Pax Orbán
2011. szeptember 28. írta: Fedor

Pax Orbán

A Magyar Hírlap "Álláspont" rovatában megjelent egy cikk Máté T. Gyula billentyűzetéből Orbán Viktorról. A trükk az, hogy egyszer sem írja le se a miniszterelnök nevét, se a pártjáét, hisz felületesen olvasva az írás főszereplője a mai Putyin, a témája pedig a az elnöki székbe való visszatérése (amit csak megőrzésre adott át Medvegyevnek). Mégis, valahogy nekem végig úgy tűnt, mintha a 2014-es Orbánról szólna.

Legalábbis ahogy a szerző elképzeli, hogy mi várható 2014-ben.

Szeretne ön az elnökének egy ereje teljében lévő, ötvenes férfit, aki meghétszerezte országa gazdasági erejét, megtízszerezte a jövedelmeket és visszaadta hazája nagyhatalmi arcát?

Lehet erre nemet mondani? (...)

Az oroszok Putyint akarják.

Őt akarják, mert a neve egybeforrt a renddel. A Szovjetunió szétesése utáni káosz, a jelcini rablóévtized után ő teremtett stabilitást.(...)

Putyin rendszere ellenőrzött, befolyásolt és irányított, s éppen ezért kiszámítható. Ha ezt a nyugati demokráciaideálhoz mérjük, elkeserítő eredményt kapunk. Putyin választói azonban az elmúlt évtizedeket nem brüsszeli kávéházakban demokráciadiagramokat barkácsolva töltötték. Nekik jelenleg a kiszámíthatóság és a stabilitás többet ér a mindenható politikai pluralizmusnál. (...)

...a belpolitikai mellett a legfontosabb, a gazdasági stabilitás. Amikor Jelcintől átvette a kormányrudat, az orosz GDP kétszázmilliárd dollár között mozgott, amikor 2008-ban kiköltözött a Kremlből, a nemzeti össztermék 1500 milliárdra emelkedett. Köze volt ehhez persze a száguldó olajárnak (...) de mindez mit sem ért volna, ha nem tereli egy irányba az országot széthordó oligarchákat. Hogy mindezt korbáccsal tette (lásd Hodorkovszkij), az összességében megfelelt azoknak, akik megtarthatták az addig kapott mézeskalácsok zömét (lásd Abramovics). (...)

Az oroszok mindezért ma tényleg Putyint akarják.
Bíznak benne.

Talán ne akarjunk náluk okosabbak lenni.

Most mondja valaki azt, hogy egy hithű fideszes fejében nem ezek az elvárások élnek a ciklus végével kapcsolatban, és hogy számára Putyin és Jelcin neve ebben a kontextusban nem csereszabatos Orbánéval és Gyurcsányéval.

A konklúzió is ismerős: a nagyarányú felhatalmazás, és az eredmények majd minden antidemokratikus lépésre felmentést adnak (bár a diktatórikus vezetési modell - ismerve a cikk szerzőjének apját - Gyulánknak von haus aus is szimpatikus lehet). Ha az oroszoknak jó Putyin, akkor nekünk miért ne lenne jó a Puszta-Putyin?

Csak az a gond, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint elég hamis ez a párhuzam. Amit Putyin teljesítményéről ír, az igaz. De ha mindezt Orbánra vetítjük... Az elmúlt év gazdasági ámokfutása odavezetett, hogy a befektetők elfordulnak az országtól, így a régiót fejlődésétől elszakadva nemhogy a kormány által prognosztizált bővülés nem teljesül, hanem lehet, egyenesen recesszió lesz nálunk, a nép pedig csak néz ki a fejéből, és egyre csalódottabb, és egyre többen a lábukkal szavaznak, mint anno az átkosban, csak szerencsére ez ma már (még?) nem büntetendő cselekmény.

Hát hogy lesz ebből a következő választásra olyan eredmény, ami mindent igazol a médiatörvénytől az alkotmány megcsúfolásán át a nyugdíjvagyon lenyúlásáig?

Orbánék egyetlen nagy szerencséje, hogy az MSZP hozza a szokott formáját, vagyis belső vitákkal van elfoglalva, amelyek most még a szokásosnál is nagyobbak, így egyre inkább esélyes az önfelszalámizás, az LMP-t meg továbbra se veszik igazán komolyan, így valós alternatíva híján a kormányban csalódottak leginkább a bizonytalanok táborát növelik.

Meg a Jobbikét, akik már most esélyesek arra, hogy második erővé váljanak, és ha szakad az MSZP (márpedig valószínűleg fog), ez a pozíció biztosan az övéké lesz. Na az lesz majd a szép világ.

Azt hiszem épp ideje lenne egy hiteles erőnek a színre lépnie, amely elfogadható mindenkinek, aki hisz a demokráciában, balközéptől jobbközépig.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr393257202

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázár: a példakép 2011.09.28. 14:19:24

A minden magyarokat kétharmaddal képviselők közül, hozzám Lázár János üstökös-arca áll a legközelebb. Kiemelkedően intelligens, tudatos, kockázatvállaló és ravasz. Vállalkozik, politizál, tőzsdézik, tekintélyes vagyona és többszáz hektár földje van. Já...

Trackback: Lázár: a példakép 2011.09.28. 14:19:24

A minden magyarokat kétharmaddal képviselők közül, hozzám Lázár János üstökös-arca áll a legközelebb. Kiemelkedően intelligens, tudatos, kockázatvállaló és ravasz. Vállalkozik, politizál, tőzsdézik, tekintélyes vagyona és többszáz hektár földje van. Já...

Trackback: Hogyan győzzük meg azt, aki hülyeségben hisz? 2011.09.28. 13:16:09

Már-már rendszert csinálok abból, hogy a saját kútfőből írt cikkek mellett teret adok itt a blogon olyan írásoknak, amelyeket máshol olvastam, és valamiért megfog. Most is egy ilyen cikk következik, amelyet itt találtam, és most változatlan formában kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.09.28. 15:27:05

Putyinnak ott az olajfegyver, amivel sok mindent el tud érni. Viktornak viszont nincs ilyenje, úgyhogy az agyi bukdácsolásait gyorsan megérezzük a bőrünkön sajnos.

Abban lehet talán bízni, hogy talán a fideszt körülvevő pénzemberek is megunják a dolgot, és valamilyen módon nyomást gyakorolnak majd a pártra, hogy legyen már valamilyen normális gazdaságpolitika ehelyett a napi ötletelés helyett

csoko20 2011.09.28. 15:32:57

"Szeretne ön az elnökének egy ereje teljében lévő, ötvenes férfit, aki meghétszerezte országa gazdasági erejét, megtízszerezte a jövedelmeket és visszaadta hazája nagyhatalmi arcát?"

Csak míg Putyin ezeket mind megcsinálta, addig Orbánnak 100 év is kevés lenne!
A felsoroltakból max. az "ötvenes férfi" fogja megállni a helyét:)

Alterix 2011.09.28. 15:42:52

Ezzel az írással kurva sok Orbán-hívőt elbizonytalanítottál!
Van faszább srác is a világon mint Viktor?!
Orbán vagy Putyin???
Putyin vagy Orbán???
Ez a dilemma...

loláb 2011.09.28. 15:48:11

Érdekes, hogy neked véletlenül éppen akkor jut eszedbe egy putyinról írt cikk kapcsán Orbánt a köztársasági elnöki székben látni, amikor Gyurcsány a mandátumvisszaadós ötletére kapott elemi erejű felháborodást a megerősített elnöki rendszerrel, és az elnöki székbe beülő Orbánnal próbálja meg terelni...

Az is külön pikáns, hogy számodra MOST lett egyszeriben sürgető a "balközéptől jobbközépig" elfogadható új erő létrejövetele, amikor a DK (aminek a filozófiája éppen az, hogy politikailag otthona legyen mindenkinek, liberálisnak, szocdemnek, és mérsékelt konzervatívnak is) kiebrudalása már csupán napok, esetleg hetek kérdése...

De persze ezeknek nyilván semmi közük nincs egymáshoz, most majd nyilván elmondod, hogy különben te mennyire utálod a Gyurcsányt....

Dub hadnagy 2011.09.28. 15:56:32

Érdemes a szerzőről (mármint a MTGY-től) azt is megemlíteni, hogy az MH legliberálisabb időszakában is ott dolgozott és a fentiektől némiképp eltérő gondolatokat fogalmazott meg OV-ról (is).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.09.28. 16:02:52

@loláb: "Érdekes, hogy neked véletlenül éppen akkor jut eszedbe egy putyinról írt cikk kapcsán Orbánt a köztársasági elnöki székben látni"

1. A cikk most jelent meg, tegnapelőtt, így bajos lett volna korábban írnom róla...
2. Egy szóval nem írtam olyat, hogy Orbán a köztársasági elnöki székbe vágyna. A két ország vezetőjéről írtam, és lényegtelen, hogy milyen beosztásban vannak. A kezükben van a hatalom. Szóval ne láss bele olyat, ami nincs benne. Gyurcsány és az MSZP egyre kevésbé érdekel, tisztuljanak a francba, és adjanak lehetőséget másnak a baloldalon.

"Az is külön pikáns, hogy számodra MOST lett egyszeriben sürgető a "balközéptől jobbközépig" elfogadható új erő létrejövetele, amikor a DK (...) kiebrudalása már csupán napok, esetleg hetek kérdése..."

Dettó. Egyrészt nem most lett sürgető, elég régóta az, többször is írtam erről (számomra az SZDSZ-MDF választási szövetség is egy ilyen próbálkozás volt, igaz, katasztrofálisan gyenge eredménnyel), másrészt meg a DK és Gyurcsány ilyen irányú terveiről már leírtam a véleményem, nem most, hanem közel egy éve:

"A pénteken zászlót bontott sokadik Gyurcsány-platform az ex-SZDSZ és ex-MDF neokonjainak gyűjtőhelye kíván lenni. Hogy ez mennyire vonzza majd a célcsoportot, kétséges.

- írja a Hírszerző publicistája.

És valóban. Én, liberálisként, aki hisz a piacgazdaságban és a minél szélesebb szabadságjogokban, ha úgy vesszük, a célcsoport tagja vagyok. Tényleg szükség lenne egy ilyen alakulatra.

De nem Gyurcsánnyal az élen, és nem az MSZP-n belül."

fedor.blog.hu/2010/10/25/kolonc

Egyéb mondvacsinált kötekedés?

we 2011.09.28. 16:04:10

Lehet egyedül leszek ezzel, de nekem erről az jut eszembe, hogy a Magyar Hírlap írt egy cikket Putyinról.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.09.28. 16:05:13

@we: Működik úgy is, csak épp nekem túl sok volt az áthallás :-)

losonczielvtárs 2011.09.28. 16:05:51

Ezt a Putyint, ezt a volt KGB-st nem kellett még útálni, illetve legalább gyűlölni, amikor a Kurcsánnyal vacsorázott egy éve, vagy amikor szintén a Kurcsánynál ebédelt még 2006-ban? A Gazprom nem akarta kilóra megvenni Magyarországot a Déli Áramlattal? Oroszország nem volt még diktatúra alig két évvel ezelőtt? Máté T. Gyula 1998-ban véletlenül nem a Munkáspárt tagja és országgyűlési jelöltje volt ifjabb Thürmer Gyula néven?
Különben semmi bajom Putyinnal, nekem bejön, hogy Oroszországot volt állambiztonságiak, KGB-sek irányítják, mert tényleg rend van és biztos növekedés. A többit meg ki nem sz@rja le. Csak azt nem értem, hogy OV-nak miért tartott 8 évébe, mire rájött erre?
:)))))))))))))))))

we 2011.09.28. 16:09:01

@Fedor: annak akinek feszt Orbán/Gyurcsány/Vona stb. van az eszében még az Ablakzsiráfből is tudja igazolni a véleményét. Ennél húsosabb csontok is vannak most, szerintem ez a post kicsit erőltetett lett.

De a tévedés jogát fenntartom, lehet, hogy neked van igazad.

we 2011.09.28. 16:13:13

@losonczielvtárs: ezt az országot is irányította már volt ügynök! Plusz Kínában is rend van meg fegyelem és én örülök, végre a jó példákat akarjuk követni. (Éljen a kínai és a magyar nép megbonthatatlan barátsága :)

greybull 2011.09.28. 16:17:12

Lenne egy javaslatom egy új politikai mozgalomra: Párt a magyar gazdaság fejlesztéséért és magyar munkahelyek teremtéséért. Ennyi lenne az "ideológiája", jelszava meg Clinton után szabadon: "The economy you foul!"

Elijah_Baley 2011.09.28. 16:26:19

aszonnyák lukasenkó belorussziája is remek hely.

pereszke 2011.09.28. 16:40:11

Ha valamihez mindenképpen hasonlítani kell a törpét, akkor a darab szar meghatározására kell rákeresni, még talán az áll legközelebb a profiljához.

syklist · http://hanglepel.wordpress.com/ 2011.09.28. 16:43:30

hát nem tudom. én azért rendtől függetlenül nem akarnék olyan országban élni, amit egy volt KGB-s irányít, ahol csak tavaly 8 újságírót rejtélyes és brutális körülmények között meggyilkoltak, másik 40-et összevertek, meg ahol a nagy rendben a lakosság nagyobb része alkoholista, vagy drogbeteg. meg még sorolnám, de mindjárt vége a munkaidőmnek...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.09.28. 16:57:54

@we: Nem biztos, hogy igazam van. Csupán a benyomásaimat írtam le. Igazad van, akit nem érdekel mélyebben a politika, erről a cikkről nem biztos, hogy ugyanarra asszociál, mint én. Talán még a kisthürmer is csak úgy ült neki, hogy most ír egy megértő cikket Putyinról, csak dolgozott a tudatalattija, és ilyen lett a végeredmény :-)

losonczielvtárs 2011.09.28. 17:00:16

@we: :) tényleg, most, hogy mondod már emlékszem. Valami dékétszázkilences rémlik, de nagy pancser lehetett, mert - mint mondják - minden sz@r, ami most van, tőle jön. Ez, ha igaz, újabb bizonyíték arra, hogy mit is ér a KGB-kiképzés. Putyin is ügynök volt, mégsem qrta el. :)

Terézágyú 2011.09.28. 17:02:23

Az baj ezzel, hogy Putyinnak egyszerűen nincs kihívója, ellenfele, senki - hogy ez így nem demokrácia... A demokrácia a választásról szól.
El tudjuk képzelni, hogy az USA-ban egyetlen elnökjelölt van???? Olyan isten nincs.

Az oroszok belenyugodtak abba, hogy nincs választás, egy ember van, több nem is indul. Ez így nem demokrácia, csak "demokrácia"...

És az a gond, hogy nálunk is ez lesz...

Táskás Tóni 2011.09.28. 17:04:45

@csoko20: Az is megáll, hogy megtízszerezte a jövedelmét , mármint a saját jövedelmét.

Táskás Tóni 2011.09.28. 17:05:49

@Terézágyú: Én még nem nyugodtam bele,. gondolom majd rásegít a fidesz.

nu pagagyí 2011.09.28. 17:15:16

Egy potenciális nagyhatalmat diktatúrával is komolyan vesz a tőke, míg egy olyan nem túl jelentős országban, mint a miénk is, egy helyi Putyin kb. Belurusszia (Kuba, Észak-Korea) szintű virágzást tudna
elérni, mivel csak saját erőforrásainkra támaszkodhatnánk.

igényes 2011.09.28. 17:17:04

Az ócsai pénzmosoda, melyik objektumban működik?

Az építészek kezét alaposan megkötötték az előre rögzített számok. A területen a 420 lakóház mellett 80 üzletet, két óvodát, egy iskolát, sportpályákat, egy 600 négyzetméteres szupermarketet, postát, körzeti orvosi rendelőket, klub-könyvtárat és egy ökomenikus templomot kell elhelyezni. A kiírásban még a 40-80 négyzetméter alapterületű házak darabszámát is rögzítették. (A telep lakóházainak ötöde alig negyvennégyzetméteres lesz!) A pályázók dolgát a fentieken túl a homokos, erős széleróziónak kitett talaj, egy jelentős üregi nyúl populáció, három régészeti lelőhely és egy közeli, forgalmas közút is nehezíti.

Az építészeket azonban a fenti korlátozások sem térítették el a tervezéstől.

igényes 2011.09.28. 17:24:34

450 ócsai házba beköltözik 450 család,akik már eleve sérültek anyagilag. A 450 családból azt hiszi a kormány, hogy nem lesz egyetlen család, mely szétszakad? Mennyi tragédiát tesz ez, internálnak fiatalokat és még fiatalabbakat. Komolytalan faszok ezek,de nagyon.

igényes 2011.09.28. 17:28:18

Látom lelki szemeimmel, hogy a munkanélküliek, elszegényedettek beugranak az OTP-be, kapnak THM nélküli hitelt, majd a Lázár lovardában ügetnek egy kicsit és betérnek a CBA-ba vásárolni, rögtön utána a fittnes szalonba és késöbb a helyi sörözőben isznak valamit, miután a Patyolatból elhozták a közmunkás öltönyt, de a kozmetikusnál időközben mobilon bejelentkeznek. STB

teetotaler 2011.09.28. 17:29:21

orban viktor maga a megtestesult gonosz, a vilag legkegyetlenebb diktatora!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.09.28. 17:33:48

@teetotaler: Na, azért hülyeségeket ne írjunk már...

Táskás Tóni 2011.09.28. 17:36:27

@Fedor: Az álamfő pedig miniszterelnök "lessz"? A példa ragadós lehet. Jó példa vagy rossz azt pedig mindenki döntse el.

loláb 2011.09.28. 17:51:17

@Fedor: Mondvacsinált kötekedés? Én inkább az áthallásokra való rámutatásnak mondanám...

Sajnos ameddig ennyire egy követ fújsz a Gyurcsányisták kommunikációjával, addig linkelgethetsz nekem mindenféle 1-2 éves posztokat, nem fogom elhinni neked, hogy komolyan gondoltad azt. Egy éve nem kellett nagy eredetiség, hogy Gyurcsány ellenes posztot írjál, sima konformizmus elég volt hozzá.

Viszont ma a DK-n kívül nincs realitása új politikai szereplő megjelenésének, olyan pedig, ami összefog középjobbtól középbalig mindenkit, még kósza gondolatban sem létezik más.
Ilyen pártot vízionálni politikai sci-fi, realitása semmi, ergó mindenféle olyan üzenet, ami erről szól az a DK szekerét tolja, akkor is, hogyha nekem, hozzászólásban ezt cáfolod.

Ehhez persze, mivel a te blogodon vagyunk, jogod van, csak hát ne próbálj már meg mindenáron függetlennek látszani, nem vagy az. 2006-ban a koalícióra szavaztál, elhiszem, hogy kurva szar érzés csalódni, és minden erőddel azt keresed, hogy hogyan tudod igazolni magadnak az akkori voksodat, teljesen természetes igényed, hogy utólag megmutathasd, hogy lám-lám, te már akkor is megláttad a hazafit, és ugyan neki akkor (a mögötte álló pártok miatt) nem sikerült megválatania a világot, de később, amikor a saját szája ize szerinti formáció került mögé, mégiscsak ment neki.
Mondjuk ehhez először nyernie kéne, másodszor pedig meg kellene váltania a világot, de a nagy utazások is kis lépésekkel kezdődnek, egyelőre neked is elég, ha Fletó visszatér.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.09.28. 17:51:28

@Táskás Tóni: Orbán nem bírná ki, hogy álamfőként csak ellenőrizgesse a jogosságot. Ő belepofázni akar mindenbe, amit egy köztársasági elnök elviekben nem tehet meg.

Vkat118 2011.09.28. 17:58:47

@syklist: 1.) Nem öltek meg 8 újságírót és nem vertek össze 40-et. 2010-ben 9 újságíró halt erőszakos halált, mind kormányközeli volt és Dagesztánban, Csecsenföldön végezték ki őket a lázadók. forrás: en.wikipedia.org/wiki/List_of_journalists_killed_in_Russia
2.) Magyarországon magasabb az egy főre jutó alkoholfogyasztás, mint Oroszországban.:) en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumption

Táskás Tóni 2011.09.28. 18:06:38

@Member: Majd a hatásköröket és a jogosítványokat hozzáigazítják. Tudod , nekik nem gond új és újabb alkotmányt csinálni. 1-2 hónap, osztjónapot.

igényes 2011.09.28. 18:10:43

@Táskás Tóni:

Dr. Schmitt (Schmidt) Pál szerintem nem lenne rosszabb miniszterelnök, mint dr. Orbán Viktor.

A Szíjjártó egy "potenciális! trónkövetelő, én Orbán helyében félnék tőle, mégsem egy területi játékos.

Szijjártó az NBII-ben kispályázna
Frissítve: 2011.09.02. 12:02

Orbán Viktor szóvivője a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub néhány ismert válogatott játékosával kiegészülve benevezett az NB II-es bajnokságba.

Szíjjártó naponta 8 órát foglalkozik a labdával, szinte zsönglőr. Napi 7 percet eltölt a hivatalban és 53 percet gyakorol a tükör elött, a takarítók szerint van feladat, mert néha..... hány és hány kérdést megválaszol. Következik a 8 óra kikapcsolódás és nem marad ideje alvásra csak 7 óra.

Ideális miniszterelnök lenne.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2011.09.28. 18:12:05

"Nekik jelenleg a kiszámíthatóság és a stabilitás többet ér a mindenható politikai pluralizmusnál."

Eddig olvastam, itt bukik a dolog. Vagy Orbán esetleg kiszámíthatóságot hozott az országba a visszamenőleges törvényeivel, és pár naponta változó gazdaságpolitikájával?

Szergej55 2011.09.28. 18:21:25

Putyint is elnyelhetné végre valami, mert demokráciát azért nem tudott teremteni azzal, hogy játssza itt a kis cárt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.09.28. 18:23:27

@loláb: "Ilyen pártot vízionálni politikai sci-fi, realitása semmi"

Én szeretem a scifit, és két és fél év hosszú idő.

"mindenféle olyan üzenet, ami erről szól az a DK szekerét tolja, akkor is, hogyha nekem, hozzászólásban ezt cáfolod"

Nem. Gyurcsányékra én kifejezetten dühös vagyok, mert ha valóban önállósodnak, akkor pont egy olyan párt elől veszik el a levegőt, amire szükség lenne, rányomva a gyurcsányizmus bélyegét, ami a mai magyar politikában egyenlő az öngyilkosságal. Ez egyedül a Fidesznek lenne jó.

Persze értem én, hogy mindenáron rám akarod sütni a gyurcsányizmus bélyegét, még ha ilyen erőltetten is, hisz ez az über érv, ami minden kritikát hiteltelenít..

CICMÓK 2011.09.28. 18:38:42

ÉLJEN RÁKOSI, ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN RÁKOSI, ÉLJEN A PÁRT!!
ÉLJEN RÁKOSI, ÉLJEN A PÁRT!!!

Táskás Tóni 2011.09.28. 18:43:18

@igényes: Ideális me lenne. Csak egy kérésem van, ne Mo-on.

igaz magyar 2011.09.28. 18:51:44

@Fedor: No Fedor elvtárs!!
Aki szarból akar várat építeni annak bizony szaros lesz a keze!!! Ne legyen már ennyire finnyás! A magyar értelmiségnek HA egyáltalán van ilyen elég nagy gyakorlata van a köpönyegforgatásban! Újra meg fogják szeretni Gyurcsányt! Milyen nagyszerű fülkeforradalmat csinált ez a nép az értelmiség vezetésével, láttuk Kérit,Lengyel Lászlót, Tölgyesi Pétert és a sok többit hogy tudtak idomulni egy kis szaros-kezes simogatásért, mert végül mást nem kaptak ugye? Valaki egyszer azt írta a Tömegek tudatlanok" milyen igaza volt látjuk a 2/3-ot! Az okos más kárán tanul ! Mi a sajátunkon sem tudunk! ...de szaros kéz mindig lesz!! Aki szarból akar várat építeni! Kéretik beállni a sorba újra ! ...hátha jut még egy egy simogatás! BŰZLIK EZ AZ ORSZÁG!!! P fúj ...

flippant 2011.09.28. 19:11:48

@spontan: Vityának is van olajfegyvere: az olajos Pintér személyesen. AZ egész gengszterváltó parlamenti maffiát megtudja zsarolni a felcsúti kékszájú a titkosított és kozmetikázott aktákkal.

loláb 2011.09.28. 19:35:26

@Fedor: "Én szeretem a scifit, és két és fél év hosszú idő."
Te komolyan elhiszed, hogy van esély arra, hogy egy nulláról induló párt két és fél év alatt mindenkit legyőzve megnyerjen egy választást? Ez már nem is sci-fi, hanem inkább bolondéria...
"Nem. Gyurcsányékra én kifejezetten dühös vagyok..."
Perszepersze, el is hiszem...

"hogy mindenáron rám akarod sütni a gyurcsányizmus bélyegét, még ha ilyen erőltetten is, hisz ez az über érv, ami minden kritikát hiteltelenít.."
A te kritikáidat nem a Gyurcsányizmus hitelteleníti, hanem a tények. Nem volt igazad amikor a médiatörvényt kritizáltad, nem volt igazad, amikor kényszermunkatáborokról írtál a közmunkaprogramok kapcsán (a kisérleti programok fogadtatása ugyanis jó, a helyiek örülnek neki), és akkor sem volt igazad, amikor a fidesz kormány büntetőpolitikáját kritizáltad. És általában véve semmiben nem volt igazad, amikor valami homályos, szegényellenes, vagy diktatorikus törekvést láttál motivációnak valamilyen intézkedés mögött.

Innentől kezdve viszont nincs különösebb értelme foglalkozni a kritikáiddal. Lehet, hogy nem tökéletes a kormány, de az elődjei mégannyira sem voltak azok. Lehet hogy bizonyos kérdésekben rosszul, szerencsétlenül kommunikálnak, de jót akarnak, és mindenféle huhogás, meg károgás ellenére az eredmények utólag nagyrészt őket igazolják.

rockjano 2011.09.28. 19:50:25

"Azt hiszem épp ideje lenne egy hiteles erőnek a színre lépnie, amely elfogadható mindenkinek, aki hisz a demokráciában, balközéptől jobbközépig."

Hát bizony annak kurvára ideje lenne ...én még bízom benne csak kivel??? (haza és haladás???? Oszkó-Bajnai???)

Táskás Tóni 2011.09.28. 20:02:00

@loláb: A fidesz kormány
1. szerencsétlenül kommunikál- hazudik!!!!
2.jót akarnak-akárcsak ellenzékben- az összes idióta populista dumával és a hülyenépszavazással.
3.Már most vannak eredmények
A foglalkoztatottság stagnál- trükkökkel enyhe növekedés
Az államadósság 13 év mnyp-i megtakarításának beolvasztása ellenére nőtt
A fogyasztás stagnál ill. csökken
A beruházások csökkennek

a végzet aszonygya 2011.09.28. 20:16:34

Egyik szebb, mint a másik:)
Hasonlóság még a köztük, hogy mindketten maffiózók is.
Putyin hozta magával a KGB-s múltját, vico meg a régi MSZMP-s mestereitől még a KISZ-ben tanulta, meg segített neki az aranykez pintér, meg a többi jobbraát.

is 2011.09.28. 20:24:52

BÁRMIT, CSAK "HITELES" PÁRTOT NE!

nekem olyan párt kell, aki észérvekkel eladja nekem a programját. és aztán megcsinálja. Orbánnál senki nem épít jobban hitelt, és rombolja másokét (le is ölve, amjdnem szó szerint is), de se programja, se észérve. köszönöm, az ilyenekből elég. tartsák az emberek egy hiteltelen utolsó szarházinak, engem nem érdekel. engem a programja érdekel.

én nagyon félek ettől az új hiteles párttól. ez azt jelenti, hogy még mindig olyan naívak egyesek, hogy azt hiszik, van a cilinderben még egy nyuszi, aki majd előugrik. nincs. abból kell főzni, amink van, és amink van, az már megmutatta magát. attól, hogy Orbán a legjobb maffiózó a környéken, és bárkit lekaraktergyilkolász, és ebbe az őrültekházába sikeresen belebolondított nem kevés, egyébként józan embert, attól még nekünk nem kell beállnia mögéje, hogy hát jól van, ha ezt is leölted, akkor keresek másikat. kell Bokros is, Bajnai is, Balázs Péter is, Gráf József is. meg kellene érteni, hogy Orbán a Cipolla, és fel kellene ébredni a tömegpszichozisból. meztelen a király, és a lekaraktergyilkolászottak pont a használhatóak.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.28. 20:29:22

A közmunkás Amerikában köztörvényes bűnözőt jelent.
orbánc vittórió újraéleszti a gulágot.
Na annyi jót kívánok én neki amennyi jót ő énvelem tett az elmúlt években.

Azt mondja az új reklámjában a baromarcú, hogy nem hagy egyetlen családot sem az út szélén.
Nem mert majd mehetnek stadiont építeni az új munkatáborokba az emberek havi 40 ezerért, a lakóhelyüktől akár több száz kilométernyire.

Hisz még neki valaki?

syklist · http://hanglepel.wordpress.com/ 2011.09.28. 20:37:00

@Vkat118:

1.) Oleg Kasin, vagy Anna Politkovszkaja miatt nem fog tudni senki arról meggyőzni, hogy Oroszországban a sajtószabadsággal minden OK.

2.) 'in several recent years, alcohol was a cause of more than half of all Russian deaths at ages 15—54 years.

www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2809%2961034-5/fulltext#article_upsell

Szóval továbbra sem fogok tapsikolni, hogy milyen király a Putyin-rendszer.

Táskás Tóni 2011.09.28. 20:37:38

@pcr: Ha ez vigasztal én eddig sem hittem . 1998-2002 és azelmútnyócévellenzékisége okán

igazi Lencsés István (törölt) 2011.09.28. 21:29:32

@pereszke: "Ha valamihez mindenképpen hasonlítani kell a törpét, akkor a darab szar meghatározására kell rákeresni," - Orbán híg, nyúlós fos. Ha összekapja magát csak akkor lesz belőle sok munkával egy darab szar.

NA YA! 2011.09.28. 21:39:45

"Az oroszok Putyint akarják."

Hamarosan a magyarok is! A képeken egyébként melyik kicsoda?

Mindfield 2011.09.28. 21:58:06

"Talán ne akarjunk náluk okosabbak lenni."

A cár atyuska megmondja..:) Lehet megint 20-30 év után újra oroszul tanulni.

szúnyog69 2011.09.28. 22:23:41

@Mindfield: Máté T. Gyulában az a szép, hogy Türmer gyula fia aki az MSZMP utódpártjai közül is a legjobb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szúnyog69 2011.09.28. 22:27:58

@állásutánsóvárgó: PONTOSÍTOK:
MÁTÉ T. GYULA=THÜRMER GYULA
a fia

komissarlajos 2011.09.28. 22:58:46

Ez az ember (O.V.) még egy napot nem dolgozott!!! (Bunkók!!! figyeljetek!)
Ez az ember még egy napot nem dolgozoptt, hogy a családját eltartsa, mint te, meg én. (Én 40 éve) És megöl benneteket! Mert megbolondult!!!! Bécsben ott a jelentés!!!!

komissarlajos 2011.09.28. 23:03:23

@pcr: Oszt látod, hogy hisznek neki: A baromarcuak.

komissarlajos 2011.09.28. 23:05:36

A hülyéknek mondom, hogy ez Ady Endrétől volt. Az egerészőverébnek.

bőrmók 2011.09.28. 23:22:34

Putyinhoz képest OV kispályás, de még az olasz maffiózó haverjához képest is. Még egy koncepciós pert sem tud normálisan végigcsinálni.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.09.28. 23:36:50

ami ami, aaaz az
ami nem ami, aaz nem az.

amúgy szerintem a Vezírünk legfőbb baja az, h nem a megfelelő országba született.
nem adatott meg neki ez az isteni kegy.
Kína, Oroszo, ....
az lenne az ő terepe, a (fél) világ ura, na az passzolna icipici egócskájáhu

gabi999 2011.09.28. 23:52:34

@Alterix: Bocsi , de most olvastam ezt a viccet . Találó .
Meghal Gyurcsány , Orbán és Torgyán. Felkerülnek Isten trónusa elé aki megkérdi : Gyurcsány , te hol akarsz állni ?
A jobbodon Uram . Hát jó , állj ott .
Torgyán , te hol akarsz lenni ?
A balodon Uram . Jó állj ott .
És te , Orbán fiam ?
Már megbocsáss Uram , de a helyemen ülsz .

ezt is leszarom 2011.09.29. 06:24:49

magyarországnak vége és megérdemli sorsát.. oroszrszág és putyin minden szempontból más...gazdaságilag is, politikailag is, tradíciókban is...szóval a párhuzam sántít

csoko20 2011.09.29. 07:40:16

Az egészben az a szép, hogy amikor Orbán legutóbb kinn volt Moszkvában Putyinék kutyába se vették:))))

barata 2011.09.29. 07:46:14

@igényes: Az építészek nagyon szeretnek tervezni.

barata 2011.09.29. 07:56:44

@Vkat118: És te számoltad meg az oroszokat, meg az összes megivott alkoholukat is? Amúgy az általad hivatkozott statisztika szerint töményből 2,28-szorosát isszák, mint mi.

thwarter 2011.09.29. 08:14:27

Ugy szeretem, amikor ezek a tapasztalt, vilaglatott, nyelveket beszelo magyar emberek ugy irjak le a nyugateuropai eletet, hogy mintha mindenki kavehazakaban ucsorogne es semmi mas dolguk a foldon nem lenne...

csoko20 2011.09.29. 08:25:34

@barata: Azért azt tegyük hozzá, hogy az orosz alkoholfogyasztás elég egysíkúan vodkából és arcszeszből áll.

Mi úgye a sört Unicummal isszuk, koccintani pálinkákval koccintunk. Amikor már "beálltunk" akkor elég a sör is a szintentartáshoz. És a borokat most kifelejtettem.
Egy átlag magyar kiadós ivászat során 5-6féle italt is iszik, ehhez edzett gyomor kell.
A ruszkiknak marad a vodka meg a savanyú uborka...

Alterix 2011.09.29. 08:29:15

@thwarter: Ettől már csak az a szebb, amikor konzervatív, nemzeti újságírók Oroszországot és ex-KGB-s vezetőjét dicsőítik a Don-kanyar és a szovjet megszállás után:)))

Állítsuk meg a ......... 2011.09.29. 08:48:47

Egy doksi filmben láttam a ruszkik ivási szokásait.
Egy falut térképeztek fel, ahol a nők és a férfiak 90 %-a a vodka ivásba hal bele.
Befőttesüvegekben tárolták a piát és nem xaroztak, a nők is vizespohárból döntötték magukb a szeszt.
Egyébként a faluban nem volt semmilyen szórakozási lehetőség, olyan körülmények között laktak, mint nálunk a kisebbség.
Történt ez a 90-es években.
Na ennyit fejlődött a nagy Oroszhon.
Vannak a oligarchák, meg van a szegény dolgozó réteg.

GGG77 2011.09.29. 08:53:12

@Fedor: Én, liberálisként, aki hisz a piacgazdaságban és a minél szélesebb szabadságjogokban, ha úgy vesszük, a célcsoport tagja vagyok. Tényleg szükség lenne egy ilyen alakulatra.

Akkor annak a formációnak már legalább két voksa lenne. :)

szivatnakanyám 2011.09.29. 09:07:55

@Fedor: Milyen párt elől veszi el a levegőt?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.09.29. 09:21:45

@szivatnakanyám: Az még nem alakult meg, de kéne egy olyan. Mármint egy józanabb, korrektebb, demokratikusabb erő az MSZP és a Fidesz között, ami váltópárt lehet.

Persze lehet, hogy bilibe lóg a kezem, ez sajnos benne van a pakliban.

egerészölyv 2011.09.29. 09:31:54

Nyakatekert, verejtékszagú "érvelés". Az Index szégyene, hogy kitették a főlapra.

egerészölyv 2011.09.29. 09:34:07

@loláb: így szokott ez lenni. Egyébként ezúttal lehet, hogy Gyurcsánnyal baj van. Tömjénezik már Bajnait, ez nem véletlen. Tudjuk a Wikileaks-től: az amerikai nagykövet valamiért nagyon utálja Gyurcsányt.

egerészölyv 2011.09.29. 09:35:40

@Dub hadnagy: vajon milyen "gondolatokat fogalmazott meg" Kiss Péter Kádárról az MSzP liberális előtti korszakában?

egerészölyv 2011.09.29. 09:37:31

@pereszke: a nyurga szemüvegesről van szó?

egerészölyv 2011.09.29. 09:38:57

@Fedor: miért, Bartus világosan megmndta, hogy a mai állapotok rosszabbak Szálasi rémuralmánál.

egerészölyv 2011.09.29. 09:39:44

@Táskás Tóni: az "álamfőzés" kezd egy kicsit még primitívebbül hangzani, mint először.

egerészölyv 2011.09.29. 09:40:53

@igényes: szt. ég, mi lenne, ha igénytelen lennél...

egerészölyv 2011.09.29. 09:45:59

Mi az, lekapták végre az Index címlapjáról?

Dub hadnagy 2011.09.29. 09:54:46

@egerészölyv: esetleg Orbán a liberalizmusról keresztény-konzervatív-populista-antikapitalista-plebejus-... időszaka előtt. Az elvek aktuálpolitikai-megélhetési okokból cserélgetése számomra bárkitől ellenszenves tett, hogy konkrétan a te Kiss Pétered hogy jön az én hozzászólásomhoz, azt már csak azért sem értem, mert sehol sem relativizáltam senki, különösen nem az MSZP-sek pálfordulását(ait).

Táskás Tóni 2011.09.29. 09:55:28

@egerészölyv: A primitív ember , az emberek embere, a gazdaság és a törvénykezés motorja-főleg a CBA-é- sajnos magáról "álítot" ki ilyen bizonyítványt. Viselje és viseljed te is.
Nekem Smittpalibá mindig álamfő marad. Csak így súlytalanul egy darad l-lel.

Win Elen 2011.09.29. 10:10:08

@loláb: valójában én is úgy gondolom, hogy nem sok realitása van egy ilyen, vagy ehhez hasonló új párt megalakulásának. ugyanakkor azt hiszem, az elmult 22 évben most először, a politikai, gazdasági helyzet, az úgy általában a pártok felé érezhető kollektív csalódottság miatt a légkör igen kedvező lenne egy új - valóban új - párt megszületéséhez. Bár ha már vágyállom, akkor inkább több. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy vajon csak csalódottságról, ami a pártokkal kapcsolatos, vagy kiábrándultságról beszélünk, ami az egész honi politikára, hovatovább magára a demokráciára irányul. Ez utóbbi a rosszabb, nem azért mintha felesküdtem volna a demokrácia nagyságára - vagy bármi másra - hanem mert teljesen kiszámíthatatlan irányba viszi az országot. Igazából, bár ez ennél összetettebb, azt szeretném, hogy végre a magukat rendszerváltónak nevező, vagy az akkori parlamentbe bejutó pártok kikerüljenek a pixisből, a holdudvarukkal együtt. Ez a folyamat már kezdetét vette, de az elit lecserélődése még sokáig eltart, és kérdés, hogy egy józanabb, szakmailag és emberileg is szofisztikált elitnek - már ha az - mi lenne az öröksége.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.09.29. 10:14:37

@egerészölyv: Az LMP nekem túl balos, és túl jellegtelen, és elnézve a közvéleménykutatási adatokat, nem csak engem nem tudtak meggyőzni. Persze a jelenlegi választékból ettől még jobb híjján ők a legszimpatikusabbak, de egy választékbővülés esetén ez változhat...

Win Elen 2011.09.29. 10:15:17

részben e folyamatot érezve próbál a fidesz minden eszközzel bebetonozódni, és dominálni a politikát annak minden szereplőjével

Win Elen 2011.09.29. 10:16:08

részben e folyamatot érezve próbál a fidesz minden eszközzel bebetonozódni, és dominálni a politikát annak minden szereplőjével

DeMarco 2011.09.29. 10:17:38

@Fedor: Először gondoltam kimaradok az indexes salátából, meg a téma is lerágott csont, de aztán találtam benne egy épkézláb meglátást, ami végre még ha halványan is, de reményre ad okot, hogy nem vagy teljesen elveszett és vannak olyan nyilvánvaló tények, amik képesek áttörni a burkon...
Persze összességében lolábbal értek egyet, de ezt már a múltkor is az orrod alá dörgöltem fletó gyanúsítása kapcsán, ti. egy az egyben veszed át a dk eszement blődségeit és kommunikációját.

"az MSZP hozza a szokott formáját, vagyis belső vitákkal van elfoglalva, amelyek most még a szokásosnál is nagyobbak, így egyre inkább esélyes az önfelszalámizás, az LMP-t meg továbbra se veszik igazán komolyan, így valós alternatíva híján a kormányban csalódottak leginkább a bizonytalanok táborát növelik.
Meg a Jobbikét, akik már most esélyesek arra, hogy második erővé váljanak, és ha szakad az MSZP (márpedig valószínűleg fog), ez a pozíció biztosan az övéké lesz. Na az lesz majd a szép világ."

"Azt hiszem épp ideje lenne egy hiteles erőnek a színre lépnie, amely elfogadható mindenkinek, aki hisz a demokráciában, balközéptől jobbközépig."

Mondjuk egy kisgazda párt? (Persze Torgyán nélkül). Egy keresztény demokrata párt? (Fidesz nélkül). Egy Civil Fórum? (Vagy mi.)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.09.29. 10:19:09

@Win Elen: "nem sok realitása van egy ilyen, vagy ehhez hasonló új párt megalakulásának"

De azért reménykedni lehet :-)

szivatnakanyám 2011.09.29. 10:22:20

@Win Elen: "az elit lecserélés még sok időbe telik" Mindez csak rajtunk mulik.
Hozzáértő szakértőkből álló garnítura kell az ország élére. Ennyi.Az összes jelenlegi pártok már mind elvesztették hitelüket. Politikusban nincs bizalma ma a népnek. Jogosan.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.09.29. 10:24:29

@egerészölyv: Bartus egy kissé túllihegi a dolgokat. Most olvasom a Nyilván tartottak c. könyvet, ami a rockzene körüli besúgokról szól, és nyugodtan elmondhatom, hogy még Kádárnál sem tartunk.

De azért már közelítünk ;-)

DeMarco 2011.09.29. 10:28:44

@Win Elen: "részben e folyamatot érezve próbál a fidesz minden eszközzel bebetonozódni, és dominálni a politikát annak minden szereplőjével"

Nem, sztem meg nem ezért. A Fidesz most is nyerne, sőt talán még a kétharmad is meglenne nekik. Bár a 2012-es költségvetést nézve ez utóbbi nem biztos.
Én úgy gondolom, hogy tanultak az előző kormányzásból és nem akarják elkövetni ugyanazokat a hibákat, ráadásul olyan felhatalmazásuk van, amivel élve, sokkal jobban tudják úgy átalakítani az országot, hogy később nehezebben lehessen rossz irányba elmozdítani. Gondolok itt arra például, hogy most kell gátat szabni az államadósságnak és most van lehetőség bevezetni államadósság plafont. Pont azért, hogy ha még egyszer jön egy megyó, meg fletó fél őrült, akkor ne tudják még egyszer ilyen brutálisan megnövelni az államadósságot. A nyugdíjt, ha már visszavették (ahogy a szocik is tervezték egyébként), akkor ne adják el megint a rabló biztosítóknak. Megadva a kettős állampolgárságot, ne jöhessen egy maszopos, h visszavonhassa, stb.
Ha én ülnék ott és nekem kellene rendet tenni, akkor én is arra törekednék, hogy az utánam jövök, ne tudjanak újra kuplerájt csinálni az országból, pláne, hogy ez egyszer már meg is történt velük.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.09.29. 10:30:40

@DeMarco: Felőlem lehetnek olyanok is, pluralizmus van :-)

Ami meg a prekoncepciókat illeti, arról nem tehetek, hogy nem tudtok megszabadulni tőle. Leírom utoljára: Igen, amit Gyurcsány hirdet, arra szükség volna, de nem az MSZP- ből kiindulva, és nem vele. És innentől kezdve azt hisztek, amit akartok.

szivatnakanyám 2011.09.29. 10:34:10

@DeMarco: Újra kuplerájt csinálni? Abban Ők is benne voltak idáig nyakig.Ettől ami meg van nagyobb kupit egyenlőre nem is lehetni csinálni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.09.29. 10:34:41

@DeMarco: "A Fidesz most is nyerne, sőt talán még a kétharmad is meglenne nekik."

De ahogy a kétharmados győzelmet, ezt se a teljesítményüknek köszönhetik, hanem csak annak, hogy a másik fél még bénább...

DeMarco 2011.09.29. 10:45:32

@Fedor: "De ahogy a kétharmados győzelmet, ezt se a teljesítményüknek köszönhetik, hanem csak annak, hogy a másik fél még bénább..."

Azért nem véletlenül jött össze a kétharmad, van mögötte teljesítmény is, de az kétségtelen, h fletó volt a fidesz legnagyobb szavazatszerzője...

DeMarco 2011.09.29. 10:47:19

@szivatnakanyám: "Újra kuplerájt csinálni? Abban Ők is benne voltak idáig nyakig.Ettől ami meg van nagyobb kupit egyenlőre nem is lehetni csinálni."

Ó, dehogynem. Ha a Jobbik még erősebb lesz...

Win Elen 2011.09.29. 11:08:18

@DeMarco: Te így, én úgy értelmezem. Mindegyik létező opció. A lényeg, hogy bebetonozás van. / Amúgy nem látom, a jó törvények és intézkedések megvédésében hol segít, ha minden, a demokrácia, a jogállamiság intézményeibe fideszes túlsúly van. Persze párhuzamot lehet itt vonni a 2/3-al, de nem lehet elvitatni sem, hogy ez mindenképpen visszaélésre adhat okot - és nem pedig egyértelműen következik abból, hogy visszaélnek vele. De ha nem így van, akkor nem tudom mire a nagy optimizmus, hogy úgysem csinálnak ilyet. Gondolom nem lett hirtelen minden fideszes szemléltető kép az etika, erkölcs és tisztesség szavaknál a lexikonban :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.09.29. 11:11:19

@DeMarco: "nem véletlenül jött össze a kétharmad, van mögötte teljesítmény is"

Az egyetlen teljesítményük, hogy négy éven mindenre azt mondták, hogy "nem", meg azt, hogy "gyurcsányahibás". Ez azért édeskevés lett volna, ha a szoclib kormány megfelelően működött volna, és nem lett volna világválság...

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.09.29. 11:21:19

@loláb: Azt azért tegyük hozzá, hogy mivel Gyurcsány azzal jutott hatalomra, hogy Orbánnal szemben képzett ellenpólust (kvázi ellenpólust, nem ellentéte volt Orbánnak, csupán ugyanazon a futópályán egy másik kenyai vagy jamaikai), így végső soron természetes, hogy az Orbánt kritizálók könnyen egy platformra sodródnak Gyurcsánnyal, lévén neki immáron sosem lesz más identitásképző eleme, mint az ellen-Orbán státusz.

A pol-fi jobbközéptől balközépig párt pedig kis engedményekkel (túlnyúl a középen), létrehozható a DK-n kívül is, ezek az elemek kellenek hozzá: Jobbik (nacionalizmus, a kádárizmus és a sima baloldaliság között egyensúlyozó gazdaságpolitika, plusz természetesen a fityegőként felaggatott zavaros ideológiájú széljobbosok neopogánytól antiszemitán át a skinheadig), JESZ (ez a része a leginkább sci-fi, lévén sehol sincsenek, de alapvetően ide jönne a neokon kör), Haza és Haladás Alapítvány (ide ez a sajátos, már a szociáldemokráciát is meghaladott, de még mindig össztársadalmi szolidaritásra hajlamos centrizmus), LMP (néha szélbalba át-át csapó gazdaságpolitika, balos populizmus, fityegőként meg a sötétzöldek különböző árnyalatai, no nuclear powertől Levegő Munkacsoporton át a legyen-minden-park fantasztákig). Így lenne jobb populizmus, bal populizmus, jobbos gazdaságpolitika, balos gazdaságpolitika, racionalitás, zöldség meg faskóság is. Pol-fi, de a Jobbik fel fogja ismerni, hogy ha koalícióra lép a Fidesszel, akkor nekik harangoztak, ahogy harangoztak az MDF-nek, a KDNP-nek, az FKgP-nek az MDNP-nek, a MIÉP-nek és Szlovákiában az SNS-nek is.

Táskás Tóni 2011.09.29. 11:22:28

@DeMarco: Milyen kár, hogy a fidesz másfél éve alatt kb 1000 milliárd ft-al nőtt az államadósság, a 3000 milliárd mnyp-i 13 év megtakarításának felhasználása, a kb200 milliárd nyjár -14 havi- lenyúlásának és a töméntelen különadó- kb 500-600 milliárd- kivetésének és elköltésének ellenére ellenére.Na, az ilyen tájékozatlanok miatt lenne 2/3-a ennek a hazug populista pártnak.

Táskás Tóni 2011.09.29. 11:24:30

@DeMarco: Teljesítmény???
Program??? Másfél év???

DeMarco 2011.09.29. 11:24:44

@Fedor: ööö...erősen szelektálsz, inkább hagyjuk is...

DeMarco 2011.09.29. 11:36:03

@Win Elen: Én nem állítottam, hogy nem élnek vele vissza itt-ott. De én mindig is azt vallottam, h a rendszerváltáskor, vagy bármikor azóta is le kell cserélni az előző rendszert kiszolgáló nomenklatúrát. Ezt sosem késő megtenni. Eddig minden egyes kormány cserélgette az embereket és a következők is ezt fogják tenni. Nincs ebben semmi fura.

DeMarco 2011.09.29. 11:46:41

@Táskás Tóni: Lehet, neked nem tűnt fel, de minden választási ígéretüket betartották és sok elvárt ügyet rendeztek. Izgalmas őszünk lesz.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.09.29. 11:51:43

@DeMarco: Le kell cserélni, de csak a fejeket, kibelezni nem kell a rendszert. Abszurdum, hogy a mindenkori nomenklatúra mekkora hányada politikai kinevezett és mekkora szakmai. 1/3-2/3 lenne a jó arány (szerintem), maximum, politikai-szakmai, utóbbi 2/3-ban a személyzeti döntések szakmaiak kellenek, hogy legyenek, a jól dolgozik-nem dolgozik jól tengelyen. Ez biztosítja, hogy ha XY káderei a vezető posztokon adott ciklusban épp selejtesek, a rendszer akkor sem omlik össze.

Másik, hogy én azt szeretném látni, hogy a ténylegesen előző, állampárti rendszert kiszolgáló nomenklatúra végre eltűnjön a politikából. Mert hiába van négy-nyolc évente csere, a halmaz ugyanaz: volt MSZMP-tagok, Hazafias Népfront-tagok (és a volt elnöke is Mikola doktor, ami a hét vicce), különböző fokú KISZ-titkárok, funkcionáriusok, MSZMP KB tagok, KB funkcionáriusok (még akár miniszterek is, ami szintén a hét vicce), III/II-es, III/III-as ügynökök, stb. Aki ilyenektől nem érintett, az ehhez szocializálódott hozzá, így kaptunk még Zuschlagokat és Lázárokat, meg a HÖK-ös idiótákat (a HÖK-nél eleve az egész rendszer mintha a KISZ valagából bújt volna elő, kifejezetten hányingerkeltő undormány). Aztán ennyi, letudtuk a politikai paletta 90%-át, ami rendkívül szomorú. Szokták mondani, hogy rendszerváltáskor csak kicserélték a szánkban a faszt, de még ennyi sem történt. Keleten a helyzet változatlan.

Táskás Tóni 2011.09.29. 12:19:06

@DeMarco: Csak egy párat, ha mondanál.

Win Elen 2011.09.29. 12:29:30

@DeMarco:

"De én mindig is azt vallottam, h a rendszerváltáskor, vagy bármikor azóta is le kell cserélni az előző rendszert kiszolgáló nomenklatúrát."

Akkor? :) Ez csak úgy működik, ha nem engedjük, és nem támogatjuk, hogy a bebetonozások egy levegővétel egyszerűségével és természetességével legyenek egyenértékűek.

@Kusics Iván: teljesen egyetértek

@Táskás Tóni: Manyup, mi nem világos? :))

Táskás Tóni 2011.09.29. 13:07:32

@Win Elen: Azt még csak nem is ígérte, ezzel túlteljesített.

Táskás Tóni 2011.09.29. 13:36:31

@Win Elen: Meg is védte az álnok, emberekpénzételtőzsdézőcsúnyabankoktól. Mindezt pedig Kiflicsücsökgrippen Selmeci Gabriella hiteles és meggyőző személye közvetítette az "okos" és "tájékozott" magyaroknak. Képben vagyok.

s 2011.09.29. 16:42:08

Te olvastál valamit, amiről eszedbe jutott valami és ennek akkora jelentőséget tulajdonítottál, hogy hirtelen azt hitted, hogy aki írta az eredeti szöveget, az is arra gondolt, amire te?
Ne köllött vóna.

DeMarco 2011.09.29. 17:48:49

@Táskás Tóni: "Csak egy párat, ha mondanál."

Egykulcsos adó. 16%. (Legalábbis tavaly.), családi adózás, adócsökkentés, kevesebb adó, belső piac növekedés, (oké nem történt meg ez utóbbi, de erről inkább a roppant devizatörlesztők tehetnek és ez független a vállalás betartásától, illetve az irány helyességétől), határon túli magyarok kettős állampolgárok, a futószalagon lecsukott emberek kiengedése, három csapás a közbiztonság javítására és ezek csak azok amik így első blikkre eszembe jutnak. Nem nagyon van olyan kérésünk ami a választások előtt volt és azóta nem teljesült. Talán fletó lecsukása, de az is halad vmennyire, még ha nem is azért amiért kellene, még ha nem is fog sikerülni, de legalább próbálkoznak...

Az egy dolog, hogy neked nem tetszik, az is, hogy nem mindenki nyert, de ettől még tagadhatatlan, hogy amit ígértek a kampányban kimondva és kimondatlanul azt be is tartották. Nyilván több, kevesebb sikerrel egy-egy területen. De felhívnám a figyelmedet, hogy szinte állandó a cirkusz valamiért, mégsem történt semmi kirívó egyik területen sem, amiért hisztiztek idáig.

DeMarco 2011.09.29. 17:58:06

@Win Elen: "Akkor? :) Ez csak úgy működik, ha nem engedjük, és nem támogatjuk, hogy a bebetonozások egy levegővétel egyszerűségével és természetességével legyenek egyenértékűek."

Csak részben értek egyet. Ugyanis nálunk nem csak arról van szó, hogy egyik demokratikus párt váltja a másikat, hanem van a diktatúra alatti nomenklatúra és azok örökösei, meg van a demokrácia alatt élt, fiatal nomenklatúra. Nyilván egyre csökken az arány, a halálozásokkal, de azért nálunk gyökeresen ellentétes irányvonalak vannak, fekete-fehér harc zajlik.

Egyszerűbben fogalmazva, tegyük fel, hogy most van egy Fidesz kormány és pillanatnyi nomenklatúrája. Majd jön egy keresztény demokrata kormány akinek megfelel az előző kormányzat nomenklatúrája, neki nincs is, vagy csak minimális, vagy igénye nincs változtatni. De amikor jön egy teljesen ellenséges és gyökeresen más elképzeléseket forgató párt, akkor az nem fog együtt dolgozni az előzőekkel, pláne ha nagy párt érkezik, akiknek a holdudvara hatalmas és tele van éhes szájjal, fenékkel, zsebbel. Ott hullani fognak a fejek.
Ráadásul, minden manager szeret az általa kiválasztott emberekkel dolgozni, saját csapatot építeni, saját munkatempóját ráerőltetni a csapatára.
Óriási különbség van egy nyugdíj előtt álló ember és egy fiatal, agilis manager között. Ezért a teljes változásokat kiküszöbölni nem lehetséges.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.09.29. 18:17:32

@DeMarco: Hát az adócsökkentés sokaknak adóemelést jelentett, az egykulcsos adó egy évet se élt, az ígért növekedés helyett recesszió várható, a közbiztonságról is elbeszélgethetnénk (Gyöngyöspata és társai), de én inkább azt kérdezném, hogy hol vannak az oktatásnak és az egészségügynek ígért százmilliárdok?

De igazad van, ami nem került pénzbe (kettős állampolgárság, Trianon emléknap), azt teljesítették.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.09.29. 18:18:06

@Fedor: Ja, és a családi adózás nem egyenlő a gyerekkedvezménnyel.

pereszke 2011.09.29. 18:55:57

@egerészölyv: ennyire hülye nem lehetsz, itt százból 99-en tudják már a darab szar említése esetén is hogy a debil törpéről lesz szó. zorbán király legfeljebb a seggnyalói meg a magyarkodó, bankározó és kommunistázó köcsögök között vált ki a méla útálaton kívül más reakciót. nem számít, hogy másodszor is tönkreteszi az országot puszta kivagyiságból, de legalább jól megmutatja milyen a tősgyökeres magyar tukkó. hajrá magyarok!
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0