáznék a kungfu hasznosságáról.

vitek 2010.05.26. 23:58:42

@flippant: az előbb írtam le, de akkor mégegyszer leírom, mert úgy látom még mindig nem értitek: és ha nem él vele az mit old meg? Nem tűnik fel hogy még SENKI nem élt vele és mégis balhé van? A törvény léte probléma és az marad akkor is ha nem él vele valaki.

Rwindx 2010.05.26. 23:58:49

@lubo:

3 lehetőség:
1. Soha nem kerül szóba a kettősállampolgárság téma, ekkor nem történt volna semmi, lett volna a langyos víz, majd 100 év múlva már csak 7-8 millió magyar élne a Földön. Jó esetben. A leszármazottak megemlékezhetnek egy életképtelen generációról.
2. 2004-ben a népszavazás érvénytelen lett, így nem lett ilyen törvény alkotva. Köszönhetően ugyanannak a jól körülhatárolható csoportnak mely most is "aggódik" a magyarokért. A külhoni magyarok az eredményt arculcsapásként értékelték.
3. 2010 a törvény megszületett, most azt akarjátok nekem bedumálni hogy a megszületése ártalmas.

Hát persze. Ugyanis a legjobb válasz ha elfogadjuk a peremfeltételeket, azaz soha nem beszélünk róla és szép lassan eltűnünk. Gratulálok.

Ez a törvény nem lehet ártalmasabb annál mintha nem történt volna semmi.

Hustler 2010.05.26. 23:58:53

Valaki tt írta a dán példát. De az nem úgy van, hogy akkor nem csak a svéd-dán kettős állampolgárság kizárt, hanem mindenféle? Már ez az utólag szerzett, nem nővel vagy születés jogán.

Szóval nem lehet diszkriminatívan tiltani egyes állampolgárság-párokat, gondolnám?

sárkányfő 2010.05.26. 23:59:52

@bandos: a lényeg az, amit Shadowrunner-nek is írtam eggyel a te kommented fölött 23:55-kor.

bandos 2010.05.27. 00:00:00

@Steppenwolf: Ott a pont.
Lásd előző kormányunk: Szlovákia hozott egy nyelvtörvényt. Szépen csöndben lenyeltük, még mi próbáltunk közeledni: Hát kedves barátaim, tényleg kurvára bejött.

lbalazs 2010.05.27. 00:00:15

Azert arra kivancsi lennek, hogy milyen hatassal lesz ez az ott elo ertelmisegiekre. Az allampolgarsaggal ugyanis jar egy ingyenes diploma Magyarorszagon. Ha viszont valaki itt elt 3-5-7 evet, akkor utana haza fog menni? Nehanyan igen, a tobbseg nem. Egyszeruen itt konyebb lesz, es ezert nem lehet oket karhoztatni. Viszont ebbol az kovetkezik, hogy a Felvideken, Erdelyben, de kulonosen a Vajdasagban, vagy Karpataljan, el fog fogyni az ertelmiseg. Ezt akartuk?

vitek 2010.05.27. 00:00:26

@Steppenwolf: egy szóval sem mondtam, hogy ne csináljunk semmit. Azt mondtam hogy ne öntsünk olajat a tűzre. Az érvelésed nekem kb úgy tűnik, hogy a tűz már úgyis ég, nyugodtan öntsünk rá hisz mindegy

szempontpuska 2010.05.27. 00:01:06

@bandos: ezzel igazolnád, hogy ez most javít a helyzeten?
ehe-ehe

bandos 2010.05.27. 00:01:12

@ó jaj: Márpedig ne haragudj, de az egy orbitálisan nagy baromság volt :S, mint írtam is .

Rwindx 2010.05.27. 00:01:18

@lubo: Neked meg azt kellene megértened hogy ha nincs törvény akkor is balhé van. Lásd slota beszólásait tankok és Budapest viszonylatában, vagy pedig a nyelv törvényt, a hazafiassági törvényt, stb.
Tehát balhé mindenképpen van, akkor meg miért ne tegyük meg azt amit elvár a többi néhány millió magyar, akik nem szlotákiában élnek.

Meg tudod válaszolni?

vitek 2010.05.27. 00:03:13

@Rwindx: miért is tűnnénk el enélkül a törvény nélkül? te komolyan azt hiszed hogy attól magyar valaki ha van állampolgársága?

sárkányfő 2010.05.27. 00:03:34

@bandos:
de az EU ismer olyat, olvasd el Severus kommentjét 23:49-kor. még precedens is van rá a dánoknál.

De ha nem ismerne ilyet az eu, akkor is mindegy, a szlovákok azt csinálnak a saját országukban amit akarnak, láthatóan leszarják az eu-t (Duna elterelés, atomerőmű, nyelvtörvény...)

ezt kéne már felfogni itt pár embernek, hogy szlovákiában fico a főnök, ezen nem tudunk változtatni, és mi itt a felvidéki magyarok bőrére nagymagyarkodunk...

Muad\\\'Dib 2010.05.27. 00:03:46

@szempontpuska:
Jobb? Nos, azt gondolom, hogy mivel a szomszédos kormányok a szlovákot leszámítva semmilyen problémát nem támasztottak a kettős állampolgársággal szemben, igen lényegesen jobb a helyzet. Innentől már csak az a kérdés, amit írtam. A fenyegető és soviniszta külpolitikát tartod célravezetőnek, és megsüvegezendőnek, vagy nem...

"kamuzol..."
www.doorsofnight.com/IMOBlog/wp-content/uploads/2009/04/o_rly1.jpg

flippant 2010.05.27. 00:04:09

@lubo: Bakker, Te is inkább maradj meg a kickoff meetingeknél és a baconos muffinnál. Ez egy gesztus, egy kinyújtott kéz. Hogy összetartozunk, hogy magyarok vagyunk. Nem kötelező elfogadni ezt. HA az anyagi világ foglya akarsz továbbra is lenni aki lesz@rod és gameover. Ha viszont a lelked és a szíved azt diktálja, hogy tartozol valahová akkor viszont be kell vállalni.

bandos 2010.05.27. 00:04:32

@szempontpuska: A helyzet azért ilyen, mert eddig mindent lenyeltünk. Hozhattak egy nyelvtörvényt, szerintem ennél nagyobb megalázást nemzet nem élt meg Európában jópár éve. (Az EU-ban 20 éve biztos nem.) Korlátozva vannak abban, hogy használják az anyanyelvüket pár helyen: Persze, nem olyan dúrva, és nem olyan sok helyen van ez, de a megalázás mértéke nem csökken ettől. Itt arról van szó, hogy idézzem magamat (ha gyurcsány is mondhatta), hogy kurvára nem jött be a nyalom Ficó-Slota seggét politika.

sárkányfő 2010.05.27. 00:05:17

@bandos: esetleg érveid is vannak, vagy csak a vihorászol? Képzeld, szlovákia egy olyan különös ország, ahol csak szlovákok szavazhatnak a szlovák parlamenti választásokon... mi vannak....

Severus 2010.05.27. 00:05:18

@bandos: Nézd, tényleg nem vagyok elemző, de még jós sem. Azt tudom csak, hogy az ellenzék (Szlovákiában) a gazdaság köré akarta tematizáálni a kampányt. A kormánypártok és Meciar meg a magyar kérdés köré.

SZükség van erre a törvényre, és leginkább nem a szlovákiai magyarok miatt, hanem a krpátaljai meg vajdasági magyarok miatt, de ezt ÍGY marhaság volt. Meg kellett volna várni tényleg a választást, és akkor, lehet, át se ment volna... Most is 90 szavazta csak meg a 150-ből... De mindent a forraalomért, hogy piedesztálra állva mondhassák a magukét. Ez most egy kiadós diplomáciai vereséghez vezet. A határon kívül nincs forradalom.

vitek 2010.05.27. 00:05:43

@Rwindx: elmondom mégegyszer: lehet hogy van tűz, de ez nem érv arra hogy olajat kell rá önteni. És nem hiszen hogy elvárnák. Van aki örül neki, van aki nem. Az én családom az utóbbiakhoz tartozik, nagyjából a szlovákmagyar és miklos.kassai által leírt érvek miatt egyébként.

szempontpuska 2010.05.27. 00:06:05

@Muad\\\'Dib: Persze hogy nem.
És mennyivel lett jobb most a szlovákiai magyaroknak?
Ettől a kérédstől úgy féltek, mint ördög a tömjénfüsttől.

Bobzen 2010.05.27. 00:06:20

@Muad\\\'Dib: Nem konkrétan rád értettem, de azért magadra vetted. :) Ciki. Amúgy nem kell feltétlenül sovinisztának lenned ahhoz, hogy elvben támogass pár olyan belpolitikai intézkedést, amire simán ráhúzható a soniniszta jelző.

Pontosítom kellene: Szerintem ez az egész szituáció vicces. Nem tudom eldönteni, hogy Orbán ennyire ostoba volt, amikor pont a szlovák választások előtt használta fel a Fidesz kétharmados többségét egy olyan intézkedés megszavazására, ami közvetve a szlovák nacionalista pártoknak kedvez, vagy most tényleg az történik, hogy a Fidesz kénytelen-kelletlen minden választási igéretét igyekszik majd betartani, függetlenül attól, hogy az a gyakorlatban mennyire ártalmas? Vajdasági vagyok, az én rokonaimnak kurva jól jön majd a kettős állampolgárság (nekem már megvan pár éve), de azt én is belátom, hogy a szlovákiai magyarok itt és most csak szopni fognak a Fidesz akciója miatt. Mindezt nem tudom másképpen lereagálni, mint hogy kínomban röhögök. Ám igazán akkor fog el a röhögőgörcs, amikor itt közismerten EU-ellenes kommentelők (megint nem te), olyan álmokat dédelgetnek, hogy majd itt az Unió rendet csinál, s természetesen nekünk kedvező módon. Megmondtam, hogy röhejes 4 évnek nézünk elébe, s a politikusok tényleg nem okoztak csalódást (most olvasom a mandineren, hogy a Vona nem szavazott, kész, szakadok a röhögéstől :D)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.27. 00:06:29

@lubo: Aha, mert eddig tulipánt szedtek a magyarok és tótok kézenfogva, de jött a gonosz Zorbán, és a gyűlölködés.

Eddig is ment a feszkó fafej. Most pedig pont az a ciki, hogy Ficoék eddig, ha csintalankodtak azt mondták, belügy, ezután nem mondhatják...

Egyébként a törvényt megszavazták, akárhogy kapálózol. Azt nyilván te is látod, hogy visszavonni nem lehet, mert az Ficot és Slotát igazolná.

soniq 2010.05.27. 00:06:35

Posztoló: tipikus ballib megmondóember, valószínűleg az életben nem járt Szlovákiában, nincs határon túli magyar ismerőse/barátja, de ő a maga módján kiáll az ő érdekeikért, csak azért nem adna nekik jogokat, mert ez az Ő ÉRDEKÜK. Szegény 20 évig hallgatta, elhitte a ballib propagandát, nem képes feldolgozni, hogy az tűnékeny valóság-pótszer volt csupán, ami ellentmondásos, illogikus, erővel bemagyarázott alapfeltevésekre épült.

Szánalmas, hogy emberek még mindig azt hiszik, hogy ha behúzzuk fülünk-farkunk, lemegyünk lábtörlőbe (MSZP külpolitika tömören), akkor majd békénhagynak minket. Mint amikor az iskolában a legkisebb hülyegyerek becsicskul, és fizeti a sátánadót az őt terrorizáló osztálytársaknak. Ha elég sokáig lenn vagyunk kutyában, akkor majd békénhagynak minket, biztos.

Nem tudom eldönteni, hogy emberileg vagy ennyire hulladék, vagy pszichopata vagy mint GYF, és magad is elhiszed amit írsz.

szempontpuska 2010.05.27. 00:07:14

@bandos: Senki nem nyalta a seggüket. De minden helyzeten lehet rontani.
Ostoba hőbörgéssel például.

vitek 2010.05.27. 00:07:36

@flippant: pont ezt nem érted. Hogy nem attól lesz valaki magyar mert te azt mondod hogy az. Örülj neki hogy Magyarországra születtél, de ne gondold már azt hogy ez jogot adott neked arra hogy megmond ki magyar és ki nem. Te komolyan azt gondolod hogy attól lesz valaki magyar ha igényli az állampolgárságot?

dr. médiafigyelőbété 2010.05.27. 00:08:48

@miklos.kassai:

Gondolom,nem kellenek a fogadatlan prókátorok...Igazad lehet,a pesti (vidéki,stb.) polgárok! forradalmi hevülete,kakaskodása,netán militáris nosztalgiája valóban távol állhat a Ti hétköznapjaitok problémáitól.

vitek 2010.05.27. 00:08:51

@TaTa86.: igen, sajnos látom. És nagyon szomorú vagyok, attól tartok sokat árt és fog még ártani.

sárkányfő 2010.05.27. 00:09:02

@TaTa86.: most miért is nem mondhatják, hogy belügy?

bandos 2010.05.27. 00:09:42

Na megyek.
KONKLÚZIÓ:
A vita abban áll, hogy folytassuk a teljes meghunyászkodást a soviniszta szlovák kormány ámokfutása előtt, mert ez nagyob bejött eddig is,
avagy meghozzunk-e egy alap EU törvényt, amely ellen egyik szomszédunknak sincs kifogása csak pár alkesz soviniszta tótnak.
Szerintem hozzuk meg a törvényt. A politikai következményeit (hogy ettől melyik párt kap kint többet-netán a magyar aktivizálódnak a választásra) ezt hamarosan megtudjuk.
jóéjt
u.i.
off ki a szlovák? az a cseh aki beszél magyarul
off :D muszáj volt. jah, és tagja vagyok a Hungarians and Slovaks facebook csoportnak - összekéne fogni, nem széthúzni, és ehhez először a Ficó-Slotának kéne elhúznia.

Muad\\\'Dib 2010.05.27. 00:10:00

@szempontpuska:
Képzeld sokan roppant hálásak azért, hogy visszakaptak valamit amit elvettek tőlük/a szüleiktől/nagyszüleiktől. Néhányan meg nem. Ráadásul, mint már írták itt:
"Demokrácia van. Sem az erdélyiek(, akik 3szor többen vannak mint ti), sem a délvidékiek, sem a kárpátaljaiak nem sírnak, sem a felvidékiek jó része. Vedd észre hogy többen vannak, és törődj bele."

vitek 2010.05.27. 00:10:10

@TaTa86.: sajnos, látom. És szomorú vagyok miatta, mert attól tartok sokat árt és fog még ártani.

Hustler 2010.05.27. 00:10:35

@ó jaj: Szlovákiában sem lesz mindig Fico a főnök! Nem Ficóban kell gondolkodni, hanem nemzetben. És távlatokban, végre, nem ciklusokban.

Szerintem ez egy gesztus volt, amivel évtizedek óta tartozunk. Alighanem mások is így gondolhatták ott a parlamentben, mert az első dolguk volt beterjeszteni, és a szerencsétlen, beteg Ferit meg pár másik holdkórost kivéve csont nélkül megszavazni.

Viszont sem tőled, sem senki mástól, beleértve a kassai nagymagyarokat, nem hallottam még, mit kellene, vagy kellett volna csinálni?

Nem megadni az állampolgárságot, meghunyászkodni. Hátha megússzuk a következő 5 percet. És utána?

lbalazs 2010.05.27. 00:11:05

@Hustler: A politikusok valoban nemzetallamokban gondolkodnak, hiszen ott van a hatalmuk. Ha nem lennenek nemzetallamok, akkor sokkal kevesebb politikusra "lenne szukseg". Az EU korlatozza a szuverinitast nem csinalhatnak, amit akarnak. De a polgarok jobban jarnanak, ha sikerulne valahogyan atlepni ezen a helyzeten. Ha az EU-nak vege, akkor vilaggazdasagi, politikai tenyezo sem lesz mar Europa. Azert en meg nem temetnem. Az alkomany mar egy igen nagy lepes lett volna az Europa Egyesult Allamok fele, de a lisszaboni szerzodes is sok elemet megmentett belole.

flippant 2010.05.27. 00:12:51

@lubo: Igen, mert ez egy egység ami legyőzhetetlen. A törököket is kiszopattuk pedig 150 évig erőlködtek. És pontosan emiatt szedték ízekre Hazánkat a pirézek mert paráztak, hogy kinövi magát. Minket folyamatosan csak irtanak és taposnak. Miért lenne gáz ha visszaugatunk? A célt s az egységet kemény, tökös magyar legényekkel kell megvívni akik mernek nagyok lenni s nem paráznak be ilyesfajta bocskoros tótoktól. De utána ne pofázzatok, hogy Nektek is kéne a Kánaán.

szempontpuska 2010.05.27. 00:13:44

@Muad\\\'Dib: Aha. Tehát jól érzik magukat.
Mennyivel érezték volna magukat kevésbé jól mondjuk 3 héttel a szlovák választások után?

"Sem az erdélyiek(, akik 3szor többen vannak mint ti)"
Kik azok a "Mi" ????

sárkányfő 2010.05.27. 00:14:07

@Hustler: komolyan képes vagy azt állítani, hogy az elmúlt kb 3 órában nem bírtad felfogni a sokszorosan kifejtett álláspontomat? láthatóan sejtelmed sincs miket írtam eddig, és hülyeségeket feltételezel rólam.

egyáltalán olvasol is, vagy csak írsz?

Hustler 2010.05.27. 00:14:33

@lbalazs: egyelőre márpedig az van, amit a politikusok akarnak.

nálunk nagyon, de azért máshol is, ha óvatosabbak is.

Rwindx 2010.05.27. 00:16:49

@lubo:
Nem azért magyar valaki mert van állampolgársága, ha így gondolnám, akkor leszovákoznám, románoznám, szerbezném, akármizném a magyarokat. Nem teszem. Viszont nem lehet vita tárgya, hogy az újabb és újabb nemzedékek egy része mindig asszimilálódni fog, egészen a teljes elfogyásig, mert kényelmesebb az adott ország állampolgárának lenni mint egy állandóan támadott nehezen kézzelfogható dolgot őrizni a támadásokkal szemben. Az állampolgárság sokkal kézzelfoghatóbb, ez az asszimilációt jelentősen lassítja.

A tűzre egyébként nem olajat öntünk, hanem megfőzzük a kajánkat rajta.

Muad\\\'Dib 2010.05.27. 00:17:12

@szempontpuska:
"Kik azok a "Mi" ???? "
a szlovákiai magyarokra volt értve. Fogadják el, hogy a külhoni magyarok többségének ez tökéletes. Még, ha most ők kicsit nehezebb helyzetbe is kerültek.

Hustler 2010.05.27. 00:17:20

@ó jaj: a gyáva meghunyászodást, elvtelen és szemellenzős seggnyalást érted álláspont alatt? azt levettem. ahogy olvastam, mások is.

de ez nem lehet a külpolitikai álláspontod! hacsak nem vagy a volt kormány tagja vagy lelkes szimpatizánsa :)

Muad\\\'Dib 2010.05.27. 00:17:59

@szempontpuska:
Ráadásul senki ne gondolja, hogy nem pont ugyanekkora hiszti lett volna a választások után...

Muad\\\'Dib 2010.05.27. 00:20:21

na, joccakát, teccik érteni...
going to sleep...

sárkányfő 2010.05.27. 00:20:32

@Hustler: ha 20x nem írtam le, akkor egyszer sem, hogy a törvény időzítése a rossz, mert 3 hét múlva szlovákiában választások vannak, és orbán ezzel slot és fico választási kampányát segíti a magyarok kárára.
továbbá a fevidékiek faszával veri a csalánt, és semit nem tehetünk fico mai törvény ellen.
órák óta ezt fejtegetem, erre játszod a hülyét.

de mindegy is, tök idióta vagy.

Severus 2010.05.27. 00:21:33

@Muad\\\'Dib: Ezt már sohaem tudjuk meg. Most 90-en szavazták meg a törvényt. Akkor már lehet, hogy kevesebben lettek volna. Mert Dzurindáék nem szavazzák meg, meg eleve kevesebb jobboldali lesz (lett volna).EZ AZ, ami nem mmindegy.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.27. 00:21:56

@ó jaj: Mert ha magyar állampolgárt baszogatnak, az rögtön a Magyar Állam ügye is.
Míg emlékszünk Malina Hedvignél, Gyurcsány azt mondta, hogy szlovák belügy.

@lubo: Ami ártott a viszonynak az a Benes-dekrétumok voltak. Innentől náluk pattog a labda. Az utóbbi 65 év a magyarok megalázásáról, ellehetetlenítéséről szólt Felvidéken, nehogy már az állampolgárság megadása legyen az ami "árt".

Egyébként meg legyen már egy kis tökünk. A horvátok egyszerűen nekimentek Jugoszlávoknak, mert nem tűtrék a baszogatást, mi komolyan a kis pöcs Szlovákiával nem merjük a legalapvetőbb jogainkat érvényesíteni?

Shadowrunner 2010.05.27. 00:22:49

@ó jaj: akit ez zavar, az nem veszi fel a magyar állampolgárságot. Nem kötelező, csak lehetőség.

Aki meg úgy gondolja, hogy elege van Ficóból és Slotából az felveszi utána elmehetnek a mindenféle fasiszta törvényeikkel ahova akarnak.

EU-n belül azért vannak alapszabályok amiket be kell tartani, így Szlovákiában is mint más EU országban is, külföldi EU-s állampolgárként gyakorlatilag ugyanúgy lehet élni mint helyiként.

Attól félnek most Ficóék, hogy ha tömegesen felveszik az állampolgárságot a felvidékiek, akkor már az ő ellenük történő visszaéléseknél, törvényeknél a magyar állam jogilag is érintett lesz és beleszólhat.

Hustler 2010.05.27. 00:24:09

@ó jaj: jól van na, ugrattalak! nem kell mellre szívni, csak néha feljövök, írogatok, provokálok. ritkán, mert általában van jobb dolgom. de néha - néha épp nincs.

persze kedvemtől függően megvetem, vagy csak nagyon nem értem az ilyen alakokat, mint te (is) vagy, de nem venném véredet, elférünk, béke, nyugi, miegymás :)

combo 2010.05.27. 00:24:24

@Hustler: Szerinted csak a "gyáva meghunyászkodás" és a szlovák választási kampányban elkövetett elhamarkodott "asztalcsapkodás" a két lehetséges opció? Erre a gondolkodásra szokták mondani, hogy egybites (ördög vs. angyal).

Mindenesetre az tény, hogy a Slota/Fico párossal értelmesen nem lehet kommunikálni, éppen ezért nem kellett volna nekik tálcán kínálni egy jó kampánytémát...

Az én álláspontom egyébként az az állampolgárságról, amit a határon túliak többsége szeretne. Gyanítom, hogy ez "igen", így én is támogatom.

Bobzen 2010.05.27. 00:24:27

@Hustler: Tudod a (kül)politikában az a szép, hogy ha még farokmérő versenynek is fogjuk fel, attól még nem valószínű, hogy kis pöcsnek fognak tartani, ha mondjuk egy hónap késedelemmel rántjuk elő brét, főleg ha úgy senkinek sem szúrjuk ki véletlenül a szemét, főleg nem azokét, akiknek elvileg imponálni akarunk.

vitek 2010.05.27. 00:24:56

@Rwindx: az asszimilációt lassítja, valóban, viszont egyúttal az elvándorlást is segíti. És bizony nem csak Magyarország irányába. Akinek elege van ebből a viszályból, az messzebb fog menni, és a következő generáció már talán alig fogja érteni a magyar nyelvet. Ezt szeretnéd? Mert bizony ezzel is számolni kell. Nem azt mondom hogy mindenkivel ez lesz persze, sokakkal nem, de azt értsd meg hogy sokakkal meg igen. Elég sok ilyet láttam már ahhoz hogy tudjam miről beszélek.

Nem hiszem hogy ezen a tűzön olyan sok vacsorát lehetne megfőzni.

sárkányfő 2010.05.27. 00:27:35

@TaTa86.: és mit tehet a magyar állam szlovák felségterületen?

@Shadowrunner: tőled is kérdem, mibe szólhatna bele akár a magyar állam, akár magyar állampolgárok szlovákia államhatárain belül???

és ha téged nem zavar, hogy a magyar állampolgárság ára, hogy gyengül a felvidéki magyarok politikai képviselete... hát... engem mint magyart, mint aki a felvidékieket (is) magyar testvéreimnek tartó ember, engem zavar...

Hustler 2010.05.27. 00:27:41

@combo: hát, én csak leszarom, épp mit gondol Ficó (akivel nem hinném, hogy azonosul a szlovákok többsége, mint ahogy itthon sem azonosul mindenki pl. Vonával, de még a Zorbánnal se). nem érdekel, mikor tart választást, nem ülök fel az ostoba provokációjának és hisztijének.

valami ilyesmi.

combo 2010.05.27. 00:28:15

Mellesleg van egy olyan érzésem, hogy a Jobbik parlamenti jelenléte a fő oka a "kapkodásnak"...

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2010.05.27. 00:28:43

Nem tudom elhinni, hogy Orbán ennyire hülye. Szerintem van ebben vmi fifika. Majd meglátjuk.

sárkányfő 2010.05.27. 00:30:08

@Hustler: a fene az ilyen "ugratásba"... a 2megvetés" is az ugratás kategóriája nálad? na mindegy.

Hustler 2010.05.27. 00:30:44

@Bobzen: sztem ha egy pöcsmérő versenyen előkapod a brét AZONNAL, és még ki is szúrod valamelyik nő szemét vele (ugye, akinek imponálni akarsz), olyan kemény és hosszú, akkor, ha őt nem is kapod meg, mert az ambulanciára kerül, egy pár barátnőjét feltűzheted!

rég voltam már pöcsmérő versenyen, akkor így játszották :)

sárkányfő 2010.05.27. 00:31:55

@G.d.Magister: hidd csak el. szépen nyomja a kampányt ficonak és slotának. ezt is megértük...

Rwindx 2010.05.27. 00:32:06

@lubo:
Mitől segítené az elvándorlást más irányba?
A viszály, meg mint ki lett fejtve és magad is elismerted a tűz hasonlatoddal, megvan nem ez okozta. Így ez nem opció. Ahogy onnantól kezdve azt sem érzem alátámasztottnak hogy az állampolgárság miatt nem beszélik majd annyian a magyar nyelvet... ami fogalmazzunk úgy eléggé blődségnek hangzik.

A tényállás az hogy a tűz ég, van aki csak jajgat, van aki meg teszi a dolgát ettől függetlenül. A tüzet meg mindez kurvára nem érdekli. Mindenki eldöntheti melyik szerep illik rá.

combo 2010.05.27. 00:32:24

@Hustler: Hát, ha olvassák ezt a fórumot határon túliak, ne habozzanak majd pár hét múlva szlovák közvéleménykutatási adatokkal bombázni minket. Akkor majd kiderül, hogy a szlovákok felültek-e.

Megjegyzem, hogy a "hazafi vagyok" fejhangon üvöltése kifizetődő politikailag, ezt csinálják odaát (is). Az én fülemben ez egy természetes dologgal történő kérkedés, semmi több.

vitek 2010.05.27. 00:34:14

@flippant: látod az ilyen hozzászólások miatt érzem úgy hogy az a bizonyos kinyújtott kéz nem baráti, hanem egy mohó mancs ami mögött hatalmi/területi törekvés áll, s ez a törvény csak ennek eszköze. Nem úgy tűnik mintha a határon túli magyarok sorsa iránt érzett felelősség vezérelne.

Hustler 2010.05.27. 00:37:17

@combo: fejhangon egyelőre Ficóék üvöltenek. mi megszavaztunk egy törvényt, amivel évtizedek óta, de 2004 óta különösen, tartoztunk.

hogy ilyen gyorsan, azt betudom annak, hogy az új főnököknek ez fontos - hiszen eléggé előre vették a sorban.

amúgy nem mondta nekem a Viktor, hogy épp miért ezt. de biztos fontos téma neki(k).

pár hét múlva meg nem kell közvélemény kutató, majd a szlovák köz kinyilvánítja a véleményét a választáson!

ami, mint fentebb írtam, az ő dolguk. belügy, tudod :)

Bobzen 2010.05.27. 00:37:23

@Hustler: A barátnőket akkor is feltűzhette volna, amikor már a vészelyeztett optikájú menyecske biztonságos távolba kerül és addigra az ellenfél is veszített már volna az erekciójából, tehát nyilván a hazai játékos nyerte volna a versenyt. Így viszont egy mindkét fél számára kedvezőtlen döntetlen eshetősége forog fent, de máris van egy sérültünk. A túlságosan hosszan kitartott erekció meg különben is árt a véredényeknek.

vitek 2010.05.27. 00:40:08

@Rwindx: miből gondolom? Ezt tapasztaltam. Erdélyben születtem. A Ceausescu féle Romániában nem volt jó magyarnak lenni, sokan el is vándoroltak. Osztálytalálkozón körbenéz az ember: az osztály fele elment, de abból a mi családunkon kívül csak egy van aki Magyarországra. A többiek Németországban, Olaszországban, Amerikában, stb. Tudod miért? Mert épp azért megy el mert elege van abból hogy azt hallgassa hogy ki a magyar és ki nem az. És sajnos mikor Magyarországra ér, akkor azt látja, hogy ott is pontosan ez folyik, kin van kokárda és kin nincs, ki lobogtat zászlót és ki nem... pont ebből van elege annak aki számára élhetetlen a nacionalista közeg, ezért hát továbbmegy oda, ahol nem kell ezzel szembesülnie. És bizony a gyerekeik elég gyatrán beszélnek magyarul, van aki alig. Most nem olyan durva a helyzet mint annak idején volt, de attól félek ha az ilyesfajta törvényekkel szítják a tüzet, akkor megint hasonló folyamatok játszódnak le mint amiket én tapasztaltam.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.27. 00:40:27

@ó jaj: Nézd végig mondjuk Izrael történetét, és találd ki...

sárkányfő 2010.05.27. 00:43:35

@lubo: szar ezt olvasni :(

@TaTa86.: mond csak ki bátran, találgatni nem fogok.

combo 2010.05.27. 00:44:40

@Hustler: "ami, mint fentebb írtam, az ő dolguk. belügy, tudod :)"

Nem egészen. Épp a határon túliak miatt, akikről ez az egész diskurzus szól. Jó, persze nem avatkozhatunk be (pl. titkosszolgálatilag), de egyértelmű, hogy nekünk Fico leváltása az érdekünk, mert ő nettó magyarellenes. [Megjegyzem, a szlovákoknak is érdeke, Fico beleült a tátrai tigris vezetőülésébe, és hangzatos szólamokon kívül nem sok értelmes dolgot csinált, max. visszalépést. Igaz, legalább nem "kúrta el".]

Tudod, bizonyos politikusok szoktak kampányolni külföldi országokban is egy jelölt mellett... (Persze ez kontraproduktív lenne, csak a belügy szóra ugorva vetettem fel.)

Rwindx 2010.05.27. 00:45:00

@lubo:
Még mindig nem érted. A tűz ott van,nem szítjuk (hányszor kell leírni...) ha nem teszünk semmit akkor fog az történni amit leírtál, ahogy ceausescu idején se történt semmi. Most tehetünk hogy ne így legyen, de vannak akik csak jajgatnak az összefogás és cselekvés helyett.

Hustler 2010.05.27. 00:46:49

@Bobzen: ejj, ha kivársz, a menyecske már az ellenfeled szopja...

néha taktikázni kell, néha gorombáskodni, néha meg csak indulat és hasonlítgatás nélkül menni előre, amerre jónak látod.

szerintem a magyar állampolgárság (pláne opcionális) megadása AKÁRMIKOR az utóbbi. senkit nem zavar, egy gesztus, egy ölelés, egy szemedbe nézés.

persze most épp akad egy szlovák megélhetési politikus, aki látszólagos hazafiságából csinál bizniszt, na ő sivalkodik. érthető, ebből él. na de felülni neki, pláne figyelembe venni a véleményét? nem szabad. mint ahogy terroristákkal sem tárgyalsz.

nem őt terroristázom, ő egy színész, egy bohóc, ő se hiszi, amit mond, hidd el. az analógia miatt hoztam a közismert terroristás mondatot.

vannak opciók, amik nem opciók, bármi is jön utána. bármi. és messze nem a politikában, elsősorban. ha egy ponton túl meghajolsz, megszűnsz gerinces ember lenni.

Hustler 2010.05.27. 00:50:58

@combo: nemtom, az is lehet, h a normális szlovákoknak sok már a jóból a begizdult Ficó.

ezek ilyen politikusi gerjedelmek, a normális emberek nem élvezik a fszkót, meg az ellenségeskedést.

lehet, h nem jó párhuzam, de van, amikor nem hozhatsz jó döntést! terroristával nem tárgyalsz, behatolsz, meghalnak páran. nem örömteli, de mit tudsz tenni?

itt ugyanez. többség örömmel üdvözli, minden országnak teljesen okés, még a románoknak is (pedig ott is vannak szép politikusok), sőt, sok országban ugyanez megvan, erre Szlovákia nekibőszül.

egyszerűen a szomszéd fiúnak hülye az anyja, mit lehet tenni? tojsz rá.

sárkányfő 2010.05.27. 00:51:08

@Rwindx: én már többször leírtam, hogy a szlovák választási kampány közepén ez bizony olaj a tűzre. csak a vak nem látja...
ezért is könyörögtek egy kis csúsztatásért a felvidéki magyar politikusok...

Mr. Acid 2010.05.27. 00:52:16

@Rá Dios: Ja, mert a csalás sztori nem csalás. Az igazság az, hogy honfoglaló eleink egy hatalmi vákuumba érkeztek, s miután mindenkiben tudatosították, hogy az erősebb kutya baszik (Szvatopluk konkrétan csatában halt meg), utána letelepedtek. Pont úgy, mint mindenki más Európában.

combo 2010.05.27. 00:54:52

@Hustler: Nézd, szerintem nem túl távoli az álláspontunk. Én annyit csináltam volna, hogy megvárom a szlovák választást, átmegyek tárgyalni a külföld számára is látható módon "kompromisszumkészen", aztán miután lepattintottak, megadom az állampolgárságot. :-)

pakesz (törölt) 2010.05.27. 00:55:56

majd megyek at szavazni legkozelebb Szanyira, elvegre o kepviseli az en gondolkodasmodomat a legjobban megerdemli :)

Rwindx 2010.05.27. 00:56:26

@ó jaj:
Én meg leírtam hogy van sapka nincs sapka esete. Úgy gondolod az olaj a tűzre sematikába belefér az is hogy fico kritizálja azt hogy Orbán Lengyelországba utazik először mint miniszterelnök, ja és ebből levezeti hogy Orbán irredenta fasiszta? Hát persze. Szerinted ez normális?

Akármit teszel, vagy nem teszel meg azzal is "olajat öntesz a tűzre". Ha pedig ez a felállás akkor meg nem mindegy? Egyébként nekem mindegy lett volna ha Orbán vár. De ugyanez a hisztéria ment volna akkor is. Emiatt is tök mindegy.

Shadowrunner 2010.05.27. 00:57:16

@ó jaj: attól, hogy magyar állampolgár lesz valaki, már magyarország is érintett lesz a szlovák állam és közte lévő jogi kapcsolatokban.
Így állami szinten lehet fellépni a különféle diszkriminatív és antimagyar törvények ellen. Ezzel gyakorlatilag állami szintre lehet emelni a felvidéki magyarság képviseletét. Ha már a szlovák törvényhozásban ez nem működik.

És az azért erős túlzás, hogy kintről nem lehet szlovák törvényeket megváltoztatni. Szlovákiát is kötik a nemzetközi szerződések, amiket kötött (pl. az EU-sok), bizonyos alapvető emberjogi, kirekesztő meg hasonló mértékeknek meg kell, hogy feleljen.

vitek 2010.05.27. 00:57:16

@Rwindx: ok, maradjunk a példánál. Elmondtam már hogy én is úgy látom hogy ott a tűz, de ettől még nem jelenti azt hogy olajat kell rá önteni. Úgy látom az az alapvető különbség köztünk, hogy te a törvényt víznek értékeled, én olajnak. AZ eddigi reakciók úgy látom engem igazolnak, nem látom hogy a szlovákiai politikai helyzet kedvező irányba változott volna a törvény hatására, sőt. Te valami jövőbeni hasznokat remélsz talán, valamifajta védelmet a magyar állampolgárok számára. Én ezt nem látom reálisnak, a szlovák törvények érvényesek lesznek az ott lakókra függetlenül attól hogy magyar állampolgárok-e, eljárni ellenük ugyanúgy lehet, stb. De nem vagyok jogász, és talán vannak itt olyan lehetőségek amiket én nem látok. Igazából csak remélni tudom hogy neked lesz igazad, hogy a törvény nem fog sok kárt okozni, viszont segíteni fog pár dologban. De egyelőre amit látok az nem erre utal, inkább veszteségekre (pl magyarellenes politikai pártok megerősödése a választásokon, a közhangulat ellenségessé válása)

pakesz (törölt) 2010.05.27. 00:57:36

@TaTa86.: "Egyébként meg legyen már egy kis tökünk. A horvátok egyszerűen nekimentek Jugoszlávoknak, mert nem tűtrék a baszogatást, mi komolyan a kis pöcs Szlovákiával nem merjük a legalapvetőbb jogainkat érvényesíteni?"

menjel nekik te hulye
de az en orszagomat hagyd ki ebbol
miert nem lehetne a magadfajta hozongoknek csianlni egy kis magancsapatot, hogy elmenjeek agyonveretni magatokat szlotakiaba?

sárkányfő 2010.05.27. 01:00:40

@Rwindx: a lengyel szál persze egy nagy hülyeség, de köze sincs a lényeghez.
azt a szlovákok már rég megszokták, hogy fico és slota mondja a hülyeségeit, ami most új, hogy orbán ráerősített erre. ez egy külső visszaigazolás, hitelesítés.

szó sincs arról, hogy "akármi" olaj a tűzre. szépen ki kellett volna várni jun. 12-ét, utána aztán höröghetnek, a választások már lementek, már messze nincs akkora kár. de így, a szlovák választási kampány közepén olajat önteni a magyargyűlölők tüzére... ez durva.

vitek 2010.05.27. 01:01:36

@Rwindx: na igen ez a "mindegy mert úgyis minden olaj a tűzre" dolog az amivel nem értek egyet. Nem mindegy, és nem minden olaj a tűzre. De mondom, remélem hogy neked lesz igazad, és kiderül hogy pesszimistább vagyok a kelleténél.
Késő van, én megyek. Jó éjt, szebb álmokat

Bobzen 2010.05.27. 01:04:21

@Hustler: Szerinted a felső kerületben lakó menyecske valaha is letérdelne annak a versenyzőnek, amelyik jó ideje már mást sem csinál, csak szadista szórakozásból a csinos kis pofikáját ütlegelte a dákeszével?

Amúgy nagyon egyszerű csak így elintézni, "terroristákkal nem tárgyalunk". A Fidesz sem tárgyalt előzetesen a szlovákokkal, aztán meg is lett az "eredménye". Még ennél is egyszerűbb lett volna addig várni az egyeztetések nélküli szavazással, amíg a szlovák soviniszta banda kisebbségbe kerül, s akkor most nem kellene a felvidékieknek választaniuk a magyar és szlovák állampolgárság között.

Attól pedig senki sem lesz "gerincesebb", mert nem gondolkodik, nem méri fel kellőképpen a szituációt és nem képes alkalmazkodni. Ezek inkább egy merev fasz jellemzőinek tűnnek, ami egy inkompetens paprikajancsihoz csatlakozik.

sárkányfő 2010.05.27. 01:06:34

@Shadowrunner: "Így állami szinten lehet fellépni a különféle diszkriminatív és antimagyar törvények ellen."

amit írsz az jogi nonszensz. ha magyar, vagy bármilyen állampolgárként egy idegen ország területén vagy/élsz, akkor ugyanúgy be kell tartanod az ottani törvényeket, mint a helyieknek. egy külső állam ebbe nem szólhat bele, és ha meg is próbálja, nem megy vele semmire.
a szlovákok sose fognak magyar állampolgárok ellen törvényt hozni, ők a szlovák állam területén hatályos törvényeket fognak hozni, ami minden ott tartózkodó embernek be kell tartania.

és kérlek mondj példát, hogy mikor s miként sikerült külső erőnek megváltoztatnia pl. a szlovák nyelvtörvényt?

Dagobert MegCsíp 2010.05.27. 01:08:49

Most gyávaságból ajvékolsz vagy jópénzért?
Hitvány alak

pakesz (törölt) 2010.05.27. 01:14:05

@ó jaj: latom kemenyen allod a sarat, neked uzenem a poszt iro mondatat:
"(amikor 2004-ben vitatkoztam egy amúgy értelmes barátommal, elismerte az összes ellenérvemet igaznak, a vége mégis az lett, hogy de attól még meg kell szavazni, mert csak)."

de mert CSAK

Rwindx 2010.05.27. 01:17:58

@lubo: Nem szerintem a törvény nem víz. Nem állítottam hogy ez fogja oldani a feszültséget. Az teljesen más tészta. Azt mondtam hogy a törvény egy teljesen normális cselekvés attól függetlenül hogy ég a tűz.

Abban igazad van nem javult a politikai helyzet, de ezt nem is ettől várjuk. A védelem abból áll, hogy ugyan valóban az aktuális állam törvényei vonatkoznak az ott tartozkódóra, de ha megesik valami jogtalanság egy magyar állampolgárral akkor lehetőség van beavatkozni. Lásd Malina Hedvig esete: belügy. Nem mindegy hogy magadnak kell-e megvívnod az igazadért egy "ellenséges hozzáállású" állammal szemben, vagy egy másik állam támogat, jogászokkal, diplomatákkal, stb, ugyanis a Magyarország megvédi és megvédheti az állampolgárait ha megsértik pl azok az emberi jogait, teljesen függetlenül a hely állam törvényeitől! Ha nem állampolgár, akkor viszont nem avatkozhat be semmilyen módon, ugyanis teljesen belügy, nincs jogviszony.

A magyarellenes politikai pártok teljesen mindegy hova erősödnek ugyanis kormánypártok jelenleg is. Ennél erősebbek bajosan lesznek, viszont ez időleges lehet csak, ugyanis ha nincs mögöttük egyéb teljesítmény, akkor szépen buknak előbb utóbb, márpedig Ficoék mögött egyre szerényebb a teljesítmény, a gazdaság már nem pörög úgy mint pár éve pörgött Dzurindáéknak köszönhetően, most a nyakukba vették a görög államadóság jótállását is, ami akár még be is döntheti őket, ha a PIIGS-ből valaki bukik (márpedig a kockázat egyre nagyobb), akkor szlotákiának is annyi, ugyanis kb egy éves költségvetésüket kellene valahonnan előkaparni extraként. Tehát nagy szar van ott is. Ez a kampány arról szól hogy ezekről tereljék a figyelmet, nem arról hogy mi mit csinálunk, mert nem az érdekes.
A lényeg viszont az hogy az ottani őrület akármeddig is fokozódhat az állampolgárságot felvevők extra jogi védelmet fognak kapni a túlkapások ellen.

Bobzen 2010.05.27. 01:23:23

@Rwindx: ...csak nem szavazhatnak és nem tölthetnek be állami hivatalt eztán. Tudod nem minden szlovákiai magyart vertek/vernek szarrá szélsőséges nacionalisták, de azért többségük szerintem szeretne élni azokkal az állampolgári jogokkal, amiket az az ország kínál nekik, ahol születésüktől fogva éltek.

Hiába magyarázod a bizonyítványt, a te érvelésed is lényegében ezzel kezdődik: "de mert csak".

Rwindx 2010.05.27. 01:26:05

@ó jaj:
Pedig a lengyel ügy pontosan ugyanaz. Egy olyan dolog amihez ficonak semmi köze, de mégis elkezd hangoskodni. Az egész a hangoskodásról szól, hogy ne a lényegről, a kormányzati teljesítményükről és ne a szlovák államcsőd kockázatáról kelljen beszélni.
A többi ország kormányának nincs ekkora vaj a fején, ezért teljesen nyugodtan fogadták a dolgot, még Ukrajna is, ahol alapból tiltott a kettős állampolgárság.

Shadowrunner 2010.05.27. 01:26:18

@ó jaj: oké, a jogi részben lehet h igazad van.

Viszont ekkor Ficónak miért kellett rögtön meghoznia az ellentörvényt? Hogyha gyakorlatilag semmi extra előnyt nem jelent a plusz állampolgárság? Meg miért fáj nekik? Ez az egész szitu a van sapka nincs sapka esete, ha vár a parlament a szlovák választásokkal, akkor az lenne a baj. Már kezdték is előkészíteni a lengyeles hisztivel, hogy Orbán nem akar tárgyalni, utána mindennap erről ment volna a szájtépés, hogy ez milyen már.

sárkányfő 2010.05.27. 01:26:43

@pakesz: speciel én támogatom a kettős állampolgárságot, csak az időzítést tartom végtelenül károsnak.
pedig pont most úgy állt, hogy fico megbukik, már egyre gyengébb volt, erre orbán - pont jókor - odadobja neki a mentőövet...

meg az is zavar, hogy sokan nem bírják felfogni, hogy ebből rosszul jöttünk ki, nem is értik és ünnepelnek. pedig fico nyert, sajnos. megdrágította, de nagyon, hogy valaki éljen is a lehetőséggel.
és ezek után se fogunk tudni beleszólni egy független állam belügyeibe, ez illúzió.

Rwindx 2010.05.27. 01:27:26

@Bobzen:
Nézd, aki nem akar vagy nem tud vitatkozni az ne vitatkozzon.

Bobzen 2010.05.27. 01:31:43

@Rwindx: Ámen. Azért megpróbálhatnál reagálni valamit, hátha menni fog. Én szurkolok, mert kíváncsi vagyok, hogy a túlkapások elleni védelem szerinted miért fontosabb annál, mint hogy valaki részt tudjon venni a lakhelye államügyeiben :)

sárkányfő 2010.05.27. 01:32:10

@Rwindx: nézd, ez a lengyel ügy nagyon erőltetett. te is érzed, én is érzem, a szlovákok is. komolytalan, kár rá az időt fecsérelni. fico a nagy hevületben még ezt is kibökte, de ennyi. ez eltörpül a többi mellett.

ami tény, aminek van súlya a meghozott törvény.

@Shadowrunner: fico egyrészt kampányol (és titokban hálát rebeg Orbánnak, hogy dobja neki a magas labdákat, és segíti a kampányát, hogy visszahozza a nyerséi esélyeit, hatalmon tartja), másrészt ügyes csellel komoly árat szabott a magyaroknak, ha élni akarnak a lehetőséggel.

álmos vagyok, jó éjt, holnap folyt.

Kandabula 2010.05.27. 01:36:04

Rég' olvastam ennyi jól fogalmazott érvelést a törvény kapcsán. Úgy tűnik, megint mi magyarok jártunk jól.

Rwindx 2010.05.27. 01:37:32

@Bobzen:
Ha annyit olvastál ki abból amit írtam hogy "mert csak", akkor a hiba a te készülékedben van. A problémádat pedig neked kell megoldanod.

Annyit azért segítek amit azért magadtól is kideríthettél volna, hogy ez nem általános kiterjesztés, hanem teljesen önkéntes. Azaz mindenki eldöntheti neki mi a jobb változat, mivel akar élni. Hozzáteszem ez a törvény nem kifejezetten a Szlovákiában élő magyaroknak szól, hanem a többi néhány milliónak aki szintén körülöttünk él.
Remélem megnyugodtál.

sunázósün 2010.05.27. 01:44:36

Ez mindig jól ment, megmondani, hogy másoknak mi a jó...oszt ha mégsem, a brét már ők "élvezik".

pakesz (törölt) 2010.05.27. 01:46:12

@ó jaj: en speciel ellene vagyok :)
szemelyes okok
de elismerem hogy van olyan aki tamogatja, es elismerem a jogat is arra, hogy a mellett alljon, de en is elkerem a jogot arra hogy en ugy erezzem hogy ellene lehetek, es attol meg magyar vagyok :) (ja ez nem neked szolt csak ugy altalaban a nagy magyarkodoknak akik rogton tamadjak az embert ha veletlenul mas a velemenye)

errol szol a demokracia hogy nem kell egyeterteni mindenben, de amit a tobbseg gondol az lesz :)

v2peti 2010.05.27. 01:47:07

"És van is precedens, Dánia, ahol elveszted a dán állampolgárságodat, ha felveszel csak úgy egy másikat."

Na de honnan tudják a dánok, ha valaki felvesz egy másik állampolgárságot? Nem kell elárulni nekik! Furcsa, hogy egy demokratikus ország csak úgy kisemmizhesse a saját állampolgárait. Nem értem, hogy az EU-alkotmány miért nem tiltja ezt???

v2peti 2010.05.27. 01:47:48

Ha nincs benne ilyen tilalom, akkor az csak tákolmány, és nem alkotmány.

Bobzen 2010.05.27. 01:48:07

@Rwindx: Nem igazán nyugodtam meg, mivel én sajnos vagy nem sajnos még mindig ott vagyok leragadva, hogy ha a Fidesz nem ennyire felelőtlen, s vár egy kicsit a szavazással, akkor most nem kellene miről beszélnünk, mivel a Szlovákiában élő magyaroknak akkor talán nem kellene választaniuk a két állampolgárság között. Az, hogy szerinted teljesen rendben van, hogy a Fidesz a felvidékiek szempontjából talán a lehető legrosszabb pillanatban kívánja bevezetni a kettős állampolgárságról szóló törvényt, s ezt nem érveled le másképpen mint idézem "Azt mondtam hogy a törvény egy teljesen normális cselekvés attól függetlenül hogy ég a tűz.", az nálam tökéletesen korrelál a "de mert csak"-féle végkövetkeztetéssel. Miért nehéz elfogadni azt az álláspontot, hogy várni kellett volna ezzel az egésszel és talán egyeztetni az új szlovák kormány képviselőivel egy kompromisszumos megoldás keretében? Miért próbálsz védeni valamit, ami az adott szituációban észérvekkel lényegében védhetetlen?

hidroponi 2010.05.27. 01:53:44

az a rohejes az egeszben, hogy ha par hettel kesobb savazzak meg a torvenyt, akkor nincs ilyen kovetkezmenye, mert a valasztasi kampanynak ott is vege lett volna. es ami az igazan bena fidesz move volt, hogy a torvenyt majd aug 20-an hirdetik ki es csak jan-1tol mukodne. nahat kurva fontos volt ezt igy most megalkotni. gratulalaok 0rban ezt jol elbasztad!!

Rwindx 2010.05.27. 01:53:44

@Bobzen:
Valakinek már írtam fentebb hogy tőlem akár várhatott volna valamennyit, nem orroltam volna meg rájuk. Nem várt. Most mit csináljak, kezdjek el én is jajveszékelni?

Ha nem várt hát nem várt, lényegében mindegy, a kampány a magyarok basztatásáról szól, akkor is ha végiszerenádozzuk nekik.

pakesz (törölt) 2010.05.27. 02:02:55

@v2peti: TE JO EG!!!
ember!!!
az APEH(mas orszag adohatosaga is) keze ELER mindenhova!!! raadasul itt Europaban
megis honnan tudja LOL
vajjon ezt az aprosagot hogy mashol allampolgar azt nem lehet akkor megtudni, ha pl egy szlovak autora kepesek raverni a luxusadot?

pakesz (törölt) 2010.05.27. 02:03:32

@hidroponi: ezeket az aprosagokat nem is tudtam hat jol Elkurta ezt Orban!!!

Bobzen 2010.05.27. 02:05:58

@Rwindx: Nincs értelme a jajveszékelésnek, ahogyan annak sem, hogy az adott probléma szempontjából irreleváns érvekkel próbálod maradéktalanul helyes lépésnek beállítani a Fidesz malőrjét. Ezt a párt képviselői meg fogják tenni helyetted is.

Ki kell mondani: rosszul időzítettek, tehát elbaszták. Szándékos volt-e vagy sem? Nem tudhatjuk biztosan (szerintem az, ahogyan a szociknak nagyon jól jött, hogy a sok lumpenproli a cigányokon csámcsogott, úgy Orbánéknak is nagyon jó dolguk lesz a szlovák-magyar adok-kapok közepette). De tudomásul kell venni és nem úgy tenni, mintha most ezzel egy csapásra megoldódtak volna a határon túli magyarok ügyei, "mert csak".

pakesz (törölt) 2010.05.27. 02:09:00

amugy remelem hogy a szlotak luxusautokat is ki fogjak a totocskak kozositeni!!!
ott van morvai jogvedo, elvegre ha emberekre megcsinaljak egyfelol, akkor pl vallalkozasokra is meg kene csinalni

lehet hogy Orban tud valamit, elvegre ha hazazsuppoljak a magyar kenyszervallalkozokat Szlotakiabol lehet hogy novekedni fog a magyar-magyar bevetel kemenyen :)

Rwindx 2010.05.27. 02:09:22

@Bobzen:
Mivel egy felvetésre még számítok tőled, kiegészíteném azzal hogy azok akik legmagasabb állami szinten végigcsinálták a Malina Hedvig ügyet. Azok akik bevezették a kicsit sem diszkriminatív hazafiassági törvényt (milyen fasisztázás lenne nálunk ugyanezért...), szintén alig diszkriminatív nyelvtörvényt, 2 választás között, gondolod másként cselekedtek volna a válastások után? Ugyan már.

@hidroponi: ez neked is szól.
@pakesz: meg neked is.

Rwindx 2010.05.27. 02:18:41

@Bobzen:
Milyen irreveláns érvekre gondolsz?

És ha nincs értelme a jajveszékelésnek, akkor miért tolja itt ezt egy csomó ember nagyüzemben? Főleg hogy része olyan aki nemrég még az "ellopják a románok a nyugdíjunkat"-al üvöltötte össze az internetet.

Vajon nincs-e összefüggés aközött hogy most éppen az időpontot tartják helytelennek ugyanazok, akik korábban a teljes eljárást tartották annak, sőt egyenesen a sátántól valónak?
Azért ne nézzük egymást madárnak. Valakik gyűlölik utálják a jobboldalt, és ott mondanak a jobboldali pártoknak ellent ahol csak tudnak. Ficoék a magyarokat utálják, ők is ott mondanak ellent nekünk ahol tudnak, teljesen mindegy hogy az hasznos-e nekik. Ugyanaz az önveszejtő hozzáállás.

Bobzen 2010.05.27. 02:25:29

@Rwindx: Először is az aktuális szlovák parlament reakciója 100%-osan megjósolható volt, éppen az általad felsorolt intézkedések tükrében, ellentétben a mostani szlovák választások eredményeivel. A Fidesz ahelyett, hogy várt volna mondjuk fél évet annak érdekében, hogy egy stabil szlovák parlamenttel tudjon tárgyalni a kettős állampolgárság bevezetéséről, nem csak fejjel ment a már több kilóméterről látható falnak, de még a szlovák választások kimenetelét is még bizonytalanabbá tette. Csak számomra triviális, hogy ha adott helyzetben csak negatív reakcióra számíthatok, ellenben a jövővel kapcsolatban nem lehetek ennyire biztos, mivel a szituáció nyilvánvalóan meg fog változni, akkor az a legokosabb lépés a részemről, hogy megvárom a helyzet stabilizálódását? Vagy én lennék a hülye, amiért racionalitást várok a Fidesztől?

bathory 2010.05.27. 02:30:12

@Rwindx: Bizony egyetértek. Most jövök gyurcsány blogjáról, na, az fárasztó menet volt. ráadásul felvidéki is vagyok!

pakesz (törölt) 2010.05.27. 02:31:56

@Rwindx: mi szol nekem?
felolem jobb lenne ha a szlovakiai magyarok atkoltoznenek ide!!!
tudod nem mindenkinek ugyanolyan az elkepzelese meg a kovetkeztetese a dolgokrol!!!
amugy a legjobb egy 40 kilometeres szlovakia hozzank csatolasa massziv attelepitessel mindket oldalon hogy ne legyen ez a hulye vita

de hat ugyebar en mint liberalis ertelmisegi belatom hogy a terulet az szent es serthetetlen a mai Europaban, es amugy is egy nemzet nagysaga nem a foldteruleten mulik, pl Anglia ugyanakkora mint Mo es 40 millioan lakjak, na puff neki, itt is elferne meg az a plusz 5 millio!!!

Bobzen 2010.05.27. 02:35:03

@Rwindx: A szlovák állampolgárságuktól megfosztott, szlovákiában élő magyar állampolgárok védelme a magyar alkotmány értelmében. Ez az egyik fő érved, ami viszont tökéletesen irreleváns annak megítélése szempontjából, hogy helyesen járt-e el a Fidesz.

"Vajon nincs-e összefüggés aközött hogy most éppen az időpontot tartják helytelennek ugyanazok, akik korábban a teljes eljárást tartották annak, sőt egyenesen a sátántól valónak?"

Ez árnyékbox, s köpök az összefüggésre. Attól, hogy jómagam nyilvánvalóan nem vagyok Fidesz avagy Jobbik pártkatona, nem lenne ráció a Fidesz jelen lépését firtató kritikámban? Én az állampolgárság mellett vagyok, mint már mondtam vajdasági vagyok és a rokonaim többsége szívesen folyamodna állampolgárságért, amennyiben a egyszerűbb és olcsóbb lenne az eljárás. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a Fidesz ezt most állatira elkúrta. Ez önveszejtő hozzáállás lenne? Mert gondolkodni merészelek?

bathory 2010.05.27. 02:35:52

@Bobzen: Én Szlovákiában élek,ne aggódj helyettem a szlovák választások kimenetele miatt. Az még senkinek nem jutott eszébe, hogy ez akár össze is ránthatja az itteni magyarokat, akik ugye nemrég kettészakadtak - az ügyes és türelmes magyar külpolitikának is köszönhetően - . Szerintem csak bátran, Fico meg fog hátrálni, a delegáció, ahová tartozik, kisebbségben van a néppárttal szemben az EP-ben. Már ha egyáltalán foglalkoznak majd ott a dologgal.

Bobzen 2010.05.27. 02:42:25

@bathory: Tiszteletben tartom a véleményed, de ez is csak találgatás. Mi van akkor, ha ez az egész éppen a szlovák szavazókban bújkáló, kisebbségi komplexusban szenvedő sovinisztát ébreszti fel, s végül ismét Ficóék kerülnek többségbe? Nem lehet tudni, s talán éppen a magyar törvénytervezet kavarta fel a már most-sem-állóvizet.

Rwindx 2010.05.27. 02:43:26

@Bobzen:
Igen megjósolható volt hogy ez fog történni, de miért kellett volna várni fél évet? Ha a SMER marad, nem lesz változás, ha meg megy akkor az új törvényhozás meg meg fogja változtatni a törvényt jó eséllyel. Erre nincs közvetlen befolyásunk. Az eredméy így is úgyis ugyanaz lesz. Ha meg csak várunk a legjobb pillanatra akkor az sohasem fog eljönni, mert mindig lesz egy "apróság", ami miatt most éppen nem tökéletes.

Miért kell mindig máshoz igazodni. Nem ez történik már az elmúlt 60-70 évben folyamatosan? Mindig meg is szoptuk. Magunkhoz kell mérnünk magunkat és nem másokhoz. Szlovákia vezetősége folyamatosan hozzánk méri magát, nézd milyen szánalmasak. Ne legyünk már olyanok mint ők, hogy azt lessük állandóan a másik mit csinál és mindig csak arra reagálunk valamit. Abból csak kiszámíthatlan sodródás lesz, és persze hogy lehúz az örvény. Lásd előző 8 év.

Akármi is lesz, a következő fél évben még sok minden fog történni, ugyanis az ügy még csak ma kezdődött, nem ma ért véget.

bathory 2010.05.27. 02:57:57

@Bobzen: Hát abban igazad van, hogy a dolog kimenetele bizonytalan, abban is, hogy van némi erődemonstráció szaga a dolognak. Csakhogy az elmúlt évekhez képest sok mindent elkúrni nem lehet már. A meghunyászkodás/intelligens módszer úgy tünik nem müködik. Mellesleg át kell menni a szlovák alkotmányossági kontrollon a szlovák tv.nek.

1. Eljárásjogilag hibásan hívták össze a pozsonyi parlamentet

2. Tartalmilag a tót alk. kimondja, amit a magyar, hogy állampolgárságától megfosztani senkit nem lehet-itt van a polcon..:D

Ettől még mindig genyózhatnak persze, fognak is, de nem lesz könnyü dolguk, mert a született áp. megvonása a háború vége óta nem divat, ahhoz pedig, hogyan valósítanák meg, kalandregénybe illő fantázia kell. Nagyon fontos, hogyminden HTM vezető felvegye, mert arra alkalmas ez az óbégatás meg bírsággal ijesztgetés, hogy a legegyszerübb emberek száját befogja. Amugy én most is KÁP vk, akkor velem mi lesz?

Rwindx 2010.05.27. 03:02:02

@pakesz:
"en mint liberalis ertelmisegi belatom hogy a terulet az szent es serthetetlen a mai Europaban,"
Az elmúlt 20 évben merre jártál? Grúzia, délszláv államok reloaded x-szer.
Addig szent és sérthetetlen míg más államok máshogynem gondolják. Ne légy naív. Ha egyszer lenne egy nagyon erős érdekszövetség, amely úgy gondolná hogy Mo-t tovább kell osztani ne aggódj fel fogják osztani.

@Bobzen:
"ami viszont tökéletesen irreleváns annak megítélése szempontjából, hogy helyesen járt-e el a Fidesz."
Már megbocsáss, de én nem a fidesz eljárát minősítem hanem saját véleményemet mondtam el lubo-nak, arról hogy miért nem árt a szlovákiai magyaroknak a törvény. Ez pedig a vele való beszélgetésemben nagyon is reveléns. Ha nem jött le akkor ez pech. De ne keverjük már a szezont a fazonnal.

"Ez árnyékbox, s köpök az összefüggésre."
Az az összefüggés a vélemény részét képezi. Köpsz rá, de a kérdés attól még ott van, igazából a válasszal együtt.

Az önveszejtés a gyűlöletre érvényes és a fentihez kapcsolódik (tudod amire köpsz), ahogy egyesek a jobboldal gyűlölete alapján hoznak meg döntést vagy formálják a véleményüket, az ugyanúgy önveszejtő hozzáállás mint az hogy fico a magyarok iránti gyűlölete alapján hoz meg döntéseket, vezet egy országot. Vagy esetleg a gyűlölet irányította cselekvést konstruktív dolognak tartod? Ha szerinted igen, akkor elfogadom tőled, még ha nem is értek egyet vele...

Bobzen 2010.05.27. 03:03:57

@Rwindx: Látom nagyon megy neked az érzelemből politizálás, kár hogy ez rám nem hat. Fogd már fel végre: a Fidesznek kutya kötelessége lett volna minden tekintetben az ügyben elsősorban érintett külhoni magyarság érdekeit szem előtt tartani, ezzel egy időben minden olyan lépést elkerülni, amivel árthattak volna nekik (pont a törvény opcionalitása miatt). Nem a kibaszott szlovák sovinisztákhoz igazodtak volna azzal, hogy kivárják a választások végét, hanem stabil alapokon képviselhették volna a saját álláspontjukat, a felvidékiek sérelme nélkül. Ehelyett mi történt? A jelenlegi szlovák parlament egy válaszlépésből mattot adott, s a Fidesz most tényleg kénytelen lesz alkalmazkodni a szlovák belpolitika történéseihez, legalábbis a törvény szlovákiai sorsa a következő parlament kénye-kedvén múlik ahelyett, hogy a két ország egyenlő félként tárgyalna a kettős állampolgárság retorziók nélküli megvalósításáról.

Rwindx 2010.05.27. 03:15:43

@Bobzen:
Az hogy a tapasztalatokból vonok le következtetést, az mitől lenne érzelemből politizálás? Semmi feltételeset nem állítottam, vagy olyat ami ne lenne igaz. Ha ez rád nem hat, az a a te dolgod.

Neked kellene megértened:
A szlovák fél nem hogy mattot nem adott de még sakkot sem, ugyanis bírkóznia neki kell saját jogrendszerével és a nemzetközi joggal. Csak azt üvöltözi hogy mattot adott, de csak azért hogy ne vegyék észre hogy már kezdés előtt a bábuinak a fele sem volt meg.
Erre (is) mondtam hogy ez önveszejtés.

Bobzen 2010.05.27. 03:19:48

@Rwindx: Jaj, a kis nebáncsvirág :) Attól, hogy racionális ember lévén nem tudom pozitívan megítélni a Fidesz érzelmi alapon hozott, egyben hibásnak bizonyuló döntéseit, még nem gyűlölök én senkit sem. Az pedig, hogy korábban ki ágált az állampolgárság ellen és ki ágál most az időpont ellen, nem az én rezortom, köpök rá és szerintem a vita szempontjából tökéletesen érdektelen. Szerinted nyilván nem az, meg a következtetést már a saját kérdésedben is sikerült levonnod, szóval szerintem lépjünk tovább.

Szerinted tényleg csak azok kritizálják a Fideszt, akik "gyűlölik"? Mindezt a magyar blogoszféra trollhadseregének tanulmányozásából vontad le? Hogyan csináltad?

Bobzen 2010.05.27. 03:24:05

@Rwindx: Éppen te soroltad fel a szlovák parlament korábbi magyarellenes megmozdulásait és most azzal érvelsz, hogy a nemzetközi és a saját jogrendszerükkel való összeférhetetlenség miatt majd úgy varázsütésre megszüntetik az "ellentörvényt"? Milyen tapasztalatok alapján jutottál arra, hogy ez tényleg így fog történni?

zyran 2010.05.27. 03:26:47

azért így halkan megjegyezném, viszontválaszra várás nélkül azoknak, akik csak úgy neki akarnának feszülni akár fegyveresen is a környező országoknak, hogy ugyan mivel? felkérik a "parasztokat", hogy fenjenek kaszát, megkérik a menedzsereket, hogy térítsék meg a szemben álló feleket valami jó marketinges dumával, vagy éppen felrepítik azt a tucat repülőgépet, ami ha be is melegedik, már majdnem románia felett jár? tényleg nem értem, hogy az adott gazdasági helyzetben, miért ez a lényeg? főleg nem értem azokat a fideszeseket, más párthoz közel állókat, akik az elmúlt 20 évről beszélnek, mégis az egészet a rohadt komcsik nyakába varrják, holott viktoréknak volt négy évük ebben a 20évben bizonyítani. mégis 20évről beszélnek? tudom, én vagyok a hülye, komcsi, ballib, meg ilyenek, de lehetséges mégis, hogy többedmagammal csak annyit nézek, hogy mikor lesz már végre a magyar népnek jobb. és mivel a jobbikhoz sem tartozom, úgy kénytelen leszek egy kis idézetet ide betenni, amivel remélhetőleg rájön mindenki, hogy mit is érzek kicsiny hazám iránt:
"Boldog Isten nézz ránk a magas egekből,
áraszd ránk mosolyod fénylő napszemedből.
Nemzetek Istene! Add nekünk e földet!
Magyarok Istene! Tarts meg itt bennünket!
Évezredeken át, áldd meg életünket,
viharban és vészben oltalmazz meg minket!
Adj szívünkbe békét, derűs boldogságot,
ne érezzük soha a hontalanságot.
Duna, Tisza partján magyar szóval áldjuk,
ez legyen örökre a mi Szent Országunk.
Legyen minden magyar a Te Fény gyermeked,
pihentesd meg rajtunk áldott tekinteted. "
Árpád imája c. költemény. Hálás vagyok, hogy magyarnak mondhatom magam, hogy van még országom, és anno nem vettek el mindent, hogy még mindig itt vagyunk és akármennyi szenvedést is kellett átélnünk, magyarok még vannak. talán erre kellene büszkének lennünk.
meglehetősen káosznak érzem hozzászólásom, de próbáltam mindent belesűríteni. köfi

Rwindx 2010.05.27. 03:29:07

@Bobzen:
"Jaj, a kis nebáncsvirág :)" ???

"Attól, hogy racionális ember lévén nem tudom pozitívan megítélni a Fidesz érzelmi alapon hozott, egyben hibásnak bizonyuló döntéseit, még nem gyűlölök én senkit sem."
Nem állítottam hogy gyűlölsz bárkit is, téged nem ismerlek. Viszont az itt kommentelők közül nem keveset igen.

"Az pedig, hogy korábban ki ágált az állampolgárság ellen és ki ágál most az időpont ellen, nem az én rezortom, köpök rá és szerintem a vita szempontjából tökéletesen érdektelen."
Neked érdektelen mert nem mond semmit, de nekem sokat mond, ugyanis sok az "ismerős" arc.

"Szerinted tényleg csak azok kritizálják a Fideszt, akik "gyűlölik"?"
Ezt sem állítottam. Én is kritizálom a fideszt ha kell, akár a szavazatommal is.

"Mindezt a magyar blogoszféra trollhadseregének tanulmányozásából vontad le? Hogyan csináltad?"
Ha megnézed az adatlapomat, akkor talán kiderül hogy megfordulok erre-arra a blog.hu-n. Egy ideje.

Rwindx 2010.05.27. 03:38:52

@Bobzen:
Úgy hogy figyelek, ugyanis én elolvastam bathory kommentjét a szlovák alkotmányról, tehát csak amiatt lesz legalább 2 körük (1. AB visszadobja, 2. alkotmánymódosítás, vagy átalakítják teljesen másra a törvényt).
Ez a 2 kör már nem fog lefutni választások előtt, tehát már az új parlament fogja intézni. Ha a kereszténydemokraták csinálnak új kormányt, akkor ez nem fog átmenni. Ha a SMER fogja adni az új kormányt, akkor azt már lehet sejteni hogy slotáékkal nem fog koalícióra lépni, erről tett egy kijelentést (persze hazudhatott is). Egyedül nem fog tudni kormányt alakítani mert kisebbségben lesz, valakit be kell vennie a koalíciós társként. Most hülyén hangzik de ez akár még a Híd is lehet. Ha slota nem lesz a kormányban akkor nem marad olyan partnere, akivel ezt csakúgy át tudja vinni.

Bobzen 2010.05.27. 03:39:28

@Rwindx: Ne haragudj, de nem tudok mit kezdeni veled a továbbiakban, ha te a magyar internet-trollok legnagyobb gyülekezőhelyét megfelelő forrásnak érzed a kettős állampolgárság ügyével kapcsolatos érveid alátámasztásához O_o Ez kábé az a szint, mint amikor az egyik csoporttársam egy tanár-diák kocsmázás során elhangzott beszélgetést idézett be a beadandójához.

Mentem aludni.

bathory 2010.05.27. 03:41:15

Úgy gondolom, kedves Bobzen, hogy igenis fontos hogy anno kik voltak az áp. ellen, meg kik lovagolnak most részletkérdéseken. Azok, akiknek a választóit kizárólag a félelem motiválja. De hát félelemből egy nemzet sem lett naggyá. Most megint itt az esély, ha a maszop csapott volna le erre a ziccerre - 2004 előtt- akkor versenyt futhattak volna a potenciális szavazókért a jobbosokkal. Kihagyták

Rwindx 2010.05.27. 03:54:32

@Bobzen:
Most ha te bathoryt éppen letrollozod ismeretlenül, aki írt 3 kommentent, akkor én téged mint ismeretlen ugyanilyen alapon miért ne trollozhatnálak le? Milyen nagyszerű lezárása egy vitának a másik fél letrollozása.

De akkor támasszuk alá amit bathory mondott: mkdsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=18566&Itemid=202

Tessék. Ennyi. Felesleges a szintet minősítgetni, mert az nem vezet eredményre. Akkor lenne értelme ha a szint változott volna a beszélgetésünk kezdete óta. Mivel nem változott, ezért fura hogy csak most esett le hogy egy blogon "kocsmaszintű beszélgetésbe" keveredtél.

Rwindx 2010.05.27. 03:56:15

@Bobzen:
Most ha te bathoryt éppen letrollozod ismeretlenül, aki írt 3 kommentent, akkor én téged mint ismeretlen ugyanilyen alapon miért ne trollozhatnálak le? Milyen nagyszerű lezárása egy vitának a másik fél letrollozása.

De akkor támasszuk alá amit bathory mondott: mkdsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=18566&Itemid=202

Tessék. Ennyi. Felesleges a szintet minősítgetni, mert az nem vezet eredményre. Akkor lenne értelme ha a szint változott volna a beszélgetésünk kezdete óta. Mivel nem változott, ezért fura hogy csak most esett le hogy egy blogon "kocsmaszintű beszélgetésbe" keveredtél.

Rwindx 2010.05.27. 03:57:14

@Bobzen:
Most ha te bathoryt éppen letrollozod ismeretlenül, aki írt 3 kommentent, akkor én téged mint ismeretlen ugyanilyen alapon miért ne trollozhatnálak le? Milyen nagyszerű lezárása egy vitának a másik fél letrollozása.

De akkor támasszuk alá amit bathory mondott: mkdsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=18566&Itemid=202

Tessék. Ennyi. Felesleges a szintet minősítgetni, mert az nem vezet eredményre. Akkor lenne értelme ha a szint változott volna a beszélgetésünk kezdete óta. Mivel nem változott, ezért fura hogy csak most esett le hogy egy blogon "kocsmaszintű beszélgetésbe" keveredtél.

Rwindx 2010.05.27. 03:57:52

@Bobzen:
Most ha te bathoryt éppen letrollozod ismeretlenül, aki írt 3 kommentent, akkor én téged mint ismeretlen ugyanilyen alapon miért ne trollozhatnálak le? Milyen nagyszerű lezárása egy vitának a másik fél letrollozása.

De akkor támasszuk alá amit bathory mondott: mkdsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=18566&Itemid=202

Tessék. Ennyi. Felesleges a szintet minősítgetni, mert az nem vezet eredményre. Akkor lenne értelme ha a szint változott volna a beszélgetésünk kezdete óta. Mivel nem változott, ezért fura hogy csak most esett le hogy egy blogon "kocsmaszintű beszélgetésbe" keveredtél.

Rwindx 2010.05.27. 03:58:36

@Bobzen:
Most ha te bathoryt éppen letrollozod ismeretlenül, aki írt 3 kommentent, akkor én téged mint ismeretlen ugyanilyen alapon miért ne trollozhatnálak le? Milyen nagyszerű lezárása egy vitának a másik fél letrollozása.

De akkor támasszuk alá amit bathory mondott: mkdsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=18566&Itemid=202

Tessék. Ennyi. Felesleges a szintet minősítgetni, mert az nem vezet eredményre. Akkor lenne értelme ha a szint változott volna a beszélgetésünk kezdete óta. Mivel nem változott, ezért fura hogy csak most esett le hogy egy blogon "kocsmaszintű beszélgetésbe" keveredtél.

Rwindx 2010.05.27. 03:59:45

@Bobzen:
Most ha te bathoryt éppen letrollozod ismeretlenül, aki írt 3 kommentent, akkor én téged mint ismeretlen ugyanilyen alapon miért ne trollozhatnálak le? Milyen nagyszerű lezárása egy vitának a másik fél letrollozása.

De akkor támasszuk alá amit bathory mondott: mkdsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=18566&Itemid=202

Tessék. Ennyi. Felesleges a szintet minősítgetni, mert az nem vezet eredményre. Akkor lenne értelme ha a szint változott volna a beszélgetésünk kezdete óta. Mivel nem változott, ezért fura hogy csak most esett le hogy egy blogon "kocsmaszintű beszélgetésbe" keveredtél.

Rwindx 2010.05.27. 04:00:21

@Bobzen:
Most ha te bathoryt éppen letrollozod ismeretlenül, aki írt 3 kommentent, akkor én téged mint ismeretlen ugyanilyen alapon miért ne trollozhatnálak le? Milyen nagyszerű lezárása egy vitának a másik fél letrollozása.

Tessék. Ennyi. Felesleges a szintet minősítgetni, mert az nem vezet eredményre. Akkor lenne értelme ha a szint változott volna a beszélgetésünk kezdete óta. Mivel nem változott, ezért fura hogy csak most esett le hogy egy blogon "kocsmaszintű beszélgetésbe" keveredtél.

strappa 2010.05.27. 04:39:04

@bathory: "Úgy gondolom, kedves Bobzen, hogy igenis fontos hogy anno kik voltak az áp. ellen, meg kik lovagolnak most részletkérdéseken. Azok, akiknek a választóit kizárólag a félelem motiválja."
Így van. Most azok aggódnak a legjobban a szlovákiai magyarokért, akik 6 éve - többek között - a szlovákiai magyaroktól féltették teljesen megalapozatlanul az itthoni nyugdíjakat, segélyeket, szavazatokat.

bathory 2010.05.27. 05:18:47

Mindenki elfelejti, hogy létezik hontalan kategória a NKJogban. Azt jelenti, hogy valakinek nincs állampolgársága. Jogállamban a született áp-tól megfosztani nem lehet. A szerzett áp-tól viszont igen, pl. ha hamis papírokkal igazolom a ténybeli jogosultságomat, utólag megfoszthatnak tőle, hisz BCS útján szereztem. Elég problematikus, hogy mire ez kiderül ugye, a szlovák áp-om már nincs meg. A nemzetközi jogászok nem hülyék, gyorsan meg fogják ezt a hibát találni. Nem mintha máshol nem lenne támadható a szlovák tervezet. Hontalanság pedig de facto Ensz országokban nem fordulhat elő.

Kalmár 2010.05.27. 06:37:24

Vajon mi történik a sok ezer kettős állampolgárral?
Ez nem lesz egyszerű törvény. Még a parlamentben is van több ilyen képviselő.
Elmebetegek ezek a szlovákok, sajnos
semmi mást nem vártam.

tocibacsi 2010.05.27. 06:45:05

Szerintem elég húzós dolog azt állítani, hogy a törvény árt a határon túliaknak. Mármint húzós így általánosítva. Egyfelől azért, mert nem csak a felvidékiek számítanak határon túlinak, másrészt pedig azért, mert az ő problémájuk nem ez a törvény, hanem az a %?=(/%=+!%/% szlovák kormány maga.
Csomó másik országban létezik a 2s állampolgárság intézménye, csak mi magyarok vagyunk képesek ebből látszatdrámát csinálni - hála az előző tolvajbandának és szemellenzős és/vagy ostoba sleppjének...

bathory 2010.05.27. 07:14:52

Bezony. Sok a tüzijáték egy egyszerü kérdés körül, Szlovákia azért hangos, mert amig az emberek ezzel foglalkoznak, addig nem pl. a görög kölcsönnel, ami Ficonak igen kínos. Ez olyan, mint amikor kurcsány náciveszéllyel riogat, miközben államcsöd lett volna segílyke nélkül. Meg aztán ugye a börtönlakók 90 %-a nem náci, hanem cigány, és ez sokaknak fáj.

Zetek 2010.05.27. 07:22:28

Szánalmas! Nagyjából, szanyi szintű szar.

2010.05.27. 07:25:50

Fedor, te nem hazaáruló vagy, csak szimplán gyáva.

hulyemagyar 2010.05.27. 07:32:24

" rockee 2010.05.26. 22:01:51
@genyamagyar: egy olyan ember, akit tényleg érdekel a magyarok sorsa nem aggat magára ilyen nicket: genyamagyar... nomen est omen - nudli kis szockó hazudozó vagy, annyira átlátszó "

Azért az nem semmi, hogy a nick ilyen jelentőséggel bír magyaréknál.
Beteg egy népség.

szjm 2010.05.27. 07:38:47

@combo: és ki menjen tárgyalni: Sólyom, akit lezavartak a hídról? Bajnai, aki hiába volt tárgyalni, Ficek a megállapodást felrugta? És egyébként is már csak hivatalosan kormányfő? Viktorunk, aki még nem kormányfő hivatalosan? Ügyes ez az Orbán. Én beírtam neki az ötöst.

nestrot10 2010.05.27. 07:39:47

Ferinek igaza van! Csak a szavazat miatt megy a határon túliak seggnyalása!
Ez volt a legfontosabb a választások után? Más gondja nincs az országnak határon belűl? Rohadt Fidesz banda!

szjm 2010.05.27. 07:41:24

Kérdés? A Szanyi féle nyilatkozat?Azannya.

Fittipaldi 2010.05.27. 07:43:20

gyurcsány nem felelős hazafi, hanem egy gyáva féreg.

szjm 2010.05.27. 07:45:16

@nestrot10: Feri hű volt önmagához: sejhajt csinált a szájából. Pár éve még nem a kinti magyarokért aggódott, hanem szította az itthoniakat ellenük.

szjm 2010.05.27. 07:51:19

Én arra vagyok kiváncsi, hogy mennyire fogja mozgósítani a kinti magyarokat ez a hiszti. Orbán ügyes és okos fiú. Az MKP malmára hajthatja a vizet. És majd évekkel később lesz ennek igazi eredménye. Persze Orbánéknak is. Naná.

cogito..sum 2010.05.27. 07:51:39

kell-e ahhoz állampolgárság,hogy szívedben magyarnak érezzed magad??
Orbán indoklása egy volt PUNK-TUM!!
A levét majd mi szlovákiába kiránduló magyarok isszuk meg!!!

bathory 2010.05.27. 08:02:51

@cogito..sum: Hát akinek van magyar áp-ja, annak nem kell. Akinek meg nem kell, majd nem kéri, mi olyan bonyolult? A boldogság sem pénz kérdése de én mégis szeretem...

nyg 2010.05.27. 08:03:52

@cogito..sum: Ez is egy jellemző mentalitás. A szlovákok ostoba és agresszív hozzáállása miatt azonnal összeszarni magunkat és a kirándulásunkért aggódni. 2004-ben hogy szavaztál, de őszintén!

eszkep 2010.05.27. 08:04:57

Látom a blogger,felvállalja, hofy annyira hülye mint Gyurcsány. ha én lennék iylen sötét inkább csendben maradnék...
Mert mi is a gyurcsányi-logika követkkeztetése:

- Jujj, nehogy kiálljunk nemzeti érdekeinkért, mégha ez konfrontációthoz vezet magar-fóbiás szomszédainkkal...
- "Sokkal jobb", ha inkább behúzzuk fülünket-farkunkat, úgy tapsolunk, ahohy Ficonak meg Slotának is tetszik. (Lásd elmúlt 8 év külpollitikája,)

Azt már csak mellesleg megkérdezném a bloggertől: nem tűnt fel neki, hogy cak a szlovákok hisztiznek emiatt? Sem a szerbek, sem a románok (akik pedig szintén nincsenek odáig a magyarokért...) nem csinálnak cirkuszt.
Ideje, hogy végre kiálljon a magyar külpolitika, a magyar érdekekért, mégha ez nem is tetszik Ficonak!

eszkep 2010.05.27. 08:06:57

Látom a blogger,felvállalja, hofy annyira hülye mint Gyurcsány. ha én lennék iylen sötét inkább csendben maradnék...
Mert mi is a gyurcsányi-logika követkkeztetése:

- Jujj, nehogy kiálljunk nemzeti érdekeinkért, mégha ez konfrontációthoz vezet magar-fóbiás szomszédainkkal...
- "Sokkal jobb", ha inkább behúzzuk fülünket-farkunkat, úgy tapsolunk, ahohy Ficonak meg Slotának is tetszik. (Lásd elmúlt 8 év külpollitikája,)

Azt már csak mellesleg megkérdezném a bloggertől: nem tűnt fel neki, hogy cak a szlovákok hisztiznek emiatt? Sem a szerbek, sem a románok (akik pedig szintén nincsenek odáig a magyarokért...) nem csinálnak cirkuszt.
Ideje, hogy végre kiálljon a magyar külpolitika, a magyar érdekekért, mégha ez nem is tetszik Ficonak!

Lúdtalp 2010.05.27. 08:08:04

Gyurcsány Ferenc elvtárs a legfelelősebb hazafi!

Murderface 2010.05.27. 08:12:55

"Ki a felelősebb hazafi?"
Én, meg az a legfeljebb 1-1.5 millió ember rajtam kívül, aki nem csalja el az adóját, és nem beszél idiótaságokat a kamerákba ;)

Sötét korom 2010.05.27. 08:14:34

@eszkep: "Jujj, nehogy kiálljunk nemzeti érdekeinkért,"

Szeretném megérdeklődni, hogy miért nemzeti érdek ez? Azaz a MAI magyar állam polgárává tenni más államok polgáraként élő magyar nemzetiségűeket? Úgy, hogy nem akarnak Magyarországon élni.

Én egész egyszerűen nem látom, hogy ez miért érdekünk.

Itt a magyar igazolvány. Az pl. miért nem elég?

Mégegyszer: kinek mi haszna származik ebből a törvényből?

És akkor még meg sem kérdeztem a legkínosabbat: milyen szándékokat jelez a világ fele ez a törvény? Mi (lesz) az olvasata?

szempontpuska 2010.05.27. 08:14:47

Az, hogy a Fidesz két héttel a szlovák választások előtt fogadta el a kettős állampolgárságról szóló törvényt, majdnem bűncselekmény a szlovákiai magyarok ellen, mondta Bugár Béla.
A felvidéki politikus szerint a csökkenő népszerűségű szlovák kormánypártok sokat köszönhetnek Orbán Viktornak, ugyanis a kijelölt magyar miniszterelnök a szlovák nacionalista javára tematizálta a közbeszédet.
„Azt kell mondanom, hogy aki magyar érdekekre hivatkozva ilyen politikai szarvashibát vét, annak el kell gondolkoznia, hogy mennyi keresnivalója van a politikában” – mondta Bugár.

jenko80 2010.05.27. 08:20:34

"az érzelmekre ugyan hat, de gyakorlati haszna vajmi kevés"

nem olvastam végig sem a cikket, sem a kommenteket. De fenti megállapítás kapcsán csak azt nem értem, miért annyira elképzelhtetetlen, hogy a jelen mo-i pol. közhangulatban az érzelmekre való pozitív hatásnak jelentős gyakorlati haszna van?
(érvek: elsőbbségadás kötelező tábla alakú korfa, "múltlezárás", nagyobb admin. népességszámmal jobb érdekérvényesítés).
A szociális rinya, amivel gyurcsiék ijesztgettek, értelmét veszti az ország fokozatos lecsúszásával, ki akar ide jönni élni? Otthonról akarják élvezni a lehetőséget, hogy megkapHATják az állampolgit, ha akarják.

pannonfunk 2010.05.27. 08:20:38

nyilván az a legfelelősebb hazafi, aki leszopja a Fico farkát, ha megkérik erre. Tök logikus. Sőt, aki törvénybe foglalja hogy minden magyarnak kutya kötelessége megtenni ugyanezt, merhogy az a tök jó nekünk.

Fideszman 2010.05.27. 08:24:00

@Fittipaldi: Te is gyáva féreg vagy, és még buzi is.

belekotty 2010.05.27. 08:24:29

Évek óta a magyarok a szomszédokkal megbékélés politikáját folytatják. Naygjából csönd van a legtöbbel és csönd lesz eztán is. A szlovákokkal mire mentünk? Semmire. Ugyanolyan köcsögök mint voltak. Akkor most le vannak szarva! Az meg hogy a szlovák választás előtt dobják be, egységbe is kovácsolhatja a szlovákiai magyarokat.

jenko80 2010.05.27. 08:25:51

Abban egyetértek, hogy a választásokat meg lehetett volna várni az ügy bedobásával. Nem értem, ennek a taktikának mi a haszna. Viszont szomszédaink közhangulatától függővé tenni egy a mi nemzetünket érintő döntést, hiba lenne. Hiszen akkor soha nem kerülhetne napirendre, mint ahogy minden egyéb segítség is rossz szemmel néznek. Kisebb konfliktusokat ennek érdekében fel kell vállalni.

bathory 2010.05.27. 08:27:18

@Sötét korom: Mi köze a világnak ahhoz, hogy egy állam kinek teszi lehetővé az állampolgárságot? Rosszul fogalmazol, senkit nem tesz Mo a polgárává, legfeljebb könnyebb az ügyintézés, ha valaki kéri. Az értelme meg főleg szimbolikus, ne félj, nem lesz drága.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.05.27. 08:28:18

Szar lesz szlovákiának állampolgárok nélkül. Legalább lesz okunk visszakérni, ha csupa magyar állampolgár lakik ott.. :-D

belekotty 2010.05.27. 08:29:05

@cogito..sum: Nem kell Szlovákiába kirándulni! Hadd érezzék csak meg a pénztárcájukon! Ha minden magyar most elmegy a magyar pártokra szavazni, akkor szívni fognak a szlovák nacionalisták. Ráadásul egy csomó normális embert taszítja a nacionalizmus, tehát megpróbál másik alternatívát keresni Slotáékkal szemben.
A kedves beszéd ideje lejárt, mert nem mentünk vele semmire, lásd nyelvtörvény.

Fideszman 2010.05.27. 08:30:43

ismertem egy ilyen vajdasági szegény magyar embert, volt vagy 140 kiló és úgy ölt volna meg, ha bármi csúnyát mondasz neki, hogy észre se vetted volna. Egy erőszakos majom volt. Szegény vajdasági magyar.

bathory 2010.05.27. 08:34:01

10 az egyhez hogy teljesen más lesz a szlovák ellentv. tartalma, mire hatályos lesz. Nem kell felülni a hangos ugatásnak. Ott kezdődik, hogy alkotmányellenes, és az alkmódosításra Ficonak már nincs ideje. Meg nem is érdekli, csak erről beszéljen a nép.

segabor 2010.05.27. 08:34:59

Egy vicc a poszt. Gyurcsányra még a kutyámat se bíznám.
Fedor, te nem vágtad a lényeget. Itt a határon túli magyarok felé tett gesztusról van szó, ennek belföldön nem sok politikai hozadéka van. És aki beszélgetett már a kettős állampolgárságról Erdélyben vagy a környező országokban élőkkel, az tudja miről van szó.

Ha neked ezek után is Gyurcsányt és ostoba nézeteid van kedved támogatni, lelked rajta.

törppapa 2010.05.27. 08:36:22

A szlovákok tárgyaltak, mielőtt ők kettős állampolgárságot adtak a nem Szlovákiában élő szlovákoknak?
Hülye hisztéria az egész.
Amúgy meg nagyon sok olyan "kedvezményezett" van, aki a magyar állampolgársággal európai is lett, nekik igenis ez nagyon nagy kedvezmény.
A poszt pedig rossz és provokatív!

BLovi 2010.05.27. 08:37:32

Szóval akkor csak három nagy hazafi van a jelenlegi Parlamentben, az egyik Gyurcsány, mi? Eszem megáll.

"...mikor 2004-ben vitatkoztam egy amúgy értelmes barátommal, elismerte az összes ellenérvemet igaznak..."

Aha. Gondolom azok az érvek, hogy átköltözik hozzánk több millió ember csapot papot hátrahagyva, mindenki a magyar nyugdíjon fog élősködni, stb.

Te is tudtad hogy ez hazugság volt, sőt szerintem bűncselekmény is, mert az ország miniszterelnöke nem vezetheti félre ennyire az embereket. Csak arról kellett akkor szavazni, hogy "Egyetért-e Ön azzal hogy az ogy. törvényt alkosson. Semmi olyan nem volt benne hogy szavazati jog. Bármit lehetett volna normálisan leszabályozni. Nagyon sokminden eleve bejelentett lakcímmel vehető igénybe, vagy x évet Mo.-n történő adófizetős munkával. Akkor mi a probléma?

Az uniós csatlakozás után se jöttek át hozzánk tömegesen "románok", pedig azzal is riogattak. Aki át akart települni, a rendszerváltás óta már rég megtette, Szlovákia kapcsán meg eleve az EU miatt nyugodtan átjöhet bárki. Egyáltalán nem értem ezt a hisztit.

De ha így érzed menjél basszus és rendezzél szimpátia tüntetést a szlovák nagykövetség előtt, max. kiröhögnek. Egyébként nagyon sok szlovák is röhög Ficoékon, Slotáékon vagy utálja őket. Elég youtube-on rákeresni.

vizesnyolcas 2010.05.27. 08:38:02

A hozzászólásokból látszik, hogy a 45+20 évben itt elég nagy tömeg szocializálódott arra a hozzáállásra, miszerint ha seggbe akarnak kúrni, akkor engedd minél készségesebben, mert úgy lehetsz túl rajta a leggyorsabban.
Hogy rossz az időzítés? - Ez elég álságos ágálás, mert a felhozott érvekből és a szlovák politika sajátosságaiból könnyen levezethető, hogy a témának soha nem lehet jó időzítése.
Ami a rettegéseket illeti: Technikailag eleinte elég lenne néhány prominens szlovákiai magyarnak felvenni a magyar állampolgárságot, és és megnézni, mi történik: Ha elveszik tőlük a szlovák állampolgárságot, az szerintem erősen támadható az EU-ban.
A normálisan elvárható következmény, hogy az EU jól odabasz a szlovákoknak. Ha nem teszi, akkor meg tudni fogjuk mire való az Unió.

BLovi 2010.05.27. 08:40:16

@PeriwinkIe (aka A 40-es fantomja):

"...ismertem egy ilyen vajdasági szegény magyar embert, volt vagy 140 kiló és úgy ölt volna meg, ha bármi csúnyát mondasz neki, hogy észre se vetted volna. Egy erőszakos majom volt. Szegény vajdasági magyar...."

Mondhatom azt kimoderálás nélkül, hogy a "Kurva anyád", ha 1 ember ismerettségéből megbélyegezted az összes Vajdaságban élő magyart?

exepszzed (törölt) 2010.05.27. 08:44:47

VIKTOR MAGA AZ ISTEN.
AKI SZAVAIT, GONDOLATAIT KÉTSÉGBE VONJA AZ NEM MAGYRA, NEM EMBER.
FÉLJÉTEK EME NAGY VEZÉRT VAGY ROSSZUL JÁRTOK.

palacklakó 2010.05.27. 08:48:52

Kedves Fedor,
Rossz volt a kérdés feltevés.
Nem az a kérdés, hogy ki a felelősebb hazafi, hanem az, hogy ki a felelőtlenebb hazaáruló.

Az MSZP mindent megtett, - és ma is tenne - hogy Ficoslota ne gondoljon rosszat rólunk. Mégis megtörtént ami soha más két uniós állam között nem fog megtörténni, hogy a magyar köztársasági elnököt egy határőrizet nélküli határon nem engedik át.

Tehát a receptre lennék kíváncsi, hogyan érhetnénk el, hogy Szlovákia megveregesse a vállunkat.

Mert hát ugye végül is erre várnánk nem de bár?

barnus38 2010.05.27. 08:53:10

a felvidéki magyaroknak nem jött jókor az a lehetőség kérjenek magyar állampolgárságot? Akkor most még ne éljenek ezzel a lehetőséggel. A székelyek meg éljenek vele, meg a délvidékiek, meg a többiek. Aztán majd ha jó lesz a felvidéknek is az idő, és az alkalom, már nem kell az anyaországra várni, mert mi már készen állunk, rájuk meg tudunk várni.
Ennyi. Ez a politika, nem a mindig fosni valamitől.

histar007 2010.05.27. 09:02:39

Öcsém, téged a spontán öngyulladás veszélye fenyeget! Marhára kell finganod, de nem mersz, mert akkor mit szólnak a többiek.
Senki ne értsen félre, eszemben sincs a kettős állampolgárságot a fingással párhuzamba hozni.

Viszont van itt pár dolog, amit nem lehet szó nlkül hagyni.

A magyar vezetés az utóbi 8 évben szívesen felelt meg külföldi érdekeknek, hol Washingtonnak, hol New Yorknak, hol Brüsszelnek, hol Moszkvának, és mostmár Pozsonynak is szalutálva. Amikor ezt a magyarság egy része megelégelte, akkor jött a karhatalom és lőtt. Emlékszünk ugye?

A körülöttünk lévő országok - és az utóbbi időben főleg Szlovákia - sosem voltak szívbajosak olyan szabályokat bevezetni, ami nyíltan magyarellenes volt. Lásd önkormányzatok tengerszint feletti magasság alapján számított támogatása, nyelvtörvény, most az állampolgárság.

Ezek mind megtörténtek. Mi pedig ültönk ölbetett kézze, és mantrázták nekünk, hogy nem szabad megsérteni ezeket a népeket, mert még azt hiszik, hogy trianont akarjuk vissza.

Északi szomszédunknál még érvényben vannak a benes dekrétumok, amiben magyar és német kollektíven bűnös, és Istend tudja miért nem tartják be keményebben.

Arra akarunk várni, hogy megint kitelepítés legyen, ahol markolókkal zuznak el házakat , jószágokat, embereket, miközben mi a nemzetközi fórumok elvi döntéseiért kilincselünk?

A különbség ott kezdődik, amikor nem fejetjünk, hogy a felvidéki, erdélyi, kárpátaljai magyar az nem szlovák, román, és ukrán. A postjrónak is ezt kívánom, és az hogy szeressen ki Gyurcsányból, mert nem menő...

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.05.27. 09:02:52

@PeriwinkIe (aka A 40-es fantomja): Hogy merészeled ellopni a nevemet te MORFOLÓGUS nevezetű primitív senkiházi??!

Megy szépen az e-mail a Supportnak, remélem, hogy a komplett loginodat bannolják!

In Motion 2010.05.27. 09:03:14

Erről népszavazás volt, hogy nem. Vagy a Fidesznek csak az őáltaluk kezdeményezett népszavazások eredményei számítanak?

oTTo$$ 2010.05.27. 09:04:56

@vizesnyolcas:
a fedor szereti ha seggbekurjak :-)

szanalmas ez a kolfliktiskerulo magatartas aki akar az ugy is talal mindenben problemtat...

aki ezt az ugyet igy iteli meg mint fedor az eleg bena lehet amikor a sajat erdekiert kell harcolni

Sötét korom 2010.05.27. 09:07:02

@barnus38: A Bős-Nagymaros problémára nincs valami szellemes megoldásod? Hisz Te olyan nagy zseni vagy...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.27. 09:10:21

@sanyisanyi: "A blogíró beszélt életében a gúnyhatáron túl élő magyarokkal??? Nem úgy tűnik."

A blogíró nem hogy beszélt kinti magyarokkal, de régebben még erdélyi barátnője is volt :-)

A továbbiakra ha nem haragszotok, nem reagálok, ennyi kommentet nincs időm még elolvasni se, nem hogy válaszolni rá. Mindenesetre érdekes, hogy sokan szlovákok seggnyalójának tartanak, miközben pont hogy azért vetettem fel a dolgot, mert a felvidéki magyarok számára a legkárosabb ez a törvény. Oké, nekem nem hisztek. És Bugár Bélának, aki azt mondta, hogy árt a szlovákiai magyarságnak a kettős állampolgárság felvetése?

További jó szórakozást.

Muad\\\'Dib 2010.05.27. 09:12:24

Azért vicces, hogy már a mai napra beigazolódott, hogy a kedves liberálisok lényegében teljesen egyetértenek a legradikálisabb magyarokkal. Íme az MNA (azaz a magyar hungaristák) véleménye:
"...Mi az egyetlen kézzelfogható hozadék? A további feszültségszítás. A nemzetietlen magyar kormány hangoskodására rögtön ráharapott a nemzetietlen szlovák kormány. Ismét politikai tőkét kovácsol mindkét hitvány banda a népek szembeállításából. Ficóék ismét kijátsszák a magyar kártyát, Orbánék pedig alapozzák az újabb megszorításokat, melyet könnyebb lesz lenyomni a nép torkán, ha sikeresen kialakítják a háborús légkört. Keserű sors elé nézünk, ha a belső konfliktusokat súlyosbítja majd a külső is..."

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.27. 09:12:55

@histar007: "A postjrónak is ezt kívánom, és az hogy szeressen ki Gyurcsányból, mert nem menő..."

A posztíró nincs beleszeretve Gyurcsányba, esetleg nézd meg, miket írtam róla korábban. Ebben a kérdésben egyetértek vele.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2010.05.27. 09:14:04

A törvényt most kellett benyújtani, ha ezt a Fidesz nem teszi meg, a Jobbik nyújtja be a törvényt. A Fidesz nem tehette volna meg hogy a Jobbik javaslatát elkaszálja, talán nem kell bizonygatni miért. A Jobbik törvényjavaslata ráadásul azonnal szavazati jogot biztosított volna, ami oda vezetett volna hogy a kérdés körül óriási vita robban ki és az egész kérdéskör lejáratódik, ahogyan az 2004-ben történt.
Az hogy Szlovákiában ez történt, az sajnálatos, de majd meglátjuk a választás eredményeit. Nem minden szlovák szavazó zabálja szerintem Ficó politikáját, ráadásul most a magyaroknak kint is nyilvánvaló hogy el kellene menniük szavazni az MKP-ra vagy a Híd Mostra mivel ha otthon maradnak, azzal Ficót fogják erősíteni.
Az is meglehetősen lebutított és hazai idiotizmusra süllyesztett szint, hogy csak a magyar-szlovák viszonyra van kihegyezve a történet. A többi érintett ország jelen állás szerint nem emelt kifogást, márpedig a vajdasági magyarságnak és az ukrajnai magyarságnak ez óriási lehetőség hogy eu állampolgársághoz jussanak. Ennek előnyeit talán nem kell bemutatni, bár a blogbejegyzés erről megfeledkezik, nyilván már a problémát sem képes teljes spektrumában felfogni.
Gyurcsány amit írt, az a saját szemszögéből megállja a helyét. Gyurcsány 2004-ben saját maga kampányolt a kettős állampolgárság ellen, ő kivételesen most nem ment szembe saját magával, az MSZP-vel ellentétben ami összevissza szavazatott. Nyilván vannak és lesznek akik nem kívánnak kettős állampolgárságot adni, ez nem gond, el kell fogadni hogy van ilyen. Csak nem kell becsomagolni úgy hogy mi adnánk csak nem most hanem majd egyszer. Szlovákiában a magyarság részaránya olyan jelentős hogy politikai pervatar nélkül később sem hagyta volna szó nélkül a dolgot. De itt most globálisan kell nézni a kettős állampolgárságot. Ha a kinti magyarság szemszögéből, annak 80%-a nyertese egy ilyen törvénynak és 20%-a helyzete nem változik, ( hiszen a kettős állampolgárság nem kényszer, hanem lehetőség ) akkor ezt a törvényt meg kellett lépni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.27. 09:14:25

@Muad\\\'Dib: Talán fordítva, nem? :-) A hungaristáktól mondjuk meglepő, de szerintem ők inkább csak keveslik ezt :-)

Alf (törölt) 2010.05.27. 09:16:07

ha ártana, akkor nem támogatnák a határontúli magyar pártok...

barnus38 2010.05.27. 09:16:28

@Sötét korom: még nem gondolkodtam rajta de ha kell józan ész csak szólj.

Bruno 2010.05.27. 09:19:28

@vizesnyolcas:

1. Nem fog az EU "odabaszni2. Kisebb gondja is nagyobb ennél.

2. Ha a törvényben az lenne hogy csak arra az általad említett néhány promionensre vonatkozna, akkor nemis lenne semmi baj. Azonban jelenleg túszúl ejti az összes magyart.

3. Semmi gond legfeljebb nem kérik (ezért csak OV lesz szomorú, de ezt majd túl éljük valahogy.

old_field 2010.05.27. 09:24:08

@Fedor:
Bugárnak már ott is kevesen hisznek.
Amúgy ha csak a véleményed akartad leírni, akkor miért kellett belekeverni gyurcsányit...?
Ebben a témában , az ismert előzményekkel
ez sokaknak provokáló lehet.

Sötét korom 2010.05.27. 09:24:52

@barnus38: Pedig gondolhattál volna, mert a mai helyzet sokban emlékeztet a vizlépcsőügyben tett, máig ható, káros lépéseinkre. Akkor is azt mondták, hogy a szlovákok nem tehetik meg, hogy elterelik a Dunát. És mégis: a mai napig el van terelve.

És ha valaki azt gondolná, hogy a szlovák államplgárságától megfosztott magyar állampolgárok sokáig maradhatnak Szlovákiában, az nagyot téved. El lesznek üldözve... a hazájukba. Egyébként pl. Románia esetében sem gondolom, hogy jó vért szül a törvény - mégha szó nélkül le is nyelik. MINDEN eszköz a kezükben van ahhoz, hogy kicsesszenek a mieinkkel. Ez nem nyilvánvaló?

Muad\\\'Dib 2010.05.27. 09:25:46

@Fedor:
"Mindenesetre érdekes, hogy sokan szlovákok seggnyalójának tartanak, miközben pont hogy azért vetettem fel a dolgot, mert a felvidéki magyarok számára a legkárosabb ez a törvény."
Ezt a kérdést már kiveséztük itt. Ha elfogadjuk a demokrácia szabályait,akkor a romániai, felvidéki, szerbiai, horvát magyarság jóval nagyobb tömeget képvisel, mint a szlovákiai. Tény, hogy sajnálatos, ami most ott történik, de el kell fogadniuk, hogy kedvező a helyzet, hiszen a szlovákokon kívül mindenki elfogadta a törvényt. Ez ugyan nagyon rosszul hangzik, de csak miattuk nem szabad visszakozni, mert azzal csak ötleteket adunk olyan országoknak, ahol zokszó nélkül elfogadták a dolgot...

pannonfunk 2010.05.27. 09:29:59

@Fedor: Bugár Béla... Én meg azt mondom, hogy nem árt. Na? Már csak ilyenek vagyunk, vannak baloldali romák (Kolompárék) meg jobboldaliak (Farkas Flórián). Ugyanígy van -- sajnos -- baloldali magyar párt és jobboldali magyar párt Szlovákiában is. Bugár Béla nyilván reménykedik, hogy sikerül egy kis támogatást szereznie az mszp-től, nemkevésbé nyilván a Híd is indul a választáson, és valahogy pozícionálnia kell magát az MKP-val szemben. Nyíljon már ki egy ici-picit a szemed...

Az erdélyi barátnőd meg nyílván mosolygott, amikor jött-mentnek nevezték, ha meg mégsem akkor szépen elmagyaráztad neki, hogy a bezúduló 23 millió román csak nyelvi fordulat, amivel a patás zorbánt kell legyőzni, és egyébként is nem illik konfrontálódni. Gratulálok.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2010.05.27. 09:30:42

Fedor!
Ne haragudj, de ez úgy hülyeség, ahogy van. A szlovákok minden lehetőséget kihasználnak, hogy minket kóstolgassanak, mert az identitásukat az ellenségképo élteti.
Az ottani magyarokat nem az állampolgárságot megszavazó magyar képviselők, hanem az erre hisztiző szlovákok vegzálják.
A "mit nézel, ne nézzél, köcsög?!" kérdésre nem az a helyes válasz, ha lesütöm a szememet.

2010.05.27. 09:35:19

Gyurcsány nem hazafi, hanem egy büdös köcsög.

play_off 2010.05.27. 09:37:52

Kettővel följebb van egy értelmes blog (nem ilyen nihillista, konformista, gyurcsányista takony, mint ez)ugyanebben a témában.
Üdítő elolvasni ezután.

index.hu/x.php?id=inxbkc&url=http%3A%2F%2Fmandiner.blog.hu%2F2010%2F05%2F27%2Fkettos_allampolgarsag_vege_a_hisztinek

Móg 2010.05.27. 09:38:25

üdv.nektek
Vannak előzmények is.
Ha egy normális demokráciában egy ellenzéki párt tisztában van vele,hogy egy egyébbként normális törvényjavaslatot nem tud keresztül vinni akkor kivárja a megfelelő alkalmat,és akkor terjeszti elő.A kettős állampolgársággal kapcsolatban tudva lévő volt,hogy az érintett környező országok legalábbis elvárnak némi egyeztetést.de semmiképpen nem fognak örömtáncot lejteni.
A népszavazás kikényszeritésével a fidesz bebizonyitotta.hogy egy kényes ügyben nem az eredmény érdekli,hanem napi politikai üggyé degradálta a kérdést bizonygatva mélymagyárságát.
Ezt a kérdést nem világraszóló csinnandatrával lehetett volna rendezni{ez már sajnos megtörtént}hanem egy alkalmas időben előterjesztett,a normális diplomáciai uton,az érintett országokkal egyeztetett,törvényjavaslattal ,minden felhajtás nélkül.
Kérdés 1:ha odakapcsolok naponta annyiszor hallhatom,hogy az a gyalázatos népszavazás,mert a piszok gyurcsány meg a többi ellene kampányolt
na és aki nem szavazott,vagy nem jól?
természetesen mind piszok,szemét,nemmagyar
Kérdés 2:hogyan képzeli a fidesz a környező országokban élő magyarok teljes autónómiáját{amit teljes mellszélességel támogat}a saját államukban,ha azok közben magyar állampolgárok
Bibi:egy ember egy országban szavazhat,ha 15 állampolgársága van is
tehát a szovákiában élő magyar állampolgár az első Mo-i szavazásával saját magát zárja ki a szlovák közéletből.
a kérdés nem a legegyszerübb,de időm elfogyott,gondolom többek örömére

2010.05.27. 09:42:49

Magyar emberek millióit fosztották meg a hazájuktól, állampolgárságuktól egy tollvonással anno.

Az a minimum, hogy mi most egy tollvonással lehetővé tesszük ennek visszaszerzését.

Ideje lenne a sok lopott földön rettegő gyíknak felfogni, hogy elfogadjuk a trianoni határokat, mert ez a realitás, de nem tűrjük örökké a magyarok megalázását. Jogok járnak nekik is, nemcsak a többségnek. Joguk van magyar állampolgárnak lenni. Engem nem zavar, ha egy magyarországi szlovák fel akarja venni a szlovák állampolgárságot is. Vegye, tőlem a zimbabweit is felveheti bárki.

Szlovákia vad reakciója részben annak is köszönhető, hogy ez az ország egyetlen négyzetméterrel sem rendelkezik, ami nem Magyarország része volt, és a múltját tekintve is igen fiatal a többi, Magyaroszágtól területeket kapott államhoz képest. Ezért hisztiznek, de ezt kezelni kell, engedni nekik meg semmiképpen.

tölgyes 2010.05.27. 09:49:50

@Bobzen: Bizony nehéz az élete annak aki nem használja gondolkodásra a fejét... Árulja el nekem édes úr, hogy mi köze van a fidesznek ahhoz, hogy még ma is érvényben vannak Szlovákiában a Benes-dekrétumok???Érvényben voltak azok már a jó Huszak elvtárs alatt is hiába nyalta az ülepét Kádár Jani bácsi-elvtárs.. Aztán ezt a Jámbor Ficót és félfasiszta koalíciós partnerét a Slotát is akkor választották a jámbor szlovákok kormányzásra, amikor Orbán még az ellenzék keserű kenyerét ette.. Slota elvtársa már akkor is a nomád magyar hordák támadását vizionálta, amikor Gyurcsány-Bajnai még farokcsóválva szaladgált a kerítés mellett nyelvét lógatva, nehogy megsértsék a szlovák Slota elvtárs érzékenységét.

Ön - mi, csak azzal tudnánk kedvére tenni Ficó-Slota elvtársaknak, ha szép csendben belelőnénk magunkat a Dunába...Csendben - mondom, nehogy megzavarja az öngyilkos fegyver zaja a Kárpát bércein dübörgő égzengést.

Akkor végre megvalósulhatna a nagy álom: lenne a déli és északi szlávoknak nagy közös birodalma.. és feltámadhatna a Morva birodalom...:::))

A szlovákiai magyarok pedig egyet tehetnek. Szépen elmennek szavazni és azt támogatják akik hajlandóak figyelembe venni az érdekeiket... Az nem fog eredményre vezetni, ha 50-60% otthon marad.

Egyébként pedig a helyzet egyszerű. Az állampolgárság megadásáról szóló törvényt Szlovákiát kivéve mindenki elfogadja. A szlovákiai magyarnak pedig nem kötelező kérnie.Ha nem kéri akkor, csak azt kapja, amit eddig is kapott: nem lesz állampolgár. Senki nem fosztotta meg őket semmitől. Ha én adok magának 1000 forintot, azt magának nem kötelező elfogadni. Még az örökséget se kötelező elfogadni... Egyébként pedig Ficó-Slota se marad örökké hatalomba.. épp ezért nekünk nem kell rájuk várnunk.

barnus38 2010.05.27. 09:53:47

@Sötét korom: a trianoni határ a duna vonaláig tart. Csak hozzászoktunk hogy semmit nem merünk megtenni mert akkor jaj. Elő kell venni azt a hatűrt, és azt mondani, hogy beljebb vittétek a dunát, akkor beljebb vittétek a határt is. Ha nem évtizedekig a jaj most mi lesz politikát játszottuk volna, most nem lenne elterelve a Duna...
Meg nem lenne kárpátaljai magyarság,hanem lenne magyaországi ukrán kisebbség. Antla József is biztos e -jaj kit ne sértsünk meg-jaj ki fog mit gondolni - miatt mondta azt hogy nem kell nekünk kárpátalja. Pedig az ukránok visszaadták volna. Még jó hogy nem éltünk ezzel a lehtőséggel, mert akkor mit gondoltak volna a szlovákok...
ennyit erről

frmn 2010.05.27. 09:54:27

@Fedor: Botrányos, ahogyan csúsztatsz, már nem először, teszem hozzá. Éppen Bugárral példálózni, aki a felvidéki magyarság egyik legmegosztóbb alakja? Pompás.

Szintén egy gyöngyszem még az elejéről: "Tényleg, az összes mai német náci, hisz volt 70 évvel ezelőtt nekik az a Hitler, vagy kicsoda..."

A különbség az, bár nem hiszem, hogy magyarázni kellene, hogy míg Hitler és a rendszere Németországban évtizedek óta halott, a benesi dekrétumok még nagyon is hatályban vannak odakint.

Eszméletlen, amit művelsz. A legijesztőbb a dologban az, hogy nem vagy te hülye, nagyon nem, sőt, nagyon is jól tudod, hogy mit csinálsz, ennek ellenére adod az ártatlant és álnaív, provokatív megjegyzéseket teszel.

Emiatt vagy aljas, nem a nézeteid miatt.

l3v1 2010.05.27. 09:54:44

"Ki a felelősebb hazafi? Az, aki belpolitikai haszonlesésből tűzön-vízen át keresztül visz egy olyan törvényt, ami az érzelmekre ugyan hat, de gyakorlati haszna vajmi kevés, ellenben konkrétan árt az állítólagos kedvezményezetteknek"

Ez demagógia és idiotizmus, halmozottan és végtelenül.

Nem attól lesz valaki nagy hazafi, hogy olyan törvényeket hoz, ami tetszik Szlovákiának.

Egyébként ha nulla lenne is a gyakorlati haszna és csak gesztusértékű lenne, akkor is meg kell lépni, már régen meg kellett volna.

Nem elfogadható az, hogy egy történelmileg többször is magyar állampolgár (csak most nem) magyar nem részesül előnyben egy bármilyen random bevéndorlóval szemben.

Igenis kijár a kedvezmény a kiszakadt magyarságnak - a választójog és egyéb állampolgári jogok, pl. szociális juttatások, egészségügyi ellátás, stb. _nem_, de most nem is erről van szó.

A többi csak rizsa.

Sötét korom 2010.05.27. 10:01:47

@barnus38: Én SOSEM írtam azt, hogy ne sértsük meg a szlovákokat.

DE: nekünk az érdekeinket kell képviselnünk és a lehető legnagyobb mértékben érvényesíteni. Ha ez megy erőszakkal, akkor úgy. Ha úgy nem megy, akkor másképp: pl. a jelen esetben nyilvánvalóan nem lehet ráerőszakolni pl. a szlovákokra ezt az elképzelést (ahogy anno a Bős-Nagymarost sem).

Ekkor: a saját érdekeinkkel ellentétes, ha megpróbáljuk erőszakolni! Bármennyire is hazafias tettnek tűnik: ez a mi érdekeink szempontjából KÁROS!

És most gondolom jön a kérdés: akkor hogyan? A válasz: másképp. Vagy ha ilyent nem tudunk, akkor SEHOGY!

Strex 2010.05.27. 10:07:02

Barátom, te nem hazaáruló vagy, hanem szimplán ostoba. Ugyanúgy, mint ahogyan az a Gyurcsány által emlegetett 2,5 millió ember.

Bobzen 2010.05.27. 10:07:20

"Akkor végre megvalósulhatna a nagy álom: lenne a déli és északi szlávoknak nagy közös birodalma.. és feltámadhatna a Morva birodalom...:::))"

Ha nálad a gondolkodás egyet jelent az ilyen téveszmék kiötlésével, akkor valóban, nem használom gondolkodásra a fejem.

Már tucatnyi variációban kifejtettem, hogy miért tartom védhetetlennek azt az álláspontot, hogy a már lezajlott eseményeket sokan helyesebb eljárásnak tartják annál, mint ha a Fidesz várt volna EGYETLEN TELIBEKÚRT HÓNAPOT. Mit nem lehet ezen felfogni? Ha pedig szerinted teljesen rendben van, hogy a szlovákiai magyarok most kénytelenek lesznek választani a magyar és a szlovák állampolgárság között úgy, hogy akár egy minimális esélye is volt annak, hogy ez ne így legyen, nem érv, hanem szemellenzős csúsztatás.

Rosszabbak vagytok bazdmeg, mint a stop.hu törzskommentelői.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.05.27. 10:10:39

Jaj, de unom már ezt a kettős állampolgárságról szóló erkölcsi prédikációt! A gyors siker és népszerűség érdekében, no meg a Jobbik lenyomásáért, Orbán a lehető legrosszabbkor fogadtatta el seregével ezt a törvényt. A gyáva szocik meg beálltak mögé, kivéve Gyurcsányékat. Az LMP-ben is csalódtam, azt hittem, a más politika azt jelenti, hogy nem avittos lózungok szerint kormányzunk.

A realitás az, hogy Orbánék nagy szívességet tettek a jelenlegi szlovák államvezetésnek. Gátlástalan elmebeteg banda, de ezt mindig is tudtuk. Ahogy azt is, hogy bizony meghozzák ezt az ellenlépést. Ma szlovákiai magyarnak lenni mégy egy fokkal rosszabb, mint tegnap volt. Ha már Ficóék ámokfutnak, pont nekünk kellene észnél lenni. Semmi mást nem kellett volna tenni, csak várni pár hónapot. Annyi még belefért volna nyolcvan év után, ugye kedves határontúliak? Utána meghozhatták volna ezt a látszatintézkedést, mert haszna az ilyennek tényleg alig van, de értem, hogy sokaknak fontos.

Ha Fico vagy Slota emiatt most akár egy szavazattal is többet kap, akkor ez a lépés a rendszerváltás óta eltelt idő legnagyobb külpolitikai fiaskója. Mert ez tényleg árt a kint rekedteknek, akik többnyire nem veszik majd föl a magyar állampolgárságot, nem kockáztatnak. Ők tényleg a bőrükön érzik a tébolyult magyarellenességet, nem a panelból rázzák hobbiból az öklüket.

Szörnyű, hogy ebben a kérdésben tényleg Gyurcsány gondolkodott és cselekedett (!) a legfelelősebben.

bathory 2010.05.27. 10:10:47

A 'mérsékeltek' hozzáállását hadd illessem kedvenc mondásommal: szívesen segítenék, de nem akarok!

Móg 2010.05.27. 10:16:56

@Muad\\\'Dib:
hiszen a szlovákokon kivül mindenki elfogadta a torvényt mondod
Hát?
Adott egy stupid Szlovákia amelynek ismerjük a politikáját.
Adott egy félstupid Magyarország.amely ennél hülyébb kommunikációval nem is tudta volna ezt a kérdést intézni,mert ennél hülyébb nem is létezik.
A mindenki aki meg szerinted elfogadta csendben van mert nem hülye és,vagy van más gondja is.
Majd elvállik,hogy esetleg ezekben a lojális országokban hány magyar mondja vissza később kézzel-lábbal a magyar állampolgárságát,ha nem tud,vagy nem akar onnan "haza emigrálni"

Sötét korom 2010.05.27. 10:28:08

@Móg: Szerintem igazad van. Egy (román) nacionalista elvszerűségből nem fogja tolerálni a magyar nacionalizmust!

Ahogy belegondolok, egyre jobban aggódom...

tölgyes 2010.05.27. 10:33:05

@Bobzen: Csak lassan a testtel édes úr! Amit leírtam az a párizsi békéhez beadott konkrét javaslat volt..A Nagy Morva Birodalommal és Szvatoplukkal való önazonosságot pedig most e tavaszon hirdette a hivatalos szlovákság képviselője...

A szlovákiai magyarok pedig semmiről se lesznek kénytelenek dönteni. NINCS DÖNTÉSI KÉNYSZER!! Nincs előírva, hogy ha egy héten belül nem kérik az állampolgárságot, akkor sohase kapják meg. Akkor kérik, amikor akarják, amikor meglesz hozz a belső feltétel. Most legalább - ha fontos nekik - van miért harcolni..Nem kéne lemennie butába és tájékozatlanba.
Veszteség tehát nem éri őket..Csak a mag elvadult agya szerint.

tölgyes 2010.05.27. 10:33:59

@Sötét korom: Hol itt a nacionalizmus??? MOldávia románja megkaphatja, Erdély magyarja meg nem:::???

capor_ 2010.05.27. 10:34:53

Kiváncsi lennék, hogy Gyurcsány találkozott, beszélt-e valaha felvidékivel, vajdaságival, erdélyivel, kárpátaljaival. Hogy fognak rájuk tekinteni?? Ugyanúgy mint eddig... Aki mérsékelt volt az nem foglalkozik vele, aki meg eddig is utálta a magyarokat az továbbra is fogja. Ez az egész csak szimbolikus értékű...
Nem mellesleg elég sok országnak van hasonló szabályozása....

Egyébként meg milyen belpolitikai haszonlesés? Azok akik most elpártoltak az MSZPtől nem azért tették mert a fidesz meg a jobbik kettős állampolgárságot ígért... Nekik ez közömbös volt... A többi meg egyébként is igennel voksolt 2004ben.

Nem mellesleg aki Gyurcsány által bemondott, forrás nélküli számoknak hisz az meg is érdemli....

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.05.27. 10:37:12

A népszavazással nemet mondott a magyar nép.

Most a fidesz, magyarkodásból, kivagyiságból, csak azért is, látszattevékenységből szembe ment a polgárok akaratával a gonosz törpe.

A választók kétharmada, 5,5 millió polgár nem szavazott a Fideszre!

Bobzen 2010.05.27. 10:40:44

@tölgyes: Hol írtam veszteségről és döntési kényszerről te modoros álúriember? Fogd már fel végre, hogy én arról beszélek, hogy a szlovák választások végének kivárásával és megfelelő kommunikációval talán elkerülhető lett volna a szlovák parlament azon válaszlépése, amivel meg akarja fosztani a magyar állampolgárságért folyamodó felvidékieket a szlovák állampolgárságuktól? Miért csúsztatsz és miért látsz olyasmit bele a kommentjeimbe, ami nyilvánvalóan nincs ott, ellenben a nekem tulajdonított tévképzeteiddel gyönyörűen tudsz hárítani. Körülményes magázodás helyett növessz gerincet.

pannonfunk 2010.05.27. 10:41:47

@Mikor rendezi a Fidesz milliárdos tartozásait?: Nem mondott nemet. Tobben szavaztak igennel, mint nemmel.

ben2 2010.05.27. 10:42:15

A kettős állampolgárságot a külhoni magyarság nagy része akarja, annak ellenére, hogy tisztában van azzal, hogy ez milyen ellenérzést vált ki azon ország többi állampolgárából, ahol amúgy él.
Innentől kezdve a cikkíró által felvetett érv, mely szerint "árt" a külhoni magyarságnak a kettős állapolgárság, csak a Gyurcsány féle felvilágosult abszolutista gondolkodás mentén értelmezhető, azaz hogy állítólag vannak, akik jobban tudják, mi jó a népnek és azt akkor is tűzön-vizen át erőltetni kell, ha a nép amúgy határozottan és egyértelműen kijelentette, hogy mit akar.
Ez nem a "felelősségteljes politizálás" kérdése.
Ez demokrácia kérdés: ha az érintettek akarják, akkor meg kell nekik adni a kettős állampolgárságot és kész. Nagy szerencse, hogy végre nem a Gyurcsány kategóriájú leszerepelt nímandok mondják meg az országban, hogy mi a helyes, és nagyon remélem, hogy ez jó sokáig így is marad.

capor_ 2010.05.27. 10:44:51

@Mikor rendezi a Fidesz milliárdos tartozásait?:

Ha már az ilyen kifejezéseken lovagolsz - Botox Ildikós színvonalon:

A választók 2/3-a szavaszott a Fideszre. A választásra jogosultak 2/3-a lehet nem szavazott a Fideszre, de ugye annak a véleményéről, aki nem volt "választó", nehéz nyilatkozni...

Az Ezredes 2010.05.27. 10:45:06

"Hogyan tekintenek holnap Nagyszombaton a magyar kisiskolásra? Mit gondolnak majd a szlovák ügyintézők a kassai városházára betérő magyarokról?"

PONTOSAN UGYANÚGY, MINT EDDIG. Eddig is ellenségképet láttak bennük, ezután is azt fogják látni. Csak nem gondolta azt Fletó, hogy eddig barátságosan tekintettek a szlovákok a magyarokra, most meg minden megváltozott? Persze hogy nem gondolta. De nagyon jól hangzik az efféle aggódás, pont olyan jól, mint a 23 millió román inváziója miatti aggodalom.

m.logic 2010.05.27. 10:45:17

@Fedor: 703 komment, wow, hozzá kell, hogy szóljak. Antimagyar vagy!

A határon túliaknak csak jobb lesz, hiszen, ha egy szót is komolyan gondol az EU az emberi jogok védelmével kapcsolatban, akkor most irdatlan össztűz alá kerülhetnek a szlovák férgek.

Ezt Ficonak:
www.youtube.com/watch?v=SppsA-rrLFc

ben2 2010.05.27. 10:49:31

@Mikor rendezi a Fidesz milliárdos tartozásait?:

A népszavazáson igent mondott a nép a kettős állampolgárságra. A részvétel volt alacsony, nem az igenek aránya.

Ami az ország kétharmadát illeti, előtted is szabad az út: győzd meg azt az 5.5 millió embert, hogy döntse meg a Fidesz uralmát, ha sikerül, nem a Fidesz fog kormányozni, addig viszont az érvényes jogszabályok szerint igen.

Sötét korom 2010.05.27. 10:56:32

@tölgyes: "Hol itt a nacionalizmus??? MOldávia románja megkaphatja, Erdély magyarja meg nem:::??? "

Ott, hogy a románok nyilvánvalóan nacionalisták. Nemzetállamban gondolkodnak.

Velük szembeállítani a magyar nacionalizmust, nem hinném, hogy bölcs gondolat. Talán bölcsebb lett volna a román nacionalizmus ELLEN fellépni (és támogatást szerezni), mint beállni ugyanabba a sorba. Szerintem ez konfliktushoz fog vezetni.

Szerintem ebben a konfliktusban mi vagyunk a sebezhetőbbek, mert több magyar van az ő kezükben, mint román a miénkben.

Jó példaként vehetjük a németek eljárást: egyszerüen elmenekítették (megvették) az övéiket. Nyilván, mert nem láttak jobb megoldást.

Sötét korom 2010.05.27. 11:10:13

Még valami zavar ebben a törvényben: miért hívják KETTŐS állampolgárságnak azt, amikor mi CSAKIS magyar állampolgárságot adhatunk. Ezzel az elnevezéssel máris adtunk Ficónak egy magas labdát, mert ő a KETTŐSSÉGET nyilván meg tudja akadályozni (azaz elveszi az övét).

Mondjuk ki nyíltan: mi a MAGYAR állampolgárságot akarjuk megadni más országok állampolgárainak nemzetiségi alapon. És hozzátehetjük: szimbolikus, semmiféle tényleges tartalommal nem bíró, semmire nem jogosító állampolgárságról van szó. Egyfajta trianoni kárpótlás mindösszesen.

Ha ezt kihangsúlyoztuk volna, akkor talán kevésbé aggódnának más országok nacionalistái.

pannonfunk 2010.05.27. 11:18:40

@Sötét korom: Érdekes, más országok nem aggódnak emiatt:

en.wikipedia.org/wiki/Multiple_citizenship

Komolyan, nekünk törődnünk kell azzal, hogy más országok nacionalistái aggódnak-e? Akkor légyszíves törődjél azzal is, hogy a magyar nacionalistáknak se kelljen aggódniuk. Ugye ők aggódnak a cigányok, zsidók, stb. miatt. Légyszíves, ha tényleg ez az álláspontod, akkor vonjál meg a zsidóktól, cigányoktól jogokat, mert ha nem teszed meg, akkor a magyar nacionalisták aggódni fognak. Nos?

Ugye, ahogy nem akarsz megvonni se zsidóktól, se cigányoktól jogokat, ugyanúgy nem kellene megvonni határon kívüli magyar nemzetiségiektől sem, csak azért, mertmás országok nacionalistái aggódnak...

Sötét korom 2010.05.27. 11:25:09

@pannonfunk: Ezt a gondolatmenetet nem egészen értem. A magyar nacionalisták igenis aggódnak a zsidók/cigányok stb. túlzott jogai miatt és megvonnák azokat. Sőt: elüldöznék őket innen. Az ő aggodalmukat sem szeretném növelni azzal, hogy "Minden jogot a cigányoknak/zsidóknak stb". Még kevésbé szeretnék konfliktust velük.

Ezért aztán, ha valami támogatást adnék a zsidóknak (pl. kárpótlás), cigányoknak (felzárkóztatás) stb, mindenképp kiemelném, hogy ez milyen kevés/ nem számottevő stb.

Nekem ez igy logikus és konzisztens.

bathory 2010.05.27. 11:25:15

Ne itt magyarkodjatok, itt nem kell. Van viszont sok megtévedt hazafi Gyurcsány blogján. Oda kellenek a jó emberek.

pannonfunk 2010.05.27. 11:49:07

@Sötét korom: Bocs, de ez így nem logikus, hanem naív. A nacionalizmus mozgatóereje az ellenségkép elleni gyűlölet. Nincs olyan, hogy az ellenség nem számottevő/elfogadható támogatása. Amit elfogadunk, azt nem gyűlöljük. Ha nincs gyűlölet, nincs nacionalizmus. De ha gondolod, menjél le egy skinhead koncertre és kezdjél eszmecserét arról, hogy szerintük mi az elfogadható mértékű támogatás. De azért nyúlcipőt vigyél, ha komolyra fordul :)

ben2 2010.05.27. 11:54:14

@Sötét korom:

A kettős állampolgárság kifejezés azt jelenti, hogy a magyar állam számára nem az állampolgárság megadását kizáró tényező, ha valaki más állam polgára is egyben. Azaz elfogadja az adott személy esetében az állampolgárság "kettősségét". Ennek semmi köze ahhoz, hogy amúgy más államok miként rendelkeznek erről a kérdésről.

Sötét korom 2010.05.27. 12:37:27

@ben2: Ami nem tiltott , az elfogadott, nem?

Itt most vmit lehetővé teszünk. Ez pedig nem a kettős, hanem magyar állampolgárság (könnyített/kedvezményes/nemzetiségi alapon való) megszerzése. Kettős állampolgárság eddig is lehetséges volt.

Fenntartom a véleményem.

Sötét korom 2010.05.27. 12:41:16

@pannonfunk: "Bocs, de ez így nem logikus, hanem naív. A nacionalizmus mozgatóereje az ellenségkép elleni gyűlölet."

Ez igaz, de ők hazaszeretetnek gondolják/mondják. És van pozitív nacionalizmus is. Sokan hisznek benne legalábbis.

"Amit elfogadunk, azt nem gyűlöljük."

Nincs totál fehér/fekete. Kicsit elfogadja, kicsit gyűlöli. Ha nem tud róla, nem szembesül vele, jobban elfogadja. Ha irritálják vele, akkor kevésbé. Számtalan példát lehetne erre hozni.

pannonfunk 2010.05.27. 13:18:46

@Sötét korom: Valóban a nacionalizmuson belül el kell választani a hazaszeretetet a gyülölködő nacionalizmustól. Jó lenne erre két szót kitalálni, hogy ez a kettő elkülönüljön.

A kommented második felével nem értek egyet. Persze valóban nincs totál fekete/fehér, de hogy a frusztrált emberek nem attól fognak kicsit vagy nagyon gyűlöni, hogy a gyűlölet targyával hogyan közeledünk feléjük, az biztos. A szlovák nacionalisták nem a magyarok miatt utálják a magyarokat, hanem azért mert nem áll fel a fütyijük, vagy valami hasonló (munkanélküliek, stb.)

soniq 2010.05.27. 13:47:34

@szempontpuska: te gondolom itt voltál rögtön hogy mindenkinek az arcába tolhasd az ultima ratiot és magyar külpolitika axiómáit

Sötét korom 2010.05.27. 14:05:18

@pannonfunk:

Szeretném a figyelmedbe ajánlani ezt a cikket:

www.es.hu/?view=doc;25915

A politikában (is és általában a kapcsolatokban) a forma nagyon fontos/meghatározó. Aki ezt nem fogadja el, az nem alkalmas politikusnak illetve az egész ország/nemzet látja a kárát.

Semmi indoka nem volt ennek az (hacsak nem OV veleszületet) arroganciának. Mi direkte jól pofán akartuk csapni a szlovákokat. Ez sikerült is, de aztán visszakaptuk. Ez van.

vizesnyolcas 2010.05.27. 14:32:10

@Bruno:
"1. Az EU nem fog odabaszni." - Akkor abból tudni fogjuk, hogy az Unió egy kalap szart ér.
Egyebekre nézve a rettegők hozzáállásánál nem képzelhető el nagyobb bátorítás a túszejtők számára.
Az meg különösen érdekes, hogy akik itt ennyire aggódnak a szlovákok érzékenysége miatt, egy szavuk sem volt, amikor Slota tankokkal fenyegetőzött. De nem akarok ismételni másokat. Olvasd el pl. a histar007 2010.05.27. 09:02:39 bejegyzést.

vizesnyolcas 2010.05.27. 14:45:51

@Sötét korom:
"A politikában (is és általában a kapcsolatokban) a forma nagyon fontos/meghatározó. Aki ezt nem fogadja el, az nem alkalmas politikusnak illetve az egész ország/nemzet látja a kárát."
Feltételezem szerinted ebbe a bizonyos formába belefér Slota szlovák tankokkal való fenyegetőzése, a Benes dekrétum érvenyben levőnek nyilvánítása, a szlovák nyelvtörvény, ...
Ha nem lennél annyira "sötét korom", azt is észre kellett volna venned, hogy a pofán csapást a szlovák politika kezdte és gyakorolta sorozatban.

Sötét korom 2010.05.27. 15:04:18

@vizesnyolcas:

Slota (vagy Meciar) nem azonos Szlovákiával. Gyerekes dolog ez a "ki kezdte".
Főleg akkor nem érdekes, ha nem akarja vki folytatni. De sajnos, mi akarjuk...

Mégegyszer: harcoljuk a szlovák/román nacionalizmus ellen, de ne úgy, hogy mi még nacionalistábbak akarjunk lenni.

Dr. No 2010.05.27. 15:11:25

A szlovákok válaszlépését - akár csúnya, akár ostoba, akár védhetetlen - előre, pontosan lehetett tudni, tisztán logikai levezetés eredményként. Amint azt egy szlovákiai magyar újságíró írta: Szlovákiának egyszerűen nincs veszítenivalója a velünk folytatott viszonyban, hiszen mi vagyunk az egyetlen szomszédja, akivel rossz a viszonya, míg Magyarország időről időre valamennyi szomszédjával vitába "keveredik". Jó esetben a két vitázó felet egykutyának veszik a kívülállók. Márpedig a külpolitika alapkérdése minden esetben az: hányan támogatnak és kik azok?

Naumov 2010.05.27. 15:45:12

"Barátom, te nem hazaáruló vagy, hanem szimplán ostoba. Ugyanúgy, mint ahogyan az a Gyurcsány által emlegetett 2,5 millió ember."

@Strex: Igen, nagyjából ennyiben összefoglalható a poszt lényege.

Fletó és felelősen gondolkodó képviselőtársai meg esetleg tehettek volna valamit a külhoni magyarokért az elmúlt nyolc esztendőben, azt leszámítva, hogy Fico és tsa nagyjából évi rendszerességgel felmosta velük a padlót, amiről aztán a következő kormányszóvivői tájékoztatón elmagyarázták, hogy milyen világraszóló diplomáciai sikereket arattak.

Ez van gyerekek, Bauer Buci is megírta a mai népszabóban, hogy a progresszív gondolkodás már a múlté..

Dr. No 2010.05.27. 16:29:33

Egyébként meg: nagy vonalakban a tömeges kettős (vagy könnyített) állampolgárság mögött mindösszesen kétféle meggondolás húzódhat. Vagy a szétszórt népesség (etnikum, akármi) összegyűjtése - lásd Németország, Izrael. Vagy területi igény - lásd Oroszország, Románia. (Ennek lájtosabb formája, amit Szlovákia követett, amikor egy ország csak önnön nagyszerűségét kívánja bizonygatni.) Mi a kettő közül melyikbe tartozunk?

Sötét korom 2010.05.27. 16:47:56

@Dr. No: Biztos. hogy a területi igény.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.05.27. 23:37:12

Hát, ez a poszt szerintem nagyon "indexcímlaposra" (értsd: sommás, egyoldalú és provokatív) sikeredett. Ebből gondolom az is kiderül, hogy nem értek vele egyet.

Igazából csak arra hívnám fel a figyelmedet, hogy

1) a törvény nem csak a szlovákiai magyaroknak szól, tehát ha azt nézzük, kinek "árt", akkor azt is figyelembe kell venni, hogy máshol hogyan fogadták a törvényt.

2) Maga az állampolgárság megadása a szlovákiai magyaroknak sem fog ártani, legfeljebb az "ellentörvény" miatt nem fogják igénybe venni.

3) A szlovákiai magyarellenesség felkorbácsolása, illetve az időzítés kerdése az valóban vitatható, de szerintem messze nem egyértelmű a megítélése. Magyarellenesség ugyanis Szlovákiában nem azért van, mert a "Zorbán" gonosz, hanem azért, mert csak. Ebben az esetben viszont egyáltalán nem biztos, hogy a konfliktuskerülő politika jobb. Legalábbis nekem nem úgy tűnik, hogy az elmúlt években eredményre vezetett volna. A "keményebb" politikától se várok nagy csodát, viszont legalább nem romboljuk az önbecsülésünket.

Sötét korom 2010.05.28. 08:24:00

@promontor: "Ebben az esetben viszont egyáltalán nem biztos, hogy a konfliktuskerülő politika jobb."

Egyáltalán nem arról van szó, hogy kerülni kell a konfliktust akkor, amikor (pl. én) azt mondom: megegyezésre kell törekedni. Épp ellenkezőleg: a konfliktus létezik és keresni kell a megoldását.

Ha úgy vesszük, akkor pont Orbán az, aki kerüli a konfliktust, mert ezzel a lépésével lehetetlenné tette, hogy az ellentét megoldódhasson. Pont EMIATT rossz politikus. Szerintem máris nyugodtan lemondhatna.

pakesz (törölt) 2010.05.28. 18:09:45

@Sötét korom: csatlakozom, mikor megyunk ki a vekkerrel a kossuth teret széjjelhuggyantani???

pakesz (törölt) 2010.05.28. 18:11:15

@promontor: a poszt az nekem jo volt
en egyertelmuen a kettos allampolgarsag ellen vagyok
es nem szep hogy a magamfajtakat nem kepviseli mas(meg tudnam indokolni de ugyis a valasz az lenne hogy igazam van de mert csak)
ugyebar demokracia lenne vagy mi a szosz!!!

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.05.28. 19:17:31

@Sötét korom: "megegyezésre kell törekedni"

Szerintem akkor kell megegyezésre törekedni, ha van realitása (akárcsak egy icipici). Ezt elég jól megtapasztaltuk Robert Fico esetén. Persze lehet, hogy Te úgy gondolod, lehetséges vele megegyezni, én ebben nem hiszek.

"mert ezzel a lépésével lehetetlenné tette, hogy az ellentét megoldódhasson."

Ja, Orbán Viktor egyedül, csak ő. Csak azt nem értem, hogy akkor az ellentét miért létezik egyáltalán? Mert azt ugye nem gondolod, hogy a probléma csak az állampolgárság és azon kívül minden szép és jó szlovákmagyarügyileg?

@pakesz: A vélemény az egy dolog, az indoklás hiánya az egy másik. Nekem főleg az utóbbi miatt nem tetszett. Ami meg a szavazati arányokat illeti, most nem mindegy Neked, hogy 3 vagy 60 ellenszavazat volt?

Tóth Jocó 2010.05.28. 19:33:48

Nem vagyok meggyőzve, hogy ez az új törvény tényleg árt a szomszédos országokban élő magyaroknak. Majd meglátjuk...

Amúgy a magyar Országgyűlés nem hozott törvényt a kettős állampolgárságról. Ez a törvény arról szól, hogy magyarok akkor is megszerezhetik a magyar állampolgárságot, ha nem élnek Magyarországon.

lüke 2010.05.29. 07:47:24

demagógia

milyen tűzzel?
jöhet, minden jöhet
az únjó tüzével............
ec.europa.eu/justice_home/fsj/citizenship/movement/fsj_citizenship_movement_de.htm

lüke 2010.05.29. 07:49:52

konkrétan árt az állítólagos kedvezményezetteknek, vagyis a külhoni magyarságnak,
most egyes vagy többes számban?
és vizsgáljuk meg pl a Románia által
kiválasztott kedvezményezetteket,ott mi történt?
mert csak ezt tudjuk vizsgálni, a létezőt.............

DeMarco 2010.05.29. 08:01:43

@Fedor: Miután kiszabadultál az indexre, fölöslegesnek tartottam beszállni a vitába, borítékolható volt, hogy nagy számban fognak érkezni a hozzám hasonló kommentek és érvek. (Ahogy az is, h felbukkan pár őrült..)

Az első érzésem csak erősödött azóta is. Valszeg provokációnak szántad a posztot, majmolva a maszopot, negatív "kampányt" vezényelve. Kétségtelen, hogy ha valaki nem képes konstruktív, pozitív gondolatot közvetíteni, akkor elérhet eredményeket negatív motívumokkal is. De ennek sztem nem sok értelme van.
Lehet, hogy nagy eredmény 737 komment és valóban az. De azon az áron, hogy mindenki lehülyézzen?? Hát nem tudom, ez azért mégsem az igazi...
Végül is példaképed is elmondhatja, hogy több ezres tömeget képes volt megmozgatni a Kossuth térre... Csak nem mindegy, hogy azok azért mentek ki, mert ő hívta őket, vagy azért, mert ellene tüntettek... Ugye azért ez lényeges kérdés...
A másik eset az lehet, ha full komolyan gondoltad a posztot. De ez annyira valószerűtlen, minősíthetetlen és szánalmas lenne, hogy nem tudom elhinni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.29. 09:46:30

@DeMarco: 1. Az, hogy mikor kerülök ki az Indexre, és mikor nem, még mindig nem rajtam múlik, hanem a szerkesztőkön.
2. Leírtam már, nem provokációnak szántam, hanem komolyan gondoltam. Ez neked lehet, hogy szánalmas, meg hazaáruló, szerintem meg legitim álláspont, hogy ezt az eszközt annak ellenére rossznak tartsam (pláne, ha a valóság vissza is igazol), hogy a céllal (vagyis a határontúli magyarság megsegítésével), valamit a szlovák minősítésével amúgy a legmesszemenőkig egyetértek. Az meg már legyen azu én bajom, hogy perpillanat nem vagyok vele népszerű. Ez van, ha valaki kitart az elvi álláspontja mellett, és nem hajlon g a közhangulat után, mint ahogy pl. az MSZP tette (épp ezért ne is sértegess azzal, hogy a maszopot majmolom, mert egyrészt tudod jól, elég lesújtó a véleményem róluk, másrészt meg a konkrét esetben ráadásul még teljesen más állásponton is vagyok, mint ők, dehát téged a tények ritkén zavarnak meg).

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2010.05.29. 14:12:27

@Fedor: a tények sajna az utóbbi években nem túl sok embert zavarnak meg. legrosszabb, hogy a döntéshozókat sem :-/

kszabo 2010.05.29. 19:21:18

Emlékezzetek Hős Bős Nagymarosra!
Az akkori kockázatot is lebecsülték, és a szlovákok nyertek. És most mi van az akkori hőseink ismét belepottyantottak a ventilátorba, aminek a kapcsolója a szlovákok kezében van :)

Sötét korom 2010.05.31. 08:29:36

1. @Tóth Jocó: "Nem vagyok meggyőzve, hogy ez az új törvény tényleg árt a szomszédos országokban élő magyaroknak. Majd meglátjuk..."

És ha majd meglátod és tényleg árt, akkor majd mi lesz?

Az utóbbi fejlemények tükrében nemcsak a szomszédosoknak árt, hanem nekünk is: USA fontolgatja a vízummentesség eltörlését Mo-gal szemben. Ez ugye veszteség lenne?

De gondolkodjunk még egy kicsit: ugye úgy tudjuk, hogy tulajdonképp itt a magyar útlevélről van szó. Amivel ugye utazhatnának a nem EU-s magyarok az EU-ban, illetve magyarként a nagyvilágban (pl. USA vizummentesen).

A román állampolgársági törvényt is azért vettük mintaként, mert ők is ezt teszik a moldávokkal (akik ugye nem EU-sok).

De: mit gondoljanak a már EU-s országok erről a lépésről? Nyilván azt gondolják: a magyar útlevélnek semmi értelme nincs, mert az övék (praktikusan) ugyanannyit ér. Hát akkor? Miről is van szó? Nyilván valami másról. Nekik semmit nem mond az, hogy "érzelmi szempont". Egész egyszerűen: muszáj nekik valami hihető magyarázatot találni! Mi lehet hihető magyarázat? A nagymagyarországos, már-már népmozgalmi jelleget öltő matricázás mellet... És vehetjük pl. Talmácsi "nagymagyarosrszágos" feliratát a brnoi futamon. Én egyáltalán nem csodálkozom Ficóék reakcióin.

Ehhez képest valóban visszafogott a románoké, de szerintem hamarosan felfedezik a nagy trükköt: azaz (a magyarok szemszögéből) Románia nem egyenlő (a románok szemszögéből) Moldáviával!!! Pontosan az EU-s tagság miatt nem.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.05.31. 09:47:08

@Sötét korom: "USA fontolgatja a vízummentesség eltörlését Mo-gal szemben."

Forrás? (Mármint hitelt érdemlő...)

"De: mit gondoljanak a már EU-s országok erről a lépésről?"

Ha útlevél: tökéletesen elégséges magyarázat az, hogy nem lehet szelektíven magyar útlevelet adni kiválasztott nem EUs magyar állampolgároknak. Tehát ha nekik adsz, akkor adni kell az uniós polgároknak is. (Nyilván a román törvényben sincs nevesítve Moldávia, gondolom egy méhkeréki román is megkaphatja a román állampolgárságot, ha kéri.)

Ami a gyanakvást illeti, ez érthető az átlagember szemszögéből, Ficoéknak azonban pontosan tudniuk kell, hogy az állítólagos "biztonsági" és egyéb fenyegetések nem valósak. Persze a reakción én se csodálkozom, jól jött ez nekik.

Sötét korom 2010.05.31. 11:40:58

@promontor:

Keresgéltem és meglepő dolgokat találtam:

index.hu/kulfold/2009/12/19/tuzijatekkal_unnepeltek_a_vizum_megszuneset/

A szerbek tehát kiestek. Maradnak az ukránok, akik viszont nem engedélyezik a kettős állampolgárságot.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=303417

Hogy Ficóék és Orbánék mit miért csinálnak, az legyen az ő titkuk....

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.05.31. 19:55:39

@Sötét korom:

1: Azt elismerem, hogy az útlevélkérdésnek 2004-hez képest ma már nincs komoly jelentősége.
Viszont én nem is állítottam, hogy az állampolgárságnak csak emiatt lenne szerepe.

2: A Népszava cikk pedig ékes példája a maszatoló, szenzációhajhász, de tényleges információtartalommal nem bíró újságírásnak. Beszerzett hivatalos nyilatkozatokat, amelyekből egyáltalán nem következik, hogy itt komoly probléma lenne. Hivatkozik még névtelen "szakértőkre", meg egy betelefonálóra Bolgár György műsorában (hahaha, majd én is betelefonálok és osztom az észt, abból is újságcikk lesz?), ugyanakkor az elhangzott érvek zavarosak. Pl. nem értem, hogy mi a probléma a biometrikus adatokkal, nyilván továbbra is mindenki ilyen útlevelet fog kapni, akárhol is van a lakhelye.

Szóval ez a cikk legfeljebb azt "bizonyítja", hogy a szerzője szeretné ezt nagy problémának látni és láttatni, nem pedig azt, hogy a probléma ténylegesen mekkora. Véleményem szerint ez egy "23 millió román munkavállaló" kategóriájú felvetés.

Sötét korom 2010.06.01. 08:37:53

@promontor: A Népszava cikkét lehet így is minősíteni, de az vitathatatlan, hogy pl. az USA-t kész tények elé állítottuk, s emiatt elvileg elképzelhető válaszlépés (magyarul: nem egyeztettek előtte az USA-val, aki így előzetesen nem is fogadhatta el az állampolgárság kiterjesztést).

Többet sem én, sem a cikk nem állított.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.01. 14:19:00

@old_field:

mennyire kár, hogy ez a híres idézet egy ócska hamisítvány ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.06.01. 18:42:48

@old_field:

egyébként meg bowring, de ez már nem oszt és nem szoroz.

Tóth Jocó 2010.06.07. 19:04:01

@Sötét korom: Nem ismerem a nemzetközi szokásokat, de nagyon valószínűtlennek érzem, hogy az állampolgársággal kapcsolatos szabályok változása előtt az egész világ minden olyan országával egyeztetni kéne, amelyekkel van valamilyen egyezményünk, ami kapcsolatos az állampolgársággal (vízummentességi, utazási, kiadatási, adóztatási, és még mennyi ilyen lehet!).

Ha az USA megszünteti a vízummentes utazás lehetőségét a magyar útlevéllel rendelkezők számára arra hivatkozva, hogy most több olyan van közöttük, aki más állampolgársággal is rendelkezik (eddig is volt jó pár ilyen), akkor így jártunk... Nem dől össze a világ. Korábban is kellett vízum, oszt elég jól megvoltunk. Azok, akiket az új rendszerben simán beengednek, korábban is megkapták a vízumot (egy kéréssel 10 évre).

"És ha majd meglátod és tényleg árt, akkor majd mi lesz? " Akkor az lesz, hogy nem volt igazam.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0