Piszkos játszmák
2010. szeptember 06. írta: Fedor

Piszkos játszmák

Tegnap este a tévét nézve megütötte a fülemet egy igen érdekes hír, ami nem túl friss, de eddig valahogy elkerülte a figyelmemet: Mesterházy Ernő, akit a választások előtt olyan nagy dérrel-dúrral letartóztattak, szabadlábon van. Aztán ma reggel újra találkoztam ezzel az infóval, most már részletesebben kifejtve:

Mesterházy Ernőt azért tartották különleges figurának, mert egyszerre értett szót a pártfinanszírozás szervezésében érdekelt régi elittel (úgy fideszesekkel mint szocialistákkal), de megtalálta az együttműködés lehetőségét az új szereplőként betörő, és a régiek érdekeit sértő Hagyó Miklós féle csapattal is. Erről bizonyítékokat senki sem hozott fel. Azonban indirekt bizonyítéknak tartják Mesterházy bírósági történetét. 

A politikai intrikákat ismerő forrásaink szerint azért vették őrizetbe februárban, mert az MSZP és a Fidesz érdekeit is sértette, hogy finanszírozni kezdte az MDF kampányát – ez volt a kísérlet az SZDSZ és az MDF közös indulására. Az minden városházi ügyeket ismerő forrásunknak feltűnt, hogy olyan visszaélésekkel gyanúsították meg, amelyek a belső felosztás szerint nem hozzá, hanem sokkal inkább Hagyóhoz tartoztak (vagyis a BKV-s ügyekkel). A választások után ki is engedték (és Hagyót bevitték). Mesterházy Ernő most szabadlábon védekezik, és még lakhelyelhagyási tilalom sem sújtja.

Sokaknak – és úgy tudjuk, hogy Demszkynek is – ez bizonyíték arra, hogy rendőrségi ügye politikai per. Vagyis ha nem akar beleszólni a választások kimenetelébe, akkor mindkét nagy párt megelégedett volna Hagyó Miklós lekapcsolásával.

No ezt csak azért emelném ki, hogy ilyen szemmel nézzük a nagy csontvázvadászatot. Nem azt állítom, hogy semmi simli nem történt az elmúlt időszakban: a Hagyó-félék ügyeinek kivizsgálása és büntetése fontos. De azért látszik, hogy ez sokszor fel van habosítva, és nem egyszer szimplán politikai lejáratásról van szó, ami pl. tavasszal - ismerve Bokrosék eredményeit - például egész jó hatásfokkal működött.

Márpedig most is épp egy választás előtt állunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr162274482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.09.06. 10:45:01

Azt hiszem, nem kell öket ettöl jobban lejáratni, hiszen megtették ök, önmagukat járatták le. Lehet itt védeni, egyiket másikat, de a lényegen nem változtat--valakik felelösek azért, hogy mindez , a törvénytelen lenyulások sorozata megtörténhetett.De korai még a cáfolat, mert Demszky is lehet még a kaptárban--mint egy volt "szabad demokrata". Ugy hogy nyugtával dicsérjük a napot, kedves Fedor!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.09.06. 10:52:01

@jános515: Hát én csak azt látom, hogy Demszkyt min. egy éve próbálják belerángatni mindenféle ügyekbe, és eddig valahogy nem igazán sikerült, pedig nem lehet azt mondani, hogy nem áll minden eszköz és információ a vádlók rendelkezésére... Politikai felelőssége van, ez egyértelmű. Hagyta, hogy kifolyanak a kezéből a dolgok, hogy Hagyó a nyakra nőjjön. De a büntetőjogiban, pláne a fentiek fényében, egyáltalán nem vagyok biztos.

OFF: Neked a vallásod tiltja a hosszú ő használatát, vagy csak valami mobil kütyüről írsz, amin nincs olyan? :-)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.09.06. 11:57:40

Tudjuk, hogy a politika csak egy színjáték kifelé (amit nekünk vetítenek), de valójában gazdasági játszma saját zsebre. Ez utóbbit érzi már az egész ország nem 4 hónapja, nem 8 éve, de 20-25 éve... mi folyamatosan egyre rosszabbul élünk. A kapitalista gazdaság csodát tesz a politika segítségével, a médián keresztül annak a felső millának, akik ma döntéshozó pozícióban vannak... a többi ember pedig nem számít, csak szavazógépek vagyunk és nem olyanok, akiknek a sorsa az élete bármit is számítana annak a sok görénynek.

DeMarco 2010.09.06. 23:53:18

@Fedor: Hát én nem éppen ezt emeltem volna ki a hosszú leírásból.

Bírom amikor így játszod az álnaívat.

"ami pl. tavasszal - ismerve Bokrosék eredményeit - például egész jó hatásfokkal működött."

Ezen két percig röhögtem. Nem hiszem, h komolyan gondoltad ezt a sort, legalábbis remélem...
Elképesztő, hogy mindig, MINDIG találsz valamit amire ráfoghatod a BUKÁST, tehetetlenséget és nyomort. Vagy egy válságot, vagy egy véletlent, vagy egy konteót, bármit csak ne kelljen szembenézni az igazsággal, a valóság legkisebb szeletével...

Nekem is megütötte sok érdekesség a szememet, kezdve gergényi "nem emlékszem, nem tudok róla, nem én voltam" performanszával. Ha én ültem volna a bizottságban, biztosan mondtam volna, hogy 1. Senkit nem érdekel, hogy mit hisz, mire emlékszik, majd sok ideje lesz róla elmélkedni a hűvősben, de emiatt nem kell aggódnia, nem fog fájni, hiszen úgyis elfelejti, hogy bent járt...

Vagy Orbánék magánnyugdíjas ötlete, amit az amcsi zsi.. pénzemberek megfúrtak, mert túl sok pénzük forog benne...

Vagy a szokásos heti nyavajgás, hogy vegyünk fel hitelt mindenáron, de ez kizárólag bankosok felől hallatszik és az mnb vezetője szájából. Elgondolkodtató, hogy kiket is képvisel valójában...

és sorolhatnám...

2010.09.07. 06:35:40

@Fedor: Először is van, hosszú "ő" betüm, csak siettem.
De Demszkynek nem csak politikai felelősége van.Annál is inkább mivel az ő vezetésével--immár 20 éve--csak nőtt a főváros tartozása.Mindezt tetézi, hogy nem a saját pénzét hagyta elszórni, kilopni, elkótya-vetyélni, hanem az adófizetők forintjait.Ezért bizony nem politikai "lejárató kampányt" kell a háttérbe sejtetni, hanem a megérdemelt felelöségre vonást, ami kijár neki. Annál is inkább, mert ö sem sérthetetlen és nem véd semmiféle törvény.
Én, --ha van egy cégem--nem lophatom, lopathatom ki a pénzt , mert engem az APEH megfog és vagy lesittelnek, és- vagy a vagyonommal felelek az okozott kárért. Pedig ez még nem is az adózók pénze.Akkor miért nem lehet felelöségre vonni a Demszkyt? Vagy ő nem felel semmiért, mert nem tudott róla, nem értett hozzá, nem vette észre, stb, stb. Ez bizony elég gyenge védekezés, még annak is nevetséges.De akkor a fizetését miért vette fel? Tudom, mert járt neki és mert adták. Remélem, a felelöségre vonás is jár neki és azt is megadják részére.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.09.07. 08:49:58

@DeMarco: "Ezen két percig röhögtem. Nem hiszem, h komolyan gondoltad ezt a sort, legalábbis remélem..."

Miért lenne elvetemült ötlet az, hogy megugrották volna az 5%-ot, ha ez az ügy nem kavar be? Természetesen nem biztos, lehet, hogy négy és fél lett volna belőle. De biztos, hogy nem az, ami végül is lett.

Az meg vicces, hogy engem vádolsz konteó-gyártással, aztán a következő sorban meg nekiállsz a zsidók mindenek feletti hatalmával riogatni.

@jános515: "z ő vezetésével--immár 20 éve--csak nőtt a főváros tartozása"

Ez így persze nem igaz. 2002-ig nagyon is feszes volt a a főváros költségvetése, akkor meg az volt a gond, hogy a fiskális egyensúlyt a fejlesztések elé helyezték. Ez Atkári kirúgásával változott meg, amikor a pénzügyek átkerültek a szocikhoz.

Amúgy meg ha a hitelfelvétel büntetőjogi kategória lenne, akkor gyakorlatilag az összes polgármestert dutyiba lehetne dugni.

2010.09.07. 09:30:37

@Fedor: Ugy látom, érvelsz! Ám jó lenne, ha a hitelfelvételt nem kevernéd össze, a müködőképtelenség határát suroló és a lopásoktól hemzsegö BKV müködésével. Mert ugye a kettö nem ugyanaz.Amugy meg 2010-et irunk.Vagy arra vették fel a hitelt, hogy legyen miből 100 millás végkielégitéseket fizetni és legyen miből lenyúlni?

OFF: "z ő......." mondatot kérlek pontosan idézd, mert nem ezt irtam.Vagy nem tudod hogy, az "a" betűt, hol találod? ( Bocs, de kölcsön kenyér visszajár!)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.09.07. 09:36:17

@jános515: Nem én keverem össze, hanem te. Te írtad, hogy "nem csak politikai felelősége van.Annál is inkább mivel az ő vezetésével--immár 20 éve--csak nőtt a főváros tartozása." Én csak erre reagáltam, nem vitatva, hogy ma már valóban vannak gondok, csak a 20 évet pontosítottam, mert ebből a szempontból egyáltalán nem volt egységes ez az időszak.

Egy kopipésztből lemaradt betű szerintem nem egyenrangú egy magánhangzó következetes elhagyásával, de oké, 1:1, és ezt a témát hagyjuk :-)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0