Az Együtt-PM a legnépszerűbb párt...
2013. december 14. írta: Fedor

Az Együtt-PM a legnépszerűbb párt...

voks14.jpg...és Bajnai a legnépszerűbb politikus - legalábbis a politika iránt érdeklődő iPhone tulajok szerint, vagyis úgy néz ki, ebben a körben én vagyok a nagyátlag :-) 

Na kezdem elölről. 

November második felében megjelent egy új alkalmazás az AppStore-ban, a következő leírással: 

Képzeljen el egy olyan országot, ahol nem csak 4 évenként vannak választások! Ahol ha nem tetszik egy törvény, egy rendelet, vagy akár egy politikus megnyilvánulása a parlamentben, akkor azonnal megvonhatja tőle a bizalmát.

Képzelje el, hogy nem csak a családjával oszthatja meg a gondolatait, hanem percről-percre látja az egész ország véleményét. Anonim módon, biztonságosan, szabadon.

A Voks'14 egy olyan alkalmazás, amely mindezt lehetővé teszi.

Töltse le az alkalmazást és adja le a voksát még ma!
Ez az Ön választása.

Naná, hogy rögtön letöltöttem :-) És persze azóta is figyelem az eredményeket, és részt veszek a Napi Voks szavazásain. És bizony az eddigi eredmények eléggé érdekes képet mutatnak az átlagos iPhone-osról.

Például, hogy attitűdjében liberális: engedélyezné a melegházasságot, legalizálná a füvet.  Nagyon nem ért egyet a kormány intézkedéseivel, legyen szó a hajléktalanokról, a stadionépítésekről, a trafikokról vagy az egykulcsos adóról. És bízik abban, hogy a NAV botrány hatással lesz a jövő évi választásokra.

Ezek után talán nem fura, hogy a konkrét pártokra, politikusokra vonatkozó kérdésre a már címben is idézett választ dobta ki a gép. Nem a legnagyobb kormánypárt a legnépszerűbb, nem a legnagyobb ellenzéki párt a legnépszerűbb, hanem az Együtt. Nem Orbán a legkedveltebb, nem az anti-Orbán (gy.k. Gyurcsány) a legkedveltebb, nem is a Mesterházy, hanem Bajnai.

No de miért is lehet ez érdekes? Hisz ez a program messze nem reprezentatív, csak egy elég szűk metszet adta ezeket a válaszokat.

Hát azért érdekes, mert az átlagos iPhone tulaj fiatal vagy legalábbis fiatalos középkorú (utóbbi esetben elég nagy eséllyel kisgyerekekkel), és egyben aránylag jó keresetű is, hisz prémiumkategóriás készülékről van szó. Pont az a szűk réteg, amely elvileg kedvezményezettje a mostani kormány adópolitikájának, a családi adókedvezménynek és legfőképp annak az egykulcsos adónak, amelyet igazságtalan volta miatt  (mint ahogy az alábbi galériát végiglapozva láthatjátok majd több más mellett), a válaszadók, több, mint fele elutasít.

És ezen a kormány helyében én nagyon elgondolkodnék. Itt van ez a réteg, amelyet nem nagyon lehet se az életkora, se az egyéb választásai miatt lekomcsizni, akik anyagilag nyertesei a kormányzati politikának, akik ideális kormánypárti szavazók lehetnének, és mégsem azok. Sőt, bizalmukat olyasvalakibe helyeznék, akit a kormányzat, és a kezében lévő sajtó évek óta az ördögnél is feketébbé festett (az ördög most speciel az ő malmukra hajtja a vizet az akcióival, így most azt kevésbé bántják).

Érdekes látlelet ez Orbánék bő három éves ámokfutásáról.

Persze ez az eredmény a későbbiekben változni fog, méghozzá a pontosabb százalékok irányába, hisz bővülni fog a válaszadók köre is, amikor (tudomásom szerint hamarosan) megjelenik az app Androidra is. Hogy mi lesz az a pontosabb eredmény? Mennyiben fog eltérni a hivatalos közvélemény-kutatásoktól, és melyikük fogja pontosabban megközelíteni a választás valós eredményét?

Engem izgat a válasz. Mert a pénz nem minden, az anonimitás viszont igen. Ahol időközi választás volt, mindenhol sokkal jobban szerepeltek az ellenzéki pártok annál, mint amit mérnek nekik. Lehet ezt helyi sajátosságra fogni, de mindenhol az lenne? Ennél a programnál nem szemtől szembe, vagy beazonosítható telefonszámról kell kimondani a véleményed a kormányról, hanem név nélkül. A szegényebb rétegeket a rezsicsökkentéssel próbálják megvenni, de az a havi pár száz Ft tudja ellensúlyozni az ezer többi sérelmet?

Hát majd tavasszal kiderül élesben.

UPDATE

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr545689733

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Győztek az Ábrahám Géza utca lakói, megállították a narancsos úthengert 2013.12.14. 23:41:08

Köszönet a bátraknak! Önök bebizonyították: nem dönthetnek a fejünk felett, a részvételünk nélkül! Tavaly decemberben a többségi GŐZGÉP frakció úgy döntött nem kíváncsi az utcában lakók véleményére, tőlük függetlenül dönt két utca átnevezéséről. Az Á...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.14. 17:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2013.12.14. 09:19:07

"Képzeljen el egy olyan országot,

ahol nem csak 4 évenként vannak választások!

Ahol ha nem tetszik egy törvény,

egy rendelet,

vagy akár egy politikus megnyilvánulása a parlamentben,

akkor azonnal megvonhatja tőle a bizalmát."

Egy ilyen ország rendje az anarchiához közelít!

Egy ilyen ország rendjéhez képest
egy kupleráj rendje is
porosz kaszárnyáéra hasonlít!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 09:27:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Annál azért többet, de most nem is erről van szó, hanem arról, hogy az elégedetlenség általános még ott is, akik elvileg nyertesek.

Egyébként kiegészítettem a posztot egy bekezdéssel.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.14. 09:30:07

@Fedor:

Ez biztos, de az ellenzék ellen még nagyobb az elégedetlenség.

Szóval: Fidesz nyer, de nem lesz kétharmada.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 10:17:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Lehet. Nagy az esély rá. De ettől még ez egyáltalán nem biztos. hisz az ellenzék ellenzékkel szemben leginkább olyasmi miatt nagy az elégedetlenség, amit addig még tudnak orvosolni. Az is benne van a p kliban, hogy újabb ügyek pattannak ki, előkerülnek konkrét bizonyítékok NAV ügyben, stb., és az elégedetlenség hirtelen csap át. Arra is vannak jelek, mint ahogy fentebb írtam is, hogy már most se áll olyan rosszul az ellenzék a valóságban, csak az emberek félnek, és sokan mások előtt nem merik felvállalni a pártszimpátiájukat (hisz ez volt kicsiben 2002-ben is, ezért mértek félre akkor a közvélemény-kutatók, és ezért érte váratlanul a Fideszt a bukás).

Szóval ez még Orbánék minden igyekezete és az ellenzék minden bénázása ellenére még nem lefutott meccs.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 10:18:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Egy kicsit kapkodó és fésületlen lett a válaszom, de azért még talán érthető :-)

magyar ember teli szájjal 2013.12.14. 12:43:06

Baromság. Az LMP léhűtőparadicsoma még jobban tönkretenné a világot. A lineárisa adót pedig irigységből utálják, nem azért mert igazságtalan, csak persze ezt nem mondja ki senki.
Azért népszerő Bajnai mert Orbán rázza a földet alattunk. Nem azért mert minden iphone-tulaj szeretne azonnal nyugdíjas tűzoltóvá válni.

Csigataposó 2013.12.14. 12:46:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Az uj valasztasi rendszerben, ha nyer szinte biztosan ketharmada is lesz.

bbwd 2013.12.14. 12:49:57

aki még bízik bajnaiban, azok után, hogy aktív részese volt a gengszterváltásnak, hogy a privatizációban, gyanús körülmények között lett milliárdos, aki miniszter volt az eddigi leggyengébb kormányban, aki feltételek nélkül, szervilisen elfogadja a külföldi szervezetek diktátumait, no, aki ebben a manusban még bízik, nem jobb nála...

Csigataposó 2013.12.14. 12:52:04

@bbwd: "miniszter volt az eddigi leggyengébb kormányban". A jelenlegi kormanyban nem volt miniszter.

Vulpes Inculta 2013.12.14. 12:54:24

"És ezen a kormány helyében én nagyon elgondolkodnék. Itt van ez a réteg, amelyet nem nagyon lehet se az életkora, se az egyéb választásai miatt lekomcsizni, akik anyagilag nyertesei a kormányzati politikának, akik ideális kormánypárti szavazók lehetnének, és mégsem azok"
---
Nem kell a kormánynak ezen elgondolkodnia, ezek az emberek SOHA nem szavaznának a Fideszre, pedig amit leírtál az igaz,ők a fő haszonélvezői a kormány eddigi tevékenységének.

Mért nem szavaznak a Fideszre? Azért mert ez a réteg alapvetően zsidó származású, vagy zsidó identitással rendelkező fővárosi, egykor valószínűleg SZDSZ szavazó, akik SOHA nem szavaznának egy nemzeti ideológiát hordozó pártra. Magyarán kulturális okai vannak, mért nem Fidesz-szavazók.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.12.14. 12:57:01

Nomármost a gond csak az, hogy ez messze nem az ájfóntulajdonosok véleményösszessége, hanem csupán az ájfónraidiótaappokatletöltögető fogytékosoké.

különvélemény 2013.12.14. 12:58:08

Mondjuk az ájfón tulajdonlás eleve kizárja a racionális gondolkodást.

dr. gernika 2013.12.14. 13:01:06

@bbwd: Nagyon gyenge érveid vannak. És sajnos egy olyan országban, ahol pofátlanul, közpénzekből lesznek milliárdosok emberek, a privát szférában, _egyesek szerint_ gyanús körülmények között meggazdagodni kifejezetten becsületesnek tűnik.

bbwd 2013.12.14. 13:02:13

@Csigataposó: no, azért ha egymás mellé teszel pár számsort, akkor beszédes eredményt kaphatsz.

a leggyengébb nem azt jelenti, hogy a neked leginkább szimpatikus:P

dr kíváncsivagyok 2013.12.14. 13:04:55

Nekem nincs iPhone - om,...mégis úgy szavaznák ahogy Ők...

dr kíváncsivagyok 2013.12.14. 13:06:09

@Vidéki:
Hallottál már erről a szóról :
fikció ?

ekat 2013.12.14. 13:07:54

Az én tág családomban I-Phone-ok ugyan nincsenek, de anyagilag lehetnének. Mindannyian nyertünk több-kevesebbet az egykulcsos adóval, és mindannyian rühelljük a Fideszt és Orbánt, és biztosan nem fogunk rájuk szavazni.

Laci A Lakli 2013.12.14. 13:11:05

Nekem tényleg komoly kétségeim vannak a "liberálisok" szellemi képességeivel kapcsolatban. Egyfelől van az az értékrend, hogy szabad, TITKOS választások útján szavazzunk nemzeti vezetőket. Másrészről, meg van az NSA lehallgatási botrány... Tehát a szememben Ezek a "nagyokosok" kimennek hőzöngeni, hogy szabad választásokat semmilyen listát nem akarunk! Másnap reggel fel kell bekapcsolja a telefont és azt látja új app, de jó! Azt hiszem, hogy a Jobbik ott követte el azt a nagy hibát, amikor listázni akarta az izraeli kettős állampolgársággal rendelkezőket, hogy nem egy I-phone appban akarta ezt megtenni, hanem a parlamentben. Mekkora kommunikációs baki! :D

valaki senki 2013.12.14. 13:18:27

@Vulpes Inculta: Téved. A zöme ezeknek az embereknek, 2010-ben, igenis Orbánra szavazott. Még a bankárok is... Ettől bírt összejönni a 2/3. Most nem fognak. Meg soha többé.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 13:19:45

@Vulpes Inculta: Tehát iPhone-t csak zsidók vesznek.

Szerintem kezeltesd az üldözési mániádat...

Kandeláber 2013.12.14. 13:20:20

Kis Fedor, képzeld el hogy Magyarországon nem csak IPhone-tulajok szavazhatnak, és a libás pártja csak a negyedik-ötödik helyen fut be jövőre.
Akárhogy is fáj.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 13:22:17

@dr kíváncsivagyok: @ekat: Hamarosan meglesz az app Androidra is :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 13:24:25

@Kandeláber: "képzeld el hogy Magyarországon nem csak IPhone-tulajok szavazhatnak"

És hol írtam az ellenkezőjét? Pont az szerepel a posztban, hogy "ez a program messze nem reprezentatív, csak egy elég szűk metszet adta ezeket a válaszokat".

Egészen más miatt érdekes ez a dolog. Leírtam, hogy miért, csak kéne értelmezni is a szöveget, amit olvasol, nem csak zsigerből kommentelni az első bekezdés után...

2013.12.14. 13:25:24

Azt eddig is tudtuk, hogy a szifon tulajok jelentős hányada sznob, és azon sincs mit meglepődni, hogy ez a halmaz beleesik a liberálisok halmazába.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 13:25:25

@Laci A Lakli: Ez nem választó szoftver, ez közvéleménykutató szoftver...

Kandeláber 2013.12.14. 13:29:33

@Fedor: De. Jól értelmezem.
Szokás szerint a liberális übermensch mantrát sulykolod.

Vulpes Inculta 2013.12.14. 13:29:39

@valaki senki: Akkor az LMP-t kik jutatták a parlamentbe?

Dagiiron 2013.12.14. 13:32:00

Aki a Bajnaira szavaz, az nincs magának. Ez az off-shore lovag tegnap megígérte, hogy a rendesen adózóknak nem kell félniük, mert ha ő nyer, akkor az SZJA terhelésük nem lesz magasabb mint 2010 előtt... szóval kurvára megemeli az SZJA-t, miközben az egész élete az magyar adórendszer alóli pénz kimentésről szólt. szóval egy szar alak. Inkább pengesse ki az SZJA-t és a járulékot az elmúlt 20 évben kimentett pénz után, s ne azokat szopassa megint, akiket 20 éven át szopatott az adófizetés elmaradásával.

tisztapista 2013.12.14. 13:34:17

"Érdekes látlelet ez Orbánék bő három éves ámokfutásáról."

iPhone-os alkalmazás által begyűjtött adatok alapján népszerűséget mérni, és ezt utána publikálni?

Ez komoly?

Tényleg érdekes látlelet ez. Rólad.

Timmyyy! 2013.12.14. 13:37:13

Nem mindegy? A választás csak kamu lesz. Egyrészt elmegy 50-60 százalék, aztán az új választási törvény miatt lesz egy rakás, kizárólag az állami támogatásért összerántott kamupárt, (a töredékszavazatok mennek a győztesnek), a végső számokat pedig a tömeges láncszavazások határozzák majd meg. Az egész en bloc illegitim lesz. Megdöntendő rendszer mindenfajta lelkiismeretfurdalás nélkül.

Qwer 2013.12.14. 13:37:50

"És ezen a kormány helyében én nagyon elgondolkodnék."

Naiv vagy. Orbánék pontosan tudják, hogy ez a réteg elfordult tőlük.
De amíg a rezsicsökkentéssel sokkal több embert állítanak maguk mellé, addig miért foglalkoznának ezzel a réteggel?

Meth, Not even once 2013.12.14. 13:38:21

Segítek: iPhone-ja legnagyobb részben a végzős középsulisoknak meg az egyetemistáknak van.
Ők meg az egyik legnagyobb szopatást kapott réteg (gondoljunk ugye a tavalyi diáktüntetésekre), szóval azt hiszem senkinek nem kéne ezen meglepődnie.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 13:38:45

@tisztapista: Elolvastad te ezt posztot, vagy te is leragadtál a címnél?

Vulpes Inculta 2013.12.14. 13:39:04

@Fedor:

Én hol állítottam hogy csak zsidóknak van IPhone-ja? Egy kérést fejtegettél az írásoddal, én meg válaszoltam rá.Hogy ha te is ilyen dogmatikus-ballbisi vagy, akivel nem lehet bizonyos dolgokról beszélgetni "mert nem PC" az már a te szűklátókörűséged.

Tény hogy a zsidó származásúak magasabban képzettek, jól keresnek, alapvetően liberális szellemiségűek, Budapesten laknak. Ezért jöhetett ki a Libás 30%-a, Révén IPhone-t nem engedhetik meg maguknak a panelprolik vagy mondjuk minimálbér-keresetű vidéki lakosok.

Nos?

Qwer 2013.12.14. 13:40:44

@Vulpes Inculta: Azok juttatták az LMP-t parlamentbe, akinek elegük volt az MSZP-ből, Gyurcsányból, de nem tetszett Orbán stílusa és/vagy nem akartak 2/3-ot.
Több ilyen embert ismerek, nagy részük diplomás, fiatal és nem zsidó.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 13:41:32

@Meth, Not even once: "iPhone-ja legnagyobb részben a végzős középsulisoknak meg az egyetemistáknak van."

Elég sok iPhone tulajt ismerek. Cégvezetők, középvezetők, vállalkozók. A huszonötön aluli ismerőseim közül viszont egynek sincs.

ariskerase · https://puccsista.blogspot.com/ 2013.12.14. 13:43:00

Ez a post szánalom a köbön! Bajnai? Ki ő? Tőle várjátok a megváltást? Volt egy éve láttuk mihez értett, gyakorlatilag semmihez. IMF, adósság, adóság hátán. Miből gondolja bárki, hogy majd ő it csodát tesz? Agymosott népség, de ha nektek ez kell, Bajnai a megváltó az oldalán a Helmeczyvel, vele akar korszakot váltani. Mint egy rossz kabaré!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 13:43:31

@Vulpes Inculta: "Én hol állítottam hogy csak zsidóknak van IPhone-ja?"

Néha olvasd vissza azt, amit írsz. Hasznos:

"ez a réteg alapvetően zsidó származású, vagy zsidó identitással rendelkező fővárosi"

Kandeláber 2013.12.14. 13:44:51

@Fedor: Például ez:
"Például, hogy attitűdjében liberális: engedélyezné a melegházasságot, legalizálná a füvet. Nagyon nem ért egyet a kormány intézkedéseivel, legyen szó a hajléktalanokról, a stadionépítésekről, a trafikokról vagy az egykulcsos adóról. És bízik abban, hogy a NAV botrány hatással lesz a jövő évi választásokra."
Liberális mantra, vagy nem?

ariskerase · https://puccsista.blogspot.com/ 2013.12.14. 13:45:00

ja megjegyzem i-phone-ja a leghülyébbeknek van. Aki tehetős az nem vesz ilyen szart, a csoró gecik veszik ezrével, hitelre meg részletre. Azok meg szarnak a választásra!

Vulpes Inculta 2013.12.14. 13:47:04

@Qwer: Az LMP-t a SZDSZ árvák jutatták a parlamentbe, és csak jobb híján szavaztak oda, ezért is esett a pártszakadás után az LMP támogatottság 2%-ra,a maradék ment rögtön a Libáshoz korszakot váltani az MSZP-vel.

Mellesleg ugyan '10-ben nem szavaztam az LMP-re, de Schiffer következetessége révén valószínűleg jövőre oda fogok.

Vulpes Inculta 2013.12.14. 13:49:48

@Fedor:

Ott van hogy "alapvetően" ami azt jelenti hogy nem mind, ha tudsz szöveget értelmezni. De elárulod mért ezen pörögsz és mért nem arra válaszolsz érdemben amit írtam?

Mária 2013.12.14. 13:50:01

Igen, az Apple-kaszt játékban részt vevő képviselői nyilván nem éppen szénné szívatják az online (és bármilyen egyéb) kommunikációhoz síkhülye Bajnai-stábot, hanem TÉNYLEG azt akarják, hogy a Gordon jöjjön vissza, vegye el tőlük a Mekbúkokat meg az Ájfónokat és alkatrészenként ossza szét a szegények között :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 13:51:10

@Kandeláber: "Liberális mantra, vagy nem?"

Liberális, persze, de én az übermentsch-et nem értettem... Mármint, tudom, mit jelent a szó, csak azt nem, hogy miképp kerül ide.

Kandeláber 2013.12.14. 13:53:08

@Fedor: Úgy, hogy a magukat liberálisként interpretálók nagyjából úgy néznek a nem liberálisokra, mintha az Empire State Building tetején állnának.
Gondolom emlékszel még a "szürkeállomány" szövegre '90-ből...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 13:53:54

@Vulpes Inculta: Az alapvetően majdnem ugyanaz, mint az összes. Sarkítottam igen, mert hiába próbáltad enyhíteni ezzel a kitétellel, gyakorlatilag ezt mindtad.

Hülye összeesküvéselméletekre meg nagyon nincs kedvem válaszolgatni. Az "érdemi" mondanivalód is ugyanilyen rasszista.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 13:54:26

@Mária: "TÉNYLEG azt akarják, hogy a Gordon jöjjön vissza, vegye el tőlük a Mekbúkokat meg az Ájfónokat és alkatrészenként ossza szét a szegények között :) "

Mert Bajnai olyan, hogy ezt akarja. Nyilván.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 13:55:30

@Kandeláber: Ja, hogy kisebbrendűségi frusztrációdat vetíted így ki! :-)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.14. 13:57:58

@Csigataposó:

Nem feltétlenül.

Az új választási rendszer lényegeben nem hozott radikális változás. Eddig is, most is minden az egyéni választókerületekben fog eldőlni.

Kandeláber 2013.12.14. 13:59:54

@Fedor: Ez kábé olyan színvonalú riposzt volt, mint amikor a homárokat elítélőket egyből látens homoszexuálisként emlegetik...:D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.14. 14:00:47

ezt valószínűleg Bajnai is letöltötte és el is hiszi tényként...

maroz 2013.12.14. 14:01:10

@Fedor: De kaptál egy értelmes kritikát, ami ezt a "messze nem reprezentatív" kitételt is erősen árnyalta, és úgy tűnik, hogy nem reagáltál rá.

Jó lenne látni, hogy ez a "messze nem reprezentatív" valójában mennyire "messze". Tehát azt kéne megnézni, hogy mennyi lehet itthon az i-phone tulajdonos, és közülük hányan töltötték le, valamint használják a szóban forgó app-ot. Mert a betett statisztikád koránt sem az i-phone tulajdonosokról mond el bármit is, hanem csak a programot használók azon részhalmazáról, akik szavaztak.

Szóval mintha koccanásos balesetet szenvedett volna a vágyvezérelte gondolkodásod és az igényesebb kommunikáció, és nem egyértelmű, hogy ki a felelős. :)

Vulpes Inculta 2013.12.14. 14:02:07

@Fedor:

Istenem, komolyan beszarok rajtad :DD
Írsz egy blogbejegyzést,kérdést fogalmazol meg, én adok rá egy választ, erre meg jössz a balliberális dogmatikáddal ahelyett hogy mondjuk megcáfolnál. Én elfogadom hogy ha nincs igazam, de akkor győzz meg.

Emiatt a felsőbbrendűsködő,dogmatikus, lekezelő, a másikat hülyének néző és véleményét nem tisztelő felfogás miatt lett szitokszó a "Liberális" Magyarországon, pajtárs...

Tyreo 2013.12.14. 14:10:18

Azért aki iphone-t vesz,az sem a műszaki-gazdasági értelmiség..

Háló Őr 2013.12.14. 14:14:34

Izzadságszagú erőlködés, ahogy tolod a libást. Különben meg úgyis a nyugdíjasok döntik el, ki legyen a főnök.

maroz 2013.12.14. 14:21:11

@Fedor: Mindenesetre durván többen vannak olyanok az országban, akik ugyancsak frusztrációként élik meg az elitünk egy részének a társadalomhoz való viszonyulását, és hasonlóan a budapesti, nem annyira külső kerületi, és a zsidó toposzt bagóként állandóan a pofájában tartó, a permanens rágástól köpni bármikor kész és képes emberekkel azonosítja ezt az elit-részhalmazt.

Ennek a frusztráltság-érzésnek pedig vannak következményei, amelyeket ismerve szerintem nem a legfelelősebb hozzáállás legyinteni erre a frusztrációra és nem is foglalkozni vele.

Laci A Lakli 2013.12.14. 14:21:42

@Fedor:
Értem én. Tehát aki naponta, beírja az appba, hogy Bajnai a menő. Az valószínűleg nem Bajnaira fog szavazni, hanem Orbánra :D. Az NSA is valószínűleg ebből semmilyen következtetést sem tud levonni. Ilyen okos megtévesztő taktikával bevallom én még nem találkoztam. :D

Kandeláber 2013.12.14. 14:21:57

Elég szomorú, hogy az úgynevezett "magyar baloldal" csak ezt a libást,egy túlmozgásos Tourette-kórost meg egy zsúrfiút tud felmutatni Orbánnal szemben.

buday008 2013.12.14. 14:23:17

@Vulpes Inculta: Tudnád hogy a zsidópénz az mszpt támogatja sírva fakadnál...Megjegyzem amúgy megértem a zsidókat hogy a szavazat szerzés miatt antiszemita fideszre nem kíváncsiak..Igaz novák elődöcske rajtuk is túltesz az üldözési mániájával..:_)))

Fekete Pestis 2013.12.14. 14:23:45

"Például, hogy attitűdjében liberális: (...) Nagyon nem ért egyet (...) az egykulcsos adóval. "

Fából vaskarika. Ilyen a magyar liberalizmus: a mások zsebében vájkál.

buday008 2013.12.14. 14:24:29

Eza felmérés azt mutatja hogy akinek esze is van meg pénze is - az érdekes módon nem szavaz a fideszre..

sanyix 2013.12.14. 14:24:58

bajnait tipikusan a nem túl okos, de annál hiszékenyebb emberek támogatják, az olyanok akik azt mondják hogy "na ő egy okos ember nem meglepő hiszen politikus!" "ők az ország krémje!", és hasonlókat mint amiket pl egy gettóharcos dealer is mond amikor álmodozik arról hogy ő nagy ember lesz.
A bajnai fanok csak azért nem a hasonló "nagy ember" orbánnak csápolnak, mert arról a tv-ben megmondták hogy az jobboldali (és a jobboldali nem menő(ellentétben az iphone-al ;)), de az nem tűnik fel nekik hogy magyarországon nincs jobboldal, mert az már bonyolult), de főleg azért, mert az újságban, rádióban, tv-ben, sokat mondták hogy bajnai bizony szakértő! És amit ott mondanak, az úgy is van :)
És nagyvonalúan elfelejtik azt hogy bajnai bizony ott asszisztált a háttérben az "elkúrás" éveiben.
Bajnai annyira szakértő mint egy jól betanított házőrző kutya... tette amit mondanak neki, gondolkodás nélkül.

Alvarez 2013.12.14. 14:26:27

Jó a poszt, tetszik, hasznosak ezek a statisztikák, sok mindent ki lehet olvasni belőle. megdöbbentő az MSZP alacsony népszerűsége...

MACISAJT 2013.12.14. 14:27:51

"Derűre ború
F. Az Együtt-PM a legnépszerűbb párt
És Bajnai a legnépszerűbb politikus. "

Hát persze.. az " I Phone kategóriában"..Muhaha.
Hány fős mintán, amúgy konkrétan?
Mert ezek a százalékok...

Amúgy a Szonda, Mediánnál évekig vezette a népszerűségi listát pl. Dávid Ibolyka és Szili Katalin...
Csak éppen élesben a kutya sem szavazott rájuk...

Alvarez 2013.12.14. 14:30:52

@sanyix: sajnos ha egy ország nyakig el van adósodva, akkor azt kell tennie, amit mondanak neki. Akkor az IMF, most a Templeton igényeinek kell megfelelni. Én inkább az IMF-et választanám.

hvg.hu/gazdasag/20131209_A_Templeton_alapkezelojevel_ult_le_Varga

high up! 2013.12.14. 14:30:54

Annyira bírom, amikor ez a két nagy tábor:

a proletár-lumpen-internacionalista gyúrtcsány-maszop tábor

és a

proletár-lumpen-röghözkötött birkamagyar Orbanescu tábor

azon vitakoznak Európa putri hátsójában, hogy melyikük is alkalmasabb a vezírsígre.

Na basszátok alássan, akik alkalmasak lennének, azok már rég leléptek a boldog polgári Európa és más kontinensek országaiba, titeket meg
itthagytak, hogy irtsátok egymást.

Kandeláber 2013.12.14. 14:31:09

@buday008: A fidesz,a Likud testvérpártja mint antiszemita...
Rogántól Lázáron, Deutschon keresztül Fónagyig nagyrészt Mózes-hitűek alkotják a Párt felső vezetését. :D

MACISAJT 2013.12.14. 14:31:12

@Alvarez: ("megdöbbentő az MSZP alacsony népszerűsége..")

Miért lenne megdöbbentő?
Láttál már komoly valódi kutatást az MSZP szimpatizánsainak életkoráról ?
Nemrég jelent meg ugyanis.

És a +60-nál kezdődik a java.
A könyörtelen biológiai fegyver kinyír közülük 2018-ig de pláné 2002-ig legalább a felét..És utánpótlásuk szinte semmi.

Anselmo 2013.12.14. 14:31:29

Az MSZP pedig nem jutna be a parlamentbe (4.8%) a lista szerint.

Fekete Pestis 2013.12.14. 14:31:43

@Dagiiron: +5.

és a kormánya ugyanazon napon fogadta el az ingatlanadót, mint a lax simort, 2009ben

Fekete Pestis 2013.12.14. 14:34:00

@Fedor:
nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar tipikus esete.
sajnos te meg beleestél a csapdába.

high up! 2013.12.14. 14:35:36

@MACISAJT:"Amúgy a Szonda, Mediánnál évekig vezette a népszerűségi listát pl. Dávid Ibolyka és Szili Katalin."

Le essen neked a tantusz, hogy az két külön kategória, hogy a legnépszerübb politikus mögött csak 1%-os párt áll,, vagy 20-30%-os. Mert ez utóbbi esetben már tök nem mindegy, hogy a nagyvezír mennyire népszerü, teccik tudni?

MACISAJT 2013.12.14. 14:35:50

@Kandeláber: ("Rogántól Lázáron, Deutschon keresztül Fónagyig nagyrészt Mózes-hitűek alkotják a Párt felső vezetését. :D ")

Már az első név is fals...
Rogán ugyanis egy, az osztrák határ mellőli Szakonyfaluról vend származású..

www.origo.hu/itthon/20120726-rogan-antal-portre-fidelitas-orban-viktor-fidesz-szakonyfalu.html

Parajpuding 2013.12.14. 14:36:01

Ezért kellene mielőbb a google play-en is elérhetővé tenni ezt a programot, mert az már jóval nagyobb létszámú mintát jelentene. annak az eredményéből már több következtetést lehetne levonni. Egyébként pedig nagyon jó az ötlet.

buday008 2013.12.14. 14:37:06

@Kandeláber: Ebben nem kétlem hogy igazad van. De sok átlagos fidesz szavazó ill van kisebb képviselő is vidéken; aki hidd el bizonyos szinten antiszemita. S erre tudatosan rá is játszika a Fidesz a nyilatkozataival szavazatszerzés szempontjából. Amir nem fog ellensúlyozni pl Áder menetrendszerű tel-avivi látogatásai sem...Ezeknek az embereknek az anriszemitizmusát gondosan táplálja a fidesz..

buday008 2013.12.14. 14:38:38

addig se a jobbikra szavazzanak..

MACISAJT 2013.12.14. 14:38:53

@high up!: ("Le essen neked a tantusz, hogy az két külön kategória, hogy a legnépszerübb politikus mögött csak 1%-os párt áll,, vagy 20-30%-os. ")

Világos. Vagyis a libaszakértő mögött ,nem úgy mint Dávid és Szili mögött akik évekig vezették a Szonda/Medián népszerűségi listát, most egy 20-30%os párt áll...

Ha csak úgy nem:
www.youtube.com/watch?v=fYHSTbCBbno

Vulpes Inculta 2013.12.14. 14:39:25

@buday008:

"Megjegyzem amúgy megértem a zsidókat hogy a szavazat szerzés miatt antiszemita fideszre nem kíváncsiak"
---
A fidesz nem antiszemita párt.Azonban a zsidók EGY RÉSZÉNEK (Fedor kedvéért emelem ki hogy ne legyek rasszista még véletlenül se :)) ) minden antiszemitizmus ami egy kicsit is kapcsolódik a nemzeti gondolatkörhöz.
Ez az oka, mint írtam, hogy nem szavaznak a fideszre.

Alvarez 2013.12.14. 14:41:06

@MACISAJT: "Hány fős mintán, amúgy konkrétan?"

Látom nálad a nemzeti konzultáció az alap, néhány milliárdért. Bónuszként pedig épülhet a Kubatov lista, a diszkréten elhelyezett azonosító vonalkód segítségével. Magyarország jobban teljesít!

Kim Jong Un 2013.12.14. 14:43:36

Ekkora baj van a ballib oldalon? :D :D
Ilyenekbe kapaszkodtok mar? :D

Obazdmeg, ez maga a szanalom - es egyben a gyonyor is :D!

A fidesz siman behuzza a gyozelmet - de inkabb a ketharmadot - tavasszal, az ellenzek meg jobban szetfragmentalodik, megy majd az egymasra mutogatas, hogy bezzeg ha osszefogtunk volna...ebbol a kaoszbol a boszme fog legjobban felemelkedni, es ezzel, hogy o lesz a baloldalon az ikon, garantalja is egyben, hogy a 2018-ban ismet sima ketharmad a fidesznek.

Kandeláber 2013.12.14. 14:47:34

@MACISAJT: És a többi felsorolt is tiszta fajú árja, mi? :D
@buday008: Persdze az echte cionisták ballibek, jelenleg szdsz-árvák.
Ők megoszlanak a maszop, a déká meg az E-akármi között.
A szócsöveik között meg szinte nincs keresztény. elég végignézni az atv stábját.
Az újságíróklub múmiái tanulmányfejek, Olgin is egyre jobban kiütköznek a rasszjegyek ahogy öregszik.

ANTI-SQUIRREL 2013.12.14. 14:48:21

@Fedor: "Elég sok iPhone tulajt ismerek. Cégvezetők, középvezetők, vállalkozók. A huszonötön aluli ismerőseim közül viszont egynek sincs."
Ez igy van nyugaton is! Az uzleti szferaban hasznaljak es nem azert, mert annyira jo, vagy mert a szomszednak is ez van. Draga es presztizs kerdes hogy van-e vagy nincs. Konkretan nyugaton sem veszik az iPhone-t a tanulok, csak az uzletemberek hasznaljak tobbnyire. Zsido nem zsido nem szamit, presztizs. Amugy tenyleg nem a videken elo "kapalo" krumplitermeszto veszi az iPhone-t. "Na megyek az Apple store-ba es nezek egy uj telot, mert lehet hogy van ra app hogyan kell felszantani a foldet" :)
Dolgoztam mar tobb cegnek is ahol 90%-ban iPhoneja volt az embereknek csak mert...
Amugy pont tegnap soztak ram egy uj iPone-t a melohelyemen. (itt is kotelezo)
Szoval most akkor en is zsido lettem szerintuk, vagy egyetemista? ki tudja? :)

MACISAJT 2013.12.14. 14:48:28

@Alvarez:

Miért, baj ha megérdeklődöm, konkrétan hányan szavaztak ezekhez a százalékokhoz?:P
Hány darab I phone-os szeretné a libaszakértőt és pártját, vagy milyét is?:P

De nyugi, eftársak. Anno az alábán elvtársak is bejelentették hogy a háborút a rossz időre való tekintettel a tornateremben rendezik.
Így aztán, ennek a példának az alapján, a 2014 áprilisi buktát követően, az agyonvert ballibák is rendezhetnek egy szűk körű Iphone tulajdonosoknak kiírt "választást".
És majd lesz nekik alternatív köztársasági elnökük( pityinger) meg alternatív miniszterelnökük( a libaszakértő).

buday008 2013.12.14. 14:48:58

@Vulpes Inculta: Maga a fidesz nem is antiszemita de az ténykérdés hogy van náluk bőven antiszemita hang megnyilvánulás közvetve ill közvetlenül. S ha ez még nekem is feltűnik aki nem vagyok izraelita akkor az "érintetteknek" pláne. Az meg megint megérne egy eszmefuttatást hogy egy párt hogyan tudná kvázi csendben a tetteivel képviselni nemzetét anélkül hogy összevissza fröcsögne sok balgaságot--

buday008 2013.12.14. 14:51:57

utána meg rohannak oda bocsátanot kérni aki ellen itthon válogatott szitkokat szórnak..-érdekes ez-az emberek -szerintem- felesleges lázítása..

Alick 2013.12.14. 14:53:40

@buday008: van zsidó frakció a fideszben, pl. dajcstomi.

buday008 2013.12.14. 14:56:06

@Kim Jong Un: És szerinted ezzel a kérdés lelesz zárva? Fidesz nyer és ujabb 4évig folytatja amit eddig csinált?..hm abaj akkor lesz hanem ad a nép nekik ujabb 4 évet... a választáscsak egy lehetséges módja a véleménynyilvánításnak...akkor mi lesz??

buday008 2013.12.14. 14:57:45

az emberek szépen sorban szegéynednek majd újabb 4 évig és minden marad változatlan?? sem a fideszen belül nem lép fel senki ujabb 4 évig?....

buday008 2013.12.14. 14:58:24

a pech akkor lesz ha valaki megunja:_)))))))))))))

_most_ 2013.12.14. 14:58:46

na azért ebből kiderül, hogy a sokak által ostobának tartott iphone tulajdonosok azért egy fidesz szavazónál intelligensebbek :D

buday008 2013.12.14. 15:00:39

Legenyhébb módja ennek hogy az iphonosok lépnek le elsőnek külföldre-pont akiknek pénze esze, munkája lenne itt is...mer hogy ujabb 4 évet nem várnakváltozatlanulazt szerintem borítékolhatjuk ebbőla felmérésből kiindulva...

Kandeláber 2013.12.14. 15:01:59

A fejlett világban a legtöbb országnak ZOG kormánya van.
Teljesen mindegy, milyen pártból kerülnek ki.

Girhes Joe 2013.12.14. 15:03:11

@Vulpes Inculta:

Nekem is van pár ilyen ismerősöm, akiknek tökmindegy, hogy jól járnak-e a kormány intézkedéseivel vagy nem, soha nem szavaznának oda. Konkrét ügyekben is ez megy, ha a fidesz kormány vesz el tőlük valamit, akkor megy a hangos hiszti, hogy ezt hogy képzelik, ha meg a ballib kormány vesz el tőlük valamit, akkor meg kuss van, hogy dehát ez így igazságos. Azaz nem a pártjukat választják meg a véleményük szerint, hanem a véleményüket a pártjuk szerint. Persze nem vagyok naiv, van ilyen bőven a túloldalon is.

Hogy is mondjam, a politikai pártoknak egyszerűen nem ők a célcsoportja.

Vulpes Inculta 2013.12.14. 15:05:19

@buday008:

A Fidesz egy néppárt,azaz szavazóit tekintve vannak köztük Konzervatívok, Nemzeti érzelmű baloldaliak, Nemzeti Liberálisok, és - antiszemiták - is.

De csak ez nem lenne elegendő ok hogy ne szavazzanak rá. Ennyi erővel teszem azt a zsidók nem járnak villamossal, mert voltak olyan nyilasok akik villamossal jártak? Ugye hogy butaság így..

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 15:06:56

@Kandeláber: De most komolyan: itt lovagolsz egy 23 évvel ezelőtti mondaton, amire én már nem is emlékszem, és arra hivatkozva felsőbbrendűzöl mindenkit, aki hisz az egyenlőségben? Haggyá' má...

zobod 2013.12.14. 15:08:35

Eléggé gyenge az okfejtés. Nem az iphone tulajdonosok, hanem annak egy részhalmaza, az alkalmazást letöltő és szavazni is hajlandó iphone tulajok körében volt egy hangyányival kraftosabb az e2014 mint a fidesz.

Viszont, egy 200e ft-os kütyű, meg pláne az előfizetés mellé pár tízezerért osztogatott mobil miért lenne indikátora a jólétnek, fiatalságnak, kvalifikáltságnak?

buday008 2013.12.14. 15:08:46

@Girhes Joe: Mert ezek az emberek értelmesebbek annál hogy csak a saját egyéni egzisztenciájuk szerint szavazgassanak ide-ode. 2: lehet hogy képesek a dolgokat a maguk valóságában összetettebb módon kezelni. Példa: Hiába van tele a zsebem ha az X5-ösöm is uyganúgy tengelytörést kap, mert az utak kátyúsak, illetve elvágják fényes nappal a nyakamat egy trendi pláza előtt.. Mert ugye hhála a fidesznek az ország 80 százaléka rosszabbul él...

Kandeláber 2013.12.14. 15:10:28

@Fedor: Ez volt az alapja az szdsz politizálásának.
Akkor ábrándultam ki belőlük, amikor láttam a választási hirdetésüket a tévében.
Ahogyan Pető, Magyar Bálint meg a többi mondta, hogy "Tudjuk, merjük, tesszük..."
Abban benne volt minden.
A magukat fennsőbbrendűnek vélők hataloméhsége.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 15:10:36

@maroz: De mire reagáljak? Zsidózásra? Minek? Aki azt komolyan gondolja, azzal úgyse lehet észérvekkel vitatkozni...

"a betett statisztikád koránt sem az i-phone tulajdonosokról mond el bármit is, hanem csak a programot használók azon részhalmazáról, akik szavaztak"

És én mást írtam? Ez van a legelső bekezdésben:

"a politika iránt érdeklődő iPhone tulajok szerint"

Kim Jong Un 2013.12.14. 15:11:50

@buday008: ti mar 3 es fel eve mondogatjatok, hogy nem ad nekik tobb idot a nep, meg allamcsod lesz meg a tobbi bullshitet. Erre hat bazdmeg, csak elmaradt az allamcsod, es ugy nez ki a nep meg elkergetes helyett, ujra megszavazza oket? Meg 8 evuk siman van de a 12 is benne van a pakliban, ha a boszme eleg aktiv!

martineden 2013.12.14. 15:11:56

@bbwd: Tudtommal egyszer sem volt a csuti mellett miniszter.Pedig biztos szerette volna,marmint a csuti,hisz o maga mondta,hogy Bajnai vilgabajnok teljesitmenyt nyujtott.Te azert nem emlekszel erre,mert a szaros nyelveddel vagy elfoglalva,,,

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 15:12:40

@Tyreo: "Azért aki iphone-t vesz,az sem a műszaki-gazdasági értelmiség.. "

A legtöbb iPhone tulaj ismerősöm programozó...

buday008 2013.12.14. 15:13:04

@Vulpes Inculta: véleményem szerint amikor Obamával,Putyinnal , Az EU prominenns vezetőivel felesleges dolgokon összerugjuk a port akkor nem biztos hogy a legjobb taktika adott esetben a már itt lévő izraeli tőke elüldözése a jelenlegi gazdasági helyzetben. de lehet csak én látom rosszul...Mert a közgép valahogy magyar állami pénzekből kap megrendelést nem ő hozza be...

Girhes Joe 2013.12.14. 15:14:23

@buday008:

Persze, olyan is van, aki elvből szavaz A vagy B oldalra, és ami a lényeg: meg is tudják indokolni. Az ilyeneknek őszinte elismerésem, akármelyik oldalon is állnak.

Amiről én beszélek, az a "fidesz fúúúj, mszp király" idióták. Vagy épp fordítva. Akinek tök mindegy, mi is volt a konkrét döntés, csak az számít, ki hozta meg. Akiknek az egykulcsos addig tetszett, amíg az szdsz mondta, azóta meg már büdös, amióta a fidesz mondja. De ez csak egy példa a sok közül.

Kim Jong Un 2013.12.14. 15:14:27

@ANTI-SQUIRREL: "Ez igy van nyugaton is! Az uzleti szferaban hasznaljak"

Ekkora egy baromsagot leirni. :D :D
Nyugaton mindenki hasznalja, a kisiskolastol a nagymamaig baszki!

Szerinted el tudtak volna adni 400 000 000+ darabot a vilagban, ha csak az uzleti szferaban hasznalnak? Gondolkozz mar egy kicsit...

Alvarez 2013.12.14. 15:14:39

@MACISAJT: ha Baján nem 1000 forintot, hanem egy Iphone-t adott volna a Fidesz a szavazatokért akkor rögtön más lenne most a szavazás állása, ugye?

buday008 2013.12.14. 15:14:45

@Kim Jong Un: Mondjuk én is eltudom ezt is képzelni amit leírtál. az is benen van a pakiban éppen ugy amit én leírtam az is. Viszont a böszme szerepében egyetértünk...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 15:15:13

@Vulpes Inculta: "Írsz egy blogbejegyzést,kérdést fogalmazol meg, én adok rá egy választ, erre meg jössz a balliberális dogmatikáddal ahelyett hogy mondjuk megcáfolnál. "

De most mit cáfolják meg azon, hogy nekiállsz zsidózni? Tudod hány zsidó él egyáltalán Magyarországon? hogy abból mennyi a jómódú? Töredéke annak, amit gondolsz, ráadásul azok is használhatnak más telefont is. akiket én ismerek, azok között van zsidó, igen. Meg van szélsőjobbos is, meg Orbán fan is, meg itt vagyok én is, aki nem zsidó, de liberális. És akkor mi van?

Vulpes Inculta 2013.12.14. 15:16:25

@buday008:

"már itt lévő izraeli tőke elüldözése a jelenlegi gazdasági helyzetben"
---
Én nem emlékszem rá hogy Orbán mondott volna olyat hogy takarodjon innét a zsidó tőke, sőt, Martonyi, Áder, meg Szijjártó is ment Izraelbe hogy bátran csak fektessenek be itt.

kutya vacsorája 2013.12.14. 15:16:50

mindig gondoltam, hogy seggfej, aki negyedmillió forintot kiad egy telefonért, de most már egészen biztos vagyok benne.

Alvarez 2013.12.14. 15:16:53

@Kim Jong Un: Baján pedig simán betolta az ezrest a zsebekbe és csak ezzel tudta legyőzni az egységes és nem fragmentálódott ellenzéket. Jajj de ciki...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 15:17:06

@Laci A Lakli: "Tehát aki naponta, beírja az appba, hogy Bajnai a menő."

Egyszer kell beírni, nem naponta, de bármikor megváltoztathatod, ha akarod. A Napi Voks az mindig egy konkrét kérdés. Nézd meg a galériát.

buday008 2013.12.14. 15:18:08

@Girhes Joe: Igazából én leszarnám az egész hóbelebancot ha végre valaki beletalálna valamibe azt megindulnánk felfelé.Légyen akár az maga a fidesz belső ellenzéke is adott esetben... de véleményem szerint ha lesz ujabb 4 év akkor változtatniuk kell sok mindenen..

martineden 2013.12.14. 15:18:22

@Négyzetrács: Azt eddig is tudtuk, hogy a szifon tulajok jelentős hányada sznob, és azon sincs mit meglepődni, hogy ez a halmaz beleesik a liberálisok halmazába......Nagy lesz a pofara eses,ha Androidon is megy majd.Akkor mit talalsz ki fidesz csicska?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 15:20:00

@sanyix: "bajnait tipikusan a nem túl okos, de annál hiszékenyebb emberek támogatják"

Ez csak azért vicces, mert volt nemrég egy felmérés, hogy hányan hisznek a különböző konteókban, aztán rákérdeztek a pártszimpátiára is. Az összesítésben az jött ki, hogy pont az Együtt-PM szavazók a legkevésbé hiszékenyek :-)

ob.szerver 2013.12.14. 15:21:13

"Az Együtt-PM a legnépszerűbb párt..."

Na és? Az adómentes házipálesz főző app-ot letöltők körében egészen más eredmény jönne ki.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 15:22:13

@Kandeláber: "Rogántól Lázáron, Deutschon keresztül Fónagyig"

Rogán, Lázár nem zsidó, a másik kettő szava meg mióta számít a FIDESZ-ben bármit is? Látod erről beszéltem. Minden bokor mögött zsidót keresel, és meg is találod, ha ott van, ha nem...

buday008 2013.12.14. 15:22:17

@Vulpes Inculta: ugyanakkor Horthy meg Wass Albert szobrokat állítunk:_))))) hagyjuk már_)))

Bell a Donna 2013.12.14. 15:22:50

Lesz.rom a melegházasságot, nem legalizálnám a füvet. Nagyon nem értek egyet a kormány néhány intézkedésével, a stadionépítésekkel, a trafikokkal. Az egykulcsos adóval és a hajléktalankérdéssel viszont igen. Nem bízom abban, hogy a NAV botrány hatással lesz a jövő évi választásokra.
Számomra Bajnai nem alternatíva, a többi demokratát szóra sem méltatom.
Egy iPhone tulaj.
Szóval, ennyit a felmérésről.

Girhes Joe 2013.12.14. 15:23:06

@martineden:

Értelmes párt választást akar nyerni, nem telefonos felmérést. :D Valószínű a fidesz (meg az e14 is) tisztában van vele, mekkora része a lakosságnak az, akinek okostelója van, és még le is tölt ilyen politikai véleménynyilvánító alkalmazást, és még rendeltetésszerűen használja is. Tényleg, azt nem írja az app, hogy mégis hány ember szavazata alapján mutatja az eredményt? Ezt még a leggagyibb netes szavazógépek is megmutatják.

buday008 2013.12.14. 15:24:10

szerinted a 3 hülyegyerek aki felrugta a Hanuka gyertyatartót szerinted honnan vette az okosságait? Nem néz tvt, nem hallgat híreket , nem olvas ujságot? xd

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 15:24:16

@Parajpuding: Úgy tudom, készül, remélhetőleg karácsony előtt meg is lesz. A készítő valami olyasmit mondott, hogy Androidra nehezebb megoldani az anonimitást, ezért a csúszás az iPhone verzióhoz képest.

valaki senki 2013.12.14. 15:26:20

@Vulpes Inculta: Ja. A sok kommunista meg bejuttatta a rosszabbikat. Elég mókás, hogy a klasszikus régi mszp-s körzetekben győz zömmel. Igaz, az átlagos végzettség 8 elemi, legalább is a 2010-es felmérések alapján. :)A már érettségit elérni bírók, pedig előszeretettel szvaztak a Fideszre. És tény, hogy ezek a fránya zsidók, szívesebben tanulnak, és nem hajlandók annyira hagyni magukat megvezetni, ámbár 100 évente azért várják a messiást! Na az, még nem jött el, se nekik, se ennek a nyomorult országnak, immáron több száz éve! Mi csak ilyen nagyot mondó politikus fajzatokat választunk magunknak, vagy rakják a nyakuunkba.. sok száz éve!

buday008 2013.12.14. 15:27:09

Maradjunk anyiban hogy a fidesz néha nem gondol bele milyen megszólalásával, tettével mit válthat ki, mit indithat el.. amikor meg már késő lesz lehet majd pislognia erősen...

Vulpes Inculta 2013.12.14. 15:27:16

@Fedor:

Szerintem nem tettem semmilyen sértő megnyilvánulást a zsidókra. Pusztán egy valószínű ténymegállapítást tettem, pl az én ismerőseim körében, aki zsidó származású (nem egy van ilyen,köztük volt barátnőm is) az mind bajnaista.

Ezekre mind jellemző volt az amit írtam. Hogy Pesti.Hogy Liberális. Hogy jómódú.Hogy átlagnál okosabb,képzettebb. Hogy nagyon jól jártak a Fidesszel. Ennek ellenére mégis utálják a Fideszt mint a szart.

Ugyanarra a kérdésre kerestem a választ, mint te, mert ez már bennem is megfogalmazódott korábban, és arra jutottam hogy ennek az ellenszenvnek kultúrális okai vannak. Más egyszerűen NEM LEHET az oka, mert pusztán az anyagi racionalitásból, objektívan kiindulva nekik a Fideszre kéne szavazni,mert ezzel járnak jól, nem azzal ha majd kapnak a nyakukba 3 kulcsos adót. mégse teszik.

Az Iphone itt csak annyiban szempont, hogy Iphoneja nem a csóróknak van, remélhetőleg ebben csak egyetértesz...

Bell a Donna 2013.12.14. 15:27:37

@Alvarez:
Ezt az oktatóvideón láttad?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 15:27:37

@Bell a Donna: "Számomra Bajnai nem alternatíva, a többi demokratát szóra sem méltatom.
Egy iPhone tulaj.
Szóval, ennyit a felmérésről. "

Ne legyél már ilyen egyszerű. Nem azt írtam, hogy MINDEN iPhone tulaj, hanem azt, hogy a többség. Minden szavazásnál van kisebbségi vélemény is...

Pandamedwe 2013.12.14. 15:28:45

@Fedor:
Az az érdekes, hogy még ebben a szegmensben is 16 %-nyi agyhalott jobbikos található.

31/48 2013.12.14. 15:30:21

@Vidéki: Igen, ez egy csodálatos anarchia lenne. Sajnos valószínűleg sokat kell még várni az eljövetelére.

@Fedor: Tehát sikerült találni végre egy szűk demográfiai csoportot, ami a kedvenc pártocskádra szavaz és kitörő örömödben írtál is egy posztot, hogy van olyan csoport a társadalomban, ahol te lennél a normatíva.

Gratulálok. Nos három meglátásom lenne a cikk hangvételével kapcsolatban.

1. Az már a dühöngő elitizmus egy foka, hogy úgy gondolom, hogy a nagy többséggel (finoman szólva) megválasztott kormány, amely még mindig vezet a népszerűségi felmérések mindegyikében (teljes társadalmat tükröző mérve, persze); változtassa meg a politikáját, mert van egy szűk kisebbség, ami "jobb" emberekből áll és a véleményük fontosabb. Ne az általános megelégedettséget, az egyszerű választói akaratot tartsa szem előtt, hanem azt, hogy ez az ájfóndemokrácia, ez a liberális redditköztársaság mit akar.

Ráadásul ez a nagy cenzus nevetséges.

2. Miért nem vezetünk akkor be egy rendes cenzust, nem? Még annak is több értelme lenne. Nem is kell direkte csorbítani a választói akaratot.

Csak éppen a vállalkozók, akik bevételük több mint felét nem állami megrendelésből fedezik; valamint az átlagnál nagyobb keresetű aktív munkavállalók, akik nem állami köztisztviselők szavazhatnának _még egyszer_, hogy megválasszanak egy Szenátust is.

Ami ugyebár szépen elkaszálgatná azokat a törvényeket, ami a kiválasztott célcsoportnak nem tetszene. Na mennyivel jobb, mint ha csak egy ájfóndemokráciánk lenne?

3. Remélem, ha kijön az androidos verzió még feljebb kúszik majd az a 15%-os Jobbik és lesz majd min izgulni az elvtársaknak. (az a 4% MSzP nagyon üt)

Vulpes Inculta 2013.12.14. 15:30:25

@buday008:

Horthynak, aki szereti (én nem vagyok köztük) az nem azért szereti, mert a kormányzása alatt deportálták vidékre a zsidókat, hanem a revízió miatt.

Wass Albertet (ő speciel nem tudom mi köze van egyáltalán a zsidókhoz) őt meg azért, mert jó író, ráadásul Erdélyi, ennek folytán valszeg jobboldali.

Ennyi,aki ebbe többet lát bele, na annak van üldözési mániája.

Kim Jong Un 2013.12.14. 15:32:36

@kutya vacsorája: rengeteg iphoneos ismerosom van, de egyik se adott negyedmilliot erte. Teged jol atbaszhattak! :D

Kandeláber 2013.12.14. 15:32:47

@Pandamedwe: És 8.3 % elbutult dékás...

2013.12.14. 15:33:33

@martineden: Kurvára félek, ha már androidon is libbant többség lesz, akkor már a választásokra sem lesz szükség XDDDD

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 15:33:41

@Vulpes Inculta: "Pusztán egy valószínű ténymegállapítást tettem, pl az én ismerőseim körében, aki zsidó származású (nem egy van ilyen,köztük volt barátnőm is) az mind bajnaista.

Ezekre mind jellemző volt az amit írtam. Hogy Pesti.Hogy Liberális. Hogy jómódú.Hogy átlagnál okosabb,képzettebb. Hogy nagyon jól jártak a Fidesszel. Ennek ellenére mégis utálják a Fideszt mint a szart."

De honnan veszed, hogy a program használói is többségében zsidók? Hogy aki pesti, képzett, és liberális, az csak zsidó lehet? Én se vagyok az, hogy ne menjek messzebb, pedig rám is illik a leírás. Miért olyan furcsa, hogy egy liberális, akinek nem kenyérre kell, amit esetleg nyert az egykulcsossal, nem csak a saját zsebét nézi, hanem elvi alapon ítél meg egy kormányzatot, hogy mit művel általában a gazdasággal és a demokráciával? Tehát miért kellett nekiállni zsidózni?

maroz 2013.12.14. 15:34:24

@Fedor: Persze, te mást írtál. Ezt:

"És bizony az eddigi eredmények eléggé érdekes képet mutatnak az átlagos iPhone-osról."

Amúgy meg a "politika iránt érdeklődő iphone-tulajdonsok szerint" sem áll meg, hiszen semmi okunk nincs azt feltételezni, hogy a politika iránti érdeklődő iphone-tulajok egybeesnek azokkal, akik a szóban forgó vicces kis appot letöltik, majd azon keresztül szavaznak is.

Zsidózás pedig önmagában nincs, ahhoz kellesz te is, tehát ez egy fából vaskarika a részedről, amit simán meg is lehet fordítani: _nem akarsz_ a jelenséggel foglalkozni _ezért_ rámondod, hogy zsidózás és már meg is van az önfelmentés, már meg is magyaráztad magadnak, hogy miért is áll meg az morálisan, ha te kivonod magad egy kényelmetlen és terhelt diskurzusból.

Ez pedig egy kicsit hasonlít arra, amikor az ember saját magát zárja ketrecbe és közben azt gondolja, hogy sikerült kirekesztenie az életéből a csúnyaságokat. Hát, furcsa egy viszonyulás, én nem kicsit szuicid, de te tudod...

Csak mintegy mellékesen: gugliztam egy unottat és azt találtam, hogy 2012 harmadik negyedévében a közel 2,5 millió hazai okostelefon csak alig 8%-án futott iOS. Jó, ez is közel negyedmillió ember, és ennyi valós támogatója talán a teljes "demokratikus" ellenzéknek sincs a szocikák nélkül, de mit tippelsz, mennyien tölthették le ezek közül az appot? Pár száz? Esetleg megvan az ezer is? Az Androidos appoknál van ilyen adat is, igaz, csak hozzávetőleges és nagyon nagyok a tól-ig keretek, például az Időkép appnál aszongyahogy: fél és egymillió közötti letöltés. Szóval mennyien tölthették le? Vagy esetleg van/látszik olyan statisztika is az appban, hogy hányan szavaztak aktuálisan?

Bell a Donna 2013.12.14. 15:34:25

@Fedor:
Ok., én vagyok az 1xrű. :)
Akkor csak hajrá, mérjen megalázó vereséget a patásra Gordon "virtualice".
:D

Kim Jong Un 2013.12.14. 15:34:33

@Alvarez: azert az kemeny, hogy ti mindent kesz tenynek kezeltek amit a boszme/libas/mesehazy eletek tol. :D :D

Hogy habzott a szatok a video utan is, aztan csak kiderult, hogy nem ugy volt, es behuzott farokkal somfordaltatok el a picsaba utana. :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 15:35:03

@Pandamedwe: A telefont pénzért adják, nem politikai szimpátia alapján. A Jobbikban is van elég jómódú, talán még az átlagosnál is több.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.12.14. 15:37:33

Buhahaha!Ez kurva nagy!Tehát,ha a libazsonglőr vezet egy ájfonos app szavazásán=legnépszerűbb politikus!:D
Az ájfon tulajok jellemzően hipszter szélsőbalos hülyegyerekek,akiknek apuci bevásárolt,mert az kurva trendi.Aztán meg mennek vonyítani arról,hogy mekkora szegénység meg nyomor van meg vegyék el a gazdagoktól:D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 15:37:39

@31/48: "Az már a dühöngő elitizmus egy foka, hogy úgy gondolom, hogy a nagy többséggel (finoman szólva) megválasztott kormány, amely még mindig vezet a népszerűségi felmérések mindegyikében (teljes társadalmat tükröző mérve, persze); változtassa meg a politikáját, mert van egy szűk kisebbség, ami "jobb" emberekből áll és a véleményük fontosabb."

Nem ezt írtam, de mindegy. Olvasd el figyelmesebben.

buday008 2013.12.14. 15:40:42

@Fedor: mert ezt hozta ki a fidesz 4 éve ha bevallják ha nem hogy divat lett zsidózni. s nem a jobbik miatt mert azt gondosan kivágjáka hírekből többnyire. Kivéve Novákot mert őbárhol van is csak azt tudja..

buday008 2013.12.14. 15:42:18

Horthynak mega revízióban betöltött hangyáyiszerepét szerintem hagyjuk..Hitlertől kaptuka területeket...szerintem nem kell nagy jós tehetség miért...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 15:43:19

@maroz: "Zsidózás pedig önmagában nincs, ahhoz kellesz te is"

A sok válasz között lehet, hogy összekevertelek egy másik kommentelővel, aki konkrétan zsidózott. Egy kissé el vagyok kavarodva. ha görgetsz felfele, megtalálod :-)

"Vagy esetleg van/látszik olyan statisztika is az appban, hogy hányan szavaztak aktuálisan? "

Kerestem, de sajnos nincs. Ha lenne, beletettem volna a posztba. Annyit láttam, hogy a tervek között szerepel ennek a megjelenítése is a programban.

egyértelmű, hogy nem több százezer szavazóról beszélünk, és de ezt nem is állítottam soha. Igen, ha bővül a programot használók száma, akkor változni fognak az arányok is, de ezeket már leírtam a posztban is, miért kell megismételnem?

buday008 2013.12.14. 15:44:06

rászolgált a mi kis Horthynk akkor irom ugy:_))))))))

31/48 2013.12.14. 15:45:34

@Fedor: erről annyit, hogy konteó volt anno:

>Molotov-Ribbentrop paktum
>zsidók fizikai megsemmisítése (ez már annyira nem, hogy törvényeket hoznak a tagadása ellen...)
>CIA vegyi kísérletek európai lakosságon
>szovjet diktatúrák kiépítése Kelet-Közép-Európában
>MOSZAD és CIA táborokban iráni ellenzékieket kínoznak meg a sah alatt
>Operation Ajax
>Operation PBSUCCESS

És ezek ugye csak a legnyilvánvalóbbak. Persze mindenhol keményen dolgoznak, hogy az utókor se láthassa meg ami most folyik, hiszen nem véletlenül tartják titokban, de ami napfényre kerül azért adhat némi támpontot abban, hogy milyen világban is élünk.

buday008 2013.12.14. 15:45:37

Kíváncsi lennék ha Kádár szobrot kapna,akkor mit lépne a fidesz? :_)))

Amatőr 2013.12.14. 15:48:33

@Kim Jong Un: "Meg 8 evuk siman van de a 12 is benne van a pakliban, ha a boszme eleg aktiv! "

Lehet utálni az orbánt - én is utálom - de ami tény, az tény; kiváló képességekkel rendelkező politikus.
A többi szerencsétlen pedig a "futottak még" kategória.

Az alkalmas libsik kiszálltak, a tahóbunkó maszopban meg fölösleges kotorászni! A baloldal leszalámizta önmagát és egyhamar nem is lesznek számottevő tényező. Ami pedig kár, mert értelmes baloldalra szükség van!

De a jobbikkal számolni kell! Értelmesek, képzettek, alkalmasak!
Ők az igazi ellenfél mindenki számára.
Uraim! Tantusz......

buday008 2013.12.14. 15:52:17

"Lehet utálni az orbánt de ami tény, az tény; kiváló képességekkel rendelkező politikus. " -látod ezzel egyet értek.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.12.14. 15:52:19

Volt a 2010-es választások elött valamelyik blogon, egy előzetes választás.

Azt megnyerte az SZDSZ. :D

Reméljük Bajnai több sikert ér el statisztikájával.

Vulpes Inculta 2013.12.14. 15:54:11

@Fedor:

"De honnan veszed, hogy a program használói is többségében zsidók? Hogy aki pesti, képzett, és liberális, az csak zsidó lehet?"
---
Nem mondtam hogy csak zsidók, hanem azt hogy felül vannak prezentálva.És téged se zsidóztalak le... Te azt is tagadod, hogy a zsidó származásúakra ez általában igaz lenne, mármint hogy
"pesti, képzett, és liberális, és jómódú" pedig ezt nagyjából mindenki elismeri, nem egy kutatásban láttam már és az én személyes környezetemre is igaz...

Itt van pl a 444.hu cikke :
444.hu/2013/11/06/a-zsido-a-kereszteny-es-a-proli/

Igaz ez a '30-as éveket elemzi, de több olyan megállapítás van benne, ami napjainkra is igaz lehet.

"Miért olyan furcsa, hogy egy liberális, akinek nem kenyérre kell, amit esetleg nyert az egykulcsossal, nem csak a saját zsebét nézi, hanem elvi alapon ítél meg egy kormányzatot"
---
Azért furcsa, mert nagyon-nagyon kevés az olyan ember aki nem a pénztárcája alapján ítéli meg az aktuális kormány tevékenységét. Ennek több oka lehet, (pl a tiéd is igaz lehet magadra meg a Bajnaista szavazók egy részére,amennyiben a nem zsidó származásúakat vesszük figyelembe)

De én fenn tartom hogy az általam említett származásból eredő kultúrális szembenállás is komoly meghatározó tényező lehet ebben. Cáfolni továbbra sem cáfoltad amit érzékeltetni próbálok veled.

Tyreo 2013.12.14. 15:56:21

@Fedor: lehet, hogy a programozók tudnak valamit amit én nem, de műszaki paraméter-ár arányban az iphone egy értelmetlen dolog.

31/48 2013.12.14. 15:56:23

@Fedor: dehogynem. Csak legfeljebb nem szívesen ismered be. Mert bármilyen "elégedetlenséget" csak az alternatívák ismeretében lehet értelmezni. Márpedig a nagy többség szerint az Együtt-PM nem alternatíva. Az IPhone 30% szerint meg igen. Hogy miért kell a szűk kisebbség (szerinted egy elit kisebbség, azért mert az Apple termékek egy bizonyos csoport körében státuszszimbólumnak számítanak, pedig azért nem egy Audi, vagy egy budai villa...) jelentős kisebbségének a véleményén a kormánynak "nagyon elgondolkozni", azt tényleg csak te tudod.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 15:56:53

@Vulpes Inculta: Hát én meg továbbra is tartom, hogy ennek az egésznek kurvára semmi köze nincs ahhoz, hogy valaki zsidó, keresztény, vagy ateista, így teljesen felesleges iderángatni, mint álérvet.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.12.14. 16:00:57

kicsit furcsállottam is, hogy ez a voks14 címlapos reklámot kapott annak idején az index főoldalán...

de akkor ezek szerint megvan, hogy miért ^^

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 16:02:57

@31/48: Akkor szájbarágósan: azon kéne elgondolkodnia a kormánynak, hogy mennyire sikeres vajon az a politika, amelyet azok utasítanak el leginkább, akik a kedvezményezettjei lennének? Ha ez így van, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy miért. És innentől kezdve másodlagos, hogy most épp Bajnait gondolják alternatívaként, vagy Gyurcsányt, vagy bárkit: nem Orbánt.

31/48 2013.12.14. 16:03:24

@Tyreo: tudnak akár csak hobbiként is IPhone appokat gyártani, amiért a tulajok hajlandóak szép pénzeket kicsengetni, míg egy androidos talán jobban megfontolja mire költi a pénzét.

Ha már Fedor előhozta az ismerőseit: egy elég durva általánosítással nekem a menedzseri-jogi vonalon dolgozó ismerőseim vesznek Apple cuccokat és ők inkább vásárolnak ezt-azt; akik inkább mérnöki vonalon vannak, szívesebben próbálnak ki mondjuk egy ingyenes appot, GNU projectet, majd ha tetszik nekik, utólag szoktak költeni a támogatásra.

maroz 2013.12.14. 16:03:50

@Fedor: A posztban nem ezt írtad, hanem konkrétan idéztem, hogy mit írtál és azt is, hogy az miért egy szinte teljesen hihetetlen állítás. Na, mindegy, ez van, hagyjuk.

A zsidózást nem értetted meg. Azt mondtam, hogy fogalmilag sincs olyan, hogy "zsidózás". Vannak kijelentések, amelyekre rámondhatod ugyan, hogy "zsidózás", de ennek semmi komolyabb értelme nincs, kábé annyi, mint ha egy másik kijelentésre meg azt mondanád, hogy "hárgyánozás".

Az, hogy ma valaki Magyarországon valamire rámondja, hogy "zsidózás" az tulajdonképpen csak a minősítőről árul el valamit, konkrétan azt, amit már leírtam, tehát hogy a "zsidózás" címke ráragasztásával csak önmaga és az ilyesmire fogékonyak körében próbálja meg valamiféle okát adni annak, amiért az adott dologgal nem akar érdemben foglalkozni.

Amatőr 2013.12.14. 16:06:20

@Fedor:
"Fedor · fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 15:43:19
@maroz: "Zsidózás pedig önmagában nincs, ahhoz kellesz te is"

Addig lesz zsidózás, amíg lesz zsidó. Addig lesz gójozás, amíg lesznek gójok.
Addig lesz bozgorozás, amíg lesz román is, magyar is. És folytathatnám a végtelenségig.
Ez ellen küzdeni fölösleges. Sőt, ostobaság! Minél jobban tiltasz valamit, azt annál jobban akarják.
Sőt, a kérdés egyre többeket foglalkoztat; egyre körmönfontabb, "színvonalasabb" lesz!
A zsidó viccek köteteket töltenek meg. Mint a skót, meg a jófene tudja milyenek. Vagy már az is...

A helyükön kellene kezelni a dolgokat.
Na, de ez a legnehezebb!

maroz 2013.12.14. 16:07:30

@Fedor: Honnan veszed, hogy azok utasítják el a legjobban, akik a kedvezményezettjei???

Amúgy meg: van-e a szavazólapon olyan, hogy "Orbán menjen, de ne jöjjön helyette senki"?

És miért is kéne Orbánnak mennie? Mi változna, ha Orbán menne?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 16:08:32

@Tyreo: Lehet azt mondani, hogy drága. Az. De nem csak az számít egy ár-érték aránynál, hogy mekkora a proci, hanem általában a minőség, a használhatóság, a szoftverintegráció (egyébként ha veszel egy csúcskategórás nem Apple gépet, ami hasonló minőségű, mint az almás cucc, legyen az számítógép vagy telefon, vagy bármi, rögtön majdnem eltűnik az árkülönbség). Én is nagyképűségnek tartottam az Apple imádatot, amíg 15 évnyi windows használat után át nem kellett váltanom egy munka miatt iMac-re. Ég és föld. Mint ahogy az is, amikor a kezembe veszem a gyerek Androidos telefonját a magamé után.

sanyix 2013.12.14. 16:09:43

@Fedor: aki konteokban hisz vagy sem, nem tükrözi a hiszékenységet. Ugyanis vannak olyan konteok amik annyira hihetőek, hogy az ellenkező teória iszonyat nevetséges.
Lásd hülyének és hiszékenynek voltak nézve azok a "konteo hívők", akik arról "fantáziáltak", hogy az usa titkosszolgálatai mindent lehallgatnak. És hopp kiderült hogy igazuk van (NSA botrány), aztán ott voltak a bankimutyi konteok is, hopp előkerült libor botrány, és a többi. Manapság elég konteo alakul át kon-á "teo" nélkül ;)
Azok akik nem hisznek semmiféle konteoban semmivel sem kevésbé hiszékenyek mint azok akik minden konteot elhisznek. Ugyan annyi "eszük" van, csak más forrástól nyelnek be bármilyen hülyeséget...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 16:10:33

@Amatőr: "Ez ellen küzdeni fölösleges. Sőt, ostobaság! Minél jobban tiltasz valamit, azt annál jobban akarják. "

Én nem tiltani akarom a zsidózást, csak rávilágítani az értelmetlenségére. Ha nem vetted volna észre, itt se az volt a reakcióm, hogy kitiltottam a zsidózót...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 16:11:56

@maroz: "Honnan veszed, hogy azok utasítják el a legjobban, akik a kedvezményezettjei???"

Erről szól a poszt, hahó!

"van-e a szavazólapon olyan, hogy "Orbán menjen, de ne jöjjön helyette senki"? "

Ki akar ilyet? Én nem anarchista vagyok...

"És miért is kéne Orbánnak mennie? Mi változna, ha Orbán menne?"

Jaj, ne tedd már a naívat...

WhyCantITouchIt? 2013.12.14. 16:14:58

Az hogy van az országban mittudomén 10 ezer Iphone tulaj, az még egyáltalán nem azt jelenti hogy mind a 10 ezer használta ezt az alkalmazást.

Eleve elég nagy vesztes kreténnek kell lenni ahhoz, hogy valaki még ilyenkor se tudjon elszakadni a politikától.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 16:16:48

@sanyix: Én azt hiszem el, amire bizonyíték van. Ennyire egyszerű. A többi konteó. Ez nem zárja ki azt, hogy ne legyen érdemes megvizsgálni, hátha akad bizonyíték is (viszont akkor már nem konteó), de én nem elsősorban az ilyenekre gondolok, hanem az igazi hülyeségekre. Az meg elég fals érvelés, hogy néhány konteó valóság lett, akkor az összes az. nem. Mindent egyesével kell megvizsgálni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 16:19:08

@WhyCantITouchIt?: "Eleve elég nagy vesztes kreténnek kell lenni ahhoz, hogy valaki még ilyenkor se tudjon elszakadni a politikától. "

Milyenkor? Ha telefont veszek a kezembe, akkor felejtsem el a politikát? Mi van?

És ahhoz mekkora vesztes kreténnek kell lenni, hogy valakinek egy hipszter Hitler legyen az avatarja?

Flúgatlan 2013.12.14. 16:27:01

Buhhhhh....

Hány ember válasza alapján vannak ezek az adatok? Én nem lehet, hogy ők nagyrészt egymás ismerősei, mert a haverok terjesztették a program használatát? Magától az AppStore kismillió alkalmazása közt nehezen telál rá valaki egy ilyenre. Ezért halmozottan semmit nem jelent ez az eredmény.

Ráadásul szerintem meglehetős bolondság ilyet kitölteni. Látszólag anoním módon szavazol, de biztos ez? Nem kell példákat sorolnom, ugye, amikor az okostelefon/TV stb. személyes adatokat is tárolt és küldött a központnak, csak úgy "véletlenül". És itt nem a NSA tudja meg a poltikai hovatartozásodat, akinek az átlag magyar ember túl kicsi falat és azért mégis köti elvben néhűny szabály, hanem egy magánember, az app írója az, aki megtudja, kihez húzol. Az tuti, hogy jó dolog?

Persze, sokan nyíltan felvállalják a meggyőződésüket, de ez a program azzal áltat, hogy anoním szavazhatsz, így olyan ember is használja, aki nem meri a véleményét felvállalni (és ehhez joga is van). E "remek" program viszont ismeretlen személy kezébe teszi le a bevallott preferenciákat, aki csak ígéri, hogy nem használja fel rossz célokra.

Amatőr 2013.12.14. 16:29:00

@Fedor: "Én nem tiltani akarom a zsidózást, csak rávilágítani az értelmetlenségére. "

Világíts!
De szerintem inkább az a jobb, ha a szájakat nem kell befogni!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 16:32:31

@Flúgatlan: A program elég nagy nyilvánosságot kapott az elmúlt hetekben, több portál is foglalkozott vele. Én se csak véletlenül találtam rá...

És akkor neked is: igen, ez csak egy szűk réteg véleménye, de ez benne van a posztban is...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.12.14. 16:33:16

@Amatőr: És ki akar itt szájakat befogni?

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.12.14. 16:37:50

"Képzeljen el egy olyan országot, ahol nem csak 4 évenként vannak választások! Ahol ha nem tetszik egy törvény, egy rendelet, vagy akár egy politikus megnyilvánulása a parlamentben, akkor azonnal megvonhatja tőle a bizalmát."

Erre szerintem nagyrészt olyanok kattintanak, akik eleve el akarnak képzelni egy ilyen országot, más szóval, akik eleve elégedetlenek a mostanival. Tipikusan nem kormánypárti szavazók.

Valamint lehet véletlen effekt is: aki elsőként letöltötte az appot, az véletlen pont bajnaista volt, és a haverjai körében terjesztette, aztán a haverok haverjainak haverjainak haverjainak haverjainak haverjainak körében ez a legnépszerűbb párt.

sanyix 2013.12.14. 16:40:37

@Fedor: te most jól látom hogy kiforgatni próbálsz?
"Az meg elég fals érvelés, hogy néhány konteó valóság lett, akkor az összes az"
Mert nem látom hogy ezt írtam volna...
Nem is hiszek mindegyikben utánajárás nélkül, ami hülyeség, az hülyeség pl a "holdraszállás kamu" baromság, ahogy az állami konteok között is akad jópár hülyeség, pl a "magyarok nyulai", vagy sok tenorizmusos konteo.
Csak a legtöbb droid úgy van hogy konteo= hülyeség utána sem néz hogy van-e valóságalapja, semmi. Kimondja, hogy a konteót csak a hülyék hiszik el, és mind hülyeség. És vannak fordítva is hívők, de ők kevesebben vannak.
Agyatlan konteo hívő, és agyatlan konteo gyűlőlő között annyi a különbség hogy az előbbi az alternatív forrásoktól nyel be mindent, utóbbi pedig az államtól és a politikusoktól, meg a tv-ből...
Mellesleg az állam is folyamatosan konteokat gyárt, csak azt nem szokták úgy nevezni :)

Laci A Lakli 2013.12.14. 16:49:26

@Fedor:
Értem...
Bocsi tényleg nem tudtam, hogy csak egyszer kell szavazni és utána meg lehet változtatni, de ez így még rosszabb...
Ugyanis ebből az adathalmazból azt is le lehet szűrni, hogy milyen intézkedések nem tetszenek neked, azaz magadat egy politikai "direktmarketing" céltáblájává alakítod át.
Ha hiszed, ha nem ezzel az programmal sokkal többet árulsz el magadról, mint az gondolnád első látásra. Azaz minek kémkedjen, ha úgy is elmond nekem mindent, csak egy ártatlan játéknak kell látszódnia. Éljen az NSA :D. Gondolati szabadságot mindenkinek! :D

Flúgatlan 2013.12.14. 16:50:34

@Fedor: "És akkor neked is: igen, ez csak egy szűk réteg véleménye, de ez benne van a posztban is... "

Nemcsak a réteg szűk voltával van bajom (bár elárulhatnád, kiírja-e a program, hány szavazat alapján dolgozik és ha igen, mennyi is ez a szám), hanem azzal, hogy ezek feltehetően nem függetlenek.

Ezért nem igaz a cikk egyik legelső mondata: "legalábbis a politika iránt érdeklődő iPhone tulajok szerint," Ez a szavazás nem a politikai iránt érdeklődő iPhone tulajdonosok reprezentatív mintája alapján készült. Nagyon nagyot torzíthat az ismerősi láncolat, amin terjedhetett a használat.

maroz 2013.12.14. 16:52:11

@Amatőr: Ilyesmit mondok én is, csak másik megközelítésből. A zsidózás attól lesz zsidózás, ha egy kommunikációs aktust valaki annak minősít. Ha például azt mondom valakire, hogy: a mispóchéd így meg úgy, akkor ezt lehet így és úgy is értelmezni, és csak az értelmezőn múlik, hogy melyiket választja. Ha a zsidózás neki előnyösebb, mert így megússza egy címkézéssel azt, hogy a tényleges információra érdemben kelljen reagálnia, akkor azt fogja erre mondani, hogy ez bizony zsidózás. Ha nem, akkor meg minden további nélkül gondolhatja azt, hogy itt egy jiddis eredetű kifejezést használt valaki, és simán átlépheti.

Tehát a "zsidózás" gyakran pont a dekódoló miatt lesz az, és ne tudd meg, hogy hányszor jártam én is úgy, hogy mondtam valamit, aztán csak néztem ki a fejemből, amikor közölték velem, hogy zsidóztam. Deháténnemis! De! Zsidóztál! Dehátén... De! Ne tagadd!! Zsidóztál!!! Náci!!!! Kirekeszteni!!!!! - Na, ha csak így nem. :)

kentauri 2013.12.14. 17:05:04

@Vulpes Inculta: szerintem a szó amit kerestél a műanyagsznop.....

maroz 2013.12.14. 17:06:47

@Fedor: A poszt arról szól, hogy az átlagos iphone-tulajdonosok milyenek. Ja, nem is erről szól, de hát te már megmondtad, hogy nem arról szól! A poszt arról szól, hogy az iphone tulajdonosok a rednszer kedvezményezettjei. Ja, nem is erről szól, de hát te már ezt is megmondtad, hogy nem erről szól! A poszt arról szól, hogy...

Szóval érdekes játék ez. :)

"Ki akar ilyet? Én nem anarchista vagyok..."
31/48 kolléga elég szépen megírta, hogy ez az elzavarás komolyabban csak akkor értelmezhető, ha egyúttal van alternatíva is. Mire te azt válaszoltad, hogy az alternatíva csak másodlagos. Mintha festettél volna egy teljesen fekete kört és azt mondanád, hogy az egy Jin-Jang, de a Jang részét már nem festetted meg, mert az másodlagos. Szóval akkor ha jól értem, te egy másodlagos anarchista vagy, ugye? ;)

"Jaj, ne tedd már a naívat..."
Egyetlen nyamvadt érved sincs arra, hogy miért is kellene mennie Orbánnak??? De hát akkor mi is a bajod valójában???

maroz 2013.12.14. 17:10:48

@Fedor: Olyan közel tucatnyian mondjuk neked eléggé egybehangzóan, hogy nem, ez nincs benne a posztban, hanem pont az ellenkezője van benne a posztban, de ez szemmel láthatólag téged nem nagyon tudott megingatni. :)

czjanos 2013.12.14. 17:11:38

@maroz: Azért kellene mennie Orbánnak, mert Hegedűs Zsuzsa szerint ő a legjobb export-cikkünk, nekünk meg, mint kis nyitott országnak fontos az export eredményessége.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2013.12.14. 17:12:09

@Siri Keeton: @Flúgatlan: Jajj imádlak titeket Fidesz-fanok, "egymás ismerősei" meg minden más bugyuta kifogás :D Mert az nem lehet hogy földi halandó ne szimpatizáljon I. Szent Orbánnal meg a rezsikormánnyal, így csak az egymást jól ismerő nemzetközi judeobolsevik cionista szabadkőműves karvalytőke adja szájról szájra hogy ez az app létezik, és szavaznak ezerrel xD Köszönöm nektek, bearanyoztátok a napomat :)

Egyébként meg úgyis a nyuggerek döntik el hogy itt mi lesz, hatalmas és aktív szavazóréteg, akiknek nincs se iPhone-juk se Androidjuk. Ők meg nyelik ezerrel a jelenlegi csacsiságokat. Amíg ők élnek itt mindig kommunizmus lesz, mindegy hogy Orbán vagy Gyurcsány valósítja épp meg.

maroz 2013.12.14. 17:16:10

@czjanos: Pillanatnyilag ez a legjobban kidolgozott és a legkönnyebben védhető érv amellett, hogy miért is kellene mennie Orbánnak. :)))

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2013.12.14. 17:24:00

@Laci A Lakli: Csakúgy mondom neked, hogy már a hozzászólásaid alapján be lehet lőni, valószínűleg kire fogsz szavazni. Bazz, és én akkor nem is vagyok egy NSA.

Ennyit a konzerv logikáról.

Sterbinszky Tivald 2013.12.14. 17:28:15

"legalábbis a politika iránt érdeklődő iPhone tulajok szerint,"...
akik letoltottek a voksot, es szavaznak is
azt hiszem igy korrekt a mondat

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.12.14. 17:43:20

Én is abban bízom, hogy a névtelen voksolásnál már nem kell félni, nem kell Fidesz szimpátiát hazudni, nem kell bizonytalannak tűnni, hanem be lehet húzni a protest X-et. Lesz itt remek fülkeellenforradalom! :)

ANTI-SQUIRREL 2013.12.14. 17:46:58

@Kim Jong Un: "Ekkora egy baromsagot leirni. Nyugaton mindenki hasznalja, a kisiskolastol a nagymamaig baszki!"

Te retardalt en angliaban eleg, nem vecsesen mint te!
Latom hogy kinek mi van!

szikjáró 2013.12.14. 17:53:13

@kutya vacsorája: ezen nagyon röhögnöm kell mindig, mikor eszembe jut.
és oersze nagyon igaz, de attól még vicces is :)

Kim Jong Un 2013.12.14. 18:01:24

@ANTI-SQUIRREL: te vagy a legrosszabb fajta. Kimesz mosogatni Londonba, es azt hiszed, hogy te egybol ralatsz az egesz nyugatra, merthat te angliaban elsz, es ezert mindent latsz mindent tudsz. Valojaban pedig lofaszt nem tudsz, hanem beszelsz hulyesegeket, es azaltal, hogy te ott elsz ezt egybol bizonyitottnak latod, hogy igazad is van, hiszen te felsobbrendu vagy, mert a nyugaton elsz...te fasz te. Pedig valojaban egy kibaszott vesztes vagy, aki elmenekult.

Na de a lenyeg.

Meg egyszer visszaterve a valodi kerdeshez. Szerinted ha egy termek az uzleti szfera szamara keszulne, es csak az uzleti szfera hasznalna, el lehetne adni belole 400 millio darabot? (ugy, hogy melle ott az Android, a Windows es a Blackberry is?)
Az uzletemberek ennyire veszik az Angry birdsot meg a Clash of Clanst, hogy milliardos bevetelt termel a fejlesztoknek? Kepzeld ezek az adatok hozzaferhetoek meg vecsesrol is, bar igaz, hogy mivel en (mar) nem angliaban elek, ezert nem latok ra a nyugatra, ellentetben veled, aki a mosogato melle kikemlelve az utcan ralat a nyugatra...

szikjáró 2013.12.14. 18:02:19

@Welcome_To_Reality: Persze ez is nagy igazság, ha nem is túl cizellált a gondolatmenet (miképpen a valóság sem az).

A politikai pártoskodás meg marad a plebsnek, amely nem látja át hogy az egész a pénzről szól. Akinél a húsosfazék, azé a legnagyobb mócsing. Nem számít Joli néni a másodikról, miképpen nem számít a hatgyerekes munkanélkülivé lett családfenntartó vagy a cigányság/zsidóság/egyébség véleménye sem, amíg nem válik valamennyire nemzetközi szintűvé (nem kerül nagyobb plénum elé, ahol már a nemzetközi közvélemény ítélheti el az aktuális kormányzatot). A legnagyobb cupákért megy a verseny négyévente, ennek csak MELLÉKTERMÉKE az, hogy az adott időszakban jól gurul-e az ország szekere, vagy csak döcög (vagy sehogy), mert nem ez a politikusok legmagasabb prioritása, hanem a saját zsebük.
Innentől kezdve gyakorlatilag mindegy kire szavaz az átlagpolgár, ha van ismerőse valamelyik bandában, akkor szavazzon oda, és este a kocsmában dicsekedjen vele, mikor a hír visszaér a politikus-haverhoz hátha kap egy darabkát a koncból.

szikjáró 2013.12.14. 18:04:29

@Kim Jong Un: Te meg nem élsz kint, és azt hiszed, tisztában vagy egy vadidegenbe szakadt magyar körülményeivel, 2000 Km-ről.

Akkor kérem ki is itt a fasz?

Kim Jong Un 2013.12.14. 18:05:13

@Amatőr: ha a fidesz egyszer valamit tenyleg nagyon elkur - nem ilyen felfujt dolgokra gondolok mint a trafikok meg kozgep es tsai hanem valami igazi nagy elkurasra - akkor a szavazoi nem a libatolvaj olere fognak menekulni, hanem a Jobbikra fognak szavazni. Akkor pedig uraim, ha ok behuzzak a gyozelmet, itt akkora tisztogatas lesz, hogy orom lesz nezni! A ballibnek ideje sem lesz elmenekulni az orszagbol, mire eszhez ternek mar szomszedos zarkaban fogjak utlegelni a libast meg a boszmet! Sajnos ez legkorabban csak 18ban kovetkezhet be, de en bizom benne, hogy ami kesik nem mulik!

Kim Jong Un 2013.12.14. 18:06:23

@szikjáró: 4 evet eltem kinnt, tudom mirol beszelek. Elesben is talalkoztam ezzel a fajtaval, kerultem is oket utana.

DeMarco 2013.12.14. 18:10:00

Ezt a posztot átaludtam, de nem vesztettem semmit sem, ilyen, amikor álmodik a nyomor...

Biztosan sokan elmondták közben (nem olvastam el), de like-okkal nem lehet választást nyerni. Valaki beállított egy automatát, meg felhívta a rokonságot és voálá'.

Szavazókat gyűjtsetek vazze', azok nélkül bajosan kerültök be a parlamentbe. Mert a parlamenti küszöb eléréséhez is kell egy bizonyos számú fizikai szavazó...

Azt meg végképp nem értem, h miközben én egyre nagyobb képernyőjű tévéket és monitorokat veszek, egyesek ezekre az i izékre izgulnak, miniképernyők fölé görnyedve, baromi nagy havi díjakat fizetve, miközben a telefon telefonálásra való, semmi másra... Bőven elég, ha be tudom pötyögni a számokat, a funkciók 95%-át még a kőkorszaki telefonokon sem használom semmire.

Az utópisztikus poszt biztosan vicces, de egy algopyrin helyreteszi a lázadat. Csak előtte menj el dokihoz, h felírja, mert egy idióta libsi pi.a receptkötelessé tette...

meszena 2013.12.14. 18:10:15

Az eredmény oka lehet, hogy főként azok az iPhone tulajdonosok töltik le, akik a felvezetővel, és a kezdeményezéssel azonosulnak. Az "eredmény" pedig valóban inkább vicces, mint jelentős.
Egyetlen társadalmi csoportban sem kor, sem nemek, sem foglalkozás, vagy lakóhely szerintiben) nem mértek Bajnainak vagy pártjának ilyen támogatást.

szikjáró 2013.12.14. 18:10:21

@Kim Jong Un: Na ja, de honnan tudod, hogy nem tanszékvezető a helyi fősulin, hanem mosogat?
Vagy hogy egy tisztességes fizetésből éppen futhatja iPhone-ra is kint, akár havonta kettőre is, miközben nem kell a maradék fizu mellé áruhitelre venni a kenyeret?
Érted? Nem azzal vitázom, hogy voltál-e kint, vagy hogy jól látod-e, hanem azzal, hogy egy idegent betettél a mosogatófiú/lány dobozba, pedig lehet, hogy tervezőmérnök a Bentley-nél vagy akármi :)

toportyánzsóti 2013.12.14. 18:17:40

Kár volt ezért a posztért,enélkül is rettegnek a közvéleménykutatások szerint ujra kétharmados győzelem előtt álló narancsvakegerek,akik 1 millióan vannak ott ahová csak rabszolgaszállítóhajókon férnének be,széleselvtárs körméretűekből 30 000 sem férne el ott.

szikjáró 2013.12.14. 18:17:42

Minden politikai párt pojácák, pozőrök és bohócok gyülekezete. Sorrendben akár (Gyurcsány Orbán Bajnai-Mesterházy-Vona-döntetlen-harmadik-hely). Aki valamelyiket(bármelyiket) komolyan tudja venni, annak őszinte részvétem az elmeállapotára vonatkozóan.

toportyánzsóti 2013.12.14. 18:23:45

@DeMarco: Ilyenkor csak feláll a répád,vagy szemen is köp a spermád érzelmi sérült?

szikjáró 2013.12.14. 18:23:47

@buday008: Ki az a marha, aki "Kezmert játszik Mekkában"? Annak is csak gratulálni lehet. Ez a hanuka-izébigyó egy alapvetően nem zsidóbarát országban körülbelül olyan, mint Nagymagyarországos pólóban sétálni Pozsonyban, vagy Kassán. Mindenképpen bátor, csak mérhetetlenül ostoba dolog. :)

Kim Jong Un 2013.12.14. 18:28:04

@szikjáró: egy tanszekvezeto nem ir le ekkora hulyesegeket. Mondom, ismerem ezt a fajtat, borzalmasak. Kimennek nyugatra, es egybol azt hiszi o fingta a passat szelet. Veri a mellet, hogy o tudja az iphoneok tarsadalmi eloszlasat mert o angliaban el. Ez egy tipus, ez mosogatasnal meg arufeltoltesnel tobbre nem viszi.

Kinnt pedig sokkal konyebben futja egy ilyen telefonra, ezzel nincs is hiba. De ez eppen azt erositi amit mondtam, hogy akarkinek lehet, nem csak az uzleti szferanak.

♔bаtyu♔ 2013.12.14. 18:29:20

Kíváncsi vagyok mire fogja majd ez az Iphone győztes, amikor be sem jut a parlamentbe. Gondolom, túl sok lesz a náci, Orbánék csaltak, vagy efféle.

Remélem, Soros azért behajtja ezen az offshore lovagon a kidobott lóvéját.

szikjáró 2013.12.14. 18:30:13

@Fedor: A legtöbb iPhone-tulaj ismerősöm olyan magas, amilyen széles, tarkopasz, nagy és sötét színű autóval jár, általában automatával, mert 5-6-7-ig nem megy az algebra neki. Te sem vagy szignifikáns statisztikai átlag az iphonnal rendelkező ismerőseid tekintetében, meg én sem. Magyarul a riposzt mellément :)

♔bаtyu♔ 2013.12.14. 18:33:59

@Fedor: Értelmetlenül hadonászol, mert a zsidó egy jól megfogható kategória. Politikailag, kereskedelmileg.

szikjáró 2013.12.14. 18:34:05

@Kim Jong Un: Oké :) Mondjuk ismerek eléggé hóbabukott tanszékvezetőket is, de alapjában véve lehet igazságod :)

val 2013.12.14. 18:46:20

@kutya vacsorája: Nekem eddig ez volt, persze csak azért mert cégesként lehetett ilyet igényelni. Attól függetlenül, hogy baromi jó, privátban soha nem vennék ennyi pénzért "telefont". A többivel egyetértek.

toportyánzsóti 2013.12.14. 18:52:11

@maroz: Bajnaival nagyobb sikered volt a blogodon mint a lovastengerésszel,muszáj volt ide is elpottyantanod pár fiókádat.

Hannibal ante portas 2013.12.14. 18:53:31

Gondolom, ez a blog a bajnaisták házikészítésű, saját szavazásán
alapuló reprezentatív felmérése, azaz semmitmondó marhaság. Saját táboron belül szavaz a sok okos, de attól,
hogy sokat vagy akár lassan mondjátok (hogy Orbán Viktor is meghallja) még nem lesz igaz. A saját kis belterjes, füvező, melegházasságot és egyéb beteg dolgot pártoló tagságotokon kívül Bajnai senkit sem érdekel, ugyanis alapvetően komolytalan maga a pasas és az egész köréje gyűlő siserehad. Rossz volt vállalatvezetőnek, kifejezetten káros volt gazdasági miniszternek és nem volt semmi súlya miniszterelnökként, de azért a cimboráival alaposan padlóra tették az országot és elévülhetetlen érdemei vannak a 2/3 Fidesz győzelemben. S ne feledjük, ez az általatok bizonygatott "legnépszerűbb" párt a bejutási küszöb határán billeg. Reményeim szerint azonban nem kerülnek be a 2014 - es választáson a Parlamentbe.

toportyánzsóti 2013.12.14. 19:00:53

@♔bаtyu♔: Orbánék mindig csalnak és mindig másra fogják,ez alap az élősködő dzsentri oldalon.

maroz 2013.12.14. 19:08:30

@toportyánzsóti: Ezt most nem igazán értem, de ez talán nem is baj.

Minden szart kiraknak blogketrecbe, ez van. :)

Hertelendi 2013.12.14. 19:15:54

@Kim Jong Un: Nagyon találó nicket találtál! Gratula! Gondolom te is kivégeztetnél mindenkit, aki nem orbán seggnyaló...

goldenhind 2013.12.14. 19:20:55

@Hannibal ante portas:

:D

Erre azért ne igyál mérget...
A közvéleménykutatásokkal az a legnagyobb probléma, hogy nem mutat valós képet, egy-kétezer megkérdezett ember nem a valóságot tükrözi...
Ez az app sem mutat valós képet, ez tiszta, nade akkor a kutatócégeké?
Ha ez nem valós, akkor amaz?
:D

Amatőr 2013.12.14. 19:22:43

@Kim Jong Un: "...hanem a Jobbikra fognak szavazni."

Szerintem is! De abban reménykedem, hogy mindkét oldal tudja; ha egy radikális párt jutna hatalomra, akkor lesz itt sírás-rívás és fogak csikorgatása. És akkor nem a zsidózás lesz a legnagyobb gond!

Én nem szeretném, ha a jobbik hatalomra kerülne, de nagyon jó, hogy vannak. Ugyanis kellenek enyegetésnek.

Mert ha az urakkal nagyon elszaladna a ló, hát jusson eszükbe, hogy a sitten mindenkinek van egy téglája. És lesz aki gondoskodik róla, hogy megismerje.

goldenhind 2013.12.14. 19:26:51

@Fedor:

Fedor, tudható, hogy mennyien voksoltak?
Már ezen az appon, hány emberke szavazatából állt össze ez a kép?

Amatőr 2013.12.14. 19:28:48

@Hannibal ante portas: "S ne feledjük, ez az általatok bizonygatott "legnépszerűbb" párt a bejutási küszöb határán billeg."

A bajnai pártja is csak egy kelés a társadalom seggén; megérett, kifakadt, elfelejtjük. Ennyi.

kigyurt álat 2013.12.14. 19:28:52

Mérnök vagyok, az egykulcsos adónak örülök, a családos kollégáimnak pedig még inkább kedvezett. A korábbi balos kollégák épp emiatt orientálódnak a Fidesz felé ebből a szempontból, úgyhogy abszolút hülyeség az az elképzelés, hogy az adórendszer nyertesei balra húznának. Buta, önszivatásra hajlamos kivételek persze biztosan vannak, ezek bármikor befizethetnek az államnak plusz pénzt például az államadósság elleni alapba, vagy odaadhatják a munkanélküli szomszédjuknak, feltéve, hogy komolyan gondolják, hogy most túl kevés adót fizetnek. Ez a szabadsága mindenkinek megvan, és ez a valódi liberalizmus: azt teszel a jövedelmeddel, amit te akarsz. Ha az ilyenek ezt nem értik, akkor nincs miről beszélni velük. Ha cinikus lennék, akkor a poszt következtetése alapján azt mondanám, hogy "balos iphone-osok, irány a kassza, különben hangemberek vagytok"

Nekem iphone-om nincs és nem is lesz, bár nem mennék csődbe ekkora kiadástól, de ha lenne, akkor se politikai appokat telepítenék, hanem arra lennék kíváncsi, hogy milyen értelmes dologra lehet használni. Az iphone-nal rendelkező ismerőseimet nagyjából két csoportba lehet osztani: az egyiknek a munkájához kell, a másik meg a sznob fogyasztó, aki úgy gondolja, hogy mindenből megérdemli a vélt "legjobbat".

kigyurt álat 2013.12.14. 19:34:16

Bajnairól meg az a véleményem, hogy értelmileg kb. Kóka Jánossal van egy szinten, csak ezt a miniszterelnöksége idején jól tudta leplezni, mert önálló döntést nem kellett hoznia, Brüsszel és az IMF már eldöntött helyette mindent. Korábban gazdasági miniszterként és az EU pénzosztásért felelős biztosként meg katasztrófa volt a tevékenysége, ebben az időben futott fel a korrupció a területen.

maroz 2013.12.14. 19:40:40

@toportyánzsóti: Amúgy meg tényleg igazad van, ez valahogyan így működik. Nézd meg most is mi van: a két poszt, tehát ez és az enyém egyszerre, egymás mellett címlaposak, és ezt olvassa most 159 ember, az enyémet meg 24.

Mi lehet az oka? A cím. Ha kellően provokatív, akkor az emberek kattintanak. Kell bele egy kis Együtt-PM, egy kis Bajnai, egy kis Orbán, vagy ezeknek a kombinációi. Most én nem nagyon szeretném megbántani Fedor kollégát, de úgy érzem, hogy az egyén, a polgár szempontjából mégiscsak fontosabb az a téma, amit én feszegetek, mint ez az ájfónos kamuszavazás, és tessék, mégis ezt a posztot olvassák sokszorosan többen. Így megy ez.

Kandeláber 2013.12.14. 19:45:26

Roppant szánalmas és izzadtságszagú ez a Bajnai-propaganda, ennél csak Kálmán Olga atv-s Gyurcsány-szopása undorítóbb.
Nagyjából egy szinten van a köztévés Obersovszky szervilzmusával, de azt csak hírből ismerem mert köztévén nemigen nézek politikai műsort.
Szerény véleményem szerint a Likud-testvérpárt a rezsicsökkentéssel meg hasonlókkal simán lenyomja a milliárdos pubik által vezetett "baloldali" pártokat.
Részemről nem szavazok a fideszre, elsősorban a trafiktörvény miatt (csak mint dohányos vagyok érintett) továbbá a számomra egyre visszataszítóbb szenteskedő-kenetteljes retorikájuk, az egyre erőteljesebben megmutatkozó filoszemitizmusuk és a Kelet-imádatuk miatt.
Bár az utóbbi tekintetében Vona mint iszlám-dicsőítő túlszárnyalta őket.
Eddig mindig elmentem választani, de jövőre elképzelhető hogy nem megyek.
A mostani étlaptól hányingerem van, Gyurcsánytól Bajnain keresztül Orbánig bezárólag valamennyi párt és pártvezető undort kelt bennem.

Brix 2013.12.14. 19:50:09

@kigyurt álat: " Ez a szabadsága mindenkinek megvan, és ez a valódi liberalizmus: azt teszel a jövedelmeddel, amit te akarsz."
Ez nem liberalizmus, hanem anarcho-libertarian gondolkodás. Ennyi erővel megszűnhet az állam is, és akkor mindenki azt tehet a jövedelmével amit akar...
Az egykulcsos adót a társadalom többségének érdekével ellentétesen vezették be, ez vele a legnagyobb probléma. Nem véletlenül, nem vezették egyetlen normális országban sem, kivéve a posztszocikat. Egyébként, Bajnai sem akar a középrétegeket megterhelő adórendszert, de kb. havi 500 bruttó felett beléphet egy másik kulcs.
@Amatőr: Sokan visszasírják majd az előző választási rendszert majd , a 30 ponton megváltoztatott választási rendszerben vége lesz a pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló politikai rendszernek, és jön a vezető párt, a Fidesz egyeduralma

Amatőr 2013.12.14. 19:54:17

@Kandeláber: "Vona mint iszlám-dicsőítő túlszárnyalta őket."

Nézd, ha egyrészt jóban vagyunk a mohamedánokkal, másrészt a zsidókkal, harmadrészt a keresztény világgal, akkor joggal mondhatjuk; Az Isten velünk, ki ellenünk?

is 2013.12.14. 19:59:43

@wmiki: biztos hallottál már arról, hogy milyen baromnak tartják azt, aki felcseréli az okot az okozsttal, legtriviálisabb formájában valami későbbi, előre nem láthatóval próbál megindokolni valami korábbit. ugye?

alfax 2013.12.14. 20:01:39

ez jó és elég jellemző. Iphone-t megvezetett emberek vesznek.

Kim Jong Un 2013.12.14. 20:17:48

@Hertelendi: a ballibet vegeztetnem ki. Aki senki segget nem nyalja azzal nekem nincs gondom. De a ballib osszes emberet es tamogatojat kinhalalra itelnem!

is 2013.12.14. 20:33:02

@Hannibal ante portas: "Rossz volt vállalatvezetőnek, kifejezetten káros volt gazdasági miniszternek és nem volt semmi súlya miniszterelnökként,"

:DDDDDD

A Mercedes szerződést ki és mikor írta alá?
Mennyi volt Magyarország szavának súlya Bajnai, azaz Balázs Péter alatt?
Volna még pár ilyen kérdésem, de tudom, hogy már rég megvan az ítéleted, Hannibál elvtárs.

Hannibal ante portas 2013.12.14. 20:42:28

@is: nem ítélet, csak vélemény. az ítélet megszületett 2010 - ben,
és 2/3 lett. Kell ennél több? Ha
minden úgy megy tovább, mint mostanság
látható, akkor 2014 - ben újra hasonló lesz a helyzet.

Hannibal ante portas 2013.12.14. 20:44:45

@is:
ja, és hát Hannibál nem elvtárs,
tudod, azelőtt portás volt...

monddazigazatmar 2013.12.14. 21:37:03

nol.hu/gazdasag/tizeves_kisfiue_lett_az_elso_iphone_5s?ref=sso

Az iphone tulajok az elit, mi? A rendszer kedvezményezettjei, a jól kereső, képzett fiatalok, mi?
Ha bemész egy romkocsmába az összes hipszter kezében ilyen van, ha délután egy macdonaldsba, 14-15 éves gyerekek iphonoznak.
Könyörgöm, ki annyira hülye, hogy egy akárki által készített alkalmazásba beírja a tényleges politikai nézeteit? Főleg mostanában, amikor minden az NSA-ról meg lehallgatásokról szól.

Mister Gumpy 2013.12.14. 21:40:00

Jaj, Fedor kedves. Szerintem elsősorban az tölt le egy ilyen appot, aki rohadtul elégedetlen az aktuális politikai helyzettel. És amúgy sem újdonság, hogy aki kettőig tud számolni és nyitott a világra, az sokkal nagyobb valószínűséggel utálja a magyar jobboldalt, mint az átlag magyar. Csakhogy az átlag magyar nem tud kettőig számolni és nem nyitott a világra. Szóval ennél nagyobb ferdítésű felmérésért már komolyan dolgozni kellene.

Az mondjuk már hírértékű, hogy ebben a körben 6-szor népszerűbb a Fidesz az MSZP-nél.

2013.12.14. 21:49:21

Nekem van öt közeli ismerősöm, akik iPhone-t használnak. Három fiatalabb kolleganőm, ők annyit tudnak a politikáról, hogy valami köze van a parlamenthez. Egy harmincas férfikollega, aki kő jobbikos, és egy gyerekkori barátom, aki meggyőződéses fideszes. Ja, meg a hugom, aki még azt se biztos, hogy tudja, hogy kik is ülnek a parlamentben. Ennyi erővel az én mintám is reprezentatív és elemezhető.

István Kun 2013.12.14. 22:15:43

Ezek a statisztikai adatok félelmetesen kreált számok, ennyire nem kell nevetgessé tenni egy pártot és vezérét.

avocado_ 2013.12.14. 22:51:53

@shitgun:
ki van emelve hogy nem reprezentatív de ez a hozzád hasonló funkcionális analfabétákat gondolom nem zavarja

Csigataposó 2013.12.14. 23:35:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Kontra. Elfelejted azt az apro valtoztatast, hogy egyeni korzetek gyoztesei is visznek toredek szavazatokat listara. Szamitasok szerint a mostani 54% helyett akar 48% is eleg a 2/3-hoz ha kellokep megosztott az ellenzek, ami eleg biztosnak tunik.

odamondó 2013.12.14. 23:50:34

Ezt évek óta mondom, hogy ma megvalósítható lenne minimális erőkifejtéssel a demokrácia. Mindenki zsebében ott lapul az okostelefon kb pár gombnyomás egy kérdésre a válasz.

De nem még ma is 10 csilliárd forint egy népszavazás kiírása.

Steppenwolf 2013.12.14. 23:54:19

@Mister Gumpy: Nyilván mindenki primkó iskolázatlan szűk látókörű barom ebben az országban, csak az az 5% az ép elméjű, akik meglátják Bajnai pislogó makogásában a vátesz zsenit.

Azért ennél egy picit több szerénységet és alázatot, mert különben piszok nagy lesz a pofára esés tavasszal.

Steppenwolf 2013.12.15. 00:03:28

Az viszont tényleg nem százas, aki egy ájfónos alkalmazásból (amit nagy valószínűséggel pár ezer embernél több nem töltött le, és a válaszok sem reprezentatívak) még azt is megmondja, hogy mely társadalmi rétegek elégedetlenek a kormánnyal, és ebből közvetve választási győzelmet vizionál.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.12.15. 00:09:14

Mekkora a 40 év felettiek aránya az iPhone felhasználók között? A liberális fiatalok körében a melegházasság támogatottsága mindössze 2 százalékkal nagyobb, mint az elutasítottsága...

Mister Gumpy 2013.12.15. 00:38:14

@Steppenwolf: Olvasni tudsz-e, te alázatos szerény zseni?

Csak azt mondtam, hogy aki képes a Fideszt nem utálni, az óriási valószínűséggel buta és/vagy szűklátókörű. És ilyen az ország többsége. Bajnai lényegesen okosabb és jobb ember Orbánnál, ebben teljesen biztos vagyok, de attól még rohadt messze van a vátesz zsenitől. Nyugodtan lehet egy épelméjűnek utálni őt is, van miért. Például ma láttam egy totál hazug E14 videót.

És én is messze vagyok a vátesz zsenitől, viszont ezügyben pofára csak úgy tudnék esni, ha Bajnai nyerne tavasszal (nem fog), aztán még nagyobb szart csinálna, mint most Orbán (ezt nem fogjuk meglátni).

P.Freddy 2013.12.15. 02:25:58

@Vulpes Inculta:

Rohadt, büdös kommunistákra semmilyen származású, normális emberek nem szavaznának, tehát se a Fideszre, Se Orbán Viktorra, és ez nem telefon meg Iphone-birtoklás függő dolog, egyszerűen csak rosszul látod a kérdést.

belgabela 2013.12.15. 04:52:23

@P.Freddy: Neked vén munkásőr, egészen biztos volt vörös tagkönyved. Az ilyen szar alakok kommunistázzák azokat akik ellenük vannak.

belgabela 2013.12.15. 04:54:13

@Mister Gumpy: Az IQ-d eléri a nyolcvanat?

valaki senki 2013.12.15. 06:59:39

@Kim Jong Un: Tehát, ön nem csak ostoba, de gonosz is! Értem. Maga is az a fajzat, aki válogatás nélkül, valakinek a politikai meggyőződése miatt, halált osztogatna. Pont ezért is jó nekünk, hogy a maguk fajta nem juthat döntés közelbe! Soha ne is jusson az ilyen féreg -szerű véglény!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2013.12.15. 07:22:39

én biztos nem adnék ki annyi pénzt egy semmit érő telefonért.
van okos telóm de 7ngyen hozzámvágták mert sokat pofázok.
Fele dolog nem érdekel ami rajta van.
kb 20ezer forintból állítják elő Kinában az iPhoneokat,kb annyit is ér.

2013.12.15. 07:54:01

Eddig is sejtettem, hogy normális ember nem vesz iphont a kezébe, de most már biztos vagyok vagyok benne.

$pi$ 2013.12.15. 08:56:18

@Fedor: "Én is nagyképűségnek tartottam az Apple imádatot, amíg 15 évnyi windows használat után át nem kellett váltanom egy munka miatt iMac-re."

Akkor tehát elsőként elkövetted a hibát, hogy úgy alkottál ítéletet, hogy csak egy rendszert ismertél. Most pedig elköveted a hibát, hogy úgy ítéled meg a témát, hogy csak két rendszert ismersz. :(

nyelv-ész 2013.12.15. 09:03:24

Jaj, hát nekem nincsen ájfónom.

Jajj, micsinájjak mostan?

Hát csak letöltök egy gordonkás háttérképet magamnak, az is több a semminél.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.15. 09:29:38

@Csigataposó:

Ez minimális különbség. Nincs jelentősége.

A lényeg: minden az egyéni választókerületektől függ, mivel az ottani aránytalanságot se eddig nem kompenzálta a választási rendszer, se most sem fogja.

A Fidesznek úgy lett kétharmada 2010-ben, hogy megnyert a 176 egyéni választókerületből 173-at, pedig akkor még kétfordulós volt a rendszer!

Laci A Lakli 2013.12.15. 09:33:48

@Welcome_To_Reality:
Persze a hozzászólásokból is sok minden kiderül. Az egész hozzászólásom csak a helyzet komikájára akart utalni, hogy ez a "felelőtlenül" felhasznált nagy szabadság fog vezetni egy sokkal keményebb diktatúrához. :). Ami elég komikus szerintem... És tuti nem találnád ki, hogy én kire fogok szavazni :D (mert még én sem tudom)

kigyurt álat 2013.12.15. 09:38:57

@Brix: "Ez nem liberalizmus, hanem anarcho-libertarian gondolkodás. Ennyi erővel megszűnhet az állam is, és akkor mindenki azt tehet a jövedelmével amit akar..."

Nem azt mondtam, hogy 0% adó legyen, nem kell túlzásokba esni. Viszont jelenleg az adóék csökkentése a jó irány, mert még mindig túl magas, és remélem megérem, hogy 33%-ra csökkentik 1-2 évtized alatt. Kétharmad a munkavállalóé, egyharmad az állam működtetésére, az lenne a normális szint.
Az mszp, Bajnai és a többi ballib nekem a valódi kommunista rendszert akarja visszahozni, mert a 60% feletti adóék, ami 2010 előtt volt, színtiszta kommunizmus: megdolgozol valamiért és a nagy részét az állam elveszi! Épeszű ember ebből nem kér.
Egyébként ha már "anarcho-libertarian", az adócsaló vállalkozók számára pont ilyen volt a rendszer a rendszerváltás óta, ezt egyáltalán nem támogatom.
Talán már világos, hogy a ballib rendszer azért borzasztó káros és torzítja a társadalmat, mert a különböző csoportjai számára más és más rendszert jelentett: a dolgozóknak kommunizmus, az adócsaló vállalkozóknak és minimálbérre bejelentett alkalmazottaiknak szélsőséges liberalizmus, anarchizmus, vagy ahogy tetszik, a segélyből tengődöknek pedig szélsőbal szocialista.

imres 2013.12.15. 10:13:06

@Fedor: Elvtárs!
Nem egészen úgy van az, ahogy te szájbarágod.
Először is, meg kell vizsgálni, hogy melyik médium milyen célközönséget célzott meg a voks14-el.
Aztán azt sem árt mérlegre tenni, hogy a célközönség teljes mértékben befogadta a homokozóban játszás vasvillával feltételeket, vagy volt olyan, aki azt mondta, hogy neki a markoló jobb lenne. De mivel az nincs, így nem érdekli az ügy.
Aztán azt sem árt mérlegelni, hogy kormánypárti szavazó miért bohóckodjon. H. Kovács elvtárs szavaival. Nem szavazást kell nyerni iPhone-on, hanem választásokat jövő áprilisban.
Ócska kis propagandista vagy, aki be akarja magyarázni, hogy Bajnai elvtárs, akinek népszerűsége a béka segge alatt, még mindig a legnépszerűbb, amikor sosem volt a legnépszerűbb.
:)
Butuska vagy, Fedor.

eßemfaßom meg áll 2013.12.15. 10:14:00

@Fedor: "Ez nem választó szoftver, ez közvéleménykutató szoftver..." egy kimondottan nemreprezentatív közvélemyénykutató szoftver, így pont annyira érdemes relevánsnak tartani a számait, mintha egy iskolában készítenének kutatást arról, ki szeretne dolgozatot írni holnap és ki menne inkább moziba helyette.

eßemfaßom meg áll 2013.12.15. 10:18:50

Azt lehet egyáltalán tudni, hányan használják ezt az appot? Mert nem sokan minősítik:

Customer Ratings
Current Version: 13 Ratings
All Versions: 133 Ratings

Csigataposó 2013.12.15. 10:22:00

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Te ugy kepben vagy meg mit irtal mert megint osszevissza valtogatod hogy mire mit reagalsz. Azt irtad gyoznek de nem lesz ketharmaduk. Mire en ha gyoznek (ami mai allapotok alapjan 95%+), akkor szinte biztosan ketharmaduk lesz mert uj vlasztasi rendszer olyan hogy gyoztest is kompenzalja listrol es korzetben nagyaranyu gyozelem eseten a kompenzacio a gyoztesnek nagyobb mint a vesztesnek. Eme valtoztasmiatt konyebb ketharmadot szerezni mint valaha. 2) Sok ellenjoltnel ez gyoztes komenzaico iszonyan felerosodik, igy a legnagyobb part a korzetekent majdhogynem ket kepviselot kap. Szoval szinte lehetlen ugy nyerni, hogy nem lesz ketharmada a gyoztesenek. B) Igazad van, hogy most is minden egyeniben dol el csak ez a mondat sehogy nem cafolja, vagy kapcsolodik az altalam mondottakhoz.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.15. 10:33:56

@Csigataposó:

Én nem számítok nagyarányú győzelemre, ezért gondolom, hogy nem lesz kétharmad.

eßemfaßom meg áll 2013.12.15. 10:35:13

@Csigataposó: "Elfelejted azt az apro valtoztatast, hogy egyeni korzetek gyoztesei is visznek toredek szavazatokat listara. Szamitasok szerint a mostani 54% helyett akar 48% is eleg a 2/3-hoz ha kellokep megosztott az ellenzek, ami eleg biztosnak tunik."

És akkor mi van: 1994-ben az mszp+szdsz összesen 49%-ot kapott, és 2/3-al alakítottak kormányt.

P.Freddy 2013.12.15. 11:11:28

@belgabela:

Mi harcoltunk a kommunisták ellen 89 előtt, ti pedig nyaljátok a seggét eszmei utódjaiknak, a Fidesznek és a sztahanovista békabirkamenetelő, májusi felvonulókat idéző idiótáknak.

Észre se veszitek, ti kommunista barmok, hogy ugyanazt csináljátok, mint a rákosista-kádárista rohadékok. Azt még nem éltétek át, tehát a véretekben van genetikailag a rohadt büdös kommunizmus.

Csigataposó 2013.12.15. 11:13:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Nem altalanos nagy aranyu gyozelemre celoztam, hanem egy-egy korzet. Mondok peldat Fidesz 9k szavazat, Mszp 4, Jobbik 3, E-P 3, Lmp 2, DK 2. Akkor fidesz az egyeni hely mellet kap meg 5k szavazatot a kompenzacios listara mig mszp 4-t, ha a kicsik elvesznek akkor ez szavat bevalatasnal 1.3 fideszes hely, 0.3 mszp, 0.3 jobbikos...

Csigataposó 2013.12.15. 11:18:13

@eßemfaßom meg áll: Olvasni tudole? Hol nem szarom en azt le nem valasztasi rendszerral van bajom. Aranytalan toldozot szar volt, meginkabb az lett es. Amit irtam az arrol szol, hogy birca okoskodik, mikozben fogalma sincs a valasztasi rendszerrol.

eßemfaßom meg áll 2013.12.15. 11:27:36

@Csigataposó: sorry, nekem úgy tűnt, hogy amiatt rinyálsz, hogy milyen kevés támogatottsággal 2/3-ot lehet kapni mert a fidesz mocsok módon belenyult a rendszerbe.

eßemfaßom meg áll 2013.12.15. 11:29:52

@P.Freddy: gyönyörűem hozod a toleráns művelt demokratát :)

Kandeláber 2013.12.15. 11:38:22

@P.Freddy: És hogy "harcoltatok", atyus?
Létrehoztátok a senki által nem legitimált "Ellenzéki Kerekasztalt", aztán szépen lepaktáltatok az mszmp-vel.
Az egyetlen valódi ellenzékit, Krassót meg kigolyóztátok a kaszinóból, mert a képetekbe vágta az igazságot.
Gondolom, ex-eszdéeszes veteránnak tetszik lenni, azok verik így a mellüket.
Mint '45 után a "partizánok".

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.15. 12:44:46

@Csigataposó:

Ebben a példában is nem a listás mandátumok döntenek majd, ott majdnem arányosság lesz.

Csigataposó 2013.12.15. 13:11:27

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Te abszolut nem olvasol csak irsz? Input csatlakozo lemaradt rolad? Allitottam en hogy nem egyeniben dol el? Nem, sot.

Amit mondtam komp lista anyira felboritja hogy sokkal konyebb a mai magyar valasztasi rendszerben 2/3al nyerni mint 50-66% kozotti eredmenyel. Jelen configuracionban "Jobb oldali" szavaztok egypartra mig "bal oldaliak" tobb partra mennek sokkal fidesz szinte nem tud ugy nyerni hogy megvan az 50% de nincs meg a 66.

Vulpes Inculta 2013.12.15. 13:40:50

@P.Freddy:

Aham. Elvben még egyet is értenék.(Bár a Fidesz és Viktor nem kommunista) De inkább arra válaszolj kérlek,hogy a Bolsevik párt utódpártjával összefogó pártra (mindezt a korszakváltás nevében)
szavazni logikus lépés szerinted?

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.15. 16:55:26

@Csigataposó:

Kiszámoltam a kedvedért, mi lenne az általad megírt arányoknál, a régi és az új választási rendszer esetében a listás mandátumok megoszlása:

Fidesz: 27,7 % / 38,7 %
MSZP: 20,6 % / 17,5 %
Jobbik: 15,5 % / 13,1 %
Együtt: 15,5 % / 13,1 %
LMP: 10,3 % / 8,8 %
DK: 10,3 % / 8,8 %

Magyarul: az új rendszer előnyösebb a nyertesnek, de nem ezzel fog nyerni. A listás mandátumok aránya ugyanis nem változott jelentősen: 54,4 % volt a régi rendszerben és 47,2 % az újban. Azaz ismét minden az egyéni mandátumokon múlik.

P.Freddy 2013.12.15. 17:04:00

@Vulpes Inculta:

Mindenre logikus lépés szavazni, amelyik ELVEIBEN, MÓDSZEREIBEN, és a társadalom SZABADSÁGÁBAN messze áll a kommunista rohadékoktól.

Ezekhez a büdös kommunistákhoz most legközelebb áll a Fidesz, Orbán Viktor, és seggnyalói.

Ezektől a büdös kommunistáktól sokkal messzebb áll mindenki más, beleértve Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy, Vona, Bokros, stb.

Tehát egy a cél: elküldeni az anyjukba a rohadt, büdös kommunistákat, a Fideszt, Orbán Viktort és seggnyalóit.

Aki ezeket támogatja, az rohadt, büdös kommunistákat támogat. Felvállaljátok? Lelketek rajta.

P.Freddy 2013.12.15. 17:12:57

@Kandeláber:

Soha, semmi közöm se szdsz-hez, se senki máshoz. A stencilgépet titokban kezeltük, ami elég kockázatos volt a kommunisták miatt.

Mi azt akartuk, hogy

- ne legyen betiltva semmi, Kodály Zoltán se, mint ahogy a Fidesz (mint régen a büdös kommunisták) betiltotta,

- ne legyen elhallgatva semmilyen hír, mint ahogy a Fidesz (mint régen a rohadt büdös kommunisták) folyamatosan elhazudja a közmédiában ami neki nem szimpatikus,

- ne legyen hazudozás a közmédiában, ahogy a Fidesz (mint régen a büdös kommunisták) minden nap a pofájába hazudik az országnak a közmédiában,

- ne legyen kiretusálva semmi/senki, ahogy a Fidesz (mint régen a büdös kommunisták) pofátlanul megcsinálja a közmédiában,

- ne kelljen rettegni az egzisztenciáért, ha a hatalommal nem értünk egyet, ahogy a Fidesz (és régen a büdös kommunisták) folyamatosan terrorizálják, kirúgatják, megfélemlítik.

Jelenleg Orbán Viktor a fentiek szerint jár el. Erre a tetves büdös kommunista módszerekre épülő rendszerre szavaz minden Fidesz szavazó.

eßemfaßom meg áll 2013.12.15. 17:32:00

@P.Freddy: Szerintem kezeltesd magad, ez egy kicsit már kóros.

P.Freddy 2013.12.15. 17:58:46

@eßemfaßom meg áll:

89 előtt ugyanezt mondtátok ti, az akkori kommunisták seggnyalói, mellesleg akkori százezres májusi békamenetelők és mostani százezres békamenetelők Bájersegg nyalói.

Akkor:

- munkásőrök, KISZ-titkárok (például Orbán Viktor), MSZMP bizalmiak (például Kövár László), sztahanovisták, téeszelnökök (például Kósa Lajos, Simicska Lajos), és párttitkárok voltatok,

most:

- Fidesz trafikosok, földmutyisták, Századvéges és Nézőpontos seggnyalók, valamint birkák vagytok:)

A lényeg, hogy inkább betegség a kommunisták seggnyalása (amit ti, Fidesz szavazók csináltok), mint a büdös kommunisták utálata, amit a többi normális ember érez!

Csigataposó 2013.12.15. 22:08:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Ne egy fiktiv szemlelteto peldaval szamolj. Nezd meg az elozo hat valasztas szamait jelenlegi rendszerben. A hatbol nem ketto hanem ot kormanynak lett volna 66%+os eredmenye. Az ujrendszer szignifikansan tobb helyet biztosit mar lenyegesen kisebb aranyu gyozelemnel. A jelenlegi tamogatosagi adatok jelennenek meg kovetkezo szavazason akor ha jol emlekszem fidesz 75-80% koruli mandatummal lenne ma.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.16. 08:23:51

@Csigataposó:

Egy fontos kólönbség van a 2 rendszer között a mandátumarányokat illetően: az új rendszerben a győztes is kap töredékszavazatokat az egyéni jelöltjei után. Ez ad neki plusz néhány listás mandátumot, míg ugyanennyit elvesz az összes többitől.

Minden egyéb már a választói preferenciák kérdése.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.16. 09:26:08

1)

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Szerintem ennél lényegesen fontosabb, és a korábbi rendszerhez képest nagyobb eltéréshez is vezet a kétfordulós rendszerről az egyfordulós, first-past-the-post rendszerre való áttérés.

A korábbi rendszerben az első forduló (és a leadott listás és egyéni szavazatok) után a választó 'újratervezhetett' és ha szavazatát esélytelen jelöltre adta le, 'átszavazhatott' az első két-három jelölt egyikére. Lehet vitatkozni a két rendszer előnyein és hátrányain, de a korábbi választások eredményeit az új rendszerre vetítve mégiscsak ez a legnagyobb mandátum-különbség oka.

2) A posztban ismertetett eredmény nem 'az iPhone' tulajdonosok' mintájára vonatkozik, még csak nem is 'a politikai iránt érdeklődő iPhone-tulajdonoskéra', hanem azokéra, akik letöltötték ezt az appot, tehát 1) van iPhone-juk 2) jó ötletnek tartják a közvetlen demokratikus eszözöket 3) egy app-erejéig aktivitást is mutatnak. Nem igazán ismerjük ennek a csoportnak a közös jellemzőit, de csupán a feltételezhető jellemzők alapján is meglepőbb a Fidesz - és főképp a Jobbik - magas eredménye ezen a csoporton belül is.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.16. 09:32:05

@Attitude Adjuster:

"Szerintem ennél lényegesen fontosabb, és a korábbi rendszerhez képest nagyobb eltéréshez is vezet a kétfordulós rendszerről az egyfordulós, first-past-the-post rendszerre való áttérés."

Ez azonban választáspolitikailag lényeges, s nem közvetlenól befolyásoló tényező a mandátumokra.

Az egyfordulós rendszer a nagy pártokat segíti és az új pártok létrejöttét nehezíti.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.16. 09:36:23

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

"Ez azonban választáspolitikailag lényeges, s nem közvetlenól befolyásoló tényező a mandátumokra."

Nem látom a distinkció praktikus értelmét.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.16. 09:39:28

@Attitude Adjuster:

Egy dolog, hogy ugyanannyi szavazatért több mandátum jár, más dolog, hogy koalíciós kényszer alakul ki.

___________________________ (törölt) 2013.12.16. 09:47:11

Kedves Fedor,

Van ezzel egy annyira nyilvánvaló szarvashiba, nem is értem, hogy nem tűnik fel. A kiindulási pont az, hogy vannak issue-k, amik a választókat érdeklik, és azokra szavaznak, akik ezeket az issue-kat a legjobb közelítéssel képviselik. Ez még az amerikai politikát is csak megközelítőleg írja le, a magyart egyáltalán nem.

Egyszerűbben fogalmazva, lehet, hogy ez a réteg egyetért Bajnai programjával, de ebből nem következik, hogy megbízik Bajnai személyében.

Ez annyira nyilvánvaló tévedés, nem is értem, hogy lehet elkövetni.

Még Amerikában is, a Bush-Kerry meccss idején, ott az emberek inkább értettek egyet Kerry értékrendjével, de mégis tetszett nekik, hogy Bush egy stabil értékrendet képvisel, Kerry meg az aktuális közvéleménykutatások szerint változtatja, hogy mit mond. Kerry kissé gerinctelennek jött át, Bush egy szilárdabb vezéregyéniségnek, kvázi macsóbbnak.

Az alkalmazásból maximum az derül ki, hogy lehetne olyan jelölt, aki ilyen programmal ebben a rétegben népszerű lehetne, de az nem, hogy a meglévő jelöltekben megbíznak-e.

Van ám még egy súlyos
hiba - nem biztos, hogy felteszik az igazán fontos kérdéseket, és hogy azokat megfelelően súlyozzák, nem tudom, hogy az appban mennyire van súlyozási lehetőség.

El tudok képzelni olyan liberális fűlegalizálót, akinek fontosabb egyfajta nemzeti érdekvédelem, például.

Egyébként az iPhone tulajdonosok nem csak fiatalok és jó keresetűek, hanem menősködőek is, mert aki nem menősködik, csak az ár/funkció arányt nézi, annak jobb az Android.

Ez még a gazdagabb országokra is igaz, pláne hazánkra, itt az iPhone azt a szerepet tölti be, mint 15 éve a ReplayDieselEnergie kabát.

Igen, van egy erős korreláció balliberalizmus és a menősködés között. Mind a kettőre igaz egyfajta "én jobb vagyok nálad, mert közelebb vagyok valamihez, ami nyugati és nagyon tuti" mentalitás2.

Az sem segít a dolgon, hogy az iPhone-t könnyű kezelni, ezért jó idősebbeknek, de fiatalok közül inkább a műszakilag, informatikailag butábbaknak, a humán tagozatokon végzetteknek.

A nem menősködő, mások véleményét leszaró, alapvetően a funkcióra adó, műszakilag intelligens, informatikailag tanulékony fiatal középosztály Androidos.

___________________________ (törölt) 2013.12.16. 10:02:07

@Vulpes Inculta: nagyon veszélyes ezt a dolgot a származásra visszavezetni. Még akkor sem kellene tenni, ha esetleg van benne valami, egyszerűen mert veszélyes.

Meg kellene állni egy olyan ponton, hogy liberális meggyőződésű emberek nem szavaznak jobbos pártokra, akkor sem, ha nekik kedvezne, vagy valamilyen szinten úgy megközelíteni, hogy bizonyos lélektani tulajdonságok, menősködés, sznobizmus, kritikátlan nyugatizmus, a másik lenézése stb. vezet alapvetően ballib és antijobber hozzálláshoz. Eddig oké lenne.

Származásra visszavezetni azért veszélyes, mert determinisztikus. Mert aki pusztán téved, az meggyőzhető. Aki lélektanilag van kissé elszúrva, túl sznob, menősködő stb. az mondjuk a következő generációban legalábbis nevelhető.

De senkit nem lehet a származásáról lebeszélni vagy lenevelni.

Azt akarom mondani, hogy ha származási-etnikai dologra vezeti vissza - és sajnos egyre többen teszik ezt - akkor nem tud velük semmit kezdeni, nem tud vitatkozni, nem tud meggyőzni, mert ez megváltoztathatlan.

Tehát akkor eljut egy olyan pontra, hogy ezeket a szavazókat nem meggyőzendő alanyoknak, hanem több generáció alatt is megváltoztathatatlan, esküdt ellenségnek fogja tekinteni, akikkel a legyőzésen kívül nem lehet semmit tenni.

És ez azért nagyon veszélyes, mert etnikai konfliktushoz, "tisztogatáshoz", vérontáshoz vezethet hosszú távon.

Most nem is 1944-gyel akarok jönni, mert az egy egyszeri korszak volt, hanem mondjuk a délszláv konfliktussal. Amikor ott az emberek elkezdték nem úgy felfogni a konfliktust, hogy na én jobbos vagyok te meg balos, hanem úgy kezdték felfogni, hogy én szerb te bosnyák, akkor nem maradt több tér a vitára, maradt a Kalasnyikov és a tömegsír.

Ha maga nem is akar ilyesmit, egy etnikailag felfogott ellentét elvezethet oda, hogy majd mások veszik át a stafétát, akik igen.

Hát ezért nem kellene ide visszavezetni. Álljon meg az elemzés ott, hogy a ballibek kb. lélektanilag kissé elcseszett, felszínes, nárcisztikus, menősködő, sznob, másokat lenéző emberek. Ne beszéljünk származásról, mert az veszélyes.

Ráadásul vannak konzervatív irányba orientálódó, okos, tanult, jó kapcsolatrendszerrel rendelkező zsidók, nem kéne őket elriasztani. Ott van például a Fidesz kampányt segítő amerikai Finkelsteint. Ha úgy pozícionálná a Fideszt, mint antiszemita pártot - ráadásul tudjuk, hogy nem az, az a Jobbik műfaja - maga szerint segítenének?

Kandeláber 2013.12.16. 10:13:20

@Shenpen:" Most nem is 1944-gyel akarok jönni, mert az egy egyszeri korszak volt, hanem mondjuk a délszláv konfliktussal. Amikor ott az emberek elkezdték nem úgy felfogni a konfliktust, hogy na én jobbos vagyok te meg balos, hanem úgy kezdték felfogni, hogy én szerb te bosnyák, akkor nem maradt több tér a vitára, maradt a Kalasnyikov és a tömegsír."
Meg úgy kezdték felfogni, hogy én jugoszláv-szerb vagyok, ezért megyek a vörös csillagos tankjaimmal, és szétlövöm Vukovárt.
A "Nyugat" eleinte támogatta a szerb-jugoszlávokat, aztán Németországnak sikerült meggyőznie a szövetségeseit, hogy a horvátokat kell támogatni, akik ugye nem cirillberűs russzofilek.
Ezután mentek a tankok és egyéb fegyverek, és Gotovina kisöpörte a vörös csillagosokat Horvátországból.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.16. 10:21:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Hát, tisztán technikai szempontból az egyfordulós-kétfordulós változás is változtatott egyes szavazatok értékén, hiszen a kétfordulós rendszerben az első fordulóban a második fordulóban nem győztes (vagy oda be sem jutó), de a listán 5%-ot meghaladó párthoz tartozó jelöltre leadott szavazat töredékszavazataként hasznosult, míg az így szavazó a második fordulóban lehetősget kapott arra, hogy egy másik párt jelöltjét jutassa mandátumhoz. Az egyfordulós rendszerben azonban az ilyen szavazat kizárólag töredékszavazatként hasznosul, egyéni mandátumot nem eredményez.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.16. 10:31:14

@Shenpen:

"El tudok képzelni olyan liberális fűlegalizálót, akinek fontosabb egyfajta nemzeti érdekvédelem, például."

Én például '98 óta mindig a Fideszre szavaztam, de arra kérdésre, hogy támogatnám-e a marijuana legalizációját, igennel felelnék. Az egykulcsos adót támogatnám. Pártok és politikusok népszerűségére vonatkozó eredményekben nem jellenék meg.

Mármint, ha lenne iPhone-om. De nincs, noha valószínűleg a legtöbb jellemzőben az iPhone-tulajdonosok átlagát mutatom.

Szóval a fenti eredményről nem tudjuk: pontosan milyen mintára alapul, mutatnak-e az eredmények bármiféle összefüggést (valószínűleg nem, hiszen Bajnai népszerűsége majdnem eléri az MSZP/E14/DK támogatóinak együttes eredményét), illetve, hogy az eredményeknek bármi köze van-e a tényleges választói aktivitáshoz.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.16. 10:39:19

@Vulpes Inculta:

"Azért furcsa, mert nagyon-nagyon kevés az olyan ember aki nem a pénztárcája alapján ítéli meg az aktuális kormány tevékenységét."

Szerintem egyáltalán nem, sőt. Az MSZP például 2010-ben 990 ezer listás szavazatot kapott, holott nyilvánvaló, hogy nem volt ennyi választópolgár, akinek a pénztárcája a 2006-2010 közötti ciklusban ne apadt, hanem dagadt volna.

Én azt gondolnám, hogy a választói preferenciák és a kormányok objektív, gazdaságpolitikai teljesítménye között viszonylag csekély az összefüggés.

___________________________ (törölt) 2013.12.16. 14:07:57

@Vulpes Inculta: "Azért furcsa, mert nagyon-nagyon kevés az olyan ember aki nem a pénztárcája alapján ítéli meg az aktuális kormány tevékenységét."

Valószínű, hogy az én mintám nem teljeskörű, mert nagyrészt pesti és középosztálybeli, de majd' mindenki, akit ismerek, kőkemény világnézeti elköteleződéssel bír, akár balos, akár jobbos.

Teszem azt az egyiknek előfizetéssel jön a 168 Óra, a másiknak turulmadár van tetoválva a karjára. Innen kezdve kb. adott :)

Szerintem az iskolai végzettséggel egyenesen arányosan nő a világnézeti elköteleződés mindkét oldalon. Mert minél tanultabb valaki, annál inkább igyekszik egyfajta összefüggő képet, modellt alkotni a világról, és aztán ezen szellemi gyermekéhez kötődik az ember, mint Pügmalión, aztán nem szívesen hagyja holmi átmeneti tények által zavartatni magát :)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0