A nagy kompenzátor
2013. június 10. írta: Fedor

A nagy kompenzátor

orban_a_gaton.jpg

Még nem tartunk az év felénél, de a természet már másodszor állítja rég nem látott méretű erőpróba elé az országot. Az mindenképp elmondható, hogy a civil szféra kiválóan vizsgázott/vizsgázik mind a két esetben, ami egészen elképesztően váratlan pozitív meglepetés ettől a rendkívül széttagolt országtól. Csak azért írom le óvatosan, hogy minden tiszteletem az önkénteseké, nehogy öndicséretbe essek :-)

Ami a hivatalosságot illeti, a márciusi hatalmas blama után most végül is nem lehet nagyobb panasz, Orbán viszont mintha némileg túlkompenzálna. Lubickol a hős megmentő szerepében, aki mindenhez ért, aki nélkül összedől a védelem ("Semmilyen utasítás nem hajtható végre, csak ha a Bakondi úr vagy én mondom" - ugye megvolt?). Mindenhol ott van, mintha osztódással szaporodna, túlmozgása már-már lassan a Gyurcsány fénykorát idézi. Buzgósága már a külföldi sajtónak is feltűnt. De hát a valószínűleg jól érzi, hogy Kádár-Magyarországnak ez kell, az erős, mindent kézben tartó vezető, szóval biztos vagyok benne, hogy nőni fog a népszerűsége a következő méréseknél.

Pláne ha a többség a kormánypárti sajtóból és a fideszes oldalakról tájékozódik, ahol nagyjából az a kép tükröződik vissza, hogy Orbán a hős, a ballibbek ellenben csak akadályozzák a munkát, meg politikai árokásással foglalkoznak csak árvízi védelem helyett, ami persze nettó hazugság. Sorolhatnám a cáfolatokat, de most inkább nézzünk pár Facebook-on terjedő élménybeszámolót arról, hogy milyen is az, amikor Orbán megvéd minket az árvíztől:

1.

Talán a titkársága telefonált a visegrádi polgármesternek, hogy jönne. (mi a fenének kérdezik a lapátos emberek-velem együtt?) És autóval jönne, saját kocsival. Azonnal összehívta a polgármester azt a védelmi tanácsot, amely feladata, rendesen, a további védelmi tennivalók, a feltételek biztosítása a védekezéshez, stb. A tanács megállapította, hogy "ez nem fog menni" mert a 11-es út Esztergom és Szentendre felől egyaránt le van zátva: átfolyás miatt. Ezt meg is telefonálták, de a válasz az volt, hogy építsenek gátakat , s ezzel tegyék lehetővé a miniszterelnök érkezését. Ezt követően a védelmi tanács kiszámolta, hogy 150-200 ember egy napos munkájára van ehhez szükség + 150 000 feltöltött homokzsákra. "iszonyatos munka, erre idő sincs -számításba véve, hogy a Duna is érkezik. Ráadásul ember sincs hozzá, mert Orbán "érkeztetésén" kivül , védelmi szempontból semmi értelme sincs a munkának. "Erre nem tudunk embereket toborozni" -gondolták,és elutasították a tervet. Úgy tűnt, hogy Orbán eláll a tervétől. Tévedés volt. Délelött egy kitűző hajó jelent meg a vizen, s megpróbált kikötni egy töltés mellett. Oriási hullámokat vert, a töltésen az emberek szentségeltek, hisz a hullámok a frissen épített -homokzsák-gátat veszélyeztetik. Már az érthetetlen volt, hogy hajó van a Dunán, hiszen ilyen helyzetben tilos a hajóforgalom. Épp Orbán hívta fel a figyelmet minap, hogy tekintettel a vészhelyzetre minden szabályszegés hatványozott büntetéssel súlytható.
A hajóról Orbán embere telefonált a polgármesternek. "A miniszterelnök már itt van a vizen, partraszállna"... Tegyen belátása szerint- volt a válasz. Az Orbánnal felszerelt hajó ekkor megfordult, sokan látták, és mindezidáig nem talált alkalmas helyet a kikötésre. Ezt már otthon is megmondhatták volna neki, hisz amikor árvíz van, a víz a kikötők mögé kerül, nem lehet száraz lábbal kiszállni.
Most még nincs itt, de tudjuk, hogy nem ismer lehetetlent... jönni fog..Ünneplő közönsége azonban nem lesz.

UPDATE

A fenti történetnek a HVG szerint nincs valóságalapja.

2.

Miután megjelent Orbán Viktor a munka leállt. Fel kellett sorakozni szépen a gátra. A rendőrök kijelentették, hogy csak akkor lehet a miniszterelnököt megközelíteni, ha ő engedélyt ad rá. Ha valakinek nem tetszik az, hogy ő idejön, akkor ellehet addig menni pihenni, enni, inni, de még egyszer mondom, nem akarunk problémát. Próbáljatok mosolyogni, mert sok minden múlik ezen. Később nem mindegy, hogy ez a település vagy egy másik kapja a legtöbb pénzt.

3.

Tisztelt Orbán Viktor !

A mai napon sikerült három percet azzal töltenem, hogy hazaérve egy tál meleg ebéd elfogyasztása közben megnézzem az általam ugyan nem kedvelt, HÍR TV árvízi összefoglalóját.
A különböző szavak mély nyomot hagytak bennem és az ebéd sem esett olyan jól:
"Parancsba adtam" " A hivatásosok" " A hozzáértő személyzet" "megvédtük" "megtöltöttük" és még sorolhatnám.
Ez volt az első összefoglaló amit láttam a tévében, mert az elmúlt napokban erre nem volt nagyon lehetőségem, mert " ember kellett a gátra"! Így inkább élőben néztem az "adást"
Szerveztem, mentünk, mert úgy éreztük, hogy minden segítségre szükség van.Több helyszínen dolgoztunk a GYVSE Sárkányhajó Szakág lelkes sportolóival, de az Ön által említett hozzáértő, hivatásos állománnyal még nyomokban sem találkoztunk.Láttam elfáradt katasztrófavédelmist aki megpróbálta összefogni a védekezést, láttam "fröccsös" vízügyest akinek fogalma sem volt a gátépítés voltáról,láttam beosztott tűzoltókat akik segítettek ahol tudtak, kétségbeesett tekintetű helyi lakosokat akik bíztak bennünk,polgármestert aki szervezett és "megköszönt", gyerekeket akik vizet osztottak, helyi boltost aki kávét és csokit kínált a saját árújából,körzeti megbízott rendőrt aki teljes harci díszben tolta a talicskát, és láttam nagyok sok olyan embert akik önkéntesek voltak és tették a dolgukat.

Nem láttam viszont azokat akiket a híradásban istenített.

Lehet, hogy mi ( én ) voltam rossz helyen? Nem, nem hiszem.Ha megnézi a képes beszámolóinkat akkor biztos látja, hogy jó helyen voltunk.
Ott voltunk mi, és az rengeteg munkahelyről, másod-harmad állásból hazatérő ember ahol a legnagyobb szükség volt rájuk - ránk.
Persze, ha nem bontják el az a k...va gátat a júniusi "zöldár" előtt, ami minden évben jön, akkor sokkal egyszerűbb lett volna a védekezés.
A víz nem olyan, hogy nem jön.Az jön.És ha jön, akkor nagyon. Ezt már megmondta Pelikán József gátőr is.Ha van gát akkor az megfogja, feltéve ha az nem egy hetes tákolmány, hanem egy jól beállt töltés.Akkor elég csak figyelni és az esetleges buzgárokat homokzsákkal megfékezni.De ehhez nem értek.De nem is ez a lényeg, hanem amiről már fent írtam.Tehát, hogy jelen pillanatban még nem úszik Szigetköz,Győrújfalu, Kisbácsa ,Nagybácsa, Szőgye,Vének,Kisbajcs, Nagybajcs és a környező falvak azt nem annak köszönheti, hogy " parancsba adta" és a "hozzáértő állomány" megakadályozta, hanem annak, hogy a lakosság összefogva egymást segítve megtett mindent, hogy ne legyen katasztrófa.
Remélem, ha levonul a "zöldár" és nem az újjáépítés lesz a legfőbb teendő, azért megkérdezi az illetékes vezetőket, hogy hova lett a régi gát?????
Persze tud ez a Mosoni Duna szép is lenni, nekünk ez a második otthonunk, így amikor legközelebb Győrben jár, szívesen fogadjuk egy jó kis sárkányhajózásra.

Tisztelettel: m-Ákos a barátaimnak (Önnek: Bucskó Ákos)

És végül a Népszabadság beszámolója arról, hogy mit is jelent a nemzeti összefogás Orbán-módra:

Esztergom biztonságban van - jelentette ki vasárnap reggel Orbán Viktor miniszterelnök az egyik esztergomi töltés közelében. Tétényi Éva polgármester tudósítónknak ezt megerősítette. Neki erről személyes élményei vannak, noha feltűnő módon nem avatják be az "állam emberei" által irányított védekezési munkálatok részleteibe.

Már a hét közepén lehetett látni, hogy szakszerű előkészítés nélkül a város bajba kerülhet - emlékszik vissza Tétényi Éva. - Mindent megtettünk, amire a hatáskörünk lehetőséget adott, de a katasztrófavédelemtől csütörtök estig egyetlen arra felhatalmazott ember nem egyeztetett velem. Akkor felhívtam Bakondi György titkárságát, s közöltem velük: ezzel a magatartással veszélyeztetik Esztergom biztonságát, s ha nem kezdik el azonnal az egyeztetést, akkor tájékoztatom a sajtót.

Tétényi szerint ekkor végre útnak indították hozzá a katasztrófavédelem és a rendőrség illetékeseit, hogy megbeszéljék a teendőket. Ez megtörtént, ám a további együttműködés azóta is hiányzik, látványosan ügyelnek arra, hogy a személyét a háttérbe szorítsák, jegyezte meg a település független polgármestere, akivel a városban is többségbe került Fidesz-frakció sorozatosan konfliktusba kerül.

A nemzet összefoghat, de ha valaki ellent mer mondani a FIDESZ-nek, akkor annak vészhelyzet idején is a kitaszítottak sorsa jut.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr185354190

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán ámokfutása – és ami mögötte van 2013.06.11. 15:07:43

A minden rekordot megdöntő 2013-as dunai árvíz Wesselényije kétségkívül Orbán Viktor lesz – legalábbis ő láthatóan erre a babérra tör. A miniszterelnök árvízi ámokfutása a nyugati hírmédiumok figyelmét is felkeltette, nem véletlenül. A fejlett demokrác...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.11. 12:39:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2013.06.10. 17:25:50

Álszent vagy, mint mindig és kettős mércével mérsz. Bezzeg két napja boldogan posztoltad ki kedvenc elvtársad pr fotóit, ahogy a kezébe vett egy homokzsákszerű dolgot a fénykép erejéig...

A katasztrófák mindig alkalmasak egy jó kis pr-ra. Ezt igyekszik minden politikus kihasználni szerte a világban. Az amerikai elnökök is ezért szeretnek háborúzni. Minden párt kirohant hát a gátra, természetesen cipelve magával a magánfotósát, aki gondoskodott arról, h a képek a saját sajtóorgánumukban nagyítva megjelenjen, vagy legalább a facsén.

Igazából nincs is ezzel semmi baj, csak akkor 1. Ne tegyünk különbséget, ne lepődjünk meg
2. Kezeld a helyén a dolgokat.

Függetlenül attól, h ilyen esetben a min.elnöknek felelőssége is van, nem csak pr képeket csinál.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.10. 17:50:23

@DeMarco: az égvilágon semmi kettős mérce nincs.

1. Bajnai nem egy fotó erejéig állt be, hanem több órára. Ezt személyesen láttam, jobbos oldalakon mégis pocskondiázzák, hogy semmit sem tesz.

2. Szokás szerint direkt félreértelmezed a posztot, hogy beleköthess. Nem az a baj, hogy kint van a gáton, még az is belefér, hogy ezt felhasználja egy kis önfényezésre, mint mindenki. A basáskodó, fontoskodó túlzások, az bassza sokak csőrét.

camilló 2013.06.10. 18:23:09

Sokkal több szerénységet mindkét oldal politikusaitól!! Érdekes módon nem kellett mindig a politikusoknak kinn lenni a gáton. Jah, akkor még voltak szakemberek, volt Néphadsereg, volt Munkásőrség, és a Rendőrség is tudta mit kell tennie. Tök mindegy melyik politikus megy ki a gátra, nekem hányingerem van mindegyiktől, mert nem a segítőkészség ami vezérli, hanem a propaganda. Ha valóban segíteni akar, akkor olyan helyre menjen, ahol nem készül róla fénykép, és ne is dicsekedjen vele. Elég ha ő tudja, meg akikkel együtt dolgozott. No akkor emberi ez a dolog!

DeMarco 2013.06.10. 21:00:11

@Fedor: "az égvilágon semmi kettős mérce nincs."

Ááááá, dehogy... :)

1.Én nem azért pocskondiázom, mert semmit sem tesz. Nem is várom el tőle, sőt, inkább ne tegyen semmit se, addig jó nekünk. Neki nincs semmilyen felelőssége, csupán némi pr-kodás ez a részéről. Úgy is mondhatnám, hogy kötelező kampányelem. Igaz, annak elég átlátszó.

2.Tipikus nyuszika esete. Ha van kalap, ha nincs... Ha nem megy ki az a baj, ha kimegy az a baj. Lassan eldönthetnéd... Én megnéztem néhány videót és képet, egyáltalán nem tűnt se basáskodónak, se fontoskodónak, se túlzónak. Én is Bakondival egyeztetnék, hiszen most ő a katasztrófavédelem főigazgatója, a legkompetensebb ember jelenleg, ráadásul a belügyminiszteri poszt lehetséges várományosa.
Ami meg fentebbi reklamálásokat illeti, nem csodálkozom. 2002-ben pont Visegrádra mentünk az árvíz idején, tényleg nem könnyű ilyenkor közlekedni, mi is fentebb a hétvégi házak között bóklásztunk. Mégsem az árvíz miatt maradtak negatív érzéseink, hanem a hegyen lévő egyik parkoló átverős, erőszakos emberei miatt, akiknek bedőltünk.
Esztergom polgármestere pedig ne csodálkozzon, ha kihagyják az egyeztetésekből, volt bőven előzménye a történetnek. Amit persze te is tudsz, csak álcsodálkozol.

Nero Bianco 2013.06.10. 21:49:24

@DeMarco:
"Esztergom polgármestere pedig ne csodálkozzon, ha kihagyják az egyeztetésekből"

Csak szólnék, hogy mindenféle törvények kötelezettségeket rónak a polgármesterekre katasztrófa helyzet esetére. Többek között a katasztrófavédelmi szervezetekkel való kommunikációt is előírja a törvény.
Plusz vannak olyan döntési fokok, amikor a polgármesternek kell utasításokat adni.

Nem szeretni kell, hanem együttműködni.
De az a fidesznek sose ment.
Vagy gyűlöl, vagy ajnároz.
A kettő között nincs átmenet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.10. 22:11:01

@DeMarco: Egy cseppet se csodálkozom azon, hogy neked tetszik Orbán minden hülyesége és aljassága. Összeilletek.

mizrolist 2013.06.10. 22:50:27

@DeMarco: Bakondi ugyan a katasztrófavédelem vezetője, de ettől még nem ért hozzá jobban...

Tétényi Éva meg polgármesterként a helyi védekezés felelőse - a magyar törvények szerint. Vagy már átírták őket és Esztergomra ez nem vonatkozik?

Cogito.t 2013.06.10. 23:37:59

Az 1. ponthoz:

tablet.hvg.hu/itthon/20130610_arviz_vedekezes_legendak_HEV_alagut

Gondolom a HVG-re nem akarod rásütni, hogy kománypárti!?

toportyánzsóti 2013.06.11. 04:40:46

@DeMarco: Látom Esztergom szakértőnek képezted magad,ha nem volna kettős mércétek rég börtönben ülne a volt polgármester és csürhéje...

DeMarco 2013.06.11. 07:19:06

@Fedor: Én sem csodálkozom, h az élő fába is belekötsz minden ok nélkül, csak valahogy ekézhesd Orbánt. Akár jogos, akár nem.

DeMarco 2013.06.11. 07:19:44

@Cogito.t: És el is lehet olvasni a cikket? Mert nekem a hülye hirdetésen nem akar túl lépni...

DeMarco 2013.06.11. 07:29:00

@mizrolist: "Bakondi ugyan a katasztrófavédelem vezetője, de ettől még nem ért hozzá jobban..."

Peerszee.. Mindenki hülye, csak ti vagytok helikopterek...

"Tétényi Éva meg polgármesterként a helyi védekezés felelőse - a magyar törvények szerint. Vagy már átírták őket és Esztergomra ez nem vonatkozik?"

Nohát, akkor helyileg védekezzen... Enyhén szólva is összeférhetetlen a mostani kormánypárttal. Elefánt a porcelánboltban mondhatni. Én nem ítélkezem, csupán megjegyeztem, hogy aki Á-t mond, mondjon B-t is...

Akinek segítségre van szükségre, ne anyázza azt, akitől a segítséget várja, pláne ne harapja meg a segítő kezet.

Amúgy meg nálunk is fideszes volt a korábbi városvezető és mégis bilincsben vitték el a végén a hivatalból. Úgyhogy egyáltalán nincs kettős mércém. Mégsem történt semmi olyan durva szitu, mint amit Esztergomban művel az a nő. A legkevésbé sem elegánsan intézi a dolgokat, fejjel megy a betonfalnak, aztán meg néz, hogy fáj a feje...

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.06.11. 08:51:34

Úgyvan! Orbán is ment volna el inkább a francia riviérára koktélozni, mint Megyó 2002-ben, most senki nem baszogatná, amiért mindenhol ott akar lenni.

eßemfaßom meg áll 2013.06.11. 08:52:39

Á a napi árvizes orbánfikblog a cimlapon.

Hiányozna is, mint egy falat kenyér

Bretschneider detektív 2013.06.11. 08:56:21

A legelső, visegrádi hajós blamáról szóló legendát a visegrádi polgármester már cáfolta. Ragaszkodjunk a tényekhez, elég az is ahhoz, hogy a kis túlmozgásos elégedett legyen.

Peterpapo 2013.06.11. 08:56:37

@DeMarco:

"Én is Bakondival egyeztetnék, hiszen most ő a katasztrófavédelem főigazgatója, a legkompetensebb ember jelenleg, ráadásul a belügyminiszteri poszt lehetséges várományosa."

Na itt a lényeg. Bakondival kell egyeztetni és nem azt kell mondani, hogy egy utasítás akkor hajtható végre, ha Bakondi, vagy én mondom. És a többi is. Parancsba adtam, utasítottam, stb. Ezekre ott vannak a szakemberek, akiket ő bízott meg. Vagy nem bízik bennük? Ezek a szövegei egyértelműen a PR miatt voltak. Menjen ki egy, vagy két helyre, de minek miden hol ott lennie??? Csak hogy lássák az emberek, hogy ő mennyire vigyáz a nemzetre? Haha. Más probléma nem volt ebben az országban, amit rendbe kellene tennie?

vénkujon 2013.06.11. 08:58:26

@DeMarco: élőfába belekötni, az egy hatékony kétharmados módszer nálunk. tehát ezt így kell csináni. ez kell a szavazónak. egyébként a középcsatár pontosan olyan gyökérnek látszott a fotókon, ahogy az le van írva

Peterpapo 2013.06.11. 08:58:55

@DeMarco:

"Akinek segítségre van szükségre, ne anyázza azt, akitől a segítséget várja, pláne ne harapja meg a segítő kezet."

Ezt elmondtad Viktornak is az EU-val kapcsolatban? :) :) :)

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.11. 09:02:29

A sok lelkibeteg gyűlölködő már nem tudja magát türtőztetni, képtelenek elviselni, hogy a nemzet összefog, és (eddig) sikeresen helytáll. Most tényleg mindenki félretette a politikai ellentéteket, együtt lapátol a fidesz-es az mszp-ssel, roma a jobbikossal. Egy nagyon szűk gyűlölködő csoport, ezt képtelen elviselni, és folyamatosan hányja az epét.

"Ami a hivatalosságot illeti, a márciusi hatalmas blama után most végül is nem lehet nagyobb panasz"
Ne aggódj, nyár végére már ez az árvíz is úgy lesz nyilvántartva a liberálisoknál, hogy hatalmas blama volt, a hatóságok cserben hagyták az embereket.

Azért megnézném, hogy te milyen technikával mentél volna be hófúvásban az összetorlódott kocsik közé... Azt, hogy kellett volna készülni, ne mondd. Egyrészt ezt a problémát a készülése se oldja meg, másrészt, amikor egy hét múlva készültek, és riasztottak, akkor az összes liberális azon fröcsögött, hogy mit hősködnek, nem kell örökké a nemzet megmentőjét játszani...

Hánynom kell...

felcsutisuttyo 2013.06.11. 09:03:22

a ROHADÉK, Nemzeti Gazember, a HüvelykMUTYI, semmihez nem ért, csak a csaláshoz, hazugsághoz. korrupcióhoz. Egy Nemzet(i) Ellenes Bűnöző!

szonár 2013.06.11. 09:10:12

A liberálbolsevikok ócska legendagyártásba menekülnek tehetelen dühükben.

Ez a bejegyzés egy valamit tanúsít: a hülyeségnek nincs határa.

De miért szavazna bárki is nettó hülyékre, akik csak áskálódnak és szídják a "Kádár-Magyarországot"?

falazodesyka 2013.06.11. 09:19:52

Csak annyit mondok a sok mocskos balos-libsi-zavart-agyú majomnak: Hajrá Viktor !

falazodesyka 2013.06.11. 09:21:33

@felcsutisuttyo: Ja, csak 3 éve 3% alatt a hiány, az államadósság növekedése - ami az mszp alatt monoton nőtt mint a gomba eső után - az megállt, sőt, csökkent, szóval szerintem kicsit nagy az arcod öcsém...

Peterpapo 2013.06.11. 09:23:50

@Ellenőrző QR kód:

Valamit nagyon félre értesz. Nem arról volt szó a hófúvásnál, hogy miért nem készültek fel rá, mert arra nem lehet, hanem arról, hogy akik ott voltak látták és tapasztalták a fejetlenséget, a szervezetlenséget, stb, közben úgy állították be, mintha nem tudom milyen faszán intézték volna amit kellett. Nekem meg ettől kell hánynom.

falazodesyka 2013.06.11. 09:25:25

@felcsutisuttyo: Semmihez sem ért? Ha ha ha... MSZP: monoton növekvő államadósság, hiány: 10 % on, Orbán: államadósság csökkenés, hiány 3 éve 3% alatt. Hülye vagy te, de ezen nincs mit csodálkozni, hiszen balos vagy. Orbánnál kompetensebb politikus nincs ma MO-on, ez van. Ha PR is van abban amit csinál jól teszi, annál nagyobb az esélye, hogy az inkompetens majom ballib nem szavaztatik vissza...

Peterpapo 2013.06.11. 09:25:34

@szonár: Liberálbolsevikok? Olyan nincs. Vannak a liberálisok és a bolsevikok (pl.: Viktor)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.11. 09:26:44

végül is a közösségi médiát csak amilla, haha és az egyéb függelék használhatja, az akkor modern és követendő, ha ov használja az ciki.
a miniszterelnök nem pár órára fotócckodott, hanem napok óta személyesen vesz részt a munkákban. miért is baj, ha a kormány első embere megköveteli a fegyelmet és tiszteletet kérnek a kollégái? érthetetlen...mit kéne tennie? jópofizva koktélokat szürcsölni a riviérán mint megyó annó?
szánalmas, hogy mindere egy orbánozás jut.

Don Quixote de la Ferko 2013.06.11. 09:27:09

@DeMarco:

"Peerszee.. Mindenki hülye, csak ti vagytok helikopterek..."

Nem igazán. Csak az ember tisztában van a fideSSel, és a kommunista módszerivel, amit te haszonélvezőként érthetően nézel más szemszögből.

Csak jelzem, a fülkeforradalom után a fidesz első feladatai közé tartozott a Közlekedési Hatóság éléről szinte azonnal leváltani a "komcsik" alatt odakerült közlekedés és gazdasági mérnök vezetőt, és a helyére ültetni egy hozzád hasonló nyalonc pártkatonát, akinek a közlekedésről lövése nem volt, viszont tökéletesen megfelelt a fidesz hosszú nyelvű vezetőt megkívánó elvárásainak.

Don Quixote de la Ferko 2013.06.11. 09:28:24

@Bretschneider detektív:

Gondolom "meggyőzték", hogy vagy visszavonja a valóságot és hazudik helyette, vagy repül.

Peterpapo 2013.06.11. 09:28:37

@falazodesyka:

Pár év múlva ne csodálkozz, hogy nagyobb szarban leszünk, a mostani döntések miatt, amiket azok a hozzá nem értő, tehetségtelen gyökerek hoztak napjainkban.

falazodesyka 2013.06.11. 09:28:55

@Peterpapo: Kik tapasztaltak fejetlenséget ? Az éhező, fáradt, kimerült emberek? Azoktó ez természetes, de mondjuk én sem értem mit lehetett volna csinálni a kilométeres, hóban rekedt konvojjal ? Mert józan ésszel gyakorlatilag semmit. Nem lehet egyenként helikopterrel kiemelni a kocsikat a hóból... Bezzeg amikor Ferike elsírta magát egy pár halottat követelő vonatbaleset kapcsán, az tetszett nektek ... Hülyék... Az maga volt a kormányzati kompetencia mi ??

Don Quixote de la Ferko 2013.06.11. 09:30:13

@Ellenőrző QR kód:

A technikák között nem szerepel az SMS 12 órával később.
Nagy baj?

Peterpapo 2013.06.11. 09:30:19

@FILTOL: Nem láttam, hogy zsákot pakolt volna bármikor is. Csak okoskodik, mintha ehhez is értene.

falazodesyka 2013.06.11. 09:30:20

@Peterpapo: Nem leszünk nagyobb szarban, ez a kijelentésed tipikusan bizonyítja hozzá nem értésed. 3 éve sokkal jobb állapotban van a magyar költségvetés, mint abban a 8 évben bármikor. Nehéz lesz ezt megmagyaráznod.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.11. 09:30:29

@Peterpapo: szerintem a katvédelemnek nem felettese a miniszterlnök?
lehet hogy nálatok a főnök kér...de egy katvédelemnek utasítást szoktak adni és parancsot. ők meg végrehajtják, de nilván két buksisomogatás között kéne kérlelnie hogy mit csináljanak mi?
na akkor meg itt sivalkodnátok, hogy mecsoda puhány egy pasas.
a lényeg, nektek semmi nem jó amit ov vagy a kormány tesz. evvan

Őszödi Majom 2013.06.11. 09:30:32

@felcsutisuttyo: Nomen est omen,suttyókám,vigyázz,nehogy agyvérzést kapjál!Takarodjál ki a gátakra inkább,kell még az önkéntes.Szerintem még egy magadfajta IQ-betyárnak is találnak most ott munkát.Nem biztos,hogy adnak a kezedbe lapátot,de a zsákot nyugodtan megfoghatod.suttyó.

falazodesyka 2013.06.11. 09:31:11

@Don Quixote de la Ferko: Jajj, zet az SS-esézt hagyjad már, mert annyira szánalmas...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.11. 09:32:45

@Peterpapo: aha, meg a sok idiot, aki elindul bazdmeg dafke...nyárigumival, gyerekestül, majd sírrí, hogy mentsék meg, aztán követeli hogy mentsék meg.

falazodesyka 2013.06.11. 09:33:18

@Peterpapo: Állításod egyébként eleve ellentmondásos: hozzá nem értő gyökerek nem tudták volna 3% alá nyomni 3 éve a hiányt, nem... Tudod kik voltak hozzá nem értő gyökerek ? Az MSZPsek, azok babám, akik 8 év alatt 10%-ra tornázták fel a hiányt és meg két és félszerezték az államadósságot. Akkor nem hallottam, hogy ordibáltál volna magadból kivetkőzve...

Don Quixote de la Ferko 2013.06.11. 09:34:39

@Peterpapo:

Pár év?
Komplett iparágak, szakmák, kereskedések mentek tönkre orbán felvirágoztató három éve alatt.
Áll minden, ipari gyártás nincs, agrárium romokban, kereskedelem romokban.
építőipar befuccsolt, a hozzá kapcsolódó iparágak, szállítás, gyártás a béka segge alatt, ezrével zárnak be a cégek.

Éljen I. Viktor Cárevics Csatárovics, Magyarország felvirágoztatója.

Don Quixote de la Ferko 2013.06.11. 09:35:17

@falazodesyka:

Kiborulsz az igazságtól, ez a lényeg.

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.11. 09:35:49

@Peterpapo:
"Nem arról volt szó a hófúvásnál, hogy miért nem készültek fel rá, mert arra nem lehet, hanem arról, hogy akik ott voltak látták és tapasztalták a fejetlenséget, a szervezetlenséget, stb, közben úgy állították be, mintha nem tudom milyen faszán intézték volna amit kellett."

Miért, hogyan kellett volna megszervezni? Összetorlódtak a kocsik az autópályákon. A kocsisor végiig el tudtak menni a terepjárókkal/lánctalpasokkal a mentőalakulatok, de onnan nem maradt más, mint autóról autóra kézzel ásni. Ráadásul mindezt hófúvásban, tehát, amit előtte 20 perccel kiástál, azt kb. vissza is temette a hó. Akihez elértek, azt kiszedték a kocsiból, és bevitték a helyi iskolákban/tornatermekben/akárhol kialakított központra.

Ráadásul mindezt nem egy helyen, hanem az ország legkülönönözőbb pontjaiban, azaz az mentőegységeknek fel kellett osztani az erőforrásaikat.

Eközben egy csomó helyen leszakította a szél az elektromos vezetékeket, a helyreállítást az elektromos szakemberek végezték, de a katasztrófavédelemnek is sok emberrel be kellett segítenie.

Szóval, akkor hogyan kellett volna megszervezni a mentést? Mi az a szintidő, ami alatt mindenkit ki kellett volna szedni, és mindezt milyen technikákkal lehetett volna elérni?

falazodesyka 2013.06.11. 09:36:09

@Don Quixote de la Ferko: ?????? én ???? tréfa répát nyeltél reggel??

Peterpapo 2013.06.11. 09:37:13

@falazodesyka:

Nem, nem a fáradt emberek, hanem akik mentek segíteni a hóban rekedteken. Az egyik kollégám egy ilyen katasztrófavédelemmel is foglalkozó egyesület tagja és ő mesélte, hogy micsoda faszságok voltak. Nulla tájékoztatás, a minimálisnál kevesebb szervezettség. Összerendeltek 100 embert hó lapátolásra és adtak nekik 40 lapátot??? Mentek, hogy segítsenek konvojban, a rendőrök meg elsőre nem engedték át őket, mert senki sem szólt nekik a központból. Idióták.

Ki nem szarja le, hogy Ferike mit csinál? Az egy pojáca.

falazodesyka 2013.06.11. 09:37:21

@Ellenőrző QR kód: balos agyhalottnak magyarázhatod. Nekik az tetszett amikor Ferkó elsírta magát a nagy kompeteciájában a vonatbalesetnél... Idióták ezek hid el...

Szevasztok 2013.06.11. 09:39:06

@falazodesyka: @FILTOL:
Srácok! Vegyétek már észre, hogy a média (hagyományos és alternatív egyaránt) az alapvetően egy kritikus műfaj. Az aki amúgy a hatalom birtokosát dícséri, az akkor is visszatetsző ha történetesen igaza van. (Gondoljatok csak vissza a GyF korszakra? Na ugye.)

Ha meg valaki az alapvető tények elferdítésével vagy semmibevételével érvel az egyszerre nevetséges és szánalmas.

falazodesyka 2013.06.11. 09:39:30

@Peterpapo: Elsőre nem engedték át... Hú, ez nagyon nagy baj ám !!! Vazze, másodszorra meg 15 perc múlva átengedték... Kákán csomót mi ??? Mi a fazst lehetett volna ott csinálni ? GOndolkodjál már !!!! Gyakorlatilag semmit, ill. pont azt amit csináltak. Amúgy balosnak nem hiszek el semmit csípőből...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.11. 09:40:28

@Don Quixote de la Ferko: Magyarország meglepte a piaci elemzőket gazdasági teljesítményével – írta többek között a Rzeczpospolita. Az ipari termelés áprilisban 2,9%-ot nőtt, ami 2011 decembere óta a legjobb eredmény. Az export mérlege szintén jól áll: 11,5%-os növekedésre lehet számítani, valamint 700,5 millió eurós többletre. Török Zoltán (Raiffeisen) szerint a trend változik a magyar gazdaságban, hozzátéve, hogy a gazdasági élénkülés korábban jött a vártnál. A cikk Orbán Viktort idézte: a miniszterelnök korábban elmondta, hogy Magyarország egyike lesz Európa legtöbbet ígérő piacainak. Kormányzati előrejelzések szerint az ország GDP-je idén egy százalékot nőtt, a korábbi várakozásokat jócskán felülmúlva. Délutánra a forint viszont 0,4%-ot gyengült.
A meglepően kedvező GDP adatok után a pénteki KSH adatok szerint áprilisban az ipari termelés 5,3%-ot emelkedett az előző év hasonló időszakához képest, havi viszonyításban pedig 1,2% volt a növekedés. A Financial Times cikke szerint a munkanaphatástól megtisztított adatok jóval szerényebbek ugyan (2,7% éves viszonylatban), a kereskedelmi mérleg áprilisi 700 millió eurós többlete így is sokkal a várt érték fölött volt. Török Zoltán közgazdász szerint a mutatók jelentős javulása egyrészt a nagyon gyenge márciusi adatok miatt, másrészt pedig a magyar autóipar eladásainak növekedése miatt lehetséges.
www.ekonomia.rp.pl/artykul/1017360.html

Don Quixote de la Ferko 2013.06.11. 09:41:09

@falazodesyka:

" Amúgy balosnak nem hiszek el semmit csípőből... "

orbán seggéből lógó nyelveddel ezt összevetve nem kicsi az ellentmondás.

falazodesyka 2013.06.11. 09:41:35

@Szevasztok: ki érvel az alapvető tények elferdítésével ? Tudomásom szerint ez a módszer a ballib jellemző módszere. Ha nem hiszed, hallgass bele Bolgár műsorába. A ferdítések, csúsztatások nagymestere az öreg balos pojáca...

Don Quixote de la Ferko 2013.06.11. 09:42:41

@FILTOL:

Jó látni, hogy vannak emberek, akik még hisznek a mesékben.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 09:42:46

@DeMarco: "Enyhén szólva is összeférhetetlen a mostani kormánypárttal."

És akkor szerinted már nem is kell emberszámba venni se őt, se a városát? Nem Tétényi Évával kellett volna együtt dolgozni a törvény szerint, hanem Esztergom polgármesterével, függetlenül attól, hogy ezt a posztot ki tölti be.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.11. 09:42:58

@Szevasztok: hahhaahhhahhanyihihhhihhiiiihhhii
ezek csak ovt kritizálják, mutass már innen egy ballibekéző cikket....csak ennél a blognál maradva.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.11. 09:43:55

@Fedor: miért? kihagyták volna ott a gátépítáést? ugye nem.
nehogymár mindenkivel bratyizni kelljen.

Szevasztok 2013.06.11. 09:44:03

@Ellenőrző QR kód: "Miért, hogyan kellett volna megszervezni? "

Pl az autópályán 30 km-enként megy 3 hókotró a 3 sávban. Lehet, hogy csak 40-nel, de lehet folyamatosan közlekedni. De ha már felépül a hófal benne autók ezrei, azon már nem lehet átmenni

Peterpapo 2013.06.11. 09:44:41

@falazodesyka:

Csak úgy néz ki, hogy jobb állapotban van. Minden lényeges mutatónk szarabb, mint volt 3 éve, csak azt a narancsidióták nem akarják figyelembe venni, mert Viktor nem mondta nekik, hogy erre is oda kellene figyelni. Majd, ha nem leszel ennyire elfogult, beszélhetünk.

Peterpapo 2013.06.11. 09:48:00

@FILTOL:

Persze hogy nem jó, mert általában baromságokat csinál. Ha főnök megbíz valakit egy munkával, akkor rábízza a megoldást, és nem ugat bele. Főleg, ha nem ért hozzá. Majd ha megbízott személy elbassza, legfeljebb leváltja. A legjobb, ha eleve olyan személynek adja oda a munkát, akinek a szakértelmében megbízik. Az én vezérigazgatóm sem ugat bele, hogy hogy csináljak meg valamit.

Kowalski, helyzetjelentést! 2013.06.11. 09:49:35

Fedor, jó, hogy összegyűjtötted, mert jellemző, ha csak legendaként is, de meg kellene jelölni, mi az, ami legenda (Visegrád valószínűleg), és mi az, ami nem (Bucskó Ákos). De finom voltál nagyon a köpcös kis zsebcézárral. Lásd pl. ezt: "Egyetlen haszna a gazda látogatásának az volt, hogy Bakondit, a katasztrófavédelem főigazgatóját kivonta a munkából, és ezzel sokat segített a védekezésben. Bakondi maga a katasztrófa, akit el kellene hárítani, kevés botrányosabb vadbarom dolgozott a magyar közigazgatásban, mint ez a korrupt pojáca, aki semmihez nem ért, de ahova lép, ott fű nem terem. Ebből a szempontból jó párost alkottak a főnökével, akiről ugyanez elmondható." stb., csak egyre keményebb, de igaz. :D

@falazodesyka: Nézz már utána, hogyan áll az államadósság, mielőtt beszopod a probban teljesít" cím alatt piros betűkkel, naprakészen láthatod. orulunkvincent.blog.hu Ami pedig a három százalék alatti hiányt illeti - hát, az ellopott 3000 milliárdból sem futotta annyira, hogy ne kelljen ezerféle adóval nyomorgatni és agyonvágni a gazdaságot ("radikáls, azonnali adócsökkentés", rémlik?), így sikerült kiszorítani.

Trejo 2013.06.11. 09:50:07

@FILTOL: Fantasztikus munkát végzett a Kedves Vezető, illene könyvet írnia az árvízvédelemről (is)!
Ahogy tájékoztattatta magát az zseniális volt. Mennyi a vízállás? Az ott mi? Újpest.
Ez kérem az árvízvédelem csúcsa. Magyarországon.

Tisztelet a vezetőknek, akik összefogják az országot vészhelyzetben, de ez a pojáca csak fotóztatta magát. A képmutató viselkedés, szánalmas öntömjénezés. Persze van akinek ilyen idolra van szüksége. Csak így tovább!

Szevasztok 2013.06.11. 09:50:58

@falazodesyka: "ki érvel az alapvető tények elferdítésével ?"

Pl te:"Az MSZPsek, azok babám, akik 8 év alatt 10%-ra tornázták fel a hiányt és meg két és félszerezték az államadósságot."

Itt csak azt az apróságot hallgatod el, hogy a hiány legnagyobb összetevője az a 13. havi nyugdíj volt, amit az MDF kivételével MINDENKI megszavazott 2002-ben. Továbbá a mostani hiánycsökkentés legfőbb eleme a manyup államosítása.

Hogy a fenti történések jók vagy sem arról lehet vitatkozni, de el nem ismerésük a valóság elferdítése. (Ha szerinted ez "ballib" szokás, akkor azzal magadat minősíted...)

nnnnnnnn 2013.06.11. 09:51:12

balliberálisok már vagy 30 cikket, posztot, minden egyebet írtak arról hogy orbán kint van a gátakon. ebből látszik leginkább milyen elmebeteg a gondolkodásuk. szerencsére fossá verte őket a fidesz 2010ben, meg 2014ben is szarráveri majd.

Peterpapo 2013.06.11. 09:51:47

@FILTOL:

Értem! Az emberek tehetnek a hófúvásról. Te megetted, amit azok seggfejek mondtak? :) Az idióta Pintérrel az élen? :D

Spiro 2013.06.11. 09:51:59

Szóljatok a vezírnek, hogy 300-nál (EUR/HUF) átszakadt a gát.
Hozza a jobb kezét, vagy mégse.

Szevasztok 2013.06.11. 09:52:09

@FILTOL: "ezek csak ovt kritizálják, mutass már innen egy ballibekéző cikket....csak ennél a blognál maradva."

Miért ki van most hatalmon? Ha jól tudom OV a kormányfő...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.11. 09:55:14

némileg?!
a túlkompenzálás iskolapéldája lehetne.

Peterpapo 2013.06.11. 09:56:11

@falazodesyka:

Most sem ordibálok. Teljesen nyugodtan mondom, hogy Viktornak takarodnia kell a politikából. Minél előbb, annál jobb.

Én is akarok kommentelni 2013.06.11. 09:58:46

@falazodesyka:
Nem akarlak pontonként cáfolni a gazdasággal kapcsolatosan, így csak egy pontot ragadnék ki:
akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

A kormányváltás óta az AKK szerint 2430 milliárddal nőtt az államadósságunk úgy, hogy eltűnt időközben egy 2900 milliárdos manyup vagyon.

Ezt nevezed csökkenő államadósságnak?

A többiektől elnézést, ritkán kötök bele trollokba, most is befejeztem.

norbert79 2013.06.11. 10:01:11

@DeMarco: Egyezzünk meg annyiban, hogy ismerem Bakondit, s munkásságát... Annyit tennék hozzá, hogy inkább hagyjuk... A Katasztrófavédelem jobb lenne nélküle.

nnnnnnnn 2013.06.11. 10:01:27

@Peterpapo: de nem fog takarodni, ti meg nem fogtok visszajönni.

Peterpapo 2013.06.11. 10:01:54

@Ellenőrző QR kód:

Ott kezdődik, hogy eleve előbb le kellett volna zárni az autópályát és nem hazudozni arról, hogy mikor lett kiadva, hogy zárják le. Ki beszélt itt szintidőről? Mit hablatyolsz itt össze-vissza. Több helyről hallottam, hogy nem is úgy volt a valóságban, mint ahogy azt Pintérék állították. Hazudoztak mindenfélét, hogy eltussolhassák a felelősségüket.

Peterpapo 2013.06.11. 10:02:42

@$$$=$$$:

Ki az a Ti? Én nem is akarok. Gyurcsányt sem akarom. Ángyánt szeretném például. :)

Szevasztok 2013.06.11. 10:04:11

@$$$=$$$: @FILTOL: @falazodesyka: @Ellenőrző QR kód:

Egyébként meg pont olyanok vagytok mint a Gyurcsány fanok. Nyugodtan összeborulhatnátok egymással...

(Mottó: Az aki egy politikust ajnároz, az egyéb gazemberségre is képes.)

aspectratio 2013.06.11. 10:04:31

milyen "hiteles" ez az aggódás egy hazaárulótól, ahogy aggódik népéért...
undorító ez a zember!!!

falazodesyka 2013.06.11. 10:04:47

@Peterpapo: Na látod erről beszélek: teljes hülyeséget beszélsz. Minden LÉNYEGES mutatónk jobb, ha az asztalra szarsz és toporzékolsz akkor is. Ez van, értelmileg valószínűleg felfogod, de érzelmileg nem megy. Megértelek... Ha zsigerből utálnám Orbánt mint te akkor lehet, hogy én is így lennék vele...

nnnnnnnn 2013.06.11. 10:05:02

@Peterpapo: én meg az Antikrisztust, de azt nem lehet választani. abból válassz akinek legalább pártja van. így marad a fidesz, lévén a többi párt gáz.

nnnnnnnn 2013.06.11. 10:06:29

@Szevasztok: kit érdekelsz gyurcsánymajma?

falazodesyka 2013.06.11. 10:06:45

@Szevasztok: Nem, a hiány legfőbb generátora a MANYUP rendszere volt. Ezt még ballib szakértők is elmondták, egyszer még K Olgának is, saját szememmel láttam és fülemmel hallottam. Ez van, megint olyat szóltál, ami nem volt igaz, sajna.

Szevasztok 2013.06.11. 10:08:28

@$$$=$$$: "kit érdekelsz gyurcsánymajma?"

Látom a szövegértés nem az erősséged... Azért időnként mókás vagy.

Én is akarok kommentelni 2013.06.11. 10:10:07

@falazodesyka:
Minden LÉNYEGES mutatónk jobb?
Az államadósságot cáfoltam.

Folytassam a munkanélküliséggel, ami még a közmunka felpörgetésével is magasabb mint 3 éve?

Szevasztok 2013.06.11. 10:10:27

@falazodesyka: "Nem, a hiány legfőbb generátora a MANYUP rendszere volt. "

Látom te se tudsz különbséget tenni a kiadás (nyugdíj) és a felhalmozás (manyup) között.

De azért csak próbálkozz... (Bár előtte nem ártana tájékozódni.)

Brian Cohen 2013.06.11. 10:11:19

A bonsai mussolini akkor nőne a szmemben ha csak akkor szerepelne a gáton amikor nincs árvíz. Filmezhetnék, hogy előre rendberakja és nem kétségbeesetten kapkod ha nagy a szükség. Ilyenkor árvíz idején meg nyaralásból kellene üzennie, hogy "nyugi, minden rendben van, mindenhol van megfelelő gát. Különben is a vízügyi szolgálat felkészült szakemberei teszik a dolgukat."

falazodesyka 2013.06.11. 10:11:46

@Én is akarok kommentelni: Na akkor babám: senki nem mondta, hogy abszolút értékben nem nő az államadósság te szerencsétlen. A GDP arányos azonban csökkent, a a forint árfolyamától függ, hogy éppen ez átmeneti - értsd: az árfolyam függésből fakadó, nem szerkezeti - emelkedéssel jár -e együtt. De: a GDP arányos növekedés az megállt. Itt is vannak kisebb kilengések, de tényleg a pofátlanság csimborasszója, ahogy balfékek ezt a témát kezelik: bazdmeg, a maszop alatt MEG KÉT ÉS FÉLSZEREZŐDÖTT AZ ÁLLAMADÓSSÁG TE GYÖKÉR, ÉS GDP ARÁNYOSAN 52 % -ról 82 %-ra NŐTT TE BAROM !!! Most meg ha nő is 1 %-ot BRUTÁLIS VÁLSÁG KELLŐS KÖZEPÉN akkor ki akadsz... Na ez a balos gyökérség maga...

nnnnnnnn 2013.06.11. 10:11:48

@Szevasztok: te meg csak egy gyökérzet balliberó. kire fogsz szavazni 2014ben? kire szavaztál 2006ban? lefogadom az szdsz-re vagy a fletóra.

Szevasztok 2013.06.11. 10:15:06

@$$$=$$$: "te meg csak egy gyökérzet balliberó. kire fogsz szavazni 2014ben? kire szavaztál 2006ban? lefogadom az szdsz-re vagy a fletóra."

És te? Csak nem a Munkáspártra?

Még egyszer: te OV hívőként pont olyan nevetséges vagy mint a GyF hívők. Nem bocsi, még nevetségesebb...

(Az szdsz-re meg szerintem próbálj te szavazni jövőre. Sok sikert...)

falazodesyka 2013.06.11. 10:15:12

@Én is akarok kommentelni: Folytassam a hiánnyal és azzal: AZ EU KIVETTE MO-OT A TÚLZOTT DEFICIT ELJÁRÁS ALÓL. ???
MIRŐL BESZÉLSZ ?
A maszoposok meg két és félszerezték az államadósságot abszolút értékben, GDP arányosan 52%-róő 82%-ra tornázták fel KONJUNKTÚRÁBAN VAZZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most meg brutális válságban megállították a növekedést (GDP based) és a hiányt egyidejűleg 3 éve tartják te meg akadékoskodsz ???? KIK VAGYTOK TI ???? VAN AGYATOK ?????

nnnnnnnn 2013.06.11. 10:16:23

@falazodesyka: ajajj, látom gondok vannak a hozzáállásoddal. a balliberálisokat kutyaként kell kezelni, felesleges nekik magyarázkodni. sőt, még kutyaként sem, mert azok értelmes lények. balliberális szerint a nap is fekete. nem magyarázni kell nekik hanem betartani, szemétkedni velük, választáson szarráverni őket. leggusztustalanabb lények a világon, kártékony férgek.

Peterpapo 2013.06.11. 10:18:08

@$$$=$$$:

Teljesen igazad van, mindegyik gáz, de Viktor a leggázabb.

nnnnnnnn 2013.06.11. 10:18:12

@Szevasztok: gondoltam hogy nem mered felvállalni hogy tövig nyaltál 2006ban fletónak. minden gyurcsanyista ilyen. kimentem hétvégén a gátra kérdeztem hangosan van-e itt balliberális? senki nem válaszolt.

falazodesyka 2013.06.11. 10:19:56

A kommunista az kommunista marad: nem zavarja egy cseppet sem a MASZOP által KONJUNKTÚRÁBAN meg két és félszerezett államadósság, az akkor 10%-os hiány, ááááá, nem, most megmagyarázza, hogy a mostani 3 %-os hiány, és minimum stagnáló GDP arányos adósság az miért rosszabb mint amit a maszop csinált az országgal... Beteg dolog ez... Jönnek a munkanélküliséggel, de elfelejtik megemlíteni, hogy a német gazdaság stagnált hosszú ideig, hogy a csehek 2 %-os GDP esést szenvedtek el, hogy a MASZOP által elkövetett legnagyobb gazemberség - frankhitelválság - mocskosul csökkentette a hazai keresletet pont a kormányváltás időszakától és a GDP szenvedésében ez is keményen benne van... Undorodom attól a valóságot negligáló, torz látásmódtól ahogyan a balos gondolkodik...

nnnnnnnn 2013.06.11. 10:21:28

@falazodesyka: sokat kell még tanulnod ifjú padavan.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 10:21:30

@FILTOL: "ezek csak ovt kritizálják, mutass már innen egy ballibekéző cikket....csak ennél a blognál maradva. "

Hát most eléggé lukra futottál, nézz csak körül a blogomon, fogsz egypárat találni.

falazodesyka 2013.06.11. 10:22:17

@$$$=$$$: Nézd, aki nem tud differenciálni egy, az államadósságot 52%-ról 82%-ra növelő, 10 % -os hiányt KONJUNKTÚRÁBAN produkáló és egy, az adósságot kordában tartó, válságban 3%-os hiányt produkáló kormányzás között az az én fogalmaim szerint hülye.

BKV reszelő 2013.06.11. 10:22:47

@Ellenőrző QR kód: Hányás után írd meg, hogy melyik gáton védekeztél az eltelt hét napban napi 12 órában! Akkor azt is megírhatod, hogy hányszor állt le a munka a nemzetmentő (szerintem nemzetvesztő) vezér miatt vagy valamelyik utánfutója miatt, pl. Káder János. Ha nem védekeztél sehol, akkor kussolj be naivan, kössz! :)

falazodesyka 2013.06.11. 10:22:54

@$$$=$$$: Ha ha ha... Annyira számalmasan nevetséges vagy... De tényleg :)

blah 2013.06.11. 10:23:07

Teljesen egyetértek azzal, hogy egy miniszterelnök ne adja a janit és a mindentudó szuperhőst. Van sok ember aki erre a hősfigurára vevő, ahogy a kommentekből látszik is sokan személyes sértésnek veszik ezt a posztot. Manapság meg már nem kellene ennyire szolgalelkűnek lennie a kedves alattvalóknak hanem szabad magatoktól is véleményt formálni és gondolkodni. A totem imádatot még a bibliában sem kultiválják… bűnös lelkek. :)

Szevasztok 2013.06.11. 10:23:44

@falazodesyka: "Most meg ha nő is 1 %-ot BRUTÁLIS VÁLSÁG KELLŐS KÖZEPÉN akkor ki akadsz... Na ez a balos gyökérség maga..."

Az igazti gyökérség a tények elferdítése. Ha az államadósság alakulását megtisztítod a manyup egyszeri tételétől (kb 10% a GDP-hez), akkor a számok így alakulnak:

2002-2010: 52%->72% (+1.2%/év)
2010-2013: 72%->82% (+3.3%/év)

Na így hogy tetszik?

nnnnnnnn 2013.06.11. 10:24:05

@falazodesyka: nem hülye. balliberális. ezek ilyenek. elég ha basztatod őket, magyarázni teljesen felesleges nekik.

Szevasztok 2013.06.11. 10:24:48

@Szevasztok: Elnézést javítom:

2002-2010: 52%->72% (+2.5%/év)
2010-2013: 72%->82% (+3.3%/év)

Na így hogy tetszik?

papugaja 2013.06.11. 10:26:21

Ajánlott olvasmány:
Kun István: A feláldozott Bereg
www.magyarorszagfelfedezese.hu/index.php?m=11&id=10

Cinkes 2013.06.11. 10:28:00

@falazodesyka: én a helyedben kicsit óvatosabban osztanám az észt, mivel látszik, hogy fogalmad sincs, hogy milyen összefüggésben vannak egymással azok a dolgok amiket leírsz. A részletekről nagyon hajlamos az egyszeri fideszdroid megfeledkezni.

Peterpapo 2013.06.11. 10:28:48

@falazodesyka:

Lehet, hogy úgy tűnik, hogy hülyeségeket beszélek, de ha nem csak a pártpropagandát olvasnád és hallgatnád, akkor te is észrevehetnéd, hogy hazugság az, hogy minden mutatónk jobb. Erről a hivatalos oldalakon is megbizonyosodhatsz, ha Viktor megengedi, hogy megnézd és higgy a szemednek. Csak egy példa:

Miközben a foglalkoztatás bővülése lelassult, a munkanélküliség évek óta nem látott csúcsra nőtt. A KSH adatai szerint 508 700 magyarnak nincs állása, ez 11,8 százalékos munkanélküliségét rátát jelent. Az állástalanok száma magasabb, mint az elmúlt öt évben bármikor volt

Szevasztok 2013.06.11. 10:29:08

@$$$=$$$: "ondoltam hogy nem mered felvállalni hogy tövig nyaltál 2006ban fletónak. minden gyurcsanyista ilyen. "

Aranyapám, ha neked attól áll fel, hogy másokat "legyurcsányistázol", akkor legyen jó neked ettől a napod...

“A bölcsek eszmékről beszélnek, az átlagemberek eseményekről, az ostobák pedig személyekről.” (E. Roosevelt)

nnnnnnnn 2013.06.11. 10:30:41

@Szevasztok: kire szavaztál 2006ban? még mindig csak terelsz, nem mered kimondani. de már mindenki tudja, hehe.

Szevasztok 2013.06.11. 10:32:17

@$$$=$$$: "kire szavaztál 2006ban?"

És neked mekkora? Csak akkora?

falazodesyka 2013.06.11. 10:32:27

@Szevasztok: Közgazdasági nonszensz amit írtál öregem. A tény az, hogy az MSZP idején 52%-ról nőtt 82%-ra az adósság. Most meg minimum stagnál 3 éve. A többi, batár és ostoba ügyeskedés - igazi balos módra - a számokkal. Másrészt: ki mondta, hogy a mszop nem szüntethette volna meg a MANYUPot ? Nyugodtan megtehették volna, ezzel a legnagyobb államadósság generátort szüntették volna meg, csak nekik jobb volt ez:

-----

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit."

----

Na tudod, ez kurva nagy különbség. Ők is megtehették volna, de ehelyett "nem csináltak SEMMIT" bazdmeg. Innentől nekem a baloldal egy szánalmas söpredék csupán, senkik, impotens férgek gyülekezete...

nnnnnnnn 2013.06.11. 10:34:17

@falazodesyka: "Innentől nekem a baloldal egy szánalmas söpredék csupán, senkik, impotens férgek gyülekezete..."

intelligensebb ember erre már kisgyerekkorban rájön.

falazodesyka 2013.06.11. 10:35:20

@Peterpapo: Nem állítom, hogy minden mutatónk jobb. Azt állítom hogy lehet a mutatók között koncepciózusan válogatni, hogy kimutasd, hogy most rosszabul áll az ország, te ezt teszed. A valóság az - hogy bár nem állunk jól egy csomó dologban -, de egyértelműen jobban állunk, a növekedés feltételei most sokkal jobbak mint 11 éve bármikor. ez van. De ha neked a koncepcióhoz igazított tényadatkeresés tetszik akkor csináld csak, jó sport, csak félrevezet.

skatka 2013.06.11. 10:36:09

@Ellenőrző QR kód: Az, hogy a civilek összefogtak, az igaz és szép. De egy miniszterelnöknek akkor sincs semmi keresnivalója ott. Mert még ha nem is akarja, akkor is akadályozza a munkát. Ráadásul nem vízgyügyi/katasztrófavédelmi szakember, tehát ott ő nem utasít meg ad parancsba. (egy demokráciában amúgy sem, ez a fegyveres testületeknél dívik, ha jól tudom, jelenleg a kormány nem az)

Szevasztok 2013.06.11. 10:36:43

@falazodesyka: "Közgazdasági nonszensz amit írtál öregem. "

Ha jól látom neked a közgazdaság szó nem sokat mond, de akkor inkább beszéljünk a matematikáról, az amúgy is egzaktabb tudomány.

Vajon hogyan lehet összehasonlítani két hányadost (gyk a % az egy hányados)? Először közös nevezőre hozzuk. (Tehát ha az egyikben NINCS egy tényező, akkor a másikból is ki kell venni, vagy az egyikbe beletenni.)

Ha idáig eljutottál, akkor folytassuk.

arckönyv 2013.06.11. 10:37:42

@falazodesyka: engem meggyőzhetnél, hogy miért jobbak a növekedés feltételei. Nagyon kíváncsi vagyok.

Én is akarok kommentelni 2013.06.11. 10:38:46

@falazodesyka:
Akkor csak belemegyek egy kicsit:
Az államadósságot igen, megnövelték 52%-ról 82%-ra (felteszem ezek a számaid igazak), csak éppen a tartalékot viszont több mint megduplázták.
Már másik blogon számadatokkal is végigvezettem, hogy adósság-tartalékok a szocik idején és most összehasonlítva a fideszre nézve elég gáz eredményt mutat.

Államadósság GDP-hez mérten a kormányváltáséhoz képest stagnált megnőtt, lévén az adósság brutálisan megnőtt, a GDP stagnált.

Azt kellene megértened, hogy én az általad leírt számokat tételesen tudom cáfolni, mert hazugságok. És én ettől nem köpködöm se Orbánt, nem ajnározom Gyurcsányt vagy Bajnait.
Szimplán csak megcáfolom a hazugságaid. Ki lehet emelni a jelenlegi kormány több pozitív lépését, pl. az adórendszer egyszerűsítésének jegyében bevezetett 10+ új adót, létrehoztak 26 új NAV számlaszámot, az adminisztrációt közel 30%-kal megnövelték.... Jah ezek azért pozitívak, mert könyvelő cég tulajdonosaként emiatt habár a munkánk megnőtt, de a bevételünk is jelentősen... Szóval lehet őket pozitívan mérni, de pont nem azokkal amikkel te akarod. Vö. még: ha szart mérsz szarhoz az a tényen nem változtat, az szar marad, max. nem annyira büdös. Attól még maximum te akarod megenni, mi nem.

Annak pedig nézz még utána, hogy a kedves vezér, és gazdasági szakemberei mióta (segítek 2010) elég sokszor kijelentették, hogy a válságnak vége. Tehát összehasonlítod a válságban elért "teljesítményt" (na jó, vergődést) egy válság utáni "teljesítménnyel".

yard 2013.06.11. 10:39:44

A németek, osztrákok, csehek, szlovákok is megtették amit csak tudtak, de mindnél együtt sem mutogatták a vezetőjüket annyit, mint itt Orbánt. Zúdul a kormánytévékből, ahogy az alvezéreivel mindenhol ott van, gondterhelten ráncolja a homlokát, parancsot ad, mindent egyedül intéz. Sok. Szerényebben többel nyerne választásilag az átlagtól, mert nyilván főleg arról van szó.
Hogy a többiek? MSZP, Jobbik stb? Ők nincsenek a gáton, ha vannak is, elbújnak, hogy találná meg egy riporter?
A Brian életéből a Pilátus jut eszembe róla, aki nem tudja mért röhögnek rajta: halminchálom embel mál Lóma balátja.

Szevasztok 2013.06.11. 10:39:53

@falazodesyka: "a növekedés feltételei most sokkal jobbak mint 11 éve bármikor. ez van"

Tudod a növekedés egyik igen fontos feltétele (a piac mellett a legfontosabb) a beruházások alakulása.

Na ezt nézd meg: www.ecf.hu/hu/newsletter/20120731_1834.htm/1

Én is akarok kommentelni 2013.06.11. 10:40:50

@Én is akarok kommentelni:
"Államadósság GDP-hez mérten a kormányváltáséhoz képest stagnált megnőtt, lévén az adósság brutálisan megnőtt, a GDP stagnált."

Helyesen:
Államadósság GDP-hez mérten a kormányváltáséhoz képest megnőtt, lévén az adósság brutálisan megnőtt, a GDP stagnált.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.11. 10:42:12

Alapvetően ez műbotrány. Amikor az én miniszterelnököm lapátol, akkor rendes ember, aki törődik az emberekkel. Amikor meg az ellenoldal miniszterelnöke, akkor fújj demagóg.

Amíg ez a hozzáállás nem változik, nem lesz normális légkör.

Én is akarok kommentelni 2013.06.11. 10:44:16

@falazodesyka:
"Nem állítom, hogy minden mutatónk jobb."

No ebből ki lehet indulni és értelmesen beszélni.

Ami rosszabb mint 3 éve:
- államadósság
- foglalkoztatottság
- adórendszer bonyolultabb
- jogrendszer kiszámíthatatlanabb
- beruházási ráta amortizáció alatt
- alacsony keresetűek reálkeresete alacsonyabb
- születésszám kevesebb
- kivándorlás magasabb

És most te felsorolod azokat, amik jobbak. Rendben?

BKV reszelő 2013.06.11. 10:45:24

@skatka: Nos a fegyveres testületek mindenkori főparancsnoka a köztársasági elnök, azaz káder jános momentán. Nyilván nem stratégiát parancsol, hanem olyanokat, hogy: "Árad a Duna, vessék be az erőket!" - és ezt a parancsot már a szakmai vezetés bontja le egészen a gáton folyó munka részletéig. Hogy orbán mit jaszkarizott most, azt nem tudom, de sok köze a dologhoz nincsen. Ugye jogász a lelkem, azok közül is a gyakorlat nélküli típus. Én örülök neki, ha megy a gátra, csak ne a miénkre!

Szociknak vége 2013.06.11. 10:46:08

Már vártam, mikor kezdik a 'ugyan jobban kezeltük a vizet, mint a csehek v. a németek v az osztrákok, de Orbán akkor is egy köcsög' c. nótát...

Nehogy azt higyje egyébként valaki, hogy az önkéntesek fogták meg a vizet, minimális volt a szerepük is és a létszámarányuk is.

Peterpapo 2013.06.11. 10:47:06

@falazodesyka:

Pont az a baj, hogy a növekedés feltételi most sokkal rosszabbak, mint eddig bármikor. De itt előttem jobban kifejtették.

Én is akarok kommentelni 2013.06.11. 10:47:33

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ha a miniszterelnök lapátol, az csak PR, l*fasz a hóviharban. Másra nem jó, a valódi ott elvégzett munkát összességében még hátráltatja is. Teljesen függetlenül attól, hogy ki épp a miniszerelnök. Ha oda ki kellett mennie, akkor elb*szott valamit. Bajnainak sem volt ott semmi keresnivalója, se Gyurcsánynak. Ha ki is mennek, akkor pedig semmi fotó, vagy riporter, semmi egyeztetés, hogy ki hova és mikor megy. Csak a lapátok és a zsákok.

A jó miniszerelnök előrelátó módon évekkel korábban nem stadionok építésére költi el az adónkat, hanem gátakat emel, hogy ilyenkor ne legyen baj.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.11. 10:50:04

Emberek, ti kurvára nem tudtok összefogni. Most vagy a felcsúti törpe menjen a rákba az összes összetartás szlogenjével, vagy ti vagytok gyökerek.

Szociknak vége 2013.06.11. 10:50:15

'A németek, osztrákok, csehek, szlovákok is megtették amit csak tudtak, de mindnél együtt sem mutogatták a vezetőjüket annyit, mint itt Orbánt.'

- A Népszabiban minek mutatták volna? Én spec a zlovák sajtót olvasom, Fico ugyanazt csinálta mint Orbán. Ez egy ziccer, senki sem hagyja ki, még Scheiring Gábor se, pedig senki sem tudja, hogy kicsoda.

R.T. Flakfizer 2013.06.11. 10:52:01

na de akkor mivégre van a katasztrófavédelem, ha ez miniszterelnöki hatáskör? szüntessék meg, ha kérhetném.
ugyanitt: mi az a legkisebb szükséghelyzet, ahol a miniszterelnök már beavatkozik? lakástűz? vakbélműtét? belvíz? erdőtűz? tömegkarambol? ha úgy érzem, katasztrófahelyzetbe kerültem (defekt az autópályán, nincs pótkerék, sötét van, túlreagálom a helyzetet) hívhatom telefonon? mi a szám? annyi, de annyi kérdés!

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.11. 10:52:43

@BKV reszelő: "akkor kussolj be naivan, kössz! :) "
Nálatok visszatérő momentum a másik fél elkussoltatása, amikor az olyan dolgokat hoz fel, ami rámutat a minden logikát nélkülöző gyermeteg "érvekre"... :)

"Hányás után írd meg, hogy melyik gáton védekeztél az eltelt hét napban napi 12 órában!"
Kb. mindenki részt vesz valahogy a munkában, kivéve a most is epét hányó csőcselék. Ez rendben is van, tőlük nem is várunk mást. De, hogy ők kérjék számon mástól, hogy mit tettek ? :O

falazodesyka 2013.06.11. 10:53:20

@Szevasztok: Húúúúú, bátor vagy öregem, ha te akarsz engem matekból kioktatni, mert belefutottál valakibe aki igencsak otthonosan mozog a matekban (többek között mérnök vagyok...). Értelmetlen veled vitatkozni, mert nincs értelme matematikailag hókuszpókuszolni ebben az esetben valamint matematikailag is NAGYON melléfogtál: közös tényezőre hozás az szorzás és osztás kérdése, nem egy additív tag tetszóleges és elképesztően hibás tologatásáé. Te ezt tetted, de ez neked már magas. A matekhoz már hülye vagy, ez biztos, érdemes szerinted nekem téged a továbbiakban komolyan venni ?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.11. 10:53:30

@Én is akarok kommentelni:

A politikus politizál és ennek része a folyamatos kampány. Így van az egész világban. Orbán akkor hibázott volna, ha NEM csinált volna PR-akciót, ugyanis ez esetben amatőr dilettáns politikus lenne.

Fotó nélkül lapátolni? Na, ennek aztán tényleg nem lenne SEMMI értelme. A politikus nem azért lapátol, mert ezzel segít a helyszínen (mit számít egy ember egy kis ideig egy helyszínen?), hanem azért, mert ezzel jelet küld a választóinak.

_most_ 2013.06.11. 10:53:30

a fideszrdoidoknak ez kell, hogy lássák, amint mindenható vezetőjüket megállítja az árvizet :D

politikailagnemkorrekt 2013.06.11. 10:55:37

Igen, de jó cikk! Végre lerántja a leplet a gonosz zorbánról, aki ahelyett hogy a román (szlovák, stb.) miniszterelnökkel vacsizna a Kempinskiben Trianont ünnepelve, esetleg Kubában fújná a füstöt, a gátakon vesz részt az árvízi védekezésben. Fúj-fúj! Bezzeg Obama! Az soha nem tenne olyat, hogy forgószéllel sújtott államba megy, és elrendeli a különböző intézkedéseket. Á nem! És mindennek a tetjébe ez a zorbán még azt is tudja a Kubatov listáról, ki nem szavazott rá, és az jogalap nélkül parancsba adja szegény Dunának, (sőt, még meg is erőszakolja a folyót!), hogy kinek a házát öntse el. Hogy vinné el a patásördög. Ugye, elvtikéim, ti is így gondoljátok? No, akkor megnyugodtam.

falazodesyka 2013.06.11. 10:56:08

@Peterpapo: Nem, a növekedés feltételei jobbak: kicsi a hiány, az államadósság minimum stagnál GDP arányosan. Mellesleg a növekedés alapvető feltétele a német gazdaság beindulása, mondhatni ez a legfőbb feltétel egyébként, mert gyakorlatilag köldökzsinórral vagyunk hozzájuk kötve. ennyi. Ezt viszont a Fidesz politikája semmilyen módon nem képes befolyásolni. A szegényes GDP adatunk is ennek köszönhető elsősorban valamint a frankhitelesek piacból való kényszerű kiszorulásának. Nem Orbán a hibás ebben, jobb ha elhiszed.

falazodesyka 2013.06.11. 10:58:16

Mellesleg az is érdekes, ahogy a balos kikéri magának, hogy Orbán VÁLSÁGBAN nem volt képes drasztikusan csökkenteni az államadósságot miközben a maszop KONJUNKTÚRÁBAN meg két és félszerezte. Röhej... Ennyit a baloldali gondolkodásmódról...

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.11. 10:59:46

@Peterpapo: "Ott kezdődik, hogy eleve előbb le kellett volna zárni az autópályát és nem hazudozni arról, hogy mikor lett kiadva, hogy zárják le."
A meteorológiai szolgálat kiadott egy riasztást, hogy ilyen idő kialaklulHAT. Azt mondod, hogy ahogy erre a lekisebb esély megvan, akkor le kellett volna zárni az érintett autópályaszakaszokat?

Jó, de pár héttel később volt egy hasonló riasztás, amiből aztán nem lett semmi. És akkor az összes liberális azon tajtékzott, hogy mit kell ebből akkora ügyet csinálni, látjátok nem is volt semmi, csak a saját fontosságukat igazolják. Pedig akkor nem zártak le egy méter autópályát sem, csak risztás volt, és készenlétbe helyezték az érintett egységeket.

Akkor ezt most így hogy? Ha van sapka, akkor azért, ha nem, akkor azért?

R.T. Flakfizer 2013.06.11. 11:00:14

@én már a fény gyermeke vagyok: az emberek azért fognak/fogtak össze, mert mondták nekik? szerintem belső késztetésből. az Orbánnak, vagy bárki más összefogást jelszóként mantrázó akárkinek ehhez semmi köze.

Peterpapo 2013.06.11. 11:01:36

@falazodesyka:

Akkor még azt magyarázd el nekem, hogy ha köldökzsinórral vagyunk a németekhez kötve, miért "fingatjuk" meg a német cégeket? Miért harapunk abba a kézbe, ahonnan segítséget várunk? Szerinted ez így normális? És ha már katasztrófa. Az iszapkatasztrófára beérkezett milliárdról láttál már bármilyen elszámolást? Megkapták a rászorultak rendesen?

vidéki suzukis 2013.06.11. 11:02:06

Tipikus szoci-ÁL-liberális nyammogás. Ha nem lenne a gátakon, akkor azért ekéznétek Orbánt.

Peterpapo 2013.06.11. 11:02:51

@Ellenőrző QR kód:

Nem emlékszem, hogy tajtékoztam volna a készültség miatt. És arra sem, hogy más tajtékzott volna.

_most_ 2013.06.11. 11:03:07

@Ellenőrző QR kód: hihetetlen, hogy nyalhatja valaki ennyire a fidesz seggét, te tényleg úgy gondolod, hogy tökéletesen kezelték a hóvihart?

Peterpapo 2013.06.11. 11:03:50

@vidéki suzukis:

A 28-ik vagy, aki ezt mondja, de az előző 27-nek adott válaszokban elolvashatod, hogy ez nem igaz.

arckönyv 2013.06.11. 11:05:03

@falazodesyka: most nem azért de a kicsi hiány és a stagnáló államadósság tudod-e hogyan kapcsolódik a gazdasági növekedéshez?

gyárvárosi 2013.06.11. 11:05:57

Szerintem egyetlen politikusnak, különösen ha miniszterelnök, legyen bármilyen oldali, semmi keresnivalója a katasztrófa idején az adott területen!
Az ő személyét biztosítani kell, létrehozni a szabad mozgásához a feltételeket, tehát "láb alatt van!"
Akadályozza a munkát és nem ez a dolga!
Az intézkedéseivel biztosítsa, hogy a katasztrófa védelem, tűzoltóság, honvédség, rendfenntartók, önkéntesek megkapják a szükséges eszközöket, és kész. Majd ha elült a vész, akkor tegyen szolidaritási látogatásokat a szerencsére megmentett területeken
! Az sem igazán érdekel azt hiszem senkit, hogy Gyurcsány vagy Budaházy urak együtt rakják a homokzsákot! Rajtuk kivül sok ezren teszik, tesszük ezt médiacirkusz nélkül, mert féltjük a házainkat, mert segíteni akarunk a bajban!
Jó lenne ha a média nem adna közvetítést egyetlen politikus hősies kiállásáról sem, mert akkor talán nem lepnék el fölöslegesen a gátakat, és akadályoznák "fenséges" jelenlétükkel a munkát!
Vannak szerencsére hozzáértő vízügyesek, katasztrófavédelmisek, bízzon már meg az összes semmirekellő politikus bennük sé hagyja őket dolgozni, hogy nyugodtan írányíthassák a védelmet, az önkénteseket!

BKV reszelő 2013.06.11. 11:07:14

@Ellenőrző QR kód: Tehát jól tippeltem, semmit nem csináltál/csinálsz csak itt osztod azt, amiből neked is - finoman fogalmazva - véges készleted van. Pajtás, hogy rám mi a jellemző, azt te nem tudhatod. Te is az a buta paraszt vagy, aki azt hiszi, hogy mindenki mszp fun, aki a büdös cigány vezéred seggét nem nyalja. Tévedsz pajtás, ezért lenne jó, ha kussolnál. Amihez nem értesz, abba ne szólj bele és amikor mások azt csinálják, ne menj oda lábatlankodni. Sem te, sem a cigány király, sem a bajnai, sem a gyurcsány, sem a többi faszkalap élősködő. Tehát kussolj.

_most_ 2013.06.11. 11:07:41

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: az még rendben lenne, ha Orbán pózol a gátakon, ki nem tenné, de már megint túlzásba esett és fontosabb lett a kampányolás, meg az elnyomott diktátori hajlamok kiélése, mint az árvíz elleni védelem.

Szevasztok 2013.06.11. 11:12:02

@falazodesyka: "Húúúúú, bátor vagy öregem, ha te akarsz engem matekból kioktatni, mert belefutottál valakibe aki igencsak otthonosan mozog a matekban (többek között mérnök vagyok...)."

Nem látszik...
Akkor azt mondd meg, hogy miért hasonlítasz össze különböző tartalmú dolgokat? És miért akadsz ki, ha erre felhívom becses figyelmedet?

(OFFOFFOFF: Egyébként meg ne legyél olyan nagyra a mérnöki diplomáddal meg ne méricskéljük össze hogy ki a jobb matekból, mert nem biztos, hogy te nyernél...)

Én is akarok kommentelni 2013.06.11. 11:13:05

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Lehet. Minden esetre szerintem az sokkal többet ért volna a mostani szimpla PR-nál, ha odaáll egy új gátszakaszhoz, hogy lám, megépítettünk, nincs is semmi probléma. A mostani PR egyedül a fidesz-hívőknél jön be szerintem.

Abban viszont kétségtelenül igaza van Viktornak, hogy a gáton nem lehet focizni, ezért inkább stadionokat kell építeni.

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.11. 11:16:22

@BKV reszelő: A te érvelésed is befejeződik a nem értesz hozzá - kussoljál - hülye vagy kifejezéshármas ütemes ismételgetése mellett. Értelmes ember lehetsz, na :)

Trejo 2013.06.11. 11:21:18

@R.T. Flakfizer: A Kedves Vezető mindenhez ért, és mindenhol ott van. Ő a pannon szuperember. Legkiválóbb ismérve a szerénység, hiszen egymaga védte meg az országot az árvíztől is, mégis azt mondta együtt védtük meg! Ha nem járja körbe az árvíz sújtotta területeket, az emberek csak álltak volna, mint birkák a mezőn míg el nem lepi őket a víz.

Amíg ilyen vezetőnk van, nincs mitől félni. A nemzetközi karvalytőke a multikkal összeölelkezve (és a tudod kikkel) vizel éjszakánként az ágyba, annyira félnek Orbán Viktortól.

Egyet se félj, ha baj van kiáltsd el magad: Összefogás és Emútnyócév!

U.i.: Ne feledd, a szocik tették tönkre az országot!

BKV reszelő 2013.06.11. 11:21:30

@Ellenőrző QR kód: Ennyit értesz meg belőle. Sajnos a korlátain túl senki nem lát, te sem, tehát hiába bizonygatjuk az ilyennek, hogy ott még sok minden van, nem hiszi el. Vannak olyanok, akik azt mondják, bizonyítsuk és akkor elhisszük, nem te vagy ez. A további irreleváns dumádtól kímélj meg húgyagyú kommenter, kössz!

yard 2013.06.11. 11:26:49

Az miért lehet, hogy Orbán háta megett mindig ott a slepp, mindig abban a felállásban? Nincs mobiljuk? Nincs elképzelésük mit kéne tenni, hogy önállóan, ne díszletként szerepeljenek?
A normális az lenne, hogy egyik itt, másik ott, és tartják a kapcsolatot.

Szevasztok 2013.06.11. 11:28:41

@falazodesyka: "egy additív tag tetszóleges és elképesztően hibás tologatásáé. "

Mentő kérdés: Ha a+b>c, akkor mit lehet állítani "a" és "c" viszonyáról?

1.) a>c
2.) a<c
3.) a=c
4.) nem eldönthető

falazodesyka 2013.06.11. 11:30:29

@Szevasztok: :) Vicces vagy öregem... Nevezd meg mikor hasonlítottam össze különböző tartalmú dolgokat. Ugyanakkor simán additív taggal manipulálsz egy tört nevezőjében (vagy számlálójában, édesmindegy) miközben közös nevezőre hozásról hadoválsz. De ezt már biztos, hogy nem érted. Matekból 1-es, tényleg leülhetsz. Ha nekem nem hiszel, beszélj egy matektanárral. A saját hülyeségedet sem ismered fel, akkor miként akarsz te itt érdemben hozzászólni egy bonyolultabb dologhoz (gazdaság, GDP arányos adósság, hiány, növekedési kilátások és ezek sokrétű összefüggései)

orgoványi erdőjáró 2013.06.11. 11:31:03

Orbán legalább kiment a gátra. Ha nem ment volna ki, akkor azért lenne a hibás. Van sapka rajta vagy nincs sapka - effektus. De ő legalább kint volt, szemben a ballibbant idiótákkal, akik a kényelmes pesti lakás melegéből írják szánalmas blogjaikat.
Pondrók vagytok.

falazodesyka 2013.06.11. 11:32:21

@Szevasztok: kérdés, hogy a természetes számkörben vagyunk-e vagy sem :)

falazodesyka 2013.06.11. 11:34:00

@Trejo: "Amíg ilyen vezetőnk van, nincs mitől félni." - ez a mondat bizony sokszorosan igaz most, mint a mindenkori ballib országdólás idején. Tudsz te azért igazat is írni - még ha szándékolatlanul is.

csárli hárper 2013.06.11. 11:36:40

picsába a hálivúdi szuperhősökkel, amikor itt van nekünk Ő,(áldassék a neve!) aki megvédte, megtöltötte, felrakta, kivezényelte, bevezényelte, megitatta, megetette, és a végén jól megszopatta az egész országot...

béla a görög (törölt) 2013.06.11. 11:39:36

Nos nézzük hogy aránylik Orbán az árvízhez - mint természeti katasztrófa

Orbán versus árvíz
--------------------
Orbán levonulása: minimum 4 év
Árvíz levonulása: maximum 4 hét

Orbán által okozott közvetlen kár eddig személyemnek: kb. 7 millió Ft (A MANYUP államosítás, adók és egyéb veszteségek)

Egy árvíz által okozott kár: ismeretlen

Az a nagy helyzet inkább felvállalnám az árvizet látatlanba. Kisebb kárt okoz és gyorsabban levonul.

Szevasztok 2013.06.11. 11:42:17

@falazodesyka: "kérdés, hogy a természetes számkörben vagyunk-e vagy sem :)"

Ha egymás minősítése helyett valódi választ vársz, akkor tudunk beszélgetni.
(Hogy lásd jó szándékom megteszem az első lépést: a közös nevezőre hozás rossz példa volt. De volt annyi haszna, hogy legalább kiderültek az alapok, amire tudunk építeni.)

Szóval a kérdésedre a válasz: Nem mindegy hogy milyen számkörben vagyunk? (Egyébként meg lehet akár a természetes számok halmaza is...)

ob.szerver 2013.06.11. 11:43:04

Szeretném megkérdezni az Orbán fanoktól:

1. El tudják képzelni, hogy Obama vagy Merkel 10 napig egyfolytában a katasztrófa sújtotta területen haknizik és folyamatosan szakmai kérdésekben nyilatkozik?
2. Ha igen, akkor miért nem teszik?
3. Ha nem, miért nem?

A válaszokat előre is köszönöm.

Szevasztok 2013.06.11. 11:43:09

@Reggie: "5. Hibas a kerdes."

Miért?

Trejo 2013.06.11. 11:47:06

@falazodesyka: A "szándékolatlan" kifejezésed üt! LOL
Örülök, hogy végre megértette valaki az iróniát! Csak így tovább fid-elvtárs, előre a Lenini úton! :-D

@Szevasztok: Ajánlom helyettesíts be narancsot, szántóföldet vagy trafikot a, b és c helyére, úgy megérti a képletet.

Szevasztok 2013.06.11. 11:47:12

@orgoványi erdőjáró: "Orbán legalább kiment a gátra. Ha nem ment volna ki, akkor azért lenne a hibás. "

Menjen ki a gátra egyszer, max kétszer. Aztán legyen közvetlen kapcsolatban a minisztereivel és az irányítással megbízott első számú vezetővel.

Egyébként meg tegye a dolgát. Az árvíz miatt - szerencsére - nem állt meg az élet az egész országban. Pl. tegnap parlamenti ülés is volt...

Peterpapo 2013.06.11. 11:48:31

@orgoványi erdőjáró:

És azzal, hogy mi otthon ültünk a meleg szobában, több hasznot hoztunk és/vagy sokkal kevesebbet ártottunk összesen, mint Viktor egyedül.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 11:51:10

@falazodesyka: "Mellesleg az is érdekes, ahogy a balos kikéri magának, hogy Orbán VÁLSÁGBAN nem volt képes drasztikusan csökkenteni az államadósságot miközben a maszop KONJUNKTÚRÁBAN meg két és félszerezte."

Miről beszélsz drága barátom. Válság 2008-ban meg 2009-ben volt. Akkor az egész világon nőtt az államdósság, nem csak nálunk (a növekmény java része akkora esik), és szinte mindenhol visszaesés volt. Nagy növekedés most sincs, ez igaz, de Európában a máshol nem nagyon volt recesszió tavaly, csak nálunk, miközben Bajnai anno növekedéssel adta a gazdaságot, és csökkenő államadósággal.

Szociknak vége 2013.06.11. 11:57:20

@Fedor: Egész európában nő az államadósság most is, csak nálunk nem.

Szociknak vége 2013.06.11. 11:57:59

@Fedor: Egész európában mi nőttünk idén a 3. legtöbbet.

mizrolist 2013.06.11. 11:58:43

@DeMarco: Tétényi a helyi védekezés vezetője, szerintem ebben egyetérthetünk. Épp ezért odamenni és a háta mögött intézkedni (illetve eljátszani azt, hogy intézkedünk) csak annyit jelent, hogy aláássák a munkáját.
Nem mellesleg vajon ki kompatibilisebb Esztergommal: a fideszes többségű képviselők, akik mindent megtesznek Meggyes seggének megvédéséért, vagy a polgármester, aki dolgozna? (lásd még: a képviselő-testület nem ad pénzt pl. a város közterületeinek rendbe tételére és ezért gazosodhat az egész, viszont megszavazzák, hogy a város fizesse a Meggyes elleni perekben dolgozó ügyvédeket...)

mizrolist 2013.06.11. 12:00:46

@MetroGoldwinMayer: csak negyedéves összevetésben, éves szinten visszaesés volt; és csak azért, mert a mezőgazdaság borzalmasan szar alapról indult és egymaga nőtt annyit, ami kompenzálta az összes többi terület esését. Az ipar például nagyobbat zuhant, mint a megelőző 3-4 negyedévben bármikor.

Szociknak vége 2013.06.11. 12:03:00

@mizrolist: Éves szinten visszaesés nem lehetett, mert június van.

Úgy érted korábban visszaesést hazudtak, majd miután ez nem jött be most év végére hazudják ugyanezt. Annyi a valóság hogy a tavalyi év gyenge volt.

yard 2013.06.11. 12:04:26

@ob.szerver:
Azok érettségizettek. A szlovák főnökhöz kell viszonyítani, azzal vannak pariban, már írta is valaki, az ugyanezt teszi.

mizrolist 2013.06.11. 12:07:40

@MetroGoldwinMayer: miért, nem lehet olyan összehasonlítást végezni, amelyben az utóbbi 12 hónapot vizsgálják? Vagyis a 2012. március 31-i helyzetet vetik össze a 2013. március 31-ivel, és ezt éves szintű változásnak nevezik? Ennyire nem kell a hülyét játszani...

_most_ 2013.06.11. 12:09:05

@MetroGoldwinMayer: nem nagyon vágod, a tavalyi utolsó negyedévhez volt egy kis növekedés, ami különösen gyenge volt, az év többi részéhez viszonyítva is.

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.11. 12:09:22

@Fedor:
"miközben Bajnai anno növekedéssel adta a gazdaságot, és csökkenő államadósággal"
A csökkenő államadósságnak ez némileg ellentmond:

2009: 79,8%
2010: 81.8%

http://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:hu&idim=country_group:non-eu&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu&ind=false

De ha EUR-ban nézzük, akkor is rekordszinten adta át:

2009: 75,6161 milliárd Euró
2010: 78,3422 milliárd Euró

http://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_mio_eur&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:hu&idim=country_group:non-eu&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu&ind=false

Szevasztok 2013.06.11. 12:10:40

@MetroGoldwinMayer: "Éves szinten visszaesés nem lehetett, mert június van."

Az év 365 napból, 52 hétből, 12 hónapból, 4 negyedévből áll. Bármikor lehet éves összehasonlítást tenni, nemcsak naptári évben.

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.11. 12:12:19

@Fedor:
"Miről beszélsz drága barátom. Válság 2008-ban meg 2009-ben volt. Akkor az egész világon nőtt az államdósság, nem csak nálunk (a növekmény java része akkora esik), és szinte mindenhol visszaesés volt."

Nálunk miért nőtt már 2006-ban is az államadósság, és miért volt 2006-tól kezdődően visszaesés, ha mindez csak a válságnak tudható be?

http://www.google.com/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&ctype=l&met_y=ny_gdp_mktp_kd_zg#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_mktp_kd_zg&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:HUN:SVK:CZE&ifdim=region&tstart=645055200000&tend=1307743200000&hl=hu&dl=hu&ind=false

falazodesyka 2013.06.11. 12:18:42

@Fedor: Arról beszélek barátom, hogy az államadósság 2008-ig is nőtt rendesen konjunktúrában. Akkor már 6 éve kicsi tudatlan balos barátom... :) Arról beszélek, de ha nekem nem hiszel akkor olvasd ezt a legfőbb gazembertől:
----

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. "
----

Szóval ha nekem nem is, neki tán csak hiszel...

falazodesyka 2013.06.11. 12:20:43

@Szevasztok: Nem, nem mindegy, ha a negatív egész számokat is bevesszük a buliba akkor más a helyzet...

Szociknak vége 2013.06.11. 12:21:32

@Fedor: @Ellenőrző QR kód:

2008ban Mo-n még nem volt érezhető a válságnak semmilyen hatása.

A gazdaság viszont már 2007ben romokban volt, meg nagyjából azóta is.

R.T. Flakfizer 2013.06.11. 12:27:12

@Trejo:
még két összeesküvés-elméletet azért várok:
1.) a nyugat küldte ránk az árvizet, mert másként nem lehet a kormányt megdönteni, de Orbán példát mutatott, stb (Szaniszló majd jobban kibontja)
ugyanez szemből:
2.) Orbán kérte az árvizet, hogy látványos munkájával bebiztosítsa a hatalmát (és akkor lehet erről beszélt Széles tavasszal)

:)

és persze: Nemzeti Összefogás, Testvérek!

:)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 12:27:26

@Ellenőrző QR kód: "Nálunk miért nőtt már 2006-ban is az államadósság, és miért volt 2006-tól kezdődően visszaesés, ha mindez csak a válságnak tudható be?"

Hol írtam azt, hogy minden rendben volt 2008 előtt? Én arra válaszoltam, hogy a kolléga szerint most mekkora válság van, de bezzeg 2010 előtt semmi se volt.

Hol írtam azt, hogy én egy az egyben azt kívánom vissza, ami 2010 előtt volt? Attól, hogy kritizálom Orbánt, lehetek kritikus a másik oldallal is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 12:29:22

@falazodesyka: "Arról beszélek barátom, hogy az államadósság 2008-ig is nőtt rendesen konjunktúrában. Akkor már 6 éve kicsi tudatlan balos barátom... :)"

1. Nem vagyok balos.
2. 2008 előtt se volt rendben minden, de nem volt vészes. A nagy megugrás 2008-ban volt, a válság kitörésekor.

NA YA! 2013.06.11. 12:29:36

Ha a Kedves Vezető nem irányította volna ilyen szakszerűen a zalattvalókat, még a Kékes is elúszott volna! Hálátlanok! Jön még rátok hóesés!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 12:30:27

@MetroGoldwinMayer: "2008ban Mo-n még nem volt érezhető a válságnak semmilyen hatása."

Persze, csak buliból kellett októberben az IMF-nek és az EU-nak megmentenie minket, semmi oka nem volt amúgy...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 12:31:42

@R.T. Flakfizer: Az a szomorú helyzet, hogy az elsőnek sokkal nagyobb az esélye. Mármint hogy egy ilyen konteó elterjedjen.

Szociknak vége 2013.06.11. 12:32:47

@Fedor: 2008 októberben még Lehmann csőd sem volt, 2008ban az európai országok számain még semmilyen válság nem látszik. Máig a 2008as adatok a 'válság előtti' referenciaszámok.

Persze Bajnaiék ebben is élenjártak...:)

Kowalski, helyzetjelentést! 2013.06.11. 12:39:58

@MetroGoldwinMayer:

Ha már a fidesznek trollkodsz, legalább a nyilvánvaló tényeket vedd figyelembe: a Lehmann Brothers 2008. szeptember 15-én jelentett csődöt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 12:42:44

@MetroGoldwinMayer: A Lehmann csőd 2008 szeptemberében volt, a magyar IMF megállapodás pedig október 27-én.

hu.wikipedia.org/wiki/A_2008%E2%80%932009-es_gazdas%C3%A1gi_vil%C3%A1gv%C3%A1ls%C3%A1g_kronol%C3%B3gi%C3%A1ja

Ha nem vagy biztos a tudásodban, nézz előbb utána, sőt akkor se árt, ha biztos vagy benne. Érhetnek meglepetések.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2013.06.11. 12:43:31

Látom, előmásztak a fidesznyikek. Hajrá!

R.T. Flakfizer 2013.06.11. 12:43:58

@Fedor: tartok tőle én is - amennyire ez a showműsor benyeletődik sokaknál. az a vicces, hogy egészen kicsit kéne csak visszavenni! egy centit hátralépni! ha nem vezénylő tábornok volna, hanem a szakértelmet, az önkéntesek odaadását csodáló, de azt folyamatosan testközelből követő, lelkes miniszterelnök - sokkal több ember zabálná!
(és akkor a médiáról nem is beszélve - a rádió szerintem teljesen korrekt (amennyit én hallok belőle), a híradó gusztustalan propagandagyárrá vált (CÖF-levelek beolvasásával... komolyan nem értem! egy üres színtéren hadakoznak, nevetséges!))
nnna!

:)

2llkedő 2013.06.11. 12:45:52

@Ellenőrző QR kód:

"2010: 81.8%

De ha EUR-ban nézzük, akkor is rekordszinten adta át:

2009: 75,6161 milliárd Euró
2010: 78,3422 milliárd Euró"

Ugye a 2010-es adat az a december végi érték? És december végén ki is vót a miniszterelnöki székben?

xvxvxv 2013.06.11. 12:49:03

@falazodesyka: "országdúlás" - na, te is az a vallásosan politikaőrült nyominger, életvesztes, a közgazdaságant a bilderbergeket leleplező videókból kitanult közalkalmazott fajta leszel, aki az ideje nagy részét a közszfrérában a politikai hírek követésével és kommentálásával tölti - azok imádják ezt, és az ehhez hasonló kifejezéseket: a magyari jobboldal gagyi, cirkalmas neobarokk nyelvújításait.

te szerencsétlen, te... hát milyen életed van neked?

Trejo 2013.06.11. 12:50:44

@félázsiai 2llkedő: A kérdéseidre a következő univerzális válaszok adhatók!

1. Emútnyócév!
2. Emútnyócév!
3. Megvédjük a nyugdíjakat!
4. Multik!
5. Emútnyócév!
6. Gyurcsány a hibás!
7. Megvédjük a rezsicsökkentést!
8. Emútnyócév!
stb.

Emútnyócév!

Spéter46 2013.06.11. 12:50:51

FEDOR TE EGY UTOLSÓ SZEMÉT VAGY!!!

falazodesyka 2013.06.11. 12:56:29

@xvxvxv: Nem, sajnos kurvára nagyot tévedsz. Nem az általad levezetett kozhelyes agytumorra utaló szellemi végjáték alkatrészeiből alakítottam ki fentebbi véleményemet. Én a Józsi vagyok a kocsmából haver... Te viszont egy hibbant libsi vagy, az a fajta akit szívembúl utálok... Bezony...

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.11. 12:57:32

@félázsiai 2llkedő:
"Ugye a 2010-es adat az a december végi érték? És december végén ki is vót a miniszterelnöki székben? "

Tehát azt akarod mondani, hogy a 75,6161 milliárd Eurós szintet Bajnai a választósokig csökkentette, de az Orbán szűk félév alatt meg 78,3422 milliárd Euróra emelte? Én is Benedek Elek meséin nőttem fel, de azért...

Namir 2013.06.11. 12:57:54

@Fedor:
"2008 előtt se volt rendben minden, de nem volt vészes."

vs. világgazdasági konjunktúra és olcsó pénz 2001-től 2008-ig, mi eközben 0-1%-os GDP növekedéssel, és 5-10%-os éves hiányokkal küzdünk 2004-től kezdve.

Ehhez apró kiegészítés: előbb fejlesztési kormánybiztosként (2006), majd gazdasági miniszterként (2008) Bajnai a "szakértő-szakember".
Aki végül 2009-ben miniszterelnök lesz, miután 10. helyen befut az MSZP "Ki vállalja már el végre a miniszterelnökséget" vetélkedőjében.

Na, most őt akarják egyesek vissza.
Meg az MSZP-t.
Meg a Gyurcsányt.

falazodesyka 2013.06.11. 12:59:10

@xvxvxv: Mellesleg érvek nélkül csípőből szerencsétlenezni a másikat nem bölcs dolog... Mondhatni amolyan liberális, humanista, másság és véleménytoleráns... Állatok vagytok ti mind libsik, mocskos, anarchista, évezredes emberi értékeket negligáló anarchista barmok!

falazodesyka 2013.06.11. 13:01:34

@Namir: Így van, bár gondolom a tényszámok mit sem fognak változtatni a véleményén a beteg elméjének... A 8 év alatti régiós összevetésben számított GDP elmaradásunk 25 % volt.
Erről nem beszélnek a rohadékok... MOst, a válság idején, frankválsággal súlytottan, most kiherélik Orbánt a minimális GDP csökkenés miatt, de a mínusz 25 % az nem számított..

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 13:01:37

@Spéter46: Most épp miért? Kíváncsivá tettél. Kifejtenéd? :-)

falazodesyka 2013.06.11. 13:02:17

@Namir: Gratulálok, nagyon jól összefogaltad...

2llkedő 2013.06.11. 13:05:41

@Ellenőrző QR kód: "Tehát azt akarod mondani, hogy a 75,6161 milliárd Eurós szintet Bajnai a választósokig csökkentette, de az Orbán szűk félév alatt meg 78,3422 milliárd Euróra emelte?"

A 75,6161 milliárd az 2009 december végi adat. Gondolom, te is úgy tudod, hogy a választások áprilisban voltak? De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ha adatokat hasonlítasz össze, akkor legalább szánj rá annyi időt, hogy az összetartozó adatokat keresed meg.

Szevasztok 2013.06.11. 13:08:15

@falazodesyka: "Nem, nem mindegy, ha a negatív egész számokat is bevesszük a buliba akkor más a helyzet..."

Mivel te kérkedtél a matematikai képzettségeddel, ezért kérlek fontold meg még egyszer amit fentebb írtál. Menni fog... (És drukkolok, hogy ne égesd le magad.)

ob.szerver 2013.06.11. 13:10:18

@Namir:

"mi eközben 0-1%-os GDP növekedéssel, és 5-10%-os éves hiányokkal küzdünk 2004-től kezdve."

Ezzel szemben a növekedés:

2003 103,4
2004 104,6
2005 104,1
2006 104,3
2007 101,4

0%-os növekedés 2011 és 2014 között lesz. Összesen.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.11. 13:10:20

@mizrolist:

Valószínűleg nem találkoztál még a kedves versenyzővel: nem, nem 'játssza'. ;-)

ZX 2013.06.11. 13:10:37

@MetroGoldwinMayer: Hogy nem szakadt rád a plafon. Persze igazad van, a negatív növekedés is növekedés. Muhhaha!

Szevasztok 2013.06.11. 13:14:43

@falazodesyka: De tudod mit legyen csak a természetes számok halmaza. Úgy mi a helyes válasz? 1,2,3 vagy esetleg 4?

Komolyan várom a választ.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 13:15:20

@Namir: "vs. világgazdasági konjunktúra és olcsó pénz 2001-től 2008-ig, mi eközben 0-1%-os GDP növekedéssel, és 5-10%-os éves hiányokkal küzdünk 2004-től kezdve."

1. Nem mindegy a hiány tendenciája. 2006-ra valóban nincs mentség, de aztán két év alatt 6%-ot! csökkent a hiány. A válság előtt már csak bő egy százalékra voltunk a maastricht-kritériumtól, és simán meglett volna a választásokig, ha maradt volna minden a régiben.
2. A GDP köszöni szépen, de 2006-ig teljesen jól volt, 3-4%-okat nőtt évente. Az egy százalék körüli érték egyedül 2007-re volt igaz, de 2008-ban már az is növekedésnek indult, csak aztán azt agyonvágta a válság. 2009-ben valóban lement -6%-ra, de ha azt nézzük, sok országban ez a csökkenés kétszámjegyű volt, még egész jól megúsztuk. De ami még fontosabb, egy éven belül, a kormányváltáskor már újra pluszban voltunk, ami azért elég meredek növekedés. Na ezt sikerült a szabadságharccal tavaly majdnem -3%-os "növekedéssé" konvertálni Orbánéknak.

www.google.hu/imgres?safe=off&client=firefox-a&hs=0D3&sa=X&rls=org.mozilla:hu:official&biw=1549&bih=902&tbm=isch&tbnid=UGR2M43FnFM2wM:&imgrefurl=http://www.mfor.hu/cikkek/Elertuk_a_godor_aljat.html&docid=rFN1lr0k1Z2wfM&imgurl=http://outside.mfor.hu/mfor/images/magyar_gdp_560.jpg&w=560&h=362&ei=9wS3UfzNNa2u4QSEi4D4BA&zoom=1&ved=1t:3588,r:1,s:0,i:86&iact=rc&dur=770&page=1&tbnh=179&tbnw=279&start=0&ndsp=20&tx=60&ty=64

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.11. 13:16:27

@Szevasztok:

Ne bántsd már, szerintem többen kíváncsian várjuk, milyen Matematikai Képességei vannak még. Akkor az osztásról és a negatív számokról már hallott. Ez jó.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.11. 13:20:38

@falazodesyka:

És akkor a teli torokból mocskolódó, a magyar nyelvet csak a fideszes szlogenek szintjén törő idióta kikérte magának, hogy 'leszerencsétlenezték'. :)))

Cúnya libszik, cúnya libszik!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 13:23:49

@falazodesyka: "A 8 év alatti régiós összevetésben számított GDP elmaradásunk 25 % volt."

Ezt nem tudom, hogy honnan veszed, mert a régió országainak többsége még mindig kisebb GDP-vel rendelkezik, mint mi, mindössze 3 olyan ország van, amelynek nagyobb, és mindössze egy olyan (Románia), amelyik menet közben előzött.

nemzeti ratyi · http://nemzetiratyi.blog.hu/ 2013.06.11. 13:24:15

Az interneten olvastam, hogy valamelyik hírügynökség cáfolhatatlan bizonyítékokkal állt elő azzal kapcsolatban, hogy a miniszterelnök UFO.
Tényfeltáró riporterük több gyanús jelet vélt felfedezni a miniszterelnökön, ami arra indította, hogy nyomozni kezdjen. Egy ilyen volt, hogy a miniszterelnök Smitt Pál jó barátja. Madarat tolláról, embert barátjáról, –véli a dakota közmondás.
A szemfüles újságíró kiderítette, hogy a miniszterelnök gyakori orrpiszkálása félre nem érthetően sugallja a miniszterelnök robot mivoltát. (Tudniillik az ufók legfontosabb érzékszerve az orr, amit folyamatosan tisztán kell tartani az erősen szennyezett levegő miatt, mivel így különböztetik meg egymást a humanoid teremtményektől, akiket isten buta viccének tartanak. Az ufók főleg a parlamentben szaporodtak el. Ott a legjobbak a körülmények a szaporodásra. Pénzszagra, földmutyi és dohánymutyi után különösen jól szaporodnak, szaknyelven „burjánzani kezdenek”.)
A gyakori derékra tett kéz is leginkább az ufóknál jellemző. A telepeket kell ellenőrizni, valamint a programkapcsolót kell kézzel igazítani, mivel ezek az alkatrészek szoktak a leghamarabb elromlani az ufóknál. Az a gyanú, hogy ez romlott el a miniszterelnöknél, amikor liberálisból hirtelen konzervatív lett. Micsoda előrelépés! Ezt a hibát azóta sem tudták szervizelni. Ezek nehezen beszerezhető alkatrészek. Sajnos, az EU ellen vívott szabadságharc csatáiban további sérüléseket kaphatott a kapcsoló- véli több szakértő. Egyesek egyenesen azt állítják, hogy ez már nem lesz jobb.
Az is megállapításra került, hogy a miniszterelnök teste egy emberé, a feje pedig egy emberé, de nem ugyanazé az emberé. Választhatott volna jobbat is, bár ez az én személyes véleményem, aki nagyon tiszteli a miniszterelnököt,- (ki mer ujjat húzni egy szent emberrel?)-, és tudja azt is, hogy ő is nagyon szeret minket, magyarokat. Ő egy igazi legény a gáton.
A fejet, egyébként hosszas kutatás után derült csak ki, hogy még 1986-ban ultin szerezte a miniszterelnök egy felcsúti cigányprímás fiától.

Peterpapo 2013.06.11. 13:24:39

@Ellenőrző QR kód:

Nem. Bajnai 85 milliárdra vitte 1 év alatt és Ovi onnan csökkentette 6 hónap alatt 78 milliárdra. Csak így lehetett.

Baldrick68 2013.06.11. 13:29:15

@Peterpapo:
Ja ezt a liberbolsevik dolgot én sem értem.

A Liberálbolsevik az olyan mint a filoszemita jobbikos?

Szevasztok 2013.06.11. 13:29:32

@milyen szép a Vértes, ó: "Ne bántsd már,"

Azt bírom, amikor kérkedik a tudásával, meg kioszt másokat (a stílusról most nem is szólok), de egy alap algebrai kérdést nem tud megválaszolni. Azért még várok...

Trejo 2013.06.11. 13:32:09

A számok és a statisztikák mit számítanak? Szoroznak ezek? Osztanak?

Az a fontos amit a szemünkkel látunk emberek! Amióta elérkezett a változás éve (2010), és újfent átvette a nemzetrontó-hazaáruló-komcsiktól a vezetést én még szomorú embert nem láttam, pedig se földem, se trafikom. Végre visszakaptuk a hitünket, a magyar ember különb minden más nemzetiségűnél, mert magyar! Tavaly és tavalyelőtt már majdnem óriási növekedésnek indult a gazdaság, de a külső ellenségek + a liberálbolsevik nemzetközi muli-bankármaffia még keresztbe tudtak tenni.

Jövőre minden jobb lesz fidelvtársak! Hajrá Kedves Vezető! Hajrá Összefogás!

Én is akarok kommentelni 2013.06.11. 13:49:22

@falazodesyka:
"MOst, a válság idején, frankválsággal súlytottan, most kiherélik Orbánt a minimális GDP csökkenés miatt, de a mínusz 25 % az nem számított.. "

Látom nem érted. Hátha mostsikerül:
1, Frankválság által súlytottan(sic!)?
Az megvan, hogy Bajnai 185 forintos CHF-el adta át a kormányt (miután a Gyurcsányi magasságból lehúzta)? Legalább ebben igazat adok neked, hogy Orbánék jól szétcseszték a CHFet, a hiteleseket meg nyomorba döntötték a magas törlesztővel.

2, A minimális GDP növekedés miatt én nem basztatnám Orbánt... Ők ennyire képesek. Nekem speciel az a bajom, átvették 0,9% negyedév/negyedév növekedéssel ami növekvő tendenciát mutatott, és sikerült úgy beleállítani a gazdaságot a földbe, hogy meg se állt -2,7%-os utolsó negyedéves mínuszig. És most azon küzdenek, hogy a négyéves ciklusuk végére elmondhassák, hogy válság nélkül 4 év alatt tudnak hozni egy 0%-ot. És közben eltapsoltak 2700 mrd manyup pénzt, növelték az államadósságot ezen felül 2000+ mrd forinttal, és úgy megnövelték az össz adóterhet, hogy sok gazdasági szegmens csak pislog. A gáz az, hogy ha ezt a közel 5000 milliárdot beruházásra fordítják, az megdobta volna a GDPt 3 év alatt közel 16%-kal. Ehelyett mínuszban vagyunk. Hova ment el az a pénz?

3, Válság könyörgöm bő 3 éve nincs, szakadjatok már le erről!
Meddig fogtok még amúgy visszamutogatni? Ráadásul azzal elég nevetséges mentegetni a szar teljesítményt, hogy más szarabb volt.

Peterpapo 2013.06.11. 13:51:04

@Fedor:

Rosszul tudod, mert a régióba csak az a három ország tartozik, ahol magasabb a GDP. A többi, ahol kevesebb, az nem tartozik a régióba. Az egy másik régió. Az az alacsonyabb GDP-vel rendelkező országok régiója. Külön régió. Nem számít régió. Nem veszünk róluk tudomást régió. Nem is hallottunk még róluk régió. Viktor nem ezt mondta, tehát nem igaz régió.

yard 2013.06.11. 14:26:43

Ha a Bokros anno fele ennyi terhet át tudott volna passzírozni a kormányán (hogy csak annyit költsünk, amennyit megtermelünk, és ne kérjünk kölcsön), mint ami most van (szja, Áfa, benzinár, különadók stb), Auszria szintjén lennénk. Viktorkáék nem hagyták, ők akarták megcsinálni. Köszönjük.

zellerlevél 2013.06.11. 14:32:49

A Szigetközben mindenki összefogva dolgozott, pártállástól, kortól, hivatástól függetlenül. Ahogy megy a víz lefelé, egyre több a morgás, békétlenkedés, vita, és egyre kevesebb az öntkéntes. Jó, hogy mi nem arrafelé lakunk. Visszamenőleg is képesek egyesek megkeseríteni mások szája ízét.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 14:40:27

@zellerlevél: Itt nem arról van szó, hogy az önkénteseket akarná basztatni valaki. Én is kint voltam a hétvégén mind a két nap, és pont az tetszett nekem is, hogy "mindenki összefogva dolgozott, pártállástól, kortól, hivatástól függetlenül":

fedor.blog.hu/2013/06/08/legenyek_leanyok_mindenki_a_gaton

John Doe3 2013.06.11. 14:45:50

@MetroGoldwinMayer: Na ja. A Lehmann Brothers 2008. szeptember 15-én kért csődvédelmet.

ob.szerver 2013.06.11. 15:21:02

Ez megint nagyon jó:

index.hu/gazdasag/2013/06/11/durvan_megvagjak_a_latvanysport_tamogatast/

Miután Orbán beszedte a TAO (köz)pénzt a magánstadionjára, a negyedére vágja vissza a támogatás összegét. Már TAO-ra sincs szüksége, direktben utasítja Balog esztergályos minisztériumát, hogy utaljon át 500m-t a magánalapítványára.

Vajon mi lesz a reklámadóval, ha Simicska megszerezte a TV2-t? Vajon mi lesz a rezsicsökkentéssel, ha Nyerges megszerez néhány szolgáltatót?

Peterpapo 2013.06.11. 15:43:58

Íme Orbán és az Orbán imádók ars poeticája:

www.youtube.com/watch?v=mQf_9-SO6rY

Mesterlövész 2013.06.11. 16:24:51

@szonár: Második mondatodra ékes példa létezésed. Nyald a vezér seggét, hadd legyen jó szaros a nyelved! :)

plazmakutyaTV 2013.06.11. 17:03:30

@falazodesyka: te sem állhattál sorba, amikor az észt osztották :) és nem csak a repetáért nem álltál sorba...
a német gazdaság az EXPORT kb. 25%-át "viszi el", ami messze elmarad a GDP 25%-tól...
ha a kretén politikusok nem ártanának annyit (orbán meg a többi hülyegyerek ártott eddig a legtöbbet), akkor igyekeznének legalább az oktatást rendbe tenni, ha már más nem megy nekik, de azok még erre sem alkalmasak... amúgy hülyeség, hogy a politika nem tud rontani/javítani a növekedési kilátásokon, mert hosszú távon szinte KIZÁRÓLAG egy ország gazdaságpolitikája szabja meg annak fejlődését, rövid távon meg persze sok tényezőtől függ... nem sorolom sem a másik tolvajbanda hibáit, sem a narancskomcsikéit, de vannak bőven, ez a téma részemről lezárva (egyelőre).

más: a gazdaságunk szerkezete erősen torz, az állami bürokráciára meg már szavak sincsenek... ezen a területen nagyon durva VISSZAFEJLŐDÉS van 2010-2011 óta, amikor is a multikat elkezdték arra kényszeríteni, hogy még kevésbé gondolkodjanak magyar üzleti partnerekben, mint addig (pedig addig is túl alacsony volt a beágyazódásuk a magyar gazdaságba), kicsinálták az egyik legtriviálisabb öngondoskodási formát, visszamenőleges hatályú ill. érvényű törvényeket kezdtek el kreálni, és az addigi szövetségeseket magunk ellen fordítottuk, csak hogy néhány alsóbbrendű majom örömködhessen benne - ez mind óriási hiba volt, aminek az árát még sokáig fizetjük majd (és a felsorolás a teljesség igénye nélkül készült)
ha ezek a dilettáns férgek újra kapnak 4 évet, teljesen tönkre fogják tenni azt is, ami megmaradt, és ez teljesen független attól, hogy a többi rohadék mit művelt az "elmúttnyócévben". annak a hatása egyre kevésbé érvényes ma, mint 2010-ben, amikor még nem qrták el az egészet ezek a kretének... senki nem vár tőlük csodákat ill. szárnyalást (bizonyos értelmi szint felett), de az, hogy szinte mindent elqrnak, az már azért durva...
kismillió dologban JAVÍTANI kellett volna a helyzetet (már csak a bázishatás miatt is), de szinte mindenhol csak RONTOTTAK rajta

Macropus Rufus 2013.06.11. 17:06:15

csak halkan jegyzem meg: egy mindenkori min. elnöknek nem az a feladata, hogy gátról gátra járjon és ossza az észt.

ephart 2013.06.11. 17:09:42

lényeg:a judeobolsik pusztán csak politikai Statiszták.nélkülük hozzák meg a magyarok a döntéseket és ez ellen nem tehetnek semmit(csak az acsarkodás maradt).a többi csak rizsa

plazmakutyaTV 2013.06.11. 17:14:41

@R.T. Flakfizer: tényleg, a HAARP :) milyen igazad van, a bankármaffia bosszúja volt ez a bankadó meghosszabbításáért, amit persze a bankok nem tudnak áthárítani a kisemberre, mert egyből bevetik az árkommandót ill. a SPAR árzabálóját :)

...a bankok kondilistáiban bekövetkezett változások pedig a tömegpszichózis témakörbe illenek :)

plazmakutyaTV 2013.06.11. 17:21:31

@mizrolist: apropos, Esztergom... a költségvetési törvényekben külön fejezet a város :) gondolom, a függetlenként nyerő Tétényi Éva is valami gaz libsibolsi lehet :)

valaki senki 2013.06.11. 17:31:03

Megfelelő SZAKEMBEREKET kérünk minden területre, és akkor nem kell a miniszterelnöknek mindent kézi vezérléssel irányítani! Nem hiszem, hogy bárki egyaránt jó gazdasági- jogi- államigazgatási- rendvédelmi- gátőr -és minden lehet egyszemélyben. Igazából árulkodik arról, hogy TUDJA, mindehol sógor/ koma, uram- bátyám ül, POLITIKAILAG elkötelezett, de nem hozzáértő... Szakértői kormányt kérünk végre!

no_successful2 2013.06.11. 17:39:46

@Macropus Rufus:

"csak halkan jegyzem meg: egy mindenkori min. elnöknek nem az a feladata, hogy gátról gátra járjon és ossza az észt. "

Ha meg nem ment volna ki, az lenne a bajotok.

plazmakutyaTV 2013.06.11. 18:01:04

@$$$=$$$: egyszer a sok alsóbbrendű jobbos tényleg szétverhetné a sok alsóbbrendű balost, akkor végre megszabadulnánk mindkét féregfajtától :) persze a börtönökben nincs arra kapacitás, így a nagymagyarkodó szubhumánokat ki is kellene végezni tömeggyilkosságért, de annyi baj legyen, a cél szentesíti az eszközt :)

hamar elülne a zaj, és utána fejlődhetne az ország a sok alsóbbrendű féreg nélkül - még a tetvedék pártok sem találnák meg a tömegbázisukat, mert erőteljesen eltolódna az IQ, stb. szerinti eloszlás jobbra (aztán persze nehezíteni kellene a teszteken, hogy az átlag és a szórás a régi 100, ill. 15 legyen, de valamit valamiért)
igazából a többség jobban járna vele, csak túl sok a nyámnyila alak, akik minden embernek látszó majomivadékot védenek... miközben a 3. világban milliárdok éheznek, és napi több százezer ember hal meg betegség ill. alultápláltság miatt, köztük is elsősorban gyerekek, addig ezek a barikák az aljanépet védik azzal a hamis és buta indokkal, hogy az is ember, hadd éljen, stb.

DeMarco 2013.06.11. 19:09:50

@Don Quixote de la Ferko: "Csak jelzem, a fülkeforradalom után a fidesz első feladatai közé tartozott a Közlekedési Hatóság éléről szinte azonnal leváltani a "komcsik" alatt odakerült közlekedés és gazdasági mérnök vezetőt, és a helyére ültetni egy hozzád hasonló nyalonc pártkatonát"

Ha-ha... Nálam jó helyen kopogtatsz ezzel. Régi mondásom, hogy ki kellene purgálni a teljes államigazgatásból azokat, akik az előző szocialista rendszert szolgálták ki.

De konkrétan, és akkor mi van? A maszop is ugyanezt csinálta korábban. Minden normális manager saját maga által választott csapatot akar kiépíteni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 19:18:06

@DeMarco: Ne kend a szart. Az előző kormányok alatt nem volt ilyen mélységű csere. Rengeteg szakember, középvezető volt, amely több kormány alatt is a helyén maradt, mert értett ahhoz, amit csinált. Na ez 2010-ben megszűnt.

De ha még igazad is volna (nincs): Akkor ez most jó? Ha a másik oldal hülyeséget csinált, akkor nektek is muszáj elkövetni?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 19:20:20

@no_successful2: Ha amúgy rendben folynak a dolgok, akkor nem. Nem egybites a dolog, hogy vagy kimegy, és mindent ő csinál, vagy nem megy ki, és leszarja az egészet. Vannak árnyalatok is a két véglet között.

DeMarco 2013.06.11. 19:21:48

@Fedor: "És akkor szerinted már nem is kell emberszámba venni se őt, se a városát? Nem Tétényi Évával kellett volna együtt dolgozni a törvény szerint, hanem Esztergom polgármesterével, függetlenül attól, hogy ezt a posztot ki tölti be."

Miért? Esztergomot elöntötte a Duna? Nem építették ki a gátat? Felvették vele a kapcsolatot, csak szte nem elég gyorsan. Nem hiszem, h bármivel elégedett lehet, akármit is tettek. Alapból erősen kritikus a hozzáállása és szándékosan keresi hol tud reklamálni az őt ért valós vagy vélt sérelmekért.

Én sem szeretek olyanokkal együtt dolgozni, akiket nem bírok.

Ettől függetlenül mulatságos volt nézni, h már megint milyen hamar utolérték a sánta kutyát... Annyira kétségbeesetten akarsz végre vmi negatívat írni Viktorról, h beveszel minden mesét amit csak hallasz és eszedbe sem jut, h kacsa is lehet, bármennyire hihetetlennek is tűnjön. De legalább utólag kénytelen voltál korrigálni.

DeMarco 2013.06.11. 19:31:44

@Fedor: "Ne kend a szart. Az előző kormányok alatt nem volt ilyen mélységű csere."

Te kened a szart. Naná, hogy volt. Ahol meg mégsem, ott azért, mert még mindig az ő embereik voltak ott. Maximum az emlékezeted nem elég mély, vagy erősen szelektív.

"Akkor ez most jó?"

Nem feltétlenül. Én kiegyeznék egy semleges államigazgatással is. De a régit mindenképpen leváltanám, mert az előző rendszert hűen szolgálták ki. Ugyanakkor tőled eltérően én nem vagyok álszent. Pontosan tudjuk, hogy minden pártnak vannak támogatói, sleppje, akiknek helyet kell csinálni súlyuknak megfelelően az államigazgatásban. Főleg most, hogy rengeteg képviselői hely fog megszűnni, a felszabaduló képviselőket megkínálják cserébe vmivel.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 19:33:38

@DeMarco: Persze, amit Viktor tesz, az csak jó lehet, igaz? Esetleg egyszer elbeszélgethetnél egy nem fidesz katona esztergomival is.

"Annyira kétségbeesetten akarsz végre vmi negatívat írni Viktorról"

Ez tévedés. Én kétségbeesetten akarok jót írni Viktorról, de ritkán ad alkalmat rá :-)

A posztban jeleztem előre, hogy ezek fácsén terjedő dolgok, aztán amikor kiderült az egyikről, hogy nem igaz, azt is rögtön beleírtam. Csak tudod nem véletlenül terjedt el. ugyanis abszolút beleillik a képbe. A második sztori pl. 100%, hogy igaz, mert hasonlót magam is hallottam személyes ismerőstől, tőle konkrétan azt kérték, hogy a gáton dolgozók közül álljon át a kimenekítettek közé a miniszterelnöki látogatás idejére, hogy azok többnek tűnjenek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 19:35:07

@DeMarco: Persze, hogy ki a semleges, azt te döntöd el, és akit 2010 előtt neveztek ki, az ab ovo nem lehet az, igaz?

DeMarco 2013.06.11. 19:42:15

@norbert79: "Egyezzünk meg annyiban, hogy ismerem Bakondit, s munkásságát... Annyit tennék hozzá, hogy inkább hagyjuk... A Katasztrófavédelem jobb lenne nélküle."

Ne egyezzünk. Én ugyan csak kívülről szemlélődök, de a lelátóról, nem a pálya széléről. Ugyanakkor a kívánságod teljesülhet. Akár át is ülhet a bm-be...

DeMarco 2013.06.11. 19:47:41

@Fedor: "Persze, hogy ki a semleges, azt te döntöd el, és akit 2010 előtt neveztek ki, az ab ovo nem lehet az, igaz?"

Tudatosan csúsztatsz. Elsősorban az előző cucialista érát kiszolgáló vörösdiplomásokra gondoltam. És sztem a legtöbb állást simán meghirdetik és a legkompetensebb embert veszik fel, aki ezáltal semleges.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 19:58:46

@DeMarco: "Elsősorban az előző cucialista érát kiszolgáló vörösdiplomásokra gondoltam"

És olyan mennyi van szerinted még pozícióban több, mint 20 évvel a rendszerváltás után? Ne röhögtess...

"sztem a legtöbb állást simán meghirdetik és a legkompetensebb embert veszik fel, aki ezáltal semleges"

Mármint a mostani kormány? mégis csak röhögtetni akarsz :-)

DeMarco 2013.06.11. 20:07:21

@mizrolist: "Tétényi a helyi védekezés vezetője, szerintem ebben egyetérthetünk."

Egyetértünk. Védekezzen helyileg...

"Épp ezért odamenni és a háta mögött intézkedni (illetve eljátszani azt, hogy intézkedünk) csak annyit jelent, hogy aláássák a munkáját."

És? Nálam számtalanszor előfordult már, hogyha hülye volt a közvetlen felettesem, vagy csak nem értette meg amit mondtam, akkor szépen kikerültem és mentem följebb az ötletemmel. Hülye lennék elmondani, csak ellopná, vagy azzal fényezné magát.

"Nem mellesleg vajon ki kompatibilisebb Esztergommal: a fideszes többségű képviselők, akik mindent megtesznek Meggyes seggének megvédéséért, vagy a polgármester, aki dolgozna?"

Ki tudja? Nem vok esztergomi. Ezért dönteni sem akarok egyik félről sem.

DeMarco 2013.06.11. 20:08:17

@Fedor: "És olyan mennyi van szerinted még pozícióban több, mint 20 évvel a rendszerváltás után? Ne röhögtess..."

Alighanem meglepődnél, de erősen.

Don Quixote de la Ferko 2013.06.11. 20:12:01

@DeMarco: Láthatóan tökéletesen megfelelsz a fideSS elvárásainak. Szövegértelmezés teljes hiánya, istenimádat, buta fideSS szlogenek mantrázása.
Segítek, láthatóan magadtól nem fogsz rájönni, miért csináltál segget a szádból.

Jelen szösszeneteddel azt igazoltad, hogy számodra és istenített ánuszadó gazdád számára a hozzáértés az utolsó szempont, a legfőbb elvárás viszont az igazi párthűség.

Igazából nem a szemléleted a rossz, hiszen egy normális társadalomnak a hozzád hasonló idiótákra is szüksége van, a baj inkább az, hogy a te agymosott fajtád dominál a többségben, és ennek köszönhetően egy ország szopik a hozzád hasonló semmihez sem értő, de pártkatonának és szavazógépnek tökéletesen megfelelő gyökerektől.

Gratulálok, örülj, és tapsolj a romokon, ehhez értesz. Menj ki egy árvíz által lerombolt házhoz, és ott táncolj, amennyi eszed van, még erre is képes vagy.

Don Quixote de la Ferko 2013.06.11. 20:16:07

@Fedor:

"És olyan mennyi van szerinted még pozícióban több, mint 20 évvel a rendszerváltás után? "

Speciel egyre több. A fidesz belőlük meríti a bázisát, és neveltetésénél fogva csak a magához hasonlóban bízik..

mizrolist 2013.06.11. 20:19:14

@DeMarco: meg is tette. Esztergomnál emlékeim szerint egy pillanatig nem volt gond, és ez aligha az egy délelőtt ott parádézó Orbánnak vagy Bakondinak köszönhető, hanem azoknak, akik helyben dolgoztak. És akiket Tétényi Éva irányított a szakemberekkel együtt.

"Nem vok esztergomi. Ezért dönteni sem akarok egyik félről sem."

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy döntöttél... Tétényi rossz, Fidesz jó, Meggyesről és a Fidesz-frakció döntéseiről nem vagy hajlandó beszélni.

"És sztem a legtöbb állást simán meghirdetik és a legkompetensebb embert veszik fel, aki ezáltal semleges."

Ha komolyan ezt hiszed, akkor borzalmasan naiv vagy. Vagy rohadtul cinikus. Az ugyanis már bebizonyosodott, hogy mihelyt egy Fidesz által kinevezett akárki igyekezne szakmai alapon, semlegesen dolgozni és akár a saját pártjának is keresztbe tenni, az illető rövid úton lapátra kerül és egy politikai kinevezett megy a helyére... aki nem semleges és az esetek nagy részében nem is nevezhető hozzáértőnek.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.06.11. 20:44:50

@DeMarco:

"Esztergom polgármestere pedig ne csodálkozzon, ha kihagyják az egyeztetésekből, volt bőven előzménye a történetnek. Amit persze te is tudsz, csak álcsodálkozol."

- Józan vagy? Pofára zsákolunk?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.06.11. 20:52:44

@DeMarco:

"Akinek segítségre van szükségre, ne anyázza azt, akitől a segítséget várja, pláne ne harapja meg a segítő kezet."

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=193013

Aki Á-t mond, mondjon B-t is?

DeMarco 2013.06.11. 23:09:27

@mizrolist: "Nekem nagyon úgy tűnik, hogy döntöttél... Tétényi rossz, Fidesz jó, Meggyesről és a Fidesz-frakció döntéseiről nem vagy hajlandó beszélni."

Tévedsz. Nem döntöttem el, vagy ha igen, akkor mindegyiket hibásnak tartom. Az egyiket az előzményekért és a hibásan felmért lehetőségeikért, a másikat meg a folytatásért és a szintén rosszul felmért lehetőségeiért. Egy önkormi választásnál sokan csak a polgármesterre figyelnek, én viszont mindig megvárom a kerületek befutóit, mert azokból alakul ki a közgyűlés felosztása. Ott kell többséget szerezni, mert különben kormányozhatatlanná válik a település, vagy erősen korlátozottá a döntéshozatal. Csak durva kompromisszumok árán lehet előre jutni. Ha valaki ezt nem képes előre felmérni, pláne egy olyan helyzetben, ahol igen erős győzelmi arány várható, sőt a kormánnyal szemben is ellenzékbe fog kerülni és nem képes ennek megfelelően kompromisszumos megoldásokat keresni, hanem fejjel megy a falnak, az magára vessen.

"Ha komolyan ezt hiszed, akkor borzalmasan naiv vagy."

Ugyan. Kivel akarod elhitetni, hogy az a több százezer ember, aki a közigazgatásban dolgozik, mind politikai kinevezett? Természetesen vannak olyanok is, ahogy olyanok is, akik nem értenek ahhoz amit csinálnak.
Bár én sosem értettem ahhoz amit csináltam, legtöbbször akkor hallottam róla először, mégis jól végeztem mindig a munkámat és gyorsan sajátítom el az új ismereteket. Sőt az alapvégzettségem is fényévekre volt mindig attól, amit éppen dolgoztam. Most is van több olyan kollégám, akik negyven éve dolgoznak ugyanott és lehet, hogy rutinosabbak bizonyos műveletekben, de ugyanakkor síkhülyék a számítógépekhez és idegenkednek tőlük. Persze nem mindenki képes minden munkára, de azért a legtöbb munka betanítható. Senki sem pótolhatatlan...

DeMarco 2013.06.11. 23:13:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"- Józan vagy? Pofára zsákolunk?"

Tegyük fel, hogy a Duna partján laksz és meg kell védened az utcában az összes házat a víztől. Miután a tiedet megvédted, melyik szomszédod házához mész segíteni? Aki barátságos, jó szomszéd, vagy aki mindig szidja az anyádat? Mert biztos lehetsz benne, hogy én az utóbbit hagynám utoljára. Csak hogy érezze a törődést...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.06.11. 23:37:22

@DeMarco:

Ezek szerint neked nem mindegy, a víz melyik oldalról mossa el a házadat. Sajnos van egy olyan hülye tulajdonsága, hogy nem csak az utca felől megy be a kapun, hanem képes egyik kertből közvetlenül a másik kertbe is bemenni.

A közösség érdekében az ilyen primitív allűröket félre kell tenni. Ha erre nem vagy képes, akkor nem vagy rá méltó, hogy közösségben élj.

Lakhelyemen egy patak szokott kiönteni egy-egy erősebb eső után. Érdemi kárt nem okoz, max 10 évente vitte el a konyhakert egy kis részét. A negyedik szomszéddal elég nehezen jövünk ki.

Mégis, mikor gátat raktunk (illegálisan) a patak partjára, első szóra benne volt a buliban (nála tudott legkönyebben lemenni a bobcat a partra).

Azóta sem vagyunk jóban, de tudjuk, a közösség érdekében számíthatunk egymásra.

váj mí 2013.06.12. 02:16:31

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=uOESp4ljJfI

Csak ennyit szerettem volna hozzátenni. További jó gyűlölködést. Az értelmes emberek már rég elhagyták az országot, ki erre, ki arra ...
És igen, igen, már előrevetítem a gecizős kommenteket is, amiket kapni fogok, elvégre "magyar vagyok, nem turista" :P

váj mí 2013.06.12. 03:27:36

Úbasszmeg, utólag belegondolva, az a faszfej, mini-ceausescu be fogja tiltani Kovács Kati Vangelis adaptációját (többek között) 3 éven belül.
Jajaja, be fogja tiltani igen, mert lesztek olyan marhák, hogy azt a szerencsétlen marhát, aki 50 év alatt egyetlen napot sem töltött el munkával, újra megválasszátok magatoknak.
Gyurcsány Ferenc, MSZP? SZDSZ .... KÖSZÖNÖM! Köszönöm nektek 2004-et, mert akkor még első nekibuzdulásból igényeltem volna a magyar állampolgárságot. Köszönöm, hogy lebeszéltetek róla. Ennél jobbat erdélyi magyarral nem is tehetettek volna! Most égne a pofám az EU-ban, hogy magyar vagyok.... no nem, román ... az olyan szépen simulékony . világéletében az volt ;)

narmer 2013.06.12. 07:42:49

@ob.szerver: Ne fáradj, nézd meg mit művelt az Elba, aZTÁN TEDD FEL HÜLYE KÉRDÉSEDET.

németh györgy 2013.06.12. 09:53:18

Nincs ezzel semmi baj! Az árvíz adott volt, Orbán Viktor csak fülön fogta a szuszogó médiát és saját magát adta, egy miniszterelnöknek ezt kell tennie. Amúgy meg kampánynak sem volt utolsó.

DeMarco 2013.06.12. 22:11:20

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Én nem azt mondtam, hogy nem védem meg. Csupán legutoljára megyek neki segíteni és megvárom amíg megkér arra, hogy segítsek neki. De ha kérés helyett nagypofával követelődzik, akkor körbekerítem és hagyom hadd ússzon...

A múltkori havazáskor meleg kakaóval kiültem az ablakba és fél napig röhögtem a sok hülyén, akik nem értették meg az időjárás jelentést és azt hitték, hogy nyári gumis szuzival mehetnek vhová. Percenként álltak meg előttem a hóban és bohóckodtak. Estefelé aztán végül kimentem az ismerősöket kilökdösni, jól lebaxva őket, hogy mit keresnek ilyenkor kint, legalábbis addig, amíg járható volt az út. Utána már úgysem ment senki sehová.

Közösségi érdek? A közösség egyénekből áll, akiknek mindnek vannak egyéni érdekeik, amiket ütköztetnek, egyeztetnek. Társasháznál a fele ember felújítást akar, külső szigetelést. A másik fele, nem akar, felesleges pénzkidobás, inkább spórolnának. Mindkét fél közösségi érdekre hivatkozik. És annak lesz igaza, aki több embert tud maga mellé állítani. Én is laktam társasházban és mindig figyeltem arra, hogy rendelkezzem a szavazatok több, mint ötven százalékával. Így gyakorlatilag minden elképzelésemet csont nélkül átvittem a közösségen. Volt aki mindenkivel rosszul jött ki, mindenkit megbántott és soha semmit nem írt volna alá, nem szavazott volna meg. Viszont egyedül volt és lenyomtam, mint egy bélyeget. Semmit sem ért az egy szem ellenszavazata. De jó példa arra is, hogy gyerekeket, terhes anyukákat vegzált, hogyha véletlenül becsapták a bejárati ajtót. Ezen felbuzdulva szinte mindenki becsapta, csak hogy jól érezze magát...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0