It makes you feel good...
2011. szeptember 05. írta: Fedor

It makes you feel good...

Boldogult ifjúkoromban, a kilencvenes évekbeli blues-reneszánsz idején volt egy együttes, a Sonia és a sápadtarcúak. Egy Pestre keveredett perui énekesnő adott elő nagyon jó zenéket magyar zenésztársaival. Ők ismertették és szeretették meg velem Janis Joplin számait, amelyeket Sonia hangi adottságainak köszönhetően rendszeresen előadtak koncertjeiken, és azóta örülök mindig, ha valaki Joplin dallal áll elő (már persze ha jól csinálja).

Mint pl. múlt szombaton, az X-Faktor-t nézve:

Nem akarok jósolni így rögtön az első válogató után (bár a tavalyi Megasztárnál beletrafáltam), de azt tényként le kell rögzítenem, hogy volt már olyan kishazánkban, hogy valaki Janis Joplint adott elő zenés tehetségkutató műsorban, és speciel akkor ő azt a versenyt meg is nyerte...

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr723203680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vizimazsom 2011.09.05. 15:25:32

Na, az ilyeneket hallva szoktam én azt kérdezni, hogy hol voltak ezek eddig, hogy még nincs tele velük a média? A hideg futkosott a hátamon, és valóban nem kockáztat sokat, aki arra fogad, hogy ő valahol a legelsők között lesz.

Attilajukkaja 2011.09.05. 15:46:05

Azert Ruzsa Magdi MENNYIVEL jobb volt!

zZz 2011.09.05. 15:58:43

@Vizimazsom: egy ideig én is kérdezgettem ezt magamtól, aztán rájöttem a számomra legvalószínűbb válaszra:
Kapcsolatok. A rádiók, amik ugye a legtöbb zenét játsszák (a Viva TV-t hagyjuk, az a kamaszok hülyítésére, befolyásolására van), 80-90%-ban langyos fost játszanak. Középszerű tehetségek középszerű vagy annál még silányabb számokkal, miközben sok tényleg jó előadó meg alig talál helyet az országban, ahol zenélhet.
Ha benne vagy a csókos rendszerben, oda kerülhetsz a jó helyekre, ellenkező esetben aligha, max. ilyen tehetségkutatók révén (bár az eddigi győztesek Rúzsa Magdi, meg talán Caramell, kivételével felejthetőek, Vastag Csabával az élen).
Vagy a zeneipart kezükben tartók kedvében jársz és hagyod magad befolyásoltatni, vagy kimész külföldre (csak akkor elfelejtheted, hogy magyarul énekelj). Vagy megmaradsz hobbizenésznek.

DeMarco 2011.09.05. 17:27:09

Véletlenül láttam a műsort. Nekem nem jött be a csaj, a hangja sem tetszett. De ebben a "versenyben" nem ezek számítanak. Terméket gyártanak, eladható médiaterméket. Majd meglátjuk ennek ki fog megfelelni.
Általában jó eséllyel el szoktam találni a leendő befutókat már a válogatás alatt. (Ha látom őket.)
Tavaly is csúnyán mellélőttél Wolf Katival és a vidéki idegbeteggel, nem is értettünk egyet akkor sem. A tavalyiban nekem kellemes meglepetés az Appril Project volt, bár nem nekik drukkoltam.
Most az első nekifutásra az a 16 éves csaj volt a legjobb, függetlenül a bizonytalan kezdéstől és a néhány hamisabb hangtól. Szerintem lesznek még erősebb karakterek is.

sergei 2011.09.05. 17:33:34

Hamis, rosszkor lép be, téveszt. A hangszín -és erő nem minden. Én nem merném Rúzsa Magdival egy lapon említeni.

Vowel 2011.09.05. 18:52:38

ha valaki így kérné, hogy vegyek el egy darabot a szívéből, akkor elrohannék :) egyébként százszor inkább ő, mint a Fresh Andi :)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0