Szexlegendával a tisztább magyar tüdőkért
2013. július 17. írta: Fedor

Szexlegendával a tisztább magyar tüdőkért

Bő két héttel ezelőtt jelent meg a Képviselő Funky-n az alábbi fotó:

bs_idezet_1.jpg

Földes András, a poszt írója a transzcendens térbe átnyúló politikai mutyit sejtett a meghökkentően idétlen figyelmeztetés mögött:

A zuglói trafikban fotózott kép üzenete csak első látásra tűnik hatalmas hülyeségnek. "Ha meghalsz, az életed egyik legfontosabb részét veszíted el." Haha.

De mi van, ha az üzenet ennél összetettebb? Tudnod kell, kedves nemzeti dohányos, hogy az életnek van egy olyan része, amelyre nem hat a tüdőrák, amely örökkön örökké lebeg majd a mennyekben, isten dicsőségére. Ezt ne feledd, ki most cigarettát vásárolsz!

Most már csak arra kell fényt deríteni, hogy a Fidesz melyik egyházzal kötött szerződést, hogy beszállhat a buliba, cserébe pedig kampányolnak neki a nemzeti trafikokban? Mindenre fény derül, ha feltűnik a plakátokon Erdő Péter kavargó tömjénfüstben, egy szivarral, Bölcskei Gusztáv pipázva, esetleg Németh Sándor, amint megcsillan a napfény a kezében tartott kis arany öngyújtón.

Nos, úgy tűnik, hogy a valóság ennél jóval prózaibb. Vagy viccesebb? Szánalmasabb? Döntse el mindenki maga.

bs_idezet_2.jpgA véletlen ugyanis a fácsén (hol máshol) elém sodorta a mellékelt képet. Igen, ő az a Brooke Shields, akinek a nyolcvanas évekbeli filmjei (úgyis mint Kék Lagúna, Végtelen szerelem, Szahara) igen csak fontos mérföldkövei voltak nemzedékem pszichoszexuális fejlődésének. Leellenőriztem, az imdb oldalán is szerepel ez az idézet, szóval nagyon úgy néz ki, hogy a plakát készítője egy hollywood-i sztárocska bő 30 évvel ezelőtti, nem túl jól sikerült mondatával próbál népet nevelni.

Hát, sok sikert.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr555412080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csii 2013.07.17. 21:34:06

A dohányzás elleni küzdelem egyik működő, értelmes módja a rettentő rákos daganatok és egyéb borzalmak dohányárura nyomtatása. Ez meg inkább félresikerült tréfa csak...

Mészáros Laci 2013.07.17. 21:42:27

@Csii:

Nem, a rettentő rákos daganatok dohányárura nyomtatása csak a nemdohányzókat rettenti el még jobban. A dohányosokra a hatása nulla.

Ami (nem jelentős) hatással van, az a férfiak esetében az impotenciával fenyegetés, a nők esetében pedig a rettegett "szopóráncokat" ábrázoló fotó.

Csii 2013.07.17. 21:56:10

@Mészáros Laci: Én tapasztalatról beszélek. Ismerek dohányost, aki nem szívesen veszi az ilyen termékeket, kevesebbet is dohányzik, láthatóan. Eleinte letakarta, de már inkább nem veszi annyira :D
A nemdohányzók elrettentése viszont sokat segít. Aki 20-25 éves koráig nem szokik rá, nagyrészt nem is fognak utána. Szóval, ha valamit addig nagyon kell akadályozni, az az, hogy bármikor is egy pillanatig is menőnek meg követendőnek, lazának tűnjön a cigizés.

A spermiumok lassabb haladása a dohányzás miatt annyira nem elrettentő, főleg azoknál nem, akik nem akarnak gyereket (a többség).

Mészáros Laci 2013.07.17. 22:07:06

@Csii:

nem a spermiumok aggasztóak, hanem a dohányzás érszűkítő hatása miatt az impotencia kockázata. nem arról van szó, hogy egyáltalán nem áll fel, csak hogy puha, kicsit konyul, szóval kínos.

naszóval aki azért kezdett dohányozni, hogy nagyfiú legyen, ettől befosik jól.

egyébként a dohányzásellenes liga (vagy hogy a manóba hívják őket) elég jó statisztikákkal rendelkezik: a két leghatékonyabb eszköz a fokozatos áremelés (a durva egyszeri áremeléstől rákapnak az enberek a csempészett bagóra, a fokozatos emeléstől alig), a másik pedig az elérhetőség rontása. Vagyis ha körülményes beszerezni.

Csii 2013.07.17. 22:57:14

@Mészáros Laci: Na igen :)
Ez, hogy kínos a sárgult és ráncos bőr, meg a konyuló pénisz, mindenképpen nyomni kell mindenkinek, hogy tudják meg jól :)))
....amellett, hogy rettentő büdös is :o

A fokozatos emelés végül is folyamatban van, bár arról volt szó, hogy már tavaly vagy tavalyelőtt 1000Ft fölött lesz egy doboz cigi.
Ehhez képest még sajnos sehol nem vagyunk... hacsak ott nem, hogy egy kiló kenyér lesz mindjárt annyi :(
A körülményes beszerzés viszont a fővárost leszámítva úgy tűnik, hogy lassan valósságá válik. Ennek sokan nem örülnek, de azért ennek lesz talán sok pozitív hozadéka.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.07.17. 23:13:38

@Csii: 20-25 éves koráig? A többség 16 éves kora előtt kezdi. Ennyit ér a törvényi tiltás 18 éves kor alatt...

zila5 2013.07.17. 23:52:23

Ez az impotenciával való fenyegetőzés valszeg egy hatalmas átverés.
Úgy 50 éves korukig bezárólag tudom megítélni és szerintem a dohányzó pasik kábé háromszor potensebbek a nemdohányzóknál.
Azért ezért remélem senki se kezd el dohányozni. :D

nemecsek ernő áruló 2013.07.18. 05:37:14

@Csii: Most lopták ki végre a trafikokat a magyar emberek kezéből, majd pont azt akarják, hogy leszokjanak az emberek!

Elég biztos, hogy ha nem lennénk az EU-ban, még törvényt is hoznának róla, hogy kereskedelmi tévék reklámjainak 5%-a cigaretta hirdetés kell, hogy legyen.

nandras01 2013.07.18. 22:27:30

nem tudom, hogy ki volt, aki kitalálta ezeket a blőd feliratokat a cigidobozokra -nem a posztban szereplőre gondoltam!-, de igen nagy összegben le merném fogadni, hogy az elrettentő, visszatartó erejük nagyjából a nulla felé konvergál.
azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha feltételezem, hogy amerikából indult ki ez a marhaság, a világ többi részén, meg gondolkodás nélkül átvették, hogy ha amiknak jó, akkor nekünk sem árt, jelszóval.

a posztban szereplő aranyköpés meg erősen woody allen gyanús, és igenis van benne egy jó adag morbid humor.
amolyan woody allenes :)

Csii 2013.07.19. 20:18:18

@Online Távmunkás: A tiltás nem válik be a fiataloknál. Sőt, még erősítheti is őket a hülységben.
Az viszont helyes irány, hogy ha azokat a csintalan felnőtteket, akik dohányterméket vesznek fiataloknak, iszonyú összegre megbüntetik, a gyerekeket kiszolgáló trafikosokkal, meg a játszótéren füstöt fosó tahókkal egyetemben, de tényleg komoly, több százezres összegre, akkor majd valami talán változik.
Eleve nem értem, hogy miért nem büntetnek a rendőrök se, meg a közteresek se: rengeteg pénz jöhetne az országnak ezekből. És nevelő hatása is lenne. De nem a fiatalokat kell fenyegetni, hanem azt, aki dolgozik keményen a pénzért, tahát ő érzi, hogy az milyen érték, amit majd elvesznek tőle, ha gyerekeknek ad mérget.

@nemecsek ernő áruló: Másik magyar emberek kapták meg, akik az ő haverjaik. Minden kormány ezt csinálja. Engem ez annyira nem érdekel, mivel a szeretteim közül nem igazán megy senki ilyen szart venni, helyette kajára költjük.
Az viszont határozottan pozitív, hogy sok faluból teljesen eltűnt a cigi. Ha nehezebb hozzájutni, akkor valamennyivel kevesebb is fog fogyni. Meglátjuk. A kormányzat is azt mondja, várjunk egy évet és akkor majd látni fogjuk, mi a helyzet, mennyivel csökkent a fogyasztás.
Ha ez megnyugtat, én pl teljesen betiltanám a köztéri fogyasztást.

nemecsek ernő áruló 2013.07.19. 20:21:15

@Csii: "Minden kormány ezt csinálja."
Népszerű hazugság ez. De ennyire pofátlan lenyúlás a Magyar Köztársaság történetében még nem volt. Nem a cigi eltűnését sajnálom, hanem az arcátlan lenyúlást, amit a nyugdíjunkkal, és hamarosan a bankbetéteinkkel, és több tízezer család megélhetésével is csináltak/csinálnak. Az ilyen hozzád hasonló droidok meg orrba-szájba hazudozva védik őket.

Csii 2013.07.19. 21:35:59

@nemecsek ernő áruló: Droid ám a jó kurva anyád, te kis netpatkány. Élőben lennél ilyen nagyon bátor, hogy ezt a szemembe is mondd. Itt pattoghatsz te kis köcsög. Soha nem támogattam a fideszt és soha nem szavaztam rá és semelyik hasonló maffiózó nagy tömbre.
Ha nagy lenyúlást nem láttál még, az azért volt, mert nem volt annyi szavazója egyiknek se ahhoz, hogy kétharmada legyen.
Szerintem te most azért hisztizel, mert szaros kis függő görény vagy. Érdekes módon mindig azok borulnak ki mostanában, nyilván erról van szó, vagy csak simán egy szutyok kis provokátor vagy, aki örül, hogy a monitorja mögött el tud bújni és onnan be tud szólni bárkinek gond nélkül.
Ugye, kis gyáva köcsög?

nemecsek ernő áruló 2013.07.19. 22:05:12

@Csii: Mehh. Nem én hazudozok össze-vissza, és nem én kapom fel a vizet, amikor ezt a szememre vetik. Jobber droid hozzáállás, hogy ilyenkor egyből verekedni akarnak. Mert érveik azok nincsenek, csak az erőszak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.07.20. 14:29:43

@Csii: "Ha nagy lenyúlást nem láttál még, az azért volt, mert nem volt annyi szavazója egyiknek se ahhoz, hogy kétharmada legyen."

94 és 98 között te melyik országban éltél?

Csii 2013.07.20. 18:39:01

@nemecsek ernő áruló: Hol hazudtam? Mesélj már. Szerinted minek hazudnék itt? Mi értelme lenne te szerencsétlen kis gyáva fasz? Mondd már el....
Nem vagyok jobber és droid se, te viszont egy gyáva kis szar vagy, aki egyből "verekedésre" számítasz. Látod, ez buktat le téged: egyértelműen egy provokátor troll vagy. Az, hogy élőben a szemembe merd ezeket mondani, azt biztosan nem vállalod be. Az, hogy erről, az élőben való pofámba magyarázásodról a "verekedés" jut az eszedbe, az meg aztán kiváltképp elárulja, hogy milyen valódi szándékaid vannak. És, hogy mekkora kis patkány vagy, aki érzi és tudja, hogy egy kis patkány, ezért nem szívesen jön elő a fényre. Ugye kis nethuszár? Hm?

@Fedor: Én itt éltem és bár az MSZP-nek kétharmada volt, NEM ÉLTEK VELE, nyugodtan nézz utána. Ettől persze nem fogom őket se jobban szeretni, túl sok jót nem tettek ők se.
Esetleg találtál valami helyesírási hibát is, amit még itt fölhánytorgatsz, vagy maradunk a valós, értelmes dolgoknál? Vagy inkább te is provokálsz? Szánalmas...

nemecsek ernő áruló 2013.07.20. 18:54:05

@Csii: "Hol hazudtam?"
Amikor azt állítottad, hogy minden kormány ezt csinálja.

Ezzel szemben a tény az, hogy a Magyar Köztársaságban, de még az azt megelőző kormányokban sem, annyi kárt még soha nem okoztak ilyen rövid idő alatt, mint ez a jelenlegi kormány.

1956 után a megtorlásoktól félve kevesebb ember hagyta el az országot, mint ma a jelenlegi kormány ámokfutása miatt.

Egy egész generáció nyugdíját nyúlták le, nekik nem hogy alacsonyabb nyugdíjuk, de semmijük nem lesz. Hogy ezt te véded, az mutatja, hogy bizony nem vagy más, csak egy kibaszott ostoba droid. Gratulálni tudok hozzá, ki idióta. Hülyére vettek, de nem kicsit, te meg bő nyállal tolod le saját magad torkán a faszt. Mert egy ilyen magad fajta droidtól több nem telik. Gondolkodni fárasztó, arra úgysem lennél képes. De majd megversz néhány öregember, gyereket, vagy ilyesmi, attól biztosan jobban fogod érezni magad.

Hülye droid. :D

Csii 2013.07.20. 19:29:46

@nemecsek ernő áruló: Minden kormány megpróbál lenyúlni mindent, amit csak lehet. Ha nagy az ellenzék, ha bátrak az újságírók, ha nem passzívak és ostobák az emberek (pl nem mennek másik nagy tömbre szavazni, amelyik bizonyította már, hogy hasonló, mint az, amit rossznak tartanak) akkor ez nem megy annyira. Azért van, hogy az, ami most megy, mindennél durvább.

Mutatsz számokat, az 1956 utáni és a mostani helyzetről? Az tök jó lenne. Amúgy hihető, csak még nem láttam számokat.

A nyugdíjak lenyúlása után kellett volna egy rakás embernek utcára vonulni. De nem háromezernek, meg ötezernek, amennyi mindig kimegy bármire, bármikor. Az a gond, hogy csupa nethuszár van itt, mint amilyen te is vagy. Lefideszesezel olyanokat, akik aztán biztos soha nem támogatnák semmilyen formában a fideszt és komolyan elhiszed a saját hülyeségedet: hogy aki nem te vagy, az csakis fidesz-szimpatizáns lehet. Szánalmas fasz vagy.
Nincs mit védeni ezen, nem is védem. A saját pénzemet lenyúló arcokat miért kéne védenem? Csak az a baj, hogy ezt úgy tették meg, hogy majdnem hárommillióan szavaztak rájuk és most sincsenek sokkal kevesebben. Kormányalakításhoz szükséges többség folyamatosan megvan sajnos. Ilyen körülmények között én inkább a szavazókat tenném felelőssé, nem azokat, akik ezt megtehetik, mert fölhatalmazták őket. Az előző Orbán-kormány ugyanilyan gáz volt, csak nem volt kétharmaduk. Lehetett sejteni, mi lesz, ha egyszer kétharmaduk lesz. Ez is lett. Ne velem ordítozz kis hülyegyerek, hanem azokkal, akik szavaztak rájuk. Nincs fideszes rokonod, akit rugdoshatnál? Leülsz és virtuálisan nyomod a szart? Keress egy narancssárgát és mondd meg neki a frankót. Ne nekem, te szegény...
Sajnállak....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.07.20. 19:57:40

@Csii: "Én itt éltem és bár az MSZP-nek kétharmada volt, NEM ÉLTEK VELE, nyugodtan nézz utána."

Én azt egy szóval se állítottam, csakhogy te nem azt mondtad, hogy más nem élt vissza a kétharmadával, hanem azt, hogy másnak nem volt kétharmada: "nem volt annyi szavazója egyiknek se ahhoz, hogy kétharmada legyen"

Csii 2013.07.20. 19:58:58

@Fedor: Ja. Sikerül mindezt megemésztened így szombat este?
Szurkolok, hogy sikerüljön...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.07.20. 20:00:10

@Csii: Egyébként az vicces, hogy te írsz hülyeséget, és ezek után még le is szánalmasazol engem...

Csii 2013.07.20. 20:01:45

@Fedor: Persze, persze. Oké. Volt annyi szavazójuk, csak ők nem éltek a kétharmaddal. Tényleg elbasztam, szar érzés. Nehéz pillanatok ezek.
Most már rendben lesz a lelked? :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.07.22. 10:26:26

@Csii: Figyelj, én csak rávilágítottam egy tévedésedre, de úgy látszik ezt nagyon rosszul viseled, hogy ilyen hangnemben kötözködsz. Nem az én lelkivilágommal van itt gond .-)

Csii 2013.07.22. 21:52:06

@Fedor: Mégiscsak te rugózol itt a hülyeségen, szóval, elég lesz, vagy most már rendben vagy?
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0