FIDESZ anno: A nagymama beiglije
2010. augusztus 19. írta: Fedor

FIDESZ anno: A nagymama beiglije

Az idei tűzijáték low budget lesz az árvízi összefogás okán, de nem volt ez mindig így. Sokan emlékezhetnek rá, hogy minden idők legdrágább augusztus 20-ái az előző Orbán kormányhoz köthetőek. Talán nem árt felidézni, hogy miképp is történtek akkor a dolgok, mert egyrészt az a cinizmus, ahogy ezeket az ügyeket kezelték, más intézkedésekben most is visszaköszön, másrészt meg jövőre várhatóan már nem lesznek ennyire szerények (az előző FIDESZ ciklusban se az első nyáron voltak a legszemtelenebbek).

Így emlékezett vissza pl. Révész Sándor pár hónapja az akkori tűzijátékokra:

Utoljára 2001-ben rendezhetett ilyet az Orbán-kormány. Az volt eddig az utolsó, amit közbeszerzés nélkül rendeltek meg, egyben minden idők legdrágább hazai tűzijátéka. Néhány hónappal azelőtt vonult le a tiszai árvíz, amelynek kárértékét a szabolcsi újjáépítési bizottság 50 milliárdra becsülte, a kormány viszont csak 15-20 milliárdra, és ennek megfelelően szabta meg a kárrendezésre szánt forrást.

Abban az évben 858 millió forintot költöttek a központi költségvetésből országszerte az augusztus 20-i ünnepségekre, ebből 460 milliót a nagy fővárosi petárdázásra. Pontosabban: a Pyro-Technik 247 millióból hozta ki a tűzijátékot a Happy End megrendelésére, de a Happy End már 460 milliót számlázott az államnak. (A tavalyi tűzijáték az egyéb rendezvényekkel együtt került nettó 240 millió, kilenc évvel rosszabb forintba.)

Ennek ellenére mégsem ez volt a legemlékezetesebb, hanem az előző évi, a milleniumi, különlegesnek, egyedinek ígért látványosság.

Hát valóban egyedi lett, de egészen másképp.

Jelképévé vált annak, hogy a ma offshore lovagozók, oligarcházók miképp pumpolták a lehető legpofátlanabbul a közpénzt, de még inkább annak, hogy a nemzetieskedő máz mögött milyen cinikus, mindent letojó mentalitás áll.

A 2000. augusztus 20-i budapesti tűzijáték 260 millió forintba került. A költségeket a Miniszterelnöki Hivatal fizette. Ebből az összegből 130 millót egy rejtélyes, amerikai bejegyzésű cég, a Go Ahead Inc. kapott. Ennek a vállalkozásnak a vezetője a miniszterelnök informális tanácsadója, Wermer András anyósa. A Go Aheadnek a Wermer András érdekeltségi körébe tartozó, a miniszterelnök útjait dokumentáló Ezüsthajó Kft. utalta át a 130 milliót. Kérdéses azonban, hogy ezért a pénzért a cég pontosan milyen munkát végzett.

Mordechai Orian amerikai állampolgárságú vállalkozó, akinek Electro Buy nevű cége szervezte meg a 2000. augusztus 20-i budapesti tűzijátékot, ugyanis azt állította a Népszabadságnak, hogy nem hallott a Go Aheadről, amelynek szerinte semmilyen szerepe nem volt a tűzijáték megszervezésben. Ráadásul Orian azt is mondta, hogy mostanáig nem kapta meg a tűzijátékért járó teljes összeget az Ezüsthajó Kft.-től.

A rejtélyes Go Aheadet a Népszabadság szerint az Egyesült Államokban, Delaware államban jegyezték be, de a hivatalos iratokból nem lehet megállapítani, hogy mivel foglalkozik a cég. A céget Magyarországon képviselő Réti András ügyvéd nem válaszolt a Népszabadságnak arra a kérdésére, hogy pontosan milyen feladatokat végzett el 130 millióért a vállalkozás. A Go Aheadet megbízó Happy End és Ezüsthajó sem válaszol egyetlen, az üggyel kapcsolatos kérdésre.

forrás

A költségek persze már akkor szemet szúrtak sokaknak, és kétségeiknek többen hangot is adtak. Ennek kapcsán hangzott el a közpénzügyi átláthatóság híveinek legnagyobb örömére az a válasz az Országimázs Központ vezetőjétől, hogy

Karácsonyestén a nagymamától sem illik megkérdezni, hogy mennyibe került a mákos bejgli.

Gyönyörű hasonlat, komolyan mondom. Csak az a baj, hogy ő is komolyan mondta, így a pontos összegek csak a 2002-es kormányváltás után kerülhettek nyilvánosságra.

Aki velem együtt ott szorongott aznap este a Batyin (Merthogy a több évtizedes helyszínt is le kellett cserélni egy sokkal szűkebbre, hogy a Parlament erkélyéről jobb legyen a rálátás), az igen érdekes alakzatokat fedezhetett fel az égen: hamburgert és vörös csillagot (igen, még mindig a FIDESZ szervezte tűzijátékról beszélünk, nem az 1971-esről). Gondolom sokan vélték úgy akkor, hogy biztos más lesz az, csak abból a szögből úgy néz ki.

Hát nem.

Nem véletlenül került hamburgert formázó rakéta a 2000-es millenniumi tűzijátékba.

...A Wermer-család egyik cége a McDonald's üzletlánc elfekvő petárdáit vásárolta meg jutányos áron. Úgy tudjuk, hogy Orbán Viktor volt miniszterelnök nem hivatalos tanácsadójának anyósa amerikai cégén keresztül bonyolította le az üzletet.

A válogatás során az étteremhálózat termékeit népszerűsítő rakéták egy része a felhasznált pirotechnikai eszközök között maradhatott, és így került a Heineken zöld keretes vörös csillaga is a Parlament fölé.

forrás

Hát körülbelül ennyire becsülték meg az ezeréves államiságot: leselejtezett mekis rakétákkal. Ha ballib kormány ilyet merészelt volna tenni, minimum a nemzetgyalázó címkét megkapták volna örökbérletbe azoktól, akik ezt valóban meg is csinálták.

De hát fordítva történt, így fátylat rá, igaz?

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr432233244

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Augusztus 20-i hazugságok 2010.08.20. 11:36:09

Nem csak Gyurcsány öszödi beszéde óta tudjuk, hogy az állam hazudik. Ünnepek és történelmi tények tekintetében különösképpen nagyokat. Egy országot megvezetni, mindig is megérte. Ismerős mondás, hogy egy ország megér egy misét. Vagy mesét? Vagy hazugs...

Trackback: 33+1 ügy, amely érdekelhette volna az ügyészséget 2010.08.20. 03:16:50

Az ügyészséget kritizálókat sokszor vádolják azzal, hogy csak egyes gyanúsítottak érdekében lépnek fel. Ez nem igaz, hiszen sok esetben épp az a gondunk, hogy furcsán érdektelenek egyes esetekben. Szóval egy korábbi internetes listát kicsit csiszolva c...

Trackback: Különkiadás - Fidesz FC vs. MSZP SC 2010.08.20. 01:25:25

A két legnagyobb parlamenti párt prominensei közkívánatra nem a kopogtatócédulák tengereiben és a parlamentben intézik el politikai viszályaikat, helyette inkább a szupermodern rögbi-kézilabdasportban mérkőznek meg egymással. Vajon ki győz és milyen ki...

Trackback: Tűzijáték: megtartani és adakozni 2010.08.19. 23:08:50

A 2000-es nagy tiszai árvíz után is volt tűzijáték. Egy nemzetnek a legnehezebb időkben, háborúban vagy ostrom alatt is meg kell tartania saját ünnepeit. A Fidesz-kormány megfontolja, hogy vagy szerényebb méretben, vagy egyáltalán nem tartja meg az a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.08.19. 15:36:24

nem igaz, nem kéne fátylat tenni a banyára, ugyanazt tudja mai is, mint mindig is tudott rombolni, ármánykodni, másokra mutogatni és mosni a saját rendkívül mocskos kezét. és ebben is az mszp a hibás. Tutira megfeküdtek jó előre Orbánnak és bandájának - különben miért hallgatnának, lapítanának a fűben már több mint 8 éve? Bennem ez a kérdés vetődött fel leginkább, hogy miért is engedték a fideszt ennyire elszemtelenedni az egész ország kárára (volt és van is köztük valami... csak még nem jöttem rá, hogy valójában mi is az, ami ennyire egy húron pendíti őket?) Te tudod? Elárulhatnád :)

mizrolist 2010.08.19. 16:23:01

*szipp* A régi szép idők...

Mondjuk sajnos el sem múltak azóta sem.

csak ezeket ne 2010.08.19. 16:45:07

@térfél: Ajanlom figyelmedbe Bereznay kollega irasat 2007-bol:
www.kibulizottorszag.net/
Talan segit valaszolni a kerdesedre.

Közöd??? 2010.08.19. 19:38:03

na és? lop a fidesz mint a gép, mondj újjat!

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.08.19. 19:43:31

Orbánt egyszer jól seggbelövik majd

fedélzeti kompót 2010.08.19. 19:45:46

állítólag azért lett eltolva a kitüntetésesdi aug20ról okt23ra, mert addigra fejeződnek be az elszámoltatós nyomozások és ki akarják tüntetni a rendőröket akik elkapták Kaya Ibrahimot meg Joszip Totot

drkovax 2010.08.19. 20:06:43

"Az Ezüsthajó Kft pert nyert Tóth András MSZP képviselővel szemben, aki megalapozatlanul 150 millió forint költségvetési pénz jogtalan eltulajdonításával vádolta a Kft-t.(2002.július 19.) "Tóth András szocialista képviselő olyan nyilatkozatokat tett a Bánk Bán operafilm készítésével kapcsolatban (közpénzek "lenyúlása", pazarlás, stb.), ami durván sértette az Ezüsthajó Kft jó hírnevét. A bíróság fizetett hirdetésben helyreigazításra kötelezte az MSZP hazug rágalmazó parlamenti képviselőjét a Népszabadságban, a Magyar Hírlapban és a TV2-ben." 13 állami gazdaság ami csak 12: "Keller László feljelentette Baranyay Lászlót az MFB volt vezérigazgatóját. A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy a "feltárt adatok alapján kizárt a hűtlen kezelés bűntettének elkövetése." Az Orbán kormány idején privatizált 12 agrárcéggel kapcsolatos KEHI-feljelentés ügyében a Fővárosi Főügyészség megszüntette a nyomozást, ugyanis megállapították, hogy nem történt semmilyen törvénysértés." Happy End Kft: "A Fővárosi Főügyészség megszüntette a nyomozást a Happy End Kft és a MERT 2000 Rt vezetői, valamint az Országimázs központ osztályvezetője elleni büntető eljárásban, mivel nem talált sem bűncselekményt, sem szabálytalanságot, sem károkozást."

loláb 2010.08.19. 20:09:52

Az a kormány BELEBUKOTT ezekbe az ügyekbe.

Aki most, 2010-ben előszedi ezeket, 8 évnyi MSZP-SZDSZ korrupció után, amelynek a nagyságrendje százszorosa a tüzijátékon elsíbolt pénzeknek, az relativizálni akar.

Látszik, hogy kampányidőszak van, kellenek a voksok, mert a patás a legnépszerűbb magyarországi politikus, a fidesz népeszerűsége pedig négyszerese a szocialistákénak.
Szar ügy, de szedjetek elő frisebb történeteket, mert ezüsthajózni, meg happy endezni 2010-ben már nagyon dohos.

Girhes Joe 2010.08.19. 20:20:23

Nem unalmas még 8 év után ez az ezüsthajóhepiend című lemez? Nemhogy lejárt, már tönkre is karcolódott a sok ismétléstől... :)
(Ja, és mi köze a Heinekennek a McDonald's-hoz?)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.08.19. 20:24:53

@csak ezeket ne: nagyon köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem erre a cikkre. Sajnos nem ismertem, de két választáson már ösztönösen a javaslat szerint cselekedtem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.19. 20:27:23

@drkovax: És ezek mennyiben változtatják meg azt, amiről poszt szól? Teljesen más ügyek.
@loláb: "Aki most, 2010-ben előszedi ezeket, 8 évnyi MSZP-SZDSZ korrupció után, amelynek a nagyságrendje százszorosa a tüzijátékon elsíbolt pénzeknek, az relativizálni akar."

Nem akarok relativizálni. Ha csak a pénzügyek lettek volna, nem szedtem volna elő pont azért, amit írtál. Ami engem igazán felháborított már akkor is, az az a pofátlan, képünkbe röhögős átverés, hogy minden idők legjobb tűzijátékát ígérték, és leselejtezett hamgurgereket kaptunk helyette Szent István ünnepén, és mindezt egy olyan kormánytól, amelyik szavakban magyarabb a magyarnál.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.19. 20:30:06

Most nézem, hogy milyen ajánlóval vagyok kint az Indexen. Kivételesen tényleg jó mondatot emeltek ki :-)

Dr. Cica75 2010.08.19. 20:31:11

Engem olyan szempontbol erdekel, hogy most is ezeknek a baromsagait fizetem.

KKoppany 2010.08.19. 20:31:32

Ügyes fiú vagy, húzd ki magad! Szépen összeszedted, és bizony igazad van! A mocskos édesanyját az összes fideszesnek! Helyes!

Esetleg érdemes lenne elgondolkodnod a nagy oknyomozás közepedte, hogy akkoriban az ország - és lakosai - előre, felfele haladtak, az elmúlt nyolc évben mi történt.

És ha szerinted minden rendben volt, vagy a kettő közé egyenlőségjelet lehet tenni, akkor gondokozz el, nem most kéne-e sürgősen egy 8-10 évre elvonulnod Tibetbe, kicsit elmélkedni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.19. 20:35:03

@KKoppany: Az, hogy ezeket a dolgokat nem felejtem el a FIDESZ-től, messze nem egyenlő azzal, hogy visszasírnám az elmúlt nyolc évet...

hodara 2010.08.19. 20:36:36

@Fedor: 2 évig azért tartottak egy miniszter Keller Lászlót,hogy ezekben az ügyekben vizsgálódjon és feljelentést tegyen.Egyik ügyben sem találták még bűncselekmény gyanúját sem.
Te a vörös csillag is a McDonald's -os tűzijátékban volt?
Metró 150mld helyett legalább 600 mld.
Öreg az elkövetkező 3 évben folyamatos tűzijáték lehetne és ez csak a metró.Ha úgy gondolod,hogy történt bűncselekmény és bizonyítani is tudod nem csak szajkózod amit az MSZP mond.Jogodban áll feljelentést tenni.Addig meg csak rágalmazol.Eddig még csak MSZP-s politikusokat csuktak le és még fognak is.

fedélzeti kompót 2010.08.19. 20:42:01

mér van az hogy csak a választásokig hullottak a békávés dobozgyűjtők, azóta meg sehol semmi? már senki nem mer lopni?

hodara 2010.08.19. 20:46:24

@fedélzeti kompót: Abból az ügyből kifolyólag bekérték a papírokat és vizsgálat alatt van.Most jön a metró.Az is a BKV-hoz tartozik.

pcmci 2010.08.19. 20:49:10

@hodara: "Egyik ügyben sem találták még bűncselekmény gyanúját sem."

szerinted mitől bátorodtak fel ennyire a szocik meg a szadeszesek? akkoriban mutatták meg nekik, hogy kérem bármennyit el lehet síbolni következmények nélkül, ha megfelelően le van papirozva... most meg megy a sírás.

pcmci 2010.08.19. 20:52:03

@KKoppany: gondolom te meg nem vetted észre, hogy az egész világon változott a gazdasági környezet. a 230as ajró nem zavart senkit, dübörgött a gazdaság. de amikor beütött a krach, és kidurrant a lufi, akkor rögtön minden a szocik hibája, még a fekete lyukakat is ők hazudták össze az űrben...
igaz, hogy sok mindent elkurtak, de az közel sem korrekt, hogy mindent az ő nyakukba akarnak varrni egyesek, mert kellő hülyeség társult hozzájuk a társadalom részéről is, aminek következtébe itt tartunk most.

Uebermensch 2010.08.19. 20:53:20

@Gergő77: Baromi egyszerű, hogy mi a köze. Amerikában a Mekikben kaphatsz sört (tudtommal sehol másutt a világon), de kizárólag Heinekent.

szőketisza 2010.08.19. 20:54:56

@hodara :"2 évig azért tartottak egy miniszter Keller Lászlót,hogy ezekben az ügyekben vizsgálódjon és feljelentést tegyen.Egyik ügyben sem találták még bűncselekmény gyanúját sem."

No igen. Ezekben az ügyekben még az esélyét sem adták meg annak, hogy a bíróság döntsön. Az Orbán-lakáj fideszes Polt főügyész gondoskodott róla.

mizrolist 2010.08.19. 20:54:58

@hodara: és az, hogy az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény, automatikusan azt jelenti, hogy valóban nem történt? :D

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2010.08.19. 20:55:02

Erre a "bejgli" dumára, meg a hamburger alakú rakétára élénken emlékszem, dühítő volt.

borovi 2010.08.19. 20:55:25

@Fedor: Ne fáradj vele. Az ilyenek sose fogják megérteni.

hodara 2010.08.19. 20:55:47

@pcmci: A szocik ebben már legalább 40 éve otthon vannak.Nekik kellett mutatni????
Szerintem inkább valószínű,hogy nem volt semmi.

Uebermensch 2010.08.19. 20:56:59

@Gergő77: Ja, és remélem, tudod, hogy a Heineken logója a zöld oválisban az ötágú veres csillag.

hodara 2010.08.19. 21:02:27

@pcmci: Na akkor menjünk sorjában.
Nézzél utánna mikor volt 230 az euró hülyeséget ne írj.
Dübörgött a gazdaság a válságig??????
A konvergencia programot a válság elött 2 évvel kellett megcsinálni mert szar helyzetben volt az ország.A számokat meghamisították,80% eladósodottság,1% gazdasági növekedés.
A válság előtt már szarban voltunk.@szőketisza: @mizrolist: Az ügyek jó része bíróság elé került csak nem ítéltek el senkit.
Ja a bíróság is a fidesz kezében van.

pcmci 2010.08.19. 21:03:05

@hodara: legalább annyira nem volt semmi, mint mondjuk a bkv ügyeiben. csak utóbbinál megjött a politikai hátszél, hogy kiboruljon a bili, és ha az ügyészség megfelelően asszisztál, akkor boritékolható, hogy lesz is jópár meszelés.

Fabius 2010.08.19. 21:04:00

@hodara:

Nyugtasd meg magad, ahogy Keller vizsgálódásai nem jutottak vádemelésig, úgy Papcsák vizsgálódásai sem fognak. Pláne úgy, hogy a saját szájával mondta, nem a büntetőjogi, hanem a politikai felelősséget vizsgálják:

"Arra a kérdésre, hogy az eddigi vizsgálatok alapján bármilyen olyan gyanú felmerült-e, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfőnek akármelyik tranzakcióhoz úgy volt köze, hogy az büntetőjogi kategória lehetne, Papcsák Ferenc úgy reagált: politikusként - és nem kormánybiztosként - azt tudja mondani, hogy a közpénzeknek az ilyen típusú elherdálása a "Gyurcsány-kormány időszakában tombolt". Egyelőre politikai felelősségről van szó, nem pedig büntetőjogiról - fűzte hozzá."

De azért várjátok csak a vádemelési dömpinget és a csodát tovább.

Mellesleg a közpénzlopás az én szememben nem évül el. Pont leszarom, melyik társaság lop. Az egyik lopása nem mentesíti a másikat sem ugyanaz alól.

hodara 2010.08.19. 21:06:16

@pcmci: Ja,hogy amikor az MSZP vizsgálódott nem volt politikai hátszél.
Nem olvassátok miket írtok?

pcmci 2010.08.19. 21:06:31

@hodara: 2008 nyarán volt 230 környékén az euro. az nem volt olyan nagyon régen emlékeim szerint...

pcmci 2010.08.19. 21:08:00

@hodara: ügyészségi hátszél nem volt édesem. tudod ha nincs aki vádat emel, mert szerinte nincs ügy, akkor valóban nem lesz ügy...

hodara 2010.08.19. 21:09:35

@Fabius: Gyurcsány Ferencet nem lehet elítélni.Ezt egy szóval sem mondtam.
Az elszámoltatás nem csak róluk szól.Jelenleg szerintem több száz feljelentés van gyanús ügyekben.Nem csak Budapesten

fizetekmegegysort 2010.08.19. 21:20:48

Csak nekem jött le az a posztból, hogy nem a lóvéról beszélünk, hanem arról, hogy az egyik tolvaj az erkölcs nevében tolvajozza a másikat, aki adott esetben 8 évig többet lophatott mint ő maga négy évig? De no para, addig tolvajozott, míg az emberek többsége elhitte: ő maga egy tökéletes szent.

hodara 2010.08.19. 21:23:06

@pcmci: Bocsi tényleg volt 3 hónap amikor 235 körül volt előtte meg évekig 245 körül.Nagy erősödés.De igazából lényegtelen mert a többit nem vitattad ráadásul egy gazdaság erősségét nem elsősorban az euró árfolyam határozza meg.
Ráadásul 3 hete volt az indexen egy grafikon,hogy a csatlakozó országok mennyit közeledtek az uniós életszínvonalhoz.
Román,Szlovák,Cseh,Lengyel,Szlovén 15-18%-ot

MAGYARORSZÁG 1% Ugye látod a különbséget és ez nem a válság eredménye.Szerinted miért Magyarországra mondták,hogy csődközeli helyzetben van miért nem a többire????

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.19. 21:24:30

Teljesen felesleges ez a számháború, hogy ki lopott többet, ebbe én nem akarok belemenni. Loptak ezek is, azok is, nekem mind a két brancsból elegem van.

@fizetekmegegysort: Köszönöm, pontosan így van :-)

fizetekmegegysort 2010.08.19. 21:27:40

@Fedor: Akkor mégsem véletlenül kaptam ötöst szövegértésből a suliban... ;)

Húsleves 2010.08.19. 21:27:58

Az ilyen értelmes libsi blogokat bírom a legjobban, amikor a kormány olyat tesz, amibe végképp nem lehet belekötni, akkor jön a bombaérv: KÉPMUTATÁS. Ugyanígy fikázták azt is, amikor Mikola nyilvánosságra hozott egy orvosi korrupciót. Mindenesetre jó vastag bőr kell ahhoz, hogy egyáltalán járatni meritek a pofátokat az elmúlt 8 év után.

mizrolist 2010.08.19. 21:31:37

@hodara: épp elég, ha pl. a főügyész az ő emberük. Ezt vitatni Polt Péternél bátorság.

@Húsleves: mert aki kritizálja a Fideszt, az feltétlenül egyetértett azzal, amit az MSZP és az SZDSZ művelt, igaz?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.19. 21:32:00

@Húsleves: Ha már a vastag bőrt említetted, Mikolába a Vastagbőr is belekötött emiatt. Biztos örülni fognak a libsi blog minősítésnek :-)

stratez 2010.08.19. 21:33:50

Most sírjunk vagy röhögjünk? Milyen tűzijátékot szervezett a Fidesz tíz évvel ezelőtt? Nagyon jól kormányoz akkor a Fidesz, ha vissza kell menni 10 évet a jó Fedornak, hogy valamit összebuheráljon. Mindenesetre, drága Fedor, senki nem halt bele, ellentétben azzal, amikor Fletó játszott a tűzzel...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.19. 21:34:08

@Húsleves: "Mindenesetre jó vastag bőr kell ahhoz, hogy egyáltalán járatni meritek a pofátokat az elmúlt 8 év után."

Mert a szólásszabadság csak neked jár, ugye? Amúgy meg kéretik rákattintani az mszp címkére oldalt, és megnézni, hogy milyen véleménnyel vagyok róluk is...

hodara 2010.08.19. 21:34:13

@Fedor: Nem mondom,hogy a fidesz egy szent volt.Minden pártban vannak akik lopnak!!!!!!De az a mennyiség amit az MSZP.Itt már több 10 milliárdról van szó nem milliókról.
De nem is ez a lényeg.A kormányzásukkal volt a fő baj!!!!!!Azzal sokkal nagyobb kárt okoztak!!!!!!!!!!!!

Hagrid 2010.08.19. 21:35:37

Aláírom, a Happy End kapcsán randa dolgok voltak ezek, bár én hozzászoktam, hogy a legtöbb országban - kivéve Skandináviát - a politikusok a saját sleppet látják el melóval, közbeszerzés ide vagy oda. Számomra az az érdekes, hogy míg a Fidesz alatti lenyúlások alatt az ország nem került a csőd szélére, addig az MSZP-SZDSZ féle lopások alatt igen. Sőt, a Fidesz után az MSZP még ígérhetett fűt is fát is. Randa dolgok ezek, az tény...persze nekem így sem mindegy, hogy a rossz vagy a rosszabb van-e hatalmon.:-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.19. 21:36:45

@stratez: "Mindenesetre, drága Fedor, senki nem halt bele, ellentétben azzal, amikor Fletó játszott a tűzzel..."

Ha már szóba hoztad, valóban írhattam volna arról is, hogy olyan figurára bízták idén a tűzijátékot, akinek a raktára egyszer már felrobbant, néhány ember életét kioltva, és többekét veszélyeztetve, köztük az egyik jóbarátomét, aki a raktár közelében dolgozott akkoriban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.19. 21:38:25

@hodara: A több 10 milliárd az badarság. Ha a konkrét számokat adnánk össze, és nem a legendákat, akkor eléggé kiegyenlített lenne a verseny. Az MSZP lopásai frisebben élnek az emlékezetekben, ennyi az egész.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.19. 21:39:18

Na jó vitatkozást, leléptem.

beszerző · http://beszerez.hu 2010.08.19. 21:39:26

@stratez:
Abba ki is halt bele???
Véleltlenül nem épp fordítva volt, és a Zorbán hergelte a jobbos csőcseléket addig, amíg vitézi tettekre ragadtatva magát hősiesen kifosztották a TV-palota büféjét? Pojácák vagytok mind, egytől-egyig, a tökalsó főnökötökkel egyetemben...

kelyka 2010.08.19. 21:44:05

Mióta beigli a bejgli?

Húsleves 2010.08.19. 21:44:51

@Fedor: a téma amit választottál és amiről írtál, már mutatja az értékítéletedet. Szerintem kevesen gondolják - azok közül is, akik a FIDESZ-re szavaztak - hogy a FIDESZ feddhetetlen párt lenne, csakhogy a libsik által százszor újra meg újra visszabüfögött dolgok (mint például ez is) messze eltörpülnek a ballib kormányok áldásos tevékenysége mellett.

Is 2010.08.19. 21:45:01

"Karácsonyestén a nagymamától sem illik megkérdezni, hogy mennyibe került a mákos bejgli."
Engem ez a mondat azóta nem hagyott nyugodni. Mert az elfelejtették, hogy ha az a bejgli ajándék, akkor nem én adom rá a pénzt... :S

stratez 2010.08.19. 21:45:52

@beszerző: Nem csak hülye vagy, hanem tájékozatlan is. 2006 augusztus 20-án több ember meghalt és megsebesült, mert az idióta kormány illetékesei még arra sem volt képesek, hogy egy időjáráselőrejelzést elolvasson.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.08.19. 21:55:35

@Húsleves: imádnivaló ez a relativizálás. :D
Semmivel sem kisebb disznók fideszék, mint az elmúlt 8 év kormányai, sőt... utóbbiak legalább a látszatra adtak valamennyire. A fidesz meg... hol is van a térdrecsuhásoktól a mai, erősen komcsi beütésű fidesz?
Nekik el kell nézni az "apróbb" botlásokat, mert viktor a király! Bezzeg a mocsok libsik... Szánalmas ez a hozzáállás kedveském, rettenetesen szánalmas.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.08.19. 21:57:39

Ki lehet csak köztársasági elnök az Alkotmány módosítása után?
aki:
- 150 cm mély
- felcsúti oligarcha,
- sokszor bukott, nem kellett a választásokon
- felesége 20 év gyes alatt hatalmas vagyonra tesz szert
- sosem dolgozott, csak a pártján és a népen gazdagodik
- ravaszul hülyíti a népet
- ügyes trükkel jut pesti belvárosi lakáshoz és 70 milliót kaszál rajta
- pár éve lecsuhásozza a papokat, majd szerelmi érdekkapcsolatot köt velük
- szoros barátság fűzi Kaya Ibrahimhoz
- hasznosan "vészeli át" a hosszú bájtok éjszakáját
- szarkeverésben igen erős
- örömmel viseli a gonosz törpediktátor nevet
- példaképei Castro, Chavez és Rákosi Mátyás.......

Balt 2010.08.19. 21:57:56

Stimmt. A ballib kormány első nagy sikerű - jegyezzük meg: jóval drágább - tüzijátéka alkalmából csak egy komplett közúti szerelvényt sikerült a Gellért-hegy oldalából a levegőbe repíteni, meg egy uszály fedélzetét letarolni. És akkor még nem is emlegettük a baljós 2006-os esztendőt...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.08.19. 22:00:53

Én a Fidesz helyében leperelném a gatyát is rólad Fedor, meg az indexről is.
A beregi árvízi helyreállításról meg annyit, hogy meg lehet nézni a választási eredményeket a térségben 2002 óta.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.08.19. 22:04:45

Jól összeszedett poszt. Méltó a címlapra.

Amikor ilyen ügyeket hallok, mindig az jut eszembe, hogy az előző Orbán- kormányt csak azért váltottuk le, mert jómódunkban már nem tudtunk mibe belekötni. Na jó, talán még a túlzott gyülekezésekbe, meg zászlólobogtatásba, ami akkor még szokatlannak számított. Ma már nem az.

Szóval tök jó lenne, ha Gyurcsányékat is egy ilyenért kellett volna csak elküldeni nem?

parttalan 2010.08.19. 22:05:18

"Karácsonyestén a nagymamától sem illik megkérdezni, hogy mennyibe került a mákos bejgli."

Kivéve, ha az illető fideszes, és épp' ellenzékben van.

gitáros 2010.08.19. 22:05:18

@loláb:
Tévedsz, paci, ez nem relativizálás, csak emlékeztetés a tisztakezű sosemmutyizó kurvaőszinte bagázs előző csínyeire.

Húsleves 2010.08.19. 22:13:06

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: az a "botlás" amit most olyan nagyon fontosnak tartotok elővenni, igaz volt, de nem változtat azon, hogy a választók felismerték, hogy - bár ti szeretnétek ezt a látszatot kelteni - nincs egyelnőségjel az általatok felfújt ügyek és az élősködő fajtátok által intézményesített szabad rablás között. A "mocsok libsik" (a szavaiddal élve) nem csak a saját zsebüket tömték tele, hanem olyan előnytelen szerződéseket kötöttek, amely külföldiek zsebét tömte tele, rossz minőségű, hiányos, vagy el sem végzett munkákért. Tönkretették a hazai ipart, lezüllesztették a közbiztonságot és az oktatást, rasszizmust látnak mindenütt, ahol nincs, ott szítanak. Állandóan a demokráciáért aggódtok, de nem veszitek tudomásul, hogy az emberek statisztikailag reprezentatív többsége (korrekt a megfogalmazás?) arra szavazott, hogy húzzatok el végre a sunyiba.

szőketisza 2010.08.19. 22:13:33

@Őrnagy Őrnagy: "Én a Fidesz helyében leperelném a gatyát is rólad Fedor, meg az indexről is"
Éljen a szólásszabadság! (Fidesznyikeken kívül mindenkinek kuss!)

hodara 2010.08.19. 22:22:57

@szőketisza: Nem nézted a honlapját!!!
A haverod akinek válaszoltál legalább akkora komcsi mint te vagy.Nem vágod az iróniát?????
De,hogy igazad legyen a Fidesznyikeken kívül mindenkinek kuss!!!!!!!!!!

Ja a haverjaid alkalmasságáról"
Alstom erre úgy reagált, hogy nem ők készítették a metrószerelvényekre vonatkozó szerződést. Hangsúlyozzák: a szerződéstervezet, valamint annak a vis maior helyzetekre megfogalmazott teljes feltételrendszere, a vevő által 2006 márciusában kiírt európai közbeszerzési pályázat ajánlattételi dokumentációjának volt a része"
De szép is ez vis maior ha nem felel meg és nem kell visszafizetni.Mindezt önszántukból.ZSENIÁLIS!!!!!!

szőketisza 2010.08.19. 22:28:24

@Húsleves:
„nincs egyelnőségjel az általatok felfújt ügyek és az élősködő fajtátok által intézményesített szabad rablás között“
„rasszizmust látnak mindenütt“
Az „élősködő fajtátok“ alatt mit értesz? Én itt azért némi rasszizmust sejtek.

„az emberek statisztikailag reprezentatív többsége (korrekt a megfogalmazás?) arra szavazott, hogy húzzatok el végre a sunyiba“
A „zemberek“ kevesebb mint 30 %-a szavazott a FIDESZ/KDNP pártszövetségre. A „statisztikailag reprezentativ többség“ fogalom egy baromság.

beszerző · http://beszerez.hu 2010.08.19. 22:29:06

@stratez:
Ami azt illeti, valóban másra gondoltam. Ettől még pont nem látom be, h mitől volnék hülyébb, mint a hozzád hasonló tapló jobbszélső mélymagyar férgek.
Illetve egy okból télleg hülye vagyok: hogy értelmet várok tőletek, szerencsétlen kretének.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.19. 22:34:08

@szőketisza:

Hülye!
A szólásszabadság nem azt jelenti, h alaptalanul rágalmazhatsz tényállításokkal.

A jóhírnévhez való jog létezik, és perel, ha kell.
Ugye nem gondolod, h hazudozás a szólásszabadság része, és még csak perelni sem lehessen?

hodara 2010.08.19. 22:36:27

@szőketisza:Visszafordítom.A választásra jogosultak 12.5%-a akarta,hogy az MSZP maradjon.8 000 000-ból 1 000 000.

hodara 2010.08.19. 22:40:00

@szőketisza: Még egy apróság.Mivel a választás megfelel egy közvélemény kutatásnak.Így 99%,hogy ha az otthon maradtak is elmennek szavazni az arány nem tért volna el.

szőketisza 2010.08.19. 22:43:06

@hodara: "A haverod akinek válaszoltál legalább akkora komcsi mint te vagy"
Nektek mindenki „komcsi“, ha más véleményen van mint ti. Ez már kezd unalmassá válni. Érvek helyett bunkóság.

Balt 2010.08.19. 22:47:15

@beszerző: A JBQA-tokat hergelte, Orbán épp külföldön volt az őszödi "igazságbeszédetek" kiszivárogtatásakor. De ácsi, nemsokára kiderül, hogy az NBH/KNH benne volt a szervezésben, de akkor a felelősöket (és máig istenítőiket) minimum kalitkába kell zárni életfogytig a parlament előtt!

Egy fix: többet nem jönnek vissza a kedvenceitek. :))

mucsai 2010.08.19. 22:47:34

Én eddig azt hittem, ez a fedor csak egy fröcsögő a fórumokról, most már mindenki blogolhat? Na mindegy, reagálok, mert egy-két dologra emlékezek, talán:
A 2002-es megyós tüzijáték ugyanannyiba került, mint a 2001-es, ráadásul egy nagy árvíz után csinálták, egy héttel elhalasztva. A 2000-es tüzijáték indokoltan volt drágább, mert egy ország csak ezerévente ünnepelheti, hogy ezeréves...
Pénzlenyúlás meg nem volt jelentős, ezt nem Polt Péter intézte, hanem a rendőrség, a bíróság, a szakértők, a Keller, és a nyolcévig tündöklő kormány is lecsukhatta volna a tolvajokat, de nem találtak, így maradt a suttogó propaganda: ezek is ugyanúgy lopnak.

Balt 2010.08.19. 22:49:39

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: "elmúlt 8 év kormányai, sőt... utóbbiak legalább a látszatra adtak valamennyire."

:))) :))) Ejnye, ezen könnyesre röhögtem magam! Adtak a lábszagra, ez vitán felüli! :)))

is 2010.08.19. 22:50:17

@Őrnagy Őrnagy: ezt csinálja Orbán vagy 15 éve. jogász, mindig tudja a kiskaput. de van a bíróságnál fontosabb ítélőszék is.

nyilván nem volt hosszú bájtok éjszakája sem, pereljed le az én gatyámat is, mert én tudom, hogy volt. meg nem volt közgyűlés sem, ahol azt mondta, hogy 'ne nyerjünk már annyit'. ilyen ez a FIDESZ, meg a drukkerei. szerintem egyszer a maximum egy hétre nyúló memórián túl össze kellene magadnak foglalni a FIDESZ tizenöt évét az első tandíjtüntetéstől 1995-től, aztán azon csendben elgondolkodni.

hodara 2010.08.19. 22:53:32

@szőketisza: Én érveltem.Kaptál egy magas labdát lecsaptad csak mégsem volt az.A komcsiért elnézést.De ha azt írom,hogy a haverod olyan mint te.Abba sokkal rosszabb dolgokat bele lehet képzelni.A MSZP-s az sokkal rosszabb.

Balt 2010.08.19. 22:54:02

@szőketisza: "A „zemberek“ kevesebb mint 30 %-a szavazott a FIDESZ/KDNP pártszövetségre. A „statisztikailag reprezentativ többség“ fogalom egy baromság."

Egy hangyafasznyit még tanulmányoznotok köll a demokráciát, de hát lesz rá idő... :)))

Húsleves 2010.08.19. 22:54:06

@szőketisza:

"Én itt azért némi rasszizmust sejtek."
Pontosan ezt mondtam, hogy ti mindenütt rasszizmust sejtetek. Ahol nincs, ott belemagyarázzátok, vagy gerjesztitek.

"A „zemberek“ kevesebb mint 30 %-a szavazott a FIDESZ/KDNP pártszövetségre. A „statisztikailag reprezentativ többség“ fogalom egy baromság."
Akkor valószínűleg nem tudod mit jelent a statisztikailag reprezentatív. Egyrészt a 30%-ot ne önmagában nézd, hanem más pártok ugyanilyen módon számolt százalékértékeihez, másrészt azért reprezentatív, mert nem bizonyos rétegek, csoportok, közösségek mintájára korlátozódik, hanem az ország egésze benne van.

mucsai 2010.08.19. 22:55:05

Ja, és láttam a milleniumi tüzijátékot, pazar volt, hamburger nem volt benne, a csillagokra nem emlékszem, mert sok volt.
Lehet hogy egy libsi megmondóember felkiáltott, nédd má, az a robbanás pont úgy néz ki, mint egy csöpögő hamburger, aztán ebből kerekített egy sztorit.

is 2010.08.19. 22:56:42

@Húsleves: "z emberek statisztikailag reprezentatív többsége (korrekt a megfogalmazás?) arra szavazott, hogy húzzatok el végre a sunyiba."

már hogy az MSZP húzzon el asunyiba (1 bites kommentelő gyakran mindenkit MSZP-snek néz, gyári hiba lehet, vissza kellene hívni felülvizsgálatra). csakhogy az, hogy az MSZP szar, az nem ejlenti, hogy a FIDESZ jobb nála. és tényleg nem, ugyanolyan hosszú a lista a FIDESZnél is, csak az ingerküszöb más. ha 1 milliárdot lop Hagyó a BKV-ból, akkor rohadt MSZP, ha a FIDESZ többmilliárdot eltüntet a hosszú bájtok éjszakáján, majd 20 milliárddal túltőkésíti a Postabankot, majd a Gripen-ügyben akkorát korrumpáltat, mint ide Lacháza, akkor az egyrészt biztos mocsok lejáratás, másrészt nem lehet igaz. na ilyen hozzáállással nem fogunk jutni semmire.

szerintem az MSZP-nek és a FIDESZnek kellne kéz a kézben elhúzni a sunyiba, és ezt évek óta mondom, és az elmúlt 4 hónap ezt pontosan vissza is igazolta.

szőketisza 2010.08.19. 22:58:42

@malacz69 rettegéselemző:
„Hülye!
A szólásszabadság nem azt jelenti, h alaptalanul rágalmazhatsz tényállításokkal.“

Gratulálok az emelkedett stílusodhoz, nem tudom mivel érdemeltem ki, hogy lehülyézz. De „tényállításokkal rágalmazni“ valakit, na ennél nagyobb marhaságot még nem hallottam.

beszerző · http://beszerez.hu 2010.08.19. 22:58:47

@Balt:
nem vágom ezt a betűszót, tudnom kéne, mi ez?
az őszödi beszéd viszonylatában újra-és újra kiderül, mennyi a funkcionáis analfabéta a jobboldalon (közel 100%).
Nem kedvenceim, de nem lehetsz ilyesmiben sose biztos, vagy tán '94-re nem emlékszel?
sztem nem kell több 4 évnél...ilyen szempontból megbízható ez az idióta bagázs...

Italo Balbo 2010.08.19. 22:59:19

@Gergő77: Biszkut miért kell előszedni annyi év után? (Csak a te logikádat követtem)

Igazad van, a Heineken-nek nincs köze a McDonalds-hoz. Akkor már minden rendben is van.

Balt 2010.08.19. 22:59:22

@mucsai: Én sem láttam hamburgert, se vörös csillagot. Az viszont kétségtelen, hogy 2006 óta moszadeszesnek tűzijátékot emlegetni olyan, mint akasztott ember házában kötelezni. :)))

beszerző · http://beszerez.hu 2010.08.19. 23:03:38

@is:
gyakorlatilag szó szerint egyetértek veled:-)))
"...az egyrészt biztos mocsok lejáratás, másrészt nem lehet igaz." - ettől mindig lábrázást kapok...ilyen volt, amikor a D209-es Megyó egy szemét spion hazaáruló, de a Pokorni szegény faterja, na az viszont egy áldozat, akinek nem volt választása, stb., stb....ilyenkor kezd el lüktetni a halántékom a hülyének nézésnek ettől a fokától...

Balt 2010.08.19. 23:04:14

@beszerző: talán google(?)
Az őszödi baszodat betéve tudja mindenki, szerintem jobban, mint a himnuszt, aki 4 éve már legalább ismerte a betűket, tehát az összmagyarság kb. 95%-a. Hozzáteszem: szerintem tanítani kellene. (Tehát Fegyenc mégiscsak benne lesz a történelemkönyvben, de hát Haynau is benne van...)

thinker_ 2010.08.19. 23:05:49

még egy libsi bértollnok....

Húsleves 2010.08.19. 23:07:07

@is: az, hogy az MSZP szar, nem jelenti automatikusan, hogy a FIDESZ jó, de azt sem, hogy ugyanolyan szar. Tehát ez nem érv. Az, hogy szerinted a FIDESZ elmúlt 4 hónapja azonos teljesítmény az MSZP elmúlt 8 évével, szintén nem érv, hanem vélemény. A "hosszú bájtok éjszakája" legendát pedig semmi sem igazolja, hogy egyáltalán volt ilyen. Tudtommal előzetesben sem volt ezen a címen senki, ellentétben a Hagyó, Zuschlag, Mesterházy félékkel.

Balt 2010.08.19. 23:08:10

@beszerző: Azon túl, hogy Pokorni lemondott a pártelnökségről és jó ideig visszavonult a politikáról (pedig még csak nem is tudott apja beszervezéséről), van egy nüansznyi különbség: Pokorni-fater megzsarolt pártonkívüli volt (ui. csak pártonkívülieket szerveztek be), bülbülszavú Megyó meg egy vezető beosztású azok közül, akik zsarolták a hozzá hasonlókat. Alighanem KGB-s beosztásban.

gaboraron 2010.08.19. 23:09:54

@is:
"nyilván nem volt hosszú bájtok éjszakája sem, pereljed le az én gatyámat is, mert én tudom, hogy volt."

Írod. Ezzel szemben a valóság:

"A HUNAUDIT javaslata alapján egy újabb vizsgálat indult el, melynek témája az volt, hogy a megadott adóalanyok által benyújtott, az adóhivatalban kezelt papíralapú adathordozókon levő adatok és azok informatikai feldolgozása megegyezik-e. Az ellenőrzés több főosztály bevonásával valósult meg.

A vizsgálat megállapította, hogy:

1. A vizsgálat tárgyát képező adóalanyoknál minden bejövő és kimenő adatmozgás a belső szabályzatnak megfelelően történt, azaz a papír alapon és elektronikusan tárolva megegyeznek az adatok. Olyan jellegű jogsértést, szabálytalanságot, mulasztást vagy jogosulatlan magatartással végrehajtott feladatvégzést, mely szankciót vonhatott volna maga után, a vizsgálat nem tárt fel.

2. A belső iratkezelési szabályzatokban foglaltaknak megfelelően működött az ügyiratkezelés, az iktatási rendszerben hiányosságok nem voltak. A vizsgálat tárgyát képező adózókkal kapcsolatos minden beadvány, bevallás és egyéb irat a rendszerekre vonatkozó előírásnak megfelelően rögzítésre került.

3. Nem állapítható meg kifogás a számítógépes rendszeren belül kezelt hátralékkal, túlfizetéssel, illetve kamatszámítással kapcsolatban.

4. A munkafolyamatokban adatkezelési hiányosság, eltérés a belső szabályzati rendszertől nem állapítható meg. Az adóalanyokkal kapcsolatos adózást érintő iratok adatai a számítástechnikai rendszerben teljes körűen megjelentek.

5. Megállapítható, hogy az adóhatóság alaptevékenységétől eltérő munkát végző dolgozók részéről nem történt lekérdezés. A megadott adóalanyok adatait lekérdező ügyintézők tevékenységében az adatvédelmet, illetve a célhoz kötöttség elvét sértő visszaélés nem történt.

V.

Az összetett és ellenőrzött eredményű vizsgálatok alapján megállapítható, hogy a hírforrásokban felvetett állítások nem nyertek bizonyítást, azaz nem található ezen ügyekben semmiféle jogosulatlan változtatás nyoma az adatállományokban. A papír alapon rendelkezésre álló dokumentumok és a számítógépek adatállománya megegyezik az összes vizsgált esetben. Ezek egyidejű és nyomtalan megváltoztatására nem volt mód, illetve erre utaló jelek a hírekben szerepelt cégek esetében nem kerültek elő. Az adott ügyek vizsgálatát az APEH lezárta, melyre csak érdemi új tény, vagy adat esetén tér vissza.

Budapest, 2002. november 6."

mucsai 2010.08.19. 23:10:39

@beszerző: nem véletlenül néznek hülyének...

beszerző · http://beszerez.hu 2010.08.19. 23:11:18

@Balt:
miért gugliznék, ugye te is viccnek szántad?
Épp erről beszélek:
egy dolog, hogy betéve tudjátok (ez is jellemző, kórusban szajkózni a baromságokat, amit a szátokba adnak), de értelmezni képtelenek vagytok...mármint helyesen, nem a ti elmeszüleményeitek mentén.
továbbra sem az enyém, max. a Tiéd, mmint...

beszerző · http://beszerez.hu 2010.08.19. 23:13:27

@Balt:
Aham, akkor nyilván azt is tudod, h amit állítasz, az komplett hülyeség...persze, nem gondolkozol, csak hajtogatod az ostobaságaidat...Pokorni nem azért tűnt el, hanem mert rájött, h kifizetődőbb neki a 12. ker. pmesterség...ld. még Rogán Tóni

beszerző · http://beszerez.hu 2010.08.19. 23:14:38

@mucsai:
Nem néznek, apa, nem néznek...
csak így tovább...

különvélemény 2010.08.19. 23:15:02

Szerintem tényleg be kéne tiltani a Fideszt, mert egyeseknek annyira szúrja a szemét, hogy a végén még károsodást szenvednek. Márpedig minden élet érték, bármennyire is hitvány.

beszerző · http://beszerez.hu 2010.08.19. 23:17:58

@különvélemény:
Annyiban egyetértek veled, h sajnos a politikai elit még húsz évvel a rendszerváltás után is jobbára megélhetési politikusokból áll, rossz esetben kisebbrendűségi komplexussal megáldva. Sajna, nem leeht őket egyszerre leváltani, de hát egyszer csak eljön mindennek az ideje...
addig meg higgyen, aki akar abban, h Orbán csak és kizárólag a haza üdvét tartja szem előtt...boldogan kérek elnézést, ha tényleg úgy lesz...bár úgy lenne, de erre sajnos kicsi az esély, az már most látszik...

kicsijuti 2010.08.19. 23:28:38

na ne mond már hogy 2002-2009-ben olcsobb volt a tűzijáték mint 2001-2002-ben! ezt egyszerűen nem hiszem el, majdnem minden 20-án azt nyomták a TV ben hogy az idei még nagyobb lesz mint a tavalyi.

szőketisza 2010.08.19. 23:29:05

@Balt:
„Pokorni-fater megzsarolt pártonkívüli volt“

Én is úgy tudom, hogy zsarolással szervezték be (persze nem mindenki engedett a zsarolásnak), de később ügynökből átminősítették titkos megbizottá, és hosszú éveken át „hazafias alapon“ működött együtt a belső elhárítással (III/III.) Valószínű, hogy a fia ezért kerülhetett be az egyetemre, mintegy jó munkája jutalmául. Medgyessy - viszonylag rövid ideig - a kémelhárítás (III/II.) pénzügyminisztériumi fedésben dolgozó operatív tisztje volt.

MCMLIX 2010.08.19. 23:35:22

2002 óta hallgatom ezt a baromságot a mekis és heinekenes bombákról, amik szimpla tűzijátékbombák voltak: Saturnus és csillagbomba. Persze minél nagyobb baromságot talál ki vki, annál könnyebben veszi be a nép. Ha csak egy kicsit végiggondolná vki, hogy a mekinek honnan a frászból lenne bombája, pláne elfekvő, mint mondták (mondták, mert így még elmarasztalóbb)??? Mellesleg megjegyzem, a bombák Ausztriából jöttek, mert az amiknak nem jött meg a cuccuk. Ennyit a Gál Zoltán féle baromságról, de nem baj rágódjatok még rajta, jó kis gumicsont, én meg röhögök a rengeteg végtelenül ostobán...

szőketisza 2010.08.19. 23:36:05

@beszerző: „Pokorni nem azért tűnt el, hanem mert rájött, h kifizetődőbb neki a 12. ker. pmesterség...ld. még Rogán Tóni“
Szerintem mivel midketten Orbán riválisai voltak, ezért kellet visszavonulniuk.

különvélemény 2010.08.19. 23:38:18

@beszerző:
De ahogy szavaidból kiveszem, legalább van esély!
A leváltásról meg elég annyi, hogy nem véletlen a 2 hónapos végkielégítés, meg a könnyített felmentés.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki 'köcsög' akit felmentenek, inkább azt, hogy lenne még takarítani való a BM-es lenyugdíjazzuk de visszafoglalkoztatjuk társaságból mindenképpen.

Csomsy 2010.08.19. 23:42:11

Egyetértek veld posztoló,akkor perzse ha nem kettős mércét használsz és más hasonló ügyekben is ilyen alaposságal jársz el.bla-bla-bla-bla pártállástól függetlenül bla-bla-bla
csak igy tovább kerüljön minden nyilvánosságra és legyenek utána szankciók.
Szerintem ez nem nagy kivánság.

MCMLIX 2010.08.19. 23:42:47

@kicsijuti:
A 2002-es viszonylag normál tj volt, németek voltak benne. 2003-ban a kigyulladt uszályról bomba repült a Parlamentbe, a Gellért-hegyi víztározót pedig sikerült majdnem felrobbantani. Szakmai hibák sokasága volt. (A szervezők csak 10perc múlva szereztek tudomást a hajótűzről.) A megindult hatósági eljárásokat elfojtották. Nem baj, 2004-ben a cég újra lőhetett. Vigyáztak is - a költségekkel: anyag kb. 4MFt-nyi, nem több. A 2006-os eseményeket sokan CSAK az időjárásra fogják, pedig nagyon súlyos szervezési hibák vezettek az 5 ember halálához: meteorológiával ne volt kapcsolata a szervezőknek, villany nem lett visszakapcsolva, de a tjot azt folyamatosan lőtték...

Bollockbuster 2010.08.20. 00:56:56

Fedor te emblematikus példája vagy a szociokulturálisan determinált úgynevezett "liberális értelmiséginek", aki, mint Tóta W. vagy bármely jól programozott kávéautomata, tudjuk hogy 100 forint bedobása után milyen kimenetellel szórakoztat bennünket.

jaegtoer 2010.08.20. 01:07:42

Szia Fedor!

Jelentsd fel őket.

Ha esetleg mégis ők jelentenek fel rágalmazásért, akkor hajrá!

Szittyós Feri 2010.08.20. 01:39:22

@is: te egy hitvány, beteg ember vagy.

BushDoctor 2010.08.20. 02:49:08

na megjöttek a fidesz nyaloncok ügyeletes bérkommenterei. hello fijúk! Szalai annamarisnak akkor lejelentitek e a blogot ? :P

anyádbogár · http://www.apadhuzzonafaszara.com 2010.08.20. 04:36:22

szerintem meg felesleges itt a fideszes keferágás is. aki 100.000 állami forintot lop vagy sikkaszt, az is bűncselekményt követ el. az egyik régi, nagy civilizáció esetében ilyen esetekben sem sokat szaroznak.

amig a várható büntetés a megszerezhető vagyoni előnyhöz képest elenyészően kicsi, ne is várjatok mást. nem csak a kis értékű elkövetések büntetési tételét kellene emelgetni, csak hát a pintér (és az összes szentek lol) sem rúghat labdát a saját kapuja felé...

stratez 2010.08.20. 04:57:42

Ezzel a szarral van képed előállni Fedor elvtárs, amikor nap nem múlik már évek óta, hogy újabb és újabb milliárdos lopásokra, csalásokra, károkra ne derüljön fény, amikor csak a tegnapi nap híre, hogy olyan metrókocsi szerződést írtak alá a szoclib pribékek, amiben mindenképpen 60 milliárdos buktája lesz az országnak. Vagy pedig "féktelenül" száguldozhatunk a Demszky 10 év alatt vájta 5 kilométeres alagútjában? És akkor még hol van a 4-es metró teljes buktalistája? Ami pedig a közbeszerzéseket illeti, inkább ne legyen egy se, mint olyanok, amelyek kiírása előtt egy évvel már köztudott, hogy ki fogja nyerni. Ahogy az elmúlt 8 évben az gyakorlat volt.

nestrot10 2010.08.20. 05:04:50

a Rohadt FITYISZ banda és a gonosz törpe ORBÁN jól összelopták magukat 1998-2002 ben..az EZÜSTHAJÓ kft és a Happy End kft pénzeltüntető cégeknél, na meg a Széchenyi terv...háhá:D A klientúrának kiosztották a vissza nem téritendő pénzeket és a felét visszakapták. Csak azért nem lehetett a Fidesz bűnszövetkezetet fegöngyölni mert még az ügyészséget is bevonták ..egyszerűen POLT Péteresítették és az nem engedte tovább a feljelentéseket. (persze biztos az is jól meg volt fizetve). HÁT EZ A FIDESZ BANDA. EZT VÁLASZTOTTÁK A MARHA MAGYAROK akik bedőltrek nekik.
MOST még többet akarnak lopni..de előbb az ellenőrzés minden csírájának lehetőségét elfojtják! Ezeket csak fegyverrel lehet majd leváltani!! Igazi FORRADALOMMAL!

nestrot10 2010.08.20. 05:07:39

a Szoci-Szdsz korrupció és lopások csak fillérek ahhoz képes amit a FIDESZ művelt..és most művelni fog! HA HAGYJUK!!!!! ÉBRESZTŐ EMBEREK!!!!!!! AZ önkormányzati választáson lehet utoljára jól keresztbe tenni a FIDESZ tolvajoknak!
Aztán már csak a fegyver segít!!!!!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.20. 06:44:04

@szőketisza:

Schmitt Pál sem komcsi, sőt Pozsgay sem komcsi! Csak mert már a Fidesz seggét nyalják, már nem komcsik! :)

borla 2010.08.20. 07:41:06

Grat Fedor! Szntiszta demagógia + index címlap = sok kattintás. Ügyes! Sikerült előcsalogatnod a fidesznyik lélek legsötétebb bugyraiból a csakazértist, meg persze a másik oldalból is. Ha már ösztöneimre hat valaki, hát legyen inkább nagymellű pornós, mint kisfarkú demagóg.

Ui. Smájlikat nem használok, ha nem egyértelmű, hol kellene lennie, magyarázni kár.

kicsijuti 2010.08.20. 07:47:59

@nestrot10: akkor menny ki a parlament elé lövöldözni hülyegyerek...

kicsijuti 2010.08.20. 07:50:13

én komolyan mondom nem a fideszre szavaztam tavasszal, de ilyen ökör index blogok után amik nap mint nap kikerülnek, kezdem megfontolni hogy csak azért is a Tarlósra szavazok....

tokmind1 2010.08.20. 07:55:04

Ebböl is csinálj posztot: füvezős hülye buzi zsidó

Italo Balbo 2010.08.20. 07:57:59

Hát én komolyan nem értem a fidesz rajongókat. (Az MSZP-seket se, de ők most kevesen vannak) Pont, hogy a saját pártotokban kéne észrevenni a legapróbb hibákat is, de ti még azt is mosdatjátok, ami egyértelműen a pártvezetés sara. Szerintetek most mit gondolnak a pártban? Valószínű azt, hogy bármit csinálhatunk, bármennyit lophatunk, mindig lesz 2 millió hülye, aki minden körülmények közt ránkszavaz. (Sőt még meg is véd!) A saját választott pártotok felé kéne a legkritikusabbnak lenni, hogy érezzék a nyomást, hogyha vmit szarul csinálnak, akkor jön a büntetés. Dehát kár is ilyeneket magyaráznom. 1 biten nehéz diverzifikálni

cnt 2010.08.20. 07:59:57

@borla: szerintem egyértelmű, hogy sehol nem kell _S_májli.

sice 2010.08.20. 08:00:35

@nestrot10: Jó, ha nem, nem, az ajánlatom a következő:
3x1 nyugtató
ATV elprogramoz
Népszabadság kuka

cnt 2010.08.20. 08:01:08

zseniális írás, itt ülök, és hüledezek. Ha igaz, azért, ha nem igaz, azért.

Valaki esetleg segítene abban, hogy hogyan kell egy ilyennek utánajárni? Hogyan derül ki az IGAZSÁG és nem az, amit mindig mindenki a maga céljainak megfelelően annak tart?

sice 2010.08.20. 08:03:51

@Italo Balbo: se FIDESZ, se MSZP,várom az ajánlatodat, szeretnék, én is tisztánlátni mint te!

Italo Balbo 2010.08.20. 08:09:47

@sice: Én senkit sem biztatnék arra, hogy ne szavazzon vkikre, pusztán a feltétlen rajongás jelenségét nem értem. Tudod, mikor az érvnek számít, hogy de ők legalább nem loptak annyit... Jah, Magda Marinko is egy fokkal jobb, mint Hitler.

noreg 2010.08.20. 08:09:59

@hodara: Nézd majd meg, hogy a választások után mennyit fogsz hallani a metro szerelvényekröl. Valszeg semmit, te csökött agyú fasz.

s.e.c 2010.08.20. 08:32:26

Jáj de jó hogy nem voltam szavazni, nem is megyek többet az tuti! Így legalább jókat röhögök. Törődjetek belőle hogy tolvaj az összes, mindíg is lopni fognak. Aki politikusnak megy amúgy is egy karrierista törtető ember(tisztelet a nagyon kevés kivételnek), nem a hazaszeretet miatt csinálja, az csak a marketing szöveg.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.08.20. 08:41:47

Nincs jobb dolgotok? Lefogadom, hogy a jólevegőre meg nem mentek. Benn buddogtok görbe háttal, hamuszürke arccal, karikás szemekkel a gép előtt és ilyen kurvanagy fasz ságokon rugóztok.

gpetersz 2010.08.20. 08:42:51

hodarát már rég lenullázta (mint vitapartnert) az a mód és elkötelezettség ahogy a FIDESZ-t védi. Bárkivel és bármivel szemben. Nem kell vele vitatkozni. Nyilas pribék, lenin-fiú, kisz kb. titkár, és újabban az ilyen hodara félék mindig is ilyenek lesznek. Sőt, gyakran egyik szerepből a másikba esnek...

lehet más a handa-banda 2010.08.20. 08:43:06

Pazarló nemzeti ünnepek helyett legyenek monumentális buzifesztiválok! Idén már 1 hetes volt, jövőre gondolom 1 hónapos lesz utána pedig 1 éves. Aztán már az augusztus 20-i ünnepséget is szivárványos zászló alatt lehet csak megtartani. Persze akkor nem számít a költség minden áldozatot megérdemel a progresszió. Szent István jobbja helyett Buzi Béni farka mutatja a haladás irányát, csak így tovább liberósok!

Gera 2010.08.20. 08:55:23

Kibaszott jó ez a bejglis beszólás, erre már nem is emlékeztem, pedig igencsak ütős. Tényleg jó néha feleleveníteni ezeket a dolgokat, mielőtt még elhisszük, hogy Orbán seggéből jön a napfény (bár ezt mostanában egyre kevésbé).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.08.20. 09:03:50

Hát akkor is voltak hibák.

De most legalább tudtak önkontrollt gyakorolni, és nem elmutyizni mindent.
Ez már valami fejlődőképességet jelez.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.08.20. 09:06:31

"A válogatás során az étteremhálózat termékeit népszerűsítő rakéták egy része a felhasznált pirotechnikai eszközök között maradhatott"
Ha fel volt használva, akkor hgy lőtték el? :)

"Ha ballib kormány ilyet merészelt volna tenni, minimum a nemzetgyalázó címkét megkapták volna örökbérletbe azoktól, akik ezt valóban meg is csinálták."
Azt így is megkapták, majdnem minden jó érzésű embertől. Nem ok nélkül.

Zsola777 2010.08.20. 09:14:07

A demokrácia csak nem arról szól, hogy a többség dönt, hanem arról, hogy figyelembe veszi a kissebbség véleményét is!

((A hamburgeres rakétákon jót mulattunk, igazi nemzeti kormányhoz méltó darabok voltak.))

KCL 2010.08.20. 09:19:57

Üdv!

Látom a szerkesztő kampányol :D
Nagyon szint alatti a cikk, pont ő ír a Cinizmusról pfff :D vicc

Boldog Aug 20.-át

Hajrá Magyarok, vesszenek a kommunisták és csatlósaik ^^

kodó tamás 2010.08.20. 09:27:14

szimpatikus írás. a fidesz cinizmusra jól rávilágít a "nemzeti" szemben az elfekvő vörös csillag és hamburger témával.

A fiuk lopni nagyon tudnak, ebben ők a császárok. Most sincs kétségem, higy papíron minden rendben lesz. Szerintem legalább akkora kárt tettek ezzel, mint az mdf a "privatizációval". Aztán nagyot dobott az ország szekerén a tocsikolás, majd a mocsárba még jobb tempoban süllyedt az ország a fidesz oligarcháikkal, papa bánya, ezüsthajó, kayaibrahim stb.

már az alján vagyunk? remélem. erkölcstelen etikátlan ROHADT BANDA.
És azért kell melegen tartani ezeket a témákat, hogy ne felejtsük, mert elszámolás nem volt... persze még lehet... sose késő

kodó tamás 2010.08.20. 09:28:03

@KCL: a fideszre is gondolva mondtad?

kodó tamás 2010.08.20. 09:32:33

"Karácsonyestén a nagymamától sem illik megkérdezni, hogy mennyibe került a mákos bejgli."
@Gera: ja ja jó szöveg...
ez a vége az erkölcstelenségnek, nyilvánvalóan nem kérdezte volna senki, ha az Országvarázsló központ vezetője a SAJÁT PÉNZÉBŐL FIZETI.
Egyébként egy ilyen (közpénzről, átláthatalanságról) mondat után skandinávországokban a karrierje megszakad és kukásként dolgozik tovább, oroszországban meg szibériai feladatokat adnak.
ilyen beszólások időnként voltak a többi kommunista pártnál is, azokra is vonatkozik... mielőtt valaki egyoldalúsággal vádolna.

kodó tamás 2010.08.20. 09:34:30

@Italo Balbo: ez a lényeg, ha ilyen narancs párttagkönyvem lenne, nekem sülne legjobban a bőr a képemről...
vagy akinek párttagköünyve van az rögötn megfosztja magát a "józan itélőképességétől"?

kodó tamás 2010.08.20. 09:38:12

@ColT: "De most legalább tudtak önkontrollt gyakorolni, és nem elmutyizni mindent.
Ez már valami fejlődőképességet jelez. "
nem értelek. vagy szerinted most nem lopnak? te remete vagy egy erdőben ugye? nem gond csak szolj hetekig tudok mesélni... elég erős pénzszivattyú a megyei önkormányzatok... nagyon csendesen műxik... de hatékony, sok-sok önkormányzat pénztárnoka is. még neveket is tudok mondani.
ja és mielőtt visszakérdezel miért nem... arról is tudok mesélni, ha ügyészséghez fordulsz (rendőrséget nem is mondom, mert azt simán az "önkori" felügyeli).

manipul 2010.08.20. 09:41:04

Akasztott ember házában nem illik kötélről beszélni. A halálos áldozatokkal járó Gyurcsány tüzijáték után kerülni kellene a témát.
Ez nem bűn, ez hiba.
De az időzítés arra pont jó, hogy Fedor belefingjon a nulláslisztbe, így Szent István ünnep táján.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.20. 09:41:11

@Őrnagy Őrnagy: "Én a Fidesz helyében leperelném a gatyát is rólad Fedor, meg az indexről is."

Oké, állok elébe. Mi az, ami nem igaz a poszt állításaiból?

@mucsai: "Én eddig azt hittem, ez a fedor csak egy fröcsögő a fórumokról, most már mindenki blogolhat?"

1. Én fröcsögök. Ez jó.
2. A blogom majdnem két éves. Az, hogy te még nem jártál erre, az egy dolog.

"A 2002-es megyós tüzijáték ugyanannyiba került, mint a 2001-es, ráadásul egy nagy árvíz után csinálták, egy héttel elhalasztva."

A 2001-es 858 millióba került. A 2002-es 587 millióba. Ez is siok, de hogy ugyanannyi lenne? Az meg miért gond, hogy az árvíz miatt arrébb tolták? Most meg ugyanezen okból kisebb.

"A 2000-es tüzijáték indokoltan volt drágább, mert egy ország csak ezerévente ünnepelheti, hogy ezeréves..."

Basszus, hát pont arról szól a poszt, hogy pont ezen az egyedi ünnepen úgy átvágták az országot a palánkon a second hand hamburgerekkel és vörös csilagokkal, mint annak a rendje...

"Pénzlenyúlás meg nem volt jelentős, ezt nem Polt Péter intézte, hanem a rendőrség, a bíróság, a szakértők, a Keller, és a nyolcévig tündöklő kormány is lecsukhatta volna a tolvajokat, de nem találtak, így maradt a suttogó propaganda: ezek is ugyanúgy lopnak."

Persze, ha te mondod... Esetleg egy kis emlékezet-frissítő:

fideszfigyelo.blog.hu/2010/04/08/33_1_ugy_amely_erdekelhette_volna_az_ugyeszseget

@kicsijuti: "na ne mond már hogy 2002-2009-ben olcsobb volt a tűzijáték mint 2001-2002-ben! ezt egyszerűen nem hiszem el"

Nézz utána nyugodtan a számoknak, nyilvánosak. A nagyság nem biztos, hogy egyenes arányosságban van az árral...

@Csomsy: "pártállástól függetlenül bla-bla-bla
csak igy tovább kerüljön minden nyilvánosságra és legyenek utána szankciók.
Szerintem ez nem nagy kivánság"

Szerintem sem. Így van. Engem sem érdekelnek a pártállások, ha ha mutyiról van szó, egyként elítélem.

@stratez: Lásd egy sorral feljebb.

@borla: "Szntiszta demagógia + index címlap = sok kattintás. Ügyes! "

Hátha demagóga, ha a címben idézett mondat felháborít, akkor vállalom. Az Index címlapról viszont nem én döntök, azt ne nekem tessék felróni :-)

@lehet más a handa-banda: "Pazarló nemzeti ünnepek helyett legyenek monumentális buzifesztiválok! Idén már 1 hetes volt, jövőre gondolom 1 hónapos lesz utána pedig 1 éves. "

1.Senki nem írt olyat, hogy ne legyen nemzeti ünnep.
2. A melegfesztivál mindig is egyhetes volt, a felvonulás csak egy program a sok közül.
3. Nemhogy nőnének, inkább csökkennek a jogaik és a lehetőségeik:
fedor.blog.hu/2010/07/05/az_elrejtett_zaszlo

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.20. 09:46:21

@manipul: "A halálos áldozatokkal járó Gyurcsány tüzijáték után kerülni kellene a témát."

Miért? Az, hogy ők is követtek el hibákat, az már mindenben felmenti a másik oldalt? Valóban, nem készültek fel egy olyan eseményre, amilyenre az tűzijáték több évtizedes történetében még nem volt példa, és ezt rosszul reagálták le utána. Ezért felelősség terheli őket. De ezt miért rajtam kéred számon? A kormányhoz tartoztam? A szervezőkhöz? Még MSZP szavazó se voltam soha. Akkor meg?

jaegtoer 2010.08.20. 09:53:32

@BushDoctor:

"na megjöttek a fidesz nyaloncok ügyeletes bérkommenterei. hello fijúk! Szalai annamarisnak akkor lejelentitek e a blogot ?"

Sas nem kapkod legyek után.

kodó tamás 2010.08.20. 09:59:08

@s.e.c: "jó hogy nem voltam szavazni, nem is megyek többet az tuti! Így legalább jókat röhögök. Törődjetek belőle hogy tolvaj az összes, mindíg is lopni fognak. Aki politikusnak megy amúgy is egy karrierista törtető ember(tisztelet a nagyon kevés kivételnek), nem a hazaszeretet miatt csinálja, az csak a marketing szöveg."

tökéletesen igaz. kivétel azért nincs mert aki a párt "szabályai szerint, szépen" halad előre az tuti bandita.

igen ám de nem annyira nevetséges... ha nem keresed a megoldást akkor sárban dagonyázol...

@kicsijuti: szavazz tarlósra, de gyorsan mert az öreg elég szarul nézzki. utólsó pár évét töltse el kellemesen egy szép nagy közgyűlési teremben. idegeskednie ugyse kell mert a"azokat" a dolgokat pénztárnokok intézik

kodó tamás 2010.08.20. 10:01:50

@s.e.c: "jó hogy nem voltam szavazni, nem is megyek többet az tuti! Így legalább jókat röhögök. Törődjetek belőle hogy tolvaj az összes, mindíg is lopni fognak. Aki politikusnak megy amúgy is egy karrierista törtető ember(tisztelet a nagyon kevés kivételnek), nem a hazaszeretet miatt csinálja, az csak a marketing szöveg."

tökéletesen igaz. kivétel azért nincs mert aki a párt "szabályai szerint, szépen" halad előre az tuti bandita.

igen ám de nem annyira nevetséges... ha nem keresed a megoldást akkor sárban dagonyázol...

@kicsijuti: szavazz tarlósra, de gyorsan mert az öreg elég szarul nézzki. utólsó pár évét töltse el kellemesen egy szép nagy közgyűlési teremben. idegeskednie ugyse kell mert a"azokat" a dolgokat pénztárnokok intézik

II.Briandrew 2010.08.20. 10:15:09

Én már régen nem vagyok Fideszes, mert amiket művelnek és amilyen stílusban...nekem már ez sem fér bele. De amikor ilyen irományokat olvasok, kinyílik a bicska a zsebemben...Szánalmas vergődés és vádaskodás. 10 éves történettel nyomulni 8 év szerencsétlenkedés és pénzkidobások sora után, merő pofátlanság!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.20. 10:23:32

@szőketisza:

Hülye vagy megint!

"De „tényállításokkal rágalmazni“ valakit, na ennél nagyobb marhaságot még nem hallottam."

Szerinted az mi, ha én azzal rágalmazlak, h kúrod a főnököd nejét?
Vagy ha nő vagy, akkor azzal, h lefekszel a főnököddel,

Ez kérem tények állítása, és azzal való rágalmazás. Ha ennyit nem értesz, tényleg nagyon buta vagy.

Alamio 2010.08.20. 10:36:00

1., Az bejgli, de ezt már sokan írták előttem.
2., Szeretnék valami bizonyítékot látni arra, hogy valóban igaz az, amit leírtál (Heineken-csillag, McDonald's embléma), mert nem hinném, hogy ezt az akkori sajtó kihagyta volna. Ellenkezőleg, szerintem fényképpel, tálcán tálalva hozták volna az ilyen botrányt (amire nem emlékszem). Bizonyítékra nyitott vagyok.
3., Amúgy az a 858 millió, amit írsz, anno csak a Népszabadságban jelent meg összegként (szintén várnék ellenbizonyítást, hivatalos számokkal). Éppen ezért volt "vicces" Medgyessyék azt követő évi 500+-os tüzijátéka. A biztosítással meg elárulod magad. A balesetvédelem komoly szerepet kell, hogy játsszon egy ilyen eseményen. A viharra nem felkészülni bűnös mulasztás. Ezt relativizálni pedig - mit szépítsem a véleményem - bűn.

pamut 2010.08.20. 10:51:55

Elavult-e a fityeszes tűzijáték-mutyi 10 év után?

Nos, láthatóan nem, hisz még csak meg se lehet pendíteni, máris jön a habzó szájú komcsizás. Egyszerűen a fityeszes fiúk-lányok nem engedik hogy erről szó eshessen, rögtön sikítozni kezdenek, verik a rácsot, jön a gyurcsányozás.

Márpedig egy politikai botrányt akkor lehet lezárni, ha arról korrekt közmegegyezés alakul ki. Ha nem, csak púposodik az ország szőnyege, ami pedig már így tiszta púp. Pláne akkor - és most pont erről van szó - ha a mutyisoknak és híveiknek van pofájuk magas lóról beszélni, meg magukat különben tartani.
Érdekes arról hogy gyurcsány elkúrta, arról kialakult egy közmegegyezés, bár a legelvakultabb fityeszesek még azt is meg akarják duplázni, és rá akarják verni a világgazdasági válságot is, de mégis, arról van egy nagyjábóli közmegegyezés. Ha viszont fideszes mutyi kerül szóba, megy az ökölharc. Akkor mindjárt fontosabb valami más, megy a relativizálás. Szánalmas e a képmutatás. És elfogadhatatlan.

De ne csak a régi ügyeket említsük meg... Kubatov alig pár hónapos... Szíjjártó álláspontja a ft-bedöntéséről, hogy nem rajta múlt, ezért nem mond le. Oligarchákkal teli a kormány, meg egy offsorhe-lovaggal, és persze ők oligarcháznak meg lovagoznak. Pintér "volt" cégei nyerik ez állami megrendeléseket. Nem is sorolom tovább. Szóval....

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.08.20. 10:53:13

@malacz69 rettegéselemző: Ovodások vitájába nem kívánok beleszólni, csak annyi a megjegyzésem, hogy a "tény" az, ami valós, megtörtént esemény!

OrbanWinetou 2010.08.20. 10:56:44

1. az MÁKOS KALÁCS magyarul.
(boinglit süssön a jó svábcigány körösztanyátok, pest-vidéki csótányok)

2. Oltári gyönyörűséges amikor a fidesznyikek szembesülnek a gazemberséggel: "igen igen, de a maszop az jobban..."

kicsit sarkítva: az egész családom köztörvényes bűnöző de a szomszéd az többet lopott a hortobágyi vásárban. Ergo tiszták vagyunk.

Szerintem nincs különbség, és ahogy nem hasonlítható össze két művész úgy ezeket a tolvaj gazembereket sem lehet összehasonlítani.

Jó poszt, emlékezzünk!

..és szarjon sünt minden politikus. Minél régebben hazudozik és lop a parlamentben annál többet.

MCMLIX 2010.08.20. 11:06:44

@mendson: És ez a cikk mit is bizonyít? Azért mert le van írva benne uaz a baromság? Én viszont láttam a terméklistát és magát a terméket is (fellőve is), és tudom honnan származik (Ausztria, kínai termék), szóval rágjad még...

OrbanWinetou 2010.08.20. 11:12:22

@bowdenbilincs: persze, a heineken ausztriai a mekis meg már régen kínában gyárt mindent.
Ez most mit is cáfol vagy erősít? Hja hogy egyébként eredet szerint meg minden kínai. És? Márton bácsikámnak meg tyúkszeme vót amíg meg nem hótt.

MCMLIX 2010.08.20. 11:16:05

@OrbanWinetou: Nem akarom bizonyítani, mert felesleges. Én tudom, és röhögök azokon, akik benyelték a hülyeséget. Legyen neked jó!

MCMLIX 2010.08.20. 11:18:43

@OrbanWinetou: Nem akarom bizonyítani! Én tudom, és csak röhögök azokon, akik benyelték ezt a baromságot. Legyen neked jó!

Alamio 2010.08.20. 11:27:48

@butus: Ezen kár vitatkozni, rágalmazni lehet megtörtént ténnyel is, benne van a törvényben.
pamut: Én nem úgy érzékelem, hogy ne relativizálná akár a Te posztod Gyurcsány elkúrását. Hogy arról ne is szóljak, hogy tényként kezeled a Kubatov-sztorit, vagy Szíjjártót, a kételkedés jogát sem tartva fenn.
@OrbanWinetou: Fordítva megtanulták, hogy így működik. A gazemberség gazemberség ettől még. Csak számomra nem bizonyított ez éppen. Várom - hogy ne csak szájkarate legyen - a tényeket.

OrbanWinetou 2010.08.20. 11:28:23

@pamut: hja, de sebaj, szíjgyártót és társait még lehet majd a jövőben felelősségre vonni hazaárulásért, mikor majd felszabadulunk a fidesz-kommunisták pártrendszere alól.
Lesz még jobboldali fordulat.

nestrot10 2010.08.20. 11:33:55

@pamut: IGAZAD VAN. A AZ ORBÁN ÉS BANDÁJA A LEGKORRUPTABB LEGHAZUGABB EMBERÁLLAT..és a Fidesz "beetetettek" meg a buta rétege s magyarnak ( vagy a számító , igazodó gerinctelenek, hogy talán a lopott holmiból nekik is jut, vagy az állás megmarad....):)))hihi

Húsleves 2010.08.20. 11:35:42

Az ilyen blogok lényege, hogy az országos szinten alig néhány százalékot kitevő nyomera libsik véleménye koncentráltan jelenjen meg, és így azt a látszatot keltsék, mintha többen lennének.

manipul 2010.08.20. 11:42:10

Fedor · fedor.blog.hu/ 2010.08.20. 09:46:21
"De ezt miért rajtam kéred számon? A kormányhoz tartoztam? A szervezőkhöz? Még MSZP szavazó se voltam soha. Akkor meg?"

El kellene dönteni, hogy a tüzijátékról ír-e vagy a tüzijáték csak "tárgyilagos" ürügy ahhoz, hogy utálni lehessen a Fideszt. Ha már a tüzijátékról ír történelmi visszatekintést, akkor nem szabadna kihagyni a legtragikusabbat, és legtrehányabbat. De ha annó komolyan elmarasztaló cikket írt erről, persze még Gyurcsányék idejében, akkor jobban megengedheti magának ezt az érdekes egyoldalúságot. Akkor várom az "anno" cikket.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.20. 11:42:30

Augusztus 20-i hazugságok
2007.08.19. 15:11 IGe

Nem csak Gyurcsány öszödi beszéde óta tudjuk, hogy az állam hazudik. Ünnepek és történelmi tények tekintetében különösképpen nagyokat. Egy országot megvezetni, mindig is megérte.

vilagnezet.blog.hu/2007/08/19/augusztus_20_i_hazugsagok

Szent Isván 1693-as szentté avatási mutyija
2010.08.18. 08:35 IGe

Lipót nyomására avatták hivatalosan szentté I. István királyt 1693-ban egy politikai mutyi melléktermékeként és egy földbirtokért cserébe? I. István királyunk szent volt-e, vagy inkább véreskezű és családgyilkos?

vilagnezet.blog.hu/2010/08/18/szent_isvan_1693_as_szentte_avatasi_mutyija

pamut 2010.08.20. 11:49:20

@Alamio:
Haha, igazad van, a világgazdasági válságot is gyurcsány csinálta :D
nem is szólva arról, hogy Kubatov hangját hamisították, mint azt maga Kubatov jelentette be a sajtónak még aznap este és nyomta a hamisítás miatti feljelentést!
De a Szíjjártó -védésed a legédesebb, az még egy hardcore fityiszestől is meglepő, hogy képes egy nem magyar, hanem világbotrányt kiváltó idiotizmust relativizálni...

De köszönöm a válaszod, igen, hogy önként vállaltad a szemlélte ábra szerepét. Igen, pont az olyanokról írtam, mint te is, pont ilyen elvakultak miatt nem szabad elfeledkezni az ilyen esetekről, mert képesek vagytok kimagyarázni hogy kubatov meg szíjjártó így meg úgy. hát hogy lehet elhazudni a kubatov-felvételt, de most komolyan? a napot nem akarod lehazudni az égről?

szőketisza 2010.08.20. 11:50:21

@malacz69 rettegéselemző:
„Hülye vagy megint!.....
Ez kérem tények állítása, és azzal való rágalmazás.
Ha ennyit nem értesz, tényleg nagyon buta vagy.“

A rágalmazás: valótlanságokat állítani valakiről. Ha állításaim tények, az nem rágalmazás te hülye bunkó (erre a durvaságra csupán azért kényszerültem, mert minden kommentedet a másik lehülyézésével indítod.

Húsleves 2010.08.20. 11:51:43

"Nem csak Gyurcsány öszödi beszéde óta tudjuk, hogy az állam hazudik."
Csakhogy Gyurcsányról nem évszázadok mulva derült ki, hanem a hivatali ideje alatt. Mégis a helyén maradt, a bandájával együtt.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2010.08.20. 11:53:43

@Fedor: nem sok jót várok a jövőben, egyelőre a 'aki nincs velünk az ellenünk..' szemlélet mindent visz :-/

Húsleves 2010.08.20. 11:53:55

@pamut: a világgazdasági válságot nem Gyurcsány csinálta. El kell ismerni, hogy ezen a téren messze megelőzte a világot, mivel nálunk előbb kezdődött.

szőketisza 2010.08.20. 11:54:10

@butus: Kössz az ovodás jelzőt, de én mintha ugyanazt állítottam volna, amit te is!

Caprica99 2010.08.20. 11:56:14

@Alamio:

"Ezen kár vitatkozni, rágalmazni lehet megtörtént ténnyel is, benne van a törvényben..!
MEGALOL!

Ezt a nettó baromságot, amit írtál (a többiről már nem is beszélve) :DDDDDDDDDD

szőketisza 2010.08.20. 11:59:24

@Alamio: „rágalmazni lehet megtörtént ténnyel is, benne van a törvényben“
Lélgy szíves írd meg, hol találom ezt a törvénycikkelyt. Előre is köszönöm.

Alamio 2010.08.20. 12:07:14

@szőketisza: Vedd elő a BE-d és keresd ki a Rágalmazás paragrafusnál. A röhögésre csak annyi a reakcióm, hogy tegye. Fejlődésképtelen.
@pamut: Ki mondta, hogy bármit is hamisítottak? El vagy tévedve. Én csak számonkérem a bizonyítékokat. És ha olvasni tudsz, akkor olvasd el, amit írtam: a tüzijátékkal kapcsolatban kértem a bizonyítékokat, mert az számomra nem igazolt (McDonaldsos, stb.). Anno is ment ezen a számháború a két oldal között, igazságot nem, csak pártszámokat hallhattunk. Mint ahogyan Fedor is a Népszabadságosból indult ki.

Gera 2010.08.20. 12:11:49

@Alamio: Mi a túrót kell ezen igazolni? A fél ország a hamburgereken és a vörös csillagokon röhögött anno. A saját szememmel láttam én is. Az, hogy te nem emléxel, nem azt jelenti, hogy meg sem történt.

Gera 2010.08.20. 12:15:01

Egész vicces amúgy, hogy a sok lelkes pártaktivista szerint kitaláció itt minden, merthogy az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény. Hát megsúgom, hogy az oly sokszor emlegetett mszps korrupciós ügyek többségében ugyanúgy nincs semmiféle ítélet, nyomozás, stb. Akkor asse vót?

szőketisza 2010.08.20. 12:19:26

@Alamio: Köszönöm. A röhögésre való utalást nerm értem, egy udvarias kérésen kívül én ezt a szót sehol sem használtam. Egyébként igazad volt, bár ez ellentmond a józan észnek és köznapi logikának. De valakit lehülyézni akkor is bunkóságnak tartom. (Nem Rád gondoltam)

Alamio 2010.08.20. 12:19:34

@Gera: Valamiről lemaradni, illetve rákérdezni szerintem nem butaság/elvakultság. Csak szeretem tudni a hamisítás nélküli tényeket. Ezek szerint más is így tudta/látta. (Én nem, és elég hihetetlennek tűnt, furcsállom így is- főleg a korabeli médiavisszhang hiányát.) Volt (van) már előzménye annak, hogy egy blogger hazugsággal etette olvasóit.

Alamio 2010.08.20. 12:22:17

@szőketisza: Nem Te röhögtél, csak sokaknak reagáltam egyszerre. (Caprica99 tisztelt meg ezzel a gesztussal)
Egyébként magyarázom, miért van így: Ha valós tényeket állítasz olyan logikai láncolatba, hogy annak sugallata hazugság, azt fogják rágalmazásnak megítélni. Egyébként van ellenkereset is, a valóságbizonyítás.

Alamio 2010.08.20. 12:23:25

(egy és kimaradt az utolsó mondatból)

Ppix 2010.08.20. 12:30:45

@loláb:
Igen az a kormány belebukott, aztán most megint megválasztották ugyanazokat az arcokat. Ez a szánalmas.
Azért a szintén megbukott Horn kormányból nem sok aktív politikust tudsz mutatni. Mert ott működik legalább valami belső demokratikus kontroll a pártban.
I. Viktor meg szent és sérthetetlen, és gond nélkül kinevezheti Papcsákot elszámolási kormánybiztosnak, aki anno 240 millióért adott tanácsot az IKB-nak.
Ezzel nem azt mondom, hogy az mszp nem gáz, az a gáz, hogy olyen birka emberek vannak, akik mindig ugyanazokra a gátlástalan rablókra szavaznak jobbról is, balról is.

mucsai 2010.08.20. 12:33:45

@Fedor: Az 1. pontért bocs, összekevertelek nestrot-tal, nem tévedtem nagyot...

Húsleves 2010.08.20. 12:33:54

@Gera: II.Briandrew korábban leírta, hogy nem kell ahhoz FIDESZ-esnek lenni, hogy az ilyen cikkektől kinyíljon a bicska az ember zsebében. Már maga a témaválasztás, hogy 8 év liberális szabadrablás után, egy olcsó tüzijáték előtt a blogoló elővesz egy tíz éves témát, mutatja, hogy nem elfogulatlan. Az pedig, hogy nem vállalja fel, nem új. Azt tapasztaljuk nap mint nap, hogy az MSZP-s jelöltek eltüntetik az MSZP logót a plakátjukról, tagadják, elsumákolják a hovatartozásukat. Jellemző, hogy egy csomóan mantrázzák itt, hogy ők nem szocik, de azért érdekes módon csak az új kormányt fikázzák, ráadásul, amikor a jelenbe már nem tudnak belekötni, ősrégi dolgokat vesznek elő, vagy éppen jövőbeli dolgokat vizionálnak (igen, ez utóbbi "műfaj" is megjelent, ma is van ilyen link az index címlapján).

Kristl 2010.08.20. 12:38:08

Grat Fedor. Egyre népesebb a bloglátogatók köre. :]

pamut 2010.08.20. 12:38:51

@Alamio: na kezdődik a félrebeszélés, a süketelés, stb... hogy utálom én ezt...

Na akkor lássuk. Pontosan ezt írtad: "pamut: Én nem úgy érzékelem, hogy ne relativizálná akár a Te posztod Gyurcsány elkúrását. Hogy arról ne is szóljak, hogy tényként kezeled a Kubatov-sztorit, vagy Szíjjártót, a kételkedés jogát sem tartva fenn."

Tehát erre válaszoltam.
Ad 1. Ha már relativizálással rágalmazol, legalább az érvelésre vedd a fáradtságot. Persze nem tetted.
Ad 2. Te írsz arról, hogy én tényként kezelem a Kubatov és Szíjjártó sztorikat, a kétkedés jogát sem tartva fenn. Erre - jót röhögve, mert hogy ezek valóban tények - reagálok, erre mit írsz?: "ha olvasni tudsz, akkor olvasd el, amit írtam: a tüzijátékkal kapcsolatban kértem a bizonyítékokat, mert az számomra nem igazolt (McDonaldsos, stb.)."

Idefigyelj cimbora, én elolvastam. És tudod a neten nem érdemes hazudni, pláne 5 percen belül, mert itt van amit beírtál, szóba se hoztad a tűzijátékot, két mondatot írtál, az elsőben gyurcsányról, a másodikban kubatovról és szíjjártóról.

Rizsa...

mucsai 2010.08.20. 12:39:28

@Fedor: Az ország nem volt átvágva, pazar tüzijáték volt, a saját szememmel láttam. Viszont hamburgert nem láttam, heinekent sem, csillagokat igen, vöröset, fehéret, a a tüzijáték már csak ilyen.

morse 2010.08.20. 12:40:10

Gratulálok. Kár, hogy csak az egyik oldalról vannak megvizsgálva a kérdések. Sajnos így, nem csak az a poszt, hanem az egész blog hazug és áthatja valami nem szerethető "megmondomafrankót" györgypéteri szellem.

Nem kéne übernek hinni magadat, ha nem vagy az. Sőt. ha marhaságokat írsz.

pamut 2010.08.20. 12:45:20

@Húsleves: nehogy már előre rásüsd az elfogultság bélyegét arra, aki szóba meri hozni a régi fideszes mutyikat.

kicsit eltorzult a gondolkodásod. talán nem a kedvenc pártod érdekéiből, és beszűkült pártháborús gondolkodásodból kéne kiindulni, és projektálni ezt mindenki másra.

10:51-es kommentemben megírtam, egy ügy akkor avul el, ha sikerül korrekten lezárni, tisztába tenni. az hogy micsoda komcsizás kezdődik - általad is - ha szóba kerül egy fityeszes ügy mutatja, hogy van még bőven mit tenni a múlt rendberakásában.

mucsai 2010.08.20. 12:46:54

@Fedor: Ha már idézel Révésztől (akiről tudjuk, melyik oldalon áll és mennyire), legalább figyelj oda, mert 460 milliót írt a 2001-es tüzijáték költségeire, nem 858-at.

szőketisza 2010.08.20. 12:48:42

@Alamio: Köszönöm. Én egy laikus logikájával gondolkodtam, úgy látszik, a jog sajnos ennél bonyolultabb a közönséges halandók számára. Annyit azért megértettem, hogy rágalmazás valótlanságok állítása mellett az is, ha valaki valós tényt hamis színben tűntet fel, illetve a becsület csorbítására alkalmas tényt állít. Tehát itt nem csupán tényközlésről van szó, hanem a fenti „megszorításokkal“ együtt kell azt értelmezni.

OrbanWinetou 2010.08.20. 12:57:38

Komenisták.
Ez jobbódalrul megvizsgálva is lopás.

És emlékezni kell rá, mint ahogy arra is, hogy lett közpénzen vagyonos olyan ember és családja aki életében nem dolgozott verseny-szférában és nem ért semmihez, jogászi végzettsége van, ami manapság minden unatkozó háziasszony megszerez, de nem dolgozott a szakmájában talán 1 évig sem, mert arra sem volt jó.

"A gombócot is megette, bort is megitta, fel sem akasztják..." Egy brancs ezek mind.
/A Tanú/

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.20. 12:59:55

1114 éves Magyarország a magyar törvények és az MTA szerint
2010.08.20. 12:15 IGe

Nézem a tévét és a kormány nevében mindenütt 1010 éves Magyarországról hazudoznak össze vissza mindenféle zagyvaságot. Ezek semmivel sem jobbak, mint Gyurcsányék. Ezek is hazudnak nappal, hazudnak éjjel, hazudnak minden hullámhosszon.

vilagnezet.blog.hu/2010/08/20/1114_eves_magyarorszag_a_magyar_torvenyek_es_az_mta_szerint

Alamio 2010.08.20. 13:01:15

@pamut: Akkor kezeld így. Kiemelsz egy (egyébként valós) ellentmondást, ami lényegtelen a mondanivaló szempontjából. Csak azzal foglalkozol. Te cimbora (ha már így hívtál), nem újat akarsz megtudni, hanem vitában dózerolni. És úgy látom, ebben a cél szentesíti az eszközt.
@szőketisza: Jellemzően jól értelmezted. Nem vagy lemaradva. Sok jogász sem tudja.

Alamio 2010.08.20. 13:03:16

@OrbanWinetou: Ez mit bizonyít? Parlamenti fizetésből nem lehet megélni? Miniszterelnökiből? Attól, hogy valaki másként nem dolgozik (csak szatócsként mondjuk) nem lehet jó abban a szakmában? Agyrém...

Húsleves 2010.08.20. 13:05:30

@pamut: látom betalált amit írtam, Péli Barna azt mondaná "átjött" ahogy mindjárt gutaütést kapsz. Jellemző, hogy nem arra reagáltáltál amit írtam, én ugyanis konkrétan említettem, hogy a gerinctelen bukott liberók témaválasztásai azért manipuláltak, mert már amikor a jelen dolgokba már nem tudnak belekötni, lerágott csontokat vesznek elő, vagy ami még ennél is szánaplmasabb: fantáziálnak. Ahogy reagáltál, mutatja, hogy kinek eltorzult a gondolkozása. Nem a "kedvenc párt"-om a FIDESZ, pontosan látom annak a hibáit is, de messze nem lehet egyenlőségjelet tenni a libsik ámokfutása és a FIDESZ dolgai között, akármennyire szeretnétek ezt a látszatot kelteni.
A komcsizásról meg annyit, hogy akik sunyi lapos módon nem vállalják be, de egyértelműen látszik, hogy a komcsik szellemi és kapcsolati rendszerének örökségét képviselik, azokat egyszerűbb komcsinak nevezni, mint körülírni, ezért én is ezt teszem.

OrbanWinetou 2010.08.20. 13:48:20

@Alamio: de. Ha valaki szatócsként vagy kurvaként dolgozik és a legjobb a szakmájában az elismerésre méltó. De becsületes alkotó-termelő-szolgáltató munkát végez, társadalmilag fontos tevékenységet folytat. Ezzel szemben ezek a bolsevikok (a parlamenti pártok és az ott regnáló képviselők és az agyamosott csinovnyikaik meg bér-tollnokaik) csak élősködnek.

Miniszterelnöki fizetés?
Na neeee. Röhej. Annyira, hogy Gyurcsány vissza is adta. Úgy is vót mit aprítani a tejbe az állami megrendelésekből.

De ugye, hogy egyből tudod miről is beszélek! :-p
Még csak félre sem érted! Ennek örülök, mert egyértelmű. GyF = OV

Fizetés címén vagyonokat dobálni ki közpénzből na az sem normális állapot.
( Ők hozták a törvényeket, arra hivatkozni, hogy "törvényes" újfent pofátlan gazemberség. )

Erkölcstelen tisztességtelen munkakerülő gazemberek mind.

AnnaKarenina 2010.08.20. 13:49:21

@Húsleves: Van itt aktuálisabb téma is.
"Egy olyan cég kapott megbízást az augusztus 20-i tűzijáték biztosítására, amely ügyvezetője révén érintett a három ember halálát okozó 2004-es törökbálinti petárdaraktár felrobbanásában. A zárt pályázaton nyert négy cégből álló konzorciumnak tagja az Edex Hungary Kft., amelynek vezetője, Lengyel Gábor korábban gazdasági vezetője volt a Pyro-Technic Kft-nek. Az utóbbi cég raktárában volt a robbanás hat évvel ezelőtt - írta csütörtökön az Index. ...
A kormány a napokban jelentette be, hogy az Edex Hungary Kft.-ből, a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-ből, illetve GEM Rendezvénytechnikai és Szolgáltató Kft.-ből szerveződött konzorcium - bruttó 70 millió forintért - zárt, meghívásos közbeszerzési pályázaton nyerte el az augusztus 20-i ünnep "szervezeti elemeinek" biztosítását.

Lengyel Gábort a törökbálinti robbanás okainak kivizsgálása után a Pest megyei Főügyészség robbanóanyaggal való visszaéléssel, az Edex külsős szakértőjeként dolgozó Tóth Ferencet, a Pyro-Technic korábbi ügyvezetőjét pedig robbanóanyaggal való visszaéléssel és több ember halálát okozó gondatlan veszélyeztetéssel vádolta meg. Lengyel ellen júliusban ejtették a vádakat, de Tóth és további két társuk büntetőügye még nem zárult le - közölte az RTL Klub híradójával a Pest megyei ügyészség. "
www.origo.hu/itthon/20100806-a-torokbalinti-petardaraktarrobbanas-erintettjei-szervezik-az-augusztus-20i-tuzijatekot.html
Arról ne is beszéljünk, hogy napokig teljesen nyugodt időjárás várható, a nyilatkozatok szerint a rendezvény erősen túlbiztosított lesz.
A hírek szerint a tavalyihoz képest feleannyi, 150 milliós a teljes költség: 70 a tűzijáték, vagy ingyen (?), 70 a biztosítás, a maradék az egyéb rendezvények támogatása.
Szóval és végül, mennyi lesz az annyi? És legfőképpen: mennyi lesz az árvízkárosultak támogatása?

OrbanWinetou 2010.08.20. 13:59:21

@Húsleves:
komcsizás=infantilis butaság.
Egyébként is kommunista az aki annak látszik, aki úgy cselekszik és úgy viselkedik. Pillanatnyilag ez OV és társaiban nyilvánul meg.

Orbáni hülyeségére úgy reagálni, hogy "a libsi maszop azmega húdehogy de még hogy csak húha!" az meg nyilvánvaló és jellemző.

A szomszéd cigány is amikor számon kérték, hogy mindenkit megkárosított a környéken azzal jött, hát de tőle mit loptak el, hogy húdeellopták tőle a kapát meg a fűnyírót meg az ezt-azt. (sosem volt fűnyírója)
..és fossa a szót: pofátlanul fröcsögött mindenkiről mindent.

Na ezt csinálják ezek a "jóbbódali-bolsevikok" nagyban.

OrbanWinetou 2010.08.20. 14:02:22

@AnnaKarenina: árvíz-károsultak támogatása?
Eddig tudtommal itt senki nem kapott semmit, leszámítva a segélyszervezetek adományait.

AnnaKarenina 2010.08.20. 14:10:20

@OrbanWinetou: Ne legyünk igazságtalanok, összedőlt házanként 10 millióról volt híradás. Remélhetőleg megkapták. Igaz, akiknek csak megrongálódott és nincs biztosítása, azokról nem hallottam én sem.
De a mai nap a közadakozásról fog szólni, majd így összejön valami; elég megnézni a programajánlót, és persze mindezt a nemzeti összefogás/együttműködés jegyében, tehát politikailag is jól használható.

Húsleves 2010.08.20. 14:10:22

@AnnaKarenina: igen, ez tényleg aktuálisabb. Pont az ilyen dolgok fognak elsikkadni, ha a hivatásos rettegők régen lerágott csontokon lovagolnak.

AnnaKarenina 2010.08.20. 14:13:56

@irgalmasnővér: Most, hogy küldted, igen. De ez nem mond ellent annak, amit idéztem: LG ellen ejtették a vádakat, de a mostani szakértő TF még vád alatt van - nyilatkozta a PEST MEGYEI ÜGYÉSZSÉG.

AnnaKarenina 2010.08.20. 14:15:18

@Húsleves: Sikkad, nem sikkad, ezzel se fog történni semmi. Ma van aug. 20. :)

MCMLIX 2010.08.20. 14:26:59

@AnnaKarenina: Igen, de nem TF lövi, hanem a szombathelyi vállalkozó. Egyébként az, aki az elmúlt 7évben lőtte, azoknak már az első alkalommal, 2003-ban volt havária (uszály+Gellért-hegyi víztározó), majd ott volt 2006 is, és mégis ők lőtték, folyamatosan. Ja, és azoknál is volt robbanás, ott 4 ember halt meg, az az ügy sincs lezárva.

Alamio 2010.08.20. 14:33:48

@OrbanWinetou: Mélységesen nem tudok egyetérteni azzal a nézettel, hogy minden politikus egyforma. De szerintem ez parttalan kettőnk között. Tudjuk, honnan indultunk 2002-ben, 2006-ban, 2010-ben. Döntsön a kormányzati teljesítmény, és térjünk rá vissza 4 év múlva. Gyurcsányt viszont Te nem azonosítod Orbánnal, lévén folyamatosan Orbánról kiabálsz. Tehát őt tartod az eredendő rossznak. Ez is beszédes.
Amúgy: a politikus ugyanúgy egy szakma, mint a szatócs. A különbség, hogy előbbi többet keres, viszont a ttársadalmi megbecsültsége olyan, amilyennek leírod. Aztán 20 év múlva majd rajta nosztalgiázunk. (ld. USA, Reagen, Eisenhower, Kennedy- mind kaptak hideget-meleget a korukban.)

AnnaKarenina 2010.08.20. 14:34:58

@irgalmasnővér: A szövegben az is benne van, hogy TF nem lövi, csak szakérti. Nem értem, hogy nem érted, hogy valamilyen szakszerűtlenség miatt vád alatt lévő ember ne szakértsen.
A másik ügyről egy linket, légy szíves.

midnight coder 2010.08.20. 14:39:12

Érdekes ez a post. Az államadósság is nyilván az Orbánék rendezte tüzijáték miatt duplázódott meg az elmúlt 8 évben, és a GDP növekedésünk is azért volt szarabb ez idő alatt mint a szlovákoknak egy jobb évükben.

MCMLIX 2010.08.20. 14:43:10

@AnnaKarenina: Én személyesen ismerem TF-et, és a másik felet is. TF - szvsz - Mo-on a legtöbb ismerettel rendelkező pirotechnikus (gyártást, lövést is beleértve), és neki nem volt haváriája tj-on. A pernek meg nincs vége, és a "vád" sehogy se áll meg... (Szóval az ártatlanság vélelme ...) A másik cégről linkek:
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9099331
index.hu/bulvar/nitroke0614/
De az egész "story" eddig kb. 15ember életébe került...

midnight coder 2010.08.20. 14:44:40

@pamut: Igazából egyik ügyet sem lehet korrektül lezárni. Mert akkor először is, úgy 87 óta kellene az összes rablót felakasztani akiknek a tevékenysége nyomán a közvagyon elpárolgott. Kezdve a spontán privatizációval Németh elvtárs alatt, folytatva az MDF idejében érdekes módon a komcsik által lenyúlt közvagyonnal. Igen, sok-sok jobboldalinak is az akasztófán lenne a helye. És az egész MSZP-s vezérkarnak, és a mögöttük álló rablóbandának. Kétlem hogy a ballib házatáján portástól felfelé akadna bárki is aki nem sáros nyakig. Ha nem lenne az, akkor nem ülne ott.

MCMLIX 2010.08.20. 14:45:47

@AnnaKarenina:
És ha már itt tartunk, a fenetbbi 2. linken említik K.Róbert katonai tűzszerészt, aki "baleset" áldozata lett. No ő TF perében volt a védelem szakértője, aki megállapította, hogy nem tűzijáték robbant Törökbálinton...

AnnaKarenina 2010.08.20. 14:45:54

@irgalmasnővér: Már nem kell linkelni, megtaláltam. A balatonfűzfői gyári robbanás, négy halott.
De akkor most így vagyunk rendben? 1:1?

AnnaKarenina 2010.08.20. 14:50:44

Veszélyes üzem ez. Talán akkor tényleg le kéne szokni a tűzijátékról.

AnnaKarenina 2010.08.20. 14:54:27

@irgalmasnővér: Ezek szerint a veszélyesnél is veszélyesebb üzem ez. Talán mégis inkább le kellene szokni a tűzijátékról.

szőketisza 2010.08.20. 15:05:40

@midnight coder: A száz leggazdagabb magyar elsö helyezettjei között olyanok szerepelnek, mint az Orbánnal ölelkező Demján Sándor, az Echo TV, Magyar Hírla tulajdonosa Széles Gábor, és a jobboldal mellett elkötelezett OTP-vezér Csányi Sándor „oligarchák“ (Orbán szóhasználatával élve, bár valószínűleg időközben figyelmeztették: „Viktor b+, mi is azok vagyunk, azóta valahogy nem emlegetik ezt a FIDESZ házatáján, és az „offshore-lovagokat“ sem, miután kiderült, a hozzájuk közeállók közül is sokan több mint sárosak ez ügyben)

MCMLIX 2010.08.20. 15:05:41

@AnnaKarenina: Ha Neked csak ennyi jött le belőle, akkor ne repülj, ne autózz, ne vonatozz, ne vágj késsel, stb. stb....

MCMLIX 2010.08.20. 15:08:38

@AnnaKarenina: Amit TF 1992-2002 (2004) között felépített vagy elért a hazai tűzijátékozásban, azt másoknak sikerült 2003-2009 között leépíteni.

pamut 2010.08.20. 15:19:21

@Alamio: na ez a slusszpoén volt, elismered hogy valóban ellentmondást írtál, és még mindig neked áll feljebb :)

@Húsleves: ez az, komcsizás ezerrel, ahogy írtam is, naná :) A legszebb, amikor a fideszkomcsik komcsizzák a szocikomcsikat :) ez épp olyan, mint amikor a fideszesek tolvajozzák a szocikat :) semmi különbség, de hisztiznek :)

@midnight coder:
így van. de ha jogilag nem is lehet lezárni, kibeszélni, és közmegyezésre lehet jutni. azt pl. nem nagyon vitatja senki, hogy guyrcsány elkúrt, mert így is van. de látod, még egy tök egyértelmű, 10(!) évvel ezelőtti fideszmutyit se lehet szóba hozni, a zombik ráugornak és fejhangon szirénáznak. csak olvass vissza...

AnnaKarenina 2010.08.20. 16:17:37

@irgalmasnővér: Nekem az jött le, hogy a konkurrencia üti-vágja, stb. egymást, ezt neveztem veszélyesnél is veszélyesebb üzemnek.

Alamio 2010.08.20. 16:42:49

@pamut: "kkor kezeld így. Kiemelsz egy (egyébként valós) ellentmondást, ami lényegtelen a mondanivaló szempontjából. Csak azzal foglalkozol. Te cimbora (ha már így hívtál), nem újat akarsz megtudni, hanem vitában dózerolni. És úgy látom, ebben a cél szentesíti az eszközt."
Szó szerint bemásoltam az előző hozzászólásom rád vonatkozó részét. Sajnos igazolod a mondatoddal minden egyes szavát :-(
Ahelyett hogy értékelted volna, kommunikációs árkot kezdtél ásni. Nem csak nekem, vagy a vélt vitapartnereidnek, hanem elsősorban magadnak. Úgy látszik innen, nem is látsz már ki belőle. (minden Fideszes komcsi, minden Fideszbarát vállalkozó oligarcha, mindenki egyformán rossz de azért az Orbánék, stb.) Fel is sorolod szépen az összes ATV által kiosztott agyonismételt klisét. Ebből a nézőpontból droidozni: na ehhez kell egy szép magas ló. (vagy toronydaru?)

Világszám 2010.08.20. 16:58:05

Basszus, lehet Fedort az anyjába küldeni és vicsorogni, ettől még hamburger és Heineken-vöröscsillag húzott fel az égre, saját szememmel láttam. Mi ezen a bonyolult? Hogy a szocik ezek után még többet loptak? Ezért vannak ott, ahová megérdemelten kerültek.

papas 2010.08.20. 17:28:29

@Alamio: "Fel is sorolod szépen az összes ATV által kiosztott agyonismételt klisét. Ebből a nézőpontból droidozni: na ehhez kell egy szép magas ló."

Azért nem semmi amit itt produkálsz. Az ATV-t, pedig tessék kicserélni hírtévére, meg most már mtv-re, és helyben is vagyunk. Gerinced van-e?

Kíváncsi vagyok meddig lehet, ilyen ügyletes trollokkal, meg primitív cirkuszokkal bűvészkedni. Mikor lesz az a pont, amikor a zembereknek már nem lesz elég a mutogatás visszafelé, meg a komcsizás. Mert ami itt a tűzijáték körül történik, az megint szánalmas.

mucsai 2010.08.20. 18:09:06

@Világszám: Basszus, mi ezen bonyolult?
Sem bizonyíték, sem bírói ítélet nem támasztja alá ezt a vádat, csak a libsi suttogó propaganda, amit te beveszel, és nem a szemeddel látsz, hanem a politikai nézeteddel.
A tüzijáték pazar volt, én hamburgert nem láttam, de ha tegyük fel, tényleg a mekitől vették ócsón, akkor meg dícséretet érdemelnek a takarékosságért. fedor meg ott hazudik, csúsztat, ahol tud, hazudik az összegeknél, és abban is hazudik pl., hogy a megmaradt petárda az nem selejt petárda.

szőketisza 2010.08.20. 18:16:59

@Alamio: „Ahelyett hogy értékelted volna, kommunikációs árkot kezdtél ásni. Nem csak nekem, vagy a vélt vitapartnereidnek, hanem elsősorban magadnak. Úgy látszik innen, nem is látsz már ki belőle. (minden Fideszes komcsi, minden Fideszbarát vállalkozó oligarcha, mindenki egyformán rossz de azért az Orbánék, stb.) Fel is sorolod szépen az összes ATV által kiosztott agyonismételt klisét.“

Egy bizonyos kérdésben már egyetértettünk. Ennek alapján egy racionálisan érvelő, higgadt, felkészült vitapartnernek ismertelek meg. De a fenti kommented némi csalódást okozott. Én többnyire azt tapasztalom, hogy aki a FIDESZ-fanokétól eltérő, netán kritikus véleményt fogalmaz meg, arra többnyire azonnal rásütik a „komcsi“ jelzőt. (olyat még nem hallottam, hogy „minden fideszes komcsi“) Az oligarchákat tudtommal ebben az országban (a régi marxista-leninista tankönyvek kivételével) Orbán Viktor támadta, megfeledkezve arról, hogy legfőbb támogatói maguk a legnagyobb magyarországi oligarchák (Demján, Csányi, Széles).
Ami „az ATV által kiosztott agyonismételt kliséket“ illeti, tényleg nézz bele időnként a Hír TV-be, vagy az Echo TV-be! Próbálj meg elfogultságmentesen, higgadtan érvelni, hidd el, jobban megéri.

Alamio 2010.08.20. 19:18:25

@papas: Van, köszi. Ennyit lehetett erre érdemben reagálni.
@szőketisza: Viszont. Tartalmilag: éppen az akkori aktuális vitapartnerem fedezett fel kádári sztereotípiákat Orbánban, és MSZMP-it a Fideszben (ha átváltom nettóra). Ez alapján a tendencia alapján pedig meglehetősen sokan húzzák a Fideszre a komcsi ideológiát, akár duplagondollal a nácit is. Gondolom, mindkettő ideológiai ámokfutáshoz volt már szerencséd. Hogy konkrétan ez nem hangzik el az ATV-n, egy dolog. Hogy mit gondol a szavazó, mit súgnak neki, egy másik.
Hidd el: megpróbálok én, vagy bárki elfogultságmentesen nézni egy műsort. Nem fog menni. Önmagadtól Te sem vagy független, van véleményed. Az enyémhez közelebb áll mérföldekkel a HírTV, még akkor is, ha nyílván egy propagandaeszköz. Ennél a státusznál azonban fontosabb, hogy pl. a Célpont több mutyira mutatott rá az elmúlt 4-5 évben, mint eddig bármely műsor- vagy akár az összes együttvéve. Jelen pillatban pedig ne akarjuk az elmúlt 8 év védelmezőit együtt emlegetni azokkal, akik velük szemben álltak. Nem azonos az erkölcsi megítélése. Mindannyiunk érdekében remélem, hogy nem is lesz soha az.(legalábbis az én szememben, de ezzel jelen pillanatban szerintem többségben is vagyok- ld. választások). Ha a média/a párt (erre nem volt esély) kihátrál az Őszödi beszéddel Gyurcsány mögül, akkor most nincs 2/3-ad, nem haldoklik az MSZP, nincs Jobbik, LMP. És akkora államadósság sem. A problémáink sokadrésze lenne meg most.
Bocs, hogy nem reagálok mindenre, de az két kilóméteres lenne, annyi mindent írtál.

mucsai 2010.08.20. 21:35:11

@szőketisza: Te nem tudod, mit jelent az oligarcha. Nem azt hogy gazdag ember vagy üzletember.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.08.21. 00:35:09

Azért Fedor rendesen beletapostál a Fityisz hívők egy részének a lelkébe. Rohadék vagy, emlékezteted kellemetlen dolgokra őket! :) Bár sokan közűlük akkor még talán a betűkkel küzdöttel az ált.iskolában, most meg itt VELED! A tények bár makacs dolgok, de azért igyekeznek sokan átírni, sokan meg nem emlékezni rájuk.

MCMLIX 2010.08.21. 02:53:51

@AnnaKarenina:
Bocs, már értelek! Ezt TF-ék sem gondolták volna, hogy idáig fajulhat... Az elmúlt néhány órában el voltam foglalva, és ismét tapasztaltabb lettem. A tj rendben lement (TF és kollégái) felügyelete mellett. :) Ellenben a konkurenciának a Lajta hajó avatásán nem sikerült a 21 díszlövés (csak 6!!!). No comment...

MCMLIX 2010.08.21. 02:59:28

Most veszem észre, hogy a blog már nincs címlapon. Vajon miért?? Nem lehet min rágódni?? Egyébként az index csipkelődő tj riportja sem lep meg, pontosan ennyire alapcsony stílusra képesek csak.

DeMarco 2010.08.21. 09:19:19

Bár ez már eléggé utólagos, főleg, h lement a tüzijáték...

A poszt tartalmi része már régen poros és lejárt lemez, megmosolyogtatott és beleillik a képbe, ráadásul ahogy végigfutottam a kommenteket szépen ki is vesézték pro és kontra.

Ezért inkább ebbe nem is mennék bele.

Viszont azt tudom, hogy én gyerekkorom óta imádom a tüzijátékokat és borzasztóan sokat láttam a helyszínről, illetve különböző helyekről nézve. Ezért pontosan emlékszem, hogy a legfaxább tüzijátékok a Fidesz kormány alatt voltak, főleg az ominózus milleneumi és az éppen Fedor által kifogásoltak. Amikor Megyó pályára lépett, onnantól nem néztem egy tüzijátékot sem pesten, a komcsik képtelenek normális tüzijátékokat csinálni. Kajánul röhögtem a fletó féle viharos tüzijátékon, persze sajnálva azokat akik ottmaradtak...
Ezért is vártam annyira nagyon 8 év bénaságai után a Fidesz féle tüzijátékot. Aztán amikor a hülye nyávogók miatt meghátrált a kormány és visszavettek a költségvetésből, az árvízkárosultak javára, akkor le is mondtam róla. Várhatok még egy évet... :((
Így aztán nem is kérdéses, hogy kinek adok igazat... :)))
Jövőre még nagyobbat és még szebbet, mint 2000-2001-ben !!!!!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.21. 09:57:21

@manipul: "ha annó komolyan elmarasztaló cikket írt erről, persze még Gyurcsányék idejében, akkor jobban megengedheti magának ezt az érdekes egyoldalúságot"

2006-ban még nem blogoltam, máshova meg nem írok. Nem vagyok újságíró. És továbbra se értem, hogy miért kéne mindenáron arról is írnom. Egyrészt most nem az MSZP van hatalmon szerencsére, másrészt meg nálam az előre megfontolt átvágás haszonszerzés céljából és a felkészületlenség+természeti katasztrófa elegyéből adódó baleset megítélése nem teljesen ugyanaz.

@Húsleves: "Jellemző, hogy egy csomóan mantrázzák itt, hogy ők nem szocik, de azért érdekes módon csak az új kormányt fikázzák"

Tehát aki a FIDESZ-t nem szereti, az csak szoci-fan lehet. Elég egyszerű a világképed, nem gondolod?

@mucsai: "Az ország nem volt átvágva, pazar tüzijáték volt, a saját szememmel láttam. Viszont hamburgert nem láttam, heinekent sem, csillagokat igen, vöröset, fehéret, a a tüzijáték már csak ilyen. "

Akkor nem tudom, hogy hol állhattál, én a Batyiról láttam, a másnapi újságokban fotók is voltak róla, meg cikkek is. Sajnos olyan régi anyagokat én nem találtam a neten.

"Ha már idézel Révésztől (akiről tudjuk, melyik oldalon áll és mennyire), legalább figyelj oda, mert 460 milliót írt a 2001-es tüzijáték költségeire, nem 858-at. "

Ha már ki akarsz javítani, akkor olvasd át mégegyszer: a 858 is onnan van, az egész ünnepsg költsége ez. Mint Megyónál is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.21. 10:04:51

@roxxtar: "ez egy blog? "

Igen. Egyéb kérdés?

@midnight coder: "Érdekes ez a post. Az államadósság is nyilván az Orbánék rendezte tüzijáték miatt duplázódott meg az elmúlt 8 évben, és a GDP növekedésünk is azért volt szarabb ez idő alatt mint a szlovákoknak egy jobb évükben. "

Na de most hogy kerül a csizma az asztalra? Bírom ezeket a tereléseket. Erről is leírtam a véleményem, keresd vissza nyugodtan az archívumban.

@Világszám: "Hogy a szocik ezek után még többet loptak? Ezért vannak ott, ahová megérdemelten kerültek. "

Ott a pont.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.21. 10:10:27

@irgalmasnővér: "Most veszem észre, hogy a blog már nincs címlapon. Vajon miért??"

Több, mint egy napig volt kint. Ez már így is rekord...

@mucsai: "fedor meg ott hazudik, csúsztat, ahol tud, hazudik az összegeknél, és abban is hazudik pl., hogy a megmaradt petárda az nem selejt petárda. "

1. Oké, cáfold meg a számokat. Várom.
2. Nem azt írtam, hogy selejt, hanem hogy leselejtezett. Nem ismered a különbséget?

Egyéb érv?

manipul 2010.08.21. 10:27:39

Tisztelt Fedor!
Nem ugyanaz, régen úgy mondták, ja az más.
De semmi baj, akkor "átvágás haszonszerzés" műfajban várom az MSZP/SZDSZ koalíció és környezete viselt dolgairól írott leleplező műveit. De nehogy azt mondja, hogy ott meg a tüzijáték hiányzik. Ha esetleg néma maradna, akkor én azt mondom, hogy jelen műve a kettős mérce klasszikus esete.

"Fedor · fedor.blog.hu/ 2010.08.21. 09:57:21
...Egyrészt most nem az MSZP van hatalmon szerencsére, másrészt meg nálam az előre megfontolt átvágás haszonszerzés céljából és a felkészületlenség+természeti katasztrófa elegyéből adódó baleset megítélése nem teljesen ugyanaz..."

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.21. 10:47:32

@manipul: 1. A selejt rossz minőségű. A leselejtezett meg nem biztos, hogy az, csak leírták, mert már nincs rá szükség, és ezért nyomott áron eladható, elvihető.

2. Nyugodtan kattints rá a címkefelhőben oldalt az mszp címkére, és akkor elovashatod, hogy mi a véleményem róluk (is). Nem tagadom, hogy nem vagyok jobboldali, de ez nem jelenti azt, hogy akár a szociknak, akár a szadeszosoknak bármilyen stiklit elnéznék. Leírtam már korábban is, többször, hogy megérdemelten tartanak ott, ahol, és mindig minden tekintetben a stiklik nyilvánosságra kerülése és megbüntetése mellett vagyok, pártállásra tekintet nélkül. Épp ezért a kettős mérce vádját nyugodt szívvel visszautasíthatom, már csak azért is, mert volt már olyan is nem egyszer, hogy más blogon a FIDESZ védelmére keltem, ha hamis vád érte őket. Az igazság ugyanis előbbre való a pártszimpátiánál, legalább is számomra.

Ha meg azt az idézetet tőlem a kettős mércém igazolására másoltad be, akkor visszakérdezek: az előre megfontoltság nálad nem súlyosbító tényező? Mert nálam (és a bíróságokon) igen...

mucsai 2010.08.21. 10:59:15

@Fedor: A tüzijátékról beszéltünk, arra írtál számokat, rosszul. Nem azt írtad, hogy a teljes ünnepségsorozatra költöttek ennyit, azt Révész írta, de te ezeket is csúsztatva használtad. Egyébként hogy a teljes ünnepségsorozatra 200 milkóval többet költöttek, az jelentéktelen, lehet, hogy többet törődtek a biztosítással, és többet a vidéki rendezvényekkel pl.
Bunkókám, lényegtelen, hogy selejtet írsz vagy leselejtezettet, mert a megmaradt készlet az egyik sem.
Milyen egyéb érv kell azon kívül, hogy sem bizonyíték, sem bírói ítélet nem támasztja alá a rágalmaidat.
Talán térj vissza húsz évre, és gyere a kaya ibrahimos üggyel, mert az tényleg bűncselekmény volt, és tényleg fidesz-közeli cégek érintettek, de ez az egyetlen bizonyított a fideszt is érintő bűncselekmény, és hát vakok közt félszemű a király.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.21. 11:09:18

@Fedor:
Az én egyik összetákolt blogbejegyzésem is pont egy napig volt kint. 13.000-en olvasták vasárnap déltől kb hétfőn 11-12 óráig. Neked mekkora olvasás jött össze?

Ja az én firkálmányom ez volt:

vilagnezet.blog.hu/2010/08/15/himnuszunk_koltoje_kolcsey_ferenc_is_utalta_a_keresztet

még némileg ide is tartozik a téma

MCMLIX 2010.08.21. 12:19:13

@Fedor: Szted a most elmúlt évek alatti "lenyúlások" egytől-egyig gondaltanságból következtek be?? Sehol még szikrája sincs az előre megfontoltságnak? Ha ennyire naiv vagy, mehetsz vissza az oviba.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.08.21. 12:31:39

@irgalmasnővér: 20 éve (és előtte az elvtársaknál is zajlottak) zajlanak a "lenyúlások". A politikusok egymás között lezsírozták a teljes érinthetetlenségüket. Tehát teljesen lehetetlen a felelősségre vonásuk. Persze egy kicsit most is pörögnek, szédítik a plebst, de hát a végeredmény ugye nem kérdéses???!

manipul 2010.08.21. 13:03:44

Tisztelt Fedor!
A helyzet az, hogy szívesen hallgatok olyanokra, akik hitelesek. Ettől még nem biztos, hogy jót írnak, de afelől nyugodt lehetek, hogy nem akarnak manipulálni. A tüzijáték cikke, közvetlen a tüzijáték előtt, csak Fidesz rongálással teletűzdelve, akkor amikor tüzijáték ügyben az MSZP/SZDSZ igencsak sáros, nagyon célzottnak tűnik. Manipulatívnak. De lehet, hogy Ön minden irányban ilyen, és akkor azt mondom, ha nem is ízléses, de elfogadható. Ön tudja miket írt korábban, nem szeretnék találomra keresgetni, kérem linkelje az ellenoldali műveit. Elolvasom és akár elégedett is leszek. Ha így lesz, azt is megírom.

Fedor · fedor.blog.hu/ 2010.08.21. 10:47:32
@manipul: 1. A selejt rossz minőségű. A leselejtezett meg nem biztos, hogy az, csak leírták, mert már nincs rá szükség, és ezért nyomott áron eladható, elvihető.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.21. 13:24:53

@mucsai: "Bunkókám, lényegtelen, hogy selejtet írsz vagy leselejtezettet, mert a megmaradt készlet az egyik sem."

Maradjunk annyiban, hogy én már végeztem selejtezést cégnél, és vettem is olcsón jól működő, de csere miatt leselejtezett számítógépet. Bunkókám, ha már áttértél erre a stílusra.

@irgalmasnővér: "Szted a most elmúlt évek alatti "lenyúlások" egytől-egyig gondaltanságból következtek be?? Sehol még szikrája sincs az előre megfontoltságnak?"

Ne keverjük a szezont a fazonnal. Felrótták nekem, hogy miért nem írtam a 2006-os tűzijátékról, és ARRÓL írtam azt, hogy felelőtlenség volt, nem szándékos károkozás.

@manipul: "Ön tudja miket írt korábban, nem szeretnék találomra keresgetni, kérem linkelje az ellenoldali műveit."

Már írtam, mszp címke az oldalsávban, a címkefelhőben, de a kedvedért külön:

fedor.blog.hu/tags/mszp

Persze elképzelhető, hogy szerinted nem vagyok velük elég kemény, ezt már megkaptam másoktól is.

És bocs, de nem foglak visszamagázni. Magánéletben is csak akkor magázódom, ha muszáj, itt blogon meg kifejezetten modorosságnak tartom.

manipul 2010.08.21. 13:33:09

Tisztelt Fedor!
Fedor · fedor.blog.hu/ 2010.08.21. 13:24:53
Azért magázódom, mert elborzaszt az a mocsokban hempergés, amit blogolás során tapasztalok. "Bunkókám, lényegtelen, hogy selejtet írsz vagy leselejtezettet, mert a megmaradt készlet az egyik sem." Ez magázva nehezebb előadni. Azzal, hogy mindenkit Tisztelt-ként szólítok meg és magázom jelezni szeretném, hogy van egy szint. De egyáltalán nem zavar ha tegez. Tényleg ez az általános.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.21. 13:36:59

@manipul: A megfelelő hangnem szerintem magázódás vagy vagy tegezés kérdése. Sértegetni magázva is lehet. Én tegezve se szoktam lemenni az alá a bizonyos szint alá, max. ha nagyon ritkán válaszolok egy ilyenre, mint amit te is idéztél.

mucsai 2010.08.21. 15:30:01

@Fedor: Bunkókám, nem bírod felfogni, hogy nem leselejtezett, hanem megmaradt áruról van szó? A bunkókám a vitatkozási kultúrádért van, mert pofátlanul érvelsz (mellé). A leselejtezett egy tág kategória, az lehet selejt és hibátlan is. Bunkókám, én is itt élek és dolgozok, és tudom, mi a leselejtezés.
Bunkókám (ez a logikádért), ha te vettél olcsó és jó pc-t selejtezéskor, az valszeg egy régebbi típusú, gyengébb teljesítményű, valamennyire lestrapált, kopott, de azért még jó gép, viszont a tüzijáték az pazar volt, tehát az alapanyag felvette a versenyt az előző évi és következő évi anyagokkal, tehát a példád rossz.

Mateahos 2010.08.21. 16:56:34

Hamburger meg ötágú csillag petárda!!!!!
MUHAHA!!!!!!!
Joszif Tot meg Kaya Ibrahim készítette a petárdákat ezt kihagytad.
Kevesebb vodkát igyál!

manipul 2010.08.21. 20:14:05

Tisztelt Fedor!

Mwegnéztem a honlapot és kiderült, hogy itt ott már olvastam néhány cikket. Ha van két oldal, akkor érezhető, hogy erősen a bal felé húz. Amiért mégsem olyan erős a húzás érzete, az annak tudható be, hogy más balmenetűek húzása sokkal erősebb és sokkal erőltetettebb.
Azt azonban fenntartom, hogy tüzijáték cikke az erőltetettek közé tartozik.

@Fedor:
Már írtam, mszp címke az oldalsávban, a címkefelhőben, de a kedvedért külön:

fedor.blog.hu/tags/mszp

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.21. 21:48:18

@manipul: Az, hogy nem szeretem a FIDESZ-t, nem jelenti azt, hogy balos lennék. Ezt nem azért írom, mintha szégyenleném, ha az lennék, mert vallom, hogy egy dolog a világnézet, és egy másik a pártszimpátia (attól még lehetnék baloldali, hogy kifogásaim vannak az MSZP-vel szemben), tehát lehetnék akár az is, de én liberális vagyok, és ez max. jobbról tűnik balosnak, lásd még a "nemfideszes=komcsi" egyszerűsítést, ami oly elterjedt jobboldalon.

Per pillanat egyébként nincs olyan párt, amelyikkel 100%-ig azonosulni tudnék, úgy fogalmazhatom meg ezt, hogy a jobboldali pártokkal szemben elvi kifogásaim is vannak, a balibbekel viszont "csak" gyakorlati. Az más kérdés, hogy a korábbi kormánypártokkal szemben ez a gyakorlati kifogás mértéke már olyan mértékű, hogy az majdnem elvi. Talán érthető voltam :-)

manipul 2010.08.22. 11:09:18

Tisztelt Fedor!
Elolvasva a cikkeit magam is arra gondoltam, hogy liberális. Ugyanis feltűnően kerüli az SZDSZ éles, tárgyszerű, akár számokkal is alátámasztott bírálatát. Hát itt lettek volna kifejtésre váró témák, pld Medgyessy: Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, Wekler ügyei, Demszky metrója, azonosítószám nélküli rendőrök, öszödi beszéd stb. de ezeket a liberális sajtó csak nagyon kényszeredetten és nagyon száraz tárgyilagossággal kezelte. Úgy is mondhatnánk, hogy az SZDSZ és a vele koalícióban lévő MSZP médiavédelem alatt élt és rombolt. Aztán lopott is. A kettős mérce pont itt jelenik meg igazán. Ön megpróbál kihegyezni tízéves témákat Fidesz tüzijáték ürügyén és masszívan hallgat ennél sokkal súlyosabb témákról. Ez világnézet vagy pártszimpátia dolga lenne? Szerintem inkább arról lehet szó, amit talán Székely Gábor fő SZDSZ-es mondott valahogy így: "A SZDSZ nyilvános bírálata a sajtóban nem kívánatos."
Másé, például a Fideszé igencsak kívánatos.

Fedor · fedor.blog.hu/ 2010.08.21. 21:48:18
@manipul: Az, hogy nem szeretem a FIDESZ-t, nem jelenti azt, hogy balos lennék....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.22. 11:54:17

@manipul: Az, hogy az SZDSZ-t nem nagyon bírálom mostanában, az talán azzal is összefüggésben lehet, hogy bő egy éve az SZDSZ, mint olyan nem nagyon létezik, nem gondolod? :-) Valóban, korábban SZDSZ szavazó voltam, ezt sohasem tagadtam, de ez nem akadályozott meg abban, hogy már korábban is leírjam: megérdemelten tartanak ott, ahol. Persze, az ember nem szívesen rúg azokba, akiket egykor kedvelt (legalábbis én nem vagyok az a típus), de ez nem jelenti azt, hogy védeném a védhetetlent (bár néha eltér a véleményem másoktól arról, hogy mi a védhetetlen - a korrupciós ügyek persze nem ilyenek). Aki bizonyíthatóan bűnös, az menjen dutyiba, bárki is áll mögötte (az más kérdés, hogy az emberek jogérzéke és a tételes jog, vagy legalábbis annak csűrés-csavarása nincs mindig fedésben, erre pont a fentebb tárgyalt ügy, és társai a legjobb példák erre, és pont ezért nem várok sok eredményt a mostani nagy leszámolástól sem, bár most nincs olyan ügyészi ellenszél, mint nyolc éve).

A másik ok, ami miatt a balibb balhékról kevesebbet írtam, az az, hogy nem szeretek 25-ként beállni a sorba. Márpedig azokból a blogokból, amelyeknek a célkeresztjében az előző kormányok tevékenysége áll, Dunát lehetett rekeszteni még pár hónapja (a kormányváltás óta ez változott némileg, érthető módon), szóval mire eljutottam odáig, hogy megfogalmazzam a véleményem, már legalább tíz másik leírta, akkor meg minek? Inkább írtam arról, amit kevesebben tettek szóvá. Ja, és érdekes módon azoktól sokkal kevesebbszer kérték számon, hogy miért egyoldalúak (miközben én se vagyok az).

De hogy tiszta vizet öntsek a pohárba: jelenlegi véleményem alapján szimpátiasorrendbe állítom a parlamenti pártokat, némi súlyozással, mert mint mondtam, egyik se fogadható el számomra teljesen. Tehát:

LMP (6/10)
MSZP/FIDESZ (4/10)
Jobbik (0/10)

Van olyan parlamenten kívüli párt, amelyik ennél több pontot kaphatna tőlem (SZEMA), de az se lenne több nyolcnál, ráadásul sajnos tök esélytelenek, és ebben a a liberális-ellenes hangulatban, ami most van az SZDSZ politikusainak ténykedése miatt, egy ideig nem is lesz.

Na most már azt hiszem elég jól bemutatkoztam :-)

manipul 2010.08.22. 18:34:55

Tisztelt Fedor!
A pártszimpátia jó esetben magánügy, politikus estén közügy. Író, VÉLEMÉNFORMÁLÓ ember esetén nem is szabadna észrevenni, de ha annyira nem tud tárgyilagos lenni, akkor az tisztességes, ha előre kiteszi a jelvényt és akkor tudja az ember, hogy milyen szorzót használjon. Sajátos eset ha a félig magánszférában ügyködő látszólag független blogger nem visel jelvényt és mégis igen tendenciózusan ír valamiről, vagy hallgat valamiről. Ez már inkább a partizánokra, mai nevükön terroristákra jellemző harcmodor. Civil ruha alatt fegyver.

Fedor · fedor.blog.hu/ 2010.08.22. 11:54:17
@manipul: Az, hogy az SZDSZ-t nem nagyon bírálom mostanában, az talán azzal is összefüggésben lehet, hogy bő egy éve az SZDSZ, mint olyan nem nagyon létezik, nem gondolod? :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.22. 18:58:56

@manipul: Párttól nem függök. Persze világnézetem van, és ettől nem is vagyok független, de nem is akarok annak látszani, benne van az önmeghatározásomban a liberális jelző, nézd csak meg az oldalsávot...

A Kötöttségek nélkül... címet sokan félreértik, pedig az csak a témaválasztásra vonatkozik, mondjuk ez is le van írva a blogbemutatkozásban, rögtön a fejléc alatt.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.08.22. 19:27:22

Szerintem teljesen mindegy, hogy ki mondja, az számít, hogy mit mond.

Az már régen rossz, ha valaki az MSZP-nek bármit elhisz, míg a Fidesznek semmit, vagy fordítva.

@Fedor: Akkor számíthatunk rád pénteken?

DeMarco 2010.08.22. 20:36:50

@bogancs: "Szerintem teljesen mindegy, hogy ki mondja, az számít, hogy mit mond."

Na ne viccelj... Fletónak ki hinne el bármit is?? Egyáltalán nem mindegy, hogy ki mond bármit is. Ezt nem értették meg a maszopban sem. Pedig ezerszer el lett mondva: hitelességi válság...arcvesztés.

Biztosan ismered a mesét, a kislányról aki mindig farkast kiáltott... egy idő után már akkor sem hittek neki, amikor tényleg jött a farkas...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.08.22. 20:41:46

És milyen rosszul tették nem? :)

Ez nem jó példa. De pont ezt akartam mondani. Gyurcsány is mondott azért igazakat is. Ha mást nem, hát azt, hogy elk.rtuk! :)

Az a lényeg, hogy bárki bármit mond, az ember gondolkodjon el rajta, és alakítsa ki a véleményét, ahelyett, hogy lusta gondolkodni, helyette pofára kiválaszt embereket akiknek hisz.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.08.22. 21:14:05

@Fedor: Küldtem neked mailt még tegnap. Ezek szerint nem kaptad meg, elküldtem megint.

DeMarco 2010.08.23. 06:17:17

@bogancs: Az, hogy nagy ritkán mond igazat is, még egyáltalán nem azt jelenti, hogy hiteles lenne az illető. Itt van a maszopos főpolgi jelölt bkv-s ötlete. Ezen nem kell elgondolkodni, anélkül is bárki egy másodperc alatt kialakítja a véleményét...

Ráadásul ritka az abszolút igazság, sokkal inkább arról van szó, hogy emberek hogyan ferdítik a saját szájízük szerint, néha hazugságra, néha féligazságokra, néha igazságra alapozva a szót.

Mivel még mostanság is hülyének nézik az embereket és próbálják őket teljes tudatlanságban tartani, minimális információkat csepegtetve, így a megfelelő információk hiányában csak találgatások folynak, rémhírek, városi legendák, ellenkampányok, szándékos rosszindulatú pletykák feldolgozásai. Alig-alig tudunk valaminek a pontos okairól, folyamatáról.

2010-ben ezüsthajózni enyhén nevetséges, még akkor is, ha valamikor ennek volt aktualitása és esetleg vmi kavarás benne, bár bebizonyítani sosem tudták a kommancsok...
Pláne úgy, hogy a valaha látott két legkirályabb tüzijáték (itthon) a 2000-2001-esek voltak és azóta sem láttunk ennyire jókat, beleértve az ideit, aminek lefelezték a költségvetését a nyavalygók miatt...

De itt van a balatoni rendőr esete is, ahol megy a ködösítés, itt van a romagyilkosságok esete, ahol bár tévedtünk, de azért mégis kiderült, hogy az elkövetők közül ketten is kapcsolatban voltak a katonai elhárítással és a nemzetbiztonsági hivatallal, az előbbi volt katona, aki még az októberi tüntetések alatt is jelentett, vagyis folyamatosan megfigyelték a tüntetőket, esetleges későbbi bosszú előjeleként... Ezt az információt végig tagadták és csak a vallomási jegyzőkönyvekből derült rá fény...

Ebben a cikkben véleményem szerint nem kell semmit végiggondolni, mert végiggondoltuk (10 évvel ezelőtt!!), vágod 10 év, vagyis egy évtizede!! és megvan mindenkinek a kialakult véleménye, ez olyan mintha arról próbálnánk vitát nyitni, hogy a "repül a bálna"-val befut-e a Republic... holott az eredményt mindenki ismeri már...

Persze közben mosolyog az ember, mert valaminek nagyon rendben kell lennie, ha egy évtizedet kell visszamenni vmi negatív sztoriért, mert azt írni, hogy minden rendben lement a tüzijátékon és még spóroltak is, tiszta gáz egy libsinek...

Én nem kedvelem a félmegoldásokat, vagy elkülönítek máshonnan pénzt az árvízkárosultaknak és csinálok egy überfaxa tüzijátékot, vagy nem csinálok mini-tüzijátékot és az egészet nekik adom...

De hát minden csak nézőpont kérdése...

Remélem jövőre ismét azon fogunk vitatkozni, h mennyibe került a 2000 óta látott legpengébb tüzijáték... :DD

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.23. 09:18:37

@DeMarco: Ó, van itt elég sztori, amiről lehet írni, mint ahogy eddig írtam is, meg fogok is írni. Ez viszont már nagyon bökte a csőrömet azóta is, csak eddig nem volt alkalom kiírni magamból.

Mondjuk az egy kicsit vicces, hogy azok akarják elfeledni a 10 évvel ezelőtti történeteket, akik közben 20-25 éves sztorikkal jönnek állandóan elő, lásd még komcsizás.

DeMarco 2010.08.23. 10:42:13

@Fedor:"Ó, van itt elég sztori, amiről lehet írni, mint ahogy eddig írtam is, meg fogok is írni."

Jajj, de jó, lesz kavicsbánya, Tokaj szőlő? Hurrá...
Csak vigyázz, mert Keller bácsi sem talált ám semmi kézzel fogható bizonyítékot, pedig nagyon keresték...

"csak eddig nem volt alkalom kiírni magamból."

Hi-hi.. Ezért vártál egy évtizedet? Kár volt... :DD

Én nem mondtam, h felejtsd el, csak hogy vicces és lerágott csont.

Látod nekem is felejthetetlenek voltak azok a tüzijátékok, csak egészen másért, mint neked... :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.23. 10:46:19

@DeMarco: Friss sztorikra gondoltam. Nemfélek, hogy nem lesznek, mint ahogy eddig is voltak.

MCMLIX 2010.08.23. 23:12:40

T. Fedor! Akkor még 1x röviden, ha nem lett volna világos. 2000-ben az amiknak NEM érkezett meg az anyaga időben, úgy kellett Európában beszerezni SOS, és nem a meki elfekvő készlete volt. Ami hambinak tűnt, az egyszerű Saturnus bomba volt, a csillag az csillag, de nem heineken. A maszlagot 2002-ben a korményszóvivő vetette be, úgy látszik, sikeresen. 2001-ben rendkívüli tj volt, extra dolgokkal. Pl, korona a Lánchídon, spec. rómaiképek szintén a Lánchídon olasz anyagokkal, és a hatalmas mennyiségű anyag miatt - biztonsági okokból - dupla uszályokkal minden lövési ponton(egyiken a tj anyagok, a másikon a technikusok - minden helyen 2-2 fő), extra biztonsági intézkedések, repülés meteorológia előrejelzés (már akkor!!), stb. És hogy a 2001-es mekkora "pukkanás" volt?? Az alábbi linken (egyik legnézettebb szakmai oldal) a MAI NAPIG fent vannak a fotók: www.montreal-fireworks.com/photos-budapest.html Az idei meg nem hasonlítható semmihez, mert a tj TÉNYLEG ingyen volt, és a kivitelezőknek nem maradt semmi, csak a referencia (igaz, az viszont jó, mert profi volt...). Szevasz!

DeMarco 2010.08.24. 08:38:08

@irgalmasnővér: Köszönjük. Elsőre is érthető volt, csak ez a poszt a Fidesz mindenáron való besározásáért íródott és mivel idén semmibe nem lehetett belekötni, hát visszament Fedor egy évtizedet, h vmibe bele tudjon rúgni. Ezért nem igazán számít a valóság, mert az kellemetlen és nem illik bele a libsi féle boszorkányüldözés kereteibe.
A liberális szemüveg heineken csillagot és mekis hamburgert látott és akkor az úgy is van, a valóságot felejtsd el... :DDD Méghogy Saturnus rakéta?! Pff.. :D

Úgy látszik a szakma azért megjegyezte, h Mo-n a 2001-es volt a valaha látott legkirályabb tüzijáték...
Remélem a következő években a gyerekek is látnak majd hasonlókat...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.24. 08:50:06

@irgalmasnővér: @DeMarco: Sikeresen keveritek a dolgokat. Jöttök itt azzal, hogy milyen überfasza volt a 2001-es tűzijáték, a belinkelt fotókon is az van, miközben én a 2001-es MINŐSÉGÉRŐL egy szót se írtam, csak az áráról (az pedig ténykérdés, hogy az volt a legdrágább, még akkor is, ha ez meg is látszott a kivitelezésen). Az átvágást én a 2000-eshez társítottam, ami a különleges évforduló lett volna. Szerintetek a 2000-es nem a Meki elfekvő készletéből van, én viszont továbbra se látok erre bizonyítékot, mert ami forrás van, az bizony erről szól. Ráadásul a kettő nem is zárja ki egymást, hisz az a Saturnus bomba hasonlít a hamburgerre, tehát valszeg nem véletlenül került a Meki készletébe (csillag dettó).

MCMLIX 2010.08.24. 10:47:21

@Fedor: Bocsánatot kérek, és meghajlok a "bizonyítékok" előtt! Mert ha Te mondod, vagy idézed (mások hülyeségét), akkor az már bizonyíték, és tényleg úgy van. (Az h én konkrétan LÁTTAM a szállító leveleket (Günter Vogler, Ausztria) az biztos csak álom volt. És most már én is bevallom, én vettem a hambit a mekiben, az Oktogonon, és ott felejtettem a vetőcsőnél... Isten óvjon (minket a hülyeségtől)!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.24. 10:55:38

@irgalmasnővér: Bocs, de eddig szó se volt arról, hogy te közvetlenül benne voltál, csak annyit írtál, hogy "de nem is úgy volt". Akkor meg miért kellett volna elhinnem? A kormányszóvívő is mutogatodd anno papírokat. Így most egy-egy. Valamelyikőtöknek igaza van, de ezt a kérdést eldönteni nem tudom. Én mindenesetre nem évekkel később világosodtam meg, valóban már akkor röhötem azon, hogy mit keres itt hamburger, meg pláne vörös csillag, miközben fiderszek akkoriban még abba is belekötöttek, hogy egy önkormányzati karácsonyfán díszként volt egy luficsillag...

MCMLIX 2010.08.24. 11:13:51

@Fedor: Tudod, nekem a liberalizmus arról szól, hogy megpróbálom elfogadni a másik gondolatait (mert elgondolkodom rajta.) Ha csak a gyanú szikráját gyújtottam fel Benned, már megérte hozzászólni, mert a beírásod általad elhitt csúsztatásokra és hazugságokra épült. És végül, mit jelet a "legdrágább", és abszolút vagy relatív értelemben veted fel? Mert relatív értelemben a 2003-as és 2004-es után egyértelműen a 2006-os volt a legdrágább, de ezt már nem részletezem...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.24. 11:49:46

@irgalmasnővér: A 2006-ost, újfent kérem, ne keverjük ide. Az az ár nem forintosítható.

"Tudod, nekem a liberalizmus arról szól, hogy megpróbálom elfogadni a másik gondolatait (mert elgondolkodom rajta.)"

A liberalizmus valóban valami hasonlóról szól. De egyrészt nem azt jelenti, hogy mindent el kell fogadni, mert vannak olyanok, amelyeket nem lehet (azokat, amelyek ártalmasak), másrészt meg az elfogadás nem jelent automatikusan azonosulást, csak azt a létjogosultság elismerését, azt nem, hogy nem lehet vele vitatkozni.

Amúgy viszont nem tudom, hogy ez miképp kerül ide, mert itt és most teljesen materiális dolgokról van szó, ami független az ideológiáktól. Az nem liberalizmus kérdése, hogy tényeket, számokat elfogadok -e, vagy sem. Forintosítva tény, hogy a 2001-es volt a legdrágább eddigi tűzijáték. Az meg, hogy a 2000-es tűzijátékhoz honnan szerezték be az alapanyagot, arról van egy hivatalos verzió, amiről mutattak be papírokat, meg van a tied, amiről te is azt mondod, hogy vannak róla papírok. Csak azt nem értem, hogy akkor a szállító cég miért nem állt elő ezekkel akkor, hogy hahó, nem is a mekitől van, ugyanis én ilyenre nem emlékszem, és nyomát se találtam. Az viszont szintén tény, hogy a azokat az alakzatokat a saját szemmel láttam az égen, sok másokkal egyetemben. Az egy másik dolog, hogy a hamburgerre hasonlító rakétának van hivatalos elnevezése is, miért ne lenne.

Egyébként van olyan szitu, amelyben mind a kettőnknek igaza van: a te általad preferált cég a Meki beszállítója IS, és a számukra legyártott, de visszamaradt készletet adták el nekünk. Nem tudom, hogy így volt -e, de ez megoldás lehetne a félreértésekre.

MCMLIX 2010.08.24. 12:23:51

@Fedor: Iménti válasz alapján nemhogy a gyanú szikráját nem látom, ...
Isten veled!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.24. 14:37:04

@irgalmasnővér: A gyanú az mindig megvan. Én készséggel elhiszem amit írsz, pont ezért próbálok rájönni, hogy akkor mi lehet a félreértés oka, mert sok rosszat elhiszek a szocikról, de azt még róluk is nehezen, hogy egy könnyen leleplezhető hazugsággal próbáljanak bemártani másokat. Bár igazad van: a megfigyelési ügy óta én ezen se csodálkoznék már annyira...

elfelejtette 2010.08.24. 15:26:27

Hahaha, balliberalis ertelmisegi oldal, Ezusthajo meg koronausztatas, bravo! :D Elore a szellemi megujulas utjan! Nincs megallas!

DeMarco 2010.08.24. 18:21:11

@Fedor: Ismered a viccet: Skinhead találkozik a cigánnyal. Hová mész cigány? Csak a zsinagógába imádkozni. Ne tetézd cigány, ne tetézd...

DeMarco 2010.08.24. 18:22:10

@Fedor: Ismered a viccet: Skinhead találkozik a cigánnyal. Hová mész cigány? Csak a zsinagógába imádkozni. Ne tetézd cigány, ne tetézd...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.24. 20:25:45

@DeMarco: Ha nem jelenik meg kapásból a kommented, NE írd be újra. Szarakodik a blogmotor, de attól az még ott van.

manipul 2010.08.24. 20:40:07

Fedor · fedor.blog.hu/ 2010.08.23. 09:18:37

"Mondjuk az egy kicsit vicces, hogy azok akarják elfeledni a 10 évvel ezelőtti történeteket, akik közben 20-25 éves sztorikkal jönnek állandóan elő, lásd még komcsizás."
Vagy 70-80 éves sztorikkal jönnek elő, például a nácizás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.25. 09:02:28

@manipul: Ha alaptalan, akkor valóban. Csak tudod a legtöbbször akiket lekomcsiznak, azok nem viselkednek komcsi módra (lásd a Kubatov-féle nenfideszes=komcsi), viszont akiket lenáciznak... Persze itt is vannak, akik túlzásba esnek, a "fidesznáci"-zókat én se szeretem, de a Gárda és a Jobbik esetében már nem túl erőltetett a párhuzam, lásd pl. a legfrissebb ötletüket:

index.hu/belfold/2010/08/24/a_jobbik_taborokba_zarna_a_ciganybunozoket/

DeMarco 2010.08.25. 12:49:04

@Fedor: Nem feltétlenül én nyomom meg kétszer, a blogmotor szórakozik, megakaszt és kétszer küldi el.

De ha már te is offolsz: Jobbik és cigányok: Mi a véleményed a franciák telepfelszámolásairól és repülőgépen hazaszállításokról? Nem kedvelem a franciákat, de most kivételesen elég tökösek...

Jobbik: Teljes mellszélességgel támogatom őket ebben:
velemenyvezer.blog.hu/2010/08/25/megszabadulni_a_kommunistaktol

Nagy szégyennek tartom, hogy nekik kell ezt újra és újra beadni, szégyennek a többi pártra nézve és a magyarokra általában. 20 évet késik, de még most sem lenne késő...
Érdekes, hogy te felrovod nekem a komcsizást, ugyanakkor te teljesen jogosnak érzed a nácizást...

Kettős mérce rulez...

És végül nem látom a háborgó posztot, Simor ámokfutása miatt, mintha a mostani forintesés nem verné ki nálad(tok) a hisztit. Vagy a mi kutyánk kölyke mondhat bármit, neki elnézzük??

Kettős mérce rulez, kettős mérce...

Visszakanyarodva a Jobbik táboros ötletére, nekem nem tetszik az ötlet, táboroztatná őket a faxom állami pénzen, irány autópályát építeni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.25. 13:25:01

@DeMarco:

1. "Európában származásuk miatt nem küldhetők vissza hazájukba férfiak, nők és gyerekek anélkül, hogy bűncselekmény elkövetését rájuk bizonyították volna" de "a francia kormánynak igaza van abban, hogy Romániának és Bulgáriának többet kell tennie roma állampolgárai életkörülményeinek javításáért."

www.mno.hu/portal/732434

Nem nagyon tudok én se mást mondani. Ez egy nagyon rossz megoldás egy létező problémára, pont mint a Gárda itthon. Nagy különbség egyébként Sarkozy tette (amiért az Unió megorrolt rá), és a Jobbik terve között, hogy a kiutasított romák nem saját állampolgárai, szemben a Jobbik tervével, amelyik magyar állampolgárokat internálna, egyszerre idézve meg ezzel a negyvenes és az ötvenes éveket.

2. "Érdekes, hogy te felrovod nekem a komcsizást, ugyanakkor te teljesen jogosnak érzed a nácizást...

Kettős mérce rulez..."

Te olvastad egyáltalán azt, amit pont egyel feljebb írtam kommentben? Aki komcsiként viselkedik, azt lehet komcsizni, csak épp ebből ma Magyarországon nagyon kevés van (ismerek ilyet is), te viszont (és a legtöbb jobboldali) kiterjeszted mindenkire, aki a Fidesz-től balra áll, ami ellen viszont mindig is tiltakozni fogok. Ugyanígy: aki a FIDESZ-t lenácizza, az hülye, ilyet tőlem sohasem olvashattál, de aki náci időket idézi a megjelenésében, tetteiben, szavaiban, akkor arra mi mást mondhatnék?

3. "És végül nem látom a háborgó posztot, Simor ámokfutása miatt, mintha a mostani forintesés nem verné ki nálad(tok) a hisztit. Vagy a mi kutyánk kölyke mondhat bármit, neki elnézzük??

Kettős mérce rulez, kettős mérce..."

Bármit nem mondhat. Igazat igen. Ez a különbség: amikor Szijjártóék miatt volt a balhé, akkor pont az volt a gond, hogy hülyeséget beszéltek felelős pozícióból.

Örülni persze nem örülök neki, sőt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.25. 14:52:53

@DeMarco: Egyébként kérdés, hogy a forintgyengülés mekkora része köszönhető Simornak, és mekkora annak, hogy a kormány már megint össze-vissza beszél:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/25/imf_kormany/

manipul 2010.08.25. 19:29:32

Tisztelt Fedor!
"Fedor · fedor.blog.hu/ 2010.08.25. 09:02:28
@manipul: Ha alaptalan, akkor valóban. Csak tudod a legtöbbször akiket lekomcsiznak, azok nem viselkednek komcsi módra (lásd a Kubatov-féle nenfideszes=komcsi), viszont akiket lenáciznak... Persze itt is vannak, akik túlzásba esnek, a "fidesznáci"-zókat én se szeretem, de a Gárda és a Jobbik esetében már nem túl erőltetett a párhuzam, lásd pl. a legfrissebb ötletüket:"
Akkor ide írom, hogy mit mondott a Jobbik, és nem azt amit mondanak arról, hogy mi mondott.

www.jobbik.hu/rovatok/alapszervezeti_hirek/szegedi_marton_telepitsuk_ki_tiltsuk_ki_a_ciganybunozoket_miskolcrol

Hát a táborok bizony megint akasztott ember háza. Ugyebár a Gulág, Recsk, Hortobágy és az a kb 50 munkatábor ami Magyarországon volt a Rákosi időkben megint csak olyan, amiről gondolom nem ír. E tekintetben díjat érdemel, mert még senkitől nem hallottam ilyen átlátszó hárítást, ahogy indokolja a balmenetűek pármillió áldozatával, valamint az SZDSZ/MSZP viselt dolgaival kapcsolatos szófukarságát. Mint mondja nem akar beállni a sorba. Úgy látom, hogy már beállt egy sorba.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.25. 20:13:32

@manipul: Mi van? Most komolyan azt feltételezed rólam, hogy én a komcsi kitelepítéseket mentegetem? Már bocs, de elmész te a francba, ezt nem tudom másképp mondani. Légy szíves ne sértegess. A legtermészetesebb, hogy minden elnyomó rendszert utálok, a színétől függetlenül. Épp ezért teszem szóvá, ha egyesek vissza akarják hozni a módszereiket.

Legalább azt olvasd el, hogy mit írtam DeMarco-nak eggyel feljebb: "egyszerre idézve meg ezzel a negyvenes és az ötvenes éveket"

DeMarco 2010.08.26. 10:26:30

@Fedor: "Ez egy nagyon rossz megoldás egy létező problémára, pont mint a Gárda itthon."

Miért lenne rossz megoldás? Ez nagyon is megfelelő megoldás. Így kellene ezt csinálni mindenhol. Semmiféle törvénysértést nem követtek el a franciák, ellenben a cigók folyamatosan. Illegális bevándorlók, munka nélkül, fosztogatnak, gyilkolnak, rombolnak, leamortizálják a környezetüket, a legkevésbé sem igyekeznek beilleszkedni a fogadó ország kultúrájába, viselkedési normáiba, de nagy pofával elvárnák, h őket és életvitelüket mindenki tolerálja. Ebből lett elegük a franciáknak és tesznek is érte. Szépen felszámolják a telepeket, rendet tesznek és hazatoloncolják az illegális bevándorlókat. A Jobbik is ezt az igencsak elvárt rendet ígéri itthon. Vona ma már el is mondta, hogy vélhetően a miskolci delikvens az önállóan fenntartott börtönökre gondolt, amit a rabok maguk termelnének. Bár én értem ezt, de hasznosabbnak gondolom, hogy közfeladatokat látnának el, például út, gátépítéseket...
Egyébként ide sorolhatjuk a szlovák falépítéseket is, ezek is pontosan hasonló okok miatt épülnek, csak bele kell olvasni a cikkbe, mindenki számára ismerős képeket mutatnak, akik csak láttak, pláne élnek cigányok közelében bárhol az országban/világon. Persze vannak pozitív ellenpéldák, de ezek elenyészőek és elvesznek a valódi kép brutális összhatásában.

Gondolom nem véletlenül nem kommentáltad a Jobbik valós ötletét a kommancsok kizárásáról a közéletből. Ez már nagyon is támogatható és szerethető ötletük és kényelmetlen lenne elismerned, hogy vannak nagyon is helyénvaló és jó ötleteik.

"te viszont (és a legtöbb jobboldali) kiterjeszted mindenkire, aki a Fidesz-től balra áll"

Nem igaz. A szadeszre és a lumpenekre még sosem mondtam... A maszop pedig egyértelműen mind materiálisan, mind morálisan, mind fizikálisan is az mszmp utódpártja, ezen nem is értem, h 2010-ben mi a kérdéses... Persze nyugodtan elvitatkozgathatsz magaddal, h a szigorúan vett kommunizmus és szocializmus között mi a különbség, de én ebben nem leszek partner, tökéletesen mindegy, a korszakra használjuk, fölösleges relativizálgatnod...
Pláne azért, mert te(ti) meg mindenkire alkalmazod aki a maszoptól jobbra áll és nem a deviánsokat támogatják.

"Bármit nem mondhat. Igazat igen."
Ha-ha-ha. Kacag a vakbelem. Ez csak egy sértett ember szándékos rombolása, aki a nemzetét dobja oda a kígyóknak sértettsége okán. Ennél jobban nem is világíthatna a mindenki által ismert és el nem fogadott kettős mérce fogalma. De végül is már megszoktuk... Csak elég kellemetlen lesz a fószernak, meg nektek is, ha a kormány tudja tartani a keretszámokat... Ha öszejön az idei hiánycél, sztem én aznap megkérném (ismét) az úriembert a távozásra...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.26. 10:41:39

@DeMarco: "Gondolom nem véletlenül nem kommentáltad a Jobbik valós ötletét a kommancsok kizárásáról a közéletből. "

Egyrészt már korábban volt erről szó, másrészt meg amit gondolok, azt leírtam kommentben a Véleményvezér oldalán.

"kényelmetlen lenne elismerned, hogy vannak nagyon is helyénvaló és jó ötleteik."

Olvasd el légyszíves a főpolgármesteres posztban, hogy mit írtam Staudtról...

"az mszmp utódpártja"

Igen, de kommunistaként viselkednek -e? Kommunista elveket vallanak -e?

"a szigorúan vett kommunizmus és szocializmus között mi a különbség"

Te komolyan azt gondolod, hogy azok a baloldali pártok (bárhol a világon), akik szocialistának hívják magukat, szocializmust akarnak? Szerinted az elmúlt nyolc évben az volt? Afelé haladtunk?

"Pláne azért, mert te(ti) meg mindenkire alkalmazod aki a maszoptól jobbra áll és nem a deviánsokat támogatják."

Gondolom ezt a nácizásra érted. Úgy látom vagy nem olvasol, vagy nagyon rövid az emlékezeted: pont azt írtam, hogy a fidesznácizást én is hülyeségnek tartom, sohasem náciztam le en bloc a jobboldalt. Ugyanúgy különbésget teszek jobboldali és jobboldali között a demokráciához való hozzáállása kapcsán, mint ahogy különbséget teszek baloldali és baloldali és baloldali között is.

"Ez csak egy sértett ember szándékos rombolása"

Ez a monetáris tanács közösen kialakított véleménye. Ahol nem csak baloldaliak vannak, és egyébként is, elsősorban szakmai testület.

"elég kellemetlen lesz a fószernak, meg nektek is, ha a kormány tudja tartani a keretszámokat"

Miért lenne kellemetlen az, ami az országnak jó? Én örülnék neki? Tudom, hogy ez a te szemszögedből szokatlan, de én már választásokkor is leírtam: drukkolok, hogy sikeres legyen a kormány, mert ami nekik siker, az országnak is az. De ettől még szóvá lehet tenni, ha rossz lépéseket tesznek.

Továbbra se értem egyébként, hogy miért beszélsz kettős mércéről: A Kósa-Szijjártó akció és az IMF-töketlenkedés első, és mostani második felvonása egyesével is sokkal többet rontott az árfolyamon, hát még összhatásukban...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.26. 10:53:35

@manipul: "ide írom, hogy mit mondott a Jobbik, és nem azt amit mondanak arról, hogy mi mondott. "

Elolvastam, de nem látom, hogy miben tér el mondjuk a NOL tudósítása a terjedelmen kívül. A lényeget szó szerint idézik, és az is kiderül, hogy milyen példákra hivatkozik. Olyanokra, amiért Franciország is, Olaszország is sok kritikát kapott, nem véletlenül. Ráadásul, mint írtam, nagy különbség, hogy a franciáknál és olaszokná ez idegenrendészeti kérdés, addig nálunk a Jobbik a saját állampolgáraival játszaná el ugyanezt. Nem véletlen, hogy Vona már viszakozott is:

"Önfenntartó börtönökre gondolt a Jobbik miskolci polgármesterjelöltje, amikor azt mondta, hogy táborokba záratná és kitelepítené a városból a többszörösen visszaeső cigány származású bűnelkövetőket - mondta Vona Gábor pártelnök. A Jobbik elnöke szerint is kivitelezhetetlen, hogy előbbiektől megvonják állampolgárságukat."

nol.hu/belfold/vona_finomit__nem_ciganylagerrol__onfenntarto_bortonrol_lenne_szo

DeMarco 2010.08.26. 17:00:58

@Fedor: "leírtam kommentben a Véleményvezér oldalán"

Elolvastam. Nem támogatod. Minő meglepetés...

"Ez a monetáris tanács közösen kialakított véleménye."

Az igen, hogy nem változtatnak az alapkamaton. De itt vége is. A többi forintrontó maszlag már kizárólag Simor sértettségéből fakad. Láthatóan kurvára irritálja azt a bizonyos pénzréteget, hogy nem kérünk a pórázból és igyekszünk függőség nélkül megoldani a problémát amit a komcsik ránkszabadítottak.

"drukkolok, hogy sikeres legyen a kormány"

Ezen egy percig röhögtem... Csak nehogy túlzásba vidd... :DD Mi lenne ha nem is drukkolnál? Mindennap Armageddon?

"Továbbra se értem egyébként, hogy miért beszélsz kettős mércéről: A Kósa-Szijjártó akció és az IMF-töketlenkedés első, és mostani második felvonása egyesével is sokkal többet rontott az árfolyamon, hát még összhatásukban..."

Hát pont ezért. Mert ha őket (egyébként sztem érdemtelenül) kíméletlenül támadod ezért, akkor nagyon is kilóg a lóláb, amikor Simort ugyanazért meg nem, ahogy a Bloomberg ferdítését sem tartod durvának, holott elsőre is érthető lett volna, h tárgyalás lesz, hitel nem és akkor nem kell a második magyarázat. Bár én a kormány helyében belengetném a gyökereknek, hogy év végén felveszünk egy rettentő nagy hitelt, hogy még ezer évre rabszolgák legyünk, hadd tapsikoljanak örömükben, aztán év végén meg lófaxt venném fel, ellenben tartanám a hiánycélt és azzal törölném fel a képüket... de hát én nem vok a kormány...

Én nem a "bárhol a világon" lévő baloldali pártról beszélek, ne ködösíts, én kizárólag az itthoniról beszélek, ami ezer szállal kötődik az elődökhöz, még személyekben, döntési mechanizmusokban és szemléletben is.

"Olyanokra, amiért Franciország is, Olaszország is sok kritikát kapott"

Bár már mi is ezért kapnánk a kritikát... Egyébként Sárközy helyében én egy-egy repülő cigót leraknék a kritikusok háza elé táborozni... :DD

DeMarco 2010.08.26. 17:31:35

@Fedor: Lám-lám, szerencsére vannak még normálisan gondolkodó emberek, akik felismerik és megértik a problémát a maguk egyszerűségében és valóságában. Ami pedig még szebb, hogy vannak akik nem ülnek és pofáznak, hanem tesznek is a megoldásért...

Cvetanov bolgár külügyminiszter a bolgár kormány "megértéséről" biztosította Párizst. Kiemelte, hogy "minden bolgár állampolgár köteles tiszteletben tartani a fogadó ország törvényeit és az európai követelményeket".

Eric Besson bevándorlásügyi miniszter szerdán bejelentette hogy "felgyorsítják a hazatelepítést".

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.26. 19:17:59

@DeMarco: "Nem támogatod. Minő meglepetés..."

Nem azt írtam, hogy nem támogatom. Csak értelemtlennek tartom, és bonyolultnak. De felőlem...

"A többi forintrontó maszlag már kizárólag Simor sértettségéből fakad."

Szerinted.

"ezer szállal kötődik az elődökhöz, még személyekben, döntési mechanizmusokban és szemléletben is"

Személyekben igen (bár a FIDESZ-ben már lassan több volt MSZMP-s fejes van, mint a szociknál). De döntési mechanizmusban? Ez a fejetlenség, állandó kibeszélés szerinted elképzelhető lenne egy diktatúrát vezető pártban? Szemléletben? hát nem pont azért ostoroztátok őket, mert túlzottan kapitalista gazdaságpolitikát folytattak?

Persze van a mai Magyarországon olyan párt, amelyben nem demokratikusan döntenek a dolgokról, hanem a főnök üzen lefele mindent, és aki szembeszáll, az repül, ja, és állami gondoskodást ígérgetnek minden területen, várjál, hogy is hívják... :-)

"Lám-lám, szerencsére vannak még normálisan gondolkodó emberek..."

Továbbra is felhívnám a figyelmedet, hogy ott idegenrendészeti kérdésről van szó. Ha magyar cigányok lennének a kitoloncoltak, nekünk is kutya kötelességünk lenne szó nélkül visszafogadni őket, ugyanis a mi állapolgáraink. Tudod, amitől a Jobbik egynémely képviselője megfosztaná őket (még jó, hogy ez már Vona szerint is hülyeség)... Egyébként meg ez a diplomáciai válasz, de van egy olyan érzésem, hogy a bolgár DeMarco-k nem pont így gondolják...

DeMarco 2010.08.26. 19:59:51

@Fedor: "Szerinted." Nem, nem csak szerintem. Akik nem használnak =, azoknál ez elég egyértelmű. Illetve mindenkinél, csak az előbbiek ki is mondják.

"ott idegenrendészeti kérdésről van szó"

És? Nálunk meg rendészetiről. A különbség csupán annyi, hogy nekik egy plusz érvük van a meglévők mellett.

"bolgár DeMarco-k nem pont így gondolják..."

Talán valóban nem. Ég az arcuk, h velük azonosítják őket és így kerülnek a hírekbe. Na és persze biztosan úgy vannak vele, mint mi a kanadai szabadcsapatokkal. Inkább ott legyenek, mint itt. Most szórakoztassák őket egy kicsit és szívják az ő vérüket... Egyébként biztos vagyok benne, h lesznek köztük magyar cigók is, csak azok létszámilag kevesebben. Küldjék őket haza nyugodtan, majd megtanulják, h mindenhol dolgozni kell és sehol sincs ingyen kenyér...

manipul 2010.08.27. 10:36:18

Tisztelt Fedor!

Ön, mint publicista, természetesen bármiről írhat, bármit elítélhet stb. Nekem mind olvasónak, bármiről lehet véleményem, például az Ön cikkéről is. Ez is lehetne hiteles, ha azonosan szigorú véleményeket jelentet meg a tüzijátékokról, visszaélésekről stb.
De ez nem így van, az Ön kifejezésével élve Ön már beállt egy sorba. Ezt a sort számomra kettős mérce jellemzi.

mizrolist 2010.08.27. 14:52:21

@DeMarco: persze annak semmi köze a kissé visszaerősödött forint újabb eséséhez, hogy a gazdasági minisztérium képes 24 órán belül ugyanabban a kérdésben két tökéletesen ellentmondó választ adni...

DeMarco 2010.08.27. 17:19:19

@mizrolist: Miből gondolod, hogy ellentmondó volt a válasz?
Elsőre azt mondták, hogy még idén folytatják a tárgyalásokat az imf-el.

Ezt a hülye bloomberg vagy szándékosan, vagy figyelmetlenségből úgy értelmezte, hogy újabb zsíros hitelt fogunk felvenni és a zs..izé amcsi bankárok megdörzsölték a kezüket és nyalogatták a szájuk szélét.

Ezt cáfolta később a minisztérium azzal, hogy az, hogy folytatnak tárgyalásokat még egyáltalán nem jelent hitelfelvételt, sőt ellenkezőleg, nem óhajtanak újabb rabláncokat.

Ezért kezdett habzani a szájuk...

Nem volt ebben semmi ellentmondás, elsőre is érthető volt, csak Simor és Bloomberg kavarta a szart külföldön. Itthon nem hiszem, hogy bárki félreértette volna a kormány álláspontját.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.27. 19:01:32

@manipul: Hát ha így akarod látni, akkor sajnálom.

Egyébként a "publicista" megtisztelő túlzás, de ezt az elnevezést hagyjuk meg inkább a profiknak. Maradjunk inkább a bloggernél.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0