A kultúrmisszionárius
2012. június 01. írta: Fedor

A kultúrmisszionárius

Páran félreértették múltkori kérdésemet a CSISZ amatőr operaénekeséről, és úgy dekódolták, hogy én el akarom áztatni Mészáros János Eleket, pedig nem: tényleg csak szimplán kíváncsi voltam, és semmivel se kevésbé bulváros, mint amikor arról cikkeznek az erre szakosodott sajtótermékek, hogy mennyit fogyott a verseny kezdete óta, vagy hogy akkor most tényleg ő ihlette -e meg a 40 éves szűz c. film alkotóit.

Már csak azért se ártanék neki, mert a holnapi döntőben neki drukkolok.

Jánosunk életvitele és elvei számomra kissé avíttasak, de egyrészt ha ő így érzi jól magát, akkor ahhoz nekem semmi közöm nincs, másrészt meg ez a verseny nem erről szól, hanem a hangjáról.

Ami viszont van neki, nem is akármilyen. És nem is akármire használja, mert hát énekelhetne mulatóst meg magyar nótát is.

Persze nem lehet azt mondani, hogy a többiek rosszak lennének, bármelyikük is nyer, nem lesz keserű szája íze az embernek, hogy a leggyengébb döntős lett a győztes, mint tavaly. De a Quantum XXL minden profizmusa ellenére se került közel hozzám egyszerűen a műfaj okán, ami engem nem igazán köt le, Szirota Jenniferrel kapcsolatban pedig többé-kevésbé osztom életem párjának véleményét, miszerint a pop-rock szólóénekeseket el kéne tiltani a Csillag Születiktől, mert elviszik a show-t a többi műfaj elől. Van egy rakás, csak nekik szóló tehetségkutató, menjenek oda, ne nyerje zsinórba harmadjára énekes a CSISZ-t.

Szóval marad János, aki értéket ad át és ízlést formál. Egyértelmű hát, hogy örülnék, ha ő nyerne holnap. Puzsér zsűritag szerint erre minden esélye megvan.

Legyen igaza.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr934559460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2012.06.03. 07:41:10

Hát ő nyert. (Asszem). Biztos egész este égett a min.elnöki hivatal telefonvonala, legalábbis szted. (Kiindulva a korábbi posztodból). Lehet, hogy ezért kellett a telekomadó? :)

Ezek szerint ennek is vége. Idén igen tehetséges voltam, minden ilyen jellegű műsort mesterien elkerültem, ebből se láttam egyet se.

De nem is hiányoztak. Elég volt megnézni az új évadokat a Trónok harcából, a Spartacusból, a Walking Dead-ből. Egyre inkább eltérő vonalon mozgok a hazai bulvárszartól és igyekszem egyre nagyobbra növelni ezt a távolságot.

greybull 2012.06.03. 09:04:15

A CSISZ-szel az a gond - többek között -, hogy olyan műsor, ahol az almát a körtével, az eperrel, megy a banánnal kell/ene összehasonlítani, továbbá nem tudták eldönteni a szerkesztők, hogy karaoke versenyt akarnak, legalábbis az énekes részében, vagy "KI-MIT-TUD"-ot, azaz jöjjenek az ún. ős-tehetségek, vadiúj számokkal. Tegnap már fájt nézni a döntőt, látszott, hogy a versenyzők kifogytak a szuflából, mindkét énekes többször hamis volt, csúszkált a hangjuk, kissé meg is kopott, a táncos műfaj?... nos itt meg jóformán minden mozdulat ugyanaz az aerobik volt, halálosan untam, csak a feleségem miatt néztem, ha rajtam múlik, egy Steven Segal film (brrrrrr....!!!!) is jobb lett volna helyette.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.06.03. 10:46:02

@DeMarco: "Biztos egész este égett a min.elnöki hivatal telefonvonala, legalábbis szted. (Kiindulva a korábbi posztodból)."

Úgy látom megint nem olvastad el a posztot, csak kommentelsz...

Avatar 2012.06.04. 14:17:37

@DeMarco: "Elég volt megnézni az új évadokat a Trónok harcából, a Spartacusból, a Walking Dead-ből."

Hát mi lesz így a nemzeti bulvárszarral, ha helyette amerikai szart fogyasztanak a magyar termékek piacát máskor olyannyira szívükön viselő hazafik...
Ha legalább azt írtad volna, hogy helyette minden este újranézted a Hídembert és a Honfoglalást... :)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0