A megfelelő ember
2010. június 07. írta: Fedor

A megfelelő ember

Érdekesen alakul az új kormány személyzeti politikája: Alig pár napja egy Kövérnek jelentő III/III-as tartótisztet neveztek ki a katonai elhárítás helyettes vezetőjének, most meg itt van Papcsák Ferenc, az új elszámoltatási kormánybiztos, akinek

Két fontos feladata van: megnevezni a felelősöket az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseivel kapcsolatban, és jogi lépéseket tenni a felelősségre vonás érdekében. Az indoklás szerint biztosak ugyanis abban, hogy magánérdekek mentén hoztak meg itthon korábban fontos országos döntéseket.

Az ember azt várná, hogy egy ilyen posztra egy feddhetetlen ember szükséges, mondjuk egy kérlelhetetlen ügyész, akinek van már tapasztalata ilyen ügyekben, hisz valóban történtek kivizsgálandó dolgok azt elmúlt években (bár ha csak olyan szintű esetekig jutnak el, mint Szabó Zoltán bűnszövetkezetben elkövetett céges telefon használata, akkor röhejbe fog fulladni az egész).

Nos, delikvensünk inkább a másik oldalt képviseli, ugyanis ügyvéd. Igaz, pár éve már előfordult neve olyan hírben, amely kormányzati visszaélésről szólt, de az az előző Orbán-kormányhoz kapcsolódott, és Papcsák vádlottként szerepelt benne:

Felfüggesztette Papcsák Ferenc fideszes képviselő mentelmi jogát az Országgyűlés hétfőn. Géczi József Alajos (MSZP), a mentelmi bizottság elnöke elmondta: Papcsák Ferenc ügyében magánokirat-hamisítás vétsége miatt a legfőbb ügyész fordult az Országgyűlés elnökéhez. Emlékeztetett: az eddigi gyakorlat szerint közvádas ügyekben mindig a mentelmi jog felfüggesztését javasolta a bizottság. Papcsák Ferenc - aki maga is kérte mentelmi joga felfüggesztését - ügyvédi irodája a hírközlési törvény előkészítésében vett részt, a műszaki tárgyú végrehajtási rendeletek megalkotására 2001 augusztusában kötött 250 millió forintos keretszerződést.

"Az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) felé benyújtott, teljesítést igazoló jegyzőkönyvekben, a rendeletek előkészítésében részt vett szakértők tevékenysége helyett, Sík Zoltán rendelkezésének megfelelően, valótlanul olyan ügyvédek és ügyvédjelöltek munkavégzését is feltüntette, akik munkát nem végeztek, illetve a valóságnak meg nem felelő óramennyiséget jelölt meg" - áll a legfőbb ügyész levelében. Polt Péter kitér arra is, hogy a munkát elvégezték, "így a megbízási díj kifizetésével az IKB kárt, illetve vagyoni hátrányt nem szenvedett".

Papcsákot végül felmentették, de ügyvédtársát, Ormos Zoltánt, és a velük szerződést kötő Sík Zoltán informatikai kormánybiztost elítélték, így a fedhetetlensége minimum kérdőjeles.

Szóval olyan ember fog kutakodni a közpénzek magánzsebbe való útja után, aki ügyvédi irodáján keresztül 2001 augusztusa és 2002 májusa között, tehát kevesebb, mint egy év alatt 200 000 000 Ft-ot vett fel a mostani főnökének akkori kormányától, és ehhez a kifizetéshez egy bűnügy is kapcsolódik, méghozzá olyan, amiben egy ideig vádlott is volt.

Klasszikus rablóból pandúr szitu. Jól van, csak így tovább...

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr12063693

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Kismalac és a szinguláris pont 2010.06.11. 14:45:59

Élt egyszer egy kismalac az erdő szélén. Annak a kismalacnak az unokája volt, akik "lekiáltott a gaznak: Forró vizet a Kopasznak!" A heted hét országon túl is híressé vált hőstett után, még a szülei is állatbőr kereskedéssel foglalkoztak,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter Melone (törölt) 2010.06.07. 21:04:42

Most mi a bajod?
Megmondták, hogy ez egy szakértő kormány lesz, nem?
Nála jobban ugyan ki érthetne a közpénz-lopáshoz?

Na ugye.

:-)

DeMarco 2010.06.07. 22:53:57

Boldogan adnék neki még 500 000 000-ot, ha kideríti, kiteregeti, beperli a felelősöket. Nem kell túl mélyre ásnia...
Ismerjük őket, ismerjük a bűneiket. Csak egy műanyag lakatot kell keríteni...

preksen 2010.06.08. 07:09:38

A megfelelő ember!
Jó cím, a tartalmához most azért nem tudok hozzászólni, mert vészesen fogy az idő, egy szerintem sokkal fontosabb kérdésben. Megtisztelnél, ha rápillantanál a blogomra.
Köszönöm:
a.nemzet.jobbágya
elnokajanlo.blog.hu

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.08. 08:16:53

@DeMarco: A cél szentesíti az eszközt, ugye? ;-)

szmoker (Homo Trollicus) 2010.06.08. 09:57:06

Rablóból lesz a legjobb pandúr.
Állítólag.

Lásd Pintér "Uncle Sam", akitől még a maffiózók is félnek :)

greybull 2010.06.08. 09:58:06

Orbán csalhatatlan biztonsággal ámde vas következetességgel és konoksággal nevez ki folyamatosan egyre furább figurákat vezető beosztásokba - az egyetlen kivétel (egyelőre és számomra is meglepő módon) Hende Csaba: ez a fiú legalább azzal kezdte, hogy szétbaszott a sok hülye katona között.

DeMarco 2010.06.08. 22:54:54

@Fedor: "A cél szentesíti az eszközt, ugye? ;-)"

Ez egy reális és követelendő cél, nem úszhatják meg ilyen könnyen, felelniük kell...
Az eszköz pedig jutalom a jól végzett munkáért...

Vidéki 2010.06.09. 08:32:44

A szerző még gondolkodásában ott tart, ahol Virág elvtárs, amikor a vádirat és az ítélet egyszerre született meg.

„Papcsákot végül felmentették,” a szerző mégis erről megfeledkezve a rágalmazás talaján áll.

Ahhoz, hogy ingatag tévhiteit megtámogassa, az igazságszolgáltatás összeesküvésének vad kényszerképzetével kell előrukkolnia.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.06.09. 11:58:21

@DeMarco: A Dooh Nibor adótörvényekhez mit szólsz? Amit elvesznek a szegényektől, odaadják a gazdagoknak. Bravó!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.09. 14:08:31

@Vidéki: "„Papcsákot végül felmentették,” a szerző mégis erről megfeledkezve a rágalmazás talaján áll."

Mi a rágalmazás? Az, hogy vádlott volt, és ezért megvonták tőle a mentelmi jogát? Vagy az, hogy a társait elítélték? Vagy az, hogy 9 hónap alatt 200 000 000 Ft-ot vett fel a kormánytól az ügyvédi irodája? Csipán ennyit írtam, és ezek tények. Vagy talán olyan nagy kérés, hogy olyan legyen az elszámoltatási kormánybiztos, aki még nem volt vádlott olyan ügyben, amilyenek után maga is nyomozni fog? Nem fussa abból a gigafrakcióból?

Vidéki 2010.06.09. 14:36:53

@Fedor:
Kérdezed: Mi a rágalmazás?

Ez amit te leírsz Papcsákkal kapcsolatban: „Klasszikus rablóból pandúr szitu.”

Ezzel azt állítod, hogy rabló volt, noha semmi bizonyítékod nincs rá.

Az igazságszolgáltatási eljárás éppen az ellenkezőjét bizonyította, de te úgy képzeled magadról, hogy felette állsz az igazságszolgáltatásnak és akire te rámutatsz az már rabló is, ha te ezt állítod.

loláb 2010.06.09. 20:14:21

@Fedor:
Kétharmad birtokában elég széles az elfogadható eszköztár, azt gondolom sejted...

DeMarco 2010.06.09. 21:27:58

@vadász2: Hát ez a poszt nem erről szól. Bevallom, az elmúlt napokban csak felületesen követtem a politikát, rengeteg dolgom van... Például minden nap strandra járni, biciklin tekerni a gáton, nézni az áradó Dunát, stb... :))

Nagy vonalakban, van olyan pont ami tetszik, van olyan ami nem és van olyan amit kifejezetten pr-nak gondolok, azok nem érdekelnek. Elsőre súlyos érvágásnak gondolom az adóelőleg eltörlését. a munkavállalók zöme nagy multiknál dolgozik 80-130.000 forint körüli nettó (éh)bérért. Durván 100-150.000-es bruttóval. Ők jelenleg a szupermarhasággal számolva sem érik el az öt millát egy évben, vagyis 17% adót fizetnek. A könnyebb számolás miatt legyen kerek 100.000 a kereset, ekkor havi 17.000 az adó. Évi (204.000). Erre fel lehet venni az adójóváírást ami asszem jelenleg 15.000 körül van. (Nem tom' pontosan, nem szoktam vele élni sosem.) Az ugye 180.000 éves szinten. Ha egykulcsos 16% lesz a kulcs, akkor 100.000-nél 16.000 adót fog fizetni, viszont nem kap adójóváírást, ergo bukik éves szinten a többség 180.000-et. De kapott 12.000 forint engedményt...
Ha így marad és ezt megérti mindenki, akkor abból biztosan morgás lesz.

Én helyeslem a minimálbér megadóztatását, de az adó mértékével megfelelő emelést is helyeselném. a tököm tele van, hogy a vállalkozók magukat minimálbéren jelentik be és nem fizetnek semmit sem. Helyeslem a családi adózást, hogy a gyerekek után csökkenjen az adó szintje. És itt fontosnak tartom, hogy adóról van szó, vagyis kell hozzá kereset és munka. Ne a cigókat szaporítsuk továbbra is az állam pénzén, hanem a dolgozó és emelett családot vállaló fiatalokat. Végre újra legyen becsülete a házasságnak, családnak, gyermekeknek.

A maszop a "szolidaritás" bajnoka tudatosan szegényítette a középréteget, már rengetegen lecsúsztak. Épp ideje, újra erősíteni a polgárságot és hagyni levegőhöz jutni.

Az ördög a részletekben lakozik, várjuk meg mi lesz, fölösleges előre károgni.

Nekem tetszik, hogy költekezés helyett, megszorítanak és visszafognak. Bár az már nem annyira, hogy Brüsszel zsarolta ki és nem maguktól léptek erre a pályára. Fedor azt hiszi, hogy micsoda csalódás lesz, ha nem lesz kánaán, de csúnyán tévednek, mert pont a rendrakást, költségvetési szigort és elszámoltatást várjuk a Fidesztől. Ez jó ösvény, így tovább...

Vidéki 2010.06.09. 21:54:59

@DeMarco:
Írod: „Az ördög a részletekben lakozik, várjuk meg mi lesz, fölösleges előre károgni.”

A minimálbérrel és az adójóváírással kapcsolatban a „kerékkötők” részéről nagy a ködösítés és a zokogás, bizonyítandó, hogy mennyire velük éreznek a gonosz kormánnyal szemben.

Ma az ATV „Egyenes beszéd” műsorában Vámosi Nagy Szabolcs jól rávilágított a részletekre.

A legutóbbi ismert statisztikai adatok szerint 1,09 millió ember volt bejelentve minimálbéren.

Ezekből azonban mindössze volt 300000 alkalmazott (akiknek jár adójóváírás), a többi viszont vállalkozó (akiknek nem jár adójóváírás most sem).

Ergo ha szükségszerű a kompenzáció a minimálbér emeléssel, ez nem jár olyan hatalmas áldozattal, mint ahogyan azt a „kerékkötők” lefestik.

DeMarco 2010.06.09. 22:15:54

@Vidéki: No-No... Én nem is a minimálbérről beszéltem, hanem az afölött kereső tömegekről, akik sosem érik el a felső küszöböt és ezért jár nekik az adójóváírás. Megkockáztatom, hogy ez a dolgozó réteg 60-70%-a összesen. Fedor szeret böngészni statisztikákat, talán talál olyan adatot amiben szerepel, hogy mennyien vannak 5.000.000 bruttó alatt, vagy mondjuk 3.000.000 alatt (tavalyi adatok és szuperizé nélkül). Szerintem ez széles kört érint, gyakorlatilag az alkalmazottak zömét, többé-kevésbé. Jah és nehogy pesti statisztikákat hozzatok, létezik a vidék is...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0