Kőbányai zavaros
2010. augusztus 26. írta: Fedor

Kőbányai zavaros

A főpolgármester-jelöltek után most áttérek szűkebb pátriám jelöltjeire, már csak azért is, mert Kőbánya elég sokat szerepel mostanában a sajtóban.

A győztes valószínűleg itt is a fideszes jelölt lesz, aki várakozásaimmal ellentétben nem az a György István lett, aki korábban már 12 évig vezette a kerületet, és aki tavasszal az országgyűlési képviselőnk lett. A miértre a választ akkor kaptam meg, amikor kiderült, kinéz neki Tarlós mellett egy főpolgármester-helyettesi poszt.

Maradt tehát az a Kovács Róbert, akinek a honlapján legnagyobb megdöbbenésemre a saját fotómat is ott találtam támogatóként, ugyanis pofátlan módon beillesztette Kőbánya (eddigi tudomásom szerint pártatlan) Facebook oldalát, miközben a kőbányai FIDESZ csoportnak van saját Facebook csoportja is.

Nos, Kovács egyáltalán nem kampánycélból szociális piacokat szervez (a'la MDF piac, ha még emlékszik rá valaki), az "Új Kőbánya" szlogennel nyomul, és ezt írja a bemutatkozó anyagában:

Szomorúan láttam az elmúlt 8 évben, hogyan marad le kerületünk a fejlődésben „pártoligarchák” felelőtlen pazarlása, felkészületlenség vagy tehetetlenség miatt.

Kicsit árnyalja a képet, hogy 2006 óta bár szoci volt a polgármester, a kerületi közgyűlésben fideszes többség volt, a Kőbányai Vagyonkezelőben úgyszintén, maga Kovács meg alpolgármesterként működött ugyanekkor.

Akkor most ki is a felelős a jelen helyzetért?

Hát persze, szerintük a mostani polgármester, a Verbai Lajos, aki MSZP-s. Azaz nem egészen, hisz a szocialista párt szerint Verbai FIDESZ-bérenc áruló. Hogy is van ez?

Nos, Verbai csak nem sokkal 2006 előtt lépett be az MSZP-be, és így lett polgármester-jelölt az addigi szoci városrészvezető, a gyanús ügyletekbe keveredett Andó Sándor helyett, akinek a neve többek között a Kulcsár-ügyben is felmerült, és nem csak tanúként (bár tény, hogy eredetileg a kerület még 2000-ben került kapcsolatba Kulcsárral, amikor még a polgármestert György Istvánnak hívták...). A döntés az MSZP szempontjából jónak bizonyult, őszödi beszéd ide, kerületi botrányok oda, letartóztatott önkormányzati képviselők amoda, Verbai győzött. De ez csak félsiker volt számukra, hisz, mint ahogy fentebb már említettem, a kerületi közgyűlés többségét viszont a FIDESZ adta.

De akkor hogy lett Verbai FIDESZ-bérenc a pártja szemében?

Hát úgy, hogy az elvesztett választások után májusban azonnal kilépett az MSZP-ből, és bár a frakció tagja maradt, a mai napon onnan is kirakták. Ugyanis a polgármesterségtől azért nem akar megválni, ezért függetlenként újra indul, és így sorra viszi el a szoci jelölt elől a kopogtatókat, ugyanis személy szerint még mindig népszerű.

Persze ez a függetlenség úgy néz ki, hogy hivatalosan az MSZDP támogatja (igen, azok, akik komolyan úgy gondolják, hogy Schmuk Andor jó főpolgármester lenne - na ennyit róluk), nem hivatalosan pedig a Munkáspárt. Ja igen, ha nem említettem volna: az már nem annyira köztudott, hogy Verbai (mielőtt az MSZP-be igazolt volna) néhány éve még a Munkáspárt tagja volt, szóval nem csak a rendszerváltozás előtt kötődött szorosan a komcsikhoz, édesanyja tudtommal a mai napig aktív párttag.

Így esett meg nálunk az, hogy az eddigi szoci polgármestert a kampányban nem a fideszes jelölt osztja jobban (aki alpolgiként jó munkaviszonyban volt vele), hanem az új szoci jelölt, az Élő Norbert.

Aki amúgy gyakorlott önkormányzati képviselő, hisz már most is az, frakcióvezető, sőt, polgármester-jelölt is volt már.

A XII. kerületben.

Norbert barátunk ugyanis a jelek szerint az MSZP ügyeletes beugrója: a fővárosi közgyűlésbe is úgy került be, hogy őt jelölték az onnan dicstelenül távozó Hagyó helyére, akinek egy ideje már nincs gondja a nyári hőséggel. Hát így került valahogy Kőbányára is: amikor Verbaival megromlott az MSZP viszonya, Élő idegenlégiósként először a kerületi szervezet és a kerületi szoci újság élére került, majd jobb híján megnyerte a polgármester-jelölti posztot is (speciális kőbányai ízt ad a dolognak, hogy az országosan amúgy jobboldalra visszatérésével kampányoló poszt-bokrosi MDF támogatásával - vagy mégse).

Miközben továbbra is Budán él, a honlapján pedig még 10 napja is csak hegyvidéki anyagok voltak fent (azóta persze történt változás: valószínűleg az ezt kipécéző Mandiner cikk hatására egyszerűen megszűnt az elonorbert.hu).

Ház ez a választék.

Ja igen, van LMP-s jelölt is, Tóth Balázsnak hívják, és sok mindent nem lehet róla tudni, mint ahogy pártjáról sem.

Mindenesetre nagy jövőt nem jósolok neki egy olyan kerületben, ahol tavasszal nem tudtak annyi kopogtatót összegyűjteni, hogy jelöltet indíthassanak (miközben más pesti kerületekben egész jó helyezéseket értek el).

Nem egyszerű most kőbányai választópolgárnak lenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr642249825

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Budán ÉLŐ kőbányai MSZP-elnök 2010.09.02. 14:31:12

Azt, hogy a  szocialisták a helyi embereiket nem tartják alkalmasnak a kerületben élő emberek érdekeinek képviseletére eddig is tudtuk. Arató Gergely országgyűlési képviselő-jelöltjük Gyálon, a frakcióvezetőjük Csicsay Iván Zuglóban, választmányi ...

Trackback: Rendőrkézen a kőbányai cédulaárus 2010.09.02. 14:30:56

Kedd délután az Lehet Más a Politika képviselőjelöltjének segítségével a rendőrség őrizetbe vett egy férfit Kőbányán, aki ajánlócédulát akart eladni. Kedd délután fél hatkor a rendőrség őrizetbe vett egy férfit, aki ajánlócédulát akart eladni Tóth Bal...

Trackback: Az LMP-jelöltje vett volna ajánlószelvényt 150 forintért 2010.08.28. 13:20:08

Érdekes hangfelvétel hitelességét ismerte az LMP. A jelöltjük feketemunkában gyűjtetett volna ajánlószelvényt, de kitöltetlen szelvényt is vásárolt volna.                 &...

Trackback: Bomlik a baloldal Kőbányán 2010.08.27. 09:38:50

Budáról jött szoci vette át a helyi vezetést: a polgármestert kizárták saját frakciójából. Az új jelölt lefideszbérencezte a polgármestert.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2010.08.26. 18:38:08

Jobbikos jelölt nincs? Meg független?

És csak úgy komcsizunk? Hát hová tart ez a világ? :DD Vagy neked lehet, csak másnak tilos?

=

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.26. 18:56:08

@DeMarco: Állítólag van jobbikos jelölt, de én még nem találkoztam se vele, se a plakátjával, se semmijével. Független meg van, mint írtam :-) Mint ahogy azt is, hogy munkáspárti volt még pár éve, és most is támogatja őt a Thürmer csapat, akik önmeghatározás szerint is komcsik. A valódi komcsikat meg miért ne komcsizzam?

2010.08.27. 11:37:21

Idéznék: "a kerületi közgyűlésben fideszes többség volt"

Ez ugye nem igaz, mivel a Fidesznek és az MSZP-nek is 13-13 szavazata volt a testületben, akiken kívül az SZDSZ-nek van még 2 képviselője. Ez nem Fidesz többség.

Ha többet akarsz megtudni Kőbányáról vagy a kőbányai LMP-ről, akkor itt informálódhatsz: www.kobanya.info

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.27. 15:05:29

@Éles Sarok: Számolj utána mégegyszer, én is ezt tettem a kobanya.hu-n.

DeMarco 2010.08.27. 17:22:41

@Sandius: Kösz a linket, de mi nem receptkönyveket olvasgatunk, ha éhesek vagyunk...
Ha tanácsra van szükséged, gyere bátran, mi majd adunk...

DeMarco 2010.08.27. 17:38:37

@Fedor: Nálunk is hasonló egyébként a helyzet.
Fideszes polgármester volt, de nem ő indul, hanem a terület parlamenti képviselője. (Ő az esélyes jelölt).
Aztán ugyanígy van egy "civil", de maszop és szadeszből kivált csoport, van a halványgyenge maszopos jelölt, aki annak ellenére akar pogánymester lenni, h boldogan megnyomta a lakkozott körmöcskéivel fletóéknak a városi kórház bezárását, amelyik testrészeit használta akkor is amikor a négy évvel ezelőtti parlamenti választás előtti éjszakán két gorilla társaságában a város számtalan helyéről letépkedte a fideszes jelölt plakátjait éjfélkor. Ő természetesen full esélytelen a posztra, közutálatnak örvend és minden tekintetben megérdemli a pofáraesést.
Van még Jobbikos jelölt, róla nem sokat tudok, csak annyit, hogy saját maga ment mindenhová a kopogtató cédulákért és szépen bemutatkozva kérte azokat. Viszont megjelentettek egy szennyújságot, ami tömve van hazugságokkal és csúsztatásokkal, de ez érthető, a "civil" jelölt is ugyanezzel próbálkozott, viszont tele vannak helyesírási és szerkesztési hibákkal, már az első mondatokban is. Engem pedig kifejezetten taszít, ha 2010-ben odáig sem jut el vki, hogy egy nyilvánosan, nagy példányszámban megjelenő szöveget ne küldjön át vki legalább egy word-ös helyesírás ellenőrző programon és ne ismerje a szövegösszerendező gombot...
15 éve különb újságokat szerkesztettem matuzsálem gépeken, mint ezek. Így hiába is kérnék tőlem a bizalmat...
Lumpen itt nem indul, kifejezetten nem vagyunk libsi barát környék, évtizede kihalt mifelénk a liberalizmus képviselete, hál' Istennek érte, a "civil" jelöltek között bújó szadeszosok se most léptek ki, már jóval korábban.
Több jelöltről én sem tudok, de gyanítom, hogy lehet még igazi civil jelölt is.

2010.08.27. 18:16:23

@Fedor: Rosszul számoltál. 13 fideszes képviselő került be, valamint 12 mszp-s, de a polgármester szintén szavaz. Ő ekkor még az MSZP párt és frakció tagja volt (egész a múlt hétig). Azaz így összesen 13-13 a szavatok megoszlása. Ehhez jön még az SZDSZ, amely párt mszp-szövetséges. Azaz nem volt Fidesz többség.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.27. 18:49:16

@Sandius: Még egy ilyen, és nem csak a kommentet moderálom ki, hanem téged is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.27. 18:52:16

@Éles Sarok: Oké, polgármesterrel együtt igaztad van, de amennyire én tudom, a helyi SZDSZ speciel inkább a FIDESZ-szel szavazott együtt. És az viszont tény, hogy a Vagyonkezelő fideszes vezetés alatt volt, márpedig umbuldázni ott lehet igazán...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.27. 18:57:14

@DeMarco: Na, ma egyébként végre láttam jobbikos plakátot is, ezek szerint tényleg létezik az a jelölt :-) Elég tejfölösszájú... Szerencsére valószínűleg még az LMP-s fickónál is esélytelenebb, bár az utóbbinál azért örülnék egy kellemes meglepetésnek, tekintve a a választékot...

loláb 2010.08.27. 20:43:43

Élő Norbertet személyesen ismerem.
Ha rám halgattok nem szavaztok rá. Nem részletezem miért, csak annyit mondok, hogy volt kitől tanulnia. Nem jót.

Bali77 2010.08.27. 23:57:51

Kedves Fedor!

Tóth Balázs vagyok, az LMP polgármester jelöltje Kőbányán.
A tavaszi választásokat nem szerencsés a mostanival összemosni. Akkor arra kellett fordítani energiáink 95%-át, hogy elmagyarázzuk az embereknek, mi is az LMP. Ez mostanra megváltozott. Természetesen most sincs könnyű dolgunk, de azért jóval többen ismernek minket.
Most nem a kőbányai lista megléte a kérdés, hanem hogy e – a szükséges 7 EVK – fölött mennyit tudunk behozni. Tavasszal kénytelenek voltunk még teljes budapesti erőforrásunkat a legvalószínűbben behozható EVK-kra összpontosítani. Így történt, hogy a véghajrában Kőbányáról is erőket csoportosítottunk át máshova. (Ha még 3-4 nap jutott volna a gyűjtésre, akkor Kőbányán is meg lettek volna a jelöltjeink.)

A tisztesség ugyanakkor megköveteli hogy megemlítsem, a Jobbikos polgármester-jelöltet kihagyta a felsorolásból. Itt megtalálhatóak vagyunk mindannyian:
kobanya.info/

Üdvözlettel:

Tóth Balázs
LMP Kőbánya
polgármester jelölt

2010.08.28. 09:50:26

@Fedor: A helyi SZDSZ szavazása rapszódikus volt, úgy szavaztak, ahogy kedvük (és zsebük) kívánta. Nem nevezném Fidesz-pártinak a működésüket.

loláb 2010.08.28. 11:10:23

@Éles Sarok:
Ehhez még hozzájön adalékként, hogy miért esett egymásnak Verbai, és az Mszp:

Verbai Lajos erre viszont azt mondta, hogy érdekes módon tavaszig senki nem kritizálta a kerületi MSZP-ből nyilvánosan. "Sőt, maga Élő Norbert vetette fel még tavaly decemberben, hogy induljak újra, és támogatni fog pénzzel, hiszen köztudott, hogy jómódú vállalkozó a XII. kerületben. Cserébe viszont az lett volna a feltétele, hogy ha megválasztanak, ő lehessen a vagyongazdálkodásért felelős alpolgármester, teljes polgármesteri hatáskörrel" - mondta Verbai Lajos,

www.hirszerzo.hu/cikk.volt-e_piszkos_alku_uj_botrany_egymasnak_esett_a_baloldal_kobanyan.164040.html

2010.08.28. 14:43:06

Fedor, Te egyáltalán kőbányai vagy? Úgy tűnik hogy az elmúlt négy évben nem olvasatál helyi híreket. Mert ha képben lennél, akkor biztos nem lenne tele a cikked tárgyi tévedésekkel és hibákkal. Íme a legdurvábbak:
1.) állításoddal ellentétben nem volt Fidesz többség Kőbányán
2.) állításoddal ellentétben nem Fideszes, hanem Mszp-s pénzcsap a vagyonkezelő
3.) állításoddal ellentétben Verbai sosem volt a Munkáspárt tagja
4.) a cikkedben nincs infód a kőbányai LMP-ről, pedig a kerületi csapatuk országgyűlési képviselőt adott áprilisban
5.) szót sem ejtesz a Jobbikról, pedig a jelöltjüknek már a múlt hét végén 700 kopogtatócédulája volt.

Az írásod is hozzájárul ahhoz, hogy zavaros a Kőbányáról alkotott kép. Kérlek pontosítsd posztod, vagy ne reklámozd más portálokon.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.29. 16:17:19

@Éles Sarok: "Fedor, Te egyáltalán kőbányai vagy?"

Egészen pontosan 1999. október 31-e óta, vagyis 11 éve élek itt. Ez elég a kőbányaisághoz, vagy itt is kellett volna születnem?

"1.) állításoddal ellentétben nem volt
Fidesz többség Kőbányán"

Ezt a félreértést már tisztáztuk, én csak a képviselőket számoltam. A polgármesterrel együtt szavazategyenlőség volt, ez igaz. MSZP-s többségnek azért ezt se nevezném.

"2.) állításoddal ellentétben nem Fideszes, hanem Mszp-s pénzcsap a vagyonkezelő"

Hogy ki szipkázta a pénzt, azt nem tudom, hogy de hogy 2006 után fideszes vezetés alatt állt, az tény.

"3.) állításoddal ellentétben Verbai sosem volt a Munkáspárt tagja"

Maradjunk annyiban, hogy ezt elég autentikus forrásból hallottam. Ha ragaszkodsz hozzá, e-mail-ben felfedem.

"4.) a cikkedben nincs infód a kőbányai LMP-ről, pedig a kerületi csapatuk országgyűlési képviselőt adott áprilisban"

Tudom, Osztolykánt Ágnest, de ennek semmi köze a kerülethez, mert ő listán került be, egyéniben nem tudott elindulni, mert nem volt elég cédulája.

"5.) szót sem ejtesz a Jobbikról, pedig a jelöltjüknek már a múlt hét végén 700 kopogtatócédulája volt."

A poszt megírásának az időpontjáig nemtalákoztam plakátjával (azóta már igen, mint ezt kommentben jeleztem is) , a kőbányai Jobbik honlapján ( kobanya.jobbik.hu/ ) pedig a mai napig semmi infó nincs fent arról, hogy egyáltalán indítanak jelöltet. Akkor honnan tudjak róla? Egyébként meg mit mondjak: Túlságosan nem érdekel a Jobbik jelöltje.

Meg vagy elégedve?

@Bali77: Az, hogy kevésnek tartom az esélyeidet, nem azt jelenti, hogy nem örülnék, ha pozitív meglepetést okoznál. Lebuktatom magam: az én kopogatócédulámat te kaptad meg.

Éles Sarok (törölt) 2010.08.29. 17:58:29

Én négy éve élek itt, de nagyon beleástam magam. Így nem biztos, hogy kőbányainak tekintehetem magam, de a felkészültségem alapos e témában.

1.) Tekintve, hogy az elmúlt 4 év meghatározó részében a Fidesz-MSZP arány 13:13 volt, de az SZDSZ két tagja miatt ez a balliberális irányba lendítette a mérleg nyelvét.

2.) Én tudom hogy ki szipkázta a pénzt. Nem a Fidesz. Főleg nem 2006 után. Október után neveket is sorol maj a sajtó. A Fideszre uraló cikket nem találsz a neten, de ha igen, akkor kérlek linkeld be. Érdekelne.

3.) Fejtsd ki kérlek. Verbait személyesen ismerem, így meglepne ha igaz lenne állításod. Főleg hogy beszélgettem is vele e témáról. Linket kérek, nem pletykát.

4.-5.) Ha feldolgozol egy témát, akkor az legyen körültekintő és teljes körű.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.29. 20:03:57

@Éles Sarok: 1. Én nem így hallottam. Tény, hogy nem nyálaztam át az összes jegyzőkönyvet, de ezt ne is várd el tőlem.
2. Ha tudod, akkor oszd meg. Miért kell ezzel a választásokig várni? Tessék feljelentést tenni. Egyébként én nem írtam azt, hogy a FIDESZ szipkázott, csak azt, hogy fideszes vezetés alatt állt a Vagyonkezelő, és ez tény. Ha meg György István nem tudott arról, hogy mi történik az általa vezetett intézménynél, akkor az nem nekem ciki.
3. Nem fejtem ki. Link nincs, személyes forrás van, akit nem szeretnék nyilvánosan kiadni. Megírom levélben, de ne élj vissza vele. Az meg, hogy Verbai nem dicsekszik vele, talán érthető valahol, nem?
4-5. Hogy az LMP-nél miért nem vettem bele a posztba az áltlad hiányolt infót, már leírtam: nem releváns. Egy párt súlyát nem minősíti, hogy listán bejut valaki, aki itt él, az viszont igen, hogy sikerül -e, vagy sem a kopogtatócédulákat összeszedni. Azt is leírtam, hogy a Jobbiknál kerestem online infót, de nem találtam. Én csak egy magánember vagyok, egy blogger, aki az érzéseit, véleményét írja meg, és nem újságíró, aki ezért kapja a fizetését. Igyekszem tényeken alapuló dolgokról írni, de azt ne várd el tőlem, hogy háttérinterjúkat készítsek, meg többnapos nyomozásokat.

DeMarco 2010.08.29. 20:07:36

A sánta kutyát... :D

Kellemetlen amikor a fikciókat és tévképzeteket felváltja a valóság... :DDD

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.30. 10:28:17

@DeMarco: Nem értelek...

@Éles Sarok: Téged se. A cikk a 2006 előtti dolgokról szól, amiket természetesen ismerek, és amiről egy szóval se állítottam, hogy nem szoci balhék voltak, sőt, írtam is róla a posztban. Idézzem? "Verbai csak nem sokkal 2006 előtt lépett be az MSZP-be, és így lett polgármester-jelölt az addigi szoci városrészvezető, a gyanús ügyletekbe keveredett Andó Sándor helyett, akinek a neve többek között a Kulcsár-ügyben is felmerült, és nem csak tanúként... A döntés az MSZP szempontjából jónak bizonyult, őszödi beszéd ide, kerületi botrányok oda, letartóztatott önkormányzati képviselők amoda, Verbai győzött." A letartóztatott képviselőnél természetesen a szoci Kaszab Csabára céloztam.

Ami meg 2006 után történt:
1. a fideszes vádakat ismerem, de azokat majd utólag minősíteném, hisz országos szinten is csontvázhegyeket ígértek, és azok valahogy csak nem akarnak kidőlni a szekrényből.
2. Továbbra se állítom, hogy biztosan fideszes lenyúlás történt (ha egyáltalán történt, hisz a kerület a ciklust hiánnyal kezdte, és többlettel zárta, tehát annyira rossz gazdálkodás azért nem lehetett), csak azt, hogy nem egyértelműen a szocik a hunyók. Ismét idézek, most egy helyi újság tavaszi cikkéből:

"A Helyi Téma cikke szerint Révész Máriusz a múltkori testületi ülésen azt állította, hogy Kőbánya BKV-ja a helyi vagyonkezelő, ahonnan nem talicskán, hanem kamionszámra viszik ki a bankjegyeket. A Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. felügyelő bizottsági elnöke 2006-tól 2009 áprilisáig a BKV-s 'igazságosztó' György István Fideszes képviselő-jelölt volt. Ráadásul ebben az időszakban a felügyelő bizottságban Fideszes többség volt. A vagyonkezelőnél nincs igazgatóság, a felügyelő bizottság az ügydöntő, ami azt jelenti, hogy a vezérigazgató helyett is dönt. Tehát ezek szerint a Fidesznek volt csak lehetősége kamionnal 'kitalicskázni' a pénzt - ha ez igaz - Révész Máriusz szerint. Akkor most ezek szerint Révész Máriusz fideszes önkormányzati képviselő György István fideszes önkormányzati képviselőt vádolja?"

Szóval ezek után tényleg kíváncsian várom, hogy milyen neveket tudsz, és miért nem lehet azokat a választások előtt nyilvánosságra hozni. Engem nem érdekel, hogy ki melyik párt tagja, ha valaki lopott, azt csukják le. Bár már látnám...

Éles Sarok (törölt) 2010.08.30. 15:44:56

@Fedor: A linket bemásoltam, hogy olvasd el. Nem volt vele szándékom. De ha már itt járunk akkor megjegyzem, hogy a cikk óta eltelt időszakban sem javult a helyzet: a Vagyonkezelő MSZP pénzcsap. Olvasd el kérlek az összes vonatkozó cikket, látni fogod, hiszen a sajtóban megjelent minden infó ezt támasztja alá. Nem is értem honnan vetted a bejegyzésben közölt állításod!
Legalább egy linket adj, ami Téged igazol!

Nevek: Fecske. A többit majd akkor, amikor végre nem az MSZP kézben lesz a Vagyonkezelő. Addig ugyanis nem lehet betekinteni a szerződésekbe, mivel a cég egy zrt., nem pedig intézmény. Így az önkormányzati testületeknek nagyon is korlátozott az adatokhoz való hozzáférésük.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.30. 16:07:46

@Éles Sarok: "Nem is értem honnan vetted a bejegyzésben közölt állításod!"

Egy dolgot állítottam: hogy György István révén a Vagyonkezelő 2006-tól fideszes vezetés alatt állt. Ez tény, ha nekem nem hiszel, akkor legalább Révész Máriusznak higgyél:

"Amikor György Istvánt 2006-ban sikerült megválasztani a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. felügyelő bizottsági elnökének, akkor annak ellenére, hogy a cég régi vezetői a helyükön maradtak sikerült a szocialista pénzcsapokat elzárni."

gyorgyistvandr.fidesz.hu/index.php?id_cikk=10008

Na most ha sikerült elzárni a szoci pénzcsapokat, akkor mit akar rendberakni az a polgármester-jelölt, aki az elmúlt négy évnek alpolgármesterként maga is részese volt? Én csak ezt a kérdést tettem fel, erre te kereszteshadjáratot indítasz ellenem, mintha én védeném a szocikat, miközben védje őket a radai rossebb, menjen Kaszab után, aki odavaló, ahol Kaszab van.

"a cég egy zrt., nem pedig intézmény. Így az önkormányzati testületeknek nagyon is korlátozott az adatokhoz való hozzáférésük."

A Zrt. tulajdonosa a kerület. Nekem elég hihetlennek tűnik, hogy a tulajdonos képviselőjének nincs beletekintési joga az ügymenetbe. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a fővárosi közgyűlésnek nincs jogosultsága a BKV ügyeit vizsgálni... Pedig, hogy mennyire lehet, arról Hagyó tudna mesélni, no meg nem utolsó sorban pont György István, aki ellenzékiként ezeket a vizsgálatokat vezette, meg vezeti talán még most is, nem tudom.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.31. 09:21:39

@Éles Sarok: Na, ma reggel a postaládámban volt a fideszes kampányújság, amiben Kovács egyrészt elismeri, hogy volt olyan időszak az elmúlt négy évben, amikor együttműködtek a helyi SZDSZ-szel, másrészt meg ahhoz képest, hogy szerinted semmi közük nem volt a kerület vezetéséhez, hosszú bekezdéseken keresztül sorolja többes szám első személyben, hogy milyen eredményeket értek el, maguknak tulajdonítva minden fejlesztést (jé, akkor mégis csak fejlődtünk?), meg azt, hogy a pénzügyi mérleg az elmúlt négy évben negatívból pozitívba váltott át. Link nincs, biztos ott van vagy lesz a te postaládádban is az Otthonunk Kőbánya c. "polgári újság".

Ezek után tényleg nem értem, hogy miért tartod hamis kérdésfelvetésnek és tényállításnak azt, amit a posztban írtam...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0