Jobbikos uralom alatt állt idáig Líbia
2011. február 28. írta: Fedor

Jobbikos uralom alatt állt idáig Líbia

Az alábbi szöveget, akárhogy is nézem, az eredeti szerző megjelölése nélkül bármelyik jobbikos bevállalhatná. Ezek a zavaros, ellentmondásos gondolatok, elferdített féligazságok tonnaszám dőlnek a hazai szélsőjobb online fellegváraiból, a Kurucról, a Barikádról és az egyéb Jobbik-közeli blogposztokból, kommentekből.

A bibi ott van, hogy ezek nem egy übermagyar "gondolkodó" sorai, hanem részletek a népek uralmát már 42 éve olyan kíválóan képviselő Kadhafi zöld könyvéből (thnx for Index). 

Tanulságos olvasmány:

Az a politikai küzdelem, melynek eredményeképpen egy jelölt például a választók összes szavazatának 51 %-át szerzi meg, diktatórikus kormányzási eszközhöz vezet, habár ez áldemokratikus külsőben jelenik meg. Hiszen a választók 49 %-át egy olyan kormányzási eszköz fogja irányítani, melyet nem szavaztak meg, hanem rájuk kényszerítettek. Ez diktatúra.

A parlamentek képezik a világban jelenleg uralkodó új, hagyományos demokráciának a gerincét. A parlament a nép hamis képviselete, a parlamentáris rendszerek pedig félrevezető megoldását jelentik a demokrácia problémájának.

A parlament alapjában azért jön létre, hogy helyettesítse a népet, de már maga ez az alap antidemokratikus, mert a demokrácia a néphatalmat jelenti, nem képviselőjének hatalmát! A parlament puszta léte a nép távollétét jelenti.

Az igazi demokrácia csak magának a népnek a részvételével, nem pedig képviselőinek részvételével jöhet létre. A parlamentek törvényes gáttá lettek a népek és a hatalom gyakorlása között, minthogy elszigetelték a tömegeket a politika gyakorlásától, s nevükben saját maguk számára monopolizálták a szuverenitást.

A népek számára csak a demokrácia hamis külseje maradt meg, mely abban nyilvánul meg, hogy hosszú sorokba állnak, hogy szavazólapjaikat elhelyezzék az urnákba.

A lakosságnak választókörzetekbe történő felosztása azt jelenti, hogy egyetlen képviselő a nép ezreit vagy százezreit, vagy millióit képviseli a lakosság számának megfelelően. Ez azt jelenti, hogy a képviselőt semmilyen népi, szervezeti kötelék nem fűzi a választókhoz, mivel az egész nép képviselőjének tekintik, ugyanúgy, mint a többi képviselőt. Ezt kívánja meg az uralkodó, hagyományos demokrácia. Következésképpen a tömegek véglegesen elszakadnak a képviselőtől, a képviselő pedig véglegesen elszakad a tömegektől.

A világon jelenleg uralkodó hagyományos demokrácia a parlament tagját szentséggel és mentességgel ruházza fel, amit viszont megtagad a nép egyedeitől. Ez azt jelenti, hogy a parlamentek elragadták a néphatalmat és a maguk számára monopolizálták.

Ha a parlament egy pártból alakul, annak eredményeként, hogy győzött a választásokban, akkor ez ebben az esetben a pártnak a parlamentje és nem a népé, hiszen a pártot képviseli és nem a népet. A parlament által kijelölt végrehajtó hatalom a győztes párt hatalma és nem a nép hatalma. Ugyanez a helyzet az olyan parlament esetében is, amelyben minden párt egy bizonyos számú helyet szerez. Ezeknek a helyeknek a birtokosai ugyanis pártjukat képviselik és nem a népet. A hatalom, melyet ez a koalíció hoz létre, ezeknek a koalíciós pártoknak a hatalma és nem a népé.

Ezekben a rendszerekben [a parlamentáris demokráciákban] a nép a zsákmány, amiért marakszanak, belőle csinálnak bolondot, őt zsákmányolják ki ezek a politikai testületek, melyek a hatalomért küzdenek. Céljuk, hogy megszerezzék a nép voksait, a nép pedig csöndes, rendezett sorokban áll, mely úgy mozog, mint a rózsafüzér, hogy bedobja szavazólapját az urnába. Ugyanolyan ez, mint ahogy más papírlapokat meg a szemeteskosárba hajít.

Minthogy a képviselőválasztások rendszere a voksok megszerzésére irányuló propagandán alapszik, itt valójában szó szerinti értelemben vett demagóg rendszerről van szó. A szavazatokat meg lehet vásárolni és meg lehet hamisítani. A szegények képtelenek választási kampányokat folytatni, amikben mindig csak a gazdagok győznek!

A köztársaságok korának győzelme és a tömegek korának kezdete után értelmetlen dolog lenne demokráciának tekinteni képviselők kicsiny csoportjának megválasztását a nagy tömegek képviseletére. Ez elavult elmélet és idejétmúlt gyakorlat. A hatalommal teljes mértékben a népnek kell rendelkeznie.

A világ által ismert legvadabb diktatúrák a parlamentek árnyékában jöttek létre!

Az ellenzék nem jelent népi ellenőrzést az uralkodó párt hatalma felett, hanem maga is csak azt lesi, hogyan léphet a helyére a hatalomban.

Az alkotmányok nem jelentik a társadalom törvényét. Az alkotmány emberalkotta alaptörvény. [...] A társadalom törvénye örök emberi örökség, mely nemcsak az élők tulajdona. Éppen ezért, egy alkotmány megszövegezése, s a jelenlévők megszavaztatása meglehetősen komikus jellegű.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr332698569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2011.03.01. 08:15:02

Ahogy mondtad, azért vannak ebben szép számmal féligazságok, sőt néha fején találta a szöget.

De Kadhafit összemosni a Jobbikkal azért elég erőltetett túlzás.

Sületlenségeket minden pártnál lehet találni, ráadásul nálunk van egy, akik nem zöld könyvből, hanem pirosból tanultak és az pont ennyi marhaságot tartalmazott.

Épp tegnap volt, hogy a Jobbik megemlékezett a kommunizmus áldozatairól a parlamentben és felszólalt, hogy kártalanítani kellene az áldozatok családjait.
Na kik nem emlékeztek meg az áldozatokról egy szóval sem?

Tegnap újra felhívták a figyelmet arra, h jobb lenne ha leváltanák a Nemzeti igazgatóját. Tényleg jobb lenne, de ezzel öngólt rúgtak, mert így a Fidesz nem teheti meg, mert akkor rögtön két bélyeget is rásütnének, egyrészt, h lefeküdt a Jobbiknak, másrészt, h belepofázik a kultúrába. Ezért inkább fogvicsorgatva kivárja, amíg lejár a szerződése. Én viszont a Jobbiknak adok igazat, simán be kellene vállalni a konfliktust, nem kellene parázni a vádaktól, mert azt így is, úgy is megkapják, legfeljebb kicsit később.

A Jobbik részt vesz abban a vizsgálóbizottságban amiben kivizsgálják, hogy mitől nőtt háromszor akkorára az államadósság az elmúlt nyolc évben a tűrőképesség határára. No, nem mintha nem tudnánk, h kik a felelősök... és kik nem vesznek részt a bizottság munkájában?

A Jobbik még mindig az egyetlen párt, akik magasról tesznek a pc dumára és kimondják nyíltan, amit az emberek egymás között is kimondanak és gondolnak.

Persze, nekik is vannak hülyeségeik, néha kifejezetten hajmeresztő ötleteik.

De korántsem ők a legszélsőségesebbek a parlamentben...

loláb 2011.03.01. 10:38:27

Na, pont az ilyen zöld könyv idézetek, meg "nap embere" választás az, ami miatt az indexes parlamenti tudósítások rombolják a parlament tekintélyét.

Bulvárszemét. Ha nem lehet valamiből érdekes összefoglalót csinálni, akkor ne eröltessék, de semmi szükség nincs ahhoz, hogy Kadhafi idézeteket szúrjanak be a magyar parlamenti összefoglaló hírei közé.

Ezzel az erővel döglött fókabébik képeit is posztolhatnák, két felszolaló közé, az is biztos marha sok kattintást vonzana.

borla 2011.03.01. 11:01:35

Vicces eredmények születnének, ha ezeket az idézeteket betöltenénk egy Orbán/Gyurcsány féle bullshit-generátorba: utcai politizálás, kétharmad, stb.
Szerintem meglepően nagyszámú releváns találatot kapnánk (persze attól függően, hogy épp ki kormányoz).

DeMarco 2011.03.01. 11:32:58

@loláb: "Na, pont az ilyen zöld könyv idézetek, meg "nap embere" választás az, ami miatt az indexes parlamenti tudósítások rombolják a parlament tekintélyét."

Mondjuk rám ezek úgy hatnak, mint a reklámok. Egész egyszerűen átugrottam azokat a részeket, mintha ott sem lettek volna. Engem csak az bosszantott, hogy ezekkel a hülyeségekkel duplájára növelték a tudósítás méretét. Még csak tegnap volt, de már most fogalmam sincs, h ki volt a "nap embere"...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.03.01. 12:40:00

@DeMarco: Itt most nem arról van szó, hogy más pártoknál is hangzanak -e el sületlenségek. Persze. De konkrétan ez a parlamenti demokrácia-ellenes maszlag a hazai kínálatból leginkább a Jobbikra jellemző. Az meg rád, hogy neked ez tetszik.
Vicces eredmények születnének, ha ezeket az idézeteket betöltenénk egy Orbán/Gyurcsány féle bullshit-generátorba"

Mivel Gyurcsány bullshitjei pont, hogy a parlamenti demokráci védelméről szóltak, nála elég lenne a találat. Orbán 2006-2008-as beszédeiért már nem kezeskednék :-)
@borla: "

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.03.01. 12:43:01

Úgy látom a mobilos válasz neked funkció még nem tökéletes :-) DeMarco, borla, osszátok meg a válaszom magatok között értelem szerint...

borla 2011.03.01. 13:27:02

@Fedor:
Jó neked, hogy ilyen élesen el tudod különíteni két fő fantasztánk apró nüanszait :)

Komcsinátor 2011.03.01. 15:29:17

Bocs, hol lehet beszerezni ezt a Zöld Könyvet - mert kezdi komolyan izgatni a fantáziámat! :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.03.01. 15:34:51

@Komcsinátor: "A könyv hozzáférhető a hazai könyvtárakban, de kíváncsiak voltunk arra, hogy igaz-e: aki besétál Líbia budapesti nagykövetségére, és kér egy Zöld Könyvet, annak ingyen a kezébe nyomnak egy példányt (...) Csöngetésünkre egy sárga pulóveres férfi nézett ki a villából. Amikor a Zöld Könyvet kértük, visszament, majd egy perc múlva megjelent: „Elfogyott, jöjjön vissza egy hét múlva.” Ami azt illeti, nehezen tudjuk elképzelni, hogy Kadhafi rezsimjének most az a legfontosabb problémája, hogyan juttassák el a magyar nyelvű példányokat Magyarországra." - írja a belinkelt Index cikk.

DeMarco 2011.03.01. 16:06:01

@Fedor: OFF: Na erről beszéltem mindig. Néhány scanner és fel a netre mindent...

index.hu/belfold/2011/03/01/neten_van_az_szt-tisztek_nevsora/

Ez egy jó kezdet lehet. Csak ne hagyják abba...

ON

loláb 2011.03.01. 18:04:50

@Fedor:

„Elfogyott, jöjjön vissza egy hét múlva.”

Kadhafi egy hét múlva? Kincstári opotimizmus.

Guszti bá 2011.03.01. 18:05:40

Nem is írt hülyeségeket, bőven van igazság abban a zöld könyvben.

loláb 2011.03.01. 18:07:18

@DeMarco:
Tegnap éppen Kadhafi volt az, azért idézgettek a hülyeségeiből.

Gyerekes idiótaság, bulvárfos. Nagyjából ez a két szó jut eszembe amikor az Indexes parlamenti tudósításokat olvasom.

okostojgli (törölt) 2011.03.01. 18:21:29

@DeMarco: "mitől nőtt háromszor akkorára az államadósság az elmúlt nyolc évben"

Csak nem arra tetszik gondolni, okostojás bácsi, hogy az államadósság GDP-hez viszonyított értéke akkor is növekszik ha egy fillérrel több pénzt nem kérünk kölcsön viszont a GDP csökken? Esetleg arra, hogy a forint leértékelődése (pölö Kósa) önmagában növeli az adósságot?

Esetleg a 13. havira teszik gondolni? Talán a 700 km autópályára? Jogos, Debrecent ki kellett volna hagyni, talán nem dönti be akkor idióta Kósa polgármester a fél világot, és talán egyúttal nem drágítja meg Magyarország számára a hitelfelvételt. Az IMF-es bohóckodás meg direkte jót tett az államadósságnak, igaz-e?

Martian (törölt) 2011.03.01. 18:24:12

@loláb: bizony ám... mondd ki az igazat és betörik a fejed! :))

okostojgli (törölt) 2011.03.01. 18:27:03

@loláb: "Indexes parlamenti tudósításokat olvasom"

Nem kötelező. Olvasd a Hírtévéét. Vagy ne olvass.

nyekk 2011.03.01. 18:32:06

Ez a blog remekül beillik abba a hitközség által megrendelt, és pénzelt bérirományoknak, aminek egy a
lényege:
Bármekkora marhaság is, a címben szerepeljen a gyalázni kívánt személy, párt,stb (most a Jobbik), a cím másodikrészében legye rá vonatkozóan valami nagyon ciki dolog (pedofil, buzi,tolvaj stb...)
Mondanom sem kell, az eleve nem érdekes, hogy nem igaz, az sem, ha nem arról szól a cikk. Csak összekapcsolható legyen a gyalázandóa valami szemétséggel. Ez a lényeg...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.01. 18:39:19

@Guszti bá: szerintem is - de ha el sem olvassák? ... mit lehetne várni reakciókban? Okos ember ez a Kadhafi, de azért átlátszóan kerülte meg a parlamentet (hogy az "igazi" demokráciáját - autokratikusan valósítsa meg) tiszta Orbán gondolkodás! :) vagy fordítva és a miénk (OV)csak felhasználja a zöld szöveggel butított népeket, de ugyanúgy a parlamentarizmust csapja agyon - ő a 2/3-al és egyéb sunyiságokkal. A lényeg a lényeg, a zöld könyvecske csupa igazságot tartalmaz, csak végre azt a népnek kellene helyesen értelmeznie...

2011.03.01. 18:40:17

Kedves Fedor!

Asszem te fogsz kapni itt hideget meleget, viszont nekem tetszik az írás, csak így tovább!

2011.03.01. 18:59:18

Lenyűgözőek ezek a @Guszti bá:-k.
A líbiai nép éppen most kergeti el az okosságok szerzőjét; méghozzá nem is tárgyalásos úton, hanem élestöltényekkel szembenézve. És erre még vannak olyanok, akik arról delirálnak, hogy milyen jó kis gondolatokat írt ez a Kadafi.
Nem mellesleg, elviekben, leírt szavakban a nálunk kipróbált, normál szocializmus is legalább ilyen szép volt; s a Kádár mégcsak nem is támogatott nyíltan terrorista cselekményeket. Oszt talán mégsem kéne visszasírni!
Szóval ezek az idézetek szerintem épp arra volnának jók, hogy emlékeztessenek a 20 éve otthagyott szocializmusra.
Meg arra, hogy ez a mai kapitalizmus sem fenékig tejföl, de attól még a harmadikutas megoldások nem lesznek sem szebbek sem működőképesebbek.

Deneware. 2011.03.01. 19:05:39

"Az ellenzék nem jelent népi ellenőrzést az uralkodó párt hatalma felett, hanem maga is csak azt lesi, hogyan léphet a helyére a hatalomban." Azért attól hogy a többi nettó f@szság, azért -lássuk be- ebben azért van némi igazság...

amize 2011.03.01. 19:09:12

Fedor te egy túl fiatal és tudatlan
fickó vagy, estleg céltudatosan rosszindulatú.
Kérdezd meg szüleidet a Magyar Népköztársaság nyolcvanas évek előtti piszokul demokratikus parlamenti rendszeréről.
Én éltem abban is 30 évet.
Egy, azaz egy jelöltre lehetett szavazni parlamenti képviselőnek. Azt is a Szakszervezet javasolta, ami eleve a bukott pártkáderek temetője volt. A parament egy névleges sóhivatal volt, ami máig negatívan hat vissza a tekintélyére. Tudatlan
munkásemberek, kvóták miatti elvtársnők bólintottak rá a Párt Központi Bizottságának bármely döntésére.
Így működött ez az összes szocialista országban, élen a Szovjetunióval.
Azt is megélhettem, ott tanultam kint.
Nekem csak ne akarjál minden antidemokratikus, parlamentet lejárató dolgot a Jobbikra rátolni.Nyúljál csak vissza MSZP-s családi hagyományaidhoz kis emlékezetfrissítésre.

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2011.03.01. 19:17:23

Szerintem ez a Kadhafi igen okos dolgokat ír.

FüziMedve 2011.03.01. 19:31:00

Igen, kitűnő felvetés egy olyan posztolótól, akiből semmilyen érdek és érintettség nem pislákol, szinte süt belőle a független, szabad és a dolgok eredetét megérteni vágyó gondolkodás. Kedves Fedor, tudod, kissé más lenne a helyzet, az "összehasonlíthatóság" akkor, ha Líbiában is ugyanannyi liberális és csak a jogokról harsogó kozmopolita lenne, mint nálunk, vagy nálunk lenne olyan kevés, mint náluk. Bárcsak így lenne.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.03.01. 20:42:07

A megjelent trollokból és a megugrott statisztikából úgy látom, hogy rövid ideig kint voltam a címlapon. Hát erről lemaradtam, nem készült képernyőkép az archívumba :-)

@amize: 1. 37 évesen sajnos már nem valhatom magam túl fiatalnak. Szóval képben vagyok, vannak emlékeim, bár szíves feltételezéseddel ellentétben se akkor az MSZMP-hez, se most az MSZP-hez nincs és nem is volt köze senkinek sem a családomban.
2. Érdektelen, hogy mi volt 30 éve. Az már szerencsére elmúlt, tudod volt közben egy rendszerváltás. MA ezeket az elveket vallókat leginkább a Jobbik környékén kell keresni.
3. Személyeskedhetnék én is, de inkább nem teszem. Azt mindenesetre sikerült megállapítanom, hogy fingod sincs rólam, pedig a blogomból azért sokat elárultam már.

bulvárcsávó az rtlklub sztárja 2011.03.01. 20:46:29

De buta a blog írója, meg a sok hivatásos rettegő istenem..Meneküljetek, mert mindjárt jön a patáshitler!

DeMarco 2011.03.02. 07:55:43

@Fedor: "De konkrétan ez a parlamenti demokrácia-ellenes maszlag a hazai kínálatból leginkább a Jobbikra jellemző."

Nem, nem csak a Jobbikra. Sőt. Nem a Jobbik rohant Brüsszelbe sírni és jajveszékelni, h itten antidemokratikus kormány van és diktatúra épül!
Nem a Jobbik lázította fel az ellenzéki eu-s képviselőket.
Ha van párt aki támadja a mostani magyar demokráciát, akkor az sokkal inkább a maszop és a liberálisok. Mert nekik nem csak a szájuk jár...

A zöld könyvről nekem és ahogy olvasom szinte mindenkinek egy piros könyv ugrik be.
De ez persze nem illik a koncepciódba és ezért igyekszel erőltetni valami negatívot a Jobbikra.
A legszebb, hogy bejön vki az utcáról, aki sosem olvasott még tőled és ezt azonnal levágja.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.03.02. 08:44:48

@DeMarco: Nagyon szépen sikerült összemosnod a kormány tevékenységének kritikáját a parlamenti demokrácia rendszerének a kritikájával, miközben természetesen semmi ilyesmiről nincs szó, sőt... De azért ügyes próbálkozás volt, méltó vagy a nagy példaképedhez, aki a személyét ért kritikákat az ország elleni támadásként igyekszik beállítani.

Ami meg a kis színes könyvecskéket illeti: valóban, Mao pirosában hasonló baromságok vannak leírva, mint Kadhafi zöldjében, sőt, valóban van kapcsolat is köztük, hisz a mű írásakor Kadhafi az arab szocializmus híve volt. Épp ezért kissé pikáns, hogy te, akinek a benne foglaltak tetszenek, lekomcsizol engem, aki szörnyülködöm rajta, de ezeket a logikai bakugrásokat most hagyjuk, ezeket már megszoktam tőled. A kérdés inkább az, hogy kín kéred számon a MAI Magyarországon a piros könyvecske elveit, ki vallja azokat? Még az amúgy mérhetetlen támogatottságú Thürmerék se igazán.

DeMarco 2011.03.02. 11:25:57

@Fedor: Nincs itt semmiféle összemosás. Azzal kampányoltak a maszoposok, h itt diktatúra épül és antidemokrata a kormány. Ezen nincs mit magyarázni.

"Épp ezért kissé pikáns, hogy te, akinek a benne foglaltak tetszenek, lekomcsizol engem, aki szörnyülködöm rajta"

Te viszont csúsztatsz. Nem mondtam, h tetszenek, csak azt állítottam, h vannak benne féligazságok és néha fején találta a szöget. Bizony lenne mit javítani a választási rendszerünkön.
És nem komcsiztalak le, csak rámutattam, h vannak a jobbiknál szélsőségesebb és a zöld könyv szelleméhez erősebben kötődő pártok is a parlamentben.

"kin kéred számon a MAI Magyarországon a piros könyvecske elveit, ki vallja azokat?"

Meg lennél lepve... természetesen a maszopon, hiszen ők deklaráltan is utódpártja a piros könyvnek. De ha példát akarsz, van tegnapi is:

"„Nem tudok róla” – mondta Balás Csanád, amikor megkérdeztük, hogy szt-tiszt volt-e."

"A 60 körüli férfi is tagadta megkeresésünkkor, hogy szt-tiszt lett volna. Azt mondta, nem érti, miért szerepel a listán."

""Hivatásos katona voltam, szt-tiszt nem" – jelentette ki a 64 éves Czibolya Árpád."

"„Ehhez nem lehet mit szólni” – mondta a telefonban dr. Töttös Gábor főiskolai docens, „Ha az is lettem volna, nem mondhatnám el” – jelentette ki, aki szerint titoktartás köti az akkori tiszteket, és nincs, ami ez alól feloldja őket. “nem ezt a hajszás megoldást választani”. Szerinte nem kellene közzétenni egy ilyen listát""

"D209 szóban és írásban egyaránt úgy nyilatkozott, hogy megfelelő kapcsolati rendszer kialakítésa esetén továbbra is szívesen vállalja a hivatásos tiszti szolgálatot."

Van még kérdés?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.03.02. 11:32:39

@DeMarco: "Azzal kampányoltak a maszoposok, h itt diktatúra épül és antidemokrata a kormány. Ezen nincs mit magyarázni."

De ezzel nem a parlamentáris demokrácia rendszerét kritizálták (mint a zöld könyv), hanem pont a védelmére keltek... Eh, hagyjuk.

"vannak a jobbiknál szélsőségesebb és a zöld könyv szelleméhez erősebben kötődő pártok is a parlamentben"

Max. a te torz szemszögedből nézve.

"ők deklaráltan is utódpártja a piros könyvnek"

Jogilag utódpártja, csak épp mindent megtagadtak, amiről az a könyv szólt. Ezt a vitát is lefolytattuk százszor.

Az szt tisztek tagadásával meg nem tudom, hogy mit akarsz bizonyítani. Hogy jön ez ide?

DeMarco 2011.03.02. 16:12:16

@Fedor: "De ezzel nem a parlamentáris demokrácia rendszerét kritizálták (mint a zöld könyv), hanem pont a védelmére keltek... Eh, hagyjuk."

-:DDDDDDD Kik? Az erkölcsileg illegitim előző kormány? Mivel? Az államadósság megháromszorozásával? Hogyan? Lopással, csalással, hazudozással?
Amit védek azt nem árulom el...
Ezt tényleg hagyjuk inkább, ha viccnek szántad, akkor jót röhögtem.

"Max. a te torz szemszögedből nézve."

-Nézőpont kérdése. Szerencsére sokan nézünk ugyanarra, talán meg kellene fordulnod a nap felé...

"Jogilag utódpártja, csak épp mindent megtagadtak, amiről az a könyv szólt."

-Legalábbis azt mondják. Csak éppen a megnyilatkozásaikból más tükröződik. Lásd pl. internacionálé éneklés, elvtársasozás, stb.

"Az szt tisztek tagadásával meg nem tudom, hogy mit akarsz bizonyítani. Hogy jön ez ide?"

Ahogyan ők is letagadnak mindent ami az előző rendszerben történt, úgy tagadnak le mindent a maszoposok is, kivéve ami kiderült azóta. Van aki szerint a titoktartási kötelezettség azóta is fennáll, vagyis ahhoz a rendszerhez lojálisak és nem ehhez. És a közigazgatásban számtalan ezekhez hasonló kerékkötő van, legfelül is, akiket máshogyan neveltek és máshová lojálisak. Úgy is mondhatnám, hogy van egy réteg akik reménytelenül kötődnek egy másik rendszerhez.

De ezek nem a Jobbikhoz tartoznak...

Igaz, ezt a vitát lezavartuk már ezerszer, de ez azt jelenti, hogy azóta sem történt elmozdulás semmilyen irányba.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0