Eleve abba az irányba állt...
2012. május 10. írta: Fedor

Eleve abba az irányba állt...

Magyarország, 2012: 

Az atv.hu ma telefonon érte el az alkotmánybírót. Szerettük volna megtudni, miért indult el szembe az egyirányú utcában. Balsai először azt tanácsolta, forduljunk az Alkotmánybíróság sajtóosztályához. Felvetésünkre, miszerint vélhetően ő maga tudja a legpontosabb választ, ezért hamarabb célt érnénk, ha tőle kapnánk feleletet, az alkotmánybíró visszakérdezett: meddig kívánjuk rágni ezt a csontot, illetve mire vagyunk még kíváncsiak, hiszen minden részlet tudható az ügyben. – Valójában csak azt szeretnénk tudni, miért indult el szembe a forgalommal - ismételtük meg a kérdést, mire Balsai azt mondta: azért, mert autója eleve abba az irányba állt.

Talán kekeckedésnek tűnik, de ekkor meg kellett kérdeznünk, miért állt eleve szembe a forgalommal az autó, hiszen semmi nem akadályozta a szabályos haladást a Donáti utcában. Balsai István erre annyit mondott, az Alkotmánybíróság főbejáratától mindössze harminc méterre van az a mellékutca, ameddig szembe ment a forgalommal. Vagyis, a mellékutcába fordulva már szabályosan autózott.

A pofám leszakad. Próbálnám én kimagyarázni magam ezzel a dumával a rendőrnek, olyan büntetést akasztana a nyakamba, hogy csak úgy nyekkenék, talán még a jogsim is repülne.

És ez ember ma őfelsége kegyelméből alkotmánybíró lehet, a jog legfőbb őre. Mindent elmond ez a jelenlegi hatalomról.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr314500630

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.11. 12:24:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2012.05.10. 22:30:23

Lári-fári gumicsont. Nincs jobb dolgotok, mint ezen rágódni?

Ki a faxt érdekli, h ment 30 métert a legközelebbi mellékutcáig?

Eleve a legnagyobb baromság az a szabály, h csak menetiránnyal megegyezően lehet parkolni és a megszegéséért még büntetni is akarnak. Teszem azt megyek a jobb sávban, megállnék a bank előtt, ami a bal oldalon van és csak a bal oldalon van hely és lehetőség parkolni. Van szabad hely. Az utam a bank után tovább haladna egyenesen. Mi a jó büdös francért kellene nekem tovább mennem, keresnem egy helyet, kereszteződést ahol meg tudok fordulni és mire visszaérek ugyanoda, jó eséllyel már nem lesz üres hely, aztán dolgom végeztével megint elindulni ellenkező irányba, megint keresni egy helyet és újra megfordulni? Amelyik barom kitalálta, az biztosan rendmániás buzi, akit zavart az autók össze-visszasága, nem illet bele a precíz világképébe.

30 métert gurult, nahát... mik vannak. Meg se tudnám számolni, h tegnap hány helyen szegtem meg a kreszt. Pedig általában betartom a szabályokat, csak amikor egyik üti a másikat, meg a logika mást diktál, akkor elég nehéz.

Tallono 2012.05.10. 23:42:08

Az ország legeslegnagyobb problémája...

Bigskorpio 2012.05.11. 07:47:18

Bizony, EZ az ország legnagyobb problémája! Aki egy kis hatalmat kap, rögtön azt hiszi, hogy törvények felett áll.
Bizonyára nem emlékeztek arra, amikor (hü)Jeszenszky Géza, az Antall-kormány akkor még hivatalban lévő külügyminisztere hétvégén Ausztriába ment síelni és záróvonalon előzött: a rendőr (az osztrák) simán megbüntette. Valószínűleg nem ez volt Ausztria legnagyobb problémája, de a törvény mindenkire vonatkozik - OTT.
A másik nagy problémája az országunknak, hogy sokan úgy tartják, természetes nekik, hogy kis törvénysértés nem törvénysértés. Főleg akkor ha én, vagy a nagyember, vagy a pártszimpátiám szerinti valaki követi el.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.05.11. 09:13:28

@DeMarco: "30 métert gurult, nahát... mik vannak. Meg se tudnám számolni, h tegnap hány helyen szegtem meg a kreszt."

A mentalitás, tudod, az a probléma. Balsainál is, nálad is.

DeMarco 2012.05.11. 10:42:41

@Fedor: A te mentalitásoddal vannak problémák... Ártott vkinek? Balesetet okozott? Nem... Csak előre gurult 30 métert egy teljesen üres úton...
Utálom az olyan embereket, akik minden szabályt kőbe vésnek és aki egy kicsit is eltér néha, arra rögtön kígyót-békát kiabálnak.

A kedvenc mondatom a "azt nem lehet..". Mintha felhívás lenne keringőre...

DeMarco 2012.05.11. 10:57:37

@Bigskorpio: "kis törvénysértés nem törvénysértés"

Ó, mr. tökély. Te biztosan soha, semmikor nem szegsz meg semmilyen szabályt mi?

Kétféle ember van, az egyik aki elfogadja a környezetét és beilleszkedik, a másik aki meg a környezetét illeszti magához.
Te biztosan úgy gondolod, h jó gyerek vagy és betartasz minden szabályt, bármilyen hülye legyen is az.
Én meg megváltoztatom a szabályt és kiiktatom a hülyeséget, ha tudom. De ha nem, akkor is meg fogom próbálni...

Munkahelyeken van egy mindent felülíró szabály. Ha a főnőköd hülye és olyan utasítást ad, amiről te tudod, hogy rád vagy az általad kezelt munkafolyamatra veszélyt jelent, akkor kötelességed megtagadni a munkát. Gyors halált fogsz halni, ha birkaként teljesíted a parancsokat...

Mindenesetre én áprilisban változtattatam meg egy januári törvényt, mert az egyik nagybankunk okostojás jogászai vitatták a jogértelmezésemet, ezért pontosabb, egyértelműbb megfogalmazást kellett alkalmazni, ezzel lezárva a vitát. El kellene végre fogadni, hogy a törvények vannak értünk és nem mi a törvényekért.

Flankerr 2012.05.11. 11:09:35

Ekkora arca nem sok politikusnak van, pedig van választék.. Teljesen indokolt a poszt. Pont, hogy egy alkotmánybírónak kell a legnagyobb alázatot és tiszteletet mutatni a leghülyébb, legbénább törvény iránt is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.05.11. 12:11:27

@DeMarco: "Ártott vkinek? Balesetet okozott?"

Rendben, akkor töröljük el a szabályokat, és lássuk, mire megyünk vele. És még a liberálisok akarnak anarchiát...

Azért kíváncsi lennék, hogy akkor is ilyen megengedő lennél -e, ha baloldali politikus lenne ilyen pofátlan.

DeMarco 2012.05.11. 17:03:23

@Fedor: "Rendben, akkor töröljük el a szabályokat, és lássuk, mire megyünk vele."

Vannak olyan országok, ahol nincsenek kresz szabályok, még sincs több baleset az utakon.

Egy probléma megoldásához több út vezet. Például adott egy forgalmas közúti kereszteződés, vagy egy vasúti csomópont. Éveken/évtizedeken át halnak meg sorban az emberek figyelmetlenség miatt. Ki lehet táblázgatni, tele lehet pakolni lámpákkal, lehet erős rendőri jelenlét ellenőrizgetni és pénzt gyűjteni az adott szakaszról. De aztán előbb-utóbb jön egy okosabb ember és végre megépíti a hidat, aluljárót, elkerülőt, stb.
Másik jellemző példa: téglalap alakú zöld terület. Jön a birka és járdát épít körbe. Aztán meg néz nagyokat, hogy miért mindenki keresztben megy át a területen a fűben. Míg végül jön vki aki épít egy járdát keresztben...
Az emberek mindig keresik a lehető legrövidebb, leggyorsabb utat a céljuk eléréséhez. És ha ez az út nem létezik, akkor csinálni fognak.

Amit te írsz a ló másik oldala, tipikus libsi hozzáállás. Ha nem az van, amit ti gondoltok, akkor rögtön vmi ellenkező előjelű armageddonnal riogattok. Ez emlékeztet arra, hogy egy évtizede Fehérvár egyik kisebb kereszteződésében gumiból volt kirakva egy körforgalom. Többek között azon tesztelték a körforgalmat, mint közlekedés irányító eszközt, a sok buzi lámpa helyett. Akkor a hozzád hasonlók azzal riogattak, h óriás dugók lesznek és hatalmas tömeg balesetek. Most meg meg kell nézni az országot...

Egyébként meg az kritizáljon, aki még sosem vétett a kresz szabályai ellen.

Wahula Jakab 2012.05.11. 20:44:32

Vihar egy pohár vízben.A mandin már anyázzák egymást ezügyben.Most mondjon le,csukják le,nyilvános akasztás?Jó nekünk hogy ez a legnagyobb bajunk,persze hogy szabályt sértett és nem érdemel dícséretet de ennyire túllihegni komikus.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.05.12. 11:43:38

@DeMarco: "Ártott vkinek? Balesetet okozott?"
Nem jött vele szemben éppen senki, szerencséje volt. Ennyi.

@Wahula Jakab: Schmitt Pál-effektus: nem az a legnagyobb baj ebben, hogy szembe állt és ment a forgalommal (nyilván az utcába is úgy hajtott be előtte), hanem az hogy nincs gerince ahhoz hogy azt mondja: elszabtam! Ehelyett mindenféle hülye magyarázatokat talál ki, meg még neki áll feljebb.

Haloperidol 2012.05.12. 14:20:04

Nem az a legfőbb probléma, hogy megszegte a kresz-t, és ment 30m-t forgalommal szemben egy üres utcán, ez valóban majdnem mindenkivel megesik.

hanem a következő a legnagyobb probléma:

eszébe nem jut egy olyan nyilatkozatot kiadni, hogy "sajnálom, hogy megszegtem a közlekedés szabályokat, nincsen mentségem a szabálysértésre. Természetesen minden jogi és anyagi következményért teljes felelősséget vállalok és a büntetést kifizetem. Mindent megteszek, hogy a jövőben ilyen ne forduljon elő."

Mennyivel emberibb és elegánsabb lenne egy ilyen nyilatkozat. Tegye fel a kezét, aki valaha is hallott ehhez hasonlót akárki politikustól.

V mint... 2012.05.12. 18:13:37

És ez az ember törvényeink legfőbb őre!
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0